Ljus-, ljud- och scentekniker jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Ljus-, ljud- och scentekniker i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Teknisk produktionsledare

Konferenstekniker
Läs mer Dec 13
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
LU Konferens, en avdelning inom sektionen LU Service vid Lunds universitet, har 11 anställda konferenssamordnare och konferensvärdar.

Varje år genomförs mellan 300 och 400 evenemang som kan vara fysiska, digitala eller hybrida. Alla evenemang har Lunds universitet eller någon av universitetets samarbetspartners som värdar. LU Konferens genomför större konferenser och kongresser i undervisningslokaler eller i anläggningar utanför universitetet. 

Vi har blivit väldigt bra på det vi gör och ligger i framkant när det gäller produktion av digitala möten, hybridevent, live-sändningar och arrangemangsfilmer. Nu söker vi en Teknisk produktionsledare som ska ansvara för samordning, detaljplanering och operativt genomförande av teknisk produktion dvs ljud, ljus, bild, filmning/live-streaming och hybridlösningar till olika sorters arrangemang; konferenser, kongresser, seminarier, live-sända debatter, examensceremonier och andra akademiska högtider, mm.

Vi söker dig, strukturerade, lösningsorienterade, flexibla och socialt kompetenta person för att driva detta arbete framåt. I arbetet samarbetar du med våra projektledare, tekniker, konferensvärdar, leverantörer och kunder varför en hög känsla för service är ett måste. Du kommer att arbeta i en internationell miljö och det är därför självklart för dig att kommunicera på både svenska och engelska, i såväl tal som i skrift. Du förstår att olika kulturer, yrkesroller och relationer påverkar hur du kommunicerar med deltagare och kunder.

 

Arbetsuppgifter
Som produktionsledare har du ett helhetsansvar för planeringen av den tekniska produktionen. Du ansvarar för detalj- och resursplanering, driftsledning samt operativt genomförande av tekniklösningen vid olika sorters arrangemang, vilket innebär att:

- delta i produktionsmöten med projektledare, kunder och tekniker
- detaljplanera och hyra in teknik
- planera resurser och boka tekniker
- skapa körschema och ansvara för driften av arrangemang
- samla in och få ordning på presentationsmaterial (PPT, film etc.) för arrangemang
- vid behov utföra zoomtester inför digitala/hybridarrangemang
- ansvara för vårt tekniklager, packa och packa upp teknik samt boka transporter

Under arrangemangen ska du vara på plats för att leda produktionen, vilket innebär uppstart med kund och tekniker vid enkla arrangemang och att agera ”studioman” vid mer komplexa arrangemang. Du kan också behöva agera ljud- och bildtekniker vid behov.

Efter arrangemangen ansvarar du för att filmat material hanteras på rätt sätt samt att all teknik packas ner, transporteras till rätt plats. Du ansvarar även för uppdatering av mjukvara i de datorer, mixerbord och annan teknik som behöver uppdateras löpande. Det gäller att ha koll på all teknik; allt ska vara i ordning och om alla hjälps åt så brukar det ordna sig.

Du kommer att ha mycket frihet under ansvar och måste således kunna ta initiativ, självständigt driva arbetet framåt, fråga när du inte förstår eller vända dig till ditt egna nätverk för att få svar. Vi värdesätter samarbetsförmåga, prestigelöshet, kommunikativ förmåga och struktur. 

 

Kvalifikationer
Vi arbetar ständigt för att förbättra arbetsmiljön och vi behöver alltid nya förmågor, nya tankar, nya erfarenheter och nya idéer. Vi behöver någon som vill bidra, göra skillnad och göra oss bättre. 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

- utbildning inom teknisk produktion/scenproduktion eller annan utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser relevant
- flerårig, dokumenterad arbetslivserfarenhet som teknisk produktionsledare till arrangemang
- flerårig vana att resursplanera teknik och personal samt leda driften inför, under och efter arrangemang
- dokumenterad erfarenhet av att agera ljud/bildtekniker till arrangemang
- kunna tala och skriva svenska obehindrat
- kunna tala och skriva engelska obehindrat
- goda kunskaper i Office-paketet (Outlook, Word, Excel) och i presentationsprogram som PowerPoint och Keynote
- inneha B-körkort
- god samarbetsförmåga
- hög serviceförmåga

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

- arbete i lagerhanteringssystemet Rentman
- arbete i Filemakerbaserade bokningssystem
- arbete med vetenskapliga arrangemang
- upphandlingar och har arbetat inom en statlig eller kommunal myndighet

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och hur du kan komplettera övriga i arbetsgruppen. 

Övrigt
Rekryteringen avser en tillsvidareanställning om 100 % med tillträdesdatum 2024-03-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 
Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

 
Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven och varför du är intresserad av anställningen samt ett CV.

Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av examen, betyg, intyg, rekommendationsbrev, uppgifter till referenser etc).

Lunds universitet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. 

LU Service är en sektion inom universitetets gemensamma förvaltning och erbjuder såväl tjänster som produkter till universitetets verksamheter. LU Service består av sex avdelningar som arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder. LU Service har ca 270 medarbetare.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

AV-tekniker, två anställningar

AV-tekniker
Läs mer Sep 27
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
I samband med byggandet av Forum Medicum tar Medicinska fakulteten nu tar ett samlat grepp om AV-miljön på samtliga lokaler inom fakulteten.

Uppdraget för samordning har getts till Bibliotek och IKT enheten. Enheten genom avdelningen MedIT erbjuder professionellt, lättillgängligt, kontaktskapande IT-stöd med hög servicenivå inom ramen för den tekniska infrastrukturen för att stödja anställda på Medicinska Fakulteten.

Som AV-tekniker förutom deltagande i hantering av nuvarande utrustning i fakultetsgemensamma lokaler, inkl. utbildningslokaler kommer du deltar i planering av fakultetskoordinering inför förnyad AV-utrustning. Du kommer även bidra till uppbyggande av en AV-tjänstekatalog för att klargöra vad som ingår i den gemensamma servicen till fakultetens brukare. Du kommer på sikt även ingå i en samordningsgrupp som specialiserar sig på projektering, upphandling, inköp och design av audiovisuell utrustning som är tillgänglig som stöd för hela LU.

Enheten värnar om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra där vi tillsammans skapar en miljö för utveckling och stimulans. Arbetsmiljö och säkerhet är integrerat i allt vi gör och är en naturlig del i verksamhetsplaneringen.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter
I rollen som AV-tekniker kommer du att jobba med AV-support/service. Du ansvarar för den AV-tekniska utrustningen. Du ansvarar för att löpande driftsäkra och underhålla all teknisk utrustning samt allmänna ytor och göra felanmälan vid behov. Även inköps- och projekteringsarbete förekommer.

Du kommer även att få ansvara för demonstration av den tekniska utrustningen. En förutsättning för tjänsten är att du kan arbeta i både MacOS- och Windows. Lokalerna används främst internt av kollegor och medarbetare.

Vanliga uppgifter:

- Ge stöd vid användning av teknik i lärosalar, konferensrum och videokonferensanläggningar.
- Planera och genomföra inspelningar och direktsändningar av till exempel föreläsningar och dylikt samt poddar.
- Felsöka, ställa diagnos och bedöma insatser för eventuella åtgärder i den dagliga driften av AV-utrustning.
- Ingå i fakultetens support för AV-system.
- Vara delaktig i planering av underhåll och upprättande av AV-teknikförsörjningsplan samt tjänstekatalog.
- Arbeta proaktivt med underhåll enligt teknikförsörjningsplan.
- Utforma och sammanställa användarvänligt material och hjälpinformation till användare. 
- Hänvisa medarbetare och studenter till information, stöd och supportmaterial som finns kring AV-teknik.
- Delta i projekterings- och inköpsarbete

Uppdraget innebär arbete på fakultetens fyra forsknings- och utbildningscentra som är placerade i Malmo? och Lund. AV-tekniker rapporterar direkt till avdelningschefen.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

- god erfarenhet av arbete med AV-support
- du är en god pedagog och har fokus på användarvänlighet
- goda kunskaper inom PA-teknik, presentations-/projektionsteknik samt videokonferenssystem och distansmötesteknik
- goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska
- vi ser din samarbetsförmåga inom arbetslaget som en självklarhet
- du är strukturerad, noggrann och trivs med eget ansvar
- du är serviceinriktad, initiativtagande, logiskt tänkande och lösningsorienterad

Meriterande för anställningen är:

- erfarenhet av professionell ärendehantering inom en större organisation, speciellt i ServiceNow
- kunskaper inom kamera- och videoproduktionsteknik samt ljudteknik
- programmeringskunskaper i Crestron, Extron och/eller Biamp
- erfarenhet av rådgivning och projektering
- dokumentationsvana (kräver god svenska)

Övrigt
Anställningen gäller tillsvidare och är på 100 %. Önskat tillträdesdatum är den 20221201 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven, varför du är intresserad av anställningen samt ett CV. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av examen, betyg, intyg, rekommendationsbrev, uppgifter till referenser etc).

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Hörseltekniker till Skolstöd, Lund

Ljudtekniker
Läs mer Dec 13
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Skolstödsenheten inom verksamhetsområdet Specialskola inrättades 1 januari 2019 som ett led i ett myndighetsövergripande förändringsarbete och omfattar för närvarande cirka 60 medarbetare.
Vi söker nu en hörseltekniker med 20% vaktmästeri till skolstödsenheten med placering i Lund som kommer primärt att arbeta på en utav våra skolor, Östervångskolan.

Skolstödsenheten säkerställer ett ändamålsenligt verksamhetsstöd för våra skolor och ansvarar för samordningen av myndighetsgemensamma områden som skolkök, vaktmästeri och arbetet med specialskolornas löpande skoladministration.

Det som utmärker Östervångskolan är att våra elever får undervisning i en teckenspråkig miljö. Här får eleverna möjlighet att utveckla sina två eller fler språk, sina kunskaper och sin självkänsla i en unik och rik teckenspråkig miljö. Alla ska kunna samverka med varandra, elever och lärare.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett väl inarbetat team spritt över landet där utbyte av erfarenhet och kunskap är en självklarhet. I dina arbetsuppgifter som hörseltekniker ingår enklare service av hörapparater, reparation/installation av hörseltekniska hjälpmedel samt dess tillbehör. Du kommer även att ansvara för varseblivning i skola, elevboende och kontor. Du kommer att ha placeringsort i Lund med huvudansvar för våra skolor och kontors hörseltekniska installationer, resor i andra regioner förekommer. Du kommer att arbeta direkt mot elev samt lärare och övrig personal inom SPSM. Du är drivande och tar fram hörseltekniska lösningar i samråd med personal med fokus på pedagogik. Målet för oss är att tekniken inte ska begränsa. Du kommer även att utbilda vår personal och elever i användning av våra hörseltekniska lösningar. Övrig stöttning i hörseltekniska frågor förekommer.

20% av tjänsten kommer förläggas med arbete inom vaktmästeri på skolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Gymnasieutbildning med inriktning mot elektronik/data eller likvärdigt
• Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat inom hörselområdet/AV-utrustning eller som vi bedömer likvärdigt.
• Goda kunskaper i Microsoft Office
• God förmåga att formulera dig i skriven svenska
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med hörseltekniska hjälpmedel, hörselslinga, varseblivning, mikrofonteknik, kanalplanering och hörselteknisk mätutrustning.
• Kunskap i svenskt teckenspråk
Om Du inte har kunskap i svenskt teckenspråk ska Du vara beredd att lära Dig.
• Ett stort teknikintresse och fokus på att hitta rätt lösningar ser vi som en förutsättning för att klara arbetet.
• Erfarenhet av arbete med ljudmiljö
• Erfarenhet av arbete i undervisningsmiljö
• Kunskaper i engelska

Personliga egenskaper:
• Du är engagerad i ditt arbete
• Du skapar goda samarbetsrelationer med såväl medarbetare som chefer
• Du är prestigelös, serviceinriktad och lyhörd för verksamhetens behov
• Du är pedagogiskt lagd
• Du är självgående, strukturerad och har ett driv att hitta tekniska lösningar
• Du har god prioriteringsförmåga

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Konferenstekniker (tekniker)

Konferenstekniker
Läs mer Nov 10
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Arbetsuppgifter

På Lunds universitet hålls alla typer av möten: fysiska, hybrider, ceremonier, seminarier och online-möten.

Dessa möten behöver teknik och en tekniker som förstår sig på tekniken. Det är där du kommer in i bilden. I rollen som konferenstekniker är du ansvarig för att tekniken fungerar, att talarna hörs och att presentationer syns. Du fixar så att talare kan delta via Zoom, ljussätter och har ansvar för logistikplanering så att tekniken riggas, transporteras och lagras på ett bra sätt. Alla möten är olika, behöver olika teknik och ibland har du ansvar för tekniken i flera möten, samtidigt. Det är viktigt att du är flexibel, noggrann och systematisk för att klara av att arbeta hänga med i det höga tempot, i en komplex och ombytlig miljö, i olika lokaler, med många människor och varierande, tekniska lösningar.

Vi söker alltså en tekniknörd som också måste behärska både service och samarbete. Vi jobbar tillsammans, för att hjälpa andra. Glöm inte det när tempot blir högt, dagarna blir långa och kabeldragningarna längre.

Du är generalist, kan mycket om mycket och har stort intresse av mötes- och evenemangsteknik. Du kommer att arbeta med såväl anställda som med inhyrda tekniker och behöver därför kunna ta dig an olika tekniska arbetsuppgifter, under olika typer av evenemang, samt ta ledning när det behövs. Du är den som kompletterar om något fattas och löser om något strular.

Lund universitet håller möten för- och med människor från olika delar av världen och du måste därför kunna konversera på både svenska och engelska. Du kommer att arbeta tillsammans med ett gäng likasinnade tekniker som inte tvekar att hjälpa till och som vet värdet av att samarbeta.

För att vara aktuell för tjänsten ska du

- ha dokumenterad erfarenhet av teknikriggning och genomförande som konferenstekniker under olika typer av arrangemang med upp till flera hundra deltagare (på plats eller online), där det ofta krävs avancerade tekniklösningar.
- ha dokumenterad erfarenhet av arbete med ljud-, bild och ljusteknik
- ha grundläggande kompetens av AV över IP
- ha vana att arbeta med Zoom & Zoom Webinar samt videokonferensteknik
- ha Dante certifikat, level 2
- vana av att anlita och arbetsleda inhyrda tekniker
- vara social, självgående med kundfokus och hög servicekänsla
- vara noggrann, strukturerad och stresstålig
- kunna arbeta självständigt efter givna förutsättningar men också arbeta i grupp
- obehindrat tala och skriva svenska och obehindrat tala engelska
- behärska Powerpoint och Keynote
- ha grundläggande kunskaper i Office-paketet
- ha B-Körkort.

Det är meriterande om du har

- utbildning eller arbetslivserfarenhet inom tekniskproduktion som arbetsgivaren bedömer relevant
- erfarenhet av arbete som ljudtekniker med live-musik
- erfarenhet att arbeta i Rentman
- dokumenterad erfarenhet av produktionsledning av olika typer av evenemang.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, och 6 månaders provanställning kan komma tillämpas.Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

LU Service är en sektion inom universitetets gemensamma förvaltning och erbjuder såväl tjänster som produkter till universitetets verksamheter. LU Service består av sex avdelningar som arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder. LU Service har ca 270 medarbetare.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Ljud/Scentekniker

Scentekniker
Läs mer Okt 11
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?
Om oss
Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare.

En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

Inom verksamhet Kultur finns Kulturskola, Lunds Konsthall, kontakt med det fria kulturlivet, barn och ungdomskultur, och så klart enheten Scener. Kultur är också ansvariga för vissa arrangemang under året, såsom Sommarlund och Kulturnatten

Vi är idag ett team på sju tekniker som arbetar med teknisk produktion för alla typer av live evenemang såsom teaterföreställningar, konferenser, konserter och dans. Vi driver tre anläggningar, Folkparken, Lunds stadsteater och Stenkrossen med sammanlagt fyra scener. Vi bygger, river , kör föreställningar och tar del i de konstnärliga processerna när det behövs.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att ta del av verksamheten främst i Folkparken men du kommer också vara en del av teamet som arbetar på våra övriga scener. I Folkparken driver vi scenen Rotundan som till störst del är en konsert- och orkesterscen. Där kommer du ansvara för arbetet med Scenen och ljudet innan, under och efter produktion. I arbetsuppgifterna ingår även att agera ljud/scentekniker på de andra scenerna. Du kommer vara med och bidra  i utvecklingsarbetet av Rotundan.

Övrigt förekommande arbetsuppgifter är att underhålla scentekniksutrustning. Ytterligare en arbetsuppgift är att ha dialog och planera med de orkestrar som hyr in sig i huset.

Sommartid arbetar vi mycket med utomhusverksamhet vilket också förekommer under andra delar av året. Vi scentekniker har en stor del av planering och genomförandet av de event som genomförs utomhus.

Arbetstiden är förlagd till vardagar, kvällar och helger samt helgdagar.

Vi söker dig som
- har en minst tvåårig ljudteknisk utbildning eller motsvarande

- har erfarenhet av arbete som ljudtekniker i scenbranschen

- har erfarenhet av arbete inom det teatertekniska fältet och produktionsprocesser

- har erfarenhet av tekniskt arbete och produktion

- har erfarenhet av att arbeta med musik och musiker och ungdomar

Har du arbetat med orkestrar är det meriterande och att ha arbetat med streaming ses också som meriterande.

Du är genuint intresse för teknik och att arbeta fram de bästa förutsättningarna för evenemang. Du gillar scenkonst, att jobba i team där alla är viktiga och behandlas med omtanke och respekt. Du har ett helhetsperspektiv, är bra på att planera och prioritera samt van vid arbete i högt tempo. Du gillar att ta ansvar och du lägger stor vikt vid kommunikation.

Ansök nu

Scentekniker - Ljud & Ljus

Scentekniker
Läs mer Okt 13
DWT Consulting är ett mindre konsultbolag som just nu expanderar. DWT har sina kunder främst i Stockholm, men även i Göteborg och Malmö. Vi arbetar både mot myndigheter och privata aktörer. Som anställd hos oss så arbetar man främst ute hos kund, men även inhouse projekt förekommer.
Kunden skulle behöva hjälp av en Scentekniker som ska hantera ljud och bild presentationer i deras Auditorium.
Möten sker ofta i hybridform. Tekniker skall få all teknik att fungera över Zoom samtidgit som det ska fungera väl för de deltagare vi har på plats i rummet.Testkörning ihop med stakeholder och att sedan övervaka och hantera mötet vilket kan inkludera att styra en Powerpoint, ladda upp filer, sätta samman justerade presentationer.
Uppgiften innefattar att planera och förbereda rummet tillsammans med stakeholders, ensam ställa det fysiskt i ordning till den möblering samt den teknik som krävts.
När mötet är avklarat ”river” man upp och återställer rummet till dess ursprungsuppsättning så att det i mellantiden kan nyttjas som vanligt mötesrum ifall det skulle behövas. Man är då ansvarig för att hela mötet ska flyta och fungera felfritt
Systemet som används i auditorium är Cresto. Erfarenhet av detta är meriterande.

Ansök nu

Konferenstekniker (tekniker)

Konferenstekniker
Läs mer Sep 23
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


LU Service är en sektion inom universitetets gemensamma förvaltning och erbjuder såväl tjänster som produkter till universitetets verksamheter. LU Service består av sex avdelningar som arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder. LU Service har ca 270 medarbetare.Av dessa ca 270 medarbetare jobbar exakt 18 med mötes- och konferensarrangemang.

Nu vill de ha tillökning i familjen och söker därför en

Konferenstekniker till Gamla Biskopshuset, Lunds universitet
Gamla Biskopshuset är en gammal, pampig byggnad med högt till tak, breda stentrappor, knarriga golv, stuckaturer och många porträtt på väggarna. Där kommer du att hänga. Huset används som mötes- och representationshus för universitetet med deltagare från hela världen, med allt ifrån mindre möten till kungamiddagar. Då middagar kan bli sena och möten kan hållas tidigt är din arbetstid, vid behov, förlagd till såväl kvällar som tidiga morgnar.

I Gamla Biskopshuset hålls fysiska möten, digitala möten, hybridmöten, disputationer, streaming och webbinarier. Huset står inför en stor uppdatering av digital mötesteknik och du kommer att delta i arbetet med att ta fram tekniklösningar [EW1] och senare ansvara för att underhålla, använda och hålla ordning på tekniken.

Rollen som tekniker
Konferensteknikern har ansvar för husets AV-teknik. Du ska hantera uppstarter av möten och ha ordning på tekniklagret samt hjälpa till med planering av evenemang i huset. Du ska även fixa inhyrd teknik eller tekniker vid behov. I rollen ingår att hjälpa många stressade och frustrerade människor som inte riktigt har koll på det tekniska. Så ta ett djupt andetag och agera professionellt; du finns som ett stöd och en service. Glöm aldrig det.

18 kollegor väntar på dig
Du som blir anställd kommer att ha stöd av ett stort gäng projektledare, samordnare, konferensvärdar och likasinnade tekniknördar som tillsammans försöker få ihop så bra möten och konferenser som möjligt trots pandemi, ekonomi, tajta deadlines och snabba vändningar. Många kollegor arbetar där möten hålls, över hela Lunds universitet, men du kommer i första hand att vara stationerad i Gamla Biskopshuset, tillsammans med samordnare och konferensvärdar.

För att vara aktuell för tjänsten ska du

-    ha dokumenterad erfarenhet av arbete som konferenstekniker och teknikriggning
-    ha grundläggande kompetens av AV över IP
-    ha vana att arbeta med Zoom & Zoom Webinar samt videokonferensteknik
-    ha Dante certifikat, level 2
-    ha dokumenterad erfarenhet av att anlita och arbetsleda inhyrda tekniker
-    vara social, självgående med kundfokus och med hög servicekänsla
-    kunna arbeta självständigt efter givna förutsättningar men också arbeta i grupp
-    vara noggrann med välutvecklat ordningssinne
-    obehindrat tala och skriva svenska samt obehindrat tala engelska
-    behärska Powerpoint och Keynote
-    ha grundläggande kunskaper i Office-paketet
-    ha B-Körkort

Det är meriterande om du har

-    utbildning eller arbetslivserfarenhet inom teknisk produktion som arbetsgivaren bedömer  relevant
-    erfarenhet av arbete som ljudtekniker med live-musik
-    ha dokumenterad erfarenhet av produktionsledning av olika typer av evenemang med upp till hundra deltagare
-    erfarenhet att arbeta i Rentman

Övrigt

Provanställning kommer eventuellt att tillämpas.

Placerad inom sektionen LU Service, avdelningen LU Konferens med huvudsaklig arbetsplats i Gamla Biskopshuset.

Oregelbunden arbetstid förekommer med jämna mellanrum (främst tidigare morgnar och sena kvällar, sällan helg).Universitet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Teknisk koordinator

Konferenstekniker
Läs mer Jan 18
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


LU Service är en sektion inom universitetets gemensamma förvaltning och erbjuder såväl tjänster som produkter till universitetets verksamheter. LU Service består av sex avdelningar som arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder. LU Service har 245 medarbetare.LU Konferens är Lunds universitets avdelning för planering, produktion och genomförande av olika typer av evenemang.

Det kan vara allt från det lilla till det stora, mer komplexa, mötet med avancerade tekniklösningar och flera hundra gäster. Evenemangen är i huvudsak förlagda till Lunds universitet och/eller har universitetet som värd. Med helheten i fokus koordinerar vi bokning av lokaler, förtäring, teknisk produktion, deltagarhantering mm.

LU Konferens ansvarar även för verksamheten i Gamla Biskopshuset, som är Lunds universitets representationshus.

Just nu arbetar LU Konferens i huvudsak med hybrid- och digitala evenemang. Många evenemang liknar direktsända tv-produktioner.

Som teknisk koordinator ingår du i ett team om ca 10 personer som arbetar med planering och koordinering av evenemang. Det kan vara allt ifrån mindre möten till digitala konferenser och komplexa kongresser.

Vi söker dig som har flerårig vana att arbeta projektorienterat med koordinering av tekniklösningar, till olika typer av evenemang. Du är van att arbeta med koncept för digital- och hybridmöten men såklart också med teknikstöd till evenemang med stor publik.

Du är van att arbeta med kundkontakter. Du är bra på att identifiera kundens förväntningar och behov samt erfarenhet av varierade tekniska lösningar så du kan presentera ett fungerande och effektivt koncept för kunden.

Du är van att arbeta i team med både kollegor och leverantörer och du har förmågan att överlämna ett tydligt projekt vidare till genomförande. Vid behov kan du gå in och arbeta operativt med teknisk produktion på plats där du till exempel hjälper talare med presentationsprogram som PowerPoint och Keynote samt med flödet i produktionen.

Som person är du lösningsorienterad, strukturerad och stresstålig. Arbetet är ofta i högt tempo och det kan tidvis vara fysiskt krävande

I arbetet möter du människor från olika delar av världen, varför du måste kunna tala engelska obehindrat. Dokumentation samt kund- och leverantörskontakter sker framförallt på svenska så du behöver behärska svenska obehindrat i såväl tal som skrift. I arbetet ingår administrativa arbetsuppgifter varför du måste behärska Office-paketet såsom Word, Excel och Outlook.

Det är meriterande om du arbetat med akademiska konferenser och kongresser.

Arbetstiderna är företrädesvis dagtid på vardagar men kan stundtals variera – med långa dagar, tidiga morgnar och sena kvällar – då arbetet anpassas efter beställarnas behov.

Med anledning av det rådande läget i världen arbetar vi för fullt med att utveckla, förbättra och effektivisera avdelningens tjänster. Detta arbete kommer du att vara delaktig i så det är meriterande om du har vana att arbeta med utveckling av digitala- och hybridtjänster för evenemang. LU Konferens är i ständig förändring och dina tankar, erfarenheter och åsikter kommer att vara viktiga.

Kvalifikationer

Krav

• ha dokumenterad flerårig vana att arbeta projektorienterat med evenemang (främst ljud- , ljus-, och bildteknik, streaming, film, hybrid- och digitala evenemang)
• ha erfarenhet av arbete med teknikorienterade arrangemang, såsom kongresser och events
• van att arbeta för att ta fram koncept utifrån kundens förväntningar och behov
• van vid leverantörskontakter
• ha arbetat som ljudtekniker vid arrangemang med fler än 200 deltagare samt ansvarat för komplexa tekniklösningar
• obehindrat tala och skriva svenska och obehindrat tala engelska
• behärska Powerpoint och Keynote
• ha grundläggande kunskaper i Office-paketet.

Meriterande

• utbildning, med fokus på projektledning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
• vana att arbeta med utveckling av digitala- och hybridtjänster för evenemang
• erfarenhet av arbete med akademiska konferenser och kongresser

Övrigt 

Provanställning sex månader kommer eventuellt att tillämpas.Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Filmning- och streamingtekniker

Konferenstekniker
Läs mer Jan 18
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


LU Service är en sektion inom universitetets gemensamma förvaltning och erbjuder såväl tjänster som produkter till universitetets verksamheter. LU Service består av sex avdelningar som arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder. LU Service har 245 medarbetare.LU Konferens är Lunds universitets avdelning för planering, produktion och genomförande av olika typer av arrangemang såsom; konferenser, kongresser, ceremonier osv.

Arrangemangen är i huvudsak förlagda till Lunds universitet och/eller har universitetet som värd. Med helheten i fokus koordinerar vi bokning av lokaler, förtäring, teknisk produktion, deltagarhantering mm.
Just nu arbetar LU Konferens i huvudsak med hybrid- och digitala evenemang. Många evenemang liknar direktsända tv-produktioner.
LU Konferens ansvarar även för verksamheten i Gamla Biskopshuset, som är Lunds universitets representationshus.

Som filmning- och streamingtekniker ingår du i ett team om ca 10 personer som arbetar med planering och koordinering av evenemang förlagda till Lunds universitet eller med Lunds universitet som värd. Det kan vara allt från det lilla till det stora, mer komplexa, mötet med avancerade tekniklösningar och flera hundra gäster.

Rollen som filmning/streamingtekniker är mångfasetterad. Du behöver ha bred erfarenhet av många olika typer av evenemang, allt från konserter till konferenser och digitala möten. Till många av de evenemang som vi genomför behöver filmning/streamingtekniker kunna filma, bildproducera och ansvara för live-streaming samtidigt. Du behöver vara självgående och kunna hantera hela flödet från förberedelse, riggning av teknik samt efterbearbetning av filmat material.

Du ingår i ett team som arbetar tillsammans under evenemangen. Som person är du kommunikativ med god samarbetsförmåga samt stort kundfokus. Du behöver också ha mycket god simultankapacitet, vara lösningsorienterad, strukturerad och stresstålig. Arbetet är ofta i högt tempo med flera parallella projekt samtidigt och det kan vara fysiskt krävande.

I arbetet möter du människor från olika delar av världen, varför du måste kunna tala engelska obehindrat. Dokumentation samt kund- och leverantörskontakter sker framförallt på svenska så du behöver obehindrat behärska svenska i såväl tal som skrift. I arbetet ingår administrativa arbetsuppgifter varför du måste behärska Office-paketet såsom Word, Excel och Outlook.

Arbetstiderna är varierande – det kan vara långa dagar, tidiga morgnar och sena kvällar – då arbetet anpassas efter beställarnas behov.

Kvalifikationer

Krav

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

• Kunna filma, bildproducera och ansvara för live-streamen samtidigt under ett evenemang
• ha minst tre års dokumenterad erfarenhet av arbete med videoproduktion och webb-streaming för olika sorters livearrangemang såsom konferenser, konserter, debatter, ceremonier, seminarier osv.
• erfarenhet av arbete med PTZ kamerasystem och controllers såsom Panasonic 130, Blackmagic live-produktion mixer såsom ATEM Constellation med advanced panel, inspelningsenheter såsom Hyperdeck, AJA encoders/convertors mm.
• kunna rigga upp/ner hela teknikkedjan för videoproduktionen och live-streaming i lokaler med skiftande förutsättningar.

• kunna redigera och efterhantera film i form av:
  - klippa upp en film från ett arrangemang i ett antal mindre filmer
  - lägga in namnskyltar, startbilder/introvinjetter
  - ladda upp material till spellistor på YouTube
  - kapitelindela filmmaterial på YouTube
  - redigera och leverera filmer anpassade för sändning på t ex UR

• vara kommunikativ med god samarbetsförmåga samt stort kundfokus
• ha mycket god simultankapacitet, vara lösningsorienterad, strukturerad och     stresstålig
• ha erfarenhet av Adobe produkter som Photoshop och Premiere
• behärska Powerpoint och Keynote
• behärska Office-paketet
• obehindrat tala och skriva svenska och obehindrat tala engelska
• ha B-körkort
• Du ingår i ett team som arbetar tillsammans under evenemangen. Som person är du kommunikativ med god samarbetsförmåga samt stort kundfokus. Du behöver också ha mycket god simultankapacitet, vara lösningsorienterad, strukturerad och stresstålig. Arbetet är ofta i högt tempo med flera parallella projekt samtidigt och det kan vara fysiskt krävande. 

Meriterande

Det är meriterande om du har:

• en utbildning inom mediaproduktion eller teknisk produktion som arbetsgivaren bedömer relevant
• tidigare arbetat med videokonferensverktyget Zoom/Zoom Webinar
• erfarenhet av att arbeta i Lunds universitets lokaler
• erfarenhet av arbete med teknisk produktion till akademiska arrangemang såsom vetenskapliga kongresser/konferenser och ceremonier

Övrigt

Till ansökan ska tre olika referensprojekt presenteras som är genomförda under de senaste två åren (2018-2020).

Referensprojekten ska vara (länkar för att kunna ta del av projekten ska bifogas):
- Tre olika projekt som är filmade och bildproducerade live av den sökande samt en kort presentation av respektive projekt och vilken roll den sökande haft i produktionerna.
- Ett av projekten ska vara konsert och ett av projekten ska vara av konferenstyp och innehålla presentationer.

Den sökande ska också kunna lämna referenspersoner.

6 månaders provanställning kommer eventuellt att tillämpas.Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Kongresstekniker

Konferenstekniker
Läs mer Maj 3
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


LU Service är en sektion inom universitetets gemensamma förvaltning och erbjuder såväl tjänster som produkter till universitetets verksamheter. LU Service består av sex avdelningar som arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder. LU Service har 245 medarbetare.Tjänsten är förlagd till avdelningen LU Konferens.

Teknisk koordinator/tekniker till LU Service, avdelning LU Konferens

LU Konferens är Lunds universitets avdelning för planering och produktion av olika typer av evenemang såsom; konferenser, kongresser, ceremonier, middagar, prisutdelningar, symposier. Evenemangen är i huvudsak förlagda till Lunds universitet och/eller har universitetet som värd. Med helheten i fokus koordinerar ví bokning av lokaler, förtäring, tekniskproduktion; ljud-, ljus- och bildlösningar, filmning/streamíng, konferenswebbsidor, deltagarregistrering, konferensmaterial, konferensvärdar, mm.

LU Konferens ansvarar även för verksamheten í Gamla Bískopshuset, som är Lunds universitets representationshus.

Som teknisk koordinator/tekníker ingår du i ett team om sju personer som arbetar tillsammans med olika delar evenemangsprojekt.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta projektorienterat med praktisk planering och koordinering av teknisk produktion till evenemang; ljud, ljus, bild, streaming, videokonferens och filmning. Det är viktigt att du tänker på helheten kring tekniklösningar och är van att leverera efter givna förutsättningar. Du kommer att hantera flera parallella evenemang i olika faser så du måste ha ett strukturerat arbetssätt och vara van att kommunicera med många olika íntressenter; leverantörer, tekniker och beställare. Att skapa tidplaner, boka utrustning och personal, planera logistik, arbetsleda tekniker och hålla deadlines utgör en stor del av tjänsten.

I arbetet möter du människor från olika delar av världen, varför du måste kunna tala engelska obehindrat. Dokumentation samt kund- och leverantörskontakter sker framförallt på svenska så du behöver obehindrat behärska svenska i såväl tal som skrift. I arbetet ingår administrativa arbetsuppgifter varför du måste behärska Office-paketet såsom Word, Excel och Outlook.

Förutom erfarenhet i rollen som teknisk koordinator behöver du också ha flerårig erfarenhet av praktiskt arbete som ljud och AV-tekniker. Som ljudtekniker behärskar du arbete med live-ljud för tal till arrangemang med fler än 200 deltagare. Du är van att använda Yamaha dígitala mixerbord, trådlösa mikrofonsystem, panelmíkar och olika typer av högtalaranläggningar. Som AV-tekniker är du van att hantera olika datorer, PC och Mac, presentationsprogram såsom Powerpoint och Keynote, bildmixers som Roland VR-50, rigga projektorer och projektionsdukar, agera bildtekniker och hjälpa talare med visning av presentationer, filmmaterial, mm under arrangemang.

I tjänsten ingår det även att ansvara för att vår evenemangsteknik är uppdaterad och fungerar som den ska.

Arbetstiderna är varierande - det kan vara långa dagar, tidiga morgnar och sena kvällar - då arbetet anpassas efter beställarnas behov.

Som person är du lösningsorienterad, strukturerad och stresstålig med stort kundfokus. Arbetet är ofta i högt tempo, det kan vara fysiskt krävande och innebär regelbundet arbete på obekväm arbetstid.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

- ha dokumenterad flerårig erfarenhet av arbete som teknisk koordinator för olika typer av arrangemang; konferenser, kongresser, middagar, ceremonier, mm (främst ljud-, ljus-, och bildteknik, streaming, filmning och videokonferens)
- ha vana att arbeta med flera parallella evenemang på samma gång
- ha vana att hanterat kund- och leverantörskontakter
- ha flerårig erfarenhet av arbete som ljudtekniker och AV-tekniker vid arrangemang  med mer än 200 deltagare
- ha erfarenhet av arbete med teknisk produktion till akademiska arrangemang såsom vetenskapliga kongresser/konferenser och ceremonier
- kunna arbeta självständigt efter givna förutsättningar men också arbeta i grupp
- ha erfarenhet av att introducera och arbetsleda personal (framförallt inhyrd tekniker)
- obehindrat tala och skriva svenska och obehindrat tala engelska
- behärska Powerpoint och Keynote
- ha grundläggande kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande om du har:

- utbildning inom teknisk produktion/projektledning, som arbetsgivaren bedömer   relevant
- erfarenhet av att arbeta i Lunds universitets lokaler
- tidigare arbetat inom statlig myndighet
- vana av arbete i bokningssystemet Lega Online
- erfarenhet av arbete som ljudtekniker med live-musik

Anställningen avser tiden 2019-08-12--2020-12-20.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Junior Testingenjör inom Audio till Axis Communications

Ljudingenjör
Läs mer Mar 4
Älskar du teknik, innovation och kvalitet? Tänker du alltid stort och öppet, samt ser att framgång nås tillsammans? Axis är ett världsledande företag inom nätverkskameror och övervakningssystem som befinner sig i en starkt expansiv fas - vilket ger dig stora möjligheter till utmaningar och utveckling! För omgående behov inom Testavdelningen söker vi nu profiler som brinner för testning, applikationer och teknik! Det kommer till en början vara ett konsultuppdrag på Poolia, med stora möjligheter för att sedan bli en anställning direkt på Axis Communications. Sök idag, vi arbetar med ett löpande urval.

Arbetsuppgifter
Som junior testingenjör kommer du främst arbeta med testning av olika webapplikationer till produkter inom Audio och Access Control. Du kommer att arbeta team bestående av flera olika kompetenser, vilket gör att samarbete och kommunikationsförmåga är av högsta vikt. Förståelse och erfarenhet av Scrum är också meriterande.

För att trivas i rollen krävs att du tycker om att arbeta i grupp. Vidare krävs god samarbetsförmåga. Du ska gilla att arbeta i ett ungt team i en öppen och dynamisk miljö, i en roll med goda framtidsutsikter.

Vi söker dig som:
Vi söker dig som har god kunskap inom mjukvarutestning och applikationslagret. Du är utbildad högskoleingenjör, civilingenjör eller motsvarande.
Som person är du kreativ, detaljorienterad, ansvarstagande och prestigelös med god social förmåga. Arbetet som testingenjör innebär mycket frihet och självständighet, vilket förutsätter att du är drivande och tar egna initiativ.
Det är meriterande om du har kunskap inom några av följande områden:
• JavaScript
• Node.js
• React/Redux
• Python
• Linux
• GIT eller liknande versionshanteringssystem
Det är avgörande att du har djup kunskap inom Windows, samt att du har tidigare erfarenhet av mobila applikationer. Vi ser gärna att du har viss erfarenhet av programmering och därför har en förståelse för kod. Du har erfarenhet av Linux, vilket inte behöver vara genom utbildning eller i arbete, men ser gärna att du laddat ner det på din dator hemma och har ett stort intresse av att lära dig mer om det. Det är starkt meriterande om du har mer erfarenheter av Linux.

Som person är du social, driven och har god initiativförmåga. Att du är noggrann och strukturerad ser vi som en självklarhet liksom att du har ett starkt intresse för problemlösning. Arbete i grupp är en naturlig del av vardagen hos Axis, och därför läggs stor vikt vid samarbets- och kommunikationsförmåga. Ett öppet sinnesätt är avgörande för rollen.

Du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift, både svenska och engelska.
About Axis
Axis offers intelligent security solutions that enable a smarter, safer world. As the market leader in network video, Axis is driving the industry by continually launching innovative network products based on an open platform - delivering high value to customers through a global partner network. Axis has long-term relationships with partners and provides them with knowledge and ground-breaking network products in existing and new markets. Axis has more than 2,700 dedicated employees in more than 50 countries around the world, supported by a global network of over 80,000 partners. For more information about Axis, please visit our website www.axis.com.

Ansök nu

Verksamhetsledare anläggningen Folkparken

Scentekniker
Läs mer Dec 17
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region.

Kulturverksamheten omfattar enheterna kulturskola, konsthall, arrangemang och scener.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning för kommunens barn och unga i åldrarna 6-19 år. Förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, komposition och skrivande. Vi är idag cirka 70 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan i Lund.


ARBETSUPPGIFTER
Med start 2019 ska kulturverksamheten tillsammans ta Folkparken i Lund i bruk. Edmanska huset i Folkparken är en anrik byggnad belägen på Väster i Lund som varsamt renoverats och även kompletterats med paviljonger för delar av kulturskolans undervisning. I första skedet blir Folkparken framförallt repetitions- och konsertlokal för flera olika större orkestrar samt hemvist för kulturskolans dans-, teater- och cirkusundervisning. Längre fram kommer huset även att kunna utvecklas för att bli en arena för andra aktörer att tillfälligt hyra in sig i och göra publika evenemang och aktiviteter.

Nu söker vi dig som vill vara spindeln i nätet och delta i utvecklingen.

Som verksamhetsledare ansvarar du för den dagliga driften av kulturanläggningen Folkparken. Detta innebär allt ifrån bokning, avtalsskrivning, fakturering till medverkan under genomförande av föreställningar, konserter och möten och de uppgifter som är kopplade till det.
Samordning av lokalnyttjandet, samverkan och kommunikation med alla de olika aktörerna kommer att vara centrala delar i arbetet, men även problemlösning och praktiskt arbete i vardagen.

Den största aktören på anläggningen är Kulturskolan som du tillsammans med terminsvis planerar, strukturerar och säkrar genomförandet av ett antal repetitioner, konserter, undervisningstillfällen och föreställningar. I undervisningen och repetitionerna i huset under höst- och vårtermin deltar varje vecka omkring 750 barn och vuxna. I samband med kulturskolans konserter och föreställningar kommer huset att besökas av många fler.

Utöver dessa aktiviteter kommer tillfälliga aktörer att hyra lokalerna och kommer då att få service utifrån antagen taxa.

Runt dig på andra anläggningar inom kulturverksamheten, såsom Stenkrossen, Stadsteatern och Kulturskolan Lindebergska, har du ett antal drivna, erfarna kollegor och då karaktären på verksamhet i denna typ av anläggningar stundtals är intensiv men det också finns perioder av mindre aktivitet så stöttar ni varandra. Obekväma arbetstider förekommer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med några års erfarenhet av praktiskt arbete brett inom kulturområdet. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat i scen salong miljö, vara bekväm med olika sorters personer och grupper, serviceminded och en problemlösare. Vi ser gärna att du har relevant utbildning inom scenteknik eller liknande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då Folkparken står inför en nystart är du med från början och kan bidra.

Tillsvidareanställning
Heltid
Tillträde 190301 eller enligt överenskommelse


ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Tekniker

Konferenstekniker
Läs mer Nov 22
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


LU Service är en sektion inom universitetets gemensamma förvaltning och erbjuder såväl tjänster som produkter till universitetets verksamheter. LU Service består av sex avdelningar som arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder. LU Service har 245 medarbetare.Tjänsten är förlagd till avdelningen LU Konferens.

Tekniskkoordinator/tekniker till LU Service, avdelning LU Konferens

LU Konferens är Lunds universitets interna konferens- och kongressverksamhet som hjälper till med planering och produktion av olika typer av arrangemang; konferenser, kongresser, ceremonier, middagar, prisutdelningar, seminarier, mm förlagda tíll Lunds universitet och/eller med universitetet som värd. Med helheten i fokus samordnar vi bokning av lokaler, förtäring, tekniskproduktion; ljud-, ljus- och bildlösningar, filmning/streaming, konferenswebbsidor, deltagarregistrering, konferensmaterial, konferensvärdar, mm.

LU Konferens ansvarar även för verksamheten i Gamla Biskopshuset, som är Lunds universitets representationshus.

Som tekniskkoordinator/tekniker ingår du i ett team om sex personer som arbetar tillsammans med olika delar av arrangemangsprojekt.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta projektorienterat som tekniskkoordinator med praktisk planering och koordinering av teknisk produktion till arrangemang; ljud, ljus, bild, streaming, videokonferens och filmning. Det är viktigt att du tänker på helheten kring tekniklösningar och är van att leverera efter givna förutsättningar. Du har ett strukturerat arbetssätt och är van att kommunicera samtidigt med många olika intressenter; leverantörer, tekniker och beställare. Att skapa tidplaner, boka utrustning & personal, planera logistik, arbetsleda tekniker och hålla deadlines är en naturlig del av tjänsten.

I arbetet möter du människor från olika delar av världen, varför du måste kunna tala engelska obehindrat. Dokumentation samt kund- och leverantörskontakter sker framförallt på svenska så du behöver behärska svenska obehindrat i såväl tal som skrift. I arbetet ingår administrativa arbetsuppgifter varför du måste behärska Office-paketet såsom Word, Excel och Outlook.

Förutom erfarenhet i rollen som tekniskkoordinator söker vi en person som även har flerårig erfarenhet av praktiskt arbete som ljud och AV-tekniker. Som ljudtekniker behärskar du arbete med live-ljud för tal till arrangemang med över 200 deltagare. Du är van att använda Yamaha digitala mixerbord, trådlösa mikrofonsystem, panelmikar och olika typer av högtalaranläggningar. Som AV-tekniker är du van att hantera olika datorer, PC och Mac, presentationsprogram såsom Powerpoint och Keynote, bildmixers som Roland VR-50, rigga projektorer och projektionsdukar, agera bildtekniker och hjälpa talare med visning av presentationer, filmmaterial, mm under arrangemang.

I tjänsten ingår det även att ansvara för att vår egen teknik är uppdaterad och fungerar som den ska.

Arbetstiderna är stundtals mycket varierande – med långa dagar, tidiga morgnar och sena kvällar – då arbetet anpassas efter beställarnas behov.

Som person är du lösningsorienterad, strukturerad och stresstålig. Arbetet är ofta i högt tempo, det är tidvis fysiskt krävande och innebär arbete på obekväm arbetstid.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du

- ha dokumenterad flerårig erfarenhet av arbete som tekniskkoordinator för olika typer av arrangemang; konferenser, kongresser, middagar, ceremonier, mm (främst ljud-, ljus-, och bildteknik, streaming, filmning och videokonferens)
- ha vana att hanterat kund- och leverantörskontakter
- ha flerårig erfarenhet av arbete som ljudtekniker och AV-tekniker vid arrangemang med mer än 200 deltagare
- ha erfarenhet av arbete med tekniskproduktion till akademiska arrangemang såsom vetenskapliga kongresser/konferenser och ceremonier
- ha erfarenhet av att introducera och arbetsleda inhyrd personal (framförallt tekniker)
- obehindrat tala och skriva svenska och obehindrat tala engelska
- behärska Powerpoint och Keynote
- ha grundläggande kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande om du har

- utbildning inom tekniskproduktion/projektledning, som arbetsgivaren bedömer relevant
- erfarenhet av att arbeta i Lunds universitets lokaler
- tidigare arbetat inom statlig myndighet
- vana av arbete i bokningssystemet Lega Online
- erfarenhet av arbete som ljudtekniker med live-musik


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Av - Tekniker Lund.

AV-tekniker
Läs mer Sep 24
Av-Tekniker  till stort internationellt uppdrag i Lund.

Vi söker nu en medarbetare till ovanstående uppdrag. Att arbeta hos oss är varierande, utmanande och kräver stort personligt engagemang.

Är du teknikintresserad, innehar teknisk utbildning och är van vid kundkontakt? Då har du hittar rätt.

Dina arbetsuppgifter kommer bl a bestå av;

Underhåll och installationer av AV-utrustning i våra 400 mötesrum

Projektarbete för nymontering/inköp ihop med IT-avdelningen och projektledaren för Meeting 

Du arbetar prestigelöst i ett härligt service gäng som sköter all internservice på anläggningen

Du ser naturligt synergier i ditt arbete och gör allt för kundens bästa

Kvalifikationer/krav:


• Gymnasium eller motsvarande
• Minst tre års vana från liknande arbetsuppgifter
• God datorvana och specifik kunskap i excel
• Behärska svenska och engelska i tal och skrift
• B körkort är ett krav
• Viss teknisk kompetens från liknande arbetsuppgifter är ett krav

Personliga Egenskaper:


• Lätt för att samarbeta i ett team och vara lyhörd för kundens önskemål
• God social kompetens, öppen och utåtriktad
• Bra sinne för ordning och reda och hög kvalitet
• Mycket hög servicevilja

Anställningsform och arbetstider:

Tjänsten är på 100%, måndag -fredag dagtid.

Tillträde enligt ök, urval sker löpande.

Har du frågor kontakta jonas.albertsson@sodexo.com

OBS! Ansökan kan ej skickas via mail utan endast via Reach Mee/ vår hemsida.

Din ansökan vill vi ha senast 2018-09-30.


Sodexo grundades av fransmannen Pierre Bellon år 1966. Med hjälp av några tusen franska francs på fickan och stor entreprenörsanda startade han ett litet företag som levererade mat till företag i hans hemstad Marseille. Idag är Sodexo en av världens största arbetsgivare med verksamheter i 80 länder. Vi är världsledande inom Quality of Life Services vilket betyder att vi varje dag arbetar med målet att bidra till människors livskvalitet.

Genom över 100 olika tjänster effektiviserar och säkerställer vi att olika servicefunktioner fungerar på företag, sjukhus, skolor och andra arbetsplatser, t ex: lokalvård, arbetsplats-, måltidstjänster. Vi driver även hjälpmedels- och konferensverksamhet.

Vårt brinnande engagemang för hållbarhet, att utveckla våra medarbetare och främja mångfald är vida känt runt om i världen och har resulterat i en mängd prestigefyllda utmärkelser. I Norden omsätter vi 7,5 miljarder kronor och sysselsätter 11 000 medarbetare. Det gör oss till ett av Nordens ledande Service Managementföretag.

Ansök nu

Ljudtekniker till Sommarlund

Ljudtekniker
Läs mer Jan 30
Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Sommarlund
Sommarlund erbjuder hundratals olika kulturupplevelser för barn, unga och vuxna i Lunds kommun under sommaren. Nästan allting är gratis och det mesta sker utomhus på ett stort antal spelplatser i centrum, stadsdelarna och byarna.
Utbudet har en stor spännvidd mellan det breda och det smala, det lokala, nationella och internationella - musik, scenkonst, litteratur, konst samt workshops och prova-på-aktiviteter.


ARBETSUPPGIFTER
Som ljudtekniker för Sommarlund är du delaktig i hela den praktiska delen av produktionen. Du packar och transporterar det som behövs, riggar och kör ljud under akten och är med på riv och återställande. Vid mindre produktioner är du ensam ljudtekniker och behöver ta ett totalansvar för ljudet, vid större arrangemang arbetar du som en del av ett team som gemensamt tar ansvar för all scenteknik. Du är Sommarlunds representant gentemot publik och artist och ingår i ett arbetslag tillsammans med tekniker, sommarvärdar och producenter. För att trivas behöver du vara kommunikativ, ha en hög servicenivå och brinna för att ge ett gott bemötande. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår

KVALIFIKATIONER
Du har gymnasieexamen.

Du har minst 1 års dokumenterad erfarenhet av ljudtekniskt arbete i live sammanhang.

Du har Körkort med lägst B-körkort.
Det är meriterande om du har truckvana.

Du tycker om att arbeta med människor och visar intresse och förståelse för andra. Du har lätt att passa in i olika sammanhang och bidrar till att skapa laganda/teamkänsla. Du använder din kommunikativa förmåga till att skapa trivsel och trygghet för både besökare och kollegor.

Arbetet innehåller en stor del fysiskt arbete i form av montering, packning och förflyttning av teknik, instrument, scener och säkerhetsutrustning. För att arbetet ska fungera optimalt är det viktigt att följa det schema som finns för varje aktivitet. De lagstadgade säkerhetsföreskrifter som finns ska följas.

Du kan vägleda besökare, artist och publik utifrån deras behov. Du har servicekänsla och är initiativrik. Då du ingår i ett team är laganda och vilja att samarbeta viktigt.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu