Barnskötare jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Barnskötare i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 19
Om vår förskola:
Lantställets förskola ligger centralt i Södra Sandby, Lunds kommun. Vi är en fristående förskola drivs som ett personalkooperativ och har i nuläget 35 barn och är 7 anställda samt en kock.
Vi arbetar med inspiration från Reggio Emilias pedagogik och förhållningssätt. För oss är det viktigt att barnen får uttrycka sig på så många olika sätt som möjligt.
Vi vill att Lantstället ska vara en plats som väcker lust till undersökande och utforskande. Där varje barn känner sig värdefull. Vi tänker att varje barn bär på en stor kompetens, en vilja att skapa egen kunskap och ivrighet att förstå sin omvärld. Hos oss ska barnen mötas av lyhörda, nyfikna och kreativa pedagoger som utmanar och lyfter barnens starka sidor.
Av dig som söker: ser vi att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och prioriterar sökande med erfarenhet gällande barn med behov av särskilt stöd samt att arbeta med alternativa kommunikationssätt såsom TAKK och bildstöd.
Vi söker någon som är öppen för att arbeta mellan 75-100%
Intervjuer kommer att ske löpande under sökningstid.

Ansök nu

Timvikarier till förskolan i Veberöd och Genarp

Barnskötare
Läs mer Mar 15
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.Om oss
Två av tätorterna i Lunds kommun är Veberöd och Genarp.

Här finns sammanlagt sex förskolor. I Genarp finns Häckeberga och Enestugan. I Veberöd finns Idala, Parkstugan, Lammet och Tegel. Skolorna är belägna med närhet till naturen och med gångavstånd till flera grönområden. Detta gör att den grönskande omgivningarna i många fall ingår som ett naturligt inslag i undervisningen och stimulerar barnens nyfikenhet och lusten att utforska.

Arbetsuppgifter
Som timvikarie du en extraresurs för förskolans personal. Du är behjälplig vid barnens lekar, aktiviteter, måltider och sovstunder. 

Vi söker dig som
Vi söker dig som vill arbeta som timvikarie i Veberöd och/eller Genarp. Som timvikarie är du en viktig resurs när ordinarie personal är borta från arbetet. Du ska då med kort varsel kunna hoppa in och arbeta. Du kommer främst att vara timanställd, men det kommer att finnas möjligheter till längre vikariat. 

Du som söker ska ha slutfört gymnasiet och ha ett stort intresse för att arbeta med barn. Detta är en chans för dig som vill prova på arbetet som barnskötare. Har du inte arbetat tidigare med barn men kanske funderar på att utbilda dig till barnskötare eller förskollärare, är detta en möjlighet att se om detta arbete skulle passa dig innan du bestämmer dig för studier. 

Du som är utbildad kock, köksbiträde eller har dokumenterad erfarenhet av arbete i kök, liksom du som har erfarenhet av lokalvård är också varmt välkommen att söka. 

Tänk på att som timvikarie kommer du att få arbeta på flera förskolor vilket betyder att du måste trivas med att träffa, prata och arbeta tillsammans med många olika människor; detta är en förutsättning för att du ska trivas med arbetet.

Du bör bo på ett sätt i förhållande till Veberöd och/eller Genarp så att du kan ta dig till arbetet inom rimlig tid. Har du inte egen bil bör du ha möjlighet att ta dig till arbetet med kollektivtrafik.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av professionellt arbete med barn och är utbildad barnskötare, eller förskollärare. 

Är du nyutbildad barnskötare, eller förskollärare och har hunnit arbeta ett tag, men inte tidigare jobbat i Lunds kommun, kan detta vara en ingång för att prova på arbetet på några av våra förskolor innan du bestämmer dig för vilken som passar dig bäst.

Ansök nu

Timvikarie sökes

Barnskötare
Läs mer Apr 13
I Ur och Skur Fröerna i Dalby söker omgående timvikarier.
Är du barnskötare och bor i Dalby med omnejd? Vi letar efter dig som är intresserad av att jobba extra, "hoppa in" vid behov, enstaka dagar/timmar. Det är bra om du kan vara på plats inom kort varsel då vi inte alltid vet i förväg vilket behov vi har.
Är du en barnskötare med god kommunikativ och intiativtagande förmåga som tycker om att jobba i och nära naturen då är du kanske den vi söker!
Nyfiken? tveka inte med att höra av dig


Skicka ditt CV till info@froerna.se
Eller ring 0708-814803

Ansök nu

Barnskötartjänst

Barnskötare
Läs mer Mar 22
Vi söker dig som vill arbeta enligt Montessoripedagogiken som barnskötare och extra resurs på vår förskola. Ett vikariat på 100% fram till mitten på juli 2023 med både öppningar och stängningar på schemat.
Du är glad, nyfiken, kreativ och lösningsorienterad och trivs med att vara dig själv. Du har ett stort intresse för barn, deras individuella behov och utveckling. Viktigt är att du trivs med människor, kan samarbeta, ta eget ansvar. Du måste ha en god förståelse och kunna kommunicera på det svenska språket. Du ska vara med och skapa en lugn och trygg miljö där barnen kan växa och utvecklas och bidra till att bygga tillitsfulla relationer med barn och föräldrar.
Vi ser helst att du har Barnskötarutbildning och/eller erfarenhet från att jobba i en förskola. Montessoriutbildning och/eller erfarenhet/intresse av Montessoripedagogiken ser vi som en stor merit.
Montessoriförskolan Färgsolen ligger på Stralsundsvägen 31 i Lund och har ca 45 barn och 8 pedagoger. Förskolan har en förberedd pedagogisk miljö med 3 avdelningar och en stor utemiljö där vi är mycket med barnen i alla väder.
Vi bedriver vår verksamhet utifrån Läroplanen för förskolan med Montessoripedagogiken som grund. Förskolan är en enskild lärardriven förskola och har kollektivavtal genom Fremia.
Låter det intressant - vänta inte, vi påbörjar vår rekrytering på en gång.
Varmt välkommen med din ansökan!


OBS! Vi undanbeder oss vänligen men bestämt all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Barnledare för Knatteskutt 0-4 år HT22 - Lund

Barntimmeledare
Läs mer Okt 31
Vi på Einar Sports söker nu ledare till Knatteskutt, Sveriges största Idrottsskola för barn som är mellan 3 månader-4 år.

Vi söker dig som:

- Älskar att arbeta med barn
- Har takten och rytmen given i kroppen
- Har erfarenhet att leda aktiviteter för barn, gärna yngre barn, alternativt har en lång idrottsbakgrund och varit ledare för barn i något annat sammanhang (ex. förskola, skola, barnpassning)


Som person är du trygg och säker i dig själv!

MERIT: Du har gärna gått estetiska programmet på gymnasiet, jobbat som gruppträningsinstruktör, annan dansutbildning eller liknande. Detta är inget krav för att söka, du kan ändå ha den rätta personligheten.

Din roll som ledare:

Du kommer leda och ansvara för verksamheten Knatteskutt i Lund. Du kommer på ett lekfullt och engagerat sätt leda barnen genom flera olika lekar och övningar som är framtagna av Einar Sports pedagoger.

Alla passen följer ett färdigt passupplägg som blandar övningar och lekar utifrån följande teman:

- Boll
- Rytmik
- Dans


Det här får du som ledare hos oss

- Ett färdigt passupplägg att följa.
- Delta på vår ledarutbildning, samt fortbildning om du fortsätter som ledare flera terminer.
- Coachning under terminen.
- Du kommer vara del av ett fantastiskt ledarteam på över 500 ledare.


Utöver ovan får du även världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper.

Passen kommer att hållas på vardagskvällar mellan 17-19 eller dagtid på helger.

Arbetet löper under totalt 14 veckor, start vecka 35

Mer info om detta kommer vid eventuell intervju.

Grupper delas upp efter åldrar:

- 3 månader-1 år
- 1-2 år
- 3-4 år


Som huvudledare är du ansvarig för alla dina barngrupperna. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter den största delen av kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

Föräldrar deltar på alla pass

Du kommer vara den som inspirerar nästa generation till ett aktivt liv!

Ansök nu!

Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!

Ansök nu

Timvikarie på Förskolan Prästkragen och Montessoriförskolan Triangeln.

Barnskötare
Läs mer Jan 25
Svenska kyrkan är huvudman för båda våra förskolor med kristen profil. Förskolans pedagoger arbetar tillsammans för att skapa en varm, kärleksfull och inbjudande miljö, där barn och vuxna ska känna sig trygga och välkomna. Undervisningen utformas i enlighet med läroplanens mål, med fokus på att utveckla medmänsklighet, respekt och förståelse för djur och natur och allas lika värde. Vi strävar efter att stärka barnen i deras identitet, självförtroende och självkänsla genom att stötta och uppmuntra barnen i deras individuella utveckling och lärande. Nu söker vi dig som vill arbeta extra som timvikarie på Förskolan Prästkragen och Montessoriförskolan Triangeln.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra aktiviteter och ta hand om barnen i förskolegruppen. I början arbetar du alltid tillsammans med ordinarie personal.

Vi söker dig som är ansvarstagande, hjälpsam, stresstålig och snabb på att lära dig nya arbetsuppgifter.

Vi ser gärna att du har vana vid att arbeta med barn.

Ansök nu

Minideon Förskola Barnskötare vikariat 80-90%

Barnskötare
Läs mer Mar 5
Minideon förskola ligger mitt i forskarbyn Ideon och har sedan starten 1991 drivits som en ekonomisk förening av engagerade föräldrar.
Förskolan består av två avdelningar; Kalaskulan med barn i åldern 1-3 år och Bushuset 3-5 år, där de anställda är utbildade förskollärare och barnskötare.
Vi arbetar aktivt efter Läroplanen och främjar rörelse och utelek samtidigt som vi strävar efter hållbar utveckling.
Vi har en egen kock i köket som lagar all mat, en stor och härlig gård som inbjuder till lek i pilekojan, båten eller i bersån. Eller varför inte njuta en stund i växthuset tillsammans med barnen. Vi söker nu en utbildad barnskötare, som tycker om att vistas utomhus då en stor del av vår verksamhet sker där, till småbarnsavdelningen Kalaskulan. Som person är du trygg, flexibel, lugn, har lätt för att samarbeta och bemöta barn, personal och föräldrar professionellt. Du är närvarande som pedagog och arbetar för att skapa en lärorik och trygg miljö där omsorg och leken ligger i fokus
Du ska ha god kommunikativ förmåga både i tal och skrift, samt om du har kunskap i TAKK är det ett plus då vi arbetar mycket med barns tidiga språkinlärning.
Som barnskötare på Minideon kommer du arbeta i ett härligt och glatt arbetslag bestående av två erfarna pedagoger. Barngruppen på Kalaskulan består av 13 barn i åldern 1-3år. Vi lägger stor vikt vid på en fungerande grundverksamhet, att alla barn får en bra start och känner sig trygga med personal, varandra och verksamheten.
Övrigt
Tjänsten är ett vikariat på 80-90% med start snarast möjligt, t.o.m. 30/4 -23, med ev. chans till förlängning.
Lön enligt kollektivavtal- Fremia
Enligt skollagen krävs utdrag ur belastningsregistret innan anställning.
Intervjuer kommer ske löpande. Så vänligen skicka in cv och personlig brev så fort som möjligt
Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen passerat och då tas annonsen bort.
Vi undanbeder oss bestämt kontakt med rekryteringssajter eller liknande.

Ansök nu

Barnskötare till Familjetjänst i Lund

Barnskötare
Läs mer Feb 13
Familjetjänster omfattar en rad tjänster med målsättning att underlätta småbarnsfamiljers vardag. Genom vår barnpassnings tjänst kan vi hjälpa föräldrar, men också ge sjuka barn ett stöd när det som bäst behövs. Familjetjänster erbjuds utanför ordinarie verksamhetstid och i det egna hemmet.

Familjetjänst erbjuder barnpassning i hemmet när vårdnadshavarna behöver arbeta eller då barnen inte kan vara på förskolan. Vi erbjuder även extra personalförstärkningar samt vikarier då sådana behövs.

Familjetjänst söker nu dig som är intresserad av att arbeta med barnpassning i privata hem, vi vill gärna att du har en avslutad utbildning som barnskötare eller förskollärare. 
Vi tror att du har ett förtroendeingivande förhållningssätt och att du har lätt för att ta egna initiativ.  Du drivs av viljan att ge barnet en trygg omsorg och du samarbetar lätt och gärna med de runt omkring dig.

-Du erbjuds att arbeta på tider som passar dig under längre eller kortare tid. Välj dina uppdrag och hur mycket du vill jobba
 
Våra grundkrav
* Du är minst 17 år gammal
* Du är ostraffad och kan lämna in ett utdrag från Polisens belastningsregister till oss. 
* Du kan uttrycka dig väl på svenska
* Godkänner att vi kan publicera ditt foto på vår hemsida i reklamsyfte
* Sist men absolut inte minst - du älskar att arbeta med barn och att hitta på roliga och kreativa aktiviteter med dem!

Vårt företag arbetar efter idén att mångfald är en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrunder. Vi arbetar utifrån Barnkonventionens grundprinciper.

Vi ansvarar för din introduktion som planeras ske ute på en förskola som Familjetjänst har avtal med. I början kan det bli så att din tjänstgöring helt blir ute på en förskola som extra personalförstärkning.
 
Bifoga en kort presentation, som du bifogar din ansökan, där du kort beskriver vem du är, vilken utbildning och erfarenheter som du har med dig och varför du är en av de barnpassare som vi vill anställa. Samt CV

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Vi avser att anställa 2 personal i denna omgång, den här annonsen och de här uppdragen förväntas locka många sökanden, och vi vet därför av erfarenhet att vi inte kommer att hinna återkoppla till alla sökanden som vi annars gör, vilket vi beklagar. 

Janette Glans
Verksamhetschef
 
Läs mer om vår verksamhet: www.familjetjanst.se

Ansök nu

En extra mormor/farmor - Barnpassning i Lund med omnejd

Barnskötare
Läs mer Feb 17
Om företaget
Veterankraft är en arbetsplats för ålders- eller avtalspensionärer som vill fortsätta att arbeta efter pensionen. Våra veteraner är vår styrka och vi hyr ut veteraner till privatpersoner, företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av veteraner med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll.

Om oss
En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgift och egenskap: att vara centrum för positiv energi. Den positiva energin återspeglas i ett stort engagemang och ett professionellt uppträdande med en underliggande glädje och kamratskap.

Veterankraft Lund är ett familjärt och drivande kontor som vill erbjuda dig som veteran en trygg och härlig arbetsplats. Vi tycker att det ska vara roligt att arbeta med oss som ett team där vi har kunden i fokus. Du väljer dina uppdrag och hur mycket du vill arbeta.

Om tjänsten
Vi är i behov av veteraner som kan tänka sig arbeta med barnpassning till familjer i Lund med omnejd.

Du ska kunna stå för PEGG. Det som genomsyrar oss på Veterankraft är PEGG = Professionalism, Engagemang, Glädje, Gemenskap

Dina arbetsuppgifter
Beroende på familjen så söker vi både veteraner som kan tänka sig arbeta med barnpassning vid behov eller regelbundna tider.
När vi tillsätter denna typ av uppdrag så får man en och samma familj som man hjälper för att skapa relation och trygghet familjer och veteran emellan.Vem är du?
Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar, skola, förskola, fritids eller liknade.
Du är en pigg, trygg, social veteran.
Du är lösningsfokuserad för att utföra ditt arbete på bästa sätt.
Du är serviceinriktad och har kunden i fokus,
Meriterande om du är barnskötare, förskolelärare, lärare eller annan likande utbildning.


Ansökan
Välkommen in med din ansökan!
Skicka gärna CV och personligt brev.

Ansök nu

Barnskötare till föräldrarkooperativ

Barnskötare
Läs mer Feb 3
Valen Valle är en liten förskola, vilken drivs som föräldrakooperativ i Vallkärra i Lunds kommun. Vår förskola är placerad i vacker lantlig miljö med tillgång till en stor trädgård. Våra fina omgivningar väcker barnens nyfikenhet och lust att upptäcka och lära.
Vi lägger stor vikt vid att du som barnskötare möter varje barn med lust och nyfikenhet.
Vår förskola är uppdelad på två avdelningar, yngre och äldre barn. Vi är i dagsläget ca 35 barn och åtta i personalgruppen.
För att kvalitetssäkra vår verksamhet använder vi oss av pedagogisk dokumentation, reflektion, diskussioner och kompetensutveckling.
VEM BEHÖVER VI
Vi söker en medforskande/närvarande barnskötare som är positiv och engagerad. Som känner lust och nyfikenhet att få utveckla en fin liten verksamhet tillsammans med nya kollegor där rektorn är delaktig och närvarande i verksamheten.
Vår önskan är att du som barnskötare:
-Medvetet strävar efter att se varje barns individuella behov och förutsättningar för att främja varje barns utveckling och lärande.
-är positiv och lösningsfokuserad.
Du ska ha goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.
ÖVRIGT
Vi erbjuder pedagogiska måltider, bra arbetstider och friskvårdsbidrag.
Ges tid till reflektion.
Förskolan drivs som ett föräldrakooperativ där föräldrarna bidrar med fixardagar och styrelsearbete.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt arbetslivserfarenheter.
Vi ser framemot att påbörja vår rekryteringsprocess och hoppas du finner vår förskola intressant. Tillsättning är omgående så vi kommer löpande att börja med urval och intervjuer.
Ansökan sker via e-mail.
För att kunna erbjudas tjänst inom skola och barnomsorg krävs uppvisande av utdrag ur belastningsregister.
Vi har gjort media val och undanbeder oss all kontakt från annonsförsäljare och rekryteringsbolag.

Ansök nu

Barnskötare/erfarenhet att arbeta med barn

Barnskötare
Läs mer Jan 16
Om jobbet
Förskolan Framtiden är ett föräldrakooperativ i Sankt Lars parken i Lund. Vår målsättning är att erbjuda barnomsorg av högsta kvalité. På förskolan går cirka 50 barn fördelade på tre åldersblandade avdelningar. På förskolan lägger vi stor vikt vid att ha hög personaltäthet och utbildad personal. Vi har därför valt att ha två förskollärare och en barnskötare per avdelning samt en fastanställd pooltjänst som alternerar i huset utefter behov.
Vi lägger stor vikt vid att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser barnen som medkonstruktörer till kunskap. Barnens tankar är viktiga och när de tar till sig världen via alla sina sinnen, har vi vuxna ett ansvar för att lyssna på och uppmuntra deras funderingar.
För att kunna stimulera barnen på bästa möjliga sätt jobbar vi projektinriktat. Det innebär att vi genom noggrant lyssnande på barnen och genom att utgå från deras intressen väljer vägar inom något vi vill utforska tillsammans, för att på bästa sätt kunna gynna dialoger och kreativitet.
För att kunna utmana på bästa sätt arbetar vi med olika fokusområden utifrån läroplanen och vi ser den pedagogiska miljön som viktig för barns lärande.
Vi ser leken som ett viktigt verktyg i arbetet med barnen. Leken är en grund för utveckling och lärande. I leken övas och befästs såväl sociala, fysiska som kognitiva förmågor.
Varför ska du söka jobb hos oss
Förskolan Framtiden är placerad i natursköna Sankt Lars parken i Lund med närhet till fina grönområde. Vi erbjuder dig att arbeta på en förskola med utbildad, engagerad och positiv personal där du har stor möjlighet att känna delaktighet. På förskolan råder det ett gott samarbete mellan styrelse och personal för att tillsammans skapa en inspirerande och utvecklande miljö.
Vi söker dig som är utbildad barnskötare eller har erfarenhet av att arbeta med barn.
75-100 % timanställning från 24/1-2023 - 31/3-2023 med möjlighet till förlängning.

Ansök nu

Waldorflekskolan i Hardeberga utanför Lund söker timvikarier

Barnskötare
Läs mer Jan 16
Är du intresserad av att vikariera på en waldorfförskola? Vi söker timvikarier (kan vara både en fast dag eller vid behov) till våra fina lekskola i Hardeberga.
Vi söker i första hand efter dig som brinner för waldorfpedagogik och vi vill att du är genuint intresserad av att arbeta med barn. Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning alternativt erfarenhet av liknande arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vår lekskola består av ca 65 barn och 20 medarbetare med 5 avdelningar och är belägen i en lugn och vacker bymiljö. Vi har en fantastisk utemiljö med stora trädgårdar, omgivna av åkrar och kulturmark. Vi är granne med grundskolan Lunds Waldorfskola.
Vi är en självförvaltande stiftelse med styrelse och kollegie i tätt samarbete. Det underlättar att ha körkort och bil då vår lekskola är belägen på landsbygden utanför Lund.
Kika gärna in på vår hemsida för mer information på
www.waldorflekskolanihardeberga.se
Varmt välkommen med din intresseanmälan till oss på:
forskolechef@hardebergawaldorfforskola.se

Ansök nu

Barnskötare till Familjetjänst i Lund

Barnskötare
Läs mer Jan 15
Norlandia Familjetjänster omfattar en rad tjänster med målsättning att underlätta småbarnsfamiljers vardag. Genom vår barnpassningstjänst kan vi hjälpa föräldrar, men också ge sjuka barn ett stöd när det som bäst behövs. Familjetjänster erbjuds utanför ordinarie verksamhetstid och i det egna hemmet.

FFamiljetjänst är en ny tjänst hos Norlandia Förskolor. Familjetjänst erbjuder barnpassning i hemmet när vårdnadshavarna behöver arbeta eller då barnen inte kan vara på förskolan. Vi erbjuder även extra personalförstärkningar samt vikarier då sådana behövs.

Familjetjänst söker nu dig som är intresserad av att arbeta med barnpassning i privata hem, vi vill gärna att du har en avslutad utbildning som barnskötare eller förskollärare. 
Vi tror att du har ett förtroendeingivande förhållningssätt och att du har lätt för att ta egna initiativ.  Du drivs av viljan att ge barnet en trygg omsorg och du samarbetar lätt och gärna med de runt omkring dig.

-Du erbjuds att arbeta på tider som passar dig under längre eller kortare tid. Välj dina uppdrag och hur mycket du vill jobba
 
Våra grundkrav
* Du är minst 17 år gammal
* Du är ostraffad och kan lämna in ett utdrag från Polisens belastningsregister till oss. 
* Du kan uttrycka dig väl på svenska
* Godkänner att vi kan publicera ditt foto på vår hemsida i reklamsyfte
* Sist men absolut inte minst - du älskar att arbeta med barn och att hitta på roliga och kreativa aktiviteter med dem!

Vårt företag arbetar efter idén att mångfald är en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrunder. Vi arbetar utifrån Barnkonventionens grundprinciper.

Vi ansvarar för din introduktion som planeras ske ute på en förskola som Familjetjänst har avtal med. I början kan det bli så att din tjänstgöring helt blir ute på en förskola som extra personalförstärkning.
 
Bifoga en kort presentation, som du bifogar din ansökan, där du kort beskriver vem du är, vilken utbildning och erfarenheter som du har med dig och varför du är en av de barnpassare som vi vill anställa. Samt CV

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Vi avser att anställa 2 personal i denna omgång, den här annonsen och de här uppdragen förväntas locka många sökanden, och vi vet därför av erfarenhet att vi inte kommer att hinna återkoppla till alla sökanden som vi annars gör, vilket vi beklagar. 

Janette Glans
Verksamhetschef
 
Läs mer om vår verksamhet: www.familjetjanst.se

Ansök nu

Barnskötare till Familjetjänst i Lund

Barnskötare
Läs mer Feb 13
Norlandia Familjetjänster omfattar en rad tjänster med målsättning att underlätta småbarnsfamiljers vardag. Genom vår barnpassningstjänst kan vi hjälpa föräldrar, men också ge sjuka barn ett stöd när det som bäst behövs. Familjetjänster erbjuds utanför ordinarie verksamhetstid och i det egna hemmet.

Familjetjänst erbjuder barnpassning i hemmet när vårdnadshavarna behöver arbeta eller då barnen inte kan vara på förskolan. Vi erbjuder även extra personalförstärkningar samt vikarier då sådana behövs.

Familjetjänst söker nu dig som är intresserad av att arbeta med barnpassning i privata hem, vi vill gärna att du har en avslutad utbildning som barnskötare eller förskollärare. 
Vi tror att du har ett förtroendeingivande förhållningssätt och att du har lätt för att ta egna initiativ.  Du drivs av viljan att ge barnet en trygg omsorg och du samarbetar lätt och gärna med de runt omkring dig.

-Du erbjuds att arbeta på tider som passar dig under längre eller kortare tid. Välj dina uppdrag och hur mycket du vill jobba
 
Våra grundkrav
* Du är minst 17 år gammal
* Du är ostraffad och kan lämna in ett utdrag från Polisens belastningsregister till oss. 
* Du kan uttrycka dig väl på svenska
* Godkänner att vi kan publicera ditt foto på vår hemsida i reklamsyfte
* Sist men absolut inte minst - du älskar att arbeta med barn och att hitta på roliga och kreativa aktiviteter med dem!

Vårt företag arbetar efter idén att mångfald är en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrunder. Vi arbetar utifrån Barnkonventionens grundprinciper.

Vi ansvarar för din introduktion som planeras ske ute på en förskola som Familjetjänst har avtal med. I början kan det bli så att din tjänstgöring helt blir ute på en förskola som extra personalförstärkning.
 
Bifoga en kort presentation, som du bifogar din ansökan, där du kort beskriver vem du är, vilken utbildning och erfarenheter som du har med dig och varför du är en av de barnpassare som vi vill anställa. Samt CV

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Vi avser att anställa 2 personal i denna omgång, den här annonsen och de här uppdragen förväntas locka många sökanden, och vi vet därför av erfarenhet att vi inte kommer att hinna återkoppla till alla sökanden som vi annars gör, vilket vi beklagar. 

Janette Glans
Verksamhetschef
 
Läs mer om vår verksamhet: www.familjetjanst.se

Ansök nu

Timvikarie sökes till Pysslingen Utforskarna

Barnskötare
Läs mer Jan 31
Pysslingen förskolor Utforskarna söker timvikarier!

Pysslingen Förskolor erbjuder ett roligt och flexibelt arbete som timvikarie hos oss. Att arbeta som timvikarie i förskola ger dig en värdefull erfarenhet. Det är också ett utmärkt sätt att presentera dina kvaliteter för dig som i framtiden söker en mer långvarig anställning som barnskötare eller förskollärare inom Pysslingen Förskolor. För att veta mer om förskolan och vår profil får du gärna läsa på vår hemsida www.pysslingen.se/utforskarna.

Om rollen
Som timvikarie arbetar du i barngrupp med barn mellan 1-5 år på Utforskarna i Lund.
Om du anställs som timvikarie ska du med kort varsel kunna rycka in som vikarie vid frånvaro av den ordinarie personalen. Det krävs att du är ansvarstagande och har en stor förmåga till flexibilitet, då arbetet innebär att du snabbt ska kunna anpassa dig till nya miljöer. Du har goda kunskaper i svenska språket och ska ha lätt för att både samarbeta och arbeta självständigt i ett arbetslag, samt har förmågan att tillsammans med övriga bidra till en fungerande verksamhet.

Vi söker dig som:

• har en gymnasieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• anser att varje möte är betydelsefullt
• är nyfiken och medforskande
• vill lära dig tillsammans med barnen
• ser varje dag som ett lärorikt äventyr tillsammans med barnen och kollegorna
• är inlyssnande och respektfull
• har uppdraget i fokusAnställningsform
Tjänsten är allmän visstidsanställning med timlön.
Omfattning vid behov.
Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan
Tycker du att det låter intressant? Vi vill gärna komma i kontakt med dig!

Inom förskolan måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Beställningsblanketten hämtar du på https://polisen.se/. Beställ i god tid då det vanligtvis tar minst 14 dagar att få utdraget hemskickat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontakt
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rektor via e-post: kajsa.nystrom@pysslingen.se

Ansök nu

Barnskötare till Plommonets förskola

Barnskötare
Läs mer Jan 30
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.Om oss
Vårt rektorsområde består av fyra centralt belägna förskolor, Arken, Plommonet, Studentkåren och Tuna samt öppna förskolan Söderlek.

Området leds gemensamt av rektor och biträdande rektor och vi har vår egen specialpedagog som stödjer arbetslagen vid behov.

Plommonets förskola är en liten förskola med två avdelningar och en utemiljö där lärmiljöerna utomhus är lika framträdande som de inomhus.

Vår vision är att barnen ska bli trygga, sociala och nyfikna individer, som kan söka och ta emot kunskap i ett livslångt lärande. Lunds kommun strävar mot en utbildning i världsklass och till att sätta grunden till blivande världsmedborgare genom vårt välfungerande SKA-arbete. För att nå dit har vi i rektorsområdet gemensamma planeringstider i ämnesteam tillsammans med pedagoger från de andra förskolorna. Vi har ett gemensamt, föränderligt pedagogiskt verktyg som uppdateras årligen, med tid avsatt för arbetslagen 2 ggr/månad för planering, dokumentation, reflektion och utvärdering kring barnens lärande i relation till undervisningen. Undervisningen utgår från urval av läroplansmål under vårt årliga treterminssystem, och styrs av barnens tidigare erfarenheter, kunskaper, intressen och behov.

Vi har en gemensam verksamhetsplan på våra förskolor som vi använder som ett redskap för att hålla vårt uppdrag levande. Den ska stödja vårt arbete i att sträva mot en likvärdig förskola med hög kvalitet. Vi vill också att verksamhetsplanen ska belysa vårt arbete och förhållningssätt i utbildningen gentemot vårdnadshavare och andra intressenter.

Vi vill att lärmiljöerna på våra förskolor ska utstråla nyfikenhet, kreativitet och glädje. En lärmiljö hos oss ska vara tydlig och bjuda in till självständighet för barnen. En självständig lärmiljö innebär för oss att materialet är tillgängligt för barnen och är placerat i deras nivå och vi arbetar ständigt med att våra miljöer ska ha en tydlighet och struktur så att barnen vet var olika material och saker finns. Även våra utomhusmiljöer är en viktig del av den pedagogiska verksamheten då mycket av vår utbildning och undervisning sker här. Vi vill att våra utemiljöer ska vara utmanande för barnens utveckling, såväl fysiskt som psykiskt och socialt.

Arbetsuppgifter
Som barnskötare är ditt uppdrag att tillsammans med dina kollegor se till att varje barn erbjuds en trygg omsorg, utveckling och lärande. Det innebär att du som barnskötare är aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av verksamheten. Tillsammans i arbetslaget ser ni till barnets bästa och möter alla barn utifrån sina erfarenheter och förutsättningar. Ni arbetar tillsammans för att skapa tillgängliga lärmiljöer där barns inflytande och delaktighet är i fokus.

Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Som barnskötare har du kunskap om förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument. Du följer de normer och värden som förskolans läroplan anger och bidrar till att genomföra förskolans uppdrag. 

Vi söker dig som
är utbildad barnskötare eller har en annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i förskolans verksamhet samt har grundläggande digitala kunskaper. Vidare är du en positiv, flexibel, engagerad, ansvarsfull person med god samarbetsförmåga. Du har ett gott bemötande och du har lätt för att kommunicera och samverka med barn, vårdnadshavare och kollegor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation och utbildning i TAKK.

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du ansöker så snart som möjligt. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare. Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansök nu

Timvikarie till IUS förskola

Barnskötare
Läs mer Dec 7
I ur och Skur Fröernas förskola i Dalby söker omgående timvikarier! kanske är just du den vi söker? Är du utbildad barnskötare eller förskollärare, eller studerar du till något av yrkena? Kanske är du nyfiken på att prova arbete inom förskolan inför en framtida utbildning eller vill arbeta extra vid sidan av studierna? Vi söker dig som med kort varsel kan arbeta som timvikarie när vår ordinarie personal inte är på plats, som timvikarie är du en värdefull och uppskattad resurs. Vår förskola är en liten enhet med två 1-5 års avdelningar och 38 barn. Vi använder oss av I Ur och Skur pedagogik vilket innebär bl.a. att utvecklande och lärande sker i samspel med naturen, tillsammans med engagerade pedagoger.
låter det intressant så tveka inte att höra av er!

Ansök nu

Vikarie till förskolan

Barnskötare
Läs mer Jan 11
Tycker du att arbete med yngre barn är viktigt och vill du lägga ditt engagemang i arbetet på en förskola? Då är Freinetskolans förskola en intressant arbetsplats för dig.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett intresse för att arbeta med yngre barn. Det är meriterande men inte ett krav om du har en lärarexamen och/eller motsvarande. Det är också meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet från yrket.


Arbetet kräver att du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation.


Du har ett stort intresse för att engagera dig i den pedagogiska verksamheten. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor. Vi förutsätter att du ser varje barn utifrån ett helhetsperspektiv och går in i uppdraget med en positiv barnsyn
Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med de äldre barnen i vår förskola och vara en del av ett arbetslag som arbetar med att organisera och planera en stimulerande verksamhet i förskolan. Du kommer också att att vara en del av hela Freinetskolans arbetsplats, som innebär samarbete med andra kollegor på skolan. Du kommer att arbeta med alla förekommande praktiska uppgifter som finns i en förskola.
Om arbetsplatsen
Freinetskolan i Lund är en liten fristående skola åk F-9 med en förskola med två avdelningar. Skolan är belägen i den natursköna S:t Larsparken, som ofta används i verksamheten.
I freinetpedagogiken läggs stor vikt vid att skapa goda relationer och ett demokratiskt tänkande hos barnen/eleverna. En viktig del av pedagogiken är barnens/elevernas trevande försök. Genom att ibland få misslyckas, försöka igen och finna nya vägar utvecklas barnen/eleverna i sin självständighet och kreativitet. Freinetpedagogik innebär också att handen och hjärnans arbete värderas lika. Skolan använder verkligheten och det omgivande samhället som en del i verksamheten/ undervisningen. De nationella läroplanerna som styr undervisningen/verksamheten på Freinetskolan är väl kompatibla med freinetpedagogiken.


Information om tjänsten
Varaktighet: Tillsvidaretjänst
Anställningsform: Semestertjänst
Omfattning: 100%
Tillträde: snarast
Lönetyp: Månadslön
Ansökan och kontakt
Välkommen med din ansökan! Skicka din ansökan till e postadress, ansokan@freinetskolan.se eller till postadress Freinetskolan i Lund, S:t Lars väg 7, 222 70 Lund.
Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
#jobbjustnu

Ansök nu

Timvikarier - BMSL preschool Flyinge

Barnskötare
Läs mer Dec 6
Nu söker vi fler timvikarier till vår fantastiska, trespråkiga montessoriförskola! Förskolan är belägen mitt i Flyinge Kungsgård och vi är omgivna av vacker natur.
Har du ett positivt förhållningssätt, tar egna initiativ, är flexibel och ser barn som kompetenta samhällsmedborgare? Då är det dig vi söker!
Vi vill gärna träffa dig som vill jobba extra som timvikarie och som med kort varsel kan rycka in vid under ordinarie personals frånvaro.
För att få arbeta hos oss krävs utdrag ur belastningsregistret.
Obs! Vi ligger ute på landet, strax utanför Södra Sandby, med begränsade bussförbindelser.
Skicka en kort presentation om dig själv och varför du vill arbeta som timvikarie hos oss. Ansökningar utan presentation besvarar ej.

Ansök nu

Välkommen till Förskolan Pandan i Lund!

Barnskötare
Läs mer Nov 23
Vi är en liten förskola som drivs som ett föräldrakooperativ. Just nu har vi totalt 15 barn i vår åldersblandade grupp och söker en ny kollega. I vårt kooperativ värdesätter vi och lägger våra resurser på en hög personaltäthet, vilket ger goda förutsättningar för att bedriva en kvalitativ utbildning så väl som att kunna möta varje enskilt barn utifrån dess förutsättningar och behov. Nu behöver vi en 5:e pedagog i vårt team!


Beskrivning av tjänsten:
Vi söker en pedagog med erfarenhet och/eller relevant utbildning. Någon som brinner för ditt yrke och barns utveckling, som vill arbeta i team och tillsammans med arbetslaget skapa en bra och positiv arbetsplats. Tillsammans med arbetslaget planeras och genomförs det pedagogiska arbetet enligt förskolans läroplan och andra styrdokument.


Du har ett gott förhållningssätt till barn, föräldrar och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.


Vi erbjuder dig
Vi erbjuder arbete i liten barngrupp med allt det innebär, närhet till beslut och handling, goda möjligheter till inflytande, bra arbetstider, pedagogiska måltider och friskvårdsbidrag.


Kvalifikationer och personliga egenskaper
- Du har tidigare erfarenhet av arbete inom förskola/fritids/ annan pedagogisk verksamhet
- Du har goda förmågor att skapa trygga barn och vårdnadshavare.
- Du kommunicerar väl i svenska språket i både tal och skrift.
- Du är lösningsinriktad, positiv och en driven person med ambitioner och arbetsglädje!
- Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor.
- Du är en trygg och varm person, positiv, kreativ och handlingskraftig, har höga ambitioner och ett ansvarsfullt beteende.
- Du visar respekt och lyhördhet för barn, vårdnadshavare, kollegor och ledning.


Lite mer om förskolan:
Att vi är ett föräldrakooperativ innebär att vi är organiserade som en ekonomisk förening och att huvudman är föräldrar som sitter i styrelsen. Föräldrar kan ha andra uppdrag som t.ex. vaktmästeri och trädgård men har inget arbete i barngrupp utan detta överlåts till vår kompetenta och varma personalgrupp. Kooperativformen möjliggör korta beslutsvägar och att ta initiativ är något som vi värdesätter. Hos oss har du alla chanser i världen att vara med och forma verksamheten! Har du något särskilt intresse eller liknande välkomnar vi detta!


Vi ser fram emot att få möta dig som vill vara med och utveckla vår lilla förskola tillsammans med goda kollegor och engagerade föräldrar!

Ansök nu

Minideon Förskola söker Barnskötare/Förskollärare

Barnskötare
Läs mer Dec 1
Vi söker nu en utbildad barnskötare eller förskollärare på en visstidsanställning under perioden 16 januari 2023 to m 15 januari 2024, på ca 85-90%
Minideon Förskolan ligger mitt i forskarbyn Ideon och har sedan starten 1991 drivits som en ekonomisk förening av engagerade föräldrar. Förskolan består av två avdelningar, Kalaskulan med barn i åldern 1-3 år och Bushuset där barnen är 3-5år. På varje avdelning arbetar 3 pedagoger som är utbildade förskollärare samt barnskötare. Vi har en stor härlig gård som inbjuder till lek i pilekojan, båten eller bersån, eller varför inte njuta en stund i växthuset tillsammans med barnen.
Vi arbetar aktivt efter Läroplanen och främjar rörelse och utelek samtidigt som vi strävar efter hållbar utveckling. Vi har även tillgång till gymnastiksal som barnen går till en gång i veckan.
Årets utvecklingsområde är "Ateljen i centrum" och vårt mål är att den skapande verksamheten ska blir en naturlig del av den dagliga utbildningen. Vi vil att det ska finnas lockande och inspirerande lärmiljöer som är tillgängliga för barnen. I år har vi tex arbetat med projektet från Jord till bord med bidrag från Naturskolan i Lund. Projektets utgångspunkt har varit odling och kreativa lärprocesser, där skapande, naturvetenskap och digitala verktyg fått möta varandra för att utveckla olika mötesplatser och lärandesituationer både inomhus och ute.
Kvalifikationer
Som utbildad barnskötare/förskollärare har du erfarenhet av inskolning, pedagogisk dokumentation, systematiskt kvalitetsarbete och att utifrån Läroplanen strävansmål planera, genomföra, och utveckla verksamheten tillsammans med dina arbetskollegor.
Som person är du lugn, trygg, flexibel och har lätt för att samarbeta och bemöta barn, vårdnadshavare och medarbetare professionellt. Du är närvarande som pedagog och arbetar för att skapa en lärorik och trygg miljö för barnen där omsorg och lära genom lek ligger i fokus. Du ska tycka om att vistas utomhus då en stor del av vår verksamhet sker där. En nyfiken och medforskande pedagog som brinner för estetiska lärprocesser och uttrycksformer och ser miljön som den tredje pedagogen är meriterande.
Du ska ha god kommunikativ förmåga både i tal och skrift, samt om du har kunskap i TAKK är det ett plus då vi arbetar med barns tidiga språkinlärning och Karlstadmodellen.
Om du vill jobba på en mindre förskola med hög personaltäthet, kostnadsfri pedagogisk lunch, gemensam och enskild planeringstid, 2 utvecklingsdagar/termin, friskvårdsbidrag och nära till beslutsvägarna är du
Varmt välkommen med din ansökan!
Övrigt
Tjänsten är ett vikariat för studieledig personal på 85-90% med start den 16/1-23 tom 15/1 -24
Lön enligt kollektiv avtal- Fremia
Enligt skollagen krävs utdrag ur belastningsregistret innan anställning.
Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. Så vänligen skicka in cv och personlig brev så fort som möjligt
Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen och då tas annonsen bort.
Vi undanbeder oss bestämt kontakt med rekryteringssajter eller liknande.

Ansök nu

Timvikarier - BMSL preschool Flyinge

Barnskötare
Läs mer Nov 2
Nu söker vi fler timvikarier till vår fantastiska, trespråkiga montessoriförskola! Förskolan är belägen mitt i Flyinge Kungsgård och vi är omgivna av vacker natur.
Har du ett positivt förhållningssätt, tar egna initiativ, är flexibel och ser barn som kompetenta samhällsmedborgare? Då är det dig vi söker!
Vi vill gärna träffa dig som vill jobba extra som timvikarie och som med kort varsel kan rycka in vid under ordinarie personals frånvaro.
För att få arbeta hos oss krävs utdrag ur belastningsregistret.
Obs! Vi ligger ute på landet, strax utanför Södra Sandby, med begränsade bussförbindelser.
Skicka en kort presentation om dig själv och varför du vill arbeta som timvikarie hos oss. Ansökningar utan presentation besvarar ej.

Ansök nu

Resursperson till förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 2
Anställning
Omfattning: 50% - kan diskuteras
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-11-30


Om oss
Glada Ankans förskola ligger i Dörröd utanför Veberöd. Förskolan drivs som ett föräldrakooperativ och har varit igång sedan 1992. Barngruppen består av barn 1-5 år och vi har 18-20 platser. Förskolan är belägen med skog, natur och djur som närmsta granne vilket vi använder som en naturlig del i vår lärmiljö och pedagogiska verksamhet. Vi har en härlig kreativ gård där det finns stora möjligheter att påverka och skapa olika lärmiljöer tillsammans med barn och kollegor. Vår kock lagar näringsrik, närproducerad och till största delen ekologisk mat i vårt eget kök och till sommaren kommer barnen kunna äta maten av vår egen skörd i köksträdgården. Föräldraföreningen har en ambition att det ska finnas hög bemanning på förskolan vilket gör att vi kan dela vår barngrupp i mindre grupper. Vi har ett digitalt verktyg, TYRA, där vi dokumenterar vår undervisning och följer barnens utveckling. Läs gärna mer på vår hemsida (https://glada-ankan.se) och instagram (_glada_ankan) om vår verksamhet.
Arbetsuppgifter
Nu söker vi elevresurs till ett barn med autism som behöver stöd i vardagen på förskolan. Vi söker en pedagog med stort intresse och engagemang för att arbeta med barn som har diagnos inom autismspektrat. Arbetet innebär att vara en resurs för ett barn i behov av särskilt stöd. Som resurs kommer du att följa och stötta barnet i den dagliga verksamheten i barngruppen. I arbetet ingår att ha en tät föräldrakontakt samt kontakt med stödfunktioner utanför förskolan.
Vi söker dig som
Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har erfarenhet av arbete i förskola och har med stor fördel erfarenhet av att arbeta med barn i behov av särskilt stöd, gärna erfarenhet och kunskap inom autism. Du är drivande och aktiv och har ett stort intresse för barns lärande och utveckling. Du har god kännedom om förskolans styrdokument och kan reflektera och dokumentera. Detta kräver att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift, samt stor datavana. Du har intresse och förmåga att samarbeta med kollegor och hitta goda samverkansformer för bästa tänkbara föräldrakontakt. Goda kunskaper om funktionsvariationen autism och erfarenhet av liknande arbete på förskola är meriterande.
Du är utbildad barnskötare på barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet eller via vuxenutbildning eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Som person är du relationsskapande, samarbetsvillig och lyhörd till din omgivning. Du har förmåga att organisera efter förskolans mål, samtidigt som vi ser att du är anpassningsbar när vardagen bjuder på oförutsedda händelser. Självklart har du ett stort engagemang och ett prestigelöst ledarskap. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har ett varmt och välkomnande bemötande.
Du ser dig som en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus, där relationen utgör en viktig grund. Tillsammans med dina kollegor skapar ni de bästa förutsättningarna för barnen att utveckla sitt bästa jag.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Skicka din ansökan med CV och personligt brev till ansokan@glada-ankan.se
Vi tillämpar löpande rekrytering. Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Pysslingen förskolor söker barnskötare med brinnande intresse för rörelse

Barnskötare
Läs mer Okt 13
Utforskarna växer och nu behöver vi dig - världens bästa barnskötare!
Vi på förskolan Utforskarna vet att barn i Sverige rör sig alldeles för lite idag. Enligt den forskning som lyfts fram är förskolan helt avgörande för de små barnens rörelse då de flesta små barn tillbringar största delen av sin vakna tid där. Därför är vi en rörelsefrämjande förskola med inriktning på fysisk aktivitet och hälsosam livsstil.

Hos oss är rörelse en metod för undervisning. Vår förskola erbjuder lustfylld, pulshöjande fysisk aktivitet dagligen, vi samarbetar med olika idrottsföreningar, barnen får prova på olika idrottsformer och vi har ett eget rörelserum på förskolan. Vårt arbetssätt bygger också på en stark tro på människans möjligheter, en djup respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn har en inneboende drivkraft att vilja utvecklas, lära och utforska sin omvärld. Utifrån denna syn och förskolans läroplan erbjuder vi en utbildning av hög kvalité och med barnet i centrum. Vi lägger stor vikt vid att ha en tillgänglig och stimulerande lärmiljö där barnen kan och får utvecklas!

Om tjänsten
Vi söker dig, utbildade, utvecklingsinriktade barnskötare, som känner glädje och lust inför ditt uppdrag och som är trygg i din yrkesroll. På Utforskarna har vi högt uppdragsfokus och du som blir vår nya kollega är därför väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Du är van vid att ta stort ansvar, har ett genuint intresse för ditt arbete och kan omsätta läroplanens mål till såväl planerade aktiviteter som spontan undervisning i arbetet med barnen. Du är positiv, lösningsfokuserad, och har förmåga att skapa goda relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. Som barnskötare förväntas du ta ansvar för det pedagogiska arbetet i barngruppen och vara en aktiv pedagog med engagemang i ditt arbete. Till din hjälp och som stöd har du övriga kollegor, ledningsteamet med rektor, biträdande rektor/kvalitetsledare och intendent.

Pysslingen har en tydlig struktur och en väl fungerande organisation, med stora utvecklingsmöjligheter och karriärvägar. För att dokumentera och synliggöra det enskilda barnets lärprocesser samt i kommunikation med vårdnadshavarna använder vi oss av vår eget webbverktyg Mitt Pysslingen. Vi erbjuder dig arbetskläder, fria pedagogiska måltider, förtroendetid för enskild planering och friskvårdsbidrag (3000 kr/läsår).

Övrig information
Denna tjänst är en 100% tillsvidaretjänst med tillträde i november. Vi kommer påbörja urvalsprocessen relativt omgående och tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdag så skicka gärna in dina ansökan redan idag.

Har du frågor angående tjänsten så är du välkommen att kontakta rektor: Kajsa Nyström: kajsa.nystrom@pysslingen.se eller biträdande rektor: Amanda Sjöberg: amanda.sjoberg@pysslingen.se

Är du den vi söker?
Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till just denna tjänst. Du söker tjänsten genom att klicka på knappen ansök här. Vi tar ej emot ansökningar via post eller mejl. Beställ gärna redan idag ett utdrag ur belastningsregistret då det vanligtvis tar två veckor att få det hemskickat.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnledare för Knatteskutt 0-4 år HT22 - Lund

Barntimmeledare
Läs mer Maj 10
Vi på Einar Sports söker nu ledare till Knatteskutt, Sveriges största Idrottsskola för barn som är mellan 3 månader-4 år.

Vi söker dig som:

- Älskar att arbeta med barn
- Har takten och rytmen given i kroppen
- Har erfarenhet att leda aktiviteter för barn, gärna yngre barn, alternativt har en lång idrottsbakgrund och varit ledare för barn i något annat sammanhang (ex. förskola, skola, barnpassning)


Som person är du trygg och säker i dig själv!

MERIT: Du har gärna gått estetiska programmet på gymnasiet, jobbat som gruppträningsinstruktör, annan dansutbildning eller liknande. Detta är inget krav för att söka, du kan ändå ha den rätta personligheten.

Din roll som ledare:

Du kommer leda och ansvara för verksamheten Knatteskutt i Lund. Du kommer på ett lekfullt och engagerat sätt leda barnen genom flera olika lekar och övningar som är framtagna av Einar Sports pedagoger.

Alla passen följer ett färdigt passupplägg som blandar övningar och lekar utifrån följande teman:

- Boll
- Rytmik
- Dans


Det här får du som ledare hos oss

- Ett färdigt passupplägg att följa.
- Delta på vår ledarutbildning, samt fortbildning om du fortsätter som ledare flera terminer.
- Coachning under terminen.
- Du kommer vara del av ett fantastiskt ledarteam på över 500 ledare.


Utöver ovan får du även världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper.

Passen kommer att hållas på vardagskvällar mellan 17-19 eller dagtid på helger.

Arbetet löper under totalt 14 veckor, start vecka 35

Mer info om detta kommer vid eventuell intervju.

Grupper delas upp efter åldrar:

- 3 månader-1 år
- 1-2 år
- 3-4 år


Som huvudledare är du ansvarig för alla dina barngrupperna. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter den största delen av kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

Föräldrar deltar på alla pass

Du kommer vara den som inspirerar nästa generation till ett aktivt liv!

Ansök nu!

Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!

Ansök nu

Timvikarie förskola

Barnskötare
Läs mer Sep 4
Vill du jobba extra på en av Skånes förmodligen mest personaltäta förskolor?
Nu söker vi timvikarie till Glada Ankans förskola! Vi behöver en extra person som kan följa med på våra utflykter i skogen samt extra stöttning i vår utökade satsning på den pedagogiska verksamheten.
Vi finns i Dörröd vid foten av Romeleåsen bredvid hästhagar, skog och åkermark och är mycket utomhus. Vår kock lagar näringsrik, närproducerad och nästan helt ekologisk mat i vårt eget kök och till hösten kommer barnen kunna äta maten av vår egen skörd i köksträdgården. Vi är en liten förskola med 18-20 barn i åldern 1-5 där du kommer jobba tillsammans med 5-6 trevliga kollegor. Om du känner dig nyfiken och intresserad - tveka inte att höra av dig till oss och fråga. Det går bra att maila på rektor@glada-ankan.se eller ringa oss på tel 072-368 67 02.
Ser fram emot att höra av dig!
Hälsningar
Personalen, föräldrarna och barnen på Glada Ankan????

Ansök nu

Barnskötare till Familjetjänst i Lund

Barnskötare
Läs mer Aug 28
Norlandia Familjetjänster omfattar en rad tjänster med målsättning att underlätta småbarnsfamiljers vardag. Genom vår barnpassningstjänst kan vi hjälpa föräldrar, men också ge sjuka barn ett stöd när det som bäst behövs. Familjetjänster erbjuds utanför ordinarie verksamhetstid och i det egna hemmet.

FFamiljetjänst är en ny tjänst hos Norlandia Förskolor. Familjetjänst erbjuder barnpassning i hemmet när vårdnadshavarna behöver arbeta eller då barnen inte kan vara på förskolan. Vi erbjuder även extra personalförstärkningar samt vikarier då sådana behövs.

Familjetjänst söker nu dig som är intresserad av att arbeta med barnpassning i privata hem, vi vill gärna att du har en avslutad utbildning som barnskötare eller förskollärare. 
Vi tror att du har ett förtroendeingivande förhållningssätt och att du har lätt för att ta egna initiativ.  Du drivs av viljan att ge barnet en trygg omsorg och du samarbetar lätt och gärna med de runt omkring dig.

-Du erbjuds att arbeta på tider som passar dig under längre eller kortare tid. Välj dina uppdrag och hur mycket du vill jobba
 
Våra grundkrav
* Du är minst 17 år gammal
* Du är ostraffad och kan lämna in ett utdrag från Polisens belastningsregister till oss. 
* Du kan uttrycka dig väl på svenska
* Godkänner att vi kan publicera ditt foto på vår hemsida i reklamsyfte
* Sist men absolut inte minst - du älskar att arbeta med barn och att hitta på roliga och kreativa aktiviteter med dem!

Vårt företag arbetar efter idén att mångfald är en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrunder. Vi arbetar utifrån Barnkonventionens grundprinciper.

Vi ansvarar för din introduktion som planeras ske ute på en förskola som Familjetjänst har avtal med. I början kan det bli så att din tjänstgöring helt blir ute på en förskola som extra personalförstärkning.
 
Bifoga en kort presentation, som du bifogar din ansökan, där du kort beskriver vem du är, vilken utbildning och erfarenheter som du har med dig och varför du är en av de barnpassare som vi vill anställa. Samt CV

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Vi avser att anställa 2 personal i denna omgång, den här annonsen och de här uppdragen förväntas locka många sökanden, och vi vet därför av erfarenhet att vi inte kommer att hinna återkoppla till alla sökanden som vi annars gör, vilket vi beklagar. 

Janette Glans
Verksamhetschef
 
Läs mer om vår verksamhet: www.familjetjanst.se

Ansök nu

Timvikarier - BMSL preschool Flyinge

Barnskötare
Läs mer Aug 17
Nu söker vi fler timvikarier till vår fantastiska, trespråkiga montessoriförskola! Förskolan är belägen mitt i Flyinge Kungsgård och vi är omgivna av vacker natur.
Har du ett positivt förhållningssätt, tar egna initiativ, är flexibel och ser barn som kompetenta samhällsmedborgare? Då är det dig vi söker!
Vi vill gärna träffa dig som vill jobba extra som timvikarie och som med kort varsel kan rycka in vid under ordinarie personals frånvaro. Min förhoppning är att du kan hoppa in där du bäst behövs.
Intervjuer sker löpande så tveka inte att höra av dig!
För att få arbeta hos oss krävs utdrag ur belastningsregistret.
Obs! Vi ligger ute på landet, strax utanför Södra Sandby, med begränsade bussförbindelser.

Ansök nu

Timvikarie sökes till Pysslingen Utforskarna

Barnskötare
Läs mer Aug 5
Pysslingen förskolor Utforskarna söker timvikarier inför hösten!

Pysslingen Förskolor erbjuder ett roligt och flexibelt arbete som timvikarie hos oss. Att arbeta som timvikarie i förskola ger dig en värdefull erfarenhet. Det är också ett utmärkt sätt att presentera dina kvaliteter för dig som i framtiden söker en mer långvarig anställning som barnskötare eller förskollärare inom Pysslingen Förskolor. För att veta mer om förskolan och vår profil får du gärna läsa på vår hemsida www.pysslingen.se/utforskarna.

Om rollen
Som timvikarie arbetar du i barngrupp med barn mellan 1-5 år på Utforskarna i Lund.
Om du anställs som timvikarie ska du med kort varsel kunna rycka in som vikarie vid frånvaro av den ordinarie personalen. Det krävs att du är ansvarstagande och har en stor förmåga till flexibilitet, då arbetet innebär att du snabbt ska kunna anpassa dig till nya miljöer. Du har goda kunskaper i svenska språket och ska ha lätt för att både samarbeta och arbeta självständigt i ett arbetslag, samt har förmågan att tillsammans med övriga bidra till en fungerande verksamhet.

Vi söker dig som:

• har en gymnasieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• anser att varje möte är betydelsefullt
• är nyfiken och medforskande
• vill lära dig tillsammans med barnen
• ser varje dag som ett lärorikt äventyr tillsammans med barnen och kollegorna
• är inlyssnande och respektfull
• har uppdraget i fokusAnställningsform
Tjänsten är allmän visstidsanställning med timlön.
Omfattning vid behov.
Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan
Tycker du att det låter intressant? Vi vill gärna komma i kontakt med dig!

Inom förskolan måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Beställningsblanketten hämtar du på https://polisen.se/. Beställ i god tid då det vanligtvis tar minst 14 dagar att få utdraget hemskickat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontakt
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rektor via e-post: kajsa.nystrom@pysslingen.se

Ansök nu

Utbildad barnskötare till föräldrakooperativ i lantlig miljö

Barnskötare
Läs mer Aug 1
Vi söker barnskötare på 100%, med start under höstterminen. Tillsvidaretjänst med provanställning 6 månader.
Kvalifikationer:
Barnskötarutbildning. Vi önskar att du har erfarenhet av att arbeta på förskola.
Förskolechef: Christina Wapner Svendsen
OM OSS
Valen Valle är en familjär förskola som drivs som föräldrakooperativ i pittoreska Vallkärra i Lunds kommun.
Vår förskola är som ett litet Villa Villerkulla i vacker lantlig miljö med tillgång till en stor trädgård. Våra fina omgivningar väcker barnens nyfikenhet och lust att upptäcka och lära.
Vi lägger stor vikt vid att du som barnskötare bjuder in till glädje i mötet med varje barn.
Våra nyckelord: Glädje, gemenskap, samarbete, lustfyllt lärande, ”ge och ta-anda”.
Vår förskola är uppdelad på två avdelningar med yngre och äldre barn. Vi är idag ca 35 barn och åtta i personalgruppen varav rektor arbetar mestadels i barngruppen.
För att kvalitetssäkra vår verksamhet använder vi oss av pedagogisk dokumentation, reflektion, diskussioner och kompetensutveckling.
VEM BEHÖVER VI
Vi söker en medforskande och närvarande barnskötare som är positiv och engagerad. Du känner lust och intresse av att tillsammans med dina kollegor få utveckla en fin liten förskola där rektorn är delaktig och närvarande i verksamheten.
Vår önskan är att du:
-medvetet strävar efter att se varje barns individuella behov och förutsättningar för att främja varje barns utveckling och lärande.
-är positiv och lösningsfokuserad.
ÖVRIGT:
Vi erbjuder pedagogiska måltider, bra arbetstider och friskvårdsbidrag.
Du ges tid till enskild och gemensam reflektion.
Förskolan drivs som ett föräldrakooperativ där föräldrarna bidrar med fixardagar och styrelsearbete.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Vi ser fram emot att påbörja vår rekryteringsprocess och hoppas du finner vår förskola intressant. Vi kommer löpande att börja med urval och intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Ansökan sker via e-mail. För mer information om tjänsten eller förskolan Valen Valle, vänligen kontakta styrelsens personalansvariga Ia Silverberg på 0709817688 eller silverbergia@gmail.com
För att kunna erbjudas tjänst inom skola och barnomsorg krävs uppvisande av utdrag ur belastningsregister.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Vikarie till skola/fritidshem/förskola

Barnskötare
Läs mer Aug 9
Är du intresserad av att kunna kombinera ex studier med att vikariera hos oss eller har du möjlighet att vikariera hos oss under några månader?


Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett intresse och ev erfarenhet att arbeta med barn och ungdomar. När ordinarie personal är frånvarande eller har längre ledighet blir du tillfrågad om du har möjlighet vikariera.


Arbetet kräver att du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation. Vi förutsätter att du ser varje barn utifrån ett helhetsperspektiv och går in i uppdraget med en positiv syn på barn och ungdomar.


Arbetsuppgifter
Du kan önska om du vill vikariera på förskola, fritidshem, skola åk F-9 eller inom alla tre verksamheterna. Du kommer att vara en del av hela Freinetskolans arbetsplats, som innebär samarbete med andra kollegor på skolan.


Om arbetsplatsen
Freinetskolan i Lund är en liten fristående skola åk F-9 med en förskola med två avdelningar. Skolan är belägen i den natursköna S:t Larsparken, som ofta används i verksamheten.
I freinetpedagogiken läggs stor vikt vid att skapa goda relationer och ett demokratiskt tänkande hos barnen/eleverna. En viktig del av pedagogiken är barnens/elevernas trevande försök. Genom att ibland få misslyckas, försöka igen och finna nya vägar utvecklas barnen/eleverna i sin självständighet och kreativitet. Freinetpedagogik innebär också att handen och hjärnans arbete värderas lika. Skolan använder verkligheten och det omgivande samhället som en del i verksamheten/ undervisningen. De nationella läroplanerna som styr undervisningen/verksamheten på Freinetskolan är väl kompatibla med freinetpedagogiken.


Information om tjänsten
Varaktighet: Vikarie för ordinarie personal
Omfattning: efter behov
Tillträde: snarast
Lönetyp: timlön
Ansökan och kontakt
Välkommen med din ansökan! Skicka din ansökan till e postadress, ansokan@freinetskolan.se. Märk ansökan med i vilken/vilka verksamheter du har önskemål att jobba.
Har du några frågor gällande tjänsten kontakta oss på mailadress ovan.
Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Barnskötare till Familjetjänst i Lund

Barnskötare
Läs mer Jun 1
Norlandia Familjetjänster omfattar en rad tjänster med målsättning att underlätta småbarnsfamiljers vardag. Genom vår barnpassningstjänst kan vi hjälpa föräldrar, men också ge sjuka barn ett stöd när det som bäst behövs. Familjetjänster erbjuds utanför ordinarie verksamhetstid och i det egna hemmet.

FFamiljetjänst är en ny tjänst hos Norlandia Förskolor. Familjetjänst erbjuder barnpassning i hemmet när vårdnadshavarna behöver arbeta eller då barnen inte kan vara på förskolan. Vi erbjuder även extra personalförstärkningar samt vikarier då sådana behövs.

Familjetjänst söker nu dig som är intresserad av att arbeta med barnpassning i privata hem, vi vill gärna att du har en avslutad utbildning som barnskötare eller förskollärare. 
Vi tror att du har ett förtroendeingivande förhållningssätt och att du har lätt för att ta egna initiativ.  Du drivs av viljan att ge barnet en trygg omsorg och du samarbetar lätt och gärna med de runt omkring dig.

-Du erbjuds att arbeta på tider som passar dig under längre eller kortare tid. Välj dina uppdrag och hur mycket du vill jobba
 
Våra grundkrav
* Du är minst 17 år gammal
* Du är ostraffad och kan lämna in ett utdrag från Polisens belastningsregister till oss. 
* Du kan uttrycka dig väl på svenska
* Godkänner att vi kan publicera ditt foto på vår hemsida i reklamsyfte
* Sist men absolut inte minst - du älskar att arbeta med barn och att hitta på roliga och kreativa aktiviteter med dem!

Vårt företag arbetar efter idén att mångfald är en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrunder. Vi arbetar utifrån Barnkonventionens grundprinciper.

Vi ansvarar för din introduktion som planeras ske ute på en förskola som Familjetjänst har avtal med. I början kan det bli så att din tjänstgöring helt blir ute på en förskola som extra personalförstärkning.
 
Bifoga en kort presentation, som du bifogar din ansökan, där du kort beskriver vem du är, vilken utbildning och erfarenheter som du har med dig och varför du är en av de barnpassare som vi vill anställa. Samt CV

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Vi avser att anställa 5 personal i denna första omgång, den här annonsen och de här uppdragen förväntas locka många sökanden, och vi vet därför av erfarenhet att vi inte kommer att hinna återkoppla till alla sökanden som vi annars gör, vilket vi beklagar. 

Janette Glans
Verksamhetschef
 
Läs mer om vår verksamhet: www.familjetjanst.se

Ansök nu

Engagerad barnskötare sökes

Barnskötare
Läs mer Maj 29
Vi söker en professionell, engagerad och ansvarsfull barnskötare. Som brinner för att arbeta med barn, som kan samarbeta men även trivs med att arbeta självständigt. Du förväntas vara en god förebild för barnen och förse dem med en trygg och utvecklande miljö. Vi ser gärna att du är positiv, flexibel, ser möjligheter och har förmågan att entusiasmera och sprida glädje.
Vi hoppas att du gillar utevistelse och njuter av att låta barnen utforska naturen och sin närmiljö.
En stor fördel är om du brinner för den fria leken och arbetet med att inspirera barnen till det lust- och lekfyllda lärandet. En annan fördel är om du tycker om att arbeta med musik tillsammans med barnen eller har erfarenhet av barnyoga eller liknande områden
Äppellunden är liten fristående förskola belägen i ett vackert hus från 20-talet. Vi har en underbar utemiljö med stora utvecklingsmöjligheter till lek, odling och rekreation.
Vår vision är att med barnet i centrum bedriva en spännande och utvecklande verksamhet med fokus på miljö, hälsa och ekologi. I lekens form och med glädje och lust utforskar vi världen tillsammans med barnen i enlighet med förskolans läroplan.
Vi arbetar med Waldorfpedagogiken som en stor inspirationskälla men hämtar även inspiration i modern forskning. Vi lägger stor vikt vid den fria leken och barnens kreativitet och fantasi.
Vi arbetar med en tydlig och trygg dagsrytm med leken i fokus men också med inslag av sagoberättande, skapande verksamhet, musik och mycket utevistelse.
Vi strävar efter att förskolan ska vara en giftfri och inspirerande miljö för barnen och använder oss därför mycket av naturmaterial. Maten som serveras är vegetarisk och ekologisk och lagas från grunden av vår kock.


ARBETSUPPGIFTER
Planera och bedriva pedagogiskt arbete i enlighet med gällande läroplan samt utföra inom yrket i övrigt förekommande arbetsuppgifter.


Vill du arbeta för att ge barnen utmaningar och en god grund att stå på i livet, ser vi fram emot din ansökan!
Ange löneanspråk i din ansökan


OBS rekryteringsföretag eller liknande tjänster undanbedes

Ansök nu

Barnskötare vikariat Montessoriförskola

Barnskötare
Läs mer Maj 4
Tomegårdens Montessoriförskola är en väletablerad och liten förskola i centrala Lund. Vi har funnits i snart 50 år och drivs sedan tio år tillbaka som ett personalkooperativ med fem pedagoger och en kock.
Beläget i ett gammalt gatuhus har förskolan plats för 26 barn fördelat på två avdelningar. Vår lilla avdelningen heter Kotten och här går 8 barn i ålder 1-3 år. På Kotten finns två pedagoger. Vår stora avdelning heter Ekorren och här går 18 barn i ålder 3-6 år. Här ansvarar tre pedagoger.
Vi söker nu Dig som är utbildad barnskötare med erfarenhet med de yngre barnen (1-3 år).
Då vi är en montessoriförskola värnar vi mycket om vår pedagogik och vår montessoripedagogiska miljö. Vi önskar att du har erfarenhet av montessoripedagogiken eller ett mycket stort intresse för att anamma den.
Som montessoribarnskötare på Tomegården behöver du vara lugn och positiv samt ha en starkt tro på barnets egna kapacitet och inlärning. "Hjälp mig att hjälpa mig själv" (Maria Montessori).
Då personalstyrkan är liten och vi tillsammans driver verksamheten är det viktigt att du trivs bra med att arbeta i grupp men också kan ta eget initiativ och ansvar för olika områden.
Tjänsten är ett graviditetsvikariat på heltid under ett år med start i augusti eller efter överenskommelse.

Ansök nu

Barnskötare till Utforskarna

Barnskötare
Läs mer Maj 12
Pysslingen förskolor söker två barnskötare med brinnande intresse för rörelse och fysisk aktivitet!

Vi på förskolan Utforskarna vet att barn i Sverige rör sig alldeles för lite idag. Enligt den forskning som lyfts fram är förskolan helt avgörande för de små barnens rörelse då de flesta små barn tillbringar största delen av sin vakna tid där. Därför är vi en rörelsefrämjande förskola med inriktning på fysisk aktivitet och hälsosam livsstil.

Hos oss är rörelse en metod för undervisning. Vår förskola erbjuder lustfylld, pulshöjande fysisk aktivitet dagligen, vi samarbetar med olika idrottsföreningar, barnen får prova på olika idrottsformer och vi har ett eget rörelserum på förskolan. Vårt arbetssätt bygger också på en stark tro på människans möjligheter, en djup respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn har en inneboende drivkraft att vilja utvecklas, lära och utforska sin omvärld. Utifrån denna syn och förskolans läroplan erbjuder vi en utbildning av hög kvalité och med barnet i centrum. Vi lägger stor vikt vid att ha en tillgänglig och stimulerande lärmiljö där barnen kan och får utvecklas!

Om tjänsten
Vi söker dig, utbildad, utvecklingsinriktad barnskötare, som känner glädje och lust inför ditt uppdrag och som är trygg i din yrkesroll. Du är van vid att ta stort ansvar, har ett genuint intresse för ditt arbete och är väl förtrogen med förskolans styrdokument. Du är positiv och lösningsfokuserad, samt har förmåga att skapa goda relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. Som barnskötare förväntas du ta ansvar för det pedagogiska arbetet i barngruppen och vara en aktiv pedagog med engagemang i ditt arbete. Till din hjälp och som stöd har du övriga kollegor, ledningsteamet med rektor, biträdande rektor/kvalitetsledare och intendent.

Pysslingen har en tydlig struktur och en väl fungerande organisation, med stora utvecklingsmöjligheter och karriärvägar. För att dokumentera och synliggöra det enskilda barnets lärprocesser samt i kommunikation med vårdnadshavarna använder vi oss av vår eget webbverktyg Mitt Pysslingen. Vi erbjuder dig arbetskläder, fria pedagogiska måltider, förtroendetid för enskild planering och friskvårdsbidrag (3000 kr/läsår).

Övrig information
Denna tjänst är en 100% tillsvidaretjänst med tillträde i augusti. Vi kommer påbörja urvalsprocessen relativt omgående och tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdag så skicka gärna in dina ansökan redan idag.

Har du frågor angående tjänsten så är du välkommen att kontakta rektor: Kajsa Nyström: kajsa.nystrom@pysslingen.se eller biträdande rektor: Amanda Sjöberg: amanda.sjoberg@pysslingen.se

Är du den vi söker?
Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till just denna tjänst. Du söker tjänsten genom att klicka på knappen ansök här. Vi tar ej emot ansökningar via post eller mejl.

Beställ gärna redan idag ett utdrag ur belastningsregistret då det vanligtvis tar två veckor att få det hemskickat.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Husmor/Husfar till vårt fritidshem

Barnskötare
Läs mer Apr 10
Lunds Waldorfskola ligger sedan 1978 i Hardeberga strax utanför Lund och nära tätorterna Södra Sandby och Dalby. I den gamla byskolan med tillhörande lärarbostad hittar du våra yngre elever, därefter passerar du paviljongen, fotbollsplanen, fritidsskogen och de stora skolträdgårdsodlingarna. Nu är du nästan framme vid Säteriet, Hantverkshuset och Smedjan, där du hittar högstadieeleverna. Härifrån ser du ut över jordbrukslandskapet och om du har tur ser du ända bort till Öresundsbron.
Förutom en unik skolmiljö så har vi 240 fantastiska elever i klasserna F-9 och 60 lika fantastiska medarbetar, som alla tillsammans varje dag skapar en levande skola med glädje och kreativitet.
Vår fritidsverksamhet rymmer ca 115 elever som idag är fördelade på två grupper, Vindkulla och Månkulla.
Vi utgår ifrån Lgr 22 och de nationella styrdokumenten. Allt i samklang med Waldorfpedagogikens kompletterande läroplan ”En väg till frihet”.


Vi söker en husmor eller husfar med stort hjärta till vårt fritidshem Vindkulla där våra yngsta elever har sin hemvist.
I arbetsuppgifterna ingår att servera vår förskoleklass ”Solbarnen” deras lunch samt fritidseleverna åk F-2 mellanmål på eftermiddagen. Du kommer att ha ansvar för det lilla mottagningsköket med allt vad det innebär i form av livsmedels- och hygienrutiner, beställningar och kontakt med skolans tillagningskök och tillsynsmyndigheter.
På Lunds Waldorfskola äter vi vegetariskt, ekologiskt och gärna närodlat i våra egna skolodlingar. Att servera våra elever bra kost lagad från grunden är en viktig grundpelare för oss. Vi är även uppmärksamma på att följa vår plan ”Giftfri vardag i fritidshemmet”.
Du finns i centrum av vår verksamhet på Sol- och Vindkulla och den som eleverna söker upp när de har lekt ute i trädgården och är törstiga, behöver ett plåster, hjälp med att knäppa jackan, hitta mössan eller någon att anförtro sig till. Det kan även bli aktuellt att handleda en mindre grupp 6-åringar som vill baka, göra fruktsallad till mellis eller pyssla med något.
I tjänsten ingår en tidig morgon i veckan från 6:30, med öppning av fritidshemmet och frukostservering.
Fritids Vindkulla har en hemliknande miljö och vi ser gärna att du har ett öga för att medverka till en trivsam miljö.
Kvalifikationer
Personliga egenskaper kommer att vara av största betydelse för denna tjänst. Du måste trivas med att ha många yngre barn runt dig och bemöter alla elever och kollegor i enlighet med skolans värdegrund. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med barn i åldersgruppen 6–9 år. Även ett brinnande intresse för barn och kost och att du är entusiastisk inför skolans kost- och miljöpolicy. Om du arbetat i kök tidigare har du säkert utbildning i de bestämmelser som gäller för ett mottagningskök i annat fall är det obligatoriskt att ta del av den kortare utbildning som vi erbjuder.
Då närmaste busshållplats ligger ca 20 minuters promenadavstånd bort är det en fördel med tillgång till bil.
För denna tjänst behöver du kunna hantera det svenska språket väl i både tal och skrift.
Tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning.
Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Så vänta inte utan sök nu!
Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.


Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med rekryterings- och mediaföretag.

Ansök nu

Barnskötare 75%

Barnskötare
Läs mer Apr 6
Verksamhetsbeskrivning:
Stationens förskola är en privat förskola med 37 barn, 8 pedagoger och egen köksa som lagar vår mat. Vi håller till i det gamla stationshuset mitt i Veberöd ca.två mil öster om Lund.
Förskolan har tre avdelningar uppdelade efter ålder. Pedagogerna i varje arbetslag ansvarar för sin barngrupp på avdelningen, men det kan cirkulera och varje pedagog måste vara beredd på att arbeta med alla åldersgrupper.
Vi är en engagerad personalgrupp som tycker det är kul och spännande att arbeta med barn och att utveckla vår förskola och vi har ett varmt klimat på förskolan. Att skapa en lugn miljö där barnet blir bekräftat, sett och därigenom vågar ta plats och växa är viktigt för oss. Vi söker en barnskötare som ska vara en bra förebild för barnen och som respekterar barnen, för att själva bli respekterad.
Eftersom vi är en liten förskola ställs extra höga krav på samarbetsförmåga, flexibilitet och att du tar ditt ansvar enligt läroplanen.
Arbetsuppgifter:
Som barnskötare kommer du att arbeta i arbetslag med att planera, genomföra, dokumentera och utveckla den pedagogiska verksamheten för barnen tillsammans med dina kollegor.
Du ska kunna ta tillvara på barnets nyfikenhet, glädje och kompetens för att skapa en miljö som stimulerar till utveckling och lärande.
Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet för att nå våra mål och skapa en hög kvalitet på barnens verksamhet, därför söker vi dig som har intentionen att använda läroplanen som ett levande och ledande dokument för verksamheten.
Utbildning/Erfarenhet:
Vi söker nu dig som:
Är utbildad barnskötare
Har erfarenhet av pedagogisk dokumentation.
Har ett reflekterande arbetssätt.
Är nytänkande och beredd att vara en del av förskolans utveckling.
Är väl insatt i förskolans läroplan.
Har ett professionellt och serviceinriktat arbetssätt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och egenskaper såsom engagemang, flexibilitet, ansvarstagande och samarbetsförmåga.
Vill du arbeta på en förskola med korta beslutsvägar, en lugn arbetsmiljö, varmt klimat, stor arbetsglädje och kvalitet.
Då söker vi dig som är barnskötare och som vill vara med i vårt gäng och skapa den bästa förskolan.
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi vill inte bli kontaktade av bemanningsföretag.

Ansök nu

Barnskötare till Familjetjänst i Lund

Barnskötare
Läs mer Mar 30
Norlandia Familjetjänster omfattar en rad tjänster med målsättning att underlätta småbarnsfamiljers vardag. Genom vår barnpassningstjänst kan vi hjälpa föräldrar, men också ge sjuka barn ett stöd när det som bäst behövs. Familjetjänster erbjuds utanför ordinarie verksamhetstid och i det egna hemmet.

FFamiljetjänst är en ny tjänst hos Norlandia Förskolor. Familjetjänst erbjuder barnpassning i hemmet när vårdnadshavarna behöver arbeta eller då barnen inte kan vara på förskolan. Vi erbjuder även extra personalförstärkningar samt vikarier då sådana behövs.

Familjetjänst söker nu dig som är intresserad av att arbeta med barnpassning i privata hem, vi vill gärna att du har en avslutad utbildning som barnskötare eller förskollärare. 
Vi tror att du har ett förtroendeingivande förhållningssätt och att du har lätt för att ta egna initiativ.  Du drivs av viljan att ge barnet en trygg omsorg och du samarbetar lätt och gärna med de runt omkring dig.

-Du erbjuds att arbeta på tider som passar dig under längre eller kortare tid. Välj dina uppdrag och hur mycket du vill jobba
 
Våra grundkrav
* Du är minst 17 år gammal
* Du är ostraffad och kan lämna in ett utdrag från Polisens belastningsregister till oss. 
* Du kan uttrycka dig väl på svenska
* Godkänner att vi kan publicera ditt foto på vår hemsida i reklamsyfte
* Sist men absolut inte minst - du älskar att arbeta med barn och att hitta på roliga och kreativa aktiviteter med dem!

Vårt företag arbetar efter idén att mångfald är en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrunder. Vi arbetar utifrån Barnkonventionens grundprinciper.

Vi ansvarar för din introduktion som planeras ske ute på en förskola som Familjetjänst har avtal med. I början kan det bli så att din tjänstgöring helt blir ute på en förskola som extra personalförstärkning.
 
Bifoga en kort presentation, som du bifogar din ansökan, där du kort beskriver vem du är, vilken utbildning och erfarenheter som du har med dig och varför du är en av de barnpassare som vi vill anställa. Samt CV

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Vi avser att anställa 5 personal i denna första omgång, den här annonsen och de här uppdragen förväntas locka många sökanden, och vi vet därför av erfarenhet att vi inte kommer att hinna återkoppla till alla sökanden som vi annars gör, vilket vi beklagar. 

Janette Glans
Verksamhetschef
 
Läs mer om vår verksamhet: www.familjetjanst.se

Ansök nu

Resurs till Mandelblommans förskola

Barnskötare
Läs mer Apr 8
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.Om oss
Förskolan Mandelblomman öppnade år 2015 i helt nya, moderna lokaler i det nybyggda området Påskagänget, ett trevligt och familjevänligt bostadsområde i utkanten av Dalby.

Vi arbetar mycket med att skapa och utveckla stimulerande lärmiljöer. Inomhus finns det stora öppna ytor för lek och kreativitet. Förutom barnens hemvister med olika lärmiljöer finns ett gemensamt torg och tre stor ateljéer.

Utemiljön består av en stor och två mindre gårdar. Här finns det goda möjligheter för barnen att undersöka och uppleva sin omgivning.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som resurs är ett ansvarsfullt uppdrag där du arbetar som stöd åt ett barn med särskilda behov, under hela dagen på förskolan. Du har ett nära samarbete med arbetslaget och vårdnadshavare. Du kommer att delta i handledning och uppföljning samt vara delaktig i genomförandet av olika riktade insatser som ska leda till att barnet utvecklas, trivs och mår bra på förskolan.

Som resurs utför du även sedvanliga arbetsuppgifter i barngrupp, som att samtala och vara i dialog med barnen i deras utforskande av sig själva och sin omgivning.Vi söker dig som
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta som resurs på förskola, eller arbetat med barn i behov av särskilt stöd på annat sätt. Är du utbildad barnskötare eller elevassistent är det meriterande. 

Som person är du lugn och uppmärksam med en god kommunikativ förmåga. Din samarbetsförmåga är mycket god och du ser till barnets bästa i alla situationer. Du har ett lågaffektivt bemötande och löser eventuella konflikter som uppstår på ett konstruktivt sätt.

Det är meriterande om du har kunskaper i arabiska och erfarenhet av att arbeta med det svenska språket i en flerspråkig barngrupp. Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Inför en eventuell intervju är det bra om du har utdrag ur belastningsregistret klart.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansök nu

Kan du eller någon du känner Ukrainska? Då har vi jobb till dig!

Barnskötare
Läs mer Mar 16
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Vi söker just nu efter personer som kan prata ukrainska och som har möjlighet att hjälpa till och jobba inom flera olika verksamhetsområden på bemanning tillsammans med oss. Vi samarbetar med många förskolor, skolor, vårdboenden och flyktingboenden som idag har stora behov av personal som kan hjälpa till att ta hand om de ukrainska flyktingar som kommer till Sverige med anledning av det hemska kriget. Vi på PersonalExpressen vill naturligtvis göra allt i vår makt för att bidra! Om du har någon bekant som du vet också kan prata ukrainska och översätta till svenska eller engelska inom olika verksamhetsområden ser vi gärna att ni hör av er till oss.
Om oss på PersonalExpressen och vilka jobb vi har att erbjuda:
PersonalExpressen bemannar Sveriges förskolor, skolor, vårdboenden, flyktingboenden etc. med professionella, ambitiösa och jordnära bemanningskonsulter. Vi är ett starkt värdedrivet företag och är därmed noga med att de konsulter vi presenterar för våra kunder också möter våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande. Det förväntar sig våra kunder av oss och det förväntar vi oss av våra konsulter.
PersonalExpressen har ett hundratal, såväl privata som kommunala, samarbetsverksamheter runt om i landet dit vi förmedlar konsulter löpande. På så vis får du, när du söker in till oss, möjligheten att använda dig av oss som din privata jobbförmedlare då vi löpande kommer att kunna erbjuda dig både fasta tjänster samt längre konsultuppdrag ute hos våra kunder.
Vi är övertygade om att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är både lyhörda, lojala och långsiktiga i vårt arbete med att möta våra medarbetares individuella tankar, önskemål och målbilder för sig och sin karriär. Så har vi arbetat lyckosamt historiskt från vår sida och så kommer vi att arbeta lyckosamt i framtiden tillsammans med dig. Med oss vid din sida kommer du kort och gott att känna den positiva skillnaden det innebär att ha en personlig jobbpartner med dig på din karriärresa som vet precis vad just du vill få ut av dig själv och ditt yrkesliv!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen. Vi ser fram emot att ta emot din ansökan och hoppas att du är intresserad av att hjälpa oss med att göra skillnad för både våra kunder och framförallt för de ukrainska flyktingar som behöver vårt stöd just nu.

Ansök nu

Utbildade Barnskötare 100%

Barnskötare
Läs mer Mar 3
Rosa Tornets Montessoriförskola i Lund söker barnskötare på 100%.

Rosa Tornets Montessoriförskola är ett väletablerat föräldrakooperativ, som startades 1988. Sedan några år tillbaka finns vi i nybyggda ändamålsenliga lokaler på Råbylund. Här finns 72 barn fördelat på fyra avdelningar och 19 anställda. Förskolan har mycket engagerad och kompetent personal samt en egen kock. Vi är en härlig personalstyrka som nu söker nya kollegor som brinner för arbetet med barn och Montessoripedagogik.
Arbetsbeskrivning
Rosa Tornet söker dig som är utbildad barnskötare, gärna med montessoriutbildning och som vill arbeta i ett kreativt arbetslag där montessoripedagogiken är en naturlig del i förskolans läroplan. Du måste ha en god förståelse och kunna kommunicera på det svenska språket.
Tjänst 1. Vi erbjuder ett vikariat på 100% Vikariatet är på 4 mån. Med start i Augusti
Tjänst 2. Resurs i grupp på 100%. Kunskap och hantering av diabetes är högt meriterat. Tjänsten är en behovsanställning vilket innebär att den finns så länge barnet går på förskolan. Med start i Augusti/september
Tjänst 3. Barnskötare 100% tillsvidare. Med start i Augusti/september
Kvalifikationer
Du skall ha en Barnskötareutbildning
Montessoriutbildning eller erfarenhet är högt meriterande.
Arbete och erfarenhet av barn med speciella behov är också meriterande.
Vi söker dig som är engagerad, initiativrik och har en bra förmåga att skapa goda relationer med både barn, kollegor samt vårdnadshavare. En grundläggande målsättning för oss på Rosa Tornet är att skapa en lugn och harmonisk miljö med trygghet och tillit till varandra. I din roll som barnskötare förväntas du ha ett genuint intresse och fokus på barns förmågor, nyfikenhet och intressen i både ett omsorgs- och lärandeperspektiv. Med utgångspunkt från barngruppen och det enskilda barnet ansvarar du tillsammans med arbetslaget för att erbjuda barnen en god och utmanande pedagogisk verksamhet där nyfikenhet och lärande tillsammans med god omsorg står i fokus.
Vi ser framemot att få träffa våra nya kollegor!
Intervjuer sker löpande skriv ditt löneanspråk i din ansökan samt vilken tjänst du är intresserad av.

Ansök nu

Vikariat barnskötare till föräldrakooperativ i lantlig miljö

Barnskötare
Läs mer Feb 7
Vi söker vikarie på 75% med start snarast, till och med 2022-07-31 med ev möjlighet för förlängning
Kvalifikationer:
Barnskötarutbildning är meriterande, men vi värdesätter dina personliga egenskaper högst. Vi ser det som positivt om du har arbetslivserfarenhet.
Förskolechef: Christina Wapner Svendsen


OM OSS
Valen Valle är en familjär förskola som drivs som föräldrakooperativ i pittoreska Vallkärra i Lunds kommun.
Vår förskola är som ett litet Villa Villerkulla i vacker lantlig miljö med tillgång till en stor trädgård. Våra fina omgivningar väcker barnens nyfikenhet och lust att upptäcka och lära.
Vi lägger stor vikt vid att du som barnskötare bjuder in till glädje i mötet med varje barn.
Våra nyckelord: Glädje, gemenskap, samarbete, lustfyllt lärande, ”ge och ta-anda”.
Vår förskola är uppdelad på två avdelningar med yngre och äldre barn. Vi är idag ca 35 barn och åtta i personalgruppen varav rektor arbetar mestadels i barngruppen.
För att kvalitetssäkra vår verksamhet använder vi oss av pedagogisk dokumentation, reflektion, diskussioner och kompetensutveckling.
VEM BEHÖVER VI
Vi söker en medforskande och närvarande barnskötare som är positiv och engagerad. Du känner lust och intresse av att tillsammans med dina kollegor få utveckla en fin liten förskola där rektorn är delaktig och närvarande i verksamheten.
Vår önskan är att du:
-medvetet strävar efter att se varje barns individuella behov och förutsättningar för att främja varje barns utveckling och lärande.
-är positiv och lösningsfokuserad.
ÖVRIGT:
Vi erbjuder pedagogiska måltider, bra arbetstider och friskvårdsbidrag.
Du ges tid till enskild och gemensam reflektion.
Förskolan drivs som ett föräldrakooperativ där föräldrarna bidrar med fixardagar och styrelsearbete.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Vi ser fram emot att påbörja vår rekryteringsprocess och hoppas du finner vår förskola intressant. Tillsättning är omgående så vi kommer löpande att börja med urval och intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Ansökan sker via e-mail. För mer information om tjänsten eller förskolan Valen Valle, vänligen kontakta styrelsens personalansvariga Ia Silverberg på 0709817688 eller silverbergia@gmail.com
För att kunna erbjudas tjänst inom skola och barnomsorg krävs uppvisande av utdrag ur belastningsregister.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Vikarie till skola/fritidshem/förskola

Barnskötare
Läs mer Feb 7
Är du intresserad av att kunna kombinera ex studier med att vikariera hos oss eller har du möjlighet att vikariera hos oss under några månader?


Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett intresse och ev erfarenhet att arbeta med barn och ungdomar. När ordinarie personal är frånvarande eller har längre ledighet blir du tillfrågad om du har möjlighet vikariera.


Arbetet kräver att du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation. Vi förutsätter att du ser varje barn utifrån ett helhetsperspektiv och går in i uppdraget med en positiv syn på barn och ungdomar.


Arbetsuppgifter
Du kan önska om du vill vikariera på förskola, fritidshem, skola åk F-9 eller inom alla tre verksamheterna. Du kommer att vara en del av hela Freinetskolans arbetsplats, som innebär samarbete med andra kollegor på skolan.


Om arbetsplatsen
Freinetskolan i Lund är en liten fristående skola åk F-9 med en förskola med två avdelningar. Skolan är belägen i den natursköna S:t Larsparken, som ofta används i verksamheten.
I freinetpedagogiken läggs stor vikt vid att skapa goda relationer och ett demokratiskt tänkande hos barnen/eleverna. En viktig del av pedagogiken är barnens/elevernas trevande försök. Genom att ibland få misslyckas, försöka igen och finna nya vägar utvecklas barnen/eleverna i sin självständighet och kreativitet. Freinetpedagogik innebär också att handen och hjärnans arbete värderas lika. Skolan använder verkligheten och det omgivande samhället som en del i verksamheten/ undervisningen. De nationella läroplanerna som styr undervisningen/verksamheten på Freinetskolan är väl kompatibla med freinetpedagogiken.


Information om tjänsten
Varaktighet: Vikarie för ordinarie personal
Omfattning: efter behov
Tillträde: snarast
Lönetyp: timlön
Ansökan och kontakt
Välkommen med din ansökan! Skicka din ansökan till e postadress, ansokan@freinetskolan.se. Märk ansökan med i vilken/vilka verksamheter du har önskemål att jobba.
Har du några frågor gällande tjänsten kontakta oss på mailadress ovan.
Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Resurser till förskolorna i Dalby och Torna Hällestad

Barnskötare
Läs mer Jan 21
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.Om oss
Förskolorna ligger i natursköna område med närhet till grönområden och Skrylleskogen.

Vi hämtar vi inspiration från Reggio Emilias pedagogik och ser barnen som kompetenta
individer med stora möjligheter att uttrycka sig på olika sätt. Vi vill utmana varje barn efter deras
förutsättningar och intressen, samt stimulera till nyfikenhet och lärandeArbetsuppgifter
Tjänsten som resurs innebär ett ansvarsfullt uppdrag där du ska vara ett stöd åt barn med särskilda behov och som innebär ett nära samarbete med arbetslaget och vårdnadshavare. Du kommer att delta i handledning och uppföljning samt vara delaktig i genomförandet av olika riktade insatser som ska leda till att barnet utvecklas, trivs och mår bra på förskolan.

Som barnskötare utför du sedvanliga arbetsuppgifter i barngrupp, som att samtala och vara i dialog med barnen i deras utforskande av sig själva och sin omgivning.Vi söker dig som
Har lätt för att skapa goda relationer med barnen och har god samarbetsförmåga med andra pedagoger. Du har god kommunikationsförmåga och kan se till barnets bästa i alla situationer. Du ska ha ett lågaffektivt förhållningssätt och bemötande, vara stabil med förmåga till flexibilitet och ett lösningsinriktat förhållningssätt. 

Du ska vara en medforskande pedagog med barnfokus, som kan utmana barnen i vardagen genom lek och fantasi. Det är meriterande om du haft liknande arbetsuppgifter tidigare.

Vi tillämpar löpande rekryterande så skicka in din ansökan redan idag. Tillträde enligt överenskommelse. Inför intervjun så ser vi gärna att du har belastningsregistret klart.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansök nu

Timvikarie sökes till förskola i Lund

Barnskötare
Läs mer Dec 27
Äppellunden är en liten fristående förskola med fokus på den fria leken, utevistelse, hälsa och miljö. Förskolan ligger i anslutning till det nybyggda området Råbylund.
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med barn, tar ansvar, har lätt för att lära, har stor social kompetens och god samarbetsförmåga.
Vi vill att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt till de barn och vuxna du möter i verksamheten. Du ska bidra till att utveckla en lärorik och lustfylld miljö där varje barn har möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.
För att lyckas i rollen tror vi att du är
- Glad och engagerad
- Professionell
- Kommunikativ
- Lyhörd
- Ansvarstagande
Ett stort plus är om du dessutom kan vikariera i kök och laga vegetarisk mat.
Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet från arbete med barn.
För att få arbeta med barn och unga måste du enligt lag visa upp ett utdrag från belastningsregistret.

Ansök nu

Timanställning som Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Okt 5
Svenska kyrkan är huvudman för båda våra förskolor med kristen profil. Förskolans pedagoger arbetar tillsammans för att skapa en varm, kärleksfull och inbjudande miljö, där barn och vuxna ska känna sig trygga och välkomna. Undervisningen utformas i enlighet med läroplanens mål, med fokus på att utveckla medmänsklighet, respekt och förståelse för djur och natur och allas lika värde. Vi strävar efter att stärka barnen i deras identitet, självförtroende och självkänsla genom att stötta och uppmuntra barnen i deras individuella utveckling och lärande. I Lunds pastorat finns förskolorna Triangeln och Prästkragen. Förskolan Prästkragen finns på Väster i Lund och har funnits sedan 1992. Det är en liten åldersintegrerad barngrupp, bestående av 16 barn i åldrarna 1-6 år. Lokalerna ligger i församlingshemmet Petersgården. I förskolans närmiljö finns det parker, lekplatser, bibliotek och vår närmsta granne är en annan förskola som vi delar vår utomhusmiljö med. Gården är stor och grön med olika lekredskap, cykelbana, buskar, träddunge och små backar för pulkaåkning.

Förskolan Triangeln är en del av Östra Torns församling och dess pedagogik är montessoriinspirerad. Triangeln har funnits i drygt 20 år och dess lokaler är sammanbyggda med kyrka och församlingsgård. Idag finns det två avdelningar med totalt 25 barn i åldern 1-6 år. Till förskolan hör en härlig trädgård med möjlighet till många aktivitete

 Är du intresserad av att hoppa in vid behov, eller vill du anmäla intresse för att arbeta på någon av våra förskolor? Då är du välkommen att registrera dig för detta via denna annons.
Referenser: Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Vi undanber oss vänligen all kontakt med annons-och rekryteringsföretag.

För information om våra fackliga företrädare ber vi att du kontaktar
HR-avdelningen på telefon:
046-71 87 02 eller 046-71 87 04

Ansök nu

Barnskötare sökes till Pingvinens förskola i Lund

Barnskötare
Läs mer Dec 10
Om arbetsplatsen
Pingvinen är en liten förskola som drivs av föräldrar som kooperativ. Vi har cirka 25 - 26 barn fördelade på två grupper. Vi finns på Möllevångsvägen i Lund vid en liten affär och har en stor lekplats precis intill. Förskolan ligger inte långt från natursköna Sankt Hans backar och buss stannar precis utanför Pingvinen. Vi har barn från närområdet men också från Norra Fäladen, Centrum och Nordvästra Lund.
Våra öppettider är 07.00-17.00.
Verksamheten
Vår verksamhet ska präglas av en pedagogik där omvårdnad, omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.
Tillsammans med dina kollegor som består av förskollärare och barnskötare arbetar du aktivt för att skapa en trygg, positiv och utforskande miljö.
Vi bedriver en stor del av vår verksamhet utomhus för att främja hälsa och rörelsebehov. Vi sjunger, spelar, har sago- och språklekar m.m varje dag både ute och inne.
Kvalifikationer - Arbetsuppgifter
Vi söker dig som har en barnskötarutbildning eller en annan pedagogisk utbildning. Vi förväntar oss att du är lyhörd, ansvarsfull, flexibel, har gott tålamod, är lugn och trygg och är tydlig i ditt agerande. Fokus är att se till barnens bästa för att ge dem en bra vistelse på förskolan. Du har ett gott förhållningssätt mot både barn, föräldrar och medarbetare.
Du är väl insatt i läroplanen och arbetar utifrån läroplanens mål. Du är närvarande i barnens lek och lärande och utmanar dem att utvecklas vidare.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt erfarenhet av yrket.
För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/
Vi erbjuder en god arbetsplats, fria måltider och friskvårdsbidrag.
Cirka fem gånger per år har vi kompetensutbildning då förskolan är stängd. Vi har fortbildning genom litteratur och föreläsningar. Vi har regelbundna utbildningar i HLR och Brand.
Vi är medlemmar i Fremia, tidigare KFO och har anställningsavtal enligt kollektivavtal.
Vi lägger stor vikt vid att personalen ska trivas och vilja stanna hos oss.
Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!
Tjänsten
Du kommer att arbeta 75 % eventuellt mer. Tjänsten är en visstidsanställning på ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde i februari 2022 eller efter överenskommelse.

Ansök nu

Timvikarier - BMSL preschool Flyinge

Barnskötare
Läs mer Nov 29
Nu söker fler timvikarier till vår fantastiska, trespråkiga montessoriförskola! Förskolan är belägen mitt i Flyinge Kungsgård och vi är omgivna av vacker natur.
Har du ett positivt förhållningssätt, tar egna initiativ, är flexibel och ser barn som kompetenta samhällsmedborgare? Då är det dig vi söker!
Vi vill gärna träffa dig som vill jobba extra som timvikarie och som med kort varsel kan rycka in vid under ordinarie pedagogers frånvaro. Du kommer att arbeta i barngrupp och medverka i vår dagliga pedagogiska verksamhet.
För att få arbeta hos oss krävs utdrag ur belastningsregistret.
Obs! Vi ligger ute på landet, strax utanför Södra Sandby, med begränsade bussförbindelser.

Ansök nu

Timvikarie sökes till Pysslingen Utforskarna

Barnskötare
Läs mer Dec 13
I mer än 30 år har Pysslingen Förskolor lett utvecklingen av svensk förskola. Idag är vi Sveriges största privata förskoleföretag. Vi har mer än 100 förskolor som alla har en sak gemensamt: ett grundmurat engagemang för det omsorgsfulla lärandet och att ge barnen en trygg och stimulerande värld full av möjligheter. Vi är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Läs mer på pysslingen.se/forskolor.

Pysslingen förskolor Utforskarna söker timvikarier till vår förskola!

Vi söker dig som vill jobba som timvikarie på Pysslingen förskolor Utforskarna i Lund. Erfarenhet och utbildning är meriterande men inte nödvändig. Det viktigaste är att du är intresserad, har en bra värdegrund och är utvecklingsbenägen. Du ska vara flexibel, kunna ta initiativ och sist men inte minst ha barnfokus. Att ha barnfokus innebär bland annat att möta barnen på deras nivå, ge dem tid, vara intresserad av dialogen med dem samt se till att deras dagar blir till spännande äventyr med lika stora delar omsorg och lärande. I dina arbetsuppgifter ingår exempelvis att vara i barngrupp, avlasta ordinarie pedagoger med praktiska uppgifter, genomföra aktiviteter och möta vårdnadshavare. Du ska ha lätt för att ta instruktioner och anpassa dig till nya situationer.

Om förskolan:

Vi på förskolan Utforskarna vet att barn i Sverige rör sig alldeles för lite idag. Enligt den forskning som lyfts fram är förskolan helt avgörande för de små barnens rörelse då de flesta små barn tillbringar största delen av sin vakna tid där. Därför är vi en rörelsefrämjande förskola med inriktning på fysisk aktivitet och hälsosam livsstil.

Hos oss är rörelse är en metod för undervisning. Vår förskola erbjuder lustfylld, pulshöjande fysisk aktivitet varje dag. Vi har ett eget rörelserum som barn och pedagoger på förskolan har tillgång till. Vårt arbetssätt grundas i Reggio Emilia filosofin och bygger på en stark tro på människans möjligheter, en djup respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn har en inneboende drivkraft att vilja utvecklas, lära och utforska sin omvärld. Utifrån denna syn och förskolans läroplan bygger våra uppdragsfokuserade pedagoger en verksamhet med hög kvalité och med barnet i centrum. Vi lägger också stor vikt vid att ha en tillgänglig och stimulerande lärmiljö där barnen kan och får utvecklas!

Vår förskola är belägen i östra delen av Lund med närhet till natur, stora grönområden och många lekplatser. Just nu går det ca 110 barn på förskolan, fördelat på 9 avdelningar i två plan. Vi har en särskild avdelning för förskolans blivande skolbarn. I vårt eget tillagningskök lagar våra fantastiska kockar näringsrik och god mat från grunden.

Övrig information :

Denna tjänst är vid behov och sista ansökningsdag är den 17 december 2021 och intervjuer sker löpande. Ha gärna belastningsregistret till hands för snabbare bokning av eventuell intervju. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnpassning till snart 2 åring

Barnskötare
Läs mer Nov 25
Om företaget
Veterankraft är en jobbplattform för ålders- eller avtalspensionärer som vill fortsätta att arbeta efter pensionen. Våra veteraner är vår styrka och vi hyr ut veteraner till privatpersoner, företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av veteraner med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll.

Om oss
En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgift och egenskap: att vara centrum för positiv energi. Den positiva energin återspeglas i ett stort engagemang och ett professionellt uppträdande med en underliggande glädje och kamratskap. Det skall vara roligt att jobba för oss och det skall vara roligt att vara kund hos oss.

Om tjänsten
Vi söker en trygg och ansvarsfull veteran som älskar barn och som gärna vill arbeta med barnpassning vid cirka 3-6 tillfällen i månaden. Tiderna varierar vecka till vecka, med en stärvan om ett rullande schema på två veckor. Där ena veckan är arbetstiden ca 4 timmar och andra veckan ca 8 timmar. Arbetstiderna infaller både dag och kväll.

Med start omgående och tillsvidare till familjens behov ändras.

Du ska också kunna vara tillgänglig för att jobba någon enstaka fredag eller lördagkväll i månaden fro.m. startdatum.

Det är inget krav men en stark merit om du har utbildning inom skola eller hälso/sjukvård

Familjen bor cirka 2 mil utanför Lund, bussen från Lund central stannar i närheten av familjens hem, parkering finns också utanför om du har tillgång till bil och hellre tar den.
Om du har städkunskaper och önskar finns även behov av städ varannan vecka på fredagar kl 10-13, även detta ses som en merit

Kund har katt och hund i hemmet- Dessa kommer dock ligga och sova i ett rum intill, men viktigt att veta om då du som jobbar inte kan vara känslig mot djur och päls.


Dina arbetsuppgifter
Att arbeta hos samma familj löpande och ta hand om en 1,5 åring. Hämtning på förskola kan komma att ingå i uppdraget.
Uppgifterna består av att aktivt leka med barnet, du behöver därför vara pigg i kroppen. En del lyft ingår också.
Byte av blöja ingår samt matning och klädbyten.


Vem är du?
En veteran som älskar barn och som gärna vill göra skillnad för en familj i vardagen.
Du ska vara lösningsfokuserad, trygg, stabil och kunna agera lungt i stressiga situationer.
Du ska vara glad vilket ska smittas av.
Du ska vara lekfull och social!

Det är en merit om du dessutom kan genomföra städuppdrag

Andra meriter
*Du talar flytande svenska och spanska
*Du har en utbildning inom förskola, skola eller hälsa/sjukvård
*Du har körkort och tillgång till egen bil


Ansökan
Du som är 55+ är varmt välkommen in med din ansökan!

Ansök nu