Kurator jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Kurator i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Kurator till Vårdcentralen Getingen i Lund

Kurator
Läs mer Maj 4
Gör skillnad. Varje dag.

Är du kurator, psykolog och/eller psykoterapeut med KBT-kompetens och har ett brinnande intresse för primärvård? Trivs du med varierande arbetsuppgifter och söker en arbetsplats där du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor har möjlighet att påverka? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vårdcentralen Getingen ligger på sjukhusområdet i Lund och är en av Lunds yngsta vårdcentraler. Vi startade vår verksamhet i maj 2014 utan listade patienter och sedan dess har vår listning stigit till i dagsläget cirka 7300 patienter. På vårdcentralen är vi cirka 30 medarbetare inom olika professioner så som sjuksköterskor, distriktssköterskor, fysioterapeuter, undersköterskor, medicinska sekreterare, specialistläkare i allmänmedicin och ST-läkare. Vi har sjuksköterskeledda specialistmottagningar inom exempelvis diabetes, hypertoni, och äldrevård. Vi har också en rehabiliteringskoordinator (REKO) samt medicinskt ansvar på ett särskilt boende (SÄBO).

Verksamheten präglas av stark utveckling och framåtanda. Vi strävar efter att erbjuda en tillgänglig och god vård av hög kvalitet. Hos oss som medarbetare får du chansen att arbeta i ett team med gott samarbete och högt i tak, där förståelse finns för individuella behov hos medarbetarna. Vi är nämligen övertygade om att vi bedriver en bättre och säkrare vård om vi som medarbetare trivs på vårt arbete.

Är du intresserad av att höra mer om oss? Då är du varmt välkommen att höra av dig, så berättar vi mer!


ARBETSUPPGIFTER
På primärvårdsnivå arbetar vi med patienter med lätt till medelsvår psykisk ohälsa. Arbetet består av bedömning, samtalsbehandling, rådgivning och rehabilitering av patienter. Vi arbetar med stödsamtal, terapier varav internet-KBT är en del. Vi fungerar som ett kunskapsstöd för patienten i dennes kontakt med kommun och övriga samarbetsaktörer.

Arbetet bedrivs självständigt men du kommer att ha nära kontakt med dina kollegor. Vi arbetar teambaserat med sambedömningsrond vilket innebär att arbetsgruppen gemensamt bedömer och planerar för icke-akuta patientbesök. Detta bidrar till hög patientsäkerhet och att vi hjälps åt med att prioritera utifrån den enskilda patientens behov.

Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter med kontinuerlig fortbildning internt samt externt efter intresse och verksamhetens behov. Vi förväntar oss att du är delaktig i förbättringsarbete och verksamhetsutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad psykolog, kurator och/eller legitimerad psykoterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Du har också utbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT), minst steg 1. Erfarenhet av att utöva KBT-behandling samt IKBT är meriterande. Tidigare erfarenhet från arbete inom primärvård samt av journalsystemet PMO är också meriterande.

Vi söker dig som är trygg och flexibel i din yrkesroll och som är bekväm med att arbeta såväl enskilt som tillsammans med kollegor från olika yrkeskategorier. Du verkar för att alla våra patienter ska få ett bra bemötande och ett professionellt omhändertagande. Vidare har du ett intresse för primärvård och vill gärna vara med att utveckla verksamheten. För att lyckas i rollen behöver du ha god förmåga till analytisk problemlösning och se viktiga faktorer i patientens helhetssituation. I din kontakt
med patienter och kollegor förväntar vi oss att du är lyhörd, professionell och engagerad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan.

Observera att denna annons finns publicerad under olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till digitala behandlingsteamet Bup Skåne

Kurator
Läs mer Maj 4
Gör skillnad. Varje dag.

Om du trivs med digitala arbetssätt och söker en flexibel arbetssituation i ett utvecklingsorienterat sammanhang med hög kompetens är du välkommen till oss på Bups digitala behandlingsteam. Hos oss kommer du få vara med och bidra till att fler barn, unga och deras närståendes får hjälp med psykisk ohälsa samtidigt som du bidrar till utveckling av nya digitala vårdinsatser.

På Bup Skåne vill vi vara med och bygga framtidens hälsosystem med nya digitala behandlingsinsatser för barn och unga som lider av psykisk ohälsa. Därför startade nyligen nu vårt digitala internetbehandlingsteam sitt arbete med behandlingar för barn och deras familjer på både primär- och specialistnivå, och nu har vi möjlighet att välkomna ytterligare medarbetare till oss. Som medarbetare erbjuds du ett flexibelt arbete med goda möjligheter att påverka din arbetssituation gällande arbetsuppgifter och geografisk placering. Du kommer att erbjudas en mycket spännande och utvecklande tjänst i ett prioriterat sammanhang där du arbetar med meriterade och disputerade kollegor inom området.

ARBETSUPPGIFTER
I dina arbetsuppgifter ingår att ge vård i olika former. Teamet erbjuder digitala insatser baserade på KBT eller systemteori och riktar sig till barn, ungdomar och deras närstående. Till dina arbetsuppgifter hos oss hör bedömningar, digitala behandlingar, digitala gruppbehandlingar och rådgivande samtal med ungdomar. Redan idag finns ett brett utbud av digitala behandlingsinsatser och vi arbetar ständigt med utveckling för att säkra jämlik vård över hela Skåne för barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa och du förväntas delta i aktuella utvecklingssammanhang. Du kommer arbeta nära med andra delar om Bups organisation såsom vår forskningsmottagning och våra öppenvårdsmottagningar. I din roll förväntas du även vara beredd att arbeta med metod- och implementeringsstöd till chefer och kollegor inom Bup.

Om du önskar kombinera arbetet i digitala teamet med sedvanligt behandlingsarbete på någon av våra fysiska mottagningar går det att diskutera.

Placeringsort är Lund med goda möjligheter att arbeta på distans eller på annan mottagning i Skåne.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har godkänd socionomexamen. Vi ser det som positivt om du har legitimation som hälso- och sjukvårdskurator och/eller grundläggande psykoterapiutbildning. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Därtill ser vi gärna att du har god erfarenhet av arbete med digital vård gentemot barn, ungdomar och deras familjer.

Utöver ovan kompetens har du väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i skrift samt intresse av att arbeta med innovationsuppdrag. Du är van att arbeta såväl självständigt som i team och att bedriva ditt arbete ur ett barnrättsperspektiv är en självklarhet för dig. Arbetet bedrivs på flera samverkansplan regionalt och nationellt och därför är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter positivt. Då vi är måna om att hitta rätt person till tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, kapacitet att hantera flera pågående uppdrag parallellt och ansvarstagande.

Innan eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Dövmottagning vuxna i Lund

Kurator
Läs mer Apr 11
Gör skillnad. Varje dag.

Syn-, hörsel- och dövverksamhetens uppdrag är att erbjuda rehabiliterings- och habiliteringsinsatser till personer i alla åldrar med synnedsättning/blindhet, hörselnedsättning/dövhet, dövblindhet och tinnitus. Verksamhetsområdet är uppdelat i Hörsel-och dövmottagning barn och unga, Synmottagning barn och unga, Hörselmottagning vuxna, Synmottagning vuxna, Dövmottagning vuxna och Dövblindmottagning. Verksamheten ansvarar även för att Tolkcentralen utför tolkservice till målgrupperna samt för en offentligt driven auktoriserad Audionommottagning. Genom samverkande insatser strävar vi efter att skapa förutsättningar för individen att utveckla sina förmågor att leva efter egna val. För mer information: www.skane.se/horselochsyn

Dövmottagning vuxna är en resurs för vuxna teckenspråkiga döva i Skåne och deras anhöriga. Hit kan man vända sig om man behöver råd och stöd i olika sammanhang. På vår mottagning arbetar kurator, specialpedagog, verksamhetstolk, tekniker, audionom och administratör, vilka du samarbetar med. Vår mottagning har ett Skåneövergripande ansvar med lokaler i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg. Vi arbetar utifrån kulturellt bekräftande arbetssätt som vår gemensamma plattform/värdegrund. Vi strävar att ha ett aktivt nära samarbete med patientorganisationerna.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator till Dövmottagning vuxna. Hos oss erbjuds du ett varierande, stimulerande och ansvarsfullt arbete.

I din roll som kurator arbetar du med det psykosociala arbetet på mottagningen och är engagerad i olika typer av arbetsområden. Du träffar patienter och närstående för enskilda stödsamtal samt utför psykosociala kartläggningar tillsammans med patienten samt ha rådgivning- och strategisamtal. Därtill medverkar och driver du gruppverksamhet under perioder. Du arbetar också med stöd och rådgivningssamtal såväl individuellt som i grupp och är med i utvecklingen av verksamheten med vuxna teckenspråkiga. Du arbetar tillsammans med specialpedagog och/eller psykolog i patienternas ärende. I ditt arbete möter du, förutom patienten, anhöriga och övrigt nätverk kring patienten. Du samverkar bland annat med myndigheter, lärosäten och kommuner.

Som ny medarbetare hos oss erbjuds du en introduktion baserat på dina tidigare erfarenheter och kunskaper. Arbetet som kurator hos oss innebär att du arbetar i hela regionen men du kommer att ha din huvudplacering i Lund. Kvällsarbete förekommer.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har högskoleutbildning som socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Teckenspråket gäller som arbetsspråk, i mötet med patienter likväl som mellan kollegor och är därmed ett krav. Då resor förekommer i tjänsten är giltigt B-körkort ett krav. Likaså är goda språkkunskaper i svenska, som skrift också en förutsättning för tjänsten.

Som person söker vi dig som har god förmåga att anpassa dig utifrån ändrade omständigheter och kan prioritera bland arbetsuppgifter. Du är därtill strukturerad, har personlig mognad och en kulturell medvetenhet. För oss är det också viktigt att du har god samarbetsförmåga samtidigt som att du kan ta egna initiativ. Du behöver ha ett intresse för att hålla dig ajour med vad som sker inom psykosocialt arbete med döva. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning psykos i Lund

Kurator
Läs mer Apr 12
Gör skillnad. Varje dag.

Uppskattar du ett bra samarbete med dina kollegor? Tycker du om att bidra med din kompetens till dina kollegor i andra professioner? Då kan detta vara tjänsten för dig! Nu söker vi en kurator till oss på Vuxenpsykiatrimottagning psykos i Lund.

Psykosmottagningen i Lund bedriver rehabilitering och öppenvård för människor med psykossjukdom där vårdinsatserna anpassas utifrån patientens behov. Behandlingen syftar till att stödja individen i att återvinna sin funktionsförmåga inom livets olika områden; personlig vård, boende, arbete/studier och fritid. Ett särskilt fokus hos oss är unga nyinsjuknade personer. Till enheten hör ett nyinsjuknade team (NIP-teamet) som arbetar med hela familjen och nätverket. Vi ser anhöriga som en mycket värdefull och naturlig del i behandlingen. Hos oss erbjuder vi på olika sätt stöd till anhöriga som till exempel föreläsningar, anhörigcirklar eller anhörigcafé. En annan viktig del i vårt arbete är samverkan med kommuner och vårdgrannar.

Hos oss har varje patient en fast vårdkontakt som tillsammans med patienten gör upp en individuell behandlingsplan. Våra psykosociala behandlingsmetoder sker i tvärprofessionella samarbeten, både enskilt och i grupp. Detta är en viktig del av behandlingen och vi har ett stort utbud av metoder för att kunna tillgodose patientens speciella behov. Vi arbetar i tvärprofessionellt team enligt behandlingsmodellen F-ACT (Flexibel Assertive Community Treatment), där det i våra team ingår sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, kurator, psykolog, fysioterapeut och läkare.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss erbjuds du ett engagerande arbete tillsammans med arbetskamrater med lång erfarenhet av psykosvården. Du har varierande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas både i profession och som person.

I rollen som kurator arbetar du med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner på enheten. Du har som kurator en viktig uppgift i att förmedla information om sociala stödåtgärder samt att samverka med myndigheter, vårdgivare och andra samarbetspartners. Du arbetar både med enskilda patienter och med familjer/nätverk. En viktig uppgift är att uppmärksamma anhörigas reaktioner och behov av stöd samt att uppmärksamma barnens situation. I rollen ingår också att hålla dig uppdaterad inom socialrätts- och sjukförsäkringsområdet samt handledning av studenter.

Som ny medarbetare hos oss erbjuder vi dig en individuellt anpassad introduktion baserat på dina tidigare erfarenheter och kompetenser. Du har stora möjligheter till kompetensutveckling både i din yrkesroll och inom olika behandlingsinsatser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomutbildning och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Vi ser det som meriterande om du är legitimerad Hälso- och sjukvårdskurator. Du har erfarenhet av att möta människor med psykisk ohälsa.

Som person söker vi dig som har god förmåga att organisera och prioritera ditt arbete samt tar egna initiativ. Eftersom tjänsten innebär arbete i team lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga såväl som att kunna arbeta självständigt med egna ansvarsområden. För oss är det också viktigt att du har förmåga att anpassa dig utifrån ändrade omständigheter och varierande arbetstempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen sker löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning emotionell instabilitet Lund

Kurator
Läs mer Mar 22
Gör skillnad. Varje dag.

Vuxenpsykiatrimottagning emotionell instabilitet Lund är en specialiserad behandlingsenhet inom den psykiatriska öppenvården i Lund. Mottagningen erbjuder Dialektisk beteendeterapi (DBT), Flexible Assertive Community Treatment (FACT), Prolonged Exposure (PE), anhörigutbildningen Familjeband samt handledning och utbildning till andra vårdgivare och verksamheter. Merparten av mottagningens arbete består av DBT och FACT. Dessa behandlingsprogram är omfattande och utförs av ett tvärprofessionellt team. Utöver ovannämnda är mottagningen även involverade i olika forskningsprojekt. Du kommer således få arbeta med och bidra till modern psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalité.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en socionom med ett genuint intresse för psykiatri? Då tror vi att du kan vara den vi letar efter.

Arbetsuppgifterna kommer i första hand bestå av psykosociala insatser kring patienter med allvarlig psykisk sjukdom. Du kommer träffa patienter med behov med av stöttning och vägledning i rehabiliteringsprocesser, exempelvis vid återgång till arbete eller att påbörja studier. En viktig del av ditt arbete kommer vara att på egen hand utreda och identifiera behov av stödinsatser, men även att bistå konsultativt i teamarbetet med att identifiera sådana behov och vilka insatser som kan vara lämpliga. Du kommer också vägleda och stötta patienter vid ansökan om och uppföljning av olika slags stödinsatser från samhället.

Som kurator på mottagningen kommer du även fungera som barnombud, vilket innebär att bevaka patienters barns rätt till rätt stöd i deras roll som anhöriga. I detta arbete ingår också kartläggande barnsamtal med nya patienter som har minderåriga barn.

En betydande del av arbetet innebär samverkan med andra vårdgivare, kommuner och myndigheter. Du kommer att arbeta tvärprofessionellt i team tillsammans med läkare, psykologer, sjuksköterskor, skötare och medicinska sekreterare i en arbetsmiljö som präglas av samarbete, förtroende och evidensbaserat behandlingsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med godkänd socionomexamen som har goda kunskaper i det svenska språket, i så väl tal som skrift.

Det är meriterande om du:
- har tidigare erfarenhet av att arbeta som kurator inom vuxenpsykiatrin
- är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator
- har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst med vuxna som målgrupp, och då särskilt handläggning av socialpsykiatri-, LSS- och/eller missbruksärenden
- utbildning inom rehabiliteringskoordinering och/eller arbete som rehabkoordinator.

Vi ser gärna att du är väl förtrogen med relevant socialrättslig juridik så som SoL, LSS och LVM. Erfarenhet och intresse av arbete med barn som anhöriga är en stor fördel i arbetet då du kommer bevaka detta område på mottagningen.

Då kuratorns roll bland annat innebär att vara expert på samverkan med andra myndigheter och aktörer är det önskvärt att du har goda färdigheter avseende att skapa goda förutsättningar för samarbete, med patienten i fokus. Erfarenhet av samverkansarbete mellan hälso- och sjukvård och kommun är därför en stor fördel.

Erfarenhet och intresse av att arbeta med vuxna personer med komplex psykiatrisk problematik ser vi som meriterande för denna tjänst. Att vara kurator på vår mottagning innebär att möta människor i mycket sårbara och svåra situationer, vilket ställer höga krav på empatisk förmåga, ödmjukhet och respekt för människors olika förutsättningar.

Som person är du flexibel, initiativtagande och kreativ. Vi vill att du bidrar till ett gott samarbete genom ett starkt engagemang, god kommunikation, positiv inställning samt delar med dig av din kunskap. Då du kommer att arbeta både individuellt och i team lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, att du har en god samarbetsförmåga men även vana att arbeta självständigt.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till ADHD-mottagning i Lund

Kurator
Läs mer Mar 6
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du var med att utveckla framtidens psykiatri? Då ska du inte tveka att söka till oss!

Vuxenpsykiatrimottagningen ADHD huserar i psykiatrisjukhuset på Baravägen i Lund, där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar finns. Vårt uppdrag är att behandla patienter med fastställd ADHD-diagnos. Vi följer den av förvaltningen beslutade standardiserade vårdprocessen för NDD-gruppen (Neurodevelopmental Disorders). Detta innebär ett tvärprofessionellt arbete där teamets samlade insatser ger ett mervärde för patienten. Vi arbetar med fast vårdkontakt, individuella vårdplaner och arbetar aktivt med samverkan såväl inom som utanför sjukvården.

Vi ger dig möjligheten att bygga upp och utveckla mottagningen tillsammans med kompetenta kollegor. Du kommer få arbeta med och bidra till en teambaserad psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalitet.


ARBETSUPPGIFTER
Som kurator kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat psykosocial utredning, bedömning och behandling. Du ger hjälp, råd, behandling och stöd som behövs för att patienten ska kunna leva ett så självständigt och fungerande liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och behov. Du arbetar både med enskilda personer samt med familjer och nätverk.

Arbetet är varierande och självständigt med hög grad av delaktighet och ansvar. Vi ser både mentorskap och en ordentlig introduktion som en självklarhet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomutbildning och några års erfarenhet av arbete inom specialistpsykiatri. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är det meriterande. Vi ser gärna att du har grundläggande steg 1-utbildning i KBT. Vidare är erfarenhet av arbete med patienter inom NDD-gruppen meriterande såväl som erfarenhet av Melior, Våps/Pasis, 1177 och Mina planer.

Du bör ha stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar där patienten alltid är i fokus. Då arbete sker både i team, individuellt och i grupp är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samt vana att fatta egna beslut. Du har ett flexibelt förhållningssätt och kan anpassa dig snabbt efter skiftande arbetsbelastning. Därtill har du ett intresse för utveckling och förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Bup Första linjen i Lund

Kurator
Läs mer Feb 24
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar förutsättningar och gör skillnad i vardagen för barn och unga? Då är detta tjänsten för dig!

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i Region Skåne startade 2013 sina fem Första linjen-mottagningar för åldersgruppen 6 till 17 år. Dessa mottagningar arbetar förebyggande och har ett Första linjen-uppdrag. Det innebär bedöma och behandla psykisk ohälsa av lätt till medelsvår karaktär hos barn och ungdomar samt erbjuda en snar första bedömning.

På vår mottagning i Lund arbetar idag kuratorer, psykologer, medicinsk sekreterare och enhetschef. Vi har även tillgång till läkare för konsultationer.


ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en kurator till oss på Första linjen i Lund! Hos oss kommer du ha möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter och göra skillnad för barn och ungdomar.

I rollen som kurator kommer du primärt arbeta med bedömning och behandling av psykisk ohälsa hos barn och ungdomar samt ge information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser.

På mottagningen erbjuder vi gruppbehandlingar, digitala behandlingar, individuella samtalskontakter, föräldrastöd och familjesamtal vilket innebär att du ges möjlighet till god variation i arbetet. Vi erbjuder kortare behandlingsinsatser både utifrån ett familjeterapeutiskt och/eller KBT perspektiv där såväl den direkta familjen som övrigt nätverk involveras utifrån barnets behandlingsbehov. Utöver det omedelbara behandlingsarbetet deltar du även i teamkonferenser och samverkar med våra vårdgrannar.

Vi erbjuder dig en god introduktion och handledning för att du på bästa möjliga sätt ska komma in i din yrkesprofession.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har slutförd socionomexamen med goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har grundläggande utbildning i familjeterapi eller KBT motsvarande steg 1 och tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av behandlingsarbete med målgruppen inom hälso- och sjukvården samt erfarenhet av gruppbehandling. Vidare är B-körkort önskvärt då resor i tjänsten kan förekomma.

För att bli framgångsrik i din roll och trivas hos oss är du en person som lägger stor vikt vid att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas. Du är trygg i din yrkesroll, van vid att ta eget ansvar och trivs med att arbeta självständigt. Vidare har du lätt för att samarbeta och innehar ett flexibelt arbetssätt samtidigt som du arbetar metodiskt. Vi ser även gärna att du trivs väl med att arbeta som en del av ett team samt att du kan bedriva utvecklingsarbete tillsammans med andra i verksamheten. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Första linjen, Barn- och ungdomspsykiatrin i Lund

Kurator
Läs mer Feb 15
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar förutsättningar och gör skillnad i vardagen för barn och unga? Då är detta tjänsten för dig!

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i Region Skåne startade 2013 sina fem Första linjen-mottagningar för åldersgruppen sex till och med 17 års åldern. Dessa mottagningar arbetar förebyggande och har ett Första linjen-uppdrag. Det innebär att bedöma och behandla psykisk ohälsa av lätt till medelsvår karaktär hos barn samt erbjuda en snar första bedömning

På vår mottagning i Lund arbetar idag kuratorer, psykologer, medicinsk sekreterare och enhetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en kurator för ett vikariat till oss på Första linjen i Lund! Hos oss kommer du ha möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter och göra skillnad för barn och ungdomar.

I rollen som kurator kommer du primärt arbeta med bedömning och behandling av psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Som kurator ger du också information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser samt är tillsammans med dina kuratorskollegor teamets sociala expert i relation till patientens svårigheter.

På mottagningen erbjuder vi gruppbehandlingar, internetbehandling, individuella samtalskontakter, föräldrastöd och familjesamtal vilket innebär att du som kurator ges möjlighet till god variation i arbetet. Vi erbjuder kortare behandlingsinsatser utifrån ett systemiskt perspektiv där såväl den direkta familjen som övrigt nätverk involveras utifrån barnets behandlingsbehov. Utöver det omedelbara behandlingsarbetet deltar du i teamkonferenser och samverkar med våra vårdgrannar.

Vi erbjuder dig en god introduktion och handledning för att du på bästa möjliga sätt ska komma in i din yrkesprofession.

Tjänsten avser ett vikariat under cirka ett år.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har slutförd socionomexamen med goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av behandlingsarbete med målgruppen inom hälso- och sjukvården. Vidare är B-körkort önskvärt då resor i tjänsten kan förekomma.

För att bli framgångsrik i din roll och trivas hos oss är du en person som lägger stor vikt vid att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas. Du är trygg i din yrkesroll, van vid att ta eget ansvar och arbeta metodiskt. Vidare har du lätt för att samarbeta, samtidigt som du innehar ett flexibelt arbetssätt och trivs med att arbeta självständigt i ditt arbete. Därutöver ser vi gärna att du trivs väl med att arbeta som en del av ett team samt att du kan bedriva utvecklingsarbete inom verksamheten tillsammans med andra. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Humana LARO

Kurator
Läs mer Feb 2
Humana LARO söker kurator till Lund och Hässleholm 

Vi söker en kurator med driv och engagemang! En person som ser var behoven finns och kan anpassa sitt arbete efter patient och verksamhet.  
Låter det spännande? Tveka inte att söka till oss. 
Om oss 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS och LARO verksamheter.?Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.? 
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor.?Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet?och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som?medarbetare är en viktig del i?detta arbete.?Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.? 
Läs mer?om hur det är att jobba hos oss?på Humana?HÄR

Arbetsuppgifter 
Sedvanliga arbetsuppgifter inom professionen. Inom vår verksamhet handlar det bl.a. om kontakt med socialtjänsten i ärenden där barn far illa, orosanmälningar vuxna och barn, sysselsättning, bostadsfrågor och övriga behov inom det sociala arbetet.  
Som kurator hos oss arbetar du även med behandlande samtal, tider som du själv bokar in, ofta i samråd med teamet på mottagningen. Verksamheterna har drop in-mottagning alla förmiddagar där kuratorn även arbetar med uppsökande verksamhet. Tidsbokade samtal förläggs huvudsakligen på eftermiddagar. Inom vårdval LARO finns även ett nätverk för kuratorer man kommer ingå i.  

Erfarenhet inom yrket samt inom beroendevård är meriterande. Vi ser att du som söker är utbildad socionom.

Tjänsten är en delad tjänst mellan vår mottagning i Lund (Bangatan 12 A) och vår mottagning i Hässleholm (Tingshusgatan 2). Mottagningarna ligger precis vid centralstationen i respektive stad. Mottagningen i Lund har ca 55 patienter och Hässleholm ca 25 patienter.  
Tjänsten är förlagd dagtid, måndag-fredag.  
Tillsvidaretjänst, med provanställning på 6 mån 
80-100 % tjänstgöring. 
Lön: Individuell lönesättning 
Tillträde: omgående, eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Kurator till Område Neonatalvård i Malmö och Lund

Kurator
Läs mer Jan 25
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du bli en del av en utvecklande verksamhet där ditt arbete är omväxlande och meningsfullt? Vi ser nu fram emot att välkomna dig som kurator för en delad tjänst på Neonatal intensivvårdsavdelningen i Lund och till Neonatalavdelning i Malmö!

Att få ett barn som är för tidigt född eller sjukt är en omvälvande händelse för hela familjen. Neonatalområdet på Skånes universitetssjukhus består av två avdelningar; en neonatalavdelning i Malmö och en intensivvårdsavdelning i Lund. Hos oss vårdas sjuka barn eller för tidigt födda barn med varierande vårdbehov, från lättvård till intensivvård. Vårdtiden på avdelningen varierar mellan ett par timmar upp till veckor och ibland månader.

På Neonatalavdelningen I Malmö vårdas barn som är födda från graviditetsvecka 28 och framåt. Avdelningen har 18 vårdplatser där vi bedriver allt från intermediärvård med CPAP-behandling till allmän observation och omvårdnad med fokus på tillväxt och amning. Inslag av intensivvård kan förekomma hos oss.

Neonatal intensivvårdsavdelningen i Lund har ett regionalt uppdrag att vårda för tidigt födda och sjuka nyfödda barn i behov av högspecialiserad neonatal intensivvård eller intermediärvård. Lund ansvarar också för den högspecialiserade vården inom barnhjärtkirurgi och vissa delar av barnkirurgin. På intermediärvårdsplatserna i Lund vårdas barn från graviditetsvecka 28 och uppåt med övervakning och olika sorters andningsstöd till allmän observation samt omvårdnad med fokus på tillväxt och amning. Vår avdelning präglas av ett varmt och positivt klimat, där alla tillsammans har fokus på att utveckla arbetet med familjecentrerad vård.

Vi arbetar i tvärprofessionella team där kurator tillsammans med läkare, barnsköterska, sjuksköterska, psykolog, fysioterapeut och dietist arbetar för barnets bästa med familjen i centrum. Vårt mål är att bedriva en familjecentrerad vård för att ge en god vård till alla familjer och i möjligaste mån undvika separation av barn och förälder.

ARBETSUPPGIFTER
Din arbetstid kommer fördelas lika mellan Neonatalavdelningen i Malmö och Neonatal intensivvårdsavdelningen i Lund. Tjänsten avser en tidsbegränsad anställning till och med 23-12-31.

Som kurator utgör du en viktig del i det psykosociala teamet runt de barn som vårdas hos oss och deras föräldrar. Dina arbetsuppgifter består av krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner samt psykosociala bedömningar. I det psykosociala behandlingsarbetet ingår, krissamtal och bearbetande samtal med eller utan kombination av social information/stödåtgärder. Rollen innebär också samverkan med andra verksamheter och myndigheter. Du kommer även arbeta med olika personalstödjande insatser så som utbildning av medarbetare i hantering av föräldrar i kris, handledning av medarbetare samt avlastande samtal.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med socionomexamen och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator ser vi det som positivt. Det är meriterande om du har en grundläggande psykoterapiutbildning eller annan för uppdraget relevant vidareutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och deras familjer samt krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner.

Hos oss arbetar du självständigt men också i team tillsammans med andra yrkesgrupper. Du behöver därför ha god förmåga att samarbeta och kommunicera. Då arbetet har en skiftande karaktär ser vi gärna att du är flexibel och kan prioritera efter verksamhetens behov. Vi är angelägna om att hitta rätt person och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Första linjen, Barn- och ungdomspsykiatrin i Lund

Kurator
Läs mer Jan 18
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar förutsättningar och gör skillnad i vardagen för barn och unga? Då är detta tjänsten för dig!

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i Region Skåne startade 2013 sina fem Första linjen-mottagningar för åldersgruppen 6 till och med 17 års åldern. Dessa mottagningar arbetar förebyggande och har ett Första linjen-uppdrag. Det innebär att bedöma och behandla psykisk ohälsa av lätt till medelsvår karaktär hos barn samt erbjuda en snar första bedömning

På vår mottagning i Lund arbetar idag kuratorer, psykologer, medicinsk sekreterare och enhetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en kurator för ett vikariat till oss på Första linjen i Lund! Hos oss kommer du ha möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter och göra skillnad för barn och ungdomar.

I rollen som kurator kommer du primärt arbeta med bedömning och behandling av psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Som kurator ger du också information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser samt är tillsammans med dina kuratorskollegor teamets sociala expert i relation till patientens svårigheter.

På mottagningen erbjuder vi gruppbehandlingar, internetbehandling, individuella samtalskontakter, föräldrastöd och familjesamtal vilket innebär att du som kurator ges möjlighet till god variation i arbetet. Vi erbjuder kortare behandlingsinsatser utifrån ett systemiskt perspektiv där såväl den direkta familjen som övrigt nätverk involveras utifrån barnets behandlingsbehov. Utöver det omedelbara behandlingsarbetet deltar du i teamkonferenser och samverkar med våra vårdgrannar.

Vi erbjuder dig en god introduktion och handledning för att du på bästa möjliga sätt ska komma in i din yrkesprofession.

Tjänsten avser ett vikariat under ett år.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har slutförd socionomexamen med goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av behandlingsarbete med målgruppen inom hälso- och sjukvården. Vidare är B-körkort önskvärt då resor i tjänsten kan förekomma.

För att bli framgångsrik i din roll och trivas hos oss är du en person som lägger stor vikt vid att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas. Du är trygg i din yrkesroll, van vid att ta eget ansvar och arbeta metodiskt. Vidare har du lätt för att samarbeta, samtidigt som du innehar ett flexibelt arbetssätt och trivs med att arbeta självständigt i ditt arbete. Därutöver ser vi gärna att du trivs väl med att arbeta som en del av ett team samt att du kan bedriva utvecklingsarbete inom verksamheten tillsammans med andra. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Observera att denna annons är publicerad under flera yrkeskategorier, du kommer därmed att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrisk beroendeavdelning i Lund

Kurator
Läs mer Dec 15
Gör skillnad. Varje dag.

Avdelning 8 tillhör beroendevården i Lund och är en enhet med åtta vårdplatser. Vi är ett sammansvetsat gäng som brinner för vårt arbete och har som mål att kontinuerligt utveckla och förbättra vården för våra patienter.

Enhetens huvuduppdrag är att ta emot patienter med abstinensproblematik kring såväl alkohol som narkotika. Vi har ett nära samarbete med både patientens hemkommun och övriga delar av beroendevården. Vårdtider på avdelningen är i genomsnitt fem till sex dagar.

Vi erbjuder dig en spännande tjänst på en intressant arbetsplats med goda möjligheter till kunskapsutveckling inom beroendeområdet!


ARBETSUPPGIFTER
Som kurator arbetar du med psykosocialt arbete i ett tvärprofessionellt team. Din roll är att se hur patientens livssituation påverkar mående och behandling. Du har även en viktig uppgift i att agera barnombud och förmedla information om sociala stödåtgärder samt samverka med myndigheter, vårdgivare och andra samarbetspartners. I tjänsten ingår det att hålla dig uppdaterad inom socialtjänst- och sjukförsäkringsområdet. Arbetsuppgifterna innefattar handledning av kommande socionomstudenter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomexamen. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Tidigare arbete inom kommun och/eller region ses som meriterande. Du bör även ha erfarenhet av att möta människor med psykisk ohälsa i svåra situationer samt erfarenhet av personer med skadligt bruk och beroende.

För att trivas i rollen som kurator är du trygg i din yrkesroll och kan hantera komplexa situationer som uppstår under arbetsdagen. Du har god förmåga att organisera, prioritera och ta egna initiativ. Det är av vikt att kunna arbeta självständigt med egna ansvarsområden. Då en stor del av arbetsdagen innebär arbete och samverkan i teamet på avdelningen lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga, flexibilitet och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att träffa dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till VO kvinnosjukvård i Lund

Kurator
Läs mer Nov 24
Gör skillnad. Varje dag.

Inom verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård är vi cirka 800 anställda som bedriver både gynekologisk och obstetrisk verksamhet. Verksamheten finns både i Malmö och Lund med ett gott samarbete och kunskapsutbyte mellan förlossningen, perinatalavdelningarna och den endokrinologiska enheten. Som universitetssjukhus har vi utbildningsuppdrag och inom verksamhetsområdet bedrivs framgångsrik forskning. Vår personal har en hög kompetens och vi erbjuder goda möjligheter till utveckling och variation i ditt arbete inom verksamhetsområdet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kurator till kvinnosjukvården där vi bedriver högspecialiserad vård inom graviditet, förlossning, gynekologi samt cancervård. Arbetet präglas av nära samarbete med bland annat barnmorskor, sjuksköterskor och läkare samt till viss del socialtjänst. I rollen som kurator hos oss är du placerad på specialistmödravårdsmottagningen, men arbetar mot hela kvinnosjukvården. Som kurator utgör du en viktig del i kvinnosjukvårdens psykosociala team med särskilt uppdrag att erbjuda stödsamtal, krisintervention samt bearbetande samtal till verksamhetens patienter inom obstetrik och gynekologi.

I arbetsuppgifterna ingår även social rådgivning, sociala stödåtgärder samt samverkan med övriga aktörer som exempelvis Socialförvaltningen och Försäkringskassan. Du arbetar även med stödjande åtgärder mot hela verksamheten som till exempel avlastande samtal, reflektionsgrupper och utbildningar.

Därutöver ingår handledning av socionomstudenter med viss regelbundenhet. Vi erbjuder dig kontinuerlig handledning samt professionsspecifik fortbildning som organiseras via kuratorsverksamheten på Skånes universitetssjukhus. Helgberedskap kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en socionomexamen med goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Därtill är det meriterande med en grundläggande psykoterapiutbildning, steg 1.

Arbetet kräver självständighet, flexibilitet och en god förmåga att prioritera. Du bidrar till verksamheten med en positiv inställning, personlig mognad samt ett intresse för utvecklingsarbete inom det psykosociala verksamhetsfältet. Då vi arbetar i team lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga och empatiskt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Habiliteringsmottagning barn och unga Eslöv-Lund

Kurator
Läs mer Dec 12
Gör skillnad. Varje dag.

Är du utbildad socionom som söker ett utvecklande och stimulerande arbete i ett gott arbetsklimat? Vill du arbeta i team och samtidigt få möjligheten att påverka ditt arbete? Då kan tjänsten som kurator på Habiliteringsmottagning barn och unga i Lund vara rätt för dig!

Varmt välkommen till verksamhetsområde habilitering, en kunskapsorganisation som präglas av respektfullt bemötande, engagemang, samarbete och hög kompetens. Här möter vi alla utifrån individuella förutsättningar och vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande och alla människors rätt att uttrycka sin mening.

Verksamhetsområde habilitering vänder sig till barn, ungdomar och vuxna som har varaktiga funktionsnedsättningar såsom rörelsenedsättning, autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer, närstående samt personal. Verksamheten bygger på ett tvärprofessionellt och personcentrerat arbetssätt, vilket innebär att våra patienter har full delaktighet i planering, utvärdering och uppföljning av insatserna. I verksamheten arbetar olika yrkeskategorier såsom fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, kurator, specialpedagog, dietist, sjuksköterska, läkare, fritidskonsulent, badmästare och medicinsk sekreterare.

På Habiliteringsmottagning barn och unga Eslöv-Lund vänder vi oss till barn och unga upp till 17 års ålder och deras familjer. Placering för denna tjänst är i Lund. Tillsammans med mottagningen i Eslöv är vi cirka 30 medarbetare och söker nu dig som vill bli en av oss i rollen som kurator. Med stort engagemang och bred kompetens arbetar vi varje dag för att komma närmare vår målbild om att individer med funktionsnedsättningar ska kunna leva ett gott liv utifrån sina egna val.


ARBETSUPPGIFTER
Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete, nära teamarbete med många professioner och goda utvecklingsmöjligheter.

Rollen innefattar bland annat arbete med att ge information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser samt bidra till att barn, ungdomar och deras familjer, vid behov, får dessa insatser. Du ger familjerna hjälp genom stödjande och krisbearbetande samtal samt har ansvar för att sociala och psykologiska aspekter beaktas i habiliteringsteamets arbete. Vidare stödjer du barnens/ungdomarnas självständighetsutveckling och/eller främjar deras medvetande om sin funktionsnedsättning enskilt eller i grupp. Många av våra insatser och kontakter med patienten, familjen och dess nätverk sker på distans så som via 1177, video och telefon.

Som kurator deltar du i utbildningsinsatser till barnet/ungdomen själv, föräldrar och övrigt nätverk. Därtill är du involverad i kartläggning och planeringen av insatser tillsammans med barn/ungdomar, familj, habiliteringsteam och övrigt nätverk såsom skola, barn- och ungdomspsykiatri och Socialtjänsten. I ditt arbete medverkar du utifrån en helhetssyn till samordning av habiliterings- och övriga samhällsinsatser.

Vi erbjuder dig en gedigen introduktion och handledning för att du på bästa möjliga sätt ska komma in i din yrkesprofession.

Din placering är i Lund. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag, klockan 08.00-16.30, med kvällstjänstgöring till klockan 18.30 på måndagar.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har en godkänd socionomutbildning, goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift samt ett giltigt B-körkort. Utbildning som legitimerande Hälso- och sjukvårdskurator är meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med barn och ungdomar med varaktig funktionsnedsättning, habiliteringsarbete, familjearbete och/eller barnpsykiatrisk verksamhet. Kunskap om intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning och autism ses som en fördel. För tjänsten är det meriterande om du har ett intresse av att arbeta i tvärvetenskapliga team samt utbildning i och erfarenhet av familjearbete.

För att bli framgångsrik i din roll och trivas hos oss är du en person som lägger stor vikt vid att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas. Du har lätt för att samarbeta, samtidigt som du innehar ett flexibelt arbetssätt och trivs med att arbeta självständigt där du tar ansvar för ditt arbete. Därutöver ser vi gärna att du trivs väl med att arbeta som en del av ett team, är initiativrik, engagerad och flexibel. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi planerar att hålla intervjuer 5:e januari. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att träffa dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Bup mottagning bipolär och psykos i Lund

Kurator
Läs mer Nov 28
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta med att ge stöd och behandling till barn och ungdomar samt deras familjer?

Mottagningens uppdrag är att erbjuda utredning, stöd och behandling för barn och ungdomar med bipolära och psykotiska tillstånd. Vi är en specialiserad mottagning med hela Skåne som upptagningsområde. På mottagningen samarbetar specialister inom olika yrkesområden för att ge ett individualiserat omhändertagande för varje barn och familj som kommer i kontakt med oss. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver en del av vården i patientens hem eller närmiljö.

Vi strävar efter att ligga i framkant gällande aktuell forskning och erbjuda insatser som är effektiva och evidensbaserade. Vi som arbetar på mottagningen är barn och ungdomspsykiater, psykolog, sjuksköterska, skötare, medicinsk sekreterare och kurator.

Nu söker vi en kuratorkollega som har erfarenhet av barn och ungdomspsykiatri, har lätt för att samarbeta och som trivs med både teamarbete och att självständigt driva sin egen och mottagningens utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett spännande, roligt och viktigt arbete i en organisation som är i utveckling och där tvärprofessionellt samarbete är en självklarhet? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vi välkomnar nu en kurator med steg 1-kompetens till oss på den regionala Barn- och ungdomspsykiatrimottagning (Bup). Mottagningen för bipolär och psykos ingår i verksamhetsområde Bup regional heldygnsvård med specialmottagningar.

En viktig del i ditt arbete är att stödja föräldrar och familjens nätverk under behandlingsprocessen. Det innebär bland annat föräldrasamtal, krissamtal, familjebehandling med betoning på psykopedagogiska interventioner, kontakter med vårdgrannar som till exempel barn och ungdomshabilitering, skola, socialtjänst och LSS.
I arbetet ingår också att aktivt medverka i behandlingskonferenser, sammankalla och hålla samordnad individuell plan (SIP) samt delta i konsultativt arbete både internt och externt. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver delar av vården hembaserat när det behövs. I vissa ärenden kommer du i det kliniska arbetet att arbeta med tolk. Du kommer också medverka som behandlare i mottagningens gruppbehandling. I arbetsuppgifterna ingår även metodutveckling och utvärdering av mottagningens behandlingsinsatser.

Hos oss tilldelas du en personlig mentor. Du kommer få möjlighet till egen utveckling och stöd i ditt vardagliga arbete av erfarna medarbetare! Teamet har regelbunden extern handledning. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider och ett team med trevliga kollegor som alltid ställer upp för varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med steg 1-kompetens i psykoterapi. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med den aktuella patientgruppen. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Vi ser också att du har god kunskap om Socialtjänstlagen med inriktning på barn och ungdomar. Om du har erfarenhet av psykoterapeutiskt behandlingsarbete med barn och unga ses det som meriterande för tjänsten. Körkort är önskvärt.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är lyhörd, har god kommunikationsförmåga och är trygg i din yrkesroll. Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Vi förväntar oss och hoppas att du är redo att arbeta efter Region Skånes värderingar, välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Stor vikt läggs vid förmåga till eget ansvar och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Löpande urval tillämpas i tillsättning av denna tjänst. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Reumatologi- och endokrinologimottagning i Lund

Kurator
Läs mer Nov 29
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen att komma och arbeta hos oss inom verksamhetsområde (VO) endokrin, njurmedicin & reumatologi! Endokrinologimottagningen och Reumatologimottagningen söker gemensamt en kurator till våra respektive team i Lund.

Verksamhetsenhet (VE) endokrinologi inrymmer öppen- och dagvårdsmottagning i Lund och Malmö samt en slutenvårdsavdelning i Malmö. Specialiteten endokrinologi och diabetologi utgör ett av Skånes universitetssjukhus profilområden. Verksamheten är regionenhet för södra sjukvårdsregionen och bedriver högspecialiserad universitets- och länssjukvård. Vid Endokrinmottagningen i Lund utreds och behandlas bland annat patienter med störningar i hormonbalansen avseende hypofys, sköldkörtel, binjurar och bisköldkörtlar samt personer med insulinbehandlad diabetes.

Vi har ett välutvecklat multidisciplinärt samarbete med andra discipliner såsom kirurgi, onkologi, njurmedicin, oftalmologi, patologi och neurokirurgi.

VE reumatologi har öppenvårdsmottagningar i Lund och Malmö samt en slutenvårdsavdelning i Lund. Inom VE reumatologi bedrives såväl länssjukvård som högspecialiserad vård för patienter med inflammatoriska reumatologiska sjukdomar. Några av våra diagnosgrupper är reumatoid artrit, spondylartrit, SLE och systemisk skleros. Modern reumatologisk behandling har under senare tid förbättrat patienternas prognos avsevärt och flertalet patienter sköts idag via reumatologens öppenvårdsverksamhet. Ständig utveckling pågår gällande både den medicinska behandlingen och rehabiliteringsinsatser. Vi är en forskningsintensiv enhet med flera pågående forskningsprojekt.

På Reumatologimottagningen arbetar vi tvärprofessionellt och teambaserat med patienten i centrum. I teamet ingår fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, badmästare, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

ARBETSUPPGIFTER
På såväl reumatologen som endokrinologen är kurator en naturlig del av teamet och fyller en viktig funktion för våra patienter och i teamet.

Att drabbas av kronisk sjukdom så som reumatologisk sjukdom, diabetes eller annan endokrinologisk sjukdom kan innebära psykiska och sociala påfrestningar där kurator kan vara behjälplig. Kuratorn bedriver psykosocialt utrednings-, bedömnings- och behandlingsarbete. Kuratorn arbetar framför allt med samtal för att hjälpa patienter med acceptans, sjukdomsinsikt och möjligheter att leva väl med sin sjukdom. Stöd finns att erbjuda även till anhöriga vid behov. Kurator ger även information och vägledning vid kontakter med till exempel Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, arbetsgivare och socialtjänst.

Vi bedriver även dagrehabilitering och där ingår Mindfulness, som kuratorn håller i.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en socionomexamen med goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna det som fördelaktigt om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Därtill är det även meriterande med KBT Steg1 och utbildning inom Mindfulness.

Vi arbetar nära i team och ser positivt på om erfarenhet finns av teamarbete. Som person är det önskvärd att du är drivande, lösningsorienterande och ansvarstagande, samt har god förmåga att samarbeta med andra i en dynamisk verksamhet. Vi ser gärna att du har intresse för att delta i och driva utvecklings- och förbättringsarbete. Vidare ser vi att du har god förmåga att strukturera ditt arbete är väsentligt, då du kommer arbeta delad tid mellan två mottagningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Mellanvård, barn- och ungdomspsykiatri, i Lund

Kurator
Läs mer Nov 30
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) inom Region Skåne består av regional öppenvård, regional heldygnsvård och specialteamet. Vår psykiatriska öppenvård arbetar med målgruppen barn och ungdomar med svår till medelsvår psykisk ohälsa. Vårt område Bup Lund bedriver specialistpsykiatri inom öppenvården och har drygt 100 medarbetare. Till oss kommer barn och ungdomar upp till 18 år tillsammans med sina familjer från åtta kommuner. Inom vår verksamhet finns också Bup:s nya utbildningsmottagning för studenter, vilken drivs i nära samarbete med Lunds universitet. På våra mottagningar utförs bedömningar, utredningar och behandlingar av barn samt ungdomar och vårt arbete inkluderar såväl familj som nätverk.

Vår verksamhet utmärks av en bred barn- och ungdomspsykiatrisk kompetens med ett stort fokus på utvecklingsfrågor och tvärfacklighet, där vi har ett nära samarbete mellan olika yrkesgrupper. Bup inom Region Skåne är ackrediterad universitetssjukvårdsenhet, vilket bland annat innebär att vi har ett nära samarbete med den medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning.

Mellanvården tar emot patienter från 4 till 18 år och deras familj/nätverk med utökade vårdbehov, patienter som inte anses vara i behov av heldygnsvård men har behov av mer resurskrävande insatser än vad öppenvården kan erbjuda. Detta för att problematiken i sig innebär att patienten inte kan ta sig från hemmet eller sköta en tidsbeställd till mottagning eller för att problematiken är så komplicerad att det krävs mer omfattande insatser, såväl innehålls- som tidsmässigt än man kan ge i ordinarie öppenvård.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator till vår mellanvård i Lund. Här välkomnas du av tolv kollegor från olika yrkeskategorier; kuratorer, psykologer, skötare, sjuksköterskor och en överläkare. Vi har ett intressant och lärorikt jobb, som kännetecknas av vårt goda samarbete.

I din roll som kurator hos oss kommer du att arbeta både individuellt och med övriga medarbetare med bedömning och ett brett utbud av behandlingar. Arbetet utförs på mottagning, i hemmet och/eller i barnets närmiljö. En viktig del i arbetet är att samverka kring patienten både inom Bup och med vårdgrannar och de samarbetspartners som patienten kan behöva omkring sig.

Hos oss har vi ett nära tvärprofessionellt samarbete mellan yrkeskategorierna och en öppen arbetsmiljö, vilket möjliggör ett utbyte av kunskaper samt diskussioner om problematik och olika lösningar. Vidare erbjuder vi dig introduktion anpassad utifrån just dina kompetenser och erfarenheter.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. För att vara aktuell för tjänsten har du även genomfört en steg 1-utbildning i familjeterapi. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av behandlingsarbete med familjer och barn och ungdomar. Därutöver ser vi gärna att du innehar ett giltigt B-körkort.

Vi förutsätter att du behåller ditt lugn i stressade situationer, arbetar metodiskt, lösningsfokuserat och är van att ta eget ansvar. Du har god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning i Lund

Kurator
Läs mer Nov 15
Gör skillnad. Varje dag.

Vuxenpsykiatrimottagning 2 i Lund är en allmänpsykiatrisk mottagning med cirka 27 medarbetare. Här utreds och behandlas främst patienter med ångest- och depressionstillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Mottagningen arbetar med teambaserad vård och ligger i framkant beträffande utveckling av vårdinsatser och organisation. Vi är en omtyckt arbetsplats som kännetecknas av låg personalomsättning och god gemenskap. Hos oss bidrar du till en psykiatrisk vård som präglas av öppenhet, kvalitet och samarbete inom mottagning och med vårdgrannar.


ARBETSUPPGIFTER
Är du en kurator med ett genuint intresse för den allmänpsykiatriska öppenvården? Då tror vi att du kan vara den vi letar efter! Vi söker nu nya kollegor till två tjänster som blir lediga i januari, en tillsvidareanställning och ett vikariat som sträcker sig över ett år.

Arbetsuppgifterna består i första hand av psykosocialt behandlingsarbete. En betydande del av arbetet innebär samverkan och samarbete med andra vårdgivare, enheter och myndigheter såsom Försäkringskassan. Som kurator ger du individuella stödsamtal och kognitiv beteendeterapi samt internetbaserad KBT om du har steg-1 i KBT. Du kommer att arbeta tvärprofessionellt i ett av mottagningens två team tillsammans med läkare, psykologer, kuratorer, rehabkoordinator, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeut och medicinska sekreterare. På mottagningen har vi ett tryggt och trevligt arbetsklimat där vi värdesätter varandras kompetens. Vi eftersträvar en arbetsmiljö som präglas av professionalitet, samarbete och evidensbaserat behandlingsarbete.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en godkänd socionomexamen. Erfarenhet av arbete inom psykiatrin är meriterande och även steg1-utbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT). Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift är en förutsättning för tjänsten.

Då du kommer att arbeta både individuellt och i team behöver du såväl god samarbetsförmåga som vana att arbeta självständigt. Som person ser vi gärna att du är flexibel, initiativtagande och kreativ. Vi vill att du bidrar till ett gott samarbete genom ett starkt engagemang, god kommunikation, positiv inställning samt att du delar med dig av din kunskap. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi värdesätter mångfald bland våra medarbetare och ser till kompetens, oavsett ålder, bakgrund och förutsättningar.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan anställning.

Välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till enhet kurator psykolog-barn inom VO barnmedicin i Lund

Kurator
Läs mer Nov 18
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) barnmedicin inom Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 500 anställda. Hos oss utreds och behandlas barn och ungdomar upp till 18 år med olika somatiska sjukdomar. Kuratorerna ingår i enhet kurator psykolog-barn och arbetar mot barnsjukvården vid Sus. Arbetet sker på såväl slutenvårdsavdelningar som i öppenvården. Kuratorn ingår i flertalet team för de olika subspecialiteter eller diagnosgrupper som ingår i verksamheten. Vi strävar mot att skapa ett aktivt lärande, kunskapsdelning och utbildning genom yrkeslivet.

Vi har verksamhet i Malmö och Lund. Din placering kommer att vara i Lund. Inom VO barnmedicin arbetar ett flertal tvärvetenskapliga kompetenser i teamarbete. Vi arbetar enligt FNs barnkonvention och NOBAB standard.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss arbetar du med barn och ungdomar med olika sjukdomar eller skador och deras familjer. Arbetet sker i nära samarbete med verksamhetens övriga kuratorer samt med andra yrkeskategorier i team och på vårdavdelningar.

Arbetet sker inom både sluten- och öppenvården med egen mottagningsverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner, psykosociala utredningar och bedömningar, motivationsarbete, stödsamtal och bearbetande samtal. Du kommer även att få ge information om och bistånd till samhällets stöd samt samverkan med andra verksamheter och myndigheter.

I tjänsten ingår även handledning av socionomstudenter med en viss regelbundenhet samt avlastningssamtal till personalgrupper efter överenskommelse. Viss helgberedskap kan även förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med socionomexamen och ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Vidare har du goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är önskvärt med vidareutbildning i socialt arbete inom hälso- och sjukvård, likaså om du har grundläggande psykoterapiutbildning eller annan för uppdraget adekvat vidareutbildning. Det är meriterande för tjänsten om du har jobbat med barn och deras familjer. Därtill ses erfarenhet av arbete med krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner som en merit.

Hos oss arbetar du självständigt med egna ansvarsområden men också i team tillsammans med andra yrkeskategorier. Du behöver vara trygg i din yrkesroll, ha god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga, vara flexibel och kunna ställa om och prioritera efter arbetets skiftande karaktär. Vidare behöver du ha god initiativförmåga och kunna planera samt strukturera ditt arbete. Då vi är angelägna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras före eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Smärtrehabilitering i Lund

Kurator
Läs mer Nov 16
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdenhet (VE) smärtrehabilitering är en av de största smärtrehabiliteringsenheterna i Sverige och erbjuder interdisciplinär och internationellt ackrediterad smärtutredning, behandling och rehabilitering av personer med aktivitetsnedsättning på grund av långvarig smärta. Vår rehabilitering sätter patienten i centrum och gör patienten delaktig i vården. Teamens olika yrkesgrupper har specialistkompetenser inom sitt område i utredning, behandling och kunskap om långvarig smärta och dess konsekvenser. Kunskap om rehabiliteringsprocessen och förmågan att arbeta i team är avgörande för våra goda resultat. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet. Verksamheten representeras i en lokal arbetsgrupp för långvarig smärta i Skåne och är en universitetssjukvårdsenhet med uppdrag att arbeta med undervisning, utbildning och utveckling samt att stödja forskning inom området långvarig smärta.

Flera av våra medarbetare ingår i olika forskargrupper och driver egen forskning. Till enheten hör även barn- och ungdomssmärtmottagningen och i verksamheten finns det nationella kvalitetsregistret för smärtrehabilitering (NRS).

Vi är totalt cirka 70 medarbetare på enheten, varav 16 är fysioterapeuter. På vår enhet bidrar alla på olika sätt i förbättringsarbeten för att våra patienter ska få den bästa vården.
ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss är du placerad i team som arbetar med utredningar och smärthanteringsprogram i grupp. Du kommer att ha både individuella samtal samt grupptillfällen med patienterna. Att arbeta i smärthanteringsprogram ställer krav på att varje teammedlem bidrar med sin del i ett välorganiserat flöde och schema.
Målet för patienten är att trots långvarig smärta öka aktivitet, delaktighet, hälsa och livskvalitet. Här spelar du en viktig roll i att stötta patienten genom att hitta nya hanteringsstrategier och påverka omgivande faktorer. Ett rehabiliterande förhållningsätt är ditt redskap för att ge patienten en ökad tilltro till sin egen förmåga och du arbetar tätt tillsammans med olika yrkesgrupper i teamet och även i möte med andra aktörer såsom Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. En viktig del av ditt arbete är att hjälpa patienten med förståelse för och planering av arbetsinriktad rehabilitering.
I tjänsten kan ingå helgberedskap på Skånes universitetssjukhus samt handledning av socionomkandidater vissa terminer. På kliniken finns tillgång till handledning i grupp med inriktning beteendemedicinskt perspektiv. Hos oss erbjuds ett arbete där ständig utveckling och förbättring är en del av uppgifterna.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har socionomexamen samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Dokumentationsvana är ett krav för tjänsten.
Det är önskvärt om du har utbildning och/eller kunskap inom socialförsäkringssystem eller försäkringsmedicin såväl som inom beteendemedicin med kognitiv inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT) eller Acceptance and Commitment Therapy (ACT) eller motiverande förhållningssätt (MI). Ett plus är om du har vana att göra informationssökning till för patientgruppen relevanta myndigheter. Har du utbildning/erfarenhet inom smärta eller rehabilitering ses även detta som meriterande och är du legitimerad hälso- eller sjukvårdkurator och har tidigare erfarenhet av teamarbete och kroniskt sjuka patienter blir vi extra glada!

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i tillsättningen av denna tjänst och vi tror att du är strukturerad, ansvarstagande och självständig samt har god förmåga att samarbeta med andra i en dynamisk verksamhet. Vi ser gärna att du har intresse för att delta i och driva utvecklings- och förbättringsarbete. Som person är du intresserad av teamarbete, patientgruppen och verksamhetsområdet långvarig smärta och du kan tydligt kunna förmedla kunskap till andra samt leda grupper och samverkansmöten med olika parter.


Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Leg. hälso- och sjukvårdskurator till barn- och ungdomspsykiatri, En väg in

Kurator
Läs mer Okt 27
Gör skillnad. Varje dag.

Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och nyfiken på telefonrådgivning, bedömning och triagering samt har intresse för utveckling inom barn- och ungdomspsykiatrin? Tycker du om att arbeta i team men ändå ha mycket eget ansvar? Då är det dig vi söker! Vi har nu möjlighet att välkomna en kurator till i vårt härliga team!

En väg in (Evi) är en enhet inom Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) som startade som regional verksamhet i september 2016. Vi är ett kontaktcenter som tar emot samtal från ungdomar, vårdnadshavare och vårdgrannar som har frågor kring psykisk ohälsa. Idag är vi 19 medarbetare på plats varav en enhetschef, en sekreterare, en administratör, en kurator och sjuksköterskor. Då vi är först ut i landet med den här typen av verksamhet så arbetar vi hela tiden med utveckling för att kunna ge de inringande allra bästa hjälp. I vårt område ingår även barn- och ungdomspsykiatrins Första linjen.

Att göra skillnad för våra patienter och familjer är vår gemensamma drivkraft. Evi har ett gott arbetsklimat och medarbetarna visar stor omsorg för patienter, anhöriga och för varandra. Evi är en arbetsplats att trivas på!


ARBETSUPPGIFTER
Vår enhet arbetar mycket aktivt med processarbete, där vi strävar efter att hitta de bästa och mest effektiva flödena för att kunna ge så många barn och ungdomar som möjligt rätt hjälp i rätt tid på rätt vårdnivå. Som legitimerad hälso- och sjukvårdskurator kommer du främst att arbeta i telefon med att ge råd och stöd, göra bedömningar av psykisk ohälsa och triagera till Bup eller Första linjen, liksom hänvisa till annan instans. Vi erbjuder även ungdomar möjlighet att chatta med oss på Evi. Vi är i startgroparna med att ta över bedömning och triagering av alla pappersremisser som är ställda till Bup i Skåne. Dina arbetsuppgifter kommer vara varierande och du får arbeta i ett kompetent team med lång erfarenhet. Ett annat utvecklingsområde på vår enhet är att vi arbetar med att ta fram en förenklad digital kontaktväg för ungdomar.

Hos oss erbjuds du ett stort utbud av internutbildning inom förvaltningen och verksamhetsområdet. Vid sidan om triageringsarbetet har varje medarbetare sidouppdrag som är en del i vårdutvecklings- och rutinarbetet. På så sätt har du som medarbetare stort inflytande i vårdutvecklingsarbetet. Som ny erbjuds du 14 dagars introduktion samt en mentor. Det finns tydliga arbetsbeskrivningar att följa, digitalt informationsstöd att läsa sig in på och ett stort kollegialt stöd att få. Detta är en av våra styrkor som gör det så lätt att trivas på arbetsplatsen. Vi har även flexibelt arbetssätt, där distansarbete för närvarande är möjligt en dag per vecka.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har godkänd socionomexamen samt har legitimation som hälso- och sjukvårdskurator. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Har du erfarenhet från barnpsykiatrin, vuxenpsykiatrin, skolans elevhälsa eller likande erfarenhet av barn/ungdomar/föräldrar är detta också meriterande. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av arbete i journalsystemet Melior.

Som person är du ansvarstagande, serviceinriktad, pålitlig, stresstålig och du har lätt för att samarbeta med andra. Du trivs med att arbeta i en omväxlande och förändringsvillig miljö tillsammans med olika professioner och samverkansparter. Du vill utvecklas i din profession och vara delaktig i att utveckla verksamheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Bup mottagning bipolär och psykos i Lund

Kurator
Läs mer Okt 28
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta med att ge stöd och behandling till barn och ungdomar samt deras familjer?

Mottagningens uppdrag är att erbjuda utredning, stöd och behandling för barn och ungdomar med bipolära och psykotiska tillstånd. Vi är en specialiserad mottagning med hela Skåne som upptagningsområde. På mottagningen samarbetar specialister inom olika yrkesområden för att ge ett individualiserat omhändertagande för varje barn och familj som kommer i kontakt med oss. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver en del av vården i patientens hem eller närmiljö.

Vi strävar efter att ligga i framkant gällande aktuell forskning och erbjuda insatser som är effektiva och evidensbaserade. Vi som arbetar på mottagningen är barn och ungdomspsykiater, psykolog, sjuksköterska, skötare, medicinsk sekreterare och kurator.

Nu söker vi en kuratorkollega som har erfarenhet av barn och ungdomspsykiatri, har lätt för att samarbeta och som trivs med både teamarbete och att självständigt driva sin egen och mottagningens utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett spännande, roligt och viktigt arbete i en organisation som är i utveckling och där tvärprofessionellt samarbete är en självklarhet? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vi välkomnar nu en kurator med steg 1-kompetens till oss på den regionala Barn- och ungdomspsykiatrimottagning (Bup). Mottagningen för bipolär och psykos ingår i verksamhetsområde Bup regional heldygnsvård med specialmottagningar.

En viktig del i ditt arbete är att stödja föräldrar och familjens nätverk under behandlingsprocessen. Det innebär bland annat föräldrasamtal, krissamtal, familjebehandling med betoning på psykopedagogiska interventioner, kontakter med vårdgrannar som till exempel barn och ungdomshabilitering, skola, socialtjänst och LSS.
I arbetet ingår också att aktivt medverka i behandlingskonferenser, sammankalla och hålla samordnad individuell plan (SIP) samt delta i konsultativt arbete både internt och externt. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver delar av vården hembaserat när det behövs. I vissa ärenden kommer du i det kliniska arbetet att arbeta med tolk. Du kommer också medverka som behandlare i mottagningens gruppbehandling. I arbetsuppgifterna ingår även metodutveckling och utvärdering av mottagningens behandlingsinsatser.

Hos oss tilldelas du en personlig mentor. Du kommer få möjlighet till egen utveckling och stöd i ditt vardagliga arbete av erfarna medarbetare! Teamet har regelbunden extern handledning. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider och ett team med trevliga kollegor som alltid ställer upp för varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med steg 1-kompetens i psykoterapi. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med den aktuella patientgruppen. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Vi ser också att du har god kunskap om Socialtjänstlagen med inriktning på barn och ungdomar. Om du har erfarenhet av psykoterapeutiskt behandlingsarbete med barn och unga ses det som meriterande för tjänsten. Körkort är önskvärt.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är lyhörd, har god kommunikationsförmåga och är trygg i din yrkesroll. Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Vi förväntar oss och hoppas att du är redo att arbeta efter Region Skånes värderingar, välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Stor vikt läggs vid förmåga till eget ansvar och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Löpande urval tillämpas i tillsättning av denna tjänst. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Mellanvård, barn- och ungdomspsykiatri, i Lund

Kurator
Läs mer Nov 10
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) inom Region Skåne består av regional öppenvård, regional heldygnsvård och specialteamet. Vår psykiatriska öppenvård arbetar med målgruppen barn och ungdomar med svår till medelsvår psykisk ohälsa. Vårt område Bup Lund bedriver specialistpsykiatri inom öppenvården och har drygt 100 medarbetare. Till oss kommer barn och ungdomar upp till 18 år tillsammans med sina familjer från åtta kommuner. Inom vår verksamhet finns också Bup:s nya utbildningsmottagning för studenter, vilken drivs i nära samarbete med Lunds universitet. På våra mottagningar utförs bedömningar, utredningar och behandlingar av barn samt ungdomar och vårt arbete inkluderar såväl familj som nätverk.

Vår verksamhet utmärks av en bred barn- och ungdomspsykiatrisk kompetens med ett stort fokus på utvecklingsfrågor och tvärfacklighet, där vi har ett nära samarbete mellan olika yrkesgrupper. Bup inom Region Skåne är ackrediterad universitetssjukvårdsenhet, vilket bland annat innebär att vi har ett nära samarbete med den medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning.

Mellanvården tar emot patienter från 4 till 18 år och deras familj/nätverk med utökade vårdbehov, patienter som inte anses vara i behov av heldygnsvård men har behov av mer resurskrävande insatser än vad öppenvården kan erbjuda. Detta för att problematiken i sig innebär att patienten inte kan ta sig från hemmet eller sköta en tidsbeställd till mottagning eller för att problematiken är så komplicerad att det krävs mer omfattande insatser, såväl innehålls- som tidsmässigt än man kan ge i ordinarie öppenvård.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator till vår mellanvård i Lund. Här välkomnas du av tolv kollegor från olika yrkeskategorier; kuratorer, psykologer, skötare, sjuksköterskor och en överläkare. Vi har ett intressant och lärorikt jobb, som kännetecknas av vårt goda samarbete.

I din roll som kurator hos oss kommer du att arbeta både individuellt och med övriga medarbetare med bedömning och ett brett utbud av behandlingar. Arbetet utförs på mottagning, i hemmet och/eller i barnets närmiljö. En viktig del i arbetet är att samverka kring patienten både inom Bup och med vårdgrannar och de samarbetspartners som patienten kan behöva omkring sig.

Hos oss har vi ett nära tvärprofessionellt samarbete mellan yrkeskategorierna och en öppen arbetsmiljö, vilket möjliggör ett utbyte av kunskaper samt diskussioner om problematik och olika lösningar. Vidare erbjuder vi dig introduktion anpassad utifrån just dina kompetenser och erfarenheter.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. För att vara aktuell för tjänsten har du även genomfört en steg 1-utbildning i familjeterapi. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av behandlingsarbete med familjer och barn och ungdomar. Därutöver ser vi gärna att du innehar ett giltigt B-körkort.

Vi förutsätter att du behåller ditt lugn i stressade situationer, arbetar metodiskt, lösningsfokuserat och är van att ta eget ansvar. Du har god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vikariat till Unga Vuxna mottagningen, socionom.

Kurator
Läs mer Nov 4
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.Om oss
Mottagningen för Unga vuxna är en integrerade verksamhet i samverkan mellan Lunds-, Kävlinge och Staffanstorps kommuner tillsammans med primärvården.

Unga vuxna är en förebyggande mottagning för personer mellan 16 och 29 år som börjat må dåligt, kanske inte vet varför, men som behöver stöd eller hjälp för att ta reda på vad man är i behov av och eller kan lära sig att hantera själv. Mottagningen erbjuder kortare individuella stödkontakter, gruppverksamhet utifrån olika inriktningar samt stöd och hjälp att vidare till annan insats om detta behov finns. Arbetsgruppen på mottagningen består av socionom, sjuksköterska, psykolog, psykiatriker, allmänläkare samt medicinsk sekreterare. Mottagningen samverkar mycket med interna och externa aktörer för att underlätta för den enskilde och gruppen samt för att motverka psykisk ohälsa.  

Arbetsuppgifter
I uppdraget som socionom på Unga Vuxna mottagningen ingår mestadels samtal utifrån individuella kontakter. Viss gruppverksamhet kan förekomma om erforderlig utbildning inom metoder finns, som exempelvis ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och UP (Unifeid protocol). De individuella samtalen är av kartläggande och stödjande karaktär. Strävan är att målgruppen har en kortare kontakt med mottagningen för att därigenom sedan kunna hantera sin situation själva, alternativt hjälpas vidare till annan insats om fortsatt behov av kontakt finns. För att den enskilde ska bli hjälpt på bästa sätt förekommer mycket samverkan med andra vårdinsatser och socialtjänst. Arbetet utförs dagtid måndag till fredag. Både intern och extern handledning erbjuds. 

Vi söker dig som
Vi söker dig som har socionomexamen eller har en utbildningsnivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du vidare utbildning inom något av följande CFT (Copassionfokuserad terapi), ACT (Acceptance and Commitment Therapy) eller UP (Unified protocol) är det meriterande, likaså om du har en Steg 1-utbildning inom KBT.

Vi önskar vidare att du har erfarenhet av socialarbete, gärna från samtalsmottagningen med ovan nämnd målgrupp. Har du erfarenhet av både socialtjänst och hälso- och sjukvården är det en extra merit då verksamheten arbetar utifrån ett tvärprofessionellt förhållningssätt, dubbla lagstiftningar att förhålla sig till, samt två huvudmän (Kommun och Region). 

För att på bästa sätt kunna möta målgruppen vill vi att du har en empatisk förmåga och är flexibel och strukturerad i ditt arbetssätt . Du har förmåga att med lätthet stötta personer för att hjälpa dem skapa en helhetssyn av sin problembild.

Om ovan stämmer in på dig kan vi erbjuda dig en arbetsplats med härliga och glada kollegor med hög kompetens inom området som gör stor skillnad för målgruppen och arbetet med att motverka psykisk ohälsa.   

Välkommen med din ansökan.

Övrigt
Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Lunds kommun erbjuder också friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. Läs mer om våra förmåner här: https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/formaner-for-dig-som-medarbetare

Ansök nu

Kurator till Habiliteringsmottagning barn och unga Lund

Kurator
Läs mer Okt 17
Gör skillnad. Varje dag.

Är du utbildad socionom som söker ett utvecklande och stimulerande arbete i ett gott arbetsklimat? Vill du arbeta i team och samtidigt få möjligheten att påverka ditt arbete? Då kan tjänsten som kurator på Habiliteringsmottagning barn och unga i Lund vara rätt för dig!

Varmt välkommen till verksamhetsområde habilitering, en kunskapsorganisation som präglas av respektfullt bemötande, engagemang, samarbete och hög kompetens. Här möter vi alla utifrån individuella förutsättningar och vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande och alla människors rätt att uttrycka sin mening.

Verksamhetsområde habilitering vänder sig till barn, ungdomar och vuxna som har varaktiga funktionsnedsättningar såsom rörelsenedsättning, autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer, närstående samt personal. Verksamheten bygger på ett tvärprofessionellt och personcentrerat arbetssätt, vilket innebär att våra patienter har full delaktighet i planering, utvärdering och uppföljning av insatserna. I verksamheten arbetar olika yrkeskategorier såsom fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, kurator, specialpedagog, dietist, sjuksköterska, läkare, fritidskonsulent, badmästare och medicinsk sekreterare.

På Habiliteringsmottagning barn och unga Lund vänder vi oss till barn och unga upp till 17 års ålder och deras familjer. Vi är cirka 30 medarbetare på enheten och vi söker nu dig som vill bli en av oss i rollen som kurator. Med stort engagemang och bred kompetens arbetar vi varje dag för att komma närmare vår målbild om att individer med funktionsnedsättningar ska kunna leva ett gott liv utifrån sina egna val.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete, nära teamarbete med många professioner och goda utvecklingsmöjligheter.

Rollen innefattar bland annat arbete med att ge information om samhällets sociala lagstiftning, service och resurser samt bidra till att barn, ungdomar och deras familjer, vid behov, får dessa insatser. Du ger familjerna hjälp genom stödjande och krisbearbetande samtal samt har ansvar för att sociala och psykologiska aspekter beaktas i habiliteringsteamets arbete. Vidare stödjer du barnens/ungdomarnas självständighetsutveckling och/eller främjar deras medvetande om sin funktionsnedsättning enskilt eller i grupp. Många av våra insatser och kontakter med patienten, familjen och dess nätverk sker på distans så som via 1177, video och telefon.

Som kurator deltar du i utbildningsinsatser till barnet/ungdomen själv, föräldrar och övrigt nätverk. Därtill är du involverad i kartläggning och planeringen av insatser tillsammans med barn/ungdomar, familj, habiliteringsteam och övrigt nätverk såsom skola, barn- och ungdomspsykiatri och Socialtjänsten. I ditt arbete medverkar du utifrån en helhetssyn till samordning av habiliterings- och övriga samhällsinsatser.

Vi erbjuder dig en gedigen introduktion och handledning för att du på bästa möjliga sätt ska komma in i din yrkesprofession.

Tjänsterna avser en tillsvidareanställning med tillträde 23-01-09 eller enligt överenskommelse och ett vikariat med tillträde 23-01-09 eller enligt överenskommelse, till och med 2023-12-31. Arbetstiden är förlagd måndag-fredag, klockan 8-16.30, kvällstid: måndagar till klockan 18.30.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en godkänd socionomutbildning, goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift samt ett giltigt B-körkort. Utbildning som legitimerande Hälso- och sjukvårdskurator är meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med barn och ungdomar med varaktig funktionsnedsättning, habiliteringsarbete, familjearbete och/eller barnpsykiatrisk verksamhet. Kunskap om intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning och autism ses som en fördel. För tjänsten är det meriterande om du har ett intresse av att arbeta i tvärvetenskapliga team samt utbildning i och erfarenhet av familjearbete.

För att bli framgångsrik i din roll och trivas hos oss är du en person som lägger stor vikt vid att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas. Du har lätt för att samarbeta, samtidigt som du innehar ett flexibelt arbetssätt och trivs med att arbeta självständigt där du tar ansvar för ditt arbete. Därutöver ser vi gärna att du trivs väl med att arbeta som en del av ett team, är initiativrik, engagerad och flexibel. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi planerar att hålla intervjuer 24, 25 och 28 november. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till nytt digitalt behandlingsteam, Första linjen i Lund

Kurator
Läs mer Okt 20
Gör skillnad. Varje dag.

Nu har du chansen att vara med i uppstarten och utformningen av en ny verksamhet tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor. Om du trivs med digitala arbetssätt och söker en flexibel arbetssituation i ett utvecklingsorienterat sammanhang med hög kompetens är du välkommen till oss på Bups digitala behandlingsteam. Hos oss kommer du få vara med och bidra till att fler barn, unga och deras närståendes får hjälp med psykiska ohälsa samtidigt som du bidrar till utveckling och forskning kring internetbehandling.

På Bup Skåne vill vi vara med och bygga framtidens hälsosystem med nya digitala behandlingsinsatser för barn och unga som lider av psykisk ohälsa. Därför startar nu vårt digitala internetbehandlingsteam sitt arbete med behandlingar för barn och deras familjer på både primär- och specialistnivå. Som medarbetare erbjuds du ett flexibelt arbete med goda möjligheter att påverka din arbetssituation gällande arbetsuppgifter och geografisk placering. Du kommer att erbjudas en mycket spännande och utvecklande tjänst i ett prioriterat sammanhang där du arbetar nära meriterade och disputerade kollegor inom området.

ARBETSUPPGIFTER
I dina arbetsuppgifter ingår bedömningar, digitala behandlingar samt att ingå i utvecklings- och forskningssammanhang. Våra digitala insatser utgörs idag av såväl I-KBT (Internetbaserad kognitiv beteendeterapi) som annan digital vård, såsom digitala gruppbehandlingar. Tyngdpunkten för dina arbetsuppgifter kommer utgöras av arbete med I-KBT. Redan idag finns ett brett utbud av digitala behandlingsinsatser och vi arbetar ständigt med utveckling, detta för att säkra jämlik vård över hela Skåne för barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Ditt kliniska arbete kan innefatta video-, telefon- och fysiska besök. Teamet kommer samarbeta med Bup:s forsknings- och utvecklingsenhet. I din roll kommer du även att arbeta med metod- och implementeringsstöd till chefer och kollegor inom Bup.

Om du önskar kombinera arbetet i digitala behandlingsteamet med sedvanligt behandlingsarbete på någon av våra mottagningar går det att diskutera.

Placeringsort är Lund med möjlighet att arbeta på distans eller på annan mottagning i Skåne.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har godkänd socionomexamen med grundläggande psykoterapiutbildning, KBT, eller motsvarande. Vi ser det som positivt om du har legitimation som hälso- och sjukvårdskurator. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Du har stort intresse av och god kännedom om digitala behandlingar. Därtill har du gärna god erfarenhet av arbete med digital vård gentemot barn, ungdomar och deras familjer.

Utöver digital kompetens har du väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i skrift samt intresse av att arbeta med innovationsuppdrag. Du är van att arbeta såväl självständigt som i team och att bedriva ditt arbete ur ett barnrättsperspektiv är en självklarhet för dig. Arbetet kommer att bedrivas på flera samverkansplan regionalt och nationellt och därför är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter positivt. Då vi är måna om att hitta rätt person till tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och kapacitet att hantera flera pågående uppdrag parallellt.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till VO akutsjukvård och internmedicin i Lund

Kurator
Läs mer Okt 19
Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse för att arbeta inom akut verksamhet och som vill vidareutvecklas inom detta område!

Verksamhetsområde (VO) akutsjukvård och internmedicin omfattar akutmottagningar i både Lund och Malmö, fem internmedicinska avdelningar, medicinmottagning, samt akutvårdsavdelning intermdiärvård (AIMA) i Lund och akutvårdsavdelning (AVA) i Malmö. I både Malmö och Lund har vi även uppdrag om cirka 50 procent mot intensivvårdsavdelning (IVA). Våra kuratorer ingår i verksamhetsområdets rehabenhet tillsammans med arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Inom enheten finns det totalt sex kuratorstjänster.

ARBETSUPPGIFTER
Då en av våra kuratorer går vidare mot nya utmaningar söker vi nu en ny kollega!

Du kommer att arbeta inom VO akutsjukvård och internmedicin med placering i Lund. I Lund arbetar två kuratorer med gemensamt ansvar för Akutmottagningen, IVA, AIMA och Medicinavdelning 8. I Malmö arbetar fyra kuratorer på Akutmottagningen, AVA, IVA samt de fyra internmedicinska avdelningarna där äldre och multisjuka patienter vårdas. Som kurator hos oss arbetar du med akut krisstöd, utredande- och/eller bedömningssamtal, stöd i kontakt med myndigheter och andra samhällsfunktioner samt information om samhällets resurser.

Det psykosociala arbetet inom verksamhetsområdet riktar sig mot patienter och deras närmast anhöriga i alla åldrar. Vid behov arbetar du även med avlastande samtal för personalen i samband med extra påfrestande händelser. Vidare kommer du att ha ett viktigt uppdrag att handleda socionomkandidater under vissa terminer. Vi erbjuder dig tillgång till kontinuerlig handledning och stora möjligheter till kompetensutveckling, genom såväl interna som externa utbildningar.

Eftersom vår verksamhet präglas av akuta insatser får du ett omväxlande arbete med dagar som vanligtvis inte går att planera i förväg och där långa samtalskontakter är mindre vanliga. Helgberedskap enligt schema ingår inom Skånes universitetssjukvård.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har du godkänd socionomexamen och goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med akut krisstöd inom hälso- och sjukvård är detta meriterande. Vi ser även gärna att du tidigare har arbetat som kurator men det är inget krav. Det är meriterande om du har grundläggande psykoterapiutbildning steg 1 och/eller annan vidareutbildning som av arbetsgivare bedöms likvärdig.

För att lyckas i tjänsten har du ett professionellt förhållningssätt samt förmåga att organisera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du har god initiativförmåga, är flexibel samt är van vid att arbeta både självständigt och i team med andra yrkeskategorier. Vidare trivs du att arbeta i en verksamhet med akuta ärenden där tempot kan variera. Vi lägger stor vikt vid mognad och personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Mellanvården, barn- och ungdomspsykiatri, i Lund

Kurator
Läs mer Nov 3
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) inom Region Skåne består av regional öppenvård, regional heldygnsvård och specialteamet. Vår psykiatriska öppenvård arbetar med målgruppen barn och ungdomar med svår till medelsvår psykisk ohälsa. Vårt område Bup Lund bedriver specialistpsykiatri inom öppenvården och har drygt 100 medarbetare. Till oss kommer barn och ungdomar upp till 18 år tillsammans med sina familjer från åtta kommuner. Inom vår verksamhet finns också Bup:s nya utbildningsmottagning för studenter, vilken drivs i nära samarbete med Lunds universitet. På våra mottagningar utförs bedömningar, utredningar och behandlingar av barn samt ungdomar och vårt arbete inkluderar såväl familj som nätverk.

Vår verksamhet utmärks av en bred barn- och ungdomspsykiatrisk kompetens med ett stort fokus på utvecklingsfrågor och tvärfacklighet, där vi har ett nära samarbete mellan olika yrkesgrupper. Bup inom Region Skåne är ackrediterad universitetssjukvårdsenhet, vilket bland annat innebär att vi har ett nära samarbete med den medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator till vår Mellanvård som finns i Lund.

Mellanvården tar emot patienter 4-18 år och deras familj/nätverk med utökade vårdbehov, patienter som inte anses vara i behov av heldygnsvård men har behov av mer resurskrävande insatser än vad öppenvården kan erbjuda.
Detta för att problematiken i sig innebär att patienten inte kan ta sig från hemmet eller sköta en tidsbeställd till mottagning eller för att problematiken är så komplicerad att det krävs mer omfattande insatser, såväl innehålls- som tidsmässigt än man kan ge i ordinarie öppenvård.

I din roll som kurator hos oss kommer du att arbeta både individuellt och med övriga medarbetare med bedömning och ett brett utbud av behandlingar. Arbete utförs på mottagning, i hemmet och/eller i barnets närmiljö.
En viktig del i arbetet är att samverka kring patienten både inom BUP och med vårdgrannar och de samarbetspartners som patienten kan behöva omkring sig.

Hos oss har vi ett nära tvärprofessionellt samarbete mellan yrkeskategorierna och en öppen arbetsmiljö, vilket möjliggör ett utbyte av kunskaper samt diskussioner om problematik och olika lösningar. Vidare erbjuder vi dig introduktion anpassad utifrån just dina kompetenser och erfarenheter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Krav på att du genomfört en Steg 1 utbildning i familjeterapi. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av behandlingsarbete med familjer och barn och ungdomar. Därutöver ser vi gärna att du har erfarenhet av Melior och innehar ett giltigt B-körkort.

Vi förutsätter att du behåller ditt lugn i stressade situationer, arbetar metodiskt, lösningsfokuserat och är van att ta eget ansvar. Du har god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Teamledare till Nationell högspecialiserad vård för självskadebeteende i Lu

Kurator
Läs mer Okt 2
Gör skillnad. Varje dag.

Under 2022 gav Socialstyrelsen Psykiatri Skåne uppdraget att bedriva nationell högspecialiserad vård (NVH) för personer med allvarligt självskadebeteende. Denna planeras att starta 2023. Vi söker nu en driven teamledare till detta spännande projekt!

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund delas in i tre områden med inriktning allmänpsykiatrisk heldygnsvård, allmänpsykiatrisk öppenvård och beroende/psykos. Verksamhetsområdet har cirka 550 medarbetare. Vi värnar om en god arbetsmiljö och det är något som vi på enheten aktivt arbetar med att bevara. Samarbete, stark teamkänsla och ett gott bemötande är självklarheter för oss.

NHV-vården kommer att bedrivas som ett konsultationsteam i öppenvård med utgångspunkt från psykiatrin i Lund. Teamet är tvärprofessionellt och består av erfaren personal med olika vårdyrkesbakgrund med särskild kunskap om självskadebeteende. NHV-teamet skall stödja regioner och kliniker i hela riket kring patienter med svårbehandlat självskadebeteende vilket kan innebära bedömning, handledning, konsultation, utbildning , behandlingsplanering och liknande insatser.

Arbetet kommer att präglas av hög kompetens med närhet till forskning och undervisning. Psykiatriforskning Skåne är en enhet inom forskning-, utveckling- och utbildningsavdelningen (FoUU) vid förvaltning Psykiatri, habilitering, och hjälpmedel. Verksamheten är ett samarbete mellan Region Skåne, universitet och högskolor, och arbetar för att forskning ska bli en del av vardagen på mottagningar och avdelningar inom psykiatrin.

Läs mer om forskningen vid Avdelningen för Psykiatri, Lunds universitet här: https://portal.research.lu.se/sv/organisations/psychiatry-lund

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi en driven teamledare som vill vara en del av vårt kompetenta team. Vi vänder oss till dig som har ett särskilt intresse för svårbehandlat självskadebeteende.

I ditt uppdrag som teamledare ansvarar du för att samordna arbetet i teamet, se till att rutiner och information är uppdaterade, samt hantera remisser och ha viss kontakt med inremitterande kliniker. Utifrån din kunskap bistår du också i det direkta patientarbetet. Då upplägger är nytt kommer en del av ditt uppdrag bli utforma goda och ändamålsenliga rutiner med stöd av teamets övriga medlemmar.

Uppdraget är över två år med goda möjligheter till förlängning. Du erbjuds en tillsvidareanställning utifrån din profession i grunden.

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning samt med utbildning i en vårdprofession. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för tjänsten. För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av forskning och av arbete med självskadebeteende.

För att trivas hos oss tror vi att du har en god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation, såväl muntligt som skriftligt. Som person är du lyhörd, drivande och bidrar gärna i vårt utvecklings- och förändringsarbeten. Vidare anpassar du ditt arbete ifrån verksamhetens behov. Då samarbete förekommer med andra yrkesprofessioner är det viktigt att du är intresserad av och har lätt för teamarbete. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom forskning och ett intresse för att delta i forskning. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handledande skolkurator till Lund

Kurator
Läs mer Okt 18
Arbetsbeskrivning
Klara SkolPool samarbetar med fler än 100 skolor och har över 250 konsulter ute på uppdrag. Klara SkolPool erbjuder all personal inom elevhälsa samt möjligheten att avlasta rektorer med det medicinska och psykologiska vårdgivaransvaret. Vi stödjer skolan i det viktiga elevhälsoarbetet och vårt mål är att bedriva Sveriges bästa elevhälsa.
Som kurator har du en viktig roll på skolan och i elevhälsoteamet.

Nu söker vi för kunds räkning en samordnande skolkurator i Lund. Uppdraget är på deltid, 20% i veckan med start 1/11 och pågår löpande till och med mars 2023.
God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs, samt erfarenhet av genomförande av sociala utredningar. I uppdraget ingår handledning av andra skolkuratorer.


Din bakgrund
För att vara aktuell för denna tjänst ska du vara utbildad socionom, önskvärt med erfarenhet av arbete inom skola.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Handledning av skolkuratorer
- Stöd i genomförande av sociala utredningar
- Vara tillgänglig för rådgivning och konsultation
- Samverka med socialtjänst, ungdomsmottagning, polis etc.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du känner igen dig i följande:
- Självgående
- Ansvarstagande
- Social och utåtriktad
- Flexibel
- Förtroendeingivande


Om oss
Med personlig service och lång erfarenheten i branschen hjälper vi såväl offentliga som privata uppdragsgivare med både det medicinska vårdgivaransvaret och bemanningslösningar för all personal inom elevhälsa. Att satsa på elevhälsan är att investera långsiktigt i elevernas välmående, hälsa, studieresultat och framtid och det är vi glada för att denna skola gör.
Ambeas verksamhetsområde Klara är en av Sveriges ledande aktörer för bemanning inom vård, omsorg och skola. Klara arbetar enligt ett kvalificerat ledningssystem, Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk elevhälsa och GDPR. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag och är ISO-certifierade.
Klara ska vara kvalitetsledande i allt som görs och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Läs gärna mer på www.klarakompetens.se

Ansök nu

Kurator till Neurologen/neurokirurgen i Lund

Kurator
Läs mer Okt 10
Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi en kurator till enhet Neurorehab som är en del av verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, geriatrik och minne. Vi välkomnar dig som önskar ett varierat och utvecklande uppdrag i vår kunniga och trevliga rehabgrupp.

VO neurologi, rehabiliteringsmedicin, geriatrik och minne består av såväl sluten- som öppenvård i både Malmö, Lund och på Orupssjukhuset utanför Höör. Neurologiska enheterna i Lund och Malmö ansvarar för neurologisk diagnostik, vård och behandling inom lokala upptagningsområdet för Sus, övriga Region Skåne och södra sjukvårdsregionen samt bedriver undervisning och forskning. Neurologiska enheten i Lund (www.skane.se/sus/neurologen) har två vårdavdelningar, dagvårdsenhet samt en öppenvårdsmottagning.

De vanligaste diagnoser som vi behandlar är stroke, epilepsi, Parkinsons sjukdom, hjärntumörer och MS. Verksamhetsområdet bemannar också med rehabpersonal inom Verksamhetsområde neurokirurgi. Neurokirurgen behandlar skador och sjukdomar i hjärna och ryggmärg och ansvarar för all neurokirurgisk vård, undervisning och forskning i södra Sverige.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en kurator till oss på enhet neurorehab med placering på neurokirurgen och neurologen.

I rollen som kurator arbetar du utifrån ett biopsykosocialt perspektiv och med psykosociala utredningar och bedömningar. I detta ingår kris-, stöd- och bearbetande samtal samt motiverande samtal, med eller utan kombination av social information/sociala stödåtgärder.

På neurokirurgen ligger fokus i det akuta skedet och på neurologen utgörs arbetsuppgifterna av mottagningsarbete i både team och enskilt. Familje- och anhörigarbete med särskild uppmärksamhet på barnens situation ingår i arbetet liksom information, konsultation, handledning och utbildning av annan vårdpersonal inom det psykosociala kunskapsområdet, däribland reflektionsgrupp. Utvecklingsarbete inom det psykosociala verksamhetsfältet ingår också, likväl som att handleda studenter från socionomutbildning. Möjlighet finns att ingå den sjukhusövergripande kuratorsberedskapen.
Vi erbjuder extern handledning för våra kuratorer.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad socionom. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som kurator, främst från akutvården och gärna med vana av teamarbete. Vi söker dig som är dynamisk och flexibel och som känner dig trygg i din yrkesroll. Du har god förmåga att organisera, prioritera och ta egna initiativ. Meriterande om du som söker är legitimerad kurator inom hälsosjukvård. Vi ser det som en fördel om du har kunskaper i Melior och Office. Goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift, är en förutsättning för tjänsten.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering, välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Ungdomsmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Okt 7
Gör skillnad. Varje dag.

Inom Primärvården Östra Skåne finns elva fysiska ungdomsmottagningar, en mobil enhet och UM Skåne Online där barnmorskor, sjuksköterskor och kuratorer träffar besökare via videosamtal. Vi är organiserade i fem områden med varsin enhetschef under en gemensam verksamhetschef. Mottagningarna är välfungerade och trivsamma arbetsplatser med engagerade medarbetare. Personalen består av barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer och läkare. Vi arbetar med ungdomar i åldern 12 år tills den dagen ungdomen fyller 23 år. Vårt uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom sexuell hälsa, oönskade graviditeter, sexuellt överförbara sjukdomar samt fysisk och psykisk ohälsa.

Läs mer om ungdomsmottagningen på www.umo.se.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator för ett föräldraledighetsvikariat på cirka ett år till Ungdomsmottagningen i Lund.

Hos oss som kurator kommer du att arbeta med psykosocialt bedömnings- och behandlingsarbete med ungdomar i åldrarna 12 till 23 år. Arbetet innebär huvudsakligen individuella besök, på mottagningen eller digitalt, men har också inslag av förebyggande och utåtriktat arbete till skolklasser eller andra grupper av ungdomar, liksom samverkan med andra verksamheter som riktar sig mot ungdomar.

Du kommer att arbeta tvärprofessionellt tillsammans med mottagningens övriga professioner. Din specifika kompetens är av stor vikt för att teamet ska kunna erbjuda våra besökare ett gott omhändertagande. Handledning ingår. Vi erbjuder dig en trivsam arbetsplats med kollegor som värnar om varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen och utbildning i psykoterapi motsvarande steg 1. Du har också goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Tidigare arbetslivserfarenhet på ungdomsmottagning är en stor fördel i arbetet.

Arbetet förutsätter att du har en positiv grundsyn samt engagemang och respekt för ungas livsvillkor och sexuella hälsa. För att lyckas och trivas i rollen är du kreativ, nytänkande och trivs med att bedriva utvecklingsarbete inom verksamheten tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Sep 27
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Arbetsuppgifter

Som kurator på studenthälsan får du möjlighet att jobba med samtalsbehandling och rådgivning på individnivå samt medverkan i Studenthälsans kurs- och föreläsningsverksamhet.

Det ingår också i arbetsuppgifterna att vara delaktig i utvecklingen av Studenthälsans verksamhet samt att delta i nätverksarbete och samverka med studentorganisationer och olika funktioner såväl inom universitetet som externt.

Du kommer även få jobba med: 

- sk triagesamtal eller bedömningssamtal för att utröna studentens problematik
- Remittering till region Skånes vårdsystem, tex primärvård och psykiatri
- Genomföra individuella samtal samt även hålla i grupper av både förebyggande och behandlande karaktär. Några av våra grupper syftar till att hjälpa studenterna hantera tex prokrastinering, talängslan, stress, oro. 
-  Att hålla seminarier och föreläsningar på svenska och engelska om tex alkohol, stress och prokrastinering
- Vara involverad i ungefär 2 gruppbehandlingar med olika fokus och i utvecklingsarbetet på mottagningen.

 Studenthälsan erbjuder en rad olika förebyggande och behandlande insatser utifrån en modell för stegvis vård. På studenthälsan intresserar vi oss för att främja hälsa på olika sätt och har hela tiden Lunds studenters välmående i fokus.   

Kvalifikationer

- Socionomexamen
- En del av studenterna som söker hjälp hos oss är engelsktalande och de insatser vi jobbar med sker därför på både svenska och engelska. Detta gör att du behöver ha vana att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Vi söker dig som kan strukturera ditt arbete och förhålla dig till studenthälsans uppdrag. Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll och kan arbeta självständigt samt att du har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Vi värdesätter också en god samarbetsförmåga samt kommunikativ förmåga, både i relation till kollegor och till studenter. 

Meriterande

- Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning KBT
- Erfarenhet av att jobba med riskbruksmetoden, ASTP, ACAIP eller andra verktyg för att hantera riskbruk gällande alkohol.
- Erfarenhet av ACT eller FACT
- Vana att arbeta självständigt med bedömning och åtgärdsplanering
- Goda kunskaper om samhällets trygghetssystem och lagar

Övriga villkor

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde enligt överenskommelse

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Studenthälsans uppdrag är att jobba förebyggande och behandlande på individ, grupp och organisationsnivå med studenters hälsa. Detta i syfte för att hjälpa studenterna att klara sina studier. På studenthälsan finns idag 12 medarbetare fördelat över medicinsk sekreterare, läkare, psykologer, kuratorer, arbetsmiljösamordnare och sjuksköterskor. Vi jobbar brett med studenternas hälsa och studieförmåga i fokus. Allt ifrån att stötta organisationen i systematiskt arbetsmiljöarbete till att behandla psykologiska tillstånd som är vanliga, tex stressrelaterad ohälsa, nedstämdhet och ångest eller att utbilda studenter om alkoholens påverkan på oss. Vi har ett strukturerat arbetssätt och implementerar just nu en modell för stegvis vård som innehåller en rad olika insatser beroende på studentens sökorsak. Vi jobbar med tjänster som gruppbehandlingar, kurser, föreläsningar, bedömningar, kortare och ibland längre psykologisk behandling mm.

Sektionen Student och utbildning ger service och administrativt stöd inom utbildningsområdet samt verkar för en god studiemiljö. Sektionen ger stöd till studenter i form av studenthälsa, studievägledning, handledning i studieteknik och akademiskt skrivande samt handläggning inför beslut om pedagogiskt stöd till studenter med funktionsnedsättning. I sektionens ansvarsområde ingår antagning, examensutfärdande och studiedokumentation med dess stödsystem. Dessutom arbetar sektionen med att utvärdera och utveckla metoder för kvalitetssäkring av universitetets utbildningar. Sektionen är systemägare för flera studieadministrativa stödsystem bl a Lubas och SUNET Survey. Sektionen har även ett lokalt systemansvar för Ladok, antagningssystemet NyA samt för administration av Högskoleprovet. Sektionen består av ca 90 medarbetare organiserade i avdelningarna Antagning, Examen, Studieadministrativa system, Utbildningsstrategiskt stöd, Studiestöd och vägledning samt Studenthälsan.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning i Lund

Kurator
Läs mer Sep 30
Gör skillnad. Varje dag.

Är ett empatiskt förhållningssätt och fokus på patienten självklarheter för dig? Vågar du tänka annorlunda och hitta nya bättre sätt att arbeta? Då är vuxenpsykiatrimottagning 1 arbetsplatsen för dig!

Vuxenpsykiatrimottagning 1 i Lund är en specialistpsykiatrisk mottagning med cirka 25 medarbetare. Här utreds och behandlas främst patienter med affektiva sjukdomar, ångesttillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Mottagningen är belägen i psykiatrihuset på Baravägen där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar även finns. Mottagningen ligger i framkant i utvecklingen och arbetar med teambaserad vård. Du kommer således att få arbeta med och bidra till psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalitet.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator som vill vara med och göra värdefull skillnad. Hos oss erbjuds du ett öppet och positivt arbetsklimat med möjlighet att vara med och utveckla enhetens arbete. Välkommen att bli en del av vår mottagning!

I din roll som kurator kommer du att arbeta med vanligt förekommande arbetsuppgifter på mottagningen, som till exempel psykosocialt behandlings- och utredningsarbete. Patientarbetet sker med behandlingsteamet som bas. Utifrån detta sker behandling både i individuella patientkontakter, grupper och i samverkan med andra vårdgrannar och myndigheter. Vi ser dessutom nätverks- och samverkansarbetet som en viktig del i arbetet. Därutöver ingår att vara barnombud och arbete med Mina planer.


KVALIFIKATIONER
För att vara rätt person för tjänsten krävs det att du har en socionomexamen och goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Därutöver ser vi det som en fördel om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och/eller har tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatrin.

Vi tror att du som söker har ett stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar med patienten i fokus. Då ditt arbete sker såväl i team som individuellt, är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kan fatta egna beslut. Därtill värdesätter vi ditt deltagande och engagemang i verksamhetens utveckling. Ditt engagemang, flexibilitet och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande redan innan annonsens sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Habiliteringsmottagning vuxna i Lund

Kurator
Läs mer Sep 22
Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter ett varierande och utvecklande arbete? Då har du kommit helt rätt! Vi på Habiliteringsmottagning vuxna i Lund söker nu en kurator som vill vara en del av vårt härliga och engagerade team.

Habiliteringsmottagning vuxna vänder sig till personer över 18 år som har varaktiga funktionsnedsättningar såsom intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd eller rörelsenedsättning. Vi vänder oss även till patienternas närstående samt personal och assistenter. Verksamheten bedrivs i ett tvärprofessionellt teamarbete tillsammans med psykolog, logoped, sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut.

Habiliteringens arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening.


ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss erbjuds du ett meningsfullt och varierande arbete där patienten är i fokus. I arbetet ingår kontakter med anhöriga och personal. Vi samverkar även med organisationer utanför den egna verksamheten, såsom psykiatri, skola, kommun och myndigheter.

I arbetsuppgifterna ingår det att delta i planeringen av insatser tillsammans med patienten och övrigt nätverk. Hos oss träffar du patienterna över en längre tid och deras behov av insatser växlar i inriktning samt omfattning under hela livet. Som kurator svarar du för den sociala kompetensen i teamet där det bland annat ingår stödsamtal, personlig rådgivning, information om samhällets stödåtgärder, nätverksarbete, konsultation, gruppverksamhet samt utvecklingsarbete.

Hos oss får du en god introduktion till arbetet samt möjlighet att arbeta i ett tvärprofessionellt team med god gemenskap, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag. Vi arbetar kontinuerligt med att skapa en god arbetsmiljö, där alla får vara med att skapa och utveckla trivseln på arbetsplatsen. Det finns goda möjligheter att vara med och utveckla samt förverkliga insatser riktade till patientkretsen, vi har även tillgång till stöd från FoUU-enheten.

Tycker du att detta låter som en spännande tjänst? Välkommen att höra flera av våra medarbetare berätta om hur det är att jobba inom området: https://vard.skane.se/habilitering-och-hjalpmedel/jobba-hos-oss/medarbetarna-berattar

KVALIFIKATIONER
Habiliteringsmottagning vuxna i Lund söker dig som brinner för utveckling och som vill vara med att påverka!

Gällande de formella kraven välkomnar vi dig som har godkänd socionomexamen och tidigare arbetslivserfarenhet som kurator. Du har goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Då resor i tjänsten förekommer är även giltigt B-körkort ett krav. Vidare har du goda datorkunskaper och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i journal- och registreringssystem, exempelvis PMO. Tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar ser vi som meriterande.

Som person är du flexibel, kreativ och utvecklingsorienterad. Vidare förutsätter vi att du är positiv till samarbete både i team och med andra berörda. Vi ser att du som vår framtida kollega delar habiliteringens värdegrund om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening. Då vi är måna om att hitta rätt person till tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till enhet kurator psykolog-barn inom VO barnmedicin i Lund

Kurator
Läs mer Sep 26
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) barnmedicin inom Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 500 anställda. Hos oss utreds och behandlas barn och ungdomar upp till 18 år med olika somatiska sjukdomar. Kuratorerna ingår i enhet kurator psykolog-barn och arbetar mot barnsjukvården vid Sus. Arbetet sker på såväl slutenvårdsavdelningar som i öppenvården. Kuratorn ingår i flertalet team för de olika subspecialiteter eller diagnosgrupper som ingår i verksamheten. Vi strävar mot att skapa ett aktivt lärande, kunskapsdelning och utbildning genom yrkeslivet.

Vi har verksamhet i Malmö och Lund. Din placering kommer att vara i Lund. Inom VO barnmedicin arbetar ett flertal tvärvetenskapliga kompetenser i teamarbete. Vi arbetar enligt FNs barnkonvention och NOBAB standard.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss arbetar du med barn och ungdomar med olika sjukdomar eller skador och deras familjer. Arbetet sker i nära samarbete med verksamhetens övriga kuratorer samt med andra yrkeskategorier i team och på vårdavdelningar.

Arbetet sker inom både sluten- och öppenvården med egen mottagningsverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner, psykosociala utredningar och bedömningar, motivationsarbete, stödsamtal och bearbetande samtal. Du kommer även att få ge information om och bistånd till samhällets stöd samt samverkan med andra verksamheter och myndigheter.

I tjänsten ingår även handledning av socionomstudenter med en viss regelbundenhet samt avlastningssamtal till personalgrupper efter överenskommelse. Viss helgberedskap kan även förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med socionomexamen och ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Vidare har du goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är önskvärt med vidareutbildning i socialt arbete inom hälso- och sjukvård, likaså om du har grundläggande psykoterapiutbildning eller annan för uppdraget adekvat vidareutbildning. Det är meriterande för tjänsten om du har jobbat med barn och deras familjer. Därtill ses erfarenhet av arbete med krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner som en merit.

Hos oss arbetar du självständigt med egna ansvarsområden men också i team tillsammans med andra yrkeskategorier. Du behöver vara trygg i din yrkesroll, ha god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga, vara flexibel och kunna ställa om och prioritera efter arbetets skiftande karaktär. Vidare behöver du ha god initiativförmåga och kunna planera samt strukturera ditt arbete. Då vi är angelägna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras före eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Maria Skåne mellersta och Bup mellanvård i Lund

Kurator
Läs mer Sep 16
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) inom Region Skåne består av regional öppenvård, regional heldygnsvård och specialteamet. Vår psykiatriska öppenvård arbetar med målgruppen barn och ungdomar med svår till medelsvår psykisk ohälsa. Vårt område Bup Lund bedriver specialistpsykiatri inom öppenvården och har drygt 100 medarbetare. Till oss kommer barn och ungdomar upp till 18 år tillsammans med sina familjer från åtta kommuner. Inom vår verksamhet finns också Bup:s nya utbildningsmottagning för studenter, vilken drivs i nära samarbete med Lunds universitet. På våra mottagningar utförs bedömningar, utredningar och behandlingar av barn samt ungdomar och vårt arbete inkluderar såväl familj som nätverk.

Maria Skåne mellersta vänder sig till unga under 25 år med skadligt bruk av alkohol eller droger. Mottagningen drivs i samverkan mellan Bup och vuxenpsykiatrin inom Region Skåne samt kommunerna Burlöv, Eslöv, Höör, Hörby, Kävlinge, Lomma och Lund. Hos oss arbetar flera olika yrkeskategorier så som socionom, kurator, sjuksköterska och läkare med de unga och deras anhöriga.

Mellanvården tar emot patienter i åldern fyra till 18 år samt deras familj och nätverk med utökade vårdbehov. Dessa patienter anses inte vara i behov av heldygnsvård, men har behov av mer resurskrävande insatser än vad öppenvården kan erbjuda. Detta då problematiken i sig själv innebär att patienten inte kan ta sig från hemmet eller sköta ett tidsbokat mottagningsbesök, eller att patienten har så pass komplicerade behov att det krävs mer omfattande insatser, såväl innehålls- som tidsmässigt, än ordinarie öppenvård kan ge.

Vår verksamhet utmärks av en bred barn- och ungdomspsykiatrisk kompetens med ett stort fokus på utvecklingsfrågor och tvärfacklighet, där vi har ett nära samarbete mellan olika yrkesgrupper. Bup inom Region Skåne är ackrediterad universitetssjukvårdsenhet, vilket bland annat innebär att vi har ett nära samarbete med den medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning.

ARBETSUPPGIFTER
Vi ser nu fram emot att välkomna två kuratorer till oss både på mottagningen mellersta Skånes mottagning och på vår mellanvårdsmottagning som finns i Lund!

Som kurator på Mariamottagningen arbetar du självständigt och i samråd med ungdom och familj. En nära samverkan med andra kompetenser både inom och utanför mottagningen utgör grunden i det integrerade arbetssättet. Arbetet förutsätter att du har god förmåga att leda dig själv och på egen hand bedöma och utföra rätt insatser.

I rollen som kurator inom mellanvården arbetar du med bedömning och ett brett utbud av behandlingar både individuellt och tillsammans med dina kollegor. Arbetet utförs på mottagning, i hemmet och/eller i barnets närmiljö. En viktig del i arbetet är att samverka kring patienten både inom Bup samt med vårdgrannar och de samarbetspartners som patienten kan behöva omkring sig. Hos oss har vi ett nära tvärprofessionellt samarbete mellan yrkeskategorierna och en öppen arbetsmiljö, vilket möjliggör ett utbyte av kunskaper samt diskussioner om problematik och olika lösningar. Här får du en introduktion anpassad utifrån just dina kompetenser och erfarenheter.

Din arbetstid kommer huvudsakligen att vara förlagd på Mariamottagningen.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är utbildad socionom, därtill har du goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Du har också erfarenhet av arbete med målgruppen inom hälso- och sjukvård samt erfarenhet av behandlingsarbete och samverkan. Därtill ser vi gärna att du har erfarenhet av Melior och har ett giltigt B-körkort.

Det är meriterande om du har utbildning inom funktionell familjeterapi (FFT), grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning familjeterapi eller kognitiv beteendeterapi (KBT) och/eller erfarenhet av arbete med återfallsprevention, A-CRA, CRAFT, HAP och motiverande samtal (MI).

För att trivas hos oss och lyckas i rollen ser vi att du är van vid att planera och organisera ditt arbete självständigt samt att du är en god lyssnare, empatisk och har förmåga att sätta dig in i familjernas situation. Du är också lugn och trygg i din roll som kurator samt har ett gott bemötande gentemot patienter, anhöriga och kollegor. Därtill arbetar du metodiskt och lösningsfokuserat, likaså värdesätter vi att du har god kommunikationsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till enhet kurator psykolog-barn inom VO barnmedicin i Lund

Kurator
Läs mer Sep 9
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) barnmedicin inom Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 500 anställda. Hos oss utreds och behandlas barn och ungdomar upp till 18 år med olika somatiska sjukdomar. Kuratorerna ingår i enhet kurator psykolog-barn och arbetar mot barnsjukvården vid Sus. Arbetet sker på såväl slutenvårdsavdelningar som i öppenvården. Kuratorn ingår i flertalet team för de olika subspecialiteter eller diagnosgrupper som ingår i verksamheten. Vi strävar mot att skapa ett aktivt lärande, kunskapsdelning och utbildning genom yrkeslivet.

Vi har verksamhet i Malmö och Lund. Din placering kommer att vara i Lund. Inom VO barnmedicin arbetar ett flertal tvärvetenskapliga kompetenser i teamarbete. Vi arbetar enligt FNs barnkonvention och NOBAB standard.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss arbetar du med barn och ungdomar med olika sjukdomar eller skador och deras familjer. Arbetet sker i nära samarbete med verksamhetens övriga kuratorer samt med andra yrkeskategorier i team och på vårdavdelningar.

Arbetet sker inom både sluten- och öppenvården med egen mottagningsverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner, psykosociala utredningar och bedömningar, motivationsarbete, stödsamtal och bearbetande samtal. Du kommer även att få ge information om och bistånd till samhällets stöd samt samverkan med andra verksamheter och myndigheter.

I tjänsten ingår även handledning av socionomstudenter med en viss regelbundenhet samt avlastningssamtal till personalgrupper efter överenskommelse. Viss helgberedskap kan även förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med socionomexamen och ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Vidare har du goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är önskvärt med vidareutbildning i socialt arbete inom hälso- och sjukvård, likaså om du har grundläggande psykoterapiutbildning eller annan för uppdraget adekvat vidareutbildning. Det är meriterande för tjänsten om du har jobbat med barn och deras familjer. Därtill ses erfarenhet av arbete med krisstöd vid akuta kris- och sorgereaktioner som en merit.

Hos oss arbetar du självständigt med egna ansvarsområden men också i team tillsammans med andra yrkeskategorier. Du behöver vara trygg i din yrkesroll, ha god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga, vara flexibel och kunna ställa om och prioritera efter arbetets skiftande karaktär. Vidare behöver du ha god initiativförmåga och kunna planera samt strukturera ditt arbete. Då vi är angelägna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras före eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning rehabilitering i Lund

Kurator
Läs mer Sep 8
Gör skillnad. Varje dag.

Rehabteamet i Lund tillhandahåller rehabiliterande insatser som ett komplement till traditionell behandling på de allmänpsykiatriska mottagningarna. Vi är ett tvärprofessionellt team bestående av sju medarbetare av professionerna arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, sjuksköterska, skötare och medicinska sekreterare. Vi är en arbetsplats som kännetecknas av ett tätt samarbete kollegor sinsemellan, ett nyfiket och utåtriktat arbetssätt samt att vi har en variation av arbetsuppgifter.

Genom en individanpassad och strukturerad grupprehabilitering vill vi på rehabteamet stimulera patienterna till ökad aktivitet och fler sociala kontaktytor utanför hemmet. Våra insatser syftar även till att ge patienterna möjlighet att återfå och utveckla förmågor samt ge dem en medvetenhet kring sina resurser när det gäller personlig vård, hemliv och fritid. Likaså vill vi ge kunskap kring hur patienterna kan påverka sitt mående genom kost, motion, sömn och stresshantering. Insatserna syftar i huvudsak till att öka patienternas beredskap återgå i studier alt arbete. Rehabiliteringen sker i nära samarbete med patientens läkare och behandlare på öppenvårdsmottagningen samt berörda instanser såsom Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator som vill vara med och göra värdefull skillnad. Hos oss erbjuds du ett öppet och positivt arbetsklimat med möjlighet att vara med och utveckla enhetens arbete. Välkommen att bli en del av vår mottagning!

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av aktivitetsbaserad rehabilitering och tillsammans med dina kollegor kommer du att ta rollen som grupphandledare. Följaktligen kommer du även att fungera som kontaktperson till patienterna och hålla i individuella samtal där rehabiliteringen planeras och utvärderas. Du är också barnombud och arbetar utifrån metoden Föra barn på tal.


KVALIFIKATIONER
För att vara rätt person för tjänsten krävs det att du har en socionomexamen och goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Därutöver ser vi det som en fördel om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, har tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatrin och/eller av rehabilitering.

Vi tror att du som söker har ett stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar med patienten i fokus. Då ditt arbete sker såväl i team som individuellt, är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kan fatta egna beslut. Därtill värdesätter vi ditt deltagande och engagemang i verksamhetens utveckling. Ditt engagemang, flexibilitet och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande redan innan annonsens sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning i Lund

Kurator
Läs mer Sep 5
Gör skillnad. Varje dag.

Är ett empatiskt förhållningssätt och fokus på patienten självklarheter för dig? Vågar du tänka annorlunda och hitta nya bättre sätt att arbeta? Då är vuxenpsykiatrimottagning 1 arbetsplatsen för dig!

Vuxenpsykiatrimottagning 1 i Lund är en specialistpsykiatrisk mottagning med cirka 25 medarbetare. Här utreds och behandlas främst patienter med affektiva sjukdomar, ångesttillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Mottagningen är belägen i psykiatrihuset på Baravägen där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar även finns. Mottagningen ligger i framkant i utvecklingen och arbetar med teambaserad vård. Du kommer således att få arbeta med och bidra till psykiatrisk vård som präglas av samarbete, öppenhet och kvalitet.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kurator som vill vara med och göra värdefull skillnad. Hos oss erbjuds du ett öppet och positivt arbetsklimat med möjlighet att vara med och utveckla enhetens arbete. Välkommen att bli en del av vår mottagning!

I din roll som kurator kommer du att arbeta med vanligt förekommande arbetsuppgifter på mottagningen, som till exempel psykosocialt behandlings- och utredningsarbete. Patientarbetet sker med behandlingsteamet som bas. Utifrån detta sker behandling både i individuella patientkontakter, grupper och i samverkan med andra vårdgrannar och myndigheter. Vi ser dessutom nätverks- och samverkansarbetet som en viktig del i arbetet. Därutöver ingår att vara barnombud och arbete med Mina planer.


KVALIFIKATIONER
För att vara rätt person för tjänsten krävs det att du har en socionomexamen och goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Därutöver ser vi det som en fördel om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och/eller har tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatrin.

Vi tror att du som söker har ett stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar med patienten i fokus. Då ditt arbete sker såväl i team som individuellt, är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kan fatta egna beslut. Därtill värdesätter vi ditt deltagande och engagemang i verksamhetens utveckling. Ditt engagemang, flexibilitet och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande redan innan annonsens sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Bup mottagning bipolär och psykos i Lund

Kurator
Läs mer Aug 1
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta med att ge stöd och behandling till barn och ungdomar samt deras familjer?

Mottagningens uppdrag är att erbjuda utredning, stöd och behandling för barn och ungdomar med bipolära och psykotiska tillstånd. Vi är en specialiserad mottagning med hela Skåne som upptagningsområde. På mottagningen samarbetar specialister inom olika yrkesområden för att ge ett individualiserat omhändertagande för varje barn och familj som kommer i kontakt med oss. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver en del av vården i patientens hem eller närmiljö.

Vi strävar efter att ligga i framkant gällande aktuell forskning och erbjuda insatser som är effektiva och evidensbaserade. Vi som arbetar på mottagningen är barn och ungdomspsykiater, psykolog, sjuksköterska, skötare, medicinsk sekreterare och kurator.

Nu söker vi en kuratorkollega som har erfarenhet av barn och ungdomspsykiatri, har lätt för att samarbeta och som trivs med både teamarbete och att självständigt driva sin egen och mottagningens utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett spännande, roligt och viktigt arbete i en organisation som är i utveckling och där tvärprofessionellt samarbete är en självklarhet? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vi välkomnar nu en kurator med steg 1-kompetens till oss på den regionala Barn- och ungdomspsykiatrimottagning (Bup). Mottagningen för bipolär och psykos ingår i verksamhetsområde Bup regional heldygnsvård med specialmottagningar.

En viktig del i ditt arbete är att stödja föräldrar och familjens nätverk under behandlingsprocessen. Det innebär bland annat föräldrasamtal, krissamtal, familjebehandling med betoning på psykopedagogiska interventioner, kontakter med vårdgrannar som till exempel barn och ungdomshabilitering, skola, socialtjänst och LSS.
I arbetet ingår också att aktivt medverka i behandlingskonferenser, sammankalla och hålla samordnad individuell plan (SIP) samt delta i konsultativt arbete både internt och externt. Mottagningen arbetar mobilt och bedriver delar av vården hembaserat när det behövs. I vissa ärenden kommer du i det kliniska arbetet att arbeta med tolk. Du kommer också medverka som behandlare i mottagningens gruppbehandling. I arbetsuppgifterna ingår även metodutveckling och utvärdering av mottagningens behandlingsinsatser.

Hos oss tilldelas du en personlig mentor. Du kommer få möjlighet till egen utveckling och stöd i ditt vardagliga arbete av erfarna medarbetare! Teamet har regelbunden extern handledning. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider och ett team med trevliga kollegor som alltid ställer upp för varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med steg 1-kompetens i psykoterapi. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med den aktuella patientgruppen. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Vi ser också att du har god kunskap om Socialtjänstlagen med inriktning på barn och ungdomar. Om du har erfarenhet av psykoterapeutiskt behandlingsarbete med barn och unga ses det som meriterande för tjänsten. Körkort är önskvärt.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är lyhörd, har god kommunikationsförmåga och är trygg i din yrkesroll. Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Vi förväntar oss och hoppas att du är redo att arbeta efter Region Skånes värderingar, välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Stor vikt läggs vid förmåga till eget ansvar och personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregis
ter kommer att göras innan eventuell anställning.

Fortlöpande rekrytering tillämpas i tillsättning av denna tjänst. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till vuxenpsykiatriavdelning i Lund

Kurator
Läs mer Aug 15
Gör skillnad. Varje dag.

Är du intresserad av psykiatri och teamarbete? Då kanske du är vår nästa kollega. Avdelning 2 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårds avdelning i Lund med plats för 16 patienter. Hos oss arbetar sjuksköterskor, skötare, psykolog, kurator, medicinsk sekreterare och läkare. På vår enhet präglas arbetet av att alla professioner bidrar med sin kunskap. Då vår nuvarande kurator skall lämna oss efter många år på enheten letar vi efter en efterträdare.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team. Du kommer att ha en viktig uppgift i att agera barnombud och förmedla information om sociala stödåtgärder samt att samverka med myndigheter, vårdgivare och andra samarbetspartners. I tjänsten ingår det att hålla dig uppdaterad inom socialtjänst- och sjukförsäkringsområdet. Arbetsuppgifterna innefattar även handledning av kommande socionomstudenter.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en godkänd socionomexamen och det är meriterande om du har arbetat både inom kommun och region. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Du bör ha erfarenhet av att möta människor med psykisk ohälsa som befinner sig i svåra situationer.

För att trivas i rollen som kurator ska du vara trygg i din yrkesroll och kunna hantera komplexa situationer som uppstår under arbetsdagen. Kuratorns roll är att se hur patientens livssituation påverkar mående och behandling. Det är av vikt att kunna arbeta självständigt med egna ansvarsområden. Du har god förmåga att organisera, prioritera och ta egna initiativ. Då en stor del av arbetsdagen innebär arbete och samverkan i teamet på avdelningen lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga och flexibilitet.

I denna rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator, vikariat, till Vuxenpsykiatrimottagning beroende i Lund

Kurator
Läs mer Aug 3
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta med kompetenta och prestigelösa kollegor som generöst delar med sig av sin kunskap? Då har du kommit rätt!

Vuxenpsykiatrimottagning beroende är en öppenvårdsmottagning som har i uppdrag att utreda, diagnosticera och ge behandling till patienter med alkohol-, narkotika-, blandberoende och samsjuklighet av sådan allvarlighetsgrad att specialistvård krävs. På mottagningen är vi ett tvärprofessionellt team bestående av specialistläkare, enhetschef, sjuksköterskor, kurator, psykolog, ST-läkare, skötare och medicinsk sekreterare.

Hos teamet finns en lust att veta mer och vi försöker att kontinuerligt hålla oss uppdaterade kring vad som händer inom vår specialitet. Behandlingen på mottagningen innefattar omvårdnad med stödsamtal, provtagning, återfallsprevention, psykologisk terapi och farmakologisk behandling samt samordning med olika myndigheter och vårdgrannar gällande vårdplanering och samordnad individuell plan (Sip). Vid behov och vid misstanke om samsjuklighet så krävs det oftast psykologisk utredning som komplement till den diagnostisering som görs.

Mottagningen har ett tätt samarbete med Vuxenpsykiatriavdelning 8 beroende och tillsammans utgör vi en upparbetad vårdkedja för patienter som söker hjälp för sitt substansbrukssyndrom.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss arbetar du i team och i nära samarbete med andra yrkesgrupper. Du medverkar vid teambedömningar och samordnar med externa parter, så som socialtjänsten. Vi förväntar oss att du på ett professionellt sätt bistår dina kollegor och samarbetspartners med din specifika kompetens gällande sociala frågor och medföljande lagstiftning, samt uppmärksammar ett anhörig- och barnperspektiv.

Både individuella samtal med patienter och insatser i grupp förekommer i tjänsten. Vidare kommer du vara delaktig i enhetens utvecklingsarbete och vi uppskattar förslag om hur vi kan arbeta på bästa sätt!

Vid behov och vid misstanke om samsjuklighet krävs oftast psykologisk utredning som komplement till den diagnostisering som görs. Patienter och socialtjänst kan dagligen komma i kontakt med oss över telefon för att lämna en egen vårdbegäran, alternativt initiera en planerad inläggning inför exempelvis vistelse på behandlingshem. Som kurator i denna tjänst kommer du i många fall både kartlägga patientens problematik, planera inläggning, träffa patienten under tiden den befinner sig inom heldygnsvård och efter utskrivning fortsätta följa patienten genom ditt arbete på mottagningen.

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga kuratorer inom vår beroendevård och ni förväntas planera ledigheter tillsammans samt täcka upp för varandras arbetsuppgifter både på Vuxenpsykiatrimottagning beroende och Avdelning 8.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en godkänd socionomexamen och tidigare erfarenhet av beroendevård. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Har du en genomförd utbildning i steg 1 kognitiv beteendeterapi (KBT) är det starkt meriterande.

Du som söker tjänsten får gärna vara legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och ha tidigare erfarenhet av arbete inom både psykiatri och socialtjänst, men det är inga krav. Därutöver är det meriterande om du har deltagit i kurser inom motiverande samtal (MI), återfallsprevention (ÅP) eller Community Reinforcement Approach (CRA). Erfarenhet av journalsystemet Melior, Mina Planer och VÅPS/PASiS är en fördel.

När det kommer till dig som person är du strukturerad, initiativtagande, prestigelös och har ett gott bemötande gentemot såväl patienter som kollegor. Vi ser gärna att du är van vid att arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Det här är en tjänst för dig som har engagemang för den aktuella målgruppen samt har god förmåga att samordna insatser och planera ditt eget arbete. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Socionom/Kurator LARO Solstenen Lund

Kurator
Läs mer Jul 26
Vi söker en socionom/kurator till vår mottagning i Lund. Vi söker dig som är socionom, gärna med påbyggnad av samtalsterapi /KBT och/eller erfarenhet av arbete inom beroendevård/psykiatri. Har du erfarenhet av LARO-verksamhet är det meriterande. Som person ser vi gärna att du är driven och engagerad. Vi förutsätter också att du är positiv och har god serviceanda mot såväl patienter som medarbetare och externa aktörer. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Då du arbetar på en mindre mottagning har du ofta bredare arbetsuppgifter både med teamkänsla och individuellt samt ett trevligt klimat. Vi arbetar bl.a. med gruppverksamhet, ADHD-skola, mindfullness, ACT, CRA, återfallsprevention samt neuropsykiatriska utredningar. Nära samarbete med övriga aktörer omkring oss, t.ex. Socialtjänsten, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, övriga vårdinstanser såsom infektionsmottagning och vårdcentral.


Arbetet innebär socionom arbete inom LARO verksamhet som exempelvis SIP samt sociala samtal med patienterna. Meriterande är även möjligheten att ha terapeutiska samtal exempelvis KBT.


Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Ansök nu

WeMind Lund söker kurator

Kurator
Läs mer Jun 20
WeMind Skåne AB ägs av WeMind Psykiatri som är en av Sveriges största privata vårdgivare i psykiatrin, med ca 450 medarbetare på 17 mottagningar i 4 landsting. Vårt mål är att nå ut med evidensbaserad behandling för psykiatriska diagnoser till så många som möjligt. Vi finns till för att ständigt försöka förbättra psykiatrin i Sverige. Vården bedrivs under avtal med Region Skåne enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) och avtalet löper minst till och med oktober 2025.

Din nya arbetsplats
Vill du jobba i en expansiv organisation för uppsökande och samhällsbaserad psykiatri. Arbetet kommer att ske i tvärdisciplinära team med ett uttalat patientfokus. Den behandling som erbjuds ska vara evidensbaserad och följa nationella riktlinjer och regionala vårdprogram.

Vi har höga ambitioner om ett gott samarbete inom mottagningen, och mot våra patienter, vårdgrannar, brukarorganisationer samt anhöriga. Vi lägger därför stor vikt vid samverkan och samordningsförmåga hos dig.

Om dig
Vi söker nu en kurator som vill arbeta med kurativt arbete i vårt psykosteam. I din roll som kurator kommer du att tillsammans med andra professioner värna om och tillgodose patienters psykosociala situation. Du kommer bland annat att arbeta med social kartläggning och rådgivning, träffa familjer och anhöriga, erbjuda krisstöd och andra kortare fokuserade behandlingsinsatser samt aktivt samverka med andra inblandade aktörer. I vår mottagningsmodell ingår arbete i flexibla behandlingsteam med andra inblandade yrkesprofessioner vilket innebär att du blir en del av det totala behandlingsarbetet för varje enskild patient.

Du ska vara utbildad socionom med intresse för och gärna erfarenhet av psykiatri och psykiatriskt och socialpsykiatriskt behandlingsarbete. Meriterande är erfarenhet av att arbeta med personer med psykosdiagnos.

Vi söker dig som vill arbeta både självständigt och i team i en modern psykiatrisk verksamhet där varje medarbetares kompetens kommer att användas fullt ut och där möjligheterna till specialisering inom yrket är stor.

WeMind erbjuder dig
- En trygg anställning med kollektivavtal och tillhörande försäkringar
- Friskvårdsbidrag via Epassi
- Individuell lönesättning
- Regelbunden utbildning och möjlighet till kompetensutveckling


Anställningsvillkor
- Anställningsform: Tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning
- Omfattning: Heltid
- Lön: Månadslön
- Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse


Krav

Körkortskrav
B

Din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 1 augusti. Vi intervjuar löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas under perioden.?Vår ambition är att ge dig en återkoppling på din ansökan inom några veckor.

För frågor och mer information kontakta:

Verksamhetschef Martina Malmström, 046-540 37 05

Biträdande verksamhetschef Elin Servin, 046-540 37 10

Till bemanning- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till öppen vuxenpsykiatriavdelning 6 i Lund

Kurator
Läs mer Jul 4
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar nu en kurator till oss på öppen vuxenpsykiatriavdelning 6.
Avdelning 6 är en välfungerande allmänpsykiatrisk heldygnsavdelning där enhetens dörrar är öppna. Vårt utvecklingsarbete av den psykiatriska heldygnsvården innefattar både att erbjuda en aktiv vård samt att använda så lite restriktioner som möjligt för att bevara patientens egenmakt och stärka patientens resurser.

Som kurator hos oss är du en del av ett härligt team som tillsammans med läkare, sjuksköterskor, skötare och Peer Support arbetar nära patienten. Vi har fokus på beteendeaktivering och erbjuder olika typer av gruppbehandlingar. Vår gruppverksamhet består exempelvis av fysisk aktivitet, psykoedukation och mindfullness. Vi arbetar utifrån ett patientperspektiv och utvecklar verksamheten med hjälp av brukarorganisationer. Avdelningen har även en anställd Peer Support som utgör en viktig del i vår verksamhet.

Vi behandlar patienter med affektiva sjukdomar som depression, bipolaritet och personlighetssyndrom. Vår vård bygger på samarbete och ett ömsesidigt förtroende mellan patient och vårdpersonal, där patientens vårdbehov står i första rummet. Målsättningen är att ge individer en unik och anpassad vård.

Här på avdelning 6 är din arbetsmiljö viktig för oss. Avdelningens senaste medarbetarenkät fick mycket goda resultat. Samarbete, stark teamkänsla och gott bemötande är en självklarhet och något vi aktivt arbetar med att bevara.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner på enheten. I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta med patienter individuellt och med familjer och deras nätverk. Arbetet är varierande och innefattar individuella samtal, anhörigsamtal och krissamtal. Som kurator samverkar du mycket med kommuner, myndigheter och andra samarbetspartners internt och externt. Arbetsuppgifterna innefattar kartläggning av patientens sociala hjälpbehov samt planering med kommunen med SIP och tjänstemannamöten.
Du erbjuds handledning genom kuratornätverket på kliniken, men även med dina kollegor på avdelningen samt en anpassad introduktion.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomutbildning och gärna erfarenhet av arbete inom det psykiatriska området. För tjänsten krävs även goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Du bör ha stort intresse av att arbeta med psykosociala frågeställningar med patienten i fokus. Arbetet sker både i team, individuellt och i grupp därför det är viktigt att du har god samarbetsförmåga samt vana att fatta egna beslut. För att trivas hos oss tror vi att du har ett flexibelt förhållningssätt och snabbt kan anpassa dig efter skiftande arbetsbelastning. För oss är det självklart att du alltid har patienten i fokus. Därtill ser vi gärna att du har ett intresse av och förmåga att anpassa dig till utveckling och förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Kurator till Psykosmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Jun 23
Gör skillnad. Varje dag.

Psykosmottagningen Lund bedriver rehabilitering och öppenvård för människor med psykossjukdom där vårdinsatserna anpassas utifrån patientens behov. Behandlingen syftar till att stödja individen i att återvinna sin funktionsförmåga inom livets olika områden; personlig vård, boende, arbete/studier och fritid. Ett särskilt fokus är unga nyinsjuknade personer. Till enheten hör ett nyinsjuknade team (NIP) som arbetar med hela familjen/nätverket. Vi ser anhöriga som en mycket värdefull och naturlig del i behandlingen. Vi erbjuder på olika sätt stöd till anhöriga som till exempel föreläsningar, anhörigcirklar eller anhörigcafé. En viktig del i arbetet är samverkan med kommuner och vårdgrannar.

Varje patient har en fastvårdkontakt som tillsammans med patienten gör upp en individuell behandlingsplan. Vi arbetar tvärprofessionellt med psykosociala behandlingsmetoder i grupp eller enskilt. Detta är en viktig del av behandlingen och vi har ett stort utbud av metoder för att kunna tillgodose patientens speciella behov. Vi arbetar i tvärprofessionellt team enligt behandlingsmodellen F-ACT (Flexibel Assertive Community Treatment). I teamen ingår sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, kurator, psykolog, fysioterapeut och läkare.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kurator hos oss kommer du att arbeta med psykosocialt arbete i team med övriga yrkesprofessioner på enheten. Du kommer att ha en viktig uppgift i att förmedla information om sociala stödåtgärder samt att samverka med myndigheter, vårdgivare och andra samarbetspartners. I tjänsten ingår att hålla dig uppdaterad inom socialrätts- och sjukförsäkringsområdet. Du arbetar både med enskilda personer och med familjer/nätverk. En viktig uppgift är att uppmärksamma anhörigas reaktioner och behov av stöd samt uppmärksamma barnens situation. Arbetsuppgifterna innefattar även handledning av studenter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd socionomutbildning och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Är du legitimerad kurator är det meriterande. Du har erfarenhet av att möta människor med psykisk ohälsa.

Du har god förmåga att organisera, prioritera och ta egna initiativ. Då tjänsten innebär arbete i team lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga och flexibilitet, såväl som att kunna arbeta självständigt med egna ansvarsområden.

Utdrag ur belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen sker löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Kurator till VE Thorax i Lund

Kurator
Läs mer Jun 14
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett stort engagemang och vill driva en personcentrarad vård med människan i fokus? Då är du välkommen till oss på VE Thorax.

Inom VE Thorax bedrivs hjärt-, lung- och bröstkorgskirurgi på vuxna. Vi har också nationell högspecialiserad vård inom hjärt- och lungtransplantationer samt korrigerande kirurgi hos vuxna med medfödda hjärtfel (GUCH). Inom Region Skåne är vi ECMO/ECLS-center för både hjärt- och lunginsufficiens. Till stöd för vårt uppdrag har vi också en komplett intensivvårdsavdelning i egen regi.

VE Thorax är Sveriges största och mest kompletta hjärt- och lungkirurgiska center. Inom avdelningen finns omkring tjugo anestesiologer, tjugo kirurger och tio perfusionister. Enheterna präglas av ett öppet arbetsklimat där såväl ledning som medarbetare månar om varandra och vår arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet består av psykosocialt behandlingsarbete, kris- och stödsamtal, rådgivning och vägledning i sociala frågor samt samordning med andra vårdgivare och samarbetspartners. I din roll som kurator kommer du i nära samarbete med övriga teamet bestående av intensivvårdssjuksköterskor, undersköterskor, läkare och fysioterapeuter, arbetsterapeut och medicinska sekreterare arbeta inom en högspecialiserad verksamhet i en vård som genomsyras av ett personcentrerat förhållningssätt.

Du kommer att leda reflektionsgrupper på kliniken och i tjänsten ingår även att med viss regelbundenhet handleda socionomstudenter på grund och specialistnivå. Helgberedskap inom Skånes universitetssjukhus ingår. Du kommer även att delta i omvårdnadsronder på intensivvårdsavdelningen och vårdavdelningen. Vår målsättning är att du med din profession ska kunna vara ett stöd för uppföljningsteamet på THIVA vilka möter patienter och anhöriga som vårdats hos oss en längre tid.

För att du som ny medarbetare ska trivas och komma in i arbetet, satsar vi mycket på att kunna erbjuda en grundlig introduktion med teori och praktisk handledning. Introduktionen hos oss anpassas efter dig och din erfarenhet.
I introduktionen kommer du att få möta samtliga yrkeskategorier inom vårt VE för att skapa förståelse och få en helhetssyn av vår verksamhet. För att vidareutvecklas har vi regelbunden internutbildning med såväl externa som interna föreläsare. Professionsspecifik internutbildning erbjuds fortlöpande via kuratorsverksamheten. Du kommer även att ha ett nära samarbete med övriga kuratorer inom hjärt- lungmedicin.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen och det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Det är även meriterande med grundläggande psykoterapiutbildning steg 1 och/eller annan adekvat fortbildning lämplig för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som kurator inom den somatiska sjukvården. Goda kunskaper i svenska krävs.

Du är trygg i din yrkesroll och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team. Du är flexibel och har god förmåga att prioritera. Arbetet ställer krav på ett stort engagemang och egenansvar. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 8
Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral på Clemenstorget är en centralt belägen vårdcentral i Lund med mycket goda pendlingsmöjligheter intill tåg- och busstationen. Vi är ca 70 engagerade och positiva medarbetare. Vi har nästan allt under ett och samma tak; en fast läkarbemanning, barnavårdcentral, mödrahälsovård med gynekolog, arbetsterapeut, sjukgymnastik, dietist, astma/KOL-mottagning, diabetessköterska, psykologer och kuratorer samt livsstilsmottagning.För att ännu bättre möta behovet av vård för psykisk ohälsa söker vi en KBT-kurator för vår primärvårdsanpassade psykologiska behandling - framtidens digifysiska primärvård.

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

 

Vi söker en kurator med KBT steg 1-kompetens för arbete på vår mottagning, där vi arbetar med bedömning och behandling av lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vi lägger en stor vikt vid teamarbete och har ett patientcentrerat arbetssätt i nära samarbete med övriga yrkeskategorier på mottagningen. Utgångspunkten är integrerad beteendehälsa där målet är att kunna tillgodose ett brett behov hos våra listade patienter. Vi gör det bland annat genom att organisera mottagningen för att snabbt kunna erbjuda psykosocial hjälp även vid lindrig psykisk ohälsa. Det är ofta du som kurator som tar patientens första bedömningssamtal och de patienter som behöver en medicinsk bedömning bokar du in direkt till läkare. Vi strävar efter att alltid ha en hög tillgänglighet till bedömning både för akuta och mindre akuta symtom. Vi arbetar enligt målbilden digifysisk vård: "digitalt när det är möjligt, fysiskt när det behövs". Det innebär bland annat arbete via chatt, förberedande formulär, videosamtal samt internet-KBT vid sidan om fysiska besök.

 

På Capio Vårdcentral Clemenstorget kommer du att ingå i ett etablerat psykosocialt team som idag består av tre psykologer och en kurator. Vi bygger vår organisation på den lokala enhetens autonomi med engagemang och delaktighet från medarbetare. Tillsammans skapar vi en dynamisk arbetsmiljö med korta beslutsvägar. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte, bland annat ett nätverk för psykosociala resurser.

 

Kvalifikationer

Du som söker är kurator med KBT steg 1-kompetens, är trygg i både person och profession samt har god förståelse för primärvårdens syfte och arbetssätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom primärvård eller vuxenpsykiatri. Du har ett intresse av att arbeta med digifysisk vård och vill vara med och utveckla det vidare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där bland annat integritet, samarbetsförmåga och utvecklingsintresse är viktiga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi?

- Möjligheter till utveckling i en digifysisk primärvårdsmiljö i framkant
- Inflytande och delaktighet i verksamheten
- God arbetsmiljö som du aktivt kan påverka
- Flexibla arbetsförutsättningar med möjlighet till visst hemarbete
- En dynamisk arbetsplats med korta beslutsvägar
- En arbetsplats med tydliga mål, där kvalitet och service prioriteras
- Kollektivavtal i alla verksamheter
- Tjänstepension enligt avtal
- Friskvårdsbidrag

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

För frågor: Mariett Persson, Bitr. verksamhetschef, mariett.persson@capio.se

 

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Reumatologmottagning i Lund

Kurator
Läs mer Jun 30
Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker nu två kuratorer till Lund. En tillsvidaretjänst på heltid med möjlighet till deltid och ett vikariat på deltid som sträcker sig till 2023-02-28.

Reumatologen i Malmö och Lund bedriver såväl länssjukvård som högspecialiserad vård för patienter med inflammatoriska reumatologiska sjukdomar. Några av våra diagnosgrupper är RA, spondylartrit, SLE och sklerodermi. Modern reumatologisk behandling har under senare tid förbättrat patienternas prognos avsevärt och flertalet patienter sköts idag via Reumatologens öppenvårdsverksamhet. En ständig utveckling pågår gällande både den medicinska behandlingen och rehabiliteringsinsatser. Inom slutenvården utförs olika typer av ledkirurgi och även mer omfattande utredningar.

Arbetet sker i team bestående av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, badmästare, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Öppenvård och rehabverksamhet sker på båda orterna. Slutenvården är förlagd enbart till Lund. Vi är totalt 19 medarbetare inom rehabverksamheten. Av kuratorerna arbetar en i Malmö och tre i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Inom reumatologi har kuratorn en stor roll.

Ditt arbete som kurator inom reumatologin innefattar psykosocialt behandlingsarbete och bedömningar, kris- och stödsamtal, rådgivning och vägledning i sociala frågor, kontakter med andra vårdgivare, samarbetspartners och myndigheter. Det är viktigt att den psykosociala ohälsan ses utifrån ett helhetsperspektiv. Kuratorns insatser riktas till patienter och deras anhöriga och du representerar det psykosociala synsättet i teamet. Vi bedriver dagrehabilitering och inom denna verksamhet ingår Mindfulness som kuratorn håller i.

I rollen som kurator hos oss förväntas du att arbeta både självständigt och i team med övriga yrkeskategorier. Det ingår även i arbetet att ha socionomstuderande med viss regelbundenhet. Även beredskap kan förekomma.

Du förväntas kunna arbeta på båda orter, även om ni är placerade på en ort. I Lund arbetar kuratorn både i öppen -och sluten vård.

Handledning ingår.

KVALIFIKATIONER
Du som söker till oss ska ha socionomexamen samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Meriterande är om du har Steg 1-utbildning i PDT eller KBT och/eller instruktörsutbildning i Mindfulness. Det är även meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Tidigare erfarenhet av teamarbete och kroniskt sjuka patienter är meriterande.

Som person är du positiv, ansvarstagande och självständig samt har också god förmåga att samarbeta med andra i en dynamisk verksamhet. Vi ser gärna att du har intresse för att delta i och driva utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu