Pedagogiskt arbete jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Pedagogiskt arbete i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Professor i sociologi med inriktning mot arbetsliv och organisation

Professor
Läs mer Okt 16
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Ämnesbeskrivning

Vid Samhällsvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning om arbetsliv och organisation vid flera institutioner, främst sociologi och psykologi.

Forskningen om arbetsliv och organisation är också en viktig tvärvetenskaplig gränsyta mot andra fakulteter, främst den humanistiska, medicinska och tekniska, samt Ekonomihögskolan. Fakulteten avser förstärka och vidareutveckla såväl forskning som utbildning inom området. Professuren kommer att vara placerad vid Sociologiska institutionen.

Sociologiska institutionen har en lång tradition av framstående och internationellt uppmärksammad forskning inom teoriutveckling och empiriskt förankrade studier https://www.soc.lu.se/. Forskningsmiljön präglas av en självklar och genomtänkt metodologisk nyfikenhet, där olika metoder och metodologiska överväganden utforskas och studeras kritiskt. Institutionen vill tillsammans med fakulteten ytterligare stärka en sådan miljö med en professor i sociologi med inriktning arbetsliv och organisation. Vi söker därför efter en person med mycket god analytisk blick för empiriskt material, samt djupa och breda kunskaper inom området arbetsliv och organisation.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår forskning, undervisning och handledning på grund-, avancerad och forskarnivå inom området sociologi. En professor har ett övergripande ansvar för att leda och organisera forskning och undervisning, samt för ämnets kontinuerliga utveckling. En särskilt viktig uppgift är att utveckla såväl institutionens som fakultetens forskning inom området, bl.a. genom att aktivt bidra till att söka externa forskningsanslag och att aktivt delta i den internationella debatten.
Professorn kommer också aktivt delta i arbetet med vårt nystartade och tvärvetenskapliga Kandidatprogram i Human Resources, samt utvecklingen av ett nytt masterprogram i samma ämne. Här ingår att verka för en tydlig forskningsanknytning av utbildningen.
Anställningen innefattar även administration och i förekommande fall deltagande i olika beredande organ rörande forskning och forskarutbildning, ledningsuppdrag på institutions- och övriga nivåer inom Lunds universitet. Vi förväntar oss att professorn aktivt deltar i institutionens dagliga arbete.

Behörighet/kvalifikationer

Behörig att anställas är den som har doktorsexamen i sociologi eller motsvarande och visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet i sociologi med inriktning mot arbetsliv och organisation i enlighet med kraven för tjänst som professor (Högskoleförordningen 4 kap 3 §). 
Sökande ska tydligt kunna dokumentera aktuella och internationellt framstående akademiska meriter inkluderande forskning såväl som ledning av forskningsprojekt och undervisning inom arbetsliv och organisation. Sökande skall ha dokumenterad erfarenhet av undervisning på grund-, avancerad och forskarnivå. För att vara behörig måste den sökande ha erfarenhet av att handleda minst en doktorand till disputation. 
Den sökande ska ha genomgått minst fem veckors högskolepedagogisk utbildning eller ha motsvarande kunskaper som inhämtats på annat sätt. Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från det att anställningen påbörjats. 
För lärare vid Lunds universitet gäller som allmänt behörighetskrav att vara lämplig för och ha den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl. Detta omfattar särskilt färdigheter i kommunikation, samarbete och ledarskap. 

Undervisning förekommer på svenska och engelska. En sökande med annat modersmål än svenska (eller annat skandinaviskt språk) som accepterar anställningen förväntas därför inom två år ha förvärvat tillräckliga kunskaper i svenska språket (tal och skrift) för att kunna undervisa på svenska, samt kunna delta aktivt i administrativa och andra relevanta verksamheter som bedrivs på svenska. 

För full utlysning besök: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:669065/

Ansökan

Ansökan ska vara utformad i enlighet med Samhällsvetenskapliga fakultetens anvisningar som kan hämtas på https://www.sam.lu.se/internt/sites/sam.lu.se.internt/files/anvisningar-ansokan-till-lararanstallning-och-ansokan-om-befordran-sve1.pdf
Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med ledigkungörelse och anvisningar samt att allt är inskannat och universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag genom rekryteringsportalen Varbi.

Mer om oss

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Sociologiska institutionen i Lund består av två discipliner, sociologi och socialantropologi. Gemensamt för dessa är att de försöker förstå och förklara människan och samhället i deras sociala, kulturella och historiska sammanhang. Institutionens forskning omfattar empiriska studier av centrala samtidsproblem, kritisk samhällsanalys, samt utveckling av samhällsvetenskapliga teorier och metoder.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Vattengympainstruktör

Idrottsinstruktör/Idrottstränare
Läs mer Nov 7
Inför vårterminen 2024 och kommande terminer söker
föreningen instruktörer till vattengympa.

Varaktighet Tillsvidareanställning

Tillträde Snarast, enligt överenskommelse

Arbetstid/Varaktighet Deltid, timanställd
Kvällstid vardagar samt sen eftermiddag/kväll söndagar

Lön Passen arvoderas per timme - arvode 300 kr vardagar, 325 kr helg

Kontaktpersoner monica.aberg@lundskvinnliga.se

Sista ansökningsdag 31 Mars

Övrigt om ansökan Skicka din ansökan till ledaransvarig
monica.aberg@lundskvinnliga.se. Din ansökan vill vi ha omgående..

Kompetens Vi söker engagerade instruktörer som vill leda och inspirera
våra gymnaster till rolig och bra fysisk träning. Vi ser helst att du
som sökande har relevant grundutbildning eller praktisk erfarenhet som
motsvarar uppdraget.

Föreningen har som policy att du som ledare
självständigt komponerar de program som du sedan ska instruera. Alla
instruktörer erbjuds intern vägledning och coaching utifrån personliga
behov. Uppgiften kan passa dig som utbildar dig inom hälsa, vård och
skola. Vi har positiv erfarenhet av att samarbeta med
fysioterapeutstudenter eller motsvarande.

Ett aktivt ledarskap betyder
personlig utveckling och en stor merit i arbetslivet.

Ansök nu

Barnledare för Knatteskutt 1-4 år HT23 - Lund

Ungdomsinstruktör/Ungdomstränare
Läs mer Okt 9
Vi på Einar Sports söker nu ledare till Knatteskutt, Sveriges största Idrottsskola för barn som är mellan 1-4 år.

Vi söker dig som:

- Älskar att arbeta med barn

- Har takten och rytmen given i kroppen

- Har erfarenhet att leda aktiviteter för barn, gärna yngre barn, alternativt har en lång idrottsbakgrund och varit ledare för barn i något annat sammanhang (ex. förskola, skola, barnpassning)

Som person är du trygg och säker i dig själv!

MERIT: Du får gärna studera till (eller vara färdig) förskolelärare eller liknande utbildning. Du har gärna gått estetiska programmet på gymnasiet, jobbat som gruppträningsinstruktör, annan dansutbildning eller liknande. Detta är inget krav för att söka, du kan ändå ha den rätta personligheten.

Din roll som ledare:

Du kommer leda och ansvara för verksamheten Knatteskutt i Lund. Du kommer på ett lekfullt och engagerat sätt leda barnen genom flera olika lekar och övningar som är framtagna av Einar Sports pedagoger.

Alla passen följer ett färdigt passupplägg som blandar övningar och lekar utifrån följande teman:

- Boll

- Rytmik

- Dans

Det här får du som ledare hos oss

- Ett färdigt passupplägg att följa.

- Delta på vår ledarutbildning, samt fortbildning om du fortsätter som ledare flera terminer.

- Coachning under terminen.

- Du kommer vara del av ett fantastiskt ledarteam på över 500 ledare.

Utöver ovan får du även världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper.

Info om anställningen:

- Timanställning

- Arbetet pågår under hösten 2023 med start vecka 41-50.

- Under läsåret har vi totalt 4 kurser. Två på våren som är 8 respektive 6 veckor och två kurser på hösten också är 8 respektive 6 veckor.

- Passen är förlagda på vardagar mellan 17-19 eller dagtid på helgerna.

- ca 1-4h/veckan.

Mer info får du via eventuell telefonintervju

Grupper delas upp efter åldrar:

- 1-2 år

- 3-4 år

Som huvudledare är du ansvarig för alla dina barngrupper. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter den största delen av kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

Föräldrar deltar på alla pass

Du kommer vara den som inspirerar nästa generation till ett aktivt liv!

Ansök nu!

Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!

Ansök nu

Minst två anställningar som doktorand i sociologi

Doktorand
Läs mer Nov 23
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsuppgifter

Forskarutbildningen omfattar 240 högskolepoäng (motsvarande fyra års heltidsstudier).

Utbildningen avslutas med att doktoranden försvarar sin doktorsavhandling vid en offentlig disputation. Den som anställs som doktorand uppbär lön från universitetet under fyra år och ska huvudsakligen ägna sig åt sin egen forskarutbildning.

Institutionstjänstgöring om upp till 20 procent av heltid kan förekomma, främst i form av undervisning, varvid anställningen förlängs i motsvarande utsträckning. Bestämmelser om anställning av doktorand finns i https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/hogskoleforordning-1993100_sfs-1993-100/

Doktoranden ska vara närvarande på institutionen och aktivt delta i forsknings- och undervisningsmiljön. Arbetsspråket i forskarutbildningen är i huvudsak engelska. Icke svenskspråkiga doktorander förväntas dock tillägna sig grundläggande färdigheter i svenska under anställningstiden. Möjlighet att ta del av språkundervisning inom Lunds universitet finns.

Anställningen som doktorand ska tillträdas 2024-09-02. Studieplan och annan information om forskarutbildningen i sociologi finns tillgänglig på: http://www.soc.lu.se/forskning/forskarstudier/handboken

Behörighet

För att bli antagen till forskarutbildning https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/hogskoleforordning-1993100_sfs-1993-100/#K5 krävs att den sökande

(1) har grundläggande behörighet och den särskilda behörighet som högskolan kan ha förskrivit, och

(2) bedöms i övrigt ha sådan förmåga som krävs för att tillgodogöra sig forskarutbildning.

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har:

- avlagt examen på avancerad nivå,
- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå,
- eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet för tillträde till forskarutbildning i sociologi har den som avlagt examen på avancerad nivå i sociologi eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

För komplett utlysning se:

https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:679421/

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Sociologiska institutionen i Lund består av två discipliner, sociologi och socialantropologi. Gemensamt för dessa är att de försöker förstå och förklara människan och samhället i deras sociala, kulturella och historiska sammanhang. Institutionens forskning omfattar empiriska studier av centrala samtidsproblem, kritisk samhällsanalys, samt utveckling av samhällsvetenskapliga teorier och metoder.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande universitetslektor i cirkulärt byggande

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Nov 30
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




LTH, Lunds universitet, rekryterar en biträdande universitetslektor i cirkulärt byggande.

Se annonsen i sin helhet och ansök här: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:675816/ 






LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande universitetslektor i humaniora

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Dec 1
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Notera att detta är en nedkortad version av utlysningstexten.

Du finner den fullständiga versionen på Lunds universitets hemsida eller genom att klicka på "ansök här".
Vi söker en lovande forskare

Anställningen kommer att vara placerad vid HT-fakulteterna på Institutionen för kulturvetenskaper eller vid Språk- och litteraturcentrum.

Lunds universitet, Humaniora och teologi

Vad vi erbjuder dig om du kommer till oss

Du som vill bli framtidens forskningsledare har här ett tillfälle att utveckla banbrytande projekt och forskningsidéer. Som biträdande universitetslektor på Lunds universitet meriterar du dig under 4 år och kan sedan befordras till en tillsvidareanställning som universitetslektor och eventuellt ha möjlighet att anställas som professor.

Du får högskolepedagogisk utbildning och möjlighet att lära dig svenska genom universitetets undervisning för internationella medarbetare. Vi erbjuder dig stöd i flytten till Sverige. Har du familj kommer de att få nya kontakter och stöd genom Lunds https://internationalcitizenhub.com/.

Arbetsuppgifter
Som biträdande universitetslektor har du möjlighet att långsiktigt satsa på de utmanande forskningsfrågor som du väljer och brinner för. Inom anställningen kommer du främst att arbeta med egen forskning i samarbete med HT-fakulteternas starka forskningsmiljöer, forskningsinfrastrukturer och internationella plattformar.

I anställningen ingår också att meritera dig pedagogiskt inför befordran till universitetslektor. Du har gott om tid att utveckla din undervisningskompetens och visa att du är bra på samverkan med det omgivande samhället. Självklart deltar du i institutionens dagliga arbete och utveckling.

Behörighet för anställning som biträdande universitetslektor
Du ska ha avlagt doktorsexamen eller ha motsvarande vetenskaplig kompetens inom digitala kulturer eller något av ämnena vid Språk- och litteraturcentrum (läs mer https://www.sol.lu.se/amnen/ ). I första hand kommer vi att prioritera de sökande som har avlagt doktorsexamen efter 15 februari 2019.  Om det finns dokumenterade särskilda skäl, som exempelvis föräldraledighet, militärtjänstgöring eller sjukdom efter examen som hindrat dig att arbeta som forskare, kan examen i ämnet ha avlagts tidigare.

Krav – vad du måste ha för att kunna utföra arbetsuppgifterna
En av dina första arbetsuppgifter hoppas vi blir att driva ett innovativt grundforskningsprojekt som finansieras av Wallenbergstiftelserna i Sverige. Det är därför vi söker dig som:

- Har en god förmåga att initiera, utveckla och genomföra forskning av hög kvalitet
- Har aktuell erfarenhet från forskning i digitala kulturer eller något av ämnena vid Språk- och Litteraturcentrum (se ovan) utanför Sverige
- Har en projektbeskrivning för ett innovativt projekt inom digitala kulturer eller språk/kognition/kulturer
- Har pedagogisk förmåga
- Har dokumenterat goda ledaregenskaper, till exempel genom förtroendeuppdrag, ledarskapsutbildningar och bedömd ledarskapsförmåga
-  God kommunikativ
- Behärskar engelska i tal och skrift på mycket god nivå
- God motivation och förmåga att lära dig nya språk 

Meriterande – det som vi gärna ser att du också har
Vi vill gärna att du ska trivas hos oss och kunna göra det bästa av din tid vid Lunds universitet och därför ser vi gärna att du också kan visa att:

Se den fullständiga versionen på Lunds universitets hemsida.

Befordran – det som krävs för att du ska kunna befordras till universitetslektor
När du är biträdande universitetslektor får du ansöka om att befordras till en tillsvidareanställning som universitetslektor. Du kommer att gå igenom en särskild prövning för att avgöra om du uppfyller de krav som fakulteten har för att kunna anställas som universitetslektor. Det är viktigt att du vet att du bara kan ansöka om att bli befordrad en gång och att du måste ansöka om befordran minst sex månader innan din anställning som biträdande universitetslektor tar slut.

När du ansöker om befordran kommer du att bedömas utifrån om du har:

- gjort progression inom ditt område under din tid som biträdande universitetslektor
- god nationell och internationell nivå som forskare
- Förmåga att initiera nya forskningsansatser och att planera och starta nya forskningsprojekt
- god pedagogisk förmåga, vilket innebär god förmåga att bedriva, utveckla och leda undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder.
- förmåga att delta i handledning av doktorander i studier till doktorsexamen.
- förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om sin verksamhet.
- förmåga i övrigt att leda och utveckla verksamhet.

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning, 4 år, enligt 4 kap 12a högskoleförordningen, med möjlighet till befordran till en tillsvidareanställning som universitetslektor. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Anställningen påbörjas tidigast den 16 februari 2025.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande universitetslektor i fysik

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Nov 20
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Fysiska institutionen vid LTH, Lunds universitet, rekryterar en biträdande universitetslektor i fysik med inriktning mot experimentell ultrasnabb kvantfysik

Se annonsen i sin helhet och ansök här:https://lu.

varbi.com/se/what:job/jobID:651715/

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 350 anställda. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av modern fysik. www.fysik.lu.se.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Två universitetslektorer i omvårdnad

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Okt 3
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsuppgifter

I anställningen som universitetslektor kommer du att arbeta med undervisning, egen forskning samt samverkan med samhället.

Som universitetslektor förväntas du etablera, utveckla och bedriva forskning av hög vetenskaplig kvalitet inom hälsovetenskap, kunna attrahera externa medel och vara ett stöd för yngre juniora forskare inom hälsovetenskap. Vidare är insatser i form av kommunikation av forskningsresultat till det omgivande samhället en viktig del av ditt arbete.

Undervisningsinsatserna avser främst grund- och avancerad nivå inom Medicinska fakultetens utbildningsprogram. En viktig del är undervisning i samverkan med andra discipliner inom medicinska och hälsovetenskapliga utbildningar. Du förväntas även medverka i utbildning på forskarnivå, inklusive handledning av doktorander. Andra arbetsuppgifter som normalt ingår i en anställning som universitetslektor förekommer, såsom administrativa uppgifter, samt interna och externa förtroendeuppdrag.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetslektor enligt Högskoleförordningen 4 kap 4 § är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen inom för anställningen relevant område.

För anställning som universitetslektor krävs att den sökande har genomgått högskolepedagogisk utbildning motsvarande minst fem veckor eller på annat sätt har inhämtat motsvarande kunskaper. Om särskilda skäl förekommer, kan den anställde genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första åren av anställningen, så att kravet uppnås (se Lunds universitets anställningsordning).

Den sökande ska vara legitimerad sjuksköterska med dokumenterad forskning inom omvårdnad och erfarenhet av undervisning inom relevant område. Specialistexamen liksom klinisk erfarenhet är meriterande.

Bedömningsgrunder

Den sökande ska ha visat vetenskaplig och pedagogisk skicklighet av betydelse för ämnet. Vid bedömningen kommer särskild vikt att tillmätas den vetenskaplig skickligheten.

- Vid bedömning av vetenskaplig skicklighet ska den sökande visa egen aktuell forskning på? hög nivå? inom ämnet samt ha fördjupande kunskaper inom ämnet som helhet. Den sökande ska visa publikationer på? hög nivå?, där sökanden är huvudförfattare samt senior författare. Meriterande är anslag sökta och erhållna i nationell eller internationell konkurrens. Meriterande a?r också docentkompetens samt postdoktorerfarenhet vid annat lärosäte a?n det lärosäte där den sökande disputerade.


- Vid bedömningen av pedagogisk skicklighet kommer den pedagogiska skickligheten inom omvårdnad att tillmätas betydelse. Den sökande ska visa god förmåga att planera, utveckla och genomföra undervisning och handledning på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå. Meriterande är förmåga att omsätta klinisk kompetens i undervisningsmoment.


- Den sökande ska visa god förmåga till ledarskap, visa god förmåga att samverka i forskningsprojekt och inom utbildningsverksamheten samt ha god förmåga att interagera med det omgivande samhället. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Den som anställs ska behärska det svenska språket eller annat skandinaviskt språk (norska eller danska) för att kunna undervisa på grund- och avancerad nivå samt delta i universitetets administrativa arbete. För lärare vid Lunds universitet gäller som allmänt behörighetskrav att vara lämplig för och ha den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Vid anställning av lärare gäller, utöver vad som följer av högskoleförordningen, Lunds universitets anställningsordning samt Medicinska fakultetens allmänna kravprofil och bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor.

I Medicinska fakultetens allmänna kravprofil och bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor anges närmare vilken typ av dokumentation som kan användas för att styrka sökandes kompetens vad avser vetenskaplig skicklighet, pedagogisk skicklighet, akademiskt ledarskap, samverkan samt tillämpning: www.medicin.lu.se/lfn

Övrig information

Ytterligare upplysningar lämnas av:

- dekan Kristina Åkesson, tel: 040-33 23 70, e-post: Kristina.Akesson@med.lu.se,
- prefekt Agneta Malmgren Fänge tel: 046- 222 19 72, e-post: agneta.malmgren_fange@med.lu.se eller
- stf prefekt Pia Lundqvist tel: 046-222 18 28, e-post pia.lundqvist@med.lu.se

Upplysningar om ansökningsförfarande lämnas av HR-specialist Jeffrey Armstrong,
tel 046-222 71 03, e-post jeffrey.armstrong@med.lu.se

Anställningen tillsätts efter förslag från medicinska lärarförslagsnämnden.

Ansökningsförfarande

Anställningen söks elektroniskt via Lunds universitets sökandeportal senast 2024-01-31.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vid institutionen för hälsovetenskaper arbetar vi med att öka kunskapen om hur människor kan återfå och bibehålla sin hälsa. Vi utbildar framtidens vård- och rehabiliteringspersonal inom alla kategorier på grund- avancerad- och forskarutbildningsnivå. Vi forskar om det som rör människors hälsa: prevention, behandling, vård, omsorg och rehabilitering. Verksamheten finns både i Malmö och Lund och har en nära anknytning till hälso- och sjukvård inom Skånes universitetssjukhus, primärvården och den kommunala vården.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor i offentlig rätt med inriktning miljörätt och förvaltningsrätt

Forskarassistent
Läs mer Okt 20
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




För full annons, vänligen gå till "ansök här" 


Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av forskning men även undervisning upp till 20 procent av arbetstiden samt samverkan med det omgivande samhället ingår.

Fakultetens forskare och lärare förväntas bidra till en levande forskningsmiljö och fakultetens övriga verksamhet och i huvudsak bedriva arbetet på arbetsplatsen.

Inom ramen för anställningen bereds möjlighet till högskolepedagogisk utbildning motsvarande minst tre veckor.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt en juris doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en juris doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast tre vardagar efter ansökningstidens utgång. För anställning som postdoktor ska främst den komma ifråga som avlagt doktorsexamen för högst tre år sedan före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag.

För postdoktor gäller som allmänt behörighetskrav att vara lämplig för och ha den förmåga i övrigt som behövs för att väl fullgöra arbetsuppgifterna i den aktuella anställningen.

Bedömningsgrunder
Bedömningsgrunder vid anställning som postdoktor är god förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet samt pedagogisk förmåga. Vid anställning som postdoktor ska främst beaktas vetenskaplig förmåga.

Vikt kommer att fästas vid åberopad forskningsplan för anställningen. I forskningsplanen ska det finnas en tydlig koppling till hur postdoktorsprojektet knyter an till forskningsprojektet LU4Water och dess juridiska delar.

Ansökningsprocess
Ansökan ska innehålla följande:
• personligt brev
• kortfattad curriculum vitae (CV)
• fullständig publikationslista
• kopia på doktorsexamensbevis
• intyg från andra erfarenheter och kompetenser som är relevanta för anställningen
• plan över forskningsprojekt (inklusive publikationsplan) som sökande önskar arbeta med under tiden som postdoktor (högst fem sidor). Planen ska skrivas på engelska språket eller svenska, danska eller norska språket.
• förteckning över doktorsavhandlingen och de övriga två vetenskapliga arbeten som sökanden önskar åberopa
• de åberopade vetenskapliga arbetena
• kortfattad redogörelse för pedagogiska meriter

Ansökningsprocesserna och grundläggande behörighetskrav för de olika postdoktorsanställningarna kan se olika ut beroende på vilken fakultet och institution som är ansvarig för anställningen.

Vänligen notera att de handlingar som inkommer eller upprättas med anledning av denna ledigförklarade anställning (såsom ansökningar, sakkunnigutlåtanden och protokoll) som huvudregel är allmänna och därmed offentliga. Detta innebär att handlingarna får (med undantag för sekretessbelagda handlingar) läsas av den som så begär det.

Varaktighet
Tidsbegränsad anställning, tre år. Anställningen får förlängas om det finns särskilda skäl.

Villkor
Anställningen regleras av ett kollektivavtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter daterat 2021-11-19 (Arbetsgivarverket, OFR:s och Saco-S ).


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Juridiska fakulteten är en av Lunds universitets fyra ursprungliga fakulteter. Vid fakulteten verkar ca 2000 studenter på grundnivå och avancerad nivå och ett 160-tal anställda varav ett 40-tal är doktorander.



Mer information om fakulteten finns på vår hemsida www.jur.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Ridlärare sökes till ridskola i Lund

Ridinstruktör/Ridlärare
Läs mer Nov 13
Östra Torns Ryttarsällskap i Lund söker en ny ridlärare till vår ridskoleverksamhet, då en av våra duktiga ridlärare tyvärr måste sluta på grund av studier.
Vad vi söker
Vi söker dig som från januari vill jobba timmar som ridlärare på onsdagseftermiddagar/kvällar och lördagsförmiddagar (cirka tretimmarspass). Som ridlärare hos oss ansvarar du för att planera och hålla rid/teorilektioner, du får hjälp av en stallvärd i stallet och stämmer av dina ridlektioner med ridskolechefen.
Det vi kan erbjuda är den lilla ridskolans fördelar med bland annat mindre grupper, så att vi hinner se och lära känna alla våra elever. Tjänsten passar dig som tycker mycket om barn och ungdomar. Vi uppskattar om du själv har vuxit upp på ridskola och förstår vad det betyder för ungdomarna. Det är viktigt att du har ett bra säkerhetstänk, då du blir en stark förebild för alla.
Du är välkommen att höra av dig om du har någon erfarenhet av att undervisa och goda hästkunskaper, eftersom vi alltid sätter hästens välbefinnande i centrum.
Tveka inte att höra av dig! Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande. Det är välkommet om du har möjlighet att gå bredvid och lära dig rutinerna under december.
Om föreningen
Östra Torns Ryttarsällskap i Lund är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet med cirka 150 medlemmar.
Föreningen har ett 15-tal fina ponnyer. Vi har lektioner för barn och ungdomar från åtta års ålder sex dagar i veckan, där även föräldrarna är med och hjälper till, och ett system med andelar som sköter och rider ut hästarna.
Vi rider ute året runt i vår paddock, 65x30 meter, med bevattning och bra belysning. Några gånger varje termin rider grupperna ut på bra ridvägar i området.
Du är alltid välkommen att hälsa på!
För mer information:
Praktisk info: Petra Haupt 0736-554322
Ridskolechef: Susanne Walldoff 0706-954580 (kvällstid)
Vi tar emot ansökan via e-post: petra.haupt@hotmail.com

Ansök nu

Legitimerad Sfi-Lärare, Lund

SFI-lärare
Läs mer Nov 20
Sfi vikarie Folkuniversitetet Lund

Vi söker en driven och legitimerad lärare till vår Sfi. Du är självgående, har deltagarnas utveckling i fokus och är ansvarstagande.


Du möter våra deltagare med ödmjukhet och respekt, är prestigelös, samarbets- och lösningsfokuserad, och värdesätter rutiner.


Tjänsten är på 70% och du kommer undervisa deltagare på plats, Sfi studieväg 3, kvällstid, i centrala Lund.


 


Kompetenskrav

-Du är behörig och legitimerad lärare i svenska som andraspråk. Du är redan trygg i din roll.


-Du ser digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i din undervisning och vill lära dig nytt.


-Du är strukturerad och vet hur du ska förvalta din och deltagarnas tid för att lyckas nå målen, samt håller deadlines.


 


Meriterande

-Direktlänka till en presentationsvideo av dig själv på ca 2 - 3 min.


-Om du kan referera till arbetserfarenheter från interkulturella miljöer ser vi det som positivt, ideellt engagemang och för folkbildningsfrågor samt samhälleligt intresse likaså. 


Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.


 


Om tjänsten

Tjänsten är på ett halvår och kan komma att förlängas eller bli tillsvidare. Tillträde per överenskommelse, gärna februari 2024.


 


Ansökan 

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. 


 


Frågor om tjänsten

Tajana Perkovic Kusic, btr. verksamhetschef, Lund Sfi-skola, Folkuniversitetet tajana.perkovic-kusic@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Doktorand i aerosolteknologi

Doktorand
Läs mer Nov 20
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Doktorand i aerosolteknologi: Undersökning av utandade partiklar och virus i luft
Beskrivning av arbetsplatsen
Forskningen kring luftburna partiklar och hälsa vid avdelningen för Ergonomi & Aerosolteknologi vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) drivs av en dynamisk grupp forskare med tillgång till internationellt ledande laboratorier (https://www.

eat.lth.se/english/research/airborne-particles-and-health/). Avdelningen är central inom AEROSOLS, som är ett av profilområdena vid LTH med totalt drygt 100 forskare, från doktorander till professorer, som forskar kring luftföroreningar, klimat och andra områden där luftburna partiklar spelar en avgörande betydelse (https://www.lth.se/english/research/profile-areas/aerosols/).

Ämnesbeskrivning
Med aerosol menar vi en partikelsuspension i en gas eller en gasblandning. Den vanligaste aerosolen är vår omgivningsluft. Partiklar i vår luftmiljö har stora effekter för vår hälsa. Exempelvis orsakar luftföroreningar 9 miljoner dödsfall globalt varje år. Om rökning och luftburen smittspridning inkluderas blir siffran mer än dubbelt så hög. Samtidigt kan luftburna partiklar användas för goda syften inom bland annat medicinska tillämpningar. Därför är det viktigt att få mer kunskap om vilka effekter olika typer av föroreningar i luften har för vår hälsa. 

Spridning av infektionssjukdomar är ett av mänsklighetens största hälsoproblem, men ändå finns stora luckor i vår kunskap om virus i utandningsluft och hur virus sprids i luft. Syftet med doktorandprojektet är att få djupare kunskap kring dessa frågor. Vilka virus finns i luften? Hur tar de sig dit? Hur länge kan de behålla sin infektionsförmåga? När är det störst risk att sjukdom sprids via luft? Finns samverkan mellan virus och andra luftföroreningar? Vad kan vi göra för att minska luftburen smitta? Hur påverkar klimatet möjligheten för virus att spridas i luft?

Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna ingår även medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Doktorandarbetet fokuserar i första hand på spridning av smittsamma virus mellan människor. Som doktorand kommer du att studera mängden aerosolpartiklar som sprids via utandningsluft och hur vanliga luftvägsvirus överlever i luften under olika klimatförhållanden. Du genomför experimentella undersökningar av luftburna virus i laboratorier, men deltar också i luftprovtagning av virus i sjukhusmiljö. En stor del av arbetet sker i samarbete med virologer, mikrobiologer och läkare vid främst medicinska fakulteten på Lunds universitet. Möjlighet finns också att tillbringa några månader av doktorandtiden vid andra universitet.

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Mätning av utandade luftburna partiklar och virus från människor.
- Experimentell undersökning av luftburna virus.
- Insamling och analys av virus i sjukhusluft.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har

- avlagt examen på avancerad nivå eller
- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller
- på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för utbildning på forskarnivå inom aerosolteknologi uppfyller den som har:

- minst 50 högskolepoäng med relevans för ämnesområdet, varav minst 25 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
- civilingenjörsexamen, masterexamen eller magisterexamen med relevans för ämnesområdet.

Slutligen krävs att studenten bedöms ha den förmåga som behövs för att klara utbildningen.

Övriga krav:

- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Dokumenterad experimentell erfarenhet från exempelvis kurser med laborativa moment.

Bedömningsgrunder
Urval till utbildning på forskarnivå sker efter bedömd förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Bedömningen av förmågan sker främst utifrån studieresultaten på grundnivå och avancerad nivå. Följande beaktas:

- Kunskaper och färdigheter relevanta för avhandlingsarbetet och utbildningsämnet.
- Bedömd förmåga till självständigt arbete och förmåga att formulera och angripa vetenskapliga problem.
- Förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation.
- Övriga erfarenheter relevanta för utbildningen på forskarnivå, t ex yrkeserfarenhet.
Övriga meriter

- Erfarenhet av driva projekt från exempelvis ideell aktivitet, föreningsverksamhet, idrott eller tidigare arbeten.
- Förmåga och skicklighet i laborativt arbete eller vid fältmätningar.
- Visad förmåga att samverka med forskare från andra relevanta discipliner.
- Andra önskvärda egenskaper är analysförmåga, nyfikenhet, initiativförmåga, uthållighet och kreativitet.
- På grund av ämnets tvärvetenskaplighet ser vi gärna sökande från olika bakgrund inom exempelvis fysik, bioteknik, nanovetenskap, mikrobiologi, virologi, kemi eller medicin.

För mer information: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:657664/

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i aerosolteknologi

Doktorand
Läs mer Nov 29
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Doktorand i aerosolteknologi med fokus på hälsorelevanta arbetsplatsemissioner
Beskrivning av arbetsplatsen
Forskningen inom aerosolteknologi vid Lunds universitet bedrivs av en dynamisk grupp som består av åtta seniora forskare och tolv doktorander, med tillgång till en världsledande laboratoriemiljö https://www.

eat.lth.se/english/research/airborne-particles-and-health/. Arbetet är typiskt tvärvetenskapligt och görs ofta i nära samarbete med flera institutioner så som fysik, kemi och medicin. Aerosolvetenskap, som är ett av LTHs nio profilområden, har som syfte att tillhandahålla lösningar på våra stora samhällsutmaningar relaterat till ren luft, både nationellt och internationellt https://www.lth.se/english/research/profile-areas/aerosols/. Forskningen är även kopplad till det strategiska forskningsområdet NanoLund https://www.nano.lu.se.

Projekt- och ämnesbeskrivning
Luftföroreningar, speciellt luftburna partiklar, är den främsta miljörelaterade dödsorsaken i världen. För att kunna skapa ett säkert och hållbart samhälle behöver vi förstå denna exponering och dess källor. I vår arbetsmiljö är halterna av luftföroreningar oftast speciellt höga och det föreligger också potentiella problem med emissioner av nya typer av partiklar, till exempel från produktion och hantering av tillverkade nanomaterial, eller från återvinning av batterier nödvändiga för den gröna omställningen. Från både ett hälso- och ett lagstiftningsperspektiv är, förutomhalterna av partiklar i vår luft även deras fysiska och kemiska egenskaper (så som storlek, form och kemiskt innehåll) viktiga – egenskaper som avgör hur toxiska partiklarna är. 

Genom en kombination av standardtekniker och nyutvecklade metoder kan vi öka vår förståelse för de partikelegenskaper som är viktiga för att avgöra deras toxiska potential. Målet är att därmed generera kunskap som är avgörande för att förstå potentiella risker med olika industriella procedurer, så vi kan minimera okontrollerade emissioner och exponeringar av toxiska substanser. 

Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar deltagande i forskningsprojekt och forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsrelaterat arbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Området som du ska jobba inom är mätningar och karaktäriseringar av arbetsplatsrelaterade emissioner. Fokus på arbetet kommer huvudsakligen att vara att använda ”state-of-the-art”-instrument och -metoder för att utvärdera hälsorelevanta partikelegenskaper, och även på att samla in luftburna partiklar och använda dessa till toxikologisk (in-vitro) screening.   

Arbetet är huvudsakligen av experimentell karaktär, men även teori och empiriska modeller kan ingå. Du kommer att delta i studier ute på olika arbetsplatser i syfte att mäta och karaktärisera luftburna emissioner. Det ingår även att designa och genomföra analytiska studier av provtagna emissioner i aerosollaboratoriet. 

Ofta används en uppsättning av olika instrument och tekniker för att förstå partiklarnas fysikaliska, kemiska och toxiska egenskaper – från ”state-of-the art” till standardinstrument. I ditt arbete ingår även att använda högupplöst spektroskopi för att undersöka de olika kemiska former av spårmetaller som förekommer i de luftburna partiklarna. Detta inkluderar tekniker som XAS, XPS eller högupplöst XRF för kemisk kartläggning i 2D. 

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har

- avlagt examen på avancerad nivå eller
- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller
- på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för Aerosolteknik uppfyller den som har:

- minst 50 högskolepoäng med relevans för ämnesområdet, varav minst 25 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
- civilingenjörsexamen, masterexamen eller magisterexamen med relevans för ämnesområdet.

Övriga krav:

- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Erfarenhet av experimentellt arbete (kan vara genom arbetslivserfarenhet eller från den tidigare utbildningen).

Bedömningsgrunder
Urval till utbildning på forskarnivå sker efter bedömd förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Bedömningen av förmågan sker främst utifrån studieresultaten på grundnivå och avancerad nivå. Följande beaktas:

- Kunskaper och färdigheter relevanta för avhandlingsarbetet och utbildningsämnet.
- Bedömd förmåga till självständigt arbete och förmåga att formulera och angripa vetenskapliga problem.
- Förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation.
- Övriga erfarenheter relevanta för utbildningen på forskarnivå, t ex yrkeserfarenhet.
Övriga meriter:

- en bakgrund som civilingenjör eller en genomförd utbildning på Mastersnivå i fysik, kemi, ekosystem eller riskhantering
- kunskaper i/erfarenheter av relevanta områden så som aerosolteknik, miljöfysik, kemi, statistik, materialvetenskap eller hållbarhet
- dokumenterad förmåga och skicklighet i laborativt arbete eller vid fältmätningar 

För mer information: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:679985/

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor i kolcykelmodelering

Forskarassistent
Läs mer Dec 1
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Inversmodelleringsgruppen vid Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap (INES), Lunds universitet, söker en postdoktor för att arbeta med kvantifiering av biogena och antropogena växthusgas-utsläpp genom assimilering av relevanta observationsdata.

Tillsammans med internationella samarbetspartners utvecklar och tillämpar Inversmodelleringsgruppen inversionsmodellering / dataassimileringssystem som använder en rad observationer för att uppskatta flöden av väthusgas-utbyten (främst CO2 och CH4) mellan jordens yta och atmosfären. Dessa system används i stor utsträckning i en mängd olika projekt, särskilt för det EU-finansierade projekten CORSO (https://corso-project.eu) och AVENGERS (som samordnas av Lunds universitet, https://avengers-project.eu).

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som postdoktor ingår främst att bedriva forskning. Undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock högst en femtedel av arbetstiden. Inom ramen för anställningen ska det ges möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning.

Postdoktor ska utföra följande uppgifter:

- Genomföra vidareutveckling, testning och tillämpning av ett dataassimileringssystem för fossila bränslen (FFDAS), antingen fristående eller i ett kopplat kolcykeldataassimileringssystem (CCFFDAS)
- Genomföra vidareutveckling, testning och tillämpning av det regionala systemet för invers modellering av atmosfären (LUMIA).
- Genomföra experiment för att samtidigt studera biogena kolkretslopp och antropogena utsläpp av fossila bränslen med hjälp av atmosfäriska observationer (t.ex. fjärranalyserade koldioxidkoncentrationer, radiokol, samemitterade arter) samt markbaserade aktivitetsdata med fokus på Europa.

Forskningen kommer att utföras vid INES, Lunds universitet med möjlighet till internationella samarbeten med forskningspartners i CORSO/AVENGERS. Deltagande i internationella möten och workshops samt kommunikationsaktiviteter relaterade till forskningsarbetet förväntas.


Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare (om du är osäker kan du kontakta någon av de kontaktpersoner som anges nedan).

Övriga krav:

- Utmärkta programmeringsfärdigheter i Fortran och Python
- Kompetens inom kolcykeln och kolbalansprocesser för att bestämma de naturliga flödena av koldioxid och metan
- Erfarenhet av inversionsmodellering / dataassimilieringsramverk som tillämpas för att bestämma kolbalansen
- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.

Bedömningsgrunder
Detta är en meriteringsanställning främst inriktad på forskning. Anställningen är tänkt som ett inledande steg i karriären och bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare.

Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Vid anställning av postdoktor ska följande utgöra grund för bedömning:

- God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet, vilket framgår av t.ex. den sökandes publikationer.
- Pedagogisk förmåga.


Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.



Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till max 2 år. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter daterat 2022-02-01 (Arbetsgivarverket, OFR:s, och Saco-S).



Instruktioner för ansökan

Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla:

- Meritförteckning/CV inklusive publikationslista.
- En generell beskrivning av tidigare forskningsarbete och framtida forskningsintressen (max två sidor).
- Kontaktuppgifter till minst två referenser.
- Kopia av examensbevis för doktorsexamen samt ev. andra intyg/betyg som du önskar åberopa

Välkommen med din ansökan!





Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Universitetslektor i förpackningslogistik med inriktning förpackningsteknik

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Nov 13
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Institutionen för Designvetenskaper vid LTH, Lunds universitet rekryterar en universitetslektor i förpackningslogistik med inriktning förpackningsteknik.

Se annonsen i sin helhet och ansök här: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:664942/

 

 

 






LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Legitimerad lärare mot fritidshem till grundskola i Lund

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Jul 21
Är du legitimerad lärare med behörighet mot fritidshem som är intresserad av att arbeta på heltid under höstterminen 2023? Är du en pedagogisk och positiv person med erfarenhet av att arbeta som fritidspedagog och har erfarenhet av undervisning? Då kan du vara den vi söker för tjänsten som legitimerad lärare mot fritidshem till en skola i Lund.

Om uppdraget

Bemannia är ett auktoriserat bemanningsföretag med 35 års erfarenhet av bemanning och rekrytering inom en mängd olika branscher runt om i Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten kommer till största delen innebära arbete med att stärka verksamheten och säkra kvalitén på fritidshemmet genom att skapa hållbara strukturer och rutiner. Du kommer vara ansvarig för att fritidshemmet arbetar i relation till styrdokumentet och har ett utökat samordningsansvar för verksamheten. Detta innebär planering och fördelning av veckans aktiviteter och att bygga hållbara strukturer som skapar trygghet för elever.

Du arbetar mot att utveckla verksamheten och med det dokumentera fritidshemmets utveckling systematiskt. I arbetet som lärare på vårt fritidshem kommer du också vara en förebild för övrig personal på fritidshemmet och kommer att till en del arbeta i verksamheten under fritidstid.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarexamen och legitimation med behörighet att undervisa i fritidshem. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från yrket. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete med elever med funktionsvariation.
Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Vidare kräver arbetet att du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation.

Vad vi erbjuder dig

Som konsult på Bemannia ser vi till att du blir matchad med rätt uppdrag. Som anställd hos oss genomgår du en introduktionsutbildning där du får verktyg för att leda och lära andra. Hos oss får du utvecklas på lärorika arbetsplatser och känna att din kompetens kommer till nytta.

Vikariatet är på 100% under höstterminen 2023 med möjlighet till förlängning.

Tillträde: snarast/ enligt överenskommelse

Om ansökan
Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vi tar inte emot ansökningar via mejl, har du däremot frågor går det bra att vända sig till vikarie@bemannia.se alternativt 08-122 00 450 under kontorstid.



Bemannia är ett publikt och svenskägt bemannings- och rekryteringsföretag som tillhandahåller kompetent och kvalificerad personal genom uthyrning, rekrytering och personalentreprenader inom Organisation & Ledarskap, PR & Information, Marknad & Sälj, Ekonomi, Juridik, HR & Personal, Fastighet & Teknik, IT & Data samt Kontor & Administration. Bemannia har ramavtal med merparten av Sveriges Myndigheter och Sveriges kommuner, dess förvaltningar och bolag. Bemannia är medlem i Kompetensföretagen och är ett auktoriserat Bemanningsföretag och Rekryteringsföretag samt har kollektivavtal med Unionen, Akademikerna, SEKO samt LO och Hotell- och Restauranganställdas förbund. Bemannia är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015, Ledningssystem för kvalitet, SS-EN ISO 14001:2015, Miljöledningssystem - krav och vägledning, SS-ISO 45001:2018, Ledningssystem för arbetsmiljö och SS-ISO/IEC 27001:2013 Ledningssystem för informationssäkerhet

Ledningen för bolaget har varit verksam i branschen i 40 år.

Ansök nu

Doktorand i fysik

Doktorand
Läs mer Dec 1
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Avdelningen för synkrotronljusfysik (http://www.

sljus.lu.se) har under de senaste åren varit den snabbast växande delen av fysiska institutionen, med för närvarande mer än 50 anställda. Tyngdpunkten i forskningen är experimentella studier av elektroniska, strukturella och kemiska egenskaper hos material, särskilt på ytor och gränssnitt eller fria molekyler och kluster. Avdelningen har många anknytningar till det nationella MAX IV-laboratoriet (http://www.maxiv.lu.se/) med en fjärde generation synkrotron och till Lund Laser Center (http://www.llc.lu.se) som erbjuder avancerade laserkällor. 

NanoLund (http://www.nano.lu.se) är centret för nanovetenskaperna vid Lunds universitet. Idag utgör NanoLund den största miljön för nanovetenskaperna i Sverige med omkring 270 doktorander och forskare från tre fakulteter (Lunds tekniska högskola samt de naturvetenskapliga och medicinska fakulteterna). Centret stödjer Lund Nano Lab som är ett högklassigt renrum för syntes, bearbetning och karakterisering av nanostrukturer.

Arbetsuppgifter

Projektet fokuserar på studier av dynamiken hos fotoexciterade elektroner ner till atomär längd och tidsskalor. Detta kommer att göras genom excitering med avancerade ljuskällor såsom ultrasnabba lasrar i kombination med fotoelektronmikroskopi/spektroskopi. Ett brett spektrum av nanostrukturer, ytor och anordningar kan undersökas, med fokus på sammanflätning och koherens men även tillämpningar som i nya datorsystem.

Nanostrukturer och ytor av sammansatta halvledare utgör en central provplattform som är unik på grund av sitt breda utbud av mycket reproducerbara, atomärt exakta, komplexa laterala och vertikala heterostrukturer med olika elektriska egenskaper. Dessa kan kombineras med en rad intressanta material såsom molekylära färgämnen eller rena grundämnen som förångats i ultrahögt vakuum. Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta med avbildning genom PhotoEmission Electron Microscopy (PEEM) med hjälp av en mobil installation som kan placeras vid flera specialiserade laserkällor.  Arbetet kan också omfatta materialberedning och studier relaterade till tillämpningar inom databehandling. Detta kommer att korreleras med en detaljerad förståelse av kemi och elektronisk struktur på nm-nivå på samma objekt, med hjälp av till exempel svep probe mikroskopi och synkrotronbaserade metoder.

Arbetet kommer att utföras i samarbete med seniorforskare samt doktorander som tillhandahåller expertis, utrustning och nanomaterial inom fotonik / elektronik, avancerade lasrar, syntes samt karakterisering.

Doktoranden kommer att jobba inom NanoLund (http://www.nano.lu.se), ett världsledande forskningscenter som involverar mer än 270 forskare från olika discipliner inom nanovetenskap och nanoteknik. Det kommer också att involvera forskare och instrument från Lund Laser Center (http://www.llc.lu.se).

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

För mer information om tjänsten, följ länken: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:680602/

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 400 anställda. Institutionen är gemensam för naturvetenskaplig och teknisk (LTH) fakultet. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större forskningscentra. Forskningen vid institutionen omfattar ett brett spektrum av modern fysik.

www.fysik.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor i klimatmodellering relaterat till aerosol och moln

Forskarassistent
Läs mer Nov 23
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Postdoktortjänsten är placerad på avdelningen för förbränningsfysik.

Aerosolgruppen vid förbränningsfysik bedriver forskning kring aerosolpartiklars påverkan på klimat och på luftkvalitet. Forskningen involverar arbete med mätningar av aerosolpartiklars egenskaper och halter, satellitmätningar, processmodellering och global modellering. Forskargruppen är en del av det strategiska forsknings området MERGE (https://www.merge.lu.se) som fokuserar på klimatmodellering. Aerosolforsking har bedrivits på Lund Universitet sedan 1970 talet och numera är Aerosoler ett profilområde på LTH (https://www.lth.se/english/research/profile-areas/aerosols/). 

Förbränningsfysik har ca 70 anställda och är lokaliserade i Enoch Thulin-laboratoriet vid Fysiska Institutionen. Avdelningen arbetar aktivt till att ha en god arbetsmiljö med bland annat en trivselgrupp som anordnar spelkvällar, utflykter och andra aktiviteter.
Postdoktortjänsten är en del av ett Horizon Europe Projekt där 19 partners från olika delar av Europa deltar. Projektet är inriktat mot att minska osäkerheterna kring aerosolers påverkan på moln och klimatet. Inom projektet ingår allt från användning av mätdata från fältkampanjer, långtidsmätningar och satelliter, till processmodeller och globala klimatmodeller. Fokus för arbetet på Lunds universitet inom detta projekt är marina aerosolpartiklars påverkan på moln och klimat och hur detta representeras i en klimatmodell.

Särskild ämnesbeskrivning
Ämnesområdet för anställningen är aerosolpartiklar och hur dessa påverkar moln och klimat. 

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna som postdoktor ingår främst att bedriva forskning.  Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock högst en femtedel av arbetstiden. Inom ramen för anställningen ges det möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning. Syftet med anställningen är att utveckla sin självständighet som forskare samt skapa förutsättningar för vidare meritering.

Du kommer att jobba med att utvärdera och utveckla emissioner från haven i modellen NorESM (Norwegian Earth System Model). Uppgifterna kring detta kommer att innefatta att se över nuvarande parameteriseringar i modellen relaterade till dessa emissioner och att arbeta fram metoder på hur dessa kan förbättras. Detta arbete kommer även att involvera att utvärdera modellens halter av aerosoler med hjälp av olika dataset från mätningar. Detta utvecklingsarbete kommer i ett senare skede i projektet att användas för att ta fram nya uppskattningar av aerosolers påverkan på moln och klimat samt att undersöka återkopplingsmekanismer kopplade till dessa emissioner. Du kommer alltså huvudsakligen att jobba med programmering och simuleringar med NorESM på ett high performance computing (hpc) center i Linköping. I arbetet ingår även att skriva vetenskapliga publikationer relaterade till forskningen. Du förväntas delta i projektmöten inom Horizon projektet och presentera resultat på vetenskapliga konferenser.  

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde. Bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas. Främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övriga krav:

- goda kunskaper inom programmering
- mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
- god kunskap kring aerosolpartiklar och moln

Bedömningsgrunder
Detta är en meriteringsanställning främst inriktad på forskning. Anställningen är tänkt som ett inledande steg i karriären och bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet. 

Vid anställning av postdoktor ska följande utgöra grund för bedömning:

- God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet.
- Pedagogisk förmåga. 

Övriga meriter:

- tidigare erfarenhet av att utveckla klimatmodeller
- erfarenhet av arbete i Linux baserade operativsystem, arbete på hpc center samt kunskaper inom programmering i Fortran och Python
- erfarenhet av modellering med NorESM
- arbete med aerosolemissioner från hav
- du är självständig, har bra samarbetsförmåga, är initiativtagande och strukturerad.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka forskningen inom avdelningen/institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.
Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

För mer information: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:673431/

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 350 anställda. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av modern fysik. www.fysik.lu.se.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i fysik med inriktning mot attosekundsfysik

Doktorand
Läs mer Dec 1
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Forskningen vid avdelningen för atomfysik handlar om olika tillämpningar av optik och lasrar, till exempel atom- och molekylfysik med ultrakorta ljuspulser, högintensiv laserplasmafysik, kvantinformation och biofotonik.

Avdelningen driver en högeffektlaseranläggning, med flera avancerade femtosekundslasersystem. Avdelningen är en del av en stor tvärvetenskaplig forskningsmiljö inom Lunds universitet, Lunds lasercentrum, LLC. Avdelningen är också starkt involverad i grundutbildningen, särskilt inom LTHs fotonikprogram.

Vid högeffektlaseranläggning bedrivs forskning om generering och tillämpning av extremt korta ljuspulser, i attosekund och extrema ultravioletta området. Forskningen sträcker sig från ultrasnabb laserteknologi och extremt icke-linjär optik till studier av elektrondynamik i atomer, molekyler samt mer komplexa system.

Arbetsuppgifter
Tidsupplösta studier av atomer, molekyler och fasta material med användning av ultrakorta intensiva laserpulser i det extremt ultravioletta området och röntgenområdet samt ultrakorta, lasergenererade, elektronpulser. Projektet innefattar utveckling, optimering och karakterisering av en laser-driven källa för generering av attosekundspulser, utveckling och implementation av pump-probmättekniker samt experiment vid övertonslaboratoriet vid Högeffektslaserfaciliteten i Lund och vid internationella frielektronlaserfaciliteter.

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har:

- avlagt examen på avancerad nivå, eller
- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
- på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för forskarutbildningsämnet fysik uppfyller den som har:

- minst 30 högskolepoäng på avancerad nivå med relevans för ämnesområdet, varav ett fördjupningsarbete om minst 15 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
- civilingenjörsexamen inom teknisk fysik eller närliggande ämnesområde, eller masterexamen inom fysik eller närliggande ämnesområde.

Slutligen krävs att studenten bedöms ha den förmåga som behövs för att tillgodogöra sig utbildningen.

Övriga krav

- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Studenten ska ha en bakgrund inom optik/fotonik och/eller atomfysik/kvantmekanik

Bedömningsgrunder
Urval till utbildning på forskarnivå sker efter bedömd förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Bedömningen av förmågan sker främst utifrån studieresultaten på grundnivå och avancerad nivå. Följande beaktas:

- Kunskaper och färdigheter relevanta för avhandlingsarbetet och utbildningsämnet, se Arbetsuppgifter. Dessa kan visas genom bilagda handlingar.
- Bedömd förmåga till självständigt arbete och förmåga att formulera och angripa vetenskapliga problem. Bedömningen kan exempelvis ske utifrån examensarbetet och en diskussion kring detta vid en eventuell intervju.
- Förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation.
- Övriga erfarenheter relevanta för utbildningen på forskarnivå, t.ex. yrkeserfarenhet.
Övriga meriter:

- Femtosekundslasrar och ultrasnabb optik
- Övertonsgenerering och attosekundfysik
- Frielektronlaserexperiment
- Pump-probexperiment
- Experimentella studier av molekyldynamik
- Fotojon-/fotoelektronspektroskopi
- Övriga färdigheter inom exempelvis programmering, dataanalys, vakuumteknik, mekanisk design

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, framåtanda, självständighet och personlig lämplighet, samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha den förmåga som behövs för att klara forskarutbildningen.

För komplett annons se Lunds universitets hemsida. 

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 350 anställda. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av modern fysik. www.fysik.lu.se.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor i Teknisk geologi

Forskarassistent
Läs mer Dec 1
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Vid avdelningen för Teknisk geologi arbetar vi med utbildning och forskning med fokus på metoder för bestämning av egenskaper hos geologiska material, grundvatten och infrastrukturkonstruktioner samt karakterisering och tillståndsbedömning av dessa.

Vi utvecklar och använder metoder för geofysik och oförstörande provning samt provtagning, tester och mätningar på markytan, i vatten och i borrhål. Avdelningen har omfattande utrustning för och erfarenhet av fältundersökning, främst med icke-förstörande provning, olika geofysiska metoder, kärnborrning (den nationella resursen Riksriggen) och hydrauliska tester. En viktig del i verksamheten är signalbehandling av och tolkningsmetoder för mätdata, däribland invers numerisk modellering för bestämning av materialegenskaper och integrerad tolkning av olika typer av data. 

Vi är totalt cirka 20 medarbetare vid avdelningen som är placerad i V-huset, LTH. Ungefär hälften av de anställda är seniora forskare och lärare medan övriga är doktorander, tekniker och administratörer. Forsknings- och utvecklingsverksamhet finansieras främst genom anslag från de stora svenska forskningsråden och stiftelser med koppling till bygg- och anläggningsteknik samt miljö- och energifrågor.

Särskild ämnesbeskrivning
Forskning om hur metodik och instrumentering för DCIP (Direct Current resistivity and time-domain Induced Polarisation) tomografi kan optimeras som en metod för att bestämma den rumsliga fördelningen av egenskaperna för spektral inducerad polarisation (SIP) i marken. Detta kommer att göras genom numerisk modellering och mätförsök i laboratorium och fält för undersökning och övervakning av markens elektriska egenskaper. Infrastruktur och miljötillämpningar kommer att stå i fokus, inklusive övervakning av processer som vätske- och gasrörelser och pyrande eld. Systematiska tester avseende signalstörningar i data och sätt att hantera det ingår.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga uppgifterna i en postdoktorstjänst är att bedriva forskning. Undervisning kan också ingå, dock högst 20 % av arbetstiden. I tjänsten ingår möjlighet till tre veckors utbildning i högskolepedagogik. Syftet med tjänsten är att utveckla självständigheten som forskare och att skapa möjlighet till vidareutveckling.

Tjänsten innebär resor i samband med möten, konferenser och fältarbete där det senare kan kräva arbete utanför normal kontorstid under fysiskt krävande förhållanden.

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Forskning inom ämnesområdet.
- Numerisk modellering inklusive inversion av DCIP-tomografi i 2D, 3D och 4D.
- Designa, utföra och utvärdera jämförande mätningar med prototypinstrument för DCIP och SIP i frekvensdomän i laboratoriet.
- Förbereda och följa övervakningsexperiment i laboratorie- och/eller fältskala.
- Genomföra fältundersökningar med prototypinstrument och referensinstrument.
- Analysera och filtrera data för harmoniska och transienta störsignaler.
- Databearbetning, analys, inversion och tolkning av fältdata.
- Presentera resultat vid konferenser och i vetenskapliga artiklar.
- Söka extern forskningsfinansiering.
- Handledning av studenter på kandidat-, magister- och doktorandnivå.
- Samverkan med industrin och samhället i stort.
- Administration kopplat till uppgifterna ovan ingår.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde. Bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas. Främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övriga krav:

- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
- Dokumenterad utbildning och erfarenhet av DCIP-metoden under laboratorie- och/eller fältförhållanden.
- Dokumenterade färdigheter i datahantering inklusive att skriva skript/mjukvara för automatisering av det.
- Dokumenterad förmåga att organisera, genomföra och leda fältexperiment.
- Körkort.
- God kommunikations- och organisationsförmåga.
- Dokumenterad förmåga att presentera och publicera resultat vid nationella och internationella konferenser och i vetenskapliga tidskrifter.

För annonsen i sin helhet vänligen se: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:673798/

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor i experimentell partikelfysik

Forskarassistent
Läs mer Nov 30
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




ATLAS-gruppen vid Lunds universitet söker en skicklig och motiverad postdoktor med specialitet inom spårrekonstruktion och partikelidentifiering.

Ämnesbeskrivning
Avdelningen för partikel- och kärnfysik (https://www.particle-nuclear.lu.se/) har 26 seniora forskare och totalt cirka 60 anställda. Forskningen omfattar experimentell partikel- och kärnfysik samt teoretisk fysik. Forskningen bedrivs med ATLAS- och ALICE-experimenten vid CERN, det planerade Light Dark Matter eXperiment (LDMX) vid SLAC National Accelerator Laboratory, samt planerade experiment vid European Spallation Source (ESS). Experimenten är starkt beroende av sina spårdetektorsystems prestanda, så bästa möjliga spårrekonstruktion är högt prioriterat för avdelningens verksamhet. ATLAS-gruppen i Lund har en lång tradition av utveckling av spårdetektorer, har byggt en del av ATLAS Transistion Radiation Tracker (TRT) och deltagit i dess drift. Nu är vi engagerade i uppbyggnaden av den uppgraderade inre spårdetektorn för High Luminosity Large Hadron Collider (HL-LHC). Utveckling av spårrekonstruktion kompletterar engagemanget i utveckling och uppbyggnad av detektorer.

Den som får tjänsten kommer i genomsnitt lägga hälften av sin tid på utveckling av algoritmer för s.k. ”track alignment” inom ramen för ACTS (A Common Tracking Software). Andra hälften av arbetstiden är tillgänglig   för egenvald forskning inom ATLAS.

ATLAS räknar med att migrera all spårrekonstruktion till ACTS-ramverket för att möta utmaningarna från HL-LHC. Postdoktorn kommer att handleda en doktorand som redan arbetar med ACTS Combinatorial Kalman Filter och eventuellt en annan doktorand som arbetar med ACTS grafiska neurala nätverk för alignment. Utöver det finns även möjlighet att handleda master- och kandidatprojekt. Forskningsverksamheten är förlagd till Fysiska institutionen vid Lunds universitet, med regelbundna resor till CERN och ACTS-samarbetets workshops.

ATLAS-gruppen i Lund
ATLAS-gruppen i Lund består för närvarande av sex fakultetsmedlemmar (Vincent Hedberg, Hannah Herde, Else Lytken, Ruth Pöttgen, Oxana Smirnova och Torsten Åkesson) och tre doktorander. Våra aktiva forskningsområden inkluderar analys av fysikdata, rekonstruktion och partikelidentifiering, detektorarbete, instrumentutveckling och högpresterande databehandling.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga uppgifterna är att bedriva forskning. Undervisning kan också ingå, dock högst 20 % av arbetstiden. Tjänsten ger möjlighet till tre veckors utbildning i högskolepedagogik.

- Forskning om spårrekonstruktion: Bedriva forskning inom området spårrekonstruktion för ATLAS-experimentet med hjälp av ACTS-ramverket, med fokus på utveckling och implementering av innovativa algoritmer och tekniker för att noggrant rekonstruera partikelbanor under HL-LHC-betingelser.
- Relaterad forskningslinje: Följa en relaterad ATLAS-forskningslinje som kandidaten själv väljer.
- Samarbete och lagarbete: Arbeta kollaborativt inom internationella forskningsmiljöer.
- Kommunikation: Tydlig och genomtänkt kommunikation, både inom det vetenskapliga sammanhanget och med allmänheten.
- Mentorskap och utbildning: Ge vägledning och mentorskap till yngre forskare och främja en miljö som präglas av samarbete och kunskapsdelning.
- Dokumentation och rapportering: Föra detaljerade register över forskningsverksamheten, förbereda dokumentation för framtida användare och följa ATLAS- och ACTS-kraven för att bidra till dokumentation av algoritmer och analysmetodik som utvecklats under forskningen.
- Möjlighet att söka extern forskningsfinansiering för konferensresor eller små projekt.
- Administration i samband med de arbetsuppgifter som anges ovan.

För annonsen i sin helhet vänligen se: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:657382/

 

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 400 anställda. Institutionen är gemensam för naturvetenskaplig och teknisk (LTH) fakultet. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större forskningscentra. Forskningen vid institutionen omfattar ett brett spektrum av modern fysik.

www.fysik.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Timvikarie till Östervångsskolan

Elevassistent
Läs mer Sep 14
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning.

Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också specialskolor, fördelar stadsbidrag och utvecklar läromedel.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


ARBETSUPPGIFTER
I dagsläget har skolan 2 fasta vikarier som samordnar frånvaroanmälningar och tillsättning av vikariat. De ser till att det finns undervisningsunderlag från den personal som är frånvarande. Samordnarna vikarierar också i verksamheten efter behov. Som timvikarie ska du vara beredd på att gå in i undervisning som lärare, som elevassistent eller som boendehandledare. Du har en direkt kontakt med vikariesamordnarna som strukturerar upp ditt uppdrag.
Du anpassar och utformar undervisningen i överensstämmelse med de underlag som ordinarie personal delgivit.
Du ansvarar för att en trygg lärandemiljö skapas.
Du dokumenterar den undervisning som du har ansvarat för under dagen och återkopplar till ordinarie lärare/ assistent.

Du samverkar med kollegor när det finns behov av stöd.
Du genomför dina arbetsuppgifter på svenskt teckenspråk.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som uppfyller följande krav:

Du har minst ett års dokumenterad erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar.
Du har förmåga att kommunicera på svenskt teckenspråk. Dina kunskaper i svenskt teckenspråk ska vara dokumenterade och du ska beskriva dina teckenspråkskunskaper i din ansökan

Det är meriterande om:

Du har erfarenhet från elever med funktionsnedsättning
Du har goda kunskaper i hur man undervisar i en teckenspråkig miljö.
Du har en god skriftlig förmåga i svenska.
Du har god kännedom om skolans styrdokument
Du har goda kunskaper i att tillgängliggöra undervisningen för varje elev

Du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ett språkutvecklande arbete.
Du har kunskap om konsekvenserna av att vara döv/hörselskadad i vardagen.

ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Yrkeslärare på VVS- och fastighetsprogrammet

Lärare i gymnasiet - yrkesämnen
Läs mer Sep 25
Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb?

Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med branscher och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Haparanda i norr. Movant utvecklar även utbildningsmaterial och digitala utbildningskoncept riktade mot företag och branscher.

Movant är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb?

Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med branscher och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Haparanda i norr. Movant utvecklar även utbildningsmaterial och digitala utbildningskoncept riktade mot företag och branscher.

Movant är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Formell kompetens:

Vi söker dig som har pedagogisk erfarenhet och arbetar eller har arbetat inom branschen som VVS-montör eller annan inriktning inom VVS och fastighet. Du trivs med att arbeta i grupp och det är viktigt att du har förmåga och vilja att utveckla människor genom att dela med dig av dina yrkeskunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att utbilda eller att leda arbete och har goda kunskaper inom inriktningarna, teoretiskt och praktiskt.

Lärarexamen är önskvärd och undervisningserfarenhet är meriterande.

Exempel på kurser som du kommer undervisa i är värmelära, sanitet, verktyg och material, entreprenad samt svetsning.

Din personlighet kännetecknas av en god samarbetsförmåga och en flexibilitet. Du har en förmåga att skapa goda relationer med alla du möter i ditt arbete. Som utbildare ger du deltagarna en stark tro på sin förmåga för att tillsammans nå individuella och gemensamma mål. Du verkar för ett lärande och innovativt klimat och är noga med att ge deltagarna återkoppling på deras resultat. Kvalitet är ett viktigt ledord för dig.

B körkort fordras.

Tillträdesdag: Omgående
Placeringsort: Lund
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning 6 månader
Sista ansökningsdag: 2023-12-31
Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.
Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Magnus Ljungberg

magnus.ljungberg@movant.se

Tfn. 0760 958383

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Cirkelledare till våra konstkurser

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Okt 4
Folkuniversitetet söker cirkelledare i akvarellmålning, teckning och måleri, Lund  


Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.


Nu söker vi cirkelledare till våra teckningskurser, akvarellkurser och målerikurser i Lund. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.    


Vår målarateljé ligger centralt belägen i Lund. Arbetstiden är både dag-och kvällstid och vissa helger. Kurserna riktar sig till vuxna och vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv har möjlighet att påverka undervisningen. 


Vi söker dig som:

-är utbildad och yrkesverksam inom området  


-har god kännedom om den konstnärliga processen   


-har bra hand med människor och kan jobba med grupper


-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet  


 


Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.


 


Ansökan 

?Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-12-31 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Bifoga gärna några bilder på verk ur din egen produktion i din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor och information välkommen att kontakta Caroline Kalm: caroline.kalm@folkuniversitetet.se eller 046-197740.

Ansök nu

Cirkelledare keramik

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Okt 2
Folkuniversitetet söker inspirerande keramiker till Lund


?Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärsmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 


?I centralt belägna lokaler på Bredgatan i Lund erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har åtta drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans. Nu söker vi en cirkelledare på heltid som kan ha kurser på dagtid måndagar till fredagar och ett verkstadsanvar. Vi söker även cirkelledare kan starta omgående och även arbeta under 2024. Arbetstiden är dagtid-och kvällstid. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.


Vi söker dig som: 

-är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning 


-är intresserad av att ha ett verkstadsansvar


-har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik 


-har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna 


-är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer 


-har bra hand med människor och kan jobba med grupper 


-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet


Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.


 


Ansökan

Välkommen med din ansökan.  Sista dag för ansökan är 31/12-2023.Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Postdoktor i teknik och samhälle

Forskarassistent
Läs mer Nov 24
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Institutionen för teknik och samhälle på LTH är en inter- och multidisciplinär forskningsmiljö som främst fokuserar på samhälleliga utmaningar inom hållbarhet.

Tjänsten är placerad på avdelningen Miljö- och energisystem (förkortad IMES) och är en del av det nystartade https://lusem.lu.se/research/centre-for-sustainable-enterprising, ett samarbete mellan LTH och Ekonomihögskolan som finansieras genom en generös donation. IMES har cirka 30 anställda och SSCEN består av fyra doktorander och fyra seniora forskare som leder centret. Du förväntas att tillbringa tid som postdoktor i båda dessa forskningsmiljöer. Du kommer också bli en del av ett större nätverk av forskare som jobbar med plast och hållbarhet på Lunds universitet.

Särskild ämnesbeskrivning
IMES och SSCEN letar efter en postdoktor för att bidra till forskning om vägar mot ett mer hållbart system för produktion och konsumtion av plast. Plast anses alltmer som en utmaning för ekologisk hållbarhet genom de tre planetära kriserna förorening, klimatförändring och förlust av biologisk mångfald. Även om fokus för den tänkta forskningen är att mildra klimatförändringarna, så uppmuntrar vi ett mångsidigt angreppssätt till frågan som kopplar ihop de olika aspekterna på plastkrisen.

Alternativ för att mildra den negativa miljöpåverkan från plast kan vara att minska efterfrågan, förbättra materialets effektivitet, öka plastens cirkularitet samt att eliminera fossila bränslen som används för energi och råmaterial inom plastproduktionen. Detta ger upphov till många potentiella forskningsfrågor, t.ex.:

- Hur kan plast användas mer hållbart i framtiden?
- Går det att definiera inom vilka kontexter användning av plast är nödvändig?
- Vilken roll spelar näringslivet, från lokala firmor till multinationella bolag, beslutsfattare och andra intressenter för att hitta lösningar på plastkrisen?
- Hur ser ett framtida fossilfritt system ut för plasten och hur kan vi nå dit?
- Vilka ansatser behövs inom beslutsfattande och styrning?

Du förväntas presentera dina egna idéer i en kort forskningsplan (1-2 sidor) som inkluderar syfte, angreppssätt och vilken relevans forskningen har för beslutsfattare och/eller andra intressenter.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna som postdoktor ingår främst att bedriva forskning. Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock högst en femtedel av arbetstiden. Inom ramen för anställningen ges det möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning. Syftet med anställningen är att utveckla sin självständighet som forskare samt skapa förutsättningar för vidare meritering.

Arbetsuppgifterna innefattar:

- forskning inom ämnesområdet.
- undervisning och handledning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.
- samverkan med näringsliv och samhälle.
- att rapportera om och aktivt delta aktiviteter inom SSCEN

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde. Bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas. Främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övriga krav:

- Du ska ha mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
- Du ska ha en relevant forskningsbakgrund inom samhällsvetenskap, teknik eller ekonomi och management.
- Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna jobba i team.

För annonsen i sin helhet, var vänlig se Lunds Universitets hemsida.

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Gruppinstruktör för Vattengympa, Motionsgympa, Zumba eller Yoga

Idrottsinstruktör/Idrottstränare
Läs mer Aug 29
Lunds Kvinnliga Gymnastikförening söker Gruppinstruktörer för Vattengympa, Motionsgympa, Zumba eller Yoga


Inför höstterminen 2023 och vårterminen 2024 söker föreningen instruktörer till främst Vattengympa och Motionsgympa, även Zumba och Yoga är av intresse

KOMPETENS:
Vi söker engagerade instruktörer som vill leda och inspirera våra gymnaster till rolig och bra fysisk träning. Vi ser helst att du som sökande har relevant grundutbildning eller praktisk erfarenhet som motsvarar uppdraget. Föreningen har som policy att du som ledare självständigt komponera de program som du sedan ska instruera. Alla instruktörer erbjuds intern vägledning och coaching utifrån personliga
behov. Vidareutbildning kan vid behov erbjudas av föreningen. Uppgiften kan passa dig som utbildar dig inom hälsa, vård och skola. Vi har positiv erfarenhet av att samarbeta med fysioterapeutstudenter eller
motsvarande. Ett aktivt ledarskap betyder personlig utveckling och en stor merit i arbetslivet.

Ansök nu

Modersmålslärare i indonesiska, 20%

Modersmålslärare i grundskolan
Läs mer Nov 29
Om rollen och dina arbetsuppgifter
Modersmålscentrum i Lund erbjuder undervisning i modersmål och studiehandledning i grund- och gymnasieskola samt grund- och gymnasiesärskola.

Arbetet innebär undervisning på flera olika skolor under en arbetsvecka och resor mellan skolor inom kommunen. I uppdraget ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen med elever i olika åldrar. I arbetet ingår också att samarbeta och utveckla sitt arbete tillsammans med kollegor på Modersmålscentrum. Vår vision är att göra flerspråkighet till en tillgång för Lund. 

Vi söker dig
Vi söker dig som har lärarutbildning eller annan pedagogisk eftergymnasial utbildning i det aktuella språket och/eller eventuellt andra ämnen. Utbildning i svenska motsvarande svenska som andraspråk på gymnasienivå är nödvändigt.
Svensk lärarlegitimation eller annan pedagogisk utbildning i Sverige är meriterande. Studier i det aktuella språket på högskole- eller universitetsnivå är också meriterande.

Erfarenhet av modersmålsundervisning eller annat pedagogiskt arbete med barn eller unga i Sverige är meriterande.
Det aktuella språket måste vara den sökandes modersmål. Den sökande måste ha kunskaper om det svenska skolsystemet och lärares uppdrag i Sverige. Vana av att använda digitala verktyg och att arbeta i olika digitala system, t.ex. Googlemiljö och Office.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om arbetsplatsen
Modersmålscentrum erbjuder en internationell arbetsplats med kollegor från en stor del av världen. Arbetsplatsen genomsyras av god stämning och stort engagemang hos personalen. På Modersmålscentrum satsar vi på att ge medarbetarna goda möjligheter till utveckling. Vi arbetar till exempel med internationalisering, språkutveckling och IKT i undervisningen.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Doktorand i fysik med inriktning mot teoretisk ultrasnabb spektroskopi

Doktorand
Läs mer Dec 4
Nytt
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelningen för matematisk fysik är gemensam för naturvetenskaplig och tekniska (LTH) fakulteterna och är en del av fysiska institutionen.

Forskningen bedrivs främst inom området kvantmekanisk mångpartikelfysik, vilket innefattar teoretisk forskning inom kärnstrukturfysik, nanometerfysik, kvantinformation, atomfysik och materialmodellering, med flera samarbeten både internationellt och inom Lunds Universitet.

Arbetsuppgifter
Doktoranden kommer att arbeta med teoretiska och numeriska utvecklingar av metoder för konfiguration-interaktion och icke-jämvikt-Greens-funktioner och kommer att tillämpa dem för att karakterisera den ultrasnabba tidsutvecklingen av elektroner i atomer, molekyler och fasta ämnen, som avslöjas av elektronspektroskopi och mikroskopi.

Doktorandtjänsten är en del av projektet "Entanglement and decoherence in ultrafast elektronspectroscopy and microscopy", finansierat av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse (KAW), och som är ett samarbete mellan tre avdelningar vid Fysiska institutionen: Synkrotronljusfysik, Atomfysik och Matematisk fysik vid Lunds universitet. Arbetet kommer att bedrivas i samarbete med andra forskare och det finns goda möjligheter till samarbete med experimentella och andra teoretiska grupper.

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som:

- avlagt examen på avancerad nivå, eller
- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
- på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för forskarutbildningsämnet fysik uppfyller den som har:

- avklarat ett självständigt arbete (t.ex. examensarbete) i relevant ämne omfattande minst 30 högskolepoäng

Den särskilda behörigheten kan också ha erhållits genom annan motsvarande utbildning, vilket prövas i varje enskilt fall. För att möjliggöra tvärvetenskapliga initiativ samt väsentliga fördjupningar inom vissa områden kan andra kvalifikationer än sökandens ämnesspecifika kompetens inom fysiktas i beaktande.

Slutligen krävs att studenten bedöms ha den förmåga som behövs för att tillgodogöra sig utbildningen.

Övriga krav

- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift, är ett krav.

Bedömningsgrunder
Urval till utbildning på forskarnivå sker efter bedömd förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Bedömningen av förmågan sker främst utifrån studieresultaten på grundnivå och avancerad nivå.

Följande beaktas:

- Kunskaper och färdigheter relevanta för avhandlingsarbetet och utbildningsämnet, se Arbetsuppgifter. Dessa kan visas genom bilagda handlingar.
- Bedömd förmåga till självständigt arbete och förmåga att formulera och angripa vetenskapliga problem. Bedömningen kan exempelvis ske utifrån examensarbetet och en diskussion kring detta vid en eventuell intervju.
- Förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation.
- Övriga erfarenheter relevanta för utbildningen på forskarnivå, t.ex. yrkeserfarenhet.
Önskvärda meriter

- Dokumenterad erfarenhet av fasta tillståndets fysik, kvantfältteori, tidsberoende fenomen och beräkningsfysik anses vara en stark merit. Bekantskap med atomära och molekylära system, en icke-jämvikt Greens funktionsmetoder i slutna och öppna system är också en stark merit.

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, framåtanda, självständighet och personlig lämplighet, samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha den förmåga som behövs för att klara forskarutbildningen.

Villkor
Endast den som är antagen till forskarutbildning får anställas som doktorand. Forskarutbildningen är fyra år vid heltidsstudier. Vid undervisning och annat institutionsarbete förlängs anställningen i motsvarande grad, dock längst till 5 år (dvs. max 20 %). Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska skrivas på engelska. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt forskningsprojektet matchar dina intressen och din utbildningsbakgrund. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande, en kopia av examensarbete eller motsvarande alternativt en sammanfattning i fall arbetet inte är avslutat, samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.) Sökande ombeds besvara urvalsfrågor.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 400 anställda. Institutionen är gemensam för naturvetenskaplig och teknisk (LTH) fakultet. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större forskningscentra. Forskningen vid institutionen omfattar ett brett spektrum av modern fysik.

www.fysik.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Grundskollärare 4-6

Grundlärare, 4-6
Läs mer Nov 27
I kunskapsstaden Lund, mitt i S:t Larsparken med trygg och vacker parkmiljö finns vi, Lunds Montessorigrundskola, F-9.
Montessoripedagogiken är grunden i undervisningen och i vårt förhållningssätt.
Vi söker nu en grundskollärare på heltid till mellanstadiets arbetslag. Har du erfarenhet av och kunskap i montessoripedagogiken, att arbeta med åldersintegrerade klasser och intresse för specialpedagogik är det ett plus.
Hör gärna av dig om du har frågor och varmt välkommen med din ansökan!
/Helene Birve Olesen, rektor

Ansök nu

Tidsbegränsad universitetslektor i handelsrätt – EU-rätt

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Nov 29
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är som trippelackrediterad en av världens främsta handelshögskolor. Vi erbjuder högkvalitativ utbildning och ger bland annat fyra utbildningsprogram på grundnivå och 13 magister- och masterprogram. Ekonomihögskolan samverkar med företag och myndigheter i regionen och på fakultetens sex institutioner och fem forskningscentra bedrivs forskning i världsklass. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar ständigt med att utveckla vår ställning som en attraktiv arbetsgivare.



Bakgrund, verksamhetsbeskrivning och villkor för rekryteringen

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet.

Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Institutionen för handelsrätt söker nu en tidsbegränsad anställning, vikariat (högst 24 månader) som universitetslektor i handelsrätt, med inriktning EU-rätt och internationell handelsrätt. Tjänstgöringsgrad 50 procent (av heltid).

Rekryteringen är nödvändig för att genomföra det ettåriga mastersprogrammet (Master of European and International Trade and Tax Law) i den del som rör europeisk och internationell handelsrätt samt i övrigt bidra till institutionens kurser i EU-rätt och internationell handelsrätt. Berörda ämnen är i synnerhet EU:s inremarknadsrätt och miljörätt med betoning på hållbarhet samt EU-rättens förhållande till WTO-rätten.

Arbetsbeskrivning för den aktuella anställningen

Arbetsuppgifterna innefattar främst undervisning och omfattar föreläsningar, seminarier, uppsatshandledning och examination. Uppdraget omfattar även administration kopplat till de angivna arbetsuppgifterna. Tjänsten bygger på lektorat enligt gällande arbetstidsavtal.

Högskolepedagogisk vidareutbildning kan komma att erbjudas efter samråd med studierektor och prefekt vid institutionen.

Behörighet

Doktorsexamen jämte annan vetenskaplig meritering inom området samt dokumenterade undervisningsmeriter. Genomgången högskolepedagogisk utbildning omfattande minst fem veckor eller motsvarande kunskaper.  

Övriga krav:

Förmåga att undervisa på svenska och engelska.

Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

 

Bedömningsgrunder

Ekonomihögskolan eftersträvar en balans mellan forskning och utbildning i alla anställningar.
Vid bedömningen av de sökande kommer därför lika vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Även administrativ förmåga vägs in vid bedömningen.

I den samlade bedömningen av vetenskaplig skicklighet är publicering inom de berörda ämnena meriterande, dvs. EU:s inremarknadsrätt och miljörätt med betoning på hållbarhet samt EU-rättens förhållande till WTO-rätten. Meriterande är också erfarenhet av internationellt samarbete och deltagande i forskningsnätverk.

Vidare beaktas graden av förmåga att dels samverka med det omgivande samhället dels att informera om forskning. Praktisk arbetslivserfarenhet inom det aktuella ämnesområdet är också meriterande.  

I den samlade bedömningen av pedagogiska kvalifikationer ingår högskolepedagogisk utbildning, pedagogisk erfarenhet samt pedagogisk skicklighet. 

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens kan bedömas komplettera och stärka utbildning och forskning inom Institutionen för handelsrätt. För ytterligare information om bedömningsgrunder se Allmän kravprofil och bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor vid Ekonomihögskolan http://www.ehl.lu.se/om-ekonomihogskolan/jobba-hos-oss/soka-jobb-som-larare

Institutionen för handelsrätt är en liten institution som är beroende av ett gott samarbete mellan medarbetarna. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, engagemang och självständighet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Den sökande bör vara positiv, förtroendeskapande, strukturerad och självständig.

Villkor

Deltid (50 % anställning) under högst 24 månader.

Ansökningsförfarande

Anställningen söks elektroniskt via Lunds universitets sökandeportal.

Ansökan ska innehålla ett motiverat brev, meritförteckning jämte sammanhängande betygskopior samt övriga handlingar som sökande önskar belysa för aktuell anställning.

För frågor angående anställningen kontakta prefekt Jörgen Hettne, prefekt, 046-2227902, jorgen.hettne@har.lu.se.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i fysik

Doktorand
Läs mer Nov 17
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Avdelningen för synkrotronljusfysik (http://www.

sljus.lu.se), med mer än 50 doktorander och forskare, är en del av fysiska institutionen. Dess forskning omfattar experimentella studier av materialbildning samt materialens strukturella, elektroniska, magnetiska och kemiska egenskaper, inklusive ett brett spektrum av tekniker vid storskaliga anläggningar. 

NanoLund (http://www.nano.lu.se) är ett statligt finansierat strategiskt forskningsområde vid Lunds universitet med cirka 150 doktorander och 250 forskare vid fakulteterna för teknik, naturvetenskap och medicin. Det driver Lund Nano Lab, ett toppmodernt renrum för syntes, bearbetning och karakterisering av sammansatta nanostrukturer av halvledare.

Wallenberg Initiativet Materials Science for Sustainability (WISE, https://wise-materials.org) är den största investeringen någonsin i materialvetenskap i Sverige och kommer att omfatta stora insatser vid sex av Sveriges ledande universitet under (minst) tio år. Syftet är att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle genom att forska om nästa generations miljövänliga material och tillverkningsprocesser. WISE finansieras av Knut och Alice Wallenbergs stiftelse.

Som doktorand i detta projekt kommer du att vara medlem i den nyinrättade gruppen som leds av biträdande universitetslektor Matias Kagias. Huvudfokus för gruppen är att studera sambandet mellan struktur och funktion hos avancerade nanoarkitekterade metamaterial. Som en del av WISE strävar gruppen efter att utnyttja de unika egenskaperna hos nanoarkitekterade metamaterial för utveckling av hållbar teknologi. Gruppen syftar till att utveckla 3D-litografiska metoder för att tillverka komplexa nanostrukturer och karakterisera dem med en kombination av röntgenavbildning och spridningsmetoder under operando-förhållanden.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga uppgift kommer att vara att initiera och etablera nanotillverkningsaktiviteter relaterade till nanoarkitekterade metamaterial vid NanoLunds renrumsanläggningar. Du kommer att undersöka möjliga tillverkningsvägar baserade på 3D-interferens av ljus, avslöja begränsningar när det gäller det strukturella och morfologiska designutrymmet, och få en djup förståelse av tillverkningsprocessens fysik för att få en hög kontroll över de resulterande materialegenskaperna.

Uppgifter:

- Etablera tillverkningsmetoder för nanoarkitektat material i NanoLunds renrum.

- Utveckling av designramverk för hierarkiska nanostrukturerade material med 3D-litografiska tillvägagångssätt.

- Designa och implementera in situ karakteriseringsexperiment vid MAXIV för att förstå strukturen, morfologin och beteendet hos funktionella nanoarkitekterade material.

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

För mer information följ länken: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:674948/

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 400 anställda. Institutionen är gemensam för naturvetenskaplig och teknisk (LTH) fakultet. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större forskningscentra. Forskningen vid institutionen omfattar ett brett spektrum av modern fysik.

www.fysik.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Grundskollärare årskurs 1-3

Grundlärare, förskoleklass och 1-3
Läs mer Nov 22
BMSL är en flerspråkig förskola och grundskola med undervisning enligt svensk läroplan. Från ett års ålder till nionde klass passerar våra elever genom samma port här i centrala Lund. Det ger trygghet och kontinuitet för både elever, lärare och föräldrar. Kanske är det en förklaring till att många elever ser skolan som sitt andra hem. Just trivsel och gemenskap är viktigt för oss. Vi vill vara skolan eleverna längtar till. En plats för upptäckare, forskare och självständiga nytänkare. Under flera år har vår enkla filosofi bidragit till att vi uppnått några av Sveriges bästa kunskapsresultat och har även elever som vågar vara sig själva.
Idag finns 44 barn i förskolan och 400 elever i grundskolan F-9. Pedagoger och barn/elever kommer från olika länder och skiftande kulturer. BMSL är en mycket stimulerande och dynamisk arbetsplats. I vår verksamhet möter barnen engelska, franska och svenska från det att de börjar i förskolan tills att de lämnar grundskolan.
Eftersom vår lärare i årskurs 3 ska vara föräldraledig letar vi nu efter en vikarie under vårterminen 2024 med möjlighet till förlängning.
Du ska vara en trygg, närvarande pedagog som känner ett stort engagemang för ditt arbete. Du har god förmåga att samarbeta med dina kollegor och skapa god kontakt med eleverna. Du är legitimerad lärare. Du är väl förtrogen med läroplanens innehåll. Tillsammans med dina kollegor planerar, genomför och utvärderar du undervisningen med eleven i fokus.
Vi kommer att ha löpande intervjuer under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Erfaren Underhållstekniker till världsledande Saint-Gobain – Eslöv

Underhållsarbetare, bygg och anläggning
Läs mer Nov 21
På produktionsenheten i Eslöv har vi ca 170 anställda som arbetar med att tillverka glasrutor till fordonsindustrin och är specialiserade på smarta rutor. Smarta rutor är den gemensamma benämningen på sidorutor med särskilda egenskaper, exempelvis vattenavvisande eller laminerade. Vattenavvisande glas har ett ytskikt som gör att vattendroppar stöts bort från sidorutan vid regnväder, vilket skapar bättre sikt och en säkrare bilkörning. En laminerad sidoruta innebär en större trygghet då lamineringen förhindrar att glassplitter sprids vid inbrott eller trafikolyckor. Tillverkningen i Eslöv omfattar allt från att ta emot planglas till att forma en färdig sidoruta, och den färdiga produkten går sedan vidare till olika fordonstillverkare som Volvo, Audi, Jaguar, Maserati, Volkswagen, Ford m fl. Tillverkningen är högautomatiserad med högt teknikinnehåll.




Erfaren Underhållstekniker till världsledande Saint-Gobain – Eslöv

Är du driven, gillar att lösa problem och har en vilja att utvecklas? Då ska du läsa vidare. Har du dessutom samma goda inställning som vi, dvs nära till skratt och med hög ambition kring service, då kommer du att trivas hos oss! Vi lägger stor vikt vid individuell utveckling och ger utrymme för varje enskild individs kompetens och förmåga för att gemensamt driva verksamheten framåt. Som del av en internationell koncern finns dessutom stora möjligheter att skapa nätverk för framtida karriär.

Vi söker Underhållstekniker till vår Underhållsavdelning i Eslöv. Tjänsten som Underhållstekniker är ett varierande och ansvarsfullt arbete. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat förebyggande och avhjälpande mekaniskt underhåll, ombyggnationer, konstruktionsändringar samt tillståndskontroller. Du rapporterar till företagets Underhållschef.

Beskrivning av rollen:
Som Underhållstekniker ingår du i ett team och kommer att arbeta med olika maskiner där flertalet är PLC-styrda i vår processutrustning. Det krävs också att du kan läsa och förstå mekanik- och konstruktionsritningar då detta är en viktig del i vår process. Du kommer även att delta i den fortlöpande utvecklingen av vårt underhållssystem.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och det finns stora utvecklingsmöjligheter för rätt person. Då vi arbetar med World Class Manufactoring-konceptet är det en förutsättning att du aktivt deltar i olika förbättringsprojekt för att bidra till företagets utveckling.

Din bakgrund:
Vi söker dig som har en maskin- eller fordonsteknisk utbildning, eller motsvarande, i grunden samt minst tre års erfarenhet. Gärna med erfarenhet av reparation och felsökning, samt kunskap inom El och/eller automation. Du har ett intresse för teknik och vill gärna ha långsiktighet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker efter dig som har en ödmjuk inställning till nya arbetsuppgifter och kan arbeta självständigt. Du ser inga problem med att vara en ambassadör för underhållsavdelningen och kan representera företaget på ett professionellt sätt. Vidare, har du lätt för att samarbeta,
du är inte rädd för att ta egna initiativ, är noggrann och tycker om utmaningar och problemlösning. Nyfikenhet och ifrågasättande ser du som två självklara egenskaper i yrkeslivet. Du känner dig bekväm med att arbeta i en internationell verksamhet och har inga problem med att skifta mellan svenska och engelska, både i tal och i skrift.



Om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiden för en av tjänsterna är förlagd till dagtid och den andra till treskift. Alternativa skift kan bli aktuellt vid ändrad produktion. Beredskap kan förekomma. Tillträde snarast möjligt. Placering på Underhållsavdelningen i Eslöv


Ansökan:
I denna rekrytering samarbetar Saint-Gobain med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och ber dig att söka så snart som möjligt. För mer information om tjänsten kontakta gärna Kristian Berglund, Standby Workteam på 0709-605372.


Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Postdoktor i miljövetenskap med inriktning naturbaserade lösningar

Forskarassistent
Läs mer Okt 4
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Ämnesbeskrivning

Anställning som postdoktor kommer att vara en del av ett forskningsprojekt där vi kartlägger ekosystemtjänster från naturbaserade lösningar.

Projektet är ett EU Horizon forskningsprojekt som heter Naturescapes med mål att studera hur naturbaserade lösningar kan implementeras för att skapa hållbara samhällen inom klimat, natur och sociala frågor. I projektet ingår partners från universitet och NGO från Europa och Latin Amerika och postdoktorn kommer att ha möjligheter till samarbeten mellan dessa och i fallstudier över hela världen inom projektet.

Vi välkomnar sökanden till en två år postdoktortjänst om naturbaserade lösningar med inriktning mot kartläggning av ekosystemtjänster från naturbaserade lösningar. Tjänsten är placerad på Centrum för miljö och klimatvetenskaper. Postdoktorn kommer att vara del av en interdisciplinär forskningsmiljö med experter inom modellering av ekosystem tjänster, kustskydd samt planering av urbana områden och policy.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som postdoktor ingår främst att bedriva forskning. Undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock högst en femtedel av arbetstiden. Inom ramen för anställningen ges det möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning.

Arbetsuppgifterna innehåller:

- Forskning om naturbaserade lösningar med fokus på kartläggning, modellering och analys av ekosystemtjänster från naturbaserade lösningar
- Analys av spatial fördelning av NBS i fallstudieområden
- Utvärdera relationer av NBS till biofysiska och socioekonomiska faktorer
- Kartläggning med hjälp av GIS and fjärranalysmetoder
- Sammanfatta metoder för att analysera ekosystemtjänster från NBS
- Analys av rumsligt explicita data
- Modellera ekosystemtjänster av NBS, speciellt vad gäller kustskydd

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Krav:

- Doktorsexamen i miljövetenskap, Geografi/Naturgeografi, Ekosystemanalys/Ekologi eller civilingenjör med relevant inriktning, eller annan adekvat forskarutbildning
- Dokumenterad erfarenhet av modellering, GIS baserade metoder och statistik
- Dokumenterat mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska
- En god förmåga att utföra och utveckla forskning

Meriterande:

- Kunskap och erfarenhet om modellering av ekosystemtjänster
- Erfarenhet av programmering i R eller Python
- Erfarenhet av fjärranalys
- Erfarenhet av miljövetenskaplig forskning, urban ekologi och samhällsplanering
- Erfarenhet från forskning i internationella projekt
- Kunskaper i andra språk tex spanska

Bedömningsgrunder
Detta är en meriteringsanställning främst inriktad på forskning. Anställningen är tänkt som ett inledande steg i karriären och bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Vid anställning av postdoktor ska följande utgöra grund för bedömning:

- God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet
- Krav på behörighet
- Övriga krav och meriter

Övriga meriter:

- Hög kompetens och erfarenhet att arbeta i internationella nätverk
- Erfarenhet reslaterat till de kvalifikationer som behövs

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till två år och avser heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter daterat 2022-02-01 (Arbetsgivarverket, OFR:s, och Saco-S).

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla:

- Meritförteckning/CV inklusive publikationslista
- En generell beskrivning av tidigare forskningsarbete och framtida forskningsintressen (max en sida)
- Kontaktuppgifter till minst två referenser
- Kopia av examensbevis för doktorsexamen samt ev. andra intyg/betyg som du önskar åberopa

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Centrum för miljö- och klimatvetenskap, CEC (http://www.cec.lu.se/sv/) bedriver forskning, utbildning och kommunikation om miljövetenskap och klimatforskning vid Lunds universitet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

SO Åk 7-9

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Nov 27
BMSL är en flerspråkig förskola och grundskola med undervisning enligt svensk läroplan. Från ett års ålder till nionde klass passerar våra elever genom samma port här i centrala Lund. Det ger trygghet och kontinuitet för både elever, lärare och föräldrar. Kanske är det en förklaring till att många elever ser skolan som sitt andra hem. Just trivsel och gemenskap är viktigt för oss. Vi vill vara skolan eleverna längtar till. En plats för upptäckare, forskare och självständiga nytänkare. Under flera år har vår enkla filosofi bidragit till att vi uppnått några av Sveriges bästa kunskapsresultat och har även elever som vågar vara sig själva.
Idag finns 44 barn i förskolan och 400 elever i grundskolan F-9. Pedagoger och barn/elever kommer från olika länder och skiftande kulturer. BMSL är en mycket stimulerande och dynamisk arbetsplats. I vår verksamhet möter barnen engelska, franska och svenska från det att de börjar i förskolan tills att de lämnar grundskolan.
Då en av våra medarbetare kommer att vara föräldraledig under vårterminen söker vi nu en legitimerad lärare med behörighet i att undervisa åk 7-9 i SO-ämnena.
Vi söker dig som brinner för ditt yrke och entusiasmerar och engagerar elever. Du har en god förmåga att anpassa undervisningen så att alla elever har bästa förutsättningar att utvecklas så långt det är möjligt. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör. Du ger framåtsyftande återkoppling till eleverna med syfte till utveckling och stöttar eleverna efter deras individuella behov.
Som person är du flexibel och tycker om att ständigt utvecklas. Du är strukturerad och har en god förmåga att kommunicera och samarbeta med andra. Du samarbetar gärna över ämnesgränserna med dina kollegor. Att vara flexibel och tänka lösningsfokuserat är en självklarhet för dig.
Tjänsten är ett vikariat under vårterminen 2024.
Vi kommer att ha löpande intervjuer så varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Förskollärare

Förskollärare
Läs mer Nov 27
BMSL är en flerspråkig förskola och grundskola med undervisning enligt svensk läroplan. Från ett års ålder till nionde klass passerar våra elever genom samma port här i centrala Lund. Det ger trygghet och kontinuitet för både elever, lärare och föräldrar. Kanske är det en förklaring till att många elever ser skolan som sitt andra hem. Just trivsel och gemenskap är viktigt för oss. Vi vill vara skolan eleverna längtar till. En plats för upptäckare, forskare och självständiga nytänkare. Under flera år har vår enkla filosofi bidragit till att vi uppnått några av Sveriges bästa kunskapsresultat och har även elever som vågar vara sig själva.
Idag finns 44 barn i förskolan och 400 elever i grundskolan F-9. Pedagoger och barn/elever kommer från olika länder och skiftande kulturer. BMSL är en mycket stimulerande och dynamisk arbetsplats. I vår verksamhet möter barnen engelska, franska och svenska från det att de börjar i förskolan tills att de lämnar grundskolan.
Vi söker en legitimerad förskollärare för ett vikariat på vår förskola under våren 2024. Du som söker får gärna ha Montessori-utbildning. Du kommer att arbeta på en av våra tre avdelningar med barn i 3-5 års ålder. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och arbetar för att främja alla barns utveckling och lärande. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att planera, leda, organisera och utvärdera undervisningen för att stimulera barnens intressen och nyfikenhet.
Som person är du flexibel och tycker om att ständigt utvecklas. Du är strukturerad och har en god förmåga att kommunicera och samarbeta med andra. Att vara flexibel och tänka lösningsfokuserat är en självklarhet för dig.
Tjänsten är ett vikariat från januari 2024 med chans till förlängning.
Vi kommer att ha löpande intervjuer så varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Universitetslektor i klinisk psykologi 5,5 månad

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Nov 28
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Institutionen för psykologi söker nu en universitetslektor i klinisk psykologi för visstidsanställning under 5 månader.

Arbetsuppgifter
Anställningen innebär undervisning och handledning och examination på grund- och avancerad nivå vid psykologprogrammet och psykoterapeutprogrammet med inriktning mot klinisk psykologi, psykoterapi och kognitiv beteendeterapi. I undervisningen kan även inkluderas uppdrag i form av kursledning, kursutveckling och kursadministration. Undervisning kan även förekomma inom andra ämnesområden t.ex. allmän psykologi och vid fristående kurser. Undervisningen sker på svenska och på engelska.

Merparten av undervisningen och examinationerna kommer att ske på svenska, varför god kunskap i såväl skriven som talad svenska är nödvändig.

Behörighetskrav
Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen inom psykologi, visat pedagogisk skicklighet i undervisningen, genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande tio veckor eller förvärvat motsvarande kunskaper. Om det föreligger särskilda skäl kan del av den högskolepedagogiska utbildningen genomföras under det första anställningsåret. För behörighet krävs dokumenterad förmåga att undervisa på svenska och engelska på universitet- och högskolenivå. För behörighet till den aktuella tjänsten krävs även att den sökande har svensk psykolog- och psykoterapeutlegitimation med inriktning mot kognitiv beteendeterapi samt har handledarkompetens inom psykoterapi med samma inriktning. Erfarenhet av vetenskapligt arbete är meriterande.

Bedömningsgrunder
Erfarenhet avseende handledning och undervisning inom kognitiv beteendeterapi är särskilt meriterande. Vidare ska dokumenterad förmåga att planera, initiera, leda och utveckla undervisning, liksom förmåga att forskningsanknyta undervisningen tillmätas betydelse. Dokumenterad förmåga att bidra till arbete beträffande högskolepedagogisk utveckling och utbildningskvalité ingår i den pedagogiska skickligheten.

Eftersom den aktuella tjänsten innefattar undervisning och examination inom ramen för utbildning inom psykoterapi kommer också de sökandes meriter avseende professionell kompetens och erfarenheter av arbete inom detta område ges vikt vid tillsättningen.

Personliga egenskaper såsom noggrannhet, förmåga till eget ansvarstagande samt förmåga till samarbete anses viktiga för att fullgöra anställningen väl. Personliga förhållanden (t ex föräldraledighet) som vid meritvärderingen kan räknas den sökande till godo bör anges i samband med redogörelsen för meriter och erfarenheter.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten inom institutionen för psykologi.

Anställningsvillkor
Tidsbegränsad särskild visstidsanställning under 5,5 månad på 32% med start 2024-01-15

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Institutionen för psykologi kombinerar utbildning med forskning och har under senare år varit mycket framgångsrik i konkurrensen om externa forskningsmedel. Centrala forskningsområden är bl.a. arbets- och organisationspsykologi, klinisk psykologi, kognition, neuropsykologi, personlighet- och social psykologi samt utvecklingspsykologi.

Många av våra kurser är utvecklade i anslutning till forskningsprojekt och studenterna får möjlighet att ta del av aktuella forskningsrön från lärare som själva är aktiva forskare inom sina respektive områden. Vår utbildningsmiljö är sedan länge starkt internationaliserad.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor i mikrobiologisk ekologi och agroekologi

Forskarassistent
Läs mer Okt 3
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Ämnesbeskrivning

På grund av klimatförändringarna blir extrema väderförhållande som sommartorka eller kraftiga regnfall i Sverige allt mer vanliga.

Jordbearbetningsmetoder kan förbättra eller minska motståndskraften mot extrema väderhändelser. Mikroorganismer påverkas själva av jordbearbetningsmetoder, och mikrobiella funktioner kan försämras både av jordbearbetning och klimatstress.

Målet med detta projekt finansierat av det strategiska forskningsområde https://www.becc.lu.se/ (se film om BECC nedan) är att utforska hur olika typer av jordbrukshantering påverkar mikrobiell prestanda och resiliens mot klimatstörningar, särskilt torka. En viktig del av resiliens mot torka förmedlas via jordens organiska substanskoncentrationer, och uppbyggandet och stabilisering av organisk substans i jorden styrs starkt av jordens mikrobiella samhälle. Detta projekt kommer att undersöka påverkan av jordbrukstyp på olika processer i jorden, via en uppsättning av 30 konventionellt eller ekologiskt styrda gårdar i Skåne. Jordens mikrobiella samhällen kommer att karakteriseras via mikrofluidiska jordchips, optisk mikroskopi, bulkanalyser och molekylär metoder. Postdoktorn kommer också att vara placerad i ungefär 3 månader vid Göteborgs universitet.


En film om den strategiska forskningsmiljön BECC.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i en postdoktorstjänst är att bedriva forskning, inklusive fältprovtagning på gårdar i Skåne, Sverige, provanalys i både bulk och mikroskaliga laboratorieexperiment, relaterad dataanalys och vetenskaplig skrivning. Inom ramen för sin tjänst förväntas postdoktorn aktivt arbeta med att utveckla BECC som en forskningsmiljö, t.ex. genom att delta i dess årliga möten och andra BECC-evenemang samt genom att bidra till aktiviteter och initiativ som aktionsgrupper och workshops. Undervisning kan också ingå, om önskas, för att främja karriärutvecklingen, men upp till högst 20% av arbetstiden. Tjänsten ska också inkludera möjligheten att delta i tre veckors utbildning inom högre utbildning och lärande.

Arbetsuppgifterna innefattar även:

- Provtagning på gårdar i Skåne
- Bulk- och molekylär karakterisering av jordarna
- Utföra experiment på de insamlade proverna med hjälp av mikrofluidiska jordchips och optisk mikroskopi
- Dataanalys, inklusive bildanalys och bioinformatik relaterad till samhällskarakteriseringen
- Kommunikation med bönderna via en enkät
- Vetenskaplig skrivning

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övriga krav:

- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
- Erfarenhet av molekylär karakterisering av mikrobiella samhällen
- God förmåga att kommunicera och samarbeta väl med andra medlemmar i gruppen och inom den interdisciplinära miljön

Särskild vikt kommer att läggas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdena jordens ekologi i jordbruksekosystem, mikrobiell ekologi och mikrobiologi, men andra ämnesområden kan också övervägas om de anses vara relevanta för projektet.

Meriterande:

- Erfarenhet av arbete med miljö- eller jordprover både i fält och laboratorieexperiment
- Erfarenhet av arbete i jordbrukssektorn och/eller med sterilkulturer
- Erfarenhet av arbete med optisk mikroskopi och relaterad bildanalys
- Flytande svenska och ett körkort är meriter, men kan kompenseras med hjälp av en assistent om det behövs

Bedömningsgrunder

Detta är en meriteringsanställning främst inriktad på forskning. Anställningen är tänkt som ett inledande steg i karriären och bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Vid anställning av postdoktor ska följande utgöra grund för bedömning:

- God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet
- Pedagogisk förmåga

Hänsyn kommer också att tas till goda samarbetsfärdigheter, drivkraft och självständighet samt hur sökandens erfarenhet och färdigheter kompletterar och stärker pågående forskning vid institutionen och hur de bidrar till dess framtida utveckling.

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till 2 år (med möjlighet till förlängning) och avser heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter daterat 2022-02-01 (Arbetsgivarverket, OFR:s, och Saco-S).

Instruktioner för ansökan

Ansökningar ska skrivas på engelska och sammanställas i en PDF-fil som innehåller:

CV, inklusive en lista över publikationer Personligt brev, inklusive en allmän beskrivning av tidigare forskning och framtida forskningsintressen (högst två sidor) Kontaktinformation för minst två referenser Kopia av doktorsexamensbeviset och andra intyg/betyg som ska beaktas 

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Centrum för miljö- och klimatvetenskap, CEC (http://www.cec.lu.se/sv/) bedriver forskning, utbildning och kommunikation om miljövetenskap och klimatforskning vid Lunds universitet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i fysik

Doktorand
Läs mer Dec 4
Nytt
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsplats
Doktorandtjänsten är knuten till avdelningen för fasta tillståndets fysik vid fysiska institutionen, där omfattande forskning bedrivs centrerad kring olika områden inom nanofysik, alltifrån materialvetenskap till bio- och kvantfysik samt olika tillämpningar.

Avdelningen är en central del av NanoLund, som är Lunds Universitets stora tvärvetenskapliga forskningscenter kring nanovetenskap och nanoteknik. Till avdelningen hör Lund Nano Lab, en central och gemensam facilitet för framställning av material och komponenter på nanoskalan. Avdelningen har även ett starkt engagemang i grundutbildningen, inte minst inom civilingenjörsprogrammet “Teknisk Nanovetenskap” vid LTH.

Under de senaste tjugo åren har vår forskning om tillverkning och avancerad karakterisering av halvledare med stora bandgap legat i internationell framkant. Vi leder för närvarande ett Vinnova-kompetenscentrum där vi utvecklar nästa generations högfrekvens- och kraftelektronik tillsammans med ledande svenska industripartners.

För mer information se https://c3nit.se/ , http://www.ftf.lth.se, http://www.nano.lu.se

Arbetsuppgifter
Hög ström och spänningskapacitet, tillförlitlighet och relativ låg kostnad är nyckelfaktorer i framtida halvledarmaterial som behövs för att uppnå gröna energisystem, vilket kan möjliggöras av nästa generations Ga2O3-material för kraftelektronik. Även om Ga2O3 anses vara ett av de mest lovande materialen för detta användningsområde, finns det utmaningar med att kontrollera defekter vid höga tillväxthastigheter. Dessutom är den låga värmeledningsförmågan hos Ga2O3 ett stort hinder för praktiska tillämpningar eftersom det kan leda till överhettning vid hög spänning och ström.

Därför är målen för doktorandprojektet att utveckla

- En MOCVD - metod för defektfri tillväxt av Ga2O3-material vid höga tillväxthastigheter
- Tillväxt i tunna filmer som kan överföras till material med högre värmeledningsförmåga.

Projektet kommer också att innefatta karakterisering av defekter och fria laddningsbäraregenskaper med THz optiska Halleffekten samt THz elektron paramagnetisk resonans (EPR) ellipsometri.

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som:

- avlagt examen på avancerad nivå, eller
- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
- på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för forskarutbildningsämnet fysik uppfyller den som har:

- minst 30 högskolepoäng på avancerad nivå med relevans för ämnesområdet, varav ett fördjupningsarbete om minst 15 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
- civilingenjörsexamen inom teknisk fysik eller närliggande ämnesområde, eller masterexamen inom fysik eller närliggande ämnesområde.

Slutligen krävs att studenten bedöms ha den förmåga som behövs för att tillgodogöra sig utbildningen.

Övriga krav
Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift, är ett krav.

För fullständig annons v g se Lunds universitets hemsida. 

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 350 anställda. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av modern fysik. www.fysik.lu.se.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Lärare i NO åk 7-9

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Nov 17
BMSL är en flerspråkig förskola och grundskola med undervisning enligt svensk läroplan. Från ett års ålder till nionde klass passerar våra elever genom samma port här i centrala Lund. Det ger trygghet och kontinuitet för både elever, lärare och föräldrar. Kanske är det en förklaring till att många elever ser skolan som sitt andra hem. Just trivsel och gemenskap är viktigt för oss. Vi vill vara skolan eleverna längtar till. En plats för upptäckare, forskare och självständiga nytänkare. Under flera år har vår enkla filosofi bidragit till att vi uppnått några av Sveriges bästa kunskapsresultat och har även elever som vågar vara sig själva.
Idag finns 44 barn i förskolan och 400 elever i grundskolan F-9. Pedagoger, barn och elever kommer från olika länder och skiftande kulturer. BMSL är en mycket stimulerande och dynamisk arbetsplats. I vår verksamhet möter barnen engelska, franska och svenska från det att de börjar i förskolan tills att de lämnar grundskolan.
Vi söker nu en engagerad legitimerad lärare för att berika vårt högstadieteam i de naturvetenskapliga ämnena, biologi, kemi och fysik.
Du ska vara en trygg, närvarande pedagog som känner ett stort engagemang för ditt arbete. Du har god förmåga att samarbeta med dina kollegor och skapar god kontakt med eleverna. Du är väl förtrogen med läroplanen. Tillsammans med dina kollegor planerar, genomför och utvärderar du undervisningen med eleven i fokus.
Vi kommer att ha löpande intervjuer under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Doktorand i arbets-och miljömedicin

Doktorand
Läs mer Nov 24
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelningen för Arbets- och miljömedicin är en del av institutionen för laboratoriemedicin vid Medicinska fakulteten Lunds universitet.

Vår forskning bidrar till att identifiera hälsorisker i arbets- och omgivningsmiljön, eliminera dessa risker, förebygga ohälsa och främja hälsa. I vår forskning kombineras bland annat medicinsk, epidemiologisk, teknisk, analytisk och fältmässig kompetens. Fokus ligger på forskningsområdena Arbetsmiljön, Omgivningsmiljön, Planetär hälsa och Livsstilsfaktorer.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos osshttps://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Anställningen avser arbete och forskarstudier som doktorand för licentiatexamen under två år. Vi söker en medarbetare som vill delta i forskningsprojektet ”Samskapande för hållbar arbetslivsutveckling inom hälso- och sjukvården”, vars syfte är att tillsammans med verksamheter med pågående interventionsmodeller identifiera, analysera, tillvarata och utveckla åtgärder för friskt och hållbart arbetsliv inom hälso- och sjukvården. Du kan läsa mer om projektet här.
https://www.skane.se/om-region-skane/nyheter/forskning-ska-gora-varden-till-en-mer-attraktiv-arbetsplats/
Inom projektet kommer du som doktorand att arbeta med kvantitativa och kvalitativa data i en multidisciplinär grupp tillsammans med andra forskare och i nära samverkan med praktiken inom hälso- och sjukvården.
En licentiatexamen omfattar 120 högskolepoäng och i dessa ingår dels en kursdel och dels en licentiatuppsats. Licentiatuppsatsen ska innehålla minst ett vetenskapligt manuskript i publicerbart skick författat av licentiaten som första författare samt en kort ramberättelse. Den engelska benämningen är "Licentiate of Medical Science"

Kvalifikationer
För tjänsten tillämpas följande bedömningsgrunder: mål- och resultatinriktad, tidigare studieresultat, förmåga till självständighet, teoretisk medvetenhet, förmåga att tillägna sig handledning, analytisk förmåga, personlig mognad, flexibilitet, självgående, uthållig, relationsskapande, problemlösande, god språklig förmåga för att kunna kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska, samt kvaliteten i tidigare självständiga arbeten.
Stor vikt läggs vid förmåga till självständigt arbete, samarbete med andra, stresstålighet och att kunna hålla deadlines.

Krav för anställningen är:

- God förmåga att kommunicera och interagera med olika grupper och avnämare, såsom hälso- och sjukvårdspersonal, chefer, HR och myndigheter.
- Kunskap om kvalitativ och kvantitativ metod
- God datorvana och erfarenhet av programvaror för datahantering och kvantitativ analys (SPSS) och kvalitativ analys (NVivo).

Meriterande för anställningen är:

- Tidigare erfarenhet av att arbeta i forsknings- och utvecklingsprojekt, liksom erfarenhet av kvantitativ och kvalitativ dataanalys.
- Tidigare erfarenheter av att leda gruppdiskussioner, fokusgrupper, forskningscirklar.
- Erfarenhet av vård-, folkhälso-, beteende- eller arbetsvetenskapligt arbete.
- Att själv ha arbetat inom hälsa-, vård- och omsorgsorganisation.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå för denna tjänst har den som har: avlagt examen på avancerad nivå eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå i relevant ämne inom det tvärvetenskapliga området medicinsk vetenskap eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i högskoleförordningen (1993:100).
Bara den som antas eller redan har antagits till en utbildning på forskarnivå vid en högskola får anställas som doktorand. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. 

Villkor
Tidsbegränsad anställning på heltid i två år enligt HF 5 kap 7§ med start 2024-01-01 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

 

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Vikariat Studie-yrkesvägledare

Studie- och yrkesvägledare
Läs mer Nov 28
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund startades 2011 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom samhällsprogrammet, ekonomiprogrammet, estetiska programmet samt hantverksprogrammet. Skolan har cirka 420 elever och 35 medarbetare. Vi söker nu

Studie-yrkesvägledare 40% till Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund

Ditt uppdrag

Som SYV hos oss på DBGY Lund arbetar du nära eleverna och har en viktig funktion i vårt gäng. Du deltar i elevkonferenser samt är en aktiv del av elevhälsoteamet. Tillsammans ger vi eleverna de bästa förutsättningarna att lyckas med sina studier. I rollen som SYV kommer du att träffa eleverna, enskilt och i grupp i klassrummet. Du vägleder och uppmuntrar eleverna i deras studiesituation och synliggör vilka möjliga vägar mot arbetslivet och fortsatta studier. Vi ser att du är tillgänglig på skolan för både bokade samtal men även drop in. I SYV rollen förväntas du bygga upp ett kontaktnät med grundskolans syvare samt hålla i arbetsmarknadsdagar samt universitetsdagar.

Din Profil

Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Utöver denna utbildning vill vi att du har IT-vana, gärna av något/några av våra system SchoolSoft och Classroom. Det är viktigt att du behärskar det svenska språket väl i såväl tal som skrift och att du är en positiv, drivande och lyhörd person som vill vägleda eleverna inför framtiden. Du är noggrann och slutför det du påbörjar. För att söka denna tjänst krävs samtliga ovanstående kvalifikationer.

Vi erbjuder

Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar våra skolor. På Drottning Blankas Gymnasieskola Lund arbetar heltidsmentorer. Vi är en skola för mänskliga rättigheter i samarbete med Amnesty.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat på 40% med start den omgående till och med den 10 november 2024. Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Marie Roslund på marie.roslund@dbgy.se

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Speciallärare

Speciallärare
Läs mer Nov 29
Om rollen och dina arbetsuppgifter
Som speciallärare inom introduktionsprogrammet arbetar du främst inom verksamhetens individuella alternativ.

I det pedagogiska arbetet tar vi utgångspunkt i eleverna och formar undervisningen efter varje elevs individuella förutsättningar och behov. Teamarbetet är en viktig del i vårt arbete och samverkan med kollegor är central. 

Du kommer i denna tjänst vara mentor för en mindre grupp elever och i samarbete med specialpedagog, andra pedagoger samt elevassistenter utforma verksamheten. Du kommer även att ha ett nära samarbete med vårdnadshavare, skolans elevhälsoteam och externa aktörer.

Vi söker dig
Vi söker dig som har relevant pedagogisk utbildning, som är speciallärare eller har annan behörighetsgivande utbildning. Tidigare erfarenhet av arbete inom skola eller annan pedagogisk verksamhet är en förutsättning och det är meriterande om du har kunskaper i tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om arbetsplatsen
Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan är ett yrkesgymnasium med c:a 1 300 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Anpassad skola, Försäljning och Serviceprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogram, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet, lärlingsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Hörselpedagog

Specialpedagog
Läs mer Nov 28
Om rollen och dina arbetsuppgifter
Barn- och skolförvaltningen söker nu en hörselpedagog till samordnat pedagogiskt stöd.

Du kommer att vara en samverkanspart till alla kommunala skolenheter i Lund i ett 0–19 års perspektiv. Det hörselpedagogiska stödet ges på individ- grupp- och organisationsnivå. Hörselpedagogerna fungerar som huvudmannens sakkunniga resurs inom hörsel och därtill hörande områden genom:

-  Att arbeta utifrån ett salutogent perspektiv för att målgruppen ska erbjudas en likvärdig      utbildning i samverkan bl.a. med elevhälsan.
- Att kontinuerligt informera och utbilda personal och skolledning om hörselnedsättning, dess   konsekvenser och om hörseltekniska hjälpmedel.
- Att utveckla och kvalitetssäkra den egna verksamheten.
- Att leda utbildning i TAKK och TSS



Vi söker dig som har:

-utbildning som pedagog med specialpedagogisk påbyggnadsutbildning eller logopedutbildning
-kunskap om hörselnedsättning och hörseltekniska hjälpmedel
-erfarenhet av att samverka med olika professioner och externa aktörer
-god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat samt att uttrycka dig i tal och skrift

Det är meriterande om du även har:

-kompetens inom logopedi, tal- och språk eller hörselhabilitering
-kompetens inom audiologi och teknisk audiologi
-kunskaper i teckenspråk eller TAKK

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om arbetsplatsen
Samordnat pedagogiskt stöd är en tvärprofessionell enhet bestående av olika specialistkompetenser som tillsammans och var för sig stödjer utveckling inom förskola och skola. Inom samordnat pedagogiskt stöd får du möjlighet att växa, både som person och som medarbetare. Du är inte ensam i ditt uppdrag utan har en kollega du kan vända dig till för stöd och vägledning. Tillsammans skapar vi en utbildning i världsklass! 

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Information Designer - Learning

Utbildningsplanerare, företag
Läs mer Nov 17
At Tetra Pak we commit to making food safe and available, everywhere; and we protect what's good – protecting food, protecting people, and protecting the planet. By doing so we touch millions of people's lives every day. And we need people like you to make it happen.
Job Summary
Tetra Pak is looking for a highly motivated and dynamic professional to join the Next Generation Competence Development team in Tetra Pak Services. The team produces and supports the learning products for our technical field-force and our customers’ staff.
Would you like to be part of a team of learning professionals who together enable an engaging flow of work learning, this is your chance!
As part of the Next Generation Competence Development organization, your role contributes to define and deploy the training strategy for technicians working with Tetra Pak equipment, both our technical field-force and customers´ staff. We strive to enhance a modern learning culture and secure First Time Right. We are a team that drives transformation as well as line activities. We have the mission to keep field force best class and bring in digital solutions for competence development.
We are looking for a new colleague, an Information Designer. Location of this position is Lund (Sweden) or Modena (Italy). Both locations have a technical/service center with training facilities.
This position reports to Learning Experience Designer Manager, based in Lund, Sweden.
What you will do
As Information Designer, you will:
As a part of a team of Learning Experience Designers, produce and develop learning products like: Instructor Led courses, Assessments, Movies/animations, eLearning and Learning Journeys.
As a part of a team contribute to implement solutions to scale up efficiency and innovation in learning content creation by collaborating with Tetra Pak teams or external partners.
Collaborate closely with the Product Portfolio to work on the development of learning priorities, and feedback the status of development and training production.

To be successful in this role we believe you have
Proven experience of content production for learning or technical documentation.
A degree and background within production of learning, or technical documentation used for learning purposes.
Excellent command of English, both written and verbally.
Any of the following skills will be preferable: Text and voice authoring, Authoring by DITA architecture, Illustration (technical) and photo, assessment production, CAD and PDM, movie and animation production.
Preference will be given to candidates who have experience of working remotely with different time zones and have global experience.

As a person you are result oriented and can work in different areas of digital content production. You drive for quality and accuracy and are interested in competence development and willing to contribute to the transformation of learning that Tetra Pak is embracing.
We Offer You
A variety of exciting challenges with ample opportunities for development and training in a truly global landscape
A culture that pioneers a spirit of innovation where our industry experts drive visible results
An equal opportunity employment experience that values diversity and inclusion
Market competitive compensation and benefits with flexible working arrangements

Apply Now
If you are inspired to be part of our promise to protect what’s good; for food, people, and the planet, apply through our careers page at https://jobs.tetrapak.com/.
To find out more about how it is to work at Tetra Pak in Lund, take a look at following website https://publications.inpublix.com/we-are-tetra-pak/
This job posting expires on 2023-12-03
To know more about the position contact Christian Nilsson at +46 733 36 2262
Questions about your application contact Sara Johannesson +46 733 36 2964
For trade union information contact Akademikerklubben Lars Haraldsson at +46 46 36 2533 and Unionen Lisbeth Larsson at +46 46 36 2320

Ansök nu

Vik. universitetslektor statsvetenskap, inriktning Mellanösterstudier

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Nov 27
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Vi söker dig som har en god förmåga att utveckla, leda och genomföra utbildning och forskning av hög kvalitet.

Du ska också ha god samarbetsförmåga samt ett analytiskt tänkande.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av undervisning på kurser som behandlar den politiska och sociala utvecklingen i Mellanöstern. Det innefattar undervisning kring bland annat statssystemets framväxt, orsaker till auktoritära styrelseskick, ideologiska motsättningar mellan islamister och sekularister, samt etniska och sekteristiska identiteter. Undervisningen utgörs av föreläsningar, seminarier, handledning och examination.  Den som anställs kommer att ersätta ordinarie personal på redan planerade kurser i vårt ordinarie kursutbud, bl.a. kursen "Minoriteter och etnisk-sekteristisk konflikt i Mellanöstern". Undervisningen sker på engelska. Till arbetsuppgifter i undervisning hör även kursadministration, pedagogiskt utvecklingsarbete och att samarbeta såväl inom som mellan kurser.

Behörighet
Behörighet för anställning som lektor finns angivna i 4 kap 4 § http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19930100.HTM samt i https://www.medarbetarwebben.lu.se/sites/medarbetarwebben.lu.se/files/2022-10/lunds-universtets-anstallningsordning.pdf

Behörig att anställas som universitetslektor är den som avlagt doktorsexamen i statsvetenskap eller i annat ämne, företrädesvis samhällsvetenskapligt, med tydlig relevans för utlysningen. Den behöriga sökanden har också visat pedagogisk skicklighet samt har de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl.

Bedömningsgrunder
Vid bedömning av de sökande kommer lika vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Vikt fästs också vid administrativ och annan skicklighet som är av betydelse för anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter. 

Som bedömningsgrund vid anställning av en universitetslektor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla. 

Krav för anställningen är:

- Doktorsexamen i statsvetenskap.
- Tidigare erfarenhet av undervisning på kursen "Minoriteter och etnisk-sekteristisk konflikt i Mellanöstern".
- Tidigare erfarenhet av forskning om samhällskonsekvenser av klimatstress, särskilt relationen mellan klimat, marksystem, samhälle och konflikt i Syrien.
- Internationell publicering inom ovan angivna område.
- Mycket goda kunskaper i engelska.

Övrigt
Anställningen är ett vikariat på 35 procent under perioden 1 januari till den 20 december 2024. Anställningen är placerad vid https://www.svet.lu.se/ För information om anställningen kontakta https://www.svet.lu.se/jakob-gustavsson, biträdande prefekt. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Din ansökan ska kompletteras med en enkel meritförteckning (utan bilagor), publikationsförteckning samt förteckning över undervisade kurser. Namn och kontaktuppgifter på två referenspersoner samt kopia på doktorsexamen.

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Statsvetenskapliga institutionen kombinerar gamla anor med modern forskning och utbildning. Institutionen värnar ämnesbredd och metodologisk mångfald och har under lång tid varit framgångsrik i konkurrensen om externa forskningsmedel. Centrala forskningsområden är bl.a. demokrati och demokratisering, makt och förvaltning, diplomati, fred och konflikt, underrättelseanalys, politisk psykologi, genus, miljöpolitik samt välfärd. Statsvetenskapliga institutionens starka forskningsprofil avspeglas i undervisningen. Utbildningsmiljön är sedan länge starkt internationaliserad.



Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Vikarierande universitetsadjunkt i etnologi och digitala kulturer

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Dec 1
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsplatsen

Anställningen är placerad vid Avdelningen för etnologi som är en del av Institutionen för kulturvetenskaper.

Vid avdelningen kan studenter läsa till kandidatexamen. Avdelningen ger ett flertal enstaka kurser. Det ges ett masterprogram i Applied Cultural Analysis som syftar till att utveckla och fo?rdjupa den studerandes kunskaper och fa?rdigheter i kulturanalys med sa?rskild inriktning pa? anva?ndandet av kulturanalytiska insikter och arbetsformer i samha?lle och arbetsliv. Programmet ges på engelska och för tilltra?de kra?vs kandidatexamen i humaniora eller samha?llsvetenskap eller motsvarande kunskaper.

Arbetsuppgifter

Undervisning inom etnologi pa? grund- och avancerad niva?, samt digitala kulturer på grundnivå, främst inom kurser med fokus pa? bera?ttande, populärkultur, metod och materialinsamling. Undervisningen ges i form av föreläsningar, seminarier, workshops och handledning pa? följande kurser: ETNA22, DIKA22 samt på Masterprogram i tilla?mpad kulturanalys. Även undervisning i andra ämnen kan förekomma.

Kvalifikationer

Masterexamen eller motsvarande i etnologi eller annat relevant humanistiskt ämne.

Tidigare erfarenhet av undervisning, handledning och examination i etnologi och digitala kulturer.

Förmågan att kunna undervisa pa? svenska, vid anställningens första dag. Det samma gäller för engelska.

 

Sa?rskilt meriterande:

- Erfarenhet av undervisning och forskning pa? universitetsniva? inom det folkloristiska/etnologiska a?mnesfa?ltet berättande och folklore
- Erfarenhet av undervisning i kulturanalytisk metod
- Erfarenhet av uppsatshandledning och examination pa? avancerad niva?
- Erfarenhet av undervisning pa? engelska
- Genomfo?rd högskolepedagogisk utbildning
- Erfarenhet av kursansvar
- Erfarenhet av arbete i la?rarlag

Övrigt


Vikariat som universitetsadjunkt i etnologi och digitala kulturer, 70 %, från 1 februari till 31 juli 2024.

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem.

I ansökan till tjänsten ska följande ingå:

- Kort presentation (max 2 sidor) av den sökande med fokus på de egenskaper som anges som meriterande
- Meritförteckning
- Referenser som vittnar om god samarbetsförmåga och ämneskunskap

 

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Institutionen fo?r kulturvetenskaper vid Lunds universitet a?r en a?mnesma?ssigt ma?ngfacetterad miljo? fo?r forskning och ho?gre utbildning, med ett hundratal ansta?llda och ca 1700 studenter a?rligen. Vid institutionen finns ett flertal forskningsomra?den och utbildningar pa? grund-, avancerad och forskarutbildningsniva?, fo?rdelade pa? nio avdelningar och tva? centrumbildningar.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Universitetslektor ukrainska

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Dec 1
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Ämnet ukrainska är placerat vid Språk- och litteraturcentrum och här bedrivs undervisning i de slaviska språken polska, ukrainska och ryska.

Ukrainska är ett ämne under uppbyggnad och kommer initialt att ges från nybörjarnivå till fortsättningsnivå. Vårt mål är att inrätta ukrainska som en inriktning på kandidatprogrammet i översättning. Forskarstudier i slaviska språk kan vara inriktade på ukrainska.



Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi arbetar för att skapa goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Arbetsuppgifterna inom anställningen består av kursutveckling, planering, undervisning och examination på kursen om ukrainsk litteratur, film och dramatik , samt egen forskning (minst 20% av anställningen).



Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

Du är behörig att anställas som universitetslektor i ukrainska om du har:

- avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens
- visat pedagogisk skicklighet
- genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper.
- Förmåga att kunna undervisa på engelska från anställningens första dag.

För denna visstidsanställning kan undantag från kravet på högskolepedagogisk utbildning övervägas om det kan anses berättigat i ljuset av övrig meritering.

I anställningen ingår undervisning (70 %), forskning/kompetensutveckling (20 %) och övrig tid (10 %).

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av undervisning på kurser på universitetsnivå i ämnet ukrainsk litteratur
- God samarbetsförmåga.
- Erfarenhet av distansundervisning och att utveckla digitala metoder i undervisning och examination. 

Övrigt

Anställningen är ett vikariat på 15 % med startdatum den 8 januari 2024 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 7 juni 2024. För information om anställningen kontakta sektionsföreståndare Johanna Lindbladh, https://www.sol.lu.se/person/JohannaLindbladh eller studierektor Marina Andersson, https://www.sol.lu.se/person/MarinaAndersson.


Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska kompletteras med en enkel meritförteckning (utan bilagor), eventuell publikationsförteckning samt eventuell förteckning över undervisade kurser. Det ska framgå när undervisningen ägt rum samt tjänsternas omfattning. Namn och kontaktuppgifter på två referenspersoner ska anges.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Språk- och litteraturcentrum (SOL) är Sveriges största institution med inriktning på språk, språkvetenskap, litteraturvetenskap och områdesstudier. SOL erbjuder ett stort antal fristående kurser som kompletteras av ett växande antal programutbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Med sina 33 ämnen och ungefär lika många forskarutbildningar bildar SOL en solid enhet med bredd och djup i utbildning och forskning och utmärks av såväl nationell som internationell synlighet. SOL leds av en styrelse där prefekten är ordförande. Därutöver finns två biträdande prefekter med särskilda verksamhetsansvar. SOL har cirka 250 anställda och 3000 studenter, varav ett hundratal är forskarstuderande.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Grundlärare i fritidshem till Tunaskolan/Mårtenskolan

Grundlärare, fritidshem
Läs mer Nov 22
Om rollen och dina arbetsuppgifter
Som grundlärare i fritidshem arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer.

Du planerar, genomför och följer upp undervisningen i enlighet med gällande styrdokument och arbetar aktivt med att utveckla fritidshemsverksamheten. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att skapa en trygg miljö för eleverna, under skoltid såväl som på fritidshemmet. 

Vi söker dig 
Vi söker dig som är legitimerad grundlärare i fritidshem, alternativt har fritidspedagogsexamen eller lärarexamen för fritidspedagogisk verksamhet. Tidigare erfarenhet av yrket är meriterande.

Eleverna hos oss beskriver att de behöver att du har koll på att alla elever mår bra. Det är det viktigaste. Du ska våga säga till när något är fel och samtidigt lyssna på eleverna fastän du sätter gränser. Det är också viktigt att du kan  hitta på roliga saker med eleverna. 

Personalen hos oss beskriver att de behöver att kollegan är lyhörd inför eleverna. Att du är kreativ, organiserad, konsekvent, driven och ambitiös.

Jag som närmaste chef förväntar mig att du alltid har elevernas bästa i fokus. Du ska veta vad du gör och varför och du ska se din roll som en del av helheten.

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om arbetsplatsen
Tillsammans skapar vi en utbildning i världsklass genom förhållningssätten att lyssna, lära och leda - på så sätt tar vi oss mot framtiden. 

Tillsammans sträcker vi oss lite längre för att alla våra elever ska ha möjlighet att nå sin maximala potential. Vi kompletterar vi varandra och lutar oss mot en gemensam värdegrund. Tunaskolans och Mårtenskolans fritidshem har en aktiv och planerad verksamhet, vilket gör att elevernas hela dag är läroplansstyrd och professionellt bedömd.

En aktiv dialog är en avgörande framgångsfaktor för oss där vi-et är viktigare än jag-et. Att du besitter förmågan att visa och skapa tillit och förtroende är grundläggande för oss. Du har mod att pröva nytt och utmana rådande arbetssätt men du vet att göra det i samverkan med andra. Det kommunikativa arbetssättet är en ledstjärna. Du är aldrig ensam för ensam är inte stark utan vi behöver varandra.

Rektorsområde Tuna består av tre delar som skapar ett kluster; Tunaskolan F-9, Tunaskolan anpassad grundskola och Mårtenskolan F-6. En verksamhet som kräver både hjärta och hjärna. En verksamhet som behöver att vi samplanerar och samarbetar. En verksamhet som sen ger allt tillbaka när våra elever känner sig trygga, har studiero, har rastro och får utveckla sin kunskap under ledning av sina lärare, sina fritidspedagoger samt övrig personal på skolan.

 

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu