Bibliotekarie jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Bibliotekarie i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Bibliotekarie med inriktning mot e-mediehantering och forskarstöd

Bibliotekarie
Läs mer Aug 20
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Kravprofil

Nu söker vi en bibliotekarie till Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek vid Lunds universitet, Sambib.

Fokus i tjänsten ligger, till lika delar, på mediehantering och på forskarstöd, men du kommer även att möta våra användare i biblioteket och bemanna informationsdisken. Övriga allmänt förekommande arbetsuppgifter på ett akademiskt bibliotek tillkommer också.

Som stöd i ditt arbete finns erfarna kollegor som bidrar med sin kunskap, och du har stor möjlighet att utvecklas inom ditt uppdrag. Det finns ett rikt utbud av kompetensutveckling inom Lunds universitet som du får ta del av, som dels riktar sig till alla anställda, dels specifikt mot biblioteksverksamheten.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer dels vara en del av bibliotekets forskarstöd där du hjälper forskare att hantera och tillgängliggöra metadata och publikationer i enlighet med riktlinjer för öppen vetenskap, dels delta i arbetet med mediehantering och förvärv, med särskilt fokus på förvärv av e-media.

- Om arbetet med medier: Du kommer att arbeta med förvärv, särskilt inom e-media, med stöd av erfarna kollegor. Tjänsten omfattar också ansvar för hantering av de tryckta tidskrifter som biblioteket har i mindre mängd. Vidare kommer du att ha ansvar för bibliotekets arbete med digitalisering av fakultetens publikationer och open access-publicering, bland annat på plattformen Open Books at Lund University. Det är en verksamhet i mindre skala i nuläget, men något som vi gärna vill satsa på och du kommer ha stora möjligheter att själv påverka denna utveckling. Detta kommer att innebära att du stöttar forskare med val av publiceringsformer och licensiering. 

- Om arbetet med forskarstöd: Vårt forskarstöd befinner sig just nu i en utvecklingsfas, och målet är att på bästa sätt stötta forskarna och underlätta deras arbete. Dina idéer och ditt engagemang i dessa utvecklingsprocesser är välkomna! Du kommer exempelvis att arbeta med granskning av information om publikationer och annat forskningsrelaterat i universitetets CRIS-system LUCRIS, liksom andra arbetsuppgifter kopplade till synlig och tillgänglig forskningsinformation. Tjänsten kan också komma att innefatta deltagande i universitetsgemensamma nätverk och arbetsgrupper.

 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har drivkraft och förmåga att åstadkomma resultat och som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ditt lärande. Du uppfattar helhetsperspektiv och kan göra avvägningar och prioriteringar. Du ser på utvecklingsarbete och kunskapsdelning som en naturlig av uppdraget. Som medarbetare har du lätt för att ta självständiga initiativ och tar en aktiv roll i samarbeten.

Arbetet innebär bland annat att utvärdera e-resurser, med utgångspunkt i Samhällsvetenskapliga fakultetens användares behov och önskemål. Vi ser därför gärna att du har aktuella kunskaper om vetenskapliga förlags publiceringsmodeller. Det är också fördelaktigt om du har erfarenhet av vetenskaplig kommunikation och arbete med stöd till öppen vetenskap, exempelvis open access-publicering.

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar och bedriver forskning både på svenska och engelska och du måste därför känna dig bekväm med att kommunicera på båda språken.  I tjänsten ingår nära samarbete med fakultetens forskare, Universitetsbibliotekets avdelning för Vetenskaplig publikation, samt med övriga fakultetsbibliotek vid Lunds universitet, vilket förutsätter att du är en nyfiken och driven relationsbyggare.

 

Krav

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande

- Erfarenhet av arbete med forskarstöd och/eller erfarenhet av mediehantering.

Önskvärda kvalifikationer

- Erfarenhet av att hantera bibliografisk information, metadata samt upphovsrättsfrågor.
- Erfarenhet av utvecklingsarbete inom bibliotekssektorn.
- Erfarenhet av arbete med stöd till öppen vetenskap, exempelvis open access-publicering.

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Verksamhetsledare Dalby bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Aug 1
Nu söker vi dig som tillsammans med kollegor vill vara med och utveckla Dalby bibliotek vid Folkbiblioteken i Lund!

Om rollen och dina arbetsuppgifter
Dalby är en ort med starkt föreningsliv och biblioteket har många samarbeten riktade mot föreningar och grupper i lokalsamhället.

Biblioteket är en samlingsplats och erbjuder ett rikt utbud av evenemang, både egna och i samarbete med olika aktörer. Biblioteket ligger centralt placerat i byn och är meröppet.

Som verksamhetsledare leder och fördelar du arbetet vid Dalby bibliotek. Du arbetar nära dina kollegor för att tillsammans utveckla verksamheten enligt uppsatta mål och ta arbetet med profilering och målgruppsanpassning vidare.  Du ansvarar bland annat för samordning av program, samverkan i lokalsamhället, schemaläggning och bibliotekets lokaler. Du har ett särskilt ansvar för arbetet med den vuxna målgruppen, men möter och arbetar med alla bibliotekets besökare.

Utöver ovan ansvarsområden deltar du i det dagliga arbetet på biblioteket och har en viktig roll i att möta och vägleda våra användare i biblioteksrummet oavsett det gäller litteratur, information eller digitala verktyg.

Du tillhör enhet Stadsdelsbiblioteken vars uppdrag är att utveckla och driva biblioteksverksamhet i lokalsamhället. Stadsdelsbiblioteken ska vara aktiva, synliga och angelägna mötesplatser för lärande, läsande, samtal och kultur. Medskapande och dialog är centralt och biblioteket arbetar aktivt med att möjliggöra användardriven verksamhet.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi söker dig
Vi söker dig som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete på bibliotek. Arbetslivserfarenhet och/eller utbildning inom ledarskap, projekt- eller processledning är meriterande.

Du har en god förmåga till att se verksamhetens helhet och prioritera därefter. Du arbetar självständigt, strukturerat och flexibelt. Du är kreativ, tar initiativ samt kommer med egna idéer. Du har lätt för att samarbeta med andra och vi ser gärna att du har erfarenhet av både intern och extern samverkan.

Du är serviceinriktad och har erfarenhet av att möta bibliotekets prioriterade målgrupper. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift samt talar ytterligare minst ett språk. Du har god förmåga kring att arbeta med och vägleda i olika digitala verktyg.

Vi erbjuder dig
Välkommen till en verksamhet som befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vi ger dig kontinuerlig kompetensutveckling och jobbar aktivt med kollegialt lärande. Vi sätter stort värde på att dela med oss av vår kunskap till varandra och utvecklas tillsammans.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringsprocessen har vi valt att ta bort det personliga brevet och ersatt det med urvalsfrågor för att bidra till en inkluderande och likvärdig rekrytering.

Om arbetsplatsen
Folkbiblioteken i Lund stärker människors delaktighet i det demokratiska samhället genom litteratur, information, kunskap och kultur. Vi är tillgängliga för alla och har särskilt fokus på prioriterade målgrupper och sammanhang där vi gör störst skillnad. Folkbiblioteken i Lund består av Stadsbiblioteket, tio stadsdelsbibliotek och det digitala och rörliga biblioteket. Folkbiblioteken i Lund arbetar strategiskt och målmedvetet med inkluderingsfrågor och hbtq+ för att skapa en inkluderande miljö för såväl våra besökare som kollegor.

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och ungdom och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Vikariat bibliotekarie med inriktning barn och unga

Bibliotekarie
Läs mer Jun 18
Nu söker dig som tillsammans med kollegor vill vara med och utveckla barn- och ungaverksamheten vid Folkbiblioteken i Lund!

Om rollen och dina arbetsuppgifter            
Barn och unga är en prioriterad målgrupp och vi söker en bibliotekarie som tillsammans med kollegor ska verka för att nå och arbeta med barn och unga.

Du kommer att ha din anställning på enhet Stadsdelsbiblioteken, och din placering kommer att vara förlagd till ett eller flera av våra bibliotek. Du arbetar i team och arbetet på respektive bibliotek leds av en platsansvarig verksamhetsledare.

Du deltar i det dagliga arbetet på biblioteket och har en viktig roll i att möta och vägleda våra användare i biblioteksrummet oavsett det gäller litteratur, information eller digitala verktyg.

Du tillhör enhet Stadsdelsbiblioteken vars uppdrag handlar om att göra stadsdelsbiblioteken till aktiva, synliga och angelägna mötesplatser för lärande, läsande, samtal och kultur. Medskapande och dialog är centralt och biblioteket arbetar aktivt med att uppmuntra och möjliggöra användardriven verksamhet. I uppdraget ingår att etablera och utveckla goda relationer med användare och andra aktörer i lokalsamhället.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring. Tjänsten löper under perioden 2 september 2024 till 31 januari 2025. 

Vi söker dig
- som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant utbildning som vi bedömer som likvärdig. 

- är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

- ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

- tar ansvar för dina arbetsuppgifter och att strukturera ditt arbete.

- har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi erbjuder dig
Välkommen till en verksamhet som befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vi ger dig kontinuerlig kompetensutveckling och jobbar aktivt med kollegialt lärande. Vi sätter stort värde på att dela med oss av vår kunskap till varandra och utvecklas tillsammans.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringsprocessen har vi valt löpande rekrytering; vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Om arbetsplatsen
Folkbiblioteken i Lund stärker människors delaktighet i det demokratiska samhället genom litteratur, information, kunskap och kultur. Vi är tillgängliga för alla och har särskilt fokus på prioriterade målgrupper och sammanhang där vi gör störst skillnad. Folkbiblioteken i Lund består av Stadsbiblioteket, tio stadsdelsbibliotek och det digitala och rörliga biblioteket. Folkbiblioteken i Lund arbetar strategiskt och målmedvetet med inkluderingsfrågor och hbtq+ för att skapa en inkluderande miljö för såväl våra besökare som kollegor.

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Bibliotekarie med arbete inriktat på mediehantering

Bibliotekarie
Läs mer Apr 30
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




1 bibliotekarie med arbete inriktat på mediehantering,
100%, vikariat.

Arbetsuppgifter
Som bibliotekarie på HT-biblioteken kommer du att ha både egna ansvarsområden och gemensamma arbetsuppgifter med dina kollegor. Fokus i tjänsten kommer att vara mediehantering samt att arbeta i bibliotekens informationsdiskar.

HT-biblioteken har stor hantering av både digital och tryckt media. Du kommer att förstärka gruppen som arbetar med fjärrlån. Du kommer även att arbeta med lättare katalogisering kopplat till en genomgång av material placerat i magasinet. Du behöver därför vara intresserad av samlingsfrågor samt uppskatta arbetsuppgifter som kräver noggrannhet.

Vidare ingår yttre tjänst med både lånehantering och informationsarbete samt andra generella arbetsuppgifter som förekommer på forskningsbibliotek. Verksamhetens behov men även vilka kompetenser du har kan påverka tjänstens utformning.


Kvalifikationer

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller vad som arbets­givaren bedömer är en motsvarande akademisk bibliotekarie­utbildning.
- Flytande svenska i tal och skrift.
- God engelska i tal och skrift. 



Övriga kvalifikationer


- Erfarenhet av att arbeta på forskningsbibliotek.
- Erfarenhet av att planera och genomföra undervisning.
- Erfarenhet av att arbeta med någon form av mediehantering på bibliotek.
- God kännedom om humaniora och teologi.
- Språkkunskaper som bedöms fylla ett behov på HT-biblioteken.

I arbetet är du med och bygger upp bibliotekets verksamhet långsiktigt samtidigt som du behöver kunna omprioritera i det dagliga arbetet när så behövs. Du behöver vara prestigelös samt ha lätt för att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta produktivt och lösningsorienterat. Flera av arbetsuppgifterna kräver att man är både noggrann och uppskattar att arbeta med detaljer. Arbetet är en kombination av självständigt arbete och att arbeta i grupp. Du kommer att ha flera arbetsuppgifter parallellt och det är därför viktigt att du trivs med detta samt att du kan prioritera mellan arbetsuppgifterna och strukturera din arbetstid. Att arbeta för ett gott samarbete med kollegor på biblioteket är viktigt. Arbetet i informationsdiskarna är utåtriktat och det är centralt att du uppskattar detta och att du har ett pedagogiskt förhållningssätt till bibliotekens användare. Efterhand som bibliotekets verksamhet utvecklas och behov förändras påverkas även bibliotekarietjänsterna.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten vid HT-biblioteken.

Helg- och kvällstjänstgöring kan förekomma.


Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev på svenska där du beskriver hur du uppfyller de meriterande kvalifikationerna samt för ett resonemang kring arbetsuppgifterna och varför du vill arbeta på ett forskningsbibliotek. Ansökan ska även innehålla ett CV samt relevant dokumentation. Specificera de eventuella språkkunskaper du har förutom engelska i din ansökan.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Om HT-biblioteken

De Humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet har en sammanhållen biblioteksorganisation, HT-biblioteken. HT-biblioteken utgörs av tre fysiska enheter: Asien-, LUX- och SOL-biblioteket. Dessa är belägna nära varandra och fungerar som en verksamhet.

Vi arbetar för att ge ett nära och ämnesanpassat stöd till forskning och lärande på HT-fakulteterna. Det pedagogiska och serviceinriktade förhållningssättet utgör tillsammans med integrering i HT-fakulteternas övriga verksamhet grunden för vårt arbete. Samlingarna består av såväl tryckta som elektroniska resurser. HT-biblioteken har ett nära samarbete med de övriga biblioteken vid Lunds universitet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Apr 30
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




1 bibliotekarie med arbete inriktat på mediehantering och som ämnesbibliotekarie,
100 %, tillsvidare.

Arbetsuppgifter
Som bibliotekarie på HT-biblioteken kommer du att ha både egna ansvarsområden och gemensamma arbetsuppgifter med dina kollegor. Fokus i tjänsten kommer att vara mediehantering samt att arbeta som ämnesbibliotekarie. Du kommer även till viss del att arbeta med marknadsföringsfrågor.

Ämnesansvaret innebär undervisning, urval av förvärv och annan form av stöd till studenter, lärare och forskare på en viss avdelning eller institution. Du behöver därför vara intresserad av att engagera dig i upplägget i ämnets kurser och forskning, samt arbeta utåtriktat genom att skapa kontakter och samarbeten med anställda på aktuell institution. Du behöver också vara intresserad av pedagogiska frågor då du utvecklar och genomför din egen undervisning. Då behoven och uppläggen skiljer sig åt mellan olika ämnen på HT är målet att bibliotekens undervisning är anpassat efter den specifika kursen samt väl integrerat med den övriga undervisningen.

HT-biblioteken har stor hantering av både digital och tryckt media. Du kommer att förstärka gruppen som arbetar med det praktiska förvärvet av monografier. Du behöver därför vara intresserad av samlingsfrågor samt uppskatta arbetsuppgifter som kräver noggrannhet.

Du kommer även till viss del att förstärka HT-bibliotekens arbete med kommunikations- och marknadsföringsfrågor och du behöver därför ha ett intresse för detta område.

Vidare ingår yttre tjänst med både lånehantering och informationsarbete samt andra generella arbetsuppgifter som förekommer på forskningsbibliotek. Verksamhetens behov men även vilka kompetenser du har kan påverka tjänstens utformning.


Kvalifikationer

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller vad som arbets­givaren bedömer är en motsvarande akademisk bibliotekarie­utbildning.
- Förmåga att reflektera kring och diskutera pedagogiska frågor.
- Flytande svenska i tal och skrift.
- God engelska i tal och skrift.


Önskvärda kvalifikationer

- Erfarenhet av att arbeta på forskningsbibliotek.
- Erfarenhet av att planera och genomföra undervisning.
- Erfarenhet av att arbeta med någon form av mediehantering på bibliotek.
- Erfarenhet av att arbeta med kommunikations- och marknadsföringsfrågor.
- God kännedom om humaniora och teologi.
- Språkkunskaper som bedöms fylla ett behov på HT-biblioteken.

I arbetet är du med och bygger upp bibliotekets verksamhet långsiktigt samtidigt som du behöver kunna omprioritera i det dagliga arbetet när så behövs. Du behöver vara prestigelös samt ha lätt för att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta produktivt och lösningsorienterat. Arbetet är en kombination av självständigt arbete och att arbeta i grupp. Du kommer att ha flera arbetsuppgifter parallellt och det är därför viktigt att du trivs med detta samt att du kan prioritera mellan arbetsuppgifterna och strukturera din arbetstid. Att aktivt bygga relationer samt samarbeta med såväl kollegor på biblioteket som övriga kollegor på fakulteterna är centralt. Efterhand som bibliotekets verksamhet utvecklas och behov förändras påverkas även bibliotekarietjänsterna.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten vid HT-biblioteken.

Helg- och kvällstjänstgöring kan förekomma.

Provanställning kan komma att tillämpas. 


Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev på svenska där du beskriver hur du uppfyller de meriterande kvalifikationerna samt för ett resonemang kring arbetsuppgifterna och varför du vill arbeta på ett forskningsbibliotek. Ansökan ska även innehålla ett CV samt relevant dokumentation. Specificera de eventuella språkkunskaper du har förutom engelska i din ansökan.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Om HT-biblioteken

De Humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet har en sammanhållen biblioteksorganisation, HT-biblioteken. HT-biblioteken utgörs av tre fysiska enheter: Asien-, LUX- och SOL-biblioteket. Dessa är belägna nära varandra och fungerar som en verksamhet.

Vi arbetar för att ge ett nära och ämnesanpassat stöd till forskning och lärande på HT-fakulteterna. Det pedagogiska och serviceinriktade förhållningssättet utgör tillsammans med integrering i HT-fakulteternas övriga verksamhet grunden för vårt arbete. Samlingarna består av såväl tryckta som elektroniska resurser. HT-biblioteken har ett nära samarbete med de övriga biblioteken vid Lunds universitet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie/verksamhetsledare till Stångby bibliotek, Lunds kommun

Bibliotekarie
Läs mer Maj 7
Nu söker dig som tillsammans med kollegor vill vara med och utveckla Stångby bibliotek vid Folkbiblioteken i Lund!

Om rollen och dina arbetsuppgifter
Stångby är ett område i Lund som växer snabbt och som har en stor inflyttning av framför allt barnfamiljer.

Biblioteksverksamheten har väl etablerade samarbeten med föreningar och andra lokala aktörer och målet är att biblioteket ska utvecklas till ett nav i lokalsamhället.

Som verksamhetsledare kommer du att tillsammans med kollegor arbeta för att utveckla dessa samarbeten och att ta arbetet med profilering och målgruppsanpassning vidare. Verksamhet för barn och unga är prioriterat. Stångby bibliotek är meröppet och fokus är att fylla Torngården med verksamhet – under såväl bemannade öppettider som under meröppet.

Utöver ovan ansvarsområden deltar du i det dagliga arbetet på biblioteket och har en viktig roll i att möta och vägleda våra användare i biblioteksrummet oavsett det gäller litteratur, information eller digitala verktyg.

Enhet Stadsdelsbibliotekens uppdrag är att utveckla och driva biblioteksverksamhet i lokalsamhället. Stadsdelsbiblioteken ska vara aktiva, synliga och angelägna mötesplatser för lärande, läsande, samtal och kultur. Medskapande och dialog är centralt och biblioteket arbetar aktivt med att möjliggöra användardriven verksamhet.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi söker dig
Vi söker dig som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant utbildning som vi bedömer som likvärdig. 

Vi erbjuder dig
Välkommen till en verksamhet som befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vi ger dig kontinuerlig kompetensutveckling och jobbar aktivt med kollegialt lärande. Vi sätter stort värde på att dela med oss av vår kunskap till varandra och utvecklas tillsammans.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringsprocessen har vi valt att ta bort det personliga brevet och ersatt det med urvalsfrågor för att bidra till en inkluderande och likvärdig rekrytering.

Om arbetsplatsen
Folkbiblioteken i Lund stärker människors delaktighet i det demokratiska samhället genom litteratur, information, kunskap och kultur. Vi är tillgängliga för alla och har särskilt fokus på prioriterade målgrupper och sammanhang där vi gör störst skillnad. Folkbiblioteken i Lund består av Stadsbiblioteket, tio stadsdelsbibliotek och det digitala och rörliga biblioteket. Folkbiblioteken i Lund arbetar strategiskt och målmedvetet med inkluderingsfrågor och hbtq+ för att skapa en inkluderande miljö för såväl våra besökare som kollegor.

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Amanuenser Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Apr 26
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor.

Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

 

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek söker amanuenser

Vi söker 1-6 engagerade studenter vid Lunds universitet, i första hand från ABM eller någon av Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningar, för extraarbete i bibliotekets lånedisk. 
 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ge service i vår informationsdisk för i huvudsak studenter och anställda på Samhällsvetenskapliga fakulteten.

I arbetsuppgifterna ingår enklare biblioteksarbete som lånehantering, att bemanna vår informationsdisk, ställa tillbaka böcker på hyllorna, samt hjälpa till vid utskrifter/kopiering och grundläggande IT-service.

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar både på svenska och engelska och du kommer att använda båda språken i bibliotekets lånedisk. 
En del ensamarbete ingår i disktjänstgöringen och du behöver ta självständiga beslut utifrån givna ramar.
Du behöver ha servicekänsla, samarbetsförmåga och ett gott ordningssinne.

 

Krav

Pågående universitetsstudier vid Lunds universitet, på grundnivå eller avancerad nivå, med minimum 1 termins godkända studier   Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift Goda IT-kunskaper



Önskvärda kvalifikationer

Student på ABM eller någon av Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningar  Erfarenhet av biblioteksarbete Erfarenhet av arbete i bibliotekssystemet KOHA/LUBcat

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
 

Arbetstid

Anställningen är tidsbegränsad fyra-tio månader, med start från 2024-08-26, eller enligt överenskommelse. Du arbetar enligt fasta scheman två pass per vecka, såväl dagtid vardag, som kväll eller helg.
 

Övrigt 

Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (HF) 5 kap 8-12 §. 

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss.

Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 21. Välkommen med din ansökan!

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie med fokus på inköp av litteratur och media

Bibliotekarie
Läs mer Apr 19
Nu söker dig som tillsammans med kollegor vill vara med och utveckla arbetet med mediainköp vid Folkbiblioteken i Lund!

Om rollen och dina arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga fokus är att, tillsammans med kollegor, ansvara för fjärrlån och inköp av litteratur för vuxna.

Du kommer vara en del av den gemensamma mediegruppen som ansvarar för urval och inköp av litteratur, katalogarbete och hantering av nya medier. Du håller dig uppdaterad inom dina ansvarsområden och delar med dig av din kompetens och kunskap till kollegorna i organisationen. Katalogisering av litteratur är också en del av dina arbetsuppgifter.

Utöver ovan ansvarsområden deltar du i det dagliga arbetet på biblioteket och har en viktig roll i att möta och vägleda våra användare i biblioteksrummet oavsett det gäller litteratur, information eller digitala verktyg.

Du tillhör enheten Gemensamma resurser vars uppdrag är att utveckla och driva gemensamma processer, inom exempelvis medieområdet, bemanning, administration, statistik, service och IT-infrastruktur, samt vara ett konsultativt stöd till hela organisationen inom enhetens ansvarsområde.
I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi söker dig
Vi söker dig som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant utbildning som vi bedömer som likvärdig.

Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med mediestrategiskt arbete och inköp av litteratur på bibliotek. Har du erfarenhet av att arbetat med fjärrlån och katalogisering, med fördel i Libris, är det meriterande.

Du behöver ha grundläggande erfarenhet av och kunskap om arbete med digitala verktyg. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl tal som skrift. Behärskar du fler språk är det en fördel och stor tillgång.

Personliga egenskaper och förmågor som är av vikt för rollen och för att du ska trivas är att du:

- har helhetssyn, tänker strategiskt och ser till hela verksamhetens bästa i ditt agerande och beslut
- har kapaciteten att strukturera och organisera ditt arbete själv för att driva arbetet framåt, är noggrann och uppmärksam på detaljer.
- är öppen för nya synsätt och ser möjligheter i förändringar.
- har god kommunikativ förmåga; är inlyssnande, lösningsfokuserad och samarbetar väl i grupp
- är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Vi erbjuder dig
Välkommen till en verksamhet som befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vi ger dig kontinuerlig kompetensutveckling och jobbar aktivt med kollegialt lärande. Vi sätter stort värde på att dela med oss av vår kunskap till varandra och utvecklas tillsammans.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringsprocessen har vi valt att ta bort det personliga brevet och ersatt det med urvalsfrågor för att bidra till en inkluderande och likvärdig rekrytering.

Om arbetsplatsen
Folkbiblioteken i Lund stärker människors delaktighet i det demokratiska samhället genom litteratur, information, kunskap och kultur. Vi är tillgängliga för alla och har särskilt fokus på prioriterade målgrupper och sammanhang där vi gör störst skillnad. Folkbiblioteken i Lund består av Stadsbiblioteket, tio stadsdelsbibliotek och det digitala och rörliga biblioteket. Folkbiblioteken i Lund arbetar strategiskt och målmedvetet med inkluderingsfrågor och hbtq+ för att skapa en inkluderande miljö för såväl våra besökare som kollegor.

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Bibliotekarie till naturvetenskapliga biblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Mar 18
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Naturvetenskapliga biblioteket
Naturvetenskapliga fakulteten har en sammanhållen biblioteksverksamhet med fyra ämnesbibliotek för kemi, biologi, fysik och geo- och miljövetenskap.

Bibliotekets främsta uppgift är att stödja utbildning och forskning genom att tillgängliggöra kvalitetsgranskad information. Biblioteket har också ett pågående och växande uppdrag att sprida, bevara och effektivt hantera information och forskningsdata. Andra viktiga verksamheter är undervisning och handledning i informationshantering till universitetets studenter samt ett ge stöd till forskare vid olika steg i forskningsprocessen.
Vi är idag 17 personer som arbetar inom naturvetenskapliga biblioteket.

Naturvetenskapliga biblioteket är en av nio enheter som tillsammans utgör Biblioteken vid Lunds universitet. Delarna samverkar aktivt och det finns goda möjligheter till kompetensutveckling och samarbete med kollegor i en stimulerande och nyfikenhetsdriven arbetsmiljö.

Naturvetenskapliga biblioteket söker en engagerad och serviceinriktad bibliotekarie.

Arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga arbetsområde är media- och samlingsutveckling.
Detta innefattar samtliga moment i förvärvsprocessen; från bevakning och utvärdering till inköpsförslag och förvärv av tryckt såväl som digital media. Du undersöker och utvecklar kunskap om databaser, tidskrifter, böcker och andra relevanta verktyg som stödjer utbildnings- och forskningsprocessen. Inom bibliotekets grupp för e-media samarbetar du med kollegor och bidrar till underlag för gemensamma beslut efter principerna helhetsperspektiv, kontinuitet och välgrundade beslut.

Att utvärdera samlingens täckning, skick och användning är ett ständigt och pågående arbete och en förutsättning för att kunna möta aktuella och framtida behov hos bibliotekets primära målgrupper.

I din roll har du en löpande dialog med forsknings- och utbildningsansvariga som är avgörande för att utveckla relevanta och väl använda samlingar över tid.

Du har god förståelse för det vetenskapliga medielandskapet och drivs av en vilja att göra vetenskaplig information enkelt åtkomlig och möjlig för studenter och anställda att använda.

I tjänsten ingår även yttre tjänst med både lån- och informationsarbete samt annan service och support till studenter, forskare och allmänhet.

Verksamhetens behov, men även vilka kompetenser du har, kan påverka tjänstens utformning och vi förväntar oss att du bidrar aktivt till bibliotekets utveckling.

Kvalifikationer
Utmärkta interpersonella färdigheter, projekt- och tidshanteringsförmåga och förmågan att samarbeta med forskare och kollegor från olika delar av universitetet.

God förmåga att möta och hantera förändrade förväntningar och riktlinjer för bibliotekets service och support.

Krav
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande
Erfarenhet av arbete på forsknings- och högskolebibliotek och/eller visa en god förståelse för verksamhetsområdet. Akademisk examen inom naturvetenskapligt ämne. Erfarenhet av arbete i yttre tjänst och intresse samt fallenhet för utåtriktat stöd. Erfarenhet av samlingsbyggande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Tillsvidareanställning, heltid 100% med start enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kontaktperson är bibliotekschef Kristina Holmin Verdozzi, kristina.holmin_verdozzi@science.lu.se

Instruktioner för ansökan
Din ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

1-2 bibliotekarier med inriktning på undervisning samt mediehantering

Bibliotekarie
Läs mer Dec 14
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Vid Lunds universitet förklaras härmed följande anställning ledig vid HT-biblioteken:
1-2 bibliotekarier med inriktning på undervisning samt mediehantering, 100%, tillsvidare.

Arbetsuppgifter
Som bibliotekarie på HT-biblioteken kommer du att ha både egna ansvarsområden och gemensamma arbetsuppgifter med dina kollegor. I båda tjänsterna ingår att vara så kallad ämnesbibliotekarie samt att arbeta med mediehantering.

Ämnesansvaret innebär undervisning, urval av förvärv och annan form av stöd till studenter, lärare och forskare på en viss avdelning eller institution. Du behöver därför vara intresserad av att engagera dig i upplägget i ämnets kurser och forskning, samt arbeta utåtriktat genom att skapa kontakter och samarbeten med anställda på aktuell institution. Du behöver också vara intresserad av pedagogiska frågor då du utvecklar och genomför din egen undervisning. Då behoven och uppläggen skiljer sig åt mellan olika ämnen på HT är målet att bibliotekens undervisning är anpassat efter den specifika kursen samt väl integrerat med den övriga undervisningen.

En av de utlysta tjänsterna kommer att ingå i en mindre grupp som arbetar riktat med att övergripande lyfta det pedagogiska arbetet vid HT-biblioteken. Tillsammans med kollegorna i gruppen kommer du att arbeta med frågor kopplade till kvalitetssäkring, integrering och utveckling av HT-bibliotekens undervisning.

HT-biblioteken har stor hantering av både digital och tryckt media. Du kommer att förstärka någon av de grupper som arbetar med dessa frågor. Ytterligare arbetsuppgifter som är aktuell i någon av tjänsterna är arbete med referenshanteringssystem.

Vidare ingår yttre tjänst med både lånehantering och informationsarbete samt andra generella arbetsuppgifter som förekommer på forskningsbibliotek. Verksamhetens behov men även vilka kompetenser du har kan påverka tjänstens utformning.



Kvalifikationer

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller vad som arbets­givaren bedömer är en motsvarande akademisk bibliotekarie­utbildning.
- Förmåga att reflektera kring och diskutera pedagogiska frågor.
- Flytande svenska i tal och skrift.
- God engelska i tal och skrift.



Önskvärda kvalifikationer

- Erfarenhet av att arbeta på forskningsbibliotek.
- Erfarenhet av att planera och genomföra undervisning.
- Erfarenhet av att arbeta med någon form av mediehantering på bibliotek.
- God kännedom om humaniora och teologi.
- Språkkunskaper som bedöms fylla ett behov på HT-biblioteken.

I arbetet är du med och bygger upp bibliotekets verksamhet långsiktigt samtidigt som du behöver kunna omprioritera i det dagliga arbetet när så behövs. Du behöver vara prestigelös samt ha lätt för att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta produktivt. Arbetet är en kombination av självständigt arbete och att arbeta i grupp. Du kommer att ha flera arbetsuppgifter parallellt och det är därför viktigt att du trivs med detta samt att du kan prioritera mellan arbetsuppgifterna och strukturera din arbetstid. Efterhand som bibliotekets verksamhet utvecklas och behov förändras påverkas även bibliotekarietjänsterna.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten vid HT-biblioteken.

Helg- och kvällstjänstgöring kan förekomma. 

Provanställning kan komma att tillämpas. 



Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev på svenska där du beskriver hur du uppfyller de meriterande kvalifikationerna och för ett resonemang kring arbetsuppgifterna, ett CV samt relevant dokumentation. Specificera de eventuella språkkunskaper du har förutom engelska i din ansökan.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

De Humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet har en sammanhållen biblioteksorganisation, HT-biblioteken. HT-biblioteken utgörs av tre fysiska enheter: Asien-, LUX- och SOL-biblioteket. Dessa är belägna nära varandra och fungerar som en verksamhet.

Vi arbetar för att ge ett nära och ämnesanpassat stöd till forskning och lärande på HT-fakulteterna. Det pedagogiska och serviceinriktade förhållningssättet utgör tillsammans med integrering i HT-fakulteternas övriga verksamhet grunden för vårt arbete. Samlingarna består av såväl tryckta som elektroniska resurser. HT-biblioteken har ett nära samarbete med de övriga biblioteken vid Lunds universitet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie Vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Dec 11
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Vi söker nu en bibliotekarie för en tidsbegränsad anställning till och med 31 juli 2024.

Avdelningen Samlingar ansvarar för att ta emot och hantera de lagstadgade pliktleveranserna av svenskt tryck, samt för Universitetsbibliotekets specialsamlingar av personarkiv och äldre tryck. En del av pliktleveranserna utgörs av vardagstrycket som består av till exempel reklam, personaltidskrifter, årsredovisningar, instruktionsböcker och affischer. Avdelningen arbetar bland annat med att ordna och tillgängliggöra vardagstryck och arkiv och hjälper låntagare att hitta rätt i materialet.

På avdelningen Samlingar arbetar ca 18 personer. Arbetet utförs både på Universitetsbiblioteket och på våra depåer.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer arbeta inom avdelningen Samlingar framförallt med att ordna samt tillgängliggöra svenskt vardagstryck. I tjänsten ingår också att plocka fram material till våra låntagare och svara på frågor kring materialet. Pass i någon av bibliotekets informationspunkter kan komma att ingå, liksom övriga på avdelningen förekommande arbetsuppgifter.

Krav för anställningen är:

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som relevant
- Goda kunskaper om det svenska samhället och det svenska medielandskapet
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- B-körkort

 

Du har följande egenskaper:

- god samarbetsförmåga
- strukturerad
- kvalitetsmedveten
- bra på att lägga upp och planera ditt arbete
- lätt för att sätta dig in i nya områden

 

Meriterande för anställningen är:

- Examen på masternivå
- Erfarenhet av arbete på universitets-/högskolebibliotek
- Erfarenhet av arkivarbete
- Erfarenhet av arbete med tryckt material

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Nov 22
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Vi söker en engagerad bibliotekarie för undervisning i informationskompetens på högskolenivå och  mediehantering samt för tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk.

Beskrivning av arbetsplatsen

Biblioteket är en utvecklingsinriktad arbetsplats där undervisningsformerna utvecklas fortlöpande med inriktning på studentaktivt lärande och vi har ett utforskande och reflekterande förhållningssätt till uppdraget. Du kommer att ingå i flera dynamiska team där det förs en pågående dialog och sker ett löpande erfarenhetsutbyte om bland annat pedagogiska metoder, mediehantering och om bibliotekets övergripande service. Dina idéer och ditt engagemang i de utvecklingsprocesserna är välkomna!

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter

Du kommer att planera och genomföra undervisning i informationshantering på högskolenivå och arbeta med mediehantering, dvs att förvärva, katalogisera och gallra medier. Undervisningen sker på både svenska och engelska. I uppgifterna ingår också att tjänstgöra i bibliotekets informationsdisk på Campus Helsingborg.

Eventuellt kan arbetsuppgifter relaterade till forskarstöd samt andra arbetsuppgifter tillkomma. Arbetet utförs på såväl Samhällsvetenskapliga biblioteket (Sambib) i Lund som på biblioteket vid Campus Helsingborg fördelat efter verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av undervisning i informationshantering i en akademisk kontext.
- Erfarenhet av pedagogiskt arbete i digitala lärmiljöer.
- Erfarenhet av arbete med forskningsstöd.
- Erfarenhet av mediehantering (förvärv, katalogisering och gallring).
- Erfarenhet av Libris XL, Drupal, Canvas eller Koha.

Arbetsbelastningen varierar över terminerna och det är därför viktigt att du har förmåga att planera ditt arbete med god framförhållning. Du trivs både med att arbeta självständigt och i utvecklingsinriktade samarbeten tillsammans med kollegor. För att klara arbetet krävs att du är flexibel, har god samarbetsförmåga och en välutvecklad servicekänsla. Campus Helsingborgs bibliotek är en liten arbetsplats vilket innebär att du tillsammans med dina kollegor finns tillgänglig för bibliotekets besökare på arbetsplatsen. 

Övrigt

Anställningen är placerad på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek (Sambib) i Lund och vid Campus Helsingborg. Anställningen är tidsbegränsad under ett år med omfattning 80 % av heltid. Tillträde är önskvärt snarast möjligt enligt överenskommelse.  

Intervjuer beräknas äga rum i vecka 50 och 51.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter.

Välkommen med din ansökan!

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie, Avdelningen Vetenskaplig Kommunikation

Bibliotekarie
Läs mer Nov 13
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Anställningen är knuten till Avdelningen för vetenskaplig kommunikation, en av UB:s sju avdelningar.

Avdelningen ansvarar för infrastruktur och stöd till universitetet i frågor som rör e-media, öppen vetenskap och bibliometri. Avdelningen har 16 medarbetare.

Arbetsuppgifter
I UB:s uppdrag ingår att stödja universitetet med expertis i frågor som rör open access och forskningsdatahantering. Vidare har avdelningen ansvar för att administrera och samordna finansiering kring digitala resurser, utveckla bibliotekets arbete med förlagsavtal och OA-modeller, samt stödja universitetet i frågor gällande bibliometri.

Du kommer att ha ett stort ansvar för att driva och utveckla verksamhetsområdet öppen vetenskap vid UB. I arbetet ingår att aktivt omvärldsbevaka dessa områden och omsätta bevakningen i verksamhetsutveckling. Du kommer att samarbeta med lokala enheter samt externa organisationer och i dessa sammanhang representera UB/LU. Du kommer att arbeta i olika projekt som syftar till att utveckla tjänster på området, och öka medvetenheten kring öppen vetenskap.

UB förvaltar en rad olika system som på olika sätt syftar till att tillgängliggöra universitetets forskning. Du kommer arbeta med förvaltning och support kopplat till dessa system.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Examen inom biblioteks- och informationsvetenskap.
- Tidigare arbetserfarenhet av verksamhetsområdena vetenskaplig kommunikation och öppen vetenskap.
- Kunskap om forskningsdatahantering vid högre utbildning och för den nationella och internationella utvecklingen inom området.
- Analytisk förmåga och vana att bearbeta stora textmängder/policydokument.
- Mycket god språklig och kommunikativ skriftlig förmåga i såväl svenska som engelska.
- Som person ska du vara initiativtagande, självständig, men med god samarbetsförmåga.

 

- Arbetet innebär kontaktytor med många olika delar av universitetet, den sökande bör ha förmåga till nätverksskapande och vara skicklig på att hitta olika samarbetsformer och ska ha vana av att hålla muntliga presentationer.


Provanställning kan komma att tillämpas.



 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie med fokus på uppsökande, rörlig verksamhet

Bibliotekarie
Läs mer Nov 1
Om jobbet
Folkbiblioteken i Lund har en omfattande verksamhet med ett stadsbibliotek, tio stadsdelsbibliotek och en biblioteksbuss.

Vi består av fyra enheter: Stadsdelsbiblioteken, Stadsbiblioteket, Digitala/rörliga biblioteket och Gemensamma resurser.

Nu söker vi en vikarie till enhet Digitala och rörliga biblioteket.

Enhetens uppdrag är att utveckla, samordna och driva rörlig och digital biblioteksverksamhet. Du kommer arbeta med rörlig uppsökande verksamhet för att nå ut till Lundabor och bibliotekens prioriterade grupper med biblioteksverksamhet: allt från läsfrämjande till arbete med digital inkludering. Tillsammans med kollegor och andra samarbetspartners besöker du platser och verksamheter med bibliotekens popupcyklar och biblioteksbuss. Du kommer ingå i enhetens barn- och ungateam och bland annat bemanna biblioteksbussens förskoleturer samt arbeta med popupverksamhet och lovverksamhet för barn och unga. Du kommer även arbeta med digitala verktyg i workshop och vid popup-tillfällen, såsom green screen, robotar och VR. 

Vi söker dig som:
- har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- har arbetslivserfarenhet där mötet med individen varit i fokus
- är ansvarstagande, flexibel och utåtriktad
- har förmåga att generera och genomföra nya idéer
- kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra
- har en god förståelse för och erfarenhet av digitala verktyg och digitaliseringens utmaningar samt möjligheter
- har ett pedagogiskt förhållningssätt

Det är meriterande om du har B-körkort och därmed kan köra biblioteksbussen. Det är alltid två stycken som bemannar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att köra tyngre fordon, lätt lastbil.

Det är meriterande om du har språkkunskaper i något av de större språk som talas i Lund.

Observera att denna annons inte begär in personligt brev. I stället finns det ett antal frågor att besvara i ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Okt 25
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Bibliotekarie, HT-biblioteken

100%, tidsbegränsat vikariat

Arbetsuppgifter
Fokuset i tjänsten kommer vara att stötta upp HT-bibliotekens verksamhet under våren.

En arbetsuppgift kommer att vara att arbeta med läs- och skrivstöd. Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med att stötta bibliotekets användare rörande framför allt talböcker. Du kommer att ha individuella möten med personerna och även ge teknisk support vid behov.

Du kommer även att arbeta med fjärrlån samt lättare katalogisering. Vidare ingår yttre tjänst med både lånehantering och informationsarbete samt andra generella arbetsuppgifter som förekommer på forskningsbibliotek. Tjänsten kan delvis komma att påverkas av vilka erfarenheter du kommer med. Då behov uppkommer i verksamheten kan du även få arbeta med andra arbetsuppgifter.



Kvalifikationer

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller vad som arbetsgivaren bedömer är en motsvarande akademisk bibliotekarie­utbildning.
- Intresse för och en förmåga att förhålla dig till frågor rörande mediehantering.
- Intresse för och en förmåga att förhålla dig till frågor rörande forskningsbibliotekets roll på lärosätet.
- Mycket god svenska i tal och skrift.
- God engelska i tal och skrift.


Meriterande

- Erfarenheter av att arbeta på högskole- och/eller forskningsbibliotek.
- Erfarenhet av att arbeta med talböcker.
- Erfarenhet av att arbeta med fjärrlån och katalogisering.
- Språkkunskaper som bedöms fylla ett behov på HT-biblioteken.
- God kännedom om humaniora och teologi.

Arbetet är en kombination av självständigt arbete och att arbeta i grupp. Du behöver vara prestigelös samt ha lätt för att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta effektivt. Du kommer att ha flera arbetsuppgifter parallellt och det är därför viktigt att du trivs med detta.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten vid HT-biblioteken.



Övrigt
Helg- och kvälls­tjänst­göring kan förekomma.



Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev på svenska där du beskriver hur du uppfyller de meriterande kvalifikationerna och för ett resonemang kring arbetsuppgifterna, ett CV samt relevant dokumentation.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

De Humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet har en sammanhållen biblioteksorganisation, HT-biblioteken. HT-biblioteken utgörs av tre fysiska enheter: Asien-, LUX- och SOL-biblioteket. Dessa är belägna nära varandra och fungerar som en verksamhet.

Vi arbetar för att ge ett nära och ämnesanpassat stöd till forskning och lärande på HT-fakulteterna. Det pedagogiska och serviceinriktade förhållningssättet utgör tillsammans med integrering i HT-fakulteternas övriga verksamhet grunden för vårt arbete. Samlingarna består av såväl tryckta som elektroniska resurser. HT-biblioteken har ett nära samarbete med de övriga biblioteken vid Lunds universitet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Amanuens Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Okt 27
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Amanuens Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek (Sambib)
Vi söker en engagerad student vid Lunds universitet, i första hand från ABM eller någon av fakultetens utbildningar, för extraarbete i bibliotekets lånedisk.

Arbetet är schemalagt till kväll/helg, och även dagtid, vardagar.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att ge service i vår informationsdisk, för i huvudsak studenter och anställda på samhällsvetenskapliga fakulteten.

I arbetsuppgifterna ingår att bemanna vår informationsdisk, enklare biblioteksarbete som lånehantering, ställa tillbaka böcker på hyllorna, samt hjälpa till vid utskrifter/kopiering och grundläggande IT-service.

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar både på svenska och engelska, och du kommer att använda båda språken i bibliotekets lånedisk.

En del ensamarbete ingår i disktjänstgöringen, och du kommer att behöva ta självständiga beslut utifrån givna ramar.

Du behöver ha servicekänsla, samarbetsförmåga och ett gott ordningssinne.

 

Krav

- Pågående universitetsstudier vid Lunds universitet, på grundnivå eller avancerad nivå, med minimum 1 termins godkända studier
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Goda IT-kunskaper

Önskvärda kvalifikationer 

- Student på ABM eller någon av Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningar
- Erfarenhet av biblioteksarbete
- Erfarenhet av arbete i bibliotekssystemet KOHA/LUBcat Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Arbetstid
Anställningen är tidsbegränsad fyra-fem månader, med start från 2024-01-08 eller enligt överenskommelse. Två pass per vecka enligt olika fasta scheman, förlagda till kväll/helg, men även dagtid, vardagar.

 

Övrigt
Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (HF) 5 kap 8-12 §.

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 47. Välkommen med din ansökan!

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie till naturvetenskapliga biblioteket-Tidsbegränsad anställning

Bibliotekarie
Läs mer Sep 18
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Naturvetenskapliga biblioteket

Naturvetenskapliga fakulteten har en sammanhållen biblioteksverksamhet som riktar sig till alla fakultetens ämnesområden.

Bibliotekets främsta uppgift är att stödja utbildning och forskning genom att tillgängliggöra kvalitetsgranskad information. Biblioteket har också ett växande uppdrag gällande spridning, bevarande och effektiv hantering av information och forskningsdata. Andra viktiga verksamheter är undervisning och handledning i informationshantering till universitetets studenter och stöd till forskare vid olika steg i forskningsprocessen.

Tjänsten är placerad på Fysikbiblioteket.

Vi utlyser tidsbegränsad anställning under 4,5 månader med en omfattning av 100%.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en projektgrupp där dina arbetsuppgifter är tydliga och avgränsade och består i att inventera och hantera en omfattande tryckt samling inom ämnesområdet för fysik för vidare åtgärd.

Du kommer att söka och arbeta i katalogerna LUBcat och LIBRIS. Vid behov belägger du snabbt och enkelt litteraturen i Universitetsbibliotekets katalog - 1957.

Du gör självständiga bedömningar om samlingen för vidare placering, deponering eller digitalisering utifrån ett bevarande- och bruksvärde.

Kvalifikationer

Krav

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Goda kunskaper i svenska och engelska.
- Goda kunskaper i katalogarbete i LIBRIS och LUBcat
- Goda kunskaper i att söka i äldre kataloger framför allt katalog - 57
- Erfarenhet av att arbeta i Excel

Meriterande

- Intresse av att arbeta med tryckta samlingar.
- Intresse och kunskap om samlingar inom det naturvetenskapliga ämnesområdet.

Erfarenhet av arbete på forsknings- och högskolebibliotek.

Vi lägger stor vikt i att du arbetar självständigt och effektivt. Du har god förståelse för hur biblioteket kan bidra till god kvalitet i utbildning och forskning. Vi ser att du har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har lätt för att sätta dig in i nya områden och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är drivande och bra på att lägga upp och planera ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Särskild visstid, 100% med start 16 oktober.

Kontaktperson är bibliotekschef Kristina Holmin Verdozzi, kristina.holmin_verdozzi@science.lu.se

Instruktioner för ansökan
Din ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Kansli N arbetar med service och stöd till fakultetens ledning. Vi har specialkompetens inom frågor som rör grund- och forskarutbildning, internationalisering, högskolepedagogik, ekonomi, it, personalfrågor, kommunikation, karriär och lika villkor. Vi är idag ett 30-tal personer som arbetar på kansliet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie till sjukhusbibliotek och patientforum i Lund

Bibliotekarie
Läs mer Aug 7
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för att information ska vara lättillgänglig och digitala tjänster användarvänliga och effektiva? Vill du tillsammans med oss på sjukhusbiblioteket vara med och utveckla stödet till vårdens medarbetare och organisation för en hälso- och sjukvård byggd på bästa möjliga kunskap? Då kan detta vara arbetet för dig!

Sjukhusbiblioteket vid Skånes universitetssjukhus (Sus) arbetar för att vara ett medicinskt och verksamhetsnära kunskapsstöd för regionens sjukvårdsanställda och ledning. Vi vill bidra till kompetensutveckling, forskning och evidensbaserade beslut. Sjukhusbibliotekens medicinska bibliotekarier arbetar aktivt för att tillhandahålla ett uppdaterat informationsutbud i både tryckt och elektronisk format. Vi strävar också efter att säkra att e-bibliotek, kliniska kunskapsstöd och andra verktyg är lättnavigerade och tillgängliga dygnet runt.

Till enheten hör också Patientforum som arbetar för att tillvarata patientperspektivet, vilket innebär att bidra till att patienter samt deras närstående har tillgång till den information de behöver. Biblioteken på Sus är tillgängliga även för allmänhet och har en öppen samling med fokus på läkande läsning och lättillgänglig info om hälsa och sjukvård.

Sjukhusbibliotek och patientforum ingår i Avdelning forskning och utbildning på Sus. Totalt är vi 14 anställda och har en gemensam arbetsgrupp för biblioteksverksamheten på Sus med en chef. Vi har fyra fysiska bibliotekslokaler, en i Malmö och tre i Lund. Din huvudsakliga placering kommer att vara i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Som bibliotekarie hos oss ingår du i ett team där du tillsammans med andra bibliotekarier i regionen utvecklar, underhåller och administrerar våra digitala tjänster och system. I dina arbetsuppgifter ingår att delta i behovsinventering av medicinska e-resurser för sjukvården i hela regionen. Du bidrar till fortsatt utveckling av användargränssnitt och integration mellan databaser och discovery. I arbetet ingår även kontakter med externa leverantörer av system och tjänster samt med vetenskapliga förlag.

Tillsammans med kollegor planerar och genomför du utbildningar för olika användargrupper om e-resurser, kliniska beslutsstöd och andra verktyg. I tjänsten ingår även handledning i systematisk sökning i våra medicinska databaser. Vissa enskilda sökuppdrag förekommer också.

Utöver detta är du en del av vår allmänna arbetsgrupp med ett fokus på våra medicinska och öppna föreläsningar där du ingår i planeringsgruppen och som fungera som tekniskt stöd med fokus på tillgänglighet. Du deltar även i bibliotekets löpande arbete, så som att bemanna bibliotekets informationsdisk och andra vanliga bibliotekssysslor.

Beroende på dina tidigare erfarenheter kan arbetsuppgifterna komma att justeras. Vi kan erbjuda dig ett omväxlande och stimulerande arbete där du ständigt lär dig nya saker och utvecklas. Du får möjlighet att tillsammans med kollegor och chef påverka utvecklingsarbete och förnyelse utifrån organisationens behov och dina specialkompetenser. Vi har ett stöttande och öppet arbetsklimat där du får en grundlig introduktion och där du alltid kan vända dig till en kollega med dina frågor.

Vi erbjuder flexibilitet vad gäller arbetstider, möjlighet att arbeta på distans någon dag i veckan eller arbeta på plats både i Lund och Malmö.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, så väl i tal som skrift. Därtill har du tidigare erfarenhet av att arbeta som system- eller IT-bibliotekarie och/eller med digitala resurser. Arbetsuppgifterna förutsätter även erfarenhet av att arbeta i och administrera informationssystem och elektroniska resurser på bibliotek eller i likande miljö. Vi ser positivt på om du arbetat med likande uppdrag tidigare. Utöver detta är det meriterande om du har:
• erfarenhet från arbete på sjukhusbibliotek, medicinskt bibliotek eller högskolebibliotek
• erfarenhet från arbete med webb, systemadministration eller systemimplementering
• kännedom om och erfarenhet av att arbeta med databaser, metadata och webbtjänster
• erfarenhet av systematisk informationssökning i databaser
• ytterligare språkkunskaper förutom engelska.

Vår strävan är att erbjuda stöd utifrån användarens behov och det ställer krav på pedagogisk förmåga, nyfikenhet och lyhördhet. Eftersom tjänsten innehåller undervisning och handledning söker vi dig som har förmåga att få komplicerade saker att låta enkla och begripliga. Som person har du lätt för att samarbeta och dela med dig av kunskaper och erfarenheter, samtidigt som du är van att arbeta självständigt. Du är utåtriktad, kommunikativ, kreativ och har god förmåga att skapa engagemang. Du har ett strategiskt synsätt och är flexibel, utvecklings- och resultatinriktad. och håller dig uppdaterad inom dina arbetsområden. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med den ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie, vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Jul 3
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Universitetsbiblioteket är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material.

Biblioteket är också studiecentrum med 500 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Anställningen är knuten till Avdelningen för vetenskaplig kommunikation, en av UB:s sex avdelningar. Avdelningen ansvarar för infrastruktur och stöd till universitetet i frågor som rör e-media, öppen vetenskap och bibliometri. Avdelningen har 16 medarbetare.

Arbetsuppgifter
 

I UB:s uppdrag ingår att stödja universitetet med expertis i frågor som rör open access och forskningsdatahantering. Vidare har avdelningen ansvar för att samordna finansieringsfrågor kring digitala resurser, utveckla bibliotekets arbete med förlagsavtal och OA-modeller, samt stödja universitetet i frågor gällande bibliometri.

Du kommer tillsammans med kollegor driva och utveckla verksamhetsområdet öppen vetenskap vid UB. Du kommer att arbeta i den stödfunktion som har till uppgift att stötta öppen vetenskaps-organisationen vid universitetet. Arbetet innebär samarbete med andra enheter på universitetet, samt med externa organisationer, och i dessa sammanhang representera UB/LU.

I arbetet ingår även att omvärldsbevaka öppen vetenskap och omsätta bevakningen i verksamhetsutveckling.

UB förvaltar en rad olika system som på olika sätt syftar till att tillgängliggöra universitetets forskning. Du kommer arbeta med förvaltning och support kopplat till dessa system.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

 

- Examen inom biblioteks- och informationsvetenskap.
- Dokumenterad arbetserfarenhet av, eller kunskap om, verksamhetsområdena vetenskaplig kommunikation och öppen vetenskap.
- Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.
- Den sökande ska vara initiativtagande, självständig och ha god samarbetsförmåga.
- Arbetet innebär kontaktytor med många olika delar av universitetet, den sökande bör ha förmåga till nätverksskapande och vara skicklig på att hitta olika samarbetsformer.



Intervjuerna kommer äga rum under slutet av vecka 29.



 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Maj 16
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsuppgifter
Fokuset i tjänsten kommer vara att stötta upp HT-bibliotekens verksamhet under hösten.

Du kommer att arbeta med mediehantering, bland annat kommer fjärrlån att ingå i tjänsten. Vidare ingår yttre tjänst med både lånehantering och informationsarbete samt andra generella arbetsuppgifter som förekommer på forskningsbibliotek. Tjänsten kan delvis komma att påverkas av vilka erfarenheter du kommer med. Då behov uppkommer i verksamheten kan du även få arbeta med andra arbetsuppgifter.

 

Kvalifikationer

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller vad som arbetsgivaren bedömer är en motsvarande akademisk bibliotekarie­utbildning.
- Intresse för och en förmåga att förhålla dig till frågor rörande mediehantering.
- Intresse för och en förmåga att förhålla dig till frågor rörande forskningsbibliotekets roll på lärosätet.
- Mycket god svenska i tal och skrift.
- God engelska i tal och skrift.

 

Meriterande

- Erfarenheter av att arbeta på högskole- och/eller forskningsbibliotek.
- Erfarenhet av att arbeta med fjärrlån.
- Språkkunskaper som bedöms fylla ett behov på HT-biblioteken.
- God kännedom om humaniora och teologi.

 

Arbetet är en kombination av självständigt arbete och att arbeta i grupp. Du behöver vara prestigelös samt ha lätt för att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta effektivt. Du kommer att ha flera arbetsuppgifter parallellt och det är därför viktigt att du trivs med detta.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten vid HT-biblioteken.

 

Övrigt

Helg- och kvälls­tjänst­göring kan förekomma.

 

Instruktioner för ansökan:
Ansökan ska innehålla ett personligt brev på svenska där du beskriver hur du uppfyller de meriterande kvalifikationerna och för ett resonemang kring arbetsuppgifterna, ett CV samt relevant dokumentation.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

De Humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet har en sammanhållen biblioteksorganisation, HT-biblioteken. HT-biblioteken utgörs av tre fysiska enheter: Asien-, LUX- och SOL-biblioteket. Dessa är belägna nära varandra och fungerar som en verksamhet.

Vi arbetar för att ge ett nära och ämnesanpassat stöd till forskning och lärande på HT-fakulteterna. Det pedagogiska och serviceinriktade förhållningssättet utgör tillsammans med integrering i HT-fakulteternas övriga verksamhet grunden för vårt arbete. Samlingarna består av såväl tryckta som elektroniska resurser. HT-biblioteken har ett nära samarbete med de övriga biblioteken vid Lunds universitet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie Vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Maj 17
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med omfattande samlingar som har byggts upp sedan universitetet grundades år 1666.

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet tar emot det nationella reservpliktexemplaret enligt gällande pliktlagstiftning och har ett lagstadgat bevarandeansvar för de omfattande fysiska samlingarna av olika karaktär. Idag omfattar samlingarna mer än tolv hyllmil tryckt och handskrivet material. Verksamheten är indelad i sex avdelningar och biblioteket har idag cirka 100 anställda. Här kan du läsa mer om oss: https://www.ub.lu.se/om-universitetsbiblioteket

Vi söker nu en bibliotekarie med tidsbegränsad anställning till och med 2023-12-31. Tjänsten är placerad vid avdelningen för Bevarande och digitalisering, som ansvarar för bibliotekets fysiska tillgängliggörande av material från 1800 och framåt, samlingsvård, bevarande och bildfångst. Avdelningen har idag 18 medarbetare med flera olika personalkategorier som alla arbetar nära de fysiska samlingarna: bibliotekarier, biblioteksassistenter, konservatorer, bokbindare, digitaliseringssamordnare, fotograf, bildtekniker och grafisk formgivare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer tillsammans med dina kollegor att arbeta med den dagliga hanteringen av beställningar från Universitetsbibliotekets magasin. Arbetet innebär framtagning, RFID-märkning och återuppsättning av material i våra magasin på Helgonabacken och på våra depåer. Nytt svenskt tryck ska sorteras och placeras i magasinen. Visst arbete med registervård i våra bibliotekssystem kan förekomma. Andra arbetsuppgifter kan vara att stödja våra användare genom att bidra med kunskap om våra samlingar och svara på referensfrågor.



Dessutom kommer du att delta i övrigt arbete med våra samlingar, t ex sortering, förteckning och bedömning av nyinkommet material. Pass i någon av bibliotekets informationspunkter kan ingå.

Arbetet är periodvis fysiskt krävande med lyft och flytt av tungt material. På vår depå kräver kompakthyllornas höjd att man klättrar på höga stegar. En del av arbetet utförs i magasin som kan vara dammiga. Våra depåer är lokaliserade till andra adresser än centrala Lund, vilket innebär att man måste inneha ett B-körkort (i tjänsten ingår transporter med tjänstebil).



Kvalifikationer



Krav för anställningen är:



- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som relevant
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- B-körkort

Vi tror att du är en person med följande egenskaper:

- Noggrann
- Kvalitetsmedveten
- Flexibel
- Lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter
- God samarbetsförmåga
- Serviceinriktad
- Självgående
- Initiativkraftig

Meriterande för anställningen är:



- Erfarenhet av arbete på universitets- eller högskolebibliotek
- Tidigare erfarenhet av arbete med lån och referensarbete på bibliotek
- Erfarenhet av arbete med tryckt material
- Goda kunskaper om det svenska samhället och det svenska medielandskapet



Övrigt:
Anställningen är ett vikariat med omfattningen 100% med start 2023-08-28 till och med 2023-12-31. Vi räknar med att hålla intervjuer i vecka 23 och 24.

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie/Projektledare med inriktning mot forskningsdata

Bibliotekarie
Läs mer Maj 17
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
LUNARC är ett centrum vid Lunds universitet som tillhandahåller tjänster för högpresterande datoranvändning (HPC), visualisering och lagring.

LUNARC samarbetar med forskningsgrupper och erbjuder dessa expertis och kurser i vetenskaplig beräkning, visualisering och användning av resurserna. LUNARC driver idag ett antal beräknings- och visualiseringsresurser med tillhörande lagring. För att öka användbarheten av dessa resurser har en interaktiv HPC-tjänst utvecklats (fjärrskrivbordsmiljö) med hårdvaruaccelererad grafik. Denna tjänst kan tillhandahålla anpassade miljöer för olika forskningsgrupper.

LUNARC-anställda har expertis inom många områden, vilket gör det möjligt för oss att stödja våra forskare på många sätt från hårdvara, visualisering, lagring till utvecklingsprojekt. Vi samarbetar med flera forskningsgrupper och infrastrukturer som t ex MAX IV, Bioinformatik, med flera. Brinner du för att skapa spjutspetslösningar inom HPC för krävande vetenskapliga behov är LUNARC platsen att jobb på! Att hålla sig uppdaterad med tekniken är avgörande och LUNARC erbjuder våra anställda både interna och externa utbildningsmöjligheter.

LUNARC har för närvarande 12 anställda bestående av systemingenjörer, applikationsexperter och utvecklare. LUNARC är en avdelning under Byggvetenskaper vid LTH men är en gemensam LU-resurs. Baserat på våra behov av att utöka organisationen kommer LUNARC under 2022 att flytta kontoret till nyrenoverade lokaler med ett hårdvaru-/visualiseringslabb, bekväma mötes- och loungeytor samt ett kök med alla bekvämligheter.

Mer information om LUNARC finns på http://www.lunarc.lu.se 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för att balansera arbete och hemliv. Vi erbjuder universitetets avtal om distansarbete, vilket ger möjlighet att i viss utsträckning arbeta hemifrån.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos osshttps://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
I tjänsten ingår att bedriva utrednings- och kartläggning kring tjänster för forskningsdata, beräknings- och lagringsinfrastrukur inom e-infrastruktursområdet. Arbetet kommer att bedrivas både på nationell och europeisk nivå. Tjänsten innebär också att kunna delta och leda enskilda delprojekt inom större nationella och europeiska projekt.

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Bedriva utredningar kring beräknings-, lagringsinfrastruktur med ett e-infrastruktursperspektiv.
- Arkitektur och kartläggningar kring behov inom båda nationella och eurpeiska e-infrastrukturer.
- Granska och ge feedback på rapporter framtagna inom nationella och europeiska projekt.
- Delta i och projektleda enskilda delprojekt (work-packages) i europeiska och nordiska projekt kring e-infrastruktur.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Examen från bibliotekarieutbildning.[CB1]
- Erfarenhet av kartläggnings- och utredningsarbete inom e-infrastruktursområdet.
- Dokumenterade kunskaper inom forskningsdataområdet.
- Erfarenhet av att genomföra strukturerade intervjuer
- Engelsk[CB2][Jl3] a och svenska presentationsförmåga i tal och skrift.
- Självständigt arbete i projekt tillsammans med forskare och forskargrupper.
- Erfarenhet av att projektleda delprojekt inom större nationella eller europeiska projekt inom e-infrastruktursområdet.
- Förmåga att arbeta både självständigt och som en del av ett lag är av stor vikt för tjänsten.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattningen 100 procent Tillträde 2023-07-01 eller enligt överenskommelse.


Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Studentmedarbetare till Sjukhusbibliotek i Lund

Bibliotekarie
Läs mer Maj 8
Gör skillnad. Varje dag.

Sjukhusbiblioteket i Lund är en verksamhet som ingår i avdelningen för Forskning och utbildning inom Skånes universitetssjukvård (Sus). Sjukhusbiblioteket tillhandahåller medicinsk och allmän biblioteksservice samt information och utbildning om hälsa och sjukdom. Till oss kommer personal inom vården samt patienter och närstående.

Som studentmedarbetare i Region Skåne erbjuder vi dig en arbetsplats i ständig utveckling där du får möjlighet att praktisera dina akademiska kunskaper i projekt inom bland annat kommunikation, HR, ekonomi och kultur. Projektet studentmedarbetare syftar till att underlätta övergången från studier till arbete för dig som student och samtidigt stärka Region Skånes betydelse som framtida arbetsgivare.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som har ett stort intresse för biblioteksfrågor, särskilt inom det medicinska området samt intresse för och erfarenhet av att arbeta med människor.

Som studentmedarbetare hos oss arbetar du i Sjukhusbibliotekets informationsdisk. I dina arbetsuppgifter ingår det även att arbeta med en särskild projektuppgift. Temat kommer denna gång att vara tillgänglighet på våra bibliotek, med särskilt fokus på kognitiv tillgänglighet. Projektuppgiften innebär bland annat inläsning på området, omvärldsbevakning och en slutredovisning. Målet är att göra en inventering av vad om behöver göras för att öka tillgängligheten. Det kan röra både enklare förändringar som kan göras direkt och större frågor som kräver planering och budget. Du kommer att ha stöd av medarbetare på sjukhusbiblioteket i ditt arbete.

Detta är en studentmedarbetartjänst vilket innebär att du kommer arbeta max 15 timmar i veckan efter överenskommelse under max ett år. Utbildningar med yrkesförlagd praktik i vården omfattas inte av studentmedarbetarprojektet.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten söker vi dig som har läst minst 60 högskolepoäng inom bibliotekarieutbildningen alternativt någon annan utbildning arbetsgivaren anser är relevant för projektet. Du har minst ett år kvar av dina studier samt goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Förutom din elektroniska ansökan ber vi dig att bifoga ett Ladokutdrag som styrker att du har läst minst 60 högskolepoäng av en pågående utbildning inom relevant område för tjänsten.

Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet av biblioteksarbete eller arbete inom service. Därtill är det meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete/studier av utredande karaktär eller annan högskoleutbildning inom det medicinska området. Grundläggande IT-kunskap ser vi som en fördel. Vidare får du gärna ha intresse för och/eller erfarenhet av bibliotekssystem samt e-media.

För att lyckas i rollen ser vi att du har förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift. Du har också en bra kommunikativ samt analytisk förmåga och du har förmågan att snabbt ställa om efter rådande omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer hålls vecka 22, i första hand den 31 maj och 1 juni.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Amanuenser Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Apr 24
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Amanuenser Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek
Vi söker 6 engagerade studenter vid Lunds universitet, i första hand från ABM eller någon av fakultetens utbildningar, för extraarbete i bibliotekets lånedisk.

Arbetet är schemalagt till kväll/helg, och även dagtid, vardagar.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att ge service i vår informationsdisk, för i huvudsak studenter och anställda på samhällsvetenskapliga fakulteten.

I arbetsuppgifterna ingår enklare biblioteksarbete som lånehantering, ställa tillbaka böcker på hyllorna, samt hjälpa till vid utskrifter/kopiering och grundläggande IT-service.

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar både på svenska och engelska, och du kommer att använda båda språken i bibliotekets lånedisk.

En del ensamarbete ingår i disktjänstgöringen, och du kommer att behöva ta självständiga beslut utifrån givna ramar.

 

Krav
•  Pågående universitetsstudier vid Lunds universitet, på grundnivå eller avancerad nivå, med minimum 1 termins godkända studier

•  Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

•  Goda IT-kunskaper

•  Serviceinriktad

•  Samarbetsförmåga

•  Gott ordningssinne

 

Önskvärda kvalifikationer
•  Student på ABM eller någon av Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningar

•  Erfarenhet av biblioteksarbete

•  Erfarenhet av arbete i bibliotekssystemet KOHA/LUBcat

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Arbetstid
Anställningen är tidsbegränsad fyra till tio månader enligt överenskommelse, med start från 230821 eller enligt överenskommelse. Två pass per vecka enligt olika fasta scheman, förlagda till kväll/helg, men även dagtid, vardagar.

 

Övrigt
Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (HF) 5 kap 8-12 §.

Alla anställningarna avser 20-25% av heltid

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 21-23. Välkommen med din ansökan!

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie till Juridiska fakultetens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Mar 30
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Juridiska fakultetens bibliotek utgör en del av biblioteksverksamheten vid Lunds universitet.

Biblioteket är ett av Nordens största juridiska bibliotek och är väl integrerat i Juridiska fakultetens forsknings- och utbildningsprocesser. Vi förser fakultetens forskare, lärare och studenter med ämnesanpassat biblioteksstöd, och tillhandahåller även service till Lunds universitet och till allmänheten. 

Biblioteksverksamheten vid Lunds universitet består av Universitetsbiblioteket (UB) och åtta fakultetsbibliotek. Biblioteken och dess medarbetare samverkar och samarbetar kring utvecklings- och strategiska frågor, infrastruktur och expertområden.

För mer information om Juridiska fakultetens biblioteks se:

https://www.jur.lu.se/#!bibliotek

Juridiska fakultetens bibliotek består av bibliotekschef, en utbildningssamordnare, en samordnare för forskningsstöd samt fyra bibliotekarier med olika ansvarsområden. Samtliga i teamet har arbetsplatser i en gemensam korridor på Juridicum som ligger i centrala Lund. Juridiska fakultetens bibliotek söker nu en bibliotekarie tillsvidare. 

Vi erbjuder 

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Vi har även flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. 

Hemarbete erbjuds som en möjlighet 1 gång per vecka och styrs av verksamhetens behov då biblioteket alltid ska vara bemannat. 

Läs mer på universitets webbplats om att vara anställd hos oss – https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad bibliotekarie som har ett gediget intresse för kvalitet och service. Bibliotekets verksamhet utvecklas kontinuerligt och inom egna ansvarsområden finns det stora möjligheter att påverka och utveckla arbetet och det stöd som ges till användarna. Du arbetar tillsammans med kunniga och erfarna kollegor med egna arbetsuppgifter, gemensamt arbete och delade arbetsuppgifter. 

Anställningen, som är ny och innebär en utökning av verksamheten, är bred och komplex. Den kommer att ha tre fokusområden. Dessa är forskningsstöd, rättsvetenskaplig informationshantering och undervisning. I arbetsuppgifterna ingår råd och stöd till forskare om publiceringsstrategier inom rättsvetenskap, forskningskommunikation och hantering av forskningsdata, samt undervisning på fakultetens utbildningar. Förutom arbete med forskningsstöd och undervisning förvärvar du litteratur inom ämnesområdena statsrätt, EU-rätt, allmän rättslära, allmän juridik och rättsinformatik. Du är kontaktperson för forskare och lärare inom dessa ämnesområden. Vi ser också gärna att du kan bistå i arbetet med katalogisering. 

I alla anställningar ingår även tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk samt kan tillkomma andra vid forskningsbibliotek förekommande arbetsuppgifter. 

Du kommer att ha flera arbetsuppgifter parallellt och det är därför viktigt att du trivs med detta och kan prioritera mellan sysslor.

Kvalifikationer

- Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Den person som anställs måste vara kvalitetsmedveten, serviceinriktad, självgående och ha en välutvecklad samarbetsförmåga. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Meriterande

- Erfarenhet av biblioteksarbete i en akademisk kontext
- Erfarenhet av forskningsstöd
- Erfarenhet av rättsvetenskaplig informationshantering
- Erfarenhet av undervisning
- Erfarenhet av katalogisering

Villkor 

Anställningen är tills vidare, 100%, med start 2023-09-01 eller enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Universitet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Ansökan

Anställningen söks via universitets rekryteringssystem och ansökan måste innehålla:

- CV
- Personligt brev
- Examensbevis

Varmt välkommen med din ansökan! 

Juridiska fakulteten är en av Lunds universitets fyra ursprungliga fakulteter. Vid fakulteten verkar ca 2000 studenter på grundnivå och avancerad nivå och ett 160-tal anställda varav ett 40-tal är doktorander.



Mer information om fakulteten finns på vår hemsida www.jur.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie till naturvetenskapliga biblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Mar 16
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Naturvetenskapliga biblioteket

Naturvetenskapliga fakulteten har en sammanhållen biblioteksverksamhet som riktar sig till alla fakultetens ämnesområden, inklusive stora delar av LTH inom fysik- och kemiområdet.

Bibliotekets främsta uppgift är att stödja utbildning och forskning genom att tillgängliggöra kvalitetsgranskad information.
Biblioteket har också ett växande uppdrag gällande spridning, bevarande och effektiv hantering av information och forskningsdata.
Andra viktiga verksamheter är undervisning och handledning i informationshantering till universitetets studenter och stöd till forskare vid olika steg i forskningsprocessen.

Tjänsten är till en början placerad på ämnesbiblioteket för kemi, men du kommer att arbeta för forskare, studenter och med samlingar inom hela bibliotekets upptagningsområde.

Vi utlyser en tillsvidare tjänst på 100%.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att stödja forskande personal genom forskningsprocessen och du undervisar och handleder doktorander i informationssökning, öppen vetenskap och datahantering.

Du samarbetar med kollegor med liknande arbetsuppgifter inom naturvetenskapliga biblioteket och samarbetet omfattar även personal kopplad till fakultetens kansli inom området IT- och arkiv.

Du arbetar med universitetets CRIS-system LUCRIS, främst genom att kvalitetsgranska metadata kopplad till vetenskapliga publikationer och andra forskningsresultat.

I tjänsten ingår även hantering av de fysiska samlingarna samt katalogarbete i LUBcat och LIBRIS och du gör självständiga bedömningar om samlingen för vidare placering, deponering eller digitalisering utifrån ett bevarande- och bruksvärde.

Därutöver ingår yttre tjänst med lån- och informationsarbete samt annan service och support till studenter och forskare som besöker biblioteket och vi ser att du på olika sätt bidrar till bibliotekets utvecklingsarbete.

Verksamhetens behov men även vilka kompetenser du har, kan påverka tjänstens utformning.

Kvalifikationer

Krav

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande

- Erfarenhet av arbete på forsknings- och högskolebibliotek och/eller visa en god förståelse för verksamhetsområdet.
- Erfarenhet av pedagogiskt arbete och/eller intresse för undervisning och handledning
- Erfarenhet av arbete i yttre tjänst, serviceanda och fallenhet för utåtriktat stöd.
- Kunskap inom området för öppen vetenskap
- God förståelse för forskningens publiceringsprocess
- Goda kunskaper i katalogarbete i LIBRIS och LUBcat samt kat-57 samt erfarenhet av att arbeta med tryckta samlingar.
- Akademisk examen inom naturvetenskapligt ämne.

Vi lägger stor vikt i att du har intresse för att arbeta nära forskare och studenter och ser hur biblioteket kan bidra till god kvalitet i utbildning och forskning.
Vi ser att du har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer.
Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och lätt för att sätta dig in i nya områden.
Du är drivande och bra på att lägga upp och planera ditt arbete.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktperson är bibliotekschef Kristina Holmin Verdozzi, kristina.holmin_verdozzi@science.lu.se

Instruktioner för ansökan
Din ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Kansli N arbetar med service och stöd till fakultetens ledning. Vi har specialkompetens inom frågor som rör grund- och forskarutbildning, internationalisering, högskolepedagogik, ekonomi, it, personalfrågor, kommunikation, karriär och lika villkor. Vi är idag ett 30-tal personer som arbetar på kansliet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie till naturvetenskapliga biblioteket-Tidsbegränsad anställning

Bibliotekarie
Läs mer Mar 16
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Naturvetenskapliga biblioteket

Naturvetenskapliga fakulteten har en sammanhållen biblioteksverksamhet som riktar sig till alla fakultetens ämnesområden.

Bibliotekets främsta uppgift är att stödja utbildning och forskning genom att tillgängliggöra kvalitetsgranskad information. Biblioteket har också ett växande uppdrag gällande spridning, bevarande och effektiv hantering av information och forskningsdata. Andra viktiga verksamheter är undervisning och handledning i informationshantering till universitetets studenter och stöd till forskare vid olika steg i forskningsprocessen.

Tjänsten är placerad på Fysikbiblioteket.

Vi utlyser tidsbegränsad anställning under 5 månader med en omfattning av 75%.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en projektgrupp där dina arbetsuppgifter är tydliga och avgränsade och består i att inventera och hantera en omfattande tryckt samling inom ämnesområdet för fysik för vidare åtgärd.

Du kommer att söka och arbeta i katalogerna LUBcat och LIBRIS. Vid behov belägger du snabbt och enkelt litteraturen i Universitetsbibliotekets katalog - 1957.

Du gör självständiga bedömningar om samlingen för vidare placering, deponering eller digitalisering utifrån ett bevarande- och bruksvärde.

Kvalifikationer

Krav

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Goda kunskaper i svenska och engelska.
- Goda kunskaper i katalogarbete i LIBRIS och LUBcat
- Goda kunskaper i att söka i äldre kataloger framför allt katalog - 57
- Erfarenhet av att arbeta i Excel

Meriterande

- Intresse av att arbeta med tryckta samlingar.
- Intresse och kunskap om samlingar inom det naturvetenskapliga ämnesområdet.

Erfarenhet av arbete på forsknings- och högskolebibliotek.

Vi lägger stor vikt i att du arbetar självständigt och effektivt. Du har god förståelse för hur biblioteket kan bidra till god kvalitet i utbildning och forskning. Vi ser att du har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har lätt för att sätta dig in i nya områden och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är drivande och bra på att lägga upp och planera ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Särskild visstid, 75% med start 1 maj.

Kontaktperson är bibliotekschef Kristina Holmin Verdozzi, kristina.holmin_verdozzi@science.lu.se

Instruktioner för ansökan
Din ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Kansli N arbetar med service och stöd till fakultetens ledning. Vi har specialkompetens inom frågor som rör grund- och forskarutbildning, internationalisering, högskolepedagogik, ekonomi, it, personalfrågor, kommunikation, karriär och lika villkor. Vi är idag ett 30-tal personer som arbetar på kansliet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie vid LTH:s kansli

Bibliotekarie
Läs mer Mar 8
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




LTH:s bibliotek arbetar med användarnära service till fakultetens studenter och forskare samt till en intresserad allmänhet.

I LTH:s bibliotek ingår Biblioteket för arkitektur & design, E-husets bibliotek, LTH Studiecentrums bibliotek, V-husets bibliotek och Matematiska biblioteket. Vid LTH:s bibliotek arbetar i dagsläget 11 personer och biblioteket är en del av LTHs kansli. Läs gärna mer på vår https://www.lth.se/bibliotek/

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar även Lunds universitets avtal om distansarbete, vilket kan ge möjlighet att till viss del arbeta på distans.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att arbeta vid ett eller flera av våra specialbibliotek och arbetet omfattar tjänst i informationsdisk och andra vid bibliotek vanligt förekommande arbetsuppgifter. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och en god förståelse för människors olika förutsättningar och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Som bibliotekarie på LTH:s bibliotek kommer du att ha både egna ansvarsområden och gemensamma arbetsuppgifter med dina kollegor. Anställningen kommer att utformas efter våra behov inom forskningsstödsfrågor, media och undervisning samt dina kompetenser.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi söker dig som är noggrann, har god kommunikativ förmåga och är bra på att arbeta tillsammans med andra samtidigt som du kan ta egna initiativ och arbeta självständigt.

Meriterande för anställningen är:

- Arbetslivserfarenhet från högskole- eller universitetsbibliotek.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom LTH:s bibliotek samt bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt
Anställningen är ett vikariat till och med 31 oktober 2023 på 100 procent med önskat startdatum snarast enligt överenskommelse.

Så här söker du
Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem där du kommer ombes att svara på urvalsfrågor, fylla i uppgifter som rör din meritförteckning samt skriva ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter.

Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning mot barn och unga Norra Fäladens Bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Feb 10
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.



Arbetsplatsbeskrivning
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar.

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till en god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

Folkbiblioteken i Lund har en omfattande verksamhet med Stadsbibliotek samt nio stadsdelsbibliotek och en biblioteksbuss. 2018 gick biblioteken in i en ny organisation som tar sin utgångspunkt i Lunds kommuns biblioteksplan. Organisationen utgår från i vilket gränssnitt vi möter våra användare: det fysiska, digitala eller rörliga biblioteket och består av fyra enheter: Stadsdelsbiblioteken, Stadsbiblioteket, Digitala/rörliga biblioteket och Gemensamma resurser.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med placering på  enhet Stadsdelsbiblioteken, Norra Fäladens Bibliotek.

Arbetsbeskrivning
Uppdraget för enhet Stadsdelsbiblioteken handlar om att utveckla och driva biblioteksverksamhet genom att arbeta för att göra stadsdelsbiblioteken till aktiva, synliga och angelägna mötesplatser för lärande, läsande, samtal och kultur. Medskapande och dialog är centralt och biblioteket arbetar aktivt med att uppmuntra och  möjliggöra  användardriven verksamhet. I uppdraget ingår att  etablera och utveckla goda relationer med användare och andra aktörer i lokalsamhället.

Norra Fäladens bibliotek är ett kombinerat skol- och folkbibliotek. Området är barnrikt och biblioteket är just nu inne i en fas där vi utarbetar en tydlig profil för att möta lokala behov.

Barn och unga är en  prioriterad målgrupp och vi söker en bibliotekarie som tillsammans med kollegor på plats ska  verka för att nå och angå barn och unga.

Du kommer att arbeta i team och det dagliga arbetet leds  på respektive bibliotek av en platsansvarig verksamhetsledare. I din publika tid ingår även arbete i receptions-/informationsdisk. Kvällar och helger ingår i ditt schema.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning

- har erfarenhet av och stor lust att  möta barn och unga i verksamhet 

- är ansvarstagande, positiv, flexibel, utåtriktad och litar på din egen förmåga

- är kreativ och idérik och kan omsätta dina  idéer i konkret verksamhet   

- har en stark känsla för service och bemötande

- kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra

- har stort intresse för samverkan och att skapa nätverk

Övrigt
Personlighetstest är eventuellt ett moment i rekryteringsprocessen.

Vi har rökfri arbetstid för kommunens samtliga medarbetare.

All rekrytering inom Lunds kommun ska sträva mot att sammansättningen av Lunds kommuns medarbetare ska spegla den mångfald som finns bland kommunens invånare.

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning mot barn och unga Linero bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Feb 10
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.



Arbetsplatsbeskrivning
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar.

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till en god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

Folkbiblioteken i Lund har en omfattande verksamhet med Stadsbibliotek samt nio stadsdelsbibliotek och en biblioteksbuss. 2018 gick biblioteken in i en ny organisation som tar sin utgångspunkt i Lunds kommuns biblioteksplan. Organisationen utgår från i vilket gränssnitt vi möter våra användare: det fysiska, digitala eller rörliga biblioteket och består av fyra enheter: Stadsdelsbiblioteken, Stadsbiblioteket, Digitala/rörliga biblioteket och Gemensamma resurser.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering på enhet Stadsdelsbiblioteken, vid Linero bibliotek.

Arbetsbeskrivning
Uppdraget för enhet Stadsdelsbiblioteken handlar om att utveckla och driva biblioteksverksamhet vid stadsdelsbiblioteken genom att arbeta för att göra stadsdelsbiblioteken till aktiva, synliga och angelägna mötesplatser för lärande, läsande, samtal och kultur. Medskapande och dialog är centralt och biblioteket arbetar aktivt med att uppmuntra och möjliggöra användardriven verksamhet. I uppdraget ingår att etablera och utveckla goda relationer med användare och andra aktörer i lokalsamhället.

Linero bibliotek ligger centralt placerat i ett bostadsområde med stor mångfald och arbetet förutsätter ett nära samarbete med ex.  skola, förskola, bvc, fritidsgård, föreningar samt kommersiella aktörer. Linero bibliotek är meröppet och sedan 2016 lokaliserat i nya fräscha lokaler mitt i Linero centrum.

Barn och unga är en  prioriterad målgrupp och vi söker en bibliotekarie som ska verka för att nå och angå barn- och unga i Linero. Du  arbetar  med verksamhet för, med och av  barn och unga, i samverkan med BVC, förskolor, skolor, ungdomsgrupper och i nätverk tillsammans med andra barnbibliotekarier i Lund.

Du kommer att arbeta i ett team och det dagliga arbetet leds av en platsansvarig verksamhetsledare. I din publika tid ingår även arbete i receptions-/informationsdisk. Kvällar och helger ingår i ditt schema.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- har erfarenhet av arbete som bibliotekarie mot barn och unga
- är kreativ och idérik och kan omsätta dina  idéer i konkret verksamhet   
- har en stark känsla för service och bemötande
- är självgående och utåtriktad och litar på din egen förmåga
- har intresse för och kunskap om barn och ungas medievanor och egna skapande
- kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra
- har erfarenhet av och stort intresse för samverkan och att skapa nätverk

Övrigt
Personlighetstest är eventuellt ett moment i rekryteringsprocessen.

Vi har rökfri arbetstid för kommunens samtliga medarbetare.

All rekrytering inom Lunds kommun ska sträva mot att sammansättningen av Lunds kommuns medarbetare ska spegla den mångfald som finns bland kommunens invånare.

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Jan 27
Imagine what we could learn if we could build a machine so powerful that it could look deep inside the very materials that the universe is made from. A device that could actually let us see the atoms and molecules that make up the structure of substances. Imagine the new discoveries we could make, the new materials we could develop and how much we could learn about ourselves and our universe.

The European Spallation Source is one of the largest science and technology infrastructure projects being built today. The project includes the most powerful linear proton accelerator ever built, a five-tonne, helium-cooled tungsten target wheel, 15 state-of-the-art neutron instruments, a suite of laboratories, and a supercomputing data management and software development centre. In the context of its history and future as a scientific organisation, however, it is more than the sum of its parts. It is a brand new Big Science organisation and we are building it from the ground up.

Whilst others have built telescopes that allow us to look into the furthest regions of space, now we will build a device so powerful it will allow us to the study the smallest objects in the finest detail.

Come and build the future of Science with us!

About the role:

The ESS is at an exciting turning point. It is in transition from being a construction site, to being an operating facility. To this end we are currently implementing a library function to access scientific publications, to easily and fairly publish our results according to our publication guidelines e.g. open green publications, to keep on top of ESS-related publications and to produce relevant performance indicators related to scientific activities and user programme.

The role of the Librarian at ESS will be to promote library services to ESS stakeholder and to support colleagues working in both the scientific coordination and user offices - but this could extend to other divisions as well. Whilst ESS does not have a physical library in the traditional sense, this is an interesting and diverse role which will involve assessing, developing and maintaining the campus library collection and working with vendors and publishers in the acquisition of serials, subscriptions and electronic resources.

The role also involves tasks such as the cataloguing and classifying of new library resources, processing requests, general custodial maintenance, web archiving and identifying the acquisition of out-of-scope materials. Within this role, there will also be scope for providing instruction, training and support for library users - including the use of digital resources - to make sure that users can easily and fairly publish ESS scientific results.

Our new Librarian will also monitor ESS-related publications as input to our scientific key performance indicators, maintain and report library usage statistics as input for regular assessment and perform other relevant duties supporting colleagues working in the scientific coordination and user office.

This is a permanent position based at the ESS campus in Lund.

About you:

To thrive with us in the Scientific Activities Division, you need to be driven, responsive and not afraid to interact with a wide variety of ESS stakeholders.

First and foremost, we need someone who is suitably qualified and experienced. Ideally, you will have appropriate tertiary qualifications (Bachelors and/or Masters degree) in Library and Information Science or an equivalent discipline. For this role, we need someone with at least 3 years of library experience - preferably in a University or other similar academic library environment - and who has significant prior knowledge of library automation and data systems applications. Proficiency with online library catalogues and library databases, as well as sound knowledge and experience from scholarly publishing - including open access - would be highly beneficial.

We are building ESS from the ground up, so we need someone who is comfortable not only following procedures, but also creating them. We attach great importance to personality and attitude, so we're looking for a real team player: Someone who is sociable, has excellent communication skills, who likes to collaborate with different people and who is committed to helping this amazing project to realise its full potential. We need a hands-on self-starter who is able to work in a structured, orderly, responsible and – most importantly – safe way.

The working language of ESS is English and for this role we need someone who can start as soon as possible.

What can we offer?

Aside from the chance to work at truly unique big science project, you can also expect:


• An opportunity to contribute to the future discoveries within neutron science.
• A stunning, brand new workplace filled with innovative minds and brilliant people from across the globe.
• A challenging, exciting and fast-paced work environment.
• Market competitive compensation that is individual and differentiated according to role, responsibilities, individual skills, abilities and achievements.
• 30 days of annual leave, as well as more than 10 days of public holiday and company days off or days with limited working hours.
• Monthly pension contributions on top of your salary.
• Flexible working arrangements and a real work-life balance.

Interested? We sure hope so.

If you see yourself in what we’re looking for, please provide your CV and motivation letter in English by clicking on “apply” and following the instructions. Please be aware that we can only accept direct applications made via the ESS website.

Certain roles at ESS require health and safety checks, which may be required in the final stages of the recruitment process.

We review applications continuously, so don’t miss out! Submit your application as soon as soon as you can and quote the job reference number ESD-26610 in your application.

For more information regarding the ESS recruitment process, please follow this link https://europeanspallationsource.se/ess-recruitment-process or contact Daniel Nordin Baker – Recruitment partner – at daniel.nordin@ess.eu.

For trade union information, please contact Unionen representative Conny Wendt at conny.wendt@ess.eu or SACO/Swedish Association of Graduate Engineers representative Yngve Levinsen at yngve.levinsen@ess.eu.

We look forward to receiving your application soon!

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Feb 9
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Anställningen är knuten till Avdelningen för vetenskaplig kommunikation, en av UB:s sju avdelningar.

Avdelningen ansvarar för infrastruktur och stöd till universitetet i frågor som rör e-media, öppen vetenskap och bibliometri. Avdelningen har 16 medarbetare.

Arbetsuppgifter
I UB:s uppdrag ingår att stödja universitetet med expertis i frågor som rör open access och forskningsdatahantering. Vidare har avdelningen ansvar för att samordna finansieringsfrågor kring digitala resurser, utveckla bibliotekets arbete med förlagsavtal och OA-modeller, samt stödja universitetet i frågor gällande bibliometri.

Du kommer att ha ett stort ansvar för att driva och utveckla verksamhetsområdena forskningsdata och öppen vetenskap vid UB. I arbetet ingår att aktivt omvärldsbevaka dessa områden och omsätta bevakningen i verksamhetsutveckling. Du kommer att samarbeta med lokala enheter samt externa organisationer och i dessa sammanhang representera UB/LU. Du kommer att arbeta i olika projekt som syftar till att utveckla tjänster på området, och öka medvetenheten kring öppen vetenskap.

UB förvaltar en rad olika system som på olika sätt syftar till att tillgängliggöra universitetets forskning. Du kommer arbeta med förvaltning och support kopplat till dessa system.

Kvalifikationer
 

- Relevant akademisk examen, till exempel inom biblioteks- och informationsvetenskap.


- Tidigare arbetserfarenhet av verksamhetsområdena vetenskaplig kommunikation och öppen vetenskap.


- Kunskap om forskningsdatahantering vid högre utbildning, kunskap om FAIR-principerna och för den nationella och internationella utvecklingen inom området.


- God analytisk förmåga och vana att bearbeta stora textmängder/policydokument.


- Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska.


- Initiativtagande, självständig, men med god samarbetsförmåga.


- Arbetet innebär kontaktytor med många olika delar av universitetet, det krävs förmåga till nätverksskapande och vara skicklig på att hitta olika samarbetsformer och ha vana av att hålla muntliga presentationer.

 

Meriterande för anställningen är:

- Kunskap om juridiska och etiska ramverk för hantering av forskningsdata.

 

Provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Feb 10
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Universitetsbibliotekets samlingar har byggts upp sedan Lunds universitet grundades år 1666.

Idag omfattar samlingarna mer än tolv hyllmil handskrifter och tryck inom alla ämnesområden och spänner över mer än tvåtusen år. Avdelningen Samlingar ansvarar för Universitetsbibliotekets specialsamlingar av arkiv och äldre tryck samt för att ta emot och hantera de lagstadgade pliktleveranserna av svenskt tryck. På avdelningen Samlingar arbetar ca 20 bibliotekarier och arkivarier. Arbetet utförs framförallt på Universitetsbiblioteket men även på våra depåer.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta inom avdelningen Samlingar med mottagning av tryckt pliktmaterial. I arbetet ingår att packa upp och registrera pliktleveranser, bedöma och fördela material efter kategori samt hantering av tidskrifter, till exempel ankomstregistrering. Pass i någon av bibliotekets informationspunkter kan också komma att ingå.

Kvalifikationer 

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- Erfarenhet av arbete med tryckt material
- Goda kunskaper om det svenska samhället och det svenska medielandskapet
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- B-körkort

Vi tror att du är en person med följande egenskaper:

- god samarbetsförmåga
- strukturerad
- kvalitetsmedveten och noggrann
- bra på att självständigt lägga upp och planera ditt arbete
- förmåga till helhetssyn
- serviceinriktad

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av tidskriftshantering på bibliotek
- Erfarenhet av katalogisering i Libris
- Erfarenhet av arbete på universitets- eller högskolebibliotek.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Feb 6
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek erbjuder vid sidan av ordinarie biblioteksservice även undervisning för studenter och forskare i informationshantering, det vill säga informationssökning, källkritik och referenshantering.

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek är öppet för studenter, forskare och allmänhet.

Tillsammans är vi arton bibliotekarier och två språkpedagoger med placering dels i Lund och dels på Campus i Helsingborg.

Vi söker nu en bibliotekarie till vårt bibliotek i Lund.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som bibliotekarie hos oss kommer du att planera och genomföra undervisning i informationshantering på fakultetens utbildningar. Undervisningen sker på både svenska och engelska. Planering och schemaläggning sker i samarbete med kollegor, lärare och administrativ personal.  En annan av dina uppgifter är att ansvara för bibliotekets webbplats. 

Bibliotekets undervisningsformer utvecklas fortlöpande med inriktning på studentaktivt lärande och vi har ett utforskande och reflekterande förhållningssätt till uppdraget. Du kommer arbeta i ett dynamiskt team med pågående dialog om pedagogiska metoder och med löpande erfarenhetsutbyte. Vi välkomnar dina idéer och ditt engagemang i den utvecklingsprocessen.

I arbetsuppgifterna ingår också tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk. Även andra uppgifter kan tillkomma beroende på undervisningsuppdragens omfattning över tid.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av pedagogiskt arbete i digitala lärmiljöer
- Erfarenhet av integrerat undervisningssamarbete med språkstödjande verksamheter
- Erfarenhet av lärplattformen Canvas
- Erfarenhet av webbarbete i publika miljöer
- Erfarenhet av undervisning inom samhällsvetenskapliga ämnen
- Erfarenhet av teambaserat undervisningssamarbete
- Erfarenhet av undervisning i informationshantering i en akademisk kontext

För att trivas i rollen behöver du ha ett gediget pedagogiskt intresse och tycka om lärarrollen och mötet med studenterna. Det är också viktigt att du har ett utforskande och engagerat förhållningssätt till dina arbetsuppgifter och att du har en god samarbetsförmåga.

Arbetsbelastningen varierar över terminerna och det är därför viktigt att du har förmåga att planera ditt arbete med god framförhållning. Du trivs både med att arbeta självständigt och i utvecklingsinriktade samarbeten tillsammans med kollegor.

Övrigt

Anställningen avser heltid och är ett vikariat t.o.m. 31 december 2023 med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Arbetstiden förläggs normalt till dagtid måndag - fredag men viss kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma. 

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. 

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekschef Ekonomihögskolan

Bibliotekarie
Läs mer Jan 20
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är som trippelackrediterad en av världens främsta handelshögskolor. Vi erbjuder högkvalitativ utbildning och ger bland annat fyra utbildningsprogram på grundnivå och 13 magister- och masterprogram. Ekonomihögskolan samverkar med företag och myndigheter i regionen och på fakultetens sex institutioner och fem forskningscentra bedrivs forskning i världsklass. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar ständigt med att utveckla vår ställning som en attraktiv arbetsgivare.



Ekonomihögskolan söker en utvecklingsorienterad bibliotekschef (fakultetsbibliotekarie) med förmåga och visioner för att föra en välfungerande verksamhet till nästa nivå.

Ekonomihögskolans bibliotek har i dag 7 anställda (inkluderat bibliotekschef) och omsluter ca 6 miljoner kronor. I uppdraget ingår att vara en pådrivande kraft i utvecklingen av verksamheten både vid biblioteket och vid Ekonomihögskolan i stort. Verksamheten flyttade 2020 in i nya moderna lokaler i anslutning till fakultetens studiemiljö ”LUSEM Learning Hub”.

 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna spänner från operativt till strategiskt arbete och inkluderar budget- och personalansvar i allt från arbetsmiljö till kontinuerlig kompetensutveckling för hela teamet. Både biblioteket och fakultetens verksamhet i präglas av den snabba digitaliseringen vilket i sin tur leder till att det kan bli aktuellt att arbeta med utvecklingsfrågor som går på tvärs inom organisationen och som inkluderar både utbildnings- och forskningsverksamheten. Vidare innebär arbetet löpande kontakt och samarbete mellan biblioteken vid Lunds universitet.

Arbetet ställer krav på både nytänkande och förmåga att omsätta idéer till handling. Bibliotekschefen måste ha ett genuint intresse för de frågor ett forskningsbibliotek har att hantera, bl.a. att erbjuda stöd till fakultetens forskare och lärare, utveckla studenters informationskompetens samt att relevanta informationsresurser tillhandahålls. Vidare måste bibliotekschefen ha intresse för personalfrågor/personalledning, ha förmåga att leda förändringsarbete med initiativrikedom, nytänkande och lyhördhet samt att vara delaktig i det dagligt förekommande biblioteksarbetet

Ekonomihögskolan är ackrediterad av de tre största och mest inflytelserika ackrediteringsinstituten för handelshögskolor: EQUIS, AMBA and AACSB. Detta innebär att till Ekonomihögskolan kommer årligen mycket studiemotiverade studenter från hela världen vilka tillsammans med fakultetens lärare och forskare utgör en internationell lärandemiljö. Ackrediteringarna skapar också goda förutsättningar för samarbeten med andra ekonomibibliotek internationellt.

Ekonomihögskolans mål är att studenter, lärare och forskare ska erbjudas en hög biblioteksstandard med effektiv och professionell servicenivå, dels utifrån befintliga önskemål, dels utifrån en aktiv omvärldsbevakning.

 

Kvalifikationer

- Akademisk utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.
- Erfarenhet av, och goda insikter i, att arbeta med biblioteksverksamhet som är forskningsbaserad vilket även inkluderar pedagogiska frågor och vetenskaplig kommunikation. 
- Erfarenhet av och/eller intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling. Det ses som meriterande om du arbetat i projektledande, samordnande eller koordinerande roller.
- Svenska och engelska, goda kunskaper i både tal och skrift (verksamheten är internationell både avseende studenter och forskare/lärare).

 

Meriterande kvalifikationer

- God kännedom om svensk högskole- och universitetsverksamhet, gärna som bibliotekschef vid ett modernt forskningsbibliotek
- Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Om oss

Arbetsplatsen är förlagd till nya moderna lokaler vid Ideonhusen i Lund. Hit finns goda förbindelser med buss från Malmö och Lund C. Du promenerar från Lund C på 25 minuter. 

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Friskvårdsersättning och betald friskvårdstimme är självklarheter, liksom flexibel arbetstid och lediga klämdagar.


Tillträdesdag är 2023-04-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning barn/unga på en digital och rörliga arena

Bibliotekarie
Läs mer Jan 9
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.



Om oss
Folkbiblioteken i Lund har en omfattande verksamhet med ett stadsbibliotek, tio stadsdelsbibliotek och en biblioteksbuss.

Vi består av fyra enheter: Stadsdelsbiblioteken, Stadsbiblioteket, Digitala/rörliga biblioteket och Gemensamma resurser.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på enhet Digitala och rörliga biblioteket.

Enhetens uppdrag är att utveckla, samordna och driva rörlig och digital biblioteksverksamhet. I detta ligger uppsökande arbete med fokus på prioriterade grupper: exempelvis förskolebibliotek och läsombudsverksamhet inom omsorgerna. Med popup-cyklar och biblioteksbuss besöker vi platser och arenor utanför våra egna. Vi ansvarar för samordning och utveckling av webbplats, digital förmedling och inkludering.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som brinner för barns språk- och läsutveckling och vill arbeta med att få fler barn och unga att läsa. Du kommer ingå i enhetens barn- och ungateam. Tillsammans arbetar ni uppsökande för att till exempel med biblioteksbuss och lådcyklar besöka platser eller verksamheter där målgruppen befinner sig. Att möta våra besökare på deras egna arenor är en central del av vårt uppdrag, det är därför viktigt att detta är något du trivs med och som ger dig energi.

Du kommer tillsammans med kollegor vara samordningsansvarig för arbetet med förskolebibliotek. En stor del av uppdraget handlar om att samarbeta och nätverka med barn- och skolförvaltningen samt att planera och genomföra nätverks- och komptensutvecklingsträffar. För att lyckas med ditt uppdrag behöver du vara intresserad av litteraturarbete inom förskolan. Det krävs även att du utvecklar ett brett nätverk internt likväl som externt.

En viktig del i uppdraget är att ta fram nya koncept och testa idéer. För att lyckas är det viktigt att du arbetar med barnens delaktighet och medskapande. Du behöver även vara intresserad av ny teknik och digitaliseringens möjligheter i ett läsfrämjande arbete. Det krävs att du har B-körkort för att kunna köra vår biblioteksbuss, som är av en mindre modell.

Schemalagda pass i olika delar av den publika verksamheten ingår, såväl på fysiska bibliotek som i den rörliga, uppsökande verksamheten. Kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema är en del av arbetet.

Vi söker dig som
- har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- har flera års erfarenhet av att skapa och driva publik verksamhet för målgruppen barn och unga på bibliotek eller liknande arena
- har erfarenhet av en yrkesroll med samordnings- eller verksamhetsutvecklingsansvar
- har intresse för barnlitteratur samt barns läs- och språkutveckling
- har erfarenhet av att arbeta med utgångspunkt från barns eget perspektiv och med barns delaktighet
- har god kommunikativ och pedagogisk förmåga
- är utvecklingsorienterad och med förmåga att generera och genomföra nya idéer
- är ansvarstagande, flexibel och utåtriktad
- har B-körkort

Det är meriterande om du

- har pedagogisk utbildning
- har språkkompetens kopplat till bibliotekets prioriterade grupper
- har erfarenhet av projekt- eller processledning
- har erfarenhet av att köra tyngre fordon, såsom lätt lastbil

Ansök nu

Bibliotekarie Vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Jan 10
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Avdelningen Samlingar ansvarar för att ta emot och hantera de lagstadgade pliktleveranserna av svenskt tryck, samt för Universitetsbibliotekets specialsamlingar av personarkiv och äldre tryck.

En del av pliktleveranserna utgörs av vardagstrycket som består av till exempel reklam, personaltidskrifter, årsredovisningar, instruktionsböcker och affischer. Avdelningen arbetar med att ordna och tillgängliggöra vardagstrycket samt hjälpa låntagare att hitta rätt i materialet.

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta inom avdelningen Samlingar med att ordna och sortera samt synliggöra svenskt vardagstryck i exempelvis kataloger eller genom visningar. Arbetet utförs i huvudsak på Universitetsbiblioteket på Helgonabacken, men delar av arbetet kan komma att förläggas på depå i Lund där vardagstrycket förvaras. Pass i någon av bibliotekets informationspunkter kan komma att ingå. 


Kvalifikationer

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som relevant
- Erfarenhet av arbete på universitets-/högskolebibliotek
- Erfarenhet av arbete med tryckt material
- Goda kunskaper om det svenska samhället och det svenska medielandskapet
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- B-körkort

Personliga egenskaper

- god samarbetsförmåga
- strukturerad
- kvalitetsmedveten
- bra på att lägga upp och planera ditt arbete
- analytisk
- pedagogisk förmåga

Meriterande

- Erfarenhet av arbete med vardagstryck
- Erfarenhet av katalogisering i Libris
- Erfarenhet av pedagogiskt arbete

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie till Sjukhusbibliotek, Skånes universitetssjukhus i Lund

Bibliotekarie
Läs mer Dec 27
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta på vår biblioteksverksamhet med extra stort fokus på psykiatribibliotek och patientforum? Har du dessutom ett särskilt intresse för att utveckla våra tjänster som utgör en viktig del för modern sjukvård? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

Biblioteken på Skånes universitetssjukhus (Sus) vänder sig till personal, patienter, närstående och forskare samt studerande med klinisk placering på sjukhusen. Bibliotekets uppdrag omfattar både medicinsk och allmän informationsförmedling. Inom vår verksamhet ingår även inköp och administration samt utbildningar och uppdragssökningar i Region Skånes omfattande samling av medicinska e-resurser. Till enheten hör även Patientforum som har i uppdrag att arbeta stärkande och samverkande med patient- och anhörigföreningar.

Enhet Sjukhusbibliotek och patientforum på Sus (Malmö/Lund) arbetar nära med biblioteken på sjukhusen i Helsingborg och i Kristianstad. Samarbetet med annan biblioteksverksamhet inom kommun och region är viktig och kommer att få större fokus i och med den nyligen reviderade regionala biblioteksplanen. Biblioteken på Sus består av 4 fysiska bibliotek, Sjukhusbiblioteket i Lund, Psykiatribiblioteket i Lund, Bus-biblioteket på Barn- och ungdomssjukhuset i Lund samt Sjukhusbiblioteket i Malmö. Vi har en gemensam arbetsgrupp för biblioteken och en gemensam chef. Totalt är vi 15 anställda. Organisatoriskt hör biblioteket till verksamheten Forskning och Utbildning inom Sus.

Varmt välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en sjukhusbibliotekarie till vår allmänna biblioteksverksamhet i Lund!

Som sjukhusbibliotekarie i den roll vi nu söker har du ett särskilt ansvar för utveckling av vår allmänna biblioteksverksamhet. I arbetet ingår möten med patienter, närstående och anställda vid sökningar, litteratur och annan relevant patientinformation. I tjänsten ingår även underhåll av samlingar samt medieplanering tillsammans med kollegor. Vidare är du ett stöd till den delen av verksamheten som riktar sig till patient- och anhörigföreningar, Patientforum. Här finns redan engagerade kollegor som arbetar med fokus på patientutbildningsfrågor och -samverkan. Inledningsvis kommer du vara med och bygga upp ett nätverk kring föreläsningsverksamhet med medicinskt fokus på sjukhuset i Lund. I uppdraget sker samverkan tillsammans med vår patientinformatör i Malmö, där motsvarande verksamhet är etablerad. Därutöver deltar du i bibliotekets löpande arbete, vilket omfattar schemalagd tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk, uppdragssökningar samt sökhandledning i våra medicinska e-resurser. Du kommer även att arbeta aktivt med utvecklings och förbättringsarbete inom ditt uppdrag.

Hos oss erbjuds du:
- Ett omväxlande och stimulerande arbete där du ständigt lär dig nya saker.
- En dynamisk miljö där du arbetar tillsammans med kollegor från olika professioner.
- En grundlig introduktion med erfarna kollegor som mentorer i olika uppdrag samt kontinuerlig avstämning med din närmaste chef.
- Ett stöttande arbetsklimat där du alltid kan vända dig till en kollega med dina frågor.
- En möjlighet att tillsammans med kollegor och chef påverka enhetens fortsatta utvecklingsarbete och förnyelse utifrån organisationens behov.
- Kompetensutveckling
- Flexibilitet vad gäller arbetstider och möjligheter att kombinera arbete på plats med distansarbete.

Tjänsten avser en heltidsanställning med placering i Lund.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har goda språkkunskaper i svenska, lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Andra språkkunskaper är meriterande. Du har tidigare erfarenhet av arbete i en samordnade roll och har en organisatorisk förståelse. Det är meriterande om du har erfarenhet av process- och projektledning samt om du har en sökmetodisk vana. För tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete inom vården önskvärt.

För att bli framgångsrik i din roll är du en relationsskapande, kommunikativ och flexibel person med god samarbetsförmåga. Vi söker dig som är driven, resultatinriktad och noggrann med god förmåga att hantera parallella arbetsuppgifter och snabbt växla mellan dessa. Då samverkan är en stor del av arbetet är det viktigt att du har ett professionellt bemötande gentemot interna och externa aktörer. Vidare kan du arbeta proaktivt, känner dig trygg i gränsdragningar samt har en god förståelse för människor och olikheter. Vi förväntar oss att du aktivt deltar i utvecklingen av vår verksamhet genom att vara ansvarstagande, utåtriktad och förändringsorienterad. Du ser ett ständigt lärande som en naturlig del av arbetet och räds inte att sätta dig in i nya och komplexa arbetsverktyg och program. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Varm välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie/Projektledare med inriktning mot forskningsdata

Bibliotekarie
Läs mer Dec 16
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
LUNARC är ett centrum vid Lunds universitet som tillhandahåller tjänster för högpresterande datoranvändning (HPC), visualisering och lagring.

LUNARC samarbetar med forskningsgrupper och erbjuder dessa expertis och kurser i vetenskaplig beräkning, visualisering och användning av resurserna. LUNARC driver idag ett antal beräknings- och visualiseringsresurser med tillhörande lagring. För att öka användbarheten av dessa resurser har en interaktiv HPC-tjänst utvecklats (fjärrskrivbordsmiljö) med hårdvaruaccelererad grafik. Denna tjänst kan tillhandahålla anpassade miljöer för olika forskningsgrupper.

LUNARC-anställda har expertis inom många områden, vilket gör det möjligt för oss att stödja våra forskare på många sätt från hårdvara, visualisering, lagring till utvecklingsprojekt. Vi samarbetar med flera forskningsgrupper och infrastrukturer som t ex MAX IV, Bioinformatik, med flera. Brinner du för att skapa spjutspetslösningar inom HPC för krävande vetenskapliga behov är LUNARC platsen att jobb på! Att hålla sig uppdaterad med tekniken är avgörande och LUNARC erbjuder våra anställda både interna och externa utbildningsmöjligheter.

LUNARC har för närvarande 12 anställda bestående av systemingenjörer, applikationsexperter och utvecklare. LUNARC är en avdelning under Byggvetenskaper vid LTH men är en gemensam LU-resurs. Baserat på våra behov av att utöka organisationen kommer LUNARC under 2022 att flytta kontoret till nyrenoverade lokaler med ett hårdvaru-/visualiseringslabb, bekväma mötes- och loungeytor samt ett kök med alla bekvämligheter.

Mer information om LUNARC finns på http://www.lunarc.lu.se.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för att balansera arbete och hemliv. Vi erbjuder universitetets avtal om distansarbete, vilket ger möjlighet att i viss utsträckning arbeta hemifrån.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
I tjänsten ingår att bedriva utrednings- och kartläggning kring tjänster för forskningsdata, beräknings- och lagringsinfrastrukur inom e-infrastruktursområdet. Arbetet kommer att bedrivas både på nationell och europeisk nivå. Tjänsten innebär också att kunna delta och leda enskilda delprojekt inom större nationella och europeiska projekt.

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Bedriva utredningar kring beräknings-, lagringsinfrastruktur med ett e-infrastruktursperspektiv.
- Arkitektur och kartläggningar kring behov inom båda nationella och eurpeiska e-infrastrukturer.
- Granska och ge feedback på rapporter framtagna inom nationella och europeiska projekt.
- Delta i och projektleda enskilda delprojekt (work-packages) i europeiska och nordiska projekt kring e-infrastruktur.

Kvalifikationer
Grundläggande behörighet till tjänsten är utbildning som bibliotekarie med projektledarerfarenhet.

Sökanden ska kunna uttrycka sig på engelska (i tal och skrift). Förmåga att arbeta både självständigt och som en del av ett lag är av stor vikt för tjänsten.

Krav för anställningen är:

- Examen från bibliotekarieutbildning.[CB1]
- Erfarenhet av kartläggnings- och utredningsarbete inom e-infrastruktursområdet.
- Dokumenterade kunskaper inom forskningsdataområdet.
- Erfarenhet av att genomföra strukturerade intervjuer
- Engelsk[CB2][Jl3] a och svenska presentationsförmåga i tal och skrift.
- Självständigt arbete i projekt tillsammans med forskare och forskargrupper.
- Erfarenhet av att projektleda delprojekt inom större nationella eller europeiska projekt inom e-infrastruktursområdet.

Övrigt
 Anställningen är en särskild visstidsanställning med omfattningen 100 procent fram till och med den 2023-06-30. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.



Så här söker du:


Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

Välkommen med din ansökan! 

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning på CRIS-system

Bibliotekarie
Läs mer Nov 17
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsuppgifter
I tjänsten kommer fokus att ligga på arbete med universitets CRIS-system.

Det kommer även att ingå arbete kopplat till mediehantering såsom praktiskt förvärv, fjärrlån och/eller katalogisering. Verksamhetens behov men även vilka kompetenser som du har kan påverka tjänstens utformning. Då behov uppkommer i verksamheten kan du även få arbeta med andra verksamhetsområden.

Vidare ingår yttre tjänst med både lånehantering och informationsarbete samt andra generella arbetsuppgifter som förekommer på forskningsbibliotek.


Kvalifikationer

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller vad som arbetsgivaren bedömer är en motsvarande akademisk bibliotekarie­utbildning.
- Erfarenheter av att arbeta på högskole- och/eller forskningsbibliotek.
- Erfarenhet av att arbeta med CRIS-system.
- Mycket god svenska i tal och skrift.
- God engelska i tal och skrift.


Meriterande 

- Erfarenhet av att arbeta med praktiskt förvärv, fjärrlån och/eller katalogisering.
- Språkkunskaper som bedöms fylla ett behov på HT-biblioteken.
- God kännedom om humaniora och teologi.


Arbetet är en kombination av självständigt arbete och att arbeta i grupp. Du behöver vara prestigelös samt ha lätt för att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta effektivt. Du kommer att ha flera arbetsuppgifter parallellt och det är därför viktigt att du trivs med detta.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten vid HT-biblioteken.



Övrigt
Anställningsperiod 230109-230630 eller enligt överenskommelse. Vikariat 100 %. Helg- och kvälls­tjänst­göring kan förekomma.



Instruktioner för ansökan:
Ansökan ska innehålla ett personligt brev på svenska där du beskriver hur du uppfyller de meriterande kvalifikationerna och för ett resonemang kring arbetsuppgifterna, ett CV samt relevant dokumentation.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

De Humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet har en sammanhållen biblioteksorganisation, HT-biblioteken. HT-biblioteken utgörs av tre fysiska enheter: Asien-, LUX- och SOL-biblioteket. Dessa är belägna nära varandra och fungerar som en verksamhet.

Vi arbetar för att ge ett nära och ämnesanpassat stöd till forskning och lärande på HT-fakulteterna. Det pedagogiska och serviceinriktade förhållningssättet utgör tillsammans med integrering i HT-fakulteternas övriga verksamhet grunden för vårt arbete. Samlingarna består av såväl tryckta som elektroniska resurser. HT-biblioteken har ett nära samarbete med de övriga biblioteken vid Lunds universitet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning på mediehantering

Bibliotekarie
Läs mer Nov 17
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsuppgifter
I tjänsten kommer fokus att ligga på arbete med olika former av mediehantering såsom praktiskt förvärv, fjärrlån och/eller katalogisering.

Verksamhetens behov men även vilka kompetenser som du har kan påverka tjänstens utformning. Då behov uppkommer i verksamheten kan du även få arbeta med andra verksamhetsområden.

Vidare ingår yttre tjänst med både lånehantering och informationsarbete samt andra generella arbetsuppgifter som förekommer på forskningsbibliotek.


Kvalifikationer

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller vad som arbetsgivaren bedömer är en motsvarande akademisk bibliotekarie­utbildning.
- Erfarenheter av att arbeta på högskole- och/eller forskningsbibliotek.
- Erfarenhet av att arbeta med praktiskt förvärv, fjärrlån och/eller katalogisering.
- Mycket god svenska i tal och skrift.
- God engelska i tal och skrift.


Meriterande

- Språkkunskaper som bedöms fylla ett behov på HT-biblioteken.
- God kännedom om humaniora och teologi.


Arbetet är en kombination av självständigt arbete och att arbeta i grupp. Du behöver vara prestigelös samt ha lätt för att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta effektivt. Du kommer att ha flera arbetsuppgifter parallellt och det är därför viktigt att du trivs med detta.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten vid HT-biblioteken.



Övrigt
Anställningsperiod 230109-230630 eller enligt överenskommelse. Vikariat 100 %. Helg- och kvälls­tjänst­göring kan förekomma.


Instruktioner för ansökan:
Ansökan ska innehålla ett personligt brev på svenska där du beskriver hur du uppfyller de meriterande kvalifikationerna och för ett resonemang kring arbetsuppgifterna, ett CV samt relevant dokumentation.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

De Humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet har en sammanhållen biblioteksorganisation, HT-biblioteken. HT-biblioteken utgörs av tre fysiska enheter: Asien-, LUX- och SOL-biblioteket. Dessa är belägna nära varandra och fungerar som en verksamhet.

Vi arbetar för att ge ett nära och ämnesanpassat stöd till forskning och lärande på HT-fakulteterna. Det pedagogiska och serviceinriktade förhållningssättet utgör tillsammans med integrering i HT-fakulteternas övriga verksamhet grunden för vårt arbete. Samlingarna består av såväl tryckta som elektroniska resurser. HT-biblioteken har ett nära samarbete med de övriga biblioteken vid Lunds universitet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie forskarstöd, vikariat vid Ekonomihögskolan

Bibliotekarie
Läs mer Nov 15
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.



Ekonomihögskolan är ackrediterad av de tre största och mest inflytelserika ackrediteringsinstituten för handelshögskolor: EQUIS, AMBA and AACSB. Endast strax över 100 handelshögskolor i världen har uppnått denna prestigefyllda Triple Crown.



Ekonomihögskolans bibliotek har sju anställda som tillsammans arbetar för att forskare och studenter vid Ekonomihögskolan ska ha tillgång till goda bibliotekstjänster.

Vi samarbetar dessutom med alla bibliotek inom Lunds universitet, vilket ger goda möjligheter till erfarenhetsutbyten och gemensam kompetensutveckling. Vi finns sedan 2020 i nyinredda fräscha lokaler på Ideon-området i Lund.

 

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och utveckla Ekonomihögskolans bibliotek i dialog med våra studenter och forskare. Du kommer framförallt att arbeta med att utveckla vår webb och digitala lärandemiljö samt med vårt forskarstöd. I arbetsuppgifterna ingår att, tillsammans med dina kollegor, planera och genomföra olika typer av användarundersökningar, till exempel i form av UX. Du kommer också vara med i arbetet att skapa innehåll för våra digitala kanaler (webb och lärplattform). Arbetet med forskarstöd innebär bland annat att tillsammans med kollegor arbeta uppsökande mot forskare och doktorander och ge stöd i exempelvis litteratursökning och publiceringsfrågor, samt att arbeta med och validera publikationer i universitetets forskningsportal LUCRIS.

Du kommer att ha pass i bibliotekets lånedisk. Dessutom kan övriga biblioteksrelaterade arbetsuppgifter ingå.

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande samt erfarenhet från universitets- och högskolesektorn. Magister- eller masterexamen är meriterande. Ekonomihögskolan har många internationella studenter, doktorander och forskare och det är ett krav på goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Du har ett stort intresse för att arbeta nära forskare, lärare och studenter och ser hur biblioteket kan bidra till god kvalitet i utbildning och forskning. Du är också intresserad av digitala verktyg och de möjligheter dessa kan innebära för bibliotekets digitala lärandemiljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utvecklingsarbete. Har du erfarenhet av pedagogiskt arbete är det också meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi tror att du är en utvecklingsorienterad och kreativ person som uppskattar och har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer med dina kollegor och bibliotekets användare. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och har lätt för att sätta dig in i nya områden. Det är också viktigt att du är självgående och bra på att lägga upp och planera ditt arbete.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Amanuenser Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Nov 10
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Amanuenser Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek
Vi söker minst 6 engagerade studenter vid Lunds universitet i första hand från ABM eller någon av fakultetens utbildningar, för extraarbete i bibliotekets lånedisk.

Arbetet är schemalagt till kväll/helg, och även dagtid, vardagar.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att ge service i vår informationsdisk, för i huvudsak studenter och anställda på samhällsvetenskapliga fakulteten. 

I arbetsuppgifterna ingår enklare biblioteksarbete som lånehantering, ställa tillbaka böcker på hyllorna, samt hjälpa till vid utskrifter/kopiering och grundläggande IT-service.

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar både på svenska och engelska och du måste därför känna dig bekväm med att kommunicera på båda språken i bibliotekets lånedisk. 
En del ensamarbete ingår i tjänsten, vilket kräver en god förmåga att ta självständiga beslut utifrån givna ramar.

Du ska även ha en god servicekänsla och samarbetsförmåga samt ett väl utvecklat ordningssinne.

 

Krav
- Pågående universitetsstudier vid Lunds universitet, på grundnivå eller avancerad nivå, med minimum 1 termins godkända studier
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Goda IT-kunskaper

 
Önskvärda kvalifikationer
- Student på ABM eller någon av Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningar 
- Erfarenhet av biblioteksarbete
- Erfarenhet av arbete i bibliotekssystemet KOHA/LUBcat

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Arbetstid
Anställningen är tidsbegränsad från 230109 och fem månader framåt enligt överenskommelse. Två pass per vecka enligt olika fasta scheman, förlagda till kväll/helg, men även dagtid, vardagar.

 

Övrigt
Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (HF) 5 kap 8-12 §. 
Anställningar har tillträde vecka 2, 2023.

Alla anställningarna avser 20-25% av heltid

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.


Intervjuerna beräknas äga rum i veckan 48. Välkommen med din ansökan!

 

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie, vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Okt 28
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Anställningen är knuten till Avdelningen för vetenskaplig kommunikation, en av UB:s sex avdelningar.

Avdelningen ansvarar för infrastruktur och stöd till universitetet i det som rör tillgång till e-media, öppen vetenskap och bibliometri. Avdelningen har 16 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår underhålls- och utvecklingsarbete av EDS (Lunds universitets discoverysystem). Kontroll av systemflöden samt allmän support till användare och kollegor i biblioteksnätverket vid Lunds universitet.

Sökande ska planera och arrangera undervisningstillfällen inom EDS samt underhålla den libguide för EDS och elektroniska resurser som avdelningen för vetenskaplig kommunikation ansvarar för. Tjänstgöring i någon av informationspunkterna på Universitetsbiblioteket ingår i anställningen. Deltagande i arbetsgrupper eller projekt kan också komma att bli aktuellt.

 

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap
- Erfarenhet av arbete inom högskole- eller universitetsbiblioteksektorn
- Erfarenhet av hantering av discoverysystem, administration, undervisning och support
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
- Förmåga att vara initiativtagande, självständig samt ha en god samarbetsförmåga

 

Meriterande för anställningen är:

- Högskolepedagigsk utbildning

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

 

Tjänsten är ett vikariat som varar till och med 2023-08-21.

 

 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Senior Librarian

Bibliotekarie
Läs mer Okt 6
Vacancy: Senior Librarian

 

RWI is an academic institution with offices and programs covering 40 countries. We combine evidence-based human rights research and education with direct engagement in close collaboration with our partners to bring about human rights change for all. Our mission is to contribute to a wider understanding of, and respect for, human rights and international humanitarian law with the vision to contribute to just and inclusive societies with the effective realization of human rights for all. In the spirit of the SDGs we work on human rights issues in the global North and South. The RWI library in Lund is the largest specialized human rights library in Northern Europe. For further information, see http://rwi.lu.se/.

 

Summary

The Raoul Wallenberg Institute seeks candidates for the position as Senior Librarian to our head office in Lund.

The Senior Librarian’s primary responsibilities are to ensure the effective planning, management, as well as the further development, of the collection and services offered by the Library. Those activities include library support and advice for libraries in some developing countries where RWI operates.  

This is a full-time position and you will be reporting to the Director of Research and Education. Start date is as soon as possible.

A valid work permit in the EU is a requirement.

 

Main Tasks and Responsibilities 


• Manage the RWI Library incl. budgets;
• Acquire periodicals, monographs and electronic resources to the Library;
• Catalogue and classify books and periodicals in all available media;
• Assist researchers, members of the staff and others associated with the Institute, students and other visitors in finding the desired material in the Library and/or by using on-line resources;
• Be updated on new publications and on-line resources relevant for the Library;
• Organize teaching and pedagogic activities in information literacy;
• Participate in professional networks, in particular at Lund University Libraries
• Offer advice and support to libraries in developing countries as part of RWI capacity strengthening programs;
• Take a leading role in identifying and accessing sources of funding for the RWI library 's collection and services;
• Take a leading role in outlining and pursuing a vision for a modern specialised academic library in the digital era;
• Act as the central administrator of the Institute´s learning management system (LMS).

The position will require some international travel within RWI support activities for libraries abroad.



Required skills


• Master of Library and Information Science (MLIS)
• Significant professional experience in public librarianship, preferably within an academic context;
• Considerable knowledge of means and methods of international and national library systems, including relevant and updated IT skills
• Fluency in English with very good oral and writing skills
• Ability to plan, coordinate and organise work independently with in-depth understanding of its strategic direction

 Preferred skills


• Knowledge in the field of human rights
• Experience of work in developing countries

 

Application procedure

Submit your curriculum vitae and cover letter by clicking on "Apply" and following the instructions. Please note that we only accept applications via the RWI website. The deadline for applications is 31 October 2022. RWI is an equal opportunities employer and welcomes all applicants regardless of sex/gender, disability, ethnicity, faith, sexual orientation or age.

For further information about the position, please contact Radu Mares, at radu.mares@rwi.lu.se . For union related questions, please contact Alejandro Fuentes, Chair of the Local Academic Union Club, alejandro.fuentes@rwi.lu.se.

Ansök nu

Bibliotekarie till naturvetenskapliga biblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Sep 27
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Naturvetenskapliga biblioteket
Naturvetenskapliga fakulteten har en sammanhållen biblioteksverksamhet som riktar sig till alla fakultetens ämnesområden.

Bibliotekets främsta uppgift är att stödja utbildning och forskning genom att tillgängliggöra kvalitetsgranskad information. Biblioteket har också ett växande uppdrag gällande spridning, bevarande och effektiv hantering av information och forskningsdata. Andra viktiga verksamheter är undervisning och handledning i informationshantering till universitetets studenter och stöd till forskare vid olika steg i forskningsprocessen.

Tjänsten är placerad på ämnesbiblioteket för fysik vid fysiska institutionen, men du arbetar för forskare och studenter inom hela bibliotekets upptagningsområde.

Vi utlyser en tillsvidaretjänst på 100%. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att stödja forskande personal genom forskningsprocessen.

Du samarbetar med kollegor med liknande arbetsuppgifter inom naturvetenskapliga biblioteket och du ingår i Lunds universitet biblioteksgrupp för forskningsdata (DAU). Samarbetet omfattar även personal kopplad till fakultetens IT- och arkivstöd.

Du driver utvecklingen av naturvetenskapliga bibliotekets forskningsstöd med särskilt fokus på att stödja spridning och tillgängliggörande av universitetets forskningsresultat.

Du har god förståelse för forskningens publiceringslandskap och känner till FAIR-principerna. Du har erfarenhet av att arbeta med öppen vetenskap och drivs av en vilja att hjälpa forskare att tillgängliggöra sin forskning.

Du arbetar med universitetets CRIS-system LUCRIS, främst genom att kvalitetsgranska metadata kopplat till vetenskapliga publikationer och forskningsresultat.

En viktig aspekt av tjänsten är att omvärldsbevaka både internationellt och lokalt vid Lunds universitet och tid för kompetensutveckling kommer att rymmas inom tjänsten.

I tjänsten ingår även yttre tjänst med både lån- och informationsarbete samt annan service och support till studenter och forskare som besöker biblioteket och vi ser att du bidrar till bibliotekets utvecklingsarbete.

Verksamhetens behov men även vilka kompetenser du har kan påverka tjänstens utformning.

Kvalifikationer
Krav
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande
Erfarenhet av arbete på forsknings- och högskolebibliotek och/eller visa en god förståelse för verksamhetsområdet.
Erfarenhet av pedagogiskt arbete och/eller intresse för undervisning och handledning.
Erfarenhet av arbete i yttre tjänst, serviceanda och fallenhet för utåtriktat stöd.
Akademisk examen inom naturvetenskapligt ämne.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ta fram olika typer av publicerings- och citeringsanalyser.

Vi lägger stor vikt i att du har intresse för att arbeta nära forskare och studenter och ser hur biblioteket kan bidra till god kvalitet i utbildning och forskning.
Vi ser att du har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer.
Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och lätt för att sätta dig in i nya områden.
Du är drivande och bra på att lägga upp och planera ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Tillsvidareanställning, heltid 100% med start enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktperson är bibliotekschef Kristina Holmin Verdozzi, kristina.holmin_verdozzi@science.lu.se

Instruktioner för ansökan
Din ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid nio institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Kansli N arbetar med service och stöd till fakultetens ledning. Vi har specialkompetens inom frågor som rör grund- och forskarutbildning, internationalisering, högskolepedagogik, ekonomi, it, personalfrågor, kommunikation, karriär och lika villkor. Vi är idag ett 30-tal personer som arbetar på kansliet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Två bibliotekarier, vikariat Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Okt 4
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Vi söker två engagerade bibliotekarier med erfarenhet av undervisning i informationshantering på högskolenivå.

Bibliotekets undervisningsformer utvecklas fortlöpande med inriktning på studentaktivt lärande och vi har ett utforskande och reflekterande förhållningssätt till uppdraget. Ni arbetar i ett dynamiskt team där det förs en pågående dialog om pedagogiska metoder och där det sker ett löpande erfarenhetsutbyte. Era idéer och ert engagemang i den utvecklingsprocessen är välkomna!

I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra undervisning i informationshantering på fakultetens utbildningar. Dels i en anställning (vikariat) med inriktning mot kulturgeografi och humanekologi samt mot fakultetens internationella masterutbildningar och dels en anställning (vikariat) med inriktning mot statsvetenskap och rättssociologi.

Planering och schemaläggning sker i samarbete med kollegor, lärare och administrativ personal.

Arbetsbelastningen varierar över terminerna och det är viktigt att ni har förmåga att planera ert arbete med god framförhållning. Ni trivs både med att arbeta självständigt och i utvecklingsinriktade samarbeten tillsammans med kollegor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar både på svenska och engelska och ni måste därför känna er bekväma med att undervisa och kommunicera på båda språken. I anställningarna ingår även tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk. Andra arbetsuppgifter kan tillkomma beroende på undervisningsuppdragens omfattning över tid.

Krav

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Erfarenhet av undervisning i informationshantering i en akademisk kontext

Önskvärda kvalifikationer

- Erfarenhet av pedagogiskt arbete i digitala lärmiljöer
- Erfarenhet av integrerat undervisningssamarbete med språkstödjande verksamheter
- Erfarenhet av lärplattformen Canvas
- Erfarenhet av undervisning inom respektive anställnings ämnesområden för utbildning är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ange i din ansökan vilket av de båda vikariaten du är intresserad av, eller om du är intresserad av båda och i så fall vilket vikariat framför det andra.

En anställning med tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse och t.o.m. 2023-10-17 – med inriktning mot kulturgeografi och humanekologi samt mot fakultetens internationella masterutbildningar.

En anställning med tillträde 2022-12-01 eller enligt överenskommelse och t.o.m. 2023-12-31 - med inriktning mot statsvetenskap och rättssociologi.

Båda anställningarna avser heltid.

Intervjuerna beräknas äga rum i veckan 43. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie till Juridiska fakultetens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Aug 26
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Juridiska fakultetens bibliotek är en del av biblioteksverksamheten vid Lunds universitet.

Biblioteket är ett av Nordens största juridiska bibliotek och är väl integrerat i Juridiska fakultetens forsknings- och utbildningsprocesser. Vi förser fakultetens forskare, lärare och studenter med ämnesanpassat biblioteksstöd, och tillhandahåller även service till Lunds universitet och till allmänheten. 

Biblioteksverksamheten vid Lunds universitet består av Universitetsbiblioteket (UB) och åtta fakultetsbibliotek. Biblioteken och dess medarbetare samverkar och samarbetar kring utvecklings- och strategiska frågor, infrastruktur och expertområden.

För mer information om Juridiska fakultetens bibliotek se: https://www.jur.lu.se/#!bibliotek

Juridiska fakultetens bibliotek söker en bibliotekarie för vikariat i samband med föräldraledighet 10 månader med trolig möjlighet till förlängning på deltid.

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad bibliotekarie som har ett starkt intresse för kvalitet och service. Bibliotekets verksamhet utvecklas kontinuerligt och inom egna ansvarsområden finns det stora möjligheter att påverka och utveckla arbetet och det stöd som ges till användarna. Du arbetar tillsammans med kunniga och engagerade kollegor med egna arbetsuppgifter, gemensamt arbete och delade arbetsuppgifter. 

Vikariatet har sin tyngdpunkt i bibliotekets mediahantering. I arbetsuppgifterna ingår att representera Juridiska biblioteket i universitetets e-mediagrupp som samverkar kring urval och avtal. Förutom arbete med e-media förvärvar du litteratur inom ämnesområdena civilprocessrätt med internationell privaträtt samt straff- och straffprocessrätt. Du är kontaktperson för forskare och lärare inom dessa ämnesområden även avseende stöd och hantering av tillgänglighetsanpassning av kursmaterial etc. I vikariatet ingår även tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk samt tillkommer andra vid forskningsbibliotek förekommande arbetsuppgifter. Verksamhetens behov men även vilka kompetenser du har kan påverka arbetets innehåll. 

Du kommer att ha flera arbetsuppgifter parallellt och det är därför viktigt att du trivs med detta och kan prioritera mellan sysslor.

Kvalifikationer

- Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Den person som anställs måste vara kvalitetsmedveten, serviceinriktad, självgående och ha en välutvecklad samarbetsförmåga. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Meriterande

- Erfarenhet av biblioteksarbete i en akademisk kontext
- Erfarenhet av förvärv
- Erfarenhet av e-mediahantering
- Erfarenhet av arbete i yttre tjänst vid forskningsbibliotek
- Erfarenhet av tillgänglighetsanpassning av kursmaterial

Villkor 

Anställningen är ett vikariat till och med 2023-08-31, 100%, med tilltänkt start 2022-10-24.

Universitet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitets webbplats om att vara anställd hos oss – https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Juridiska fakulteten är en av Lunds universitets fyra ursprungliga fakulteter. Vid fakulteten verkar ca 2000 studenter på grundnivå och avancerad nivå och ett 160-tal anställda varav ett 40-tal är doktorander.



Mer information om fakulteten finns på vår hemsida www.jur.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie med redaktörsuppgifter

Bibliotekarie
Läs mer Aug 17
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Denna anställning kommer att vara placerad vid Universitetsbiblioteket och vid avdelningen för Samlingar.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vardagstryck är som en del i pliktmottagandet en spegling av vår samtid. Samhället investerar genom insamlandet mycket resurser i att dokumentera och det är viktigt att materialet kommer till rätt användning. Universitetsbiblioteket beviljades 2016 medel från Allhemsstiftelsen för tryckning av en bok om arbetet, som endast delvis färdigställts. Under 2022 ämnar biblioteket anställa en bibliotekarie på deltid att slutföra arbetet.



Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- God kännedom om pliktmottagning och efemärt tryck
- God kännedom om pliktmottagningens historik och värde i samhället
- God kännedom om Universitetsbibliotekets verksamhet
- Dokumenterad erfarenhet av redaktörskap för liknande publikationer

 Viktiga personliga egenskaper som krävs för anställningen är; självgående, flexibel, samarbetsförmåga och strukturerad.

Meriterande för anställningen är:
Erfarenhet av egen forskning med relevans för området.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Övrigt
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Vikarierande bibliotekarie med inriktning mot forskningsstöd

Bibliotekarie
Läs mer Jun 3
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




LTH:s bibliotek arbetar med användarnära service till fakultetens studenter och forskare samt till en intresserad allmänhet.

I LTH:s bibliotek ingår Biblioteket för arkitektur & design, E-husets bibliotek, LTH Studiecentrums bibliotek, V-husets bibliotek och Matematiska biblioteket. Vid LTH:s bibliotek arbetar i dagsläget 11 personer och biblioteket är en del av LTHs kansli. 

https://www.lth.se/bibliotek/

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss "Jobba hos oss".

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som bibliotekarie på LTH:s bibliotek kommer du att ha både egna ansvarsområden och gemensamma arbetsuppgifter med dina kollegor.

Tjänsten kommer att ha sin tyngdpunkt inom forskningsstöd. Tillsammans med kollegor i bibliotekets forskningsstödsgrupp arbetar du med vetenskaplig kommunikation i olika former, först och främst med frågor som rör det lokala CRIS-systemet, men också frågor kring e-media, publicering, upphovsrätt, öppen vetenskap och forskningsdata. I arbetet ingår både att ge individuellt stöd till forskare och doktorander samt att hålla i kurser på både svenska och engelska. I denna tjänst kommer fokus att ligga på gruppens utåtriktade arbete. I anställningen ingår även allmänna bibliotekariearbetsuppgifter, inklusive tjänstgöring i informations- och lånedisk.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Meriterande för anställningen är:

- Arbetslivserfarenhet från högskole- eller universitetsbibliotek.
- Erfarenhet av att arbeta med forskningsstödsfrågor.
- Erfarenhet av att arbeta med E-media.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har god kommunikativ förmåga och god samarbetsförmåga samtidigt som du har god förmåga att arbeta självständigt, ta initiativ och genomdriva projekt. Vidare är du nyfiken och intresserad av ny teknik och de möjligheter som finns inom yrket. Du har också intresse för förändringsarbete och förnyelse inom biblioteksvärlden. Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom LTH:s bibliotek samt bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt

Anställningen är ett vikariat från och med 1 september 2022 tom 31 maj 2023 med omfattningen 100 procent med tillträde den 1 september 2022 eller enligt överenskommelse. 

Obs! Sista ansökningsdag förlängs till 3 juli, 2022. 

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!



Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu