Kultur, media, design jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Kultur, media, design i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Timvikarier teckenspråkstolk till Specialpedagogiska skolmyndigheten

Teckenspråkstolk/Dövblindtolk
Läs mer Okt 5
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning.

Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också specialskolor, fördelar stadsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden är några saker som just nu finns på vår agenda. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb

Alla elever har rätt till en skola som ger dem möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar. På uppdrag av staten driver SPSM skolor för elever som behöver ett alternativ till den vanliga grundskolan. Skolorna har olika målgrupper och finns geografiskt spridda över landet.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet som timvikarierande teckenspråkstolk på SPSM ingår tolkning till både elever och personal i olika situationer, på plats i SPSM:s lokaler eller på distans i digitala möten. För eleverna kan det vara lektioner, utvecklingssamtal, studiebesök och kulturella evenemang. Tolkning förekommer även på raster, i fritidshemsverksamheten, i elevrådsarbetet och vid gemensamma aktiviteter. För personal kan det gälla undervisning, möten, konferenser och fortbildning.


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har:
Tolk- och översättarinstitutets föreskrivna tolkutbildning med godkänt resultat eller är auktoriserad av Kammarkollegiet.
Minst 6 månaders erfarenhet i närtid av arbete som teckenspråkstolk.
Utbildning och erfarenhet som dövblindtolk

Det är meriterande om du har
Erfarenhet av att tolka i skolrelaterade situationer och i situationer med barn och ungdomar
Erfarenhet av pedagogiskt språk
Erfarenhet av ett formellt språkbruk
Erfarenhet av administrativa stödsystem och digitala verktyg
Erfarenhet av att samordna tolkuppdrag
Erfarenhet av tolkning på distans via digitala plattformar som tex Zoom.
Vidareutbildning inom tolkområdet

Personliga egenskaper
Vi önskar att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, lyhörd för verksamhetens behov samt initiativrik och lösningsfokuserad. Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer samt tycker om att jobba både självständigt och i team

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du
dela vår värdegrund allas lika värde. Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Nov 22
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Vi söker en engagerad bibliotekarie för undervisning i informationskompetens på högskolenivå och  mediehantering samt för tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk.

Beskrivning av arbetsplatsen

Biblioteket är en utvecklingsinriktad arbetsplats där undervisningsformerna utvecklas fortlöpande med inriktning på studentaktivt lärande och vi har ett utforskande och reflekterande förhållningssätt till uppdraget. Du kommer att ingå i flera dynamiska team där det förs en pågående dialog och sker ett löpande erfarenhetsutbyte om bland annat pedagogiska metoder, mediehantering och om bibliotekets övergripande service. Dina idéer och ditt engagemang i de utvecklingsprocesserna är välkomna!

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter

Du kommer att planera och genomföra undervisning i informationshantering på högskolenivå och arbeta med mediehantering, dvs att förvärva, katalogisera och gallra medier. Undervisningen sker på både svenska och engelska. I uppgifterna ingår också att tjänstgöra i bibliotekets informationsdisk på Campus Helsingborg.

Eventuellt kan arbetsuppgifter relaterade till forskarstöd samt andra arbetsuppgifter tillkomma. Arbetet utförs på såväl Samhällsvetenskapliga biblioteket (Sambib) i Lund som på biblioteket vid Campus Helsingborg fördelat efter verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av undervisning i informationshantering i en akademisk kontext.
- Erfarenhet av pedagogiskt arbete i digitala lärmiljöer.
- Erfarenhet av arbete med forskningsstöd.
- Erfarenhet av mediehantering (förvärv, katalogisering och gallring).
- Erfarenhet av Libris XL, Drupal, Canvas eller Koha.

Arbetsbelastningen varierar över terminerna och det är därför viktigt att du har förmåga att planera ditt arbete med god framförhållning. Du trivs både med att arbeta självständigt och i utvecklingsinriktade samarbeten tillsammans med kollegor. För att klara arbetet krävs att du är flexibel, har god samarbetsförmåga och en välutvecklad servicekänsla. Campus Helsingborgs bibliotek är en liten arbetsplats vilket innebär att du tillsammans med dina kollegor finns tillgänglig för bibliotekets besökare på arbetsplatsen. 

Övrigt

Anställningen är placerad på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek (Sambib) i Lund och vid Campus Helsingborg. Anställningen är tidsbegränsad under ett år med omfattning 80 % av heltid. Tillträde är önskvärt snarast möjligt enligt överenskommelse.  

Intervjuer beräknas äga rum i vecka 50 och 51.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter.

Välkommen med din ansökan!

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

IT-arkivarie till e-arkivsamverkan

Arkivarie
Läs mer Nov 17
Inom ramarna för SkanEarkiv driver 16 skånska kommuner ett gemensamt e-arkiv.

Lunds kommun fungerar som värdkommun och har det operativa ansvaret för e-arkivet, både organisatoriskt, funktionellt och tekniskt. Nu utökar vi med ytterligare en IT-arkivarie som vill fortsätta utveckla framtidens moderna digitala e-arkiv tillsammans med oss. 

Om rollen och dina arbetsuppgifter
Som IT-arkivarie i SkånEarkiv erbjuder vi dig en möjlighet att vara med och skriva svensk e-arkivhistoria. Verksamheten fokuserar i unikt hög utsträckning på att göra leveranser till det gemensamma e-arkivet. Vi vågar möta och lösa e-arkiveringens praktiska problem utifrån solida kunskaper inom både IT och arkiv. För att ytterligare öka nyttan vi skapar vill vi växa under 2024 och bli ännu fler samverkanskommuner.

I rollen kommer du att arbeta praktiskt med leveranser av digital information från samverkanskommunernas källsystem till det gemensamma e-arkivet. Du deltar i nätverk och arbetsgrupper och bidrar genom en god kommunikation till att samarbetet med samverkanskommunerna fungerar. Du kommer att vara en nyckelkompetens i detta arbete tillsammans med en grupp av IT-arkivarier och systemutvecklare.

Du står även för god service och stöd till förvaltningarna och andra verksamheter, i synnerhet registratorer, nämndsekreterare och verksamhetschefer. Arbetet kan också till viss del innebära egen handläggning av ärenden i form av att bearbeta, analysera och skriva utredningar samt att uppdatera styrdokument.

Vi söker dig
Du som söker har ett par års erfarenhet av arbete som IT-arkivarie i offentlig förvaltning och en universitet- eller högskoleexamen med minst 60 hp inom arkivvetenskap. 
Du har mycket goda kunskaper inom området digitala arkiv samt ärende- och dokumenthantering och har god svenska i tal och skrift. 

Har du något eller några av nedan ser vi det som meriterande.

- Utbildning i systemvetenskap, utbildning i digitalt bevarande, eller datavetenskap.
- Erfarenhet av arbete i projekt och utvecklingsarbete, arbete med informationssäkerhet eller kommunikation.
- Kunskaper i projektledning och/eller agila arbetssätt.

För att lyckas i rollen behöver du kunna samarbeta/samverka bra med andra och du har vilja att bidra med din kompetens. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår goda resultat. För att trivas i rollen behöver du kunna ta ansvar för dina uppgifter och strukturera ditt arbete och driva dina processer vidare. Du kan se helheten och tar hänsyn till det större perspektivet och förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i ditt agerande och i dina beslut. Självklart vill du bidra till en verksamhet av hög kvalitet. 

Vi erbjuder dig
Hos oss får du en utvecklande tjänst med många kontaktytor i en verksamhet med höga ambitioner. Vi sitter i moderna lokaler nära Lunds centralstation och när arbetet tillåter det arbetar vi hemifrån. Du som medarbetare formar själv din arbetsdag på bästa sätt.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om rekryteringen
Vi planerar att hålla första urvalsintervjuer via teams 4-5 december och slutintervjuer 18-19 december och ber dig därför redan nu planera din tillgänglighet.
Observera: Rekryteringsverktyget Varbi är stängt för uppdatering 18/11 (fm) och du kan inte skicka in någon ansökan då.

Om arbetsplatsen
Som IT-arkivarie är du anställd vid Stadsarkivet. Här ingår du i ett team av arkivarier, IT-arkivarier, och assistenter som jobbar både med traditionell arkivhantering, e-arkiv, utbildningar och strategisk informationshantering. Hos oss kommer du till en arbetsplats med engagerade och kompetenta kollegor där vi gemensamt arbetar efter Lunds kommuns vision om kunskap, innovation och öppenhet. Vi arbetar tillsammans och värnar varandras kompetenser och erfarenheter i våra olika uppdrag och roller. Stadsarkivet är beläget i ändamålsenliga lokaler på Arkivcentrum Syd i östra Lund, men du som IT-arkivarie kommer att arbeta främst på vid något av våra centrala aktivitetsbaserade kontor alternativt hemifrån om behov finns. 

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Senior teknikinformatör med teknisk bakgrund

Teknikinformatör
Läs mer Okt 16
Vi söker nu en erfaren teknikinformatör till en av våra stora kunder i Öresundsregionen. Här får du chans att arbeta med utveckling och hjälpa kunden ta nästa steg inom eftermarknadsinformation.

I den här rollen får du verkligen möjlighet att visa vad du kan - men också chans att utvecklas tillsammans med eftermarknadsinformationen du producerar!

Vad rollen innebär

Tillsammans med resten av vårt härliga team kommer du att jobba nära vår kund som är ett av de ledande bolagen inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrin.

Du kommer bl.a. att arbeta med att:

- Säkerställa att kundens eftermarknadsinformation bidrar till en bättre och säkrare upplevelse hos slutanvändaren men också till en ökad eftermarknadsaffär.

- Ta ansvar för leveranser av teknikinformation kopplat till kundens produktutveckling.

- Förbättra såväl arbetssätt som informationen som sådan.

Vem du är

Vi söker dig som:

- Har minst tre års erfarenhet som teknikinformatör eller liknande och vill ha en nyckelroll i utvecklingen av nästa generations produktinformation hos en av våra större kunder.

- Har kunskap i XML, gärna DITA, samt kunskap i de vanligaste teknikinformatörsverktygen, exempelvis Illustrator.

- Har erfarenhet av arbete i utvecklingsprojekt samt en god teknisk förståelse - erfarenhet av automationsprojekt är ett plus.

- Är kommunikativ med ett stort intresse för slutanvändarens behov och motiveras av att skapa lösningar som är effektiva, enkla att förstå och utformade på det sätt som dagens användare vill ta emot information på.

- Tycker om att vara en del av ett team men också kan driva och hantera projekt på egen hand.

- Kan vara experten ute hos kund, och med dina kunskaper vara med och visa vägen framåt. Samtidigt som du kan förvalta tidigare framtagen information och olika krav från organisationen.

- Har god förmåga att uttrycka dig på engelska och svenska i både tal och skrift.

Vi söker dig som har en god förmåga att se utvecklingspotential hos kunden och hitta nya områden där såväl nuvarande som framtida lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Global projektkoordinator inom XML-baserat CMS

Teknikinformatör
Läs mer Okt 16
Är du en kommunikativ person som trivs med att driva dina egna ansvarsområden och projekt? Har du även ett öga för detaljer och gillar att förmedla information i text och bild? Då har vi en spännande roll för dig!

Vad rollen innebär

I Aleidos MedTech-team arbetar du med att driva och koordinera projekt i nära samarbete med kundens team. Du följer projekten genom hela processen, från planeringsfas till att projektet stängs. Du ingår i ett team av Aleido-kollegor där ni arbetar tätt ihop och alltid hjälps åt för att ge kunden en bra leverans.

Arbetet består bland annat i att:

- Kommunicera med kunden och genomföra delleveranser.

- Ansvara för Semcons delar av projekten i samråd med kund.

- Driva projektet framåt enligt befintliga processer.

- Planera och följa upp projekten och kommunicera till alla som är inblandade i dessa.

- Skapa och bearbeta information och instruktioner för olika typer av mottagare i form av text och illustrationer.

Vem du är

Vi söker dig som:

- Har studerat Service Management, UX, Interaktionsdesigner eller har likvärdig erfarenhet inom projektkoordinering.

- Har kunskap och erfarenhet av Illustrator, InDesign, CMS och XML, detta är meriterande.

- Trivs med att arbeta i team.

- Talar och skriver på både svenska och engelska obehindrat.

- Har du även erfarenhet från MedTech eller Pharma är mer meriterande.

För att trivas i rollen ser vi att du är noggrann och strukturerad samt har en mycket god kommunikationsförmåga. Ofta hanterar du flera projekt med olika leveranstider och kontaktpersoner, vilket gör att du behöver kunna koordinera dina leveranser på ett professionellt sätt.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Senior teknikinformatör med teknisk bakgrund

Teknikinformatör
Läs mer Okt 16
Vi söker nu en erfaren teknikinformatör till en av våra stora kunder i Öresundsregionen. Här får du chans att arbeta med utveckling och hjälpa kunden ta nästa steg inom eftermarknadsinformation.

I den här rollen får du verkligen möjlighet att visa vad du kan - men också chans att utvecklas tillsammans med eftermarknadsinformationen du producerar!

Vad rollen innebär

Tillsammans med resten av vårt härliga team kommer du att jobba nära vår kund som är ett av de ledande bolagen inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrin.

Du kommer bl.a. att arbeta med att:

- Säkerställa att kundens eftermarknadsinformation bidrar till en bättre och säkrare upplevelse hos slutanvändaren men också till en ökad eftermarknadsaffär.

- Ta ansvar för leveranser av teknikinformation kopplat till kundens produktutveckling.

- Förbättra såväl arbetssätt som informationen som sådan.

Vem du är

Vi söker dig som:

- Har minst tre års erfarenhet som teknikinformatör eller liknande och vill ha en nyckelroll i utvecklingen av nästa generations produktinformation hos en av våra större kunder.

- Har kunskap i XML, gärna DITA, samt kunskap i de vanligaste teknikinformatörsverktygen, exempelvis Illustrator.

- Har erfarenhet av arbete i utvecklingsprojekt samt en god teknisk förståelse - erfarenhet av automationsprojekt är ett plus.

- Är kommunikativ med ett stort intresse för slutanvändarens behov och motiveras av att skapa lösningar som är effektiva, enkla att förstå och utformade på det sätt som dagens användare vill ta emot information på.

- Tycker om att vara en del av ett team men också kan driva och hantera projekt på egen hand.

- Kan vara experten ute hos kund, och med dina kunskaper vara med och visa vägen framåt. Samtidigt som du kan förvalta tidigare framtagen information och olika krav från organisationen.

- Har god förmåga att uttrycka dig på engelska och svenska i både tal och skrift.

Vi söker dig som har en god förmåga att se utvecklingspotential hos kunden och hitta nya områden där såväl nuvarande som framtida lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Global projektkoordinator inom XML-baserat CMS

Teknikinformatör
Läs mer Nov 8
Är du en kommunikativ person som trivs med att driva dina egna ansvarsområden och projekt? Har du även ett öga för detaljer och gillar att förmedla information i text och bild? Då har vi en spännande roll för dig!

Vad rollen innebär

I Aleidos MedTech-team arbetar du med att driva och koordinera projekt i nära samarbete med kundens team. Du följer projekten genom hela processen, från planeringsfas till att projektet stängs. Du ingår i ett team av Aleido-kollegor där ni arbetar tätt ihop och alltid hjälps åt för att ge kunden en bra leverans.

Arbetet består bland annat i att:

- Kommunicera med kunden och genomföra delleveranser.

- Ansvara för Semcons delar av projekten i samråd med kund.

- Driva projektet framåt enligt befintliga processer.

- Planera och följa upp projekten och kommunicera till alla som är inblandade i dessa.

- Skapa och bearbeta information och instruktioner för olika typer av mottagare i form av text och illustrationer.

Vem du är

Vi söker dig som:

- Har studerat Service Management, UX, Interaktionsdesigner eller har likvärdig erfarenhet inom projektkoordinering.

- Har kunskap och erfarenhet av Illustrator, InDesign, CMS och XML, detta är meriterande.

- Trivs med att arbeta i team.

- Talar och skriver på både svenska och engelska obehindrat.

- Har du även erfarenhet från MedTech eller Pharma är mer meriterande.

För att trivas i rollen ser vi att du är noggrann och strukturerad samt har en mycket god kommunikationsförmåga. Ofta hanterar du flera projekt med olika leveranstider och kontaktpersoner, vilket gör att du behöver kunna koordinera dina leveranser på ett professionellt sätt.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Global projektkoordinator inom XML-baserat CMS

Teknikinformatör
Läs mer Nov 10
Är du en kommunikativ person som trivs med att driva dina egna ansvarsområden och projekt? Har du även ett öga för detaljer och gillar att förmedla information i text och bild? Då har vi en spännande roll för dig!

Vad rollen innebär

I Aleidos MedTech-team arbetar du med att driva och koordinera projekt i nära samarbete med kundens team. Du följer projekten genom hela processen, från planeringsfas till att projektet stängs. Du ingår i ett team av Aleido-kollegor där ni arbetar tätt ihop och alltid hjälps åt för att ge kunden en bra leverans.

Arbetet består bland annat i att:

- Kommunicera med kunden och genomföra delleveranser.

- Ansvara för Aleidos delar av projekten i samråd med kund.

- Driva projektet framåt enligt befintliga processer.

- Planera och följa upp projekten och kommunicera till alla som är inblandade i dessa.

- Skapa och bearbeta information och instruktioner för olika typer av mottagare i form av text och illustrationer.

Vem du är

Vi söker dig som:

- Har studerat Service Management, UX, Interaktionsdesigner eller har likvärdig erfarenhet inom projektkoordinering.

- Har kunskap och erfarenhet av Illustrator, InDesign, CMS och XML, detta är meriterande.

- Trivs med att arbeta i team.

- Talar och skriver på både svenska och engelska obehindrat.

- Har du även erfarenhet från MedTech eller Pharma är mer meriterande.

För att trivas i rollen ser vi att du är noggrann och strukturerad samt har en mycket god kommunikationsförmåga. Ofta hanterar du flera projekt med olika leveranstider och kontaktpersoner, vilket gör att du behöver kunna koordinera dina leveranser på ett professionellt sätt.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Är du vår nästa bildingenjör?

Bildingenjör
Läs mer Okt 30
Är du en nyutexaminerad civilingenjör som vill ha ett varierat arbete med både programmering och hands on? Har du dessutom intresse för bild och optik? Sök rollen som bildingenjör på Axis idag!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av ett team på 16 personer där ni delas in i mindre grupper om 6 personer för att tillsammans säkerställa kvalitén av optiken i kameran. Du samarbetar även nära dina kollegor på mekanik, elektronik och driftavdelningen. Denna tjänst består av ca 30% programmering och resten av tiden hands-on hårdvarunära. Här jobbar vi agilt i sprintar och tröttnar aldrig på våra arbetsuppgifter.
Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

-Bidra till val av optik och bildsensorer i samarbete med andra avdelningar.
-Testa kameror, optik och bildsensorer under utveckling i labbet och verkliga miljöer både inomhus och utomhus.
-Hjälpa till med utvecklingen av kamerans firmware
-Optimera bildkvalitén i de projekt som utvecklar nya kameror med hjälp av exponerings och fokusalgoritmer, brusfiltrering, vitbalans och färgkalibrering

Om kunden

Axis Communications är en global och marknadsledande innovatör med huvudkontor i Lund. Huvudfokus ligger på företagets nätverksbaserade videövervakningssystem och ökad säkerhet för miljoner människor runt om i världen. Axis innovativa lösningar ökar säkerheten bland annat på flygplatser, fängelser, i detaljhandeln, på universitet och banker. Kulturen hos medarbetarna präglas av en hjälpsamhet och ödmjukhet samtidigt som alla vill utvecklas och bli bäst på det de gör. På huvudkontoret i Lund jobbar ca 2000 personer och globalt totalt 3000, det finns med andra ord mycket stora utvecklingsmöjligheter inom företaget!

Vem är du?

Du bör ha ett personligt driv och sökande egenskaper för att trivas i denna roll. Ett stort intresse för ett varierat arbete med både mjukvara och hårdvara och ha en bra känsla för samarbete. Du bör frodas i en förtroendefull miljö av nytänkande, nyfikenhet och lekfullhet. Du ska inte vara rädd för att kommunicera tydligt och öppet.

Skallkrav:

- Civilingenjör inom Data, fysik, elektronik eller motsvarande
-Engelska tal och skrift
-Kunskaper i programmeringsspråken C och/eller Python

Meriterande:

-Linux kunskaper
-Svenska språket

Om oss

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

Villkor
?
Startdatum: Flexibelt
Placeringsort: Lund
Arbetstider: 08:00 - 17:00
Omfattning: Heltid

Ansök nu

Bibliotekarie, Avdelningen Vetenskaplig Kommunikation

Bibliotekarie
Läs mer Nov 13
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Anställningen är knuten till Avdelningen för vetenskaplig kommunikation, en av UB:s sju avdelningar.

Avdelningen ansvarar för infrastruktur och stöd till universitetet i frågor som rör e-media, öppen vetenskap och bibliometri. Avdelningen har 16 medarbetare.

Arbetsuppgifter
I UB:s uppdrag ingår att stödja universitetet med expertis i frågor som rör open access och forskningsdatahantering. Vidare har avdelningen ansvar för att administrera och samordna finansiering kring digitala resurser, utveckla bibliotekets arbete med förlagsavtal och OA-modeller, samt stödja universitetet i frågor gällande bibliometri.

Du kommer att ha ett stort ansvar för att driva och utveckla verksamhetsområdet öppen vetenskap vid UB. I arbetet ingår att aktivt omvärldsbevaka dessa områden och omsätta bevakningen i verksamhetsutveckling. Du kommer att samarbeta med lokala enheter samt externa organisationer och i dessa sammanhang representera UB/LU. Du kommer att arbeta i olika projekt som syftar till att utveckla tjänster på området, och öka medvetenheten kring öppen vetenskap.

UB förvaltar en rad olika system som på olika sätt syftar till att tillgängliggöra universitetets forskning. Du kommer arbeta med förvaltning och support kopplat till dessa system.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Examen inom biblioteks- och informationsvetenskap.
- Tidigare arbetserfarenhet av verksamhetsområdena vetenskaplig kommunikation och öppen vetenskap.
- Kunskap om forskningsdatahantering vid högre utbildning och för den nationella och internationella utvecklingen inom området.
- Analytisk förmåga och vana att bearbeta stora textmängder/policydokument.
- Mycket god språklig och kommunikativ skriftlig förmåga i såväl svenska som engelska.
- Som person ska du vara initiativtagande, självständig, men med god samarbetsförmåga.

 

- Arbetet innebär kontaktytor med många olika delar av universitetet, den sökande bör ha förmåga till nätverksskapande och vara skicklig på att hitta olika samarbetsformer och ska ha vana av att hålla muntliga presentationer.


Provanställning kan komma att tillämpas. 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
 

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bibliotekarie med fokus på uppsökande, rörlig verksamhet

Bibliotekarie
Läs mer Nov 1
Om jobbet
Folkbiblioteken i Lund har en omfattande verksamhet med ett stadsbibliotek, tio stadsdelsbibliotek och en biblioteksbuss.

Vi består av fyra enheter: Stadsdelsbiblioteken, Stadsbiblioteket, Digitala/rörliga biblioteket och Gemensamma resurser.

Nu söker vi en vikarie till enhet Digitala och rörliga biblioteket.

Enhetens uppdrag är att utveckla, samordna och driva rörlig och digital biblioteksverksamhet. Du kommer arbeta med rörlig uppsökande verksamhet för att nå ut till Lundabor och bibliotekens prioriterade grupper med biblioteksverksamhet: allt från läsfrämjande till arbete med digital inkludering. Tillsammans med kollegor och andra samarbetspartners besöker du platser och verksamheter med bibliotekens popupcyklar och biblioteksbuss. Du kommer ingå i enhetens barn- och ungateam och bland annat bemanna biblioteksbussens förskoleturer samt arbeta med popupverksamhet och lovverksamhet för barn och unga. Du kommer även arbeta med digitala verktyg i workshop och vid popup-tillfällen, såsom green screen, robotar och VR. 

Vi söker dig som:
- har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- har arbetslivserfarenhet där mötet med individen varit i fokus
- är ansvarstagande, flexibel och utåtriktad
- har förmåga att generera och genomföra nya idéer
- kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra
- har en god förståelse för och erfarenhet av digitala verktyg och digitaliseringens utmaningar samt möjligheter
- har ett pedagogiskt förhållningssätt

Det är meriterande om du har B-körkort och därmed kan köra biblioteksbussen. Det är alltid två stycken som bemannar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att köra tyngre fordon, lätt lastbil.

Det är meriterande om du har språkkunskaper i något av de större språk som talas i Lund.

Observera att denna annons inte begär in personligt brev. I stället finns det ett antal frågor att besvara i ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Master Thesis - Binary code analysis

Informatiker
Läs mer Okt 20
Company Description


At Bosch, we shape the future by inventing high-quality technologies and services that spark enthusiasm and enrich people’s lives. Our promise to our associates is rock-solid: we grow together, we enjoy our work, and we inspire each other. Join in and feel the difference.
Bosch R&D Center Lund stands for modern development in cutting edge technology in the areas of connectivity, security, mobility solutions and AI. We are growing rapidly and looking for people to join us on our mission to become the Bosch Group’s 1st address for secure connected mobility solutions. We are working on a range of interesting projects, with a particular focus on software development for the automotive industry, electrical bicycles and Internet of Things.


Job Description


Problem statement
Bosch is a supplier of many different components for the automotive industry and one of them is an Electronic Control Unit (ECU), which is an embedded system that can be used to control many different electrical features in a vehicle. Examples of such features are wiper systems, air bags, traction control, engines etc.
Besides Bosch’s own code in an ECU, it can also include open source and artifacts in binary format from various suppliers. It is not always easy to know the content and to identify included code elements, especially in a compiled binary file. From the cybersecurity perspective, it is essential to identify any vulnerabilities, including code in ECUs, and for that reason the binary content needs to be extracted and analyzed.


Proposed solution
To improve our position regarding the identification of included elements, we offer this master thesis, in which a method is to be developed and implemented as a minimum viable product (MVP), where packages should be identified based on a compiled binary.
In detail, the binary needs to be extracted and analyzed, e.g. compression, file system identification, etc. For this and the following step, e.g. entropy analyses shall be used to identify code regions, comments, cryptographic material, etc. Further artifacts might be taken into consideration, like A2L files that describe ECU data content.


Scope of master thesis project
Two students completing 30 credits each (20 weeks) onsite at the Lund office.


Qualifications


Please note: Only applications from students at a Swedish University are accepted.
In order to be successful in the project you should be:
A student in Information Technology, Computer Science, Electronics, Math or Physics.
Interested in algorithm development and have some signal processing experience with machine learning knowledge.
Experienced with or have at least some knowledge of programming in Python, C++ or similar.
Self-driven, able to challenge yourself, and gain the experience needed to move the project forward.
A person with team spirit, social skills and a curiosity for exploring new technology areas.Supervisors:
Bosch: Samir Jasarevic (XC-CT/ESC2-SE)

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Okt 25
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Bibliotekarie, HT-biblioteken

100%, tidsbegränsat vikariat

Arbetsuppgifter
Fokuset i tjänsten kommer vara att stötta upp HT-bibliotekens verksamhet under våren.

En arbetsuppgift kommer att vara att arbeta med läs- och skrivstöd. Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med att stötta bibliotekets användare rörande framför allt talböcker. Du kommer att ha individuella möten med personerna och även ge teknisk support vid behov.

Du kommer även att arbeta med fjärrlån samt lättare katalogisering. Vidare ingår yttre tjänst med både lånehantering och informationsarbete samt andra generella arbetsuppgifter som förekommer på forskningsbibliotek. Tjänsten kan delvis komma att påverkas av vilka erfarenheter du kommer med. Då behov uppkommer i verksamheten kan du även få arbeta med andra arbetsuppgifter.Kvalifikationer

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller vad som arbetsgivaren bedömer är en motsvarande akademisk bibliotekarie­utbildning.
- Intresse för och en förmåga att förhålla dig till frågor rörande mediehantering.
- Intresse för och en förmåga att förhålla dig till frågor rörande forskningsbibliotekets roll på lärosätet.
- Mycket god svenska i tal och skrift.
- God engelska i tal och skrift.


Meriterande

- Erfarenheter av att arbeta på högskole- och/eller forskningsbibliotek.
- Erfarenhet av att arbeta med talböcker.
- Erfarenhet av att arbeta med fjärrlån och katalogisering.
- Språkkunskaper som bedöms fylla ett behov på HT-biblioteken.
- God kännedom om humaniora och teologi.

Arbetet är en kombination av självständigt arbete och att arbeta i grupp. Du behöver vara prestigelös samt ha lätt för att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta effektivt. Du kommer att ha flera arbetsuppgifter parallellt och det är därför viktigt att du trivs med detta.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten vid HT-biblioteken.Övrigt
Helg- och kvälls­tjänst­göring kan förekomma.Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev på svenska där du beskriver hur du uppfyller de meriterande kvalifikationerna och för ett resonemang kring arbetsuppgifterna, ett CV samt relevant dokumentation.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

De Humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet har en sammanhållen biblioteksorganisation, HT-biblioteken. HT-biblioteken utgörs av tre fysiska enheter: Asien-, LUX- och SOL-biblioteket. Dessa är belägna nära varandra och fungerar som en verksamhet.

Vi arbetar för att ge ett nära och ämnesanpassat stöd till forskning och lärande på HT-fakulteterna. Det pedagogiska och serviceinriktade förhållningssättet utgör tillsammans med integrering i HT-fakulteternas övriga verksamhet grunden för vårt arbete. Samlingarna består av såväl tryckta som elektroniska resurser. HT-biblioteken har ett nära samarbete med de övriga biblioteken vid Lunds universitet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Creative Designer Marketing

Grafisk formgivare
Läs mer Nov 3
At Tetra Pak we commit to making food safe and available, everywhere; and we protect what's good – protecting food, protecting people, and protecting the planet. By doing so we touch millions of people's lives every day. And we need people like you to make it happen.
Job Summary
Would you like to work with packaging design for exciting brands and new businesses in the food & beverage industry? Do you have a creative, pro-active and result driven mindset and get excited by driving business opportunities forward? -Then you might be our new team member in the North Europe Marketing Team.
We are looking for a dynamic creative designer who will be responsible for conceptualizing, designing, and delivering visually compelling and impactful packaging solutions that meet the unique needs within innovative new beverage & food products.
You must have a keen eye for aesthetics, attention to detail, and the ability to think outside the box to create designs that enhance the brands and engage the target audience.
You will work closely with customers & colleagues to grow and drive Tetra Pak’s business by inspiring and conceptualizing new opportunities within package design.
Your key stakeholders will be Marketing, Sales, Design Developers, Communication, Marketing services, external agencies, design and digital software suppliers and customers.
The position is based in Lund, Sweden and reports to the Marketing Manager Market North Europe.
What you will do
Develop innovative and visually captivating packaging concepts for food products, ensuring they align with the brand identity and values of our customers. Create mock-ups, 3D renderings, prototypes and order samples to showcase packaging designs and gather feedback for iterative improvements.
Collaborate closely with customers, cross-functional teams, including marketing, sales, product development, and production, to understand packaging requirements and project objectives.
Ensure compliance with industry regulations, labeling requirements, and packaging guidelines specific to food & beverage products.
Explore and deploy new trends in design & digital technologies relevant to packaging, marketing & innovation.
Manage multiple projects simultaneously, ensuring timely delivery of high-quality design solutions.
Educate and onboard customers in our design process and print methods.
Collaborate with external vendors, printers, and manufacturers to ensure accurate and timely production of packaging designs and samples.
Create digital materials for marketing campaigns and websites.
Design visually appealing and user-friendly materials for workshops, including presentation decks, handouts, training manuals, and visual aids.
Work closely with the innovation team to create compelling visual designs that showcase new product concepts and technologies.

We believe you have
Bachelor’s degree in graphic design, visual communication, or a related field
At least 4 years of packaging design experience, preferably gained as Art Director/Graphical designer in a larger/global organization
Proven experience with a strong portfolio showcasing packaging design work
Knowledge of packaging regulations, labeling requirements, and industry trends for food products
Experience and understanding of the dynamics in the Retail industry and how pack design can increase shelf impact
Strong understanding of design principles, typography, color theory, and layout composition
Proficiency in industry-standard design software, including Adobe Creative Suite (Illustrator, Photoshop, InDesign). Familiarity with 3D modeling and rendering software is a plus.
Experience and understanding of printing technologies, primarily Flexo Process
Fluency in English, both written and spoken
Computer literacy (Excel, Word, PowerPoint) sufficient for the role
Experience from a matrix organization is an advantage

???????To become a successful Creative Designer in our organization you have excellent communication and presentation skills, with the ability to articulate design concepts and rationale in front of customers.
Your ability to work collaboratively in a fast-paced, deadline-driven environment will be an asset in this role, enabling you to work closely with both internal and external stakeholders.
Your high creativity combined with a strong attention to detail and a passion for innovation & sustainability will make you the ideal candidate. You are dynamic and structured in your approach to the design process and navigate well in a value-driven customer centric organization.
???????With your experience from production of creative elements for digital marketing campaigns you thrive by taking lead in new digital market opportunities.
We Offer You
A variety of exciting challenges with ample opportunities for development and training in a truly global landscape
A culture that pioneers a spirit of innovation where our industry experts drive visible results
An equal opportunity employment experience that values diversity and inclusion
Market competitive compensation and benefits with flexible working arrangements

Apply Now
If you are inspired to be part of our promise to protect what’s good; for food, people, and the planet, apply through our careers page at https://jobs.tetrapak.com/.
This job posting expires on 2023-11-17
To know more about the position contact Hiring Manager Mette Herrefoss +45 27793972.
If you need any information about your application, please contact the recruiter Susanne Stålring at +46 46 36 3919.
For trade union information contact Sveriges Ingenjörer Lars Haraldsson at +46 46 36 2533 and Unionen Lisbeth Larsson at +46 46 36 2320

Ansök nu

Fotograf till Ögonmottagning i Lund

Fotograf
Läs mer Nov 2
Gör skillnad. Varje dag.

För dig som vill göra skillnad i våra patienters liv erbjuder vi nu ett spännande och utvecklande arbete som fotograf på ögonmottagningen i Lund!

Vårdenhet (VE) ögonsjukvård består av enheter i Lund och Malmö, med ett tätt samarbete mellan orterna. Förutom att tillgodose Malmö- och Lundabornas behov av ögonsjukvård bedriver vi även regionsjukvård för Halland, Kronoberg och Blekinge. På ögonmottagningen i Lund behandlar vi bland annat patienter som har grå starr, grön starr, diabetesförändringar och åldersförändringar i gula fläcken. Vi tar emot patienter i alla åldrar och utför laserbehandlingar, intravitreala injektioner vid olika sjukdomstillstånd i ögat samt tårvägs- och ögonlocksproblem.

På ögonmottagningen arbetar kompetenta och erfarna medarbetare bestående av undersköterskor, sjuksköterskor, ögonsjuksköterskor, optiker och ortoptister och läkare. Vi är en arbetsgrupp som tillsammans besitter en hög kompetens och lång erfarenhet där vi har stora möjligheter till kompetensutbyten sinsemellan. Vi känner glädje och stolthet när vi går till vårt arbete och strävar hela tiden efter att utvecklas.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som vill jobba som fotograf inom oftalmologi och som har stort intresse av ögonsjukvård. Som fotograf hos oss på ögonmottagningen i Lund blir du del av en arbetsgrupp som genomsyras av god sammanhållning och att vi har kul ihop.

Som oftalmologisk fotograf på vår mottagning kommer du främst arbeta inom medicinsk retina. Därutöver innefattar dina arbetsuppgifter ögonbottenfotografering av patient, 3D-OCT mätning av främre och bakre segment samt spaltfotografering av främre segment. Dokumentation och övriga administrativa samt praktiska uppgifter inom kunskapsområdet ingår. Här arbetar du i nära samarbete med andra yrkesfunktioner på mottagningen.

Tjänsten avser ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom oftalmologisk fotografering och har goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet som fotograf inom ögonfotografering och har arbetat med patienteter inom ögonsjukvård. Det ses även som en merit med en fotografutbildning. Har du tidigare erfarenhet från liknande arbete inom polisen eller museiverksamhet ser vi det som fördelaktigt.e. Vidare ses kunskaper i PASiS, Melior och bildhanteringsprogram som önskvärt.

Då arbetet präglas av ett nära samarbete med kollegor är det nödvändigt att du har ett positivt förhållningssätt, en god samarbetsförmåga och positiv inställning till att dela med dig av dina kunskaper. Vi värdesätter samtidigt förmåga att ta egna beslut och att arbeta självständigt. Som person är du flexibel och har lätt att anpassa dig till nya förutsättningar. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Känner du igen dig i ovan beskrivning? Då är du varmt välkommen med din ansökan redan idag! I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Amanuens Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Okt 27
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Amanuens Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek (Sambib)
Vi söker en engagerad student vid Lunds universitet, i första hand från ABM eller någon av fakultetens utbildningar, för extraarbete i bibliotekets lånedisk.

Arbetet är schemalagt till kväll/helg, och även dagtid, vardagar.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att ge service i vår informationsdisk, för i huvudsak studenter och anställda på samhällsvetenskapliga fakulteten.

I arbetsuppgifterna ingår att bemanna vår informationsdisk, enklare biblioteksarbete som lånehantering, ställa tillbaka böcker på hyllorna, samt hjälpa till vid utskrifter/kopiering och grundläggande IT-service.

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar både på svenska och engelska, och du kommer att använda båda språken i bibliotekets lånedisk.

En del ensamarbete ingår i disktjänstgöringen, och du kommer att behöva ta självständiga beslut utifrån givna ramar.

Du behöver ha servicekänsla, samarbetsförmåga och ett gott ordningssinne.

 

Krav

- Pågående universitetsstudier vid Lunds universitet, på grundnivå eller avancerad nivå, med minimum 1 termins godkända studier
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Goda IT-kunskaper

Önskvärda kvalifikationer 

- Student på ABM eller någon av Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningar
- Erfarenhet av biblioteksarbete
- Erfarenhet av arbete i bibliotekssystemet KOHA/LUBcat Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Arbetstid
Anställningen är tidsbegränsad fyra-fem månader, med start från 2024-01-08 eller enligt överenskommelse. Två pass per vecka enligt olika fasta scheman, förlagda till kväll/helg, men även dagtid, vardagar.

 

Övrigt
Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (HF) 5 kap 8-12 §.

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 47. Välkommen med din ansökan!

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Senior teknikinformatör med teknisk bakgrund

Teknikinformatör
Läs mer Sep 27
Vi söker nu en erfaren teknikinformatör till en av våra stora kunder i Öresundsregionen. Här får du chans att arbeta med utveckling och hjälpa kunden ta nästa steg inom produktinformationsområdet.

Rollen
Tillsammans med resten av vårt härliga team kommer du att jobba nära vår kund som är ett av de ledande bolagen inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrin. Med god kännedom om både teknik och användarbehov säkerställer du att kundens produktinformation bidrar till en bättre och säkrare upplevelse hos slutanvändaren men också till en ökad eftermarknadsaffär. Förutom att ta ansvar för leveranser av teknikinformation kopplat till kundens produktutveckling, kommer du vara en viktig del i att förbättra såväl arbetssätt som informationen som sådan.

I den här rollen får du verkligen möjlighet att visa vad du kan - men också chans att utvecklas tillsammans med produktinformationen du producerar!

Vem är du?
Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet som teknikinformatör och vill ha en nyckelroll i utvecklingen av nästa generations produktinformation hos en av våra större kunder. Du är kommunikativ med ett stort intresse för slutanvändarens behov och motiveras av att skapa lösningar som är effektiva, enkla att förstå och utformade på det sätt som dagens användare vill ta emot information på. Du tycker om att vara en del av ett team men kan också driva och hantera projekt på egen hand. Som konsult hos oss kommer du att vara experten ute hos kund och med dina kunskaper vara med och visa vägen framåt, samtidigt som du kan förvalta tidigare framtagen information och olika krav från organisationen.

Vi söker dig som har en god förmåga att se utvecklingspotential hos kunden och hitta nya områden där såväl nuvarande som framtida lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering.

Vi tror att du har med dig:

- God förmåga att uttrycka dig på engelska och svenska i både tal och skrift

- Minst tre års erfarenhet som teknikinformatör eller liknande

- Erfarenhet av arbete i utvecklingsprojekt

- God teknisk förståelse - erfarenhet av automationsprojekt är ett plus

- Kunskap i XML, gärna DITA

- Kunskap i de vanligaste teknikinformatörsverktygen, exempelvis Illustrator

Vilka är vi?

Semcon Product Information är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerande medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Tycker du att det här låter som rätt roll för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Vad erbjuder vi?

Being people who put people first” - ett tydligt sätt för oss på Semcon att förhålla oss till våra medarbetare, detta gör vi genom att erbjuda bland annat:

- Trygghet genom fast anställning och förmåner

- Möjlighet att arbeta delvis remote

- Contribution & development dialogues (CDD) - Individuell utvecklingsplan som ni regelbundet följer upp tillsammans

- Tillgång till vår lärandeplattform LEAP som syftar till att göra information och utbildningar lättåtkomligt för dig som konsult när det kommer till var, hur och när du lär dig

- Utbildningar inom våra expertområden så som Technical writing, Graphics & Animations och Effective Communication genom både interna och externa utbildningar

- Promising candidate programme - ett program där vi nominerar och utvecklar medarbetare mot framtida ledande roller

Ansök nu

Global projektkoordinator inom XML-baserat CMS

Teknikinformatör
Läs mer Sep 22
Är du en kommunikativ person som trivs med att driva dina egna ansvarsområden och projekt? Har du även ett öga för detaljer och gillar att förmedla information i text och bild? Då har vi en spännande roll för dig!

På Semcon är vi övertygade om att teknik i sig inte tillför något värde, utan värdet ligger i vad tekniken möjliggör för användaren. Nu söker vi dig som vill var med i vårt arbete att skapa korrekt, relevant och användarvänlig information!

Vi fortsätter nu att växa i Öresundsregionen och söker dig som vill vara med på vår resa framåt!

Rollen

I Semcons MedTech-team arbetar du med att driva och koordinera projekt i nära samarbete med kundens team. Du följer projekten genom hela processen, från planeringsfas till att projektet stängs. Du ingår i ett team av Semcon-kollegor där ni arbetar tätt ihop och alltid hjälps åt för att ge kunden en bra leverans.

Arbetet består bland annat i att:

- Kommunicera med kunden och genomföra delleveranser.
- Ansvara för Semcons delar av projekten i samråd med kund.
- Driva projektet framåt enligt befintliga processer.
- Planera och följa upp projekten och kommunicera till alla som är inblandade i dessa.
- Skapa och bearbeta information och instruktioner för olika typer av mottagare i form av text och illustrationer.

Vem är du?

För att trivas i rollen ser vi att du är noggrann och strukturerad samt har en mycket god kommunikationsförmåga. Ofta hanterar du flera projekt med olika leveranstider och kontaktpersoner, vilket gör att du behöver kunna koordinera dina leveranser på ett professionellt sätt. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av Illustrator, InDesign, CMS och XML. Det är också viktigt att du kan och vill arbeta i team. Vår kund är ett globalt företag med verksamhet i Indien, Italien och USA, det är därför ett krav att du talar och skriver engelska obehindrat.

Du kanske har studerat Service Management, UX, Interaktionsdesign eller har en likvärdig erfarenhet inom projektkoordinering från tidigare? Det är meriterande om du har erfarenhet från MedTech eller Pharma.

Vilka är vi?

Med över 800 medarbetare globalt är vi ledande inom produktinformation, vilket innebär att vi inte bara hjälper våra kunder att skapa moderna och användarvänliga informationslösningar för produkter och system, utan även att vi kan erbjuda support och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare.

Vi ser fram emot att höra från dig! Skicka din ansökan så fort som möjligt eftersom vi behandlar ansökningar löpande.

Vad erbjuder vi?

Being people who put people first” - ett tydligt sätt för oss på Semcon att förhålla oss till våra medarbetare, detta gör vi genom att erbjuda bland annat:

- Trygghet genom fast anställning och förmåner
- Möjlighet att arbeta remote
- Contribution & development dialogues (CDD) - Individuell utvecklingsplan som ni regelbundet följer upp tillsammans
- Utbildningar inom våra expertområden så som Technical writing, Graphics & Animations och Effective Communication genom både interna och externa utbildningar

Ansök nu

Är du vår nästa bildingenjör?

Bildingenjör
Läs mer Sep 29
Är du en nyutexaminerad civilingenjör som vill ha ett varierat arbete med både programmering och hands on? Har du dessutom intresse för bild och optik? Sök rollen som bildingenjör på Axis idag!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av ett team på 16 personer där ni delas in i mindre grupper om 6 personer för att tillsammans säkerställa kvalitén av optiken i kameran. Du samarbetar även nära dina kollegor på mekanik, elektronik och driftavdelningen. Denna tjänst består av ca 30% programmering och resten av tiden hands-on hårdvarunära. Här jobbar vi agilt i sprintar och tröttnar aldrig på våra arbetsuppgifter. Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

-Bidra till val av optik och bildsensorer i samarbete med andra avdelningar.
-Testa kameror, optik och bildsensorer under utveckling i labbet och verkliga miljöer både inomhus och utomhus.
-Hjälpa till med utvecklingen av kamerans firmware
-Optimera bildkvalitén i de projekt som utvecklar nya kameror med hjälp av exponerings och fokusalgoritmer, brusfiltrering, vitbalans och färgkalibrering

Om kunden

Axis Communications är en global och marknadsledande innovatör med huvudkontor i Lund. Huvudfokus ligger på företagets nätverksbaserade videövervakningssystem och ökad säkerhet för miljoner människor runt om i världen. Axis innovativa lösningar ökar säkerheten bland annat på flygplatser, fängelser, i detaljhandeln, på universitet och banker. Kulturen hos medarbetarna präglas av en hjälpsamhet och ödmjukhet samtidigt som alla vill utvecklas och bli bäst på det de gör. På huvudkontoret i Lund jobbar ca 2000 personer och globalt totalt 3000, det finns med andra ord mycket stora utvecklingsmöjligheter inom företaget!

Vem är du?

Du bör ha ett personligt driv och sökande egenskaper för att trivas i denna roll. Ett stort intresse för ett varierat arbete med både mjukvara och hårdvara och ha en bra känsla för samarbete. Du bör frodas i en förtroendefull miljö av nytänkande, nyfikenhet och lekfullhet. Du ska inte vara rädd för att kommunicera tydligt och öppet.

Skallkrav:

- Civilingenjör inom Data, fysik, elektronik eller motsvarande
-Engelska tal och skrift
-Kunskaper i programmeringsspråken C och/eller Python

Meriterande:

-Linux kunskaper
-Svenska språket

Om oss

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

Villkor
?
Startdatum: Flexibelt
Placeringsort: Lund
Arbetstider: 08:00 - 17:00
Omfattning: Heltid

Ansök nu

Mechanical Specialist, Electrolyzer and Fuel Cell Technologies

Industridesigner
Läs mer Okt 17
Alfa Laval Energy Division is looking for a Mechanical Specialist, Electrolyzer and Fuel Cell Technologies. This position is based out of our Lund, Sweden location.
At Alfa Laval, we always go that extra mile to overcome the toughest challenges. Our driving force is to accelerate success for our customers, people, and planet. You can only achieve that by having dedicated people with a curious mind. Curiosity is the spark behind great ideas. And great ideas drive progress. We create better everyday conditions for people. We do this by contributing to a more sustainable future through engineering innovation. We love what we do and we're good at it. But now we want to be even better!


Background
The Energy Division is in a transformation to clean technologies with many new business opportunities and need to strengthen our team. Alfa Laval is active in the entire hydrogen value chain, where our heat transfer technologies are core components. Alfa Laval's proprietary technologies and heat transfer expertise, in combination with its global manufacturing capabilities, are essential to enable the acceleration of a hydrogen economy through our mission to facilitate affordable and efficient solutions at industrial scale. Together with our customers, we are now increasing our focus around innovative technologies for electrolyzer and fuel cell systems.
The Energy division is now looking for a Mechanical Specialist for electrolyzer and Fuel Cell Technologies.


About the job
We offer an interesting job opportunity within the Energy Division for you who enjoy working with key customers in a global market. You will be based in Lund and report to Head of Development for Electrolyzer and Fuel cell technologies.
As Mechanical Specialist, you will work with the development of heat exchangers and other components for the electrolyzer and fuel cell systems in an international context.
You will work mainly with clean technologies in project form in very close cooperation with our Development engineers, Application specialists and Laboratory technicians. In addition, you will interact with other Mechanical specialists as well as key customers.
Your primary focus will be on the structural mechanical design of the heat exchanger and other components for the electrolyzer and fuel cell systems. Understanding of high temperature influence will be an important ingredient in the work as well as and code interpretation for high temperature pressure vessel constructions.


Key tasks:
Early prognosis and analysis, analytical calculations, FE analysis, structural test specifications, evaluations, and problem-solving are all essential components of your daily tasks.
Code understanding for high temperature pressure vessel.
Stay up to date with relevant methodological developments, both internally and externally.
Engage as a dynamic contributor in development projects as part of a cross-functional team, with structural mechanics as your domain of expertise.


Who you are
To thrive in the role, you are passionate about clean technologies and to make a difference through technology and innovation. As a person you are positive, customer driven with a target-oriented mindset as well as a solution-oriented team player.
We are looking for someone who has a solid interest in calculation and simulation with good knowledge of mechanics and strength theory. We see that you are basically a Master of Science in Mechanical Engineering, Technical physics or equivalent, with a focus on calculation and simulation. You are analytical and you find it easy to come up with hypotheses to facilitate the understanding of our constructions. You have some knowledge in different design codes, especially pressure vessel codes and interpretation thereof. You also have the ability and experience to run different types of technical projects and you enjoy working together with people with different skills to achieve the best results. We expect you to be very used to working with different types of CAE and calculation tools. We also assume that you have good knowledge of English, both spoken and written.


What you know
Besides working experience, we believe that you are passionate about sustainability and like to constantly grow your experience. Excellent communication skills, fluent in written and spoken English is a requirement.


What's in it for you
We offer an inspiring and challenging position in an open, friendly, and international environment. A team where we work together in an agile and entrepreneurial way to develop business and create value for our colleagues and customers. Your work will have a true impact for a cleantech and Alfa Laval's future success.

Ansök nu

Development Engineer, Electrolyzer and Fuel Cell Technologies

Industridesigner
Läs mer Okt 17
Alfa Laval Energy Division is looking for multiple Development Engineers, Electrolyzer and Fuel Cell Technologies.
At Alfa Laval, we always go that extra mile to overcome the toughest challenges. Our driving force is to accelerate success for our customers, people, and planet. You can only achieve that by having dedicated people with a curious mind. Curiosity is the spark behind great ideas. And great ideas drive progress. We create better everyday conditions for people. We do this by contributing to a more sustainable future through engineering innovation. We love what we do and we're good at it. But now we want to be even better!


Background
The Energy Division is in a transformation to clean technologies with many new business opportunities and need to strengthen our team. Alfa Laval is active in the entire hydrogen value chain, where our heat transfer technologies are core components. Alfa Laval's proprietary technologies and heat transfer expertise, in combination with its global manufacturing capabilities, are essential to enable the acceleration of a hydrogen economy through our mission to facilitate affordable and efficient solutions at industrial scale. Together with our customers, we are now increasing our focus around innovative technologies for electrolyzer and fuel cell systems.
Location is Lund, Sweden.

About the job
We offer an interesting job opportunity within the Energy Division for you who enjoy working with key customers in a global market. You will be based in Lund and report to Head of Development for Electrolyzer and Fuel cell technologies.
As Development Engineer, you will work with development of heat exchangers and other thermal components for the electrolyzer and fuel cell systems in an international context.
You will work mainly with thermal clean technologies in project form in very close cooperation with other Development engineers, Application specialists and Laboratory technicians. In addition, you will interact with other Development Engineers as well as key customers.
Your main responsibility area will be the design of the heat exchanger and electrolyzer/fuel cell components where design, simulation, and validation are important activities. Design is done in our 3D-CAD system, and product data is managed in our PDM system.


Key tasks:
Innovation, development, CAD-modeling, simulations, test specification and analysis, system updates, and problem-solving are typical tasks and will be part of your everyday activities.
Deeply involved in cross-functional development project teams where the product design and mechanical aspects will be your responsibility area.


Who you are
To thrive in the role, you are passionate about clean technologies and to make a difference through technology and innovation. As a person you are positive, customer driven with a target-oriented mindset as well as a solution-oriented team player.


What you know
You have a background as a development engineer with a university or master's degree in mechanical engineering. We expect that you have experience in product development with good knowledge of working with 3D-CAD. Experience in working with agile development is a plus.
As a person, you are creative with analytical skills and interested in new technology. You are clear in your communication, and you are committed to delivering according to requirements.
Besides working experience, we believe that you are passionate about sustainability and like to constantly grow your experience. Excellent communication skills, fluent in written and spoken English is a requirement.


What's in it for you
We offer an inspiring and challenging position in an open, friendly, and international environment. A team where we work together in an agile and entrepreneurial way to develop business and create value for our colleagues and customers. Your work will have a true impact for a cleantech and Alfa Laval's future success.

Ansök nu

Thermal Specialist, Electrolyzer and Fuel Cell Technologies

Industridesigner
Läs mer Okt 17
Alfa Laval Energy Division is looking for multiple Thermal Specialists, Electrolyzers and Fuel Cell Technologies.
At Alfa Laval, we always go that extra mile to overcome the toughest challenges. Our driving force is to accelerate success for our customers, people, and planet. You can only achieve that by having dedicated people with a curious mind. Curiosity is the spark behind great ideas. And great ideas drive progress. We create better everyday conditions for people. We do this by contributing to a more sustainable future through engineering innovation. We love what we do and we're good at it. But now we want to be even better!


Background
The Energy Division is in a transformation to clean technologies with many new business opportunities and need to strengthen our team. Alfa Laval is active in the entire hydrogen value chain, where our heat transfer technologies are core components. Alfa Laval's proprietary technologies and heat transfer expertise, in combination with its global manufacturing capabilities, are essential to enable the acceleration of a hydrogen economy through our mission to facilitate affordable and efficient solutions at industrial scale. Together with our customers, we are now increasing our focus around innovative technologies for electrolyzer and fuel cell systems.
The Energy division is now looking for multiple thermal specialists for our development of technologies for electrolyzer and fuel cell systems.


About the job
We offer an interesting job opportunity within the Energy Division for you who enjoy working with key customers in a global market. You will be based in Lund, Sweden and report to the Head of Development for Electrolyzer and Fuel Cell Technologies.
As a Thermal Specialist, you will work with development of heat exchangers and other thermal components for the electrolyzer and fuel cell systems in an international context.
You will work mainly with thermal clean technologies in project form in very close cooperation with our Development engineers, Application Specialists and Laboratory Technicians. In addition, you will interact with other Thermal Specialists as well as key customers.
Your main responsibility area will be the Thermal simulation (CFD) and thermal design of the heat exchanger and other thermal components for the electrolyzer and fuel cell systems where thermal prognosis, calculation, simulation and validation of the product towards the application and thermal requirements are important activities.


Key tasks:
Participate in development projects as part of a cross-functional project team where the thermal aspects will be your responsibility area.
Thermal prognosis, calculations and analysis, CFD simulations, thermal test specification, evaluations and problem solving are typical tasks and will be part of your everyday activities.


Who you are
To thrive in the role, you are passionate about clean technologies and to make a difference through technology and innovation. As a person you are positive, customer driven with a target-oriented mindset as well as a solution-oriented team player.
Your education is a Master's Degree within Mechanical or Chemical engineering, preferably specialized in fluid mechanics and/or thermodynamics.
To succeed in this role, we see that you have at least a few years of working experience within the field and preferably experience of CFD simulations and development project activities. Experiences within thermal calculations in HTRI and application knowledge within thermal clean technologies are appreciated.
As a person, you are creative with analytical skills and interested in new technology. Since you will work with colleagues and customers in an international environment, you should be fluent in written and spoken English.

What's in it for you
We offer an inspiring and challenging position in an open, friendly, and international environment. A team where we work together in an agile and entrepreneurial way to develop business and create value for our colleagues and customers. Your work will have a true impact for a cleantech and Alfa Laval's future success.
We can offer you a challenging role as Thermal Specialist in an international, open and friendly work environment. We focus on performance and support personal- and professional development through well-established people, development processes and opportunities.

Ansök nu

Producent

Producent: kultur, media, film
Läs mer Okt 9
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Odeum vilar på traditioner från 1745 då Akademiska kapellet grundades och är idag Lunds universitets centralt placerade musikcentrum för studentbaserat musicerande, konserter, föreläsningar och utbildning.

Odeum, som leds av universitetets director musices, är organisatoriskt en del av universitetets Kultur- och Museiverksamheter – LUKOM – tillsammans med Skissernas museum, Lunds Universitets historiska museum och Botaniska trädgården. Inom Odeum finns ett flertal studentbaserade ensembler med olika storlek och besättning såsom symfoniorkestern Akademiska kapellet samt körerna Lunds Akademiska Kör och Palaestra Vokalensemble.

Odeums evenemangsserie, innehållande konserter, föreläsningar, panelsamtal samt festivaler förlagda till bland annat Universitetsaulan och Kapellsalen på Palaestra et Odeum, spänner ett 40-tal evenemang årligen där, förutom Odeums egna ensembler, även gästande artister och ensembler ingår. Odeum bedriver också utbildning i ensemblemusicerande i samverkan med Musikhögskolan i Malmö.

Som medarbetare i Odeums mindre arbetslag, med ett tätt samarbete, erbjuds du en stimulerande miljö där dina kunskaper och erfarenheter tas tillvara. Du kommer att vara en viktig del av organisationen och medverkar till att utveckla Odeum inför framtiden.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter och arbetsområden
Anställningen som producent vid Odeum innefattar produktion av publika föreläsningar och panelsamtal (Thursday Talk) rörande musik kopplat till andra ämnesingångar samt, till viss del, för dess genomförande i form av egen medverkan som moderator. Som producent är du även ansvarig för visst textförfattande till Odeums programbok samt rådgivande i musikvetenskapliga och forskningsmässiga frågor till verksamheten.  

Arbetet förutsätter ett kontinuerligt och nära samarbete med Odeums föreståndare (director musices) och övrig konstnärligt producerande personal rörande samordning av programinnehållet i Odeums evenemangsserie.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- doktorsutbildning i Musikvetenskap
- flerårig erfarenhet av produktion av föreläsningar och panelsamtal om och med musik på universitetsnivå
- erfarenhet av självständigt arbete samt god samarbetsförmåga inom mindre produktionsteam avseende publika evenemang

Meriterande för anställningen är:

- erfarenhet av eget musicerande i ensemble på en högre icke-professionell nivå
- brett kontaktnät inom ämnet Musikvetenskap i Sverige
- undervisning i Musikvetenskap på universitetsnivå
- egen bokproduktion
- textförfattande verksamhet utanför universitetet, så som recensionsverksamhet eller redaktörskap

Övrigt
Anställningen är tillsvidare med omfattningen 5 procent med tillträde den 15 november 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas. Kontaktperson: Director musices Patrik Andersson (föreståndare) Patrik.Andersson@odeum.lu.se 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. 

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Fotograf

Fotograf
Läs mer Sep 18
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen

Avdelningen Bevarande och digitalisering ansvarar för bibliotekets bevarande, fysiskt tillgängliggörande och bildfångst.

Avdelningen har idag ca. 17 medarbetare som alla arbetar nära de fysiska samlingarna.    

Digitaliseringsverksamheten har en central roll i tillgängliggörandet av bibliotekets unika samlingar. Verksamheten är under tillväxt och styrs av den digitaliseringsstrategi som antogs 2021, med fokus på svårtillgängligt och skört kulturarvsmaterial. Vi deltar även i flera nationella och internationella digitaliseringssamarbeten, däribland det samarbetsprojekt som bedrivs mellan Kungliga biblioteket och universitetsbiblioteken i Göteborg, Lund, Stockholm, Uppsala och Umeå kring digitaliseringen av det samlade svenska trycket (DST). Parallellt med större digitaliseringsprojekt bildfångar universitetsbiblioteket sitt material som bevarandeåtgärd och som löpande beställningsarbeten för att möta användares behov inom undervisning och forskning.

Vi söker nu förstärkning i form av en fotograf som är väl förtrogen med fotografering och digitalisering av kulturarvsmaterial.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som fotograf på universitetsbiblioteket kommer du arbeta med olika moment i kedjan, alltifrån fotografering/skanning och bildbearbetning till kvalitetskontroll. Arbetet innebär i första hand löpande bildfångst av material ur våra samlingar baserat på interna prioriteringar eller externa beställningar. Det kan röra sig om bildfångst av alltifrån från medeltida handskrifter, pergamentbrev, äldre fotografiska samlingar, till storformat i form av planscher, affischer, kartor och grafiska tryck. Du kommer också att arbeta med modernare material i form av broschyrer och tidskrifter, inbundet såväl som i löst format. Du bistår även konservatorerna med fotografering inför tillståndsbedömning till utställningsutlån. Övrig fotografering kan vara till producering av eget broschyrmaterial, till vår utställningsverksamhet, till internt utbildningsmaterial etc. Beroende på vilken typ av material det rör sig om kommer bildfångsten att ske utifrån passande maskinpark.

Du kommer att arbeta i tät dialog med avdelningens övriga medarbetare, såsom vår digitaliseringssamordnare, bildtekniker och bevarandepersonal bestående av konservatorer och bokbindare.

Som person ska du vilja ta aktiv del i omvärldsbevakningen i fältet, både vad gäller ny teknik, apparatur och digitaliseringsverksamhet i kultursektorn. Vår digitaliseringsverksamhet har ett tätt samarbete med Kungliga biblioteket och övriga universitetsbibliotek i Sverige och det är viktigt att du är bekväm med att skapa nya kontakter. Resor i tjänster kommer att förekomma.

Arbetet sker huvudsakligen i våra lokaler på Helgonabacken, men arbete på en av våra depåer i Lund kan förekomma.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Fotografisk utbildning från exempelvis högskola, eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt.
- Erfarenhet av digitala bildframställnings- och bearbetningssätt.
- Gedigna kunskaper, gärna dokumenterade, i digital bildproduktion och bildbehandling, såsom ljussättning, färghantering, kalibrering, ICC-profilering, och bildbehandling i Camera RAW och Photoshop.
- Kunskap om nationella och internationella standarder inom digital bildfångst och digitaliseringsverksamhet, såsom filformat, upplösning, komprimeringstyper etc.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en person som är engagerad i sin arbetsplats och som besitter en förmåga att se sin roll i verksamhetens uppdrag och som har lätt för att nätverka.

Du ska ha en förmåga och vilja att arbeta både självständigt och i grupp. Digitaliseringsverksamheten har många beröringspunkter med bibliotekets övriga avdelningar och det är väldigt viktigt att man har lätt för att samarbeta med andra medarbetare och dela med sig av sina kunskaper. Vi söker en person som är noggrann, strukturerad, bra på att planera och ta ansvar. Andra efterfrågade egenskaper är en förmåga att utföra arbete av hög kvalitet och att kunna driva arbetet framåt inom givna tidsramar. Man måste vara införstådd med att arbetet till stunder består av repetitiva moment. Du har ett positivt synsätt och drivs av en vilja att kompetensutvecklas i din profession.

Det är mycket viktigt att du har en förståelse för att materialet ofta är gammalt, skört och ömtåligt och att du därför har ett försiktigt handlag.

Meriterande för anställningen är:


- Erfarenhet av arbete med att fotografera/digitalisera känsligt kulturarvsmaterial, gärna från bibliotek eller arkiv.
- Kunskap om och arbete med standarder som berör området, som till exempel FADGI, Metamorfoze och ISO 19263-1.
- Erfarenhet av att medverka i utvecklingen av ny digitaliseringsmetodik och nya tekniska lösningar.

Övrigt
Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent. Tillträdesdatum 2024-01-15 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev och ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Fotograf 50 % vikariat 1 år

Fotograf
Läs mer Sep 18
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen

Avdelningen Bevarande och digitalisering ansvarar för bibliotekets bevarande, fysiskt tillgängliggörande och bildfångst.

Avdelningen har idag ca. 17 medarbetare som alla arbetar nära de fysiska samlingarna.    

Digitaliseringsverksamheten har en central roll i tillgängliggörandet av bibliotekets unika samlingar. Verksamheten är under tillväxt och styrs av den digitaliseringsstrategi som antogs 2021, med fokus på svårtillgängligt och skört kulturarvsmaterial. Vi deltar även i flera nationella och internationella digitaliseringssamarbeten, däribland det samarbetsprojekt som bedrivs mellan Kungliga biblioteket och universitetsbiblioteken i Göteborg, Lund, Stockholm, Uppsala och Umeå kring digitaliseringen av det samlade svenska trycket (DST). Parallellt med större digitaliseringsprojekt bildfångar universitetsbiblioteket sitt material som bevarandeåtgärd och som löpande beställningsarbeten för att möta användares behov inom undervisning och forskning.

Vi söker nu förstärkning i form av en fotograf som är väl förtrogen med fotografering och digitalisering av kulturarvsmaterial.

 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som fotograf på universitetsbiblioteket kommer du arbeta med olika moment i kedjan, alltifrån fotografering/skanning och bildbearbetning till kvalitetskontroll. Arbetet innebär i första hand löpande bildfångst av material ur våra samlingar baserat på interna prioriteringar eller externa beställningar. Det kan röra sig om bildfångst av alltifrån från medeltida handskrifter, pergamentbrev, äldre fotografiska samlingar, till storformat i form av planscher, affischer, kartor och grafiska tryck. Du kommer också att arbeta med modernare material i form av broschyrer och tidskrifter, inbundet såväl som i löst format. Du bistår även konservatorerna med fotografering inför tillståndsbedömning till utställningsutlån. Övrig fotografering kan vara till producering av eget broschyrmaterial, till vår utställningsverksamhet, till internt utbildningsmaterial etc. Beroende på vilken typ av material det rör sig om kommer bildfångsten att ske utifrån passande maskinpark.

Du kommer att arbeta i tät dialog med avdelningens övriga medarbetare såsom vår digitaliseringssamordnare, bildtekniker och bevarandepersonal bestående av konservatorer och bokbindare.

Som person ska du vilja ta aktiv del i omvärldsbevakningen i fältet, både vad gäller ny teknik, apparatur och digitaliseringsverksamhet i kultursektorn. Vår digitaliseringsverksamhet har ett tätt samarbete med Kungliga biblioteket och övriga universitetsbibliotek i Sverige och det är viktigt att du är bekväm med att skapa nya kontakter. Resor i tjänster kommer att förekomma.

Arbetet sker huvudsakligen i våra lokaler på Helgonabacken, men arbete på en av våra depåer i Lund kan förekomma.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:- Fotografisk utbildning från exempelvis högskola, eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt.
- Erfarenhet av digitala bildframställnings- och bearbetningssätt.
- Gedigna kunskaper, gärna dokumenterade, i digital bildproduktion och bildbehandling, såsom ljussättning, färghantering, kalibrering, ICC-profilering, och bildbehandling i Camera RAW och Photoshop.
- Kunskap om nationella och internationella standarder inom digital bildfångst och digitaliseringsverksamhet, såsom filformat, upplösning, komprimeringstyper etc.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en person som är engagerad i sin arbetsplats och som besitter en förmåga att se sin roll i verksamhetens uppdrag och som har lätt för att nätverka.

Du ska ha en förmåga och vilja att arbeta både självständigt och i grupp. Digitaliseringsverksamheten har många beröringspunkter med bibliotekets övriga avdelningar och det är väldigt viktigt att man har lätt för att samarbeta med andra medarbetare och dela med sig av sina kunskaper. Vi söker en person som är noggrann, strukturerad, bra på att planera och ta ansvar. Andra efterfrågade egenskaper är en förmåga att utföra arbete av hög kvalitet och att kunna driva arbetet framåt inom givna tidsramar. Man måste vara införstådd med att arbetet till stunder består av repetitiva moment. Du har ett positivt synsätt och drivs av en vilja att kompetensutvecklas i din profession.

Det är mycket viktigt att du har en förståelse för att materialet ofta är gammalt, skört och ömtåligt och att du därför har ett försiktigt handlag.

Meriterande för anställningen är:- Erfarenhet av arbete med att fotografera/digitalisera känsligt kulturarvsmaterial, gärna från bibliotek eller arkiv.
- Kunskap om och arbete med standarder som berör området, som till exempel FADGI, Metamorfoze och ISO 19263-1.
- Erfarenhet av att medverka i utvecklingen av ny digitaliseringsmetodik och nya tekniska lösningar.

Övrigt
Anställningen är ett vikariat på 12 månader med en anställningsgrad på 50 procent. Tillträdesdatum 2024-01-15 eller efter överenskommelse.

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
 

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Hembygdskonsulent

Antikvarie
Läs mer Sep 12
Vill du arbeta med kulturarv i skånsk hembygdsrörelse?
Vi söker en hembygdskonsulent!
Skånes hembygdsförbund är en ideell förening och regional huvudorganisation för föreningar som arbetar med kulturarv och lokal historia i Skåne, både i städer och på landsbygd. Som regional aktör arbetar förbundet med folkbildning, kunskap om natur- och kulturarv och verksamhet för barn och unga. I samarbeten med föreningar, organisationer, myndigheter, kommuner, universitet, museer, arkiv och skolor möts ideella och professionella i tematiska utvecklingsprojekt.
Hembygdsförbundets verksamhet präglas av bredden i medlemsföreningarna. Det innebär många och skiftande arbetsuppgifter för att bevara, levandegöra, utveckla och synliggöra hembygdsrörelsen och människors engagemang i lokalt kulturarv. Ett fokus är sambanden mellan natur och kultur, förändringar i landskapet och ett hållbart samhälle.
Tjänsten som hembygdskonsulent innebär samordning, rådgivning och utvecklingsarbete i nära samverkan med våra 107 medlemsföreningar. Kulturarvspedagogik är en del av tjänsten. Tjänsten innefattar kommunikation av förbundets och föreningarnas verksamhet via sociala medier, hemsida och medlemsutskick samt produktion av foldrar och affischer. Du ska utveckla förbundets digitala arbete. I tjänsten ingår att tillsammans med styrelsen planera och genomföra kurser, temadagar, seminarier, projekt och publika arrangemang i hembygdsförbundets regi. I tjänsten ingår även besök hos våra medlemsföreningar.

Vi söker en person som har en högre utbildning för inom tjänsten relevanta områden, och med intresse av folkrörelsearbete. Ett krav är erfarenhet av att delta i eller leda processer i bred samverkan. Meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med InDesign.

Du som söker får gärna vara i början av ditt yrkesliv. Du är bra på att lyssna och entusiasmera. Du har lätt för att bygga förtroendefulla relationer. Du är nyfiken, flexibel, tydlig, uthållig, resultatinriktad och öppen för nya lösningar. Du är intresserad av att arbeta nära människor i kreativa processer. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Föreningsvana är en merit. Du har körkort och tillgång till bil.

Varaktighet: Heltidsanställning. Provanställning tillämpas. Helg– och kvällstjänstgöring förekommer.
Placering: Skånes hembygdsförbunds kansli i Lund, men under flytt till Höör.
Önskat tillträde: så snart som möjligt.
Lön: månadslön
Ansökan: Vi tar endast emot ansökan samt CV per e-post: asa.andersson@skaneshembygdsforbund.se
Frågor om tjänsten besvaras per e-post:
ingegerd.christiansson@skaneshembygdsforbund.se
eller mobil: 070-330 10 19
Hemsida: www.hembygd.se/skane


Sista ansökningsdag: 2023-10-15

Välkommen med din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Product Designer

Industridesigner
Läs mer Sep 6
Najell designs and sells products for urban parents. Our biggest product categories include baby carriers, baby nests and footmuffs. Here at Najell you get the opportunity to work with a rapidly growing brand. Our turnover has increased with around 100% the last couple of years and we intend to keep this up. Are you interested in being part of our design team?
Are You the One?
Najell is looking for a creative and driven Product Designer with to join our design team. As one of our product designers you will work with creating new products to our growing range, as well as updates on existing products. The position will be placed in Najell’s HQ in an inspiring office in central Lund. 
You are expected to have:

Experience and/or higher education in product design.


To be self-motivated, takes responsibility and thrives in a high working pace with many parallel projects at the same time, also used to working against deadlines. 


Works seamlessly in Adobe Creative Suite (Illustrator, InDesign and Photoshop).


Work seamlessly with 3D modeling in Solid Works/Fusion 360.


Great knowledge of textile material and products in textile.


Experience from the clothing industry is meriting.


Job Description

Create new products and continuously update existing products.


Co-create colors and patterns on our products together with the rest of the design team. 


Together with the team, analyze trends for colors, patterns, shapes and news from the industry.


Work with safety standards and make sure our products meets the requirements.


Communicate and order material from our international suppliers together with our buying.


Coordinate internally with colleagues in the different teams and help out where help is needed.


We Offer
We are a tight knitted team that works hard to reach our goals. We all contribute individually within our roles within marketing, product development and sales but there is a strong will to help each other out cross border and work together. This makes us stronger than most teams and also makes us more successful and have more fun together. Since we are growing we also see that there is a big opportunity for the right person to grow into new roles in the future. We create our own success.
Is it you that we are looking for?
Application
Click "sök tjänst" to apply and upload your CV and a personal letter. We want to learn more about you and what would make you a great fit for us and this position. Applications are handled on an ongoing basis so don't wait with your application.
Any questions? Please contact Monique Holmqvist, monique@najell.com
About Us
Najell was founded in 2012 and develops products for urban parents. We are based in Lund in southern Sweden where our international team strives to improve and to create great products with parents and babies in mind. Read more and about us and our brand at www.najell.com.

Ansök nu

Bibliotekarie till naturvetenskapliga biblioteket-Tidsbegränsad anställning

Bibliotekarie
Läs mer Sep 18
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Naturvetenskapliga biblioteket

Naturvetenskapliga fakulteten har en sammanhållen biblioteksverksamhet som riktar sig till alla fakultetens ämnesområden.

Bibliotekets främsta uppgift är att stödja utbildning och forskning genom att tillgängliggöra kvalitetsgranskad information. Biblioteket har också ett växande uppdrag gällande spridning, bevarande och effektiv hantering av information och forskningsdata. Andra viktiga verksamheter är undervisning och handledning i informationshantering till universitetets studenter och stöd till forskare vid olika steg i forskningsprocessen.

Tjänsten är placerad på Fysikbiblioteket.

Vi utlyser tidsbegränsad anställning under 4,5 månader med en omfattning av 100%.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en projektgrupp där dina arbetsuppgifter är tydliga och avgränsade och består i att inventera och hantera en omfattande tryckt samling inom ämnesområdet för fysik för vidare åtgärd.

Du kommer att söka och arbeta i katalogerna LUBcat och LIBRIS. Vid behov belägger du snabbt och enkelt litteraturen i Universitetsbibliotekets katalog - 1957.

Du gör självständiga bedömningar om samlingen för vidare placering, deponering eller digitalisering utifrån ett bevarande- och bruksvärde.

Kvalifikationer

Krav

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Goda kunskaper i svenska och engelska.
- Goda kunskaper i katalogarbete i LIBRIS och LUBcat
- Goda kunskaper i att söka i äldre kataloger framför allt katalog - 57
- Erfarenhet av att arbeta i Excel

Meriterande

- Intresse av att arbeta med tryckta samlingar.
- Intresse och kunskap om samlingar inom det naturvetenskapliga ämnesområdet.

Erfarenhet av arbete på forsknings- och högskolebibliotek.

Vi lägger stor vikt i att du arbetar självständigt och effektivt. Du har god förståelse för hur biblioteket kan bidra till god kvalitet i utbildning och forskning. Vi ser att du har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har lätt för att sätta dig in i nya områden och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är drivande och bra på att lägga upp och planera ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Särskild visstid, 100% med start 16 oktober.

Kontaktperson är bibliotekschef Kristina Holmin Verdozzi, kristina.holmin_verdozzi@science.lu.se

Instruktioner för ansökan
Din ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Kansli N arbetar med service och stöd till fakultetens ledning. Vi har specialkompetens inom frågor som rör grund- och forskarutbildning, internationalisering, högskolepedagogik, ekonomi, it, personalfrågor, kommunikation, karriär och lika villkor. Vi är idag ett 30-tal personer som arbetar på kansliet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bettingligan.se söker SEO writers (Sport och E-sport)

Journalist/Reporter
Läs mer Jul 25
Bettingligan.se är ett nystartat företag som har en webbsida som jämför spelbolag och ger ut information i form av olika typer av spel. Deras vision är att vara den webbplatsen man vänder sig till om man har frågor eller funderingar kring spelbolagens erbjudanden, hur olika spel fungerar eller bara för att ta del av tips.
Vad ska du göra?
Som SEO writer kommer du att uppdatera hemsidan med innehåll från sportvärlden. Du ska inom ditt område ha stenkoll vad som händer. Det krävs att du har stort intresse och passion för sporten. Har du det? då hjälper vi dig med att lära dig resten. Vi söker SEO writers inom (Fotboll, Hockey, Tennis, Basket, Golf, Trav och Esport (CS:GO 2, Valorant, League of Legends, FIFA och DOTA 2).
Arbetsuppgifter:
Läsa på om alla lag för att alltid hålla dig uppdaterad.
Komma med speltips till besökarna

Introduktionen börjar med en vecka i Örebro. Under denna vecka kommer du få information om vilka regler som skall följa. Bettingligan kommer även gå igenom alla system som de jobbar i. Du kommer också få din dator och telefon som du behöver för att arbeta.
Vad söker Bettingligan?
Vi tror att du kommer passa hos oss om du är en lagspelare, gillar sport allmänt och har ett driv för att alltid bli bättre.
Krav:
Svenska i tal och skrift
Stort intresse av sporten
Just nu har vi bara möjlighet att ta in tre personer för detta, därför kommer det vara ett krav att kunna följa mer än en sport.Mer om tjänsten:
Detta är en direktrekrytering som hålls av Matchler AB. Direktrekrytering innebär att vi på Matchler håller i rekryteringsprocessen, men du anställs direkt av Bettingligan.
Tjänsten är en provanställning på 6 månader för att sedan ha möjlighet till tillsvidareanställning.
Plats: Remote
När: oktober, överenskommelse
Lön: Överenskommelse

Ansök nu

Bettingligan.se söker Casinorecensenter

Recensent
Läs mer Jul 25
Bettingligan.se är ett nystartat företag som har en webbsida som jämför spelbolag och ger ut information i form av olika typer av spel. Deras vision är att vara den webbplatsen man vänder sig till om man har frågor eller funderingar kring spelbolagens erbjudanden, hur olika spel fungerar eller bara för att ta del av tips.
Vad ska du göra?
Som Casinorecensent kommer du arbeta med att testa på alla tusentals olika casinospel för att sedan skriva en recension om din upplevelse. När personer läser din recension ska det vara tydligt och enkelt för besökaren att förstå om spelet i helhet.
Arbetsuppgifter:
Testspela casinospel
Skriva detaljerat om hur spelet fungerar och din upplevelse av spelet.Introduktionen börjar med en vecka i Örebro. Under denna vecka kommer du få information om vilka regler som skall följa. Bettingligan kommer även gå igenom alla system som de jobbar i. Du kommer också få din dator och telefon som du behöver för att arbeta.
Vad söker Bettingligan?
Vi tror att du kommer passa hos oss om du är en lagspelare, gillar sport eller casino och har ett driv för att alltid bli bättre.
Krav:
Svenska i tal och skrift
Om tjänsten:
Detta är en direktrekrytering som hålls av Matchler AB. Direktrekrytering innebär att vi på Matchler håller i rekryteringsprocessen, men du anställs direkt av Bettingligan.
Tjänsten är en provanställning på 6 månader för att sedan ha möjlighet till tillsvidareanställning.
Plats: Remote
När: oktober, överenskommelse
Lön: Överenskommelse

Ansök nu

Arkivarie, Vikariat

Arkivarie
Läs mer Sep 4
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Avdelningen Samlingar ansvarar för Universitetsbibliotekets samlingar av arkiv och äldre tryck samt för att ta emot de lagstadgade pliktleveranserna av svenskt tryck.

En del av pliktleveranserna utgörs av vardagstrycket som består av till exempel reklam, personaltidskrifter, årsredovisningar, instruktionsböcker och affischer.

På avdelningen Samlingar arbetar ca 20 bibliotekarier och arkivarier med att ta emot och tillgängliggöra detta material. Arbetet utförs framförallt på Universitetsbiblioteket men även på våra depåer i Lund.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer framförallt arbeta med att ordna och förteckna arkivmaterial och vardagstryck. I tjänsten ingår också att plocka fram material till låntagarna, svara på frågor kring materialet samt pass i någon av våra informationspunkter. Vi har påbörjat ett utvecklingsarbete för att ta emot och tillgängliggöra digitalt födda arkiv och tjänsten kan innebära arbete med både digitala och fysiska arkiv.

Arbetet kan periodvis vara fysiskt krävande och innehålla tunga lyft. Vissa arbetsuppgifter kan komma att utföras på en av våra depåer i Lund. 

KvalifikationerKrav för anställningen är:

- Akademisk examen i arkivvetenskap
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Intresse för digital utveckling av arkiv

Du har följande egenskaper:

- Noggrann och kvalitetsmedveten
- Strukturerad
- God samarbetsförmåga
- Serviceinriktad
- Bra på att lägga upp och planera ditt arbete
- Utvecklingsinriktad

Meriterande för anställningen är:- Examen på masternivå
- Erfarenhet av förteckningsarbete i arkiv
- B-körkort
- Tidigare erfarenhet av arbete på universitets- eller högskolebibliotek
- Kunskap om arbete med elektronisk arkivinformation och relevanta standarder och system för digitalt bevarande
- Goda kunskaper om det svenska samhället och det svenska medielandskapet

ÖvrigtVikariat från 1 november 2023 eller enligt överenskommelse till och med 31 december 2024. 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Visual Merchandiser - Lund city

Butikskommunikatör/Visual merchandiser
Läs mer Aug 28
Vi som jobbar på Kappahl är 4000 kollegor på 400 arbetsplatser i tio länder. Vi har olika bakgrund, ålder, kunskaper och klädstil. Gemensamt för oss är vår drivkraft – att ge många människor möjligheten att vara välklädda. Varje dag får vi inspiration av våra kunder. Vårt jobb är att ge dem samma sak tillbaka! Vi lovar dig rätten att få vara dig själv. Kappahl – här känner du dig som hemma.

Kappahl finns till för att hylla mångfalden i vardagen. Vi vill bredda definitionen av mångfald till att inkludera många olika sätt att leva – som ger alla friheten att vara sitt sanna jag, alltid. Vi grundades 1953 i Göteborg och är en av Nordens ledande modekedjor med runt 380 Kappahl- och Newbie-kanaler i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen och Storbritannien. Vi siktar mot att allt vi gör ska göras på ett mer hållbart sätt. Idag består 70% av våra produkter av mer hållbara material och målet är att den siffran ska vara 100% senast år 2025. Du kan läsa mer på www.kappahl.se.


Till Lund City söker vi nu en Visual Merchandiser på 25 timmar i veckan. Kan du skapa köplust genom en inspirerande varuvisning?

Visual Merchandiser på Kappahl Som Visual Merchandiser ansvarar du för att förverkliga Kappahls koncept och för att skapa köplust genom en inspirerande, föränderlig varuvisning. Du planerar och följer upp kampanj- och aktivitetsexponeringar samt utbildar och delegerar uppgifter till dina kollegor.

Du medverkar även aktivt i den dagligen försäljningen och kan genom din kunskap om produkter, material, mode och trender påverka försäljningsarbetet i mötet med kunden. Tillsammans med ditt team arbetar du proaktivt för att nå uppsatta försäljningsmål. Att stötta dina kollegor i det dagliga arbetet är en viktig del av rollen.

Din kompetens och personlighet Vi söker främst dig med utbildning och erfarenhet inom butikskommunikation eller visual merchandising. Har du inte utbildning bör du ha tillförskaffat dig god kunskap genom flera års erfarenhet av arbete med varuvisning i butik. Utöver detta behärskar du såväl svenska som engelska.

Du älskar mode och ser säljmöjligheter i allt du gör. Goda försäljningsresultat motiverar dig och du är van att ta egna initiativ inom givna ramar. Du är duktig på att kommunicera och engagera andra, och självklart är du även kreativ, prestigelös och målinriktad i ditt arbetssätt.

Kappahl verkar i en föränderlig bransch, därför söker vi dig som lätt kan ändra fokus och prioritera om. Du har lätt för att känna igen dig i Kappahls värdeord – Inclusive, Courageous och Joyful. Ingen dag är den andra lik hos oss på Kappahl, och älskar du liksom vi utmaningar och att arbeta i ett högt tempo är det dig vi söker!

Vi erbjuder Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Anställningsgrad: 25 timmar i veckan
Arbetstid: Varierande tider, inkl kvällar och helger
Tillträde:  Enligt överenskommelse

Som medarbetare hos oss får du

Möjligheter att utvecklas
En arbetsplats där medarbetarna trivs
Ett ledarskap som kännetecknas av resultatfokus och teamkänsla.
Förmånlig personalrabatt
Motionsbidrag och andra förmåner
Kappahl tar nu fortsatta kliv mot framtiden. Vi vill med våra starka varumärken hylla mångfalden i vardagen, vi arbetar tätt med att skapa attraktiva kunderbjudanden till vår målgrupp baserad på kännedom om vad vår kund vill ha. Läs mer om vår arbetsplats på www.kappahl.se/jobba-hos-oss.

Ansök idag! Berätta i din ansökan hur du skapar köplust genom en inspirerande varuvisning! Om du även har arbetsprover att visa uppskattar vi om du inkluderar en länk eller lägger till bilder av dessa i ditt CV. Vi kan inte ta emot ansökningar i butik, så vi ser fram emot att du registrerar din ansökan snarast. Vi tillämpar löpande urval, tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag: 2023-09-17

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta butikschef Jessica Karlsson på 046-158440.

Kappahl värdesätter mångfald och strävar efter att utesluta alla former av diskriminering. Vi strävar efter en inkluderande atmosfär för alla anställda och kandidater.

Ansök nu

TECHNICAL WRITER / TECHNICAL ADMINISTRATIVE CONSULTANT

Teknikinformatör
Läs mer Aug 18
Job Description
We are now looking for a creative Technical Writer / Technical Administrative Consultant who has an eye for detail. In this assignment you will work with technical services who are supportive against the technical organization.

Your main tasks as a Technical Administrative Consultant:
- Visualize and organize a lab, with posters, signs, and other help tool kits.
- Review and edit plans in PowerPoint.
- Gather visual material and create a physical pulse board.
- Planning and follow up of routine activities.
- Coordinate and document.

Company Description
Our customer is a multinational packaging industry company originally founded in Sweden. Here, people work actively to develop solutions and techniques in order to constantly be at the forefront of their industry.

About JobBusters
JobBusters is an authorized staffing and recruitment company targeting white-collar workers and was started in 2011. We at JobBusters care about our consultants and our goal is always to build long-term relationships with both consultants and clients. Our goal is always to match our clients' dream candidates with our candidates' dream jobs!


Qualifications
- You have previous experience from a similar role such as Technical Writer.
- You have good writer and editor skills.
- You have good skills in Microsoft office tools.
- You are fluent in Swedish and English, both oral and written.

When you join JobBusters
As a consultant at JobBusters, you can feel secure with a collective agreement, available consultant managers and committed recruiters. As a consultant, you also get access to our network of exciting companies and clients! For us, it is important that you as a consultant feel comfortable, feel a sense of security and community with us as an employer. We offer an occupational pension, salary change and the option of flexpension. You also get access to our benefits portal, where in addition to wellness allowance you have access to lots of discounts and offers in wellnes, home and leisure, transport, healthcare and much more! Your well-being is of the highest priority for us and we offer, among other things, a digital solution that helps our employees find tools to deal with all the challenges of everyday life, both at work and in private life.

Personal qualities
For this position, we are looking for someone who is creative, curious, and humble. You are a team-player and supportive, with a focus on details.

Admission and Application
Full time position, 40h/week. The position will start 2023-10-02 (with an opportunity to start earlier) and the assignment is expected to run until 2023-12-31 with possibility of extension. For this assignment you will be employed by JobBusters and work as a consultant for our client in Lund. Submit your application today, as interviews are ongoing.

Ansök nu

Design Prototype Expert

Grafisk formgivare
Läs mer Aug 30
At Tetra Pak we commit to making food safe and available, everywhere; and we protect what's good – protecting food, protecting people, and protecting the planet. By doing so we touch millions of people's lives every day. And we need people like you to make it happen.
Job Summary
Are you passionate about turning creative ideas into reality? Do you have a keen eye for design and possess in-depth knowledge of packaging materials and printing techniques? If so, we have an exciting opportunity for you to join our team as a Design Prototype Expert at Tetra Pak!
You will be part of the Customer Experience team in Lund, which hosts Tetra Pak customers and prospects from all over the world. You will be at the forefront of bringing our customers’ visions to life and managing a team to maintain the Package Sample Shop’s smooth operations.
This is a permanent position, and you will be based in Lund, Sweden. Some travelling is required.
What you will do
As a Design Prototype Expert, you will be responsible for collaborating closely with our customers to materialize their ideas into tangible packaging designs. Your expertise in design tools and printing techniques will be utilized to showcase the full potential of our packaging materials and help customers visualize their products on the market. The Package Sample Shop operation will be under your responsibility.
Main responsibilities:
Customer Collaboration: Work closely with customers to understand their design requirements and ideas. Act as a design consultant, offering valuable insights to improve the feasibility and visual appeal of their concepts.
Prototyping and Design Development: Utilize your expertise in design tools and packaging printing techniques to create high-quality design prototypes. These prototypes will serve as proof-of-concept for customers, demonstrating the feasibility and aesthetics of their packaging designs.
Line manager responsibility: You will be responsible for the Package Sample Shop team and for Blue Collar and White Collar consultants.
Productively managing the Package Sample Shop: Maintain the standards of printed mock-up quality, cost-efficiency and safety guidelines while managing the Package Samples Shop production and team. You will also be responsible for keeping track of the cost centre.
Cross-functional Collaboration: Collaborate with our Customer Experience and Marketing Services team to deliver seamless integration of design concepts into all customer related projects.
We believe you have
Bachelor's degree in Graphic Design, Industrial Design, Packaging Design, or a related field.
Proven experience in utilizing design tools (e.g., Adobe Creative Suite, Midjourney) and a deep understanding of packaging printing techniques.
A desire to manage a team to deliver on quality and productivity. A previous experience on managing teams is considered a plus.
Strong portfolio showcasing your expertise in packaging design and prototype development.
Excellent communication and presentation skills, with the ability to effectively convey ideas to customers and internal stakeholders.
A creative mindset with the ability to think outside the box and propose innovative design solutions.
Ability to thrive in a fast-paced, collaborative environment.

Fluency in written and spoken English is mandatory.
If you believe you tick the boxes, even if not all, we would love to receive your application!
We Offer You
A variety of exciting challenges with ample opportunities for development and training in a truly global landscape
A culture that pioneers a spirit of innovation where our industry experts drive visible results
An equal opportunity employment experience that values diversity and inclusion
Market competitive compensation and benefits with flexible working arrangements

Apply Now
If you are inspired to be part of our promise to protect what’s good; for food, people, and the planet, apply through our careers page at https://jobs.tetrapak.com/.
This job posting expires on 2023-09-13
To know more about the position contact Vivian Usui at +46 46 36 5099
Questions about your application contact Emma Berndtsson at +46 46 36 4582
For trade union information contact Akademikerklubben Lars Haraldsson at +46 46 36 2533 and Unionen Lisbeth Larsson at +46 46 36 2320

Ansök nu

Global Content Lead - Lund

Creative director/CD
Läs mer Aug 17
Job Description
Global Content Lead - Lund
At Alfa Laval, we always go the extra mile to overcome the toughest challenges. Our driving force is to accelerate success for our customers, people, and the planet. You can only achieve that by having dedicated people with curious minds. Curiosity is the spark behind great ideas. And great ideas drive progress.
As a member of our team, you thrive in a truly diverse and inclusive workplace based on care and empowerment. You are here to make a difference. Constantly building bridges to the future with sustainable solutions that have an impact on our planet’s most urgent problems. Making the world a better place. Every day.
About the job
In this role, you will have the opportunity to help revitalize our global web presence through outstanding content. The new role is part of a new organizational setup to lead a transformational change in our website experience, turning it into a coherent, engaging, and inspiring platform.
You will be expected to infuse new energy into our global portfolio of websites by curating, creating, and adapting compelling content that resonates with our diverse audiences, e.g.: customers, talents, investors, media, partners, suppliers, etc.
We are seeking a creative communicator with a strong technical understanding and a structured working style. As a part of the newly formed team, you will:

Contribute to shared goals and strategies for the website content and performance, based on data-driven insights and supporting our brand positioning.
Work with internal stakeholders to ensure our broad offering is presented in a coherent and appealing way.


Manage and coordinate a global network of digital marketers, driving for excellence in content, visuals, and UX, while setting high standards for web content structure.
Demonstrate best practice by developing impactful content that supports agreed strategies and priorities.


Develop and implement routines, processes and trainings that ensure content governance and lifecycle management for key content.


Lead by building strong and trustful relationships on various levels, both inside and outside of Alfa Laval.


Ensure content is optimized according to SEO principles to increase relevant web traffic and user engagement metrics.


Ensure our content is in compliance with laws, such as copyright, data protection, and sustainability reporting laws (e.g. CSRD).


Stay updated with industry developments and generate new ideas to attract our audience's attention.

Who are you?
You have a proven work experience as a web editor or a similar role in a global setting.


You have exceptional leadership and stakeholder management skills with the ability to influence and motivate others.


You can demonstrate excellent writing, editing, and visual content creation skills in English, with an emphasis on storytelling and UX.


You are proficient in relevant content management systems, SEO, and web traffic metrics, and have basic technical knowledge of web standards.
You are data-driven and comfortable working with analytics to drive decisions and strategy.


You have strong project management skills, with an ability to meet deadlines and prioritize activities.


You have an omnichannel approach and you are familiar with how the web and social media interact and drive engagement.


You have a strong interest in delivering content for an optimized customer and user experience.


You have knowledge of the latest developments, best practices, and people’s preferences within the communication and media field.


You can challenge existing ideas as well as stimulate and evaluate new ones.

The position will be based in Lund, Sweden.
What’s in it for you
You will have a great opportunity to drive the future of Alfa Laval's web strategy, where you will work with an international and diverse team to bring the transformation journey to life and create awareness. You will work in a people-oriented team with dynamic and inspiring colleagues and leaders, in an open and friendly environment where we help each other to develop and create value.

Ansök nu

Bibliotekarie till sjukhusbibliotek och patientforum i Lund

Bibliotekarie
Läs mer Aug 7
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för att information ska vara lättillgänglig och digitala tjänster användarvänliga och effektiva? Vill du tillsammans med oss på sjukhusbiblioteket vara med och utveckla stödet till vårdens medarbetare och organisation för en hälso- och sjukvård byggd på bästa möjliga kunskap? Då kan detta vara arbetet för dig!

Sjukhusbiblioteket vid Skånes universitetssjukhus (Sus) arbetar för att vara ett medicinskt och verksamhetsnära kunskapsstöd för regionens sjukvårdsanställda och ledning. Vi vill bidra till kompetensutveckling, forskning och evidensbaserade beslut. Sjukhusbibliotekens medicinska bibliotekarier arbetar aktivt för att tillhandahålla ett uppdaterat informationsutbud i både tryckt och elektronisk format. Vi strävar också efter att säkra att e-bibliotek, kliniska kunskapsstöd och andra verktyg är lättnavigerade och tillgängliga dygnet runt.

Till enheten hör också Patientforum som arbetar för att tillvarata patientperspektivet, vilket innebär att bidra till att patienter samt deras närstående har tillgång till den information de behöver. Biblioteken på Sus är tillgängliga även för allmänhet och har en öppen samling med fokus på läkande läsning och lättillgänglig info om hälsa och sjukvård.

Sjukhusbibliotek och patientforum ingår i Avdelning forskning och utbildning på Sus. Totalt är vi 14 anställda och har en gemensam arbetsgrupp för biblioteksverksamheten på Sus med en chef. Vi har fyra fysiska bibliotekslokaler, en i Malmö och tre i Lund. Din huvudsakliga placering kommer att vara i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Som bibliotekarie hos oss ingår du i ett team där du tillsammans med andra bibliotekarier i regionen utvecklar, underhåller och administrerar våra digitala tjänster och system. I dina arbetsuppgifter ingår att delta i behovsinventering av medicinska e-resurser för sjukvården i hela regionen. Du bidrar till fortsatt utveckling av användargränssnitt och integration mellan databaser och discovery. I arbetet ingår även kontakter med externa leverantörer av system och tjänster samt med vetenskapliga förlag.

Tillsammans med kollegor planerar och genomför du utbildningar för olika användargrupper om e-resurser, kliniska beslutsstöd och andra verktyg. I tjänsten ingår även handledning i systematisk sökning i våra medicinska databaser. Vissa enskilda sökuppdrag förekommer också.

Utöver detta är du en del av vår allmänna arbetsgrupp med ett fokus på våra medicinska och öppna föreläsningar där du ingår i planeringsgruppen och som fungera som tekniskt stöd med fokus på tillgänglighet. Du deltar även i bibliotekets löpande arbete, så som att bemanna bibliotekets informationsdisk och andra vanliga bibliotekssysslor.

Beroende på dina tidigare erfarenheter kan arbetsuppgifterna komma att justeras. Vi kan erbjuda dig ett omväxlande och stimulerande arbete där du ständigt lär dig nya saker och utvecklas. Du får möjlighet att tillsammans med kollegor och chef påverka utvecklingsarbete och förnyelse utifrån organisationens behov och dina specialkompetenser. Vi har ett stöttande och öppet arbetsklimat där du får en grundlig introduktion och där du alltid kan vända dig till en kollega med dina frågor.

Vi erbjuder flexibilitet vad gäller arbetstider, möjlighet att arbeta på distans någon dag i veckan eller arbeta på plats både i Lund och Malmö.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, så väl i tal som skrift. Därtill har du tidigare erfarenhet av att arbeta som system- eller IT-bibliotekarie och/eller med digitala resurser. Arbetsuppgifterna förutsätter även erfarenhet av att arbeta i och administrera informationssystem och elektroniska resurser på bibliotek eller i likande miljö. Vi ser positivt på om du arbetat med likande uppdrag tidigare. Utöver detta är det meriterande om du har:
• erfarenhet från arbete på sjukhusbibliotek, medicinskt bibliotek eller högskolebibliotek
• erfarenhet från arbete med webb, systemadministration eller systemimplementering
• kännedom om och erfarenhet av att arbeta med databaser, metadata och webbtjänster
• erfarenhet av systematisk informationssökning i databaser
• ytterligare språkkunskaper förutom engelska.

Vår strävan är att erbjuda stöd utifrån användarens behov och det ställer krav på pedagogisk förmåga, nyfikenhet och lyhördhet. Eftersom tjänsten innehåller undervisning och handledning söker vi dig som har förmåga att få komplicerade saker att låta enkla och begripliga. Som person har du lätt för att samarbeta och dela med dig av kunskaper och erfarenheter, samtidigt som du är van att arbeta självständigt. Du är utåtriktad, kommunikativ, kreativ och har god förmåga att skapa engagemang. Du har ett strategiskt synsätt och är flexibel, utvecklings- och resultatinriktad. och håller dig uppdaterad inom dina arbetsområden. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med den ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Fotograf till Ögonmottagning i Lund

Fotograf
Läs mer Aug 8
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du göra skillnad varje dag för våra patienter? Tveka då inte på att bli en av oss!

Vårdenhet ögonsjukvård består av enheter i Lund och Malmö, vi har ett tätt samarbete mellan orterna. Förutom att tillgodose Malmö- och Lundabornas behov av ögonsjukvård bedriver vi även regionsjukvård för Halland, Kronoberg och Blekinge. På ögonmottagningen i Malmö behandlar vi bland annat patienter som har grå starr, grön starr, diabetesförändringar och åldersförändringar i gula fläcken. Vi tar emot patienter i alla åldrar och utför laserbehandlingar, intravitreala injektioner vid olika sjukdomstillstånd i ögat samt tårvägs- och ögonlocksproblem.

På ögonmottagningen arbetar kompetenta och erfarna medarbetare bestående av, undersköterskor, sjuksköterskor, ögonsjuksköterskor, optiker och ortoptister. Vi är en arbetsgrupp med hög kompetens och lång erfarenhet. Vi känner glädje och stolthet när vi går till vårt arbete och vi strävar hela tiden efter att utvecklas och bli bättre.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som vill arbeta som fotograf inom oftalmologi och som har stort intresse av ögonsjukvård. Du kommer att få arbeta i en arbetsgrupp som genomsyras av god sammanhållning, hög kompetens och humor.

Som oftalmologisk fotograf är din huvuduppgift att arbeta inom framförallt medicinsk retina. Arbetsuppgifterna består bland annat av ögonbottenfotografering av patient och 3D-OCT mätningar av bakre/främre segment. Det ingår också spaltfotografering av främre segment, dokumentation och övriga administrativa samt praktiska uppgifter inom kunskapsområdet. Du arbetar i nära samarbete med andra yrkesfunktioner på mottagningen.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har utbildning inom oftalmologisk fotografering. Goda språkkunskaper i svenska krävs för tjänsten. Har du erfarenhet av arbete som fotograf med patienter inom ögonsjukvård och/eller fotografutbildning och erfarenhet av ögonfotografering ser vi detta som meriterande. Likaså om du har kunskaper i Pasis, Melior och bildhanteringsprogram. Därtill ses flerårig arbetslivserfarenhet av fotografering av känsliga föremål och sekretess från exempelvis polisen eller museum som positivt.

Då arbetet präglas av ett nära samarbete med dina kollegor är det nödvändigt att du har en god samarbetsförmåga och en positiv inställning till att dela med dig av dina kunskaper. Vi värdesätter förmåga att ta egna beslut och att arbeta självständigt. Därutöver är det viktigt med att ha ett positivt förhållningssätt. Som person är du flexibel och har lätt att anpassa dig till nya förutsättningar. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med dig ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Trubadur/allsångsledare

Musiker, populärmusik
Läs mer Jul 5
Studieförbundet Vuxenskolan tror på livslångt lärande och kulturglädje i alla åldrar! Nu söker vi dig som vill leda studiecirkel i musik på äldreboenden, demensboenden eller boende för deltagare med psykisk funktionsnedsättning.


Glada trubadurer till vår studiecirkel Minns med musik
Vi söker dig som sjunger och spelar ett bärbart instrument, till exempel gitarr. Du åker runt till demensboenden och äldreboenden och leder allsång, främst gamla godingar på svenska som deltagarna minns och känner igen. Detta är ett effektivt sätt att stimulera och bibehålla ett vacklande minne och är en viktig del i demensvården.
Under spelningen uppmuntrar du deltagare att hänga med i musiken efter egen förmåga, genom att sjunga, nynna, klappa takten, dansa, njuta! I en del grupper kommer du vara den enda som sjunger, och då är det viktigt att ändå hålla kontakten med publiken genom att tex röra sig runt i rummet, hålla ögonkontakt och så vidare, för att aktivera deltagarna så mycket som möjligt.
Du har redan en bred repertoar av gamla klassiker och kommer säkert få ett och annat förslag från publiken. Musikcirklarna är mycket omtyckta och efterfrågade och du blir garanterat poppis på boendena!


Var jobbar man?
Vår verksamhet finns på boenden i fem kommuner: Lund, Lomma, Kävlinge, Burlöv och Staffanstorp. Du kan välja att jobba i en eller flera kommuner. Verksamheten sker på dagtid så det är viktigt att du är tillgänglig då.


Vem söker vi?
Vi söker dig som är rätt person för uppdraget, oavsett hur du har inhämtat dina kunskaper i ämnet. Viktigast är att du är glad och empatisk och har lätt att anpassa innehållet efter deltagarnas förutsättningar. Bland våra ledare finns studenter, seniorer och alla däremellan.


Hur mycket jobbar man?
Du är välkommen som ledare för en eller flera cirklar. Eftersom våra populära studiecirklar ofta ges på flera boenden samtidigt finns det ofta chans att arbeta många timmar i veckan.
En del av våra ledare har detta som ett roligt extrajobb, andra jobbar nästan heltid. Varje grupp träffas en gång i veckan i 45 minuter under 12 veckor. Du kan vara ledare för en eller flera grupper. Vi betalar timlön och vi lägger upp ditt terminsschema tillsammans.

Ansökningstid
Vi tar gärna emot din ansökan under sommaren. Kontoret är just nu stängt och vi börjar titta på ansökningarna den 14 augusti när ansvarig rekryterare är tillbaka i tjänst.
Välkommen till oss!


?Vi tar gärna emot ansökningar från dig som är intresserad av att bli ledare. Vi önskar däremot inte bli kontaktade av jobbannonseringsplattformar, bemannings- och rekryteringsföretag eller liknande tjänster.

Ansök nu

Teckenspråkstolk till Östervångsskolan, Lund

Teckenspråkstolk/Dövblindtolk
Läs mer Jun 26
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning.

Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också specialskolor, fördelar stadsbidrag och utvecklar läromedel.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Verksamhetsområde specialskola omfattar för närvarande drygt 600 medarbetare. Verksamhetsområdet omfattar myndighetens samtliga regionala och nationella specialskolor, tio stycken från Umeå till Lund. Utöver skolorna innehåller verksamhetsområdet även en skolstödsenhet, en skolutvecklingsenhet och en hälso- och sjukvårdsenhet.

Skolstödsenheten har för närvarande ca 65 medarbetare som ger verksamhetsområde Specialskola stöd i form av vaktmästeri, skolmåltider, lokalvård, lokaler, ekonomi-, inköp- och personalhandläggning samt skolnära administration. Hela SPSM får stöd i teckenspråkstolkning och hörselteknik.

Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi digitala plattformar för arbete och möten på distans.

Är Du teckenspråkstolk med hög kompetens? Är Du en praktiker med teoretisk förankring? Är du trygg i din yrkesroll?
Eftersom en av våra teckenspråkstolkar övergår till annan tjänst har Du nu möjlighet att bli tolk på en arbetsplats som erbjuder stabilitet, utveckling och trygghet.

Vi söker nu en teckenspråkstolk med placering på Östervångsskolan i Lund. Du kommer att ingå i skolans tolkarbetslag på tre personer samt i SPSM:s gemensamma tolkarbetslag. I arbetet ingår i första hand teckenspråkstolkning på Östervångsskolan men det förekommer även uppdrag inom andra delar av myndighetens verksamhet främst i Malmö. Beroende på lokala eller övergripande behov kan även administrativ tolksamordning ingå som en arbetsuppgift.

Östervångsskolan är en tvåspråkig specialskola i en teckenspråkig miljö där teckenspråk är det gemensamma språket bland både elever och personal. Vårt uppdrag är att ge döva elever och elever med hörselnedsättning utbildning motsvarande den som ges i grundskolan/grundsärskolan, enligt specialskolans läroplan. Östervångsskolan har idag ca 110 elever och är en mångkulturell skola med elever från fler olika länder och kulturer. Vi kommunicerar på svenskt teckenspråk samt talad och skriven svenska. Vi bedriver också teckenspråkskurser för hörande barn och ungdomar vars föräldrar är döva eller har en hörselnedsättning.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet som teckenspråkstolk ingår tolkning för både elever och personal i olika situationer. För eleverna kan det vara lektioner, utvecklingssamtal, studiebesök och kulturella evenemang. Tolkning förekommer även på raster, i fritidshemsverksamheten, i elevrådsarbetet och vid gemensamma aktiviteter. För personal kan det gälla undervisning, möten, konferenser och fortbildning. Även information till elever och personal om hur man använder tolk samt viss samordning av tolkuppdrag ingår.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
Tolk- och översättarinstitutets föreskrivna tolkutbildning med godkänt resultat eller är auktoriserad av Kammarkollegiet.
Minst två års erfarenhet i närtid av arbete som teckenspråkstolk.
Utbildning och erfarenhet som dövblindtolk
Erfarenhet av att tolka i skolrelaterade situationer och i situationer med barn och ungdomar
Erfarenhet av ett pedagogiskt språkbruk
Erfarenhet av ett formellt språkbruk

Det är meriterande om du har
Erfarenhet av administrativa stödsystem och digitala verktyg
Erfarenhet av att samordna tolkuppdrag
Erfarenhet av tolkning på distans via digitala plattformar som tex Zoom.
Vidareutbildning inom tolkområdet

Personliga egenskaper
Vi önskar att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, lyhörd för verksamhetens behov, initiativrik och lösningsfokuserad samt har god förmåga att skapa goda samarbetsrelationer. Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer samt tycker om att jobba både självständigt och i team.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Teckenspråkstolk till Östervångsskolan, Lund

Teckenspråkstolk/Dövblindtolk
Läs mer Jun 15
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning.

Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också specialskolor, fördelar stadsbidrag och utvecklar läromedel.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


• Verksamhetsområde specialskola omfattar för närvarande drygt 600 medarbetare. Verksamhetsområdet omfattar myndighetens samtliga regionala och nationella specialskolor, tio stycken från Umeå till Lund. Utöver skolorna innehåller verksamhetsområdet även en skolstödsenhet, en skolutvecklingsenhet och en hälso- och sjukvårdsenhet.

Skolstödsenheten har för närvarande ca 65 medarbetare som ger verksamhetsområde Specialskola stöd i form av vaktmästeri, skolmåltider, lokalvård, lokaler, ekonomi-, inköp- och personalhandläggning samt skolnära administration. Hela SPSM får stöd i teckenspråkstolkning och hörselteknik.

Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi digitala plattformar för arbete och möten på distans.

Är Du teckenspråkstolk med hög kompetens? Är Du en praktiker med teoretisk förankring? Är du trygg i din yrkesroll?
Eftersom en av våra teckenspråkstolkar övergår till annan tjänst har Du nu möjlighet att bli tolk på en arbetsplats som erbjuder stabilitet, utveckling och trygghet.

Vi söker nu en teckenspråkstolk med placering på Östervångsskolan i Lund. Du kommer att ingå i skolans tolkarbetslag på tre personer samt i SPSM:s gemensamma tolkarbetslag. I arbetet ingår i första hand teckenspråkstolkning på Östervångsskolan men det förekommer även uppdrag inom andra delar av myndighetens verksamhet främst i Malmö. Beroende på lokala eller övergripande behov kan även administrativ tolksamordning ingå som en arbetsuppgift.

Östervångsskolan är en tvåspråkig specialskola i en teckenspråkig miljö där teckenspråk är det gemensamma språket bland både elever och personal. Vårt uppdrag är att ge döva elever och elever med hörselnedsättning utbildning motsvarande den som ges i grundskolan/grundsärskolan, enligt specialskolans läroplan. Östervångsskolan har idag ca 110 elever och är en mångkulturell skola med elever från fler olika länder och kulturer. Vi kommunicerar på svenskt teckenspråk samt talad och skriven svenska. Vi bedriver också teckenspråkskurser för hörande barn och ungdomar vars föräldrar är döva eller har en hörselnedsättning.


ARBETSUPPGIFTER
I arbetet som teckenspråkstolk ingår tolkning för både elever och personal i olika situationer. För eleverna kan det vara lektioner, utvecklingssamtal, studiebesök och kulturella evenemang. Tolkning förekommer även på raster, i fritidshemsverksamheten, i elevrådsarbetet och vid gemensamma aktiviteter. För personal kan det gälla undervisning, möten, konferenser och fortbildning. Även information till elever och personal om hur man använder tolk samt viss samordning av tolkuppdrag ingår.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
Tolk- och översättarinstitutets föreskrivna tolkutbildning med godkänt resultat eller är auktoriserad av Kammarkollegiet.
Minst två års erfarenhet i närtid av arbete som teckenspråkstolk.
Utbildning och erfarenhet som dövblindtolk
Erfarenhet av att tolka i skolrelaterade situationer och i situationer med barn och ungdomar
Erfarenhet av ett pedagogiskt språkbruk
Erfarenhet av ett formellt språkbruk

Det är meriterande om du har
Erfarenhet av administrativa stödsystem och digitala verktyg
Erfarenhet av att samordna tolkuppdrag
Erfarenhet av tolkning på distans via digitala plattformar som tex Zoom.
Vidareutbildning inom tolkområdet

Personliga egenskaper
Vi önskar att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, lyhörd för verksamhetens behov, initiativrik och lösningsfokuserad samt har god förmåga att skapa goda samarbetsrelationer. Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer samt tycker om att jobba både självständigt och i team


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie, vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Jul 3
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Universitetsbiblioteket är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material.

Biblioteket är också studiecentrum med 500 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Anställningen är knuten till Avdelningen för vetenskaplig kommunikation, en av UB:s sex avdelningar. Avdelningen ansvarar för infrastruktur och stöd till universitetet i frågor som rör e-media, öppen vetenskap och bibliometri. Avdelningen har 16 medarbetare.

Arbetsuppgifter
 

I UB:s uppdrag ingår att stödja universitetet med expertis i frågor som rör open access och forskningsdatahantering. Vidare har avdelningen ansvar för att samordna finansieringsfrågor kring digitala resurser, utveckla bibliotekets arbete med förlagsavtal och OA-modeller, samt stödja universitetet i frågor gällande bibliometri.

Du kommer tillsammans med kollegor driva och utveckla verksamhetsområdet öppen vetenskap vid UB. Du kommer att arbeta i den stödfunktion som har till uppgift att stötta öppen vetenskaps-organisationen vid universitetet. Arbetet innebär samarbete med andra enheter på universitetet, samt med externa organisationer, och i dessa sammanhang representera UB/LU.

I arbetet ingår även att omvärldsbevaka öppen vetenskap och omsätta bevakningen i verksamhetsutveckling.

UB förvaltar en rad olika system som på olika sätt syftar till att tillgängliggöra universitetets forskning. Du kommer arbeta med förvaltning och support kopplat till dessa system.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

 

- Examen inom biblioteks- och informationsvetenskap.
- Dokumenterad arbetserfarenhet av, eller kunskap om, verksamhetsområdena vetenskaplig kommunikation och öppen vetenskap.
- Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.
- Den sökande ska vara initiativtagande, självständig och ha god samarbetsförmåga.
- Arbetet innebär kontaktytor med många olika delar av universitetet, den sökande bör ha förmåga till nätverksskapande och vara skicklig på att hitta olika samarbetsformer.Intervjuerna kommer äga rum under slutet av vecka 29. 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
 

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Senoir International Project Manager (Maternity Cover)

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Jul 10
Trans Europe Halles (TEH) is looking for a senior international project manager to lead TEH's sustainability projects and initiatives. This is a maternity cover position.
About Trans Europe Halles
Trans Europe Halles is a pan-European network with more than 160 members in 40 European countries and beyond.
We have been at the forefront of repurposing abandoned buildings for arts, culture and community uses since 1983. TEH members are multidisciplinary spaces that combine artistic and social activities, as they believe that arts and culture have the power to transform people, spaces and societies.
TEH’s communication language is English.
Employment Details
Contract: This is a full-time (40 hours a week) employment position for 12 months as maternity cover.
Work Location: Based in Lund – Sweden, with flexibility of 50% remote work.
Contract Start date: Aug 7, 2023
Contract End date: Aug 31 , 2024
Gross Monthly Salary : 31,250 SEK
Reports to: Director of Strategic Development
Deadline to apply: 15 July 2023

About the position
Sustainable Buildings and environmental sustainability are among the top priorities of Trans Europe Halles. As a network of cultural centers, we strive to promote sustainability practices within the cultural sector in Europe.
Currently, TEH is leading a Creative Europe project that aims at building the capacity of our members to address the sustainable future of their buildings. In addition, TEH is heavily engaged in European initiatives for sustainability such as the New European Bauhaus (NEB), as well as in internal initiatives within our network such as TEH Sustainable Buildings Hub, which is a cluster of TEH members networking and collaborating in projects related to sustainability and sustainable buildings.
Our network has just announced a strategic partnership with EIT Culture and Creativity for the development of a Green Fund for cultural and heritage buildings to undertake green transition projects.
This position will play a crucial part in implementing sustainable strategies, managing projects, and driving positive change. It requires a person with passion for sustainability, renewable energies, culture, architecture and urbanism. The selected professional will lead our sustainability projects and initiate/support sustainability initiatives across our network. This position is a maternity cover.
Required Qualifications and Skills
Master's in a field relevant to cultural management, project management or international cooperation. Architecture, Urbanism or engineering majors with relevant EU funding experience may also be considered.
Interest in, or practical knowledge of the EU New Green Deal, the New European Bauhaus Initiative, sustainable architecture and environmental sustainability topics related to heritage buildings in particular.
Have demonstrated track record leading teams and managing medium to large scale international projects from programmes such as Creative Europe and Horizon Europe.
Have experience preparing and reallocating budgets, as well as tracking project costs to meet budgets.
Be a team player and highly skilled at facilitating group processes and managing complex partner and stakeholder relationships.
Be a self-starting and highly motivated individual with exceptional adaptability to unexpected situations.

In addition, the successful candidate is expected to:
Have the capacity to focus on priorities, organise work, meet deadlines, take full responsibility for their work
Master project management and digital collaboration tools
Have full professional proficiency in English. Other languages, such as Spanish, French or Italian, will be an asset
Public speaking experience
Strong writing, communication and presentation skills.

Roles and Responsibilities:
Be responsible for the development/implementation of projects’ plans and the successful delivery of the assigned projects: within project’s scope, on time, on budget and according to the agreed quality standards.
Manage projects’ stakeholders and facilitate cooperation among projects’ partners.
Collaborate with TEH financial department, as well as with the financial managers of projects’ partners to keep track of the projects’ finances.
Develop and deliver technical and financial reports to projects’ funders.
Design and implement public events and workshops within the framework of the assigned projects, with internal or external stakeholders.

In addition, the selected candidate will be expected to:
Coordinate the activities and co-produce events/workshops with the members of TEH’s Sustainable Buildings Hub.
Write grant applications for sustainability related topics.
Represent Trans Europe Halles in public events.
Become familiar with various sustainability projects led by TEH members and support them.

Additional Requirements: The successful candidate should
Have the right to work in Sweden
Live in/be willing to relocate to Lund, Sweden
Be able to travel frequently for work-related activities
Be able to work in TEH office in Lund-Sweden at least 50% of their time, according to TEH’s remote work policy.IMPORTANT: APPLICANTS WHO DO NOT FULFILL THE ABOVE CRITERIAS WILL NOT BE CONSIDERED FOR AN INTERVIEW.
Application process
If you fulfill the requirements and you are interested in this job, please send a brief cover letter and a CV to jobs@teh.net by 15 July 2023.
Trans Europe Halles is an equal opportunity employer that values all knowledge and cultures. We strongly encourage qualified candidates from under-represented groups; candidates from diverse backgrounds, across all abilities, sexual orientations, faiths and age groups to apply for this job.
We welcome, value and examine all applications and we would like to thank you for your interest in TEH. However, due to a high number of applications, only the shortlisted candidates will be contacted. Please consider that your application has not been selected if you haven’t heard from us by July 31.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Senior Project Manager

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Jul 10
Trans Europe Halles (TEH) is looking for a senior project manager to lead TEH's Network Project (TNP).
About Trans Europe Halles
Trans Europe Halles is a pan-European network with more than 160 members in 40 European countries and beyond. We have been at the forefront of repurposing abandoned buildings for arts, culture and community uses since 1983. TEH members are multidisciplinary spaces that combine artistic and social activities, as they believe that arts and culture have the power to transform people, spaces and societies. TEH’s communication language is English.
Employment details
Contract: This is a full-time (40 hours a week) employment position
Work Location: Based in Lund – Sweden, with flexibility of 50% remote work
Contract Start date: ASAP
Contract End date: Feb 28, 2025
Gross Monthly Salary (before taxes): 31,250 SEK
Reports to: TEH Managing Director
Deadline to apply: 15 July 202

About The Position
This position is about designing and producing our network activities. It plays a key role in developing the future of Trans Europe Halles, as it contributes to the implementing of the 2021-2024 network strategy, leading ‘The Network Project’ which is funded through the Creative Europe programme of the European Union – European Networks of Cultural and Creative Organisations grant. The senior project manager is in charge of supervising the timely delivery of its work packages and reports, overseeing capacity building activities in coordination with the membership manager, and leading on network activities (in particular: the production of TEH’s annual meetings) and advocacy activities (city visits, proximity office, etc).
This position entails working closely with the members of our network, funding bodies, local and regional governments across Europe, sustainable urban development parties (public and private), and with like-minded organisations and initiatives.
Required Qualifications and Skills
Master's degree in a field relevant to cultural management, project management or similar
Proven production experience of large-scale meetings/events
Relevant experience leading teams and managing medium to large scale projects from programmes such as Creative Europe
Experience?of working in the European cultural sector, with a specific interest in the independent cultural scene.
Grant-writing skills
Experience of working in an international environment.In addition, the successful candidate is expected to:
Master project management and digital collaboration tools (Microsoft 365)
Have exceptional stakeholders'?management skills
Have eagle-eyed attention to details
Have excellent communication, negotiation, organisation and prioritisation skills
Have strong problem solving and decision-making skills
Have full professional proficiency in English. Other European languages an asset
Be a self-starting and highly motivated individual with exceptional adaptability to unexpected situations
Multi-task and work under pressure
Be flexible, patient, and have empathy.Roles and Responsibilities
Manage the efficient and timely implementation of TEH’s network grant project plan (2023-2024)
Manage the implementation of the project plan of The Network Project until the end of the project
Manage the project stakeholders involved in the implementation of the Network grant until the end of the project
Implement TEH’s Hub Strategy, in collaboration with hubs members, aligning the work of TEH hubs with TEH strategic priorities
Support the hubs in the design and production of activities (meetings, workshops,?etc)
Co-produce the annual meetings with TEH members hosting them
Coordinate city visits and engage relevant local public and private stakeholders to evaluate complementary actions, risks, opportunities and synergies that can be established with our members
Coordinate the development of 2 proximity office pilots for our network in other European countries
Identify new public sources of funding for the network and advise the Managing Director on opportunities
Increase awareness about the Network at a local level
Manage the data collection in collaboration with evaluators.Additional Requirements: The successful candidate should
Have the right to work in Sweden
Live in/be willing to relocate to Lund, Sweden
Be able to work in TEH office in Lund-Sweden at least 50% of their time, according to TEH’s remote work policy
Be able to travel frequently for work-related activities.Application process
If you fulfill the requirements and you are interested in this job, please send a brief cover letter and a CV to jobs@teh.net by 15 July 2023.
Trans Europe Halles is an equal opportunity employer that values all knowledge and cultures. We strongly encourage qualified candidates from under-represented groups; candidates from diverse backgrounds, across all abilities, sexual orientations, faiths and age groups to apply for this job.
We welcome, value and examine all applications and we would like to thank you for your interest in TEH. However, due to the high number of applications, only the shortlisted candidates will be contacted.
Please consider that your application has not been selected if you haven’t heard from us by July 31.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Vik. Organist 50 % i Lunds Allhelgonaförsamling,

Organist
Läs mer Jun 2
Med Närvarande – Bedjande – Försonande som ledord tar Svenska kyrkan i Lund nya steg
inför framtidens utmaningar. Svenska kyrkan i Lund är ett pastorat med 7 församlingar, 1
domkyrka, 14 kyrkor varav en samarbetskyrka med EFS , 3 kapell, och 2 förskolor, begravningsverksamhet och ett kansli.
Dessutom har vi Sjukhuskyrka, Familjerådgivning och Diakonicentral. Här finns drygt 200
anställda och en mängd ideella medarbetare, varav drygt 130 förtroendevalda.
Kyrkorådet har det övergripande ansvaret och all verksamhet leds av domprosten. I varje
församling finns församlingsråd och församlingsherde. Vi är en kyrka med gudstjänsten i
centrum och vi finns i livets alla skeden; vid dop, konfirmation, vigsel och begravning.Allhelgonakyrkan är med sin rymd och akustik platsen för en stark musiktradition i Lunds kulturliv. Vi har en stor konsertverksamhet med egna körer och musiker, Lunds pastorats oratorieverksamhet, och samverkan med andra kulturaktörer. Gudstjänstlivet präglas av ett rikt musikaliskt och liturgiskt språk. Arbetslaget består av ett tiotal medarbetare, varav en är heltidsorganist och en kantor, utöver denna tjänst. Samverkan och samarbete är centralt.

Tjänsten är ett vikariat på deltidstjänst, 50 %. Beroende på sökandes önskemål kan tjänsten komma att delas. Det kan även finnas möjlighet till utökad tjänst i pastoratet.

Arbetsuppgifterna utgörs huvudsakligen av kyrkliga handlingar, gudstjänster, lunchmusik och körackompanjemang.

Vi söker i första hand en kyrkomusiker med organistexamen, men även annan relevant utbildning kan vara aktuell.

Personlig lämplighet är avgörande vid tillsättningen

Intervjuer sker löpande. Om tjänsten tillsatts innan slut datum kommer annonsen att tas bort. 

 

Läs mer om oss

www.svenskakyrkan.se/lund/allhelgona

www.facebook.com/allhelgonakyrkanlund

Instagram/Allhelgonakyrkanlund

Referenser: Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Vi undanber oss vänligen all kontakt med annons-och rekryteringsföretag.

För information om våra fackliga företrädare ber vi att du kontaktar
HR-avdelningen på telefon:
046-71 87 02 eller 046-71 87 04

Ansök nu

Mechanical Designer

Industridesigner
Läs mer Jun 15
At Tetra Pak we commit to making food safe and available, everywhere; and we protect what's good – protecting food, protecting people, and protecting the planet. By doing so we touch millions of people's lives every day. And we need people like you to make it happen.
Job Summary
Are you passionate about technology and thrive in a fast-paced environment? Are you a person that enjoys varying tasks and collaboration with skilled colleagues in a global organization? Are you up for the challenge to continue the journey we have started and contribute to the exciting future we have ahead of us? Then we have the perfect position for you! We are looking for an engaged Mechanical Designer that can take a leading role when developing the product of our filling machine equipment.


We are now looking for an experienced Mechanical Designer to join our Infeed team within the Development & Engineering organization. We are responsible for the development of Tetra Pak´s product portfolio, using a variety of technologies including injection moulding in our filling machines. Your assignments will include targeting competitive alternatives for customers requesting additional opening functionality and differentiation compared to traditional packages.
The position is permanent and you will be based in Lund, Sweden, but you will work in a global arena.
What you will do
As our new Mechanical Designer you will be working with the product development of our filling machine equipment, primarily in the area of injection moulding, adding new functionality, improving existing solutions or completely new systems. You will work in a mechatronic environment and with engineers that are among the best in the world in respective areas. You will have the opportunity to work with technical challenges in a creative work environment to develop Tetra Pak´s future Packaging Systems.
You will focus on:
Design of components and virtual simulations in Creo and other relevant softwares, meeting agreed requirements
Interact, drive and cooperate with relevant external partners and suppliers in the area of mechanical design
Secure design quality
Involvement in tests in filling machines and test rigs
Lead and participate in development activities throughout the Tetra Pak organization
We believe you have
You have minimum 5 years of experience from working with mechanical design, preferably also in development activities
You have proven ability to propose and describe new advanced designs
You have a good understanding in simulations/virtual development and manufacturing techniques
A bachelor’s degree or higher education within Mechanical Engineering or equivalent will be a plus
Experience in filling machines and robust design methodology will be a plus
Experience from working within the injection moulding technology area will be a plus
Knowledge in Creo will be a plus
You are fluent in English, verbally as well as in writing

We believe that you are a person with strong analytical skills and a personal drive with the ability to meet set targets. It is important that you have a creative mind with a strong interest of continuously improving the way we work, overcome technical challenges, and come up with innovative solutions. You are a true team player who enjoys succeeding with a team as well as sharing your knowledge with others. To be successful in this position, you need to have a genuine technical interest and enjoy practical work and varying tasks.
We Offer You
A variety of exciting challenges with ample opportunities for development and training in a truly global landscape
A culture that pioneers a spirit of innovation where our industry experts drive visible results
An equal opportunity employment experience that values diversity and inclusion
Market competitive compensation and benefits with flexible working arrangements


Apply Now
If you are inspired to be part of our promise to protect what’s good; for food, people, and the planet, apply through our careers page at https://jobs.tetrapak.com/.
To find out more about how it is to work at Tetra Pak in Lund, take a look at following website: https://publications.inpublix.com/we-are-tetra-pak/
This job posting expires on 2023-06-29
To know more about the position contact Johan Elgebrant at +46 46 36 2475
Questions about your application contact Emma Berndtsson at +46 46 36 4582
For trade union information contact Sveriges Ingenjörer Lars Haraldsson at +46 46 36 2533 and Unionen Lisbeth Larsson at +46 46 36 2320

Ansök nu

Arkivarie till Enheten för regionarkiv i Lund

Arkivarie
Läs mer Jun 13
Gör skillnad. Varje dag.

Är du intresserad av att bevara samt tillgängliggöra material för såväl forskare, privatpersoner eller vårdpersonal? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Enheten för regionarkiv är en del av området för informationsstyrning och informationsförvaltning. Vårt grunduppdrag regleras i det av fullmäktige beslutade arkivreglementet. Vi är en verkställande arkivmyndighet under Regionstyrelsen och ska vårda samt tillhandahålla överlämnade arkiv och utöva tillsyn. I området samordnar vi även frågor inom journalskanning, journalutlämning, diarium, informationssäkerhet och dataskydd.

ARBETSUPPGIFTER
Som arkivarie hos oss på enheten för regionarkiv kommer du vara delaktig i hela kedjan från att besvara och administrera frågor inför leverans av arkivmaterial, ordna och förteckna efter leverans till att slutligen ta fram och förbereda för utlämnande av visst material. Din roll består även av att ge råd och stöd i bevarande- och gallringsfrågor till verksamheterna. Arbete med tillgängliggörande och studiebesök där du berättar om vår verksamhet och vad som finns i våra samlingar kan förekomma.

Tillsammans med övriga enheter inom området för informationsstyrning och informationsförvaltning deltar medarbetarna på enheten i processarbetet i vårt ledningssystem för verksamhetsinformation LVI. Processorganisationen arbetar enhetsöverskridanden i processer som omfattar samtliga sakfrågor rörande informationsoffentlighet i syfte att uppnå en enhetlig och effektiv hantering i dessa sakfrågor, minskat dubbelarbete, arbeta mot gemensamma system och verktygslösningar, utarbeta en tydligare kommunikation och möjlighet att skapa tydliga förväntningar samt underlätta gemensam planering och hantering av beroenden.

Regionarkivet utvecklar ständigt uppdraget och vi välkomnar medarbetare som vill vara delaktig i förbättringsprocesserna för att vi ska kunna driva en modern verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd högskole-/universitetsutbildning inom arkiv- och informationsvetenskap om minst 60 högskolepoäng, alternativt annan utbildning eller kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vidare har du goda språkkunskaper i svenska och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har god vana av att arbeta i Officepaketet. Har du erfarenhet av landstingskommunala arkivfrågor ser vi det som meriterande. Det är extra intressant om du tidigare har arbetat med liknande arbetsuppgifter.

Som person är du flexibel samt samarbets- och lösningsinriktad. Vi ser att du har ett professionellt förhållningssätt och är en bra representant för Enheten för regionarkivet såväl mot interna som externa kontakter. Du har gott omdöme vid tillämpning av befintliga regelverk och kan tänka övergripande och strategiskt samt se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du trivs med omväxlande arbetsuppgifter och får energi av ett bra samarbete inom teamet. Du ska ha intresse för dialog och ha en mycket god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskaper. Du har lätt för att ta dig an nya utmaningar och kan utvecklas i en dynamisk miljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontorets drygt 750 medarbetare arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljö, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Koncernkontorets arbetsplatser finns främst i Rådhuset i Kristianstad och på Dockplatsen i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Skolbibliotekarie till Vipan

Skolbibliotekarie
Läs mer Maj 26
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.Om oss
Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan Vipan, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Vipan har c:a 1 200 elever fördelade på åtta olika yrkesprogram, Anpassad
gymnasieskola samt Introduktionsprogram.

Gymnasieskolan Vipan befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede. Skolan och hela området kring skolan förnyas och det byggs och renoveras inför en spännande framtid. Våra elever på
yrkesprogrammen har utmärkta framtidsutsikter efter genomgången utbildning och en positiv, pedagogisk utvecklingsanda vilar över skolan.

Vänligen besök gymnasieskolan Vipans hemsida för mer information: www.lund.se/vipan/

Arbetsuppgifter
Vi söker dig med ett starkt driv att utveckla vårt nya fina skolbibliotek på Vipan. I tjänsten kommer du att ha ett stort inflytande över verksamheten och goda möjligheter att förverkliga egna idéer. Du blir en del av en skola som drivs av kreativitet, glädje och vilja att erbjuda en levande och inspirerande verksamhet som gynnar våra elevers kunskapsutveckling.

I Lund finns ett väletablerat samarbete mellan samtliga gymnasiebibliotek och man har regelbundna träffar. Under hösten kommer en ny biblioteksplan för Lund som även omfattar skolbiblioteken.

I arbetet ingår allt som har med skolbibliotek att göra - såsom att vara behjälplig med kompensatoriska hjälpmedel, inköp, gallring, sortering, omvärldsbevakning och inte minst att vara en läsfrämjande resurs för alla på skolan.

Du har ett positivt och flexibelt förhållningssätt och en förståelse för att arbete i en skola emellanåt kan innebära ett högt tempo.

Du har en god samarbetsförmåga.

Du ser biblioteket som en viktig del av skolans kompensatoriska uppdrag.

Du är en trygg vuxen i mötet med ungdomarna och du ser en god relation till eleverna som en förutsättning för gott samarbete.

Du har god kännedom i MIK (Medie- och informationskunskap).

Vi söker dig som
Vi söker dig som har bibliotekarieutbildning och tidigare erfarenhet av biblioteksarbete.

Erfarenhet av arbete med elever i alla skolformer är meriterande.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansök nu

Skolbibliotekarie/IKT pedagog till Vipan

Skolbibliotekarie
Läs mer Maj 29
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.Om oss
Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan Vipan, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Vipan har c:a 1 200 elever fördelade på åtta olika yrkesprogram, Anpassad gymnasieskola samt Introduktionsprogram.

Gymnasieskolan Vipan befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede. Skolan och hela området kring skolan förnyas och det byggs och renoveras inför en spännande framtid. Våra elever på yrkesprogrammen har utmärkta framtidsutsikter efter genomgången utbildning och en positiv, pedagogisk utvecklingsanda vilar över skolan.

Besök gärna gymnasieskolan Vipans hemsida för mer information: www.lund.se/vipan/

Arbetsuppgifter
Vi söker dig med ett starkt driv att utveckla vårt nya, fina skolbibliotek på Vipan. I tjänsten kommer du att ha ett stort inflytande över verksamheten och goda möjligheter att förverkliga egna idéer. Du blir en del av en skola som drivs av kreativitet, glädje och vilja att erbjuda en levande och inspirerande verksamhet som gynnar våra elevers kunskapsutveckling.

I Lund finns ett väletablerat samarbete mellan samtliga gymnasiebibliotek och man har regelbundna träffar. Under hösten kommer en ny biblioteksplan för Lund som även omfattar skolbiblioteken.

I arbetet ingår allt som har med skolbibliotek att göra - såsom att vara behjälplig med kompensatoriska hjälpmedel, inköp, gallring, sortering, omvärldsbevakning och inte minst att vara en läsfrämjande resurs för alla på skolan.

Du har ett positivt och flexibelt förhållningssätt och en förståelse för att arbete i en skola emellanåt kan innebära ett högt tempo.

Du har en god samarbetsförmåga.

Du ser biblioteket som en viktig del av skolans kompensatoriska uppdrag.

Du är en trygg vuxen i mötet med ungdomarna och du ser en god relation till eleverna som en förutsättning för gott samarbete.

Du har en god kännedom i MIK (Medie- och informationskunskap).

En viktig del av uppdraget är att också utveckla och driva den pedagogiska och didaktiska delen av Vipans digitaliseringsprocess. Du kommer att ha ansvar för skolans interna och externa kommunikation och samtidigt utveckla och driva våra kommunikationskanaler.Vi söker dig som
Är utbildad Skolbibliotekarie och även har erfarenhet/utbildning inom kommunikation och IKT.

Erfarenhet av arbete som bibliotekarie/IKT-pedagog är meriterande.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansök nu

Project Manager inom kultursektorn

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Maj 16
På Axiell har vi en bred kompetens och här jobbar bland annat bibliotekarier, arkivarier, systemutvecklare och grafiska formgivare. Tillsammans med våra kunder, som består av bibliotek, museer, arkiv och skolor i 60 olika länder, utvecklar vi innovativa digitala verktyg för att förändra och förbättra våra 13 000 kunders dagliga möte med besökare. Vi har 15 kontor över hela världen och vårt huvudkontor finns i Lund. Läs mer om oss och våra produkter på www.axiell.se
OM TJÄNSTEN
Vi söker en Project Manager som ska ingå i det projektteam som framför allt arbetar med våra kunders övergång till våra egenutvecklade bibliotekssystem Quria, Arena och WeLib. Du kommer att leda migreringsprocesserna internt, vilket innebär kontakt med kolleger på många avdelningar och från många olika länder inom Axiell. Du kommer också att vara kundernas främsta kontaktperson hela vägen från startmöte till go live.
Du kommer även att delta i andra aktiviteter knutna till systemutveckling, som till exempel säljstöd (upphandlingar och visningar), testning, dokumentation och second line support
Du behöver vara intresserad av bibliotekssystem och dess användning
Rollen som projektledare kräver både pedagogiska och kommunikativa färdigheter, samt god förmåga att hantera flera samtidigt pågående aktiviteter

Vi erbjuder
En stimulerande och fartfylld miljö i ett expansivt företag
Ett roligt jobb där det alltid finns nya saker att lära sig
Goda möjligheter till utveckling inom företaget
Flexibel arbetstid och möjlighet till hybridarbete

VEM ÄR DU?
Du är utbildad bibliotekarie eller har lång erfarenhet av arbete i inom ABM-sektorn
Du är självgående men trivs även med att arbeta i team
Du är ansvarsfull, driven och strukturerad och kan hantera stressfyllda situationer
Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

DET LÅTER BRA! HUR ANSÖKER JAG?
Skicka oss ditt uppdaterade CV och svara på frågorna där du förklarar varför du är intresserad av tjänsten och varför du är perfekt för rollen.
Uppfyller du inte alla krav? Din inställning är viktigare än att du kryssar i alla rutor. På Axiell är vi engagerade i att bygga upp en arbetsmiljö som representerar mångfald och är öppen för alla, och vi följer principerna om likabehandling i arbetslivet. Om du känner dig lockad av den här rollen och av att jobba hos oss på Axiell så uppmanar vi dig att ansöka och berätta varför du är den perfekta kandidaten för tjänsten!
Behöver du stöd under din ansökan?
Lisa Nädler (Human Recources) Lisa.nadler@axiell.com
Behöver du mer information om jobbet?
Erika Aurell, Operations Manager Sweden (Hiring manager) ea@axiell.com

Ansök nu

Human Factors Engineer

Industridesigner
Läs mer Maj 24
This is where you save and sustain lives
At Baxter, we are deeply connected by our mission. No matter your role at Baxter, your work makes a positive impact on people around the world. You'll feel a sense of purpose throughout the organization, as we know our work improves outcomes for millions of patients.
Baxter's products and therapies are found in almost every hospital worldwide, in clinics and in the home. For over 85 years, we have pioneered significant medical innovations that transform healthcare.
Together, we create a place where we are happy, successful and inspire each other. This is where you can do your best work.
Join us at the intersection of saving and sustaining lives—where your purpose accelerates our mission.
Now there’s a unique opportunity for you to join a team dedicated to the mission to save and sustain life at Baxter R&D in Lund. Make a positive impact in your day-to-day work and innovate the future of health care with us at Baxter!

We have an open position in our Human Factors team. The team is a part of the R&D organization that supports the Renal Care business unit. Within the team we provide Human Factors activities in all product phases, innovation initiatives, new product development and improvement programs for existing therapy systems. The team currently consists of 3 full time employees and 1 consultant in Lund and 1 full time employee in Medolla, Italy. We cooperate very closely with the Human Factors team based in USA.

Baxter is a global company with R&D sites at multiple locations in the world; competences and capabilities are spread over the different R&D sites, and you will commonly collaborate with colleagues across several of these R&D sites (ranging from Bangalore, India to Chicago, USA). Work assignments within the team are highly variable and we can promise you a work environment with exciting Human Factors challenges and variability in your day-to-day activities.

Summary
In this role as a Human Factors Engineer, you will directly influence the usability and the patients/user’s perception of the Baxter products. You will contribute to the development of safe, easy to use and appealing products. Within the role as a Human Factors Engineer, you will apply human factors engineering principles to the design, development, and testing of medical products.

Essential Duties and Responsibilities

· Lead/support the human factors engineering work and research for medical devices and regulated healthcare products
· Actively participate in device program teams to ensure sound human factors principles are considered and implemented.
· Design and execute usability evaluations to secure safe and easy product use.
· Create and communicate project plans, tasks and deliverables and manage time to meet project deadlines. This includes reporting pertinent information at key milestones through clear, concise oral and written communications.
· Draw conclusions and make human factors recommendations based on a variety of technical inputs
· Advise on human factors topics across the organization.
· Participate in efforts to develop process and procedures that align to Baxter initiatives and relevant human factors standards.
· Provide technical supervision to less experienced human factors engineers.

Qualifications
You should have an open mindset, be curious and always seek to expand your knowledge base.
· Demonstrated understanding of User Centered design, human factors principles and application of human factors methods.
· Ability to provide technical leadership for human factors engineering activities.
· Ability to decompose complex problems into the actionable task list
· Strong organization- and communication skills, with the ability to interface with both technical and non-technical personnel.
· Able to work with a cross-functional team in a fast-paced environment.
· MSc degree in Human Factors Engineering or similar, with at least 2-4 years of practical experience.


Valuable skillsets include

· Experience from operating in a regulated environment, preferably in Medical Devices.
· Knowledge of international Human Factors standards (IEC 62366-1, IEC 60601-1-6 etc.) and guidance’s.
· Experience from UX Research, UX Design, Interaction Design or Industrial Design during development of devices or digital applications.

What we offer
· Make positive impact on a daily basis – Work at a company that maintains and develops products and services that saves and sustains life
· Unique and continued personal development opportunities – Be a part of a diverse and highly experienced R&D team
· Work in a global setting with colleagues from all around the world – Experience the rewards from collaboration across nationalities and cultures
· Be a part of an R&D site with unique therapy system knowledge – A site recognized for its competent engineers and the innovation we bring to the company
· Possibility for a flexible work setup – Combine work at the office with work from home
· Join a company recognized for Best Place to Work, Ethics & Compliance and its dedication to Inclusion and Diversity.

Do you find above as exciting as we do? Does this role resonate with you? – Then we’d love to talk to you.

Ansök nu