Kurator jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Kurator i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Kurator

Kurator
Läs mer Sep 27
Nytt
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Arbetsuppgifter

Som kurator på studenthälsan får du möjlighet att jobba med samtalsbehandling och rådgivning på individnivå samt medverkan i Studenthälsans kurs- och föreläsningsverksamhet.

Det ingår också i arbetsuppgifterna att vara delaktig i utvecklingen av Studenthälsans verksamhet samt att delta i nätverksarbete och samverka med studentorganisationer och olika funktioner såväl inom universitetet som externt.

Du kommer även få jobba med: 

- sk triagesamtal eller bedömningssamtal för att utröna studentens problematik
- Remittering till region Skånes vårdsystem, tex primärvård och psykiatri
- Genomföra individuella samtal samt även hålla i grupper av både förebyggande och behandlande karaktär. Några av våra grupper syftar till att hjälpa studenterna hantera tex prokrastinering, talängslan, stress, oro. 
-  Att hålla seminarier och föreläsningar på svenska och engelska om tex alkohol, stress och prokrastinering
- Vara involverad i ungefär 2 gruppbehandlingar med olika fokus och i utvecklingsarbetet på mottagningen.

 Studenthälsan erbjuder en rad olika förebyggande och behandlande insatser utifrån en modell för stegvis vård. På studenthälsan intresserar vi oss för att främja hälsa på olika sätt och har hela tiden Lunds studenters välmående i fokus.   

Kvalifikationer

- Socionomexamen
- En del av studenterna som söker hjälp hos oss är engelsktalande och de insatser vi jobbar med sker därför på både svenska och engelska. Detta gör att du behöver ha vana att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Vi söker dig som kan strukturera ditt arbete och förhålla dig till studenthälsans uppdrag. Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll och kan arbeta självständigt samt att du har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Vi värdesätter också en god samarbetsförmåga samt kommunikativ förmåga, både i relation till kollegor och till studenter. 

Meriterande

- Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning KBT
- Erfarenhet av att jobba med riskbruksmetoden, ASTD, ICAP eller andra verktyg för att hantera riskbruk gällande alkohol.
- Erfarenhet av ACT eller FACT
- Vana att arbeta självständigt med bedömning och åtgärdsplanering
- Goda kunskaper om samhällets trygghetssystem och lagar

Övriga villkor

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde enligt överenskommelse

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Studenthälsans uppdrag är att jobba förebyggande och behandlande på individ, grupp och organisationsnivå med studenters hälsa. Detta i syfte för att hjälpa studenterna att klara sina studier. På studenthälsan finns idag 12 medarbetare fördelat över medicinsk sekreterare, läkare, psykologer, kuratorer, arbetsmiljösamordnare och sjuksköterskor. Vi jobbar brett med studenternas hälsa och studieförmåga i fokus. Allt ifrån att stötta organisationen i systematiskt arbetsmiljöarbete till att behandla psykologiska tillstånd som är vanliga, tex stressrelaterad ohälsa, nedstämdhet och ångest eller att utbilda studenter om alkoholens påverkan på oss. Vi har ett strukturerat arbetssätt och implementerar just nu en modell för stegvis vård som innehåller en rad olika insatser beroende på studentens sökorsak. Vi jobbar med tjänster som gruppbehandlingar, kurser, föreläsningar, bedömningar, kortare och ibland längre psykologisk behandling mm.

Sektionen Student och utbildning ger service och administrativt stöd inom utbildningsområdet samt verkar för en god studiemiljö. Sektionen ger stöd till studenter i form av studenthälsa, studievägledning, handledning i studieteknik och akademiskt skrivande samt handläggning inför beslut om pedagogiskt stöd till studenter med funktionsnedsättning. I sektionens ansvarsområde ingår antagning, examensutfärdande och studiedokumentation med dess stödsystem. Dessutom arbetar sektionen med att utvärdera och utveckla metoder för kvalitetssäkring av universitetets utbildningar. Sektionen är systemägare för flera studieadministrativa stödsystem bl a Lubas och SUNET Survey. Sektionen har även ett lokalt systemansvar för Ladok, antagningssystemet NyA samt för administration av Högskoleprovet. Sektionen består av ca 90 medarbetare organiserade i avdelningarna Antagning, Examen, Studieadministrativa system, Utbildningsstrategiskt stöd, Studiestöd och vägledning samt Studenthälsan.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Kurator till Habiliteringsmottagning vuxna i Lund

Kurator
Läs mer Sep 22
Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter ett varierande och utvecklande arbete? Då har du kommit helt rätt! Vi på Habiliteringsmottagning vuxna i Lund söker nu en kurator som vill vara en del av vårt härliga och engagerade team.

Habiliteringsmottagning vuxna vänder sig till personer över 18 år som har varaktiga funktionsnedsättningar såsom intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd eller rörelsenedsättning. Vi vänder oss även till patienternas närstående samt personal och assistenter. Verksamheten bedrivs i ett tvärprofessionellt teamarbete tillsammans med psykolog, logoped, sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut.

Habiliteringens arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening.


ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss erbjuds du ett meningsfullt och varierande arbete där patienten är i fokus. I arbetet ingår kontakter med anhöriga och personal. Vi samverkar även med organisationer utanför den egna verksamheten, såsom psykiatri, skola, kommun och myndigheter.

I arbetsuppgifterna ingår det att delta i planeringen av insatser tillsammans med patienten och övrigt nätverk. Hos oss träffar du patienterna över en längre tid och deras behov av insatser växlar i inriktning samt omfattning under hela livet. Som kurator svarar du för den sociala kompetensen i teamet där det bland annat ingår stödsamtal, personlig rådgivning, information om samhällets stödåtgärder, nätverksarbete, konsultation, gruppverksamhet samt utvecklingsarbete.

Hos oss får du en god introduktion till arbetet samt möjlighet att arbeta i ett tvärprofessionellt team med god gemenskap, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag. Vi arbetar kontinuerligt med att skapa en god arbetsmiljö, där alla får vara med att skapa och utveckla trivseln på arbetsplatsen. Det finns goda möjligheter att vara med och utveckla samt förverkliga insatser riktade till patientkretsen, vi har även tillgång till stöd från FoUU-enheten.

Tycker du att detta låter som en spännande tjänst? Välkommen att höra flera av våra medarbetare berätta om hur det är att jobba inom området: https://vard.skane.se/habilitering-och-hjalpmedel/jobba-hos-oss/medarbetarna-berattar

KVALIFIKATIONER
Habiliteringsmottagning vuxna i Lund söker dig som brinner för utveckling och som vill vara med att påverka!

Gällande de formella kraven välkomnar vi dig som har godkänd socionomexamen och tidigare arbetslivserfarenhet som kurator. Du har goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Då resor i tjänsten förekommer är även giltigt B-körkort ett krav. Vidare har du goda datorkunskaper och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i journal- och registreringssystem, exempelvis PMO. Tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar ser vi som meriterande.

Som person är du flexibel, kreativ och utvecklingsorienterad. Vidare förutsätter vi att du är positiv till samarbete både i team och med andra berörda. Vi ser att du som vår framtida kollega delar habiliteringens värdegrund om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening. Då vi är måna om att hitta rätt person till tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till enhet kurator psykolog-barn inom VO barnmedicin i Lund

Kurator
Läs mer Sep 26
Nytt
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) barnmedicin inom Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 500 anställda. Hos oss utreds och behandlas barn och ungdomar upp till 18 år med olika somatiska sjukdomar. Kuratorerna ingår i enhet kurator psykolog-barn och arbetar mot barnsjukvården vid Sus. Arbetet sker på såväl slutenvårdsavdelningar som i öppenvården. Kuratorn ingår i flertalet team för de olika subspecialiteter eller diagnosgrupper som ingår i verksamheten. Vi strävar mot att skapa ett aktivt lärande, kunskapsdelning och utbildning genom yrkeslivet.

Vi har verksamhet i Malmö och Lund. Din placering kommer att vara i Lund. Inom VO barnmedicin arbetar ett flertal tvärvetenskapliga kompetenser i teamarbete. Vi arbetar enligt FNs barnkonvention och NOBAB standard.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss arbetar du med barn och ungdomar med olika sjukdomar eller skador och deras familjer. Arbetet sker i nära samarbete med verksamhetens övriga kuratorer samt med andra yrkeskategorier i team och på vårdavdelningar.

Arbetet sker inom både sluten- och öppenvården med egen mottagningsverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner, psykosociala utredningar och bedömningar, motivationsarbete, stödsamtal och bearbetande samtal. Du kommer även att få ge information om och bistånd till samhällets stöd samt samverkan med andra verksamheter och myndigheter.

I tjänsten ingår även handledning av socionomstudenter med en viss regelbundenhet samt avlastningssamtal till personalgrupper efter överenskommelse. Viss helgberedskap kan även förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med socionomexamen och ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Vidare har du goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är önskvärt med vidareutbildning i socialt arbete inom hälso- och sjukvård, likaså om du har grundläggande psykoterapiutbildning eller annan för uppdraget adekvat vidareutbildning. Det är meriterande för tjänsten om du har jobbat med barn och deras familjer. Därtill ses erfarenhet av arbete med krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner som en merit.

Hos oss arbetar du självständigt med egna ansvarsområden men också i team tillsammans med andra yrkeskategorier. Du behöver vara trygg i din yrkesroll, ha god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga, vara flexibel och kunna ställa om och prioritera efter arbetets skiftande karaktär. Vidare behöver du ha god initiativförmåga och kunna planera samt strukturera ditt arbete. Då vi är angelägna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras före eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Maria Skåne mellersta och Bup mellanvård i Lund

Kurator
Läs mer Sep 16
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) inom Region Skåne består av regional öppenvård, regional heldygnsvård och specialteamet. Vår psykiatriska öppenvård arbetar med målgruppen barn och ungdomar med svår till medelsvår psykisk ohälsa. Vårt område Bup Lund bedriver specialistpsykiatri inom öppenvården och har drygt 100 medarbetare. Till oss kommer barn och ungdomar upp till 18 år tillsammans med sina familjer från åtta kommuner. Inom vår verksamhet finns också Bup:s nya utbildningsmottagning för studenter, vilken drivs i nära samarbete med Lunds universitet. På våra mottagningar utförs bedömningar, utredningar och behandlingar av barn samt ungdomar och vårt arbete inkluderar såväl familj som nätverk.

Maria Skåne mellersta vänder sig till unga under 25 år med skadligt bruk av alkohol eller droger. Mottagningen drivs i samverkan mellan Bup och vuxenpsykiatrin inom Region Skåne samt kommunerna Burlöv, Eslöv, Höör, Hörby, Kävlinge, Lomma och Lund. Hos oss arbetar flera olika yrkeskategorier så som socionom, kurator, sjuksköterska och läkare med de unga och deras anhöriga.

Mellanvården tar emot patienter i åldern fyra till 18 år samt deras familj och nätverk med utökade vårdbehov. Dessa patienter anses inte vara i behov av heldygnsvård, men har behov av mer resurskrävande insatser än vad öppenvården kan erbjuda. Detta då problematiken i sig själv innebär att patienten inte kan ta sig från hemmet eller sköta ett tidsbokat mottagningsbesök, eller att patienten har så pass komplicerade behov att det krävs mer omfattande insatser, såväl innehålls- som tidsmässigt, än ordinarie öppenvård kan ge.

Vår verksamhet utmärks av en bred barn- och ungdomspsykiatrisk kompetens med ett stort fokus på utvecklingsfrågor och tvärfacklighet, där vi har ett nära samarbete mellan olika yrkesgrupper. Bup inom Region Skåne är ackrediterad universitetssjukvårdsenhet, vilket bland annat innebär att vi har ett nära samarbete med den medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning.

ARBETSUPPGIFTER
Vi ser nu fram emot att välkomna två kuratorer till oss både på mottagningen mellersta Skånes mottagning och på vår mellanvårdsmottagning som finns i Lund!

Som kurator på Mariamottagningen arbetar du självständigt och i samråd med ungdom och familj. En nära samverkan med andra kompetenser både inom och utanför mottagningen utgör grunden i det integrerade arbetssättet. Arbetet förutsätter att du har god förmåga att leda dig själv och på egen hand bedöma och utföra rätt insatser.

I rollen som kurator inom mellanvården arbetar du med bedömning och ett brett utbud av behandlingar både individuellt och tillsammans med dina kollegor. Arbetet utförs på mottagning, i hemmet och/eller i barnets närmiljö. En viktig del i arbetet är att samverka kring patienten både inom Bup samt med vårdgrannar och de samarbetspartners som patienten kan behöva omkring sig. Hos oss har vi ett nära tvärprofessionellt samarbete mellan yrkeskategorierna och en öppen arbetsmiljö, vilket möjliggör ett utbyte av kunskaper samt diskussioner om problematik och olika lösningar. Här får du en introduktion anpassad utifrån just dina kompetenser och erfarenheter.

Din arbetstid kommer huvudsakligen att vara förlagd på Mariamottagningen.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är utbildad socionom, därtill har du goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Du har också erfarenhet av arbete med målgruppen inom hälso- och sjukvård samt erfarenhet av behandlingsarbete och samverkan. Därtill ser vi gärna att du har erfarenhet av Melior och har ett giltigt B-körkort.

Det är meriterande om du har utbildning inom funktionell familjeterapi (FFT), grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning familjeterapi eller kognitiv beteendeterapi (KBT) och/eller erfarenhet av arbete med återfallsprevention, A-CRA, CRAFT, HAP och motiverande samtal (MI).

För att trivas hos oss och lyckas i rollen ser vi att du är van vid att planera och organisera ditt arbete självständigt samt att du är en god lyssnare, empatisk och har förmåga att sätta dig in i familjernas situation. Du är också lugn och trygg i din roll som kurator samt har ett gott bemötande gentemot patienter, anhöriga och kollegor. Därtill arbetar du metodiskt och lösningsfokuserat, likaså värdesätter vi att du har god kommunikationsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till enhet kurator psykolog-barn inom VO barnmedicin i Lund

Kurator
Läs mer Sep 9
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) barnmedicin inom Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 500 anställda. Hos oss utreds och behandlas barn och ungdomar upp till 18 år med olika somatiska sjukdomar. Kuratorerna ingår i enhet kurator psykolog-barn och arbetar mot barnsjukvården vid Sus. Arbetet sker på såväl slutenvårdsavdelningar som i öppenvården. Kuratorn ingår i flertalet team för de olika subspecialiteter eller diagnosgrupper som ingår i verksamheten. Vi strävar mot att skapa ett aktivt lärande, kunskapsdelning och utbildning genom yrkeslivet.

Vi har verksamhet i Malmö och Lund. Din placering kommer att vara i Lund. Inom VO barnmedicin arbetar ett flertal tvärvetenskapliga kompetenser i teamarbete. Vi arbetar enligt FNs barnkonvention och NOBAB standard.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss arbetar du med barn och ungdomar med olika sjukdomar eller skador och deras familjer. Arbetet sker i nära samarbete med verksamhetens övriga kuratorer samt med andra yrkeskategorier i team och på vårdavdelningar.

Arbetet sker inom både sluten- och öppenvården med egen mottagningsverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner, psykosociala utredningar och bedömningar, motivationsarbete, stödsamtal och bearbetande samtal. Du kommer även att få ge information om och bistånd till samhällets stöd samt samverkan med andra verksamheter och myndigheter.

I tjänsten ingår även handledning av socionomstudenter med en viss regelbundenhet samt avlastningssamtal till personalgrupper efter överenskommelse. Viss helgberedskap kan även förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med socionomexamen och ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Vidare har du goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är önskvärt med vidareutbildning i socialt arbete inom hälso- och sjukvård, likaså om du har grundläggande psykoterapiutbildning eller annan för uppdraget adekvat vidareutbildning. Det är meriterande för tjänsten om du har jobbat med barn och deras familjer. Därtill ses erfarenhet av arbete med krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner som en merit.

Hos oss arbetar du självständigt med egna ansvarsområden men också i team tillsammans med andra yrkeskategorier. Du behöver vara trygg i din yrkesroll, ha god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga, vara flexibel och kunna ställa om och prioritera efter arbetets skiftande karaktär. Vidare behöver du ha god initiativförmåga och kunna planera samt strukturera ditt arbete. Då vi är angelägna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras före eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning rehabilitering i Lund

Kurator
Läs mer Sep 8
Gör skillnad. Varje dag.

Rehabteamet i Lund tillhandahåller rehabiliterande insatser som ett komplement till traditionell behandling på de allmänpsykiatriska mottagningarna. Vi är ett tvärprofessionellt team bestående av sju medarbetare av professionerna arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, sjuksköterska, skötare och medicinska sekreterare. Vi är en arbetsplats som kännetecknas av ett tätt samarbete kollegor sinsemellan, ett nyfiket och utåtriktat arbetssätt samt att vi har en variation av arbetsuppgifter.

Genom en individanpassad och strukturerad grupprehabilitering vill vi på rehabteamet stimulera patienterna till ökad aktivitet och fler sociala kontaktytor utanför hemmet. Våra insatser syftar även till att ge patienterna möjlighet att återfå och utveckla förmågor samt ge dem en medvetenhet kring sina resurser när det gäller personlig vård, hemliv och fritid. Likaså vill vi ge kunskap kring hur patienterna kan påverka sitt mående genom kost, motion, sömn och stresshantering. Insatserna syftar i huvudsak till att öka patienternas beredskap återgå i studier alt arbete. Rehabiliteringen sker i nära samarbete med patientens läkare och behandlare på öppenvårdsmottagningen samt berörda instanser såsom Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator som vill vara med och göra värdefull skillnad. Hos oss erbjuds du ett öppet och positivt arbetsklimat med möjlighet att vara med och utveckla enhetens arbete. Välkommen att bli en del av vår mottagning!

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av aktivitetsbaserad rehabilitering och tillsammans med dina kollegor kommer du att ta rollen som grupphandledare. Följaktligen kommer du även att fungera som kontaktperson till patienterna och hålla i individuella samtal där rehabiliteringen planeras och utvärderas. Du är också barnombud och arbetar utifrån metoden Föra barn på tal.


KVALIFIKATIONER
För att vara rätt person för tjänsten krävs det att du har en socionomexamen och goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Därutöver ser vi det som en fördel om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, har tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatrin och/eller av rehabilitering.

Vi tror att du som söker har ett stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar med patienten i fokus. Då ditt arbete sker såväl i team som individuellt, är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kan fatta egna beslut. Därtill värdesätter vi ditt deltagande och engagemang i verksamhetens utveckling. Ditt engagemang, flexibilitet och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande redan innan annonsens sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning i Lund

Kurator
Läs mer Sep 5
Gör skillnad. Varje dag.

Är ett empatiskt förhållningssätt och fokus på patienten självklarheter för dig? Vågar du tänka annorlunda och hitta nya bättre sätt att arbeta? Då är vuxenpsykiatrimottagning 1 arbetsplatsen för dig!

Vuxenpsykiatrimottagning 1 i Lund är en specialistpsykiatrisk mottagning med cirka 25 medarbetare. Här utreds och behandlas främst patienter med affektiva sjukdomar, ångesttillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Mottagningen är belägen i psykiatrihuset på Baravägen där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar även finns. Mottagningen ligger i framkant i utvecklingen och arbetar med teambaserad vård. Du kommer således att få arbeta med och bidra till psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalitet.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator som vill vara med och göra värdefull skillnad. Hos oss erbjuds du ett öppet och positivt arbetsklimat med möjlighet att vara med och utveckla enhetens arbete. Välkommen att bli en del av vår mottagning!

I din roll som kurator kommer du att arbeta med vanligt förekommande arbetsuppgifter på mottagningen, som till exempel psykosocialt behandlings- och utredningsarbete. Patientarbetet sker med behandlingsteamet som bas. Utifrån detta sker behandling både i individuella patientkontakter, grupper och i samverkan med andra vårdgrannar och myndigheter. Vi ser dessutom nätverks- och samverkansarbetet som en viktig del i arbetet. Därutöver ingår att vara barnombud och arbete med Mina planer.


KVALIFIKATIONER
För att vara rätt person för tjänsten krävs det att du har en socionomexamen och goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Därutöver ser vi det som en fördel om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och/eller har tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatrin.

Vi tror att du som söker har ett stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar med patienten i fokus. Då ditt arbete sker såväl i team som individuellt, är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kan fatta egna beslut. Därtill värdesätter vi ditt deltagande och engagemang i verksamhetens utveckling. Ditt engagemang, flexibilitet och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande redan innan annonsens sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Bup mottagning bipolär och psykos i Lund

Kurator
Läs mer Aug 1
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta med att ge stöd och behandling till barn och ungdomar samt deras familjer?

Mottagningens uppdrag är att erbjuda utredning, stöd och behandling för barn och ungdomar med bipolära och psykotiska tillstånd. Vi är en specialiserad mottagning med hela Skåne som upptagningsområde. På mottagningen samarbetar specialister inom olika yrkesområden för att ge ett individualiserat omhändertagande för varje barn och familj som kommer i kontakt med oss. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver en del av vården i patientens hem eller närmiljö.

Vi strävar efter att ligga i framkant gällande aktuell forskning och erbjuda insatser som är effektiva och evidensbaserade. Vi som arbetar på mottagningen är barn och ungdomspsykiater, psykolog, sjuksköterska, skötare, medicinsk sekreterare och kurator.

Nu söker vi en kuratorkollega som har erfarenhet av barn och ungdomspsykiatri, har lätt för att samarbeta och som trivs med både teamarbete och att självständigt driva sin egen och mottagningens utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett spännande, roligt och viktigt arbete i en organisation som är i utveckling och där tvärprofessionellt samarbete är en självklarhet? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vi välkomnar nu en kurator med steg 1-kompetens till oss på den regionala Barn- och ungdomspsykiatrimottagning (Bup). Mottagningen för bipolär och psykos ingår i verksamhetsområde Bup regional heldygnsvård med specialmottagningar.

En viktig del i ditt arbete är att stödja föräldrar och familjens nätverk under behandlingsprocessen. Det innebär bland annat föräldrasamtal, krissamtal, familjebehandling med betoning på psykopedagogiska interventioner, kontakter med vårdgrannar som till exempel barn och ungdomshabilitering, skola, socialtjänst och LSS.
I arbetet ingår också att aktivt medverka i behandlingskonferenser, sammankalla och hålla samordnad individuell plan (SIP) samt delta i konsultativt arbete både internt och externt. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver delar av vården hembaserat när det behövs. I vissa ärenden kommer du i det kliniska arbetet att arbeta med tolk. Du kommer också medverka som behandlare i mottagningens gruppbehandling. I arbetsuppgifterna ingår även metodutveckling och utvärdering av mottagningens behandlingsinsatser.

Hos oss tilldelas du en personlig mentor. Du kommer få möjlighet till egen utveckling och stöd i ditt vardagliga arbete av erfarna medarbetare! Teamet har regelbunden extern handledning. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider och ett team med trevliga kollegor som alltid ställer upp för varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med steg 1-kompetens i psykoterapi. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med den aktuella patientgruppen. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Vi ser också att du har god kunskap om Socialtjänstlagen med inriktning på barn och ungdomar. Om du har erfarenhet av psykoterapeutiskt behandlingsarbete med barn och unga ses det som meriterande för tjänsten. Körkort är önskvärt.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är lyhörd, har god kommunikationsförmåga och är trygg i din yrkesroll. Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Vi förväntar oss och hoppas att du är redo att arbeta efter Region Skånes värderingar, välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Stor vikt läggs vid förmåga till eget ansvar och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregis
ter kommer att göras innan eventuell anställning.

Fortlöpande rekrytering tillämpas i tillsättning av denna tjänst. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till vuxenpsykiatriavdelning i Lund

Kurator
Läs mer Aug 15
Gör skillnad. Varje dag.

Är du intresserad av psykiatri och teamarbete? Då kanske du är vår nästa kollega. Avdelning 2 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårds avdelning i Lund med plats för 16 patienter. Hos oss arbetar sjuksköterskor, skötare, psykolog, kurator, medicinsk sekreterare och läkare. På vår enhet präglas arbetet av att alla professioner bidrar med sin kunskap. Då vår nuvarande kurator skall lämna oss efter många år på enheten letar vi efter en efterträdare.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team. Du kommer att ha en viktig uppgift i att agera barnombud och förmedla information om sociala stödåtgärder samt att samverka med myndigheter, vårdgivare och andra samarbetspartners. I tjänsten ingår det att hålla dig uppdaterad inom socialtjänst- och sjukförsäkringsområdet. Arbetsuppgifterna innefattar även handledning av kommande socionomstudenter.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en godkänd socionomexamen och det är meriterande om du har arbetat både inom kommun och region. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Du bör ha erfarenhet av att möta människor med psykisk ohälsa som befinner sig i svåra situationer.

För att trivas i rollen som kurator ska du vara trygg i din yrkesroll och kunna hantera komplexa situationer som uppstår under arbetsdagen. Kuratorns roll är att se hur patientens livssituation påverkar mående och behandling. Det är av vikt att kunna arbeta självständigt med egna ansvarsområden. Du har god förmåga att organisera, prioritera och ta egna initiativ. Då en stor del av arbetsdagen innebär arbete och samverkan i teamet på avdelningen lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga och flexibilitet.

I denna rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator, vikariat, till Vuxenpsykiatrimottagning beroende i Lund

Kurator
Läs mer Aug 3
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta med kompetenta och prestigelösa kollegor som generöst delar med sig av sin kunskap? Då har du kommit rätt!

Vuxenpsykiatrimottagning beroende är en öppenvårdsmottagning som har i uppdrag att utreda, diagnosticera och ge behandling till patienter med alkohol-, narkotika-, blandberoende och samsjuklighet av sådan allvarlighetsgrad att specialistvård krävs. På mottagningen är vi ett tvärprofessionellt team bestående av specialistläkare, enhetschef, sjuksköterskor, kurator, psykolog, ST-läkare, skötare och medicinsk sekreterare.

Hos teamet finns en lust att veta mer och vi försöker att kontinuerligt hålla oss uppdaterade kring vad som händer inom vår specialitet. Behandlingen på mottagningen innefattar omvårdnad med stödsamtal, provtagning, återfallsprevention, psykologisk terapi och farmakologisk behandling samt samordning med olika myndigheter och vårdgrannar gällande vårdplanering och samordnad individuell plan (Sip). Vid behov och vid misstanke om samsjuklighet så krävs det oftast psykologisk utredning som komplement till den diagnostisering som görs.

Mottagningen har ett tätt samarbete med Vuxenpsykiatriavdelning 8 beroende och tillsammans utgör vi en upparbetad vårdkedja för patienter som söker hjälp för sitt substansbrukssyndrom.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss arbetar du i team och i nära samarbete med andra yrkesgrupper. Du medverkar vid teambedömningar och samordnar med externa parter, så som socialtjänsten. Vi förväntar oss att du på ett professionellt sätt bistår dina kollegor och samarbetspartners med din specifika kompetens gällande sociala frågor och medföljande lagstiftning, samt uppmärksammar ett anhörig- och barnperspektiv.

Både individuella samtal med patienter och insatser i grupp förekommer i tjänsten. Vidare kommer du vara delaktig i enhetens utvecklingsarbete och vi uppskattar förslag om hur vi kan arbeta på bästa sätt!

Vid behov och vid misstanke om samsjuklighet krävs oftast psykologisk utredning som komplement till den diagnostisering som görs. Patienter och socialtjänst kan dagligen komma i kontakt med oss över telefon för att lämna en egen vårdbegäran, alternativt initiera en planerad inläggning inför exempelvis vistelse på behandlingshem. Som kurator i denna tjänst kommer du i många fall både kartlägga patientens problematik, planera inläggning, träffa patienten under tiden den befinner sig inom heldygnsvård och efter utskrivning fortsätta följa patienten genom ditt arbete på mottagningen.

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga kuratorer inom vår beroendevård och ni förväntas planera ledigheter tillsammans samt täcka upp för varandras arbetsuppgifter både på Vuxenpsykiatrimottagning beroende och Avdelning 8.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en godkänd socionomexamen och tidigare erfarenhet av beroendevård. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Har du en genomförd utbildning i steg 1 kognitiv beteendeterapi (KBT) är det starkt meriterande.

Du som söker tjänsten får gärna vara legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och ha tidigare erfarenhet av arbete inom både psykiatri och socialtjänst, men det är inga krav. Därutöver är det meriterande om du har deltagit i kurser inom motiverande samtal (MI), återfallsprevention (ÅP) eller Community Reinforcement Approach (CRA). Erfarenhet av journalsystemet Melior, Mina Planer och VÅPS/PASiS är en fördel.

När det kommer till dig som person är du strukturerad, initiativtagande, prestigelös och har ett gott bemötande gentemot såväl patienter som kollegor. Vi ser gärna att du är van vid att arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Det här är en tjänst för dig som har engagemang för den aktuella målgruppen samt har god förmåga att samordna insatser och planera ditt eget arbete. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Socionom/Kurator LARO Solstenen Lund

Kurator
Läs mer Jul 26
Vi söker en socionom/kurator till vår mottagning i Lund. Vi söker dig som är socionom, gärna med påbyggnad av samtalsterapi /KBT och/eller erfarenhet av arbete inom beroendevård/psykiatri. Har du erfarenhet av LARO-verksamhet är det meriterande. Som person ser vi gärna att du är driven och engagerad. Vi förutsätter också att du är positiv och har god serviceanda mot såväl patienter som medarbetare och externa aktörer. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Då du arbetar på en mindre mottagning har du ofta bredare arbetsuppgifter både med teamkänsla och individuellt samt ett trevligt klimat. Vi arbetar bl.a. med gruppverksamhet, ADHD-skola, mindfullness, ACT, CRA, återfallsprevention samt neuropsykiatriska utredningar. Nära samarbete med övriga aktörer omkring oss, t.ex. Socialtjänsten, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, övriga vårdinstanser såsom infektionsmottagning och vårdcentral.


Arbetet innebär socionom arbete inom LARO verksamhet som exempelvis SIP samt sociala samtal med patienterna. Meriterande är även möjligheten att ha terapeutiska samtal exempelvis KBT.


Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Ansök nu

WeMind Lund söker kurator

Kurator
Läs mer Jun 20
WeMind Skåne AB ägs av WeMind Psykiatri som är en av Sveriges största privata vårdgivare i psykiatrin, med ca 450 medarbetare på 17 mottagningar i 4 landsting. Vårt mål är att nå ut med evidensbaserad behandling för psykiatriska diagnoser till så många som möjligt. Vi finns till för att ständigt försöka förbättra psykiatrin i Sverige. Vården bedrivs under avtal med Region Skåne enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) och avtalet löper minst till och med oktober 2025.

Din nya arbetsplats
Vill du jobba i en expansiv organisation för uppsökande och samhällsbaserad psykiatri. Arbetet kommer att ske i tvärdisciplinära team med ett uttalat patientfokus. Den behandling som erbjuds ska vara evidensbaserad och följa nationella riktlinjer och regionala vårdprogram.

Vi har höga ambitioner om ett gott samarbete inom mottagningen, och mot våra patienter, vårdgrannar, brukarorganisationer samt anhöriga. Vi lägger därför stor vikt vid samverkan och samordningsförmåga hos dig.

Om dig
Vi söker nu en kurator som vill arbeta med kurativt arbete i vårt psykosteam. I din roll som kurator kommer du att tillsammans med andra professioner värna om och tillgodose patienters psykosociala situation. Du kommer bland annat att arbeta med social kartläggning och rådgivning, träffa familjer och anhöriga, erbjuda krisstöd och andra kortare fokuserade behandlingsinsatser samt aktivt samverka med andra inblandade aktörer. I vår mottagningsmodell ingår arbete i flexibla behandlingsteam med andra inblandade yrkesprofessioner vilket innebär att du blir en del av det totala behandlingsarbetet för varje enskild patient.

Du ska vara utbildad socionom med intresse för och gärna erfarenhet av psykiatri och psykiatriskt och socialpsykiatriskt behandlingsarbete. Meriterande är erfarenhet av att arbeta med personer med psykosdiagnos.

Vi söker dig som vill arbeta både självständigt och i team i en modern psykiatrisk verksamhet där varje medarbetares kompetens kommer att användas fullt ut och där möjligheterna till specialisering inom yrket är stor.

WeMind erbjuder dig
- En trygg anställning med kollektivavtal och tillhörande försäkringar
- Friskvårdsbidrag via Epassi
- Individuell lönesättning
- Regelbunden utbildning och möjlighet till kompetensutveckling


Anställningsvillkor
- Anställningsform: Tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning
- Omfattning: Heltid
- Lön: Månadslön
- Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse


Krav

Körkortskrav
B

Din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 1 augusti. Vi intervjuar löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas under perioden.?Vår ambition är att ge dig en återkoppling på din ansökan inom några veckor.

För frågor och mer information kontakta:

Verksamhetschef Martina Malmström, 046-540 37 05

Biträdande verksamhetschef Elin Servin, 046-540 37 10

Till bemanning- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till öppen vuxenpsykiatriavdelning 6 i Lund

Kurator
Läs mer Jul 4
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar nu en kurator till oss på öppen vuxenpsykiatriavdelning 6.
Avdelning 6 är en välfungerande allmänpsykiatrisk heldygnsavdelning där enhetens dörrar är öppna. Vårt utvecklingsarbete av den psykiatriska heldygnsvården innefattar både att erbjuda en aktiv vård samt att använda så lite restriktioner som möjligt för att bevara patientens egenmakt och stärka patientens resurser.

Som kurator hos oss är du en del av ett härligt team som tillsammans med läkare, sjuksköterskor, skötare och Peer Support arbetar nära patienten. Vi har fokus på beteendeaktivering och erbjuder olika typer av gruppbehandlingar. Vår gruppverksamhet består exempelvis av fysisk aktivitet, psykoedukation och mindfullness. Vi arbetar utifrån ett patientperspektiv och utvecklar verksamheten med hjälp av brukarorganisationer. Avdelningen har även en anställd Peer Support som utgör en viktig del i vår verksamhet.

Vi behandlar patienter med affektiva sjukdomar som depression, bipolaritet och personlighetssyndrom. Vår vård bygger på samarbete och ett ömsesidigt förtroende mellan patient och vårdpersonal, där patientens vårdbehov står i första rummet. Målsättningen är att ge individer en unik och anpassad vård.

Här på avdelning 6 är din arbetsmiljö viktig för oss. Avdelningens senaste medarbetarenkät fick mycket goda resultat. Samarbete, stark teamkänsla och gott bemötande är en självklarhet och något vi aktivt arbetar med att bevara.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner på enheten. I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta med patienter individuellt och med familjer och deras nätverk. Arbetet är varierande och innefattar individuella samtal, anhörigsamtal och krissamtal. Som kurator samverkar du mycket med kommuner, myndigheter och andra samarbetspartners internt och externt. Arbetsuppgifterna innefattar kartläggning av patientens sociala hjälpbehov samt planering med kommunen med SIP och tjänstemannamöten.
Du erbjuds handledning genom kuratornätverket på kliniken, men även med dina kollegor på avdelningen samt en anpassad introduktion.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomutbildning och gärna erfarenhet av arbete inom det psykiatriska området. För tjänsten krävs även goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Du bör ha stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar med patienten i fokus. Arbetet sker både i team, individuellt och i grupp därför det är viktigt att du har god samarbetsförmåga samt vana att fatta egna beslut. För att trivas hos oss tror vi att du har ett flexibelt förhållningssätt och snabbt kan anpassa dig efter skiftande arbetsbelastning. För oss är det självklart att du alltid har patienten i fokus. Därtill ser vi gärna att du har ett intresse av och förmåga att anpassa dig till utveckling och förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Kurator till Psykosmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Jun 23
Gör skillnad. Varje dag.

Psykosmottagningen Lund bedriver rehabilitering och öppenvård för människor med psykossjukdom där vårdinsatserna anpassas utifrån patientens behov. Behandlingen syftar till att stödja individen i att återvinna sin funktionsförmåga inom livets olika områden; personlig vård, boende, arbete/studier och fritid. Ett särskilt fokus är unga nyinsjuknade personer. Till enheten hör ett nyinsjuknade team (NIP) som arbetar med hela familjen/nätverket. Vi ser anhöriga som en mycket värdefull och naturlig del i behandlingen. Vi erbjuder på olika sätt stöd till anhöriga som till exempel föreläsningar, anhörigcirklar eller anhörigcafé. En viktig del i arbetet är samverkan med kommuner och vårdgrannar.

Varje patient har en fastvårdkontakt som tillsammans med patienten gör upp en individuell behandlingsplan. Vi arbetar tvärprofessionellt med psykosociala behandlingsmetoder i grupp eller enskilt. Detta är en viktig del av behandlingen och vi har ett stort utbud av metoder för att kunna tillgodose patientens speciella behov. Vi arbetar i tvärprofessionellt team enligt behandlingsmodellen F-ACT (Flexibel Assertive Community Treatment). I teamen ingår sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, kurator, psykolog, fysioterapeut och läkare.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner på enheten. Du kommer att ha en viktig uppgift i att förmedla information om sociala stödåtgärder samt att samverka med myndigheter, vårdgivare och andra samarbetspartners. I tjänsten ingår att hålla dig uppdaterad inom socialrätts- och sjukförsäkringsområdet. Du arbetar både med enskilda personer och med familjer/nätverk. En viktig uppgift är att uppmärksamma anhörigas reaktioner och behov av stöd samt uppmärksamma barnens situation. Arbetsuppgifterna innefattar även handledning av studenter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomutbildning och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Är du legitimerad kurator är det meriterande. Du har erfarenhet av att möta människor med psykisk ohälsa.

Du har god förmåga att organisera, prioritera och ta egna initiativ. Då tjänsten innebär arbete i team lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga och flexibilitet, såväl som att kunna arbeta självständigt med egna ansvarsområden.

Utdrag ur belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen sker löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Kurator till VE Thorax i Lund

Kurator
Läs mer Jun 14
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett stort engagemang och vill driva en personcentrarad vård med människan i fokus? Då är du välkommen till oss på VE Thorax.

Inom VE Thorax bedrivs hjärt-, lung- och bröstkorgskirurgi på vuxna. Vi har också nationell högspecialiserad vård inom hjärt- och lungtransplantationer samt korrigerande kirurgi hos vuxna med medfödda hjärtfel (GUCH). Inom Region Skåne är vi ECMO/ECLS-center för både hjärt- och lunginsufficiens. Till stöd för vårt uppdrag har vi också en komplett intensivvårdsavdelning i egen regi.

VE Thorax är Sveriges största och mest kompletta hjärt- och lungkirurgiska center. Inom avdelningen finns omkring tjugo anestesiologer, tjugo kirurger och tio perfusionister. Enheterna präglas av ett öppet arbetsklimat där såväl ledning som medarbetare månar om varandra och vår arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet består av psykosocialt behandlingsarbete, kris- och stödsamtal, rådgivning och vägledning i sociala frågor samt samordning med andra vårdgivare och samarbetspartners. I din roll som kurator kommer du i nära samarbete med övriga teamet bestående av intensivvårdssjuksköterskor, undersköterskor, läkare och fysioterapeuter, arbetsterapeut och medicinska sekreterare arbeta inom en högspecialiserad verksamhet i en vård som genomsyras av ett personcentrerat förhållningssätt.

Du kommer att leda reflektionsgrupper på kliniken och i tjänsten ingår även att med viss regelbundenhet handleda socionomstudenter på grund och specialistnivå. Helgberedskap inom Skånes universitetssjukhus ingår. Du kommer även att delta i omvårdnadsronder på intensivvårdsavdelningen och vårdavdelningen. Vår målsättning är att du med din profession ska kunna vara ett stöd för uppföljningsteamet på THIVA vilka möter patienter och anhöriga som vårdats hos oss en längre tid.

För att du som ny medarbetare ska trivas och komma in i arbetet, satsar vi mycket på att kunna erbjuda en grundlig introduktion med teori och praktisk handledning. Introduktionen hos oss anpassas efter dig och din erfarenhet.
I introduktionen kommer du att få möta samtliga yrkeskategorier inom vårt VE för att skapa förståelse och få en helhetssyn av vår verksamhet. För att vidareutvecklas har vi regelbunden internutbildning med såväl externa som interna föreläsare. Professionsspecifik internutbildning erbjuds fortlöpande via kuratorsverksamheten. Du kommer även att ha ett nära samarbete med övriga kuratorer inom hjärt- lungmedicin.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen och det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Det är även meriterande med grundläggande psykoterapiutbildning steg 1 och/eller annan adekvat fortbildning lämplig för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som kurator inom den somatiska sjukvården. Goda kunskaper i svenska krävs.

Du är trygg i din yrkesroll och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team. Du är flexibel och har god förmåga att prioritera. Arbetet ställer krav på ett stort engagemang och egenansvar. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 8
Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral på Clemenstorget är en centralt belägen vårdcentral i Lund med mycket goda pendlingsmöjligheter intill tåg- och busstationen. Vi är ca 70 engagerade och positiva medarbetare. Vi har nästan allt under ett och samma tak; en fast läkarbemanning, barnavårdcentral, mödrahälsovård med gynekolog, arbetsterapeut, sjukgymnastik, dietist, astma/KOL-mottagning, diabetessköterska, psykologer och kuratorer samt livsstilsmottagning.För att ännu bättre möta behovet av vård för psykisk ohälsa söker vi en KBT-kurator för vår primärvårdsanpassade psykologiska behandling - framtidens digifysiska primärvård.

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

 

Vi söker en kurator med KBT steg 1-kompetens för arbete på vår mottagning, där vi arbetar med bedömning och behandling av lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vi lägger en stor vikt vid teamarbete och har ett patientcentrerat arbetssätt i nära samarbete med övriga yrkeskategorier på mottagningen. Utgångspunkten är integrerad beteendehälsa där målet är att kunna tillgodose ett brett behov hos våra listade patienter. Vi gör det bland annat genom att organisera mottagningen för att snabbt kunna erbjuda psykosocial hjälp även vid lindrig psykisk ohälsa. Det är ofta du som kurator som tar patientens första bedömningssamtal och de patienter som behöver en medicinsk bedömning bokar du in direkt till läkare. Vi strävar efter att alltid ha en hög tillgänglighet till bedömning både för akuta och mindre akuta symtom. Vi arbetar enligt målbilden digifysisk vård: "digitalt när det är möjligt, fysiskt när det behövs". Det innebär bland annat arbete via chatt, förberedande formulär, videosamtal samt internet-KBT vid sidan om fysiska besök.

 

På Capio Vårdcentral Clemenstorget kommer du att ingå i ett etablerat psykosocialt team som idag består av tre psykologer och en kurator. Vi bygger vår organisation på den lokala enhetens autonomi med engagemang och delaktighet från medarbetare. Tillsammans skapar vi en dynamisk arbetsmiljö med korta beslutsvägar. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte, bland annat ett nätverk för psykosociala resurser.

 

Kvalifikationer

Du som söker är kurator med KBT steg 1-kompetens, är trygg i både person och profession samt har god förståelse för primärvårdens syfte och arbetssätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom primärvård eller vuxenpsykiatri. Du har ett intresse av att arbeta med digifysisk vård och vill vara med och utveckla det vidare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där bland annat integritet, samarbetsförmåga och utvecklingsintresse är viktiga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi?

- Möjligheter till utveckling i en digifysisk primärvårdsmiljö i framkant
- Inflytande och delaktighet i verksamheten
- God arbetsmiljö som du aktivt kan påverka
- Flexibla arbetsförutsättningar med möjlighet till visst hemarbete
- En dynamisk arbetsplats med korta beslutsvägar
- En arbetsplats med tydliga mål, där kvalitet och service prioriteras
- Kollektivavtal i alla verksamheter
- Tjänstepension enligt avtal
- Friskvårdsbidrag

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

För frågor: Mariett Persson, Bitr. verksamhetschef, mariett.persson@capio.se

 

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Reumatologmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Jun 30
Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker nu två kuratorer till Lund. En tillsvidaretjänst på heltid med möjlighet till deltid och ett vikariat på deltid som sträcker sig till 2023-02-28.

Reumatologen i Malmö och Lund bedriver såväl länssjukvård som högspecialiserad vård för patienter med inflammatoriska reumatologiska sjukdomar. Några av våra diagnosgrupper är RA, spondylartrit, SLE och sklerodermi. Modern reumatologisk behandling har under senare tid förbättrat patienternas prognos avsevärt och flertalet patienter sköts idag via Reumatologens öppenvårdsverksamhet. En ständig utveckling pågår gällande både den medicinska behandlingen och rehabiliteringsinsatser. Inom slutenvården utförs olika typer av ledkirurgi och även mer omfattande utredningar.

Arbetet sker i team bestående av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, badmästare, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Öppenvård och rehabverksamhet sker på båda orterna. Slutenvården är förlagd enbart till Lund. Vi är totalt 19 medarbetare inom rehabverksamheten. Av kuratorerna arbetar en i Malmö och tre i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Inom reumatologi har kuratorn en stor roll.

Ditt arbete som kurator inom reumatologin innefattar psykosocialt behandlingsarbete och bedömningar, kris- och stödsamtal, rådgivning och vägledning i sociala frågor, kontakter med andra vårdgivare, samarbetspartners och myndigheter. Det är viktigt att den psykosociala ohälsan ses utifrån ett helhetsperspektiv. Kuratorns insatser riktas till patienter och deras anhöriga och du representerar det psykosociala synsättet i teamet. Vi bedriver dagrehabilitering och inom denna verksamhet ingår Mindfulness som kuratorn håller i.

I rollen som kurator hos oss förväntas du att arbeta både självständigt och i team med övriga yrkeskategorier. Det ingår även i arbetet att ha socionomstuderande med viss regelbundenhet. Även beredskap kan förekomma.

Du förväntas kunna arbeta på båda orter, även om ni är placerade på en ort. I Lund arbetar kuratorn både i öppen -och sluten vård.

Handledning ingår.

KVALIFIKATIONER
Du som söker till oss ska ha socionomexamen samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Meriterande är om du har Steg 1-utbildning i PDT eller KBT och/eller instruktörsutbildning i Mindfulness. Det är även meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Tidigare erfarenhet av teamarbete och kroniskt sjuka patienter är meriterande.

Som person är du positiv, ansvarstagande och självständig samt har också god förmåga att samarbeta med andra i en dynamisk verksamhet. Vi ser gärna att du har intresse för att delta i och driva utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Reumatologmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Jun 23
Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker nu två kuratorer till Lund. En tillsvidaretjänst på heltid med möjlighet till deltid och ett vikariat på deltid som sträcker sig till 2023-02-28.

Reumatologen i Malmö och Lund bedriver såväl länssjukvård som högspecialiserad vård för patienter med inflammatoriska reumatologiska sjukdomar. Några av våra diagnosgrupper är RA, spondylartrit, SLE och sklerodermi. Modern reumatologisk behandling har under senare tid förbättrat patienternas prognos avsevärt och flertalet patienter sköts idag via Reumatologens öppenvårdsverksamhet. En ständig utveckling pågår gällande både den medicinska behandlingen och rehabiliteringsinsatser. Inom slutenvården utförs olika typer av ledkirurgi och även mer omfattande utredningar.

Arbetet sker i team bestående av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, badmästare, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Öppenvård och rehabverksamhet sker på båda orterna. Slutenvården är förlagd enbart till Lund. Vi är totalt 19 medarbetare inom rehabverksamheten. Av kuratorerna arbetar en i Malmö och tre i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Inom reumatologi har kuratorn en stor roll.

Ditt arbete som kurator inom reumatologin innefattar psykosocialt behandlingsarbete och bedömningar, kris- och stödsamtal, rådgivning och vägledning i sociala frågor, kontakter med andra vårdgivare, samarbetspartners och myndigheter. Det är viktigt att den psykosociala ohälsan ses utifrån ett helhetsperspektiv. Kuratorns insatser riktas till patienter och deras anhöriga och du representerar det psykosociala synsättet i teamet. Vi bedriver dagrehabilitering och inom denna verksamhet ingår Mindfulness som kuratorn håller i.

I rollen som kurator hos oss förväntas du att arbeta både självständigt och i team med övriga yrkeskategorier. Det ingår även i arbetet att ha socionomstuderande med viss regelbundenhet. Även beredskap kan förekomma.

Du förväntas kunna arbeta på båda orter, även om ni är placerade på en ort. I Lund arbetar kuratorn både i öppen -och sluten vård.

Handledning ingår.

KVALIFIKATIONER
Du som söker till oss ska ha socionomexamen samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Meriterande är om du har Steg 1-utbildning i PDT eller KBT och/eller instruktörsutbildning i Mindfulness. Det är även meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Tidigare erfarenhet av teamarbete och kroniskt sjuka patienter är meriterande.

Som person är du positiv, ansvarstagande och självständig samt har också god förmåga att samarbeta med andra i en dynamisk verksamhet. Vi ser gärna att du har intresse för att delta i och driva utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator samt mentor som vill göra skillnad!

Kurator
Läs mer Jun 28
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund startades 2011 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom samhällsprogrammet med beteendevetenskap, Estetiska programmet med bild och form, Ekonomiprogrammet samt Hantverksprogrammet. Skolan har cirka 370 elever och 34 medarbetare.

Nu söker vi en engagerad kugge till vår skola! Kurator 50% samt mentor 50% till Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund.

Som kurator är du en del av skolans EHT-team där alla har ett tätt och nära samarbete. Arbetet sker hela tiden på olika nivåer, både på individ-, grupp- och organisationsnivå. Kuratorn arbetar med frånvaro, värdegrund, enskilda samtal, gruppsamtal samt i klass. Du gillar att röra dig ute i verksamheten. Fokus är främst på det främjande och förebyggande arbetet men såklart även på det åtgärdande. Kurator har ett särskilt ansvar för att arbeta främjande med närvaro samt vara ett stöd till våra heltidsmentorers arbete kring närvaro/frånvaro.

Utöver direkt elevarbete arbetar du konsultativt med övrig personal och samarbetar med skolledning.

Samverkan med socialtjänst, polis, barn- och ungdomspsykiatri och andra myndigheter ingår i tjänsten.

Som mentor arbetar du som kontakt mellan hemmet - skolan i samarbete med övrig personal. Du har överblicken på dina klasser samt individperspektiv på just dina elever. Du har utvecklingssamtal samt mentorstid på schemat. Närvaro, motivation, samtal är delar av uppdraget. Du följer elevernas resultat och kunskapsutveckling och arbetar för att alla ska nå goda resultat. I denna tjänst kommer du ha ansvar för två klasser.

Kompetenskrav
Socionomexamen med erfarenhet av arbete med ungdomar. Vi ser att du är en öppen och samarbetsvillig person med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är intresserad av skolans pedagogiska uppdrag och på vilket sätt du som kurator kan bidra till en helhetssyn på skolan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du har erfarenhet av skola gärna på gymnasienivå. Du är ansvarstagande, strukturerad och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Vidare behöver du ett gott etiskt förhållningssätt, en vilja till att genomföra förbättringsarbete samt att du har lätt för att samarbeta med såväl elever och vårdnadshavare som kollegor. Du gillar att organisera och dokumentera.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under rekryteringsperioden. Ange gärna ett löneanspråk.

Vi erbjuder

Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar våra skolor. På Drottning Blankas Gymnasieskola Lund arbetar vi med heltidsmentorer. Skolan är en skola för mänskliga rättigheter i samarbete med Amnesty.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat för föräldraledighet under läsåret 2022/2023. Tillträde 4 augusti 2022.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor marie.roslund@dbgy.se

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till ADHD-mottagning för vuxna i Lund

Kurator
Läs mer Maj 23
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du var med att utveckla framtidens psykiatri? Då ska du inte tveka att söka till oss!

På vår ADHD-mottagning har du möjlighet att vara med och bygga upp och utveckla mottagningen tillsammans med kompetenta kollegor. Mottagningen huserar i psykiatrisjukhuset på Baravägen i Lund, där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar finns. Vi arbetar med teambaserad vård och du kommer således få arbeta med och bidra till psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalitet.

Vårt uppdrag är att behandla patienter med fastställd ADHD-diagnos. Behandling erbjuds med utgångspunkt i den av Region Skåne fastställda standardiserade vårdprocessen för NDD-gruppen (Neuro Developemental Disorder). Detta innebär ett tvärprofessionellt arbete där teamets samlade insatser ger ett mervärde för patienten. Vi arbetar med fast vårdkontakt, individuella vårdplaner och arbetar aktivt med samverkan såväl inom som utanför sjukvården.

I Region Skåne har vi ett värdegrundsbaserat förhållningssätt och vi ser det som självklart att du arbetar utifrån våra värdegrunder; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner. I detta ingår bland annat psykosocial utredning, bedömning och behandling. Du ger hjälp, råd, behandling och stöd som behövs för att patienten ska kunna leva ett så självständigt och fungerande liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och behov. Du arbetar både med enskilda personer samt med familjer och nätverk.

Arbetet är varierande och självständigt med hög grad av delaktighet och ansvar. Vi ser såväl mentorskap och en ordentlig introduktion som en självklarhet

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomutbildning och några års erfarenhet av arbete inom det psykiatriska området. För tjänsten krävs även goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller har en masterutbildning i socialt arbete och/eller vidareutbildning i psykosocialt behandlingsarbete är det meriterande. Vi ser gärna att du har grundläggande steg 1-utbildning i KBT.

Du bör ha stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar med patienten i fokus. Arbete sker både i team, individuellt och i grupp därför det är viktigt att du har god samarbetsförmåga samt vana att fatta egna beslut. För att trivas hos oss tror vi att du har ett flexibelt förhållningssätt och snabbt kan anpassa dig efter skiftande arbetsbelastning. För oss är det självklart att du alltid har patienten i fokus. Därtill ser vi gärna att du har ett intresse av och förmåga att anpassa dig till utveckling och förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Kurator till Barn- och ungdomspsykiatrimottagning i Lund

Kurator
Läs mer Maj 25
Gör skillnad. Varje dag.

Barn och ungdomspsykiatrin (BUP) Lund/Eslöv har drygt 100 medarbetare och vänder sig till barn och ungdomar samt deras föräldrar i åtta kommuner. Området har tre öppenvårdsmottagningar, en mellanvårdsmottagning samt en mottagning inom dövpsykiatri. På mottagningarna arbetar flera olika yrkeskategorier psykologer, sjuksköterskor, läkare, kuratorer, arbetsterapeuter, specialpedagoger, enhetschefer samt medicinska sekreterare. Mottagningarna utmärks av bred barn och ungdomspsykiatrisk kompetens med stort fokus på utvecklingsfrågor och tvärfacklighet samt nära samarbete med olika yrkesgrupper.

BUP i Skåne är numera en ackrediterad universitetssjukvårdsenhet vilket innebär att vi har dokumenterat nära samarbete med medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning.

Flera utvecklingsprojekt pågår vilket ställer krav på balans mellan arbetsro och förändring. Mottagningen har ett gott samarbetsklimat och medarbetarna visar stor omsorg om patienter och anhöriga men också om varandra. BUP är ett ställe att trivas på!

Vi erbjuder psykologisk och medicinsk behandling av barn och ungdomar med barnpsykiatriska svårigheter av måttlig till svår karaktär. På mottagningen arbetar vi tvärprofessionellt i specialiserade team riktade mot olika diagnosgrupper.

ARBETSUPPGIFTER
Vi är glada över att vi nu har möjlighet att komplettera vårt ätstörningsteam med ännu en kurator på BUP mottagning 1 i Lund, och ser fram emot att lära känna dig!

Vårt arbete genomsyras till stor del av att bygga och utveckla relationer till våra patienter samt försöka vinna deras förtroende. Detta strävar vi efter för att få vara ett bra och viktigt stöd i patientens unika förändringsprocess.

Hos oss får du chansen att följa dina patienter på vägen till tillfrisknande tillsammans med vårt kompetenta team som består av läkare, sjuksköterskor, kurator, fysioterapeut och psykolog. Du anställs på en mottagning som präglas av öppenhet och samarbete inom och över professionsgränser. Dina arbetsuppgifter kommer innefatta kartläggningar och bedömningar, behandlande/psykoedukativa insatser riktade till grupper, familjer och individer och samverkan med vårdgrannar och andra aktörer runt barnen så som skola och socialtjänst. Behandlingsinsatser som bedrivs av våra kuratorer är bland annat föräldrautbildning och systemisk familjeterapi.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, gärna med tidigare erfarenhet från arbete med ätstörningsproblematik och/eller inom barn- och ungdomspsykiatri eller vuxenpsykiatri. Ett krav är att du har grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) i familjeterapi och språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Är du legitimerad psykoterapeut eller har terapeutisk vidareutbildning inom familjeterapi är det meriterande. Du ska ha ett genuint intresse för att arbeta med barn, ungdomar och deras föräldrar i behov av psykiatriska insatser på specialistnivå.

Som person ser vi att du är en ansvarsfull och mogen person med god förmåga till såväl internt som externt samarbete. Du har god planeringsförmåga och fokus på patientens vård som ges inom ramen för barnpsykiatrins uppdrag. Vidare bör du ha erfarenhet och intresse av att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor och ha en god kommunikations- och samarbetsförmåga samt ett intresse och engagemang av såväl egen utveckling som att bidra till ett gott samarbetsklimat och utvecklingen av mottagningens verksamhet tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid tidigare erfarenheter och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister sker innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Kurator till Habiliteringsmottagning Vuxna i Lund

Kurator
Läs mer Maj 23
Gör skillnad. Varje dag.

Habiliteringsmottagning Vuxna vänder sig till personer över 18 år som har en varaktig funktionsnedsättning såsom intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning eller rörelsenedsättning. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi vänder oss även till patienternas närstående, personal och assistenter. Verksamheten bedrivs i ett tvärprofessionellt teamarbete där arbetsterapeut, kurator, logoped, psykolog, specialpedagog, fysioterapeut och fritidskonsulent ingår.

Habiliteringens arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande samt alla människors rätt att uttrycka sin mening.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som är kurator och som ser möjligheter och utmaningar i en organisation i utveckling till vår enhet i Lund. Tycker du att detta låter spännande? Då är du varmt välkommen att kontakta oss!

Arbetet som kurator inom habiliteringen är meningsfullt och varierande. Du kommer att arbeta i team med olika yrkeskompetenser där patienten är i fokus. I arbetet ingår även kontakter med anhöriga och personal samt kontakt och samverkan med andra myndigheter. Förutom samarbete i det tvärprofessionella teamet, kommer du också ha många kontaktytor utanför den egna verksamheten, exempelvis med psykiatri, skola, kommun och myndigheter.

Du deltar i planeringen av insatser tillsammans med patienten och övrigt nätverk. Hos oss träffar du patienterna över tid och deras behov av insatser växlar i inriktning och omfattning under hela livet. Som kurator bidrar du med den sociala kompetensen i teamet, där det bland annat ingår stödsamtal, personlig rådgivning, information om samhällets stödåtgärder, nätverksarbete, konsultation, gruppverksamhet samt utvecklingsarbete. Insatserna ges individuellt eller i grupp/föreläsningsform, vi möter patienterna digitalt i första hand och fysiskt vid behov. Vi ser också att du i din yrkesroll välkomnar och handleder studenter.

I vår verksamhet arbetar vi strukturerat med kompetensutveckling, till exempel genom fortbildningsplan. Därutöver har vi en yrkesutvecklare för professionen som innebär att hen utifrån ett verksamhetsperspektiv ska verka för att yrkesgruppen arbetar professionellt utifrån en gemensam baskompetens.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en socionomexamen och goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Då resor i tjänsten förekommer är även giltigt B-körkort ett krav. Vidare är du en van datoranvändare och vi ser gärna att du har erfarenhet av journal- och registreringssystem, exempelvis PMO. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer i vår målgrupp.

För den här rollen söker vi dig som ser möjligheter i en organisation i förändring och som är positiv till digital utveckling, utvecklingsarbete och kunskapsstyrning. Du som söker bör vara flexibel, kreativ och utvecklingsorienterad. I ditt arbete är du även strukturerad och självgående. Att du har kunskap om och är bekväm med att informera kring samhällets stöd samt att ge stödjande samtal är viktigt för patienterna och enheten. Vi förutsätter att du är positiv till samarbete både i team och med andra berörda parter. Som vår framtida kollega delar du även habiliteringens värdegrund om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Vi planerar att hålla intervjuer på eftermiddagen den 14/6, 15/6, 21/6 samt 22/6, vi ber dig därför avsätta denna tid för eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Kurator, vikariat, till Habiliteringsmottagning barn och unga Lund

Kurator
Läs mer Maj 24
Gör skillnad. Varje dag.

Varmt välkommen till habiliteringen, en kunskapsorganisation som präglas av respektfullt bemötande, engagemang, samarbete och hög kompetens. Här möter vi alla utifrån individuella förutsättningar och vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande och alla människors rätt att uttrycka sin mening.

Verksamhetsområde habilitering vänder sig till barn, ungdomar och vuxna som har varaktiga funktionsnedsättningar såsom rörelsenedsättning, autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer/närstående/personal. Verksamheten bygger på ett tvärprofessionellt och personcentrerat arbete, vilket innebär att våra patienter har full delaktighet i planering, utvärdering och uppföljning av insatserna. I verksamheten arbetar olika yrkeskategorier såsom fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, kurator, specialpedagog, dietist, sjuksköterska, läkare, fritidskonsulent, badmästare och sekreterare.

På Habiliteringsmottagning barn och unga Lund vänder vi oss till barn och ungdomar i åldern 0-17 år och deras familjer.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator inom barn- och ungdomshabiliteringen kommer dina arbetsuppgifter bland annat innefatta att:
• ge information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser samt bidra till att barn, ungdomar och deras familjer, vid behov, får dessa insatser.
• ge familjerna hjälp genom stödjande och krisbearbetande samtal samt ha ansvar för att sociala och psykologiska aspekter beaktas i habiliteringsteamets arbete.
• stödja barnens/ungdomarnas självständighetsutveckling och/eller främja deras medvetande om sin funktionsnedsättning enskilt eller i grupp.
• delta i utbildningsinsatser till barnet/ungdomen själv, föräldrar och övrigt nätverk.
• delta i kartläggning och planeringen av insatser tillsammans med barn/ungdomar, familj, habiliteringsteam och övrigt nätverk såsom skola, barn- och ungdomspsykiatri och socialtjänst.
• utifrån helhetssyn medverka till en samordning av habiliterings- och övriga samhällsinsatser.

Många insatser och kontakter med patienten, familjen och dess nätverk sker på distans så som via 1177, video och telefon.

Tjänsten avser ett vikariat under perioden 2022-08-15 till och med 2023-02-28.
Arbetstider: 8-16.30, kvällstid måndagar till 18.30.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har socionomexamen. För att bli aktuell för tjänsten krävs det även att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift och ett giltigt B-körkort.

Erfarenhet av arbete med barn/ungdomar med funktionsnedsättningar, habiliteringsarbete och/eller barnpsykiatrisk verksamhet är meriterande för tjänsten. Likaså om du har kunskap om intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning samt autism. Intresse av att arbeta i tvärvetenskapliga team är också meriterande liksom utbildning i och erfarenhet av familjearbete. Utbildning som legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är meriterande.

Eftersom du kommer att arbeta i team lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, flexibilitet och självständighet.

Intervjuer kommer att hållas 8, 17 och 21 juni. Intervjuer genomförs på plats men kan vid behov hållas på distans via teams.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Hudmottagningen i Lund

Kurator
Läs mer Maj 13
Gör skillnad. Varje dag.

Hudsjukvården tillhör verksamhetsområde (VO) endokrin, hud, reproduktionsmedicin och ögon. Stora delar av hudsjukvården ingår i det som kallas Vårdval Hud och det finns mottagningar både i Lund och Malmö.

Inom mottagningen finns även allergimottagning, vulvamottagning, ljusbehandling, telefonrådgivning, venereologisk mottagning, sluten vård samt en relativt omfattande operationsverksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Hudmottagningen i Lund söker nu en kurator!

Arbetet innefattar psykosociala utredningar, bedömningar och behandlingar. I detta ingår krisstöd och motivationsarbete. Kuratorsarbetet går ut på att arbeta med sambandet mellan somatisk sjukdom och psykisk ohälsa. Vi arbetar i team med läkare, sjuksköterskor och övrig vårdpersonal men du är självständigt ansvarig för dina arbetsuppgifter. Du har både korta och längre samtalsbehandlingar. Information och konsultation inom det psykosociala området ingår som en viktig del i arbetet. Därutöver agerar du som stöd till läkare och annan vårdpersonal inom det psykosociala området. Du ges frihet att påverka tjänsten genom metoder och arbetssätt utifrån evidensbaserad praktik. Möjlighet finns till kompetensutveckling och handledning. Kuratorsarbetet medför samverkan med olika enheter inom den egna organisationen men också med externa aktörer.

Inom den venereologiska mottagningen är den huvudsakliga arbetsuppgiften kontaktspårning, rådgivning om könssjukdomar och rådgivning och stöd kring säkrare sex, sexuell identitet och sexologiska frågor.

I tjänsten ingår också att handleda socionomstudenter med viss regelbundenhet. Helgberedskap på Skånes universitetssjukhus kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen. Du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Goda språkkunskaper i engelska är meriterande. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator med erfarenhet från hälso- och sjukvård. Grundläggande psykoterapiutbildning steg 1 är meriterande.

Eftersom du delvis arbetar i team med andra yrkeskategorier krävs det att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga samt att du är flexibel. Vi tror att du är en person som är bekväm med att ta egna beslut och trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du är duktig på att planera och organisera arbetet i förväg samtidigt som du har en god förmåga att omprioritera när en akut situation uppstår. Vidare är det viktigt att du har ett professionellt bemötande gentemot såväl patienter som anhöriga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator samt mentor som vill göra skillnad!

Kurator
Läs mer Maj 2
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund startades 2011 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom samhällsprogrammet med beteendevetenskap, Estetiska programmet med bild och form, Ekonomiprogrammet samt Hantverksprogrammet. Skolan har cirka 370 elever och 34 medarbetare.

Nu söker vi en engagerad kugge till vår skola! Kurator 50% samt mentor 50% till Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund. Är du endast intresserad av kuratorsbiten kan det även bli aktuellt.

Som kurator är du en del av skolans EHT-team där alla har ett tätt och nära samarbete. Arbetet sker hela tiden på olika nivåer, både på individ-, grupp- och organisationsnivå. Kuratorn arbetar med frånvaro, värdegrund, enskilda samtal, gruppsamtal samt i klass. Du gillar att röra dig ute i verksamheten. Fokus är främst på det främjande och förebyggande arbetet men såklart även på det åtgärdande. Kurator har ett särskilt ansvar för att arbeta främjande med närvaro samt vara ett stöd till våra heltidsmentorers arbete kring närvaro/frånvaro.

Utöver direkt elevarbete arbetar du konsultativt med övrig personal och samarbetar med skolledning.

Samverkan med socialtjänst, polis, barn- och ungdomspsykiatri och andra myndigheter ingår i tjänsten.

Som mentor arbetar du som kontakt mellan hemmet - skolan i samarbete med övrig personal. Du har överblicken på dina klasser samt individperspektiv på just dina elever. Du har utvecklingssamtal samt mentorstid på schemat. Närvaro, motivation, samtal är delar av uppdraget. Du följer elevernas resultat och kunskapsutveckling och arbetar för att alla ska nå goda resultat. I denna tjänst kommer du ha ansvar för två klasser.

Kompetenskrav
Socionomexamen med erfarenhet av arbete med ungdomar. Vi ser att du är en öppen och samarbetsvillig person med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är intresserad av skolans pedagogiska uppdrag och på vilket sätt du som kurator kan bidra till en helhetssyn på skolan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du har erfarenhet av skola gärna på gymnasienivå. Du är ansvarstagande, strukturerad och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Vidare behöver du ett gott etiskt förhållningssätt, en vilja till att genomföra förbättringsarbete samt att du har lätt för att samarbeta med såväl elever och vårdnadshavare som kollegor. Du gillar att organisera och dokumentera.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under rekryteringsperioden. Ange gärna ett löneanspråk.

Vi erbjuder

Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar våra skolor. På Drottning Blankas Gymnasieskola Lund arbetar vi med heltidsmentorer. Skolan är en skola för mänskliga rättigheter i samarbete med Amnesty.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat för föräldraledighet under läsåret 2022/2023. Tillträde 4 augusti 2022.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor marie.roslund@dbgy.se

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till ASIH i Lund

Kurator
Läs mer Mar 14
Gör skillnad. Varje dag.

Nu utökar vår kuratorsgrupp med en ny kollega! Vi satsar på att kunna erbjuda ännu mer psykosocialt stöd i framtiden och välkomnar därför dig som vill bli en del av vårt härliga kuratorteam!

Palliativ vård och ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) i Lund är en verksamhet med uppdrag att ge palliativ specialistvård och består av två enheter i nära samarbete; slutenvård (Palliativvårdavdelning) och hemsjukvård (ASIH). Palliativvårdavdelningen i Lund har sexton vårdplatser och ASIH har cirka sextio vårdplatser i hemmet i åtta kommuner i mellersta Skåne.

ASIH i Lund finns i fina lokaler som vi själva utformat för vår hemsjukvårdsverksamhet. Hos oss arbetar läkare, sjuksköterskor, kuratorer, fysioterapeuter, arbetsterapeut, undersköterskor, dietist och medicinska sekreterare. Vår verksamhet präglas av kontinuerlig vårdutveckling och utbildning där alla är med och ansvarar för verksamhetens mål, utveckling och resultat.

Majoriteten av våra patienter vårdas i hemmet, via ASIH i Lund som utför specialistvårdsinsatser via hembesök dygnet runt. Till palliativvårdavdelningen kommer patienter för optimering av symtomlindringen eller för vård i livets slutskede. Vi har även ett palliativt konsultteam som besöker remitterade patienter på sjukhus och i hemmiljö och utgör ett stöd till andra vårdgivare. Vi samarbetar ofta med kommunal vård och omsorg för att tillsammans med dem kunna erbjuda en helhetsvård.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss kommer du att tillsammans med dina tre andra kuratorskollegor ansvara för kuratorsuppgifterna inom enheten. Ditt arbete handlar i första hand om samtal vars syfte är till att stödja, uppmuntra, informera och avlasta patienten och dess närstående i frågor samt problem som är relaterade till patientens sjukdom. Det erbjuds kuratorskontakt till patienten och närstående, vilket sker enskilt eller i form av par- och/eller familjesamtal.

I rollen som kurator deltar du i medicinska ronder och leder psykosociala ronder. Arbetsuppgifterna innefattar utredning samt bedömning av patienter samt anhörigas behov av psykosocialt stöd och rådgivning i bland annat relationsfrågor. I arbetat ingår det även att informera om samhällets resurser samt svara på frågor som berör ekonomi, arbete, bostad, transport, försäkringar, med mera. Hos oss erbjuds du tillgång till kontinuerlig handledning och om du är intresserad finns det även möjlighet att utveckla din kunskap inom yrkesområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen. Därtill har du goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du som söker har tidigare erfarenhet av kuratorsarbete inom palliativ vård och/eller somatisk vård med patienter i alla åldrar. Har du psykoterapiutbildning steg 1 och 2 ser vi det som en fördel.

Som person har du ett genuint intresse för människor och sätter patienten i fokus. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra yrkesprofessioner och har en god förmåga att prioritera bland arbetsuppgifterna. Vidare delar du gärna med dig av dina kunskaper och tycker det är stimulerande att arbeta för att optimera patientens/närståendes livskvalitet. Du är trygg i din yrkesroll, engagerad och bidrar till ett gott arbetsklimat. Därtill trivs du med att arbeta på en stor arbetsplats med många kollegor. Stor vikt kommer att läggs vid personlig lämplighet där grundläggande krav är god social kompetens, god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator, vikariat, till vuxenpsykiatrimottagning 2 i Lund

Kurator
Läs mer Mar 8
Gör skillnad. Varje dag.

Vuxenpsykiatrimottagning 2 i Lund är en allmänpsykiatrisk mottagning med cirka 25 medarbetare. Här utreds och behandlas främst patienter med ångest - och depressionstillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Mottagningen arbetar med teambaserad vård och ligger i framkant beträffande utveckling av vårdinsatser och organisation. Mottagningen är en omtyckt arbetsplats som kännetecknas av låg personalomsättning och god gemenskap. Här kommer du att få arbeta med och bidra till psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalité.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en kurator för ett vikariat med ett genuint intresse för den allmänpsykiatriska öppenvården? Då tror vi att du kan vara den vi letar efter!

Arbetsuppgifterna kommer i första hand bestå av psykosocialt behandlingsarbete. En betydande del av arbetet innebär samverkan och samarbete med andra vårdgivare, enheter och myndigheter såsom Försäkringskassan. Du kommer att arbeta med att erbjuda individuella stödsamtal och eventuellt kognitiv beteendeterapi om du har steg 1 i KBT. Du kommer att arbeta tvärprofessionellt i team tillsammans med läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeut och medicinska sekreterare i en arbetsmiljö som präglas av samarbete, förtroende och evidensbaserat behandlingsarbete.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en godkänd socionomexamen. Erfarenhet av arbete inom psykiatrin är meriterande och även steg1- utbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT). Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift är en förutsättning för tjänsten.

Då du kommer att arbeta både individuellt och i team lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, att du har en god samarbetsförmåga men även vana att arbeta självständigt. Som person ser vi gärna att du är du flexibel, initiativtagande och kreativ. Vi vill att du bidrar till ett gott samarbete genom ett starkt engagemang, god kommunikation, positiv inställning samt att du delar med dig av din kunskap.

Vi eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsfördelning, funktionshinder, varierande åldrar samt olika etnisk och kulturell bakgrund.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan anställning.

Välkommen med din ansökan redan idag


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område Order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till neurologen/neurokirurgen i Lund

Kurator
Läs mer Mar 17
Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi en kurator till enhet neurorehab som är en del av verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, geriatrik och minne. Vi välkomnar dig som önskar ett varierat och utvecklande uppdrag i vår kunniga och trevliga rehabgrupp.

VO neurologi, rehabiliteringsmedicin, geriatrik och minne består av såväl sluten- som öppenvård i både Malmö, Lund och på Orupssjukhuset utanför Höör. Neurologiska enheterna i Lund och Malmö ansvarar för neurologisk diagnostik, vård och behandling inom lokala upptagningsområdet för Sus, övriga Region Skåne och södra sjukvårdsregionen samt bedriver undervisning och forskning. Neurologiska enheten i Lund (www.skane.se/sus/neurologen) har två vårdavdelningar, dagvårdsenhet samt en öppenvårdsmottagning.

De vanligaste diagnoser som vi behandlar är stroke, epilepsi, Parkinsons sjukdom, hjärntumörer och MS. Verksamhetsområdet bemannar också med rehabpersonal inom Verksamhetsområde neurokirurgi. Neurokirurgen behandlar skador och sjukdomar i hjärna och ryggmärg och ansvarar för all neurokirurgisk vård, undervisning och forskning i södra Sverige.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en kurator till oss på enhet neurorehab med placering på neurokirurgen och neurologen.

I rollen som kurator arbetar du utifrån ett biopsykosocialt perspektiv och med psykosociala utredningar och bedömningar. I detta ingår kris-, stöd- och bearbetande samtal samt motiverande samtal, med eller utan kombination av social information/sociala stödåtgärder.

På neurokirurgen ligger fokus i det akuta skedet och på neurologen utgörs arbetsuppgifterna av mottagningsarbete i både team och enskilt. Familje- och anhörigarbete med särskild uppmärksamhet på barnens situation ingår i arbetet liksom information, konsultation, handledning och utbildning av annan vårdpersonal inom det psykosociala kunskapsområdet, däribland reflektionsgrupp. Utvecklingsarbete inom det psykosociala verksamhetsfältet ingår också, likväl som att handleda studenter från socionomutbildning. Möjlighet finns att ingå den sjukhusövergripande kuratorsberedskapen.
Vi erbjuder extern handledning för våra kuratorer.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad socionom. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som kurator, främst från akutvården och gärna med vana av teamarbete. Vi söker dig som är dynamisk och flexibel och som känner dig trygg i din yrkesroll. Du har god förmåga att organisera, prioritera och ta egna initiativ. Meriterande om du som söker är legitimerad kurator inom hälsosjukvård. Vi ser det som en fördel om du har kunskaper i Melior och Office. Goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift, är en förutsättning för tjänsten.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering, välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kuratorer till ungdomsmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Mar 8
Gör skillnad. Varje dag.

Inom Primärvården Östra Skåne finns elva fysiska ungdomsmottagningar, en mobil enhet och ungdomsmottagning Skåne Online där barnmorskor, sjuksköterskor och kuratorer träffar besökare via videosamtal. Vi är organiserade i fem områden med varsin enhetschef under en gemensam verksamhetschef. Mottagningarna är välfungerade och trivsamma arbetsplatser med engagerade medarbetare. Personalen består av barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer och läkare. Vi arbetar med ungdomar i åldern 12 år tills den dagen ungdomen fyller 23 år. Vårt uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom sexuell hälsa, oönskade graviditeter, sexuellt överförbara sjukdomar samt fysisk och psykisk ohälsa.

Läs mer om ungdomsmottagningen på www.umo.se.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två kuratorer till ungdomsmottagningen i Lund, varav den en av tjänsterna är en tillsvidareanställning och den andra är en tidsbegränsad anställning under cirka ett år. Båda tjänsterna är heltid.

Som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt bedömnings- och behandlingsarbete med ungdomar i åldrarna 12 till 23 år. Arbetet innebär huvudsakligen individuella besök på mottagningen eller digitalt. Det innebär även förebyggande och utåtriktat arbete till skolklasser eller andra grupper av ungdomar, liksom samverkan med andra verksamheter som riktar sig mot ungdomar.

Du kommer att arbeta tvärprofessionellt tillsammans med mottagningens övriga professioner. Din specifika kompetens är av stor vikt för att teamet ska kunna erbjuda våra besökare ett gott omhändertagande. Du erbjuds regelbunden handledning. Vi välkomnar dig till en trivsam arbetsplats med kollegor som värnar om varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen och utbildning i psykoterapi motsvarande steg 1. Du har goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Tidigare arbetslivserfarenhet på ungdomsmottagning är en stor fördel i arbetet.

Arbetet förutsätter att du har en positiv grundsyn samt engagemang och respekt för ungas livsvillkor och sexuella hälsa. För att lyckas och trivas i rollen är du kreativ, nytänkande och trivs med att bedriva utvecklingsarbete inom verksamheten tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till vuxenpsykiatriavdelning och PIVA i Lund

Kurator
Läs mer Mar 4
Gör skillnad. Varje dag.

Hos oss spelar du en stor roll i patientens behandling och tillfrisknande!

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri i Lund delas in i fyra områden: slutenvård, öppenvård, resursteamet och psykos. Inom verksamhetsområdet är vi cirka 670 medarbetare.

Avdelning 1 är en av två akutavdelningar inom område psykos vars främsta uppdrag är att vårda patienter med psykossjukdom. Upptagningsområden är Lund och Eslöv, med närliggande kommuner. Avdelningen har 13 vårdplatser och en PIVA-enhet (psykiatrisk intensivvård) där det finns tre platser. På dessa PIVA-platser vårdas patienter som oberoende av diagnos, kräver förstärkt tillsyn och övervakning samt stimulusfattig miljö.

Hos oss arbetar överläkare, ST-läkare, AT-läkare, kurator, psykolog, sekreterare, sjuksköterska, skötare och enhetschef. Personalen tjänstgör både på psykosavdelningen och PIVA-enheten. På avdelningen bedrivs det främst akutpsykiatrisk vård. På grund av avdelningens karaktär så är grundbemanningen av omvårdnadspersonal dygnet runt och det finns alltid minst sex personer på plats.

ARBETSUPPGIFTER
Vår nuvarande kurator ska gå i pension och vi välkomnar därför en ny kollega till oss på Avdelning 1 och PIVA!

I rollen som kurator kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner på avdelningen. Du kommer att ha en viktig uppgift i att förmedla information om sociala stödåtgärder samt att samverka med myndigheter, vårdgivare och andra samarbetspartners. I tjänsten ingår att hålla dig uppdaterad inom socialtjänst- och sjukförsäkringsområdet. Du arbetar både med enskilda personer och med familjer/nätverk. En viktig uppgift är att uppmärksamma anhörigas reaktioner och behov av stöd samt uppmärksamma barnens situation. Arbetsuppgifterna innefattar även handledning av socionomstudenter. Vi håller kontinuerligt internutbildningar för att höja vår kompetensnivå och därmed också effektivisera vårdarbetet.

Ett gott arbetsklimat är mycket viktigt för oss och kamratskap, humor och rak kommunikation står högt på listan. Förutom en trevlig och spännande arbetsplats erbjuder vi introduktion och bredvidgång anpassat till dina kunskaper och tidigare erfarenheter.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med godkänd socionomexamen. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är meriterande för tjänsten om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet att arbeta med människor med psykisk ohälsa och som befinner sig i svåra situationer.

Vi söker dig med intresse för psykiatri. Du ser samarbete som en förutsättning för att bedriva god vård och ditt arbete präglas av att alltid ha patienten i fokus. Som person är du lugn, stabil och lyhörd inför såväl patienter som kollegor. Du har god förmåga att organisera, prioritera och ta egna initiativ. Det är av vikt att kunna arbeta självständigt med egna ansvarsområden. Ett positivt förhållningssätt och förmåga att anpassa sig till ändrade omständigheter är en förutsättning för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kuratorer till ungdomsmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Feb 14
Gör skillnad. Varje dag.

Inom Primärvården Östra Skåne finns elva fysiska ungdomsmottagningar, en mobil enhet och ungdomsmottagning Skåne Online där barnmorskor, sjuksköterskor och kuratorer träffar besökare via videosamtal. Vi är organiserade i fem områden med varsin enhetschef under en gemensam verksamhetschef. Mottagningarna är välfungerade och trivsamma arbetsplatser med engagerade medarbetare. Personalen består av barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer och läkare. Vi arbetar med ungdomar i åldern 12 år tills den dagen ungdomen fyller 23 år. Vårt uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom sexuell hälsa, oönskade graviditeter, sexuellt överförbara sjukdomar samt fysisk och psykisk ohälsa.

Läs mer om ungdomsmottagningen på www.umo.se.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två kuratorer till ungdomsmottagningen i Lund, varav den en av tjänsterna är en tillsvidareanställning och den andra är en tidsbegränsad anställning under cirka ett år. Båda tjänsterna är heltid.

Som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt bedömnings- och behandlingsarbete med ungdomar i åldrarna 12 till 23 år. Arbetet innebär huvudsakligen individuella besök på mottagningen eller digitalt. Det innebär även förebyggande och utåtriktat arbete till skolklasser eller andra grupper av ungdomar, liksom samverkan med andra verksamheter som riktar sig mot ungdomar.

Du kommer att arbeta tvärprofessionellt tillsammans med mottagningens övriga professioner. Din specifika kompetens är av stor vikt för att teamet ska kunna erbjuda våra besökare ett gott omhändertagande. Du erbjuds regelbunden handledning. Vi välkomnar dig till en trivsam arbetsplats med kollegor som värnar om varandra.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen och utbildning i psykoterapi motsvarande steg 1. Du har goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Tidigare arbetslivserfarenhet på ungdomsmottagning är en stor fördel i arbetet.

Arbetet förutsätter att du har en positiv grundsyn samt engagemang och respekt för ungas livsvillkor och sexuella hälsa. För att lyckas och trivas i rollen är du kreativ, nytänkande och trivs med att bedriva utvecklingsarbete inom verksamheten tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning.ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator, vikariat, till unga vuxna vid Vårdcentralen Sankt Lars, Lund

Kurator
Läs mer Feb 8
Gör skillnad. Varje dag.

Mottagningen är en integrerad verksamhet i samverkan mellan Lund och Kävlinge och Staffanstorps kommun samt 17 anslutna vårdcentraler. Mottagningen ligger organisatoriskt under Vårdcentralen Sankt Lars samt under Lunds Kommun.

Mottagningen Unga vuxna arbetar för att motverka psykisk och fysisk ohälsa genom att möta unga vuxna i ett tidigt skede och i samverkan försöka finna den bästa lösningen för varje individ. Mottagningen erbjuder kortare stödkontakter för unga i åldersgruppen 16-29 år och vid behov hjälp vidare till annan instans. Arbetsgruppen består av ett multidisciplinärt team av socionomer, sjuksköterskor, psykolog samt läkare.

Mer information om Unga vuxna hittar du på www.lund.se/ungavuxna eller genom kontaktperson vid mottagningen.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och göra värdefull skillnad för unga vuxna? Är du en person som har lätt för att skapa kontakter, har ett lyhört, smidigt och förtroendeingivande sätt samt erfarenhet av socialt arbete med nämnd målgrupp? Då kan du vara den vi söker!

Nu söker vi en kurator alternativt en psykiatrisjuksköterska som vill bli vår nya kollega!

Vi erbjuder en tjänst som innefattar bland annat individuella, kartläggande och stödjande samtal med målgruppen. Viss rådgivning sker per telefon. Samverkan internt och externt är också en viktig del i arbetet. Strävan i vårt arbete är att kontakten med unga vuxna ska vara kortvarig.

Arbetet sker dagtid. Vi tillämpar flextid och har subventionerad friskvård. Vi erbjuder även grupphandledning av en legitimerad psykoterapeut

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har godkänd socionomexamen eller är svensklegitimerad psykiatrisjuksköterska. Du kan även ha annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi önskar att du har erfarenhet av socialt arbete med ovan nämnd målgrupp. Önskvärt är även att du har kunskap om arbete inom hälso- och sjukvård, gärna utifrån att ha arbetat i integrerad verksamhet med två huvudmän. Det är viktigt att du kan arbeta både enskilt och i grupp samt trivs med att samverka både internt och externt. Erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa samt utbildning i motiverande samtal (MI), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) och/eller kognitiv beteendevetenskap (KBT) ser vi som meriterande.

Som person önskar vi att du är strukturerad, lyhörd och lösningsfokuserad. Du är ansvarsfull och visar respekt och omtanke om de du möter. Du är en reflekterande kollega som är flexibel och har en smidighet i kontaktskapande både gentemot de unga du möter och samarbetspartners. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

I den här processen använder vi oss av löpande urval, så vi kan komma att kalla på intervjuer under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till dövblindmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Jan 3
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en kreativ och nyfiken kurator? Vill du bidra med din psykosociala kompetens i ett ambitiöst team som arbetar med stödjande insatser för att främja patientens självständighet? Då vill vi välkomna dig till dövblindmottagningen i Lund!

På habilitering präglas värdegrunden av alla människors lika värde, att ha respekt för den enskilda människans integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening. Människor med funktionsnedsättning ska kunna ta del av samhällets verksamheter och utbud i samma utsträckning som andra. Med stort engagemang och bred kompetens arbetar vi varje dag för att komma närmare vår målbild om att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv utifrån egna val.

Dövblindmottagningen ligger organisatoriskt under hörsel- och synmottagningen tillsammans med hörsel- och dövmottagningen barn och unga samt synmottagningen barn och unga. Vi har ett viktigt och utmanande uppdrag, vilket innebär att göra livet mera möjligt för barn, ungdomar och vuxna med varaktiga funktionsnedsättningar. Dövblindmottagningen arbetar med patienter i alla åldrar och upptagningsområdet är hela Skåne med verksamheter/lokaler i Lund, Helsingborg och Kristianstad. Här arbetar kuratorer, dövblindpedagoger, psykolog, optiker och sekreterare i ett nära samarbete kring patienten. Vi har en trevlig och öppen stämning baserad på tillit för varandra.

Idag har vi våra lokaler på sjukhusområdet i Lund, men i februari 2022 kommer vi att flytta in i nya gemensamma lokaler på Sankt Lars och därmed samlokaliseras med andra enheter.

Om du är mer nyfiken på hur det är att arbeta på habilitering och hjälpmedel, kan du se mer här: https://bit.ly/2FcHQsS

ARBETSUPPGIFTER
På dövblindmottagningen arbetar vi med patienter i alla åldrar i ett tvärprofessionellt samarbete eftersom varierande insatser behövs kring varje patient. Tillsammans planerar vi vårt arbete utifrån patientens behov. Ditt bidrag i teamet är den psykosociala kompetensen. Målet med ditt arbete är att vara en stödjande insats för att identifiera hindrande och underlättande faktorer så att patienten kan bli så självständig som möjligt. Du kommer bland annat att kartlägga patientens psykosociala situation, ha stödjande och motiverande samtal samt informera om samhällsservice. Ditt arbete innefattar ett nära samarbete med nätverket kring patienten såsom familj, förskola/skola, boende med flera. I vissa fall kan även myndighetskontakt förekomma. Därtill kommer du att planera och leda grupper och träffar.

Dina möten sker som regel på plats i våra lokaler men då vi arbetar regionsövergripande kan det innebära besök i Kristianstad, Malmö och Helsingborg. Det är ett mycket spännande arbete där den ena dagen inte är den andra lik och där du verkligen kan göra skillnad för den enskilde.

Vi ser det som en självklarhet att du medverkar i utvecklingsarbetet på enheten. Dessutom har du hos oss på syn-, hörsel- och dövverksamheten goda möjligheter till utveckling inom området.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomexamen samt goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift. Du har minst ett års erfarenhet av att arbeta som kurator inom ett för arbetsgivaren relevant område. Därtill är det fördelaktigt om du har erfarenhet av att arbeta med barn, vuxna och familjer som lever med funktionsnedsättning i vardagen.

För att trivas hos oss tror vi att du är trygg i din yrkesroll, har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd. Du skapar och underhåller viktiga relationer samt ser värdet i att ha ett gott samarbete med både interna och externa kollegor samt andra samverkansparter. Vi uppskattar att du ser möjligheter istället för hinder och kan anpassa ditt arbetssätt utifrån olika förutsättningar och rutiner. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten, därför kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning.

Tycker du att detta låter som en spännande tjänst? Då är du varmt välkommen att söka dig till oss, vi ser fram emot att lära känna dig!

Intervjuer planeras att hållas 21, 24 och 26 januari.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator, vikariat, till hörsel- och dövmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Dec 16
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en driven och nyfiken kurator? Vill du arbeta med stödjande insatser för att främja barns rätt till delaktighet och aktivitet? Hos oss på hörsel- och dövmottagningen barn och unga får du möjlighet att utveckla din specialistkompetens i ett tätt samarbete med drivna kollegor. Varmt välkommen till oss!

Hörsel- och dövmottagningen för barn och unga är en enhet inom syn-, hörsel- och dövverksamheten som riktar sig till personer upp till 18 år med nedsatt hörsel, dövhet, tinnitus eller som har en kombination av dessa. Mottagningen erbjuder habiliteringsinsatser både individuellt och i grupp. Barnet och familjernas behov av stöd är av sådan omfattning att habiliteringsprocessen oftast löper över längre tid och involverar flera olika yrkeskompetenser. På mottagningen arbetar audionomer, specialpedagoger, teckenspråkslärare, kuratorer, logoped och psykolog. Mottagningen har ett Skåneövergripande ansvar med personal placerad i Lund, Kristianstad och Helsingborg.

Inom habilitering har vi ett viktigt och utmanande uppdrag – att göra livet mera möjligt för barn, ungdomar och vuxna med varaktiga funktionsvariationer. Vår verksamhet präglas av värdegrunden om alla människors lika värde och att ha respekt för den enskilda människans integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening. Människor med funktionsvariationer ska kunna ta del av samhällets verksamheter och utbud i samma utsträckning som andra. Med stort engagemang och bred kompetens arbetar vi varje dag för att komma närmare vår målbild om att personer med funktionsvariationer ska kunna leva ett gott liv utifrån egna val.

Om du är mer nyfiken på hur det är att arbeta på Habilitering och hjälpmedel, kan du se mer här: https://bit.ly/2FcHQsS


ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som vill vikariera som kurator hos oss.

Vi arbetar tvärprofessionellt i team med fokus på den unges kartlagda behov där barnet och dess vårdnadshavare formulerar mål och planerar insatser tillsammans med oss behandlare. Som kurator kommer du att arbeta med att ge information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser till barn och familjer samt vid behov medverka till att barnet/ungdomen får dessa insatser. Vidare kommer du bedriva stödjande och krisbearbetande samtal med familjer och ansvara för att sociala och psykologiska aspekter beaktas i habiliteringsteamets arbete. Du arbetar med stöd till barnen/ungdomarna och deras föräldrar, enskilt eller i grupp, för att stärka självständighetsutveckling och medvetenheten om deras funktionsförutsättningar. Därtill kommer du även att kartlägga och planera insatser tillsammans med barnet och familjen och i samråd med bland annat skola och socialtjänst. Arbetet är utåtriktat och innebär samverkan med många andra vård- och samhälleliga verksamheter. Till följd av det förekommer det en del resor i arbetet.

Vi värnar om att våra medarbetare ska känna sig trygga i sin roll och erbjuder därför kontinuerlig handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen och med goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete som kurator, särskilt meriterande är det om denna erfarenhet är från arbete inom habilitering, med barn och ungdomar med funktionsvariationer och/eller i elevvårdsteam. Det är även fördelaktigt om du har arbetat inom hörselområdet och/eller har kunskap om hörselnedsättning. Barn med grav hörselnedsättning/dövhet har också behov av kompletterande visuella kommunikationsstrategier såsom teckenspråk eller tecken som stöd. Vi ser gärna att du är intresserad av att lära dig detta om du inte redan kan det.

Vi arbetar tvärprofessionellt och ser det som en självklarhet att du har god samarbetsförmåga och att du är intresserad av vårt arbetssätt. Detta är en roll för dig som är trygg i din yrkesroll och vars arbete präglas av lyhördhet, nyfikenhet och tålamod. Därtill vill vi att du är initiativrik och har en god organisationsförmåga. Vi arbetar efter våra värdeord välkomnande, drivande, omtanke och respekt och vill att du ska känna dig trygg med att tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Vi är måna om att hitta rätt person till denna tjänst och fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Välkommen med din ansökan redan idag!
Intervjuer planeras att hållas 12 och 14 januari.


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Dec 10
Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral på Clemenstorget är en centralt belägen vårdcentral i Lund med mycket goda pendlingsmöjligheter intill tåg- och busstationen. Vi är ca 70 engagerade och positiva medarbetare. Vi har nästan allt under ett och samma tak; en fast läkarbemanning, barnavårdcentral, mödrahälsovård med gynekolog, arbetsterapeut, sjukgymnastik, dietist, astma/KOL-mottagning, diabetessköterska, psykologer och kuratorer samt livsstilsmottagning.För att ännu bättre möta behovet av vård för psykisk ohälsa söker vi en KBT-kurator för vår primärvårdsanpassade psykologiska behandling - framtidens digifysiska primärvård.

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

 

Vi söker en kurator med KBT steg 1-kompetens för arbete på vår mottagning, där vi arbetar med bedömning och behandling av lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vi lägger en stor vikt vid teamarbete och har ett patientcentrerat arbetssätt i nära samarbete med övriga yrkeskategorier på mottagningen. Utgångspunkten är integrerad beteendehälsa där målet är att kunna tillgodose ett brett behov hos våra listade patienter. Vi gör det bland annat genom att organisera mottagningen för att snabbt kunna erbjuda psykosocial hjälp även vid lindrig psykisk ohälsa. Det är ofta du som kurator som tar patientens första bedömningssamtal och de patienter som behöver en medicinsk bedömning bokar du in direkt till läkare. Vi strävar efter att alltid ha en hög tillgänglighet till bedömning både för akuta och mindre akuta symtom. Vi arbetar enligt målbilden digifysisk vård: "digitalt när det är möjligt, fysiskt när det behövs". Det innebär bland annat arbete via chatt, förberedande formulär, videosamtal samt internet-KBT vid sidan om fysiska besök.

 

På Capio Vårdcentral Clemenstorget kommer du att ingå i ett etablerat psykosocialt team som idag består av tre psykologer och en kurator. Vi bygger vår organisation på den lokala enhetens autonomi med engagemang och delaktighet från medarbetare. Tillsammans skapar vi en dynamisk arbetsmiljö med korta beslutsvägar. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte, bland annat ett nätverk för psykosociala resurser.

 

Kvalifikationer

Du som söker är kurator med KBT steg 1-kompetens, är trygg i både person och profession samt har god förståelse för primärvårdens syfte och arbetssätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom primärvård eller vuxenpsykiatri. Du har ett intresse av att arbeta med digifysisk vård och vill vara med och utveckla det vidare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där bland annat integritet, samarbetsförmåga och utvecklingsintresse är viktiga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi?

- Konkurrenskraftig lön utifrån din specifika kompetens
- Möjligheter till utveckling i en digifysisk primärvårdsmiljö i framkant
- Inflytande och delaktighet i verksamheten
- God arbetsmiljö som du aktivt kan påverka
- Flexibla arbetsförutsättningar med möjlighet till visst hemarbete
- En dynamisk arbetsplats med korta beslutsvägar
- En arbetsplats med tydliga mål, där kvalitet och service prioriteras
- Kollektivavtal i alla verksamheter
- Tjänstepension enligt avtal
- Friskvårdsbidrag

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

För frågor: Malin Friberg, verksamhetschef. malin.friberg@capio.se

 

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Socionom/Kurator LARO Solstenen Helsingborg

Kurator
Läs mer Dec 7
Vi söker en socionom/kurator till vår mottagning i Helsingborg. Vi söker dig som är socionom, gärna med påbyggnad av samtalsterapi /KBT och/eller erfarenhet av arbete inom beroendevård/psykiatri. Har du erfarenhet av LARO-verksamhet är det meriterande. Som person ser vi gärna att du är driven och engagerad. Vi förutsätter också att du är positiv och har god serviceanda mot såväl patienter som medarbetare och externa aktörer. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Då du arbetar på en mindre mottagning har du ofta bredare arbetsuppgifter både med teamkänsla och individuellt samt ett trevligt klimat. Vi arbetar bl.a. med gruppverksamhet, ADHD-skola, mindfullness, ACT, CRA, återfallsprevention samt neuropsykiatriska utredningar. Nära samarbete med övriga aktörer omkring oss, t.ex. Socialtjänsten, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, övriga vårdinstanser såsom infektionsmottagning och vårdcentral.


Arbetet innebär socionom arbete inom LARO verksamhet som exempelvis SIP samt sociala samtal med patienterna. Meriterande är även möjligheten att ha terapeutiska samtal exempelvis KBT.


Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Ansök nu

Kurator, vikariat, till könsidentitetsmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Nov 15
Gör skillnad. Varje dag.

Könsidentitetsmottagningen tar emot sökande med könsdysfori, transsexualism och frågeställningar rörande upplevelse av könsidentitet. I bedömningsteamet på mottagningen ingår, förutom psykologer, yrkeskategorier såsom läkare, kurator och medicinsk sekreterare. Våra remisser kommer från psykiatriska mottagningar, främst inom Psykiatri Skånes upptagningsområde. Mottagningen befinner sig just nu i en utvecklingsfas tillsammans med barn- och ungdomspsykiatrin, vilket innebär att både vuxna och barn ska ingå i patientflödet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi ser nu fram emot att välkomna dig som vill vikariera som kurator hos oss på könsidentitetsmottagningen i Lund! Tjänsten avser ett vikariat som löper fram till 2023-01-31.

Som kurator utför du psykosociala utredningar och bedömningar för vår målgrupp. Du förväntas till stor del arbeta självständigt där du genomför utredande samtal med patienten. I utredningen ingår även samtal med anhöriga. Ditt arbete är även teamorienterat till viss del, då du tillsammans med dina kollegor sammanför resultatet av utredningen.

Vi värdesätter och tar vara på den kunskapsbredd som finns hos våra medarbetare och uppmuntrar dig att bidra med din yrkeskompetens samt att delta i utvecklingen av vår verksamhet. Utifrån ditt intresse och verksamhetens behov kan vi erbjuda dig yrkesmässig utveckling i form av utbildning och handledning, både internt och externt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har godkänd socionomexamen, därtill har du erfarenhet av psykosocialt arbete. Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är också ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom vuxenpsykiatrin, likaså om du har utbildning i sexologi.

Som person ser vi att du är trygg i din yrkesroll och har förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. Då vi arbetar teambaserat är det viktigt att du är öppen och lyhörd samt att du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till andra. Hos oss värdesätter vi också arbetsglädje, engagemang och nytänkande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning.

Låter detta som en roll för dig? Vill du vara en del av vår gemenskap och verksamhetens utveckling så välkomnar vi dig att skicka in din ansökan redan idag! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till dövblindmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Nov 8
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en kreativ och nyfiken kurator? Vill du bidra med din psykosociala kompetens i ett ambitiöst team som arbetar med stödjande insatser för att främja patientens självständighet? Då vill vi välkomna dig till dövblindmottagningen i Lund!

På habilitering präglas värdegrunden av alla människors lika värde, att ha respekt för den enskilda människans integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening. Människor med funktionsnedsättning ska kunna ta del av samhällets verksamheter och utbud i samma utsträckning som andra. Med stort engagemang och bred kompetens arbetar vi varje dag för att komma närmare vår målbild om att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv utifrån egna val.

Dövblindmottagningen ligger organisatoriskt under hörsel- och synmottagningen tillsammans med hörsel- och dövmottagningen barn och unga samt synmottagningen barn och unga. Vi har ett viktigt och utmanande uppdrag, vilket innebär att göra livet mera möjligt för barn, ungdomar och vuxna med varaktiga funktionsnedsättningar. Dövblindmottagningen arbetar med patienter i alla åldrar och upptagningsområdet är hela Skåne med verksamheter/lokaler i Lund, Helsingborg och Kristianstad. Här arbetar kuratorer, dövblindpedagoger, psykolog, optiker och sekreterare i ett nära samarbete kring patienten. Vi har en trevlig och öppen stämning baserad på tillit för varandra.

Idag har vi våra lokaler på sjukhusområdet i Lund, men i februari 2022 kommer vi att flytta in i nya gemensamma lokaler på Sankt Lars och därmed samlokaliseras med andra enheter.

Om du är mer nyfiken på hur det är att arbeta på habilitering och hjälpmedel, kan du se mer här: https://bit.ly/2FcHQsS

ARBETSUPPGIFTER
På dövblindmottagningen arbetar vi med patienter i alla åldrar i ett tvärprofessionellt samarbete eftersom varierande insatser behövs kring varje patient. Tillsammans planerar vi vårt arbete utifrån patientens behov. Ditt bidrag i teamet är den psykosociala kompetensen. Målet med ditt arbete är att vara en stödjande insats för att identifiera hindrande och underlättande faktorer så att patienten kan bli så självständig som möjligt. Du kommer bland annat att kartlägga patientens psykosociala situation, ha stödjande och motiverande samtal samt informera om samhällsservice. Ditt arbete innefattar ett nära samarbete med nätverket kring patienten såsom familj, förskola/skola, boende med flera. I vissa fall kan även myndighetskontakt förekomma. Därtill kommer du att planera och leda grupper och träffar.

Dina möten sker som regel på plats i våra lokaler men då vi arbetar regionsövergripande kan det innebära besök i Kristianstad, Malmö och Helsingborg. Det är ett mycket spännande arbete där den ena dagen inte är den andra lik och där du verkligen kan göra skillnad för den enskilde.

Vi ser det som en självklarhet att du medverkar i utvecklingsarbetet på enheten. Dessutom har du hos oss på syn-, hörsel- och dövverksamheten goda möjligheter till utveckling inom området.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomexamen samt goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift. Därtill är det fördelaktigt om du har erfarenhet av att arbeta med barn, vuxna och familjer som lever med funktionsnedsättning i vardagen.

För att trivas hos oss tror vi att du är trygg i din yrkesroll, har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd. Du skapar och underhåller viktiga relationer samt ser värdet i att ha ett gott samarbete med både interna och externa kollegor samt andra samverkansparter. Vi uppskattar att du ser möjligheter istället för hinder och kan anpassa ditt arbetssätt utifrån olika förutsättningar och rutiner. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten, därför kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning.

Tycker du att detta låter som en spännande tjänst? Då är du varmt välkommen att söka dig till oss, vi ser fram emot att lära känna dig!

Intervjuer planeras att hållas 7, 8, 9 och 16 december.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till vuxenhabilitering i Lund

Kurator
Läs mer Nov 5
Gör skillnad. Varje dag.

Vuxenhabiliteringen vänder sig till personer över 18 år som har en varaktig funktionsnedsättning såsom intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning eller rörelsenedsättning. Verksamheten bedrivs enligt hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi vänder oss även till patienternas närstående, personal och assistenter. Verksamheten bedrivs i ett tvärprofessionellt teamarbete där arbetsterapeut, kurator, logoped, psykolog, specialpedagog, fysioterapeut och fritidskonsulent ingår.

Habiliteringens arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande samt alla människors rätt att uttrycka sin mening. Du kan läsa mer om vårt arbete och höra flera av våra medarbetare berätta om hur det är att jobba inom vårt område genom att följa länkarna https://bit.ly/2FcHQsS och https://vard.skane.se/habilitering-och-hjalpmedel/jobba-hos-oss/medarbetarna-berattar.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som är kurator och som ser möjligheter och utmaningar i en organisation i utveckling till vår enhet i Lund. Tycker du att detta låter spännande? Då är du varmt välkommen att kontakta oss!

Arbetet som kurator inom habiliteringen är meningsfullt och varierande. Du kommer att arbeta i team med olika yrkeskompetenser där patienten är i fokus. I arbetet ingår även kontakter med anhöriga och personal samt kontakt och samverkan med andra myndigheter. Förutom samarbete i det tvärprofessionella teamet, kommer du också ha många kontaktytor utanför den egna verksamheten, exempelvis med psykiatri, skola, kommun och myndigheter.

Du deltar i planeringen av insatser tillsammans med patienten och övrigt nätverk. Hos oss träffar du patienterna över tid och deras behov av insatser växlar i inriktning och omfattning under hela livet. Som kurator bidrar du med den sociala kompetensen i teamet, där det bland annat ingår stödsamtal, personlig rådgivning, information om samhällets stödåtgärder, nätverksarbete, konsultation, gruppverksamhet samt utvecklingsarbete. Insatserna ges individuellt eller i grupp/föreläsningsform, vi möter patienterna digitalt i första hand och fysiskt vid behov. Vi ser också att du i din yrkesroll välkomnar och handleder studenter.

I vår verksamhet arbetar vi strukturerat med kompetensutveckling, till exempel genom fortbildningsplan. Därutöver har vi en yrkesutvecklare för professionen som innebär att hen utifrån ett verksamhetsperspektiv ska verka för att yrkesgruppen arbetar professionellt utifrån en gemensam baskompetens.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en socionomexamen och goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Då resor i tjänsten förekommer är även giltigt B-körkort ett krav. Vidare är du en van datoranvändare och vi ser gärna att du har erfarenhet av journal- och registreringssystem, exempelvis PMO. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer i vår målgrupp.

För den här rollen söker vi dig som ser möjligheter i en organisation i förändring och som är positiv till digital utveckling, utvecklingsarbete och kunskapsstyrning. Du som söker bör vara flexibel, kreativ och utvecklingsorienterad. I ditt arbete är du även strukturerad och självgående. Att du har kunskap kring och känner dig bekväm med samhällets stöd samt stödjande samtal är viktigt för patienterna och enheten. Vi förutsätter att du är positiv till samarbete både i team och med andra berörda parter. Som vår framtida kollega delar du även habiliteringens värdegrund om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Vi planerar att hålla intervjuer på eftermiddagen den 25 november och på förmiddagen den 29 november, vi ber dig därför avsätta denna tid för eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Maria Skåne mellersta och Bup mellanvård i Lund

Kurator
Läs mer Okt 20
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) inom Region Skåne består av regional öppenvård, regional heldygnsvård och specialteamet. Vår psykiatriska öppenvård arbetar med målgruppen barn och ungdomar med svår till medelsvår psykisk ohälsa. Vårt område Bup Lund bedriver specialistpsykiatri inom öppenvården och har drygt 100 medarbetare. Till oss kommer barn och ungdomar upp till 18 år tillsammans med sina familjer från åtta kommuner. Inom vår verksamhet finns också Bup:s nya utbildningsmottagning för studenter, vilken drivs i nära samarbete med Lunds universitet. På våra mottagningar utförs bedömningar, utredningar och behandlingar av barn samt ungdomar och vårt arbete inkluderar såväl familj som nätverk.

Mariamottagningen Skåne mellersta vänder sig till unga under 25 år med skadligt bruk av alkohol eller droger. Mottagningen drivs i samverkan mellan Bup och vuxenpsykiatrin inom Region Skåne samt kommunerna Burlöv, Eslöv, Höör, Hörby, Kävlinge, Lomma och Lund. Hos oss arbetar flera olika yrkeskategorier så som socionom, kurator, sjuksköterska och läkare med de unga och deras anhöriga. Mottagningen ligger i Lund, men arbetet bedrivs även i de samverkande kommunerna.

Mellanvården tar emot patienter i åldern fyra till 18 år samt deras familj och nätverk med utökade vårdbehov. Dessa patienter anses inte vara i behov av heldygnsvård, men har behov av mer resurskrävande insatser än vad öppenvården kan erbjuda. Detta då problematiken i sig själv innebär att patienten inte kan ta sig från hemmet eller sköta ett tidsbokat besök mottagning, alternativt för att problematiken är så komplicerad att det krävs mer omfattande insatser, såväl innehålls- som tidsmässigt, än ordinarie öppenvård kan ge.

Vår verksamhet utmärks av en bred barn- och ungdomspsykiatrisk kompetens med ett stort fokus på utvecklingsfrågor och tvärfacklighet, där vi har ett nära samarbete mellan olika yrkesgrupper. Bup inom Region Skåne är ackrediterad universitetssjukvårdsenhet, vilket bland annat innebär att vi har ett nära samarbete med den medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning.

ARBETSUPPGIFTER
Vi ser nu fram emot att välkomna dig som vill arbeta som kurator både på Maria Skåne mellersta mottagning och på vår mellanvårdsmottagning som finns i Lund! Hos oss erbjuds du ett varierande arbete och naturligtvis introduktion anpassad utifrån just dina kompetenser och erfarenheter.

Som kurator på Mariamottagningen arbetar du självständigt och i samråd med ungdom och familj. En nära samverkan med andra kompetenser både inom och utanför mottagningen utgör grunden i det integrerade arbetssättet. Arbetet förutsätter att du har god förmåga att leda dig själv och på egen hand bedöma och utföra rätt insatser.

I rollen som kurator inom mellanvården arbetar du med bedömning och ett brett utbud av behandlingar både individuellt och tillsammans med dina kollegor. Arbetet utförs på mottagning, i hemmet och/eller i barnets närmiljö. En viktig del i arbetet är att samverka kring patienten både inom Bup samt med vårdgrannar och de samarbetspartners som patienten kan behöva omkring sig. Hos oss har vi ett nära tvärprofessionellt samarbete mellan yrkeskategorierna och en öppen arbetsmiljö, vilket möjliggör ett utbyte av kunskaper samt diskussioner om problematik och olika lösningar.

Din arbetstid kommer huvudsakligen att vara förlagd på Mariamottagningen.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är utbildad socionom, därtill har du goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Du har även erfarenhet av behandlingsarbete och samverkan. Giltigt B-körkort är också ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har utbildning inom funktionell familjeterapi (FFT), grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning familjeterapi eller kognitiv beteendeterapi (KBT) och/eller erfarenhet av arbete med återfallsprevention, A-CRA, CRAFT, HAP och motiverande samtal (MI).

För att trivas hos oss och lyckas i rollen ser vi att du är van vid att planera och organisera ditt arbete självständigt samt att du är en god lyssnare, empatisk och har förmåga att sätta dig in i familjernas situation. Du är också lugn och trygg i din roll som kurator samt har ett gott bemötande gentemot patienter, anhöriga och kollegor. Därtill arbetar du metodiskt och lösningsfokuserat, likaså värdesätter vi att du har god kommunikationsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Fågelskolan söker skolkurator

Kurator
Läs mer Okt 15
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.Om oss

Fågelskolan är belägen i Lunds västra delar och ingår i Utbildningsområde 7.

Det är en mångkulturell F-9 skola med en integrerad Grundsärskola. Vi har ca 560 elever, varav ca 45 elever är inskrivna i Grundsärskolan. 

Fågelskolan har de senaste åren deltagit i ett större samarbete med Skolverket och Linnéuniversitetet inom ramen för samverkan för bästa skola. I detta samarbete har vi arbetat med språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt. 

Det är roligt att arbeta på Fågelskolan och det råder ett öppet och tillåtande klimat, vilket är en god förutsättning för att våga pröva nya idéer och tankar. Fågelskolan har ett starkt elevhälsoteam där kuratorn är en viktig del.

Arbetsuppgifter

Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam och samarbetar med såväl rektor som lärarlag, skolsköterska, skolpsykolog och med specialpedagog. Enligt skollagen arbetar elevhälsan huvudsakligen med att främja elevernas hälsa, utveckling och måluppfyllelse. Tjänsten kräver att man har en förmåga att arbeta självständigt, men ändå har en god samarbetsförmåga med elever, vårdnadshavare, kollegor och externa parter och kan skapa goda relationer med dessa.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att göra gruppinriktade insatser, ha enskilda samtal med elever och att handleda personal i vissa ärenden. I uppdraget ingår att ha kontakter med andra myndigheter. Du bör vara en person med ett driv för att i samarbete med andra hitta bästa möjliga lösningar för ett långsiktigt och hållbart elevhälsoarbete. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator är det meriterande liksom alternativt erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten. För att lyckas i rollen är du en person med ansvarskänsla och samarbetsförmåga som också har förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samarbetsförmåga. 

Tjänsten är ett vikariat på 12 månader. 

Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Ansök nu

DBT-terapeut till vuxenpsykiatrimottagning dialektisk beteendeterapi i Lund

Kurator
Läs mer Sep 30
Gör skillnad. Varje dag.

Vuxenpsykiatrimottagning dialektisk beteendeterapi är en specialiserad behandlingsenhet inom den allmänpsykiatriska öppenvården i Lund. Mottagningen erbjuder Dialektisk beteendeterapi (DBT), Flexible Assertive Community Treatment (FACT), Emotion Regulation Group Therapy (ERGT), Prolonged Exposure (PE), anhörigutbildningen Familjeband samt handledning och utbildning till andra vårdgivare och verksamheter. Merparten av mottagningens arbete består av DBT och FACT. Dessa behandlingsprogram är omfattande och utförs av olika professioner. Mottagningen har tydliga rutiner både beträffande patientantal, tid för behandling samt inledning och avslut av behandling. Utöver ovannämnda är mottagningen även involverade i olika forskningsprojekt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en medarbetare med intresse av att arbeta med evidensbaserad vård i en tvärprofessionell verksamhet. Arbetet kommer primärt att innebära terapeutisk behandling och teamarbete inom ramarna för DBT. Hos oss erbjuds du ett spännande arbete, trevliga kolleger och goda möjligheter till kompetensutveckling. Tjänsten kan även komma att innebära tjänstgöring inom annan allmänpsykiatrisk öppenvård.

Arbetstiden är vardagar klockan 08.00 till 16.30.

KVALIFIKATIONER
För denna tjänst söker vi dig som har en hälso- och sjukvårdsutbildning . Vidare har du goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Utbildning, intresse och tidigare arbetserfarenhet av DBT ses som mycket meriterande. Vidare ser vi gärna att du också har erfarenhet av specialistpsykiatrin, KBT-steg 1-utbildning samt erfarenhet från att genomföra strukturerad traumabehandling.

Då du kommer att arbeta i team med vårdkrävande patienter lägger vi störst vikt vid personlig lämplighet, att du har en god samarbetsförmåga och är van att arbeta självständigt. Som person är du flexibel, initiativtagande och prestigelös. Vi vill att du bidrar till ett gott samarbete genom ett starkt engagemang, god kommunikation, positiv inställning och att du delar med dig av din kunskap.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Observera att denna annons är publicerad under flera yrkeskategorier, du kommer därmed att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Skolkurator

Kurator
Läs mer Okt 6
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.Om oss

Strax norr om Lund ligger fyra mindre skolenheter: Vallkärra skola, Håstad skola, Kulparkskolan och Prästängsskolan.

Skolledningen består av en rektor och två biträdande rektorer samt ett gemensamt skolhälsoteam.

Miljön på skolan inbjuder till lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Vi värnar om elevens sociala och kunskapsmässiga utveckling i samspel med andra. Vi arbetar tillsammans utifrån gemensamma värdegrunder grundat på trivsel, samarbete, respekt, medbestämmande, arbetsglädje och kreativitet.

Arbetsuppgifter

Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam och samarbetar med såväl rektor som lärarlag, skolsköterska, skolpsykolog och med specialpedagog. Enligt skollagen arbetar elevhälsan huvudsakligen med att främja elevernas hälsa, utveckling och måluppfyllelse. Tjänsten kräver att man har en förmåga att arbeta självständigt, men ändå har en god samarbetsförmåga med elever, vårdnadshavare, kollegor och externa parter och kan skapa goda relationer med dessa.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att göra gruppinriktade insatser, ha enskilda samtal med elever och att handleda personal i vissa ärenden. I uppdraget ingår att ha kontakter med andra myndigheter. Du bör vara en person med ett driv för att i samarbete med andra hitta bästa möjliga lösningar för ett långsiktigt och hållbart elevhälsoarbete. Du kommer arbeta i skolområde Vallkärra/Håstad och Stångby skolor som totalt består av fyra skolor som har elever från förskoleklass till åk 6.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator är det meriterande liksom alternativt erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten. För att lyckas i rollen är du en person med ansvarskänsla och samarbetsförmåga som också har förmåga att arbeta självständigt. Inför erbjudande om anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet, samverkansförmåga samt förmågan att ta ett salutogent perspektiv i elevhälsoarbetet.

Tjänsten är ett vikariat på minst 12 månader, förlängning kan bli aktuellt.

Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Ansök nu

Kuratorer till ungdomsmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Sep 23
Gör skillnad. Varje dag.

Inom primärvården östra Skåne finns elva fysiska ungdomsmottagningar, en mobil enhet och UM Skåne Online där barnmorskor, sjuksköterskor och kuratorer träffar patienter via videosamtal. Vi är organiserade i fem områden med varsin enhetschef under en gemensam verksamhetschef.

Mottagningarna är välfungerade och trivsamma arbetsplatser med engagerade medarbetare. Personalen består av barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer och läkare. Vi arbetar med ungdomar, från åldern 12 tills den dagen ungdomen fyller 23 år. Vårt uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom sexuell hälsa, oönskade graviditeter, sexuellt överförbara sjukdomar samt fysisk och psykisk ohälsa.

Vill du veta med? Läs gärna mer om oss på: www.umo.se. Hos oss är ingen fråga för liten eller oviktig!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två kuratorer till vårt team på ungdomsmottagningen i Lund. Tjänsterna avser en tillsvidareanställning och ett vikariat på ett år. Vi erbjuder dig en trivsam arbetsplats med kollegor som värnar om varandra!

Som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt bedömnings- och behandlingsarbete med ungdomar i åldrarna 12 till 23 år. Arbetet innebär huvudsakligen individuella besök, på mottagningen eller digitalt, men har också inslag av förebyggande och utåtriktat arbete till skolklasser eller andra grupper av ungdomar, liksom samverkan med andra verksamheter som riktar sig mot ungdomar.

Du kommer att arbeta tvärprofessionellt tillsammans med mottagningens övriga professioner. Din specifika kompetens är av stor vikt för att teamet ska kunna erbjuda våra besökare ett gott omhändertagande. Handledning ingår.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomexamen, därtill har du goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vidare har du grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande steg 1, med inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT). Tidigare arbetslivserfarenhet på ungdomsmottagning är en stor fördel i arbetet.

Arbetet förutsätter att du har en positiv grundsyn samt engagemang och respekt för ungas livsvillkor. För att lyckas och trivas i rollen är du kreativ, nytänkande och trivs med att bedriva utvecklingsarbete inom verksamheten tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till enhet kurator psykolog–barn inom VO barnmedicin, Lund/Malmö

Kurator
Läs mer Sep 13
Inom verksamhetsområde (VO) barnmedicin vårdas barn i åldrarna 018 år med olika sjukdomsbilder. Barnsjukvården kan beskrivas som ett litet sjukhus i det stora. Hos oss finns allt från den breda basen, de vanliga sjukdomstillstånden som drabbar många, till den högspecialiserade vården av barn och ungdomar med ovanliga och svåra diagnoser. Vi vårdar akut och planerat och har vårdtider som varierar mellan några timmar upp till ibland flera månader. Vi har verksamhet i Malmö och Lund.
Inom VO barnmedicin arbetar ett flertal tvärvetenskapliga kompetenser i teamarbete. Vi arbetar enligt FNs barnkonvention och NOBAB standard.

Enhet kurator psykolog – barn ingår i område två inom VO barnmedicin. Båda yrkeskategorierna arbetar inom hela barnsjukvården (VO barnmedicin samt VO barnkirurgi och neonatalvård) vid Skånes universitetssjukhus (Sus). Enheten består av nio kuratorer och tio psykologer fördelat på båda orterna.

Ständig utveckling och utbildning är en del av de framgångsfaktorer som gjort respektive professionsområde till det de är idag. Yrkeskategorier som bedriver vård av högsta kvalitet och en attraktiv arbetsplats där man trivs, samarbetar, känner gemensamt ansvar och tillsammans bidrar till den goda arbetsmiljön.

Som universitetssjukhus bedriver vi forskning, utveckling och utbildning. Enheten är även ett kunskapsstöd för kollegor i hela södra sjukvårdsregionen.

ARBETSUPPGIFTER
Då nuvarande enhetschef gått i pension söker vi nu en enhetschef som kan leda arbetet framåt i fortsatt positiv riktning. Har du intresse av att leda, engagera och utveckla barnsjukvården? Är du en trygg person med mod att driva och tänka nytt och som tillsammans med medarbetarna vill driva och utveckla enheten och respektive professionsgrupp inom barnsjukvården på Sus? Då har du kommit rätt!

Vi söker dig som har god förmåga att leda och motivera dina medarbetare genom ett närvarande ledarskap på båda orter. Genom din kommunikativa förmåga och lyhördhet skapar du delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Du kan såväl leda som delta i förändringsprocesser och är den trygga punkten som dina medarbetare känner tillit till.

Inom ansvarsområdet som enhetschef ingår verksamhet, ekonomi och personal. Du arbetar självständigt men nära övriga enhetschefer och sektionschefer. Du blir närmsta chef för totalt 19 medarbetare i Malmö och Lund. I arbetsuppgifterna ingår det att organisera arbetet samt att leda och skapa förutsättningar för att driva verksamhetsutveckling. Du arbetar aktivt med medarbetar- och arbetsmiljöfrågor genom att tydliggöra och kommunicera verksamhetens mål och uppdrag samt genom att skapa delaktighet och ansvarstagande i arbetsgruppen. Uppdraget är inte på heltid och egen klinisk tjänstgöring inom professionen ingår i tjänsten.

Du som enhetschef ingår i verksamhetsområde barnmedicins ledningsgrupp där du deltar tillsammans med bland annat övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet. Du ingår även i närledningsgrupp område öppenvård. Till stöd har du HR-specialist, ekonom samt verksamhetsutvecklare. Du har områdeschef som din närmsta chef. Som ny chef hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter inom chef- och ledarområdet.

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och varierat arbete tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare och chefskollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har socionomutbildning eller är legitimerad psykolog med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Vi ser gärna att du har chefs- eller ledarerfarenhet inom sjukvård. Har du erfarenhet av arbete inom barnsjukvård är meriterande för tjänsten.

För att lyckas med uppdraget tror vi att du behöver vara en person som kan stå trygg i egna ställningstaganden och värderingar samt ha mod att utmana din omgivning och dig själv till utveckling. Du är van att fatta och genomföra beslut och det är naturligt för dig att du företräder verksamheten och arbetsgivaren.

För oss är det av stor vikt att du vill bidra med din kompetens, glädje och engagemang för att bibehålla och utveckla den goda arbetsmiljö som finns idag. En viktig del för en trivsam arbetsplats är viljan att skapa ett gott samarbete inom och mellan yrkesgrupper och orter samt att på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Vi ser därför att du är en person som värderar samarbete och bidrar till detta. Vidare söker vi en person som är lyhörd och kommunikativ för att på ett tydligt sätt kunna kommunicera visioner, värdegrund, mål och strategier.

Din roll är att coacha och utveckla dina medarbetare samt organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du är resultat- och målinriktad och arbetar långsiktigt. För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ och ha förmåga att kunna prioritera och se barnsjukvården ur ett helhetsperspektiv samt arbeta aktivt för gott samarbete med enhetsansvariga läkare och chefskollegor. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet då vi är måna om att ha rätt person på rätt plats.

Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till allmänpsykiatrisk mottagning i Lund

Kurator
Läs mer Sep 3
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en kurator med ett genuint intresse för den allmänpsykiatriska öppenvården? Är ett empatiskt förhållningssätt och fokus på patienten självklarheter för dig? Då kan det vara just dig vi söker!

Vuxenpsykiatriska mottagningen 2 i Lund är en allmänpsykiatrisk mottagning med 20 medarbetare. Här utreds och behandlas främst patienter med ångest- och depressionstillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Vi arbetar med teambaserad vård och ligger i framkant beträffande utveckling av vårdinsatser och organisation. Du kommer således att få arbeta med och bidra till psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalité.

ARBETSUPPGIFTER
Vi ser nu fram emot att välkomna en ny kuratorskollega till oss!

Som kurator arbetar du i första hand med psykosocialt och kognitivt beteendeterapeutiskt behandlingsarbete. En betydande del av ditt arbete innebär samverkan och samarbete med andra vårdgivare, enheter och myndigheter såsom Försäkringskassan. Likaså arbetar du med att erbjuda kortare stöd- och utbildningsinsatser, både individuellt och i gruppform. Hos oss arbetar du i ett tvärprofessionellt team tillsammans med läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeut och medicinska sekreterare i en arbetsmiljö som präglas av samarbete, förtroende och evidensbaserat behandlingsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en godkänd socionomexamen, därtill har du genomförd utbildning i steg 1 kognitiv beteendeterapi (KBT). Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift är också ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykiatrin. Då kuratorns roll innebär en del samverkan även med Försäkringskassan är det positivt om du har erfarenhet av försäkringsmedicin.

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är flexibel, initiativtagagande och kreativ. Då du arbetar såväl individuellt som i team krävs även att du har god samarbetsförmåga, samtidigt som du har god vana av att arbeta självständigt. Vi vill också att du bidrar till ett gott samarbete genom ett starkt engagemang, god kommunikation, en positiv inställning samt att du delar med dig av din kunskap.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till hörselenhet barn och ungdom i Lund

Kurator
Läs mer Aug 23
Hörselenheten för barn och ungdom är en enhet inom syn-, hörsel- och dövverksamheten som riktar sig till personer upp till 18 år med nedsatt hörsel, tinnitus eller som har en kombination av dessa. Enheten erbjuder rehabiliteringsinsatser både individuellt och i grupp. Patienternas behov av stöd är av sådan omfattning att rehabiliteringsprocessen involverar flera olika yrkeskompetenser och löper oftast över längre tid. Inom enheten arbetar audionomer, specialpedagoger, teckenspråkslärare, kuratorer, logoped och psykolog. Enheten har ett Skåneövergripande ansvar med personal placerad i Lund, Kristianstad och Helsingborg.

Vi arbetar teambaserat och tvärprofessionellt med fokus på patientens kartlagda behov, där barnet och dess vårdnadshavare formulerar mål och planerar insatser tillsammans med behandlaren.

Inom Habilitering har vi ett viktigt och utmanande uppdrag, vilket är att bidra till att underlätta livet för barn, ungdomar och vuxna med varaktiga funktionsvariationer. Vår verksamhet präglas av värdegrunden om alla människors lika värde och att ha respekt för den enskilda människans integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening. Människor med funktionsvariationer ska kunna ta del av samhällets verksamheter och utbud i samma utsträckning som andra. Med stort engagemang och bred kompetens arbetar vi varje dag för att komma närmare vår målbild om att personer med funktionsvariationer ska kunna leva ett gott liv utifrån egna val.

Om du är mer nyfiken på hur det är att arbeta på Habilitering och hjälpmedel, kan du se mer här: https://bit.ly/2FcHQsS

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som vill arbeta som kurator hos oss.

Hos oss kommer du att arbeta med att ge information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser till barn och familjer samt vid behov medverka till att barnet/ungdomen får dessa insatser. Vidare kommer du att bedriva stödjande och krisbearbetande samtal med familjer, samt ansvara för att sociala och psykologiska aspekter beaktas i habiliteringsteamets arbete. Du arbetar med att ge stöd till barnen/ungdomarna och deras föräldrar, enskilt eller i grupp, för att stärka självständighetsutveckling och medvetenheten om deras funktionsförutsättningar. Därtill kommer du även att kartlägga och planera insatser tillsammans med barnet och familjen i samråd med bland annat skola och socialtjänst. Arbetet är utåtriktat och innebär också samverkan med många andra vård- och samhälleliga verksamheter. Till följd av detta förekommer det en del resor i arbetet
och besök kan förekomma på andra orter i Skåne såsom Helsingborg och Kristianstad.

Vi värnar om att våra medarbetare ska känna sig trygga i sin roll och erbjuder därför kontinuerlig handledning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med godkänd socionomexamen, gärna med tidigare erfarenhet av att arbeta som kurator. Du har också goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom habilitering med barn och ungdomar med funktionsvariationer och/eller i elevvårdsteam. Det är även fördelaktigt om du har arbetat inom hörselområdet och/eller har kunskap om hörselnedsättning.

Barn med grava hörselnedsättningar/dövhet har också behov av kompletterande visuella kommunikationsstrategier såsom teckenspråk eller tecken som stöd. Vi ser gärna därför att du är intresserad av att lära dig om du inte redan kan.

Vi arbetar tvärprofessionellt och ser det som en självklarhet att du är intresserad av vårt arbetssätt, samt har en god samarbetsförmåga. Detta är en roll för dig som ser möjligheter och är trygg i din yrkesroll. Du bör vara lyhörd, nyfiken och tålmodig. Vidare vill vi att du är initiativrik och har en god organisationsförmåga. Då vi arbetar utifrån våra värderingar välkommande, drivande, omtanke och respekt vill vi att även du ska känna dig trygg med att tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Vi är måna om att hitta rätt person till denna tjänst och kommer därför att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till synenheten barn och ungdom samt dövblindenheten i Lund

Kurator
Läs mer Aug 23
Gör skillnad. Varje dag.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en egen förvaltning inom Region Skåne. Vi har ett viktigt och utmanande uppdrag, vilket innebär att göra livet mera möjligt för barn, ungdomar och vuxna med varaktiga funktionsnedsättningar. Vår verksamhet präglas av värdegrunden om alla människors lika värde och att ha respekt för den enskilda människans integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening. Människor med funktionsvariationer ska kunna ta del av samhällets verksamheter och utbud i samma utsträckning som andra. Med stort engagemang och bred kompetens arbetar vi varje dag för att komma närmare vår målbild om att personer med funktionsvariationer ska kunna leva ett gott liv utifrån egna val.

Inom verksamhetsområde syn, hörsel och döv finns synenheten barn och ungdom samt dövblindenheten. Idag är vi totalt 16 medarbetare som har en trevlig och öppen stämning baserad på tillit för varandra. Synenheten barn och ungdom är lokaliserad i Lund och vänder sig till barn och ungdomar upp till 18 år. Verksamheten bedrivs i ett tvärfackligt samarbete tillsammans med kurator, sjukgymnast, psykolog, synpedagog och optiker. Dövblindenheten arbetar med patienter i alla åldrar och upptagningsområdet är hela Skåne med verksamheter/lokaler i Lund, Helsingborg och Kristianstad. Här arbetar kuratorer, dövblindpedagoger, psykolog, optiker och sekreterare i ett nära samarbete kring patienten.

Idag har vi våra lokaler på sjukhusområdet i Lund, men i december 2021 kommer vi att flytta in i nya gemensamma lokaler på Sankt Lars och därmed samlokaliseras med andra enheter.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som kurator kommer du att arbeta för både synenheten barn och ungdom samt dövblindenheten med hela Skåne som upptagningsområde.

På dövblindenheten arbetar vi med patienter i alla åldrar där arbetet innebär tvärprofessionellt samarbete i team då varierande insatser behövs kring varje patient. Tillsammans planerar ni arbetet utifrån patientens behov. Ditt arbete innefattar även ett nära samarbete med nätverket kring patienten såsom familj, förskola/skola, boende med flera. I vissa fall kan även myndighetskontakt förekomma.

I ditt arbete på synenheten barn och ungdom arbetar du också i tvärprofessionella team med och kring patienten. Vidare har du kontakt med den enskilde patienten, familjen samt erbjuder gruppverksamhet. Det finns även samverkan med andra myndigheter och aktörer. I din roll som kurator på synenheten kommer du bland annat att hålla i stödsamtal och handledning till barnet och familjen. Dina möten sker som regel på plats i våra lokaler. I ditt uppdrag ingår även att tillsammans med kollegor från andra yrkeskategorier planera och leda möten med vårdgrannar utifrån patientens behov. Det är ett mycket spännande arbete där den ena dagen inte är den andre lik och där du verkligen kan göra skillnad för den enskilde.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomexamen samt goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift. Vidare har du goda IT-kunskaper och ett giltigt B-körkort, eftersom det förekommer resor i tjänsten. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn och deras familjer som lever med funktionsvariationer i vardagen.

För att trivas hos oss tror vi att du är trygg i din yrkesroll, har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd. Du skapar och underhåller viktiga relationer samt ser värdet i att ha ett gott samarbete med både interna och externa kollegor samt andra samverkansparter. Då du kommer att arbeta med och på båda enheterna är det viktigt att du ser möjligheter istället för hinder och kan anpassa ditt arbetssätt utifrån olika förutsättningar och rutiner. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten, därför kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning.

Tycker du att detta låter som en spännande tjänst? Då är du varmt välkommen att söka dig till oss, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Bup i Lund

Kurator
Läs mer Aug 27
Gör skillnad. Varje dag.

Barn och ungdomspsykiatrin (Bup) specialistpsykiatri i Lund och Eslöv har drygt 100 medarbetare. Vi vänder oss till barn och ungdomar upp till 18 år samt deras familjer i åtta kommuner. Området har tre öppenvårdsmottagningar, en mellanvårdsmottagning och en enhet för dövpsykiatri.

Vi är i ett spännande utvecklingsskede där fokus riktas mot väl genomarbetade standardiserade processer och innovativa digitala lösningar. Hos oss på Bup vill vi erbjuda barn och ungdomar god psykiatrisk vård samt samverka på ett konstruktivt sätt med våra samarbetsparter. Vi är också måna om att stödja hela familjen när det behövs. Eftersom vi nu implementerar mer moderna och effektiva arbetsformer hoppas vi kunna hjälpa fler barn och ungdomar som behöver våra insatser. Det vill vi åstadkomma genom en stegvis upplagd vård gällande såväl utredningar som behandling. Till vår hjälp har vi standardiserade vårdprocesser som vägledning för bedömning, utredning och efterföljande behandlingsinsatser. Vi har ett nära samarbete med Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en kurator med ett genuint intresse för arbete med barn, ungdomar och deras föräldrar som är i behov av psykiatriska insatser på specialistnivå. Du kommer tillhöra Bup-mottagning 1 med placering i Lund.

Som kurator hos oss kommer du arbeta på en integrerad Bup-mottagning med uppdrag att både utreda och behandla patienter i vårt upptagningsområde. Här ingår du i ett tvärprofessionellt team med psykologer, läkare, sjuksköterskor, fysioterapeut och sekreterare. Du anställs på en mottagning som präglas av öppenhet och samarbete både inom och över professionsgränser.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta kartläggningar, bedömningar samt behandlande/psykoedukativa insatser riktade till grupper, familjer och individer. I ditt arbete ingår även samverkan med vårdgrannar och andra aktörer runt barnen så som skola och socialtjänst. Behandlingsinsatser som bedrivs av våra kuratorer är bland annat COPE föräldrautbildning, systemisk familjeterapi och FFT. En annan viktig uppgift är samverkan, exempelvis genom SIP-möten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna med tidigare erfarenhet från arbete inom barn- och ungdomspsykiatri eller vuxenpsykiatri. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Vidare är ett krav är att du ska ha grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) i familjeterapi. Är du legitimerad psykoterapeut eller har terapeutisk vidareutbildning inom familjeterapi är det meriterande.

Vi ser gärna att du är en ansvarsfull och mogen person som är trygg i din yrkesroll. Du kan med enkelhet planera ditt arbete och riktar ditt fokus mot att ge patienterna god vård inom ramen för barnpsykiatrins uppdrag. Du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga och är van vid att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor samt externa parter. Det är av stor vikt att du har ett intresse och engagemang för din egen utveckling, samtidigt som du gärna bidrar till ett gott arbetsklimat och mottagningens utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid tidigare erfarenheter och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister sker innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till lungmottagning dagvård i Lund

Kurator
Läs mer Aug 30
Gör skillnad. Varje dag.

Inom område lungmedicin i Lund bedrivs lungcancerutredningar på vår bronkoskopienhet, vi ger cancerbehandlingar på vår dagvårdsenhet och vi bedriver slutenvård på lungavdelning 1. Till vår bronkoskopienhet kommer patienten och närstående under sin utredning och på dagvårdsenheten ger vi avancerade behandlingar mot lungcancer. Vi följer patienten från misstanke om cancer till behandlingstidens slut och allt där emellan.

Lungavdelning 1 är en slutenvårdsenhet bestående av två specialiteter, thoraxkirurgi och lungmedicin. Här vårdas patienter efter thoraxkirurgiska ingrepp samt svårt sjuka och palliativa lungpatienter. Förutom lungcancer opererar vi akuta trauman i thorax, bedriver metastaskirurgi samt behandlar patienter med pneumothorax och deformiteter i bröstkorgen. Inom lungmedicin vårdas även patienter med lungcancer, trach, cystisk fibros och lungtransplantation.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en ny kollega med stort engagemang till vår enhet. Arbetet består av psykosocialt behandlingsarbete bestående av kris- och stödsamtal, efterlevnadssamtal, rådgivning och vägledning i sociala frågor, kontakter med andra vårdgivare och samarbetspartners. Du har ett nära samarbete med teamen som består av sjuksköterskor, läkare, fysioterapeut, undersköterskor och medicinska sekreterare. Du kommer också att ha ett nära samarbete med de andra kuratorerna inom vårt samarbetsområde. Vi har regelbunden handledning. I tjänsten ingår även att handleda socionomkandidater med viss regelbundenhet. Helgberedskap inom Skånes universitetssjukhus förekommer.

Du kommer arbeta på lungavdelning 1, lungmottagning dagvård och lungmottagning bronkoskopi, dagvård samt på lungmottagningen med främst lungcancerpatienter och deras närstående. Som kurator inom vårt verksamhetsområde arbetar du nära sjuksköterskor, undersköterskor och läkare under patientens hela utredning och behandlingsförlopp.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har framåtanda och ett stort intresse för utveckling och lärande. Precis som oss, värderar du ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du ska ha vana av att arbeta självständigt och vara flexibel. Vi ser att du är trygg i din yrkesroll och har en lösningsinriktad och positiv inställning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För tjänsten krävs att du har en socionomexamen. Du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) eller annan relevant vidareutbildning. Likaså är tidigare erfarenhet av att arbeta som kurator inom den somatiska sjukvården en fördel. Därtill ses det även som meriterande om du har arbetat inom cancervården sedan tidigare.

I den här rekryteringen tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu