Kurator jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Kurator i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Kurator till Första linjen, Barn- och ungdomspsykiatrin i Lund

Kurator
Läs mer Nov 20
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar förutsättningar och gör skillnad i vardagen för barn och unga? Då är detta tjänsten för dig!

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i Region Skåne startade 2013 sina sex Första linjen-mottagningar för åldersgruppen 6 till 17 år. Dessa mottagningar arbetar förebyggande och har ett Första linjen-uppdrag. Det innebär att bedöma och behandla psykisk ohälsa av lätt till medelsvår karaktär hos barn och ungdomar samt erbjuda en snar första bedömning. Arbetet präglas av variation och flexibilitet, med hög tillgänglighet. Vi är ett engagerat team som driver utveckling och alltid med barnets bästa i fokus.

Till vårt område hör våra Första Linjen mottagningar, mottagning En väg in samt mottagning Digital behandling och mottagning Forskning och utveckling.

På vår mottagning i Lund arbetar idag kuratorer, psykologer, medicinsk sekreterare och enhetschef. Vi har även tillgång till läkare för konsultationer.


ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en kurator till oss på Första linjen i Lund! Hos oss kommer du ha möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter och göra skillnad för barn och ungdomar.

Vi arbetar utifrån ett grundläggande familjeperspektiv, där varje medarbetare självständigt arbetar med bedömning och kortare behandling av både barn, unga och föräldrar som söker sig till oss. I rollen som kurator ingår även att ge information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser. På mottagningen erbjuder vi gruppbehandlingar, digitala behandlingar, individuella samtalskontakter, föräldrastöd och familjesamtal vilket innebär att du ges möjlighet till god variation i arbetet. Vi erbjuder kortare behandlingsinsatser både utifrån ett familjeterapeutiskt och/eller KBT perspektiv där såväl den direkta familjen som övrigt nätverk involveras utifrån barnets behandlingsbehov. Utöver det omedelbara behandlingsarbetet deltar du även i teamkonferenser och samverkar med våra vårdgrannar.

Vi erbjuder dig en god introduktion och handledning för att du på bästa möjliga sätt ska komma in i din yrkesprofession.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har slutförd socionomexamen med goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har grundläggande utbildning i familjeterapi och/eller KBT motsvarande steg 1, legitimation som hälso- och sjukvårdskurator samt tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av gruppbehandling. Vidare är B-körkort önskvärt då resor i tjänsten kan förekomma.

För att bli framgångsrik i din roll och trivas är du en person som lägger stor vikt vid att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas. Du är trygg i din yrkesroll, van vid att ta eget ansvar och trivs med att arbeta självständigt. Vidare har du lätt för att samarbeta och innehar ett flexibelt arbetssätt samtidigt som du arbetar metodiskt. Vi ser även gärna att du trivs med att arbeta som en del av ett team samt att du kan bedriva utvecklingsarbete tillsammans med andra i verksamheten. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning 2 i Lund

Kurator
Läs mer Nov 6
Gör skillnad. Varje dag.

Vuxenpsykiatrimottagning 2 i Lund är en allmänpsykiatrisk mottagning med cirka 25 medarbetare. Här utreds och behandlas främst patienter med ångest - och depressionstillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Mottagningen arbetar med teambaserad och evidensbaserad vård och ligger i framkant beträffande utveckling av vårdinsatser och organisation. Mottagningen är en omtyckt arbetsplats som kännetecknas av låg personalomsättning och god gemenskap. Här kommer du att få arbeta med och bidra till psykiatrisk vård som präglas av samarbete inom kliniken och med vårdgrannar samt av öppenhet och kvalité.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en kurator med ett genuint intresse för den allmänpsykiatriska öppenvården? Då tror vi att du kan vara den vi letar efter! Vi har tre fast anställda kuratorer och kommer och söker en ersättare till en fjärde tjänst som snart kommer bli vakant.

Arbetsuppgifterna kommer i första hand bestå av psykosocialt behandlingsarbete. En betydande del av arbetet innebär samverkan och samarbete med andra vårdgivare, enheter och myndigheter såsom Försäkringskassan. Som kurator hos oss ger du individuella stödsamtal och kognitiv beteendeterapi och internetbaserad KBT om du har steg-1 i KBT. Att arbeta med gruppinsatser t ex gällande psykoedukation och behandling är också arbetsuppgifter som kan bli aktuella. Du kommer att arbeta tvärprofessionellt i ett av mottagningens två team tillsammans med läkare, psykologer, kuratorer, rehabkoordinator, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeut och medicinska sekreterare i en arbetsmiljö som präglas av professionalitet, samarbete och evidensbaserat behandlingsarbete. På mottagningen har vi ett tryggt och trevligt arbetsklimat och värdesätter varandras kompetens.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en godkänd socionomexamen. Det är önskvärt att du även är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator. Erfarenhet av arbete inom psykiatrin är meriterande och även steg1- utbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT). Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift är en förutsättning för tjänsten.

Då du kommer att arbeta både individuellt och i team lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, att du har en god samarbetsförmåga, men även vana att arbeta självständigt. Som person ser vi gärna att du är du flexibel, initiativtagande och kreativ. Vi vill att du bidrar till ett gott samarbete genom ett starkt engagemang, god kommunikation, positiv inställning samt att du delar med dig av din kunskap.

Vi eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsfördelning, funktionshinder, varierande åldrar samt olika etnisk och kulturell bakgrund.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan anställning.

Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator 80% till LBS Kreativa Gymnasiet - Lund

Kurator
Läs mer Okt 19
LBS Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i 30 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

LBS – Kreativa gymnasiet i Lund startades 2007 och erbjuder högskoleförberedande utbildningar inom Teknikprogrammet och Estetiska programmet. Skolan har cirka 370 elever och 35 medarbetare. Vi söker nu en kurator till vår verksamhet.

Kurator 80% till LBS Kreativa Gymnasiet i Lund

Ditt uppdrag

- Arbeta med främjande och förebyggande elevhälsoarbete

- Arbeta med skolans likabehandlings- och värdegrundsarbete

- Arbeta med skolans närvarofrämjande arbete

- Erbjuda individuell rådgivning och stöd till elever

- Arbeta med elever för att utveckla strategier för att hantera utmaningar och förbättras deras psykiska hälsa

- Hjälpa elever till vårdinstanser samt ha kontakt med eventuella vårdgivare

Du arbetar på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du ingår i och har ett nära samarbete med alla elevhälsans funktioner vilka är biträdande rektor, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare, stödsamordnare och elevresurser. Du har också ett nära samarbete med skolans lärare och annan personal.

Övrigt

Tjänsten är en en tillsvidareanställning på 80% med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde 2024-01-08, eller enligt annan överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-11-19. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Marcus Björk, marcus.bjork@lbs.se !

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning beroende i Lund

Kurator
Läs mer Okt 19
Gör skillnad. Varje dag.

Vi på Vuxenpsykiatrimottagning beroende i Lund utökar våra kuratorsresurser och välkomnar dig som vill vara med och utveckla framtidens psykiatri!

Vuxenpsykiatrimottagning beroende är en öppenvårdsmottagning vars uppdrag är att utreda, diagnostisera och behandla patienter med alkohol-, narkotika- och blandberoende samt samsjuklighet av sådan allvarlighetsgrad att specialistvård krävs. Behandlingen på mottagningen innefattar omvårdnad med motiverande samtal, provtagning, återfallsprevention, psykologisk terapi samt farmakologisk behandling.

På beroendemottagningen arbetar vi i ett tvärprofessionellt team bestående av specialistläkare, sjuksköterskor, kuratorer, psykolog, ST-läkare, skötare och medicinsk sekreterare. Vi arbetar med fast vårdkontakt, individuella vårdplaner och arbetar aktivt med samverkan såväl inom som utanför sjukvården med Mina planer som ett implementerat arbetssätt. Vidare arbetar vi med patienten i fokus och vi alla bidrar och verkar för en god arbetsmiljö. Vi erbjuder ett nära ledarskap och närhet till övriga specialistpsykiatriska enheter vilket vi ser som en styrka och en tillgång för såväl medarbetare som patienter.

Hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla mottagningen tillsammans med kompetenta kollegor och driva förändringsarbete utifrån beslut som fattas i såväl Samsjuklighetsutredningen som förändringsarbete inom det egna verksamhetsområdet. Mottagningen huserar i psykiatrisjukhuset på Baravägen i Lund, där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar finns.

I Region Skåne har vi ett värdegrundsbaserat förhållningssätt och vi ser det som självklart att du arbetar utifrån våra värdegrunder; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss arbetar du med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner. Till dina arbetsuppgifter hör bland annat kartläggning vid nybesök, bedömning och behandling. Du ger hjälp, råd, behandling och stöd som behövs för att patienten ska kunna leva ett så självständigt och fungerande liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och behov.

Beroendemottagningen har ett nära samarbete med Slutenvårdsavdelning 8 och tillsammans utgör vi en upparbetad vårdkedja för medborgare som är i behov av vård för sin beroendesjukdom. I dina arbetsuppgifter ingår även att delvis närvara vid avdelningens rond och i samarbete med deras kurator verka för patienternas insatser. Arbetet är varierande och självständigt med hög grad av delaktighet och ansvar. Vi ser såväl mentorskap och en ordentlig introduktion som en självklarhet.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med socionomexamen samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Du har några års erfarenhet av arbete med vuxna, gärna inom socialtjänsten och/eller psykiatrin. Arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning och/eller arbete inom beroendevården är fördelaktigt för tjänsten. Även utbildning i motiverande samtal, återfallsprevention och kognitiv beteendeterapi (KBT) samt arbete med anhöriga och nätverk ses som meriterande.

Som person bör du ha stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar med patienten i fokus. Vidare förutsätter vi att du kan inta en såväl samordnande som rådgivande roll i teamet beträffande sociala frågor där du med din expertis och erfarenhet från området utgör en nyckelfunktion. Arbetet sker både i team, individuellt och i grupp därför det är viktigt att du har god samarbetsförmåga samt vana att fatta egna beslut. För att trivas hos oss tror vi att du har ett flexibelt förhållningssätt och snabbt kan anpassa dig efter skiftande arbetsbelastning. Därtill ser vi gärna att du har ett intresse av och förmåga att anpassa dig till utveckling och förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till ADHD-mottagning i Lund

Kurator
Läs mer Okt 19
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du var med och utveckla framtidens psykiatri? Då ska du inte tveka att söka till oss!

På vår ADHD-mottagning har du möjlighet att vara med och bygga upp samt utveckla mottagningen tillsammans med kompetenta kollegor. Mottagningen huserar i psykiatrisjukhuset på Baravägen i Lund, där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar finns. Vi arbetar med teambaserad vård och du kommer således få arbeta med samt bidra till psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalitet.

Vårt uppdrag är att behandla patienter med fastställd ADHD-diagnos. Behandling erbjuds med utgångspunkt i den av Region Skåne fastställda standardiserade vårdprocessen för NDD-gruppen (Neuro Developemental Disorder). Detta innebär ett tvärprofessionellt arbete där teamets samlade insatser ger ett mervärde för patienten. Vi arbetar aktivt med fast vårdkontakt, individuella vårdplaner och samverkan såväl inom som utanför sjukvården.

I Region Skåne har vi ett värdegrundsbaserat förhållningssätt och vi ser det som självklart att du arbetar utifrån våra värdegrunder; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner. I detta ingår bland annat psykosocial utredning, bedömning och behandling. Du ger hjälp, råd, behandling och stöd som behövs för att patienten ska kunna leva ett så självständigt och fungerande liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och behov. Du arbetar både med enskilda patienter samt med familjer och nätverk.

Arbetet är varierande och självständigt med hög grad av delaktighet och ansvar. Vi ser mentorskap och en ordentlig introduktion som en självklarhet

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomutbildning och några års erfarenhet av arbete inom det psykiatriska området. För tjänsten krävs även goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är det meriterande. Vi ser gärna att du har grundläggande steg 1-utbildning i KBT.

Du bör ha stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar med patienten i fokus. Då arbetet sker i team, grupp och individuellt är det viktigt att du både har god samarbetsförmåga och vana att fatta egna beslut. För att trivas hos oss tror vi att du har ett flexibelt förhållningssätt och snabbt kan anpassa dig efter skiftande arbetsbelastning. För oss är det självklart att du alltid har patienten i fokus. Därtill ser vi gärna att du har ett intresse av och förmåga att anpassa dig till utveckling och förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Barn- och ungdomspsykiatrimottagning i Lund

Kurator
Läs mer Okt 24
Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi en ny kuratorskollega till en av Lunds öppenvårdsmottagningar, Barn- och ungdomspsykiatrimottagning 2!

Vi tycker att vi har världens roligaste jobb och vet att vi gör skillnad för våra patienter och deras familjer. Trots ett utmanande uppdrag behåller vi genom åren en mottagningskultur av lekfullhet, kreativitet och gott samarbete över professionsgränserna. Vi tänker alltid på våra patienter som del i ett större sammanhang och lägger stor vikt vid samverkan med andra aktörer för att skapa förutsättningar för positiv förändring. Ett systemiskt synsätt är självklart för oss och vi är måna om att stödja hela familjen om det behövs. Här finns välfungerande rutiner och flöden för våra patienter vilket leder till en tydlighet och ett hållande i vår arbetsvardag. Mottagningens kuratorer arbetar med stöd av vårdprogram och rutiner kombinerat med professionell autonomi och frihet. Det är viktigt för oss att arbetssituationen blir trygg men också utvecklande och stimulerande så att vi behåller glädjen i vårt uppdrag inom barn- och ungdomspsykiatrin.

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i Lund/Eslöv har drygt 100 medarbetare och tre öppenvårdsmottagningar, varav två ligger i Lund. På båda mottagningarna utförs bedömning, behandling och utredningar. Mottagningarna har ett gott samarbete mellan varandra med bland annat yrkesträffar och gemensamma gruppbehandlingar för patienter tillhörande respektive mottagning. Vi vänder oss till barn och ungdomar under 18 år samt deras familjer i åtta kommuner. Inom området finns det även en mellanvårdsmottagning och enhet för dövpsykiatri. Heldygnsvården finns i Malmö.

Den stora utmaningen för Barn- och ungdomspsykiatrin just nu är att kunna svara upp och möta den ökade efterfrågan som finns på våra insatser. I Skåne arbetar vi med detta på flera olika plan, exempelvis genom att regionalt bygga ut och effektivt förmedla vår psykoedukativa kunskapsbank (se länk: https://bit.ly/3Q38NQX) och genom stegvis utformad vård som ger ett tydligt ramverk för utvärdering och vårdplanering.


ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar på en Bup-mottagning med uppdrag att både utreda och behandla patienter i vårt upptagningsområde. Här ingår du i ett tvärprofessionellt team med kuratorer, psykologer, läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sekreterare. Dina arbetsuppgifter innefattar kartläggningar och bedömningar, behandlande/psykoedukativa insatser riktade till grupper, familjer och individer och samverkan med vårdgrannar och andra aktörer runt barnen så som skola och socialtjänst. Behandlingsinsatser som bedrivs av våra kuratorer är bland annat Community Parent Education (COPE) föräldrautbildning, systemisk familjeterapi och funktionell familjeterapi (FFT). En annan viktig uppgift är samverkan, exempelvis genom samordnad individuell plan (SIP)-möten.

Som anställd hos oss förväntas du vara aktiv och drivande i utvecklingen av ännu bättre vård för målgruppen. Vi erbjuder goda möjligheter till professionell utveckling och fortbildning utifrån intresse och i linje med verksamhetens och patienternas behov. Du erbjuds god introduktion med utsedd mentor, kollegialt stöd och professionell handledning. Det finns även möjlighet att arbeta på distans.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, med tidigare erfarenhet från arbete inom barn- och ungdomspsykiatri eller vuxenpsykiatri. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Ett krav är att du ska ha grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) i familjeterapi eller kognitiv beteendeterapi (KBT). Är du legitimerad psykoterapeut eller har terapeutisk vidareutbildning inom familjeterapi är det meriterande.

Vi vill att du är en ansvarsfull och mogen person med god förmåga till såväl internt som externt samarbete. Du har god planeringsförmåga och fokus på patientens vård som ges inom ramen för barnpsykiatrins uppdrag. Du bör ha erfarenhet och intresse av att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor och ha en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har vidare ett intresse och engagemang av såväl egen utveckling som att bidra till ett gott samarbetsklimat och utvecklingen av mottagningens verksamhet tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid tidigare erfarenheter och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekryteringsprocess tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Socionom till Unga Vuxna, Lund

Kurator
Läs mer Okt 18
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.Om oss
Unga Vuxna mottagningen arbetar för att motverka psykisk ohälsa bland unga i åldern 16-29 år genom att möta målgruppen i ett tidigt skede och i samverkan finna den bästa lösningen för varje individ.

Mottagningen erbjuder kortare stödkontakter, internetbaserad-KBT, gruppverksamhet samt vid behov stöd och hjälp vidare till annan instans. Mottagningen är en integrerad verksamhet i samverkan mellan Lund och Kävlinge och Staffanstorps kommun samt 17 anslutna vårdcentraler. Mottagningen ligger organisatoriskt under Lunds Kommun samt Vårdcentralen Sankt Lars.

Arbetsgruppen består av ett multidisciplinärt team bestående av socionom, sjuksköterska, psykolog, psykiatriker samt allmänläkare. Mer information om Unga Vuxna hittar du på www.lund.se/ungavuxna Arbetsuppgifter
Uppdraget innefattar mestadels individuella samtal vilka sker utifrån kartläggande och stödjande inriktning. Viss rådgivning med målgruppen sker per telefon. I uppdraget kan även ingå att vara gruppledare utifrån exempelvis metoderna ACT/FACT(Acceptance and Commitment Therapy/Fokuserad) och CFT(Compassionfokuserad Terapi). Samverkansarbetet med olika aktörer inom  och utanför huvudmännens organisationer är en viktig del av arbetet samt att omvärldsbevaka för att vara uppdaterad inom kunskapsläget avseende unga och psykisk ohälsa. 

Arbetet sker dagtid, måndag till fredag. Arbetsgruppen erhåller handledning av legitimerad psykoterapeut. Vi tillämpar flextid, har subventionerad friskvård och bland annat möjlighet till semesterväxling.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig högskoleexamen med relevans för uppdraget. Vidare vill vi att du har arbetat med samtalsbehandling.

Meriterande är erfarenhet av socialt arbete inom antingen socialtjänst eller hälso- och sjukvård med ovan nämnd målgrupp, gärna utifrån integrerad verksamhet med två huvudmän. Vi ser det även som meriterande om du är utbildad eller har bra kunskap inom något av följande MI(Motiverande Intervjuer), KBT(Kognitiv beteendeterapi), ACT/FACT( Acceptance and Commitment ­Therapy/Fokuserad)eller CFT(Compassionfokuserad Terapi ) samt har erfarenhet av att hålla gruppverksamhet. Gillar du dessutom att samverka är det ett plus.   

Som person önskar vi att du är strukturerad, lyhörd och lösningsfokuserad samt är ansvarsfull  med de unga du möter. Vidare är du en reflekterande kollega som är flexibel och är smidig i ditt  relationsskapandet både gentemot målgrupp och samverkanspartners. 

Tjänstens omfattning är 0,75 tillsvidare med möjlighet till utökning under först och främst 2024.

Stämmer beskrivningen in på dig och du vill arbeta i ett team med hög kompetens, fokus på utveckling och där det finns en omtanke om målgruppen, då är du personen vi söker. Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Socionom till Unga Vuxna, Lund

Kurator
Läs mer Okt 10
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.Om oss
Unga Vuxna mottagningen arbetar för att motverka psykisk ohälsa bland unga i åldern 16-29 år genom att möta målgruppen i ett tidigt skede och i samverkan finna den bästa lösningen för varje individ.

Mottagningen erbjuder kortare stödkontakter, internetbaserad-KBT, gruppverksamhet samt vid behov stöd och hjälp vidare till annan instans. Mottagningen är en integrerad verksamhet i samverkan mellan Lund och Kävlinge och Staffanstorps kommun samt 17 anslutna vårdcentraler. Mottagningen ligger organisatoriskt under Lunds Kommun samt Vårdcentralen Sankt Lars.

Arbetsgruppen består av ett multidisciplinärt team bestående av socionom, sjuksköterska, psykolog, psykiatriker samt allmänläkare. Mer information om Unga Vuxna hittar du på www.lund.se/ungavuxna Arbetsuppgifter
Uppdraget innefattar mestadels individuella samtal vilka sker utifrån kartläggande och stödjande inriktning. Viss rådgivning med målgruppen sker per telefon. I uppdraget kan även ingå att vara gruppledare utifrån exempelvis metoderna ACT/FACT(Acceptance and Commitment Therapy/Fokuserad) och CFT(Compassionfokuserad Terapi). Samverkansarbetet med olika aktörer inom  och utanför huvudmännens organisationer är en viktig del av arbetet samt att omvärldsbevaka för att vara uppdaterad inom kunskapsläget avseende unga och psykisk ohälsa. 

Arbetet sker dagtid, måndag till fredag. Arbetsgruppen erhåller handledning av legitimerad psykoterapeut. Vi tillämpar flextid, har subventionerad friskvård och bland annat möjlighet till semesterväxling.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig högskoleexamen med relevans för uppdraget. Vidare vill vi att du har arbetat med samtalsbehandling.

Meriterande är erfarenhet av socialt arbete inom antingen socialtjänst eller hälso- och sjukvård med ovan nämnd målgrupp, gärna utifrån integrerad verksamhet med två huvudmän. Vi ser det även som meriterande om du är utbildad eller har bra kunskap inom något av följande MI(Motiverande Intervjuer), KBT(Kognitiv beteendeterapi), ACT/FACT( Acceptance and Commitment ­Therapy/Fokuserad)eller CFT(Compassionfokuserad Terapi ) samt har erfarenhet av att hålla gruppverksamhet. Gillar du dessutom att samverka är det ett plus.   

Som person önskar vi att du är strukturerad, lyhörd och lösningsfokuserad samt är ansvarsfull  med de unga du möter. Vidare är du en reflekterande kollega som är flexibel och är smidig i ditt  relationsskapandet både gentemot målgrupp och samverkanspartners. 

Tjänstens omfattning är 0,75 tillsvidare med möjlighet till utökning under först och främst 2024.

Stämmer beskrivningen in på dig och du vill arbeta i ett team med hög kompetens, fokus på utveckling och där det finns en omtanke om målgruppen, då är du personen vi söker. Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Kurator till Enhet kurator psykolog – barn i Lund

Kurator
Läs mer Sep 20
Verksamhetsområde (VO) barnmedicin inom Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 650 anställda. Hos oss utreds och behandlas barn och ungdomar upp till 18 år med olika somatiska sjukdomar. Varje år tar vi emot cirka 70 000 patienter inom planerad öppenvård (mottagning och dagvård), och cirka 40 000 patienter på barnakutmottagningarna. Våra avdelningar och mottagningar har en viss inriktning på olika diagnoser och behandlingar. Detta för att kunna erbjuda våra patienter den bästa möjliga vården. Några inriktningar finns i både Malmö och Lund, medan avdelningar för andra inriktningar endast finns på den ena orten.

Kuratorerna ingår i Enhet kurator psykolog-barn och arbetar mot barnsjukvården vid Sus. Arbetet sker på såväl slutenvårdsavdelningar som i öppenvården. Kuratorn ingår i flertalet team för de olika subspecialiteter eller diagnosgrupper som ingår i verksamheten. Vi strävar mot att skapa ett aktivt lärande, kunskapsdelning och utbildning genom yrkeslivet.

Inom VO barnmedicin arbetar ett flertal tvärvetenskapliga kompetenser i teamarbete. Vi arbetar enligt FN:s barnkonvention och NOBAB standard.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss arbetar du med barn och ungdomar med olika sjukdomar eller skador och deras familjer. Arbetet sker i nära samarbete med verksamhetens övriga kuratorer samt med andra yrkeskategorier i team och på vårdavdelningar.

Arbetet sker inom både sluten- och öppenvården med egen mottagningsverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner, psykosociala utredningar och bedömningar, motivationsarbete, stödsamtal och bearbetande samtal. Du kommer även att få ge information om och bistånd till samhällets stöd samt samverkan med andra verksamheter och myndigheter.

I tjänsten ingår även handledning av socionomstudenter med en viss regelbundenhet, samt avlastningssamtal till personalgrupper efter överenskommelse.

Viss helgberedskap kan även förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med socionomexamen och ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Vidare har du goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är önskvärt med vidareutbildning i socialt arbete inom hälso- och sjukvård, likaså om du har grundläggande psykoterapiutbildning eller annan för uppdraget adekvat vidareutbildning. Det är meriterande för tjänsten om du har jobbat med barn och deras familjer. Därtill ses erfarenhet av arbete med krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner som en merit.

Hos oss arbetar du självständigt med egna ansvarsområden men också i team tillsammans med andra yrkeskategorier. Du behöver vara trygg i din yrkesroll, ha god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga, vara flexibel och kunna ställa om och prioritera efter arbetets skiftande karaktär. Vidare behöver du ha god initiativförmåga och kunna planera samt strukturera ditt arbete. Då vi är angelägna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras före eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Habiliteringsmottagning vuxna i Lund

Kurator
Läs mer Sep 15
Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter en arbetsplats som genomsyras av kollegial sammanhållning där man stöttar varandra och har roligt tillsammans? Har du dessutom ett intresse för utveckling, lärande och habilitering? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

Habiliteringens arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande och alla barns rätt att uttrycka sin mening.

Vi vänder oss till personer över 18-års ålder med varaktiga funktionsnedsättningar som exempelvis utvecklingsstörning, autismspektrumstörning eller rörelsehinder. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi vänder oss även till närstående samt personal och assistenter.

Habiliteringsmottagningen är en specialistverksamhet med 25 medarbetare som är uppdelade på olika yrkeskategorier. Hos oss bedrivs ett tvärprofessionellt teamarbete tillsammans med kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut, specialpedagog och arbetsterapeut. Vi arbetar personcentrerat med målet att varje enskild patient ska uppnå en bättre fungerande vardag. Vårt arbete innefattar såväl kontakt med närstående och personal som samverkan med myndigheter och andra aktörer.


ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en ny kuratorskollega till vårt arbetslag! Du kommer ingå i vårt engagerade och härliga team på habiliteringen och bli en av flera kuratorer i Lund.

I rollen som kurator arbetar du utifrån det psykosociala perspektivet och ger stöd, rådgivning och utbildning utifrån patientens funktionsnedsättning samt dess konsekvenser i vardagen. Planeringen görs tillsammans med patienten och vid behov även dennes nätverk. En stor del av arbetet genomförs i form av enskilda stödsamtal såväl som i gruppverksamhet och via handledning till patientens nätverk.

Som ny medarbetare inleds din anställning med ett introduktionsprogram som anpassas efter dina kunskaper och tidigare erfarenhet. I din nya roll blir du tilldelad en handledare som följer dig i arbetet. Vi erbjuder dig möjligheten att ingå i ett tvärprofessionellt team med god gemenskap, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag. Dessutom har du stora möjligheter att forma och påverka ditt arbete samt goda möjligheter att bidra till verksamhetsutveckling på enheten och på regional nivå.

Tjänsten avser arbete på heltid med arbetstid förlagd på dagtid, måndag till fredag, klockan 08.00-16.30. I tjänsten förekommer hem- och arbetsplatsbesök.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Då tjänsten innefattar hem- och arbetsplatsbesök är det viktigt att du har giltigt B-körkort. Därtill är du en van datoranvändare och har erfarenhet av att föra dokumentation i våra datajournalsystem. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av målgruppen men det är inte ett krav.

Som person är du ansvarstagande och har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Arbetet ställer krav på din självständighet, flexibilitet och förmåga att prioritera då tempot stundtals är högt. Eftersom vi arbetar i ett tvärprofessionellt team är intresse och erfarenhet av teamarbete värdefullt. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator, vikariat, till Vuxenpsykiatrimottagning i Lund

Kurator
Läs mer Aug 3
Gör skillnad. Varje dag.

Är du kurator med ett genuint intresse för den allmänpsykiatriska öppenvården? Då kan Vuxenpsykiatrimottagning 1 vara arbetsplatsen för dig!

Vuxenpsykiatrimottagning 1 i Lund är en specialistpsykiatrisk mottagning med cirka 25 medarbetare som strävar efter att alltid ligga i framkant. Vi arbetar med teambaserad vård och i teamet arbetar vi tvärprofessionellt för att på bästa sätt kunna tillgodose patientens behov. Vårt uppdrag är att utreda, bedöma och behandla patienter med olika psykiatriska tillstånd. För att säkra våra patienters behov av trygghet, kontinuitet och säkerhet arbetar vi med fast vårdkontakt, individuella vårdplaner och samverkar med andra aktörer. Mottagningen är belägen i psykiatrihuset på Baravägen där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar finns.

Vi är en arbetsplats där arbetsglädje och gemenskap är viktiga delar av vår gemensamma vardag. Här erbjuder vi dig ett engagerande och spännande arbete där vi vill bidra till din utveckling, såväl yrkesmässigt som personligt. Hos oss värderas arbetsmiljön högt och teamet värnar om ett gott kamratskap med humor och rak kommunikation.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator för ett vikariat till och med 2024-01-31!

Hos oss arbetar du som kurator i första hand med psykosocialt behandlingsarbete där du ger individuella stödsamtal och praktiskt stöd. Samverkan och samarbete med exempelvis andra vårdgivare, enheter och kommuner ingår också i uppdraget.

Du kommer att arbeta tvärprofessionellt i mottagningens team tillsammans med läkare, psykologer, kuratorer, rehabiliteringskoordinator, sjuksköterskor, skötare, fysioterapeut, arbetsterapeut och medicinska sekreterare. Du deltar tillsammans med dina kollegor i mottagningens utvecklingsarbete och det pågående implementeringsarbetet av standardiserade vårdprocesser.

Vi erbjuder dig ett öppet och positivt arbetsklimat och som ny medarbetare hos oss får du en anpassad introduktion utifrån din kompetens och dina erfarenheter.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en godkänd socionomexamen. Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift är en förutsättning för tjänsten. Är du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är det meriterande samt om du har erfarenhet av arbete inom psykiatrin.

Eftersom du arbetar både individuellt och i team behöver du såväl god samarbetsförmåga som vana att arbeta självständigt. Som person ser vi gärna att du är flexibel och initiativtagande samt vill bidra till ett gott samarbete genom engagemang, god kommunikation och en positiv inställning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande redan innan annonsens sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till ADHD-mottagning i Lund

Kurator
Läs mer Aug 3
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du var med att utveckla framtidens psykiatri? Då ska du inte tveka att söka till oss!

Vuxenpsykiatrimottagningen ADHD huserar i psykiatrisjukhuset på Baravägen i Lund, där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar finns. Vårt uppdrag är att behandla patienter med fastställd ADHD-diagnos. Vi följer den av förvaltningen beslutade standardiserade vårdprocessen för NDD-gruppen (Neurodevelopmental Disorders). Detta innebär ett tvärprofessionellt arbete där teamets samlade insatser ger ett mervärde för patienten. Vi arbetar med fast vårdkontakt, individuella vårdplaner och arbetar aktivt med samverkan såväl inom som utanför sjukvården.

Vi ger dig möjligheten att bygga upp och utveckla mottagningen tillsammans med kompetenta kollegor. Du kommer arbeta med och bidra till en teambaserad psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalitet.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat psykosocial utredning, bedömning och behandling. Du ger hjälp, råd, behandling och stöd som behövs för att patienten ska kunna leva ett så självständigt och fungerande liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och behov. Vidare arbetar du med enskilda personer samt med familjer och nätverk.

Arbetet är varierande och självständigt med hög grad av delaktighet och ansvar. Vi ser både mentorskap och en ordentlig introduktion som en självklarhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomutbildning och några års erfarenhet av arbete inom specialistpsykiatri. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är det meriterande. Vidare är erfarenhet av arbete med patienter inom NDD-gruppen meriterande såväl som erfarenhet av Melior, Våps/Pasis, 1177 och Mina planer.

Du bör ha stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar där patienten alltid är i fokus. Då arbete sker både i team, individuellt och i grupp är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samt vana att fatta egna beslut. Du har ett flexibelt förhållningssätt och kan anpassa dig snabbt efter skiftande arbetsbelastning. Därtill har du ett intresse för utveckling och förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Kunskapsskolan i Lund

Kurator
Läs mer Jun 21
Kunskapsskolan i Sverige driver grund- och gymnasieskolor under namnen Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet. Kunskapsskolans första skolor startade år 2000 och idag går det drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna.

På Kunskapsskolan har vi en pedagogik som är personligt utformad och utgår från varje individ. Genom vårt arbetssätt skapar vi nära relationer mellan lärare och elev, vilket ger förutsättningar för att varje elev ska nå längre än de själva tror är möjligt. I en miljö där eleven får vara sig själv och får rätt stöd och utmaningar skapar vi en skola där både elever och medarbetare trivs och utvecklas.

Kunskapsskolan Lund är en grundskola för årskurs 4-9 och har idag cirka 460 elever fördelat på ett tvåparallelligt mellanstadium och ett femparallelligt högstadium. Skolan startade 2002 och ligger vackert belägen utmed Höje å i Sankt Lars-parken i Lunds södra delar. Det är lätt att ta sig till skolan med både buss, bil och cykel. På Kunskapsskolan i Lund har vi elever från många olika kommuner och tillsammans skapar vi vår Kunskapsskoleanda som vi är mycket stolta över. På vår skola har vi engagerade och drivna elever som övar på och lär sig att ta ansvar för sitt eget lärande.

Kunskapsskolan Lund söker kurator

Vill du arbeta i en skolorganisation som är i ständig utveckling och som har höga förväntningar på både elever och medarbetare? Då har vi jobbet för dig!

Vi söker en kurator som har ett stort engagemang och som alltid arbetar aktivt för att alla elever ska lyckas och må bra. Du behöver vara flexibel, ha lätt för att samarbeta och ha ett genuint intresse för eleven. Du kommer att arbeta elevnära och individanpassat samtidigt som du kommer att arbeta med att se helheten, både ur ett grupp- och organisationsperspektiv.

Som kurator på Kunskapsskolan arbetar du framförallt med det förebyggande elevhälsoarbetet i tätt samarbete med resten av elevhälsoteamet och skolans lärare, men också med eleverna och deras vårdnadshavare. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Öppenheten mellan medarbetarna är stor och vi har ett gemensamt ansvar för våra elever. Utöver det förebyggande elevhälsoarbetet behöver du som kurator också hjälpa och stötta eleverna i olika vardagliga problem som kan uppstå.

Kvalifikationer
Socionomexamen eller likvärdig utbildning.

Meriterande kvalifikationer
För att lyckas i uppdraget som kurator behöver du skapa förtroende hos eleverna vilket gör att du behöver vara stabil och trygg som person. Du behöver också vara kommunikativ och ha en god förmåga att föra strukturerade och motiverande samtal med eleverna.

Tjänstens utformning
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid.

Tillträde 1 september.

Rekryteringsprocess
Ansökan sker via länken nedan senast den 21 juli 2023. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid frågor kontakta rektor Åsa Klein på asa.klein@kunskapsskolan.se eller via telefon 0733-157529.

Mer information på om oss och vår pedagogik hittar du på vår hemsida, kunskapsskolan.se

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Ansök nu

Kurator till Njurmedicin i Lund

Kurator
Läs mer Jun 16
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du bli en del av ett engagerat och motiverat team som arbetar för patienternas bästa och verksamhetens utveckling? Då kan det här vara jobbet för dig!

Njurmedicin i Lund ansvarar för njurmedicinsk specialistvård och för avancerad njurmedicinsk vård i södra sjukvårdsregionen. Njurmedicin i Lund innefattar två hemodialysmottagningar, en slutenvårdsavdelning samt en njurmottagning. Därutöver finns även en mottagning för träning och uppföljning av patienter i peritonealdialys och hemdialys. Våra patieneter gör njur- och pancreastransplantationer i Malmö men uppföljningen sker i Lund.

Vi är en mottagning med god stämning och fokus på nära samarbete mellan yrkesprofessionerna. Till vår öppenvård kommer patienter på regelbundna besök, för samtal, behandling eller rehab. Hos oss finner du en samlad kompetens av olika yrkeskategorier så som kurator, fysioterapeut, dietist, undersköterska, sjuksköterska, medicinska sekreterare, administratör och läkare. Verksamheten har som mål att förhindra organskada genom prevention, förbättra patienternas livskvalitet, arbeta för delaktiga medarbetare och att driva forskning och utveckling.

Är du nyfiken att höra mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att höra av dig.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kollega som vill vara en del av vårt team med att utveckla njursjukvården.

Rollen som kurator hos oss innebär att ge stöd och råd till njursjuka och deras anhöriga. Du ger samtalsstöd för att stärka patienter och närståendes möjlighet att hantera påfrestningar som har samband med sjukdomen. Tillsammans med din kollega ansvarar ni för vår transplantation- och donatorsmottagning, dialysmottagningar, vår njurmottagning och slutenvårdsavdelning samt ha kontakt med barnnefrologen i samband med ungdomars övergång till vuxenvård. Som kurator arbetar du även med praktiska sociala åtgärder som syftar till att patienterna ska stöttas i att ha en hållbar social situation och god följsamhet i sin behandling.

Att leva med en kronisk njursjukdom påverkar alla livsområden, familj, relationer, arbetsliv och framtidsplaner. Psykosocial stöttning från sjukvården erbjuds och här har du som kurator en central roll. Att leva med kronisk sjukdom kräver tillgång till hela vårdkedjan. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och utmanande arbete i ett för oss mycket spännande skede. Region Skåne har beslutat att satsa på förbättring av njursjukvården genom att stimulera preventiv vård, stödja transplantationsverksamheten och förnya dialysvården. I denna satsning ingår även moderniserade arbetssätt och digitalisering. Vi har därför utökat med flera medarbetare i vårt team för att kunna möjliggöra att färre insjuknar i svår njursjukdom och även möjliggöra en högre kvalitet i njursjukvården.

Vi kan också erbjuda handledning, intern utbildning och kompetensutveckling utifrån intresseområde.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har socionomexamen med goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Likaså om du har erfarenhet av att arbeta med njurmedicin eller vana från arbete med kroniskt sjuka.

Vi söker dig som har ett intresse för utvecklingsprojekt samt att arbeta med patienter med kronisk sjukdom och därmed långa vårdkontakter. Då du kommer att ha ett nära samarbete med kuratorskollega och även andra yrkeskategorier, så är samarbetsförmåga, lösningsförmåga samt ett starkt intresse för människor högt prioriterade. För oss är det en självklarhet att du är trygg i din roll som kurator eftersom det förekommer självständigt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator, vikariat, till Habiliteringsmottagning vuxna i Lund

Kurator
Läs mer Jun 14
Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter en arbetsplats som genomsyras av kollegial sammanhållning där man stöttar varandra och har roligt tillsammans? Har du dessutom ett intresse för utveckling, lärande och habilitering? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

Habiliteringens arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande och alla barns rätt att uttrycka sin mening.

Vi vänder oss till personer över 18-års ålder med varaktiga funktionsnedsättningar som exempelvis utvecklingsstörning, autismspektrumstörning eller rörelsehinder. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi vänder oss även till närstående samt personal och assistenter.

Habiliteringsmottagningen är en specialistverksamhet med 25 medarbetare som är uppdelade på olika yrkeskategorier. Hos oss bedrivs ett tvärprofessionellt teamarbete tillsammans med kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut, specialpedagog och arbetsterapeut. Vi arbetar personcentrerat med målet att varje enskild patient ska uppnå en bättre fungerande vardag. Vårt arbete innefattar såväl kontakt med närstående och personal som samverkan med myndigheter och andra aktörer.


ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en ny kuratorskollega till vårt arbetslag! Du kommer ingå i vårt engagerade och härliga team på habiliteringen och bli en av flera kuratorer i Lund.

I rollen som kurator arbetar du utifrån det psykosociala perspektivet och ger stöd, rådgivning och utbildning utifrån patientens funktionsnedsättning samt dess konsekvenser i vardagen. Planeringen görs tillsammans med patienten och vid behov även dennes nätverk. En stor del av arbetet genomförs i form av enskilda stödsamtal såväl som i gruppverksamhet och via handledning till patientens nätverk.

Som ny medarbetare inleds din anställning med ett introduktionsprogram som anpassas efter dina kunskaper och tidigare erfarenhet. I din nya roll blir du tilldelad en handledare som följer dig i arbetet. Vi erbjuder dig möjligheten att ingå i ett tvärprofessionellt team med god gemenskap, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag. Dessutom har du stora möjligheter att forma och påverka ditt arbete samt goda möjligheter att bidra till verksamhetsutveckling på enheten och på regional nivå.

Tjänsten avser arbete på heltid med arbetstid förlagd på dagtid, måndag till fredag, klockan 08.00-16.30. I tjänsten förekommer hem- och arbetsplatsbesök.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Då tjänsten innefattar hem- och arbetsplatsbesök är det viktigt att du har giltigt B-körkort. Därtill är du en van datoranvändare och har erfarenhet av att föra dokumentation i våra datajournalsystem. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av målgruppen men det är inte är ett krav.

Som person är du ansvarstagande och har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Arbetet ställer krav på din självständighet, flexibilitet och förmåga att prioritera då tempot stundtals är högt. Eftersom vi arbetar i ett tvärprofessionellt team är intresse och erfarenhet av teamarbete värdefullt. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi planerar att hålla intervjuer 5-7 juli.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Smärtrehabilitering i Lund

Kurator
Läs mer Jun 9
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdenhet (VE) smärtrehabilitering är en av de största smärtrehabiliteringsenheterna i Sverige och erbjuder interdisciplinär och internationellt ackrediterad smärtutredning, behandling och rehabilitering av personer med aktivitetsnedsättning på grund av långvarig smärta. Vår rehabilitering sätter patienten i centrum och gör patienten delaktig i vården. Teamens olika yrkesgrupper har specialistkompetenser inom sitt område i utredning, behandling och kunskap om långvarig smärta och dess konsekvenser.
Kunskap om rehabiliteringsprocessen och förmågan att arbeta i team är avgörande för våra goda resultat. Hos oss arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vi är representerade i en lokal arbetsgrupp för långvarig smärta i Skåne och är en universitetssjukvårdsenhet med uppdrag att arbeta med undervisning, utbildning och utveckling samt att stödja forskning inom området långvarig smärta.

Flera av våra medarbetare ingår i olika forskargrupper och driver egen forskning. Till enheten hör även barn- och ungdomssmärtmottagningen och i verksamheten finns det nationella kvalitetsregistret för smärtrehabilitering (NRS).

Vi är totalt cirka 70 medarbetare på enheten, varav 16 är fysioterapeuter. På vår enhet bidrar alla på olika sätt i förbättringsarbeten för att våra patienter ska få den bästa vården.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss är du placerad i team som arbetar med utredningar och smärthanteringsprogram i grupp. Du kommer att ha både individuella samtal samt grupptillfällen med patienterna. Att arbeta i smärthanteringsprogram ställer krav på att varje teammedlem bidrar med sin del i ett välorganiserat flöde och schema.

I din roll som kurator är du en viktig del i att stötta patienten genom att hitta nya hanteringsstrategier och påverka omgivande faktorer. Målet med behandlingen är att trots långvarig smärta öka aktivitet, delaktighet, hälsa och livskvalitet för patienten. En viktig del av ditt arbete är att hjälpa patienten med förståelse för och planering av arbetsinriktad rehabilitering. Ett rehabiliterande förhållningsätt är ditt redskap för att ge patienten en ökad tilltro till sin egen förmåga och du arbetar tätt tillsammans med olika yrkesgrupper i teamet och även i möte med andra aktörer såsom Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

I tjänsten kan det ingå helgberedskap på Skånes universitetssjukhus samt handledning av socionomkandidater vissa terminer. På kliniken finns tillgång till handledning i grupp med inriktning beteendemedicinskt perspektiv. Hos oss erbjuds ett arbete där ständig utveckling och förbättring är en del av uppgifterna.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har socionomexamen samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Dokumentationsvana är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator.

Det är önskvärt om du har utbildning och/eller kunskap inom socialförsäkringssystem eller försäkringsmedicin såväl som inom beteendemedicin med kognitiv inriktning, kognitiv beteendeterapi (KBT) eller Acceptance and Commitment Therapy (ACT) eller motiverande förhållningssätt (MI). Det är även meriterande om du har vana att göra informationssökning för patientgruppen relevanta myndigheter. För oss är det värdefullt om du har utbildning/ erfarenhet inom smärta och rehabilitering samt av teamarbete och kroniskt sjuka patienter.

Det här är en tjänst för dig som är strukturerad, ansvarstagande och självständig samt har god förmåga att samarbeta med andra i en dynamisk verksamhet. Vi ser gärna att du har intresse för att delta i och driva utvecklings- och förbättringsarbete. Som person är du intresserad av teamarbete, patientgruppen och verksamhetsområdet långvarig smärta. Du har även en god förmåga att förmedla kunskap till andra samt leda grupper och samverkansmöten med olika parter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vårdcentralen Getingen i Lund

Kurator
Läs mer Maj 4
Gör skillnad. Varje dag.

Är du kurator, psykolog och/eller psykoterapeut med KBT-kompetens och har ett brinnande intresse för primärvård? Trivs du med varierande arbetsuppgifter och söker en arbetsplats där du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor har möjlighet att påverka? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vårdcentralen Getingen ligger på sjukhusområdet i Lund och är en av Lunds yngsta vårdcentraler. Vi startade vår verksamhet i maj 2014 utan listade patienter och sedan dess har vår listning stigit till i dagsläget cirka 7300 patienter. På vårdcentralen är vi cirka 30 medarbetare inom olika professioner så som sjuksköterskor, distriktssköterskor, fysioterapeuter, undersköterskor, medicinska sekreterare, specialistläkare i allmänmedicin och ST-läkare. Vi har sjuksköterskeledda specialistmottagningar inom exempelvis diabetes, hypertoni, och äldrevård. Vi har också en rehabiliteringskoordinator (REKO) samt medicinskt ansvar på ett särskilt boende (SÄBO).

Verksamheten präglas av stark utveckling och framåtanda. Vi strävar efter att erbjuda en tillgänglig och god vård av hög kvalitet. Hos oss som medarbetare får du chansen att arbeta i ett team med gott samarbete och högt i tak, där förståelse finns för individuella behov hos medarbetarna. Vi är nämligen övertygade om att vi bedriver en bättre och säkrare vård om vi som medarbetare trivs på vårt arbete.

Är du intresserad av att höra mer om oss? Då är du varmt välkommen att höra av dig, så berättar vi mer!


ARBETSUPPGIFTER
På primärvårdsnivå arbetar vi med patienter med lätt till medelsvår psykisk ohälsa. Arbetet består av bedömning, samtalsbehandling, rådgivning och rehabilitering av patienter. Vi arbetar med stödsamtal, terapier varav internet-KBT är en del. Vi fungerar som ett kunskapsstöd för patienten i dennes kontakt med kommun och övriga samarbetsaktörer.

Arbetet bedrivs självständigt men du kommer att ha nära kontakt med dina kollegor. Vi arbetar teambaserat med sambedömningsrond vilket innebär att arbetsgruppen gemensamt bedömer och planerar för icke-akuta patientbesök. Detta bidrar till hög patientsäkerhet och att vi hjälps åt med att prioritera utifrån den enskilda patientens behov.

Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter med kontinuerlig fortbildning internt samt externt efter intresse och verksamhetens behov. Vi förväntar oss att du är delaktig i förbättringsarbete och verksamhetsutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad psykolog, kurator och/eller legitimerad psykoterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Du har också utbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT), minst steg 1. Erfarenhet av att utöva KBT-behandling samt IKBT är meriterande. Tidigare erfarenhet från arbete inom primärvård samt av journalsystemet PMO är också meriterande.

Vi söker dig som är trygg och flexibel i din yrkesroll och som är bekväm med att arbeta såväl enskilt som tillsammans med kollegor från olika yrkeskategorier. Du verkar för att alla våra patienter ska få ett bra bemötande och ett professionellt omhändertagande. Vidare har du ett intresse för primärvård och vill gärna vara med att utveckla verksamheten. För att lyckas i rollen behöver du ha god förmåga till analytisk problemlösning och se viktiga faktorer i patientens helhetssituation. I din kontakt
med patienter och kollegor förväntar vi oss att du är lyhörd, professionell och engagerad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan.

Observera att denna annons finns publicerad under olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till digitala behandlingsteamet Bup Skåne

Kurator
Läs mer Maj 4
Gör skillnad. Varje dag.

Om du trivs med digitala arbetssätt och söker en flexibel arbetssituation i ett utvecklingsorienterat sammanhang med hög kompetens är du välkommen till oss på Bups digitala behandlingsteam. Hos oss kommer du få vara med och bidra till att fler barn, unga och deras närståendes får hjälp med psykisk ohälsa samtidigt som du bidrar till utveckling av nya digitala vårdinsatser.

På Bup Skåne vill vi vara med och bygga framtidens hälsosystem med nya digitala behandlingsinsatser för barn och unga som lider av psykisk ohälsa. Därför startade nyligen nu vårt digitala internetbehandlingsteam sitt arbete med behandlingar för barn och deras familjer på både primär- och specialistnivå, och nu har vi möjlighet att välkomna ytterligare medarbetare till oss. Som medarbetare erbjuds du ett flexibelt arbete med goda möjligheter att påverka din arbetssituation gällande arbetsuppgifter och geografisk placering. Du kommer att erbjudas en mycket spännande och utvecklande tjänst i ett prioriterat sammanhang där du arbetar med meriterade och disputerade kollegor inom området.

ARBETSUPPGIFTER
I dina arbetsuppgifter ingår att ge vård i olika former. Teamet erbjuder digitala insatser baserade på KBT eller systemteori och riktar sig till barn, ungdomar och deras närstående. Till dina arbetsuppgifter hos oss hör bedömningar, digitala behandlingar, digitala gruppbehandlingar och rådgivande samtal med ungdomar. Redan idag finns ett brett utbud av digitala behandlingsinsatser och vi arbetar ständigt med utveckling för att säkra jämlik vård över hela Skåne för barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa och du förväntas delta i aktuella utvecklingssammanhang. Du kommer arbeta nära med andra delar om Bups organisation såsom vår forskningsmottagning och våra öppenvårdsmottagningar. I din roll förväntas du även vara beredd att arbeta med metod- och implementeringsstöd till chefer och kollegor inom Bup.

Om du önskar kombinera arbetet i digitala teamet med sedvanligt behandlingsarbete på någon av våra fysiska mottagningar går det att diskutera.

Placeringsort är Lund med goda möjligheter att arbeta på distans eller på annan mottagning i Skåne.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har godkänd socionomexamen. Vi ser det som positivt om du har legitimation som hälso- och sjukvårdskurator och/eller grundläggande psykoterapiutbildning. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Därtill ser vi gärna att du har god erfarenhet av arbete med digital vård gentemot barn, ungdomar och deras familjer.

Utöver ovan kompetens har du väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i skrift samt intresse av att arbeta med innovationsuppdrag. Du är van att arbeta såväl självständigt som i team och att bedriva ditt arbete ur ett barnrättsperspektiv är en självklarhet för dig. Arbetet bedrivs på flera samverkansplan regionalt och nationellt och därför är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter positivt. Då vi är måna om att hitta rätt person till tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, kapacitet att hantera flera pågående uppdrag parallellt och ansvarstagande.

Innan eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Dövmottagning vuxna i Lund

Kurator
Läs mer Apr 11
Gör skillnad. Varje dag.

Syn-, hörsel- och dövverksamhetens uppdrag är att erbjuda rehabiliterings- och habiliteringsinsatser till personer i alla åldrar med synnedsättning/blindhet, hörselnedsättning/dövhet, dövblindhet och tinnitus. Verksamhetsområdet är uppdelat i Hörsel-och dövmottagning barn och unga, Synmottagning barn och unga, Hörselmottagning vuxna, Synmottagning vuxna, Dövmottagning vuxna och Dövblindmottagning. Verksamheten ansvarar även för att Tolkcentralen utför tolkservice till målgrupperna samt för en offentligt driven auktoriserad Audionommottagning. Genom samverkande insatser strävar vi efter att skapa förutsättningar för individen att utveckla sina förmågor att leva efter egna val. För mer information: www.skane.se/horselochsyn

Dövmottagning vuxna är en resurs för vuxna teckenspråkiga döva i Skåne och deras anhöriga. Hit kan man vända sig om man behöver råd och stöd i olika sammanhang. På vår mottagning arbetar kurator, specialpedagog, verksamhetstolk, tekniker, audionom och administratör, vilka du samarbetar med. Vår mottagning har ett Skåneövergripande ansvar med lokaler i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg. Vi arbetar utifrån kulturellt bekräftande arbetssätt som vår gemensamma plattform/värdegrund. Vi strävar att ha ett aktivt nära samarbete med patientorganisationerna.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator till Dövmottagning vuxna. Hos oss erbjuds du ett varierande, stimulerande och ansvarsfullt arbete.

I din roll som kurator arbetar du med det psykosociala arbetet på mottagningen och är engagerad i olika typer av arbetsområden. Du träffar patienter och närstående för enskilda stödsamtal samt utför psykosociala kartläggningar tillsammans med patienten samt ha rådgivning- och strategisamtal. Därtill medverkar och driver du gruppverksamhet under perioder. Du arbetar också med stöd och rådgivningssamtal såväl individuellt som i grupp och är med i utvecklingen av verksamheten med vuxna teckenspråkiga. Du arbetar tillsammans med specialpedagog och/eller psykolog i patienternas ärende. I ditt arbete möter du, förutom patienten, anhöriga och övrigt nätverk kring patienten. Du samverkar bland annat med myndigheter, lärosäten och kommuner.

Som ny medarbetare hos oss erbjuds du en introduktion baserat på dina tidigare erfarenheter och kunskaper. Arbetet som kurator hos oss innebär att du arbetar i hela regionen men du kommer att ha din huvudplacering i Lund. Kvällsarbete förekommer.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har högskoleutbildning som socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Teckenspråket gäller som arbetsspråk, i mötet med patienter likväl som mellan kollegor och är därmed ett krav. Då resor förekommer i tjänsten är giltigt B-körkort ett krav. Likaså är goda språkkunskaper i svenska, som skrift också en förutsättning för tjänsten.

Som person söker vi dig som har god förmåga att anpassa dig utifrån ändrade omständigheter och kan prioritera bland arbetsuppgifter. Du är därtill strukturerad, har personlig mognad och en kulturell medvetenhet. För oss är det också viktigt att du har god samarbetsförmåga samtidigt som att du kan ta egna initiativ. Du behöver ha ett intresse för att hålla dig ajour med vad som sker inom psykosocialt arbete med döva. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning psykos i Lund

Kurator
Läs mer Apr 12
Gör skillnad. Varje dag.

Uppskattar du ett bra samarbete med dina kollegor? Tycker du om att bidra med din kompetens till dina kollegor i andra professioner? Då kan detta vara tjänsten för dig! Nu söker vi en kurator till oss på Vuxenpsykiatrimottagning psykos i Lund.

Psykosmottagningen i Lund bedriver rehabilitering och öppenvård för människor med psykossjukdom där vårdinsatserna anpassas utifrån patientens behov. Behandlingen syftar till att stödja individen i att återvinna sin funktionsförmåga inom livets olika områden; personlig vård, boende, arbete/studier och fritid. Ett särskilt fokus hos oss är unga nyinsjuknade personer. Till enheten hör ett nyinsjuknade team (NIP-teamet) som arbetar med hela familjen och nätverket. Vi ser anhöriga som en mycket värdefull och naturlig del i behandlingen. Hos oss erbjuder vi på olika sätt stöd till anhöriga som till exempel föreläsningar, anhörigcirklar eller anhörigcafé. En annan viktig del i vårt arbete är samverkan med kommuner och vårdgrannar.

Hos oss har varje patient en fast vårdkontakt som tillsammans med patienten gör upp en individuell behandlingsplan. Våra psykosociala behandlingsmetoder sker i tvärprofessionella samarbeten, både enskilt och i grupp. Detta är en viktig del av behandlingen och vi har ett stort utbud av metoder för att kunna tillgodose patientens speciella behov. Vi arbetar i tvärprofessionellt team enligt behandlingsmodellen F-ACT (Flexibel Assertive Community Treatment), där det i våra team ingår sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, kurator, psykolog, fysioterapeut och läkare.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss erbjuds du ett engagerande arbete tillsammans med arbetskamrater med lång erfarenhet av psykosvården. Du har varierande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas både i profession och som person.

I rollen som kurator arbetar du med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner på enheten. Du har som kurator en viktig uppgift i att förmedla information om sociala stödåtgärder samt att samverka med myndigheter, vårdgivare och andra samarbetspartners. Du arbetar både med enskilda patienter och med familjer/nätverk. En viktig uppgift är att uppmärksamma anhörigas reaktioner och behov av stöd samt att uppmärksamma barnens situation. I rollen ingår också att hålla dig uppdaterad inom socialrätts- och sjukförsäkringsområdet samt handledning av studenter.

Som ny medarbetare hos oss erbjuder vi dig en individuellt anpassad introduktion baserat på dina tidigare erfarenheter och kompetenser. Du har stora möjligheter till kompetensutveckling både i din yrkesroll och inom olika behandlingsinsatser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomutbildning och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Vi ser det som meriterande om du är legitimerad Hälso- och sjukvårdskurator. Du har erfarenhet av att möta människor med psykisk ohälsa.

Som person söker vi dig som har god förmåga att organisera och prioritera ditt arbete samt tar egna initiativ. Eftersom tjänsten innebär arbete i team lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga såväl som att kunna arbeta självständigt med egna ansvarsområden. För oss är det också viktigt att du har förmåga att anpassa dig utifrån ändrade omständigheter och varierande arbetstempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen sker löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning emotionell instabilitet Lund

Kurator
Läs mer Mar 22
Gör skillnad. Varje dag.

Vuxenpsykiatrimottagning emotionell instabilitet Lund är en specialiserad behandlingsenhet inom den psykiatriska öppenvården i Lund. Mottagningen erbjuder Dialektisk beteendeterapi (DBT), Flexible Assertive Community Treatment (FACT), Prolonged Exposure (PE), anhörigutbildningen Familjeband samt handledning och utbildning till andra vårdgivare och verksamheter. Merparten av mottagningens arbete består av DBT och FACT. Dessa behandlingsprogram är omfattande och utförs av ett tvärprofessionellt team. Utöver ovannämnda är mottagningen även involverade i olika forskningsprojekt. Du kommer således få arbeta med och bidra till modern psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalité.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en socionom med ett genuint intresse för psykiatri? Då tror vi att du kan vara den vi letar efter.

Arbetsuppgifterna kommer i första hand bestå av psykosociala insatser kring patienter med allvarlig psykisk sjukdom. Du kommer träffa patienter med behov med av stöttning och vägledning i rehabiliteringsprocesser, exempelvis vid återgång till arbete eller att påbörja studier. En viktig del av ditt arbete kommer vara att på egen hand utreda och identifiera behov av stödinsatser, men även att bistå konsultativt i teamarbetet med att identifiera sådana behov och vilka insatser som kan vara lämpliga. Du kommer också vägleda och stötta patienter vid ansökan om och uppföljning av olika slags stödinsatser från samhället.

Som kurator på mottagningen kommer du även fungera som barnombud, vilket innebär att bevaka patienters barns rätt till rätt stöd i deras roll som anhöriga. I detta arbete ingår också kartläggande barnsamtal med nya patienter som har minderåriga barn.

En betydande del av arbetet innebär samverkan med andra vårdgivare, kommuner och myndigheter. Du kommer att arbeta tvärprofessionellt i team tillsammans med läkare, psykologer, sjuksköterskor, skötare och medicinska sekreterare i en arbetsmiljö som präglas av samarbete, förtroende och evidensbaserat behandlingsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med godkänd socionomexamen som har goda kunskaper i det svenska språket, i så väl tal som skrift.

Det är meriterande om du:
- har tidigare erfarenhet av att arbeta som kurator inom vuxenpsykiatrin
- är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator
- har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst med vuxna som målgrupp, och då särskilt handläggning av socialpsykiatri-, LSS- och/eller missbruksärenden
- utbildning inom rehabiliteringskoordinering och/eller arbete som rehabkoordinator.

Vi ser gärna att du är väl förtrogen med relevant socialrättslig juridik så som SoL, LSS och LVM. Erfarenhet och intresse av arbete med barn som anhöriga är en stor fördel i arbetet då du kommer bevaka detta område på mottagningen.

Då kuratorns roll bland annat innebär att vara expert på samverkan med andra myndigheter och aktörer är det önskvärt att du har goda färdigheter avseende att skapa goda förutsättningar för samarbete, med patienten i fokus. Erfarenhet av samverkansarbete mellan hälso- och sjukvård och kommun är därför en stor fördel.

Erfarenhet och intresse av att arbeta med vuxna personer med komplex psykiatrisk problematik ser vi som meriterande för denna tjänst. Att vara kurator på vår mottagning innebär att möta människor i mycket sårbara och svåra situationer, vilket ställer höga krav på empatisk förmåga, ödmjukhet och respekt för människors olika förutsättningar.

Som person är du flexibel, initiativtagande och kreativ. Vi vill att du bidrar till ett gott samarbete genom ett starkt engagemang, god kommunikation, positiv inställning samt delar med dig av din kunskap. Då du kommer att arbeta både individuellt och i team lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, att du har en god samarbetsförmåga men även vana att arbeta självständigt.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till ADHD-mottagning i Lund

Kurator
Läs mer Mar 6
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du var med att utveckla framtidens psykiatri? Då ska du inte tveka att söka till oss!

Vuxenpsykiatrimottagningen ADHD huserar i psykiatrisjukhuset på Baravägen i Lund, där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar finns. Vårt uppdrag är att behandla patienter med fastställd ADHD-diagnos. Vi följer den av förvaltningen beslutade standardiserade vårdprocessen för NDD-gruppen (Neurodevelopmental Disorders). Detta innebär ett tvärprofessionellt arbete där teamets samlade insatser ger ett mervärde för patienten. Vi arbetar med fast vårdkontakt, individuella vårdplaner och arbetar aktivt med samverkan såväl inom som utanför sjukvården.

Vi ger dig möjligheten att bygga upp och utveckla mottagningen tillsammans med kompetenta kollegor. Du kommer få arbeta med och bidra till en teambaserad psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalitet.


ARBETSUPPGIFTER
Som kurator kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat psykosocial utredning, bedömning och behandling. Du ger hjälp, råd, behandling och stöd som behövs för att patienten ska kunna leva ett så självständigt och fungerande liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och behov. Du arbetar både med enskilda personer samt med familjer och nätverk.

Arbetet är varierande och självständigt med hög grad av delaktighet och ansvar. Vi ser både mentorskap och en ordentlig introduktion som en självklarhet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomutbildning och några års erfarenhet av arbete inom specialistpsykiatri. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är det meriterande. Vi ser gärna att du har grundläggande steg 1-utbildning i KBT. Vidare är erfarenhet av arbete med patienter inom NDD-gruppen meriterande såväl som erfarenhet av Melior, Våps/Pasis, 1177 och Mina planer.

Du bör ha stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar där patienten alltid är i fokus. Då arbete sker både i team, individuellt och i grupp är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samt vana att fatta egna beslut. Du har ett flexibelt förhållningssätt och kan anpassa dig snabbt efter skiftande arbetsbelastning. Därtill har du ett intresse för utveckling och förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Bup Första linjen i Lund

Kurator
Läs mer Feb 24
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar förutsättningar och gör skillnad i vardagen för barn och unga? Då är detta tjänsten för dig!

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i Region Skåne startade 2013 sina fem Första linjen-mottagningar för åldersgruppen 6 till 17 år. Dessa mottagningar arbetar förebyggande och har ett Första linjen-uppdrag. Det innebär bedöma och behandla psykisk ohälsa av lätt till medelsvår karaktär hos barn och ungdomar samt erbjuda en snar första bedömning.

På vår mottagning i Lund arbetar idag kuratorer, psykologer, medicinsk sekreterare och enhetschef. Vi har även tillgång till läkare för konsultationer.


ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en kurator till oss på Första linjen i Lund! Hos oss kommer du ha möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter och göra skillnad för barn och ungdomar.

I rollen som kurator kommer du primärt arbeta med bedömning och behandling av psykisk ohälsa hos barn och ungdomar samt ge information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser.

På mottagningen erbjuder vi gruppbehandlingar, digitala behandlingar, individuella samtalskontakter, föräldrastöd och familjesamtal vilket innebär att du ges möjlighet till god variation i arbetet. Vi erbjuder kortare behandlingsinsatser både utifrån ett familjeterapeutiskt och/eller KBT perspektiv där såväl den direkta familjen som övrigt nätverk involveras utifrån barnets behandlingsbehov. Utöver det omedelbara behandlingsarbetet deltar du även i teamkonferenser och samverkar med våra vårdgrannar.

Vi erbjuder dig en god introduktion och handledning för att du på bästa möjliga sätt ska komma in i din yrkesprofession.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har slutförd socionomexamen med goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har grundläggande utbildning i familjeterapi eller KBT motsvarande steg 1 och tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av behandlingsarbete med målgruppen inom hälso- och sjukvården samt erfarenhet av gruppbehandling. Vidare är B-körkort önskvärt då resor i tjänsten kan förekomma.

För att bli framgångsrik i din roll och trivas hos oss är du en person som lägger stor vikt vid att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas. Du är trygg i din yrkesroll, van vid att ta eget ansvar och trivs med att arbeta självständigt. Vidare har du lätt för att samarbeta och innehar ett flexibelt arbetssätt samtidigt som du arbetar metodiskt. Vi ser även gärna att du trivs väl med att arbeta som en del av ett team samt att du kan bedriva utvecklingsarbete tillsammans med andra i verksamheten. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Första linjen, Barn- och ungdomspsykiatrin i Lund

Kurator
Läs mer Feb 15
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar förutsättningar och gör skillnad i vardagen för barn och unga? Då är detta tjänsten för dig!

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i Region Skåne startade 2013 sina fem Första linjen-mottagningar för åldersgruppen sex till och med 17 års åldern. Dessa mottagningar arbetar förebyggande och har ett Första linjen-uppdrag. Det innebär att bedöma och behandla psykisk ohälsa av lätt till medelsvår karaktär hos barn samt erbjuda en snar första bedömning

På vår mottagning i Lund arbetar idag kuratorer, psykologer, medicinsk sekreterare och enhetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en kurator för ett vikariat till oss på Första linjen i Lund! Hos oss kommer du ha möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter och göra skillnad för barn och ungdomar.

I rollen som kurator kommer du primärt arbeta med bedömning och behandling av psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Som kurator ger du också information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser samt är tillsammans med dina kuratorskollegor teamets sociala expert i relation till patientens svårigheter.

På mottagningen erbjuder vi gruppbehandlingar, internetbehandling, individuella samtalskontakter, föräldrastöd och familjesamtal vilket innebär att du som kurator ges möjlighet till god variation i arbetet. Vi erbjuder kortare behandlingsinsatser utifrån ett systemiskt perspektiv där såväl den direkta familjen som övrigt nätverk involveras utifrån barnets behandlingsbehov. Utöver det omedelbara behandlingsarbetet deltar du i teamkonferenser och samverkar med våra vårdgrannar.

Vi erbjuder dig en god introduktion och handledning för att du på bästa möjliga sätt ska komma in i din yrkesprofession.

Tjänsten avser ett vikariat under cirka ett år.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har slutförd socionomexamen med goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av behandlingsarbete med målgruppen inom hälso- och sjukvården. Vidare är B-körkort önskvärt då resor i tjänsten kan förekomma.

För att bli framgångsrik i din roll och trivas hos oss är du en person som lägger stor vikt vid att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas. Du är trygg i din yrkesroll, van vid att ta eget ansvar och arbeta metodiskt. Vidare har du lätt för att samarbeta, samtidigt som du innehar ett flexibelt arbetssätt och trivs med att arbeta självständigt i ditt arbete. Därutöver ser vi gärna att du trivs väl med att arbeta som en del av ett team samt att du kan bedriva utvecklingsarbete inom verksamheten tillsammans med andra. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Humana LARO

Kurator
Läs mer Feb 2
Humana LARO söker kurator till Lund och Hässleholm 

Vi söker en kurator med driv och engagemang! En person som ser var behoven finns och kan anpassa sitt arbete efter patient och verksamhet.  
Låter det spännande? Tveka inte att söka till oss. 
Om oss 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS och LARO verksamheter.?Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.? 
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor.?Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet?och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som?medarbetare är en viktig del i?detta arbete.?Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.? 
Läs mer?om hur det är att jobba hos oss?på Humana?HÄR

Arbetsuppgifter 
Sedvanliga arbetsuppgifter inom professionen. Inom vår verksamhet handlar det bl.a. om kontakt med socialtjänsten i ärenden där barn far illa, orosanmälningar vuxna och barn, sysselsättning, bostadsfrågor och övriga behov inom det sociala arbetet.  
Som kurator hos oss arbetar du även med behandlande samtal, tider som du själv bokar in, ofta i samråd med teamet på mottagningen. Verksamheterna har drop in-mottagning alla förmiddagar där kuratorn även arbetar med uppsökande verksamhet. Tidsbokade samtal förläggs huvudsakligen på eftermiddagar. Inom vårdval LARO finns även ett nätverk för kuratorer man kommer ingå i.  

Erfarenhet inom yrket samt inom beroendevård är meriterande. Vi ser att du som söker är utbildad socionom.

Tjänsten är en delad tjänst mellan vår mottagning i Lund (Bangatan 12 A) och vår mottagning i Hässleholm (Tingshusgatan 2). Mottagningarna ligger precis vid centralstationen i respektive stad. Mottagningen i Lund har ca 55 patienter och Hässleholm ca 25 patienter.  
Tjänsten är förlagd dagtid, måndag-fredag.  
Tillsvidaretjänst, med provanställning på 6 mån 
80-100 % tjänstgöring. 
Lön: Individuell lönesättning 
Tillträde: omgående, eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Kurator till Område Neonatalvård i Malmö och Lund

Kurator
Läs mer Jan 25
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du bli en del av en utvecklande verksamhet där ditt arbete är omväxlande och meningsfullt? Vi ser nu fram emot att välkomna dig som kurator för en delad tjänst på Neonatal intensivvårdsavdelningen i Lund och till Neonatalavdelning i Malmö!

Att få ett barn som är för tidigt född eller sjukt är en omvälvande händelse för hela familjen. Neonatalområdet på Skånes universitetssjukhus består av två avdelningar; en neonatalavdelning i Malmö och en intensivvårdsavdelning i Lund. Hos oss vårdas sjuka barn eller för tidigt födda barn med varierande vårdbehov, från lättvård till intensivvård. Vårdtiden på avdelningen varierar mellan ett par timmar upp till veckor och ibland månader.

På Neonatalavdelningen I Malmö vårdas barn som är födda från graviditetsvecka 28 och framåt. Avdelningen har 18 vårdplatser där vi bedriver allt från intermediärvård med CPAP-behandling till allmän observation och omvårdnad med fokus på tillväxt och amning. Inslag av intensivvård kan förekomma hos oss.

Neonatal intensivvårdsavdelningen i Lund har ett regionalt uppdrag att vårda för tidigt födda och sjuka nyfödda barn i behov av högspecialiserad neonatal intensivvård eller intermediärvård. Lund ansvarar också för den högspecialiserade vården inom barnhjärtkirurgi och vissa delar av barnkirurgin. På intermediärvårdsplatserna i Lund vårdas barn från graviditetsvecka 28 och uppåt med övervakning och olika sorters andningsstöd till allmän observation samt omvårdnad med fokus på tillväxt och amning. Vår avdelning präglas av ett varmt och positivt klimat, där alla tillsammans har fokus på att utveckla arbetet med familjecentrerad vård.

Vi arbetar i tvärprofessionella team där kurator tillsammans med läkare, barnsköterska, sjuksköterska, psykolog, fysioterapeut och dietist arbetar för barnets bästa med familjen i centrum. Vårt mål är att bedriva en familjecentrerad vård för att ge en god vård till alla familjer och i möjligaste mån undvika separation av barn och förälder.

ARBETSUPPGIFTER
Din arbetstid kommer fördelas lika mellan Neonatalavdelningen i Malmö och Neonatal intensivvårdsavdelningen i Lund. Tjänsten avser en tidsbegränsad anställning till och med 23-12-31.

Som kurator utgör du en viktig del i det psykosociala teamet runt de barn som vårdas hos oss och deras föräldrar. Dina arbetsuppgifter består av krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner samt psykosociala bedömningar. I det psykosociala behandlingsarbetet ingår, krissamtal och bearbetande samtal med eller utan kombination av social information/stödåtgärder. Rollen innebär också samverkan med andra verksamheter och myndigheter. Du kommer även arbeta med olika personalstödjande insatser så som utbildning av medarbetare i hantering av föräldrar i kris, handledning av medarbetare samt avlastande samtal.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med socionomexamen och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator ser vi det som positivt. Det är meriterande om du har en grundläggande psykoterapiutbildning eller annan för uppdraget relevant vidareutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och deras familjer samt krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner.

Hos oss arbetar du självständigt men också i team tillsammans med andra yrkesgrupper. Du behöver därför ha god förmåga att samarbeta och kommunicera. Då arbetet har en skiftande karaktär ser vi gärna att du är flexibel och kan prioritera efter verksamhetens behov. Vi är angelägna om att hitta rätt person och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Första linjen, Barn- och ungdomspsykiatrin i Lund

Kurator
Läs mer Jan 18
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar förutsättningar och gör skillnad i vardagen för barn och unga? Då är detta tjänsten för dig!

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i Region Skåne startade 2013 sina fem Första linjen-mottagningar för åldersgruppen 6 till och med 17 års åldern. Dessa mottagningar arbetar förebyggande och har ett Första linjen-uppdrag. Det innebär att bedöma och behandla psykisk ohälsa av lätt till medelsvår karaktär hos barn samt erbjuda en snar första bedömning

På vår mottagning i Lund arbetar idag kuratorer, psykologer, medicinsk sekreterare och enhetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en kurator för ett vikariat till oss på Första linjen i Lund! Hos oss kommer du ha möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter och göra skillnad för barn och ungdomar.

I rollen som kurator kommer du primärt arbeta med bedömning och behandling av psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Som kurator ger du också information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser samt är tillsammans med dina kuratorskollegor teamets sociala expert i relation till patientens svårigheter.

På mottagningen erbjuder vi gruppbehandlingar, internetbehandling, individuella samtalskontakter, föräldrastöd och familjesamtal vilket innebär att du som kurator ges möjlighet till god variation i arbetet. Vi erbjuder kortare behandlingsinsatser utifrån ett systemiskt perspektiv där såväl den direkta familjen som övrigt nätverk involveras utifrån barnets behandlingsbehov. Utöver det omedelbara behandlingsarbetet deltar du i teamkonferenser och samverkar med våra vårdgrannar.

Vi erbjuder dig en god introduktion och handledning för att du på bästa möjliga sätt ska komma in i din yrkesprofession.

Tjänsten avser ett vikariat under ett år.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har slutförd socionomexamen med goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av behandlingsarbete med målgruppen inom hälso- och sjukvården. Vidare är B-körkort önskvärt då resor i tjänsten kan förekomma.

För att bli framgångsrik i din roll och trivas hos oss är du en person som lägger stor vikt vid att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas. Du är trygg i din yrkesroll, van vid att ta eget ansvar och arbeta metodiskt. Vidare har du lätt för att samarbeta, samtidigt som du innehar ett flexibelt arbetssätt och trivs med att arbeta självständigt i ditt arbete. Därutöver ser vi gärna att du trivs väl med att arbeta som en del av ett team samt att du kan bedriva utvecklingsarbete inom verksamheten tillsammans med andra. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Observera att denna annons är publicerad under flera yrkeskategorier, du kommer därmed att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrisk beroendeavdelning i Lund

Kurator
Läs mer Dec 15
Gör skillnad. Varje dag.

Avdelning 8 tillhör beroendevården i Lund och är en enhet med åtta vårdplatser. Vi är ett sammansvetsat gäng som brinner för vårt arbete och har som mål att kontinuerligt utveckla och förbättra vården för våra patienter.

Enhetens huvuduppdrag är att ta emot patienter med abstinensproblematik kring såväl alkohol som narkotika. Vi har ett nära samarbete med både patientens hemkommun och övriga delar av beroendevården. Vårdtider på avdelningen är i genomsnitt fem till sex dagar.

Vi erbjuder dig en spännande tjänst på en intressant arbetsplats med goda möjligheter till kunskapsutveckling inom beroendeområdet!


ARBETSUPPGIFTER
Som kurator arbetar du med psykosocialt arbete i ett tvärprofessionellt team. Din roll är att se hur patientens livssituation påverkar mående och behandling. Du har även en viktig uppgift i att agera barnombud och förmedla information om sociala stödåtgärder samt samverka med myndigheter, vårdgivare och andra samarbetspartners. I tjänsten ingår det att hålla dig uppdaterad inom socialtjänst- och sjukförsäkringsområdet. Arbetsuppgifterna innefattar handledning av kommande socionomstudenter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomexamen. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Tidigare arbete inom kommun och/eller region ses som meriterande. Du bör även ha erfarenhet av att möta människor med psykisk ohälsa i svåra situationer samt erfarenhet av personer med skadligt bruk och beroende.

För att trivas i rollen som kurator är du trygg i din yrkesroll och kan hantera komplexa situationer som uppstår under arbetsdagen. Du har god förmåga att organisera, prioritera och ta egna initiativ. Det är av vikt att kunna arbeta självständigt med egna ansvarsområden. Då en stor del av arbetsdagen innebär arbete och samverkan i teamet på avdelningen lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga, flexibilitet och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att träffa dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till VO kvinnosjukvård i Lund

Kurator
Läs mer Nov 24
Gör skillnad. Varje dag.

Inom verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård är vi cirka 800 anställda som bedriver både gynekologisk och obstetrisk verksamhet. Verksamheten finns både i Malmö och Lund med ett gott samarbete och kunskapsutbyte mellan förlossningen, perinatalavdelningarna och den endokrinologiska enheten. Som universitetssjukhus har vi utbildningsuppdrag och inom verksamhetsområdet bedrivs framgångsrik forskning. Vår personal har en hög kompetens och vi erbjuder goda möjligheter till utveckling och variation i ditt arbete inom verksamhetsområdet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kurator till kvinnosjukvården där vi bedriver högspecialiserad vård inom graviditet, förlossning, gynekologi samt cancervård. Arbetet präglas av nära samarbete med bland annat barnmorskor, sjuksköterskor och läkare samt till viss del socialtjänst. I rollen som kurator hos oss är du placerad på specialistmödravårdsmottagningen, men arbetar mot hela kvinnosjukvården. Som kurator utgör du en viktig del i kvinnosjukvårdens psykosociala team med särskilt uppdrag att erbjuda stödsamtal, krisintervention samt bearbetande samtal till verksamhetens patienter inom obstetrik och gynekologi.

I arbetsuppgifterna ingår även social rådgivning, sociala stödåtgärder samt samverkan med övriga aktörer som exempelvis Socialförvaltningen och Försäkringskassan. Du arbetar även med stödjande åtgärder mot hela verksamheten som till exempel avlastande samtal, reflektionsgrupper och utbildningar.

Därutöver ingår handledning av socionomstudenter med viss regelbundenhet. Vi erbjuder dig kontinuerlig handledning samt professionsspecifik fortbildning som organiseras via kuratorsverksamheten på Skånes universitetssjukhus. Helgberedskap kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en socionomexamen med goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Därtill är det meriterande med en grundläggande psykoterapiutbildning, steg 1.

Arbetet kräver självständighet, flexibilitet och en god förmåga att prioritera. Du bidrar till verksamheten med en positiv inställning, personlig mognad samt ett intresse för utvecklingsarbete inom det psykosociala verksamhetsfältet. Då vi arbetar i team lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga och empatiskt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Habiliteringsmottagning barn och unga Eslöv-Lund

Kurator
Läs mer Dec 12
Gör skillnad. Varje dag.

Är du utbildad socionom som söker ett utvecklande och stimulerande arbete i ett gott arbetsklimat? Vill du arbeta i team och samtidigt få möjligheten att påverka ditt arbete? Då kan tjänsten som kurator på Habiliteringsmottagning barn och unga i Lund vara rätt för dig!

Varmt välkommen till verksamhetsområde habilitering, en kunskapsorganisation som präglas av respektfullt bemötande, engagemang, samarbete och hög kompetens. Här möter vi alla utifrån individuella förutsättningar och vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande och alla människors rätt att uttrycka sin mening.

Verksamhetsområde habilitering vänder sig till barn, ungdomar och vuxna som har varaktiga funktionsnedsättningar såsom rörelsenedsättning, autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer, närstående samt personal. Verksamheten bygger på ett tvärprofessionellt och personcentrerat arbetssätt, vilket innebär att våra patienter har full delaktighet i planering, utvärdering och uppföljning av insatserna. I verksamheten arbetar olika yrkeskategorier såsom fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, kurator, specialpedagog, dietist, sjuksköterska, läkare, fritidskonsulent, badmästare och medicinsk sekreterare.

På Habiliteringsmottagning barn och unga Eslöv-Lund vänder vi oss till barn och unga upp till 17 års ålder och deras familjer. Placering för denna tjänst är i Lund. Tillsammans med mottagningen i Eslöv är vi cirka 30 medarbetare och söker nu dig som vill bli en av oss i rollen som kurator. Med stort engagemang och bred kompetens arbetar vi varje dag för att komma närmare vår målbild om att individer med funktionsnedsättningar ska kunna leva ett gott liv utifrån sina egna val.


ARBETSUPPGIFTER
Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete, nära teamarbete med många professioner och goda utvecklingsmöjligheter.

Rollen innefattar bland annat arbete med att ge information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser samt bidra till att barn, ungdomar och deras familjer, vid behov, får dessa insatser. Du ger familjerna hjälp genom stödjande och krisbearbetande samtal samt har ansvar för att sociala och psykologiska aspekter beaktas i habiliteringsteamets arbete. Vidare stödjer du barnens/ungdomarnas självständighetsutveckling och/eller främjar deras medvetande om sin funktionsnedsättning enskilt eller i grupp. Många av våra insatser och kontakter med patienten, familjen och dess nätverk sker på distans så som via 1177, video och telefon.

Som kurator deltar du i utbildningsinsatser till barnet/ungdomen själv, föräldrar och övrigt nätverk. Därtill är du involverad i kartläggning och planeringen av insatser tillsammans med barn/ungdomar, familj, habiliteringsteam och övrigt nätverk såsom skola, barn- och ungdomspsykiatri och Socialtjänsten. I ditt arbete medverkar du utifrån en helhetssyn till samordning av habiliterings- och övriga samhällsinsatser.

Vi erbjuder dig en gedigen introduktion och handledning för att du på bästa möjliga sätt ska komma in i din yrkesprofession.

Din placering är i Lund. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag, klockan 08.00-16.30, med kvällstjänstgöring till klockan 18.30 på måndagar.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har en godkänd socionomutbildning, goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift samt ett giltigt B-körkort. Utbildning som legitimerande Hälso- och sjukvårdskurator är meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med barn och ungdomar med varaktig funktionsnedsättning, habiliteringsarbete, familjearbete och/eller barnpsykiatrisk verksamhet. Kunskap om intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning och autism ses som en fördel. För tjänsten är det meriterande om du har ett intresse av att arbeta i tvärvetenskapliga team samt utbildning i och erfarenhet av familjearbete.

För att bli framgångsrik i din roll och trivas hos oss är du en person som lägger stor vikt vid att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas. Du har lätt för att samarbeta, samtidigt som du innehar ett flexibelt arbetssätt och trivs med att arbeta självständigt där du tar ansvar för ditt arbete. Därutöver ser vi gärna att du trivs väl med att arbeta som en del av ett team, är initiativrik, engagerad och flexibel. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi planerar att hålla intervjuer 5:e januari. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att träffa dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Bup mottagning bipolär och psykos i Lund

Kurator
Läs mer Nov 28
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta med att ge stöd och behandling till barn och ungdomar samt deras familjer?

Mottagningens uppdrag är att erbjuda utredning, stöd och behandling för barn och ungdomar med bipolära och psykotiska tillstånd. Vi är en specialiserad mottagning med hela Skåne som upptagningsområde. På mottagningen samarbetar specialister inom olika yrkesområden för att ge ett individualiserat omhändertagande för varje barn och familj som kommer i kontakt med oss. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver en del av vården i patientens hem eller närmiljö.

Vi strävar efter att ligga i framkant gällande aktuell forskning och erbjuda insatser som är effektiva och evidensbaserade. Vi som arbetar på mottagningen är barn och ungdomspsykiater, psykolog, sjuksköterska, skötare, medicinsk sekreterare och kurator.

Nu söker vi en kuratorkollega som har erfarenhet av barn och ungdomspsykiatri, har lätt för att samarbeta och som trivs med både teamarbete och att självständigt driva sin egen och mottagningens utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett spännande, roligt och viktigt arbete i en organisation som är i utveckling och där tvärprofessionellt samarbete är en självklarhet? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vi välkomnar nu en kurator med steg 1-kompetens till oss på den regionala Barn- och ungdomspsykiatrimottagning (Bup). Mottagningen för bipolär och psykos ingår i verksamhetsområde Bup regional heldygnsvård med specialmottagningar.

En viktig del i ditt arbete är att stödja föräldrar och familjens nätverk under behandlingsprocessen. Det innebär bland annat föräldrasamtal, krissamtal, familjebehandling med betoning på psykopedagogiska interventioner, kontakter med vårdgrannar som till exempel barn och ungdomshabilitering, skola, socialtjänst och LSS.
I arbetet ingår också att aktivt medverka i behandlingskonferenser, sammankalla och hålla samordnad individuell plan (SIP) samt delta i konsultativt arbete både internt och externt. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver delar av vården hembaserat när det behövs. I vissa ärenden kommer du i det kliniska arbetet att arbeta med tolk. Du kommer också medverka som behandlare i mottagningens gruppbehandling. I arbetsuppgifterna ingår även metodutveckling och utvärdering av mottagningens behandlingsinsatser.

Hos oss tilldelas du en personlig mentor. Du kommer få möjlighet till egen utveckling och stöd i ditt vardagliga arbete av erfarna medarbetare! Teamet har regelbunden extern handledning. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider och ett team med trevliga kollegor som alltid ställer upp för varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med steg 1-kompetens i psykoterapi. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med den aktuella patientgruppen. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Vi ser också att du har god kunskap om Socialtjänstlagen med inriktning på barn och ungdomar. Om du har erfarenhet av psykoterapeutiskt behandlingsarbete med barn och unga ses det som meriterande för tjänsten. Körkort är önskvärt.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är lyhörd, har god kommunikationsförmåga och är trygg i din yrkesroll. Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Vi förväntar oss och hoppas att du är redo att arbeta efter Region Skånes värderingar, välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Stor vikt läggs vid förmåga till eget ansvar och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Löpande urval tillämpas i tillsättning av denna tjänst. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Reumatologi- och endokrinologimottagning i Lund

Kurator
Läs mer Nov 29
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen att komma och arbeta hos oss inom verksamhetsområde (VO) endokrin, njurmedicin & reumatologi! Endokrinologimottagningen och Reumatologimottagningen söker gemensamt en kurator till våra respektive team i Lund.

Verksamhetsenhet (VE) endokrinologi inrymmer öppen- och dagvårdsmottagning i Lund och Malmö samt en slutenvårdsavdelning i Malmö. Specialiteten endokrinologi och diabetologi utgör ett av Skånes universitetssjukhus profilområden. Verksamheten är regionenhet för södra sjukvårdsregionen och bedriver högspecialiserad universitets- och länssjukvård. Vid Endokrinmottagningen i Lund utreds och behandlas bland annat patienter med störningar i hormonbalansen avseende hypofys, sköldkörtel, binjurar och bisköldkörtlar samt personer med insulinbehandlad diabetes.

Vi har ett välutvecklat multidisciplinärt samarbete med andra discipliner såsom kirurgi, onkologi, njurmedicin, oftalmologi, patologi och neurokirurgi.

VE reumatologi har öppenvårdsmottagningar i Lund och Malmö samt en slutenvårdsavdelning i Lund. Inom VE reumatologi bedrives såväl länssjukvård som högspecialiserad vård för patienter med inflammatoriska reumatologiska sjukdomar. Några av våra diagnosgrupper är reumatoid artrit, spondylartrit, SLE och systemisk skleros. Modern reumatologisk behandling har under senare tid förbättrat patienternas prognos avsevärt och flertalet patienter sköts idag via reumatologens öppenvårdsverksamhet. Ständig utveckling pågår gällande både den medicinska behandlingen och rehabiliteringsinsatser. Vi är en forskningsintensiv enhet med flera pågående forskningsprojekt.

På Reumatologimottagningen arbetar vi tvärprofessionellt och teambaserat med patienten i centrum. I teamet ingår fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, badmästare, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

ARBETSUPPGIFTER
På såväl reumatologen som endokrinologen är kurator en naturlig del av teamet och fyller en viktig funktion för våra patienter och i teamet.

Att drabbas av kronisk sjukdom så som reumatologisk sjukdom, diabetes eller annan endokrinologisk sjukdom kan innebära psykiska och sociala påfrestningar där kurator kan vara behjälplig. Kuratorn bedriver psykosocialt utrednings-, bedömnings- och behandlingsarbete. Kuratorn arbetar framför allt med samtal för att hjälpa patienter med acceptans, sjukdomsinsikt och möjligheter att leva väl med sin sjukdom. Stöd finns att erbjuda även till anhöriga vid behov. Kurator ger även information och vägledning vid kontakter med till exempel Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, arbetsgivare och socialtjänst.

Vi bedriver även dagrehabilitering och där ingår Mindfulness, som kuratorn håller i.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en socionomexamen med goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna det som fördelaktigt om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Därtill är det även meriterande med KBT Steg1 och utbildning inom Mindfulness.

Vi arbetar nära i team och ser positivt på om erfarenhet finns av teamarbete. Som person är det önskvärd att du är drivande, lösningsorienterande och ansvarstagande, samt har god förmåga att samarbeta med andra i en dynamisk verksamhet. Vi ser gärna att du har intresse för att delta i och driva utvecklings- och förbättringsarbete. Vidare ser vi att du har god förmåga att strukturera ditt arbete är väsentligt, då du kommer arbeta delad tid mellan två mottagningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Mellanvård, barn- och ungdomspsykiatri, i Lund

Kurator
Läs mer Nov 30
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) inom Region Skåne består av regional öppenvård, regional heldygnsvård och specialteamet. Vår psykiatriska öppenvård arbetar med målgruppen barn och ungdomar med svår till medelsvår psykisk ohälsa. Vårt område Bup Lund bedriver specialistpsykiatri inom öppenvården och har drygt 100 medarbetare. Till oss kommer barn och ungdomar upp till 18 år tillsammans med sina familjer från åtta kommuner. Inom vår verksamhet finns också Bup:s nya utbildningsmottagning för studenter, vilken drivs i nära samarbete med Lunds universitet. På våra mottagningar utförs bedömningar, utredningar och behandlingar av barn samt ungdomar och vårt arbete inkluderar såväl familj som nätverk.

Vår verksamhet utmärks av en bred barn- och ungdomspsykiatrisk kompetens med ett stort fokus på utvecklingsfrågor och tvärfacklighet, där vi har ett nära samarbete mellan olika yrkesgrupper. Bup inom Region Skåne är ackrediterad universitetssjukvårdsenhet, vilket bland annat innebär att vi har ett nära samarbete med den medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning.

Mellanvården tar emot patienter från 4 till 18 år och deras familj/nätverk med utökade vårdbehov, patienter som inte anses vara i behov av heldygnsvård men har behov av mer resurskrävande insatser än vad öppenvården kan erbjuda. Detta för att problematiken i sig innebär att patienten inte kan ta sig från hemmet eller sköta en tidsbeställd till mottagning eller för att problematiken är så komplicerad att det krävs mer omfattande insatser, såväl innehålls- som tidsmässigt än man kan ge i ordinarie öppenvård.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator till vår mellanvård i Lund. Här välkomnas du av tolv kollegor från olika yrkeskategorier; kuratorer, psykologer, skötare, sjuksköterskor och en överläkare. Vi har ett intressant och lärorikt jobb, som kännetecknas av vårt goda samarbete.

I din roll som kurator hos oss kommer du att arbeta både individuellt och med övriga medarbetare med bedömning och ett brett utbud av behandlingar. Arbetet utförs på mottagning, i hemmet och/eller i barnets närmiljö. En viktig del i arbetet är att samverka kring patienten både inom Bup och med vårdgrannar och de samarbetspartners som patienten kan behöva omkring sig.

Hos oss har vi ett nära tvärprofessionellt samarbete mellan yrkeskategorierna och en öppen arbetsmiljö, vilket möjliggör ett utbyte av kunskaper samt diskussioner om problematik och olika lösningar. Vidare erbjuder vi dig introduktion anpassad utifrån just dina kompetenser och erfarenheter.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. För att vara aktuell för tjänsten har du även genomfört en steg 1-utbildning i familjeterapi. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av behandlingsarbete med familjer och barn och ungdomar. Därutöver ser vi gärna att du innehar ett giltigt B-körkort.

Vi förutsätter att du behåller ditt lugn i stressade situationer, arbetar metodiskt, lösningsfokuserat och är van att ta eget ansvar. Du har god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning i Lund

Kurator
Läs mer Nov 15
Gör skillnad. Varje dag.

Vuxenpsykiatrimottagning 2 i Lund är en allmänpsykiatrisk mottagning med cirka 27 medarbetare. Här utreds och behandlas främst patienter med ångest- och depressionstillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Mottagningen arbetar med teambaserad vård och ligger i framkant beträffande utveckling av vårdinsatser och organisation. Vi är en omtyckt arbetsplats som kännetecknas av låg personalomsättning och god gemenskap. Hos oss bidrar du till en psykiatrisk vård som präglas av öppenhet, kvalitet och samarbete inom mottagning och med vårdgrannar.


ARBETSUPPGIFTER
Är du en kurator med ett genuint intresse för den allmänpsykiatriska öppenvården? Då tror vi att du kan vara den vi letar efter! Vi söker nu nya kollegor till två tjänster som blir lediga i januari, en tillsvidareanställning och ett vikariat som sträcker sig över ett år.

Arbetsuppgifterna består i första hand av psykosocialt behandlingsarbete. En betydande del av arbetet innebär samverkan och samarbete med andra vårdgivare, enheter och myndigheter såsom Försäkringskassan. Som kurator ger du individuella stödsamtal och kognitiv beteendeterapi samt internetbaserad KBT om du har steg-1 i KBT. Du kommer att arbeta tvärprofessionellt i ett av mottagningens två team tillsammans med läkare, psykologer, kuratorer, rehabkoordinator, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeut och medicinska sekreterare. På mottagningen har vi ett tryggt och trevligt arbetsklimat där vi värdesätter varandras kompetens. Vi eftersträvar en arbetsmiljö som präglas av professionalitet, samarbete och evidensbaserat behandlingsarbete.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en godkänd socionomexamen. Erfarenhet av arbete inom psykiatrin är meriterande och även steg1-utbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT). Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift är en förutsättning för tjänsten.

Då du kommer att arbeta både individuellt och i team behöver du såväl god samarbetsförmåga som vana att arbeta självständigt. Som person ser vi gärna att du är flexibel, initiativtagande och kreativ. Vi vill att du bidrar till ett gott samarbete genom ett starkt engagemang, god kommunikation, positiv inställning samt att du delar med dig av din kunskap. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi värdesätter mångfald bland våra medarbetare och ser till kompetens, oavsett ålder, bakgrund och förutsättningar.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan anställning.

Välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till enhet kurator psykolog-barn inom VO barnmedicin i Lund

Kurator
Läs mer Nov 18
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) barnmedicin inom Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 500 anställda. Hos oss utreds och behandlas barn och ungdomar upp till 18 år med olika somatiska sjukdomar. Kuratorerna ingår i enhet kurator psykolog-barn och arbetar mot barnsjukvården vid Sus. Arbetet sker på såväl slutenvårdsavdelningar som i öppenvården. Kuratorn ingår i flertalet team för de olika subspecialiteter eller diagnosgrupper som ingår i verksamheten. Vi strävar mot att skapa ett aktivt lärande, kunskapsdelning och utbildning genom yrkeslivet.

Vi har verksamhet i Malmö och Lund. Din placering kommer att vara i Lund. Inom VO barnmedicin arbetar ett flertal tvärvetenskapliga kompetenser i teamarbete. Vi arbetar enligt FNs barnkonvention och NOBAB standard.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss arbetar du med barn och ungdomar med olika sjukdomar eller skador och deras familjer. Arbetet sker i nära samarbete med verksamhetens övriga kuratorer samt med andra yrkeskategorier i team och på vårdavdelningar.

Arbetet sker inom både sluten- och öppenvården med egen mottagningsverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner, psykosociala utredningar och bedömningar, motivationsarbete, stödsamtal och bearbetande samtal. Du kommer även att få ge information om och bistånd till samhällets stöd samt samverkan med andra verksamheter och myndigheter.

I tjänsten ingår även handledning av socionomstudenter med en viss regelbundenhet samt avlastningssamtal till personalgrupper efter överenskommelse. Viss helgberedskap kan även förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med socionomexamen och ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Vidare har du goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är önskvärt med vidareutbildning i socialt arbete inom hälso- och sjukvård, likaså om du har grundläggande psykoterapiutbildning eller annan för uppdraget adekvat vidareutbildning. Det är meriterande för tjänsten om du har jobbat med barn och deras familjer. Därtill ses erfarenhet av arbete med krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner som en merit.

Hos oss arbetar du självständigt med egna ansvarsområden men också i team tillsammans med andra yrkeskategorier. Du behöver vara trygg i din yrkesroll, ha god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga, vara flexibel och kunna ställa om och prioritera efter arbetets skiftande karaktär. Vidare behöver du ha god initiativförmåga och kunna planera samt strukturera ditt arbete. Då vi är angelägna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras före eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Smärtrehabilitering i Lund

Kurator
Läs mer Nov 16
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdenhet (VE) smärtrehabilitering är en av de största smärtrehabiliteringsenheterna i Sverige och erbjuder interdisciplinär och internationellt ackrediterad smärtutredning, behandling och rehabilitering av personer med aktivitetsnedsättning på grund av långvarig smärta. Vår rehabilitering sätter patienten i centrum och gör patienten delaktig i vården. Teamens olika yrkesgrupper har specialistkompetenser inom sitt område i utredning, behandling och kunskap om långvarig smärta och dess konsekvenser. Kunskap om rehabiliteringsprocessen och förmågan att arbeta i team är avgörande för våra goda resultat. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet. Verksamheten representeras i en lokal arbetsgrupp för långvarig smärta i Skåne och är en universitetssjukvårdsenhet med uppdrag att arbeta med undervisning, utbildning och utveckling samt att stödja forskning inom området långvarig smärta.

Flera av våra medarbetare ingår i olika forskargrupper och driver egen forskning. Till enheten hör även barn- och ungdomssmärtmottagningen och i verksamheten finns det nationella kvalitetsregistret för smärtrehabilitering (NRS).

Vi är totalt cirka 70 medarbetare på enheten, varav 16 är fysioterapeuter. På vår enhet bidrar alla på olika sätt i förbättringsarbeten för att våra patienter ska få den bästa vården.
ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss är du placerad i team som arbetar med utredningar och smärthanteringsprogram i grupp. Du kommer att ha både individuella samtal samt grupptillfällen med patienterna. Att arbeta i smärthanteringsprogram ställer krav på att varje teammedlem bidrar med sin del i ett välorganiserat flöde och schema.
Målet för patienten är att trots långvarig smärta öka aktivitet, delaktighet, hälsa och livskvalitet. Här spelar du en viktig roll i att stötta patienten genom att hitta nya hanteringsstrategier och påverka omgivande faktorer. Ett rehabiliterande förhållningsätt är ditt redskap för att ge patienten en ökad tilltro till sin egen förmåga och du arbetar tätt tillsammans med olika yrkesgrupper i teamet och även i möte med andra aktörer såsom Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. En viktig del av ditt arbete är att hjälpa patienten med förståelse för och planering av arbetsinriktad rehabilitering.
I tjänsten kan ingå helgberedskap på Skånes universitetssjukhus samt handledning av socionomkandidater vissa terminer. På kliniken finns tillgång till handledning i grupp med inriktning beteendemedicinskt perspektiv. Hos oss erbjuds ett arbete där ständig utveckling och förbättring är en del av uppgifterna.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har socionomexamen samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Dokumentationsvana är ett krav för tjänsten.
Det är önskvärt om du har utbildning och/eller kunskap inom socialförsäkringssystem eller försäkringsmedicin såväl som inom beteendemedicin med kognitiv inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT) eller Acceptance and Commitment Therapy (ACT) eller motiverande förhållningssätt (MI). Ett plus är om du har vana att göra informationssökning till för patientgruppen relevanta myndigheter. Har du utbildning/erfarenhet inom smärta eller rehabilitering ses även detta som meriterande och är du legitimerad hälso- eller sjukvårdkurator och har tidigare erfarenhet av teamarbete och kroniskt sjuka patienter blir vi extra glada!

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i tillsättningen av denna tjänst och vi tror att du är strukturerad, ansvarstagande och självständig samt har god förmåga att samarbeta med andra i en dynamisk verksamhet. Vi ser gärna att du har intresse för att delta i och driva utvecklings- och förbättringsarbete. Som person är du intresserad av teamarbete, patientgruppen och verksamhetsområdet långvarig smärta och du kan tydligt kunna förmedla kunskap till andra samt leda grupper och samverkansmöten med olika parter.


Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Leg. hälso- och sjukvårdskurator till barn- och ungdomspsykiatri, En väg in

Kurator
Läs mer Okt 27
Gör skillnad. Varje dag.

Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och nyfiken på telefonrådgivning, bedömning och triagering samt har intresse för utveckling inom barn- och ungdomspsykiatrin? Tycker du om att arbeta i team men ändå ha mycket eget ansvar? Då är det dig vi söker! Vi har nu möjlighet att välkomna en kurator till i vårt härliga team!

En väg in (Evi) är en enhet inom Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) som startade som regional verksamhet i september 2016. Vi är ett kontaktcenter som tar emot samtal från ungdomar, vårdnadshavare och vårdgrannar som har frågor kring psykisk ohälsa. Idag är vi 19 medarbetare på plats varav en enhetschef, en sekreterare, en administratör, en kurator och sjuksköterskor. Då vi är först ut i landet med den här typen av verksamhet så arbetar vi hela tiden med utveckling för att kunna ge de inringande allra bästa hjälp. I vårt område ingår även barn- och ungdomspsykiatrins Första linjen.

Att göra skillnad för våra patienter och familjer är vår gemensamma drivkraft. Evi har ett gott arbetsklimat och medarbetarna visar stor omsorg för patienter, anhöriga och för varandra. Evi är en arbetsplats att trivas på!


ARBETSUPPGIFTER
Vår enhet arbetar mycket aktivt med processarbete, där vi strävar efter att hitta de bästa och mest effektiva flödena för att kunna ge så många barn och ungdomar som möjligt rätt hjälp i rätt tid på rätt vårdnivå. Som legitimerad hälso- och sjukvårdskurator kommer du främst att arbeta i telefon med att ge råd och stöd, göra bedömningar av psykisk ohälsa och triagera till Bup eller Första linjen, liksom hänvisa till annan instans. Vi erbjuder även ungdomar möjlighet att chatta med oss på Evi. Vi är i startgroparna med att ta över bedömning och triagering av alla pappersremisser som är ställda till Bup i Skåne. Dina arbetsuppgifter kommer vara varierande och du får arbeta i ett kompetent team med lång erfarenhet. Ett annat utvecklingsområde på vår enhet är att vi arbetar med att ta fram en förenklad digital kontaktväg för ungdomar.

Hos oss erbjuds du ett stort utbud av internutbildning inom förvaltningen och verksamhetsområdet. Vid sidan om triageringsarbetet har varje medarbetare sidouppdrag som är en del i vårdutvecklings- och rutinarbetet. På så sätt har du som medarbetare stort inflytande i vårdutvecklingsarbetet. Som ny erbjuds du 14 dagars introduktion samt en mentor. Det finns tydliga arbetsbeskrivningar att följa, digitalt informationsstöd att läsa sig in på och ett stort kollegialt stöd att få. Detta är en av våra styrkor som gör det så lätt att trivas på arbetsplatsen. Vi har även flexibelt arbetssätt, där distansarbete för närvarande är möjligt en dag per vecka.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har godkänd socionomexamen samt har legitimation som hälso- och sjukvårdskurator. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Har du erfarenhet från barnpsykiatrin, vuxenpsykiatrin, skolans elevhälsa eller likande erfarenhet av barn/ungdomar/föräldrar är detta också meriterande. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av arbete i journalsystemet Melior.

Som person är du ansvarstagande, serviceinriktad, pålitlig, stresstålig och du har lätt för att samarbeta med andra. Du trivs med att arbeta i en omväxlande och förändringsvillig miljö tillsammans med olika professioner och samverkansparter. Du vill utvecklas i din profession och vara delaktig i att utveckla verksamheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Bup mottagning bipolär och psykos i Lund

Kurator
Läs mer Okt 28
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta med att ge stöd och behandling till barn och ungdomar samt deras familjer?

Mottagningens uppdrag är att erbjuda utredning, stöd och behandling för barn och ungdomar med bipolära och psykotiska tillstånd. Vi är en specialiserad mottagning med hela Skåne som upptagningsområde. På mottagningen samarbetar specialister inom olika yrkesområden för att ge ett individualiserat omhändertagande för varje barn och familj som kommer i kontakt med oss. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver en del av vården i patientens hem eller närmiljö.

Vi strävar efter att ligga i framkant gällande aktuell forskning och erbjuda insatser som är effektiva och evidensbaserade. Vi som arbetar på mottagningen är barn och ungdomspsykiater, psykolog, sjuksköterska, skötare, medicinsk sekreterare och kurator.

Nu söker vi en kuratorkollega som har erfarenhet av barn och ungdomspsykiatri, har lätt för att samarbeta och som trivs med både teamarbete och att självständigt driva sin egen och mottagningens utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett spännande, roligt och viktigt arbete i en organisation som är i utveckling och där tvärprofessionellt samarbete är en självklarhet? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vi välkomnar nu en kurator med steg 1-kompetens till oss på den regionala Barn- och ungdomspsykiatrimottagning (Bup). Mottagningen för bipolär och psykos ingår i verksamhetsområde Bup regional heldygnsvård med specialmottagningar.

En viktig del i ditt arbete är att stödja föräldrar och familjens nätverk under behandlingsprocessen. Det innebär bland annat föräldrasamtal, krissamtal, familjebehandling med betoning på psykopedagogiska interventioner, kontakter med vårdgrannar som till exempel barn och ungdomshabilitering, skola, socialtjänst och LSS.
I arbetet ingår också att aktivt medverka i behandlingskonferenser, sammankalla och hålla samordnad individuell plan (SIP) samt delta i konsultativt arbete både internt och externt. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver delar av vården hembaserat när det behövs. I vissa ärenden kommer du i det kliniska arbetet att arbeta med tolk. Du kommer också medverka som behandlare i mottagningens gruppbehandling. I arbetsuppgifterna ingår även metodutveckling och utvärdering av mottagningens behandlingsinsatser.

Hos oss tilldelas du en personlig mentor. Du kommer få möjlighet till egen utveckling och stöd i ditt vardagliga arbete av erfarna medarbetare! Teamet har regelbunden extern handledning. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider och ett team med trevliga kollegor som alltid ställer upp för varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med steg 1-kompetens i psykoterapi. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med den aktuella patientgruppen. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Vi ser också att du har god kunskap om Socialtjänstlagen med inriktning på barn och ungdomar. Om du har erfarenhet av psykoterapeutiskt behandlingsarbete med barn och unga ses det som meriterande för tjänsten. Körkort är önskvärt.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är lyhörd, har god kommunikationsförmåga och är trygg i din yrkesroll. Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Vi förväntar oss och hoppas att du är redo att arbeta efter Region Skånes värderingar, välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Stor vikt läggs vid förmåga till eget ansvar och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Löpande urval tillämpas i tillsättning av denna tjänst. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Mellanvård, barn- och ungdomspsykiatri, i Lund

Kurator
Läs mer Nov 10
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) inom Region Skåne består av regional öppenvård, regional heldygnsvård och specialteamet. Vår psykiatriska öppenvård arbetar med målgruppen barn och ungdomar med svår till medelsvår psykisk ohälsa. Vårt område Bup Lund bedriver specialistpsykiatri inom öppenvården och har drygt 100 medarbetare. Till oss kommer barn och ungdomar upp till 18 år tillsammans med sina familjer från åtta kommuner. Inom vår verksamhet finns också Bup:s nya utbildningsmottagning för studenter, vilken drivs i nära samarbete med Lunds universitet. På våra mottagningar utförs bedömningar, utredningar och behandlingar av barn samt ungdomar och vårt arbete inkluderar såväl familj som nätverk.

Vår verksamhet utmärks av en bred barn- och ungdomspsykiatrisk kompetens med ett stort fokus på utvecklingsfrågor och tvärfacklighet, där vi har ett nära samarbete mellan olika yrkesgrupper. Bup inom Region Skåne är ackrediterad universitetssjukvårdsenhet, vilket bland annat innebär att vi har ett nära samarbete med den medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning.

Mellanvården tar emot patienter från 4 till 18 år och deras familj/nätverk med utökade vårdbehov, patienter som inte anses vara i behov av heldygnsvård men har behov av mer resurskrävande insatser än vad öppenvården kan erbjuda. Detta för att problematiken i sig innebär att patienten inte kan ta sig från hemmet eller sköta en tidsbeställd till mottagning eller för att problematiken är så komplicerad att det krävs mer omfattande insatser, såväl innehålls- som tidsmässigt än man kan ge i ordinarie öppenvård.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator till vår mellanvård i Lund. Här välkomnas du av tolv kollegor från olika yrkeskategorier; kuratorer, psykologer, skötare, sjuksköterskor och en överläkare. Vi har ett intressant och lärorikt jobb, som kännetecknas av vårt goda samarbete.

I din roll som kurator hos oss kommer du att arbeta både individuellt och med övriga medarbetare med bedömning och ett brett utbud av behandlingar. Arbetet utförs på mottagning, i hemmet och/eller i barnets närmiljö. En viktig del i arbetet är att samverka kring patienten både inom Bup och med vårdgrannar och de samarbetspartners som patienten kan behöva omkring sig.

Hos oss har vi ett nära tvärprofessionellt samarbete mellan yrkeskategorierna och en öppen arbetsmiljö, vilket möjliggör ett utbyte av kunskaper samt diskussioner om problematik och olika lösningar. Vidare erbjuder vi dig introduktion anpassad utifrån just dina kompetenser och erfarenheter.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. För att vara aktuell för tjänsten har du även genomfört en steg 1-utbildning i familjeterapi. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av behandlingsarbete med familjer och barn och ungdomar. Därutöver ser vi gärna att du innehar ett giltigt B-körkort.

Vi förutsätter att du behåller ditt lugn i stressade situationer, arbetar metodiskt, lösningsfokuserat och är van att ta eget ansvar. Du har god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vikariat till Unga Vuxna mottagningen, socionom.

Kurator
Läs mer Nov 4
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.Om oss
Mottagningen för Unga vuxna är en integrerade verksamhet i samverkan mellan Lunds-, Kävlinge och Staffanstorps kommuner tillsammans med primärvården.

Unga vuxna är en förebyggande mottagning för personer mellan 16 och 29 år som börjat må dåligt, kanske inte vet varför, men som behöver stöd eller hjälp för att ta reda på vad man är i behov av och eller kan lära sig att hantera själv. Mottagningen erbjuder kortare individuella stödkontakter, gruppverksamhet utifrån olika inriktningar samt stöd och hjälp att vidare till annan insats om detta behov finns. Arbetsgruppen på mottagningen består av socionom, sjuksköterska, psykolog, psykiatriker, allmänläkare samt medicinsk sekreterare. Mottagningen samverkar mycket med interna och externa aktörer för att underlätta för den enskilde och gruppen samt för att motverka psykisk ohälsa.  

Arbetsuppgifter
I uppdraget som socionom på Unga Vuxna mottagningen ingår mestadels samtal utifrån individuella kontakter. Viss gruppverksamhet kan förekomma om erforderlig utbildning inom metoder finns, som exempelvis ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och UP (Unifeid protocol). De individuella samtalen är av kartläggande och stödjande karaktär. Strävan är att målgruppen har en kortare kontakt med mottagningen för att därigenom sedan kunna hantera sin situation själva, alternativt hjälpas vidare till annan insats om fortsatt behov av kontakt finns. För att den enskilde ska bli hjälpt på bästa sätt förekommer mycket samverkan med andra vårdinsatser och socialtjänst. Arbetet utförs dagtid måndag till fredag. Både intern och extern handledning erbjuds. 

Vi söker dig som
Vi söker dig som har socionomexamen eller har en utbildningsnivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du vidare utbildning inom något av följande CFT (Copassionfokuserad terapi), ACT (Acceptance and Commitment Therapy) eller UP (Unified protocol) är det meriterande, likaså om du har en Steg 1-utbildning inom KBT.

Vi önskar vidare att du har erfarenhet av socialarbete, gärna från samtalsmottagningen med ovan nämnd målgrupp. Har du erfarenhet av både socialtjänst och hälso- och sjukvården är det en extra merit då verksamheten arbetar utifrån ett tvärprofessionellt förhållningssätt, dubbla lagstiftningar att förhålla sig till, samt två huvudmän (Kommun och Region). 

För att på bästa sätt kunna möta målgruppen vill vi att du har en empatisk förmåga och är flexibel och strukturerad i ditt arbetssätt . Du har förmåga att med lätthet stötta personer för att hjälpa dem skapa en helhetssyn av sin problembild.

Om ovan stämmer in på dig kan vi erbjuda dig en arbetsplats med härliga och glada kollegor med hög kompetens inom området som gör stor skillnad för målgruppen och arbetet med att motverka psykisk ohälsa.   

Välkommen med din ansökan.

Övrigt
Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Lunds kommun erbjuder också friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. Läs mer om våra förmåner här: https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/formaner-for-dig-som-medarbetare

Ansök nu

Kurator till Habiliteringsmottagning barn och unga Lund

Kurator
Läs mer Okt 17
Gör skillnad. Varje dag.

Är du utbildad socionom som söker ett utvecklande och stimulerande arbete i ett gott arbetsklimat? Vill du arbeta i team och samtidigt få möjligheten att påverka ditt arbete? Då kan tjänsten som kurator på Habiliteringsmottagning barn och unga i Lund vara rätt för dig!

Varmt välkommen till verksamhetsområde habilitering, en kunskapsorganisation som präglas av respektfullt bemötande, engagemang, samarbete och hög kompetens. Här möter vi alla utifrån individuella förutsättningar och vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande och alla människors rätt att uttrycka sin mening.

Verksamhetsområde habilitering vänder sig till barn, ungdomar och vuxna som har varaktiga funktionsnedsättningar såsom rörelsenedsättning, autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer, närstående samt personal. Verksamheten bygger på ett tvärprofessionellt och personcentrerat arbetssätt, vilket innebär att våra patienter har full delaktighet i planering, utvärdering och uppföljning av insatserna. I verksamheten arbetar olika yrkeskategorier såsom fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, kurator, specialpedagog, dietist, sjuksköterska, läkare, fritidskonsulent, badmästare och medicinsk sekreterare.

På Habiliteringsmottagning barn och unga Lund vänder vi oss till barn och unga upp till 17 års ålder och deras familjer. Vi är cirka 30 medarbetare på enheten och vi söker nu dig som vill bli en av oss i rollen som kurator. Med stort engagemang och bred kompetens arbetar vi varje dag för att komma närmare vår målbild om att individer med funktionsnedsättningar ska kunna leva ett gott liv utifrån sina egna val.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete, nära teamarbete med många professioner och goda utvecklingsmöjligheter.

Rollen innefattar bland annat arbete med att ge information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser samt bidra till att barn, ungdomar och deras familjer, vid behov, får dessa insatser. Du ger familjerna hjälp genom stödjande och krisbearbetande samtal samt har ansvar för att sociala och psykologiska aspekter beaktas i habiliteringsteamets arbete. Vidare stödjer du barnens/ungdomarnas självständighetsutveckling och/eller främjar deras medvetande om sin funktionsnedsättning enskilt eller i grupp. Många av våra insatser och kontakter med patienten, familjen och dess nätverk sker på distans så som via 1177, video och telefon.

Som kurator deltar du i utbildningsinsatser till barnet/ungdomen själv, föräldrar och övrigt nätverk. Därtill är du involverad i kartläggning och planeringen av insatser tillsammans med barn/ungdomar, familj, habiliteringsteam och övrigt nätverk såsom skola, barn- och ungdomspsykiatri och Socialtjänsten. I ditt arbete medverkar du utifrån en helhetssyn till samordning av habiliterings- och övriga samhällsinsatser.

Vi erbjuder dig en gedigen introduktion och handledning för att du på bästa möjliga sätt ska komma in i din yrkesprofession.

Tjänsterna avser en tillsvidareanställning med tillträde 23-01-09 eller enligt överenskommelse och ett vikariat med tillträde 23-01-09 eller enligt överenskommelse, till och med 2023-12-31. Arbetstiden är förlagd måndag-fredag, klockan 8-16.30, kvällstid: måndagar till klockan 18.30.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en godkänd socionomutbildning, goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift samt ett giltigt B-körkort. Utbildning som legitimerande Hälso- och sjukvårdskurator är meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med barn och ungdomar med varaktig funktionsnedsättning, habiliteringsarbete, familjearbete och/eller barnpsykiatrisk verksamhet. Kunskap om intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning och autism ses som en fördel. För tjänsten är det meriterande om du har ett intresse av att arbeta i tvärvetenskapliga team samt utbildning i och erfarenhet av familjearbete.

För att bli framgångsrik i din roll och trivas hos oss är du en person som lägger stor vikt vid att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas. Du har lätt för att samarbeta, samtidigt som du innehar ett flexibelt arbetssätt och trivs med att arbeta självständigt där du tar ansvar för ditt arbete. Därutöver ser vi gärna att du trivs väl med att arbeta som en del av ett team, är initiativrik, engagerad och flexibel. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi planerar att hålla intervjuer 24, 25 och 28 november. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till nytt digitalt behandlingsteam, Första linjen i Lund

Kurator
Läs mer Okt 20
Gör skillnad. Varje dag.

Nu har du chansen att vara med i uppstarten och utformningen av en ny verksamhet tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor. Om du trivs med digitala arbetssätt och söker en flexibel arbetssituation i ett utvecklingsorienterat sammanhang med hög kompetens är du välkommen till oss på Bups digitala behandlingsteam. Hos oss kommer du få vara med och bidra till att fler barn, unga och deras närståendes får hjälp med psykiska ohälsa samtidigt som du bidrar till utveckling och forskning kring internetbehandling.

På Bup Skåne vill vi vara med och bygga framtidens hälsosystem med nya digitala behandlingsinsatser för barn och unga som lider av psykisk ohälsa. Därför startar nu vårt digitala internetbehandlingsteam sitt arbete med behandlingar för barn och deras familjer på både primär- och specialistnivå. Som medarbetare erbjuds du ett flexibelt arbete med goda möjligheter att påverka din arbetssituation gällande arbetsuppgifter och geografisk placering. Du kommer att erbjudas en mycket spännande och utvecklande tjänst i ett prioriterat sammanhang där du arbetar nära meriterade och disputerade kollegor inom området.

ARBETSUPPGIFTER
I dina arbetsuppgifter ingår bedömningar, digitala behandlingar samt att ingå i utvecklings- och forskningssammanhang. Våra digitala insatser utgörs idag av såväl I-KBT (Internetbaserad kognitiv beteendeterapi) som annan digital vård, såsom digitala gruppbehandlingar. Tyngdpunkten för dina arbetsuppgifter kommer utgöras av arbete med I-KBT. Redan idag finns ett brett utbud av digitala behandlingsinsatser och vi arbetar ständigt med utveckling, detta för att säkra jämlik vård över hela Skåne för barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Ditt kliniska arbete kan innefatta video-, telefon- och fysiska besök. Teamet kommer samarbeta med Bup:s forsknings- och utvecklingsenhet. I din roll kommer du även att arbeta med metod- och implementeringsstöd till chefer och kollegor inom Bup.

Om du önskar kombinera arbetet i digitala behandlingsteamet med sedvanligt behandlingsarbete på någon av våra mottagningar går det att diskutera.

Placeringsort är Lund med möjlighet att arbeta på distans eller på annan mottagning i Skåne.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har godkänd socionomexamen med grundläggande psykoterapiutbildning, KBT, eller motsvarande. Vi ser det som positivt om du har legitimation som hälso- och sjukvårdskurator. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Du har stort intresse av och god kännedom om digitala behandlingar. Därtill har du gärna god erfarenhet av arbete med digital vård gentemot barn, ungdomar och deras familjer.

Utöver digital kompetens har du väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i skrift samt intresse av att arbeta med innovationsuppdrag. Du är van att arbeta såväl självständigt som i team och att bedriva ditt arbete ur ett barnrättsperspektiv är en självklarhet för dig. Arbetet kommer att bedrivas på flera samverkansplan regionalt och nationellt och därför är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter positivt. Då vi är måna om att hitta rätt person till tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och kapacitet att hantera flera pågående uppdrag parallellt.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till VO akutsjukvård och internmedicin i Lund

Kurator
Läs mer Okt 19
Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse för att arbeta inom akut verksamhet och som vill vidareutvecklas inom detta område!

Verksamhetsområde (VO) akutsjukvård och internmedicin omfattar akutmottagningar i både Lund och Malmö, fem internmedicinska avdelningar, medicinmottagning, samt akutvårdsavdelning intermdiärvård (AIMA) i Lund och akutvårdsavdelning (AVA) i Malmö. I både Malmö och Lund har vi även uppdrag om cirka 50 procent mot intensivvårdsavdelning (IVA). Våra kuratorer ingår i verksamhetsområdets rehabenhet tillsammans med arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Inom enheten finns det totalt sex kuratorstjänster.

ARBETSUPPGIFTER
Då en av våra kuratorer går vidare mot nya utmaningar söker vi nu en ny kollega!

Du kommer att arbeta inom VO akutsjukvård och internmedicin med placering i Lund. I Lund arbetar två kuratorer med gemensamt ansvar för Akutmottagningen, IVA, AIMA och Medicinavdelning 8. I Malmö arbetar fyra kuratorer på Akutmottagningen, AVA, IVA samt de fyra internmedicinska avdelningarna där äldre och multisjuka patienter vårdas. Som kurator hos oss arbetar du med akut krisstöd, utredande- och/eller bedömningssamtal, stöd i kontakt med myndigheter och andra samhällsfunktioner samt information om samhällets resurser.

Det psykosociala arbetet inom verksamhetsområdet riktar sig mot patienter och deras närmast anhöriga i alla åldrar. Vid behov arbetar du även med avlastande samtal för personalen i samband med extra påfrestande händelser. Vidare kommer du att ha ett viktigt uppdrag att handleda socionomkandidater under vissa terminer. Vi erbjuder dig tillgång till kontinuerlig handledning och stora möjligheter till kompetensutveckling, genom såväl interna som externa utbildningar.

Eftersom vår verksamhet präglas av akuta insatser får du ett omväxlande arbete med dagar som vanligtvis inte går att planera i förväg och där långa samtalskontakter är mindre vanliga. Helgberedskap enligt schema ingår inom Skånes universitetssjukvård.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har du godkänd socionomexamen och goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med akut krisstöd inom hälso- och sjukvård är detta meriterande. Vi ser även gärna att du tidigare har arbetat som kurator men det är inget krav. Det är meriterande om du har grundläggande psykoterapiutbildning steg 1 och/eller annan vidareutbildning som av arbetsgivare bedöms likvärdig.

För att lyckas i tjänsten har du ett professionellt förhållningssätt samt förmåga att organisera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du har god initiativförmåga, är flexibel samt är van vid att arbeta både självständigt och i team med andra yrkeskategorier. Vidare trivs du att arbeta i en verksamhet med akuta ärenden där tempot kan variera. Vi lägger stor vikt vid mognad och personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Mellanvården, barn- och ungdomspsykiatri, i Lund

Kurator
Läs mer Nov 3
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) inom Region Skåne består av regional öppenvård, regional heldygnsvård och specialteamet. Vår psykiatriska öppenvård arbetar med målgruppen barn och ungdomar med svår till medelsvår psykisk ohälsa. Vårt område Bup Lund bedriver specialistpsykiatri inom öppenvården och har drygt 100 medarbetare. Till oss kommer barn och ungdomar upp till 18 år tillsammans med sina familjer från åtta kommuner. Inom vår verksamhet finns också Bup:s nya utbildningsmottagning för studenter, vilken drivs i nära samarbete med Lunds universitet. På våra mottagningar utförs bedömningar, utredningar och behandlingar av barn samt ungdomar och vårt arbete inkluderar såväl familj som nätverk.

Vår verksamhet utmärks av en bred barn- och ungdomspsykiatrisk kompetens med ett stort fokus på utvecklingsfrågor och tvärfacklighet, där vi har ett nära samarbete mellan olika yrkesgrupper. Bup inom Region Skåne är ackrediterad universitetssjukvårdsenhet, vilket bland annat innebär att vi har ett nära samarbete med den medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator till vår Mellanvård som finns i Lund.

Mellanvården tar emot patienter 4-18 år och deras familj/nätverk med utökade vårdbehov, patienter som inte anses vara i behov av heldygnsvård men har behov av mer resurskrävande insatser än vad öppenvården kan erbjuda.
Detta för att problematiken i sig innebär att patienten inte kan ta sig från hemmet eller sköta en tidsbeställd till mottagning eller för att problematiken är så komplicerad att det krävs mer omfattande insatser, såväl innehålls- som tidsmässigt än man kan ge i ordinarie öppenvård.

I din roll som kurator hos oss kommer du att arbeta både individuellt och med övriga medarbetare med bedömning och ett brett utbud av behandlingar. Arbete utförs på mottagning, i hemmet och/eller i barnets närmiljö.
En viktig del i arbetet är att samverka kring patienten både inom BUP och med vårdgrannar och de samarbetspartners som patienten kan behöva omkring sig.

Hos oss har vi ett nära tvärprofessionellt samarbete mellan yrkeskategorierna och en öppen arbetsmiljö, vilket möjliggör ett utbyte av kunskaper samt diskussioner om problematik och olika lösningar. Vidare erbjuder vi dig introduktion anpassad utifrån just dina kompetenser och erfarenheter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Krav på att du genomfört en Steg 1 utbildning i familjeterapi. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av behandlingsarbete med familjer och barn och ungdomar. Därutöver ser vi gärna att du har erfarenhet av Melior och innehar ett giltigt B-körkort.

Vi förutsätter att du behåller ditt lugn i stressade situationer, arbetar metodiskt, lösningsfokuserat och är van att ta eget ansvar. Du har god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Teamledare till Nationell högspecialiserad vård för självskadebeteende i Lu

Kurator
Läs mer Okt 2
Gör skillnad. Varje dag.

Under 2022 gav Socialstyrelsen Psykiatri Skåne uppdraget att bedriva nationell högspecialiserad vård (NVH) för personer med allvarligt självskadebeteende. Denna planeras att starta 2023. Vi söker nu en driven teamledare till detta spännande projekt!

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund delas in i tre områden med inriktning allmänpsykiatrisk heldygnsvård, allmänpsykiatrisk öppenvård och beroende/psykos. Verksamhetsområdet har cirka 550 medarbetare. Vi värnar om en god arbetsmiljö och det är något som vi på enheten aktivt arbetar med att bevara. Samarbete, stark teamkänsla och ett gott bemötande är självklarheter för oss.

NHV-vården kommer att bedrivas som ett konsultationsteam i öppenvård med utgångspunkt från psykiatrin i Lund. Teamet är tvärprofessionellt och består av erfaren personal med olika vårdyrkesbakgrund med särskild kunskap om självskadebeteende. NHV-teamet skall stödja regioner och kliniker i hela riket kring patienter med svårbehandlat självskadebeteende vilket kan innebära bedömning, handledning, konsultation, utbildning , behandlingsplanering och liknande insatser.

Arbetet kommer att präglas av hög kompetens med närhet till forskning och undervisning. Psykiatriforskning Skåne är en enhet inom forskning-, utveckling- och utbildningsavdelningen (FoUU) vid förvaltning Psykiatri, habilitering, och hjälpmedel. Verksamheten är ett samarbete mellan Region Skåne, universitet och högskolor, och arbetar för att forskning ska bli en del av vardagen på mottagningar och avdelningar inom psykiatrin.

Läs mer om forskningen vid Avdelningen för Psykiatri, Lunds universitet här: https://portal.research.lu.se/sv/organisations/psychiatry-lund

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi en driven teamledare som vill vara en del av vårt kompetenta team. Vi vänder oss till dig som har ett särskilt intresse för svårbehandlat självskadebeteende.

I ditt uppdrag som teamledare ansvarar du för att samordna arbetet i teamet, se till att rutiner och information är uppdaterade, samt hantera remisser och ha viss kontakt med inremitterande kliniker. Utifrån din kunskap bistår du också i det direkta patientarbetet. Då upplägger är nytt kommer en del av ditt uppdrag bli utforma goda och ändamålsenliga rutiner med stöd av teamets övriga medlemmar.

Uppdraget är över två år med goda möjligheter till förlängning. Du erbjuds en tillsvidareanställning utifrån din profession i grunden.

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning samt med utbildning i en vårdprofession. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för tjänsten. För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av forskning och av arbete med självskadebeteende.

För att trivas hos oss tror vi att du har en god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation, såväl muntligt som skriftligt. Som person är du lyhörd, drivande och bidrar gärna i vårt utvecklings- och förändringsarbeten. Vidare anpassar du ditt arbete ifrån verksamhetens behov. Då samarbete förekommer med andra yrkesprofessioner är det viktigt att du är intresserad av och har lätt för teamarbete. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom forskning och ett intresse för att delta i forskning. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handledande skolkurator till Lund

Kurator
Läs mer Okt 18
Arbetsbeskrivning
Klara SkolPool samarbetar med fler än 100 skolor och har över 250 konsulter ute på uppdrag. Klara SkolPool erbjuder all personal inom elevhälsa samt möjligheten att avlasta rektorer med det medicinska och psykologiska vårdgivaransvaret. Vi stödjer skolan i det viktiga elevhälsoarbetet och vårt mål är att bedriva Sveriges bästa elevhälsa.
Som kurator har du en viktig roll på skolan och i elevhälsoteamet.

Nu söker vi för kunds räkning en samordnande skolkurator i Lund. Uppdraget är på deltid, 20% i veckan med start 1/11 och pågår löpande till och med mars 2023.
God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs, samt erfarenhet av genomförande av sociala utredningar. I uppdraget ingår handledning av andra skolkuratorer.


Din bakgrund
För att vara aktuell för denna tjänst ska du vara utbildad socionom, önskvärt med erfarenhet av arbete inom skola.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Handledning av skolkuratorer
- Stöd i genomförande av sociala utredningar
- Vara tillgänglig för rådgivning och konsultation
- Samverka med socialtjänst, ungdomsmottagning, polis etc.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du känner igen dig i följande:
- Självgående
- Ansvarstagande
- Social och utåtriktad
- Flexibel
- Förtroendeingivande


Om oss
Med personlig service och lång erfarenheten i branschen hjälper vi såväl offentliga som privata uppdragsgivare med både det medicinska vårdgivaransvaret och bemanningslösningar för all personal inom elevhälsa. Att satsa på elevhälsan är att investera långsiktigt i elevernas välmående, hälsa, studieresultat och framtid och det är vi glada för att denna skola gör.
Ambeas verksamhetsområde Klara är en av Sveriges ledande aktörer för bemanning inom vård, omsorg och skola. Klara arbetar enligt ett kvalificerat ledningssystem, Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk elevhälsa och GDPR. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag och är ISO-certifierade.
Klara ska vara kvalitetsledande i allt som görs och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Läs gärna mer på www.klarakompetens.se

Ansök nu

Kurator till Neurologen/neurokirurgen i Lund

Kurator
Läs mer Okt 10
Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi en kurator till enhet Neurorehab som är en del av verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, geriatrik och minne. Vi välkomnar dig som önskar ett varierat och utvecklande uppdrag i vår kunniga och trevliga rehabgrupp.

VO neurologi, rehabiliteringsmedicin, geriatrik och minne består av såväl sluten- som öppenvård i både Malmö, Lund och på Orupssjukhuset utanför Höör. Neurologiska enheterna i Lund och Malmö ansvarar för neurologisk diagnostik, vård och behandling inom lokala upptagningsområdet för Sus, övriga Region Skåne och södra sjukvårdsregionen samt bedriver undervisning och forskning. Neurologiska enheten i Lund (www.skane.se/sus/neurologen) har två vårdavdelningar, dagvårdsenhet samt en öppenvårdsmottagning.

De vanligaste diagnoser som vi behandlar är stroke, epilepsi, Parkinsons sjukdom, hjärntumörer och MS. Verksamhetsområdet bemannar också med rehabpersonal inom Verksamhetsområde neurokirurgi. Neurokirurgen behandlar skador och sjukdomar i hjärna och ryggmärg och ansvarar för all neurokirurgisk vård, undervisning och forskning i södra Sverige.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en kurator till oss på enhet neurorehab med placering på neurokirurgen och neurologen.

I rollen som kurator arbetar du utifrån ett biopsykosocialt perspektiv och med psykosociala utredningar och bedömningar. I detta ingår kris-, stöd- och bearbetande samtal samt motiverande samtal, med eller utan kombination av social information/sociala stödåtgärder.

På neurokirurgen ligger fokus i det akuta skedet och på neurologen utgörs arbetsuppgifterna av mottagningsarbete i både team och enskilt. Familje- och anhörigarbete med särskild uppmärksamhet på barnens situation ingår i arbetet liksom information, konsultation, handledning och utbildning av annan vårdpersonal inom det psykosociala kunskapsområdet, däribland reflektionsgrupp. Utvecklingsarbete inom det psykosociala verksamhetsfältet ingår också, likväl som att handleda studenter från socionomutbildning. Möjlighet finns att ingå den sjukhusövergripande kuratorsberedskapen.
Vi erbjuder extern handledning för våra kuratorer.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad socionom. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som kurator, främst från akutvården och gärna med vana av teamarbete. Vi söker dig som är dynamisk och flexibel och som känner dig trygg i din yrkesroll. Du har god förmåga att organisera, prioritera och ta egna initiativ. Meriterande om du som söker är legitimerad kurator inom hälsosjukvård. Vi ser det som en fördel om du har kunskaper i Melior och Office. Goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift, är en förutsättning för tjänsten.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering, välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Ungdomsmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Okt 7
Gör skillnad. Varje dag.

Inom Primärvården Östra Skåne finns elva fysiska ungdomsmottagningar, en mobil enhet och UM Skåne Online där barnmorskor, sjuksköterskor och kuratorer träffar besökare via videosamtal. Vi är organiserade i fem områden med varsin enhetschef under en gemensam verksamhetschef. Mottagningarna är välfungerade och trivsamma arbetsplatser med engagerade medarbetare. Personalen består av barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer och läkare. Vi arbetar med ungdomar i åldern 12 år tills den dagen ungdomen fyller 23 år. Vårt uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom sexuell hälsa, oönskade graviditeter, sexuellt överförbara sjukdomar samt fysisk och psykisk ohälsa.

Läs mer om ungdomsmottagningen på www.umo.se.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator för ett föräldraledighetsvikariat på cirka ett år till Ungdomsmottagningen i Lund.

Hos oss som kurator kommer du att arbeta med psykosocialt bedömnings- och behandlingsarbete med ungdomar i åldrarna 12 till 23 år. Arbetet innebär huvudsakligen individuella besök, på mottagningen eller digitalt, men har också inslag av förebyggande och utåtriktat arbete till skolklasser eller andra grupper av ungdomar, liksom samverkan med andra verksamheter som riktar sig mot ungdomar.

Du kommer att arbeta tvärprofessionellt tillsammans med mottagningens övriga professioner. Din specifika kompetens är av stor vikt för att teamet ska kunna erbjuda våra besökare ett gott omhändertagande. Handledning ingår. Vi erbjuder dig en trivsam arbetsplats med kollegor som värnar om varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen och utbildning i psykoterapi motsvarande steg 1. Du har också goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Tidigare arbetslivserfarenhet på ungdomsmottagning är en stor fördel i arbetet.

Arbetet förutsätter att du har en positiv grundsyn samt engagemang och respekt för ungas livsvillkor och sexuella hälsa. För att lyckas och trivas i rollen är du kreativ, nytänkande och trivs med att bedriva utvecklingsarbete inom verksamheten tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Sep 27
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Arbetsuppgifter

Som kurator på studenthälsan får du möjlighet att jobba med samtalsbehandling och rådgivning på individnivå samt medverkan i Studenthälsans kurs- och föreläsningsverksamhet.

Det ingår också i arbetsuppgifterna att vara delaktig i utvecklingen av Studenthälsans verksamhet samt att delta i nätverksarbete och samverka med studentorganisationer och olika funktioner såväl inom universitetet som externt.

Du kommer även få jobba med: 

- sk triagesamtal eller bedömningssamtal för att utröna studentens problematik
- Remittering till region Skånes vårdsystem, tex primärvård och psykiatri
- Genomföra individuella samtal samt även hålla i grupper av både förebyggande och behandlande karaktär. Några av våra grupper syftar till att hjälpa studenterna hantera tex prokrastinering, talängslan, stress, oro. 
-  Att hålla seminarier och föreläsningar på svenska och engelska om tex alkohol, stress och prokrastinering
- Vara involverad i ungefär 2 gruppbehandlingar med olika fokus och i utvecklingsarbetet på mottagningen.

 Studenthälsan erbjuder en rad olika förebyggande och behandlande insatser utifrån en modell för stegvis vård. På studenthälsan intresserar vi oss för att främja hälsa på olika sätt och har hela tiden Lunds studenters välmående i fokus.   

Kvalifikationer

- Socionomexamen
- En del av studenterna som söker hjälp hos oss är engelsktalande och de insatser vi jobbar med sker därför på både svenska och engelska. Detta gör att du behöver ha vana att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Vi söker dig som kan strukturera ditt arbete och förhålla dig till studenthälsans uppdrag. Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll och kan arbeta självständigt samt att du har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Vi värdesätter också en god samarbetsförmåga samt kommunikativ förmåga, både i relation till kollegor och till studenter. 

Meriterande

- Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning KBT
- Erfarenhet av att jobba med riskbruksmetoden, ASTP, ACAIP eller andra verktyg för att hantera riskbruk gällande alkohol.
- Erfarenhet av ACT eller FACT
- Vana att arbeta självständigt med bedömning och åtgärdsplanering
- Goda kunskaper om samhällets trygghetssystem och lagar

Övriga villkor

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde enligt överenskommelse

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Studenthälsans uppdrag är att jobba förebyggande och behandlande på individ, grupp och organisationsnivå med studenters hälsa. Detta i syfte för att hjälpa studenterna att klara sina studier. På studenthälsan finns idag 12 medarbetare fördelat över medicinsk sekreterare, läkare, psykologer, kuratorer, arbetsmiljösamordnare och sjuksköterskor. Vi jobbar brett med studenternas hälsa och studieförmåga i fokus. Allt ifrån att stötta organisationen i systematiskt arbetsmiljöarbete till att behandla psykologiska tillstånd som är vanliga, tex stressrelaterad ohälsa, nedstämdhet och ångest eller att utbilda studenter om alkoholens påverkan på oss. Vi har ett strukturerat arbetssätt och implementerar just nu en modell för stegvis vård som innehåller en rad olika insatser beroende på studentens sökorsak. Vi jobbar med tjänster som gruppbehandlingar, kurser, föreläsningar, bedömningar, kortare och ibland längre psykologisk behandling mm.

Sektionen Student och utbildning ger service och administrativt stöd inom utbildningsområdet samt verkar för en god studiemiljö. Sektionen ger stöd till studenter i form av studenthälsa, studievägledning, handledning i studieteknik och akademiskt skrivande samt handläggning inför beslut om pedagogiskt stöd till studenter med funktionsnedsättning. I sektionens ansvarsområde ingår antagning, examensutfärdande och studiedokumentation med dess stödsystem. Dessutom arbetar sektionen med att utvärdera och utveckla metoder för kvalitetssäkring av universitetets utbildningar. Sektionen är systemägare för flera studieadministrativa stödsystem bl a Lubas och SUNET Survey. Sektionen har även ett lokalt systemansvar för Ladok, antagningssystemet NyA samt för administration av Högskoleprovet. Sektionen består av ca 90 medarbetare organiserade i avdelningarna Antagning, Examen, Studieadministrativa system, Utbildningsstrategiskt stöd, Studiestöd och vägledning samt Studenthälsan.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning i Lund

Kurator
Läs mer Sep 30
Gör skillnad. Varje dag.

Är ett empatiskt förhållningssätt och fokus på patienten självklarheter för dig? Vågar du tänka annorlunda och hitta nya bättre sätt att arbeta? Då är vuxenpsykiatrimottagning 1 arbetsplatsen för dig!

Vuxenpsykiatrimottagning 1 i Lund är en specialistpsykiatrisk mottagning med cirka 25 medarbetare. Här utreds och behandlas främst patienter med affektiva sjukdomar, ångesttillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Mottagningen är belägen i psykiatrihuset på Baravägen där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar även finns. Mottagningen ligger i framkant i utvecklingen och arbetar med teambaserad vård. Du kommer således att få arbeta med och bidra till psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalitet.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator som vill vara med och göra värdefull skillnad. Hos oss erbjuds du ett öppet och positivt arbetsklimat med möjlighet att vara med och utveckla enhetens arbete. Välkommen att bli en del av vår mottagning!

I din roll som kurator kommer du att arbeta med vanligt förekommande arbetsuppgifter på mottagningen, som till exempel psykosocialt behandlings- och utredningsarbete. Patientarbetet sker med behandlingsteamet som bas. Utifrån detta sker behandling både i individuella patientkontakter, grupper och i samverkan med andra vårdgrannar och myndigheter. Vi ser dessutom nätverks- och samverkansarbetet som en viktig del i arbetet. Därutöver ingår att vara barnombud och arbete med Mina planer.


KVALIFIKATIONER
För att vara rätt person för tjänsten krävs det att du har en socionomexamen och goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Därutöver ser vi det som en fördel om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och/eller har tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatrin.

Vi tror att du som söker har ett stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar med patienten i fokus. Då ditt arbete sker såväl i team som individuellt, är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kan fatta egna beslut. Därtill värdesätter vi ditt deltagande och engagemang i verksamhetens utveckling. Ditt engagemang, flexibilitet och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande redan innan annonsens sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu