Verksamhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Verksamhetschef till nyetablering av vårdcentral i Brunnshög, Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 19
Äntligen påbörjar vi arbetet med att rekrytera Verksamhetschef till kommande vårdcentral i Lund. Vårdcentralen ämnar öppna i januari 2024 och vi söker en driftig Verksamchef som vill vara med och utforma primärvården för invånarna i Lund.
 
Har du ett stort intresse för ledarskap och förmågan att engagera och motivera din personal? Vill du vara med på en spännande utvecklingsresa, där din syn på arbete är synonymt med hög kvalitet och god service? Då ser vi fram emot att välkomna dig till oss!  
 
”Vår nyetablering i Lund är fantastiskt roligt, och jag ser fram emot att Prima Vård fortsätter utvecklas inom primärvården. En nyetablering är givande med alla de möjligheter som det ger oss inom vårt primärvårdsuppdrag och för lundaborna – skapa en trygg vård för hela livet,” säger Marie Stinnerbom Affärsområdeschef Primärvården, Prima Vård 
 
Vad erbjuds du?
Vi bygger en helt ny vårdcentral i det nya bostadsområdet i Brunnshög. Vi vill att du påbörjar anställningen innan vi öppnar vårdcentralen, då vi har massa spännande att göra för att skapa de bästa förutsättningarna för en riktigt fin vårdcentral. Självklart får du vara med och rekrytera ditt eget team – vi vet att rätt medarbetare är allt för att vi ska lyckas leverera en god vård. Givetvis får du stöttning av både Regionchef och stödfunktioner. 
 
I uppdraget som Verksamhetschef ansvarar du för att leda och monitorera det dagliga arbetet på mottagningen. Du verkar aktivt i det operativa såväl som det långsiktigt strategiska arbetet och planeringen för mottagningen.
 
Vi söker dig som drivs av personalansvar, löpande planering, schemaläggning, verksamhetsutveckling, budgetering och uppföljning av kvalitet, ekonomiskt utfall m.m. Du ansvarar för att verksamheten bedrivs i enighet med rådande avtal för Hälsoval Skåne. Vi ser även att du är kliniskt verksam och därmed kan känna verksamheten på pulsen. Tycker du, liksom vi, att det är viktigt att få våra medarbetare att arbeta på toppen av sin kompetens?
 
Vi värdesätter kontakten med dina Verksamhetschefskollegor och vi träffas månadsvis för att stötta och utveckla våra mottagningar tillsammans. Du ingår i en regionsgrupp med Verksamhetschefskollegor i Skåne och rapporterar till Regionchef Mona Andersson. 
 
Vi frågade våra Verksamhetschefer i Skåne vad som är det bästa med deras roll som chef: 

• Det bästa med att vara chef är att du kan påverka arbetet i din verksamhet, huruvida den drivs och har korta beslutsvägar
• Tillfredställande att ha ett arbete där jag får göra arbetsmiljön till den bästa möjliga för personalen, så de har förutsättningar att göra det de är bäst på
• Personalansvaret och att se medarbetare växa
• Att få leda och stödja personal i glädje och stödja när problem uppstår
• Min största uppgift som chef är att engagera, motivera och inspirera mina medarbetare
• De fantastiska Verksamhetscheferna
• Att få teamet med sig och driva verksamheten framåt och framför allt att skapa rätt förutsättningar för medarbetarna
• Att sätta mål för verksamheten med sina medarbetare
• Omväxlande arbete
• Att få vara ledande i utvecklingen av mottagningen på olika sätt genom delaktighet och beslut på högre nivåAtt ansvara för planering och drift för att optimera verksamheten både på individ och verksamhetsnivå
• Att hantera och lösa problem
• Det är inte bara roligt, det är stimulerande och en stor utmaning också
• Den största tillfredställelsen är väl ändå att göra skillnad i vården med den vision och värdegrund som gör att vi finns idag
Vem söker vi? 
Vi söker dig som är yrkesutbildad inom vården och med erfarenhet inom primärvården. Det är meriterande om du är utbildad sjuksköterska eller läkare. Du är trygg i din profession och har stort intresse för arbetsledning och utveckling. Ditt ledarskap grundar sig i att skapa engagemang och arbetsglädje och du har tidigare erfarenhet av att arbeta med personal på individ- och gruppnivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet av budgetarbete och ekonomiska uppföljningar. 
 
Tjänsten som Verksamhetschef kommer förändras över tiden, där du som chef kommer ha olika fokusområden beroende på vilket stadie vi är. Från uppstartsfas till att driva och utveckla befintlig vårdcentralen. Vi söker dig som drivs av detta, att få vara med i vår omväxlande vardag. Uppdraget som verksamhetschef är på heltid. Med tanke på klinikens nuvarande storlek förväntas det att du arbetar med patientarbete inom din profession.

Som person är du empatisk, engagerad och kompetent. Du är flexibel, positiv och inte rädd att ta egna initiativ och eget ansvar. Uppdraget kräver hög social kompetens med en mycket god samarbetsförmåga samt god förmåga och intresse för att skapa ordning och struktur med förmåga att prioritera. För att vara framgångsrik i rollen söker vi dig som är lösningsfokuserad och intresserad av att, med hjälp av din kreativitet, se möjligheter i olika situationer. 

Hur gör jag nu?
Tillsvidareanställning 100 % tjänstgöring, med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
 
Om du har frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta:
Regionchef, Mona Andersson, mona.andersson@primavard.se alt. 0708-25 50 20
HR-Specialist, Emelie Hägerström, emelie.hagerstrom@primavard.se alt. 0709-70 51 85
 
Vi ser verkligen fram emot din ansökan!


Prima Vårds filosofi bygger på det lokala engagemanget och att den bästa kvalitetsutvecklingen sker genom lokalt engagemang. Prima Vård är ett familjegrundat vårdbolag med verksamhet inom primärvård, barn-och kvinnosjukvård, psykiatri samt företagshälsovård. I bolaget ingår omkring 100 lokala vårdenheter med stor bredd.

Intresserad om att läsa mer om Prima Vård? Slå oss gärna en signal eller besök gärna vår hemsida:
https://primavard.se/om-prima-vard

Ps. Visste du att vi även investerat i Sms-livräddare för att fler människor i Sverige ska kunna få hjälp av en frivillig livräddare vid hjärtstopp? Läs gärna vidare här: https://www.smslivraddare.se/

Ansök nu

Områdeschef till VO Vuxenpsykiatri Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 9
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde Vuxenpsykiatri Lund är i dag indelat i tre områden med inriktning allmänpsykiatrisk heldygnsvård, allmänpsykiatrisk öppenvård och beroende/psykos. Verksamhetsområdet har cirka 550 medarbetare. Läs gärna mer på http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Under 2022 fick Region Skåne tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård inom områdena svårbehandlat självskadebeteende för barn och vuxna samt ätstörningsvård för vuxna. Dessa enheter ligger i dag i område 1 i verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Lund. Nationell högspecialiserad vård är ett utökat uppdrag och ställer nya krav och för att kunna möte detta behöver vi förändra organisationen och dela upp område 1 där det fjärde området främst kommer ansvara för NHV.

Vi söker vi nu ny områdeschef till Område 1 som kommer bestå av akutmottagning, hjärnstimuleringsenhet, två allmänpsykiatriska heldygnsvårdsavdelningar, mellanvårdsenhet och mobila teamet. Områdesindelningen kan komma att förändras utifrån behov att förbättra vården och patientflöden i våra vårdprocesser.

VO Vuxenpsykiatri Lund är en universitetsjukvårdsenhet och verksamheten präglas av mångfald och hög kompetens med närhet till forskning och undervisning. Kliniken arbetar ständigt med att förbättra och utveckla den specialistpsykiatriska vården och ett flertal forsknings- och utvecklingsprojekt pågår.

Läs mer om forskningen vid Avdelningen för Psykiatri, Lunds Universitet här: https://portal.research.lu.se/sv/organisations/psychiatry-lund

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en områdeschef till Område 1, Vuxenpsykiatri i Lund.

I rollen som områdeschef har du ett övergripande ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och utveckling. Du företräder arbetsgivaren och ansvarar för ledning, planering, uppföljning och samordning av enheterna inom ditt område. Du är även direkt chef för fyra enhetschefer och fyra medicinskt enhetsansvariga läkare. Som områdeschef ingår du verksamhetsområdets ledningsgrupp och har ett nära samarbete med dina områdeschefskollegor och verkar för ett helhetsperspektiv. I din roll som områdeschef kommer du att vara en viktig person för verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund framtida utveckling.

Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare kompetensutveckling inom ledar- och chefskap. Som områdeschef rapporterar du till verksamhetschefen.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs en högskole-eller universitetsutbildning inom relevant område samt goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Därtill har du tidigare erfarenhet av psykiatrisk verksamhet. Det är meriterande om du har tidigare ledar- och chefserfarenhet samt om du har gått en ledarskapsutbildning.

Som person är du handlingskraftig och engagerad samt positiv till förändringsarbete. Vidare är du driven och resultatinriktad och arbetar aktivt med att identifiera förbättringsområden och hitta lösningar. Du tar egna initiativ till utvecklingsarbete, följer upp och stöttar enhetscheferna aktivt i detta arbete. Vi söker dig som är bra på att tydliggöra och kommunicera mål och uppdrag på ett sätt så att medarbetarna är välinformerade och känner sig delaktiga. Tjänsten ställer även krav på god organisationsförmåga då ditt ansvar omfattar såväl verksamhetsutveckling som personal och ekonomi. Därtill är det viktigt att du har förmåga att hitta goda samarbetsformer så väl inom verksamhetsområdet som med övriga verksamhetsområden inom förvaltning Psykiatri habilitering och hjälpmedel och andra externa aktörer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till Capio Vårdcentral Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 21
Capio Vårdcentral på Clemenstorget är en centralt belägen vårdcentral i Lund med mycket goda pendlingsmöjligheter intill tåg- och busstationen.

Vi är ca 60 engagerade och positiva medarbetare som tillsammans tar hand om dryg 20 000 listade patienter. Vi har nästan allt under ett och samma tak; en fast läkarbemanning, barnavårdscentral, mödrahälsovård med gynekolog, arbetsterapeut, sjukgymnastik, dietist, astma/KOL-mottagning, diabetessköterska, psykologer och kuratorer samt livsstilsmottagning. Vårdcentralen är indelad i tre team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare där varje team ansvarar för sina listade patienter. Detta arbete utgår från dagliga teamronder, där patienter planeras och bokas in efter medicinsk prioritering. 

För oss på Capio är det viktigt med ett flexibelt och nära samarbete mellan yrkesgrupperna för att på bästa sätt samordna vården. Vi värnar om en arbetsmiljö där alla kan utvecklas och känna stolthet över sin egen och vår gemensamma insats. 

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad – på riktigt. Ett systematiskt förändringsarbete med fokus på en hållbar framtid är just nu viktigare än någonsin och nu söker vi rätt person att leda detta på vår vårdcentral i Lund.

Att vara verksamhetschef hos oss innebär att du delar vår passion för utveckling – att du har ett naturligt öga för möjligheter att bli ännu bättre. Hos oss kommer du att hitta engagemang och prestigelöshet och du kommer snart att upptäcka att vi har en stark kultur där vi hjälps åt för att lyckas.

Här är några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:
- Ett nätverk av stöttande chefskollegor
- En välfungerande supportorganisation
- Ledarskapsutveckling i Capio Academy
- Tryggheten i att ha en stor organisation i bakgrunden som stöd
- Trygg pensionsutveckling
- Ansvar, mandat och frihet

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef ansvarar du för att leda, organisera och utveckla verksamheten och den dagliga driften på vårdcentralen. Till din hjälp har du en medicinskt ansvarig läkare och två biträdande verksamhetschefer på 50% vardera samt en medarbetare som jobbar som administrativt chefsstöd. Du har fullt resultat- och personalansvar och ansvarar dessutom för det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet på mottagningen. Du arbetar målstyrt med uppföljning och rapportering både internt och till Region Skåne. Vår organisation är decentraliserad och du ges en stor frihet att själv bygga och utveckla din verksamhet.

Du rapporterar till regionchef och ingår i regionens ledningsgrupp som har möten regelbundet och där du får möjlighet till ett stort erfarenhets- och kunskapsutbyte. Vi har även inom Capio en väletablerad supportorganisation för HR, IT, marknad, lön, ekonomi och inköp vilka ger dig ett gott stöd i ditt dagliga arbete.

Ett öppet sinne och ett empatiskt ledarskap
Vi välkomnar dig som är en erfaren ledare och har arbetat med personal- och resultatansvar inom vårdbranschen tidigare. Utöver detta är dina personliga egenskaper och förmågor det avgjort viktigaste för oss. Du är en närvarande chef som förstår vikten av god kommunikation. Vi tror att du besitter en kreativitet som gör att du gärna tänker nytt och ett mod som gör att du vågar prova nya idéer och trampa upp nya stigar. Du har en naturlig lyhördhet för olika perspektiv och en förmåga att möta människor där de befinner sig.

Tror du att vi är rätt för varandra? Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Områdeschef till VO barnkirurgi och neonatalvård i Lund och Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 9
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till verksamhetsområde barnkirurgi och neonatalvård!

Inom vårt verksamhetsområde finns barnintensivvårdsavdelning, barnoperation inklusive postoperativ avdelning och dagkirurgi, barnkirurgi, barnkardiologi och barnhjärtkirurgi samt neonatalvård. Inom verksamhetsområdet drivs nationell högspecialiserad vård (NHV), regional högspecialiserad vård och basal sjukvård. Vi har NHV-uppdrag inom barnhjärtkirurgi sedan flera år med fantastiska resultat som även utmärker sig internationellt. Inom barnkirurgi har vi förutom NHV-uppdrag inom tre diagnosgrupper sedan 2018, regionala högspecialiserade uppdrag. Inom neonatalvård bedriver vi högspecialiserad regional vård. Barnoperationsavdelningen är den enda i Södra sjukvårdsregionen och där opereras i huvudsak barn under ett års ålder inom tio olika medicinska specialiteter. Vården som bedrivs i verksamhetsområde barnkirurgi och neonatalvård är en av de mest avancerade i Sverige.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en områdeschef till vårt verksamhetsområde med ansvar för barnoperation, dagkirurgi/postoperativ avdelning och barnkirurgi och som vill driva utvecklingen framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

I rollen som områdeschef har du ett övergripande ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och utveckling. Du arbetar i nära samarbete med verksamhetsområdets andra områdeschef och blir närmaste chef för ungefär hälften av enhetscheferna inom verksamhetsområde barnkirurgi och neonatalvård. Tillsammans har ni ett stort ansvar för att samordna ert arbete inom verksamhetsområdet och även med övrig barnsjukvård.

Ditt uppdrag kommer vara att leda det strategiska arbetet med fokus på rekrytering, processtänkande, effektivitet och verksamhetsutveckling. Vidare är en av dina största uppgifter som områdeschef att leda och motivera dina enhetschefer så att de kan utvecklas i sitt ledarskap. Vi tror på ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap där du som områdeschef har ett coachande förhållningssätt och förmåga att få andra att växa.

Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare kompetensutveckling inom ledar- och chefskap. Som områdeschef rapporterar du till verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med sektionscheferna. Tjänstgöringen är förlagd både i Lund och Malmö.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lämplig högskole- eller universitetsutbildning. Du har tidigare ledar- och chefserfarenhet och erfarenhet av att arbeta inom sjukvården, gärna inom barnsjukvård, operation eller intensivvård. Det ses som meriterande med erfarenhet av ledningsgruppsarbete och av att leda eller coacha andra chefer. Därutöver har du erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och motiveras av samarbete med andra verksamheter och utveckling av processer. Goda språkkunskaper i svenska krävs i både tal och skrift.

Som person är du driven och resultatinriktad och arbetar aktivt med att identifiera förbättringsområden och hitta lösningar. Du tar egna initiativ till utvecklingsarbete, följer upp och stöttar enhetscheferna aktivt i detta arbete. Tjänsten kräver att du med uthållighet och förmåga till överblick driver arbetet. Du har en tydlig kommunikationsstil och din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl internt som externt. Inom verksamhetsområdet arbetar flera chefer i delat ledarskap och här behöver du stötta kommunikativt med fokus på att utveckla cheferna du leder. I din roll vågar du ta ställning i viktiga frågor och agerar utifrån ett arbetsgivarperspektiv samt fattade beslut.

Att arbeta som chef inom barnsjukvården innebär att ha Barnkonventionen som ledstjärna och det är viktigt att du kan stå upp för de barnrättsliga frågorna likväl som för Region Skånes värdegrund. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister görs innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till VO intensiv- och perioperativ vård i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 9
Gör skillnad. Varje dag.

Efter en tid som gemensamt verksamhetsområde (VO) Malmö och Lund, har VO intensiv- och perioperativ vård Lund (IPV Lund) bildats och därför söker vi nu dig som verksamhetschef.

Verksamhetsområde IPV Lund vid Skånes universitetssjukhus (Sus) erbjuder högspecialiserad anestesi, operationssjukvård, intensivvård och pre- och postoperativ vård. Här vårdas patienter före, under och efter operation. Inom vårt område utreder vi malign hypertermi, som är en riksspecialitet. Vi bedriver även smärtbehandlingsverksamhet och ansvarar för Sus steriltekniska verksamhet i Lund.

Vårt verksamhetsområde har få egna patientprocesser, men är däremot inblandade i och utgör en nödvändig komponent i de flesta andras verksamheter på Skånes universitetssjukhus, vilket utmärker vårt sätt att arbeta. I vår verksamhet är förmågan till samarbete i team och med andra verksamheter en förutsättning för att ge våra patienter den bästa vården. Vidare bedriver vi tillsammans med Lunds universitet och andra aktörer omfattande klinisk forskning inom de områden där vi är kliniskt verksamma.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlande verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med flexibilitet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt engagerar och stödjer chefer och medarbetare för fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare är du tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet av hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet. Har du erfarenhet inom intensiv- och perioperativ vård är det meriterande.

Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten, fackligt arbete och/eller facklig samverkan. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
Ann-Louise Levau, 046-17 11 56, Kommunal
Eva-Marie Ottosson Möller, Eva-Marie.OttossonMoller@skane.se, Vårdförbundet
Allan Dahlqvist, 040-33 55 26, Vision
Yvonne Rundgren, 0705-38 55 23, Ledarna
Maria Lengquist, 046-17 15 53, Läkarförbundet
Fabian Larrosa Pardo, Fabian.LarrosaPardo@skane.se, Läkarförbundet
Henrik Axelsson 046-17 11 56, SACO Fysioterapeuterna

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till Prioritering, råd och stöd i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 9
Gör skillnad. Varje dag.

Prioritering, råd och stöd är ett verksamhetsområde (VO) inom Medicinsk Service med cirka 75 medarbetare inom ett antal yrken främst sjuksköterskor och kliniska lärare.

Verksamhetsområdet omfattar två enheter Practicum Clinical Skills Centre
(regionalt kliniskt träningscentra och 1177 på telefon (sjukvårdsrådgivningen). Practicum erbjuder högkvalitativ klinisk praktisk utbildning och träning i simulerad miljö för alla kategorier av medarbetare i sjukvården. Verksamheten finns på sjukhusen i Lund, Malmö, Kristianstad och Helsingborg. 1177 på telefon är en nationell tjänst som bedrivs dygnet runt. Enheten består av sjuksköterskor som svarar på invånarnas frågor, bedömer deras vårdbehov, ger råd och vägleder till rätt vårdnivå. 1177 på telefon har arbetsplatser i Malmö och Kristianstad, men också vissa hemarbetsplatser.

Varmt välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat. Arbetet sker i nära samarbete med medarbetare, förvaltningsledning och andra verksamhetschefer, varför vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret att leda verksamheten och medarbetarna mot fastställda mål med förankring i Region Skånes värdegrund och utifrån gällande organisatoriska och ekonomiska ramar. Att ansvara för ständig utveckling och förbättring inom verksamhetsområdet är en av dina viktigaste arbetsuppgifter. Då Arbets-och miljömedicin är en del av den samlade laboratorieverksamheten krävs samverkan och gemensam utveckling tillsammans med övriga laboratoriemedicinska verksamheter.

Vidare har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschefen.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs adekvat högskoleexamen, flerårig ledar-och chefserfarenhet, helst från hälso-och sjukvård, samt erfarenhet av att leda genom andra chefer. Forskningserfarenhet är meriterande för tjänsten.

I ditt ledarskap är du tydlig och visar mod att genomföra beslut och driva förändringsarbete. Du har förmåga att skapa goda förutsättningar för verksamheten, inklusive dess utvecklingsarbete, kvalitetsarbete och forskning.

För att lyckas i rollen krävs att du är strategisk och har god förmåga att analysera, samarbeta och kommunicera. Det är viktigt att du också har en helhetssyn på det gemensamma uppdraget med patienten i fokus.

I rollen som verksamhetschef krävs att du har lust och vilja att leda. Du delar våra värderingar; Välkommande, drivande, omtanke och respekt och agerar därmed som en förebild för dina medarbetare och för Region Skåne som arbetsgivare.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till Arbets-och miljömedicin Syd och Biobank i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 9
Gör skillnad. Varje dag.

Arbets- och Miljömedicin Syd (AMM Syd) och Biobank är ett verksamhetsområde (VO) inom Medicinsk Service med cirka 70 medarbetare inom ett antal yrkesområden som medicinska, samhälls- och beteendevetenskapliga, tekniska och naturvetenskapliga specialiteter. AMM Syd är en vårdgivare med expertkompetens om hur riskfaktorer i arbetsmiljö och omgivningsmiljö påverkar människans hälsa. På enheten finns ett analyslaboratorium som analyserar ämnen i arbetsmiljö eller omgivningsmiljö för att bestämma och bedöma hälsoskadlig exponering. AMM Syd har ett nära samarbete med Lunds universitet. Flera av verksamhetens medarbetare är forskningsaktiva.

Biobanken består av Region Skånes biobank och Regionalt biobankscentrum Syd (RBC Syd) där Region Skånes Biobank utgör den skånska hälso- och sjukvårdens gemensamma resurs för biobankade prover från vård och behandling och forskningsprojekt samt är en resurs för regional, nationell och internationell klinisk och epidemiologisk forskning. RBC Syd är ett av sex sjukvårdsregionala biobankscentrum och är ett stöd i biobanksfrågor för alla verksamheter som är berörda av biobankslagen.

Verksamhetsområdet Arbets- och Miljömedicin Syd och Biobank är organiserat i enheter och processer där enhetschefer och processledare samarbetar med arbetsgrupper inom olika professioner. Våra kontaktytor är andra delar av sjukvården, företagshälsovården, arbetsgivare, fackliga organisationer och myndigheter, främst inom Södra sjukvårdsregionen som är upptagningsområde för AMM Syd och RBC Syd. Vi företräder Region Skåne i regionala, sjukvårdsregionala, nationella och internationella biobanksammanhang.

Varmt välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat. Arbetet sker i nära samarbete med medarbetare, förvaltningsledning och andra verksamhetschefer, varför vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret att leda verksamheten och medarbetarna mot fastställda mål med förankring i Region Skånes värdegrund och utifrån gällande organisatoriska och ekonomiska ramar. Att ansvara för ständig utveckling och förbättring inom verksamhetsområdet är en av dina viktigaste arbetsuppgifter. Då Arbets-och miljömedicin är en del av den samlade laboratorieverksamheten krävs samverkan och gemensam utveckling tillsammans med övriga laboratoriemedicinska verksamheter.

Vidare har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschefen.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs adekvat högskoleexamen, flerårig ledar-och chefserfarenhet, helst från hälso-och sjukvård, samt erfarenhet av att leda genom andra chefer. Forskningserfarenhet är meriterande för tjänsten.

I ditt ledarskap är du tydlig och visar mod att genomföra beslut och driva förändringsarbete. Du har förmåga att skapa goda förutsättningar för verksamheten, inklusive dess utvecklingsarbete, kvalitetsarbete och forskning.

För att lyckas i rollen krävs att du är strategisk och har god förmåga att analysera, samarbeta och kommunicera. Det är viktigt att du också har en helhetssyn på det gemensamma uppdraget med patienten i fokus.

I rollen som verksamhetschef krävs att du har lust och vilja att leda. Du delar våra värderingar; Välkommande, drivande, omtanke och respekt och agerar därmed som en förebild för dina medarbetare och för Region Skåne som arbetsgivare.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till Primärvården Skåne online

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 22
Gör skillnad. Varje dag.

Har du en stark vilja att vara med och skapa framtidens primärvård, där det digitala mötet kompletterar det fysiska? Är du ledaren som tar initiativ till att leda förändringar för att kontinuerligt förbättra verksamheten, och vill göra det som del av en större helhet? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Primärvården Skåne online kompletterar våra 83 offentligt drivna vårdcentraler. Detta genom att dagtid såväl som kvällar och helger erbjuda en gemensam digital ingång för patienter med lättare besvär som kan bedömas och behandlas digitalt. I verksamheten är ett femtiotal medarbetare, sjuksköterskor, läkare, terapeuter och medicinska sekreterare, verksamma. Tre medarbetare är anställda på enheten, övriga har sin anställning på våra vårdcentraler eller kväll- och helgmottagningar och arbetar delar av sin tid på Primärvården Skåne online.

Verksamheten har sedan starten 2019 vuxit och när vi nu är på väg att införa nya digitala ingångar till våra fysiska enheter behöver det digitala erbjudandet kunna utvecklas och förändras i takt med detta.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar en engagerad chef som med lust och vilja kan driva och leda utvecklingen av verksamheten och genom sitt ledarskap entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat. I din roll som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de inom området relevanta förutsättningar som ges inom Hälsoval Skåne samt den övergripande målbild och färdplan Primärvården Skåne satt upp. Du verkar för en attraktiv verksamhet och ett hållbart och stimulerande arbetsklimat för medarbetarna. Likaså arbetar du för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ vård med gott bemötande. Chefsrollen är en kombination av både strategiskt och operativt ledarskap där du har ansvaret för ekonomi, verksamhet, medarbetare och patienter.

Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Samverkan och nära dialog med våra fysiska verksamheter är en viktig del av uppdraget.

I din roll har du digitaliseringschefen som närmaste chef och är en del av Digitaliseringsenheten. Övergripande strategiskt arbete ingår i tjänsten, och vid intresse och behov finns också möjlighet att arbeta kliniskt i verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift krävs för tjänsten. Vi söker dig som har god ledarerfarenhet och det är meriterande om du har erfarenhet av att leda inom hälso- och sjukvård. Därutöver ser vi gärna att du har arbetat inom primärvården och att du har drivit förändrings- och utvecklingsarbeten inom digitaliseringsområdet. Utbildning inom området e-hälsa och digitalisering är meriterande.

För att lyckas med uppdraget krävs förmåga att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och att organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Det är av stor vikt att du kan tydliggöra och kommunicera förvaltningens visioner, mål och strategier. Med hjälp av dina medarbetare implementeras och skapas delaktighet kring dessa frågor i verksamheten.

Vi värdesätter är du som person är engagerad, stabil och prestigelös. Du har också förmågan att skapa förutsättningar för en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra. Du känner dig trygg i din ledarroll. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Självklart delar du Region Skånes värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef/ Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 19
Önskar du vara med och bygga upp en unik nysatsning inom primärvården i Lödde?

Vill du vara med och planera för - öppna - och därefter vara med och driva en nytänkande vårdcentral? Vill du göra det tillsammans med ett av Skånes mest meriterade team för nystarter och utveckling av primärvård?

Då vill vi gärna komma i kontakt med dig - nu sätter vi igång startskottet för Hälsomedicinskt center i Löddeköpinge!

Verksamheten kommer att drivas på uppdrag av Region Skåne genom vårdavtal inom lagen om valfrihet - LOV.

Under hösten 2023 ska HMC öppna en ny vårdenhet på Galleria Center Syd i Löddeköpinge. Detta blir en unik satsning och vår ambition att skapa något nytt som är med och utvecklar vården framåt. Med utgångspunkt i primärvård och vårdcentral planerar vi för flera av våra befintliga verksamheter i Lödde såsom barnmorskor, BVC samt vårt mobila vårdteam men vi ser också möjligheten att bygga upp nya initiativ.

Är du den vi letar efter?

För att lyckas med detta stora men spännande projekt söker vi 1-2 personer som initialt, tillsammans med både nya och befintliga kompetenser och kollegor inom HMC vill vara med och bygga upp vår nya vårdsatsning i Löddeköpinge på Center syd. Tidigare ledarerfarenhet så som enhetschef, verksamhetschef eller djupare kunskap inom något av de områden som ligger nära primärvård ex jour, digital vård eller specialistvård är intressant. Lika viktigt är personer bakom dessa kunskaper.

Vi söker dig som

Har tidigare erfarenhet som enhetschef, verksamhetschef eller har djupare kunskap inom något av de områden som ligger nära vårdcentralsarbete - som jour, digital vård eller specialistvård.

Inspireras av tanken att axla ansvaret för att sjösätta ett stort och nyskapande primärvårdskoncept i en ny miljö.Som vill leda genom att visa vägen och arbeta nära i team med basen i positiv förstärkning och en levande feedbackkultur.Brinner för att skapa en god arbetsmiljö för medarbetare och kollegor.Har en “can do” attityd, tar initiativ och driver dessa hela vägen framSer värdet av och har fallenhet för att kommunicera och inspirera med både skärpa och värme.Uppskattar en mindre organisation med korta beslutsvägar, flexibelt arbetssätt genom ett nära samarbete i realtid med läkare, sköterskor, psykologer, fysioterapeuter, arbetsterapeut, dietist, labb personel, sekreterare & receptionister.Vill vara med och forma ett fantastiskt team av glada och kompetenta medarbetare som vill göra skillnad.Meriterande

Ledarskapserfarenhet.Legitimerad vårdgivare med erfarenhet från kliniskt arbete på vårdcentral.Erfarenhet av att tolka och vara följsam till vårdavtal.Erfarenhet av ledning och/eller drift av Kvälls- och helgmottagning eller annan jour.Erfarenhet från mottagningar med utökade öppettider.Erfarenhet från ledning och/eller drift digital vård.Om HMC-modellen

Vår arbetsmodell kallar vi HMC-modellen - vår vision är att guida till hållbar hälsa och vi arbetar nära varandra i realtid för att lösa dagens frågor idag. Vi strävar efter ett värderingsfritt förhållningssätt både hur vi vill vara mot våra patienter och varandra och har en hög ambition att vara uppdaterade och följsamma till aktuell medicinsk evidens och behandlingsrekommendationer från Region Skåne och Socialstyrelsen.
Som komplement till vår fysiska mottagning har vi HMC Online, vår webbtjänst och app som hela tiden utvecklas. HMC Online är en allt viktigare väg in till oss. Den utvecklas snabbt, ökar vår tillgänglighet och bjuder till digitala vårdinsatser när en vårdgivare ser det som är bästa alternativet.

Vår mission
- att erbjuda en högkvalitativ, bevisbaserad primärvård som leder dig till en över tid hållbar hälsa, ökad självständighet och möjlighet att leva ditt liv i enhetlighet med dina avsikter.
Vår värdegrund
- tilltro till din förmåga att leva ditt liv i enhetlighet med dina värderingar och ta ansvar för innehållet i ditt liv
- att medkännande och empati är basen för bemötande av medarbetare och patienter

- att det inte är vår uppgift att värdera eller ta ansvar för hur du väljer att leva ditt liv

- att utbildning av patienter och anhöriga är grundläggande för samsyn och för framgång i medicinsk behandling och livsstilsintervention

- att effektivitet och rationalitet är ett sätt att visa sitt eget och andras liv respekt

- att allt som görs inom HMC är öppet för kritisk granskning och utvärdering som ett led vår avsikt om ständig förbättring

Om HMC-koncernen
HMC i Löddeköpinge blir en del av en av HMC-koncernen. Vi har en tydlig vision vem vi vill vara för varandra och våra patienter och vi vill vara annorlunda av en anledning.

Vi utvecklas och växer i snabb takt. Vi driver vårdcentraler, BVC, mödrahälsovård och företagshälsovård i Hjärup, Lomma, Staffanstorp, Landskrona, Arlöv, Malmö och Bjärred.

Idag har koncernen över 160 anställda medarbetare och växer ständigt genom att nya talanger ansluter till vår vision.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Gå gärna in på vår hemsida (https://www.halsomedicinsktcenter.se/) och läs mer om vad vi står för och går för.

Låter det intressant för dig så tveka inte att skicka in en ansökan.

Du är också varmt välkommen att höra av dig till vår rekryteringschef Johanna Silfverberg på 0733- 91 62 67 om du har frågor eller funderingar.

Från Augusti kommer vi se över ansökningar löpande och vi vill gärna ha din ansökan senast den 1 september 2022.

Välkommen med din ansökan!
HMC-team under bildande för Hälsomedicinskt Center i Löddeköpinge

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 3
Vill du göra skillnad på riktigt? Sök då jobbet som verksamhetschef för Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor

Företagspresentation Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor (Nkcdb) är en övergripande nationell resurs som tillhandahåller specifik kompetens för att samhällsaktörer på olika nivåer ska kunna möta de skiftande behoven från personer med dövblindhet och deras närstående. Med kunskap, erfarenhet och genom samverkan med forskning, brukare och yrkesverksamma strävar vi efter att skapa ett kunskapsbaserat, långsiktigt och jämlikt stöd i samhället för barn och vuxna med dövblindhet och deras närstående.
Nkcdb är sedan 2003 en statsbidragsfinansierad verksamhet under Stiftelsen Mo Gård och har sedan 2013 Socialstyrelsen som uppdragsgivare.
Enligt avtalet med Socialstyrelsen omfattar uppdraget följande sex verksamhetsområden:

1. Ge expertstöd till regionerna i deras arbete med att organisera stödet till personer med dövblindhet och även till andra ansvariga huvudmän
2. Samla, utveckla och sprida information om dövblindhet
3. Verka för systematisk metodutveckling inom dövblindområdet
4. Stödja målgruppen i framtagandet av kurser och utbildningar på dövblindområdet
5. Identifiera och främja användningen av teknik och tjänster inom information och kommunikation för personer med dövblindhet
6. Upprätta samarbetsformer för fördjupad brukarsamverkan inom dövblindområdet och beakta brukarmedverkan i alla delar av uppdraget.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden Som verksamhetschef ska du utifrån de sex angivna verksamhetsområdena, leda en tvärfacklig expertorganisation och vara ansvarig för uppdragets genomförande i sin helhet gentemot Socialstyrelsen. Du ska som verksamhetschef utföra arbetet utifrån bästa möjliga kunskap, med motivation och känsla, på ett målmedvetet, resurseffektivt och ansvarsfullt sätt. Du har det totala verksamhetsansvaret och du leder en grupp om ca 10 personer som är placerade på kontoret i Lund samtidigt som du koordinerar ungefär lika många konsulter från regioner och universitet.
Utgångspunkten är att du är placerad i Lund och i tjänsten ingår en hel del resor, främst inom Sverige.

Din profil Du har en stor vilja och ett starkt engagemang för att förbättra villkoren för delaktighet för personer med dövblindhet, vilket kräver att du är nyfiken och vågar lyssna in kompetens och kunskap för att sätta rätt riktning och driva utvecklingen framåt. För att lyckas behöver du samverka och samarbeta med myndigheter, regioner, kommuner och brukarorganisationer varpå din sociala förmåga är mycket viktig.
Skallkrav:
· Erfarenhet av minst 4 av 6 ovanstående verksamhetsområden · Flerårig högskoleutbildning inom relevant område · Minst fyra års erfarenhet att ha arbetat med dövblindfrågor på nationell nivå · Flerårig erfarenhet av att leda personal som chef · Goda kunskaper i Officepaketet · Goda kunskaper i svenska · Goda kunskaper i engelska · God kunskap om regionernas arbetssätt och metoder
Det är starkt meriterande om du har god kommunikationsförmåga i svenskt teckenspråk
Vid en intervju kommer fokus att läggas på kompetenser som: samarbete, kommunikation, resultatorientering, relationsbyggande, kundfokus och anpassning

Ansök redan idag! Sök tjänsten genom att klicka på ”ansök” och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjerna som gäller för GDPR. För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig rekryterare som du ser nedan. Vi kommer i urvalet att nyttja personlighetstester. Du kommer också att tidigt i urvalet få del av och svara på hur du anser dig möta de skallkrav och meriterande aspekter som finns för tjänsten avseende utbildning, erfarenhet och kunskap. Vårt fokus kommer i ett första läge vara skallkraven och din personliga potential. Senare kommer naturligtvis personliga intervjuer med både oss och kund samt referenstagning ske. Hoppas att vi möts i processen! Daniel Edqvist, 0721–426923, daniel.edqvist@unikresurs.se

Unik Resurs
Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Ansök nu

Verksamhetschef till Capio Specialistmottagning Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 1
Capio Specialistmottagning Lund är en specialistklinik med brett utbud centralt belägen vid Clemenstorget. Vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter där vi tillsammans bygger framtidens vård och drivs av ambitionen att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare.Capio Specialistmottagning Lund har idag specialistverksamhet inom Urologi, Kirurgi (både barn och vuxna), Gynekologi, Ortopedi, Hud, Allmänmedicin, Kardiologi samt Flygmedicin. Mottagningen har funnits sedan 1987 och det finns en bred kompetens i form av specialistläkare och specialistsjuksköterskor för mottagningsverksamhet och för att utföra en mängd kirurgiska ingrepp på både barn och vuxna i våra operationssalar. Mottagningen bedriver vård enligt avtal med såväl Region Skåne som Region Kronoberg. Därutöver finns avtal med de flesta försäkringsbolag.På Capio Specialistmottagning Lund arbetar idag omkring 20 specialistläkare regelbundet, 12 undersköterskor och sjuksköterskor samt 6 receptionister/medicinska sekreterare men målet är att växa framöver.Capio Specialistmottagning Lund är en del av Capio Specialistkliniker som också bedriver specialistvård inom exempelvis psykiatri, ögonsjukvård, gastroenterologi, öron-näsa-hals, gynekologi, urologi och kirurgi över hela Sverige.Vill du vara med och utveckla Capios specialistvård i Lund?

Om rollen
Vi söker dig som vill leda och utveckla vår verksamhet.

I befattningen som verksamhetschef har du ett helhetsansvar för verksamheten på Capio Specialistmottagning Lund. Du rapporterar till Lovisa Backemar, ansvarig för affärsutveckling på Capio Specialistkliniker och tf övergripande chef för Capio specialistmottagning Lund.

Dina arbetsuppgifter
Du har ett helhetsansvar för verksamheten avseende, ledning, personal och ekonomi och driver utvecklingen för att uppnå uppsatta affärsmål på ett självständigt sätt.  Du ansvarar för planering, drift, uppföljning och analys av verksamhet och resursutnyttjande så att produktions-, ekonomi-, kvalitets - och miljömål uppnås. Ett tydligt uppdrag är att identifiera och utveckla nya affärsmöjligheter inom regionsfinansierad vård via avtal, försäkringsvård och vård för privatbetalande, samt stärka partnerskapet med regionen och remittenter för långvarig effektiv och specialiserad sjukvård. Utvecklingen omfattar även integrerad vård genom att stärka relationer och processer med Capios övriga verksamheter och andra remittenter så att smidiga vårdkedjor kan uppnås.

Dina kvalifikationer
Legitimerad läkare, legitimerad sjuksköterska eller annan relevant akademisk utbildning. Kompetens och erfarenhet inom specialistvård och opererande specialiteter är meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda sjukvårdsorganisationer innefattande både personal- och budgetarbete samt resultatansvar.

Du har ett stort intresse av att utveckla verksamheten genom att bland annat identifiera och utveckla nya affärsmöjligheter, etablering av nya kundsegment, god affärsförståelse och förmåga att jobba både strategiskt och operativt.

Som person kan du skapa entusiasm och delaktighet. Du är ansvarstagande och driven med hög integritet. Vi vill att du som chef/ledare har förmåga att tillsammans med medarbetarna formulera visioner, tydliggöra syften med verksamheten och genom det skapa engagemang och fokus.

Stor vikt läggs vid rekryteringen på personlig lämplighet.

Vi satsar nu för fortsatt utveckling och söker dig som vill vara med och bidra för att driva verksamheten framåt. Välkommen att vara med på vår utvecklingsresa!

Övrigt

Sista ansökningsdag 2022-11-18, men då vi i denna process rekryterar löpande kan tjänsten komma att tillsättas tidigare.

Tillträde efter överenskommelse.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Hälso- och sjukvårdsstrateg

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 19
Skånes Kommuner är en medlemsorganisation för de 33 skånska kommunerna. Vi är en politiskt styrd organisation och vår styrelse består av förtroendevalda från våra medlemskommuner.

Vårt uppdrag är främst att samordna, samverka och vara en samlad röst för Skåne. Detta för att våra medlemmar ska kunna nyttja sin gemensamma styrka.

Skånes Kommuner utvecklar sin verksamhet och söker nu en hälso- och sjukvårdsstrateg. Vill du vara med och skapa ökat medlemsvärde för våra medlemmar de 33 skånska kommunerna?

Hälsa, social välfärd och omsorg är ett av Skånes Kommuners strategiska områden. Kommunerna står inför stora utmaningar inom vård och omsorg och en nära samverkan både mellan kommunerna och med Region Skåne är en viktig framgångsfaktor för att tillsammans kunna möta det framtida behovet.

En av Skånes Kommuners viktigaste uppgifter är att underlätta för kommunerna att fördjupa samverkan och att tillvarata kommunala intressen.

På nationell nivå pågår för närvarande en stor omställning, Nära vård, som syftar till att vården i högre grad organiseras och bedrivs med primärvården som nav och i större utsträckning, med utgångspunkt från patientens behov och förutsättningar. Idag regleras samarbetet och respektive huvudmans ansvar i Skåne genom ett Hälso- och sjukvårdsavtal.

Avtalet speglar stora delar av innehållet i Nära vård. Inom ramen för Nära vård utvecklas en gemensam handlingsplan och aktivitetsplan för kommuner och region för att på bästa sätt utveckla hälso- och sjukvården tillsammans. Detta innebär att vi på Skånes Kommuner behöver förstärka resurserna för att ta ytterligare ett steg framåt i det redan påbörjade samarbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänstens inriktning kommer att ha ett starkt fokus på vårdsamverkansfrågor mellan kommuner och Region Skåne. Uppdraget innebär att självständigt arbeta med intressebevakning, processledning och skapa följsamhet till avtal för kommunernas räkning inom området kommunal hälso- och sjukvård.

Tillsammans med kommunerna driver du olika framtidsfrågor och utvecklingsprojekt samt olika typer av nätverksbyggande. Du kommer att verka i en kvalificerad miljö och ha möjlighet att påverka utvecklingen inom området i samverkan mellan kommunerna och Region Skåne.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen. Du har erfarenhet från arbete i kommun, kommunalförbund eller gränsöverskridande samverkan exempelvis vårdsamverkan. Du är väl förtrogen med lagstiftningar inom vård- och omsorgsområdet och förväntas hålla dig väl uppdaterad inom området för att vara ett stöd gentemot kommunerna och i samverkan med Region Skåne.

- Du har förmågan att lyfta blicken med ett tydligt strategiskt perspektiv.
- Du har erfarenheter av att driva utvecklings- och förbättringsarbete.
- Du är tydlig och modig och kan leda processer utan att vara chef.

Tjänsten ställer stora krav på förmåga att entusiasmera och driva utvecklingsfrågor och snabbt kunna förstå samband som påverkar de gemensamma processerna.

Tjänsten innebär mycket interna och externa kontakter i olika frågor varför du behöver vara relationsskapande och ha ett utåtriktat förhållningssätt. Du uttrycker dig väl i skrift och har bra samarbetsförmåga. Viktigt är också att ha erfarenhet av ett målstyrt arbetssätt och kunna samla team med olika kompetenser för att nå uppsatta mål. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Projektanställning till 2023-12-31

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 4
Vi söker en verksamhetschef som har akademisk utbildning, tex sjuksköterska, socionom, psykolog eller liknande till vår verksamhet Wise Living www.wiseliving.se. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter som omfattar bl.a. ledarskap, kundkontakt och utveckling. Du är ansvarsfull, initiativrik, strukturerad och lyhörd.
Tidigare erfarenhet av arbetsledning är meriterande, gärna inom vården eller FHV. Vi fäster även stor vikt vid god samarbetsförmåga och personliga egenskaper.
Kollektivavtal finns. Omfattning och tillträde enligt överenskommelse.

Ansök nu

Verksamhetschef till Aktiv Ortopedteknik i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 13
Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB driver idag ortopedtekniska center på 17 orter i Sverige och utgör tillsammans en del av Ottobock, en av världens ledande leverantörer inom ortopedteknik. Vi tar emot patienter via remiss såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel och ortopediska skor eller inlägg. Utifrån våra unika samarbeten med medicinsk personal, patienter, anhöriga, brukarorganisationer och leverantörer är vår ambition att kunna erbjuda marknadens bästa möjliga helhetslösning för våra patienter och kunder. Vi vill skapa förutsättningar för ett aktivt liv.
Aktiv Ortopedteknik i Lund är en del av Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB. Vi är 30 medarbetare med unika kompetenser. Aktiv Ortopedteknik har avtal med Region Skåne för att bedriva Ortopedteknisk verksamhet. Vi arbetar idag med alla förekommande typer av ortopedtekniska hjälpmedel och arbetet bedrivs i nära samarbete med sjukvården genom bl.a. teamsamverkan. Vi står idag inför en spännande utvecklingsfas då vi har höga ambitioner att profilera oss inom ortopedtekniken och att fortsätta förädla vår verksamhet.
Din framtida utmaning
I rollen som Verksamhetschef leder du verksamheten mot gemensamt uppsatta mål, allt i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. Du kommer att ha resultat- och personalansvar för din enhet med uppföljning och rapportering både internt och till regionen. Du kommer att vara huvudansvarig för det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i verksamheten samt arbeta för att upprätthålla goda relationer med kollegor, patienter, närstående och uppdragsgivare. Du är en ambassadör och säkerställer därmed att Aktiv Ortopedtekniks vision och verksamhetsmodell efterlevs. Du kommer ingå i den lokala ledningsgrupp som tillsammans jobbar för att bygga upp en stark och stabil avdelning, med medarbetare och patienter/kunder i fokus.
Vårt erbjudande till dig
Vi står just nu inför en spännande lokal omorganisation och erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kunskap och hög yrkesstolthet. Du kommer arbeta i en dynamisk organisation där vi hela tiden strävar efter att förbättra vår service mot patient/kund, vår arbetsmiljö, flöden och rutiner.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Lund, med tillträde enligt överenskommelse. Du rapporterar till Regionchefen i Region Syd.
Din bakgrund/profil
Vi söker dig med ett tydligt, affärsdrivet och transparent ledarskap. Du är trygg i din roll som ledare och har en förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare i en föränderlig miljö. Du är nytänkande och har ett genuint intresse inom vårdsektorn. Vi ser gärna att du har erfarenhet av chefsrollen. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och hanterar Office-programmen väl.
Som person har du en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du är flexibel, ansvarstagande och har en god social förmåga. Du har en inkluderande attityd och ett lyhört sätt. Du har en god förmåga att leda, motivera, samarbeta och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och kan skapa engagemang och delaktighet i en grupp. Du är också nyfiken och utmanar gärna de sätt vi arbetar på idag.
Hur du ansöker
Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta:
Ki Berglund, Interim Regionchef Syd ki.berglund@aktivortopedteknik.se
Skicka din ansökan tillsammans med ditt CV senast 2022-09-30 till ovanstående. Rekrytering sker kontinuerligt varför tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Besök gärna vår hemsida för mer information: www.aktivortopedteknik.se

Ansök nu

Verksamhetschef till VO infektion i Lund och Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 6
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde infektionssjukdomar på Skånes universitetssjukhus ansvarar för komplicerade infektionssjukdomar av både akut och kronisk karaktär inom sluten- och öppenvård. Vi är cirka 330 medarbetare som tillsammans bedriver specialiserad infektionssjukvård i Lund och Malmö. Verksamhetsområdet har totalt 71 vårdplatser, fördelade på två vårdavdelningar i Malmö och en vårdavdelning i Lund. I Malmö har en av avdelningarna en profilering mot avancerad intermediärvård. Mottagningsverksamhet samt sprutbytesverksamhet finns både i Malmö och Lund.

Vi har jourlinjer dygnet runt i Malmö och Lund och bedriver omfattande konsultverksamhet på sjukhuset samt på de övriga sjukhusen i förvaltningen. Verksamhetsområdet har således breda kontaktytor med övriga verksamheter inom sjukhuset och ett nära samarbete med Smittskydd Skåne, Vårdhygien och Klinisk mikrobiologi. Vi har även en aktiv roll inom infektionsutbildningen och har stark forskningsverksamhet tillsammans med Lunds universitet samt många andra aktörer.

Verksamhetsområdet kännetecknas av ett stort engagemang, kreativitet och vilja att utveckla vården för patienter med infektionssjukdomar.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlande verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med flexibilitet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt engagerar och stödjer chefer och medarbetare för fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare är du tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet av hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet. Har du erfarenhet inom infektionssjukdomar är det meriterande.

Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten, fackligt arbete och/eller facklig samverkan. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
Eva Norström, Läkarförbundet, 040-33 83 29
Anna-Clara Axelsson, Vårdförbundet, 040-33 70 92
Mariela Ferré-Hofman, Vision, 040-33 31 60
Yvonne Rundgren, Ledarna, 0705-38 55 23
Birte Nilsson, Kommunal, 040-33 79 27
Elin Bechtel, SSR, 040-33 34 60
Catarina Hirschfeld, Saco, 040-33 70 86

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika orter som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till VO thorax och kärl i Malmö och Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 6
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde thorax och kärl har verksamheten både i Lund och Malmö.

Område thorax har 350 medarbetare och är Sveriges största hjärt- och lungkirurgiska enhet med omkring 1200 hjärtoperationer och 700 lungoperationer årligen. Området bedriver nationell högspecialiserad vård för hjärt- och lungtransplantationer samt för vuxna med medfödda hjärtfel och har ett regionalt uppdrag för lung-ECMO. I området ingår thoraxkirurgisk avdelning, operationsavdelning och intensivvårdsavdelning. Det finns ett nära och omfattande samarbete med verksamhetsområdet hjärt- och lungmedicin.

Område kärl har 110 medarbetare och är en komplett kärlkirurgisk och kärlmedicinsk verksamhet med egen endovaskulär operationsenhet. Det utförs omkring 800 kärlkirurgiska procedurer årligen och det finns en omfattande mottagningsverksamhet med ett kärllaboratorium för diagnostik kopplat till mottagningen och vårdavdelningen.

Resultaten från både den thoraxkirurgiska och kärlkirurgiska verksamheten tillhör det svenska och internationella toppskiktet. Inom verksamhetsområdet bedrivs en omfattande forskningsverksamhet som finansieras både regionalt med ALF, samt externt med nationella och EU-medel. Det finns sju professorer varav två omvårdnadsprofessorer och årligen publiceras omkring 100 vetenskapliga artiklar.

Det finns en tradition att arbeta tillitsbaserat med ledning och styrning och inom både ledning och medarbetargruppen finns ett starkt fokus på produktionsmålen. Inom omvårdnad är arbetssättet personcentrerat sedan många år.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlande verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena Lunds universitet, Malmö universitet och Kristianstads högskola. Akademiska medarbetare finns som är kombinationsanställda och uppdraget innebär regelbundna kontakter med akademin. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt engagerar och stödjer chefer och medarbetare för fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Har du erfarenhet inom thorax och kärl eller annan liknande hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande.

Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande. Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten.

Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
Erik Dahlman, Mellersta Skånes läkarförening, 070939 08 12
Cecilia Nyzell, Vårdförbundet, 46-17 18 78
Maria Persson, Vision, 046-17 50 77
Yvonne Rundgren, Ledarna, 0705-38 55 23
Birte Nilsson, Kommunal, 040-33 79 27
Elin Bechtel, SSR Akademiker, 040-33 34 60

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika orter som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till Klinisk immunologi och transfusionsmedicin i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 30
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KIT), inom förvaltning Medicinsk Service, bedriver verksamhet på tio sjukhus i Skåne och har drygt 200 medarbetare. Verksamheten ansvarar för blodgivning i Skåne, samt laboratorieverksamheten inom klinisk immunologi, transfusionsmedicin och transplantation.

KIT har ett uppdrag att förse sjukvården i Region Skåne med blodkomponenter av hög kvalitet för att kunna bedriva modern sjukvård vad gäller akuta och kroniska tillstånd. Verksamheten är ackrediterad och är till stor del förlagd till Lund. Vi är organiserade i processer med enhetschef, medicinskt ansvarig och processledare i nära samarbete.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat. Arbetet sker i nära samarbete med medarbetare, förvaltningsledning och andra verksamhetschefer, varför vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret att leda verksamheten och medarbetarna mot fastställda mål med förankring i Region Skånes värdegrund och utifrån gällande organisatoriska och ekonomiska ramar. Vidare har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Att ansvara för ständig utveckling och förbättring inom verksamhetsområdet är en av dina viktigaste arbetsuppgifter. Då Klinisk immunologi och transfusionsmedicin är en del av den samlade laboratorieverksamheten krävs samverkan och gemensam utveckling tillsammans med övriga laboratoriemedicinska verksamheter.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschefen. Din placeringsort är Lund men resor inom Skåne är en del av uppdraget.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs adekvat högskoleexamen, flerårig ledar-och chefserfarenhet, helst från hälso-och sjukvård, samt erfarenhet av att leda genom andra chefer. Forskningserfarenhet är meriterande.

I ditt ledarskap är du tydlig och visar mod att genomföra beslut och driva förändringsarbete. Du har förmåga att skapa goda förutsättningar för verksamheten, inklusive dess utvecklingsarbete, kvalitetsarbete och forskning.

För att lyckas i rollen krävs att du är strategisk och har god förmåga att analysera, samarbeta och kommunicera. Det är viktigt att du också har en helhetssyn på det gemensamma uppdraget med patienten i fokus.

I rollen som verksamhetschef krävs att du har lust och vilja att leda. Du delar våra värderingar; Välkommande, drivande, omtanke och respekt och agerar därmed som en förebild för dina medarbetare och för Region Skåne som arbetsgivare.

Planeringen bygger på att urvalsarbetet kommer att ske under sista delen av augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef, VO endokrinologi, njurmedicin och reumatologi, Lund/Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 11
Gör skillnad. Varje dag.

Skånes universitetssjukvård (Sus) är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående.

Verksamhetsområde (VO) endokrinologi, njurmedicin och reumatologi (ENR) är ett nybildat verksamhetsområde som har cirka 600 anställda och är en del av Skånes universitetssjukhus, vilket innebär ett nära samarbete med Lunds och Malmös universitet.

Inom verksamhetsområdets tre specialiteter, endokrinologi, njurmedicin och reumatologi, bedrivs såväl bred bassjukvård som högspecialiserad vård med ansvar för patienter från hela södra sjukvårdsregionen. Många patienter inom verksamhetsområdet har kroniska sjukdomar. VO endokrinologi, njurmedicin och reumatologi har en omfattande öppenvård samt slutenvård på båda orterna och det bedrivs en omfattande forskning inom verksamhetsområdet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlade verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt entusiasmerar chefer och medarbetare till fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Har du erfarenhet av vård av kroniskt sjuka patienter eller annan liknande hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande. Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som starkt meriterande. Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
Terttu Lempinen, SACO, 046 17 21 63
Ingalill Löfquist, Vision, 040 33 80 45
Yvonne Rundgren, Ledarna, 040-33 86 12
Birté Nilsson, Kommunal, 040 -33 33 48
Ronny Öhman, Sveriges Läkarförbund, 046-17 20 85
Agneta Lindberg, Vårdförbundet, 070-588 61 80

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Verksamhetschef till VO hud reproduktionsmedicin ögon i Lund och Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Gör skillnad. Varje dag.

Skånes universitetssjukvård (Sus) är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående.

Verksamhetsområde hud reproduktionsmedicin ögon har cirka 470 anställda och är en del av Skånes universitetssjukhus. Detta innebär ett nära samarbete med universiteten i Lund och Malmö samt att verksamhet bedrivs på båda orterna. Undervisning och forskning är en viktig och integrerad del i alla verksamheterna.

Vårdenhet hudsjukvård vårdar patienter med hud- och könssjukdomar. En speciell enhet finns för vård av patienter med yrkesdermatologiska problemställningar. Verksamheten är uppdelad i en specialiserad och en ackrediterad enhet där den senare verkar inom ramen för vårdvalet. Inom den specialiserade enheten finns dagsjukvård samt ett flertal specialmottagningar.

Reproduktionsmedicinskt centrum, RMC, har expertis inom ämnesområdet reproduktion (fortplantning). Vid RMC genomförs infertilitetsutredningar, assisterad befruktning (IVF-behandling, inseminationsbehandling och sperma- och äggdonation). Mottagningar inom områden som gynekologi, andrologi och gynekologisk endokrinologi finns också i verksamheten.

Vårdenhet ögonsjukvård vårdar patienter med ögonsjukdomar. Verksamheten är uppdelad i en specialiserad och en ackrediterad enhet där den senare verkar inom ramen för vårdval inom öppen ögonsjukvård och kataraktkirurgi. Inom den specialiserade enheten finns dagsjukvård samt ett flertal specialmottagningar. Kirurgi bedrivs i verksamheten såväl i Malmö som i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlande verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt engagerar och stödjer chefer och medarbetare för fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Har du erfarenhet inom reproduktionsmedicin, ögon- eller hudsjukvård
eller annan liknande hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande. Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som starkt meriterande. Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
Patrik Milton, SACO, 046-17 63 80
Annika Keijsner, Vision, 040-33 10 51
Yvonne Rundgren, Ledarna, 040-33 86 12
Lene Rosén, Kommunal, 046 17 36 12
Riffat Cheema, Sveriges Läkarförbund, 040-33 31 20.
Sofia Strandberg, Vårdförbundet, 046-17 11 53

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Verksamhetschef till Arbets- och miljömedicin Syd och Biobank i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 5
Gör skillnad. Varje dag.

Arbets- och Miljömedicin Syd (AMM Syd) och Biobank är ett verksamhetsområde (VO) inom Medicinsk Service med cirka 70 medarbetare inom ett antal yrkesområden som medicinska, samhälls- och beteendevetenskapliga, tekniska och naturvetenskapliga specialiteter. AMM Syd är en vårdgivare med expertkompetens om hur riskfaktorer i arbetsmiljö och omgivningsmiljö påverkar människans hälsa. På enheten finns ett analyslaboratorium som analyserar ämnen i arbetsmiljö eller omgivningsmiljö för att bestämma och bedöma hälsoskadlig exponering. AMM Syd har ett nära samarbete med Lunds universitet. Flera av verksamhetens medarbetare är forskningsaktiva.

Biobanken består av Region Skånes biobank och Regionalt biobankscentrum Syd (RBC Syd) där Region Skånes Biobank utgör den skånska hälso- och sjukvårdens gemensamma resurs för biobankade prover från vård och behandling och forskningsprojekt samt är en resurs för regional, nationell och internationell klinisk och epidemiologisk forskning. RBC Syd är ett av sex sjukvårdsregionala biobankscentrum och är ett stöd i biobanksfrågor för alla verksamheter som är berörda av biobankslagen.

Verksamhetsområdet Arbets- och Miljömedicin Syd och Biobank är organiserat i enheter och processer där enhetschefer och processledare samarbetar med arbetsgrupper inom olika professioner. Våra kontaktytor är andra delar av sjukvården, företagshälsovården, arbetsgivare, fackliga organisationer och myndigheter, främst inom Södra sjukvårdsregionen som är upptagningsområde för AMM Syd och RBC Syd. Vi företräder Region Skåne i regionala, sjukvårdsregionala, nationella och internationella biobanksammanhang.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat. Arbetet sker i nära samarbete med medarbetare, förvaltningsledning och andra verksamhetschefer, varför vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret att leda verksamheten och medarbetarna mot fastställda mål med förankring i Region Skånes värdegrund och utifrån gällande organisatoriska och ekonomiska ramar. Att ansvara för ständig utveckling och förbättring inom verksamhetsområdet är en av dina viktigaste arbetsuppgifter. Då Arbets-och miljömedicin är en del av den samlade laboratorieverksamheten krävs samverkan och gemensam utveckling tillsammans med övriga laboratoriemedicinska verksamheter.

Vidare har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschefen.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs adekvat högskoleexamen, flerårig ledar-och chefserfarenhet, helst från hälso-och sjukvård, samt erfarenhet av att leda genom andra chefer. Forskningserfarenhet är meriterande.

I ditt ledarskap är du tydlig och visar mod att genomföra beslut och driva förändringsarbete. Du har förmåga att skapa goda förutsättningar för verksamheten, inklusive dess utvecklingsarbete, kvalitetsarbete och forskning.

För att lyckas i rollen krävs att du är strategisk och har god förmåga att analysera, samarbeta och kommunicera. Det är viktigt att du också har en helhetssyn på det gemensamma uppdraget med patienten i fokus.

I rollen som verksamhetschef krävs att du har lust och vilja att leda. Du delar våra värderingar; Välkommande, drivande, omtanke och respekt och agerar därmed som en förebild för dina medarbetare och för Region Skåne som arbetsgivare.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Utbildnings- och utvecklingschef till FoUU

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 20
Gör skillnad. Varje dag.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel har ett viktigt uppdrag som omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habilitering och hjälpmedel i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. Förvaltningen består av tio verksamhetsområden som innefattar barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri, rättspsykiatri, barn- och ungdomshabilitering och vuxenhabilitering samt Syn-, hörsel- och dövverksamhet.

Enheten för Forskning, utbildning och utveckling (FoUU) har det förvaltningsövergripande ansvaret för forsknings-, utbildnings- och utvecklingsfrågor och utgör en servicefunktion till förvaltningens alla verksamheter. De övergripande målsättningarna för FoUU-enheten är att höja kvalitén på vården, att skapa rätt förutsättningar för en ständigt pågående lärandeprocess i verksamheten samt att denna process har en nära koppling till både patient och medarbetarperspektivet.

Inom FoUU finns 13 anställda från olika professioner såsom professorer med förenad anställning, sjuksköterskor, administratörer och utvecklare. Tillsammans driver vi frågor som rör FoUU och fungerar som en resurs för hela förvaltningen.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:
https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en chef för utbildnings- och utvecklingsfrågor som ingår i förvaltningens FoUU-verksamhet. Du ansvarar för samordning och planering av praktik samt utbildningsanställningar. Vidare ingår du i vårt regionala Metis-kansli som jobbar med kurser för ST-läkare, med samordnare och administratör i ditt uppdrag. Till din hjälp har du uppdragstagare från verksamheterna som på deltidsuppdrag sköter den praktiska planeringen för flera stora yrkesgrupper. I våra verksamhetsområden finns också professionsföreträdare och studentsamordnare som placerar studenter på praktikplatser och ansvarar för god kvalitet och pedagogisk utveckling i samarbete med alla våra handledare. Vidare samarbetar du med de skånska lärosätena och medverkar i ett flertal koncernövergripande lednings- och arbetsgrupper för samordnings- och utvecklingsarbete.

Förvaltningen har nyligen startat upp ett arbete med att strukturera och samordna intern kompetensutveckling och fortbildning. En styrgrupp har bildats och du kommer att vara sammankallande och leda gruppens arbete som har fokus på förvaltningsgemensamma utbildningssatsningar med koppling till kunskapsstyrning och standardiserade vårdprocesser. I uppdraget ingår att initiera beslutade insatser med hjälp av resurspersoner i förvaltningen.

Den del av enheten som arbetar med utvecklingsfrågor ger olika former av verksamhetsstöd till exempel avseende implementering, kvalitetssäkring och kunskapsspridning, och är även involverad i arbetet med personcentrerad vård och standardiserade vårdprocesser. Årligen delas det också ut medel till utvecklingsprojekt som enheten ansvarar för och även handleder.

Din närmaste chef är FoUU-chefen och tillsammans jobbar ni för att sammankoppla forskning, utveckling och utbildning. Du kommer vara närmaste chef för fyra anställda som alla jobbar med utbildning och utveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har universitets- och högskoleutbildning som bedömds lämplig av arbetsgivaren. Du har ett stort engagemang för utbildnings- och utvecklingsfrågor och erfarenhet som chef och/eller arbete på ledningsnivå är särskilt meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av såväl kliniskt arbete samt utbildnings- och utvecklingsarbete samt om du har en forskarutbildning.

Arbetet som utbildnings- och utvecklingschef ställer krav på förmåga att arbeta självständigt och i team samt att ha god förmåga att bygga relationer. Det är även av vikt att du är ansvarstagande och har en positiv inställning. I din ledarstil är du förtroendeskapande med hög integritet och med god förmåga att driva processer. Du har god kommunikativ förmåga och vana vid att leda grupper och uttrycka dig väl i skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Vi planerar att hålla intervjuer 23/5 och 3/6. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Framtida chefsuppdrag Skåne

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 8
Vill du utvecklas som ledare och samtidigt vara med och utveckla våra verksamheter utifrån visionen Alla har rätt till ett bra liv? Vi söker just nu ledare för framtida behov i våra olika vuxenverksamheter i Skåne. 

Att jobba som verksamhetschef på Humana
Humana division vuxen har en rad olika verksamheter: HVB-verksamheter, särskilt boende, LSS-boenden, stödboenden och halvvägshus. Framöver kommer vi att anställda verksamhetschefer i flera av våra verksamheter.
Som verksamhetschef har du stort inflytande över verksamhetens innehåll och din egen arbetssituation. Att utforma rätt insatser som passar våra klienters behov ställer krav på initiativförmåga, kreativitet och problemlösningsförmåga. Utöver verksamhetens innehåll ansvarar du även för budget, arbetsmiljö/personalfrågor samt övrigt som är kopplat till den dagliga driften. Till din hjälp att uppnå verksamhetens mål har du en biträdande verksamhetschef eller samordnare samt övrig personal. Till din hjälp har du även en rad olika stödfunktioner som t ex HR, Kvalitet och Metod, Ekonomi, Fastighet, IT och Hälso & Sjukvård. Du kommer att ingå i områdets ledningsgrupp tillsammans med regionchef och övriga verksamhetschefer. För oss är det viktigt att jobba tillsammans och hjälpa och inspirera varandra.  


Vem är du?
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, då vi utgår från Humanas ledarskapsprofil vid rekrytering av nya chefer. 
Du ska vara handlingskraftig, resultatorienterad, vara en lagspelare samt ha god självkännedom.
Vi ser gärna att du har en god kommunikativ förmåga där du har lätt för att skapa och vidhålla kontakter. 
Du skall ha lätt för att leda och utveckla verksamhetens grundidé om att alla har rätt till ett bra liv, samt stå för Humanas värdegrund gällande Ansvar, engagemang och glädje.
Du har erfarenhet och god kompetens inom behandlingsverksamheter eller inom LSS för vuxna. 
Du är en lyhörd och tydlig ledare som skapar engagemang genom ett närvarande ledarskap.
Du har goda administrativa färdigheter och har erfarenhet av ekonomisk uppföljning.

Om du erbjuder oss din kunskap och ditt engagemang kommer vi att erbjuda en stimulerande, trivsam och positiv arbetsplats.
Dina möjligheter att utvecklas hos oss är stora och du har goda chanser att växa utifrån dina intressen och kompetensområden. 

För denna tjänst krävs det att du har: 
- Erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter.
- Relevant högskole- eller universitetsutbildning som t ex socionom, socialpedagog, beteendevetare eller annan likvärdig utbildning.
- God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.
- God samarbetsförmåga och har lätt för att nätverka.
- Viljan att arbeta på/i verksamheten måndag-fredag dagtid.
- Erfarenhet av behandlingarbete (gärna missbruksbehandling) och evidensbaserade metoder.
- B körkort.

Det är även meriterande om du har:  
- Erfarenhet av att ha drivit ett förändringsarbete. 

Du kommer att behöva lämna ett utdrag ur belastingsregistret innan ev. anställning

Vad får du?
-Möjlighet att delta i Ledarprogram  
-Coachande chef och stöttande stabsfunktioner nära dig
-Möjlighet till regelbunden professionell handledning
-Karriär- och utvecklingsmöjligheter 
-Friskvårdsbidrag
-Kollektivavtal 

Om Humana
Humana utvecklar och levererar omsorgstjänster efter människors behov och samhällets önskemål. Vi drivs av viljan att ge våra kunder ökad livskvalitet och en bra vardag. Att alla har rätt till ett bra liv är en naturlig utgångspunkt för oss på Humana. Vi tror på Engagemang, Ansvar och Glädje och kombinerar en nära relation till våra kunder med styrkan i att vara ett stort modernt nordiskt bolag med många utvecklingsmöjligheter. Hos oss deltar, påverkar och beslutar du.
Känner du dig inspirerad av vårt företag och jobbet som verksamhetschef på Humana?
Arbetstid och tjänstgöringsgrad:Tillsvidareanställning, Heltid / Dagtid, vi tillämpar sex månaders provanställning
Lön:Enligt överenskommelse, övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde:Enligt överenskommelse.

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande. Under rekryteringsprocessen kan du komma att få genomgå telefonintervjuer, tester, kompetensbaserade intervjuer samt eventuellt arbetsprov.

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta regionchef Ulrik Bonnevier på telefon 0733-226018!

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Områdeschef till verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 7
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund delas in i tre områden med inriktning allmänpsykiatrisk heldygnsvård, allmänpsykiatrisk öppenvård och beroende/psykos. Verksamhetsområdet har cirka 550 medarbetare. Läs gärna mer på http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Då en av våra områdeschefer kommer att gå vidare till annat uppdrag söker vi nu ny områdeschef till Område 1 allmänpsykiatrisk specialistsjukvård. Området består i dag av akutmottagning, hjärnstimuleringsenhet, två allmänpsykiatriska heldygnsvårdsavdelningar, mellanvårdsenhet, mobila teamet samt en regional ätstörningsenhet. I dag är vi cirka 170 medarbetare anställda inom området. Områdesindelningen kan komma att förändras utifrån behov att förbättra vården och patientflöden i våra vårdprocesser.

Verksamheten präglas av mångfald och hög kompetens med närhet till forskning och undervisning. Psykiatriforskning Skåne är en enhet inom forskning-, utveckling- och utbildningsavdelningen (FoUU) vid förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel. VO vuxenpsykiatri Lund är en universitetssjukvårdsenhet och arbetar för att forskning ska bli en del av vardagen på mottagningar och avdelningar inom psykiatrin. Läs mer om forskningen vid avdelningen för psykiatri, Lunds universitet här: https://portal.research.lu.se/sv/organisations/psychiatry-lund


ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och skapa framtidens specialistpsykiatriska vård? Då kan detta vara en tjänst för dig!

I din roll som områdeschef företräder du arbetsgivaren och ansvarar för såväl verksamhetsutveckling som personal och ekonomi. Det innebär att du leder, planerar, följer upp och samordnar enheterna inom ditt område. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där du har ett nära samarbete med dina områdeschefskollegor och verkar för ett helhetsperspektiv. Du kommer att vara en viktig person för verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lunds utveckling i framtidens hälsosystem och ser forskning och utbildningsuppdraget som en viktig och naturlig del av verksamheten.

Du initierar och driver viktiga förändringar inom ditt område tillsammans med bland annat enhetschefer och enhetsansvariga överläkare samt företräder området inom och utanför verksamhetsområdet. Du är direkt chef för fyra enhetschefer och fem medicinskt enhetsansvariga läkare.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning samt goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Därutöver har du god erfarenhet av psykiatrisk verksamhet samt chefserfarenhet. Ledarskapsutbildning och erfarenhet av psykiatrisk heldygnsvård är meriterande.

I din roll som chef är du handlingskraftig och engagerad samt positiv till förändringsarbete. Du är bra på att tydliggöra och kommunicera mål och uppdrag på ett sätt så att medarbetarna är välinformerade och känner sig delaktiga. Vidare har du en god organisationsförmåga samt ser det som en naturlig del i arbetet att verka för goda samarbetsformer såväl inom verksamhetsområdet som med övriga verksamhetsområden inom Psykiatri Skåne och andra vårdgivare och kommuner.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

Vi planerar att hålla intervjuer den 25:e och 28:de mars. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Skånes Kommuner söker hälso- och sjukvårdsstrateg

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 21
Skånes Kommuner är en medlemsorganisation för de 33 skånska kommunerna. Vi är en politiskt styrd organisation och vår styrelse består av förtroendevalda från våra medlemskommuner.

Skånes Kommuner är en medlemsorganisation för de 33 skånska kommunerna. Vi är en politiskt styrd organisation och vår styrelse består av förtroendevalda från våra medlemskommuner. Vårt uppdrag är främst att samordna, samverka och vara en samlad röst för Skåne. Detta för att våra medlemmar ska kunna nyttja sin gemensamma styrka.

Skånes Kommuner utvecklar sin verksamhet och söker nu en hälso- och sjukvårdsstrateg. Vill du vara med och skapa ökat medlemsvärde för våra medlemmar de 33 skånska kommunerna?

Hälsa, social välfärd och omsorg är ett av Skånes Kommuners strategiska områden. Kommunerna står inför stora utmaningar inom vård och omsorg och en nära samverkan både mellan kommunerna och med Region Skåne är en viktig framgångsfaktor för att tillsammans kunna möta det framtida behovet.

En av Skånes Kommuners viktigaste uppgifter är att underlätta för kommunerna att fördjupa samverkan och att tillvarata kommunala intressen.

ARBETSUPPGIFTER
På nationell nivå pågår för närvarande en stor omställning, Nära vård, som syftar till att vården i högre grad organiseras och bedrivs med primärvården som nav och i större utsträckning, med utgångspunkt från patientens behov och förutsättningar. Idag regleras samarbetet och respektive huvudmans ansvar i Skåne genom ett Hälso- och sjukvårdsavtal.

Avtalet speglar stora delar av innehållet i Nära vård. Inom ramen för Nära vård utvecklas en gemensam handlingsplan och aktivitetsplan för kommuner och region för att på bästa sätt utveckla hälso- och sjukvården tillsammans. Detta innebär att vi på Skånes Kommuner behöver förstärka resurserna för att ta ytterligare ett steg framåt i det redan påbörjade samarbetet.

Tjänstens inriktning kommer att ha ett starkt fokus på vårdsamverkansfrågor mellan kommuner och Region Skåne. Uppdraget innebär att självständigt arbeta med intressebevakning, processledning och skapa följsamhet till avtal för kommunernas räkning inom området kommunal hälso- och sjukvård.

Tillsammans med kommunerna driver du olika framtidsfrågor och utvecklingsprojekt samt olika typer av nätverksbyggande. Du kommer att verka i en kvalificerad miljö och ha möjlighet att påverka utvecklingen inom området i samverkan mellan kommunerna och Region Skåne.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen. Du har erfarenhet från arbete i kommun, kommunalförbund eller gränsöverskridande samverkan exempelvis vårdsamverkan. Du är väl förtrogen med lagstiftningar inom vård- och omsorgsområdet och förväntas hålla dig väl uppdaterad inom området för att vara ett stöd gentemot kommunerna och i samverkan med Region Skåne.

Du har förmågan att lyfta blicken med ett tydligt strategiskt perspektiv.
Du har erfarenheter av att driva utvecklings- och förbättringsarbete.
Du är tydlig och modig och kan leda processer utan att vara chef.
Tjänsten ställer stora krav på förmåga att entusiasmera och driva utvecklingsfrågor och snabbt kunna förstå samband som påverkar de gemensamma processerna.

Tjänsten innebär mycket interna och externa kontakter i olika frågor varför du behöver vara relationsskapande och ha ett utåtriktat förhållningssätt. Du uttrycker dig väl i skrift och har bra samarbetsförmåga. Viktigt är också att ha erfarenhet av ett målstyrt arbetssätt och kunna samla team med olika kompetenser för att nå uppsatta mål. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan snarast, vi tillämpar löpande urval.

Ansök nu

Verksamhetschef psykologmottagningar barn- och föräldrahälsa Primärvården S

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 7
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamheten psykologmottagningar barn- och föräldrahälsa står inför en spännande och intressant utveckling mot ett helhetsperspektiv och möjligheten till en Skånegemensam verksamhet. Syftet är att ta tillvara på synergieffekter, medarbetarnas höga kompetens och utveckla gemensamma arbetssätt som kan identifiera och möta våra patienters behov.

I vår verksamhet idag har vi fem mottagningar placerade i Hässleholm, Kristianstad, Ystad, Malmö och Lund. Vi är cirka 35 medarbetare och arbetsgruppen består av psykologer, PTP-psykologer och medicinska sekreterare.

Psykologmottagningarna barn- och föräldrahälsa utgör tillsammans med barnavårdscentralerna (BVC) och barnmorskemottagningarna (BMM) en första linjens hälso- och sjukvård för blivande föräldrar och föräldrar till barn mellan 0-6 år. Uppdraget omfattar indikerade, riktade och universella insatser avsedda att förebygga och upptäcka psykisk ohälsa och initiera insatser för föräldrarna och barnen.

Primärprevention utgör 20-30 procent av arbetet och utförs genom handledning, konsultation och utbildning främst till personal inom BVC och BMM. Huvuddelen, 70-80 procent av psykologernas arbete är direkt patientorienterat. Arbetet utgörs av självständiga och kvalificerade föräldrastödjande insatser, bedömningar av barns utveckling, rådgivning, krisbearbetning och kortare psykoterapeutiskt arbete i syfte att initiera insatser och stöd i barnets uppväxtmiljö.

Uppdraget omfattar således såväl bredd som djup. Insatserna som omfattar såväl primärpreventiva som indikerade insatser och karakteriseras av hög tillgänglighet. Psykologmottagningarna Barn- och föräldrahälsa utgör en fri nyttighet för samtliga BVC och BMM i Skåne. Arbetet har sin utgångspunkt i ett salutogent förhållningssätt och tar till vara psykologisk kunskap avseende barns utveckling och innefattar såväl barn- som familjeperspektiv. Samverkan med kunskapsorganisationen för barn- och kvinnohälsa ingår också i uppdraget.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som verksamhetschef är ditt huvudsakliga uppdrag att utveckla verksamhetsområdet utifrån uppdraget, mål och ekonomiska ramar som ges. Inom dessa ramar har du som chef frihet och ansvar att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna. I denna tjänst är utveckling viktigt och vi behöver därför dig som har erfarenhet och som har drivet och viljan för att klara det.

Chefsrollen är en kombination av både strategiskt och operativt ledarskap där du har yttersta ansvar för budget, verksamhet, medarbetare och patienter. I ditt ledarskap krävs ett nära samarbete med de två enhetscheferna där ni förväntas ta initiativ till att leda förändringar för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten. Att samverkan och stå i nära dialog med BMM, BVC och andra samarbetspartners är en viktig del av uppdraget. Likaså att utveckla och värna det specifika och unika i detta uppdrag, arbeta med ramar, avgränsningar och samverkan med andra barnorienterade verksamheter såsom barn- och ungdomspsykiatri, barnhabilitering, barnsjukvård, logopeder, kommunala verksamheter med fokus på barn med flera.

För oss är det viktigt att du arbetar verksamhetsnära med att leda, stödja, utveckla och inspirera samt att skapa förutsättningar för att alla medarbetare kontinuerligt ska kunna och vilja bidra med idéer, som för oss framåt och gör oss bättre. Vi värnar om vår arbetsmiljö för vi vet att en god och trivsam arbetsmiljö för våra medarbetare ger en trygg och patientsäker vård och omvårdnad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en trygg ledare, gärna med flerårig ledar- och chefserfarenhet inkluderat fullt ansvar för medarbetare, ekonomi och verksamhet. Vi ser gärna att du är psykolog och har tidigare erfarenhet från kliniskt arbete inom primärvård och kunskaper om barns utvecklingspsykologi.

För tjänsten krävs högskole- eller universitetsutbildning inom sjukvårdsrelaterat yrke alternativt annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Chefserfarenhet från privat eller offentligt driven verksamhet inom hälso- och sjukvård och ledarskapsutbildning ses som meriterande. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift krävs för tjänsten.

För att lyckas i tjänsten krävs en förmåga att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du har ett engagemang för att vidareutveckla dina medarbetares styrkor och entusiasmerar och motiverar andra genom din nyfikenhet och ditt positiva förhållningssätt. Vi värdesätter även din förmåga att skapa långsiktiga och goda relationer genom din lyhördhet, tydlighet och raka kommunikation. Du känner dig trygg i din ledarroll och för på ett engagerat sätt verksamheten framåt med fokus på kontinuerlig förbättring och utveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi arbetar med löpande urval. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Områdeschef till obstetrik vid Skånes universitetssjukhus Malmö och Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 30
Gör skillnad. Varje dag.

Hur är framtidens förlossningsvård? Vi välkomnar nu dig som är en trygg ledare med ett genuint engagemang för förlossningsvården och med visioner om hur vården ska se ut framåt.

Verksamhetsområde kvinnosjukvård på Skånes universitetssjukhus har cirka 800 anställda och består av både gynekologisk och obstetrisk verksamhet i Lund och Malmö. Inom område obstetrik ingår förlossningsavdelningar och BB-avdelningar på vardera ort, Familje-BB i Lund och BB Hemma med hembesöksverksamhet i Malmö samt specialistmödravård och ultraljud på bägge orter. Vi planerar också för en BB Hemma-verksamhet i Lund under det närmaste året.

Vi är en av de tre största verksamheterna inom förlossningsvård i Sverige och det är av vikt att vi alltid ligger i framkant kring hur vi bedriver vår verksamhet. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom utveckling och utbildning och inom verksamhetsområdet bedrivs framgångsrik forskning även inom omvårdnadsperspektivet där vi har flera barnmorskor som är doktorander och en professor i ämnet sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa.

ARBETSUPPGIFTER
Som områdeschef har du ett strategiskt och långsiktigt fokus med ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi, arbetsmiljö och utveckling. Du förväntas utveckla förlossningsvården genom ett visionärt och nytänkande ledarskap genom dina enhetschefer och deras medarbetare. Vi vill öka valmöjligheterna utifrån vad kvinnorna och barnen behöver samt arbeta med en ökad kontinuitet genom graviditet, förlossning och eftervård, och där spelar du en central roll.

Du blir närmsta chef för tio enhetschefer som driver sina verksamheter i ett delat ledarskap. Obstetrik är ett spännande och stort område där du som chef får möjlighet att skapa ramar och tillsammans med dina chefer driva verksamheten framåt. Genom ett tillitsbaserat och coachande ledarskap bidrar du till att inspirera dina chefer till att utvecklas och bli de bästa möjliga cheferna. Du har även ett nära samarbete med sektionscheferna som är chefer för läkarna inom området samt din områdeschefskollega inom gynekologi och administration. Vidare arbetar du för goda samarbeten mellan enheter och andra verksamheter som basmödravården. Du för en nära dialog med de fackliga organisationerna i olika forum.

Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ni kommer att ha ett nära samarbete kring många viktiga frågor för förlossningsvården. Du blir en del av kvinnosjukvårdens ledningsgrupp där ni arbetar med ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdets bästa. Du leder tillsammans med sektionschefen även närledningsgrupperna inom obstetrik där de flesta beslut som rör förlossningsvården fattas. I ledningsgrupperna strävar ni efter att ligga steget före, sätta mål och ge de bästa förutsättningar för verksamheten. Du kommer att möta många utmaningar, men samtidigt vara med och hitta nya lösningar. Ni arbetar genom samarbete och ett utvecklingsorienterat och nytänkande synsätt i syfte att uppnå goda resultat och en stimulerande arbetsplats med ett gott arbetsklimat för medarbetarna.

Här kommer du till en verksamhet som präglas av en kraft och vilja att som medarbetare alltid göra det bästa för de kvinnor och barn som behöver vår vård.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en högskoleutbildning med inriktning hälso- och sjukvård samt flerårig chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. För att bli framgångsrik i den här rollen är det av vikt att du har ett engagemang för förlossningsvården och en förståelse för de frågeställningar som är viktiga för vår verksamhet. Därför är det värdefullt om du har erfarenhet från förlossningsvården, en utbildning som barnmorska samt erfarenhet som chef inom kvinnosjukvården, men personliga kvalifikationer är viktigast. Har du tidigare erfarenhet av att leda andra chefer samt ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande. Vi är inne i en viktig utvecklingsfas där vi behöver hitta nya former för vår sjukvård och därför ser vi gärna att du har varit med och bedrivit framgångsrikt utvecklingsarbete.

Du agerar som ett föredöme och har lust och mod att leda och vågar ta ställning i viktiga frågor. Du tänker utifrån ett helhetsperspektiv, är mål- och resultatinriktad och har förmåga och vilja att ligga i framkant och att tillsammans med dina medarbetare och andra verksamheter driva utveckling och tänka utanför ramarna. Detta för att kunna ge den bästa möjliga vård till våra patienter och en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Du har ett coachande och tillitsbaserat ledarskap och en förmåga att få andra att växa, då en av dina största uppgifter är att leda och motivera dina enhetschefer så att de kan växa och utvecklas i sitt ledarskap. Din kommunikativa förmåga, din lyhördhet för andra och din förmåga att se till helheten gör att du har lätt för att skapa goda relationer och bygga samarbeten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter:
Karin Tajti, Vårdförbundet, 046-17 25 82
Ronny Öhman, Mellersta Skånes Läkarförbund, 0707-73 25 64
Riffat Cheema, Malmö Läkarförening. 0707- 76 44 70
Jasmin Roland El-Abdouni, SRAT, 046-17 25 05
Marie Holmgren, Vision, 046-17 17 41
Agneta Persson, Kommunal, 0724-65 74 94

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef MT till Digitalisering IT och MT

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 20
Gör skillnad. Varje dag.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.

Verksamhetsområde (VO) Medicinsk Teknik, har ett regionalt ansvar för drift och support av medicintekniska produkter.

Medicinsk teknik befinner sig i stark förändring och utveckling inom flera områden där regionalisering och förebyggande underhåll samt ett närmade till Informationstekniken kommer att ha väsentliga påverkan på det dagliga arbetet. Dessutom kommer vikten av MT:s närvaro i vården att ytterligare accentueras då teknikens tillgänglighet och tillförlitlighet bara kommer att öka både inom sjukhusen och i hemmen.


ARBETSUPPGIFTER
Har du ett genuint intresse för ledarskap, modern teknik, agila metodiker och stimuleras av att omsätta strategier till taktiska planer och operativa lösningar? Motiveras du av att få utgöra ett viktigt stöd för ledning och att tillhöra ett kompetent team? Då kan tjänsten som biträdande verksamhetschef MT vara något för dig!

Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetschefen för MT. Tillsammans med enhetschefer och ett antal nyckelpersoner kommer vi utveckla verksamheten, se samarbets- och utvecklingsmöjligheter med andra områden, verksamheter och processer inom och utom förvaltningen. Fokus i rollen läggs på utveckling av MT:s leverans, uppföljning och samverkan där du också är den sammanhållande länken mellan VO MT och övriga verksamhetsområden inom Digitalisering IT och MT.

En modern och sammanhållen digital vårdmiljö (SDV) är under införande. Under pågående projekt kommer du att agera bryggan mellan SDV programmet och VO MT. Efter överlämnandet av systemet till förvaltning innebär arbetat strategisk utveckling och uppföljning men också projektledning och mer operativa punktinsatser. Du är starkt bidragande till att bygga den framtida organisation som krävs för att ta emot leverans från projektet.

I rollen ingår även att:
• säkra gränssnitt mellan MT, IT och SDV förvaltning
• bidra till att driva MTs ständiga utveckling så att verksamhetens krav uppfylls samt att lagar, föreskrifter och bestämmelser följs
• arbeta med dokumenterade processer med stöd av ITIL
• leda workshops och riskanalyser
• stödja och uppmuntra verksamhetsområdet att sätta och följa upp mål och strategier
• leda, inspirera, motivera, coacha och utveckla dina medarbetare


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet av IT och MT lösningar för hälso- och sjukvård ur ett helhetsperspektiv. Du har tidigare erfarenhet som chef eller ledare och har ett driv att arbeta med strategiska och taktiska frågor. Utöver det ser vi gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete inom IT eller Medicinsk teknik. Vidare har du kunskap, förståelse och respekt för den politiska processen och kännedom om offentlig verksamhet. En förutsättning för tjänsten är även att du är genuint intresserad av digitaliseringens möjligheter och hur de kan tillämpas i Region Skåne.

Du har förmåga att tänka nytt och har en stark vilja och mod att driva den förändring som området MT måste göra för att möta hälso- och sjukvårdens behov. Vidare har du erfarenhet av att strukturera och implementera nya tjänsteleveranser och ser det som en framgångsfaktor att ha helhetsperspektiv, samarbeta och verka för verksamhetens allra bästa med delaktiga och engagerade medarbetare. Därutöver är du en god förhandlare som kan göra sunda bedömningar och kan driva på och genomföra beslut. För att lyckas i rollen krävs att du är en stark värderingsbärare samt har förståelse för att utvecklingen av verksamheten/området måste ske inom givna ekonomiska ramar. Du är en stabil person med utmärkt kommunikationsförmåga och har en god kombination av humor och ett hjärta som slår för gott ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I din ansökan vill vi att du beskriver din kompetens, erfarenhet och personliga egenskaper samt vad du kan bidra med i rollen som biträdande verksamhetschef VO MT.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.
Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation. Vi är cirka 350 medarbetare i förvaltningen och finns vid samtliga sjukhusområden i Skåne med huvudsäte i Lund.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Tillbemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Enhetschef till område obstetrik i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 7
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 800 anställda och består av gynekologisk och obstetrisk verksamhet i både Lund och Malmö. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom både utveckling och utbildning. Vid verksamhetsområdet bedrivs också framgångsrik forskning även inom omvårdnadsperspektivet där vi har flera barnmorskor som är doktorander och en professor i ämnet sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa.

Inom område obstetrik ingår förlossningsavdelningar och BB-avdelningar på vardera ort, Familje-BB i Lund och BB-Hemma med hembesöksverksamhet i Malmö samt specialistmödravård och ultraljud på bägge orter. Vi är en av de tre största verksamheterna inom förlossningsvård i Sverige och det är av vikt att vi alltid ligger i framkant kring hur vi bedriver vår verksamhet.

Perinatalavdelning 44 och Familje-BB tar emot kvinnor från hela södra Sverige med komplikationer under sin graviditet från v. 22+0. Vi har ett nära samarbete med förlossningsavdelningen, neonatalavdelningen och neonatalavdelning intensivvård. På avdelningen har vi 24 vårdplatser, 8 platser för gravida och 16 platser för förlösta patienter med komplikationer. Vi har 16 enkelrum där partner kan sova över. Till vår verksamhet hör även Familje-BB där vi har 21 vårdplatser för patienter med normal förlossning i fullgången tid, där finns även våra återbesöksmottagningar.

Vi planerar nu för att under 2022 starta upp en ny enhet, BB-hemma, i Lund som kommer vara en mobil enhet och arbeta med kvinnor i tidig förlossning och eftervård.

ARBETSUPPGIFTER
Tycker du om att engagera, stötta och utveckla dina medarbetare och tillsammans driva er verksamhet framåt? Letar du efter en ny utmaning? Då kan det vara just dig vi söker! Vi välkomnar nu en enhetschef som vill vara med och utveckla vår perinatalavdelning samt Familje-BB i Lund. Vi är just nu i planeringsstadiet av BB-Hemma som vi hoppas ska komma igång under 2022 där du även kommer att vara enhetschef i ett parledarskap.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en föränderlig organisation. Hos oss arbetar du som enhetschef i ett gemensamt ledarskap, där ni är två chefer som tillsammans har det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Tillsammans arbetar ni för att ta vara på medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget. Ni har ett nära samarbete och tillsammans utvecklar ni enheten med fokus på en trygg och säker vård samt en god arbetsmiljö för medarbetarna. En viktig del av tjänsten innebär att identifiera behov, planera, genomföra och följa upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

Du rapporterar till områdeschefen för obstetrik och har ett nära samarbete med enhetsansvarig läkare och övriga enhetschefer inom vårt verksamhetsområde.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta i ett gemensamt ledarskap samt som vill arbeta med ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Vi värdesätter att du är en god lyssnare med ett ödmjukt förhållningssätt gentemot all den specialistkunskap som finns på enheten där du är mån om att ta vara på och vidareutveckla medarbetarna och deras kompetenser.

Som ledare visar du tillit och omtanke samt inbjuder till dialog och delaktighet genom att fortlöpande entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att utvecklas och ta ansvar. Du är en lyhörd lagspelare med förmåga att agera och anpassa dig efter uppkomna situationer. Ett prestigelöst agerande och problemlösningsfokus är därför en självklarhet i denna roll. I ditt ledarskap har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Då tjänsten innebär flera kontaktytor värdesätter vi att du är en god kommunikatör som verkar för att skapa och bibehålla goda relationer och välfungerande samarbeten såväl inom som utom enheten.

För att vara aktuell för tjänsten har du en högskole- eller universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift krävs. Vi se gärna att du har flerårig erfarenhet av chefs- och ledarskapsarbete och en vana att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Om du tidigare har arbetat inom hälso- och sjukvård samt har en ledarskapsutbildning ser vi detta som meriterande.

Vi är väldigt måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna just dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef psykologmottagningar barn- och föräldrahälsa Primärvården S

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 10
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamheten psykologmottagningar barn- och föräldrahälsa står inför en spännande och intressant utveckling mot ett helhetsperspektiv och möjligheten till en Skånegemensam verksamhet. Syftet är att ta tillvara på synergieffekter, medarbetarnas höga kompetens och utveckla gemensamma arbetssätt som kan identifiera och möta våra patienters behov.

I vår verksamhet idag har vi fem mottagningar placerade i Hässleholm, Kristianstad, Ystad, Malmö och Lund. Vi är cirka 35 medarbetare och arbetsgruppen består av psykologer, PTP-psykologer och medicinska sekreterare.

Psykologmottagningarna barn- och föräldrahälsa utgör tillsammans med barnavårdscentralerna (BVC) och barnmorskemottagningarna (BMM) en första linjens hälso- och sjukvård för blivande föräldrar och föräldrar till barn mellan 0-6 år. Uppdraget omfattar indikerade, riktade och universella insatser avsedda att förebygga och upptäcka psykisk ohälsa och initiera insatser för föräldrarna och barnen.

Primärprevention utgör 20-30 procent av arbetet och utförs genom handledning, konsultation och utbildning främst till personal inom BVC och BMM. Huvuddelen, 70-80 procent av psykologernas arbete är direkt patientorienterat. Arbetet utgörs av självständiga och kvalificerade föräldrastödjande insatser, bedömningar av barns utveckling, rådgivning, krisbearbetning och kortare psykoterapeutiskt arbete i syfte att initiera insatser och stöd i barnets uppväxtmiljö.

Uppdraget omfattar således såväl bredd som djup. Insatserna som omfattar såväl primärpreventiva som indikerade insatser och karakteriseras av hög tillgänglighet. Psykologmottagningarna Barn- och föräldrahälsa utgör en fri nyttighet för samtliga BVC och BMM i Skåne. Arbetet har sin utgångspunkt i ett salutogent förhållningssätt och tar till vara psykologisk kunskap avseende barns utveckling och innefattar såväl barn- som familjeperspektiv. Samverkan med kunskapsorganisationen för barn- och kvinnohälsa ingår också i uppdraget.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som verksamhetschef är ditt huvudsakliga uppdrag att utveckla verksamhetsområdet utifrån uppdraget, mål och ekonomiska ramar som ges. Inom dessa ramar har du som chef frihet och ansvar att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna. I denna tjänst är utveckling viktigt och vi behöver därför dig som har erfarenhet och som har drivet och viljan för att klara det.

Chefsrollen är en kombination av både strategiskt och operativt ledarskap där du har yttersta ansvar för budget, verksamhet, medarbetare och patienter. I ditt ledarskap krävs ett nära samarbete med de två enhetscheferna där ni förväntas ta initiativ till att leda förändringar för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten. Att samverkan och stå i nära dialog med BMM, BVC och andra samarbetspartners är en viktig del av uppdraget. Likaså att utveckla och värna det specifika och unika i detta uppdrag, arbeta med ramar, avgränsningar och samverkan med andra barnorienterade verksamheter såsom barn- och ungdomspsykiatri, barnhabilitering, barnsjukvård, logopeder, kommunala verksamheter med fokus på barn med flera.

För oss är det viktigt att du arbetar verksamhetsnära med att leda, stödja, utveckla och inspirera samt att skapa förutsättningar för att alla medarbetare kontinuerligt ska kunna och vilja bidra med idéer, som för oss framåt och gör oss bättre. Vi värnar om vår arbetsmiljö för vi vet att en god och trivsam arbetsmiljö för våra medarbetare ger en trygg och patientsäker vård och omvårdnad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en trygg ledare, gärna med flerårig ledar- och chefserfarenhet inkluderat fullt ansvar för medarbetare, ekonomi och verksamhet. Vi ser gärna dig som har tidigare erfarenhet från kliniskt arbete inom primärvård och kunskaper om barns utvecklingspsykologi.

För tjänsten krävs högskole- eller universitetsutbildning inom sjukvårdsrelaterat yrke alternativt annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Chefserfarenhet från privat eller offentligt driven verksamhet inom hälso- och sjukvård och ledarskapsutbildning ses som meriterande. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift krävs för tjänsten.

För att lyckas i tjänsten krävs en förmåga att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du har ett engagemang för att vidareutveckla dina medarbetares styrkor och entusiasmerar och motiverar andra genom din nyfikenhet och ditt positiva förhållningssätt. Vi värdesätter även din förmåga att skapa långsiktiga och goda relationer genom din lyhördhet, tydlighet och raka kommunikation. Du känner dig trygg i din ledarroll och för på ett engagerat sätt verksamheten framåt med fokus på kontinuerlig förbättring och utveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi arbetar med löpande urval. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till demensboendet Brunnsgatan 15 A i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 10
Nu söker vi på Brunnsgatan 15 A i Lund en Verksamhetschef på heltid. Vi erbjuder ledarskapsutbildning och flera förmåner.

Inom Vardaga är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Här några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:

Ledarprogram via vår egen utbildningsorganisation Lära
Förmånsportal med rabatter och förmåner
Coachande och stöttande chefer nära dig
Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder
Kollektivavtal

Om rollen
I rollen som verksamhetschef så leder och utvecklar du verksamhetens kvalitet på ett pedagogiskt och affärsmässigt sätt. För oss är det viktigt att du vill vara aktiv och närvarande i verksamheten. Detta för att du ska kunna följa upp att företagets värderingar, aktuella avtal och att gällande lagstiftning efterlevs.

Det är också i verksamheten som du vårdar och utvecklar relationerna med medarbetare, boende och närstående. Du har även goda relationer med relevanta myndigheter. Du rapporterar till regionchef och ingår i hens ledningsgrupp samt har budget och resultatansvar för verksamheten.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor. Det är självklart att du som Verksamhetschef lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Om Brunnsgatan 15 A

Brunnsgatan 15 A är ett demensboende som ligger centralt i Lund. Det finns 36 platser med 4 avdelningar.

På Brunnsgatan 15 A har all personal genomgått Silvia utbildning. Brunsgatan 15 A har en väl utvecklad demensvård, och är en enhet som ständigt vill utvecklas. Enheten har genom åren vunnit fina priser för sitt goda arbete bland annat Vardagas kvalitetspris 2017, Vårdförbundets pris 2017 och Ribbingska minnesfonden.

Enheten arbetar aktivt med kvalitetsregistren: Senior Alert, PBSD och Palliativa registret. Team/ reflektionsmöte fungerar väl och är en viktig del i demensvården. Brunnsgatan 15 A arbetar aktivt med teamarbete där du som chef ska vara intresserad, delaktig och till hands till boende och personal.

Behovsbaserat önskeschema: Vi tillämpar behovsbaserat önskeschema. Det innebär att du som medarbetare har möjlighet att påverka din egen arbetstid, utifrån behov och önskemål. Vi lägger schema för 10 veckor i taget.

Gruppchefer: Du har en chef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en karriärmöjlighet för dig som undersköterska.

Djur i omsorgen: Här arbetar vi med djur i vården och vi har regelbundna besök av terapidjur.

VR-teknik: Vi har infört VR-teknik på boendet, som gör det möjligt för de som bor här att uppleva olika resor, äventyr eller spel via VR-glasögon. Läs mer om Vardagas VR-satsning här: Jorden runt på 40 minuter (https://www.vardaga.se/jorden-runt-pa-40-minuter/).

Din erfarenhet och kunskap
Vi önskar att du:

- är coachande och vill att dina medarbetare växer, utvecklas och tar ansvar.
- tycker om att ge och ta emot feedback samt bryta ned och arbeta mot uppsatta mål.
- är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.
- är prestigelös, självständig och samarbetsvillig
- är affärsmässig genom att vilja och ha förmåga att styra och följa upp verksamheten utifrån kvalitetsmål och ekonomiska ramar.


Du har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex vis socionom, sjuksköterska, social omsorg) och erfarenhet av äldreomsorg. Du har även några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord gällande ledarskap.

Alla Verksamhetschefer genomgår vårt ledarprogram där du får möjlighet att utvecklas inom ledarskap via vår utbildningsorganisation Lära. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: 1 mars 2022 eller enl ök
Sista ansökningsdag: 2021-11-30, rekrytering sker löpande
Har du frågor? Kontakta gärna: ida.ek@vardaga.se. Observera att det inte går att ansöka via E-post.
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här (https://vardaga.teamtailor.com/).

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se (http://www.vardaga.se)

Ansök nu

Verksamhetschef till ungdomsmottagningarna i Skåne

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 4
Gör skillnad. Varje dag.

Inom Primärvården Skåne finns 13 ungdomsmottagningar som är organiserade i fem områden med varsin enhetschef under en gemensam verksamhetschef. Mottagningarna är väl fungerade och trivsamma arbetsplatser med engagerade medarbetare. Personalen består för närvarande av barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer, läkare och en chefssekreterare. Vi arbetar med ungdomar i åldern 12 år tills den dagen ungdomen fyller 23 år. Vårt uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom sexuell hälsa, oönskade graviditeter, sexuellt överförbara sjukdomar samt fysisk och psykisk ohälsa. Ungdomsmottagningarna i Skåne har också en stor digital verksamhet som heter UM Skåne Online med cirka 4000 besök i månaden. Denna verksamhet är under stor utveckling och tillväxt och behöver därför konstruktivt arbete i hur vi utvecklar och förbättrar tjänsten.

Vi söker nu en verksamhetschef till ungdomsmottagningarna i Skåne med placering i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du tillsammans med oss utveckla Ungdomsmottagningarna i Skåne?

Vi söker en verksamhetschef som har drivkraft och förmåga att leda verksamheten utifrån nya och förändrade krav från våra ungdomar. I ditt uppdrag som verksamhetschef hos oss ingår att leda och utveckla verksamheten i enlighet med förvaltningens målbild och att skapa en delaktighet i målarbetet.

Som verksamhetschef är du direkt underställd Primärvårdschefen för Östra Skåne och ingår i primärvårdsområdets ledningsgrupp, vilket innebär att du har en aktiv roll i utvecklingen av områdets verksamheter och resultat. Som verksamhetschef har du fullt ansvar för ekonomi, verksamhet och medarbetare. Du leder också din egen ledningsgrupp bestående av fem enhetschefer, HR-specialist och ekonom. Eftersom Ungdomsmottagningarna finns i hela Skåne ingår resor i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, alternativt dig som har annan utbildning och/eller bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Därtill är du en stabil ledare, med chefserfarenhet från hälso- och sjukvården samt har erfarenhet av och förståelse för kliniskt arbete och de olika professionerna inom området. Eftersom resor förekommer är ett giltigt B-körkort ett krav.

Vi söker dig som är van vid att leda, coacha, stödja och utveckla chefer för att nå sin fulla potential. För att lyckas i ditt uppdrag krävs en god samverkan både inom den egna organisationen och med externa aktörer.

Som person tror vi att du är strategiskt tänkande med god helhetssyn och analytisk förmåga. Du är lyhörd, skapar delaktighet genom dialog, har förmåga att entusiasmera och att leda grupper mot gemensamma mål. Du drivs av förändringsarbete, har en förmåga att tänka nytt och en drivkraft att genomföra ständiga förbättringar. Det är av vikt att du har en god kommunikativ förmåga och ett tydligt ledarskap. Som chef är du ett föredöme och arbetar aktivt med att leva våra värderingar; välkomnande, drivande samt omtanke och respekt.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kundansvarig personlig assistans

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 26
Monument Assistans är ett assistansbolag för personer med funktionsvariationer som letar efter skräddarsydda lösningar och ett personligt bemötande. Vi utgår från kundens behov och önskemål. Därför har vi inga färdiga modeller för hur assistansen ska se ut. Det kommer vi fram till tillsammans med våra kunder. Vi vill att personlig assistans ska vara enkel och okomplicerad.
Våra medarbetare är nyckeln till att vi ska kunna utföra den bästa personliga assistansen. Monument Assistans värdesätter därför din erfarenhet och kompetens och uppskattar dina synpunkter för att fortsätta att utveckla verksamheten.
 
För oss är det centralt att du som medarbetare både känner stolthet och glädje över att arbeta hos oss. Du ges därför möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Vi uppskattar nyfikna och engagerade medarbetare. 
 
Goda lönevillkor och ett nära ledarskap är två viktiga faktorer för att våra medarbetare ska trivas. Vi har också en generös friskvårdsersättning och andra förmåner. Monument Assistans strävar efter en arbetsmiljö där det är högt i tak och där du även har goda möjligheter att påverka din egen arbetssituation. Hos oss får du möjligheten att växa!
 
Läs gärna mer om oss och om företaget på: www.monumentassistans.se

Om tjänsten:
 
Monument Assistans bedriver personlig assistans för personer i behov av stöd. Vi letar nu efter en person som med stort hjärta, servicetänk och driv vill vara med och föra vår verksamhet framåt i en arbetsledande roll.

Du arbetar i en dynamisk roll där dina arbetsuppgifter varierar från dag till dag med fokus på att dina kunder och din personal är nöjda. Detta innebär bland annat:
 
Kundansvar
Personalansvar
Budgetansvar
Administration och rapportering
 
Du kommer att ha stort stöd från vårt huvudkontor i Lund men förväntas kunna agera och fatta många beslut på egen hand. Vi kommer ge dig intern utbildning och din placering är i Lund.
 
Du har stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation vilket ger dig stora möjligheter för personlig utveckling som anställd på Monument Assistans. 
 
Det förekommer resor, ibland med övernattning, i tjänsten.
 
Om dig:
 
Tjänsten som kundansvarig på Monument Assistans ställer höga krav på dig som person och ger dig samtidigt stora möjligheter till utveckling och frihet. Du tar initiativ och kan fatta beslut på egen hand. Du är öppen och nyfiken och tycker det är roligt att få marknadsföra den verksamhet du jobbar i.
 
Du är van vid ett högt tempo och skräms inte av chefsrollen och att ha ett stort ansvar. Vi vill att du har kunskap och erfarenhet inom personlig assistans. Du är väl förtrogen med såväl lagstiftning (LSS) som operativ verksamhet. Du är strukturerad och noggrann i din administration av dina uppdrag. Du talar och skriver flytande svenska.
 
Vi skräddarsyr alla våra uppdrag för våra kunder. Tillgänglighet, personligt bemötande och lyhördhet är viktiga begrepp i verksamheten. Vi värdesätter personliga egenskaper som lojalitet, ärlighet och ödmjukhet. Du har nära till skratt.
 
Ange i din ansökan vilka egenskaper och erfarenheter som du tar med dig in i företaget och hur de egenskaperna kan få oss som företag att växa och bli ännu bättre. Har du redan idag ett fungerade nätverk så får du gärna berätta i din ansökan hur det ser ut. 
 
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
 
Ansökan görs endast externt via länken nedan. Vi tillämpar löpande rekrytering så tycker du att det låter spännande så sök tjänsten redan idag.
 
 
Läs gärna mer om oss och om företaget på: www.monumentassistans.se
 
Monument Assistans är ett assistansbolag för personer med funktionsvariationer som letar efter skräddarsydda lösningar och ett personligt bemötande. Vi utgår från kundens behov och önskemål. Därför har vi inga färdiga modeller för hur assistansen ska se ut. Det kommer vi fram till tillsammans med våra kunder. Vi vill att personlig assistans ska vara enkel och okomplicerad.
Våra medarbetare är nyckeln till att vi ska kunna utföra den bästa personliga assistansen. Monument Assistans värdesätter därför din erfarenhet och kompetens och uppskattar dina synpunkter för att fortsätta att utveckla verksamheten.
 
För oss är det centralt att du som medarbetare både känner stolthet och glädje över att arbeta hos oss. Du ges därför möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Vi uppskattar nyfikna och engagerade medarbetare. 
 
Goda lönevillkor och ett nära ledarskap är två viktiga faktorer för att våra medarbetare ska trivas. Vi har också en generös friskvårdsersättning och andra förmåner. Monument Assistans strävar efter en arbetsmiljö där det är högt i tak och där du även har goda möjligheter att påverka din egen arbetssituation. Hos oss får du möjligheten att växa!
 
Läs gärna mer om oss och om företaget på: www.monumentassistans.se
 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Allmäntandvårdschef till Folktandvården Skåne

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 27
Vill du tillsammans med oss bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling där vi som ledande inom oral hälsa och odontologi stärker folkhälsan och är det självklara valet för skåningen hela livet?

På Folktandvården Skåne älskar vi att sprida leenden. Med nästan 1 500 medarbetare på 69 kliniker runt om i Skåne är vi ett av Sveriges tio största hälsoföretag.

Vi jobbar varje dag för att alla skåningar ska hålla sig friska i munnen och vara stolta över sina leenden. Som Skånes största tandvårdsaktör har vi stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy säkerställer vi att alla medarbetare utvecklas under hela sin karriär. Nyskapande, öppna och tillsammans är kärnvärden som genomsyrar vår vardag.

Nu söker vi vår nya allmäntandvårdschef.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill leda hela allmäntandvården inom Folktandvården Skåne. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för ledning, samordning, uppföljning och utveckling av allmäntandvården. Som allmäntandvårdschef har du både ett operativt och strategiskt verksamhetsansvar och är en nyckelperson i Folktandvården Skånes odontologiska utveckling i sin helhet.

Ett nära samarbete och samverkan med övriga delar av kärnverksamheten såsom specialisttandvård och hälsofrämjande utveckling är en förutsättning för att nå vår vision: Noll hål. En miljon leenden.

Du kommer att ingå i folktandvårdsledningen och rapportera direkt till vd. Placering är vid vårt huvudkontor i Lund.

Allmäntandvården består av en operativ tandvårdsverksamhet med 41 klinikchefer och cirka 1 200 medarbetare fördelat på 61 kliniker runt om i Skåne.


KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad tandläkare med minst fem års erfarenhet av att leda andra chefer. Du har arbetat i liknande position tidigare och har erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Du har erfarenhet av ledning och styrning av verksamheter med hög komplexitet. Du är van att driva förändringsprocesser och du är en erfaren och trygg kulturbärare.

Det är meriterande om du har erfarenhet av implementering av hälsofrämjande tandvård och att du har drivit patientorienterade utvecklingsprojekt. Om du har deltagit i forskningsprojekt och/eller genomgått högre chefsutbildning är det en fördel.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi söker därför dig som har förmåga att utöva ett närvarande och lyhört ledarskap där du stödjer, utvecklar och engagerar dina medarbetare och skapar delaktighet. I ditt ledarskap tydliggör du övergripande mål, uppdrag, uppgifter och prioriteringar för verksamheten och är tydlig i din kommunikation.

Du skapar goda relationer och bidrar till gott samarbete både internt och externt. Du har förmågan att se till helheten och snabbt sätta dig in i nya frågor. Vi ser även att du är resultat- och utvecklingsorienterad och tar ansvar för planering och uppföljning. Vidare är du strukturerad och analytisk med en förståelse för komplexa frågor och sammanhang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du vara med och jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Novare Public. För frågor gällande rekryteringsprocessen och rollen är du välkommen att kontakta Mitra Frost på Novare Public. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare:
Lars Hagerström, Tjänstetandläkarna, 0721-99 82 14
Karin Persson, Vision, 0725-70 70 35
Valentina Zuta, SRAT, 0724-66 51 69
Ulrika Lundberg, Ledarna, 0768-87 06 02

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök och omsätter ca 1,2 miljarder kr varje år. Folktandvården Skåne är ett bolag, helägt av Region Skåne och finns på 44 orter runt om i Skåne med kliniker för både allmäntandvård och specialisttandvård. Våra dörrar står öppna för alla skåningar oavsett behov. Hälften av skåningarna väljer oss och vi behandlar omkring 80 % av alla skånska barn och ungdomar.

Ansök nu

Chef för Hälsofrämjande utveckling, Folktandvården Skåne

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 27
Vill du tillsammans med oss bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling där vi som ledande inom oral hälsa och odontologi stärker folkhälsan och är det självklara valet för skåningen hela livet?

På Folktandvården Skåne älskar vi att sprida leenden. Med nästan 1 500 medarbetare på 69 kliniker runt om i Skåne är vi ett av Sveriges tio största hälsoföretag.

Vi jobbar varje dag för att alla skåningar ska hålla sig friska i munnen och vara stolta över sina leenden. Som Skånes största tandvårdsaktör har vi stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy säkerställer vi att alla medarbetare utvecklas under hela sin karriär. Nyskapande, öppna och tillsammans är kärnvärden som genomsyrar vår vardag.

Nu söker vi dig som vill kliva in i en, för Folktandvården Skåne, helt ny chefsroll: chef för hälsofrämjande utveckling.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill leda och utveckla vårt nya verksamhetsområde inom Folktandvården Skåne med fokus på hälsofrämjande utveckling. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för ledning, samordning, uppföljning och utveckling av Folktandvården Skånes hälsofrämjande arbete. I linje med vår målbild driver och utvecklar du även ett systematiskt och proaktivt arbete inom patientsäkerhet, vårdutveckling, hållbarhet och Folktandvården Skåne Academy som är vårt kompetensutvecklingsprogram.

Som chef för hälsofrämjande utveckling har du ett strategiskt och operativt verksamhetsansvar och är en nyckelperson i Folktandvården Skånes utveckling inom oral hälsa i sin helhet. Ett nära samarbete och samverkan med övriga delar av kärnverksamheten såsom allmäntandvård samt specialisttandvård och forskning är en förutsättning för att nå vår vision: Noll hål. En miljon leenden.

Du kommer att ingå i folktandvårdsledningen och rapportera direkt till vd. Placering är vid vårt huvudkontor i Lund.


KVALIFIKATIONER
Du har odontologisk legitimation och minst fem års chefserfarenhet inom tandvård. Du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete och ledning och styrning av verksamheter med hög komplexitet. Det är meriterande om du har vana av att driva förändringsprocesser och patientorienterade utvecklingsprojekt, samt har erfarenhet av implementering av hälsofrämjande tandvård. Meriterande är även en högre chefsutbildning och/eller deltagande i forskningsprojekt.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi söker därför dig som har förmåga att utöva ett närvarande och lyhört ledarskap där du stödjer, utvecklar och engagerar dina medarbetare och skapar delaktighet. I ditt ledarskap tydliggör du övergripande mål, uppdrag, uppgifter och prioriteringar för verksamheten och är tydlig i din kommunikation.

Du skapar goda relationer och bidrar till gott samarbete både internt och externt. Du har förmåga att se till helheten och snabbt sätta dig in i nya frågor. Vi ser även att du är resultat- och utvecklingsorienterad och tar ansvar för planering och uppföljning. Vidare är du strukturerad och analytisk med en förståelse för komplexa frågor och sammanhang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du vara med och jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!


ÖVRIGT
Fackliga företrädare:
Lars Hagerström, Tjänstetandläkarna, 0721-99 82 14
Karin Persson, Vision, 0725-70 70 35
Valentina Zuta, SRAT, 0724-66 51 69
Ulrika Lundberg, Ledarna, 0768-87 06 02

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök och omsätter ca 1,2 miljarder kr varje år. Folktandvården Skåne är ett bolag, helägt av Region Skåne och finns på 44 orter runt om i Skåne med kliniker för både allmäntandvård och specialisttandvård. Våra dörrar står öppna för alla skåningar oavsett behov. Hälften av skåningarna väljer oss och vi behandlar omkring 80 % av alla skånska barn och ungdomar.

Ansök nu

Verksamhetschef Ortopedi, SUS Lund/Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 22
Verksamhetsområde (VO) ortopedi har cirka 550 anställda och är en av Sveriges största ortopedverksamheter. Vi är en del av Skånes universitetssjukhus, vilket innebär ett nära samarbete med Lunds och Malmö Universitet. VO ortopedi innefattar akut ortopedi både i Malmö och Lund samt högspecialiserad elektiv ortopedisk verksamhet i Lund (barn, tumör, ledplastik, reuma) och Malmö (rygg, axel, fot, idrott) samt elektiv och subakut verksamhet i Trelleborg, Ystad och Ängelholm.

VO ortopedi har sammanlagt fyra vårdavdelningar, en ankomstavdelning och två stora mottagningsenheter med en betydande rehabiliteringsverksamhet. VO ortopedi bedriver en mycket omfattande verksamhet som har 85000 besök inom öppenvården, 6700 vårdtillfällen fördelade på cirka 100 vårdplatser i slutenvården samt utför 9000 operationer på sex olika operationsavdelningar. Vi har kompetens inom alla ortopediska subspecialiteter.

Vidare har vårt VO ett betydande internationellt anseende, vilket medlemskapet i organisationen ISOC (International Society of Orthopaedic Centers) styrker. ISOC är en sammanslutning av de 22 högst ansedda ortopedenheterna i världen, där VO ortopedi ingår som enda enheten i Skandinavien. Den mycket framgångsrika forskning som bedrivs inom VO skapar en utvecklande miljö där forskningsresultat kan omsättas i förbättrad vård. Vi har också ett omfattande och stimulerande undervisningsuppdrag för alla kategorier av vårdpersonal.Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets alla delar, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt entusiasmerar chefer och medarbetare till fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.Kvalifikationer

Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av och delar våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Som person är du lyhörd, ödmjuk och prestigelös med förmåga att skapa engagemang.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Har du erfarenhet inom ortopedi eller annan liknande hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande. Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som starkt meriterande. Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Region Skåne med Jefferson Wells. Tjänsten söker du via ansökningslänken. För mer information, kontakta rekryteringskonsult Amanda Tannerfalk på 072 - 546 50 39, alternativt till amanda.tannerfalk@jeffersonwells.se. Du hittar kontaktuppgifter till förvaltningschef nedan och till fackliga företrädare HÄR.

Notera att vi applicerar löpande urval. Skicka in din ansökan snarast, dock senast den 19 oktober.

Kontaktperson
Björn Ekmehag, förvaltningschef 0725-97 59 93

Välkommen!

Ansök nu

Verksamhetschef till Vårdcentralen Måsen i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 20
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Måsen är en välfungerande och patientfokuserad hälsovalsenhet med drygt 12 000 listade patienter, belägen i västra Lund. Vi har ett komplett utbud bestående av läkarmottagning, distriktssköterskemottagning och specialistmottagningar inom astma/KOL, rökavvänjning, diabetes, äldrevård samt en barnavårdscentral (BVC). Vi bedriver även fysioterapeutisk och arbetsterapeutisk verksamhet samt psykolog- och kuratorsverksamhet.

Hos oss arbetar drygt 50 medarbetare inom olika professioner, så som specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare, AT-läkare, distriktssköterskor, barnsjuksköterskor, allmänsjuksköterskor, undersköterskor, kurator, psykologer, fysioterapeuter, arbetsterapeut, dietist, receptionister och medicinska sekreterare. Hos oss har vi en bred kompetens och vi strävar kontinuerligt efter utveckling av verksamheten.

Vår medarbetargrupp kännetecknas av stabilitet, kvalitetsmedvetandet och samarbete. Vi trivs tillsammans, något som avspeglar sig i vårt goda samarbetsklimat med ett stort inslag av teamarbete där alla personalkategorier är lika viktiga.

Du som blivande chef möter en verksamhet där medarbetarna trivs, är delaktiga och stolta över sin arbetsplats. Vi ser fram emot att välkomna dig som både vår chef och som en i vårt gäng.
Läs mer om oss här: https://bit.ly/2Xqfqp6

ARBETSUPPGIFTER
Vi ser nu fram emot att välkomna dig som vill anta utmaningen att driva och utveckla framtidens primärvård tillsammans med engagerade medarbetare på Vårdcentralen Måsen!

I din roll som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de villkor som ges inom Hälsovalet och med utgångspunkt i Region Skånes värdegrund. Du tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap och arbetar med och för medarbetarkraften hos verksamhetens medarbetare. Vidare tar du ansvar för och har frihet att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna. Som verksamhetschef har du fullt ledningsansvar för vårdcentralens verksamhet, personal samt ekonomi och därigenom ett strategiskt ansvar för att verksamhetens resultatmål uppnås. I rollen kombineras strategiskt, taktiskt och operativt ledarskap, där du har en nyckelfunktion att skapa förutsättningar för utveckling av såväl medicinsk kvalitet som vårdprocesser både inom den egna verksamheten och i samarbete med andra vårdaktörer. Du välkomnar den moderna primärvårdens uppgift att möta befolkningens behov och uppfylla densamma med första linjens sjukvård.

Primärvården står inför spännande utmaningar och förändringar, där dess utökade roll inom svensk sjukvård är i fokus. Sedan årsskiftet är primärvården inom Region Skåne samlad i en gemensam förvaltning. Som verksamhetschef är du direktrapporterande till chefen för primärvården i mellersta Skåne samt sitter i ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer inom primärvårdsområdet. Där bidrar du till ett helhetsperspektiv. Du ansvarar också för den lokala ledningen på vårdcentralen och i det fall som du inte själv är specialistläkare i allmänmedicin utser du en medicinsk rådgivare som ingår i din lokala ledningsgrupp på vårdcentralen. I verksamheten finns chefsstöd samt tillgång till HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare och kommunikatör i primärvårdens stab.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole-/universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, alternativt dig som har annan utbildning och/eller bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare är du en stabil ledare, gärna med ledar- och chefserfarenhet från hälso- och sjukvården, som har erfarenhet av och förståelse för kliniskt arbete och de olika professionerna inom primärvård. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom primärvården och kunskap om Hälsovalet. Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Marie Olsson, som är din närmsta chef, berättar om vad hon tror är betydelsefullt för att framgångsrikt axla rollen som verksamhetschef:
- För att bli framgångsrik i detta uppdrag behöver du vara trygg i din roll som chef och ha ett strategiskt tänk, helhetsperspektiv och organisera verksamheten på ett resurseffektivt sätt. Du behöver ha ett engagemang för att driva och utveckla verksamheten utifrån befolkningens behov och medarbetarnas kompetens, med fokus på att möta framtidens primärvård. Att vara en god kommunikatör som kan förena, entusiasmera och leda mot gemensamma mål är av vikt. Du behöver ha ett trovärdigt, tydligt och jordnära ledarskap, kunna ta och stå för beslut, samtidigt som du leder genom tillit, närvaro, är lyhörd och skapar delaktighet. Som chef är du närvarande, samt innehar en vilja, en tanke och en vision att tillsammans med alla professioner i verksamheten driva vårdcentralen framåt!

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kundansvarig personlig assistans

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 21
Monument Assistans är ett assistansbolag för personer med funktionsvariationer som letar efter skräddarsydda lösningar och ett personligt bemötande. Vi utgår från kundens behov och önskemål. Därför har vi inga färdiga modeller för hur assistansen ska se ut. Det kommer vi fram till tillsammans med våra kunder. Vi vill att personlig assistans ska vara enkel och okomplicerad.
Våra medarbetare är nyckeln till att vi ska kunna utföra den bästa personliga assistansen. Monument Assistans värdesätter därför din erfarenhet och kompetens och uppskattar dina synpunkter för att fortsätta att utveckla verksamheten.
 
För oss är det centralt att du som medarbetare både känner stolthet och glädje över att arbeta hos oss. Du ges därför möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Vi uppskattar nyfikna och engagerade medarbetare. 
 
Goda lönevillkor och ett nära ledarskap är två viktiga faktorer för att våra medarbetare ska trivas. Vi har också en generös friskvårdsersättning och andra förmåner. Monument Assistans strävar efter en arbetsmiljö där det är högt i tak och där du även har goda möjligheter att påverka din egen arbetssituation. Hos oss får du möjligheten att växa!
 
Läs gärna mer om oss och om företaget på: www.monumentassistans.se

Om tjänsten:
 
Vi letar efter en person med stort servicetänk och driv som är beredd och vill ta ett stort ansvar med att hjälpa till att driva vår verksamhet inom personlig assistans i en arbetsledande roll framåt. Under provanställningen är tjänstgöringsgraden 75%. Därefter övergår tjänsten i en 100% tillsvidareanställning.

Du arbetar i en dynamisk roll där dina arbetsuppgifter varierar från dag till dag med fokus på att dina kunder och din personal är nöjda. Detta innebär bland annat:
Kundansvar
Personalansvar
Budgetansvar
Administration och rapportering
 
Du kommer att ha stort stöd från vårt huvudkontor i Lund men förväntas kunna agera och fatta många beslut på egen hand. Vi kommer ge dig intern utbildning och din placering är i Lund.
 
Du har stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation vilket ger dig stora möjligheter för personlig utveckling som anställd på Monument Assistans. 
 
Det förekommer resor, ibland med övernattning, i tjänsten.
 
Om dig:
 
Tjänsten som kundansvarig på Monument Assistans ställer höga krav på dig som person och ger dig samtidigt stora möjligheter till utveckling och frihet. Du tar initiativ och kan fatta beslut på egen hand. Du är öppen och nyfiken och tycker det är roligt att få marknadsföra den verksamhet du jobbar i.
 
Du är van vid ett högt tempo och skräms inte av chefsrollen och att ha ett stort ansvar. Vi vill att du har kunskap och erfarenhet inom personlig assistans. Du är väl förtrogen med såväl lagstiftning (LSS) som operativ verksamhet. Du är strukturerad och noggrann i din administration av dina uppdrag. Du talar och skriver flytande svenska.
 
Vi skräddarsyr alla våra uppdrag för våra kunder. Tillgänglighet, personligt bemötande och lyhördhet är viktiga begrepp i verksamheten. Vi värdesätter personliga egenskaper som lojalitet, ärlighet och ödmjukhet. Du har nära till skratt.
 
Ange i din ansökan vilka egenskaper och erfarenheter som du tar med dig in i företaget och hur de egenskaperna kan få oss som företag att växa och bli ännu bättre. Har du redan idag ett fungerade nätverk så får du gärna berätta i din ansökan hur det ser ut. 
 
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Efter 6 månader övergår, om så önskas, tjänsten i en 100% tillsvidareanställning.
 
Ansökan görs endast externt via länken nedan. Vi tillämpar löpande rekrytering.
 
 
Läs gärna mer om oss och om företaget på: www.monumentassistans.se
 
Monument Assistans är ett assistansbolag för personer med funktionsvariationer som letar efter skräddarsydda lösningar och ett personligt bemötande. Vi utgår från kundens behov och önskemål. Därför har vi inga färdiga modeller för hur assistansen ska se ut. Det kommer vi fram till tillsammans med våra kunder. Vi vill att personlig assistans ska vara enkel och okomplicerad.
Våra medarbetare är nyckeln till att vi ska kunna utföra den bästa personliga assistansen. Monument Assistans värdesätter därför din erfarenhet och kompetens och uppskattar dina synpunkter för att fortsätta att utveckla verksamheten.
 
För oss är det centralt att du som medarbetare både känner stolthet och glädje över att arbeta hos oss. Du ges därför möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Vi uppskattar nyfikna och engagerade medarbetare. 
 
Goda lönevillkor och ett nära ledarskap är två viktiga faktorer för att våra medarbetare ska trivas. Vi har också en generös friskvårdsersättning och andra förmåner. Monument Assistans strävar efter en arbetsmiljö där det är högt i tak och där du även har goda möjligheter att påverka din egen arbetssituation. Hos oss får du möjligheten att växa!
 
Läs gärna mer om oss och om företaget på: www.monumentassistans.se
 Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Kundansvarig inom personlig assistans

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 8
Monument Assistans är ett assistansbolag för personer med funktionsvariationer som letar efter skräddarsydda lösningar och ett personligt bemötande. Vi utgår från kundens behov och önskemål. Därför har vi inga färdiga modeller för hur assistansen ska se ut. Det kommer vi fram till tillsammans med våra kunder. Vi vill att personlig assistans ska vara enkel och okomplicerad.
Våra medarbetare är nyckeln till att vi ska kunna utföra den bästa assistansen för våra kunder. Monument Assistans värdesätter därför din erfarenhet och kompetens och uppskattar dina synpunkter för att fortsätta att utveckla verksamheten.

För oss är det centralt att du som medarbetare både känner stolthet och glädje över att arbeta hos oss. Du ges därför möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Vi uppskattar nyfikna och engagerade medarbetare.

Goda lönevillkor och ett nära ledarskap är två viktiga faktorer för att våra medarbetare ska trivas. Vi har också en generös friskvårdsersättning och andra förmåner. Monument Assistans strävar efter en arbetsmiljö där det är högt i tak och där du även har goda möjligheter att påverka din egen arbetssituation. Hos oss får du möjligheten att växa!

Läs gärna mer om oss och om företaget på: www.monumentassistans.se

Om tjänsten:
 
Vi letar efter en person med stort servicetänk och driv som är beredd och vill ta ett stort ansvar med att hjälpa till att driva vår verksamhet inom personlig assistans framåt. Vi räknar med att expandera vilket ger dig goda möjligheter att få ett utökat ansvarsområde allteftersom. 
Du arbetar i en arbetsledande roll där dina arbetsuppgifter varierar från dag till dag med fokus på att dina kunder och din personal är nöjda.
 
Du kommer att ha stort stöd från vårt huvudkontor i Lund men förväntas kunna agera och fatta många beslut på egen hand. Din placering är i Lund eller i Malmö.
 
Du har stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation vilket ger dig stora möjligheter för personlig utveckling hos oss på Monument Assistans. 
 
Det förekommer resor, ibland med övernattning, i tjänsten.
 
Om dig:
 
Tjänsten som kundansvarig på Monument Assistans ställer höga krav på dig som person och ger dig samtidigt stora möjligheter till utveckling och frihet. Du tar initiativ och kan fatta beslut på egen hand. Du är öppen och nyfiken och tycker det är roligt att få marknadsföra den verksamhet du jobbar i.
 
Du är van vid ett högt tempo och skräms inte av chefsrollen och att ha ett stort ansvar. Vi vill att du har aktuell erfarenhet av personlig assistans i en arbetsledande roll. Du är väl förtrogen med såväl lagstiftning som operativ verksamhet. Du är strukturerad och noggrann i din administration av dina uppdrag.
 
Vi skräddarsyr alla våra uppdrag för våra kunder. Tillgänglighet, personligt bemötande och lyhördhet är viktiga begrepp i verksamheten. Vi värdesätter personliga egenskaper som lojalitet, ärlighet och ödmjukhet. Du har nära till skratt.
 
Ange i din ansökan vilka egenskaper och erfarenheter som du tar med dig in i företaget och hur de egenskaperna kan få oss som företag att växa och bli ännu bättre. Du har redan idag ett fungerande nätverk. Berätta i din ansökan hur det ser ut.
 
 
Dina arbetsuppgifter:
 
Kundansvar
Personalansvar
Budgetansvar
Administration och rapportering
 
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
 
Ansökan görs endast externt via länken nedan. Vi tillämpar löpande rekrytering.
 
 
Läs gärna mer om oss och om företaget på: www.monumentassistans.se
 

 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef till laboratoriemedicin bas i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 8
Gör skillnad. Varje dag.

Medicinsk service ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Våra tjänster omfattar alltifrån laboratoriemedicin och medicinsk teknik till uppdrag inom prehospital sjukvård och forskning. Vi är cirka 2100 medarbetare i förvaltningen.

Laboratoriemedicin bas är ett specialitetsoberoende och växande verksamhetsområde i förvaltningen. Vi förser vården med diagnostik till stöd för vård och behandling och bedriver en bred och högteknologisk verksamhet inom specialiteterna klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin samt provtagning och funktionsundersökningar. Verksamheten kommer under de närmsta åren expandera ytterligare för att anpassa diagnostikutbudet för den framtida vården.

För att upprätthålla kvalitet och kompetens samverkar vi kontinuerligt med övriga verksamhetsområden inom förvaltningen och har nära samarbete med både chefer, processledare och läkare inom dessa specialiteter. Tillsammans arbetar vi aktivt med att utveckla och förbättra metoder, flöden och processer för att skapa konkurrenskraft anpassad till sjukvårdens framtida behov.

Verksamhetens uppdrag omfattar, förutom diagnostik, även konsultverksamhet för sjukvården, utbildning av bland annat läkare och biomedicinska analytiker, samt samarbete med universitet kring aktuella forsknings- och utvecklingsprojekt. I vår verksamhet ingår även område bild- och laboratorieteknik som ansvarar för den medicintekniska säkerheten.

Verksamheten bedrivs på nio orter i Skåne (Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Landskrona, Lund, Malmö, Trelleborg, Ystad och Ängelholm) och består av cirka 500 medarbetare där den största personalkategorin är biomedicinska analytiker. Vi anställer även andra yrkeskategorier så som biomedicinare, administratörer, undersköterskor och sjuksköterskor.

Tillsammans svarar vi årligen ut cirka 17 miljoner provsvar.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamhetsområde laboratoriemedicin bas växer och står inför flera förändringar och söker nu en biträdande verksamhetschef som har vilja och förmåga att bidra i ledningen av verksamhetsområdet.

Som biträdande verksamhetschef leder du flera enhetschefer och arbetar i mycket nära samarbete med verksamhetschefen. Alla viktiga beslut fattas så nära verksamheten som möjligt och du har det övergripande ansvaret för medarbetare, verksamhet, arbetsmiljö, kvalitet, ekonomi och miljö. Du kommer att ha god kännedom om och ansvara för delar inom verksamhetsområdet. Din roll innefattar strategiskt arbete där god förmåga att kunna arbeta och driva både små och stora frågor i ett helhetsperspektiv värdesätts.

Du skapar tydlighet kring beslut, uppsatta mål och arbetssätt. Vi värdesätter din förmåga att kunna omsätta övergripande mål och visioner i praktiskt arbete och handling i vardagen. Vår verksamhet står inför flera förändringar, därmed behöver du lägga stort fokus på att utveckla verksamheten genom att leda förändringsprocesser och utvecklingsarbete. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt entusiasmerar chefer och medarbetare till fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en verksamhet i förändring.

Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetschefen. Som biträdande verksamhetschef har du tillgång till administrativt stöd såsom HR och ekonomi.

Gemensamt arbetar vi för en effektiv och målstyrd verksamhet med leverans av bästa möjliga kvalitet för patienterna men också bästa möjliga arbetsmiljö för våra medarbetare.

Vi erbjuder ett uppdrag som är fullt av personliga och yrkesmässiga utmaningar och med mycket eget ansvar. Som chef i Region Skåne har du goda möjligheter att utvecklas i din chefsroll genom spännande förbättringsarbete, chefsutbildningar och mentorskap.

KVALIFIKATIONER
Du har en adekvat högskoleutbildning gärna inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Därtill har du flera års ledar- och chefserfarenhet och erfarenhet av att leda genom andra chefer. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift. Vi förutsätter att du är en van datoranvändare samt har giltigt körkort.

Vi söker dig som vill leda verksamhet, arbeta som chef och leda genom andra chefer. Du tänker strategiskt med ett helhetsperspektiv, har god analytisk och kommunikativ förmåga samt är strukturerad. Du är trygg i ditt ledarskap som präglas av dialog, tydlighet, närvaro och tillgänglighet. Utöver detta är du stresstålig, har god samarbetsförmåga, samt hanterar utmaningar på ett professionellt sätt. Viktigt för oss är att du har förmågan att motivera och skapa delaktighet samtidigt som du kan styra och leda mot uppställda mål. Du har ett tydligt ledarskap, visar mod och kraft att genomföra beslut och driva förändringsarbete samt agerar utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Du leder genom och delar Region Skånes värderingar.

Vi lägger stor vikt på din ledarskapsförmåga och dina personliga egenskaper.

Vi tillämpar löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kundansvarig personlig assistans

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 27
Monument Assistans är ett assistansbolag för personer med funktionsvariationer som letar efter skräddarsydda lösningar och ett personligt bemötande. Vi utgår från kundens behov och önskemål. Därför har vi inga färdiga modeller för hur assistansen ska se ut. Det kommer vi fram till tillsammans med våra kunder. Vi vill att personlig assistans ska vara enkel och okomplicerad.
Våra medarbetare är nyckeln till att vi ska kunna utföra den bästa assistansen för våra kunder. Monument Assistans värdesätter därför din erfarenhet och kompetens och uppskattar dina synpunkter för att fortsätta att utveckla verksamheten.

För oss är det centralt att du som medarbetare både känner stolthet och glädje över att arbeta hos oss. Du ges därför möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Vi uppskattar nyfikna och engagerade medarbetare.

Goda lönevillkor och ett nära ledarskap är två viktiga faktorer för att våra medarbetare ska trivas. Vi har också en generös friskvårdsersättning och andra förmåner. Monument Assistans strävar efter en arbetsmiljö där det är högt i tak och där du även har goda möjligheter att påverka din egen arbetssituation. Hos oss får du möjligheten att växa!

Läs gärna mer om oss och om företaget på: www.monumentassistans.se

Om tjänsten:
 
Vi letar efter en person med stort servicetänk och driv som är beredd och vill ta ett stort ansvar med att hjälpa till att driva vår verksamhet inom personlig assistans. Vi räknar med att expandera vilket ger dig goda möjligheter att få ett utökat ansvarsområde allteftersom. 

Du arbetar i en arbetsledande roll där dina arbetsuppgifter varierar från dag till dag med fokus på att dina kunder och din personal är nöjda.
 
Du kommer att ha stort stöd från vårt huvudkontor i Lund men förväntas kunna agera och fatta många beslut på egen hand. Din placering är i Lund.
 
Du har stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation vilket ger dig stora möjligheter för personlig utveckling hos Monument Assistans. 
 
Det förekommer resor, ibland med övernattning, i tjänsten.

 
Om dig:
 
Tjänsten som kundansvarig på Monument Assistans ställer höga krav på dig som person och ger dig samtidigt stora möjligheter till utveckling och frihet. Du kommer att ha möjligheter att påverka din egen roll och ditt verksamhetsområde i hög grad. 
 
Du är van vid ett högt tempo och skräms inte av att ha ett stort ansvar. Vi vill att du har aktuell erfarenhet av personlig assistans i en arbetsledande roll. Du är väl förtrogen med såväl lagstiftning som operativ verksamhet. Du är strukturerad och noggrann i din administration av dina uppdrag.
 
Vi skräddarsyr alla våra uppdrag för våra kunder. Tillgänglighet, personligt bemötande och lyhördhet är viktiga begrepp i verksamheten. Vi värdesätter personliga egenskaper som lojalitet, ärlighet och ödmjukhet. Du har nära till skratt.
 
Ange i din ansökan vilka egenskaper och erfarenheter som du tar med dig in i företaget och hur de egenskaperna kan få oss att växa och bli ännu bättre än vad vi är idag. Har du redan idag ett fungerande nätverk är vi nyfikna på hur det ser ut.
 
 
Dina arbetsuppgifter:
 
Kundansvar
Personalansvar
Budgetansvar
Administration och rapportering
 
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
 
Ansökan görs endast externt via länken nedan. Vi tillämpar löpande rekrytering.
 
 
Läs gärna mer om oss och om företaget på: www.monumentassistans.se
 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Verksamhetschef till Utveckling och Gemensamma Funktioner, Digitalisering I

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 28
Gör skillnad. Varje dag.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.

Verksamhetsområde (VO) Utveckling och Gemensamma Funktioner är en del av förvaltningen och innehåller fyra enheter: Produkt och innovation, Utveckling och API, Lösning och plattform och Testkompetenscenter. Enheterna byggs successivt upp med fokus på att ha fast anställd personal i nyckel- och kärnroller, från att idag utnyttja i hög grad externa resurser. Utveckling och Gemensamma Funktioner förväntas bidra till att öka innovationstakten inom hälso- och sjukvården i Skåne samt att förvalta och tillhandahålla gemensamma funktioner såsom test och integrationsplattformar. Man ska också underlätta för digitalisering inom vården och tillse att vi säkrare kan integrera ny funktionalitet med Region Skånes IT-plattformar och data. Region Skåne vill utveckla god och nära vård för sina patienter och invånare.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en innovativ och erfaren förändringsledare med viljan att inspirera och driva utvecklingen och digitaliseringen i en av Sveriges största organisationer? Vill du vara med och bygga upp verksamhetsområdet inom Utveckling och Gemensamma Funktioner och därmed bidra till att Region Skåne kan utveckla en säker samt nära vård för patienter och invånare? I så fall har vi en unik möjlighet för dig! Vi söker nu en engagerad och teknikpassionerad ledare och verksamhetschef till VO Utveckling och Gemensamma Funktioner!

I din roll ansvarar du för verksamhet, budget och personal om cirka 15 fast anställda- och cirka 50 externa medarbetare. Med tydligt fokus och professionalism leder, planerar, organiserar och följer du upp verksamheten samt tydliggör och kommunicerar med enkelhet visioner, mål och strategier. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp och tillsammans ska ni utveckla verksamheten, se samarbets- och utvecklingsmöjligheter med andra områden, verksamheter och processer inom och utom verksamhetsområdet och förvaltningen.

Som chef för VO Utveckling och Gemensamma Funktioner förväntas du:

• tillsammans med enhetscheferna leda och vidareutveckla arbete och metod inom de fyra enheterna
• leda produktidéer från ax till limpa (POC,Förstudie,Leveransprojekt,Produkt i drift) i nära samarbete och dialog med projektkontoret
• att ha ett övergripande tekniskt ansvar för lösningar som rör digitala stöd för invånare
• ansvara för kontakten mot de produktleverantörer som Region Skåne arbetar med inom ramen för verksamhetsområdet
• leda och samverka över förvaltningsgränserna inom Region Skåne
• vara medlem och drivande i lednings- och styrgrupper kopplade till förvaltning och i övriga projekt

Inom rollen finns goda chanser till kompetenshöjande insatser med möjligheter att bli insatt i flera intressanta och kommande utvecklingsprojekt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant universitets-/högskoleutbildning inom aktuellt kunskapsområde, alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare har du flerårig erfarenhet från liknande befattningar med övergripande ledningsansvar för verksamhet, personal och ekonomi, gärna med erfarenhet av att leda andra chefer. Har du dessutom tidigare erfarenhet av att leda, utveckla eller implementera komplexa processer och projekt, med fördel inom hälso- och sjukvårdsområdet och/eller IT är detta meriterande för tjänsten. Erfarenhet av mjukvaruutveckling, moln- och on-premise-miljöer, process och teknik är en fördel. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Som person är du både strategiskt, strukturerad och analytisk. Vidare har du god förmåga att se helheten och kan med enkelhet göra avvägningar i komplexa frågeställningar och situationer. Du trivs att samtidigt hålla många bollar i luften och har en förståelse för teknik, mjukvara och arkitektur. Som chef har du ett tydligt ledarskap, visar mod och kraft att genomföra beslut och driva förändringsarbete. Du har en förmåga att arbeta gränsöverskridande samt en förståelse för verksamheter utanför ditt eget uppdrag. Utöver det har du ett invånar- och patientperspektiv i allt du gör. Vi förutsätter att du som person delar Regions Skånes värderingar, välkomnande, drivande, omtanke och respekt och leder därigenom. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.
Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation. Vi är cirka 350 medarbetare i förvaltningen och finns vid samtliga sjukhusområden i Skåne med huvudsäte i Lund.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Tillbemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Verksamhetschef till Medicinsk teknik i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 30
Gör skillnad. Varje dag.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.

Verksamhetsområde Medicinsk teknik (MT) har ett regionalt ansvar för drift och support av medicintekniska produkter. Medicinsk teknik befinner sig i stark förändring och utveckling inom flera områden där regionalisering och förebyggande underhåll samt ett närmade till Informationstekniken kommer att ha väsentliga påverkan på det dagliga arbetet. Dessutom kommer vikten av MT:s närvaro i vården att ytterligare accentueras då teknikens tillgänglighet och tillförlitlighet bara kommer att öka både inom sjukhusen och i hemmen.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en verksamhetschef till verksamhetsområde Medicinsk teknik med ett övergripande ledningsansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Du leder MT-området med och genom enhetscheferna som tillsammans med dig bildar områdets ledningsgrupp. Tillsammans ska ni utveckla verksamheten, se samarbets- och utvecklingsmöjligheter med andra områden och processer inom och utom förvaltningen. Du rapporterar till biträdande förvaltningschef och ingår i dennes ledningsgrupp.

Som verksamhetschef är det viktigt att du kan tydliggöra och kommunicera visioner, mål och strategier samt bidra till effektiva och flexibla samarbetsformer. Det gör du bland annat genom att vara en god förebild och se våra medarbetare som experter inom sina respektive områden. Våra medarbetare har unik kompetens och är högspecialiserade inom flera områden. För att lyckas i rollen krävs också en förståelse för att utvecklingen av verksamheten/området behöver ske inom givna ekonomiska ramar. Tillgänglighet och säker leverans är av största vikt i det dagliga arbetet. Dessutom behöver du ha en stark vilja, vision och mod för att driva den förändring som området Medicinsk teknik måste göra för att möte de krav som den nya vården kräver.


KVALIFIKATIONER
En förutsättning för att nå framgång i rollen är att du har ett strategiskt helhetsperspektiv som hjälper dig att göra goda avvägningar i komplexa frågeställningar och situationer. Lika viktigt är det att du agerar utifrån förvaltningens förutsättningar och uppdrag när du leder vårt förändringsarbete, där din förmåga till nytänkande och förändringskraft efterfrågas. Vi ser även att du behöver kunna arbeta taktiskt, strukturerat och analytiskt. Såklart har du ett patientperspektiv med dig i dina beslut, och du delar och lever Region Skånes värderingar.

Du är en tydlig ledare som visar mod och kraft att genomföra beslut, och du har den vilja och vision som krävs för att driva de förändringar som området MT måste göra för att möta den nya vårdens krav. För att lyckas i rollen behövs en god samarbetsförmåga och förståelse för verksamheter utanför ditt eget uppdrag. Vi ser gärna att du har förståelse och respekt för den politiska processen och god kännedom om offentlig verksamhet.

Gällande den formella kompetensen vill vi att du har en adekvat universitets-/högskoleutbildning alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har flera års ledarskapserfarenhet och det är starkt meriterande om du erfarenhet av att leda genom andra chefer. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet samt inom medicinsk teknik.

Det är en fördel om du har erfarenhet av förändringsledning eller förändringsstyrning, då verksamheten står inför stora förändringar. Vi ser även positivt på om du har vana av organisationsutveckling och erfarenhet av att starta upp nya verksamheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I din ansökan vill vi att du beskriver din kompetens, erfarenhet och personliga egenskaper samt vad du kan bidra med i rollen som verksamhetschef.


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningen arbetar med digitalisering av vården och utveckling av e-hälsa inom Region Skåne. Medicinsk teknik, MT, arbetar med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning. Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation. Vi är cirka 300 medarbetare i förvaltningen och finns vid samtliga sjukhusområden i Skåne med huvudsäte i Lund.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Tillbemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Verksamhetschef sökes för projektuppdrag

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 29
Vi söker
legitimerad sjuksköterska för projektuppdrag som verksamhetschef i Skåne. Uppdraget är för projekt gentemot större vaccinationsenhet därför är det är viktigt att du har gedigen erfarenhet som chef samt trygghet av att leda arbetsgrupper, driva flöden och få rutiner att fungera.

Arbetsuppgifter
Att ha övergripande ansvar för verksamheten med ett stort ansvar för det operativa arbetet och delaktighet i projektets ledningsgrupp.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 23 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken

Ansök nu

Verksamhetschef till Vårdcentralen Södra Sandby

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 16
Nu välkomnar vi en ny verksamhetschef till vår trevliga vårdcentral i Södra Sandby!

Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Södra Sandby ligger på bekvämt pendlingsavstånd från Lund och Malmö och har drygt 6700 listade patienter i en välmående del av Lunds kommun. Vi är 25 entusiastiska medarbetare som driver vår vårdcentral med ledorden omtanke, respekt, tillgänglighet och kvalitet. Den 1 maj flyttar vi in i nybyggda lokaler och ser fram emot en nystart i desamma tillsammans med vår nya verksamhetschef.

Vi är en personalgrupp som, utöver våra patienter, värnar om varandra och därför ser vikten av att arbeta tillsammans med öppna dörrar. Hos oss tar alla ansvar, vi ställer upp för varandra och hjälps åt i ett varmt klimat. Då den ena dagen inte är den andra lik lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga och positiv inställning. I medarbetargruppen finns fysioterapeuter/sjukgymnaster, specialister i allmänmedicin, ST-läkare, BVC, psykolog, arbetsterapeut, dietist, undersköterskor, medicinska sekreterare, samt sjuksköterskor och distriktssköterskor med stor erfarenhet inom olika område.

Du som blivande chef möter en verksamhet där medarbetarna är redo att ta sig an nya utmaningar och aktivt arbeta med förbättrings- och utvecklingsarbete.

Läs mer om oss här: https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Vardcentralen-Sodra-Sandby/


ARBETSUPPGIFTER
I din roll som verksamhetschef:

• Leder och utvecklar du verksamheten utifrån de villkor som ges inom Hälsovalet och med utgångspunkt i Region Skånes värdegrund. Du tillämpar tillitsbaserat ledarskap, ser till alla medarbetares lika värde och arbetar med och för medarbetarkraften.
• Tar du ansvar för och har frihet att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna.
• Har du ledningsansvar för vårdcentralens verksamhet, personal och ekonomi och därigenom ett strategiskt ansvar för att resultatmålen uppnås.
• Kombineras strategiskt, taktiskt och operativt ledarskap och du har en nyckelfunktion att skapa förutsättningar för utveckling av såväl medicinsk kvalitet som vårdprocesser både inom den egna verksamheten och i samarbete med andra vårdaktörer.
• Bejakar du den moderna primärvårdens uppgift att möta befolkningens behov och uppfylla desamma med första linjens sjukvård.

Primärvården står inför spännande utmaningar och förändringar, där dess utökade roll inom svensk sjukvård är i fokus. Sedan 2020 är primärvården i Region Skåne samlad i en gemensam förvaltning. Som verksamhetschef blir du direktrapporterande till Marie Olsson som är chef för primärvården i Mellersta Skåne. Du sitter i ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer i primärvårdsområdet, och bidrar där till ett helhetsperspektiv. Du ansvarar för den lokala ledningen på vårdcentralen och i det fall du inte är läkare och specialist i allmänmedicin, utser du en medicinsk rådgivare som ingår i din lokala ledningsgrupp på vårdcentralen. I verksamheten finns chefstöd samt tillgång till HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare och kommunikatör i primärvårdens stab.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten önskas högskole- eller universitetsutbildning inom sjukvårdsrelaterat yrke alternativt annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Vi söker dig som är en stabil ledare, gärna med ledar- och chefserfarenhet inom hälso- och sjukvården. Det är viktigt att du har erfarenhet och förståelse för kliniskt arbete och de olika professionerna inom primärvård. Det är meriterande om du har primärvårdserfarenhet och kunskap om hälsovalet.

Marie Olsson, som din närmsta chef, berättar om vad hon tror är betydelsefullt för att framgångsrikt axla rollen som verksamhetschef:
- För att bli framgångsrik i detta uppdrag behöver du vara trygg i din roll som chef och ha ett strategiskt tänk, helhetsperspektiv och organisera verksamheten på ett resurseffektivt sätt. Du behöver ha ett engagemang för att driva och utveckla verksamheten utifrån befolkningens behov och medarbetarnas kompetens, med fokus på att möta framtidens primärvård. Att vara en god kommunikatör som kan förena, entusiasmera och leda mot gemensamma mål är av vikt. Du behöver ha ett trovärdigt, tydligt och jordnära ledarskap, kunna ta och stå för beslut, samtidigt som du leder genom tillit, närvaro, är lyhörd och skapar delaktighet. Som chef är du närvarande, samt innehar en vilja-tanke vision att tillsammans med alla professioner i verksamheten driva vårdcentralen framåt!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef sökes för projektuppdrag

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 16
Vi söker
legitimerad sjuksköterska för projektuppdrag som verksamhetschef i Skåne. Uppdraget är för projekt gentemot större vaccinationsenhet därför är det är viktigt att du har gedigen erfarenhet som chef samt trygghet av att leda arbetsgrupper, driva flöden och få rutiner att fungera.

Arbetsuppgifter
Att ha övergripande ansvar för verksamheten med ett stort ansvar för det operativa arbetet och delaktighet i projektets ledningsgrupp.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 23 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken

Ansök nu

Verksamhetschef sökes för projektuppdrag

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 19
Vi söker
legitimerad sjuksköterska för projektuppdrag som verksamhetschef i Skåne. Uppdraget är för projekt gentemot större vaccinationsenhet därför är det är viktigt att du har gedigen erfarenhet som chef samt trygghet av att leda arbetsgrupper, driva flöden och få rutiner att fungera.

Arbetsuppgifter
Att ha övergripande ansvar för verksamheten med ett stort ansvar för det operativa arbetet och delaktighet i projektets ledningsgrupp.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 23 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken

Ansök nu

Områdeschef till VO hematologi, onkologi och strålningsfysik i Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 1
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett stort intresse för att genom samarbete och nya arbetssätt utveckla framtidens sjukvård? Är du en trygg och modig ledare som skapar engagemang och förståelse kring de uppdrag som ska genomföras? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik är en högspecialiserad verksamhet som erbjuder behandling av cancersjukdomar till patienter i hela södra sjukvårdsregionen. Med cirka 850 medarbetare är vi ett av de största verksamhetsområdena inom Skånes universitetssjukhus (Sus) och vi strävar efter att bedriva förstklassig cancervård med stark koppling till forskning och utveckling i samarbete med Lund och Malmö universitet. Vi bedriver onkologisk sluten- och öppenvård i Lund/Malmö, Helsingborg, Ystad och Kristianstad.

ARBETSUPPGIFTER
När Karin, efter många år som områdeschef hos oss, går i pension välkomnar vi nu dig som vill fortsätta att driva vår verksamhet framåt! Du får ett övergripande ansvar för område onkologi, vilket innefattar sluten- och öppenvård i Lund, Malmö och Helsingborg samt Patienthotellet i Lund.

I rollen som områdeschef har du ett strategiskt och långsiktigt fokus med ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi, arbetsmiljö och utveckling. Du blir närmsta chef för åtta enhetschefer samt ett antal specialister och tillsammans driver ni verksamheten framåt. Att fortlöpande entusiasmera och inspirera dina chefer till att utvecklas och bli de bästa möjliga cheferna är en naturlig del i ditt ledarskap. Du har även ett nära samarbete med sektionscheferna som är chefer för läkarna inom området samt de andra två områdescheferna inom hematologi, onkologi och strålningsfysik. Vidare är samarbete med andra verksamheter, de fackliga organisationerna samt utveckling av processer en central del i rollen som områdeschef.

Du blir en del av verksamhetsområdets ledningsgrupp och rapporterar direkt till verksamhetschefen. I ledningsgruppen strävar ni efter att ligga steget före och med driv och helhetssyn ge förutsättningar för verksamheten. Genom en god kommunikation skapar ni en verksamhet med delaktighet hos medarbetarna samt gemensamma visioner och mål. Du och dina kollegor arbetar tillsammans utifrån ett utvecklingsorienterat och nytänkande synsätt i syfte att uppnå goda resultat och en stimulerande arbetsplats med ett gott arbetsklimat för medarbetarna.

Här kommer du till en verksamhet som präglas av stolthet och en ärlig omtanke för patienter och personal. Vi har en fantastisk sammanhållning och hoppas att du vill bli en del av vår gemenskap!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en högskoleutbildning med inriktning hälso- och sjukvård samt flerårig chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Har du dessutom tidigare erfarenhet av att leda andra chefer ser vi det som meriterande. Vi ser även erfarenhet inom onkologi som värdefullt. Vi är inne i en viktig utvecklingsfas där vi behöver hitta nya former för vår sjukvård och därför ser vi gärna att du har varit med och bedrivit framgångsrikt utvecklingsarbete och att du ser vikten av att hålla dig uppdaterad kring det senaste inom bland annat teknikområdet.

Du har lust och mod att leda och vågar ta ställning i viktiga frågor och agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Du är mål- och resultatinriktad och trivs med att ligga i framkant och att tillsammans med medarbetare, chefer och andra verksamheter driva utveckling och tänka utanför ramarna. Detta för att kunna ge den bästa möjliga vård till våra patienter och en god arbetsmiljö för våra medarbetare. I den här rollen är det avgörande att du har en god samarbetsförmåga. Din kommunikativa förmåga, din lyhördhet för andra och din förmåga att se till helheten gör att du har lätt för att skapa goda relationer och bygga samarbeten. Du har ett coachande förhållningssätt och en förmåga att få andra att växa, då en av dina största uppgifter är att leda och motivera dina enhetschefer så att de kan växa och utvecklas i sitt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga kontakter
Svetlana Mårtensson, Vårdförbundet, 046-17 24 87
Granfelt Boman Karolina, Läkarförbundet, 040-33 78 39
Jimmy Ivarsson, Kommunal (Malmö), 040-33 36 47
Anneli Lundberg, Kommunal (Lund), 046-17 18 05
Ingalill Löfquist, Vision, 040-33 80 45

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef enligt HSL tillika beslutsfattare mottagande grundsärskola

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 14
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?


Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.Barn- och skolförvaltningen söker nu en verksamhetschef enligt HSL tillika beslutsfattare om mottagande i grundsärskola med god organisations- och struktureringsförmåga, förmåga att fatta beslut samt som innehar den kompetens som krävs för att tillgodose kravet på högsta möjliga patientsäkerhet inom verksamheten.

Arbetsuppgifter
Barn- och skolförvaltningen har som målsättning att bli en av de bästa skolkommunerna i Sverige som levererar förskola och skola av hög och likvärdig kvalitet. För att nå målet är det av stor vikt att du som verksamhetschef bidrar genom att kvalitetssäkra den medicinska och psykologiska delen av elevhälsans arbete inom Barn- och skolförvaltningen utifrån hälso- och sjukvårdslagarna. Du driver utveckling av rutiner och processer för att säkerställa hög kvalitet, effektivitet och rättssäkerhet som är relevant för uppdraget som verksamhetschef enligt HSL.

I rollen som verksamhetschef enligt HSL ska du säkerställa att patienternas behov av trygghet, kontinuitet, samordning, och säkerhet i vården tillgodoses. Du ansvarar också för att verksamheten tillgodoser kraven på hög patientsäkerhet, erbjuder god kvalitet på vården samt främjar kostnadseffektivitet. Verksamhetschefen svarar också för ledning, planering och utveckling av verksamheten. I detta ingår bland annat att se till att medarbetarna har rätt kompetens, får fortbildning och har möjlighet att bedriva en god vård med hög kvalitet. Rutiner och riktlinjer ska upprättas och revideras. Avvikelser ska utredas och följas upp. Inspektionen för vård och omsorg (IVO), elever, vårdnadshavare och personal ska kunna vända sig till verksamhetschefen i frågor som rör verksamheten.

I uppdraget ligger också att handlägga och besluta i enlighet med delegationsordning bland annat om mottagande i grundsärskola samt tillse att ärendehantering sköts enligt förvaltningslagens bestämmelser.
Du kommer även samverka med rektorer avseende skolplacering av elever.
Ansvara för Information/stöd/konsultation till rektor inför, under och efter mottagande i grundsärskola.
Redovisa kommande elevantal till verksamhetschef grundskola och grundsärskola samt lokalstrateg för planering av platsbehov.
Du är även Barn- och skolförvaltningens kontaktperson till samverkanskommuner i enlighet med gällande avtal.
Övriga frågor relaterade till ansvarsområdet

Vi söker dig som
- Har relevant utbildning på högskolenivå samt examen från rektorsprogram eller motsvarande ledarskapsprogram
- Har erfarenhet av högre ledningsansvar inom grundskola och grundsärskola
- Är väl insatt i gällande styrdokument inom grundskola och grundsärskola
- Har du dessutom erfarenhet av ledningsansvar enligt HSL och är insatt i dess lagar och föreskrifter är det meriterande

Viktiga egenskaper i denna roll är att du är självgående och stabil och att du har en god samarbetsförmåga. Du behöver också vara strukturerad och inneha en problemlösande analysförmåga.

Vi erbjuder dig
Lunds Kommun ligger i framkant inom hållbarhet och du erbjuds möjlighet att arbeta i en kommun med ett starkt varumärke, förknippat med hög kunskapsutveckling och innovation. Det finns en stor ambitionsnivå från politiken och en bred samsyn samt engagerade invånare med höga förväntningar.

Den nya visionen; Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet är utgångspunkten för kommunens styrning. Tillsammans med förhållningssätten och kommunens grunduppdrag ska den genomsyra allt arbete som utförs i kommunen. Visionen är en språngbräda och ledstjärna både i det dagliga arbetet och i den långsiktiga, strategiska utvecklingen. Visionen är också en viktig del av Ett Lund, styrmodellen i Lunds Kommun.

Lunds Kommun har en mix av storkommunens frågor kopplade till bland annat forskning och internationellt näringsliv, men även den lilla kommunens närhet till beslut.

Barn- och skolförvaltningen är en stor förvaltning med runt 4 700 anställda. Det är en nybildad förvaltning, förvaltningsorganisationen byggdes upp under 2018 och gick i drift januari 2019. Ett antal identifierade utvecklingsområden återstår att hantera och behöver komma på plats. Uppdraget som verksamhetschef enligt HSL är en viktig funktion i detta utvecklingsarbete. Rätt person får verkligen möjlighet att göra skillnad och sätta ett positivt avtryck.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Verksamhetschef enligt HSL tillika beslutsfattare mottagande grundsärskola

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 23
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?


Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.Barn- och skolförvaltningen söker nu en verksamhetschef enligt HSL tillika beslutsfattare om mottagande i grundsärskola med god organisations- och struktureringsförmåga, förmåga att fatta beslut samt som innehar den kompetens som krävs för att tillgodose kravet på högsta möjliga patientsäkerhet inom verksamheten.

Arbetsuppgifter
Barn- och skolförvaltningen har som målsättning att bli en av de bästa skolkommunerna i Sverige som levererar förskola och skola av hög och likvärdig kvalitet. För att nå målet är det av stor vikt att du som verksamhetschef bidrar genom att kvalitetssäkra den medicinska och psykologiska delen av elevhälsans arbete inom Barn- och skolförvaltningen utifrån hälso- och sjukvårdslagarna. Du driver utveckling av rutiner och processer för att säkerställa hög kvalitet, effektivitet och rättssäkerhet som är relevant för uppdraget som verksamhetschef enligt HSL.

I rollen som verksamhetschef enligt HSL ska du säkerställa att patienternas behov av trygghet, kontinuitet, samordning, och säkerhet i vården tillgodoses. Du ansvarar också för att verksamheten tillgodoser kraven på hög patientsäkerhet, erbjuder god kvalitet på vården samt främjar kostnadseffektivitet. Verksamhetschefen svarar också för ledning, planering och utveckling av verksamheten. I detta ingår bland annat att se till att medarbetarna har rätt kompetens, får fortbildning och har möjlighet att bedriva en god vård med hög kvalitet. Rutiner och riktlinjer ska upprättas och revideras. Avvikelser ska utredas och följas upp. Inspektionen för vård och omsorg (IVO), elever, vårdnadshavare och personal ska kunna vända sig till verksamhetschefen i frågor som rör verksamheten.

I uppdraget ligger också att handlägga och besluta i enlighet med delegationsordning bland annat om mottagande i grundsärskola samt tillse att ärendehantering sköts enligt förvaltningslagens bestämmelser.
Du kommer även samverka med rektorer avseende skolplacering av elever.
Ansvara för Information/stöd/konsultation till rektor inför, under och efter mottagande i grundsärskola.
Redovisa kommande elevantal till verksamhetschef grundskola och grundsärskola samt lokalstrateg för planering av platsbehov.
Du är även Barn- och skolförvaltningens kontaktperson till samverkanskommuner i enlighet med gällande avtal.
Övriga frågor relaterade till ansvarsområdet

Vi söker dig som
- Har relevant utbildning på högskolenivå samt examen från rektorsprogram eller motsvarande ledarskapsprogram
- Har erfarenhet av högre ledningsansvar inom grundskola och grundsärskola
- Är väl insatt i gällande styrdokument inom grundskola och grundsärskola
- Har du dessutom erfarenhet av ledningsansvar enligt HSL och är insatt i dess lagar och föreskrifter är det meriterande

Viktiga egenskaper i denna roll är att du är självgående och stabil och att du har en god samarbetsförmåga. Du behöver också vara strukturerad och inneha en problemlösande analysförmåga.

Vi erbjuder dig
Lunds Kommun ligger i framkant inom hållbarhet och du erbjuds möjlighet att arbeta i en kommun med ett starkt varumärke, förknippat med hög kunskapsutveckling och innovation. Det finns en stor ambitionsnivå från politiken och en bred samsyn samt engagerade invånare med höga förväntningar.

Den nya visionen; Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet är utgångspunkten för kommunens styrning. Tillsammans med förhållningssätten och kommunens grunduppdrag ska den genomsyra allt arbete som utförs i kommunen. Visionen är en språngbräda och ledstjärna både i det dagliga arbetet och i den långsiktiga, strategiska utvecklingen. Visionen är också en viktig del av Ett Lund, styrmodellen i Lunds Kommun.

Lunds Kommun har en mix av storkommunens frågor kopplade till bland annat forskning och internationellt näringsliv, men även den lilla kommunens närhet till beslut.

Barn- och skolförvaltningen är en stor förvaltning med runt 4 700 anställda. Det är en nybildad förvaltning, förvaltningsorganisationen byggdes upp under 2018 och gick i drift januari 2019. Ett antal identifierade utvecklingsområden återstår att hantera och behöver komma på plats. Uppdraget som verksamhetschef enligt HSL är en viktig funktion i detta utvecklingsarbete. Rätt person får verkligen möjlighet att göra skillnad och sätta ett positivt avtryck.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 4
I hjärtat av Lund ligger Helsa Vårdcentral Laurentii – en erkänd vårdcentral med ca 10 500 listade och som under flera år legat högst på NPE (Nationell Patientenkät) i Lund och bland topplistan i hela Skåne. Vårdcentralen består bland annat av läkarmottagning, diabetes- och astma-/KOL- mottagning, BVC och psykolog/kurator. Vi lägger stor vikt vid att arbeta nära patienten, med kontinuitet och med fokus på att i samarbete mellan olika professioner, uppnå bästa möjliga vård. Vårdcentralen har en härlig personalgrupp om ca 30 medarbetare som arbetar tillsammans för att uppnå Helsas mål – att tillsammans utveckla framtidens hälso- och sjukvård idag.Tjänstens innehåll

Som verksamhetschef på Helsa Vårdcentral Laurentii Lund är du operativt ansvarig för vårdcentralens dagliga drift där du har befogenheten att leda och fördela arbetet.

Tillsammans med lokal ledningsgrupp och medicinskt rådgivande läkare driver du vårdcentralens utveckling. I rollen som verksamhetschef har du resultat- och arbetsmiljöansvar. Du rapporterar direkt till regionchefen för Helsa primärvård syd och ingår, tillsammans med övriga verksamhetschefer i region syd, i den regionala ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta i en chefsbefattning i primärvården eller annan hälso- och sjukvårdsverksamhet. Du har tidigare erfarenhet av personal- och resultatansvar från välfungerande verksamhet. Med fördel har du också egen erfarenhet av att tidigare arbetat kliniskt i din yrkesprofession. Vidare söker vi dig som dels har erfarenhet av att leda och fördela arbetet i den operativa verksamheten dels arbetat med att ta fram och implementera nya rutiner, processer och arbetssätt. Kort sagt: du går från sagt till gjort!

Vem är du?

Vi ser att du är en ledare som med respekt och trygghet kan leda gruppen i samma riktning. Genom ett närvarande, tydligt, lyhört och engagerat ledarskap leder och motiverar du medarbetarna i det dagliga arbetet. Du ser till organisationens behov och arbetar för att vi tillsammans ska nå uppsatta mål. Feedback och uppföljning är viktiga komponenter för att nå dessa mål, såväl inom medicinsk kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi.

Vi söker dig som motiveras av förändring- och förbättringsarbete. I rollen som verksamhetschef varvas operativa arbetsuppgifter med korta deadlines med mer övergripande verksamhetsplanering. Vi söker därför dig som är flexibel och har lätt för att skifta fokus. För att trivas i rollen tror vi att du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete för att skapa förutsättningar att vara en närvarande och tillgänglig verksamhetschef.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och välkomnar därför din ansökan snarast möjligt. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Nu har Helsa gått samman med Kry. Tillsammans kan vi ge patienten en smidigare vårdupplevelse och bland annat tillgång till vård under fler av dygnets timmar, både fysiskt och digitalt. Läs mer om sammanslagningen på www.kry.se/helsa

Ansök nu