Pedagogiskt arbete jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Pedagogiskt arbete i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Yogainstruktör Lund Centrum

Idrottsinstruktör/Idrottstränare
Läs mer Okt 2
Är du redo att ta ditt träningsengagemang till nästa nivå? Fitness24Seven söker inte bara gruppträningsinstruktörer - vi letar efter energiska ledare som brinner för att inspirera andra till att nå sina träningsmål. Älskar du svett och träning till bra musik? Då har du kommit till rätt plats.
Om rollen Du är rytmen, ledaren och hjärtslagen på våra gruppass. Som gruppträningsinstruktör är det din uppgift att leda såväl erfarna som oerfarna deltagare genom passet – i varje puls och varje rörelse. Vi tror på att träning ska vara rolig, inspirerande och tillgänglig för alla – och det är här du kommer in i bilden.
I dagsläget erbjuder vi över 20 olika gruppträningspass – allt från styrkepass, funktionell träning, kondition och HIIT till dans, boxning och yoga. Alla våra gruppass kan anpassas efter deltagarens nivå och dagsform.
Tjänsten innebär en timanställning på 1 till 5 timmar i veckan på Fitness24Seven Lund Centrum
Vi söker dig
Vi söker just nu specifikt efter Yoga instruktörer.För att trivas och utvecklas i rollen som gruppträningsinstruktör söker vi dig är engagerad, har lätt för att inspirera och med tydlighet kan vägleda andra genom sin träning.
Givetvis har du lätt för att leda andra och stå inför deltagare och prata. Ditt intresse för träning och hälsa ser vi som en självklarhet.
Vad erbjuder vi? Som anställd på Fitness24Seven erbjuder vi en rad olika förmåner.
Gratis gymkort som gäller på alla våra gym i 5 olika länder.
Goda utvecklingsmöjligheter inom företaget genom såväl interna som externa utbildningar.
Vara med och hjälpa andra till ett hälsosammare liv – tillsammans med andra entusiastiska kollegor.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest och bakgrundskontroll vid nyanställning av personal.
Om Fitness24Seven För oss är det enkelt - oavsett vem du är ska du ha möjlighet att träna. Därför är vi måna om att träning och välmående ska vara tillgängligt för alla. Vårt unika koncept gör det möjligt för alla medlemmar att träna när som helst på dygnet, och så nära hemmet eller arbetsplatsen som möjligt - till ett attraktivt pris. Dessutom ingår gruppträning och tjejgym i medlemskapet utan extra kostnad.
Sedan 2003 har vi gått från att ha 1 gym i Malmö till att idag ha fler än 270 anläggningar i 5 länder – Sverige, Norge, Finland, Colombia och Thailand. Vi har ett stort fokus kring CSR och arbetar både med egna välgörenhetsprojekt och mot organisationer så som SOS-barnbyar. Välkommen till Fitness24Seven.

Ansök nu

Personlig Tränare till Nordic Wellness Lund

Personlig tränare/PT
Läs mer Okt 1
Nordic Wellness är Sveriges största friskvårdskedja med över 350 gym och ett antal Padelanläggningar runt om i landet. Det ger oss unika möjligheter att ständigt utveckla våra klubbar och att ligga i framkant när det gäller utbud, kvalitet, personal och inte minst pris. Vi erbjuder ett brett utbud av träning och välmående för alla åldrar, har över 450 000 medlemmar och fortsätter vår expansionsresa framåt.
Nu letar vi efter fler ihärdiga, viljestarka och inspirerande entreprenörer, som hjälper oss med spridningen av träningsglädje i rollen som Personlig Tränare till våra klubbar i Lund.
Vill du anta utmaningen? Låt oss berätta mer!
Att vara Personlig Tränare på Nordic Wellness
Något av det bästa du vet är att sprida känslan vidare av ett bra träningspass. Vad är ett bra träningspass? Ingen kan förklara det bättre än du! För du vet att vissa uppmuntras bäst av ett tydligt mål, att bara riktigt hårt arbete är vägen till ett nytt personbästa. Och du vet att andra försöker hitta träningsglädjen för första gången och behöver en lugnare väg för att hitta sin plats på gymmet.
När du börjar jobba på Nordic Wellness är vår förhoppning att det finns medlemmar som är där och tränar, om inte bara, så till stor del för att just DU är deras personliga tränare. Ibland kanske det till och med är dina marknadsföringsknep som gör att de hittar vår klubb från första början.
Dina egenskaper att knyta kontakter och skapa relationer till kunder och medarbetare är uppskattade här. Och din förmåga att själv administrerar och på egen hand sälja dina tjänster är vad som kommer få dig att trivas extra bra hos oss.
Vad söker vi hos dig?
Vi söker dig som har gått en personlig tränarutbildning hos ett godkänt utbildningsföretag och kan stolt visa ditt väl förvärvade certifikat. Ditt egna ansvar kommer sättas på prov. Du brinner för försäljning och drivs av att sätta mål – extra mycket av att slå dom. Du får givetvis hjälp genom att synas på vår hemsida och i säljande material på klubben, men det är din drivkraft och engagemang som kommer vinna dina kunders hjärtan.
Du ser det som en självklarhet att hjälpa dina kollegor med att hålla klubben fräsch, du höjer servicegraden hos oss och gör det lilla extra för att lyfta träningsupplevelsen för våra medlemmar.
Din känsla för ordning märks också i ditt sätt att föra journaler och rapporter. Du gör det förstås för att du vet att dina kundrelationer kräver omsorg, att kunderna litar på att du leder dem mot resultat de inte hade klarat nå utan din hjälp.
Tjänsten är en timanställning, har du möjlighet att jobba allt från några timmar i veckan till heltid är det av intresse. Du kommer att arbeta både dagar, kvällar och helger. Kan du dessutom visa oss dokumenterad kunskap inom kost och hälsa utöver din PT-utbildning är vi än mer övertygande om att du kommer göra ett fantastiskt jobb hos oss!
Att jobba på Nordic Wellness
Träningsbranschen växer fortfarande och du kommer snabbt att förstå att Nordic Wellness inte är något undantag. Att fler och fler vill ha hjälp med att nå sin träningspotential är lika självklart som att fysisk aktivitet är bra för människan.
Här erbjuds du en stimulerande arbetsplats med flera års erfarenhet av yrket. Du får en introduktion för att komma igång och stöttning i försäljning längst vägen. Bered dig på ett utmanande, energirikt och ständigt utvecklande företag.
Bifogat i din ansökan vill vi få med din licens eller certifikat. Vänta inte med din ansökan, vi vill få in vår nya stjärna så snart vi hittar dig!

Ansök nu

Professor och föreståndare till Samhällsvetenskapligt metodcentrum

Professor
Läs mer Okt 8
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Samhällsvetenskapligt metodcentrum

Samhällsvetenskapliga fakulteten inrättade metodcentrum 1 januari 2024.

Metodcentrum är ett interdisciplinärt initiativ och inkluderar idag fakultetens samtliga institutioner. Metodcentrums syfte och målsättning är att i en nyskapande och kreativ anda (vidare)utveckla samhällsvetenskapliga forskningsmetoder genom olika typer av aktiviteter, exempelvis workshops, seminarier och konferenser. Metodcentrum

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker en forskningsledare som aktivt och med stort engagemang tar sig an rollen som föreståndare för metodcentrum. Föreståndaren har det övergripande ansvaret för metodcentrum, och ska med nytänkande idéer och i nära samarbete med metodcentrums koordinatorer samt fakultetens forskare utveckla verksamheten i en kreativ anda som direkt berikar specifika forskningsmiljöer/ämnen och den samhällsvetenskapliga fakulteten som helhet. Föreståndaren ska också samverka med andra relevanta internationella, nationella och lokala aktörer samt verka för att metodcentrum fungerar som en nod för forskare vid hela Lunds universitet. Föreståndaren förväntas aktivt söka forskningsmedel som ska komma metodcentrum till del, leda och medverka i forskningsprojekt samt delta i den internationella forskningsdebatten. Dessa arbetsuppgifter kräver hög fysisk närvaro.

Anställningen kommer att vara placerad vid en av följande institutioner: Centre for Sustainability Studies (LUCSUS), Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi, Institutionen för psykologi, Rättssociologiska institutionen, Socialhögskolan, Sociologiska institutionen eller Statsvetenskapliga institutionen. Den sökande ombeds tydligt ange vilken institution hen är intresserad av att placeras vid, samt motivera ämnestillhörigheten. Tiden som föreståndare omfattar 50 procent av en heltidstjänst. Resterande tid ägnas de första fem åren åt forskningsverksamhet vid heminstitutionen. Detta innebär, förutom egen forskning, även ett engagemang i att söka externa forskningsmedel för andra, aktivt delta i forskarutbildningen samt i institutionens övriga forskningsverksamhet.

Behörighet
Behörig att anställas som professor är den som har visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet (Högskoleförordningen 4 kap 3 §). Sökande ska tydligt kunna dokumentera aktuella och internationellt framstående akademiska meriter inkluderande forskning såväl som ledning av forskningsprogram och undervisning. Den vetenskapliga skickligheten skall ha visats genom självständiga forskningsinsatser som i betydande grad överstiger vad som krävs för docentkompetens. Dokumenterad erfarenhet av tvärvetenskaplig forskning är en merit.

Lika stor omsorg ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som av den vetenskapliga. Den sökande ska ha dokumenterad undervisningserfarenhet på grund-, avancerad och forskarnivå och måste, för att vara behörig, ha handlett minst en doktorand som huvudhandledare till examen. Den sökande ska ha genomgått minst fem veckor högskolepedagogisk utbildning eller ha motsvarande kunskaper som inhämtats på annat sätt om det inte föreligger särskilda skäl; sökande som saknar formell högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från det att anställningen påbörjats. För lärare vid Lunds universitet gäller som allmänt behörighetskrav att vara lämplig för och ha den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl. Undervisning förekommer på svenska och engelska. En sökande med annat modersmål än svenska (danska eller norska) som accepterar anställningen förväntas därför inom två år ha förvärvat tillräckliga kunskaper i svenska språket (tal och skrift) för att kunna delta aktivt i ledning, administration och andra relevanta verksamheter som bedrivs på svenska.

Bedömningsgrund
Vi söker efter en person med stor analytisk erfarenhet, förståelse för potentialen i såväl kvalitativt som kvantitativt empiriskt material, samt mycket goda kunskaper inom forskningsdesign. Erfarenhet av tvärvetenskapliga forskningssamarbeten är meriterande. Av stor betydelse är att den sökande har etablerat sig som självständig forskare på internationell nivå genom att ha: (1) bidragit till framstående och nyskapande metodutveckling inom ramen för sin egen forskning, (2) publicerat i internationellt framstående tidskrifter och förlag i enlighet med rådande forskningstraditioner, (3) dokumenterad förmåga att planera och leda vetenskaplig verksamhet, (4) dokumenterat nationellt och internationellt forskningssamarbete, samt (5) erhållit forskningsanslag som huvudsökande och i konkurrens. Det är meriterande om sökande har erfarenhet av att leda och utveckla en större tvärvetenskaplig forskningsmiljö.

Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten tas hänsyn till erfarenhet av undervisning och annan pedagogisk verksamhet på samtliga nivåer, samt av handledning och examination. Förmåga att handleda doktorander till doktorsexamen är en särskilt viktig bedömningsgrund. Sökande ska ha mycket god samarbetsförmåga, god förmåga att leda en forskningsmiljö, god administrativ kompetens, goda kommunikativa färdigheter samt ha de övriga egenskaper som krävs för att på ett bra sätt utföra uppdraget som professor och föreståndare för metodcentrum. Den sökande ska visa god förmåga till att samverka med det omgivande samhället och att informera om sin verksamhet utanför universitetets ramar. Läs mer i professorskriterier för Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Övrigt
Anställningen som professor avser heltid och är tillsvidare. Tillträde 1 oktober 2025 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via Lunds universitets rekryteringssystem senast 2025-01-31. Ansökan ska vara utformad i enlighet med Samhällsvetenskapliga fakultetens anvisningar som finns på fakultetens hemsida http://www.sam.lu.se/om-fakulteten/jobba-hos-oss.
Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande universitetslektor (WCMM Fellow) i molekylärmedicin

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Sep 24
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




I denna utlysning (Wallenberg Molecular Medicine Fellow) vänder vi oss till framstående forskare med internationell forskningserfarenhet.

Anställningen är placerad vid Medicinska fakulteten och institutionsplacering avgörs i samband med tillsättning. Tjänsten är tidsbegränsad till fem år. Anställningen får förnyas om det på grund av sjukfrånvaro, föräldraledighet eller andra särskilda skäl krävs ytterligare tid för att uppnå syftet med anställningen. För befordran se nedan.

Arbetsuppgifter
Innehavaren av anställningen förväntas initiera och bygga upp ett starkt experimentellt forskningsprogram i synergi med pågående preklinisk och klinisk forskning vid fakulteten. Arbetsuppgifterna omfattar forskning som syftar till att bättre förstå sjukdomsmekanismer samt hur organ och vävnader kan repareras och återbildas som en del av det övergripande forskningsområdet inom WCMM.

Innehavaren förväntas också delta aktivt i samverkans- och utbytesprogram mellan de fyra Wallenbergcentra i Lund, Göteborg, Linköping och Umeå samt med Science for life – laboratorierna i Stockholm/Uppsala samt programmet för Data Driven Life Science, dvs Program for Academic Leaders in Life Science (PALS)

Anställningen innefattar företrädesvis forskning och handledning på forskarnivå. Upp till 20% av tjänstetiden kan innefatta undervisning inom fakulteten på olika nivåer för att innehavaren skall kunna möta de krav på undervisningsmeritering som erfordras för befordran till universitetslektor inom fem år. Även andra uppgifter kan förekomma inom ramen för tjänsten.

Behörighet
Behörig att anställas som biträdande universitetslektor enligt Högskoleförordningen 4 kap § 4 a är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller nått motsvarande kompetens högst fem år innan tiden för ansökan av anställningen som biträdande lektor gått ut. Även den som avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma ifråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller andra liknande omständigheter.

För lärare vid Lunds universitet gäller som allmänt behörighetskrav att vara lämplig för och ha den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Befordran
En biträdande universitetslektor ska efter ansökan befordras till en anställning tillsvidare som universitetslektor, om han eller hon har behörighet för sådan anställning och dessutom bedöms lämplig vid en prövning enligt de behörighetskrav och bedömningsgrunder som Medicinska fakulteten ställt upp för befordran till universitetslektor. Dessa framgår av Medicinska fakultetens allmänna kravprofil och bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor, https://www.medicin.lu.se/medicinska-fakulteten-vid-lunds-universitet/jobba-hos-oss/instruktioner-sokande-till-lararanstallningar under rubriken Regelverk.

Bedömningsgrunder
Den sökande som erhåller anställningen förväntas bli en framtida forskningsledare inom molekylärmedicin vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet. Vi söker därför en starkt motiverad person med dokumenterad internationell forskningserfarenhet, stor kreativ potential och vetenskaplig excellens inom rubricerat område.

De sökande kommer att bli utvärderade med avseende på: 1) Vetenskaplig skicklighet; 2) Pedagogisk skicklighet; 3) Administrativ skicklighet. Särskild vikt kommer att läggas vid vetenskaplig skicklighet.

Vidare kommer vikt att fästas vid kandidatens personliga lämplighet och bedömda förmåga att nå tillräcklig meritering för befordran till universitetslektor inom tidsramen för den biträdande universitetslektorstjänsten.

Specifika kriterier anges nedan:

1) Vetenskaplig skicklighet
Visad självständighet inom experimentell forskning inom området, inkluderande publikationer i högrankade tidskrifter och erhållna anslag i konkurrens. Originalitet i den sökandes vetenskapliga verksamhet, som ger mervärde till fakultetens forskning inom fältet. Flerårig erfarenhet av forskning i en internationell miljö, företrädesvis utanför Sverige, är en mycket stark merit.

2) Pedagogisk skicklighet
En ytterligare merit är visad pedagogisk skicklighet vad gäller planering och utförande av undervisning samt erfarenhet av examination och handledning.

3) Administrativ skicklighet
Vikt läggs också vid dokumenterad administrativ skicklighet inkluderande ledarskap, forskarhandledning, förmåga att organisera, utveckla och leda forskargrupper samt förmåga att samverka med omvärlden. 

Övrig information
Vid anställning av lärare gäller vad som följer av Högskoleförordningen samt Lunds universitets anställningsordning.

Ytterligare upplysningar lämnas av dekan Maria Björkqvist, telefon: +46462228084, e-post: Maria.Bjorkqvist@med.lu.se

Professor Gunilla Westergren-Thorsson, telefon +46462228695, e-post: Gunilla.Westergren-Thorsson@med.lu.se

Upplysningar om ansökningsförfarandet lämnas av rekryteringskoordinator Robert Norrman,
Tel: + 46462224410, e-post: Robert.Norrman@med.lu.se

Anställningen tillsätts efter förslag från Medicinska fakultetens lärarförslagsnämnd.
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande universitetslektor (WCMM Fellow) i molekylärmedicin

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Sep 24
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




I denna utlysning (Wallenberg Molecular Medicine Fellow) vänder vi oss till framstående forskare med internationell forskningserfarenhet.

Anställningen är placerad vid Medicinska fakulteten och institutionsplacering avgörs i samband med tillsättning. Tjänsten är tidsbegränsad till fem år. Anställningen får förnyas om det på grund av sjukfrånvaro, föräldraledighet eller andra särskilda skäl krävs ytterligare tid för att uppnå syftet med anställningen. För befordran se nedan.

Arbetsuppgifter
Innehavaren av anställningen förväntas initiera och bygga upp ett starkt experimentellt forskningsprogram i synergi med pågående preklinisk och klinisk forskning vid fakulteten. Arbetsuppgifterna omfattar forskning som syftar till att utveckla nya behandlingsstrategier som bygger på celler och gener. Hit hör exempelvis stamcellsterapier, genterapier och cellbaserade immunterapier. Detta område har en hög prioritet som en del av den pågående satsningen inom Advanced Therapy Medicinal Products (ATMP) vid Medicinska fakulteten i samverkan med Region Skåne.

Innehavaren förväntas också delta aktivt i samverkans- och utbytesprogram mellan de fyra Wallenbergcentra i Lund, Göteborg, Linköping och Umeå samt med Science for life – laboratorierna i Stockholm/Uppsala samt programmet för Data Driven Life Science, dvs Program for Academic Leaders in Life Science (PALS)

Anställningen innefattar företrädesvis forskning och handledning på forskarnivå. Upp till 20% av tjänstetiden kan innefatta undervisning inom fakulteten på olika nivåer för att innehavaren skall kunna möta de krav på undervisningsmeritering som erfordras för befordran till universitetslektor inom fem år. Även andra uppgifter kan förekomma inom ramen för tjänsten.

Behörighet
Behörig att anställas som biträdande universitetslektorlektor enligt Högskoleförordningen 4 kap § 4 a är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller nått motsvarande kompetens högst fem år innan tiden för ansökan av anställningen som biträdande lektor gått ut. Även den som avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma ifråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller andra liknande omständigheter.

För lärare vid Lunds universitet gäller som allmänt behörighetskrav att vara lämplig för och ha den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Befordran
En biträdande universitetslektor ska efter ansökan befordras till en anställning tillsvidare som universitetslektor, om han eller hon har behörighet för sådan anställning och dessutom bedöms lämplig vid en prövning enligt de behörighetskrav och bedömningsgrunder som Medicinska fakulteten ställt upp för befordran till universitetslektor. Dessa framgår av Medicinska fakultetens allmänna kravprofil och bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor, https://www.medicin.lu.se/medicinska-fakulteten-vid-lunds-universitet/jobba-hos-oss/instruktioner-sokande-till-lararanstallningar under rubriken Regelverk.

Bedömningsgrunder
Den sökande som erhåller anställningen förväntas bli en framtida forskningsledare inom molekylärmedicin vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet. Vi söker därför en starkt motiverad person med dokumenterad internationell forskningserfarenhet, stor kreativ potential och vetenskaplig excellens inom rubricerat område.

De sökande kommer att bli utvärderade med avseende på: 1) Vetenskaplig skicklighet; 2) Pedagogisk skicklighet; 3) Administrativ skicklighet. Särskild vikt kommer att läggas vid vetenskaplig skicklighet.

Vidare kommer vikt att fästas vid kandidatens personliga lämplighet och bedömda förmåga att nå tillräcklig meritering för befordran till universitetslektor inom tidsramen för den biträdande universitetslektorstjänsten.

Specifika kriterier anges nedan:

1) Vetenskaplig skicklighet
Visad självständighet inom experimentell forskning inom området, inkluderande publikationer i högrankade tidskrifter och erhållna anslag i konkurrens. Originalitet i den sökandes vetenskapliga verksamhet, som ger mervärde till fakultetens forskning inom fältet. Flerårig erfarenhet av forskning i en internationell miljö, företrädesvis utanför Sverige, är en mycket stark merit.

2) Pedagogisk skicklighet
En ytterligare merit är visad pedagogisk skicklighet vad gäller planering och utförande av undervisning samt erfarenhet av examination och handledning.

3) Administrativ skicklighet
Vikt läggs också vid dokumenterad administrativ skicklighet inkluderande ledarskap, forskarhandledning, förmåga att organisera, utveckla och leda forskargrupper samt förmåga att samverka med omvärlden. 



Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Timvikarier till Östervångsskolan, Lund

Elevassistent
Läs mer Sep 17
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi driver specialskolor. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi fördelar också statsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Just nu fokuserar vi på att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden på myndigheten. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Du kan läsa mer om vad vi erbjuder på vår webbplats https://www.spsm.se/jobb.

Alla elever har rätt till en skola som ger dem möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar. SPSM driver skolor på uppdrag av staten. Vi erbjuder eleverna en lärmiljö som ger dem möjlighet till delaktighet, lärande och utveckling. Vi erbjuder ett meningsfullt, stimulerande och viktigt pedagogiskt arbete på våra skolor.

Östervångsskolan i Lund har tvåspråkig undervisning i en teckenspråkig miljö för elever från förskoleklass till och med årskurs 10. Våra elever får undervisning både på svenskt teckenspråk och skriven svenska. Vi erbjuder boende för de elever som inte kan pendla varje dag till skolan.





ARBETSUPPGIFTER
I dagsläget har skolan 1 fast vikarie som samordnar frånvaroanmälningar och tillsättning av vikariat samt ser till att det finns undervisningsunderlag från den personal som är frånvarande. Samordnaren vikarierar också i verksamheten efter behov.

Som timvikarie ska du vara beredd på att gå in i undervisning som lärare, som elevassistent eller som boendehandledare. Du har en direkt kontakt med vikariesamordnaren som strukturerar upp ditt uppdrag.

Du anpassar och utformar undervisningen i överensstämmelse med de underlag som ordinarie personal delgivit.

Du ansvarar för att en trygg lärandemiljö skapas.

Du dokumenterar den undervisning som du har ansvarat för under dagen och återkopplar till ordinarie lärare/ assistent.

Du samverkar med kollegor när det finns behov av stöd.

Du genomför dina arbetsuppgifter på svenskt teckenspråk.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som uppfyller följande krav:
Du har minst ett års dokumenterad erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar.

Du har förmåga att kommunicera på svenskt teckenspråk. Dina kunskaper i svenskt teckenspråk ska vara dokumenterade och du ska beskriva dina teckenspråkskunskaper i din ansökan.

Det är meriterande om:
Du har erfarenhet från elever med funktionsnedsättning.

Du har goda kunskaper i hur man undervisar i en teckenspråkig miljö.

Du har en god skriftlig förmåga i svenska.

Du har god kännedom om skolans styrdokument.

Du har goda kunskaper i att tillgängliggöra undervisningen för varje elev.

Du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ett språkutvecklande arbete.

Du har kunskap om konsekvenserna av att vara döv/hörselskadad i vardagen.

ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Timvikarier till Lunds Waldorfskolas vikariepool

Lärarassistent
Läs mer Okt 2
Lunds Waldorfskola, grundad 1978 och belägen i det natursköna Hardeberga nära Lund, söker nu flexibla och engagerade timvikarier till vår vikariepool. Vi erbjuder vikariat på lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet och fritidshemmet. Skolan är en idéburen, icke-vinstdrivande stiftelse med cirka 165 elever i årskurserna F-9 och omkring 40 medarbetare.
Lunds Waldorfskola bygger sin undervisning på Waldorfpedagogikens principer, där praktiskt skapande, lek och en nära relation till naturen uppmuntrar elevernas delaktighet, ansvarstagande och utveckling. Hos oss har du möjlighet att bidra till en kreativ och elevcentrerad miljö som främjar både teoretisk och praktisk kunskapsinhämtning.
Arbetsuppgifter
Som timvikarie kommer du att hoppa in vid behov i olika klasser och ämnen, från förskoleklass upp till årskurs 9, samt på fritidshemmet. Du kommer att:
Ansvara för att genomföra lektioner och aktiviteter enligt lärarens planering.
Säkerställa en trygg och stimulerande lärandemiljö för eleverna.
Samarbeta med kollegor och skolledning för att upprätthålla skolans pedagogiska vision.

Kvalifikationer
Ingen pedagogisk utbildning krävs, men erfarenhet av att arbeta med barn och unga är meriterande.
Du har ett intresse av att bidra till en trygg och kreativ lärmiljö.
God kommunikationsförmåga och förmåga att skapa goda relationer med både elever och kollegor.
Intresse för Waldorfpedagogik är en fördel, men vi välkomnar även dig som är nyfiken på vårt arbetssätt.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel, ansvarstagande och har ett positivt förhållningssätt. Du är lösningsorienterad, har lätt för att samarbeta och kan anpassa dig till olika situationer och åldersgrupper.
Anställningsvillkor
Timanställning med behovsbaserad arbetstid.
Lön enligt kollektivavtal.

Ansökan
Skicka din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande. Vid anställning krävs utdrag ur polisens belastningsregister.
Välkommen med din ansökan till vår vikariepool – vi ser fram emot att ha dig som en del av vårt engagerade team på Lunds Waldorfskola!

Ansök nu

Barn- och ungdomsinstruktörer till Nordic Wellness Lund, Staffanstorp & ...

Idrottsinstruktör/Idrottstränare
Läs mer Okt 10
Nytt
Barn- och ungdomsinstruktörer till Nordic Wellness xx
Nordic Wellness är en av Sveriges största friskvårdskedjor med över 350 gym runt om i landet. Vi erbjuder ett brett utbud av träning, hälsa och välmående för alla åldrar. Vill du förmedla träningsglädje och älskar att jobba med barn? Just nu söker vi instruktörer till våra koncept inom barngympa.
För oss på Nordic Wellness är det viktigt att rörelse och träning förknippas med glädje. Något som får dig att må bra och som du längtar efter att göra. Vi tror på att vi är födda att röra på oss och att det är viktigt att inspirera barn och unga till rörelse! Våra instruktörer är utbildade för att kunna inspirera och engagera barnen och skapa positiva upplevelser varje gång.
Nu söker vi flera stjärnor till vår barn- och ungdomsverksamhet i Lund, Staffanstorp och Löddeköpinge.
Lund St Lars, instruktör i Bollek för 2-3 år och 4-5 år. Utbildning 7/12 i Göteborg
Staffanstorp, instruktör i Junior dance för åldrarna 2-3 år och 4-5 år. Utbildning 14-15/12 i Malmö
Löddeköpinge, instruktör i Bollek för åldrarna 2-3 år och 4-5 år. Utbildning 7/12 i Göteborg
För att kunna bli aktuell för tjänsten är det viktigt att du kan närvara det utbildningsdatum som gäller för respektive tjänst.


Vi söker dig som:- Kan leda, inspirera, ha kul och skratta med en grupp barn- Har inlevelseförmåga och fantasi- Har ett genuint intresse för barn, träning och hälsa- Förstår att rörelse är viktigare än perfekt teknik- Gärna har erfarenhet sedan tidigare med att arbeta med barn
Som instruktör är du klubbens och Nordic Wellness ansikte ut emot våra medlemmar. Entusiasmerande, glädjespridare och stark personlig utstrålning krävs i rollen. Här gäller det att förmedla träningsglädje och få andra att skratta och ha kul.
Vi erbjuder en rolig och stimulerande arbetsplats med högt i tak. Det finns stort utrymme att utvecklas i företaget. Inför kursstart får du givetvis utbildning utav oss. Arbetstiden är förlagd framförallt på helg och som instruktör håller du i 1-3 klasser per helg beroende på klubb och behov. Vår barn- och ungdomsverksamhet är upplagd i kursformat så du arbetar ca 14 veckor per termin (höst och vår) där ”prova på” dagar, kursen samt show är inräknat.
Information om tjänsten och processen- Minst 18 år fyllda innan terminsstart (januari 2025)- Du binder dig att hålla grupper i minst två terminer (vår och höst 2025)- Ska kunna jobba på helger då grupperna ligger- Går du vidare i processenkommer du behöva skicka in en film där du visar att du passar i den rollen du söker
För frågor: kontakta Gruppträningskoordinator Jeanette Jörgensen på jeanette.jorgensen@nordicwellness.se
Bifoga utdrag från polisens belastningsregister till din ansökan. Typ av utdrag:Barn i annan verksamhet, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)
Sista ansökningsdag är 30/11. Vi arbetar löpande vilket gör att tjänsten kan komma att tillsättas tidigare. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Legitimerad gymnasielärare i engelska och svenska med IT/teknisk kompetens

Lärare i gymnasieskolan
Läs mer Sep 9
Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb?

Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med branscher och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Haparanda i norr. Movant utvecklar även utbildningsmaterial och digitala utbildningskoncept riktade mot företag och branscher.

Movant är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Legitimerad gymnasielärare i engelska och svenska med IT/teknisk kompetens

Om oss:

Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb?

Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med branscher och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Haparanda i norr. Movant utvecklar även utbildningsmaterial och digitala utbildningskoncept riktade mot företag och branscher. Movant är en del av Academedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Är du vår nya medarbetare?

Vi söker efter en ny medarbetare i sv/eng till Nätverksprogrammet. Utbildningen ger eleven grundläggande kunskaper och färdigheter som nätverkstekniker. Utbildningen bedrivs på svenska men språket i IT-världen är till stora delar på engelska och det är därför en förutsättning att du behärskar engelska och svenska i tal och skrift. Vår elevgrupp är heterogen och mångkulturell så om du behärskar ytterligare språk är det positivt.

Dina arbetsuppgifter är allehanda läraruppgifter i form av undervisning, utvecklingssamtal, betygssamtal, feedback/återkoppling och betygssättning. I utbildningen ingår APL där du som lärare ansvarar för att hålla kontakten med externa aktörer och företag för att bygga en bank med APL-platser. Du skall också stötta eleverna genom hela processen från att söka till att vara ute och besöka eleverna på sin APL. Vi är i en spännande utvecklingsfas på Nätverksprogrammet, och vi ser gärna att du är intresserad av att aktivt vara en del av denna.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare i engelska och svenska med IT/teknisk kompetens och som kanske har arbetat inom IT-branschen eller med nätverksteknik i någon form. Utöver det är du legitimerad gymnasielärare i något/några av ämnena: matematik/fysik/programmering/webbutveckling/webbserverprogrammering/Datalagring/energiteknik/cad/Larm- och säkerhetsteknik.

Vi ser även gärna att du har några års erfarenhet av undervisning och handledning eller mentorskap. Du är en självgående pedagogisk ledare som strävar framåt och vill få elever att lyckas varje dag. Du är lösningsfokuserad och har lätt för att samarbeta med kollegor samt har ett relationellt förhållningsätt.

MERITERANDE KVALIFIKATIONER

Det är meriterande om du har undervisat i något/några av ämnena: Datorteknik 1a & 1b, Multimediasystem, Digital kommunikationsteknik, Dator- och nätverksteknik, Kommunikationsnät 1, Datorsamordning och support, Nätverksteknik, Administration av nätverks- och serverutrustning, Nätverksadministration, Nätverkssäkerhet och Nätverksteknologier.

Tillträdesdag: Omgående
Placeringsort: Lund
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning 6 månader
Sista ansökningsdag: 2024-11-30
Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.
Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Mattias Rosenquist

mattias.rosenquist@movant.se

Tfn. 072-206 42 02

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Rektor/Platschef Movant i Lund

Rektor
Läs mer Okt 7
Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb?

Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med branscher och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Haparanda i norr. Movant utvecklar även utbildningsmaterial och digitala utbildningskoncept riktade mot företag och branscher.

Movant är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Välkommen till Movant
Vill du leda arbetet med att utbilda vuxna och få möjlighet att jobba nära näringsliv och kommun samt säkerställa kompetensförsörjningen inom yrkesutbildningar? Movant i Lund jobbar främst med utbildningsuppdrag åt Komvux i Lund, Helsingborg, Kristianstad och Malmö, men har även valideringsuppdrag åt Arbetsförmedlingen mot bygg, el och fastighet.

Ditt uppdrag som rektor
Som rektor på Movant i Lund ansvarar du för personal och leder det pedagogiska arbetet. Du kommer att ha fullt ekonomiskt ansvar för enheten samt ansvar för kontakter med våra uppdragsgivare/beställare. I uppdraget ingår även kontakter med olika företag och branscher som skolan har kontakt med för att fullfölja sitt uppdrag. Du ansvarar även för att representera Movant i olika sammanhang.

Uppdraget kräver goda kunskaper i svenska i både tal och skrift då kommunikation är ett viktigt verktyg både vid interna och vid externa kontakter. Goda datorkunskaper är en självklarhet då datorn är ett viktigt arbetsredskap.

Din profil
Du har en god social förmåga, är öppen för olika arbetssätt och flexibel i samarbetet med andra. I dialog med kollegor, lärare och elever/deltagare är du tydlig och har ett genuint intresse av pedagogik och utveckling. Du drivs av att se elever/deltagare utvecklas mot sina kunskapsmål. Du möter alla människor på ett respektfullt sätt och sprider en positiv atmosfär i din omgivning. Det är även av stor vikt att du är driven, ser möjligheter då utveckling av verksamheten är viktigt för oss samt har ett entreprenöriellt tankesätt.

Movant sätter stolthet i att vara en bra arbetsgivare och att ha bra ledare. Värdegrunden engagemang i individen, verksamheten och uppdraget genomlyser verksamheten och vi lägger stor vikt vid att man som ledare ser sina medarbetare och förstår deras uppdrag, arbetar aktivt för att bygga tillit i arbetsgruppen och att man tar ett tydligt ansvar i uppdraget.

Meriterande är:

• Genomförd rektorsutbildning
• Erfarenhet av att leda verksamhet inom gymnasiet/vuxenutbildning i minst tre år
• Pedagogisk utbildning om minst 30 poäng
• Erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete
• Erfarenhet av att leda större personalgrupp
• Erfarenhet av budgetansvar för en större verksamhet

Det här erbjuder vi dig
I Lund har vi funnits i över 10 år. På skolan bedrivs yrkesutbildningar inom Bygg- och anläggning, VVS- och fastighet, El- och energi samt Fordon-och transport samt Industri. Skolan har ca. 30 medarbetare fördelat mellan programmen och har runt 300-350 elever.

Movant i Lund har ett regionalt samarbete med flera andra skolor inom koncernen. Det innebär en del resor för en tät kollegial samverkan för utveckling av verksamheten, såväl gällande utbildningens innehåll, elever som medarbetare.

Välkommen att bli en del av vårt engagerade och glada team!

Anställningsvillkor och kontaktperson
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Lund
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning
Sista ansökningsdag: 30 november. Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag

Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med regionchef Anders Domagala anders.domagala@movant.se

Är du den vi söker?
Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut. Vi kan tyvärr inte ta emot CV på mail.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Ansök nu

Barnledare för Knatteskutt 1-4 år HT24 i Lund

Idrottsinstruktör/Idrottstränare
Läs mer Sep 26
Vill du vara med och inspirera barn till en aktiv fritid?Kom med i Sveriges bästa ledarteam inom idrott för barn! Vi söker alltid nya stjärnor till vårat team Världens roligaste extrajobb!
Hos oss har du världens roligaste extrajobb som ger dig möjligheten att inspirera och motivera barn till idrottsaktiviteter samt ger erfarenheter och meriter att jobba med ledarskap och grupper.
Leka, busa och sprida glädje till barnen!
Vi på Einar Sports söker nu ledare till Knatteskutt, Sveriges största Idrottsskola för barn som är mellan 1-4 år.Vi söker dig som:
Älskar att arbeta med barn
Har takten och rytmen given i kroppen
Har erfarenhet att leda aktiviteter för barn, gärna yngre barn, alternativt har en lång idrottsbakgrund och varit ledare för barn i något annat sammanhang (ex. förskola, skola, barnpassning)

Som person är du trygg och säker i dig själv!

Vad är Knatteskutt?
På Knatteskutt får barnen hoppa, springa, dansa och lek med boll. Här blandar vi olika idrottsaktiviteter på ett lekfullt och roligt sätt
Vi jobbar utifrån ett färdigt passupplägg som innebär att alla idrottsbanor, övningar och lekar är färdigplanerat. Du som ledare kan då lägga allt ditt fokus på att sprida härlig rörelseglädje!

Som ledare får du coachning under terminen, du deltar på en ledarutbildning och du kommer att vara en del av ett fantastiskt ledarteam på över 400 ledare.

Du får helt enkelt världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper.
Info om anställningen:
Timanställning
Arbetet pågår under hösten 2024 med start vecka 45 och pågår i 6-veckor.
Passen är förlagda på söndagar 10-11.

Mer info får du via eventuell telefonintervju
MERIT: Du får gärna studera till (eller vara färdig) förskolelärare eller liknande utbildning. Du har gärna gått estetiska programmet på gymnasiet, jobbat som gruppträningsinstruktör, annan dansutbildning eller liknande. Detta är inget krav för att söka, du kan ändå ha den rätta personligheten.
Du kommer vara den som inspirerar nästa generation till ett aktivt liv!

Ansök nu!
Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!

Ansök nu

Universitetslektor i svenska som andraspråk

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Okt 9
Nytt
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Om arbetsplatsen och ämnet

Anställningen är placerad på Språk- och litteraturcentrum vid Sektion 1, vilken samlar svenska, svenska som andraspråk (SVA) och svenska som främmande språk samt övriga nordiska språk.

Ämnet svenska som andraspråk erbjuder förutom grundkurser även kurser inom ämneslärarprogrammet, språkkonsultutbildningen samt inom en egen inriktning på masterprogrammet i språk och språkvetenskap. Vid SVA-ämnet förekommer också en hel del uppdragsutbildningar. Ämnets forskning omfattar studier i t.ex. andraspråksinlärning, grammatik, sociolingvistik, språkdidaktik, flerspråkighet samt fonetik och fonologi. Vid Språk- och litteraturcentrum finns också sedan många år tillbaka en bredare språkinlärningsmiljö, på senare år formaliserad genom forskningsplattformen Language acquisition, multilingualism and teaching (LAMiNATE) med den tillhörande seminarieserien LAMiNATE Talks.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av undervisning, forskning och administration. Du kommer i första hand att undervisa, handleda och examinera på samtliga nivåer i ämnet svenska som andraspråk. Undervisningen kan ske såväl på fristående kurser och inom lärarutbildning som i uppdragsutbildning. Undervisningens fokus är primärt läs- och skrivutveckling samt litteracitet hos andraspråkstalare men även andra ämnesområden kan förekomma. Även undervisning inom ämnena svenska som främmande språk och svenska kan förekomma. Undervisningen sker i huvudsak på svenska och innefattar både campus- och distansundervisning samt såväl dag- som kvällsundervisning. Egen forskning ingår i tjänsten (minst 20% av heltid). Du förväntas dessutom delta aktivt i den lokala forskningsmiljön. Som lektor i svenska som andraspråk förväntas du bedriva egen forskning av hög kvalitet och aktivt arbeta med att söka externa forskningsmedel. Du förväntas även delta i pedagogiskt utvecklingsarbete samt samverka med det omgivande samhället. Du kan även komma att handleda doktorander och arbeta med administrativa uppdrag. Ledningsuppdrag ambulerar i kollegiet och innehas i regel under en treårsperiod. Anställningen kräver närvaro på arbetsplatsen i Lund.

Krav för behörighet
Avlagd doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.
Visad pedagogisk skicklighet.
Genomgången högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. Om särskilda skäl finns, t.ex. när den sökande i sin tidigare anställning inte haft förutsättningar att inhämta sådana kunskaper, kan anställning ändå ske. Den anställde ska då genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första åren av anställningen, så att kravet uppnås.
Förmåga att kunna undervisa på svenska från anställningens första dag.
Visad god samarbetsförmåga.
Bedömningsgrunder
God nationell och internationell nivå som forskare. Kravet på internationell meritering bedöms med hänsyn till ämnesinriktningens karaktär och tradition.
God pedagogisk förmåga, vilket innebär god förmåga att bedriva, utveckla och leda undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder.
Förmåga att delta i handledning av doktorander i studier till doktorsexamen.
Förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om sin verksamhet.
Förmåga i övrigt att leda och utveckla verksamhet, vilket även inbegriper administrativ förmåga.

Lika stor omsorg ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som prövningen av den vetenskapliga skickligheten. Även personlig förmåga som är av betydelse för att fullgöra arbetsuppgifterna väl beaktas.

Särskilt meriterande
Egen forskning inom läs- och skrivutveckling och/eller litteracitet hos andraspråksinlärare.
Dokumenterad erfarenhet av undervisning inom svenska som andraspråk på universitetsnivå på grundnivå och avancerad nivå.
Visad förmåga att erhålla externa forskningsmedel.
Instruktioner för ansökan

Ansökan ska vara utformad i enlighet med anvisningar som kan hämtas på Anvisningar för sökande | Humanistiska och teologiska fakulteterna (lu.se). Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med utlysningstext och anvisningar samt att allt har inkommit till universitetet senast sista ansökningsdag genom rekryteringsportalen Varbi.

Lärarförslagsnämnden gör normalt ett urval bland de sökande. Detta urval kan ske i ett eller flera steg och vid behov med hjälp av sakkunniga. De sökande som går vidare till sakkunnigbedömning kan anmodas att inkomma med fysiska exemplar av sina åberopade skrifter. Mer information om rekryteringsprocessen finns här: Rekryteringsprocess för akademisk personal | Lunds universitet.

Villkor

Här kan du läsa mer om att Jobba hos oss | Lunds universitet. Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Om Språk- och litteraturcentrum

Språk- och litteraturcentrum (SOL) är Sveriges största institution med inriktning på språk, språkvetenskap, litteraturvetenskap och områdesstudier. SOL erbjuder ca 500 fristående kurser som kompletteras av ett växande antal programutbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Med sina 36 ämnen och ett 30-tal forskarutbildningar bildar SOL en solid enhet med bredd och djup i utbildning och forskning och utmärks av såväl nationell som internationell synlighet. SOL leds av en styrelse där prefekten är ordförande. Därutöver finns tre biträdande prefekter med särskilda verksamhetsansvar. SOL har cirka 300 anställda och 8000 studenter, varav ett hundratal är forskarstuderande.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor inom multimodala analyser av biomarkörer vid Alzheimers sjukdom

Forskarassistent
Läs mer Sep 16
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen

Detta är en unik möjlighet för en postdoktoral forskare att ansluta sig både till forskargruppen för kliniska minnesforskning vid Lunds universitet (Sverige) och Barcelona?eta Brain Research Center (BBRC), Barcelona (Spanien).

Vi studerar de biologiska processerna bakom Alzheimers sjukdom (AD) och andra neurodegenerativa sjukdomar. Vi arbetar med kohorter av patienter och kognitivt friska frivilliga, som genomgår omfattande tester med hjärnavbildning, biomarkörsmätningar och neuropsykologisk testning, samt djur- och cellbiologiska experiment. Forskningen i Lund leds av professor Oskar Hansson och forskningen i Barcelona leds av Dr Marc Suárez-Calvet. Du kan läsa mer om forskningen i Lund https://portal.research.lu.se/sv/organisations/clinical-memory-research och forskningen i Barcelona https://www.barcelonabeta.org/en. Tjänsten är placerad vid Biomedicinskt centrum (Lunds universitet).

Om projektet

Det övergripande målet med projektet är att öka vår förståelse för AD, samt förbättra kliniskt omhändertagande av patienter och kliniska prövningar. Projektet kommer fokusera på analyser av biomarkörer (i cerebrospinalvätska och blod) i AD, och samband mellan dessa markörer och hjärnavbildning samt kliniska, kognitiva och genetiska data. Arbetet bygger på stora kohorter som hanteras vid Lunds universitet och BBRC. Forskningen kommer att genomföras under ledning av professor Oskar Hansson och universitetslektor Niklas Mattsson-Carlgren vid Lunds universitet, och Dr Marc Suárez-Calvet vid BBRC.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som postdoktor kommer du att:

- Tillämpa statistiska metoder för analyser av multimodala (biokemiska, kognitiva, kliniska, hjärnavbildning och genetiska) tvärsnittliga och longitudinella data.
- Harmonisera data från kohorter från både Lunds universitet och BBRC.
- Assistera med handledning och utbildning av studenter, forskare och andra gruppmedlemmar.
- Utarbeta och publicera högkvalitativa vetenskapliga artiklar, bidra till den akademiska miljön i forskargrupperna.
- Delta i ansökningar om konkurrensutsatt forskningsfinansiering.
- Delta i regelbundna interna möten och interna såväl som externa samarbeten.
- Andra uppgifter inom forskningsgruppen kan också förekomma.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas, och bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid denna tidpunkt. Främst den kommer i fråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Bedömningsgrunder

Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig förmåga.

Övriga kvalifikationer

 Andra krav för anställningen är:

- Doktorsexamen eller kommer att ha det inom de närmaste månaderna) inom bioinformatik, biostatistik, beräkningsbiologi, datavetenskap, medicin, neuropsykologi, neurovetenskap eller ett relaterat område.
- Publikationer med förstaförfattarskap i vetenskapliga artiklar publicerade i internationella peer-review-granskade tidskrifter.
- Starkt intresse för Alzheimers sjukdom, demens och neurodegeneration.
- Starka kunskaper inom statistik och dataanalys.
- God kunskap om statistisk programmering i R och/eller andra statistiska programvaror.
- Utmärkta kommunikations- och skrivfärdigheter på engelska.
- Förmåga att arbeta både självständigt och i samarbete med andra.
- En hög nivå av motivation, drivkraft, initiativförmåga och entusiasm.

Meriterande för anställningen är:

- Tidigare forskningserfarenhet inom neurologi eller neurologiska sjukdomar

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till två år och avser heltid, med möjlighet till förlängning med upp till ett år. Preliminärt startdatum är 2024-12-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2021-11-19.

Instruktioner för ansökan

Ansökan till tjänsten sker genom universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta kvalifikationerna och varför du är intresserad av tjänsten. Ansökan behöver även innehålla ett CV, kontaktuppgifter till två referenser, examensbevis (inklusive betygsavskrift) och andra dokument som du vill ska beaktas (t.ex. rekommendationsbrev).

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Universitetslektor i Datavetenskap med fokus på maskininlärning och robotik

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Sep 30
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Institutionen för Datavetenskap rekryterar en Universitetslektor i Datavetenskap med fokus på maskininlärning och robotik


Anställningen är placerad inom avdelningen för robotik och semantiska system (RSS, https://rss.

cs.lth.se) som är en del av institutionen för datavetenskap, LTH. RSS har för närvarande omkring ett dussin forskare och ca 10 doktorander som är organiserade i ett flertal löst sammansatta forskargrupper med tydligt överlappande forskningsområden såsom robotik, robotinlärning, människa-robot-interaktion, maskininlärning, kunskapsrepresentation och (naturlig) språkbehandling. Avdelningen är, som även hela institutionen, involverad i ett flertal nätverk, profilområden och samarbeten, både inom LTH och LU, men även nationellt och internationellt. RSS driver, i tätt samarbete med institutionen för reglerteknik RobotLab LTH, ett omfattande laboratorium med stort utbud av olika robotplatformar.



Ämne

Ämnet för anställningen är Datavetenskap med fokus AI / Maskininlärning och Robotik.



Särskild ämnesbeskrivning

Det specifika ämnesområdet för anställningen är perception, tillämpad maskininlärning och rörelsegenerering för autonom mobil hantering (manipulation) av föremål. Området inkluderar även semantisk SLAM (simultan lokalisering och kartläggning), modellering av sensor/motor-relaterade färdigheter (sensory-motor skill modelling) och strukturerade ansatser för robotinlärning, då inlärningen baseras på a-priori-information (priors) given under modelleringen och slutlig integration och utveckling av faktiskt fungerande system i RobotLab LTH.



Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Forskning inom ämnesområdet.
- Undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå, specifikt inom orådet AI / maskininlärning och i synnerhet robotik.
- Handledning av examensarbetare och doktorander.
- Arbeta med att söka extern forskningsfinansiering.
- Samverkan med industri och samhälle.
- Administration kopplad till arbetsuppgifterna ovan.
- Engagemang i institutionens ledning och administrativa åtaganden.



Behörighet

Behörighet att anställas som universitetslektor är den som har:

- Avlagt doktorsexamen eller annan motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.
- Visat pedagogisk skicklighet.
- Fem veckors högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper, om det inte föreligger särskilda skäl.



Bedömningsgrunder

Vid bedömning av de sökandes behörighet kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet i lika mån.



Bedömningsgrunderna specificerar vad som ska beaktas och vilken nivå som ska uppnås, för att behörighetskraven ska anses uppfyllda. Följande bedömnings-grunder ska vara uppfyllda för anställning som universitetslektor:

- God nationell och internationell nivå som forskare, där kravet på internationell meritering ska bedömas med hänsyn till ämnets karaktär och tradition.
- God pedagogisk förmåga, vilket innebär god förmåga att bedriva, utveckla och leda undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder.
- Förmåga att delta i handledning av doktorander i studier till doktorsexamen.
- Förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om sin verksamhet.
- Förmåga i övrigt att leda och utveckla verksamhet.



Övriga krav

- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Betydande dokumenterad forskningserfarenhet (till exempel från postdoc eller forskarutbildning) från annat lärosäte/institut eller relevant erfarenhet från näringsliv/offentlig verksamhet.
- Dokumenterad erfarenhet med robotsystem som fungerar inom specifika tillämpningar.
- Kunskap av semantiska system som möjliggör avdelningens fortsatta samarbete inom detta område.
- God samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att lösa arbetsuppgifter självständigt.
- Dokumenterad förmåga att attrahera forskningsfinansiering.
- Dokumenterad bakgrund inom maskininlärning och / eller perception, som möjliggör undervisning på avancerad nivå och forskningssamarbeten inom dessa områden.



Övriga meriter

- Erfarenhet med arbeten inom robothårdvara, ROS och ROS2, som möjliggör aktiva samarbeten inom RobotLab LTH.
- Erfarenhet med utveckling av robotsystem och respektive mjukvara.
- Erfarenhet inom Software Engineering som möjliggör samarbeten inom institutionen i detta område.



Hänsyn kommer också att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning, grundutbildning och innovation inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.



Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss



Instruktioner för ansökan

Ansökan ska skrivas på engelska. Redovisa dina meriter enligt LTH:s akademiska meritportfölj, se länk nedan. Ladda upp som PDF-filer i rekryteringssystemet. Läs mer här: http://www.lth.se/jobb/sokalararanstallning/



LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Professor i aeronautiska vetenskaper

Professor
Läs mer Sep 25
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Institutionen för flyg och aeronautiska vetenskaper rekryterar en professor i aeronautiska vetenskaper

Institutionen för flyg och aeronautiska vetenskaper bedriver forskning och utbildning inom de aeronautiska vetenskaperna, med särskilt fokus på hållbart flyg, obemannat flyg samt flygsäkerhet.

Institutionens forskning är i en utvecklings/uppbyggnads-fas. Seniora forskare har rekryterats till samtliga tre områden och nu rekryteras en professor för att ansvara för och leda utvecklingen av helheten. Institutionen bedriver sin forskning vid Campus Ljungbyhed vilket ger möjlighet att bedriva forskning, utveckling och undervisning i en unik miljö med tillgång till en flygplatsinfrastruktur med rullbanesystem samt ett kontrollerat luftrum.

Institutionen driver två forskningsinfrastrukturer: UAS Lab för utveckling och tillämpning av obemannade flygsystem samt jetmotorlabb för grund- och tillämpad forskning kring hållbara jetmotorbränslen och motorteknologi.

Institutionen är certifierad kommersiell flygskola (ATO) samt auktoriserad drönarskola (ADS). Dessa bedrivs under namnet Trafikflyghögskolan (TFHS) vilket är svenska statens enda civila flygskola.

 

Ämne

Aeronautiska vetenskaper

 

Särskild ämnesbeskrivning

Ämnet är brett och inkluderar en integrerad helhet av forskningsområdena hållbart flyg, obemannat flyg och flygsäkerhet. Området hållbart flyg fokuserar på teknologier för hållbar framdrift (ex. biobränsle, el, vätgas) och relaterad motorteknologi. Området obemannat flyg fokuserar på utveckling och tillämpning av obemannade flygsystem (mission planning, gränssnitt, autonomi, systemintegrering). Området flygsäkerhet tar ett systemperspektiv i studier av interaktioner och relationer mellan aktörer och artefakter på samtliga nivåer mellan arbete (ex. pilot eller flygmekaniker) till lagstiftare. Institutionens professor förväntas kunna skapa en integrerad helhet av dessa delar så att de bedrivs och utvecklas i nära samverkan, exempelvis i forskningsprojekt som inkluderar flera av områdena.

 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Forskning inom ämnesområdet.
- Undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.
- Handledning av examensarbetare och doktorander.
- Arbete med att söka extern forskningsfinansiering.
- Samverkan med näringsliv och samhälle.
- Övergripande ledning och samordning av institutionens forskargrupper och infrastrukturer.
- Administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan.

 

Behörighet

Behörig att anställas som professor är den som har:

- Visat vetenskaplig skicklighet.
- Visat pedagogisk skicklighet.
- Högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller att motsvarande kunskaper inhämtats på annat sätt, om det inte föreligger särskilda skäl.

 

Bedömningsgrunder

Vid bedömning av de sökande kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet med störst vikt på vetenskaplig skicklighet.

 

Bedömningsgrunderna specificerar vad som ska beaktas och vilken nivå som ska uppnås, för att behörighetskraven ska anses uppfyllda. Följande bedömnings-grunder ska vara uppfyllda för anställning som professor:

- Mycket god nationell och internationell nivå som forskare, där kravet på internationell meritering ska bedömas med hänsyn till ämnesinriktningens karaktär och tradition.
- Mycket god pedagogisk förmåga, vilket innebär mycket god förmåga att bedriva, utveckla och leda undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder.
- God förmåga att handleda doktorander till doktorsexamen.
- God förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om sin verksamhet.
- God förmåga i övrigt att leda och utveckla verksamhet.

 

Övriga krav

- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Betydande dokumenterad forskningserfarenhet (till exempel från postdoc eller forskarutbildning) från annat lärosäte/institut eller relevant erfarenhet från näringsliv/offentlig verksamhet.
- God samarbetsförmåga, initiativförmåga samt förmåga att lösa arbetsuppgifter självständigt.

 

Hänsyn kommer också att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning, grundutbildning och innovation inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.


Vi erbjuder 
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.  
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss: https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

 

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska skrivas på engelska. Redovisa dina meriter enligt LTHs akademiska meritportfölj, se länk nedan. Ladda upp som PDF-filer i rekryteringssystemet. Läs mer här: http://www.lth.se/jobb/sokalararanstallning/

                     

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor i fysik

Forskarassistent
Läs mer Okt 10
Nytt
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Avdelningen för synkrotronljusfysik (www.

sljus.lu.se), med mer än 50 doktorander och forskare, är en del av fysiska institutionen. Dess forskning omfattar experimentella studier av materialbildning samt materialens strukturella, elektroniska, magnetiska och kemiska egenskaper, inklusive ett brett spektrum av tekniker vid storskaliga anläggningar. 

NanoLund (www.nano.lu.se) är ett statligt finansierat strategiskt forskningsområde vid Lunds universitet med cirka 150 doktorander och 250 forskare vid fakulteterna för teknik, naturvetenskap och medicin. Det driver Lund Nano Lab, ett toppmodernt renrum för syntes, bearbetning och karakterisering av sammansatta nanostrukturer av halvledare.

Denna rekrytering är knuten till Wallenberg Initiative Materials Science for Sustainability (WISE, wisematerials.org). WISE, finansierat av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, är den största satsningen på materialvetenskap i Sverige någonsin och kommer att omfatta stora satsningar vid Sveriges främsta universitet under loppet av 10 år. Visionen är en hållbar framtid genom materialvetenskap.

Unga forskare som rekryteras till WISE-programmet kommer att ingå i WISE Forskarskola https://wise-materials.org/research-school/ ett ambitiöst rikstäckande program med seminarier, kurser, forskningsbesök och andra aktiviteter för att främja ett starkt multidisciplinärt och internationellt nätverk mellan doktorander, postdoktorer, forskare och näringsliv.

Särskild ämnesbeskrivning

Som postdoktor i detta projekt kommer du att vara medlem i ett tvärvetenskapligt team som utvecklar (nano)strukturerade material som avsevärt kan påverka hållbarheten i vårt samhälle, enligt beskrivningen i WISE-programmet. Gruppen utvecklar och karakteriserar materiaarkitekturer med väldefinierade (multi)funktionaliteter över skalor. Dessa inkluderar: skräddarsydda fotoniska svar som sträcker sig från UV till termiska våglängder, kontroll av fluidflödet och mass- och värmeöverföring. Teamet har en stark bakgrund inom avancerade nanotillverkningsmetoder inklusive 3D-litografi och multimodal röntgenkarakteriseringsmetodutveckling vid storskaliga anläggningar.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som postdoktor ingår främst att bedriva forskning. Undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock högst en femtedel av arbetstiden. Inom ramen för anställningen ska det ges möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning.

Forskningsuppgifterna kommer att fokusera på att utveckla, stödja och analysera synkrotronbaserade experimentella data, specifikt från nanotomografi, interferometrisk och spridningsavbildning, diffraktion och fluorescens. Målet är att bättre förstå tillverkningen och prestandan av arkitektonerade material för applikationer relaterade till hållbar utveckling. Exempel inkluderar arkitektonerade (foto)katalytiska reaktorer och 3D-fotoniska strukturer för termisk och optisk fotonhantering. De ingående materialen i de uppbyggda strukturerna kommer att inkludera polymerer, metaller, oxider och III-V sammansatta halvledare.

Arbetsuppgifterna innefattar även:

Designexperiment relaterade till flerskalig röntgenkarakterisering av arkitektonerade material.
Samordna och samarbeta med strållinjeforskare för experimentell planering och dataanalys/tolkning.
Förslagsskrivning för stråltid vid olika synkrotronstrålningsanläggningar (MAXIV, ESRF etc.).
Utveckla, implementera och avancera in situ-avbildningsmetoder för flerskalig karakterisering av arkitektonerade strukturer.
Bistå vid doktorand- och masterhandledning.
Aktivt söka extern forskningsfinansiering för att stödja gruppens experimentella aktiviteter.
Administration relaterad till ovan angivna arbetsuppgifter.
Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övriga krav:

Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
Bakgrund i minst en av de relevanta experimentella metoderna.
Bakgrund inom röntgen och bildanalys.

För mer information om tjänsten, följ länken: https://lu.varbi.com/what:job/jobID:761699/
Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 400 anställda. Institutionen är gemensam för naturvetenskaplig och teknisk (LTH) fakultet. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större forskningscentra. Forskningen vid institutionen omfattar ett brett spektrum av modern fysik.

www.fysik.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Gruppträningsinstruktör Lund

Idrottsinstruktör/Idrottstränare
Läs mer Maj 24
Är du redo att ta ditt träningsengagemang till nästa nivå? Fitness24Seven söker inte bara gruppträningsinstruktörer - vi letar efter energiska ledare som brinner för att inspirera andra till att nå sina träningsmål. Älskar du svett och träning till bra musik? Då har du kommit till rätt plats.
Om rollen Du är rytmen, ledaren och hjärtslagen på våra gruppass. Som gruppträningsinstruktör är det din uppgift att leda såväl erfarna som oerfarna deltagare genom passet – i varje puls och varje rörelse. Vi tror på att träning ska vara rolig, inspirerande och tillgänglig för alla – och det är här du kommer in i bilden.
I dagsläget erbjuder vi över 20 olika gruppträningspass – allt från styrkepass, funktionell träning, kondition och HIIT till dans, boxning och yoga. Alla våra gruppass kan anpassas efter deltagarens nivå och dagsform.
Vi söker instruktörer inom följande koncept BodyPump, HIIT THE ZONE, Cycling Beat, BOOTY och CORE.
Tjänsten innebär en timanställning på 1 till 5 timmar i veckan på Fitness24Seven Lund Centrum. Har du ingen utbildning som instruktör? Ingen fara - är du rätt person för oss så ingår det i din anställning.
Vi söker dig För att trivas och utvecklas i rollen som gruppträningsinstruktör söker vi dig som är engagerad, har lätt för att inspirera och med tydlighet kan vägleda andra genom sin träning. Vi ser gärna att du har gått på gruppass tidigare och innehar viss erfarenhet från det koncept/kategori av pass som du är intresserad av att bli instruktör i.
Givetvis har du lätt för att leda andra och stå inför ett peppat gäng deltagare och prata. Ditt intresse för träning och hälsa ser vi som en självklarhet.
Vad erbjuder vi? Som anställd på Fitness24Seven erbjuder vi en rad olika förmåner.
Gratis gymkort som gäller på alla våra gym i 5 olika länder.
Goda utvecklingsmöjligheter inom företaget genom såväl interna som externa utbildningar.
Vara med och hjälpa andra till ett hälsosammare liv – tillsammans med andra entusiastiska kollegor.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest och bakgrundskontroll vid nyanställning av personal.
Om Fitness24Seven För oss är det enkelt - oavsett vem du är ska du ha möjlighet att träna. Därför är vi måna om att träning och välmående ska vara tillgängligt för alla. Vårt unika koncept gör det möjligt för alla medlemmar att träna när som helst på dygnet, och så nära hemmet eller arbetsplatsen som möjligt - till ett attraktivt pris. Dessutom ingår gruppträning och tjejgym i medlemskapet utan extra kostnad.
Sedan 2003 har vi gått från att ha 1 gym i Malmö till att idag ha fler än 270 anläggningar i 5 länder – Sverige, Norge, Finland, Colombia och Thailand. Vi har ett stort fokus kring CSR och arbetar både med egna välgörenhetsprojekt och mot organisationer så som SOS-barnbyar. Välkommen till Fitness24Seven.

Ansök nu

Certifierad cirkelledare i Zumba Gold, sittdans

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Okt 7
Vi söker en cirkelledare i Zumba Gold, sittdans för vår seniora alternativt funktionsvariationsverksamhet. Omgående behov. Personlig lämplighet kommer att vara avgörande vid rekryteringen då det i många fall handlar om deltagare med olika typer av minnesproblematik eller funktionsvariation - psykisk såväl som fysisk.
Din uppgift blir att leda deltagarna i Zumba Gold, främst sittdans. Att du har lämplig erfarenhet/bakgrund, kunskap, tålamod, empati och förståelse för målgruppen är ett krav. Detta måste tydligt framgå i din mailansökan bestående av personligt brev och meritförteckning.
Du bör också vara boende i Lund eller i dess omedelbara närhet samt ha körkort och tillgång till bil. Detta då det är korta pass och krav på punktlighet i utförandet. Arbetsplatserna är förlagda runt om i upptagningsområdet.
Att man är strukturerad samt har en viss datorvana och administrativ kompetens är också ett viktigt kriterium för anställning.
Välkommen med din ansökan till ett mycket inspirerande och roligt extrajobb!


Maila in din ansökan och ev. frågor till nedan kontaktperson. Försäljnings- och /eller rekryteringsverksamhet undanbedes vänligt men bestämt.


Om arbetsgivaren
Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturarrangemang, och vi samarbetar med en mängd organisationer och föreningar. SV är mångfaldens studieförbund, som vill ge alla människor möjlighet att växa. Som studieförbund arbetar vi med folkbildning som är vårt uppdrag från regeringen. Mer information om vad folkbildning är kan du läsa på https://www.sv.se/om-sv/vad-ar-folkbildning/

Ansök nu

Amanuens till forsknings- och undervisningsmiljön i skatterätt

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Okt 9
Nytt
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Lunds skatteakademi är det kollektiv av skatterättsforskare som verkar inom den gemensamma forsknings- och undervisningsmiljö i skatterätt, vilken delas mellan Juridiska fakulteten och Institutionen för handelsrätt, Ekonomihögskolan, vid Lunds universitet.

För att stimulera och stärka den skatterättsliga miljön i Öresundsregionen bjuder akademin in till diskussion kring aktuella skatterättsfrågor.

Kravprofil

Enligt 5 kap 10 § HF kan bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå anställas som amanuens.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet och erbjuder goda anställningsvillkor.
Med en anställning som amanuens får du som student möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Läs mer på universitetets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter

Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera, men du måste studera vid den fakultet där arbetet ska bedrivas och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen.
I rollen som amanuens kommer du jämte vissa samordnande och administrativa uppgifter att verka inom undervisnings- och forskningsmiljön som studentlärare. Undervisningen sker i såväl halv- som helklass vid juristprogrammets fjärde termin fördelat på fem undervisningstillfällen. Vid nämnda tillfällen ska du, tillsammans med dina studentlärarkollegor och i samförstånd med lärarlaget i skatterätt, strukturera och leda repetitionsövningar. Anställningen är riktad till dig som har ett stort intresse för skatterätt och som visat prov på goda kunskaper i ämnet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

- i egenskap av studentlärare leda stödundervisning i form av repetitionsövningar och öppna frågestunder under juristprogrammets fjärde termin,
- administrera och arrangera den löpande seminarieverksamheten vid Lunds skatteakademi,
- bistå i forskningsmiljöns interna och externa kommunikation (såsom administration av forsknings- och samverkansmiljöns hemsidor),
- hantera e-postlistor, utskick och inrapportering,
- löpande arbeta med administrationen inom forskningsmiljöns projekt och
- bistå gästforskare,

Kvalifikationer

Behörig att anställas som amanuens är den som aktivt bedriver studier på grund- och avancerad nivå vid aktuell fakultet och som ännu inte tagit ut sin examen.

Den vi söker ska ha intresse för skatterätt samt med gott resultat ha genomfört grund- och/eller fördjupningskurser i ämnet inom ramen för juristprogrammet vid Juridiska fakulteten, Lunds universitet. Vi ser gärna att sökanden har intresse för den forskning som bedrivs inom miljön. Pedagogisk fallenhet, samarbetsvillighet och social förmåga är en förutsättning, liksom goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Meriterande för anställningen är:
- pedagogisk förmåga,
- god kommunikationsförmåga,
- god struktureringsförmåga,
- avslutade kurser i juridik
- erfarenhet av evenemangsplanering.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2025-01-20 till 2025-06-08 och avser omfattning på 20% av heltid.

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.
Anställningen omfattas avhttps://www.hr-webben.lu.se/anstallning/arbetstid/arbetstidsavtal-larare 

Så här söker du
Ansökan görs i Lunds universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV samt bifogat utdrag från Ladok som intygar din behörighet.

Välkommen med din ansökan!




Juridiska fakulteten är en av Lunds universitets fyra ursprungliga fakulteter. Vid fakulteten verkar ca 2000 studenter på grundnivå och avancerad nivå och ett 160-tal anställda varav ett 40-tal är doktorander.



Mer information om fakulteten finns på vår hemsida www.jur.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor i bedömningar av den globala skogsdynamiken

Forskarassistent
Läs mer Sep 24
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Världens skogar förändras snabbt omkring oss.

Träddödligheten ökar i många regioner, trädens tillväxttakt förändras och den enorma kolsänka som de utgör kan vara hotad. Ändå saknar vi för närvarande konsekventa och tillförlitliga bedömningar på global nivå av hur dynamiken i trädens tillväxt och död förändras. I Tree2Globe-projektet, som finansieras av Europeiska forskningsrådet, försöker vi ändra på detta genom att utveckla nya metoder för att kombinera observationsdatauppsättningar, särskilt från markbaserade inventeringsplotter, med dynamisk global vegetationsmodellering.

Postdoktorn kommer att ingå i detta Tree2Globe team och arbeta under ledning av Thomas Pugh och tillsammans med ett större team av forskare som arbetar med skogsdynamik och ekosystemmodellering vid Lunds universitet. De kommer att utveckla ny metodik som använder den dynamiska vegetationsmodellen LPJ-GUESS och tillämpa den för bedömning av dynamik och kolcykler i skogar runt om i världen. De kan förvänta sig möjligheter att väsentligt bygga sitt professionella nätverk och samverka med ett stort team av samarbetspartners över hela världen. Postdoktorn kommer också att bli en del av forskningsplattformen BECC, ett samarbete mellan Lunds universitet och Göteborgs universitet, som samlar över 250 forskare som arbetar med ämnen relaterade till biologisk mångfald och ekosystemtjänster under ett förändrat klimat.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som postdoktor ingår främst att bedriva forskning. Undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock högst en femtedel av arbetstiden. Inom ramen för anställningen ska det ges möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning.

Postdoktorn förväntas leda/bidra till forskning som kopplar samman vegetationsmodellering med LPJ-GUESS-modellen med markbaserade inventeringsdata och relaterade uppgifter, enligt Tree2Globe-projektbeskrivningen. Detta kommer att omfatta planering av och genomförande av modellutveckling, förberedelse och analys av observationsdatas, utformning av experimentprotokoll, genomförande av relaterade simuleringar och analyser samt ledande författandet av vetenskapliga artiklar utifrån resultaten. Postdoktorn förväntas bidra väsentligt till den intellektuella utvecklingen av arbetet. Deltagande i nationella och internationella möten och workshops relaterade till ovanstående förväntas, liksom att utföra relaterade administrations- och kommunikationsaktiviteter.


Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övriga krav:

- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Dokumenterade färdigheter i datorprogrammering.
- Erfarenhet av att förbereda och publicera högkvalitativa vetenskapliga publikationer.
- Doktorsexamen i ekologi, biologi eller relaterade vetenskapliga discipliner.

Bedömningsgrunder
Detta är en meriteringsanställning främst inriktad på forskning. Anställningen är tänkt som ett inledande steg i karriären och bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare.

Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Vid anställning av postdoktor ska följande utgöra grund för bedömning:

- God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet.
- Pedagogisk förmåga.

Övriga meriter:

- Kunskap om skogsekologiska processer.
- Erfarenhet av att arbeta med processbaserade modelleringsmetoder, särskilt vegetationsmodellering. Erfarenhet av metoder för dataassimilering eller modellkalibrering är en fördel.
- Kompetens inom datorprogrammering, med C++ som en fördel..
- Bevis på förmåga att utveckla och genomföra egna forskningsidéer och att agera på eget initiativ.
- Organisatoriska färdigheter, inklusive förmåga och vilja att bidra till och samordna samhällsaktiviteter, såsom modelljämförelser.
- Tyngd kommer att läggas på kvaliteten och kvantiteten av vetenskapliga publikationer och andra akademiska prestationer som tyder på framväxande självständighet som forskare.

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.


Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till max 2 år och avser heltid med möjlighet till förlängning enligt avtal. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter daterat 2022-02-01 (Arbetsgivarverket, OFR:s, och Saco-S).

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla:

- ett ansökningsbrev som beskriver din motivation för denna position, en allmän beskrivning av tidigare forskning och framtida forskningsintressen (max en sida),
- Meritförteckning/CV inklusive publikationslista.
- Kontaktuppgifter till minst två referenser.
- Kopia av examensbevis för doktorsexamen samt ev. andra intyg/betyg som du önskar åberopa.

Välkommen att ansöka.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Pedagog till studentstöd och lärande

Utbildningskoordinator
Läs mer Okt 8
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen

Är du vår framtida kollega på Studentstöd och lärande?

Avdelningen Studentstöd och lärande, som är en del av Sektionen Student och utbildning, har fokus på studenterna och erbjuder olika typer av stöd för deras lärande.

Två uppskattade kollegor går nu i pension och nu söker vi dig som vill vara en del av avdelningen och som trivs både med att möta människor och med administrativa uppgifter.

För mer information om Sektionen Student och utbildning, se stycket längst ner.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss



Arbetsuppgifter och ansvarsområden

- Samordna och genomföra SI-verksamhet vid Lunds universitet och Europeiskt centrum för SI-PASS.
- Bedriva och administrera SI-utbildningar. I detta ingår till exempel arbetsuppgifter som att arrangera och delta i utbildningar och konferenser, såväl i Sverige som internationellt.
- Handlägga och samordna riktat pedagogiskt stöd till studenter med funktionsnedsättningar.
- Ansvara för beslut och rekommendationer om riktat pedagogiskt stöd för studenter vid Lunds universitet.

Arbetet handlar till stor del om att möta människor, såväl kollegor som studenter, enskilt och i grupp. Du kommer delvis att arbeta i projektliknande former och finnas med såväl på LU som i internationella sammanhang. En stor del av tjänsten innebär också administrativa uppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande och har lätt för att skapa nya relationer och samarbeta med andra, både kollegor och studenter. Med god kommunikativ kompetens bidrar du till och utvecklar goda relationer på arbetsplatsen. Du tar stort eget ansvar i din yrkesroll och hittar tillsammans med kollegor och ledning möjligheter vid hantering av utmaningar och problem. Vi lägger även särskild vikt vid personliga egenskaper och förmåga till gott medarbetarskap.

 

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

Studievägledarexamen eller lärarexamen alternativt motsvarande kompetens. Erfarenhet av att undervisa och/eller leda möten via digitala verktyg. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Dokumenterad erfarenhet av att samordna och administrera verksamheter. Aktuell erfarenhet av arbete med människor och kunskap om funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa.

Meriterande för anställningen är:

Dokumenterad erfarenhet av arbete som SI-metodhandledare eller SI-ledare. Erfarenhet av arbete med riktat pedagogiskt stöd. Vana av arbete i en internationell miljö. Vana av studentnära arbete inom högre utbildning.

 

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med anställningsstart 2025-01-07, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan tillämpas. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Sektionen Student och utbildning ger service och administrativt stöd inom utbildningsområdet samt verkar för en god studiemiljö. Sektionen ger stöd till studenter i form av studenthälsa, studievägledning, handledning i studieteknik och akademiskt skrivande samt handläggning inför beslut om pedagogiskt stöd till studenter med funktionsnedsättning. I sektionens ansvarsområde ingår antagning, examensutfärdande och studiedokumentation med dess stödsystem. Dessutom arbetar sektionen med att utvärdera och utveckla metoder för kvalitetssäkring av universitetets utbildningar. Sektionen är systemägare för flera studieadministrativa stödsystem bl a Lubas och SUNET Survey. Sektionen har även ett lokalt systemansvar för Ladok, antagningssystemet NyA samt för administration av Högskoleprovet. Sektionen består av ca 90 medarbetare organiserade i avdelningarna Antagning, Examen, Studieadministrativa system, Utbildningsstrategiskt stöd, Studiestöd och vägledning samt Studenthälsan.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i fysik med inriktning mot experimentell kvantteknologi

Doktorand
Läs mer Sep 30
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Forskningen vid avdelningen för atomfysik handlar om olika tillämpningar av optik och lasrar, till exempel kvantinformation, atom- och molekylfysik med ultrakorta ljuspulser, högintensiv laserplasmafysik och biofotonik.

Avdelningen är en del av en stor tvärvetenskaplig forskningsmiljö inom Lunds universitet, Lunds lasercentrum, LLC. Avdelningen är också starkt involverad i grundutbildningen, särskilt inom LTHs fotonikprogram.

Kvantinformationsgruppen (~10 personer) vid avdelningen har flera olika projekt relaterade till kvantteknologi med material bestående av sällsynta jordartsmetaller. Med dessa kan man noggrant programmera atomernas tillstånd och spektrala profil, t.ex. för kvantdatorer, kvantkommunikation och applikationer baserat på både långsamt och snabbt ljus. Gruppen har nyligen koordinerat ett internationellt arbete att sammanställa en roadmap (https://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/2103/2103.15743.pdf) som beskriver hur dessa material framgångsrikt kan användas för kvantteknologi. 

Tjänsten stöds av Wallenberg Center for Quantum Technology (WACQT), som får medel från Knut & Alice Wallenbergs Stiftelse. WACQT är en 12-årig satsning på ca en miljard kronor med syfte att föra svensk akademi och industri till framkanten av kvantteknologi, och att bygga en svensk kvantdator. WACQT har åtagit sig att främja karriärutveckling, mångfald och jämställdhet genom nätverkande och stödjande aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Detta projekts fokus är att realisera en liten nod för kvantkommunikation, baserat på kvantbitar bestående av enskilda joner av sällsynta jordartsmetaller (Lanthanider). En sådan kommunikationsnod kommer i förlängningen att kunna lagra sammanflätade kvanttillstånd och dessutom skicka ut fotoner som kan användas för att sammanfläta flera kommunikationsnoder med varandra. Detta motsvarar en central del i flera kvantteknologier, även tillämpbart för kvantdatorer och kvantoptik. För att kunna interagera med enskilda joner så används i projektet en optisk mikro-kavitet för att förstärka kopplingen.

En speciell styrka med vår plattform för kvantteknologi är att dessa material har väldigt långa koherenstider och att olika joner kan särskiljas genom interaktion med ljus på lite olika frekvenser. Det gör att många kvantbitar unikt kan identifieras även om noden bara är några nanometer stor. Detta leder till en hög densitet av kvantbitar och stark kapacitet för att integrera noden i optiska system.

Som doktorand i detta projekt kommer du att arbeta för att realisera dessa idéer. I praktiken innefattar det exempelvis att använda och utveckla systemet bestående av mikro-kavitet, kryostat och lasrar för interaktion med jonerna. Det inkluderar även programmering för att styra utrustningen, och förstå teorin för att analysera tagna data och utveckla nya idéer.

Specifika mål i projektet är att identifiera enskilda joner som kvantbitar och göra operationer på dessa, optimerade för hög fidelitet, samt att kunna skicka ut fotoner med hjälp av det Purcell förstärkta ljuset från kaviteten, som sedan kan användas för att sammanfläta andra joner. Senare kan man även arbeta för att skala upp noden genom att koppla till fler joner/kvantbitar eller utforska nya material med ännu bättre egenskaper.

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt, beskrivet ovan, som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

För mer information, följ länken: https://lu.varbi.com/what:job/jobID:742069/

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 400 anställda. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av modern fysik. www.fysik.lu.se.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Grundskollärare i engelska/so årskurs 4-6

Grundlärare, 4-6
Läs mer Okt 9
Nytt
Om rollen och dina arbetsuppgifter
Som grundskollärare arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer samt gällande styrdokument.

Du är väl förtrogen med aktuell läroplan och ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen samt arbetar främjande för elevernas lärande och utveckling. Du kommer att undervisa i engelska och so-ämnena i åk 4 och ingå i tvålärarsystem. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor, skolledningen och skolans elevhälsoteam.

Vi söker dig
Vi söker dig som har erfarenhet av att undervisa i engelska och so-ämnen på mellanstadiet. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan på ett pedagogiskt sätt tillämpa dessa i ditt dagliga arbete. 

Vi ser gärna att du är utbildad lärare och har lärarlegitimation. Du bör till viss del ha digital kompetens för att kunna hantera information, dokumentation och delar av undervisningen. Din undervisning upplevs trygg genom ett gott och tydligt ledarskap där du har förmågan att skapa en trygg miljö för alla elever. Du är en person som är strukturerad, flexibel och relationsskapande.

Tjänsten behöver tillträdas omgående och är tidsbegränsad fram till sommarlovet med möjlighet till förlängning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare.

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om arbetsplatsen
På Genarps skola har vi ca 300 elever i årskurserna 4-9. Vi månar om att skapa goda relationer med varandra och med våra elever. I vårt förbättringsarbete fokuserar vi på tillgängliga lärmiljöer och ett relationellt lärarskap. Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler och i varje klassrum finns smartboard/projektor.

Vi erbjuder dig kunniga och trevliga kollegor som ser fram emot att välkomna en ny arbetskamrat. Du kan även förvänta dig en skolledning som arbetar med tillitsbaserad styrning och ledning och som värdesätter att vara närvarande på skolorna. Vi har en salutogen elevsyn och arbetar nära elevhälsan i syfte att alla elever ska utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt.

Inom gångavstånd finns naturreservatet Risen, Häckeberga kvarn och Ekevallens idrottsplats med utegym. Här kan du som är intresserad av natur, vandring, löpning, mountainbike etc. njuta av naturen och träna i anslutning till ditt arbete.

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret.

Polisen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Minst en biträdande universitetslektor i socialt arbete

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Sep 16
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Minst en anställning som biträdande universitetslektor i socialt arbete.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år. Möjlighet att ansöka om befordran till universitetslektor finns.

Arbetsuppgifter
Anställningen innefattar undervisning, forskning och samverkan med det omgivande samhället. Arbetsuppgifterna består av undervisning, handledning och examination på grund- och avancerad nivå inom socionomprogrammet, masterprogrammet och fristående kurser. Till arbetsuppgifterna hör även kursadministration, att ta ansvar för pedagogiskt utvecklingsarbete och att samarbeta såväl inom som mellan kurser. Anställningen utgörs av 50 % forskning. Att aktivt söka extern forskningsfinansiering förväntas. Undervisning sker i huvudsak på svenska, men även i begränsad utsträckning på engelska. Inom ramen för anställningen ges möjlighet till fem veckors högskolepedagogisk utbildning.

Behörighet
Behörig att anställas som biträdande universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen i socialt arbete eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst kommer sökande i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har nått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång om inte särskilda skäl föreligger. Som särskilda skäl räknas normalt föräldraledighet och sjukdom.

Bedömningsgrunder
Vid bedömning av de sökande kommer lika vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Vikt fästs också vid administrativ och annan skicklighet som är av betydelse för anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter. Den sökandes förmåga att självständigt initiera, planera och genomföra forskning och utbildning inom ämnesområdet anses särskilt viktigt. Vid bedömning av vetenskaplig skicklighet ska i första hand publikationer av hög vetenskaplig kvalitet beaktas. Vidare ska förmåga att erhålla medel för forskning i konkurrens tillmätas vikt. Detsamma gäller förmågan till interaktion både inom-/ och mellanvetenskapligt och med det omgivande samhället.

Erfarenhet av undervisning i socialt arbete är meriterande. Sökande ska ha dokumenterad förmåga att undervisa på svenska eller annat skandinaviskt språk och engelska både i tal och skrift.

Institutionen har ett kollegialt arbetssätt. God samarbetsförmåga och beredvillighet att arbeta tillsammans i grupp värderas högt.

Framtida befordran
En biträdande universitetslektor kan efter ansökan befordras till tillsvidareanställning som universitetslektor. Ansökan ska inges till samhällsvetenskapliga fakulteten senast efter 3 år och 6 månaders anställningstid. Behörighet och lämplighet för sådan anställning bedöms vid en prövning av vetenskaplig och pedagogisk utveckling under anställningstiden.

Anvisningar för ansökan till anställning som biträdande universitetslektor
Ansökan görs elektroniskt via Lunds universitets sökandeportal Varbi på svenska eller engelska.
Följande handlingar ska laddas upp i Varbi:
• Ev. ett kortfattat personligt brev.
• Meritförteckning med bilagor som styrker uppgifterna.
• Redogörelse för vetenskaplig och pedagogisk aktivitet. Kortfattad redogörelse för erfarenheter av ledarskap och/eller administration samt samverkan.
• Fullständig publikationslista (medförfattarintyg krävs för samförfattade publikationer).
• Förteckning över doktorsavhandlingen och övriga åberopade vetenskapliga texter.
• De åberopade publikationerna (max 3).
• Ev. övriga handlingar som önskas åberopas.
• Forskningsplan (ca 2-4 sidor) som anger vilken forskning den sökande avser att ägna sig åt under anställningstiden som biträdande universitetslektor.

Tillsättningsförfarande
I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning. Under intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på ämnet samt eventuellt kommande roll på institutionen. Det är viktigt att den sökande anger referenspersoner som kan belysa dennes yrkesskicklighet liksom egenskaper som är av betydelse för anställningen t.ex. samarbetsförmåga, ledningsförmåga liksom förmåga att skapa engagemang, delaktighet och en positiv utveckling för verksamheten.
Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vid Socialhögskolan finns socionomprogrammet, hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet, grundläggande psykoterapiutbildning, fristående kurser, masterutbildning och en välutvecklad forskning inom det sociala arbetets centrala forskningsområden (se www.soch.lu.se). Socialhögskolan bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor-tjänster i Innovationsstudier

Forskarassistent
Läs mer Okt 3
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen

CIRCLE är en unik miljö för tvärvetenskaplig forskning inom ämnen som relaterar till innovationsstudier.

Forskningen vid CIRCLE fokuserar på bland annat nya perspektiv inom innovationspolitik, innovation och teknologi, innovation och samhällsomvandling, innovationers geografi, innovation i den globala södern, entreprenöriellt experimenterande, samt hållbarhetsomställningen. CIRCLE har vuxit till över 100 forskare, varav närmare 40 från organisationer utanför Sverige. De länder som är representerade är bland annat flera europeiska länder, USA, Brasilien, Kina och Indien. CIRCLE är en idealisk miljö för forskare tidigt i karriären i och med centrets världsledande position inom flera ämnesområden, möjligheten att organisera tvärvetenskapliga forskarlag och dess samverkan med internationella nätverk.

Särskild ämnesbeskrivning

Postdoktorerna ska bidra till forskningsmiljön vid CIRCLE vars övergripande syfte är att förstå och förklara hur innovation kan bidra till en positiv samhällsutveckling och tackla samhällsutmaningar såsom ekonomiska kriser, klimatförändringar och omstrukturering av den kunskapsbaserade ekonomin i en globaliserad värld. Detta kräver insikter om:

hur kunskap skapas och sprids i organisationer, nätverk, regioner, länder och globalt,
hur kunskap omvandlas till innovationer,
vilka samhällsförhållanden som främjar eller hindrar skapande och spridning av innovation, samt
vilka avsiktliga och oavsiktliga effekter och konsekvenser innovation har på samhället.

Forskningen vid CIRCLE har varit grundläggande för att teoretisera och empiriskt studera kunskapsekonomin, och i synnerhet processer, drivkrafter och hinder, samt styrning av innovation. På senare tid har dock uppmärksamheten riktats mot samhälleliga konsekvenser av innovation och potentiellt negativa effekter av innovation.

Pressen på kunskapsekonomin har ökat som en följd av geopolitiska konflikter, sociala och politiska spänningar på grund av ojämlikheter, chocker som Covid-19 och energikrisen, tillsammans med behovet av att minska ekonomins koldioxidavtryck. Denna press är relaterad till anpassningar av industripolitiken som innebär stora konsekvenser för kunskapsekonomin.

Postdoktorerna ska bidra till att utveckla forskningsaktiviteter för att undersöka, å ena sidan konsekvenserna av makroekonomiska förändringar på kunskapsekonomin och innovation, och å andra sidan innovationers potential och begränsningar samt styrningen av dessa – för att ta itu med utmaningar relaterade till förändringarna i det ekonomiska landskapet.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som postdoktor ingår främst att bedriva forskning och aktivt söka extern finansiering i samarbete med andra CIRCLE-medlemmar.  Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock högst 20% av arbetstiden.

Inom ramen för anställningen ges möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning. Syftet med anställningen är att utveckla sin självständighet som forskare samt skapa förutsättningar för vidare meritering.

Arbetsuppgifterna innefattar exempelvis att:

arbeta med att söka extern forskningsfinansiering,
bidra aktivt till CIRCLEs forskningsteman,
bidra till CIRCLEs forskningsmiljö,
samverkan med näringsliv och samhälle,
administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan.
Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom eller relaterat till anställningens ämnesområde. Intyg på att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas. Främst kommer de sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övriga krav: 

Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
Bedömningsgrunder

Detta är en meriteringsanställning främst inriktad på forskning. Anställningen är tänkt som ett inledande steg i karriären och bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Vid anställning av postdoktor ska följande utgöra grund för bedömning:

God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet.
Pedagogisk förmåga

 Övriga meriter:

God samarbetsförmåga, drivkraft och självständighet.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökandes erfarenhet och kompetens kompletterar och stärker forskning inom CIRCLE relaterat till både ämnesområdet och CIRCLE:s forskningsteman (se www.circle.lu.se) och hur den sökande kan bidra till CIRCLE:s framtida utveckling.

För mer information: https://lu.varbi.com/what:job/jobID:752130/
LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Lärare mot fritidshem/fritidspedagog

Grundlärare, fritidshem
Läs mer Okt 1
Sankt Thomas skola söker dig som är grundlärare mot fritidshem! Vi är en liten skola (cirka 120 elever i årskurserna F-9) som med små klasser och engagerade lärare skapar goda förutsättningar för lärande och kunskapsutveckling. Skolan bedriver också en förskola. Vi verkar för en miljö där varje elev blir sedd och bekräftad. Skolan är icke-vinstdrivande och vilar på katolsk grund men ämnesundervisningen är allsidig, saklig och icke konfessionell. Vi har fina lokaler i vackra sekelskiftesbyggnader. Skolan ligger mitt i den natursköna St Larsparken i södra Lund. Våra elever är hemmahörande i Lund och angränsande kommuner. Skolan är mångkulturell.
Vi letar efter dig som brinner för fritidshemsutveckling och som vill vara med och fortsätta utveckla våra fritidshemsavdelningar så att eleverna får optimala förutsättningar att växa, utvecklas och använda sin fulla potential. Du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa på fritidshemmet.
Du välkomnas till en skola med engagerade kollegor. Vi hoppas att du vill vara med och bidra till att skapa en god och trygg lärandemiljö. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vi kommer att rekrytera löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstidens utgång. Vänta därför inte med din ansökan!

Ansök nu

Tekniker Underhåll till världsledande Saint-Gobain – Eslöv

Underhållsarbetare, bygg och anläggning
Läs mer Okt 1
På produktionsenheten i Eslöv har vi ca 170 anställda som arbetar med att tillverka glasrutor till fordonsindustrin och är specialiserade på smarta rutor. Smarta rutor är den gemensamma benämningen på sidorutor med särskilda egenskaper, exempelvis vattenavvisande eller laminerade. Vattenavvisande glas har ett ytskikt som gör att vattendroppar stöts bort från sidorutan vid regnväder, vilket skapar bättre sikt och en säkrare bilkörning. En laminerad sidoruta innebär en större trygghet då lamineringen förhindrar att glassplitter sprids vid inbrott eller trafikolyckor. Tillverkningen i Eslöv omfattar allt från att ta emot planglas till att forma en färdig sidoruta, och den färdiga produkten går sedan vidare till olika fordonstillverkare som Volvo, Audi, Jaguar, Maserati, Volkswagen, Ford m fl. Tillverkningen är högautomatiserad med högt teknikinnehåll.


Tekniker Underhåll till världsledande Saint-Gobain – Eslöv


Är du driven, gillar att lösa problem och har en vilja att utvecklas? Då ska du läsa vidare. Har du dessutom samma goda inställning som vi, dvs nära till skratt och med hög ambition kring service, då kommer du att trivas hos oss! Vi lägger stor vikt vid individuell utveckling och ger utrymme för varje enskild individs kompetens och förmåga för att gemensamt driva verksamheten framåt. Som del av en internationell koncern finns dessutom stora möjligheter att skapa nätverk för framtida karriär.

Vi söker Underhållstekniker till vår Underhållsavdelning i Eslöv. Tjänsten som Underhållstekniker är ett varierande och ansvarsfullt arbete. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat förebyggande och avhjälpande mekaniskt underhåll, ombyggnationer, konstruktionsändringar samt tillståndskontroller. Du rapporterar till företagets Underhållschef.

Beskrivning av rollen:
Som Underhållstekniker ingår du i ett team och kommer att arbeta med olika maskiner där flertalet är PLC-styrda i vår processutrustning. Det krävs också att du kan läsa och förståmekanik- och konstruktionsritningar då detta är en viktig del i vår process. Du kommer även att delta i den fortlöpande utvecklingen av vårt underhållssystem. Som del av teamet har du direkt tillgång till den egna verkstaden.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och det finns stora utvecklingsmöjligheter för rätt person. Då vi arbetar med World Class Manufactoring-konceptet är det en förutsättning att du aktivt deltar i olika förbättringsprojekt för att bidra till företagets utveckling.

Din bakgrund:
Vi söker dig som har en maskin- eller fordonsteknisk utbildning, eller motsvarande, och gärna med viss arbetslivserfarenhet inom området. Gärna utbildning inom felsökningsmetodik och erfarenhet av reparation samt felsökning kunskap inom El och/eller automation. Du har ett intresse för teknik och vill gärna ha långsiktighet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker efter dig som har en ödmjuk inställning till nya arbetsuppgifter och kan arbeta självständigt. Du ser inga problem med att vara en ambassadör för underhållsavdelningen och kan representera företaget på ett professionellt sätt. Vidare, har du lätt för att samarbeta, du är inte rädd för att ta egna initiativ, är noggrann och tycker om utmaningar och problemlösning. Nyfikenhet och ifrågasättande ser du som två självklara egenskaper i yrkeslivet. Du känner dig bekväm med att arbeta i en internationell verksamhet och har inga problem med att skifta mellan svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Om tjänsten:
Vi söker ett flertal Underhållstekniker och tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid för samtliga men arbetstiderna kan se olika ut. Du kan arbeta dagtid, skift eller helg-/kvällsarbete, beroende på vad som passar dig. Tillträde snarast möjligt. Placering på Saint Gobain i Eslöv

Ansökan:
I denna rekrytering samarbetar Saint-Gobain med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och ber dig att söka så snart som möjligt. För mer information om tjänsten kontakta gärna Kristian Berglund, Standby Workteam på 0709-605372.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Doktorand i datavetenskap med fokus på robotlärande

Doktorand
Läs mer Okt 9
Nytt
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Ämnesbeskrivning

Aktuella framsteg inom robotik använder stora datamängder av robottrajektorier, bilder och språkliga beskrivningar för att träna maskininlärningsmodeller, såsom transformermodeller, vilket gör det möjligt för robotar att utföra vanliga uppgifter som att plocka och placera föremål.

Dessa modeller är dock huvudsakligen tränade på uppgifter med vardagsföremål, och använder stora datamängder bestående av hundratusentals träningssekvenser. I detta projekt vill vi utöka robotarnas förmåga till områden som hälso- och sjukvård samt industriell tillverkning, där data är bristfällig.

Forskningsutmaningarna kan delas in i tre teman:

Utvidga befintliga modeller: Undersöka överförbarhet och skapa mindre lokala modeller för att möjliggöra inlärning av medicinska och industriella tillämpningar med begränsad träningsdata.
Distribuerad intelligens: De nuvarande maskininlärningsmodellerna kan inte exekveras lokalt på robotsystemet utan lämplig GPU. Därför måste intelligensen i systemet distribueras i en modulär arkitektur över ett kommunikationsnätverk.
Användarvänlig interaktion: Robotar kommer att interagera med personal med icke-teknisk bakgrund, vilket ökar behovet av tydlig kommunikation och intuitiva gränssnitt.

Fokus för doktorandprojektet kommer att vara robotinlärning. Vi kommer att utforska de senaste framstegen inom Robot Transformers och stora språkmodeller, och du kommer att kunna testa dina resultat inte bara i robotlabbet utan även hos våra samarbetspartner Tetra Pak och Lunds universitetssjukhus inom ramen för kompetenscentret NextG2Com.

Beskrivning av arbetsplatsen

Institutionen för datavetenskap vid Lunds Tekniska Högskola, Lunds universitet, erbjuder en fullt finansierad doktorandtjänst (4 år på heltid) med tillsättning så snart som möjligt. Vi söker en kandidat med ett starkt intresse för robotik, intelligenta autonoma system och maskininlärning, med särskilt fokus på robotlärande.

Tjänsten vid institutionen för datavetenskap vid Lunds universitet är inom forskargruppen för robotik och semantiska system (RSS).

RSS bedriver forskning och undervisning inom områdena AI, maskininlärning, robotik och robotlärande, människa-robotinteraktion och språkteknologi. Tillsammans med institutionen för reglerteknik driver avdelningen RobotLab LTH, vilket ger tillgång till många typer av robotsystem.

Du kommer arbeta i ett team med andra doktorander och har även möjlighet att besöka våra partneruniversitet som MIT och Berkeley.

Denna doktorandtjänst är en del av kompetenscentret NextG2Com - Nästa generations kommunikations- och beräkningsinfrastrukturer och applikationer – som koordineras av Lunds universitet i nära samarbete med industri och offentliga aktörer och med stöd från Vinnova.

NextG2Com är ett kompetenscentrum inom framtida avancerade kommunikationssystem som integrerar trådlös kommunikationsteknik och nätverk, programvara, data och säkerhet genom relevanta tillämpningsområden (Avancerad digitalisering).

Mer information om NextG2Com kompetenscentrum (nextg2com.lu.se
Mer information om institutionen för datavetenskap (cs.lth.se
Mer information om RSS (rss.cs.lth.se
Mer information om RobotLab LTH (robotics.lth.se)

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Som doktorand inom kompetenscentret NextG2Com kommer du få samarbeta nära med industripartners och andra doktorander inom centret, delta i gemensamma projekt, möten och aktiviteter.

I arbetsuppgifterna ingår det medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Arbetsuppgifterna innefattar även att

Delta i forskarskolan (kurser, studieresor, nationella evenemang och konferenser osv.), vilket innefattar regelbundet resande.
Delta i aktiviteter (datainsamling, demonstration, integration) i kompetenscentret NextG2Com.
Engagera dig i avdelningens interna aktiviteter (seminarieserier, läsgrupper osv.).
Bidra till institutionens och avdelningens arbete inom grundutbildningen.
Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har

avlagt examen på avancerad nivå eller
fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller
på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för datavetenskap uppfyller den som har:

minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå med relevans för ämnesområdet, eller
civilingenjörsexamen inom datateknik, elektroteknik, informations- och kommunikationsteknik, teknisk fysik, eller teknisk matematik.

Övriga krav:

Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
Mycket god analytisk förmåga.
Goda kunskaper i matematik.
Höga betyg i kurser i maskininlärning och datorseende.
Kunskaper och erfarenhet av Python och Linux.
Mycket god kunskap och praktisk erfarenhet av ROS.
Mycket goda och praktisk erfarenhet av att arbeta med robotarmar.
Förmåga att arbeta både individuellt och i små team.

För annonsen i sin helhet vänligen se: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:761315/

Välkommen med din ansökan!
LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor vid avdelningen för Klinisk fysiologi

Forskarassistent
Läs mer Okt 9
Nytt
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Som postdoktor kommer du att arbeta i Hjärt-MR-gruppen vid avdelningen för Klinisk Fysiologi, Institutionen för Kliniska Vetenskaper i Lund.

Denna multidisciplinära grupp med ca 40 forskare består av läkare, ingenjörer, fysiker, biomedicinska analytiker och fysioterapeuter.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Som postdoktor i Hjärt-MR-gruppen kommer du främst att arbeta med följande moment:

- Utveckling av post-processing och bildrekonstruktionsmetoder inom foster-MR med hjälp av artificiell intelligens och machine learning. 
- Optimering och validering av MR-metoder för fosteravbildning.
- Författande av vetenskapliga artiklar att publiceras i internationella facktidsskrifter.

Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas, och bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid denna tidpunkt. Främst den kommer i fråga som har avlagt examen för högst tre (3) år sedan. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Bedömningsgrunder
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.
Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Övriga kvalifikationer
För anställningen krävs:

- Genomgången forskarutbildning (doktorsgrad, PhD) med innehåll relevant för projektets arbetsuppgifter.
- Erfarenheter av artificiell intelligens och machine learning inom medicinsk vetenskap 
- Kunskaper och färdigheter att skriva vetenskapliga artiklar för publikation i internationella vetenskapliga tidskrifter.
- Flytande eller avancerad nivå av engelska språket i såväl tal som skrift.

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av utveckling av insamlings- och post-processingmetoder för MR-bilder.
- Flytande i svenska språket i tal och skrift
- Erfarenhet av programmering (företrädesvis Matlab).

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Arbetsuppgifterna kräver att du har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp.  

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning på två år och 100 % omfattning, med önskat startdatum 2024-12-01, eller enligt överenskommelse.
Anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Lund.

En anställning som postdoktor är tidsbegränsad till minst två år, max tre år enligt kollektivavtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor (Arbetsgivarverket). En anställning som postdoktor är tänkt som ett inledande steg i karriären och som en möjlighet att ytterligare fördjupa och bredda forskningskompetens.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av projektet, hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer (inklusive tidigare självständiga projekt och tekniska färdigheter), samt dina forskningsintressen och framtida karriärplaner.
CV – inklusive namn och kontaktinformation till två tidigare handledare. Komplett publikationslista (kan inkluderas i ditt CV).
Kopia av examensbevis (PhD diplom eller ekvivalent).

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor i kondenserad materiateori med inriktning altermagnetism

Forskarassistent
Läs mer Okt 7
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelningen för matematisk fysik är gemensam för naturvetenskaplig och tekniska (LTH) fakulteterna och är en del av fysiska institutionen.

Forskningen bedrivs främst inom området kvantmekanisk mångpartikelfysik, vilket innefattar teoretisk forskning inom kärnstrukturfysik, nanometerfysik, kvantinformation, atomfysik och materialmodellering, med flera samarbeten både internationellt och inom Lunds Universitet.

Särskild ämnesbeskrivning
Altermagneter bildar en klass av magneter som nyligen har upptäckts. Deras unika elektromagnetiska egenskaper, såsom förmågan att generera spinnpolariserade strömmar, gör altermagneter lämpliga för tillämpningar inom spintronik och ersättning av nuvarande sällsynta jordartsmagneter.

Denna rekrytering är knuten till Wallenberg Initiative Materials Science for Sustainability (WISE, https://wise-materials.org). WISE, finansierat av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, är den största satsningen på materialvetenskap i Sverige någonsin och kommer att omfatta stora satsningar vid Sveriges främsta universitet under loppet av 10 år. Visionen är en hållbar framtid genom materialvetenskap.

Läs mer: https://wise-materials.org

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna som postdoktor ingår främst att bedriva forskning. Undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock högst en femtedel av arbetstiden. Inom ramen för anställningen ska det ges möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning.

Arbetsuppgifterna innefattar även:

- forskning inom ämnesområdet.
- Samhandledning av examensarbeten och doktorander

Detta projekt syftar till att identifiera nya altermagnetiska material med önskvärda egenskaper. För detta ändamål kommer detta projekt att använda avancerade beräkningsmetoder och teoretiska metoder för att beskriva mångpartikel fysik i hjärtat av detta magnetiska fenomen.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övriga krav:

- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Erfarenhet av beräkningsmodellering av materialens elektroniska eller magnetiska egenskaper, till exempel i form av dynamisk medelfältsteori, densitetsfunktionsteori eller liknande metoder.
- Erfarenhet av utveckling av nya modelleringsmetoder.


Bedömningsgrunder
Detta är en meriteringsanställning främst inriktad på forskning. Anställningen är tänkt som ett inledande steg i karriären och bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Vid anställning av postdoktor ska följande utgöra grund för bedömning:

- God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet.
- Pedagogisk förmåga.
- Förmåga att samarbeta och arbeta i team.
- Förmåga att ta personligt ansvar för projektens framsteg.
- Erfarenhet av publicering i vetenskapliga tidskrifter.

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Unga forskare som rekryteras till WISE-programmet kommer att ingå i WISE Forskarskola , ett ambitiöst rikstäckande program med seminarier, kurser, forskningsbesök och andra aktiviteter för att främja ett starkt multidisciplinärt och internationellt nätverk mellan doktorander, postdoktorer, forskare och näringsliv.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till max 2 år och avser heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter daterat 2022-02-01 (Arbetsgivarverket, OFR:s, och Saco-S).

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska skrivas på engelska i PDF-format och innehålla:

- CV inklusive publikationslista.
- Personligt brev (max två sidor, textstorlek 12 punkter)
- En generell beskrivning av tidigare forskningsarbete och framtida forskningsintressen (max två sidor, textstorlek 12 punkter).
- Kontaktuppgifter till minst två referenser.
- Kopia av examensbevis för doktorsexamen samt ev. andra intyg/betyg som du önskar åberopa.

 Välkommen med din ansökan!

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 400 anställda. Institutionen är gemensam för naturvetenskaplig och teknisk (LTH) fakultet. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större forskningscentra. Forskningen vid institutionen omfattar ett brett spektrum av modern fysik.

www.fysik.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i Systemisk Strålningsterapi

Doktorand
Läs mer Okt 7
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Laboratoriet för Systemisk Strålningsterapi vid Institutionen för Kliniska Vetenskaper, Lund, inom Medicinska fakulteten, bedriver forskning inom strålningsbiologi samt radionuklidterapi och diagnostik.

Forskargruppen leds av Dr. Joanna Strand och består av en MR-fysiker, en laboratorieassistent och en sjukhusfysiker. Vi har ett nära samarbete med en forskargrupp vid University of California, Los Angeles (USA) och Lunds universitetssjukhus.

Vi värdesätter en arbetsmiljö präglad av samarbete och öppen kommunikation, där olika åsikter respekteras. Som arbetsplats strävar vi efter en positiv arbetsmiljö med ömsesidig respekt.

Vi söker nu en doktorand på heltid till vår forskargrupp. Föreslaget tillträdesdatum är 1 oktober 2024 eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet  https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
För vissa cancersjukdomar finns radiofarmaka som Lu177-PSMA, vilket används för både terapi och diagnostik, kallat theragnostik. Genom SPECT- eller PET-kameror kan man mäta strålning från radiofarmaka och kvantifiera radioaktivitetens mängd och distribution i patienten. Detta möjliggör uppskattning av stråldosen till organ, ett viktigt verktyg för att utvärdera radionuklidbehandling och optimera behandlingsplaner.

Tvärsnittsbilder visar var radiofarmaka ackumuleras och ger hög stråldos. Dessa rekonstrueras från SPECT- och PET-data med datorer och algoritmer. Ingen guldstandard finns för algoritmer och inställningar, vilket försvårar jämförelser mellan studier. Bildkvalitet beror på radiologens erfarenhet och skanningsparametrar. För tillförlitliga doser krävs förståelse för hur algoritmer påverkar bildkvalitet och kalibreringar. Rekonstruktionsparametrar kan optimeras, exempelvis genom att justera skanningstid och positioner.

Arbetsuppgifterna kommer att utföras inom ramen för forskarutbildning i projektet ”Optimization of imaging parameters for accurate dosimetry in radionuclide therapy". Det planerade doktorandprojektet består av tre delprojekt. De två första projekten kommer att genomföras vid University of California Los Angeles, medan det tredje projektet, ett spin-off-projekt baserat på resultaten från de första två, kommer att utföras vid Region Skånes universitetssjukhus i Lund. 

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

- Legitimerad sjukhusfysiker
- Förmåga att bedriva självständig forskning
- Mycket goda kunskaper i engelska, båda tal och skrift
- God analytisk förmåga 
- God samarbetsförmåga

Meriterande är:

- Kunskap i högnivåspråk som Python, MATLAB eller IDL.
- Grundläggande kunskap i Monte-Carlo-metoden, nuklearmedicin, interndosimetri och bildrekonstruktion.
- Erfarenhet av dosimetri- och bildvisningsprogram som MIM och OsiriX.
- Kunskap om gammaräknare för farmakokinetik.
- Erfarenhet av fantommätningar och kvalitetskontroll på PET/CT- och SPECT/CT-system.
- Erfarenhet av arbete med radiofarmaka.
- Klinisk erfarenhet, gärna internationell.
- Tidigare forskning i liknande projekt.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV och examensbevis samt övrigt som du önskar åberopa. Minst två referenser med fullständiga kontaktuppgifter.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Forskare i ekonomisk historia, 6 mån

Forskarassistent
Läs mer Okt 7
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är en internationellt framstående handelshögskola som har s k trippel kvalitetsackreditering. Vi arbetar i en internationell miljö och har eftertraktade utbildningar på både grund- och mastersnivå. Ekonomihögskolan har ett nära samarbete med företag och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar kontinuerligt med att utvecklas som en attraktiv arbetsgivare.



Lunds universitet söker nu forskare i ekonomisk historia.

Anställningen är 6 månader med start i mars 2025 med placering vid Ekonomisk-historiska institutionen, Ekonomihögskolan. Anställningens omfattning är 100 procent.

Ämnesområde och arbetsuppgifter
Ämnesområdet är ekonomisk historia.

Arbetsuppgifterna omfattar forskning. Projektet inom vilket tjänsten skall tillsättas handlar om forskning om regional tillväxt i Skandinavien, Baltikum, Ryssland och Nordeuropa i ett bredare perspektiv. I tjänsten ingår att tillsammans med våra forskare bearbeta och harmonisera dataset, köra statistiska modeller och skriva forskningsartiklar.

Behörighet 
För behörighet krävs avlagd doktorsexamen i ekonomisk historia. För behörighet krävs också forskningsexpertis inom ekonomisk historia, historisk mikroekonometri och erfarenhet av att arbetat med historiska datamaterial på olika aggregeringsnivå, gärna med inriktning mot regional ekonomi.

Bedömningsgrunder
I den samlade bedömningen av vetenskaplig skicklighet är publicering i tidskrifter eller på bokförlag med internationellt peer review-system starkt meriterande, liksom erfarenhet av internationellt samarbete och deltagande i forskningsnätverk. Förmåga till självständigt arbete och vetenskaplig produktion är starkt meriterande för denna tjänst. Publikationer inom ekonomisk historia, inriktning regional ekonomi är särskilt meriterande. Erfarenhet av forskning från länder i Skandinavien Baltikum, Ryssland och Nordeuropa mer brett definierat är meriterande. Vidare beaktas graden av förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om forskning.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens kan bedömas komplettera och stärka forskning och utbildning inom institutionen. Erfarenhet av undervisning och handledning inom ämnet ekonomisk historia är meriterande.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:

- Följebrev
- CV och publikationslista
- Beskrivning av meriter inom undervisning och forskning, maximalt tre sidor
- Ett utvalt papper (working paper eller publikation, som länk eller PDF)
- Examensbevis, etc.

Sökande uppmuntras att ge namn och kontaktuppgifter på maximalt två personer som kan ge referenser men rekommendationsbrev kommer inte att beaktas i ansökningen.

Övrigt
Lund universitet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i teknik och samhälle med inriktning järnvägsteknik

Doktorand
Läs mer Okt 4
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Trafik och väg är en avdelning inom Institutionen för teknik och samhälle.

Vi har cirka 40 anställda och har kontor på LTH:s campus. Anställningen är placerad på forskargruppen Järnvägsteknik, som för närvarande har en ledare och fem doktorander med olika forskningsprojekt. Forskargruppen arbetar för en god arbetsmiljö med nära och frekvent handledning, en god atmosfär, och ett tydligt sammanhang i gruppen.

Mer https://portal.research.lu.se/sv/organisations/railway-operation i universitetets forskningsportal.

Ämnesbeskrivning
Forskarutbildningsämnet Teknik och samhälle omfattar fler- och tvärvetenskapliga studier om teknikens roll, samspel och betydelse för samhällets olika delar. Forskningen innefattar både kvalitativa och kvantitativa studier, och kännetecknas ofta av en mångfald av metoder och teorier från tekniska perspektiv, samhällsvetenskap, juridik och naturvetenskap.

Ämnet för denna doktorandtjänst är tågtrafikens punktlighet.  

Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna ingår det även medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Du kommer arbeta i och ha särskilt ansvar för ett forskningsprojekt som handlar om tågtrafikens punktlighet – dels om olika typer av systematisk opunktlighet, dels om omfattning och varaktighet på trafikstörningar ur ett trafikledningsperspektiv. Du kommer ingå i en forskargrupp som arbetar med relaterade frågor, och arbeta i nära kontakt med Trafikverket och andra aktörer i branschen. Resor kommer att förekomma, både inom och utanför landet. 

Arbetsuppgifterna innefattar 

- Insamling, hantering och analys av stora mängder data.
- Skrivande av artiklar och rapporter.
- Aktivt deltagande i seminarier och konferenser.
- Läsa forskningslitteratur.
- Kontakt med branschen.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har

- avlagt examen på avancerad nivå eller 
- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller
- på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för Forskarutbildningsämnet Teknik och samhälle uppfyller den som har:

- 30 högskolepoäng på avancerad nivå med relevans för ämnesområdet

Övriga krav
- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Erfarenhet av arbete med eller studier av järnvägstrafik.
- Erfarenhet av dataanalys.

Bedömningsgrunder
Urval till utbildning på forskarnivå sker efter bedömd förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Bedömningen av förmågan sker främst utifrån studieresultaten på grundnivå och avancerad nivå. Följande beaktas:

- Kunskaper och färdigheter relevanta för avhandlingsarbetet och utbildningsämnet.
- Bedömd förmåga till självständigt arbete och förmåga att formulera och angripa vetenskapliga problem.
- Förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation.
- Övriga erfarenheter relevanta för utbildningen på forskarnivå, t ex yrkeserfarenhet.
Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha den förmåga som behövs för att klara forskarutbildningen.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.
Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

Övrigt
Endast den som är antagen till forskarutbildning får anställas som doktorand. Forskarutbildningen är fyra år vid heltidsstudier. Vid undervisning och annat institutionsarbete förlängs anställningen i motsvarande grad, dock längst till 5 år (dvs. max 20 %). Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§.

Önskad start så snart som möjligt, dock senast i februari 2025. 

Så här söker du
Ansökan bör skrivas på engelska. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt forskningsprojektet matchar dina intressen och din utbildningsbakgrund. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i industriell elektroteknik

Doktorand
Läs mer Okt 3
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen

Tjänsten avser kunskapsutveckling om hur framtidens elektriska drivsystem i flygfarkoster skall designas och användas.

Arbetet sker i en miljö av forskare inom elkraftsystem, kraftelektronik, elektriska motordrivsystem men också i nära samarbete med forskare inom angränsade avdelningar och institutioner som sysslar med reglerteknik, bränslecellsteknik, termodynamik och strömningslära, brand och brandskydd samt halvledarfysik. 

Arbetsplatsen ligger i Maskinhuset på LTH’s Campus Lund där laboratorier för kraftelektronik, elkraftsystem, bränslecellsteknik, sol- och vindkraft mm är belägna nära varandra och sammankopplade i en struktur som utgör ett mikronät med upp till 200 kW effekt. 

Vi strävar efter en prestigelös och inkluderande arbetsmiljö med en jämn könsfördelning. 

Projektbeskrivning

Inom flygindustrin finns ett behov av en ny elektrisk arkitektur för att tillgodose framtida elektriska subsystem och även förmågan till högre effekter för alla elektriska och elektroniska (avionik-) system. En viktig övergång är från eldistribution med dagens tre-fas 115 Volt AC / 400 Hz till ett likströmssystem med 270 Volt DC. Till det DC-systemet kopplas kraftelektronik och elmaskiner både för generering av el genom drivning från gasturbinens huvudaxlar, för drivning/start av gasturbinen samt för drivning av ett antal pumpar och andra laster. I samtliga fall måste de nya systemen klara extrema miljöer, ha en mycket hög driftsäkerhet och vara mindre och lättare än sina konventionella föregångare. Den yttre miljöpåverkan innefattar temperaturvariationer i intervallet minus 50 upp till 130 grader C orsakat både av flyghöjd och s.k. ram-tryck. 

Projektet är finansierat av Vinnova/NFFP-8 för att bygga och fördjupa kunskaper om styrning och konstruktion av kraftelektronik och elmaskiner som behövs i framtidens elektrifiering inom flyg. Kunskapen byggs i samverkan mellan GKN och Avdelningen för Industriell Elektroteknik och Automation (IEA) vid Lunds Tekniska Högskola (LTH). Tillsammans kommer parterna att tillämpa befintliga kunskaper från vägfordonsindustrin mot flygindustrins hårdare kravspecifikationer. 

Det primära syftet med projektet är:

Att bygga kompetens hos svensk flygindustri för att kunna agera som kravställare vid upphandling och konstruktionsansvarig inom området elektriska drivsystem för flygtillämpningar.
Att bygga kompetens hos svensk akademi för att stödja svensk flygindustrin inom området kraftelektroniska drivsystem och testning av dessa i relevant miljö

Projektets övergripande mål är att:

Utveckla elektriska drivsystem med minimal vikt och volym kombinerat med hög verkningsgrad och tillförlitlighet/redundans.
Utbilda en doktorand inom detta område och vidare utveckla ett nära samarbete mellan industri och universitet.
Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna ingår det även medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Arbetsuppgifterna i forskningsprojektet består av studier av det elektriska kraftsystemet i framtidens jetmotorer, speciellt design och optimering av elektriska drivsystem, dvs kraftelektronik, elmaskiner samt dessas styrning.

Arbetet utförs i nära samarbete med forskare inom samma grupp vid LTH som jobbar med relaterade uppgifter samt med forskare vid GKN Innovation som alla också arbetar med relaterade frågor. En del av arbetet kan komma att utföras i labb hos GKN.

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har

avlagt examen på avancerad nivå eller 
fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller
på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för industriell elektroteknik uppfyller den som har:

·         minst 30 högskolepoäng på avancerad nivå med relevans för ämnesområde 

För fullständig beskrivning: se https://lu.varbi.com/what:job/jobID:758138/ 
LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor i korrelerad elektronfysik med synkrotronljusfysik

Forskarassistent
Läs mer Okt 2
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Avdelningen för synkrotronljusfysik (http://www.

sljus.lu.se) har under de senaste åren varit den snabbast växande delen av fysiska institutionen, med för närvarande mer än 50 anställda. Tyngdpunkten i forskningen är experimentella studier av elektroniska, strukturella och kemiska egenskaper hos material, särskilt på ytor och gränssnitt eller fria molekyler och kluster. Avdelningen har många anknytningar till det nationella MAX IV-laboratoriet (http://www.maxiv.lu.se/) med en fjärde generation synkrotron och till Lund Lasercentrum (http://www.llc.lu.se) som erbjuder avancerade laserkällor.  Avdelningen har dessutom Sveriges största anläggning för svepprobmikroskopi. 

Särskild ämnesbeskrivning
Forskargruppen i magnetism och supraledning vid avdelningen för synkrotronljusfysik är aktivt involverad i att använda röntgen- och neutronspridningstekniker för att undersöka korrelerade elektronmaterial, med ett särskilt fokus på magnetiska material och supraledare (https://www.sljus.lu.se/research/magnetism-and-superconductivity/).

Denna postdoktorala tjänst är ett samarbete mellan avdelningen för synkrotronljusfysik och MAX-IV-laboratoriet, i synnerhet resonant inelastisk röntgenspridning (RIXS) VERITAS och den vinkelupplösta fotoemissionsspektroskopin vinkelupplöst fotoemissionsspektroskopi (ARPES) BLOCH, och kommer att innefatta användning av en eller båda av dessa tekniker för att undersöka korrelerad elektronfysik.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna som postdoktor ingår främst att bedriva forskning. Undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock högst en femtedel av arbetstiden. Inom ramen för anställningen ska det ges möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning.

Arbetsuppgifterna som du förväntas utföra är:

- Forskning inom ämnesområdet.
- Undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.
- Handledning av examensarbetare och doktorander..
- Samverkan med akademiska partners.
- Begränsat ansvar för driften av några av forskargruppens instrument vid avdelningen för synkrotronljusfysik och MAX-IV-laboratoriet.
- Begränsad administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan.

Du kommer att vara anställd vid avdelningen för synkrotronstrålningsforskning, men förväntas arbeta en del av tiden vid MAX-IV-laboratoriet.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övriga krav:

- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Gedigen erfarenhet av dataanalys

Bedömningsgrunder
Detta är en meriteringsanställning främst inriktad på forskning. Anställningen är tänkt som ett inledande steg i karriären och bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Vid anställning av postdoktor ska följande utgöra grund för bedömning:

- God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet.
- Pedagogisk förmåga.

Övriga meriter (i prioritetsordning):
- Erfarenhet av forskning om korrelerad elektronfysik.
- Erfarenhet av synkrotronljusbaserade eller neutronspridningbaserade experimentella tekniker.
- Erfarenhet med vinkel-upplöst fotoemissionsspektroskopi och / eller momentum-upplöst inelastisk spektroskopiteknik.


Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till max 2 år och avser heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter daterat 2022-02-01 (Arbetsgivarverket, OFR:s, och Saco-S).

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla:

- Meritförteckning/CV inklusive publikationslista.
- En generell beskrivning av tidigare forskningsarbete och framtida forskningsintressen (max tre sidor).
- Kontaktuppgifter till minst två referenser.
- Kopia av examensbevis för doktorsexamen samt ev. andra intyg/betyg som du önskar åberopa.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 400 anställda. Institutionen är gemensam för naturvetenskaplig och teknisk (LTH) fakultet. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större forskningscentra. Forskningen vid institutionen omfattar ett brett spektrum av modern fysik.

www.fysik.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Vikariat Lärare i matematik

Lärare i gymnasieskolan
Läs mer Sep 9
Om rollen och dina arbetsuppgifter
Som lärare på Hedda Anderssongymnasiet arbetar du tillsammans med ett antal kollegor på skolan i ett pedagogiskt processteam.

Varje team har en pedagogisk processledare som leder teamets arbete i den vardagliga verksamheten. Teamet ansvarar för undervisningen i ett antal klasser på ett program där du bidrar med din pedagogiska kompetens och dina ämneskunskaper. Du får en unik möjlighet att vara med och påverka hur den nya skolans undervisning ska utformas och även våra framtida lokaler. En del av undervisningen är projektorienterad och du samarbetar då även med vårt externa nätverk för att elevernas arbete ska ta sin utgångspunkt i verkliga utmaningar och redovisas för externa intressenter.

Som lärare förväntas du:
- Samarbeta med dina kollegor kring undervisning som utgår från aktuella utmaningar i omvärlden.
- Bidra till konkret samverkan med externa aktörer inom ämnesintegrerad projektbaserad undervisning.
- Fungera som mentor för en grupp elever på skolan.
- Delta i skolans gemensamma utvecklingsarbete

Vi söker dig
Som har lärarlegitimation för undervisning på gymnasiet i matematik. 

Vi söker en yrkesskicklig lärare med intresse för skolutveckling och erfarenhet av tvärvetenskapligt
arbetssätt.

Du är entusiastisk, samarbetsinriktad och skapar ett gott klimat i de grupper där du är
delaktig i. Vi värdesätter att du sprider arbetsglädje och bidrar till lösningar.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Tjänsten är ett föräldravikariat med start 240923 tom 250619, med möjlighet till förlängning. Rekrytering sker löpande. 

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om arbetsplatsen
Hedda Anderssongymnasiet är Lunds kommuns nyaste gymnasieskola inriktad på kreativitet, handlingskraft och företagsamhet. Tillsammans tar vi de första stegen mot att skapa en bättre framtid, för oss alla. Hedda startade 2018 och erbjuder ekonomi-, teknik- samhällsvetenskaps- och naturvetenskapsprogrammet. Hedda Anderssongymnasiet har just nu 700 elever och växer för varje läsår. Under sommaren 2023 flyttade vi in i vår nybyggda skolbyggnad på Svanevägen/Möllegatan som rymmer 1650 gymnasieelever och 350 grundskoleelever.

http://www.lund.se/heddagymnasiet

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Forskare i naturgeografi vid INES

Forskarassistent
Läs mer Okt 8
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsuppgifter

- synkronisering av en modul för simulering av hur vegetation migrerar i den dynamiska vegetationsmodellen LPJ-GUESS.

Programmering sker i C++ med hjälp av MPI-biblioteket.
- I arbetsuppgifterna ingår det även att efter implementering av modulen testa den och generera en ‘benchmark’ som kan användas för att testa om framtida kodändringar har någon inverkan på modellens funktionalitet.
- Simuleringarna utförs på högberäkningsklustret LUNARC med hjälp av slurm queing-systemet.


Krav för anställningen

- Avlagd doktorsexamen i relevant ämne.
- Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- Erfarenhet av att utföra simuleringar i Linux-baserade miljöer via ssh.
- Dokuemnterad erfarenhet av dynamisk vegetationsmodellering.
- Minst två års erfarenhet med vegetationsmodellen LPJ-GUESS. Du ska redan har använt modellen LPJ-GUESS för publicering i vetenskapliga tidskrifter.
- Då detta projekt kräver mycket datakonvertering behöver du ha erfarenhet av att använda Python, R och Matlab.
- Det programmeringsspråk som modulen måste implementeras i är C++ som du skall ha god erfarenhet av.
- Simuleringarna kommer att utföras på superdator, med MPI och slurm queing-systemet, som du också skall ha använt tidigare.
- Erfarenhet av simulering av vegetationsmigration.

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor mm

Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA), från och med 2024-10-30 eller enligt överenskommelse dock längst tom 2024-11-30.


Instruktioner för ansökan
Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla:

- Meritförteckning/CV inklusive publikationslista.
- En generell beskrivning av tidigare forskningsarbete och framtida forskningsintressen (max tre sidor).
- Kontaktuppgifter till minst två referenser.
- Kopia av examensbevis för doktorsexamen samt ev. andra intyg/betyg som du önskar åberopa.

Välkommen att ansöka!

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorander i fysik med inriktning mot attosekundfysik

Doktorand
Läs mer Sep 10
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen

Forskningen vid avdelningen för atomfysik handlar om olika tillämpningar av optik och lasrar, till exempel atom- och molekylfysik med ultrakorta ljuspulser, högintensiv laserplasmafysik, kvantinformation och biofotonik.

Avdelningen driver en högeffektlaseranläggning, med flera avancerade femtosekundslaser-system och samarbetar också med olika frielektronlaseranläggningar. Avdelningen är en del av en stor tvärvetenskaplig forskningsmiljö inom Lunds universitet, Lunds lasercentrum, LLC. Avdelningen är också starkt involverad i grundutbildningen, särskilt inom LTH:s fotonikprogram.

Arbetsuppgifter

Vid avdelningen bedrivs forskning om generering och tillämpning av extremt korta ljuspulser, i attosekund och extrema ultravioletta området. Forskningen sträcker sig från ultrasnabb laserteknologi och extremt icke-linjär optik till studier av elektrondynamik i atomer, molekyler samt mer komplexa system. Avdelningen för Atomfysik söker nu 2 doktorander för projekten som beskrivs nedan.

De två projekten finansieras genom ett Marie Sk?odowska-Curie doktorandnätverk: Quantum information science and ultrafast nonlinear control at the attosecond timescale – QU-ATTO.

Detta innebär att positionerna kommer med begränsningar och möjligheter. Kandidater som rekryteras för dessa positioner kan inte ha bott eller utfört huvudverksamhet (studier, arbete etc.) i Sverige i mer än 12 månader de senaste 3 åren. Doktoranderna kommer att få delta i ett nätverk i Europa tillsammans med 15 doktorander från olika länder. De kommer också att vara vid ett annat universitet eller inom industrin några månader.

Det första projektet genomförs i samarbete med frielektronlaseranläggningen FERMI i Italien. Projektets namn är: Direct sub-cycle probing of the phase shift induced by two-photon Rabi cycling in helium och syftar till att kontrollera XUV-ljus genererat med en frielektronlaser för att producera attosekundspulser och demonstrera koherent kontroll av elektrondynamik vid tvåfotonabsorption.

Det andra projektet heter: Tomographic reconstruction of entangled quantum states in photoionization. Detta projekt syftar till att ytterligare förbättra tekniken som utvecklats i Lund för rekonstruktion av densitetsmatrisen för fotoelektroner skapade genom absorption av ultrakorta XUV-pulser av atomer och molekyler. Detta projekt kommer huvudsakligen att utföras internt.

Båda projekten kommer det att inkludera nära samarbete med olika teorigrupper.

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som:

avlagt examen på avancerad nivå, eller
fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för forskarutbildningsämnet fysik uppfyller den som har:

minst 30 högskolepoäng på avancerad nivå med relevans för ämnesområdet, varav ett fördjupningsarbete om minst 15 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
civilingenjörsexamen inom teknisk fysik eller närliggande ämnesområde, eller masterexamen inom fysik eller närliggande ämnesområde.

Slutligen krävs att studenten bedöms ha den förmåga som behövs för att tillgodogöra sig utbildningen.

Övriga krav

Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
En bakgrund inom optik/fotonik och/eller atomfysik/kvantmekanik.
Du får inte ha bott eller utfört huvudverksamhet (studier, arbete etc.) i Sverige i mer än 12 månader under de tre år som föregår rekryteringsdatumet.

För annonsen i sin helhet vänligen se: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:752404/
LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 400 anställda. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av modern fysik. www.fysik.lu.se.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Universitetslektor i humanekologi

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Okt 1
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna omfattar undervisning och handledning i humanekologi och särskilt inom områdena icke-industriella försörjningssätt, världssystemets politiska ekologi och ekologisk ekonomi.

Undervisning och handledning inom kulturgeografi och ekonomisk geografi kan också? förekomma. Administrativa uppgifter kan också utgöra en del av arbetsuppgifterna. Undervisning och handledning på? både engelska och svenska förekommer.

Kvalifikationer:
För anställningen krävs avlagd doktorsexamen i humanekologi eller inom ett för anställningen relevant område alternativt att motsvarande kunskaper förvärvats på? annat sätt i Sverige eller utomlands samt att sökande har annan kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämne och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen. För anställning som universitetslektor krävs även, om inte särskilda skäl föreligger, högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller att man på? annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper.
Anställningen kräver även att den sökande har undervisningserfarenhet framför allt från svenskt universitet eller högskola samt dokumenterad förmåga att undervisa på? engelska.
En av de viktigaste bedömningsgrunderna utgörs av förmågan att snabbt sätta sig in i och utföra undervisningsuppdraget.

Ansökan:
Ansökan ska innehålla:
- CV
- Personligt brev
- Förteckning över pedagogiska meriter

Detta är en tidsbegränsat anställning, 30 % under 2,5 månad. 

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi med c:a 60 anställda, 400 helårsstudenter och ett 20-tal doktorander kombinerar gamla anor med modern och högt internationaliserad forskning och utbildning. Institutionen är en av fakultetens mest forskningsintensiva institutioner med en hög extern finansieringsgrad. Vid de senaste internationella utvärderingarna (RQ 08 och RQ 20) av Lunds universitet bedömdes institutionens forskning inom flera områden som excellent. Denna starka ställning har utvecklats ytterligare och institutionen rankas enligt QS 20 som nummer 23 i världen vilket gör det till ett av Lunds universitets högst rankade vetenskapsområde år 2022.

Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi kombinerar en stark ämnesbärande tradition med modern och internationellt högklassig forskning och utbildning. Institutionen har omfattande internationella samarbeten men också starka nätverk och kontaktytor inom och utanför fakulteten vid LU. Centrala forsknings- och undervisningsområden områden utgörs av ekonomisk geografi, utvecklingsgeografi, urban och social geografi, humanekologi samt GIS.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i biologi

Doktorand
Läs mer Okt 2
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




För full annonstext se på LU:s hemsida

Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser.

I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20% av arbetstiden.   

Målet för doktorandprojektet är att öka vår förståelse kring hur skogsskötsel bidrar till brunifiering, och hur den kopplingen hänger samman med svampsamhällets nedbrytning av organiskt material. Brunifiering – att sötvatten blir brunare i rask takt – är ett vitt utbrett fenomen och beror på ett ökat läckage av löst organiskt material och järn från omlandet. Detta fenomen har rönt stor uppmärksamhet eftersom det representerar ett stort flöde i den globala kolcykeln. Förändringar i flödet av organiskt material till ytvatten kan få konsekvenser för markens förmåga att binda kol. Brunifiering har också allvarliga konsekvenser för ekosystemfunktion och ekosystemtjänster som sötvatten kan tillhandahålla. Aktuell forskning påvisar betydelsen av ökad skogsvolym som en bidragande orsak bakom brunfieringen. Detta beror på en uppbyggnad av organiska jordlager under barrskog, som är en förutsättning för läckage av löst organiskt kol och järn. Men det kan också ha koppling till andra aspekter av skogsskötsel, såsom skogsgödsling och dikning av torvjordar för att gynna skogstillväxt. En viktig och otillräckligt studerad faktor är betydelsen av de svampsamhällen som etableras som följd av olika skogsskötsel. Nedbrytningsprocesser drivna av svampar spelar en viktig roll för mobilisering av löst organiskt kol från jorden, och nedbrytningsmekanismer skiljer sig åt mellan olika typer av svampar. Syftet med det föreslagna projektet är därför att utröna vilken betydelse skogsskötsel  (tex gödsling, trädartsval) har på svampsamhällets sammansättning och dess påverkan på mobilisering av löst organiskt kol och järn.

Projektet belyser okända aspekter av brunifiering och kommer generera viktig kunskap om var i landskapet brunifieringen härrör. Denna kunskap är nödvändig för att förstå hur och var lokala åtgärder kan vidtas. 

Projektet inkluderar fältbaserade studier så väl som kontrollerade experiment i laboratoriemiljö. Projektet kommer involvera metoder för att bestämma svampsamhällets sammansättning, tekniker för att odla svampar och studera deras biokemi, metoder för att mäta kvantitativa och kvalitativa aspekter av organiskt material och järn i mark och vatten. Doktorandprojektet lämpar sig för sökande med bakgrund och intresse för mikrobiell ekologi/biogeokemi och mikrobiella processer.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har:

- avlagt examen på avancerad nivå eller
- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, med innehåll som är relevant för forskarutbildningen eller
- på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för biologi uppfyller den som har avklarat ett självständigt arbete (till exempel examensarbete) i relevant ämne omfattande minst 30 högskolepoäng, samt har goda kunskaper i det engelska språket, såväl skriftligt som muntligt.

Övriga krav
- MSc i biologi, biogeokemi, miljövetenskap eller närliggande omra?de.
- Utmärkta kunskaper i engelska, både i la?sfo?rsta?else och skrift.
- B-körkort och körvana.
- Mycket god förmåga till proaktivt och självständigt arbete.

Utöver dessa krav är det starkt meriterande om kandidaten har något av följande:

- kunskap om och starkt intresse för biogeokemiska processer i mark och/eller vatten
- kunskap om och starkt intresse för svampars ekologi och funktionella processer
- kunskap om genetiska metoder för att exempelvis karakterisera organismsamhällen
- behärskar analytiska metoder för att kvantifiera och karakterisera organiskt material, näringsämnen och metaller
- erfarenhet av fältarbete, laborativt arbete, experimentellt arbete, GIS och att analysera komplexa dataset
- Viktiga personliga egenskaper är att vara kreativ, självständig, ha god problemlösnings- och samarbetsförmåga, att kunna arbeta strukturerat och att uppvisa stark arbetsmoral.

Bedömningsgrunder
Urval till utbildning på forskarnivå sker efter bedömd förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Bedömningen av förmågan sker främst utifrån studieresultaten på grundnivå och avancerad nivå. Följande beaktas:

- Kunskaper och färdigheter relevanta för avhandlingsarbetet och utbildningsämnet.
- Bedömd förmåga till självständigt arbete och förmåga att formulera och angripa vetenskapliga problem.
- Förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation.
- Övriga erfarenheter relevanta för utbildningen på forskarnivå, till exempel yrkeserfarenhet.

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha den förmåga som behövs för att klara forskarutbildningen.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska skrivas på engelska. Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av doktorandutbildningen och på vilket sätt forskningsprojektet matchar dina intressen och din utbildningsbakgrund.

Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande, kontaktuppgifter till minst två referenser, samt övriga dokument som du önskar åberopa (kopior av betyg, forskningsrapporter, rekommendationsbrev etcetera).

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i Masspektrometri

Doktorand
Läs mer Sep 30
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen leds av Johan Malmström och fokuserar på att utveckla och tillämpa tekniker inom proteomik för att karakterisera de molekylära mekanismerna bakom allvarliga bakteriesjukdomar.

Forskargruppen har särskilt fokus på att utveckla nya tekniker inom proteomik för att undersöka interaktioner mellan proteiner från värd och patogen och för att identifiera systemiska proteomförändringar vid sepsis.

Arbetsgruppen söker nu en engagerad doktorand som kommer att bidra till utvecklingen av innovativa metoder inom biologisk masspektrometri för att kartlägga antigen från solida tumörer och använda dessa antigen för att utveckla nya vaccin mot bröstcancer.

Föreslaget tillträdesdatum är 1 december 2024 eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet  https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Arbetsuppgifterna kommer att utföras inom ramen för forskarutbildning i projektet ”Design of hyperstable protein nanoparticle vaccines against breast cancer". Huvudsakliga arbetsuppgifter som kommer utföras är: 

- Utveckla nya metoder inom för att kartlägga antikroppsinteraktioner med specifika cancerantigen i solida tumörer.
- Strukturellt karakterisera bindningsytorna mellan antigen och antikropp.


- Använda den strukturella informationen för att utveckla vaccinkandidater mot bröstcancer.



Kvalifikationer
För anställningen krävs:

- Magisterexamen i bioteknik, beräkningsbiologi, biomedicin eller liknande områden


- Dokumenterad erfarenhet av strukturell masspektrometri
- Dokumenterad erfarenhet av analys av proteininteraktioner med hjälp av masspektrometri


- Tidigare erfarenhet av analys av data från masspektrometrianalys.



Meriterande är:

- Kunskap om antikroppsstrukturer och antikroppsterapier mot cancer
- Noggrann och initiativrik person som kan arbeta självständigt
- Stark kommunikationsföråga, både i tal och skrift
- Ambitiöst och målinriktad

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV och examensbevis samt övrigt som du önskar åberopa. Minst två referenser med fullständiga kontaktuppgifter.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor i systemtillförlitlighetsanalys av träkonstruktioner

Forskarassistent
Läs mer Sep 16
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen

Vi på avdelningen för konstruktionsteknik strävar efter en säker, ekonomiskt effektiv och hållbar design och integritetshantering av bärande konstruktioner i byggnader och infrastrukturer under hela deras livscykel.

Klimatförändringar och urbanisering är fenomen som ger upphov till en rad utmaningar, men som också skapar möjligheter för klimatanpassningsinnovationer. Byggnader och infrastruktur ska stå emot kraftigare stormar, mer nederbörd, översvämningar och ökad fuktighet. Urbanisering och en ökande befolkning ställer krav på fler bostäder och ytterligare utbyggnad av infrastrukturen. Samtidigt pekar kraven på att begränsa byggandets klimat- och miljöpåverkan på behovet av en mer rationell användning av byggmaterial och strukturell hälsoinformation. Vi fokuserar på att bidra till säkra, hållbara och kostnadseffektiva konstruktioner, byggsystem och produktionsmetoder.

På avdelningen är vi cirka 15 forskande personer som arbetar inom olika forskningsområden (trä och biobaserade material, betong, murverk, risk & tillförlitlighet & informationsvärdesanalys). Du kommer att ingå i den forskargrupp som arbetar med olika frågor kring risk och tillförlitlighet, men också samarbeta med forskargruppen för trä. Vi driver ett stort laboratorium och har tillgång till samhällsbyggnadslaboratoriet i V-huset på LTH.

Institutionen för bygg- och miljöteknologi har en stimulerande och internationell miljö bestående av doktorander, postdoktorer och lärare från många delar av världen. Här sker forskning och undervisning i ett öppet och progressivt klimat med utmaningar och samarbeten både inom akademin och med industripartners, både nationellt och internationellt. Arbetsmiljön präglas av engagemang, samarbete, kreativitet och eget ansvar.

Särskild ämnesbeskrivning

Forskningsämnet är systemtillförlitlighetsanalys av träkonstruktioner, där hänsyn tas till antal komponenter, komplexa förband och brottmoder. Specifikt kommer anslutningarnas roll i förhållande till den övergripande strukturella integriteten samt sannolikheten för att systemet går till brott att undersökas. Med tanke på de beräkningskrav som ställs på systemtillförlitlighetsanalyser är det viktigt att använda beräkningseffektiva metoder som metamodellering och ”importance sampling”. Baserat på forskningsresultaten kommer rekommendationer för dimensionering av träkonstruktioner att utvecklas med syftet att förbättra deras tillförlitlighet och säkerhet. Forskningsprojektet är relaterat till ett FORMAS-projekt och är organiserat i nära samarbete med Tekniska Universitetet i Dresden, Tyskland, och EMPA, Zürich, Schweiz.

Arbetsuppgifter

Denna postdoktortjänst är utformad för att utveckla självständighet som forskare och för att skapa möjligheter till vidare utveckling. Du uppmuntras också starkt att stödja utbildningsaktiviteter inom det bredare ämnesområdet (upp till 20 % av arbetstiden). I anställningen ingår möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning. Dina specifika arbetsuppgifter är:

Forskning inom ämnesområdet systemtillförlitlighetsanalyser för träkonstruktioner
Undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå
Handledning av examensarbeten och handledningsstöd för doktorander
Bidrag till utveckling av forskningsområdet inklusive ansökan om forskningsmedel
Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde. Bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas. Främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övriga krav

Du har kompetens eller omfattande erfarenhet av strukturell tillförlitlighetsanalys och probabilistisk modellering
Du har erfarenhet av analys av träkonstruktioner
Du har publicerat i vetenskapliga tidskrifter av hög kvalitet inom ämnesområdet
Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift


För annonsen i sin helhet vänligen se:https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:753707/
LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i Diagnostisk radiologi

Doktorand
Läs mer Sep 30
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Forskningsgruppen Stroke Imaging Research Group leds av Docent Johan Wasselius.

Vi bedriver klinisk forskning om Neuroradiologi, bildbehandling, interventionell neuroradiologisk behandling av stroke och andra tillstånd.

Nya medicinska framsteg har gett effektiva verktyg för att framgångsrikt behandla ischemisk stroke, men de flesta patienter kommer för sent för att dra nytta av behandlingen. Tidig strokedetektion och diagnostik är därför avgörande för att möjliggöra expansion av de effektiva behandlingarna till en större del av strokepatienterna. Det var frustrationen att ha tillgång till en effektiv behandling, men att bara en mindre del av patienterna kom i tid för att dra nytta av den, som ledde till att vårt team formerades för att utveckla nya metoder för tidig indikation och diagnostik av stroke. Region Skåne är en idealisk plats att utveckla sådana innovativa metoder, eftersom universitetet, universitetssjukhuset och ledande teknikföretag alla ligger inom bekvämt gångavstånd. – Vårt övergripande mål är att öka andelen patienter som behandlas för akut stroke genom nya metoder för tidig detektion och diagnostik.

Verksamheten är lokaliserad på Skånes Universitetssjukhus i Lund. Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för samtliga gruppmedlemmar.

Vi söker härmed en driven doktorandkandidat för forskningsarbete inom avancerad bilddiagnostik vid interventionell neuroradiologisk behandling. Önskat tillträdesdatum är 2024-09-01 eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som doktorand kommer du att arbeta med forskning med fokus på avancerad bilddiagnostik i samband med neurointerventionella ingrepp i det angiografi-system (Siemens Artis Icono) som används på Neuroradiologiska kliniken i Lund. Arbetet kommer att innefatta:

- Bildtolkning och -behandling från interventionella neuroradiologiska ingrepp
- Planering och genomförande av forskningsprojekt, analys, rapportskrivning och publikation av vetenskapliga artiklar. .
- Deltagande i forskningsgruppens möten och seminarier.

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

- Läkarexamen eller minst 9 genomförda terminer på Läkarutbildningen vid anställningens början.
- Goda förmågor i svenska och engelska i tal och skrift.
- God kunskap och tidigare erfarenhet av statistisk analys.
- Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, ansvarskännande och vetenskaplig integritet

Meriterande är:

- Tidigare erfarenhet av forskningsprojekt baserat på det angiografi-system för interventionell neuroradiologi som projektet baseras på (Siemens Artis Icono)
- Tidigare vetenskapliga publikationer

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV och examensbevis samt övrigt som du önskar åberopa. Minst två referenser med fullständiga kontaktuppgifter.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i fysik

Doktorand
Läs mer Sep 30
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Avdelningen för synkrotronljusfysik (www.

sljus.lu.se) är en del av Fysiska institutionen och har mer än 50 anställda. Tyngdpunkten i forskningen är experimentella studier av elektroniska, strukturella och kemiska egenskaper hos material, särskilt på ytor men också egenskaper hos molekyler och kluster i gasfas. Vid avdelningen använder vi oss av en mängd experimentella metoder, men speciellt synkrotronljus- och laserbaserade tekniker såsom röntgenfotoelektronspektroskopi och röntgendiffraktion, med ett fokus på in situ-studier. Vi har också en av Sveriges största anläggningar för sveptunnelmikroskopi.

Denna rekrytering är knuten till Wallenberg Initiative Materials Science for Sustainability (WISE, wise-materials.org). WISE, finansierat av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, är den största satsningen på materialvetenskap i Sverige någonsin och kommer att omfatta stora satsningar vid Sveriges främsta universitet under loppet av 10 år. Visionen är en hållbar framtid genom materialvetenskap. Läs mer: https://wise-materials.org


Arbetsuppgifter

Doktorandstudier i fysik vid avdelningen för synkrotronljusfysik. Den sökande kommer att undersöka en-kristallina och poly-kristallina material som är aktiva för elektrokatalys eller för korrosionsstudier. Det övergripande målet är en förbättrad strukturell förståelse och funktionalitet hos dessa materials ytor under elektrokemiska processer. Avdelningen för synkrotronljusfysik utvecklar och använder nya experimentella tekniker för materialforskning. Studierna kommer i huvudsak att utföras som laboratoriearbete vid våra lokala laboratorier på Fysiska institutionen, men också på synkrotronljusanläggningar.

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Unga forskare som rekryteras till WISE-programmet kommer att ingå i WISE Forskarskola https://wise-materials.org/research/graduate-school/, ett ambitiöst rikstäckande program med seminarier, kurser, forskningsbesök och andra aktiviteter för att främja ett starkt multidisciplinärt och internationellt nätverk mellan doktorander, postdoktorer, forskare och näringsliv.

För mer information om tjänsten, följ länken https://lu.varbi.com/what:job/jobID:755637/

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 400 anställda. Institutionen är gemensam för naturvetenskaplig och teknisk (LTH) fakultet. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större forskningscentra. Forskningen vid institutionen omfattar ett brett spektrum av modern fysik.

www.fysik.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Vikarierande lärare i Ma/NO till Östratornskolan

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Okt 4
Om rollen och dina arbetsuppgifter
Under vårterminen 2025 innebär tjänsten ansvar för planering och uppföljning av undervisningen i matematik och NO i årskurserna 7-9.

I ditt uppdrag ingår även mentorskap för en klass tillsammans med en kollega. Som mentor stöttar du eleverna i skolsituationen och samordnar aktuella aktiviteter och kontakter runt eleverna. Du är också länken mellan skola och vårdnadshavare.

Eleverna använder Chromebooks och vi planerar och kommunicerar i Google Workspace for Education samt Unikum. I Google finns elevernas uppgifter, men här arbetar också eleverna med uppgifter, redovisningar och presentationer på olika sätt. Det är viktigt att du ser digitalisering som en naturlig del i ditt arbete som lärare.

Som lärare hos oss arbetar du både i arbetslag och i ämneslag 7-9, men också tillsammans hela 4-9. Ett gemensamt reflekterande genomsyrar vardagen i verksamheten och vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. 

Vi söker dig 
Vår kollega går på föräldraledighet i minst 6 månader och vi rekryterar nu en vikarie. Vi söker dig som har avslutad lärarutbildning, är behörig och har legitimation i ovanstående ämnen för avsedda årskurser.

Vi förutsätter att du ser eleverna ur ett helhetsperspektiv och att du har ett engagerat förhållningssätt i mötet med elever, föräldrar och kollegor. Du är trygg i bemötandet av alla elever och samtidigt tydlig i din ledarroll i undervisningen. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, erfarenhet av arbete i arbetslag samt intresse av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete. På Östratornskolan finns möjlighet för dig att vara delaktig och utvecklas.

Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen med din ansökan till Östratornskolan!

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om arbetsplatsen
 'Att lära nu och i framtiden' är viktigt för oss.

På Östratornskolan välkomnas du av fantastiska elever och ett engagerat lärarlag. På skolan finns närmare 600 elever i årskurs 4-9 och ca 50 medarbetare. Här erbjuds du många möjligheter till samarbete och kollegialt lärande i ett 4-9-perspektiv. Våra elever är motiverade och intresserade av att lära och utvecklas och når goda resultat. På Östratornskolan arbetar vi för att det ska finnas plats för alla att växa. 

Vi tar tillsammans tillvara både elevernas och pedagogernas olika kompetenser och arbetar med utveckling i fokus. För att kunna se eleverna och ge bästa stöd arbetar våra specialpedagoger nära elever och lärare. Förutom specialpedagoger finns också kurator, socialpedagog, skolsköterska och skolpsykolog i vårt elevhälsoteam. Samtliga professioner har ett förebyggande/främjande fokus och arbetar i nära samarbetet med undervisande lärare. På skolan finns även skolbibliotekarie, IKT-pedagog och SYV med i arbetet för att öka elevernas måluppfyllelse.

Det systematiska kvalitetsarbete är verksamhetsnära och leds av skolans förstelärare och skolledning i samverkan. Här arbetar vi tillsammans för att göra bra ännu bättre. På skolan finns olika ansvarsuppdrag t.ex. trygghetsråd, IKT- råd, fokusgrupper som stöd för lärare för att öka trygghet och likvärdighet för elever.

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret.

Polisen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Cirkelledare i latindans

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Sep 9
Vi söker en cirkelledare i latindans för vår seniora alternativt funktionsvariationsverksamhet. Omgående behov. Personlig lämplighet kommer att vara avgörande vid rekryteringen då det i många fall handlar om deltagare med olika typer av minnesproblematik eller funktionsvariation - psykisk såväl som fysisk.
Din uppgift blir att leda deltagarna i lustfylld latindans. Att du har lämplig erfarenhet/bakgrund, kunskap om sittdans, tålamod, empati och förståelse för målgruppen är ett krav. Detta måste tydligt framgå i din mailansökan bestående av personligt brev och meritförteckning.
Du bör också vara boende i Lund eller i dess omedelbara närhet samt ha körkort och tillgång till bil. Detta då det är korta pass och krav på punktlighet i utförandet. Arbetsplatserna är förlagda runt om i upptagningsområdet.
Att man är strukturerad samt har en viss datorvana och administrativ kompetens är också ett viktigt kriterium för anställning.
Välkommen med din ansökan till ett mycket inspirerande och roligt extrajobb!


Maila in din ansökan och ev. frågor till nedan kontaktperson. Försäljnings- och /eller rekryteringsverksamhet undanbedes vänligt men bestämt.


Om arbetsgivaren
Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturarrangemang, och vi samarbetar med en mängd organisationer och föreningar. SV är mångfaldens studieförbund, som vill ge alla människor möjlighet att växa. Som studieförbund arbetar vi med folkbildning som är vårt uppdrag från regeringen. Mer information om vad folkbildning är kan du läsa på https://www.sv.se/om-sv/vad-ar-folkbildning/

Ansök nu

Lärare i Ma/NO på Gunnesboskolan 7-9

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Okt 4
Om oss

Gunnesboskolan är en grundskola i nordvästra delen av Lunds kommun.

Elevantalet på skolan är ca 630 och antalet i årskurs 7-9 uppgår till ca 280.

Vi utvecklar elevaktiva arbetssätt och arbetsformer och verkar efter honnörsorden Lust att lära, Lära@lära och Livslångt lärande. Bibliotek, inklusive informations- och kommunikationsteknik, spelar stor roll och är väl utbyggt. Vi arbetar också i ett F-9 perspektiv med att höja kompetensen kring NPF och Differentierad undervisning/Lektionsdesign.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare med kompetens att undervisa i Ma/NO och teknik. Arbetsuppgifterna består av att undervisa i respektive ämnen i grundskolans senare år samt att inom yrket utföra i övrigt förekommande uppgifter. Den som anställs för tjänsten kommer att ingå i ett arbetslag där det även ingår mentorskap i årskurs 8.

Vi söker dig som

Behörig och legitimerad grundskollärare år 7-9 Ma/NO och teknik.

Vi förutsätter att den sökande har hög kompetens vad gäller pedagogiskt ledarskap, gott bemötande mot elever, vårdnadshavare och kollegor samt har ett salutogent förhållningssätt till elever och lärande. Dessutom är det viktigt med relationell kompetens.

Vi ser gärna att den sökande är väl förtrogen med digitala verktyg och har hög kompetens och stort intresse för att utveckla en IKT-relaterad undervisning. 

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. 

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret.

Polisen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Utbildningskoordinator

Utbildningskoordinator
Läs mer Sep 26
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




MAX IV tillhandahåller instrument och metoder i världsklass för studier av materia.

Våra användare, som är experter inom sina forskningsområden, behöver tillgång till riktad utbildning och träning i teori och praktik av de experimentella metoder och tekniker som används vid de toppmoderna anläggningarna på MAX IV. Väl förberedda och utbildade vetenskapliga användare är nyckeln till framgångsrika experiment och leder till effektfull vetenskap.
Under ett normalt år har vi mer än 1500 individuella användare och detta kommer att fortsätta öka. MicroMAX är ett ledande strålrör för makromolekylär kristallografi, inklusive seriell kristallografi, tidsupplösta experiment och mikrokristallografi, finansierat av Novo Nordisk Foundation (NNF). Finansieringen inkluderar ett utbildningsinitiativ.

Skulle du vilja arbeta vid en av världens ljusaste ljuskällor?

MAX IV söker en utbildningskoordinator (livsvetenskap) som kommer att vara centralt ansvarig för att utveckla och genomföra ett utbildningsprogram inom livsvetenskap för framtida vetenskapliga användare av strålrör på MAX IV, särskilt MicroMAX.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:
Att identifiera utbildningsbehov, planera kursplaner för praktiska kurser och utbildningsseminarium och förbereda undervisningsmaterial, inklusive utbildningar online. Du kommer att fungera som värd för studenter och lärare under kurserna och beroende på din bakgrund och kunskap också delta i undervisningen. Du kommer att bidra till MAX IV:s utbildningsverksamheter inom livsvetenskap i bredare mening och bidra till att utveckla rutiner och verktygslådor för utbildningsverksamhet inom alla discipliner. Vi förväntar oss att du aktivt söker nya samarbeten och utforskar finansieringsmöjligheter, vilket inkluderar att skriva finansieringsansökningar.

Du kommer att arbeta i nära kontakt med den vetenskapliga personalen vid strålrören och övrig MAX IV-personal. MAX IV anordnar utbildningar på egen hand såväl som i samarbete med andra institutioner vid Lunds universitet och andra universitet i Sverige och utomlands. Du tar därför hand om flera externa kontakter i ditt arbete.

För att lyckas i denna roll behöver du ha följande kvalifikationer

- En livsvetenskaplig bakgrund (magister eller doktorsexamen inom ett relevant område)
- Dokumenterad egen erfarenhet som lärare/lärarassistent inom naturvetenskap
- Visat intresse och aktivt deltagit i uppsökande verksamhet
- Dokumenterad erfarenhet av anordnande av kurser eller andra mindre utbildningsprojekt genom samarbete
- Erfarenhet av att samordna och skriva bidragsansökningar i större samarbeten kring utbildning 
- Du talar och skriver på engelska med mycket hög kompetens (Europass C1-C2 nivå)


Nedan ses som meriter

- Erfarenhet av att ta fram läromedel/kursmanus eller liknande dokumentation
- Undervisnings-/pedagogiska kurser som du har gått på forskarnivå
- Kunskaper i ett nordiskt språk (danska, norska, svenska eller isländska) är meriterande


Försök att vara så specifik som möjligt i din ansökan och personliga brev hur du ser att din individuella utbildning och erfarenhet hänger ihop med dessa kvalifikationer och arbetsuppgifter.


Som en person ska du

- ta initiativ och kan bygga relationer för att nå resultat
- vara en effektiv kommunikatör som kan följa upp och samla in information från andra
- kreativ, samtidigt som du håller fokus på dina arbetsprioriteringar och levererar resultat
- vara en bra skribent och kan ge tydlig, strukturerad information i form av dokument, presentationer eller online

Vi räknar med att det mesta av arbetet utförs under normal kontorstid (vi tillämpar flextid), men vi förväntar oss flexibilitet i samband med resor för deltagande i skolor och verkstäder.

Vad vi erbjuder
När du går med i vårt MAX IV-team kliver du in i en värld av vetenskap i framkant. Vi synliggör det osynliga genom att stödja forskare från hela världen och generera vetenskapliga resultat till gagn för samhället. Vi erbjuder dig en mångkulturell arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling med respekt för en hälsosam balans mellan arbete och privatliv.

Vill du arbeta i en utmanande och stödjande miljö? Gå då med oss ??och ta chansen att göra verklig skillnad!


För mer information se
https://www.lunduniversity.lu.se/about-lund-university/work-lund-university
http://www.sweden.se
https://www.maxiv.lu.se/about-us/careers/compensation-benefits/



Beredskapstjänstgöring kan bli aktuellt.



MAX IV är ett nationellt forskningslaboratorium med Lunds universitet som värduniversitet. MAX IV tillhandahåller toppmodern utrustning för forskning inom områden som teknik, fysik, strukturbiologi, kemi och nanoteknik. MAX IV kommer att ta emot upp till 2 000 nationella och internationella forskare årligen, vilka genomför banbrytande experiment inom material- och biovetenskap med hjälp av det briljanta röntgenljuset.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Amanuenser vid avdelningen för Teknisk Logistik, MTTN75

Lärarassistent
Läs mer Okt 4
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbete
Masterkursen Industriellt Inköp (MTTN75) ges vid avdelningen för Teknisk Logistik.

Det är en valbar kurs för inriktningar inom M- och I-ingenjörsprogrammen samt obligatorisk för International Master i Logistics and Supply Chain Management. Vi har fyra lediga tjänster som amanuens för att bistå i kursen som ges lp 2 under hösten 2024. Arbetet bedrivs i nära samarbete med kursansvarig och examinator.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för workshops i AHP och förhandlingsspelet. Du kommer också att läsa och ge feedback på studentrapporter och rätta tentor.

Behörighet
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får ej vara uttagen.

Kvalifikationer
Krav för tjänsten är:

- Du är inskriven som student på ingenjörsprogrammet eller motsvarande relevant program.
- Mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
- Avklarat kursen MTTN75 Industriellt inköp.
- Tjänsten kräver utmärkt kommunikations-, koordinations- och samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är:

- Avklarade kurser inom logistik
- Tidigare undervisningserfarenhet 

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-10-31 (eller snarast därefter) till 2025-01-31 och avser omfattning 15%. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Arbetstidsavtal för lärare.

Vi avser att anställa 1-4 amanuenser. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. Med en anställning som amanuens kan du som student förena studier med att arbeta och komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Forskningsingenjör i Hjärnans sensorimotoriska funktioner

Forskarassistent
Läs mer Okt 2
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen 

Labbet Hjärnans sensorimotoriska funktioner bedriver ledande forskning inom integrative neurofysiologi.

Arbetsmiljön bstår av 10-20 anställda med olika bakgrund (medicin, fysik, psykologi). Labbet har flera olika typer av ledande utrsutning för neurofysiologisk analys. Labbet har också tillgång till en universitetsgemensam resurs som är marknadsledande ögonrörelse detektot. Labbet strävar efter en positiv miljö bland annat genom regelbundna labmöten.



Vi Erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarområden

Du kommer att jobba med att optimera mjukvaruimplementation av vår existerande lösning för detektion och clustering av neuronala spikar för multielektrodregistreringar. Du kommer också att skapa ett användargränssnitt för att utvärdera utfallet av spiksorteringen, och att använda användargränssnittet för att testa parameterinställningar i detektions- och clusteringalgotitmerna.


Kvalifikationer 

För anställningen krävs:

- Doktorsutbildning i neurofysiologi
- Civilingenjörsutbildning inom teknisk fysik eller matematik
- Tidigare erfarenhet av sortering av neuronala spiksignaler
- God nivå av oberoende och samarbetsskicklighet

Meriterande för anställningen är:
- Tidigare erfarenhet av principal komponent analys eller liknande kvantitativa metoder.

Övrig information 

Anställningen är tidsbegränsad  i 2 månader på deltid/heltid 60-100% Intervjuer påbörjas i oktober. Önskat startdatum är så snart som möjligt. 

Såhär söker du:

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu