Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Enhetschef till Dialysmottagning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 24
Gör skillnad. Varje dag.

Drivs du av att arbeta med ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla våra mottagningar i ett delat ledarskap tillsammans med en enhetschefskollega och engagerade medarbetare? Då kan tjänsten som enhetschef till Dialysmottagning i Lund vara en unik möjlighet för dig!

På Skånes universitetssjukhus (Sus) bedriver vi allt från bassjukvård till högspecialiserad sjukvård inom verksamhetsområde (VO) endokrinologi njurmedicin och reumatologi. Njurmedicinska sektionen ansvarar för basal njursjukvård i sydvästra Skåne samt avancerad njurmedicinsk vård i Södra sjukvårdsregionen där vi bedriver regionövergripande verksamhet. Genom den Sus-övergripande visionen om bästa möjliga hälsa i livets alla skeden står vi inom verksamhetsområdet för att kroniskt sjuka patienter bibehåller sin hälsa i så god utsträckning som möjligt och kan leva ett rikt och oberoende liv.

Njurmedicins mål är att bevara patientens autonomi och njurfunktion så länge som möjligt med högsta möjliga livskvalitet. Vi har aktiva medarbetare som fokuserar på att ge personcentrerad vård och arbetar aktivt med kompetensförsörjning. Utveckling är något som är viktigt för oss och därför driver vi forskning- och utbildningsinsatser för att stärka framtidens njursjukvård.

Inom njurmedicin fokuserar vi särskilt på utökning av själv- och egenvård inom vår kroniska dialysverksamhet. Till Dialysmottagningen i Lund kommer patienter för att behandlas för nedsatt njurfunktion eller njursvikt. Dialysmottagningen är uppdelad på fyra enheter; akutdialysen, hemdialysen samt två enheter för kronisk dialys. Dialysvården är i ständig utveckling och är en inspirerande miljö att arbeta inom. Vi ger mycket ansvar till våra medarbetare och tror att det är en av vägarna till att utvecklas och växa i sitt arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef på Dialysmottagningen ansvarar du tillsammans med din enhetschefkollega, era medarbetare och chefsstöd samt fyra enhetsansvariga läkare, för att bygga upp en framgångsrik dialysmottagning. Ni enhetschefer är ansvariga för vars två av de fyra enheterna. Ni utgör, driver och leder verksamheten i ett nära samarbete men med olika ansvarsområden. Tillsammans med medicinskt ansvariga läkare utvecklar och arbetar ni för en dialysvård i världsklass. Din närmsta chef är en av njurmedicins områdeschefer och du kommer att ingå i sektionens närledningsgrupp.

I dina arbetsuppgifter ingår att ha ansvar för bland annat personal, verksamhet, arbetsmiljö, ekonomi, förbättringsarbete och arbete med patientsäkerhet. Vi lägger stor vikt vid ett nära ledarskap som fokuserar på att skapa bästa möjliga förutsättningar för att medarbetarna ska kunna arbeta med dialysvård på ett så bra sätt som möjligt. Tillsammans med medarbetarna skapar ni ett starkt team som värnar om och arbetar med patientens bästa i fokus.

För att garantera att du känner dig trygg i ditt arbete erbjuder vi omfattande introduktion och stöd i ditt ledarskap från områdeschef, erfarna enhetschefskollegor och verksamhetsområdets stab. Du ges också möjlighet att gå ledarskapsutbildningar i Region Skånes regi.

Låter detta intressant? Tveka då inte att söka dig till oss!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård alternativt annan relevant utbildning inom hälso- och sjukvård. Att du har tidigare erfarenhet som chef eller ledare är en förutsättning för tjänsten. Därtill krävs goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Har du dialyserfarenhet, sjuksköterskeutbildning och/eller ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Förutom ett nära ledarskap ser vi att du som vår enhetschef har ett coachande och entusiasmerande förhållningssätt till omvärlden. Det är av stor vikt att du har en helhetssyn på verksamheten och att du har förmåga att arbeta både operativt i vardagen och mer strategiskt mot de mål vi tillsammans satt upp för verksamheten. Din uppgift som ledare är att lyfta och utveckla dina medarbetare och bjuda in till delaktighet och gemensamt ansvar, därför är det av stor viktigt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Det är för oss en självklarhet att du kan vara en god ambassadör för Region Skånes värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef för medicinska staben till Klinisk mikrobiologi och vårdhygien i

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 24
Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter din nästa utmaning där du ges möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll? Trivs du med att arbeta med varierande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, där ni gör skillnad för våra patienter varje dag? Tveka då inte att söka till oss!

Verksamhetsområde (VO) Klinisk mikrobiologi och vårdhygien i Lund är ett av Sveriges största mikrobiologiska laboratorier. Hos oss arbetar drygt 190 medarbetare inom olika yrkesgrupper och vi analyserar årligen runt 1,3 miljoner prover, där vi har ett analyssortiment som omfattar drygt 200 olika analyser. VO Klinisk mikrobiologi och vårdhygien är för vården en central medicinsk konsultplattform som tillhandahåller analyser och expertis inom infektionsdiagnostik och vårdhygien med hög tillgänglighet till all vård och omsorg inom Region Skåne, såväl i offentlig som privat regi. Uppdraget innefattar även viss högspecialiserad verksamhet för hela södra hälso- och sjukvårdsregionen. Laboratoriet har ett akademiskt samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS), ett nära forskningssamarbete med Lunds universitet och deltar i utbildning av biomedicinska analytiker och läkare. Därtill är laboratoriet ackrediterat enligt ISO-15189 och miljöcertifierat enligt ISO-14001.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad enhetschef till enhet Medicinska staben som vill leda och utveckla medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat. Enheten består av överläkare, specialistläkare och ST-läkare verksamma inom klinisk mikrobiologi eller vårdhygien samt mikrobiologer där majoriteten är disputerade naturvetare. Flera medarbetare är forskningsaktiva och har ett nära samarbete med Lunds universitet. Totalt består enheten av ca 35 medarbetare.

Som enhetschef kommer du att ha ansvar för enhetens verksamhet, budget och personal. Du kommer att vara direkt underställd verksamhetschefen och ingå i verksamhetens ledningsgrupp. Vidare har du tillgång till HR-specialist, ekonom och administrativt stöd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en närvarande, engagerad och positiv chef som har förmåga att se möjligheterna i nya utmaningar. Du är läkare eller har annan medicinsk eller naturvetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Du har erfarenhet av att vara chef och det är meriterande om du arbetat inom något av fälten klinisk mikrobiologi, vårdhygien eller infektionssjukdomar. Det krävs att du är disputerad och har erfarenhet att verka inom ramen för universitetssjukvård.

Ditt arbetssätt är samarbetsinriktat, kommunikativt och prestigelöst vilket möjliggör goda samarbeten. Du är strukturerad och har god förmåga att prioritera. Du behöver vara trygg i din chefsroll och trivas med att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö utifrån uppsatta mål.

För dig är det naturligt att du företräder verksamhet och arbetsgivare, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar; Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till VO ortopedi, Fysioterapi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 12
Vi välkomnar nu en ny enhetschef till verksamhetsområde (VO) ortopedi i Lund!

VO ortopedi vid Skånes universitetssjukhus (Sus) arbetar cirka 500 medarbetare där vi är en av Sveriges största ortopediverksamheter Verksamheten är fördelat inom öppen- och slutenvård. Öppenvården består av mottagningar, sekretariat, fysioterapi och arbetsterapi. Slutenvården består av tre avdelningar, där vi arbetar i tvärprofessionella team, samt en ankomstavdelning. Verksamheten bedriver såväl högspecialiserad vård som bred ortopedisk verksamhet och har enheter i Malmö och Lund. Vi samarbetar med flera avdelningar på sjukhusen, vilket ger ett brett sjukdomspanorama samt ett stimulerande arbete. Vi fokuserar på vård, forskning och utbildning, vilka är grunden för en förbättrad vård och förhöjning av människors livskvalité.

Ortopedens fysioterapi bedrivs både i Malmö och Lund och är sedan 2019 delat på två enheter. Vi söker nu en enhetschef till enheten i Lund. Samarbetet mellan enheterna är av största vikt för att säkerställa gott samarbete, gemensamma arbetssätt och rutiner samt resursfördelning mellan enheterna. På enheten i Lund finns ett 15-tal fysioterapeuter.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef har du ansvaret för enhetens verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du blir närmsta chef för fysioterapeuter på enheten. En viktig del i ditt arbete blir att leda, coacha och motivera medarbetarna och för detta krävs ett närvarande ledarskap. Det faller dig naturligt att entusiasmera, engagera och låta medarbetare driva arbetet framåt. Du arbetar för att bibehålla och vidareutveckla en god arbetsmiljö som innehåller arbetsglädje, samarbete och respekt för varandra. Tillsammans med dina medarbetare vill du skapa en god arbetsplats där människor utvecklas samt mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet.

En viktig del av rollen innebär att tydliggöra och kommunicera visioner, mål och strategier. Tillsammans med dina kollegor på enheten arbetar du med ett strukturerat förbättringsarbete för att alltid kunna erbjuda en effektiv och kvalitativ vård. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets närledningsgrupper för slutenvård respektive öppenvård tillsammans med områdeschef, enhetschefer och sektionschefer. I närledningsgrupperna arbetar ni utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet med fokus på att driva verksamheten framåt. Rapportering görs till områdeschef, där arbetet sker i nära samråd. Till ditt stöd har du även HR-specialist, ekonom och verksamhetsutvecklare.

- Skulle du vilja bli vår nya chef och ingå i vårt team? Fysioterapienheten i Lund är en välfungerande enhet där du kommer att leda och vara en del i en driven grupp fysioterapeuter med stor såväl klinisk som akademisk kompetens. Vi arbetar med ett stort engagemang och patientfokus samt värnar om en god arbetsmiljö. Vi ser gärna att du trivs att på ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva klinik, utbildning och forskning. Vi ser det som viktigt att du som chef vill vara med att driva arbetet med att utveckla medarbetarnas kompetens men också våra arbetssätt för att vi ska ge våra patienter goda förutsättningar i sin rehabilitering. VO ortopedi har nyligen infört möjlighet till specialisttjänst för fysioterapeuter och som enhetschef kommer du vara en viktig del i att fortsätta att utveckla denna roll.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Goda IT-kunskaper är också ett krav. Du är även en van användare av Office-paketet. Vi ser det som meriterande ifall du har genomfört en ledarskapsutbildning. Därtill ser vi det också som meriterande om du har tidigare erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag.

Som person är du trygg i dig själv, positiv, motiverad och har ett intresse för att driva verksamhetens utveckling framåt Du är även öppen, lyhörd och kan se den enskilda individen samtidigt som du har förmågan att se helhetsperspektivet. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utanför enheten. Vi ser att ett bra ledarskap kräver både struktur och kultur. I din roll som enhetschef agerar du som en förebild i många olika sammanhang där båda delarna behövs.

Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Vi erbjuder möjlighet till mentorskap, handledning och chefscoachning samt ledarutbildning efter dina behov och önskemål, för att på så sätt skapa bra förutsättningar och stöd för dig i ditt ledaruppdrag.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval och intervjuer kommer att hållas under annonsens publiceringstid. Skicka därför din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Barn- och skelettröntgen i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi en ny enhetschef, till Barn- och skelettröntgen i Lund samt vår filial i Eslöv, som vill vara med på vår resa att fortsätta driva, inspirera och förbättra verksamhetsområde (VO) bild och funktion på Skånes universitetssjukhus (Sus).

Barn- och skelettröntgen är organisatoriskt en del av VO bild och funktion vid Sus. Enheten utför bildundersökningar med genomlysning, datortomografi och magnetresonanstomografi, konventionella undersökningar samt ultraljud. Här bedrivs verksamhet över större delen av dygnet och det sker samarbete över regionen.

Vår arbetsplats präglas av ett driv, framåtanda, engagemang och självständighet. Vi arbetar efter Sus värderingar och värdesätter tillit, öppenhet och engagemang gentemot våra kollegor. Vårt verksamhetsövergripande mål är att vara en attraktiv och kunskapsstyrd arbetsplats med patienten i fokus. Större delen av verksamheten är ackrediterad.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef hos oss har du det övergripande ansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Du blir närmsta chef för ca 40 medarbetare vilka representeras av röntgensjuksköterskor, undersköterskor administratörer och medicinska sekreterare, med arbetsplats i både Lund och Eslöv. Du har ett stort fokus på att utveckla medarbetare och verksamhet i ett närvarande och coachande ledarskap. Utbildning och forskning är en stor och viktig del av vår verksamhet och härigenom bidrar vi på olika sätt till Region Skånes tillväxt.

Hos oss kommer du att ha ett nära samarbete med andra chefer inom verksamhetsområdet, medarbetare, remittenter och andra externa parter. Här får du möjlighet att bli en del av en högteknologisk och framtidsorienterad verksamhet i hög utvecklingstakt, vilket vi tror är både stimulerande och utmanande. Inom VO bild och funktion finns en delegerad ledarskapssyn, förtroende för individen och delaktighet i fokus. Våra medarbetare är ansvarstagande och drivna, arbetar med avancerade metoder och bedriver intern forskning inom flera områden. Utöver kontinuerlig kompetensutveckling arbetar vi med kvalité och tillgänglighet samt en hög servicenivå för våra kunder och patienter.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas både tillsammans med verksamheten och individuellt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har förmåga att översätta övergripande målsättningar till operativ ledning och skapa samsyn i verksamheten. Som ledare är du tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl internt som externt. Du har drivkraften att kontinuerligt utveckla och förbättra både verksamhet och medarbetare. Vidare sätter du mål tillsammans med medarbetarna och delegerar, följer upp och återkopplar uppnådda mål.

Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat och du har god förmåga att skapa dialog, visa tillit samt verkar för en god arbetsmiljö och ett positivt klimat. Du är trygg i ditt ledarskap och ser vikten av och delar Region Skånes värderingar. Som person är du lyhörd, modig, drivande och insiktsfull.

De formella kraven för tjänsten är;
- Dokumenterad chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar
- Högskole-/universitetsexamen inom vårdrelaterat yrke, alternativt relevant utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
- Arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård
- Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande egenskaper för tjänsten;
- Chefs- och ledarskapserfarenhet inom hälso- och sjukvård
- Ledarskapsutbildning
- Arbetslivserfarenhet från röntgenrelaterad verksamhet
- Erfarenhet av forskning, utbildning och utvecklingsarbete
- Erfarenhet av arbete i en ackrediterad verksamhet
- Erfarenhet av offentlig verksamhet/politiskt styrd organisation.

Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Utdrag ur belastnings- och misstankeregister görs innan eventuell anställning. Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att träffa dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Chef till Klinisk farmakologi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 17
Gör skillnad. Varje dag.

Klinisk kemi och farmakologi är ett verksamhetsområde där cirka 150 läkare, sjukhuskemister, apotekare och biomedicinska analytiker verkar. Området omfattar två medicinska specialiteter, klinisk kemi och klinisk farmakologi. Klinisk kemi ansvarar för cirka 500 beställningsbara analyser samt bedriver konsultation, rådgivning, utbildning och forskning. Enheten för Klinisk farmakologi ansvarar för att utreda och rådgöra i läkemedelsrelaterade frågor, utbildning, utveckling och forskning. I verksamhetsområdet Klinisk kemi och farmakologi finns, förutom klinisk farmakologi, fem andra enheter och nio processer som arbetar i en matrisorganisation.

På klinisk farmakologi utvecklar och tillämpar vi modern kunskap om läkemedel för att åstadkomma effektiv och säker läkemedelsbehandling. Här utreder vi patientrelaterade läkemedelsproblem, medverkar som experter i läkemedelskommittéer, sammanställer och värderar läkemedelsdokumentation, håller utbildningar och förmedlar producentobunden läkemedelsinformation till läkemedelsförskrivare. Vi utför även läkemedelsanalyser för terapikontroll, samt bedömningar av läkemedelsinteraktioner och läkemedelsmetabolism (genotypning). I samarbete med Södra sjukvårdsdistriktet drivs också Läkemedelinformationscentralen (LÄIF). Enhetens arbete inbegriper även forskning och undervisning inom ämnet klinisk farmakologi.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du göra skillnad inom patientvården genom att leda ett team av experter inom området klinisk farmakologi? I så fall har vi den perfekta möjligheten för dig. Vi söker en dynamisk och driven chef för att leda vår enhet om elva medarbetare. Som chef ansvarar du för den kliniska farmakologienheten och säkrar att våra patienter får bästa möjliga vård. Enheten är nyetablerad och i en pågående utvecklingsfas. Som chef förväntas du fortsätta driva enhetens utveckling och etablering inom sjukvården i Region Skåne.

I uppdraget som chef för kliniks farmakologi ansvarar du för att:
• Utveckla och implementera strategiska planer för enheten
• Säkerställa tillhandahållandet av kliniska farmakologiska tjänster
• Se till att relevanta föreskrifter och riktlinjer följs
• Ge vägledning och leda medarbetare inom enheten
• Tillhandahålla utbildningar enligt etablerade utbildningsplaner
• Samarbeta med andra avdelningar inom sjukhuset för att förbättra patientvården
• Leverera enhetens mål enligt ekonomisk budgetram
• Vara del av ledningsgruppen för verksamheten med helhetsansvar för området
• Delta i forskningsprojekt och kliniska prövningar

Region Skåne har ett brett utbud av ledarskapsutbildningar för chefer och erbjuder regelbundet fortbildningar. Förutom utbildningar inom ledarskap finns även utvecklingsområden inom pedagogik och forskning som kan bli aktuella att fördjupa sig i. I uppdraget ingår även offentliga upphandlingar, projektarbete, processarbete och nätverkande med andra chefer inom förvaltningsområdet Medicinsk service.


KVALIFIKATIONER
Då verksamheten är under en utvecklingsfas söker vi dig som har driv att fortsätta utvecklingen av enheten framåt. Du är relationsskapande och har ett genuint intresse för att arbeta med människor. Som ledare har du ett coachande förhållningsätt samt en stark problemlösningsförmåga och ett utvecklat kritiskt tänkande.

Vi söker dig som är disputerad med examen inom ett område relaterat till farmakologi. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Därutöver ser vi det som en fördel om du har erfarenhet från en ledande chefsposition och/eller någon typ av pedagogisk utbildning.

För uppdraget är det meriterande om du är klinisk farmakolog eller har en läkemedelsintensiv läkarspecialitet. Har du yrkeserfarenhet av klinisk farmakologi, läkemedelsindustrin, forskningserfarenhet och/eller akademisk undervisning är även det fördelaktigt.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vuxenpsykiatrimottagning 2 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 16
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Lund är en kunskapstät verksamhet som erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård i både heldygns- och öppenvårdsform. Inom verksamheten finns även specialistmottagningar med regionala och nationella uppdrag. Bland annat har Socialstyrelsen gett Region Skåne och verksamhetsområde Lund tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård för svårbehandlad ätstörning och självskadebeteende. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare i moderna lokaler på Baravägen i Lund. Läs gärna mer på: http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Vuxenpsykiatrimottagning 2 i Lund är en allmänpsykiatrisk specialistmottagning med cirka 25 medarbetare. Mottagningen är en av fyra allmänpsykiatriska mottagningar i verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Lund. Här utreds och diagnosticeras patienter med affektiva sjukdomar, ångesttillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Vården består bland annat av farmakologisk behandling, psykoterapeutiska behandlingar i grupp och enskilt, psykoedukativa insatser och stödsamtal. För att optimera vården för patienterna krävs även samverkan med vår heldygnsvård och med andra aktörer såsom socialtjänst och Försäkringskassan.

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, kuratorer, psykologer, arbetsterapeut, rehabkoordinator samt medicinska sekreterare. Arbete präglas av ett teambaserat arbetssätt.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer ingå i områdets ledningsgrupp tillsammans med de andra enhetscheferna samt i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Som stöd i ditt arbete har du andra enhetschefer, medicinsk enhetsansvarig läkare på mottagningen, ekonom, HR-partner, chefsstöd samt övriga stabsfunktioner. I chefsuppdraget är en viktig del att arbeta aktivt för en god arbetsmiljö, som skapar arbetsglädje, samarbete och utveckling. Du kommunicerar på ett sätt som motiverar, engagerar och entusiasmerar. Det är en självklarhet för dig att ta initiativ för att leda förändringar och för att kontinuerligt utveckla samt förbättra verksamheten. Vidare visar du en personlig omtanke och tar tillvara medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov.

Välkommen att bli en del av oss!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Om du har genomfört en ledarskapsutbildning ser vi det som en fördel. Därtill ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag. Likaså ses arbete inom psykiatriskverksamhet eller annan sjukvård som meriterande.

Som person är du handlingskraftig, engagerad och ser positivt på förändringsarbete. Du har en förmåga att vara inspirerande, stöttande och skapar arbetsglädje. Vidare har du ett närvarande och coachande ledarskap och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

VI tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till administrativ enhet på Skånes universitetssjukhus

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 14
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en chef som tycker att samarbete mellan professioner är en självklarhet och en förutsättning för att ge förtroende, trygghet och god vård med patienten i centrum? Vill du utveckla en familjär verksamhet i förändring? Är du driven och trygg i dig själv? Då är du den vi söker!

Vi ser nu fram emot att välkomna en trygg, engagerad och kreativ ledare till oss på verksamhetsområde (VO) brnmedicin på Skånes universitetssjukhus (Sus) och söker nu en enhetschef i parledarskap till vår vårdadministrativa enhet.

Den vårdadministrativa enheten är en egen enhet inom VO barnmedicin där medarbetarna idag är organisatoriskt samlade under en enhetschef. Inom enheten är vi idag ett 50-tal medarbetare bestående av medicinska sekreterare för såväl öppen- som slutenvård, IT-administratör, chefsstöd och administratörer.

Inom VO barnmedicin är vi cirka 700 medarbetare och vi har verksamhet i både Malmö och Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu dig som vill jobba som enhetschef hos oss i ett parledarskap!

För oss är det viktigt att du som ledare agerar som ett föredöme samt har lust, mod och vilja att leda. Du har ett närvarande ledarskap och arbetar aktivt för att entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. Därtill har du lätt för att skapa driv och engagemang bland medarbetarna. Du har även ansvar för personal, verksamhet och ekonomi.

Som enhetschef stöttar du enheten i förbättringsarbeten med helheten i fokus och i dialog med övriga enheter inom vårt verksamhetsområde. Vidare ingår du i ledningsgruppen för verksamhetsområdet. Du rapporterar till områdeschefen som också är din närmsta chef.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en driven och trygg ledare. Vi ser gärna att du som ledare har ett coachande förhållningssätt som engagerar och motiverar samtidigt som du vågar utmana i syfte att utveckla medarbetare och verksamheten.
Du har även god analytisk och strategisk förmåga med ett helhets- och verksamhetsperspektiv samt att du har god förmåga att skapa struktur. Som person behöver du vara pedagogisk, kreativ och du vågar tänka nytt. Vi värdesätter också att du är kommunikativ, har lätt för att skapa kontakter och har en god samarbetsförmåga.

När det gäller de formella kraven välkomnar vi dig som har ledarskapserfarenhet. Har du erfarenhet som enhetschef är det en stor fördel. Du har också godkänd gymnasieutbildning och gärna eftergymnasial utbildning inom exempelvis Hälso- och sjukvårdsadministration (80 poäng KY/400 poäng YH). Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är ett krav. Vi önskar att du är van att leda möten samt van vid att arbeta i Excel och Word. Det är fördelaktigt om du har dokumenterad chefsfarenhet med budget-, personal- samt verksamhetsansvar. Det är en även en fördel om du har erfarenhet från vården och har kunskap inom det administrativa arbetet. Likaså är chefs- och ledarskapsutbildningar meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till barnhjärtcentrum avdelning 67 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 14
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till barnhjärtcentrum vid Skånes universitetssjukhus, ett av endast två barnhjärtcentrum i Sverige som kan operera barn med hjärtproblem!

På avdelning 67 bedriver vi en högspecialiserad och unik verksamhet. Vi har mestadels patienter som är här för pre- och postoperativ hjärtsjukvård, men här vårdas också barn och ungdomar med förvärvade hjärt- och arytmisjukdomar och hjärtsvikt. Barn och ungdomar som genomgår hjärttransplantation och barn som behandlas med hjälphjärta träffar du också hos oss. För barn som behöver extra övervakning finns intermediärvårdsplatser att tillgå. Vi har både planerad och akut verksamhet och det bedrivs även forskning inom medicin och omvårdnad på vår enhet.

Barnhjärtcentrum och avdelning 67 är en del av barnsjukvården på Skånes universitetssjukvård. Barnsjukhuset är som ett mindre sjukhus på sjukhuset där vi har allt ifrån barnmedicin till barnkirurgi, barnhjärtsjukvård, barnoperation, barn- och ungdomsintensivvård och neonatalvård.

Se gärna vår film om du vill veta ännu mer om hur det är att arbeta hos oss: https://play.mediaflowpro.com/ovp/17/11CFDG7ISS

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss får du genom ett nära samarbete och delat ledarskap med vår nuvarande enhetschef Anna fortsätta driva vår avdelning framåt!

- Jag har alltid tyckt att hjärtat, kroppens centrum, är oerhört spännande att arbeta med. Här är det också många medarbetare som varit länge, som har en gedigen kunskap och genuint bryr sig om sin arbetsplats, sina kollegor och våra hjärtbarn. Jag ser fram emot ett gott samarbete med dig som blir min enhetschefskollega. Vi har idag även ett mycket tätt samarbete med vår enhetschef Jenny som leder vår mottagning som ligger precis intill oss. Vi tre enhetschefer kommer framöver arbeta ännu närmre varandra och tillsammans utveckla våra verksamheter, berättar Anna, som blir din enhetschefskollega.

Som enhetschef har du tillsammans med din enhetschefskollega ansvar för verksamhet, ekonomi och personal och blir chef för sjuksköterskor, barn- och undersköterskor, medicinska sekreterare och utredningskoordinatorer. Sektionschefen är chef för biomedicinska analytiker och barnkardiologer. Tillsammans med enhetsansvarig läkare och din enhetschefskollega leder du det dagliga arbetet på avdelningen. Genom ett nära och operativt ledarskap fortsätter ni att utveckla en framgångsrik vårdavdelning som alltid utgår från patientsäkerhet, kompetensförsörjning och god arbetsmiljö.

Vi är en avdelning som satsar på kompetensutveckling och bygger klinisk erfarenhet genom att ha implementerat en gedigen introduktion för vår personal. Vi har anställt kliniska coacher i syfte att stötta personalen i vardagen och i att nå våra utvecklingsmål.

- Jag har de senaste åren kombinerat arbete som barnsjuksköterska med arbete som klinisk coach, berättar Therese. Jag föreläser här, hos andra verksamheter och på universitetet och arbetar för att mina kollegor ska ha uppdaterad kompetens. Min nya enhetschef vill jag gärna ska fortsätta utifrån där vi är idag och arbeta med ett tryggt och tydligt ledarskap och bygga vidare på vår fina samhörighet.

Som enhetschef ingår du i närledningsgruppen för barnhjärtcentrum tillsammans med områdeschef, enhetschefer, sektionschef och enhetsansvariga läkare. Vi har ett nära samarbete inom närledningsgruppen med tydligt mandat att fatta beslut i lokala frågor och med strategiskt helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet. Till stöd har du förutom dina enhetschefskollegor även områdeschef, HR-partner, ekonom, vårdutvecklare, patientsäkerhetskoordinator, chefsstöd samt medarbetare som stödjer i driftsfrågor.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning eller annan vårdrelaterad utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare ledarerfarenhet är ett krav. Har du längre chefserfarenhet ser vi det som starkt meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet från barnsjukvård eller annan sjukvård. Har du dessutom ledarskapsutbildning och/eller erfarenhet av driva utvecklings- och förbättringsarbete ser vi det som värdefullt.

Som chef är du trygg i din yrkesroll, agerar som ett föredöme för dina medarbetare och har en förmåga att arbeta både operativt och strategiskt. Du är resultatinriktad och har alltid utgångspunkten att leda verksamheten framåt utifrån ett tydligt patientfokus. Du är en kommunikativ person som med lyhördhet kommunicerar på ett rakt och tydligt sätt. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Vidare är du en person som bidrar till goda samarbeten med andra verksamheter på Skånes universitetssjukhus, men också med verksamheter utanför sjukhuset. Du står för struktur och vilja att förbättra och driva utvecklingsarbete. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering kan vi komma att tillämpa löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Enhetschef till högspecialiserad barnavdelning och dagvård 62 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 14
Gör skillnad. Varje dag.

Barn och ungdomsmedicinavdelning 62 expanderar och söker ytterligare en enhetschef.
Vill du jobba som enhetschef i parledaskap på en barnmedicinsk avdelning som vårdar små och stora barn i behov av högspecialiserad vård inom främst neurologi, ortopedi och lungmedicin? Då är vi arbetsplatsen för dig

Vi vårdar barn och ungdomar mellan 0-18 år med en rad olika åkommor av såväl akut som elektiv karaktär. På avdelningen finns ett intermediärvårdsrum för de svårast sjuka.

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, farmaceut, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, kuratorer, psykologer, medicinska sekreterare samt läkare från olika specialiteter såsom barnneurologi, barnortopedi, barnreumatologi och barnlungmedicin. Det finns administrativa kringresurser såsom administratörer och koordinatorer. Vi har ett tätt samarbete mellan alla personalkategorier och en utbildningsorienterad kultur.

Förutom avdelning finns tillhörande dagvård som sköter barnsjukvårdens polikliniska besök med primär inriktning inom barnneurologi och barnreumatologi. Kopplade till dagvården finns det kontaktsjuksköterskor inom barnneurologi. Som enhetschef ansvarar du även för denna verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett brinnande intresse för att leda, engagera och utveckla barnsjukvården? Är du en trygg person med mod att driva och tänka nytt? Då kan du vara personen vi söker!

I arbetet som enhetschef ingår ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Arbetsuppgifterna består bland annat av att organisera det dagliga arbetet och att leda och skapa förutsättningar för enhetens verksamhetsutveckling. Du som enhetschef ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

I rollen ingår även uppföljningar i och av verksamheten. Vidare skapar du förutsättningar för ett gott medarbetarskap genom att delegera och uppmuntra medarbetare att ta ansvar och därmed utvecklas. Därutöver prioriterar och fattar du beslut utifrån ett helhetsperspektiv så att mål och överenskomna resultat uppnås.

Som enhetschef på avdelningen blir du närmsta chef för sjuksköterskor och barn-/undersköterskor.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har behörighet att verka inom svensk sjukvård och har utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Tidigare chefs- och ledarerfarenhet inom sjukvård samt erfarenhet av arbete inom barnsjukvård är meriterande för tjänsten. Goda språkkunskaper i svenska krävs i såväl tal som skrift.

För oss är det av stor vikt att du vill bidra med din kompetens, glädje och engagemang för att skapa och bibehålla en god arbetsmiljö. En viktig del i att bygga upp en trivsam arbetsplats är viljan att skapa ett gott samarbete och att på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Vi ser därför att du är en person som värderar samarbete och bidrar till detta genom att själv dela med dig av din kunskap. Vidare söker vi en person som är lyhörd och kommunikativ för att på ett tydligt sätt kunna kommunicera visioner, värdegrund, mål och strategier.

Du är resultat- och målinriktad och arbetar långsiktigt samt har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Du är van vid att fatta och genomföra beslut. Vidare är det naturligt för dig att företräda verksamheten och arbetsgivaren. För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ och ha förmåga att kunna prioritera och se verksamhetsområdet ur ett helhetsperspektiv. Du och din enhetschefskollega behöver aktivt arbeta i ett nära och gott samarbete med enhetsansvariga läkare och chefskollegor. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.
Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till mottagning, VO ortopedi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 3
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar nu en ny enhetschef till Verksamhetsområde (VO) ortopedi i Lund!

Inom VO ortopedi vid Skånes universitetssjukhus (Sus) arbetar cirka 500 medarbetare där vi är en av Sveriges största ortopediverksamheter. Verksamheten bedrivs i både Lund och Malmö. Varje år tar vi emot cirka 85 000 besök på våra mottagningar och har ungefär 6 700 inneliggande patienter. Våra patienter är både barn och vuxna som söker sig till vår mottagning för ortopediska åkommor. Just nu söker vi en Enhetschef för vår mottagning i Lund som består av 22 kollegor, sjuksköterskor, undersköterskor och gipstekniker. Vi har ett tätt samarbete med sekreterare, läkare, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut som också finns på mottagningen. Vi arbetar i tvärprofessionella team där samarbete och service är hörnstenarna i vår verksamhet. Vi samarbetar även med de ortopediska mottagningarna i Malmö, Trelleborg och Ängelholm.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets närledningsgrupp för öppenvården tillsammans med områdeschef, enhetschefer och sektionschefer. I närledningsgrupperna arbetar vi utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet med fokus på att driva verksamheten framåt. Rapportering görs till områdeschef, där arbetet sker i nära samråd. Du har ett tätt samarbete med andra enhetschefer och medicinsk enhetsansvarig läkare på mottagningen Till ditt stöd har du även HR-specialist, ekonom och verksamhetsutvecklare. En av de viktigaste delarna i ditt chefsuppdrag är att arbeta aktivt för en god arbetsmiljö. Som enhetschef arbetar du med engagemang och entusiasm för såväl uppdraget som för sina medarbetare. Tillsammans med dina medarbetare vill du skapa en god arbetsplats där människor utvecklas samt mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet.

Skulle du vilja bli vår nya chef och ingå i vårt team?

Du kommer att ingå i en som har hög kompetens och lång arbetslivserfarenhet och som alltid arbetar med ett stort patientfokus. Vi är också vana vid att arbeta med frihet under ansvar och förvaltar det väl. Ortopedimottagningen i Lund är en välfungerande enhet där alla har ett stort engagemang för sin arbetsplats och våra patienter. Här är ledorden för SUS välkomnande, drivande, omtanke och respekt helt naturliga i det dagliga arbetet. Detta sätter vi stort värde vid. Ett kvitto på detta är att vi ofta får fina lovord av patienter, personal, anhöriga och studenter för vårt fina bemötande. Detta är vi mycket stolta över!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Goda IT-kunskaper är också ett krav. Du är även en van användare av Office-paketet. Vi ser det som meriterande ifall du har genomfört en ledarskapsutbildning. Därtill ser vi det också som meriterande om du har tidigare erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag.

Som person är du både handlingskraftig och modig i ditt ledarskap. Du har integritet samt en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi ser att ett bra ledarskap kräver både struktur och kultur. I din roll som enhetschef agerar du som en förebild i många olika sammanhang där båda delarna behövs. Du är engagerad och ser positivt på förändringsarbete. Förmågan att vara såväl inspirerande som stöttande och du skapar arbetsglädje. Vidare har du ett närvarande samt coachande ledarskap. Vi ser även att du har god förmåga att prioritera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv så att målen och överenskomna resultat uppnås.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vuxenpsykiatrimottagning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 20
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Lund är en kunskapstät verksamhet som erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård i både heldygns- och öppenvårdsform. Inom verksamheten finns även specialistmottagningar med regionala och nationella uppdrag. Bland annat har Socialstyrelsen gett Region Skåne och verksamhetsområde Lund tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård för svårbehandlad ätstörning och självskadebeteende. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare i moderna lokaler på Baravägen i Lund. Läs gärna mer på: http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Vuxenpsykiatrimottagning 1 i Lund är en allmänpsykiatrisk specialistmottagning med cirka 25 medarbetare. Mottagningen är en av fyra allmänpsykiatriska mottagningar i verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Lund. Här utreds och diagnosticeras patienter med affektiva sjukdomar, ångesttillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Vården består bland annat av farmakologisk behandling, psykoterapeutiska behandlingar i grupp och enskilt, psykoedukativa insatser och stödsamtal. För att optimera vården för patienterna krävs även samverkan med vår heldygnsvård och med andra aktörer såsom socialtjänst och Försäkringskassan.

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, kuratorer, psykologer, arbetsterapeut, rehabkoordinator samt medicinska sekreterare. Arbete präglas av ett teambaserat arbetssätt. Vi har ett rehabteam som består av sex medarbetare; arbetsterapeuter, kurator, sjuksköterska, skötare samt medicinsk sekreterare. Rehabteamet kompletterar den psykiatriska öppenvården avseende rehabiliterande insatser. Insatserna syftar till att ge bättre förutsättningarna för patienterna att åter ta steget ut i arbetsliv eller studier.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer ingå i områdets ledningsgrupp tillsammans med de andra enhetscheferna samt i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Som stöd i ditt arbete har du andra enhetschefer, medicinsk enhetsansvarig läkare på mottagningen, ekonom, HR-partner, chefsstöd samt övriga stabsfunktioner. I chefsuppdraget är en viktig del att arbeta aktivt för en god arbetsmiljö, som skapar arbetsglädje, samarbete och utveckling. Du kommunicerar på ett sätt som motiverar, engagerar och entusiasmerar. Det är en självklarhet för dig att ta initiativ för att leda förändringar och för att kontinuerligt utveckla samt förbättra verksamheten. Vidare visar du en personlig omtanke och tar tillvara medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov.

Välkommen att bli en del av oss!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Om du har genomfört en ledarskapsutbildning ser vi det som en fördel. Därtill ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag. Likaså ses arbete inom psykiatriskverksamhet eller annan sjukvård som meriterande.

Som person är du handlingskraftig, engagerad och ser positivt på förändringsarbete. Du har en förmåga att vara inspirerande, stöttande och skapar arbetsglädje. Vidare har du ett närvarande och coachande ledarskap och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

VI tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Geriatrikavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med att driva framtidens sjukvård? Vi välkomnar nu en lyhörd och engagerad enhetschef som vill leda och utveckla verksamheten tillsammans med vår drivna medarbetargrupp

Verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik på Skånes universitetssjukvård (Sus), består av cirka 750 medarbetare. Vi bedriver specialiserad vård och har regionala uppdrag för många diagnoser. Mycket forskning och utveckling bedrivs inom de olika verksamheterna i Lund, Malmö och på Orupsjukhuset utanför Höör.

Hos oss på Geratrikavdelning 36 vårdas äldre personer i behov av akutgeriatrisk vård och rehabilitering. Patienterna har ofta flera kroniska sjukdomar och ett högt behov av helhetssyn. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån ett evidensbaserat, strukturerat och geriatriskt arbetssätt (Comprehensive geriatric assessment, CGA). Tillsammans arbetar teamet mot att ge patienten bästa tillgängliga vård. Kärnan i CGA är personcentrerad vård och med detta som värdegrund ser vi fram emot att vara med i utvecklingen av andra vårdformer/hybridavdelningar i framtiden.

Inom verksamhetsenheten (VE) finns också ett kunskapscentrum för geriatrik och här bedrivs forskning och undervisning inom det geriatriska fältet. Forskningen har en stark klinisk anknytning och vi arbetar i nära samarbete med primärvård, kommun och övriga verksamhetsområden inom Skånes universitetssjukvård.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för enhetens personal, ekonomi och verksamhet. Tjänsten innefattar ansvar för att leda, utveckla och följa upp verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt utifrån de gemensamt satta målen. Du kommer även ha ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet och rapporterar direkt till områdeschefen. Som enhetschef ingår du i närledningsgruppen tillsammans med dina chefskollegor.

I verksamheten finns en enhetsansvarig läkare som är medicinskt ledningsansvarig och tillsammans leder ni utvecklingen av den bästa geriatriska vården för patienterna. I din roll ligger fokus på att vidareutveckla verksamheten, varför det är av stor vikt att du har ett engagerat och närvarande ledarskap i den dagliga verksamheten för att motivera dina medarbetare.

I uppdraget som enhetschef ligger även ett fokus på att utveckla nya former och kanaler för ett bättre och utökat samarbete med kommun och primärvård i enlighet med det nya hälso- och sjukvårdsavtalet mellan Region Skåne och kommuner. Vårt arbetssätt bygger på ett patientnära samarbete mellan alla professioner på enheten och i din roll som chef lägger vi stor vikt vid att arbeta för att bibehålla och vidareutveckla detta samarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som brinner för att erbjuda den bästa vården för den sköra äldre patienten och som vill göra geriatrikens uppdrag tydligt. För att vara aktuell för tjänsten ska du ha en högskoleutbildning inom ett vårdrelaterat yrke. Har du arbetat som chef inom slutenvård och/eller har kunskaper om den geriatriska patienten ser vi det som en fördel. Därtill värdesätts erfarenhet och kompetens inom förbättrings- och utvecklingsarbete. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som skrift.

Du är trygg i din ledarroll och har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera ditt arbete samt följa upp beslut och resultat. Vidare är du initiativrik med förmåga att hitta nya vägar och arbetssätt och du hanterar förändringar på ett strukturerat sätt. Vi förutsätter att alla som arbetar hos oss har ett professionellt bemötande samt ett genuint intresse för att arbeta med äldrevård. Det är viktigt med ett teamfokus, där du utvecklar och uppmuntrar ett välfungerande teamarbete mellan olika professioner. Du har en förmåga att se olika individers behov och på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen.

I den här rekryteringsprocessen tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att intervjuer kan komma att ske under annonseringstiden. Vi ser framemot din ansökan redan idag! Som ett led i rekryteringsprocessen kommer slutkandidaterna att få genomföra chefstester.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Kirurgimottagning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 23
Gör skillnad. Varje dag.

Drivs du av att arbeta med ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla vår mottagning tillsammans med engagerade medarbetare inom ett spännande verksamhetsområde? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara en unik möjlighet för dig!

På Kirurgimottagningen i Lund vårdas patienter med akuta och elektiva kirurgiska sjukdomar. Enheten är indelad i fem team: övre teamet (sjukdomar i matstrupe och magsäck), akutteamet, HPB-team (leverns och bukspottskörtelns sjukdomar), endokrin och sarkom teamet (sjukdomar i körtlar) samt FoU teamet (forskning).

Varje vecka kan du följa oss på vårt Instagramkonto https://www.instagram.com/suskirurgimottagninglund/. Där får du ta del av vardagen på vår mottagning och lära dig mer om våra verksamheter. Följ oss gärna!

Varmt välkommen till Kirurgimottagningen!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, personal samt budget. Här leder du det dagliga arbetet för sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare tillsammans med enhetsansvarig läkare. Du har nära samarbete med de andra enhetscheferna i verksamhetsområdet och deltar i det strategiska arbetet i närledningsgrupp för både elektiv och akut kirurgi. Här arbetar vi tillsammans för hållbar planering för produktion, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, ekonomi och personalvård. I närledningsgruppen delar enheterna sina resultat och diskuterar utmaningar i det dagliga arbetet och framtiden.

En viktig del i arbetet är att tydliggöra mål och uppdrag för den kirurgiska verksamheten på din enhet tillsammans med medarbetarna och arbeta för samverkan och samordning i ett helhetsperspektiv med andra enheter på Skånes universitetssjukhus, men också verksamheter utanför sjukhuset. Du arbetar med medarbetarskapet och arbetsmiljön genom god och tydlig struktur för medarbetar- och lönesamtal samt arbetsplatsträffar.

Att leda och sträva efter att engagera och inspirera dina medarbetare är också en mycket spännande del i uppdraget att se fram emot!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet från hälso- och sjukvården. Om du har en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Du har kunskap i och förståelse för de olika roller som medarbetare tar i förändring och är tydlig i ditt ledarskap med förmåga att fatta beslut utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Din kommunikativa förmåga är av största vikt för relationer med medarbetare i teamet och andra verksamheter och du ser värdet av att bekräfta medarbetarnas arbetsinsatser och utveckling! Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till VE onkologi och strålningsfysik i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en person som gillar utveckling och vill engagera medarbetare till att göra ett bra jobb? Då kan det vara just dig vi söker!

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik är en högspecialiserad verksamhet som erbjuder behandling av cancersjukdomar till patienter i hela södra sjukvårdsregionen. Vi bedriver onkologisk sluten- och öppenvård i Lund, Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Ystad.

Nu välkomnar vi en enhetschef till vår enhet. Enheten består av tolv medicinska sekreterare och administratörer som ansvarar för det administrativa stödet i nära samarbete med andra professioner inom mottagning och avdelning i Malmö. Den administrativa enheten inom onkologi strävar efter att likrikta rutiner mellan Lund, Malmö och Helsingborg och som chef förväntas du fortsätta driva utveckling och samarbete i den riktningen.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som vill driva utvecklingen framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat!

I rollen blir du närmsta chef för medicinska sekreterare. Du ansvarar för att leda arbetet inom enheten så att god kvalitet uppnås. I din roll har du ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö. Som enhetschef leder, planerar och utvecklar du verksamheten inom enheten. I ett närvarande ledarskap verkar du för att synliggöra medarbetarna och det fantastiska arbete som de utför samt coachar dem till att utvecklas ytterligare. Du säkerhetsställer enhetens kompetensförsörjning och arbetar för att främja en god arbetsmiljö som uppmuntrar till nytänkande.

Tjänsten som enhetschef innebär ansvar inom områdena miljö, kvalitet och förbättringsarbete. Du identifierar behov, planerar, genomför och följer upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

För att du ska komma in i rollen på ett bra sätt får du introduktion samt stöd från en erfaren chefskollega. Detta förväntar vi oss ska ge en positiv effekt för både chefer, medarbetare och patientflöden. Du rapporterar till områdeschefen och ingår i en närledningsgrupp för slutenvård.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskole-, universitetsexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har även en bred yrkeserfarenhet. Goda IT-kunskaper och kunskaper i svenska i både tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet från hälso- och sjukvården, är omvärldsorienterad och har ledare- samt chefserfarenhet. Har du utbildning inom ledarskap är det meriterande.

Som person drivs du av en vilja att leda, påverka och utveckla. Du har fokus på att driva verksamheten framåt tillsammans med dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmåga att se helheten samt fatta och genomföra beslut. Vidare ska du kunna entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten. Du ser det positiva i förändringsprocesser och har ett nära och coachande ledarskap med kompetens, värme och ett leende. Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet och goda ledaregenskaper.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef, barn- och ungdomsavdelning dagkirurgi/postoperativ vård, Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 13
Nu välkomnar vi dig som vill arbeta som chef inom barn- och ungdomssjukvården på Skånes universitetssjukhus!

Enheten för dagkirurgi/postoperativ vård ingår i verksamhetsområdet (VO) barnkirurgi och neonatalvård. Här vårdar vi barn och ungdomar i åldrarna 0 månader upp till 20 år i samband med operationer.

Avdelningen består av två enheter, en dagkirurgisk enhet och en postoperativ enhet. På den dagkirurgiska enheten har vi nio vårdplatser som fördelar sig mellan specialiteterna kirurgi, ortopedi, pedodonti, käk, neurokirurgi samt öron/näs/hals. Den postoperativa enheten har sju vårdplatser som tar emot barn efter sövning från alla förekommande specialiteter i barnhuset. Härifrån skickas sedan barnen vidare till sin respektive vårdavdelning/dagvård.

- Jag har älskat att vara chef för den här enheten och har därför också valt att stanna här i många år. Jag uppskattar mixen av dagkirurgisk vård där man kan följa patienterna från att de kommer hit tills att de skrivs ut, till den postoperativa vården där vården mer bedrivs som intensivvård. Dessa verksamheter berikar varandra. Sen är jag så stolt över våra fantastiska medarbetare. Här arbetar cirka 20 sjuksköterskor tillsammans med en servicevärd och ett chefsstöd. Många av våra sjuksköterskor är väldigt erfarna och de flesta är dessutom vidareutbildade. Den gedigna kunskapen som finns, i kombination med en vilja att komma med idéer och utvecklas, bidrar till ett härligt klimat att arbeta i, berättar Åse som varit chef på enheten i många år och som nu går vidare som chef för en grannavdelning inom barn- och ungdomssjukvården.

ARBETSUPPGIFTER
Här kommer du till en verksamhet som präglas av ett genuint engagemang för barnen och deras familjer och att de ska få den bästa möjliga vården! Vi är en arbetsplats i förändring som arbetar aktivt med att möta våra patienters behov.

Som enhetschef har du det övergripande ansvaret för utveckling, verksamhet, ekonomi och personal. En viktig del i chefsrollen är att lyssna in och trygga medarbetarna samt ta tillvara deras kompetens och engagemang. Genom ett närvarande ledarskap leder och motiverar du medarbetarna i det dagliga arbetet och bidrar till gemenskap. Du leder en medarbetargrupp med hög kompetens där du även lägger ditt fokus på att inspirera, kommunicera och tydliggöra mål och riktning.

Barn- och ungdomsavdelning dagkirurgi/postoperativ vård har ett nära samarbete med många andra verksamheter såsom barn- och ungdomsavdelning operation och det ingår i ditt uppdrag som enhetschef att bibehålla och skapa goda samarbeten.

Du ingår i närledningsgruppen tillsammans med områdeschef, enhetschefskollegor från andra enheter, sektionschefer och enhetsansvariga läkare. I ditt dagliga arbete har du stöd av HR-partner, ekonom, verksamhetsutvecklare samt chefsstöd.

Som chef hos oss erbjuds du en individuell introduktion utifrån tidigare erfarenhet samt möjlighet till mentor och handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning, alternativt annan vårdrelaterad utbildning. Vi värdesätter tidigare erfarenhet från hälso- och sjukvården, gärna från barn- och ungdomsverksamhet. Vi ser det även som meriterande om du har tidigare erfarenhet av ledar- eller chefskap och att du har gått eller påbörjat en ledarskapsutbildning. Detta är en tjänst där du kommer till en arbetsplats i förändring, varför vi värdesätter erfarenhet av och ett intresse för förändringsledning.

Vi värdesätter din förmåga att leda vår grupp av mycket erfarna och kvalificerade medarbetare med tydlighet och struktur, omtanke och värme. Du kommunicerar och leder på ett sätt som inspirerar och engagerar dem du leder. Du är trygg i dig själv och vågar ta ansvar och fatta beslut. Det är av vikt att du har ett tillitsbaserat synsätt där du lyssnar in dina medarbetare och för deras och verksamhetens talan. Vidare har du förmåga att bygga relationer, vilket bidrar till goda samarbeten både inom och utom enheten. I ditt ledarskap har du hela tiden ett helhetsperspektiv med verksamhetens och patientens bästa i fokus.

Att arbeta som chef inom barnsjukvården innebär att ha Barnkonventionen som ledstjärna och det är viktigt att du kan stå upp för de barnrättsliga frågorna och Region Skånes värdegrund. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Operation och anestesi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 9
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och god förmåga att motivera andra? Vill du dessutom utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling inom en spännande verksamhet? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Verksamhetsområde intensiv- och perioperativ vård (VO IPV) inom Skånes universitetssjukvård erbjuder anestesi, operationssjukvård, intensivvård och postoperativ vård i Lund. Inom vårt område bedriver vi även smärtbehandlingsverksamhet samt ansvarar för Skånes universitetssjukhus steriltekniska verksamhet i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef för externanestesi har du tillsammans med dina enhetschefskollegor ansvar för personal, ekonomi och verksamheten som helhet. Genom ett delat ledarskap fokuserar vi på att leda vård och omvårdnad så att en god arbetsmiljö och kvalitet kan uppnås.

I ditt ledarskap arbetar du tillsammans med övriga enhetschefer. Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Vidare så arbetar du verksamhetsnära, leder och stödjer förbättrings- och utvecklingsarbete. Som enhetschef hos oss på IPV företräder du verksamhetsområdet såväl internt som i dialog med våra användare så som operatörer och chefer inom andra verksamhetsområden.

Du rapporterar till områdeschef och ingår i vår närledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position samt en förståelse för professionerna som utgör teamet kring patienten.
Det är meriterande för tjänsten om du är specialistutbildad inom anestesi och/eller operation. Det är även en fördel om du har utbildning inom ledarskap och/eller arbetsmiljö.

För att bli framgångsrik tror vi att du har ett coachande förhållningssätt med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Vidare har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling. Därutöver har du ett genuint intresse för människor och är en engagerad chef som vill fortsätta profilera verksamheten och utveckla den framåt.

Ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Transparens och nära samarbete är därför en förutsättning för att lyckas. Det är av stor vikt att du har lätt att kommunicera och har en mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Njurmedicin avdelning 9 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 7
Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker dig som vill leda njurmedicinavdelning 9 tillsammans med medarbetare, enhetsansvarig läkare samt andra chefer.

Njurmedicin är en del av Skånes Universitetssjukhus (SUS) och ingår i verksamhetsområde endokrin, njurmedicin, reumatologi (VO ENR). Verksamhetsområdet består av ca 700 medarbetare, varav ca 25 är chefer på olika nivåer. Verksamhetsområdet har en årlig budget på ca 700 miljoner kronor.

Den njurmedicinska verksamheten inom SUS ansvarar för basal njursjukvård i sydvästra Skåne samt avancerad njurmedicinsk vård i Södra sjukvårdsregionen där regionövergripande verksamhet bedrivs. Genom den SUS-övergripande visionen om bästa möjliga hälsa i livets alla skeden står vi inom verksamhetsområdet för att kroniskt sjuka patienter bibehåller sin hälsa i så god utsträckning som möjligt och kan leva ett rikt och oberoende liv.

Inom njurmedicin finns verksamhet både i Malmö och Lund bestående av dialysenheter, njurmedicinska mottagningar, samt en vårdavdelning i Lund och Njurtransplantations avdelningen i Malmö.

Vid njuravdelningen vårdas, behandlas och utreds njursjuka patienter som ofta förutom sin njursjukdom har en komplex medicinsk sjukdomsbild. Även kroniskt njursjuka patienter i uppstart fas inför dialys vårdas på avdelningen.

Verksamhetsområdets mål är att:
- förhindra organskada genom prevention
- förbättra patienternas livskvalitet
- arbeta för delaktiga medarbetare
- driva forskning och utveckling.

Inom njurmedicin fokuserar vi särskilt på utökning av själv- och egenvård. Den njurmedicinska omvårdnaden är i ständig utveckling och är en inspirerande miljö att arbeta inom. Vi ger mycket ansvar till våra medarbetare och tror att det är en av vägarna till att utvecklas och växa i sitt arbete. Vi verkar för att vår ledningsfilosofi ska vara tillitsbaserad.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef ansvarar du tillsammans med enhetsansvarig läkare och medarbetare för att bygga upp en framgångsrik vårdavdelning. Tillsammans med enhetsansvarig läkare driver och leder enhetschefen verksamheten i ett nära samarbete med områdeschef samt sektionschef.

I dina arbetsuppgifter ingår ansvar för bland annat personal, verksamhet, arbetsmiljö, ekonomi, förbättringsarbete och patientsäkerhet. Vi lägger stor vikt vid ett nära ledarskap som fokuserar på att skapa bästa möjliga förutsättningar för att medarbetarna ska kunna arbeta med omvårdnad på ett så bra sätt som möjligt. Tillsammans med medarbetarna skapar ni ett starkt team som värnar om och arbetar med patientens bästa i fokus.

Avdelningen är idag samlokaliserad med reumatologisk slutenvårdsavdelning inom samma verksamhetsområde så du kommer även att arbeta i ett nära ledarskap med enhetschef för reumatologisk vårdavdelning. På sikt när bemanningen är säkrad är målet att njurmedicinavdelning 9 ska återvända till lokalerna på plan 3 i blocket. Din roll kommer att vara central i detta förändringsarbete bland annat genom arbetsmiljöarbete och rekrytering och introduktion av nya medarbetare.

Enhetschefen ingår i närledningsgrupp njurmedicin och din närmaste chef blir en av verksamhetens områdeschefer. För att du ska känna dig trygg i ditt arbete erbjuder vi omfattande introduktion och stöd i ditt ledarskap från områdeschef och erfarna enhetschefskollegor. Du ges också möjlighet att gå ledarskapsutbildningar i Region Skånes regi.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är trygg i din yrkesroll och som tycker om att leda, utveckla och samarbeta. Du värnar om patienter, anhöriga och medarbetare. Förutom ett nära ledarskap så vill vi att vår enhetschef har ett coachande och entusiasmerande förhållningssätt. Det är av stor vikt att du har en helhetssyn på verksamheten och att du har förmåga att arbeta både operativt i vardagen och mer strategiskt mot de mål vi tillsammans satt upp för verksamheten. Du är mål- och resultatinriktad samt har en förmåga att fatta och genomföra beslut. Din uppgift som ledare är att lyfta och utveckla dina medarbetare och bjuda in till delaktighet och gemensamt ansvar. Din kommunikativa förmåga samt ditt intresse för människor gör att du har goda relationer och kan samverka både inom och utom enheten.

Vi vill att du har en universitets- eller högskoleutbildning alternativt annan utbildning inom hälso- och sjukvård. Har du erfarenhet av arbete som chef eller ledare är det meriterande. Det är meriterande att ha erfarenhet inom arbete med patienter med kroniska sjukdomar. Goda språkkunskaper i svenska krävs. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef för uppstart av ny allmänpsykiatrisk avdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 9
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund är en kunskapstät verksamhet som erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård i både heldygns- och öppenvårdsform. Inom verksamheten finns även specialistmottagningar med regionala och nationella uppdrag. Bland annat har Socialstyrelsen gett Region Skåne och verksamhetsområde Lund tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård för svårbehandlad ätstörning och självskadebeteende. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare i moderna lokaler på Baravägen i Lund. Läs gärna mer på: http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Är du intresserad av utvecklingsarbete i en kunskapstät miljö med motiverade medarbetare? Verksamhetsområde Lund kommer nu att ge en unik möjlighet att utveckla en ny heldygnsvårdsenhet med ny personal och uppdaterade arbetssätt. Kunskap, tydlighet och ett gott bemötande är ledord för utvecklingen av denna nya enhet. Välkommen till oss!

Avdelningen kommer att ha 16 vårdplatser och vara en central roll för vården av personer i behov av specialistvård. Den skall kunna hantera en bredd av olika psykiatriska tillstånd med fokus på allvarligare kriser samt förstämnings-och ångestsyndrom.

Arbetsgruppen kommer att bestå av skötare, sjuksköterskor, specialistläkare, kurator, medicinsk sekreterare och psykolog. Ett stort fokus för utvecklingsarbetet kommer att vara att skapa team med ändamålsenliga rutiner och ett gott bemötande. Som ett led i uppstartsprocessen kommer även ett utbildningsprogram för all personal att utformas där vi tar vara på den bredd och djup av psykiatrikunskap som finns på psykiatrisjukhuset på Baravägen i Lund. Det övergripande målet är att skapa en inkluderande, trygg och värdig vård för våra patienter samt en spännande, dynamisk och trygg arbetsplats för våra kolleger.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef har du siktet inställt på utformandet och uppstarten av den nya avdelningen. Du rekryterar och inkluderar medarbetare i utvecklingsprocessen samtidigt som du skapar nätverk lokalt och regionalt. Du rapporterar till områdeschefen och ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi på avdelningen.

I rollen planerar, organiserar och följer du upp beslut samt resultat tillsammans med dina medarbetare på ett effektivt och tydligt sätt med syfte att ge vård av hög kvalitet. Vidare deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:
https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser det som fördelaktigt om du har genomfört en ledarskapsutbildning och har tidigare erfarenhet som chef eller ledare. Likaså är arbete inom psykiatrisk verksamhet eller annan sjukvård meriterande.

Du sprider engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Du har ett närvarande och coachande ledarskap. Tillsammans med dina medarbetare vill du skapa en god arbetsplats där människor utvecklas, mår bra och erbjuder patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att träffa dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Intensivvårdsavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 23
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och god förmåga att motivera andra? Vill du dessutom utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling inom en spännande verksamhet? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Verksamhetsområde intensiv- och perioperativ vård (VO IPV) inom Skånes universitetssjukvård erbjuder anestesi, operationssjukvård, intensivvård och postoperativ vård i Lund. Inom vårt område bedriver vi även smärtbehandlingsverksamhet samt ansvarar för Skånes universitetssjukhus steriltekniska verksamhet i Lund.

Intensivvårds- och postoperativa avdelningen bedriver högspecialiserad intensivvård. Avdelningen har nio intensivvårdsplatser och 19 postoperativa platser. Inom intensivvården vårdas patienter som drabbats av trauma, sepsis och hjärtstopp. Vi vårdar även patienter med svikt eller hotande svikt av vitala funktioner och patienter som genomgått större kirurgiska ingrepp. Inom enheten arbetar ca 120 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som med kunskap och engagemang vill vara med och driva en arbetsplats där vi tillsammans skapar stort värde för Sus patienter!

Här ansvarar du för personal, ekonomi, verksamhet och rapporterar till områdeschefen. Du har ett delat chefsansvar för de 120 medarbetarna tillsammans med två andra enhetschefer. På enheten finns även sekreterare och enhetsansvarig läkare. Du får ett nära samarbete med övriga enhetschefer och sektionschefer inom verksamhetsområdet där gemensamma möten sker i verksamhetsledningen.

I rollen som enhetschef tar du tillvara på och utvecklar medarbetarnas engagemang och kompetenser samt arbetar för att skapa samhörighet. En annan väsentlig del av tjänsten innebär att du driver förbättringsarbeten samt är drivande och delaktig i de olika målarbeten som finns inom verksamheten. Du verkar för att bevara det som är bra och utveckla det som kan bli bättre.

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och utmanande arbete med goda möjligheter till individuell utveckling. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap. Som chef i Region Skåne erbjuds du flera utbildningsinsatser för att utveckla ditt ledarskap och stärka dig i chefsrollen.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har ett genuint intresse för att driva vår verksamhet framåt och att du agerar som ett föredöme för våra medarbetare. Det är naturligt för dig att agera ur ett arbetsgivarperspektiv, där du kan tänka strategiskt och långsiktigt, se till helheten samt vara resultat- och målorienterad. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling. Vidare krävs kreativitet och vilja att hitta nya sätt att leda och arbeta. Vi ser även att du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna, planera, organisera och följa upp. Du förstår vikten av att samarbeta för att nå gemensamma mål samt har förmågan att delegera. Integritet, prestigelöshet, mod och kraft är andra eftertraktade egenskaper hos dig som blivande enhetschef.

Då tjänsten innebär ett chefskap i delat ledarskap är vi måna om att hitta en person som kan komplettera den befintliga chefsgruppen. Personliga egenskaper är alltså av stor vikt.

När det kommer till de formella kraven så söker vi dig med kunskaper och erfarenhet inom intensiv-, postoperativ- och/eller anestesiverksamhet. Du som söker bör även ha utbildning inom hälso- och sjukvård, gärna med examen på högskolenivå. Tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position och/eller utbildning inom ledarskap och arbetsmiljö är meriterande för tjänsten. Mycket goda kunskaper i svenska är ett krav för tjänsten.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef för Supportenheten Folktandvården Skåne, Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 8
JOBBA FÖR LEENDEN!

Vill du vara med och bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling? Som ledande inom oral hälsa jobbar vi varje dag för att alla skåningar ska hålla sig friska i munnen och vara stolta över sina leenden - hela livet.

Vi är Skånes största tandvårdsaktör. Därför har vi också stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy erbjuder vi alla medarbetare kompetensutveckling under hela sin karriär.

Nu söker vi en enhetschef till Supportenheten som består av sju kompetenta medarbetare.

Enheten Support ska ge verksamheten stöd i en rad funktioner i olika system. Det handlar bland annat om journalsystem, röntgensystem och Frisktandvård. Supporten möter verksamheten både via telefon, ärendehanteringssystem och i det proaktiva arbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Som chef för enheten kommer du att arbeta nära dina medarbetare med att ge klinikerna ett högkvalitativt stöd. Stort fokus ligger på utveckling och effektivisering. I det dagliga arbetet rör du dig mellan strategiska och operativa uppgifter.

Du kommer att bli involverad i utvecklingsarbeten med både interna och externa aktörer. Att identifiera arbetsflöden och optimera samarbetet mellan våra verksamhetsområden ingår också i rollen. Beslut grundas på analys och uppföljning.

Enheten Support är organiserad under HR-avdelningen. Tjänsten är placerad på vårt Huvudkontor i Lund.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du som söker har godkänd utbildning på högskolenivå alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet vilket också kan göra dig kvalificerad för uppdraget. Du ska ha gedigna kunskaper inom support och Service Management. Vidare är det en förutsättning att du har erfarenhet av att leda och utveckla människor. Du ska ha goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift.

Det är meriterande om du är certifierad inom ITIL Foundation. Har du även ITIL CDS är det ett stort plus.

Samarbetsförmåga kombinerat med driv och nyfikenhet är en förutsättning för att bli framgångsrik i rollen. Förmåga att kommunicera och systematisera är också viktiga egenskaper i sammanhanget.

Vill du vara med och jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Vi är ett bolag, helägt av Region Skåne med närmare 1 500 anställda. Vi finns på 44 orter runt om i Skåne och består av 69 kliniker för allmän- och specialisttandvård. Våra dörrar är öppna för alla skåningar - oavsett behov.

Ansök nu

Enhetschef för Odling och direktpåvisning 2 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 6
Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter din nästa utmaning där du ges möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll? Trivs du med att arbeta med varierande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, där ni gör skillnad för våra patienter varje dag? Tveka då inte att söka till oss!

Verksamhetsområde (VO) klinisk mikrobiologi och vårdhygien i Lund är ett av Sveriges största mikrobiologiska laboratorier. Hos oss arbetar drygt 190 medarbetare inom olika yrkesgrupper och vi analyserar årligen runt 1,3 miljoner prover, där vi har ett analyssortiment som omfattar drygt 200 olika analyser. VO klinisk mikrobiologi och vårdhygien är för vården en central medicinsk konsultplattform som tillhandahåller analyser och expertis inom infektionsdiagnostik och vårdhygien med hög tillgänglighet till all vård och omsorg inom Region Skåne, såväl i offentlig som privat regi. Uppdraget innefattar även viss högspecialiserad verksamhet för hela södra hälso- och sjukvårdsregionen. Laboratoriet har ett akademiskt samarbete med Skånes universitetssjukhus (Sus), ett nära forskningssamarbete med Lunds universitet och deltar i utbildning av biomedicinska analytiker och läkare. Därtill är laboratoriet ackrediterat enligt ISO-15189 och miljöcertifierat enligt ISO-14001.

På de två enheterna för odling och direktpåvisning utförs diagnostik baserat på traditionell odlingsmetodik och tekniker så som masspektrometri, PCR och mikroskopi för att påvisa förekomst av bakterier, svampar och parasiter i patientprover. Delar av den odlingsbaserade bakteriologin är automatiserad med digital avläsning. Verksamheten är indelad i olika diagnostikavdelningar, till exempel luftvägar, sår, urin, tuberkulos. Totalt arbetar cirka 55 medarbetare vid de båda enheterna. Vårt tuberkuloslaboratorium är ett av fem riskklass 3-laboratorier i Sverige, där man arbetar enligt särskilda säkerhets- och skyddsföreskrifter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en engagerad enhetschef till enheten Odling och direktpåvisning 2 som vill leda och utveckla medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

Enheten består av cirka 30 medarbetare och ansvar för diagnostikområdena blod, parasit, svamp, tuberkulos och faeces. Majoriteten av medarbetarna är biomedicinska analytiker. Som enhetschef har du ansvar för ungefär hälften av diagnostikverksamheten på de båda enheterna och större instrumentering såsom blododlingssystem.

Du kommer ha ett delat ledarskap tillsammans med enhetschefen för enheten Odling och direktpåvisning 1. Det nära samarbetet med din enhetschefskollega ställer krav på samarbetsförmåga, tillit, prestigelöshet, kommunikation och flexibilitet.

Som enhetschef kommer du att ha ansvar för enhetens verksamhet, budget och personal. Du kommer att vara direkt underställd verksamhetschefen och ingå i verksamhetens ledningsgrupp. Vidare har du tillgång till HR-specialist, ekonom och administrativt stöd.

KVALIFIKATIONER
Du välkomnar dig som har en högskole-/universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, naturvetenskap eller teknik. Goda kunskaper i svenska, i så väl tal som skrift är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har chefserfarenhet från mikrobiologiskt laboratorium.

Vi söker en närvarande, engagerad och positiv chef som har förmåga att se möjligheterna i nya utmaningar. Ditt arbetssätt är samarbetsinriktat, kommunikativt och prestigelöst vilket möjliggör goda samarbeten. Som person är du strukturerad och har god förmåga att prioritera. Du behöver vara trygg i din chefsroll och trivas med att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö utifrån uppsatta mål.

För dig är det naturligt att du företräder verksamhet och arbetsgivare, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar; Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef med digitalinspiration till nytänkande organisation

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 21
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.Om oss

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar.

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund ligger i framkant med den digitala utvecklingen. Lunds kommun fick våren 2021 utmärkelsen årets e-hälsokommun och är en av tio kommuner som SKR utsett som modell för äldreomsorgens digitalisering.

Ledarskapet i Lunds kommun präglas av våra ledord Lyssna, Lära, Leda, detta skall genomsyra allt det vi gör för att skapa Ett Lund.

Nu söker vi dig som vill leda och inspirera legitimerad hälso- och sjukvårdskompetens inom vård och omsorg i en nytänkande organisation. Du kommer få leda och utveckla en av fem nya teambaserade enheter med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Dina medarbetare kommer inom sitt dagliga arbete möta patienter inom hemvården. En samlad kraft för en starkare hälso- och sjukvård.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för en av fem enheter i vår nytänkande hälso- och sjukvårdsorganisation leder du sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter i multiprofessionella team. En viktig del av ditt uppdrag är att inspirera och stärka medarbetare i det dagliga arbetet. Du är kommunikativ, bjuder in till dialog och skapar förutsättningar för delaktighet för både medarbetare, brukare och anhöriga.

I ditt uppdrag ingår att säkerställa att verksamheten följer de lagar, avtal, styr- och måldokument som gäller. Du har budgetansvar där god resursanvändning av ekonomiska medel är en självklarhet. Du rapporterar till verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen. Du deltar aktivt i nära samverkan med andra chefer och bidrar till kvalitet och förbättrad effektivitet i verksamheten på kort och lång sikt.

Tillsammans med verksamhetschef och övriga enhetschefer arbetar du aktivt med att skapa förutsättningar för verksamheten och kommunens utveckling, i synnerhet med den digitala utvecklingens möjligheter.

Kvalifikationer

Du har universitets- eller högskoleutbildning på minst 180 högskolepoäng med önskad inriktning mot hälsa och sjukvård eller social sektor men kan även vara annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du även har en utbildning inom ledarskap.

Tjänsten kräver att du har erfarenhet av att arbetat i någon form av ledande roll som till exempel projektledare, arbetsledare, teamledare eller liknade arbetsgivaren bedömer som relevant. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som chef inom hälsa och sjukvård, social sektor, LSS eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant. I tjänsten ingår stor fokus på kompetensutveckling, kompetensförsörjning, förebyggande arbete, rehabilitering och digitalisering. Har du jobbat med en eller flera av dessa fokusområden underlättar det ditt arbete i denna chefsroll och ses högt meriterande. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Som person drivs du av och är uthållig i utvecklings- och förändringsarbete samtidigt som du inspireras av det dagliga arbetet. Du är en god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med andra. I din roll som chef utstrålar du tillit, vilket är grunden för ditt goda ledarskap.

Eftersom uppdraget i stor utsträckning handlar om att utveckla vår nytänkande hälso- och sjukvårdsorganisation ser vi gärna att du är nyfiken på digital utveckling, digitalisering som verktyg för en god arbetsmiljö och det digitala ledarskapet.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontaktpersoner

Arbetsgivaren:

Niclas Snygg Verksamhetschef 046-359 82 73

Martina Harling, Rekryteringskonsult, 046-359 50 00 (Ledig vecka 8)

Fackliga organisationer:

Lars Öst, Vision, 046-3595577

Kommunal, 010-4427936

Ola Holmberg, Vårdförbundet, 0771-420420

Sofi Wihlborg, Sveriges arbetsterapeuter , tel. 046-359 5425 

Maria Svensson Rathonyi, Fysioterapeuterna, tel.046-359 9539 

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Ansök nu

Enhetschef till Vårdcentralen Sankt Lars i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 22
Gör skillnad. Varje dag.

Är du nyfiken på ett spännande arbete som enhetschef omgiven av kompetenta kollegor och en vacker miljö? Då ska du söka dig till oss på Vårdcentralen Sankt Lars!

Vårdcentralen Sankt Lars verkar inom vårdvalet och arbetar med framåtdrivande primärvård i unika lokaler i den vackra Sankt Larsparken i Lund. På vårdcentralen har vi mottagning inom äldrevård, astma/KOL, diabetes, inkontinens, barnavårdscentral, barnmorskemottagning, hjärtsviktsmottagning och särskilda boenden. Vi är ackrediterade för kognitiv beteendeterapi (KBT) och har ett aktivt rehabteam med fysioterapeuter, kurator, psykolog och arbetsterapeut. Totalt är vi 30 anställda i en stabil personalgrupp med bred kompetens som präglas av ett gott arbetsklimat och samarbete över yrkesgränserna. Hos oss finns ett stort engagemang för våra patienter och vi arbetar gemensamt för att utveckla och optimera patientflödet inom enheten. Vårt patientunderlag är varierat vilket innebär att ingen arbetsdag är den andra lik.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett genuint intresse för primärvård och letar efter nya utmaningar? Vill du arbeta i en kombinerad roll där du får möjlighet att både arbeta kliniskt och ta dig an ledarrollen? Då kan du vara den vi söker till rollen som enhetschef till Vårdcentralen Sankt Lars i Lund.

Som enhetschef hos oss arbetar du både operativt och strategiskt tillsammans med verksamhetschefen. Du ansvarar för verksamhet, ekonomi och personal. En viktig del i ditt arbete är att coacha, utveckla och stödja dina medarbetare samt att tillvarata deras kompetens och engagemang.

Du rapporterar direkt till verksamhetschefen samt ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Samarbetet med andra yrkesgrupper på vårdcentralen samt andra enhetschefer är en betydelsefull del i ditt arbete, och ger dig stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling framåt.

Uppdraget som enhetschef är på 50% och innebär att du ansvarar för hälften av vårdcentralens medarbetare. Resterande tid arbetar du kliniskt inom din profession.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskole- eller universitetsexamen inom någon av de professioner som förekommer i primärvården, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan exempelvis vara legitimerad läkare, sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog eller kurator med behörighet att verka inom svensk sjukvård. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.

Vi ser gärna att du har tidigare ledar- och chefserfarenhet och/eller ledarskapsutbildning. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom pimärvård och erfarenhet av PMO.

Som ledare är du drivande genom att ta initiativ, starta upp aktiviteter och stimulera till förbättringsarbete. Du har förmåga att se helheten, fatta och genomföra beslut och ser vad som behöver prioriteras för att leda verksamheten mot de mål som finns för Primärvården och vårdcentralen.

Du är van vid att arbeta i team och har en utpräglat god samarbetsförmåga. Vi ser även att du är en ledare som med respekt och trygghet kan leda gruppen i samma riktning. Vidare ser vi att du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna, planera, organisera och följa upp. Integritet, prestigelöshet, tydlighet, mod och kraft är andra eftertraktade egenskaper hos vår blivande enhetschef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Practicum i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 16
Gör skillnad. Varje dag.

Är du redo för att ta nästa steg i din karriär och arbeta på en spännande arbetsplats i framkant? Då kan detta vara tjänsten för dig! Vi söker nu en enhetschef till Practicum Clinical Skills Centre, Region Skånes regionala organisation för klinisk utbildning.

Verksamhetsområdet prioritering, råd och stöd består av två verksamheter; Practicum Clinical Skills Centre och 1177 på telefon (sjukvårdsrådgivningen). Practicum omfattar verksamhet på flera orter; Lund, Malmö, Kristianstad, Helsingborg samt till viss del Ystad. Inom verksamhetsområdet är vi cirka 115 medarbetare.

Practicum är ett av Europas största skills centra och är ackrediterat i Europa. Vår verksamhet erbjuder högkvalitativ klinisk praktisk utbildning och träning med avancerad medicinsk simulering för sjukvårdspersonal samt studenter på grund- och specialistnivå. Hos oss bedrivs även pedagogisk forskning och utveckling inom området.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef har du ett övergripande ledningsansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Practicum består idag av 17 medarbetare, varav nio sjuksköterskor, sju administratörer och en tekniker. Du arbetar självständigt med att driva det dagliga, operativa arbetet på enheten och i din ledarroll skapar du tydlighet kring beslut, uppsatta mål och arbetssätt.

Vi erbjuder dig ett uppdrag som är fullt av personliga och yrkesmässiga utmaningar med mycket eget ansvar. Som enhetschef har du bland annat tillgång till stöd inom HR, kommunikation och ekonomi.

Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Där förväntas du bidra med ett helhetsperspektiv och aktivt delta i det strategiska arbetet kring kvalitet, tillgänglighet, arbetsmiljö och rekrytering.

Som chef i Region Skåne har du goda möjligheter att utvecklas i din chefsroll genom spännande förbättringsarbeten, chefsutbildningar och mentorskap.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en högskole- och/eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård som arbetsgivaren bedömer relevant. För tjänsten krävs att du har goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi förutsätter även att du är en van datoranvändare. Därtill är det meriterande med tidigare chefserfarenhet.

För att lyckas i rollen ser vi att du kan driva förändringsprocesser och har förmågan att engagera och coacha medarbetarna i detta arbete. Som person är du prestigelös och står för ett tydligt och tryggt ledarskap. Du visar personlig omtanke för varje medarbetare men kan lyfta blicken, se verksamhetens behov och fatta strategiska beslut därefter. Vidare är du resultat- och målinriktad och kan prioritera utifrån de målsättningar som finns. Vi är måna om att finna rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef Hjärtmottagning arytmi och pacemakeroperation i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 7
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och leda en del av hjärtsjukvården in i framtiden? Vi välkomnar nu en enhetschef till oss på Hjärtmottagningen arytmi och pacemakeroperation i Lund.

Verksamhetsområde (VO) hjärt- och lungmedicin vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har verksamhet såväl i Malmö som i Lund. Hjärtmottagning arytmi och pacemakeroperation är en av Europas största avseende implantationer av pacemakers och defibrillatorer med över 1200 operationer årligen. Pacemakerverksamheten arbetar med pacemaker-och ICD-behandling vid hjärtarytmier samt har pacemakermottagning. Mottagningen är en dagvårdsverksamhet som bedrivs måndag till fredag. Arytmilabb är en högspecialiserad intervensionsenhet med tre labb för invasiva elektrofysiologiska undersökningar och behandlingar av hjärtarytmier. På arytmilabb görs runt 800 elfysundersökningar om året. Omvårdnadspersonalen är högspecialiserade såväl inom pacemaker som arytmiverksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef ska du leda en avancerad mottagning, labb- och operationsverksamhet för olika yrkesgrupper såsom undersköterskor, sjuksköterskor och medicinska sekreterare. Du ska även organisera verksamheten på ett strukturerat och effektivt sätt tillsammans med områdeschef, sektionschef, enhetsansvarig läkare och medarbetare. Du kommer att ingå i närledningsgruppen för hjärtsjukvård Lund men har även tätt samarbete med hjärtsjukvården i Malmö. I din roll som chef är du närvarande, lyhörd och arbetar aktivt för att coacha, stärka och stödja dina medarbetare. Du arbetar aktivt med medarbetar- och arbetsmiljöfrågor genom att tydliggöra och kommunicera verksamhetens mål och uppdrag samt genom att skapa delaktighet och ansvarstagande i arbetsgruppen. Du har även det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Vi erbjuder en spännande, utmanande och varierade tjänst tillsammans med ett tvärprofessionellt team av medarbetare och chefskollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning samt gedigen erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvården. Har du sedan tidigare kännedom om och kontaktnät inom Skånes universitetssjukhus är det värdefullt.

Vi välkomnar dig som har ett intresse för att utveckla en organisation tillsammans med arbetsgruppen. Du ser det positiva i förändrings- och utvecklingsarbeten, vilka du naturligt kan leda och delta i. För att lyckas med uppdraget behöver du vara en person som kan stå trygg i egna ställningstaganden och värderingar samt ha mod att utmana din omgivning och dig själv till utveckling. Du har erfarenhet och förståelse för de olika professionerna som utgör teamet kring patienten samt en vana vid att inkludera medicinska aspekter i beslut för verksamheten. Har du tidigare ledarerfarenhet ser vi det som en fördel även om du har erfarenhet av att leda mottagningsverksamhet eller dagvårdsverksamhet inom kardiologi.

Har du tidigare arbetslivserfarenhet som chef med ansvar för verksamhet, ekonomi och personal är även detta meriterande. I ditt ledarskap har du en tydlig vision för enheten och en förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera, organisera och följa upp beslut och resultat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Chef till Läkarstaben på klinisk kemi och farmakologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 3
Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker en chef som kan leda med tydlighet och omtanke, är detta du?

Läkarstaben är en del av verksamhetsområde Klinisk kemi och farmakologi. Det är en medicinsk specialitet som arbetar nära sjukhuskemister och biomedicinska analytiker. Klinisk kemi ansvarar för ca 500 beställningsbara analyser, bedriver konsultation, rådgivning, utbildning och forskning. I verksamhetsområdet finns, förutom läkarstaben, fem andra enheter och nio processer som arbetar i en matrisorganisation.

Läkarstaben är en enhet som medicinskt ansvarar för klinisk kemiska analyser, vilket omfattar allt från unika sällananalyser till storskalig, högautomatiserad, laboratorieverksamhet. Vi tillhandahåller ca 17 miljoner analyssvar om året i samarbete med verksamhetsområde Laboratoriemedicin bas. Våra analyssvar levereras ut dygnet runt, året om, samtidigt som vi samarbetar med andra laboratoriemedicinska specialiteter och beställare för att utveckla, optimera och öka värdet av den laboratoriemedicinska diagnostiken. Läkarstabens arbete inbegriper även forskning och undervisning inom ämnet klinisk kemi.

ARBETSUPPGIFTER
Som chef för läkarstaben ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. Du planerar, genomför, följer upp och säkerställer god kvalitet av utbildningen av nya specialister inom klinisk kemi. Du samarbetar med universitetet inom frågor som berör utbildning, fortbildning och forskning. Du rekryterar nya läkare till specialiteten, genomför medarbetar- och lönesamtal och skapar förutsättningar för goda utvecklingsmöjligheter för dina medarbetare. Du planerar och leder fredagsakademin, där verksamhetens stab erhåller kontinuerlig fortbildning inom verksamhetsområdet. Du planerar också läkarstabens schemalagda arbete med bedömningar och jour. Du säkerställer att enheten fullföljer uppdraget enligt budget genom ekonomisk uppföljning och god hushållning av de tilldelade resurserna. Chefen för läkarstaben är del av ledningsgruppen för klinisk kemi och farmakologi och som sådan tar du också ett helhetsansvar för verksamhetsområdet. Som medlem av ledningsgruppen säkerställer du god kvalitet, hög patientsäkerhet och patientfokus för verksamheten. Du samverkar och samordnar också med andra enheter, internt och externt. I rollen som enhetschef har du personalansvar för 20 medarbetare och rapporterar till verksamhetschefen.

Region Skåne har ett brett utbud av ledarskapsutbildningar för chefer och erbjuder regelbundet fortbildningar. Förutom utbildningar inom ledarskap finns även utvecklingsområden inom pedagogik och forskning som kan bli aktuella att fördjupa sig i som ledare av läkarstaben. I uppdraget kan även ingå offentliga upphandlingar, projektarbete, processarbete, och nätverkande med andra chefer inom förvaltningsområdet Medicinsk service.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en relevant högskole- eller universitetsutbildning. Det är meriterande om du har disputerat. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en mycket god förmåga i svenska, såväl tal som skrift. Är du utbildad inom ledarskap eller pedagogik är även detta meriterande.

För att lyckas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet i en ledande befattning, som chef eller i en annan ledande roll. Har du erfarenhet av klinisk diagnostisk verksamhet, forskningserfarenhet och pedagogisk erfarenhet ser vi detta som meriterande.

Som person har du ett intresse för att arbeta med människor och ditt ledarskap präglas av ett coachande förhållningsätt. Som enhetschef för läkarstaben är du målinriktad, organiserad och drivande. Därutöver har du god självkännedom och är trygg i din roll som chef och ledare. Du är lyhörd, kan anpassa ditt ledarskap till olika situationer samt är trygg i att kunna hantera krav och önskemål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, så tveka inte att inkomma med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef ATMP-centrum, Kliniska Studier Sverige i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 8
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för klinisk forskning och stimuleras du av att underlätta för forskare, forskningspersonal och Life Science företag att genomföra kliniska ATMP studier (Advanced Therapy Medicinal Products) inom hälso- och sjukvården, då kan arbetet som enhetschef på Region Skånes enhet för avancerade läkemedelsterapier, ATMP-centrum, vara rätt tjänst för dig!

Vi söker nu en enhetschef som vill leda det operativa och delta i det långsiktiga strategiska arbetet på enhet ATMP-centrum och vid den GMP facilitet (Good Manufacturing Practice) som är under uppbyggnad.

Kliniska Studier Sverige Forum Söder är en regional stödfunktion med uppdrag att stödja och främja klinisk forskning i hela södra sjukvårdsregionen. Verksamheten utgör en viktig del i regionens satsning inom Life Science och består av cirka 35 anställda. Verksamheten har fått i uppdrag att etablera regionens ATMP-centrum som är en helt ny organisation med uppdrag att koordinera och stödja akademi och företag som vill genomföra ATMP studier i regionen. ATMP-centrum har två uppdrag: att koordinera och stödja genomförandet av ATMP projekt samt att ansvara för byggnation och drift av renrumslokaler för tillverkning och beredning av ATMP på Skånes Universitetssjukhus. Verksamheten som är relativt nyetablerad har idag totalt tre medarbetare. Aktiv planering av utformning av renrumslokaler pågår.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef leder du verksamheten och ansvarar för personal, organisation, ekonomi, lokaler och utveckling. Du svarar för att enhetens uppdrag genomförs med hög kvalitet och goda resultat. I arbetet ingår huvudansvar under byggprojektering och senare drift av renrumslokaler för tillverkning och beredning av ATMP läkemedel. En viktig uppgift kommer bli att tillse att kvalitetssystem och personal kommer på plats för att så snart som möjligt efter färdigställande av renrummen komma igång med tillverkning och iordningställande av ATMP. Du är också ansvarig för den koordinerade och forskningsstödjande verksamheten inom centrumet. I arbetet ingår även att säkerställa att ATMP projekt utförs i enlighet med regionens riktlinjer och att höja ATMP kompetensen inom regionen.

I din roll rapporterar du till verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen. Du har ett helhetsperspektiv och arbetar aktivt för att tillsammans med verksamhetschef, övriga enhetschefer och representanter i ledningsgruppen skapa förutsättningar och utveckling för verksamheten på Kliniska Studier Sverige Forum Söder. Tillsammans utvecklar ni verksamheten efter krav och behov för att erbjuda en infrastruktur för klinisk forskning med ATMP av högsta kvalité samt en utvecklande och stimulerande arbetsplats.

KVALIFIKATIONER
Nu söker vi dig med högskole-/universitetsutbildning inom livsvetenskaper såsom medicin, hälsovetenskap, farmaceutisk vetenskap, naturvetenskap eller annan motsvarande utbildning som är relevant för tjänsten. Du har väl dokumenterad kunskap om GMP för aseptisk läkemedelstillverkning och av ATMP och/eller erfarenhet av arbete i renrum och cellodling.

För tjänsten behöver du erfarenhet från läkemedelstillverkning och god kännedom om regelverk och kvalitetssystem till exempel GMP, PhEur (European Pharmacopoeia), ISO (Internationella standardiseringsorganisationen) för tillverkning och kvalitetskontroll av biologiska läkemedel och/eller ATMP samt kunskap om regelverket för biosäkerhet i laboratoriemiljö. Du bör ha tidigare chefserfarenhet och/eller dokumenterad ledarskapserfarenhet. Vidare så har du mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Tidigare erfarenhet av cell- och genterapi eller från vävnadsinrättning är starkt meriterande liksom tidigare erfarenhet från kliniska prövningar. Även erfarenhet från uppbyggnad av tillståndspliktig verksamhet ses som ett plus. Vi ser gärna att du har forskarbakgrund och det är en stor fördel om du har god kännedom om hälso- och sjukvård och har arbetat i en offentligt styrd organisation.

Arbetet kräver att du ansvarar för det operativa renrumsarbetet, leder och coachar personal samt driver verksamhetsutveckling. Du kommer få ansvar att etablera renrumsverksamheten och att rekrytera medarbetare till enheten. Vi ser det som viktigt att du har en önskan om att långsiktigt leda arbetet inom den GMP verksamhet du blir en del av att bygga upp.
I mötet med företag, forskare, och andra samarbetspartners är du serviceinriktad, lyhörd och har en förmåga att möta olika behov och förändrade förutsättningar. Vi värdesätter att du är kvalitetsmedveten, har god samarbetsförmåga, är prestigelös och gärna delar med dig av din erfarenhet och kunskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi planerar att hålla intervjuer 2/3, välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Lungavdelning 1 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 1
Gör skillnad. Varje dag.

Vår avdelning växer vilket gör att vi nu söker en enhetschef som vill och kan leda i förändring.

Lungavdelning 1 tillhör verksamhetsområde (VO) hjärt- och lungmedicin vid Skånes universitetssjukhus (Sus) och har verksamhet i såväl Malmö som Lund. På avdelningen i Lund vårdar vi patienter med lungmedicinska- och allmänthoraxkirurgiska sjukdomar. Det är stor spännvidd av sjukdomstillstånd hos våra patienter med allt från akutmedicin till palliativ vård. Vi vårdar alla inom allmän lungmedicin, allt från patienter i behov av andningshjälp, lungtransplanterade, kroniskt sjuka lungpatienter till avancerad lungsjukvård med thoraxkirurgi. Vi har även huvuduppdraget på Sus för trackade patienter med hemrespirator. Vi har mycket nära samarbete med alla professioner inom avdelningen samt även med enheterna thoraxkirurgi och anestesi.

ARBETSUPPGIFTER
Du som söker tjänsten som enhetschef hos oss brinner för att driva avdelningen framåt med fokus på patienter och medarbetare. Tillsammans med dina enhetsansvariga läkare arbetar du mot de mål som finns uppsatta för verksamheten och motiverar enhetens medarbetare med ett tillitsbaserat och närvarande ledarskap. Du har även det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi.

Vi uppmuntrar ett arbetssätt som är kreativt, där du som enhetschef involverar och tar vara på kompetensen hos de olika professionerna i din verksamhet. Genom ditt ledarskap bidrar du till att utveckla medarbetarna med målsättningen att tillsammans uppnå goda resultat.

Du är direkt underställd områdeschefen och ingår i enhetschefsgruppen tillsammans med fyra kollegor som har ett nära samarbete. Du ingår även i närledningsgrupp med övriga enhetschefer, enhetsansvariga läkare, områdeschef och sektionschef, där ni tillsammans driver operativa frågor inom lungområdet.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen som enhetschef ser vi att du har erfarenhet av och förståelse för professionerna som utgör teamet kring patienten och är van vid att inkludera medicinska aspekter i beslut för verksamheten. Du har ett genuint intresse för människor och är en engagerad chef som vill fortsätta att profilera verksamheten och utveckla den framåt. Därtill har du en personlig mognad som gör att du kan leda med tillit, integritet, mod och värme. I ditt ledarskap har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Då tjänsten innebär flera kontaktytor värdesätter vi att du är en god kommunikatör som verkar för att skapa och bibehålla goda relationer och välfungerande samarbeten såväl inom som utom enheten.

Har du tidigare arbetslivserfarenhet som chef med ansvar för verksamhet, ekonomi och personal är även detta meriterande. Likaså om du har en högskole- eller universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vidare ser vi det som en fördel om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom hälso-och sjukvård samt chefs- och/eller ledarskapserfarenhet, gärna från en vårdenhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

Titta gärna in på vårt instagramkonto SUSlungavdelning1 för att få en bild av vår vardag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschefer till BB-avdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 26
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 800 anställda och består av gynekologisk och obstetrisk verksamhet i både Lund och Malmö. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom forskning, utveckling och utbildning. Vid verksamhetsområdet bedrivs framgångsrik forskning och flera barnmorskor är doktorander. En forskargrupp leds av professor i ämnet sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa.

Inom Område obstetrik ingår förlossningsavdelningar, BB-avdelningar, specialistmödravård och ultraljud i både Lund och Malmö. VO kvinnosjukvård vid Sus är en av de tre största verksamheterna inom förlossningsvård i Sverige och det är av vikt att vi alltid ligger i framkant kring hur vi bedriver vår verksamhet.

BB-avdelningen i Lund med tillhörande Familje-BB tar emot kvinnor från hela södra Sverige med komplikationer under sin graviditet från v. 22+0. Vi har ett nära samarbete med Förlossningsavdelningen, Neonatalavdelningen och Neonatalavdelning intensivvård. På avdelningen har vi 24 vårdplatser, 8 platser för gravida och 16 platser för förlösta patienter med komplikationer. Vi har 16 enkelrum där partner kan sova över. Inom Familje-BB erbjuder vi 15 vårdplatser för patienter med normal förlossning i fullgången tid, där finns även våra återbesöksmottagningar och amningsmottagning.

Just nu pågår dessutom en utökning av BB-avdelningen, då vi under våren 2023 kommer öppna en ny enhet, BB-hemma, i Lund som kommer vara en mobil enhet och arbeta med kvinnor i eftervård hemma.

ARBETSUPPGIFTER
Tycker du om att engagera, stötta och utveckla dina medarbetare och tillsammans driva verksamheten framåt? Har du erfarenhet som chef och letar efter en ny utmaning? Då kan det vara just dig vi söker!

Vi erbjuder dig:
- Ett stimulerande och spännande ledaruppdrag.
- Ett utvecklande arbete i en högspecialiserad miljö integrerad med forskning, utbildning och utveckling.
- Teamarbete i lednings- och nätverksgrupper.
- En gedigen chefsintroduktion under ditt första år och möjlighet att delta i olika utbildningsinsatser som Region Skåne erbjuder.

Vi välkomnar nu två enhetschefer som vill vara med och utveckla vår BB-avdelning och Familje-BB i Lund, samt vara en del av etableringen av BB-Hemma. Som en del av vårt arbete att minska medarbetargruppen per chef, väljer vi nu att gå från två till tre enhetschefer inom BB-avdelningen i Lund. Ni tre enhetschefer kommer gemensamt ha det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Tillsammans arbetar ni för att ta vara på medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget. Ni har ett nära samarbete och tillsammans utvecklar ni enheten med fokus på en trygg och säker vård samt en god arbetsmiljö för medarbetarna. En viktig del av tjänsten innebär att identifiera behov, planera, genomföra och följa upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

Vi tror på ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö där medarbetarnas idéer och initiativ tas tillvara för att utveckla och driva verksamheten framåt. Du rapporterar till områdeschefen för obstetrik och har ett nära samarbete med enhetsansvarig läkare och övriga enhetschefer inom vårt verksamhetsområde.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta i ett gemensamt ledarskap samt som vill arbeta med ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Vi värdesätter att du är en god lyssnare med ett ödmjukt förhållningssätt gentemot all den specialistkunskap som finns på enheten där du är mån om att ta vara på och vidareutveckla medarbetarna och deras kompetenser.

Som ledare visar du tillit och omtanke samt inbjuder till dialog och delaktighet genom att fortlöpande entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att utvecklas och ta ansvar. Du är en lyhörd lagspelare med förmåga att agera och anpassa dig efter uppkomna situationer. Ett prestigelöst agerande och problemlösningsfokus är därför en självklarhet i denna roll. I ditt ledarskap har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Då tjänsten innebär flera kontaktytor värdesätter vi att du är en god kommunikatör som verkar för att skapa och bibehålla goda relationer och välfungerande samarbeten såväl inom som utom enheten.

För att vara aktuell för tjänsten har du en högskole- eller universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten samt erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Vi vill att du som söker har erfarenhet av chefs- och ledarskapsarbete och ser gärna att du har en vana att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift krävs.

Vi ser det som en självklarhet att du delar Region Skånes gemensamma värderingar; vi är välkomnande, vi är drivande, och vi visar omtanke och respekt för varandra och vår omgivning. Vi är väldigt måna om att hitta rätt personer och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna just dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vårdcentralen Måsen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 31
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Måsen ligger i västra Lund och är en hälsovalsenhet med drygt 12 000 listade patienter. Det finns en bred kompetens på vårdcentralen och vi strävar kontinuerligt efter utveckling av verksamheten. Vi har ett komplett utbud bestående av läkarmottagning, distriktssköterskemottagning samt specialistmottagningar inom bland annat diabetes, astma/KOL, rökavvänjning, livsstil, barnavårdscentral (BVC), psykisk hälsa samt en rehabiliteringsavdelning. Hos oss på Vårdcentralen Måsen har vi ett gott samarbetsklimat.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef har du ansvarar för personal, ekonomi och verksamhetsutveckling. Ditt huvudsakliga fokus är att entusiasmera och utveckla medarbetarna för att uppnå goda prestationer och resultat. I chefsuppdraget ingår att aktivt arbeta för att bibehålla en god arbetsmiljö, som innehåller arbetsglädje, samarbete och respekt för varandra. Du kommer att ha ett operativt ansvar i form av daglig ledning och styrning, vilket kräver att du har förmåga att skapa en helhetsbild över verksamheten och dess behov. Vidare är det viktigt att du har ett stort intresse för struktur i ett ständigt förändrings- och utvecklingsarbete för att kunna organisera verksamheten på ett effektivt sätt. Som enhetschef förväntas du delta i och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du är chef för medarbetare inom en variation av professioner. Du ansvarar för utvecklings- och lönesamtal, rekrytering och rehabilitering för dina närmsta medarbetare.

Som enhetschef ingår du i vårdcentralens ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef och teamledare. Ni har ett nära samarbete och ansvarar tillsammans för utvecklingen av vårdcentralen och att ni tillvaratar den medarbetarkraft som finns i verksamheten idag. Du kommer att arbeta nära team-sjuksköterska och chefsstöd dagligen som du har till din hjälp.

Du kommer att ha ansvar för cirka 25 medarbetare på vårdcentralen.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har lägst eftergymnasial utbildning inom hälso- och sjukvård, alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Du behöver vara trygg i ditt ledarskap och ha erfarenhet av att leda andra inom hälso- och sjukvård. Vi vill gärna att du har erfarenhet som chef och att du har god förståelse för och erfarenhet av att arbeta inom primärvården. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av systemet PMO. Det är av vikt att du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska, i såväl tal som skrift.

Som person är du entusiasmerande och har en förmåga att få andra att växa. Du coachar medarbetarna till goda arbetsresultat samt är ett föredöme med en lust och vilja att leda. Som ledare bidrar du med ett lugn och du står stadigt i dig själv, även när det händer mycket och miljön omkring dig kan utmana. I ditt ledarskap är du drivande genom att ta initiativ, starta upp aktiviteter och stimulera till förbättringsarbeten. Du har förmåga att se helheten, fatta och genomföra beslut, samt ser vad som behöver prioriteras för att leda verksamheten mot de mål som finns för Primärvården och vårdcentralen. Du har ett intresse för struktur och flöden. Vidare är du van vid att arbeta i team och har en utpräglat god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vårdhygien, Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 9
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdhygien Skåne är ett team bestående av hygiensjuksköterskor och hygienläkare som ansvarar för den vårdhygieniska expertkompetensen i Region Skåne. Vårt övergripande verksamhetsmål är att tillsammans med vårdgivare förebygga uppkomst av vårdrelaterade infektioner samt att förhindra smittspridning inom vård- och omsorg. Vi har ett nära samarbete med Smittskydd Skåne och medverkar i nationella nätverk med andra vårdhygienenheter. Geografiskt finns våra team i Helsingborg, Kristianstad, Lund och Malmö.

Till vår enhet för sjuksköterskor söker vi nu en enhetschef med placering i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en enhetschef till enhet Vårdhygien som består av cirka 20 sjuksköterskor med specialisering mot vårdhygien.

Enheten utför en rad olika uppgifter inom det vårdhygieniska området, till exempel rådgivning för vårdenheter, medverka i byggprojekt och upphandlingsuppdrag, vägledning vid smittspårning och utbrottshantering inom vård och omsorg, hålla utbildningar, göra hygienronder, ta fram riktlinjer och rutiner med mera.

Som enhetschef kommer du att ha ansvar för enhetens verksamhet och leda och utveckla denna utifrån uppsatta mål och i samarbete med medicinskt sakkunnig och verksamhetschef. Du har ansvar för enhetens budget samt personal och arbetsmiljö. Du kommer att vara direkt underställd verksamhetschefen och ingå i vårdhygiens ledningsgrupp. Vidare har du tillgång till HR-specialist, ekonom och administrativt stöd.

Du kommer att vara placerad i Lund men du har ansvar för samtliga orter Helsingborg, Kristianstad och Malmö som är dina arbetsplatser vilket innebär resor mellan orterna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en engagerad och positiv ledare med flera års arbetslivserfarenhet av att vara chef, gärna med erfarenhet av att leda en expertorganisation.

För att lyckas i rollen behöver du vara trygg i din chefsroll och drivas av att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö utifrån uppsatta mål. Ditt arbetssätt är kommunikativt och präglas av tydlighet, öppenhet och skapar goda samarbeten. Du är strukturerad och har förmåga att hitta nya lösningar på problem.

Du har en högskoleutbildning inom medicin, hälso/sjukvård, naturvetenskap, teknik eller sociala vetenskaper. Det är meriterade om du har forskningserfarenhet, företrädesvis inom hälso- och sjukvård eller naturvetenskaplig verksamhet.

För dig är det naturligt att du företräder verksamhet och arbetsgivare, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar; Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Områdeschef till Neurokirurgi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 21
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du leda verksamhet och framtida utveckling inom neurokirurgisk omvårdnad?

Verksamhetsenhet neurokirurgi ingår i verksamhetsområdet neurokirurgi och smärtrehabilitering vid Skånes universitetssjukhus. Vi bedriver all vår verksamhet i Lund. Inom neurokirurgen organiseras öppenvård med mottagning och ankomst/dagvårdsavdelning samt slutenvård med vårdavdelning, operationsavdelning, och avdelning för neurointensivvård, intermediärvård och postoperativ vård.

Neurokirurgi har cirka 230 anställda och ansvarar för all neurokirurgi i Södra sjukvårdsregionen. I princip all vård vi bedriver är högspecialiserad. Genom bredden på vår verksamhet kan vi organisera hela vårt patientflöde, vilket medför stora möjligheter till att utveckla vården och korta beslutsvägar. Forskning, utveckling och utbildning har en central roll i verksamheten och vi arbetar med tydliga mål och strategier nedbrutna på respektive enhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en områdeschef som kan leda våra fem enhetschefer i arbetet med neurokirurgisk omvårdnad. Nuvarande områdeschef har valt att lämna chefsuppdraget de sista åren innan pensionering, för att istället ägna sig åt andra uppgifter inom verksamhetsområdet. Här finns alltså goda möjligheter för dig som ny områdeschef att ta stöd av tidigare områdeschefs gedigna erfarenhet och kunskap.

I rollen som områdeschef har du ett övergripande ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och utveckling. Du arbetar med att utveckla omvårdnadsverksamheten samt att samordna arbetet med neurokirurgins läkarsektion och andra verksamhetsområden såsom intensiv- och perioperativ vård. Vi har ett personcentrerat förhållningssätt till den neurokirurgiska vården och en del i din roll som områdeschef är att med denna utgångspunkt driva förbättringsarbeten och sätta långsiktiga mål. Neurokirurgins organisering av hela patientförlopp gör sådant arbete extra stimulerande och intressant. Du har ett helhetsperspektiv och ett strategiskt uppdrag och bedömer hur förändringar i omvärlden påverkar den egna verksamheten och anpassar vårt sätt att arbeta utifrån detta.

En av dina största uppgifter som områdeschef är att leda och motivera dina enhetschefer så att de kan utvecklas i sitt ledarskap. Vi tror på ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap där du som områdeschef har ett coachande förhållningssätt och förmåga att få andra att växa.

Tillsammans med verksamhetschef, områdeschef, sektionschefer, enhetschefer, medicinskt ansvariga läkare och andra stabsfunktioner ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du rapporterar till verksamhetschefen och som stöd i ditt ledarskap har du ekonom, HR-partner, kommunikatör och verksamhetsutvecklare.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs en högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område samt gedigen ledar- och chefserfarenhet. Du har även flerårig erfarenhet från sjukvårdssektorn. Vi ser gärna att du är van att leda och coacha chefer, driva utvecklingsarbete och att du har forskningsintresse inom omvårdnad. Erfarenhet av neurokirurgi eller intensivvård/anestesiologi samt vård- och ledarskapsutbildning är meriterande.

Du har ett genuint intresse av ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor med förmåga att genom ditt ledarskap engagera andra och främja en god arbetsmiljö. Du är drivande samtidigt som du är prestigelös och lyhörd för din omgivning. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl internt som externt. Därutöver är du resultatinriktad både vad gäller vårdens kvalitet och produktion. Du kan ifrågasätta befintliga strukturer och stimulerar till nytänkande och nya arbetssätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga kontakter
Christel Persson, 046-17 77 40, Vårdförbundet
Carita Junholt, 046-17 46 10, Vision
Siv Pålsson, 0413-55 66 90, Kommunal
Brittel Olsson, 0413-556690, Kommunal
Houman Pebdani, 046-17 26 80, Läkarföreningen

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Smärtenheten IPV i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 20
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta med ett närvarande ledarskap och utveckla verksamheten tillsammans med andra medarbetare?

Verksamhetsområde (VO) intensiv- och perioperativ vård (IPV) vid Skånes universitetssjukvård (Sus) i Lund erbjuder anestesi, operations- och intensivvård. Vi har även Lunds avancerade smärtlindringsverksamhet för akut, postoperativ och behandlingsrelaterad smärta samt ansvarar för förvaltningens steriltekniska verksamhet. Inom verksamhetsområdet arbetar cirka 400 medarbetare.

Smärtmottagningen ansvarar för att utveckla och förbättra behandlingsmetoder på sjukhuset vid operation-, procedur-, och cancerrelaterad smärta för vuxna. Vi arbetar med sjukhusets vårdavdelningar och mottagningar samt agerar konsultativt stöd till patientansvarig läkare/sjuksköterska vid behandling av smärta. Smärtenheten är Sus kunskapsnav när det gäller framtagande och kompetensutveckling inom smärtlindring och vi arbetar med att utbilda personal i smärta samt dess behandlingsformer. Vi har även ett nära samarbete med Smärtmottagningen i Malmö.

Enheten är i ett växande stadie där utveckling och samarbetsformer med andra områden ses som möjliga. Här finns en tanke att knyta an till den perioperativa vården och den postoperativa utvecklingsmöjligheten som är under uppbyggnad.

ARBETSUPPGIFTER
Till denna viktiga enhet med spetskompetens och många kontaktytor söker vi nu en enhetschef som med kunskap, engagemang och utvecklingsfokus vill vara med och driva en arbetsplats där vi tillsammans skapar stort värde för Sus patienter och ökad trygghet och säkerhet för medarbetare.

På smärtenheten arbetar totalt fem specialistsjuksköterskor med ett stort engagemang och patientfokus. Vi har tillsammans med smärtrehabilitering och neurokirurgen ett samarbete där vi på framöver ska arbeta med neuromodulering via spinal core stimulering. Utöver detta kommer utveckling för postoperativ vård mot KK/ Ögon drivas där tanken är fokus på rekrytering och utbildning.

Enheten är relativt liten men med en stor kraft och utvecklingsambition. Här kommer du att ansvara för personal, ekonomi, verksamhet och rapportera till områdeschef. På enheten finns även sekreterare och enhetsansvarig läkare. Du får ett nära samarbete med övriga enhetschefer och sektionschefer inom verksamhetsområdet där gemensamma möten sker i verksamhetsledningen. Då enheten är liten så kommer chefsuppdraget att kombineras med andra arbetsuppgifter. Vad detta kan utgöras av är avhängigt av sökandes profil, intresse och kompetens och kommer att diskuteras i rekryteringsprocessen mellan sökanden och rekryterande områdeschef.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du som söker är en trygg ledare med ett genuint intresse för ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Här får du frihet att tänka nytt samt att kunna påverka. Det är viktigt att du har intresse för att driva vår verksamhet framåt i samarbete med medarbetare och enhetsansvariga läkare. Det är naturligt för dig att agera ur ett arbetsgivarperspektiv, där du kan tänka strategiskt och långsiktigt, se till helheten samt vara resultat- och målorienterad. Vi ser att du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna, planera, organisera och följa upp. Som enhetschef förstår du vikten av att samarbeta för att nå gemensamma mål samt har förmågan att delegera. Integritet, prestigelöshet, mod och kraft är andra eftertraktade egenskaper hos vår blivande enhetschef. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och nyfikenhet som gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utanför enheten.

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning, eller eftergymnasial alternativt högskoleutbildning och med goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala ett krav. Du som söker bör ha erfarenhet från att ha arbetat inom hälso- och sjukvårdssektorn, samt har tidigare erfarenhet av ledarskap och som med respekt och trygghet kan leda den här verksamheten med dess grupp av specialistsjuksköterskor. Vi ser det som meriterande om du även har utbildning inom ledarskap och arbetsmiljö.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Skånes universitetssjukvård är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vuxenpsykiatriavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 3
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård samt specialistmottagningar med både heldygns- och öppenvård. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare och vi sitter i fräscha och moderna lokaler på Baravägen i Lund. Vårt upptagningsområde är mellersta Skåne. Läs gärna mer på:
http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Avdelning 2 är en allmänpsykiatrisk avdelning med 16 vårdplatser. Inom psykiatrisjukhuset har avdelningen en central roll för att omhänderta personer med behov av specialistvård. Vården kan ske på frivillig basis eller inom ramen för psykiatrisk tvångsvård. Vi specialiserar oss främst på att möta de som har psykiatriska sjukdomstillstånd såsom depressioner, ångesttillstånd och svårare kriser.

Avdelningen har cirka 40 anställda inom professionerna sjuksköterska, läkare, psykolog, kurator och skötare. Vi arbetar i team där samtliga yrkesgrupper inkluderas, vilket gör att utveckling och förbättring blir en självklar del av det dagliga arbetet. Enhetens personalgrupp är engagerad och arbetar aktivt med teamstärkande handledning. Vårdinnehåll och vårdprocesser är i ständig utveckling med fokus på att skapa en inkluderande och trygg vård.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef har du siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats, förutsättningar för ett gott medarbetarskap och en god arbetsmiljö där medarbetarnas engagemang tas tillvara på bästa sätt. Du rapporterar till områdeschefen och ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi på avdelningen.

Du planerar, organiserar och följer upp beslut samt resultat tillsammans med dina medarbetare på ett effektivt och tydligt sätt med syfte att ge vård av hög kvalitet. Vidare deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:
https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser det som fördelaktigt om du har genomfört en ledarskapsutbildning och har tidigare erfarenhet som chef eller ledare. Likaså ses arbete inom psykiatriskverksamhet eller annan sjukvård som meriterande.

Du sprider engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Du har ett närvarande och coachande ledarskap. Tillsammans med dina medarbetare vill du skapa en god arbetsplats där människor utvecklas, mår bra och erbjuder patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att träffa dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Blodstamceller i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 21
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KIT), inom förvaltning Medicinsk Service, bedriver verksamhet på tio sjukhus i Skåne och har drygt 200 medarbetare. Verksamheten ansvarar för laboratorieverksamheten inom klinisk immunologi, transfusionsmedicin och transplantation, samt blodgivning och blodkomponentframställning i Skåne. Verksamheten är ackrediterad och är till stor del förlagd till Lund. Vi är organiserade i processer med enhetschef, medicinskt ansvarig och processledare i nära samarbete.

Vi söker nu en enhetschef till enheten för Blodstamceller i Lund. Verksamheten ansvarar för tillvaratagande (aferes) och hantering av celler till stamcellstransplantation (SCT) och avancerad cellterapi (ATMP) vid Skånes universitetssjukhus (Sus) Lund, för Södra sjukvårdsregionen. Enheten arbetar nära den kliniska patientverksamheten (vuxen- och pediatrisk hematologi/onkologi) i tät kontakt med behandlande avdelningar och forskningsenheter. Verksamheten bedrivs med vävnadsinrättnings-tillstånd från IVO respektive Läkemedelsverket, och står under tillsyn av det europeiska ackrediteringsorganet JACIE.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara med att vidareutveckla och bygga upp en spännande verksamhet i gränssnittet mellan olika aktörer och kliniska specialiteter inom hälso- och sjukvården, läkemedelsföretag, forskningsinstanser och myndigheter.

Uppdraget som ansvarig chef innebär att i ett nära samarbete med medicinskt ansvarig, processledare och andra nyckelfunktioner säkra kompetens och resurser för att hantera ett växande patientuppdrag och bygga upp en hållbar organisation med god förmåga att växa över tid. Enheten har en central roll i att etablera regionens ATMP-centrum som är en organisation under uppbyggnad med uppdrag att koordinera och stödja akademi och företag som vill genomföra kliniska forskningsstudier med avancerade läkemedelsterapier (ATMP) i regionen.

Fokus i uppdraget kommer ligga på att skapa struktur och tydliggöra roller och arbetssätt under en kontinuerlig utvecklingsfas. Verksamheten ligger i framkant vilket ställer krav på tydliga strategier för kompetensförsörjning för att kunna rekrytera, behålla och utveckla medarbetare. Enheten är idag en mindre grupp och består av nio medarbetare inom olika personalkategorier som biomedicinska analytiker, biomedicinare och sjuksköterskor, men har ett tydligt uppdrag att successivt växa.

I rollen som enhetschef ansvarar du för personal, ekonomi och verksamhet. Som chef i Region Skåne har du goda möjligheter att utvecklas i din chefsroll genom förbättringsarbete, chefsutbildningar och mentorskap. Du kommer ingå i KIT:s ledningsgrupp och tillsammans med övriga enhetschefer är du direkt underställd verksamhetschefen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en engagerad och ansvarstagande person som drivs av att vara med i utvecklingsprojekt och har en strategisk förmåga att skapa förutsättningar för att etablera nya rutiner och arbetssätt. Vidare kräver uppdraget att du har en god förmåga till samverkan och koordinering. Här är det en självklarhet att samarbeta över professionsgränser för att göra skillnad för patienten. Vidare ser vi att du som person är lugn, trygg och arbetar med tillit som grund. Som chef och ledare förväntas du ta ett eget ansvar för din ledarutveckling och är öppen för att reflektera och utvärdera din egen ledarförmåga.

När det kommer till de formella kraven söker vi dig med adekvat högskoleutbildning inom biomedicin, vård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är ett krav. Därtill har du tidigare gedigen erfarenhet av att leda processer och team och skapar engagemang för uppgiften. Tidigare chefserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet från verksamheter inom biomedicin, cellbiologi eller farmaci. Har du erfarenhet av att arbeta med regulatoriska frågor, kvalitetsledning och klinisk prövning är detta även fördelaktigt.

Vi är måna om att finna rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Transplantationsimmunologi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 21
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KIT), inom förvaltning Medicinsk Service, bedriver verksamhet på tio sjukhus i Skåne och har drygt 200 medarbetare. Verksamheten ansvarar för laboratorieverksamheten inom klinisk immunologi, transfusionsmedicin och transplantation samt blodgivning och blodkomponentframställning i Skåne. Verksamheten är ackrediterad och är till stor del förlagd till Lund. Vi är organiserade i processer med enhetschef, medicinskt ansvarig och processledare i nära samarbete.

Vi söker nu en enhetschef till enheten för Transplantationsimmunologi i Lund. Verksamheten ansvarar för immunologisk diagnostik vid transplantation av solida organ (hjärta, lunga, njure, pankreas) och blodstamceller. Laboratoriet servar främst Södra sjukvårdsregionen men även övriga Sverige relaterat till nationella uppdrag och avtal samt forskningsprojekt vid Lunds universitet. Verksamheten har beredskap dygnet runt för akut diagnostik och bedrivs i nära samarbete med transplanterande kliniker och Transplantationscentrum Sus.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är intresserad av att utöva ett närvarande ledarskap på ett högspecialiserat ackrediterat laboratorium i absoluta framkant. Uppdraget innebär att i nära samarbete med medicinskt ansvariga, processledare och andra nyckelfunktioner förvalta och utveckla analyser och rutiner som efterfrågas av den kliniska verksamheten.

Nya tekniker inom bland annat molekylärbiologi och cellanalys implementeras kontinuerligt vilket kräver förändrade arbetssätt och ett fokus på att utveckla medarbetares kompetens. Verksamheten bedrivs med beredskap såväl kvällstid som dygnet runt vilket ställer krav på flexibilitet och god förmåga till prioritering i ledarskapet. Enheten består idag av cirka 20 personer med olika roller, ansvar och kompetenser. Här är det en självklarhet med samarbete över professionsgränser för att göra skillnad för patienten.

I rollen som enhetschef ansvarar du för personal, ekonomi och verksamhet. Som chef i Region Skåne har du goda möjligheter att utvecklas i din chefsroll genom förbättringsarbete, chefsutbildningar och mentorskap. Du kommer ingå i KIT:s ledningsgrupp och tillsammans med övriga enhetschefer är du direkt underställd verksamhetschefen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med god förmåga till samarbete och kommunikation. För att lyckas i rollen behöver du vara trygg i ditt ledarskap och förmåga att skapa engagemang för uppgiften. I ditt ledarskap uppmuntrar och inspirerar du till ständig utveckling av verksamheten med fokus på ett systematiskt förbättringsarbete. Som person är du prestigelös och lyhörd samt står för ett tydligt och tryggt ledarskap. Vidare visar du personlig omtanke för varje medarbetare men kan samtidigt lyfta blicken och se hela verksamhetens behov och fatta strategiska beslut därefter. Du är resultat- och målinriktad och kan prioritera utifrån de målsättningar som finns. Som chef och ledare förväntas du ta ett eget ansvar för din ledarutveckling och är öppen för att reflektera och utvärdera din egen ledarförmåga.

När det kommer till de formella kraven söker vi dig med adekvat högskoleutbildning inom biomedicin, vård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Därtill är tidigare erfarenhet av att leda och coacha team en förutsättning för tjänsten. Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är ett krav. Tidigare chefserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet från hälso- och sjukvårdsverksamhet. Har du erfarenhet inom laboratorieverksamhet med medicinsk inriktning, arbete i ackrediterad verksamhet eller erfarenhet av hälso- och sjukvård är även detta fördelaktigt.

Vi är måna om att finna rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vårdcentralen Sankt Lars i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 20
Är du nyfiken på ett spännande arbete som enhetschef omgiven av kompetenta kollegor och en vacker miljö? Då ska du söka dig till oss på Vårdcentralen Sankt Lars!

Vårdcentralen Sankt Lars verkar inom vårdvalet och arbetar med framåtdrivande primärvård i unika lokaler i den vackra Sankt Larsparken i Lund. På vårdcentralen har vi mottagning inom äldrevård, astma/KOL, diabetes, inkontinens, barnavårdscentral, barnmorskemottagning, hjärtsviktsmottagning och särskilda boenden. Vi är ackrediterade för KBT (kognitiv beteendeterapi) och har ett aktivt rehabteam med fysioterapeuter, kurator, psykolog och arbetsterapeut. Totalt är vi 30 anställda i en stabil personalgrupp med bred kompetens som präglas av ett gott arbetsklimat och samarbete över yrkesgränserna. Hos oss finns ett stort engagemang för våra patienter och vi arbetar gemensamt för att utveckla och optimera patientflödet inom enheten. Vårt patientunderlag är varierat vilket innebär att ingen arbetsdag är den andra lik.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef till Vårdcentralen Sankt Lars i Lund.

Hos oss som enhetschef arbetar du både operativt och strategiskt tillsammans med verksamhetschefen. Du har ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. En viktig del i ditt arbete är att coacha, utveckla och stödja dina medarbetare samt att tillvarata deras kompetens och engagemang.

Du rapporterar direkt till verksamhetschefen samt ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Samarbetet med andra yrkesgrupper på VC samt andra enhetschefer är en betydelsefull del i ditt arbete, och ger dig stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling framåt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskole- eller universitetsexamen inom någon av de professioner som förekommer i primärvården, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda språkkunskaper i svenska språket krävs för tjänsten. Vi ser gärna att du har tidigare ledar- och chefserfarenhet.

I ditt ledarskap är du drivande genom att ta initiativ, starta upp aktiviteter och stimulera till förbättringsarbeten. Du har förmåga att se helheten, fatta och genomföra beslut, samt ser vad som behöver prioriteras för att leda verksamheten mot de mål som finns för Primärvården och vårdcentralen. Du har intresse för struktur och flöden. Vidare är du van vid att arbeta i team och har en utpräglat god samarbetsförmåga. Vi ser även att du är en ledare som med respekt och trygghet kan leda gruppen i samma riktning. Du har ett genuint intresse för primärvård och tycker om att driva utvecklingen i samarbete med verksamhetschef och medarbetare. Det är naturligt för dig att agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv där du kan tänka strategiskt och långsiktigt, se till helheten samt vara resultat- och målorienterad. Vidare ser vi att du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna, planera, organisera och följa upp. Integritet, prestigelöshet, tydlighet, mod och kraft är andra eftertraktade egenskaper hos vår blivande enhetschef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Enhetschef till Psykosmottagning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 22
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och med god förmåga att motivera andra? Vill du dessutom utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling inom en spännande verksamhet? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund har cirka 560 medarbetare och vi sitter i fräscha och moderna lokaler på Baravägen i Lund. Vårt upptagningsområde är mellersta Skåne. Läs gärna mer på:
http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård samt specialistmottagningar med både heldygns- och öppenvård. Psykosenheterna inom verksamhetsområdet består av en mottagning i Eslöv och Lund samt två heldygnsenheter, heldygnsvård och öppenvård som samarbetar tätt i vårdkedjan. Psykosmottagningen i Lund har cirka 600 patienter och erbjuder vård på frivillig basis eller inom ramen för psykiatrisk tvångsvård i öppenvård.

Idag är vi cirka 35 anställda på enheten, fördelade på två team inom professionerna sjuksköterska, läkare, psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, skötare och medicinsk sekreterare. Teamen arbetar enligt F-ACT (Flexibel Assertive Community Treatment) där samtliga yrkesgrupper inkluderas. Vi arbetar också med utvecklingsarbete med fokus på att även inkludera kommunerna i upptagningsområdet. Utveckling och förbättringar är en självklar del av det dagliga arbetet. Enhetens personalgrupp är starkt engagerade och arbetar i ständig utveckling av psykosvårdens innehåll samt med fokus att skapa en inkluderande och trygg vård.

Varmt välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef har du siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats med gott medarbetarskap och en arbetsmiljö där medarbetarnas engagemang tas tillvara på bästa sätt. I din roll har du ansvar för verksamhet, personal och ekonomi på avdelningen. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. En viktig del i ditt arbete är att utveckla teamarbetet i syfte att optimera verksamhetsutveckling i nära dialog med dina medarbetare. Som enhetschef deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:

https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole-/universitetsutbildning inom hälso-och sjukvården, alternativt dig som har annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. För tjänsten är det meriterande om du har genomfört en ledarskapsutbildning samt om du har tidigare erfarenhet som chef eller ledare. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i en psykiatriskverksamhet eller av annan sjukvård.

För att bli framgångsrik i din roll är du en trygg och självständig ledare som har lust och vilja att leda. Du har fallenhet för att entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att uppnå mål och resultat samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Vidare är du en god och tydlig kommunikatör och har förmågan att samverka med olika aktörer såväl internt som externt. Du är van vid att fatta och genomföra beslut samt revidera dessa och känner dig trygg med att företräda verksamheten och arbetsgivaren. Vi söker dig som har ett närvarande och coachande ledarskap och som tillsammans med dina medarbetare vill skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och där patienterna får vård av bästa kvalitet. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vårdhygien, Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 12
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdhygien Skåne är ett team bestående av hygiensjuksköterskor och hygienläkare som ansvarar för den vårdhygieniska expertkompetensen i Region Skåne. Vårt övergripande verksamhetsmål är att tillsammans med vårdgivare förebygga uppkomst av vårdrelaterade infektioner samt att förhindra smittspridning inom vård- och omsorg. Vi har ett nära samarbete med Smittskydd Skåne och medverkar i nationella nätverk med andra vårdhygienenheter. Geografiskt finns våra team i Helsingborg, Kristianstad, Lund och Malmö.

Till vår enhet för sjuksköterskor söker vi nu en enhetschef med placering i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en enhetschef till enhet Vårdhygien som består av cirka 20 sjuksköterskor med specialisering mot vårdhygien.

Enheten utför en rad olika uppgifter inom det vårdhygieniska området, till exempel rådgivning för vårdenheter, medverka i byggprojekt och upphandlingsuppdrag, vägledning vid smittspårning och utbrottshantering inom vård och omsorg, hålla utbildningar, göra hygienronder, ta fram riktlinjer och rutiner med mera.

Som enhetschef kommer du att ha ansvar för enhetens verksamhet och leda och utveckla denna utifrån uppsatta mål och i samarbete med medicinskt sakkunnig och verksamhetschef. Du har ansvar för enhetens budget samt personal och arbetsmiljö. Du kommer att vara direkt underställd verksamhetschefen och ingå i vårdhygiens ledningsgrupp. Vidare har du tillgång till HR-specialist, ekonom och administrativt stöd.

Du kommer att vara placerad i Lund men du har ansvar för samtliga orter Helsingborg, Kristianstad och Malmö som är dina arbetsplatser vilket innebär resor mellan orterna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en engagerad och positiv ledare med flera års arbetslivserfarenhet av att vara chef, gärna med erfarenhet av att leda en expertorganisation.

För att lyckas i rollen behöver du vara trygg i din chefsroll och drivas av att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö utifrån uppsatta mål. Ditt arbetssätt är kommunikativt och präglas av tydlighet, öppenhet och skapar goda samarbeten. Du är strukturerad och har förmåga att hitta nya lösningar på problem.

Du har en högskoleutbildning inom medicin, hälso/sjukvård, naturvetenskap, teknik eller sociala vetenskaper. Det är meriterade om du har forskningserfarenhet, företrädesvis inom hälso- och sjukvård eller naturvetenskaplig verksamhet.

För dig är det naturligt att du företräder verksamhet och arbetsgivare, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar; Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Kirurgiavdelning 13 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 19
Gör skillnad. Varje dag.

Drivs du av att arbeta med ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla enheten tillsammans med engagerade medarbetare inom ett spännande verksamhetsområde? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara en unik möjlighet för dig!

Verksamhetsområde (VO) kirurgi och gastroenterologi vid Skånes universitetssjukhus (Sus) innefattar kirurgisk och gastroenterologisk verksamhet i Lund och Malmö samt kirurgisk verksamhet i Landskrona. Vi bedriver akut, specialiserad och högspecialiserad vård med både regionala och nationella uppdrag. Hos oss arbetar cirka 790 medarbetare.

På Kirurgiavdelning 13 vårdar vi patienter som behöver kirurgisk behandling med sjukdomar i panceras lever och galla och akutkirurgi.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, personal samt budget. Här leder du det dagliga arbetet för sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare tillsammans med enhetsansvarig läkare. Du har nära samarbete med de andra enhetscheferna i verksamhetsområdet och deltar i det strategiska arbetet i närledningsgrupp för både elektiv och akut kirurgi. Här arbetar vi tillsammans för hållbar planering för produktion, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, ekonomi och personalvård. I närledningsgruppen delar enheterna sina resultat och diskuterar utmaningar i det dagliga arbetet och framtiden.

En viktig del i arbetet är att tydliggöra mål och uppdrag för den kirurgiska verksamheten på din enhet tillsammans med medarbetarna och arbeta för samverkan och samordning i ett helhetsperspektiv med andra enheter på Skånes universitetssjukhus, men också verksamheter utanför sjukhuset. Du arbetar med medarbetarskapet och arbetsmiljön genom god och tydlig struktur för medarbetar- och lönesamtal samt arbetsplatsträffar.

Att leda och sträva efter att engagera och inspirera dina medarbetare är också en mycket spännande del i uppdraget att se fram emot!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning, gärna legitimerad sjuksköterska då du leder omvårdnadsarbetet på enheten. Vi ser gärna att du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet. Om du har en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Du har kunskap i och förståelse för de olika roller som medarbetare tar i förändring och är tydlig i ditt ledarskap med förmåga att fatta beslut utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Din kommunikativa förmåga är av största vikt för relationer med medarbetare i teamet och andra verksamheter och du ser värdet av att bekräfta medarbetarnas arbetsinsatser och utveckling! Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vuxenpsykiatriavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 8
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård samt specialistmottagningar med både heldygns- och öppenvård. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare och vi sitter i fräscha och moderna lokaler på Baravägen i Lund. Vårt upptagningsområde är mellersta Skåne. Läs gärna mer på:
http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Avdelning 2 är en allmänpsykiatrisk avdelning med 16 vårdplatser. Inom psykiatrisjukhuset har avdelningen en central roll för att omhänderta personer med behov av specialistvård. Vården kan ske på frivillig basis eller inom ramen för psykiatrisk tvångsvård. Vi specialiserar oss främst på att möta de som har psykiatriska sjukdomstillstånd såsom depressioner, ångesttillstånd och svårare kriser.

Avdelningen har cirka 40 anställda inom professionerna sjuksköterska, läkare, psykolog, kurator och skötare. Vi arbetar i team där samtliga yrkesgrupper inkluderas, vilket gör att utveckling och förbättring blir en självklar del av det dagliga arbetet. Enhetens personalgrupp är engagerad och arbetar aktivt med teamstärkande handledning. Vårdinnehåll och vårdprocesser är i ständig utveckling med fokus på att skapa en inkluderande och trygg vård.


ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef har du siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats, förutsättningar för ett gott medarbetarskap och en god arbetsmiljö där medarbetarnas engagemang tas tillvara på bästa sätt. Du rapporterar till områdeschefen och ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi på avdelningen.

Du planerar, organiserar och följer upp beslut samt resultat tillsammans med dina medarbetare på ett effektivt och tydligt sätt med syfte att ge vård av hög kvalitet. Vidare deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:
https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser det som fördelaktigt om du har genomfört en ledarskapsutbildning och har tidigare erfarenhet som chef eller ledare. Likaså ses arbete inom psykiatriskverksamhet eller annan sjukvård som meriterande.

Du sprider engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Du har ett närvarande och coachande ledarskap. Tillsammans med dina medarbetare vill du skapa en god arbetsplats där människor utvecklas, mår bra och erbjuder patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att träffa dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Thoraxkirurgisk operationsavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 14
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar nu en enhetschef till Thoraxkirurgisk operationsavdelning i Lund!

Vårdenhet (VE) thorax i Lund utför cirka 2 000 operationer och interventioner per år varav cirka 1 300 hjärtoperationer och cirka 600 lungingrepp. Enheten är ett av Sveriges två center för thoraxtransplantationskirurgi och har även nationellt uppdrag för operation och vård av vuxna patienter med medfödda hjärtfel (GUCH). I det dagliga arbetet fungerar personalgrupperna inom vårdenheten som ett väloljat team med kompetenta medarbetare som alla är specialister på sitt område och arbetar tillsammans för att ge patienterna en jämlik och god vård. Enheten har vårdresultat i nationell och internationell toppklass.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef leder du på ett engagerat sätt, och driver medarbetare och verksamhet framåt mot verksamhetens uppsatta mål.

Som enhetschef har du ett övergripande ledningsansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Vidare ansvarar du för att leda vård och omvårdnad inom enheten så att den är personcentrerad och att en god kvalitet uppnås genom samverkan i team. Du utvecklar vården mot att präglas av vårdrelationer i kontinuitet, planering, omvårdnadsronder och pedagogiska samtal med patienterna om deras meningsskapande.

Du som söker vill driva utveckling med fokus på patienter och medarbetare. I team arbetar du mot de mål som finns uppsatta för verksamheten. Du motiverar och engagerar enhetens medarbetare genom ett närvarande ledarskap, samt uppmuntrar ett arbetssätt där medarbetarna bidrar med sin kreativitet och med sina professioners kompetens till verksamheten.

Som enhetschef är man direkt underställd verksamhetschefen och ingår i närledningsgruppen tillsammans med övriga enhetschefer, enhetsansvariga läkare och sektionschef för område thorax. I ledningsgruppen bidrar du med din kunskap till alla frågor som rör område kärl både på operativ och strategisk nivå. Enhetscheferna inom hela verksamhetsområdet har ett nätverk och våra verksamhetsutvecklare liksom våra omvårdnadsprofessorer bistår vid större och mindre utvecklingsprojekt.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det är meriterande för tjänsten om du är utbildad specialistsjuksköterska inom anestesi, operation, intensivvård eller postoperativ vård med erfarenhet inom dessa områden. Vidare är det meriterande med chefs- och/eller ledarskapserfarenhet, gärna från en vårdenhet, och högskoleutbildning inom ledarskap eller närliggande ämne. Vi ser det också som fördelaktigt om du har erfarenhet av forskning och/eller projektledning.

För att lyckas i rollen som enhetschef ser vi att du har erfarenhet av och förståelse för professionerna som utgör teamet kring patienten och är van vid att fatta samt genomföra beslut. I ditt ledarskap är du drivande, utvecklingsfokuserad och har förmågan att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Du har ett genuint intresse för människor och är en engagerad chef. Därtill har du en personlig mognad som gör att du kan leda med integritet, mod och värme. Vidare ser vi att du har lätt för att kommunicera och har en mycket god samarbetsförmåga för att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef Kliniska forskningsenheten hematologi och onkologi i Lund/Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 5
Gör skillnad. Varje dag.
Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik är regionklinik för södra sjukvårdsregionen. Med cirka 900 medarbetare är vi ett av de största verksamhetsområdena inom SUS som strävar efter att bedriva förstklassig cancervård med stark koppling till forskning och utveckling i samarbete med Lunds universitet och Malmö högskola.

Kliniska forskningsenheten (KFE) bedriver, koordinerar och monitorerar självständigt akademiska och industrisponsrade kliniska prövningar och forskningsprojekt. Vi arbetar med kliniska prövningar och forskningsprojekt i samtliga faser från first-in-human/fas I till fas IV.
Enheten består av ca 30 medarbetare - sjuksköterskor, undersköterskor och forskningssekreterare som för närvarande arbetar med cirka 80 studier inom onkologi och hematologi både i Malmö och Lund. För att kunna nå våra mål med en ökad tillgänglighet för patienter att delta i kliniska studier behöver vi förstärka enheten med ytterligare en chef med ansvar för vår verksamhet inom onkologi.


ARBETSUPPGIFTER
Är du en trygg ledare med stort engagemang och vill arbeta i delat ledarskap inom ett spännande och innovativt område?

Till kliniska forskningsenheten i Lund/Malmö med ansvar för den onkologiska verksamheten, välkomnar vi dig, som med nyfikenhet och engagemang vill utveckla verksamhet, medarbetare och det egna ledarskapet. Du arbetar i delat ledarskap tillsammans med din enhetschefskollega som ansvarar för den hematologiska verksamheten och i nära samarbete med enhetsansvarig läkare där du är närmsta chef för ca 20 medarbetare.

I ditt uppdrag ingår ansvar för ekonomi, medarbetare och verksamhet, vilket innebär att leda, följa upp och utveckla verksamheten för att nå uppsatta mål, främja god arbetsmiljö, gott samarbete och kostnadsmedvetenhet. En viktig del i arbetet som enhetschef är att på bästa sätt tillvarata och utveckla den stora kompetens och drivkraft som finns i medarbetargruppen.

Du strävar efter att göra skillnad för patienter och medarbetare samt att driva den kliniska forskningen framåt. Enheten samarbetar nära våra sluten- och öppenvårdsenheter och du förväntas att aktivt arbeta för att skapa långsiktiga, förtroendefulla relationer med chefskollegor och enhetsansvariga läkare såväl inom de övriga enheterna på kliniken som inom sjukhuset. Du förväntas följa lagar, avtal och riktlinjer som är relevanta för området.
Organisatoriskt är du direkt underställd områdeschefen och ingår i närledningsgrupp tillsammans med enhetschefer och enhetsansvariga läkare.

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och varierat arbete tillsammans med engagerade medarbetare och chefskollegor. Hos oss får du möjlighet att utvecklas som ledare, bland annat genom att delta i olika ledarprogram anpassade utifrån din individuella kompetensprofil.

KVALIFIKATIONER
Du som söker tjänsten är trygg i din roll som ledare och har ett intresse för att leda, engagera och utveckla såväl verksamheten som medarbetare. Som enhetschef förväntas du ha ett lyhört och coachande ledarskap, där du är närvarande samt driver och skapar delaktighet i förändringsarbete. Då du i tjänsten samverkar, såväl inom som utom enheten, är det även viktigt att du är en kommunikativ och relationsskapande person.
Du som ledare agerar som ett föredöme med ärlighet och öppenhet som ledord.

För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ och ha förmåga att kunna prioritera och se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du är förtroendeingivande och genom ett tillgängligt ledarskap skapar du trygghet och entusiasmerar dina medarbetare för att tillsammans skapa en attraktiv arbetsplats med stort fokus på en god arbetsmiljö. Struktur, tydlighet och handlingskraft är andra åtråvärda egenskaper hos vår nya enhetschef.

Vi välkomnar dig med examen på högskolenivå med inriktning mot hälso- och sjukvård eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Vi ser helst att du har chefs- eller ledarskapserfarenheter sedan tidigare. Starkt meriterande för tjänsten är om du har tidigare erfarenhet av arbete med kliniska prövningar, både akademiska och studier sponsrade av läkemedelsindustrin. Det är även positivt om du har genomgått ledarskapsutbildning samt har erfarenhet av ekonomisk styrning. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav, du bör även ha goda kunskaper i engelska.

Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Psykosmottagning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 1
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och med god förmåga att motivera andra? Vill du dessutom utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling inom en spännande verksamhet? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund har cirka 560 medarbetare och vi sitter i fräscha och moderna lokaler på Baravägen i Lund. Vårt upptagningsområde är mellersta Skåne. Läs gärna mer på:
http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård samt specialistmottagningar med både heldygns- och öppenvård. Psykosenheterna inom verksamhetsområdet består av en mottagning i Eslöv och Lund samt två heldygnsenheter, heldygnsvård och öppenvård som samarbetar tätt i vårdkedjan. Psykosmottagningen i Lund har cirka 600 patienter och erbjuder vård på frivillig basis eller inom ramen för psykiatrisk tvångsvård i öppenvård.

Idag är vi cirka 35 anställda på enheten, fördelade på två team inom professionerna sjuksköterska, läkare, psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, skötare och medicinsk sekreterare. Teamen arbetar enligt F-ACT (Flexibel Assertive Community Treatment) där samtliga yrkesgrupper inkluderas. Vi arbetar också med utvecklingsarbete med fokus på att även inkludera kommunerna i upptagningsområdet. Utveckling och förbättringar är en självklar del av det dagliga arbetet. Enhetens personalgrupp är starkt engagerade och arbetar i ständig utveckling av psykosvårdens innehåll samt med fokus att skapa en inkluderande och trygg vård.

Varmt välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef har du siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats med gott medarbetarskap och en arbetsmiljö där medarbetarnas engagemang tas tillvara på bästa sätt. I din roll har du ansvar för verksamhet, personal och ekonomi på avdelningen. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. En viktig del i ditt arbete är att utveckla teamarbetet i syfte att optimera verksamhetsutveckling i nära dialog med dina medarbetare. Som enhetschef deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:

https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole-/universitetsutbildning inom hälso-och sjukvården, alternativt dig som har annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. För tjänsten är det meriterande om du har genomfört en ledarskapsutbildning samt om du har tidigare erfarenhet som chef eller ledare. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i en psykiatriskverksamhet eller av annan sjukvård.

För att bli framgångsrik i din roll är du en trygg och självständig ledare som har lust och vilja att leda. Du har fallenhet för att entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att uppnå mål och resultat samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Vidare är du en god och tydlig kommunikatör och har förmågan att samverka med olika aktörer såväl internt som externt. Du är van vid att fatta och genomföra beslut samt revidera dessa och känner dig trygg med att företräda verksamheten och arbetsgivaren. Vi söker dig som har ett närvarande och coachande ledarskap och som tillsammans med dina medarbetare vill skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och där patienterna får vård av bästa kvalitet. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschefer till BB-avdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 22
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 800 anställda och består av gynekologisk och obstetrisk verksamhet i både Lund och Malmö. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom forskning, utveckling och utbildning. Vid verksamhetsområdet bedrivs framgångsrik forskning och flera barnmorskor är doktorander. En forskargrupp leds av professor i ämnet sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa.

Inom Område obstetrik ingår förlossningsavdelningar, BB-avdelningar, specialistmödravård och ultraljud i både Lund och Malmö. VO kvinnosjukvård vid Sus är en av de tre största verksamheterna inom förlossningsvård i Sverige och det är av vikt att vi alltid ligger i framkant kring hur vi bedriver vår verksamhet.

BB-avdelningen i Lund med tillhörande Familje-BB tar emot kvinnor från hela södra Sverige med komplikationer under sin graviditet från v. 22+0. Vi har ett nära samarbete med Förlossningsavdelningen, Neonatalavdelningen och Neonatalavdelning intensivvård. På avdelningen har vi 24 vårdplatser, 8 platser för gravida och 16 platser för förlösta patienter med komplikationer. Vi har 16 enkelrum där partner kan sova över. Inom Familje-BB erbjuder vi 15 vårdplatser för patienter med normal förlossning i fullgången tid, där finns även våra återbesöksmottagningar och amningsmottagning.

Just nu pågår dessutom en utökning av BB-avdelningen, då vi under våren 2023 kommer öppna en ny enhet, BB-hemma, i Lund som kommer vara en mobil enhet och arbeta med kvinnor i eftervård hemma.

ARBETSUPPGIFTER
Tycker du om att engagera, stötta och utveckla dina medarbetare och tillsammans driva verksamheten framåt? Har du erfarenhet som chef och letar efter en ny utmaning? Då kan det vara just dig vi söker!

Vi erbjuder dig:
- Ett stimulerande och spännande ledaruppdrag.
- Ett utvecklande arbete i en högspecialiserad miljö integrerad med forskning, utbildning och utveckling.
- Teamarbete i lednings- och nätverksgrupper.
- En gedigen chefsintroduktion under ditt första år och möjlighet att delta i olika utbildningsinsatser som Region Skåne erbjuder.

Vi välkomnar nu två enhetschefer som vill vara med och utveckla vår BB-avdelning och Familje-BB i Lund, samt vara en del av etableringen av BB-Hemma. Som en del av vårt arbete att minska medarbetargruppen per chef, väljer vi nu att gå från två till tre enhetschefer inom BB-avdelningen i Lund. Ni tre enhetschefer kommer gemensamt ha det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Tillsammans arbetar ni för att ta vara på medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget. Ni har ett nära samarbete och tillsammans utvecklar ni enheten med fokus på en trygg och säker vård samt en god arbetsmiljö för medarbetarna. En viktig del av tjänsten innebär att identifiera behov, planera, genomföra och följa upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

Vi tror på ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö där medarbetarnas idéer och initiativ tas tillvara för att utveckla och driva verksamheten framåt. Du rapporterar till områdeschefen för obstetrik och har ett nära samarbete med enhetsansvarig läkare och övriga enhetschefer inom vårt verksamhetsområde.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta i ett gemensamt ledarskap samt som vill arbeta med ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Vi värdesätter att du är en god lyssnare med ett ödmjukt förhållningssätt gentemot all den specialistkunskap som finns på enheten där du är mån om att ta vara på och vidareutveckla medarbetarna och deras kompetenser.

Som ledare visar du tillit och omtanke samt inbjuder till dialog och delaktighet genom att fortlöpande entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att utvecklas och ta ansvar. Du är en lyhörd lagspelare med förmåga att agera och anpassa dig efter uppkomna situationer. Ett prestigelöst agerande och problemlösningsfokus är därför en självklarhet i denna roll. I ditt ledarskap har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Då tjänsten innebär flera kontaktytor värdesätter vi att du är en god kommunikatör som verkar för att skapa och bibehålla goda relationer och välfungerande samarbeten såväl inom som utom enheten.

För att vara aktuell för tjänsten har du en högskole- eller universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten samt erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Vi vill att du som söker har erfarenhet av chefs- och ledarskapsarbete och ser gärna att du har en vana att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift krävs.

Vi ser det som en självklarhet att du delar Region Skånes gemensamma värderingar; vi är välkomnande, vi är drivande, och vi visar omtanke och respekt för varandra och vår omgivning. Vi är väldigt måna om att hitta rätt personer och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna just dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till barn- och ungdomskirurgiavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen att bli en del av framtidens hälso- och sjukvård för våra barn och ungdomar!

På barn- och ungdomskirurgiavdelning 65 vårdas barn och ungdomar med många olika kirurgiska frågeställningar. Vi arbetar med en stor variation av diagnoser och en blandning av planerad och akut sjukvård. Vården bedrivs utifrån en helhetssyn såväl medicinskt som omvårdnadsmässigt, psykologiskt och specialpedagogiskt. Vi arbetar familje- och barncentrerat och våra insatser tar sin utgångspunkt i hela familjen och deras levnadsvillkor. Detta blir av speciellt stor vikt då majoriteten av våra patienter är under 3 år.

- Jag började här direkt efter sjuksköterskeutbildningen då jag tyckte att barn och kirurgi i kombination var den roligaste vården. Jag har nu arbetat här i snart 8 år och jag trivs med att det är en så blandad vård med allt ifrån lättare operationer till intermediärvård där vi vårdar svårt sjuka små barn, berättar Ida, specialistsjuksköterska inom barn och ungdom.

Vi är stolta över att vi sedan 2018 bedriver nationell högspecialiserad vård inom viss spädbarnskirurgi (anorektala missbildningar, Hirschsprungs sjukdom, diafragmabråck och esofagusatresi). Tillsammans med Stockholms läns landsting tar vi hand om och behandlar barn med dessa tillstånd från hela Sverige, vilket ger oss möjligheten att arbeta med några av de bästa barnkirurgerna i landet och möta barn med ovanliga diagnoser.

Enheten består av såväl en slutenvårdsavdelning med intermediärvårdsplatser samt en öppenvårdsverksamhet som består av en barnkirurgisk mottagning, uroterapimottagning och nefrologisk dagvård.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som tillsammans med dina två enhetschefskollegor vill leda barn- och ungdomskirurgiavdelning 65.

Som enhetschef får du tillsammans med dina enhetschefskollegor ett gemensamt övergripande ledningsansvar för utveckling, verksamhet, ekonomi samt personal. Du blir närmsta chef för barnsjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, barnsköterskor, servicemedarbetare, farmaceut och medicinska sekreterare. Rollen innebär vidare ett nära samarbete med sektionschefen och de enhetsansvariga läkarna. Du rapporterar till områdeschefen och kommer att ingå i barnkirurgins närledningsgrupp.

- Det som utmärker oss medarbetare är vår lojalitet till arbetsplatsen och vår vilja att utvecklas. Vi ställer höga krav på oss själva, vården vi bedriver och ledarskapet och vi är så redo att driva verksamheten framåt. Jag älskar mitt jobb och många av mina kollegor säger detsamma vilket är en bra grund för en chef att bygga på, fortsätter Ida att berätta.

En viktig del i ditt arbete som enhetschef är att driva det dagliga arbetet och främja en god arbetsmiljö för medarbetarna och genom ett inlyssnande sätt tillvarata och utveckla den kompetens som finns i medarbetargruppen. Medarbetarna finns alla på sjukhuset i Lund, men på några olika platser. Därav är det betydelsefullt att du skapar strategier för att som ledare upplevas som närvarande. Rollen innebär även att skapa och upprätthålla relationer med övriga barnenheter inom Sus samt andra barnkirurgiska enheter i Sverige. Att arbeta som chef inom barnsjukvården innebär att ha Barnkonventionen som ledstjärna och det är viktigt att du i ditt ledarskap och i utveckling av verksamheten alltid står upp för de barnrättsliga frågorna likväl som för Region Skånes värdegrund.

Vidare ger vi dig goda utvecklingsmöjligheter till fortlöpande utbildningar inom chef- och ledarskap och en mentor.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskoleutbildning, alternativt annan relevant utbildning. Det är ett krav att du är trygg och erfaren i din roll som chef- eller ledare. Vi värdesätter hälso- och sjukvårdsutbildning och erfarenhet från hälso- och sjukvården, gärna från sluten- eller öppenvård. Vidare är det meriterande med ledarskapsutbildning och erfarenhet av att driva utvecklingsarbete.

Som ledare trivs du med att arbeta nära verksamheten. Du ser möjligheter och kommunicerar på ett tydligt sätt som inspirerar och engagerar dem du leder. Du har en förmåga att lyssna in och vara lyhörd, samtidigt som du kan stå trygg i egna ställningstaganden och värderingar samt har mod att utmana din omgivning och dig själv till utveckling.

Att arbeta i ett tredelat ledarskap ställer stora krav på tillit och prestigelöshet. Det innebär även stora möjligheter för dig och dina kollegor att stötta och komplettera varandra och hjälpa varandra och verksamheten till utveckling. Att bygga relationer och goda samarbeten med verksamheter utanför din egen enhet är också avgörande för den här tjänsten. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Inför eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Enhetschef till Hematologiavdelning 3, Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 15
Gör skillnad. Varje dag.
Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik är regionklinik för södra sjukvårdsregionen. Med ca 850 medarbetare är vi ett av de största verksamhetsområdena inom SUS som strävar efter att bedriva förstklassig cancervård med stark koppling till forskning och utveckling i samarbete med universiteten i Lund och Malmö.

Hematologiavdelning 3 är en av två vårdavdelningar i Lund som utreder och behandlar patienter med hematologiska sjukdomar och har regionalt ansvar för stamcellstransplantationer. Hematologens två vårdavdelningar har tillsammans 28 vårdplatser med samma patientklientel och personalen samarbetar mellan avdelningarna för att effektivt använda resurser på bästa sätt. I nära anslutning finns vår öppenvårdsenhet med läkarmottagningar och polikliniska behandlingar. Inom enheten arbetar vi kontinuerligt med utveckling av omvårdnaden och i olika forskningsprojekt. SUS förvaltningsledning har under hösten, som ett av de första sjukhusen i Sverige, beslutat att pröva och utvärdera Magnetmodellen med syfte att främja ett systematiskt och evidensbaserat förhållningssätt till omvårdnad samt skapa förutsättningar för ett livslångt lärande för alla medarbetare. Våra avdelningar ingår i pilotprojektet på SUS.


ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en enhetschef för Hematologiavdelning 3 i Lund, som vill anta ett uppdrag att tillsammans med oss arbeta för att utveckla verksamhet och medarbetare.

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och varierat arbete tillsammans med engagerade medarbetare och chefskollegor som är mycket måna om att verksamheten ska fungera. Hos oss får du möjlighet att utveckla din roll som chef genom ledarskapsutbildningar och tillgång till mentor.

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, budget och en medarbetargrupp på ca 35 personer fördelat på sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och en farmaceut.
Din roll som enhetschef är att leda och utveckla omvårdnadsarbetet samt främja en god arbetsmiljö för medarbetarna, bland annat genom att på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Genom att vara närvarande och engagerad har du god förståelse för den verksamhet som bedrivs och du arbetar aktivt med att skapa förutsättningar för medarbetarnas delaktighet. För att bibehålla och stärka samarbetet och den familjära stämningen mellan avdelningarna, fäster du stor vikt vid gott samarbete med din kollega på avdelning 4 samt våra enhetsansvariga läkare.

Organisatoriskt är du direkt underställd områdeschefen och ingår i närledningsgrupp tillsammans med 4 enhetschefer och enhetsansvariga läkare.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg i din roll som ledare och har ett stort engagemang för såväl uppdraget som för dina medarbetare. Självklart har du ett gediget intresse för att leda en slutenvårdavdelning. Du har förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv och förstå hematologins komplexitet.

Ditt ledarskap genomsyras av att du är välkomnande, drivande och närvarande för dina medarbetare. I ditt ledarskap lyssnar du och ser dina medarbetare med deras individuella behov, styrkor och utvecklingspotentialer. Du arbetar aktivt för att skapa en god arbetsmiljö, en hållbar och utvecklande dialog samt ett gott samarbete tillsammans med medarbetarna på arbetsplatsen. Här har din genuina kommunikativa förmåga, att du är rak och tydlig men också lyhörd, avgörande betydelse. För att lyckas i rollen behöver du vara lösningsorienterad, kreativ och ha förmåga att kunna prioritera. Att du är förtroendeingivande och prestigelös är andra åtråvärda egenskaper hos vår nya enhetschef.

Du som söker har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, gärna på magister-/specialistnivå alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser gärna att du har chefserfarenhet men välkomnar även dig med ledarskapserfarenhet i en roll som till exempel teamledare eller liknande. För att lyckas i uppdraget har du även erfarenhet och intresse av att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav. Meriterande för tjänsten är om du har genomgått ledarskapsutbildning, samt har tidigare erfarenhet från slutenvård.
Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till ortopediavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 7
Vill du arbeta i ett delat ledarskap med möjlighet att vara med och utveckla en av Sveriges största ortopediska verksamheter? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Verksamhetsområde (VO) ortopedi består av cirka 560 medarbetare fördelat inom öppen- och slutenvård. Öppenvården består av mottagningar, sekretariat, fysioterapi och arbetsterapi. Slutenvården består av fyra avdelningar där vi arbetar i tvärprofessionella team samt en ankomstavdelning. Verksamheten bedriver såväl högspecialiserad vård som bred ortopedisk verksamhet och har enheter i både Malmö och Lund. Vi samarbetar med flera avdelningar på sjukhusen, vilket ger ett brett sjukdomspanorama samt ett stimulerande arbete. Verksamheten fokuserar på vård, forskning och utbildning, vilket är grunden för en förbättrad vård och förhöjning av människors livskvalité.

Inom verksamhetsområde ortopedi finns fem vårdavdelningar varav en är förlagd till Lund. Ortopediavdelning 11 är en akutvårdsavdelning med för närvarande 24 vårdplatser. Profilområdet på avdelningen är riktat mot akuta patienter med vanligt förekommande ortopediska diagnoser. En del av verksamheten består av planerad kirurgi som till stor del utgörs av ledplastikkirurgi och till viss del av tumörkirurgi.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, ekonomi, medarbetare och blir tillsammans med din enhetschefskollega närmsta chef för personalgruppen som består av undersköterskor, sjuksköterskor och farmaceut. Dessa arbetar i team med andra yrkeskategorier på avdelningen. Inom verksamhetsområde ortopedi arbetar vi övergripande för att skapa ett verksamhetsområde där alla personalgrupper trivs och har goda förutsättningar för samarbete och utveckling. En av dina viktigaste arbetsuppgifter som enhetschef är att arbeta för att skapa en trygg och god arbetsmiljö.

Vår verksamhet ligger i framkant när det gäller utveckling och som enhetschef får du vara med och driva olika förändringsprojekt. Avdelning 11 har till exempel anmält sig att vara en av fem enheter på Skånes universitetssjuhus som påbörjar arbetet med Magnet4Europe som är ett internationellt samarbetsprojekt som syftar till att förbättra mental hälsa och välbefinnande för hälso- och sjukvårdspersonal genom att förbättra den kliniska arbetsmiljön. Som enhetschef växlar du mellan att arbeta mer strategiskt med fokus på utveckling, samtligt som en stor och avgörande del i din roll handlar om att var närvarande, se alla medarbetare som arbetar runt patienten och leda och fördela i det dagliga arbetet.

Organisatoriskt rapporterar du direkt till områdeschefen och ingår i närledningsgruppen för slutenvården. Till ditt stöd har du chefsstöd, driftsansvarig sjuksköterska, ekonomi, HR och så klart din enhetschefskollega som du arbetar med i nära samarbete.

Vidare erbjuder vi möjlighet till mentorskap, handledning och chefscoachning samt ledarutbildning efter dina behov och önskemål, för att skapa bra förutsättningar och stöd för dig i ditt ledaruppdrag.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård, alternativt har annan vårdutbildning i kombination med erfarenhet av ledarskap. För den här rollen behöver du vara trygg i ditt ledarskap och ha erfarenhet av att leda andra. Har du erfarenhet som chef ser vi det som starkt meriterande.

Vi vill gärna att du har erfarenhet från hälso- och sjukvård, där det är meriterande om du har erfarenhet från slutenvård. Det är även värdefullt om du van vid att leda verksamheter i förändring och att du har erfarenhet av att se över interna processer med verksamhetens och patientens bästa i fokus. Vidare har du goda IT-kunskaper och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Som ledare agerar du som ett föredöme och har lust, mod och vilja att leda. Du har ett närvarande ledarskap och genom ditt ledarskap bidrar du till tydlighet och trygghet. Du har förmåga att på ett övergripande plan planera, organisera och prioritera ditt arbete samt fatta och genomföra beslut. Det är viktigt att du har förmågan att leda en verksamhet med helhetssyn, handlingskraft och att du kan skapa ett klimat som främjar nytänkande. Vidare kan du förmedla verksamhetens mål på ett tydligt sätt och inspirera medarbetarna till att gemensamt arbeta mot dessa. Det är avgörande att du är lyhörd och kan se den enskilda individen och att du arbetar aktivt för att entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten.

Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

PlantVision växer och vi söker nästa Konsultchef!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 10
Är du trygg i ditt självledarskap och drivs av att vara match-maker mellan våra kunder och fantastiska konsulter? Ser du därtill möjligheter i problemformuleringar och älskar att nätverka?

PlantVision i Lund håller på att bygga ett starkt lag som består av konsulter med kompetens inom produktionsnära IT, kvalitetssäkring, produktion inom Life science, vilket kommer att vara nyckeln för vår vidare expansion.

Vi söker en engagerad ledare som ser möjligheter!

Så här kommer du att briljera

- Du bidrar med din erfarenhet från Life Science-industrin
- Du har en stark vilja att bygga upp och utveckla verksamheten


- Du verkar i gränslandet mellan det tekniska och det kommersiella

- Du gillar att utmana dig själv

- Du är med och bygger PlantVision på vår utvecklingsresa

Vi ser det som meriterande om du har arbetat som projektledare inom konsultbranschen eller om du nu är konsultchef.

Ditt hemmakontor är Lund och du kommer att vara på många kundbesök. På PlantVision har du om arbetsuppgifterna tillåter möjlighet att delvis arbeta till exempel hemifrån. Resor i tjänsten förekommer.

Att vara en del av Team PV
Vi är mycket stolta över att vara ett certifierat Great Place To Work-företag, vilket placerar oss bland de bästa arbetsgivarna i Sverige. Att vi även är med på topplistan för Sveriges Bästa Arbetsplatser är ett kvitto på den fantastiska arbetsplatskultur vi gemensamt skapar varje dag.

Det är våra medarbetare som är grunden till vår framgång och vi är väldigt stolta över att konsulten själv driver sin egen utveckling i vardagen parallellt med hur vi som företag arbetar med kompetensutveckling och att dela kunskap. Vi är engagerade, inte bara i arbetet vi utför utan även för medarbetarens vardag i sin helhet. Om vi mår bra och har roligt tillsammans så presterar vi bättre tillsammans. Därför lägger vi stor vikt på planering av arbete, ersättning vid föräldraledighet och olika friskvårdsaktiviteter för att nämna några exempel.

Stämmer detta in på dig?
Om du tror att vi är rätt arbetsplats för dig och att du är rätt för oss, skicka in din ansökan redan idag! Urval sker löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Om du har frågor om denna tjänst, välkommen att kontakta Fredrik Arrigucci på 070 381 78 99.

Vi har för denna rekrytering valt strategi och undanber oss därför samtal från rekryterings-, bemannings- och annonseringsföretag.

Ansök nu

Enhetschef till Vuxenpsykiatrimottagning mellanvård och Mobila teamet i Lun

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 17
Gör skillnad. Varje dag.

Är du intresserad av att vara med och utforma framtidens psykiatri? Vi välkomnar nu en ny enhetschef hos oss på vuxenpsykiatrin i Lund.

Vuxenpsykiatrimottagning mellanvård tar emot patienter med tillfälligt ökat behov av stödinsatser inom vuxenpsykiatrin. Patienter ges behandling upp till tolv veckor enligt ett förarbetat program. Under behandlingen ligger fokus på återhämtning med insatser både i grupp och individuellt. Mobila teamet är en verksamhet med ett unikt upplägg och erbjuder stödinsatser i hemmet för personer med psykisk sjukdom.

Hos oss arbetar kurator, skötare, sjuksköterska och arbetsterapeut. Under våren planerar vi även att utöka vår grupp med Peer support. Mottagningen är väletablerad och har tydliga rutiner och vårdprocesser. Arbetet sker i nära anslutning med andra enheter inom psykiatrin som tillsammans skapar en god, värdig och evidensbaserad vård.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund delas in i tre områden med inriktning allmänpsykiatrisk heldygnsvård, allmänpsykiatrisk öppenvård och beroende/psykos. Verksamhetsområdet har cirka 550 medarbetare. Läs gärna mer på: http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/. Vår verksamhet präglas av mångfald och hög kompetens med närhet till forskning och undervisning.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. Du planerar, organiserar och följer upp beslut samt resultat tillsammans med dina medarbetare. I ditt uppdrag arbetar du för att främja och bibehålla en attraktiv arbetsplats samt skapa förutsättningar för ett gott medarbetarskap och en god arbetsmiljö där medarbetarnas engagemang tas tillvara. Som enhetschef deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. Detta avser både inom din egna enhet och i gemensamma utvecklingsfrågor för verksamhetsområdet.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:
https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har gått någon ledarskapsutbildning samt om du har erfarenhet av arbete som chef eller ledare. För tjänsten är det en fördel om du har tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrisk verksamhet.

För att trivas hos oss är du en person som sprider engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Du är en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Därtill har du ett närvarande och coachande ledarskap. Tillsammans med dina medarbetare arbetar du för att skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra.

Vi kommer ta hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet för att utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Vi planerar att hålla intervjuer den 25 november.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu