Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Enhetschef till Neurologiavdelning 27, Sus, Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 30
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och driva och utveckla framtidens neurologi tillsammans med engagerade medarbetare? Är du en trygg och coachande ledare? Sök då tjänsten som enhetschef till Neurologiavdelning 27 i Lund!

Verksamhetsområde neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik (VO NRMG) på Skånes universitetssjukvård (Sus) består av drygt 750 medarbetare. Vi bedriver specialiserad vård och har regionala uppdrag för många diagnoser. Vidare bedrivs mycket forskning och utveckling inom de olika verksamheterna i Lund, Malmö och på Orupsjukhuset utanför Höör. Vi har även slutenvårdsplatser på alla tre verksamhetsorterna. Vår öppenvård är omfattande med både mottagningar och mobila team.

Neurologiavdelning 27 har ett väl etablerat samarbete mellan akutmottagning, slutenvårdsenheterna i Lund och verksamhetsenheterna (VE) neurologi, Sus Malmö. Vi arbetar tillsammans och anpassar kontinuerligt vår verksamhet för att nå största patientnytta. Avdelningen har idag 21 vårdplatser varav 7 för elektivt högspecialiserat patientflöde, bland annat NHV epilepsikirurgi som startar under nästa år. Neurologiavdelningarna i verksamhetsområdet befinner sig i ett positivt dynamiskt skede. Vi har ett gott rekryteringsläge samt satsar mycket på utbildning och specialisering av våra duktiga medarbetare, såväl nya som mer erfarna. Ett exempel där vi deltar i utvecklingen är Region Skånes kompetens och tjänstemodell (KTM) som är ett strukturerat utvecklingsprogram för sjuksköterskor för att skapa en hållbar kompetensförsörjning utifrån verksamheternas behov.

Här kan du läsa mer om att arbeta som chef i Region Skåne: https://bit.ly/46RO4X7

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef till Avdelning 27 i Lund, då nuvarande enhetschef går vidare mot nytt uppdrag inom Sus. Brinner du för ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla framtidens neurologi tillsammans med engagerade medarbetare inom ett spännande verksamhetsområde, då kan tjänsten hos oss vara en unik möjlighet för dig!

Som enhetschef är du ansvarig för enhetens personal och har därmed det övergripande ledningsansvaret för vår verksamhet och ekonomi. Du arbetar aktivt med medarbetar- och arbetsmiljöfrågor genom att tydliggöra och kommunicera verksamhetens mål och uppdrag samt genom att skapa delaktighet och ansvarstagande i arbetsgruppen. Vidare innefattar rollen ansvar för att leda, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål samt främja en god arbetsmiljö, ett gott samarbete och kostnadsmedvetenhet. I ditt arbete utgår du ifrån de lagar, avtal och riktlinjer som är relevanta för området. Som enhetschef har du även en viktig roll kring att bedriva ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet, vilket ger dig möjlighet att vara med och påverka verksamhetens utveckling. Du arbetar även nära verksamhetens chefsstöd som också finns där för att stötta dig i det dagliga arbetet. Inom VE neurologi hjälps vi åt och har ett gott samarbete.

Organisatoriskt sett är du direkt underställd områdeschef för neurologi och minnessjukdomar. Du är en viktig del av närledningsgruppen inom ditt VE, tillsammans med övriga enhetschefskollegor, områdeschef, sektionschef och enhetsansvariga läkare. Du samarbetar även med klinisk lärare inom VE neurologi.

KVALIFIKATIONER
Nu söker vi dig med relevant universitets-/högskoleutbildning inom aktuellt kunskapsområde. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande befattningar med ledningsansvar för personal, verksamhet och ekonomi, gärna med chefs-/ledarskapsutbildningar. Har du dessutom erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt arbete inom neurologi är detta meriterande. Du har även goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Som person har du en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare och med din goda kommunikativa förmåga skapar du delaktighet och förståelse hos medarbetarna för det arbete som ska genomföras. Du kan såväl leda som delta i förändringsprocesser och är den trygga punkt som dina medarbetare känner tillit till. Som chef inspirerar du och coachar dina medarbetare samt organiserar vår verksamhet på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Vi ser även att du är resultats- och målinriktad, kan arbeta långsiktigt och har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Därtill har du god vana av att fatta samt genomföra beslut och det är naturligt för dig att företräda verksamheten. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag! I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Akutmottagning vuxenpsykiatri i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 21
Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi en enhetschef till vår akutmottagning!

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård samt specialistmottagningar med både heldygns- och öppenvård. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare och vi sitter i fräscha och moderna lokaler på Baravägen i Lund. Vårt upptagningsområde är mellersta Skåne.

Psykiatriska akutmottagningen i Lund består av drygt 30 medarbetare inom professionerna läkare, sjuksköterskor, skötare och medicinska sekreterare som du kommer vara närmsta chef för. Akutmottagningen är öppen dygnet runt och ansvarar för akuta psykiatriska läkarbedömningar samt telefonrådgivning till patienter, närstående, vårdgrannar samt myndigheter. Till mottagningen hör även teamet för hjärnstimulering som ansvarar för upptagningsområdets elektrokonvulsiv terapi (ECT)-verksamhet och transkraniell magnetstimulering (rTMs).

Här kan du läsa mer om att arbeta som chef i Region Skåne: https://bit.ly/46RO4X7


ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. Du värnar om att skapa en attraktiv arbetsplats och en god arbetsmiljö där medarbetarnas engagemang tas tillvara på bästa sätt. Därtill agerar du som ett föredöme och har en lust och vilja att leda med stort fokus på att utveckla verksamhet och medarbetarna i ett närvarande och coachande ledarskap.

Du planerar, organiserar och följer upp beslut samt resultat tillsammans med dina medarbetare på ett effektivt och tydligt sätt med syfte att ge vård av hög kvalitet. Vidare deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet.

Som enhetschef hos oss ingår du i en ledningsgrupp tillsammans med områdets andra enhetschefer där ni har regelbundna träffar och erfarenhetsutbyte. Du rapporterar direkt till områdeschefen. I ditt arbete har du tillgång till stödfunktioner såsom HR-partner, ekonom, administratör med chefsstödsuppdrag samt övriga stabsfunktioner. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en universitets-/högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan vårdutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Det är en förutsättning att du har någon flerårig erfarenhet av arbete inom specialistpsykiatrin för att vara aktuell för tjänsten. Du har även goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt ledarskapserfarenhet.

Du sprider engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Vidare är du en stabil, lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier samt utgör en trygghet för dina medarbetare. Du har ett närvarande och coachande ledarskap, och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till BUP, Digital behandling Skåne och Forskningsmottagning Barn

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 14
Gör skillnad. Varje dag.

Tycker du om att arbeta med engagerade, trevliga och glada medarbetare och chefer? Då kommer du trivas hos oss. Vi söker nu en enhetschef till vår enhet Digital behandling Skåne och Forskningsmottagning Barn och ungdomspsykiatrin.
Verksamheten har initialt varit i projektform och har nu implementerats inom ordinarie verksamhet. Den är organiserad inom område Första linjen, verksamhetsområde Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) Skåne. Området innefattar utöver dessa mottagningar också mottagning En väg in och Första linjen mottagningarna i Skåne. I vår ledningsgrupp ingår områdeschef, fem enhetschefer, chefssekreterare samt överläkare.

Vill du vara med och bygga framtidens hälsosystem med nya digitala behandlingsinsatser för barn och unga som lider av psykisk ohälsa? Då ska du ta chansen att söka till Bup Skåne. Vi startade vårt digitala internetbehandlingsteam och påbörjade arbete med behandlingar för barn och deras familjer på både primär- och specialistnivå. Verksamheten har initialt bedrivits i projektform men är nu implementerad inom ordinarie verksamhet. Teamet erbjuder idag digitala insatser baserade på KBT eller systemteori och riktar sig till barn, ungdomar och deras närstående. Utbudet kommer över tid att fortsätta utvecklas och nya metoder testas. Forskningsmottagningen bedriver kliniknära forskning där även utbildningsmottagning är inkluderad.

Du kommer att erbjudas en mycket spännande och utvecklande tjänst i ett prioriterat sammanhang där du arbetar med meriterade och disputerade medarbetare inom området.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig ett utvecklande uppdrag där vi som ledningsgrupp har ett mycket bra kollegialt samarbete, vi hjälps åt och driver utveckling tillsammans, en medarbetargrupp som är drivande och med hög kompetens och fint samarbete inom gruppen.

Du är en del av områdets ledningsgrupp och det är av vikt att verka för att driva utveckling tillsammans med områdeschef och kolleger. Lojalitet, respekt och att visa omtänksamhet mot varandra i gruppen är av betydelse samt en vilja att alltid samverka och samarbeta med patientens bästa i fokus.

Du ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi. I ditt ledarskap ser du verksamheten ur ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Arbetet som enhetschef är självständigt och du har goda möjligheter att planera ditt dagliga arbete. Du har stöd från ledningsgruppen, de närmsta kollegorna men även av övriga enhetschefer inom Bup, andra stödfunktioner är HR-partner och Ekonom.

Bup i Skåne arbetar aktivt med att utveckla vården för att säkra jämlik vård över hela Skåne. Redan idag finns ett brett utbud av digitala behandlingsinsatser. Som enhetschef hos oss förväntas du bidra till det fortsatta utvecklingsarbetet. Du kommer arbeta nära med andra delar inom Bups organisation med placering i Lund.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom för uppdraget relevanta områden. Tillhör du en legitimerad yrkesgrupp är språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala ett krav. För icke legitimationsyrken krävs goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Arbetserfarenhet inom området ses som meriterande, liksom fördjupad kunskap inom ledarskap och organisation. Då utveckling av vården genomsyrar vår verksamhet värdesätter vi intresse och erfarenhet från forskning och vårdutveckling.

Vi ser det som meriterande om du har grundläggande psykoterapiutbildning. Därtill ser vi gärna att du har god erfarenhet av arbete med digital vård gentemot barn, ungdomar och deras familjer.

Utöver digital kompetens har du väl utvecklad förmåga av att arbeta med innovationsuppdrag. Du är van att arbeta självständigt och att bedriva ditt arbete ur ett barnrättsperspektiv är en självklarhet för dig. Arbetet bedrivs på flera samverkansplan regionalt och nationellt och därför är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter positivt. Då vi är måna om att hitta rätt person till tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, kapacitet att hantera flera pågående uppdrag parallellt och ansvarstagande.

Du är som person engagerad och kommunikativ, som är lyhörd för medarbetarna och tycker det är viktigt med delaktighet samtidigt som du är tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att fatta beslut utifrån ett arbetsgivarperspektiv. För ett framgångsrikt samarbete tror vi även att du är en positiv person som vill vara med och bidra till arbetsglädje. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan eventuell anställning.

En första intervjuomgång planeras till 5/12

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till administrativ enhet, VO vuxenpsykiatri Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 26
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en chef som tycker att samarbete mellan professioner är en självklarhet och en förutsättning för att ge förtroende, trygghet och god vård med patienten i centrum? Vill du utveckla en familjär verksamhet i förändring? Då är du den vi söker!

Vi ser nu fram emot att välkomna en trygg, engagerad och kreativ ledare till oss på verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Lund till vår nya vårdadministrativa enhet.

VO vuxenpsykiatri Lund är en kunskapstät verksamhet som erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård i både heldygns- och öppenvårdsform. Inom verksamheten finns även specialistmottagningar med regionala och nationella uppdrag. Bland annat har Socialstyrelsen gett Region Skåne och VO vuxenpsykiatri Lund tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård för svårbehandlad ätstörning och självskadebeteende. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare i moderna lokaler på Baravägen i Lund. Läs gärna mer på: http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Den vårdadministrativa enheten blir en egen enhet inom VO vuxenpsykiatri Lund där medarbetarna kommer vara organisatoriskt samlade under en enhetschef. Enheten kommer bestå av ett 30-tal medicinska sekreterare och en kanslist som sitter i kassan. Då Skånes Digitala Vårdsystem (SDV) snart implementeras kommer enheten ha en central roll i det arbetet.

Här kan du läsa mer om att arbeta som chef i Region Skåne: https://bit.ly/46RO4X7


ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, ekonomi samt dina medarbetare och deras arbetsmiljö. Du säkerställer att rätt resurser och rätt kompetens används inom din enhet och ansvarar för ekonomisk rapportering och uppföljning, rekrytering, medarbetar- och lönesamtal, HR-fönster samt rehabilitering. I ditt arbete har du tillgång till stödfunktioner såsom andra enhetschefer, HR-partner, ekonom, administratör med chefsstödsuppdrag samt övriga stabsfunktioner. Du arbetar bland annat i systemen QlickView, Melior, Medspeech, HR-fönster, Raindance, Avic, Adato och Outlook.

För oss är det viktigt att du som ledare agerar som ett föredöme samt har lust, mod och vilja att leda. Du har ett närvarande ledarskap och arbetar aktivt för att entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. Därtill har du lätt för att skapa driv och engagemang bland medarbetarna. Som enhetschef stöttar du enheten i förbättringsarbeten med helheten i fokus och i dialog med övriga enheter inom vårt verksamhetsområde. Vidare ingår du i områdets ledningsgrupp tillsammans med de andra enhetscheferna samt i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du rapporterar direkt till områdeschefen som också är din närmsta chef.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap: https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing


KVALIFIKATIONER
Vi söker en resultatorienterad, driven och trygg ledare. Som ledare har du ett coachande förhållningssätt som engagerar och motiverar samtidigt som du vågar utmana i syfte att utveckla medarbetare och verksamheten. Du har god analytisk och strategisk förmåga med ett helhets- och verksamhetsperspektiv. Vi ser också att du har god förmåga att skapa struktur samtidigt som du kan skapa samsyn och få medarbetarna att förstå nyttan med förändring. Som person behöver du vara modig, pedagogisk, kreativ och du vågar tänka nytt. Vi värdesätter också är att du är kommunikativ samt har lätt för att skapa relationer och har en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

När det gäller de formella kraven välkomnar vi dig som har ledarskapserfarenhet. Du har också godkänd gymnasieutbildning och gärna eftergymnasial utbildning inom exempelvis Hälso- och sjukvårdsadministration (80 poäng KY/400 poäng YH). Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är ett krav. Vi önskar att du är van att leda möten samt van vid att arbeta i Excel och Word. Det är fördelaktigt om du har dokumenterad chefsfarenhet med budget-, personal- samt verksamhetsansvar. Det är en även en fördel om du har erfarenhet från vården och har kunskap inom det administrativa arbetet. Likaså är chefs- och ledarskapsutbildningar meriterande.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till VE Neurokirurgimottagning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 10
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen som ny enhetschef till oss på neurokirurgens mottagning!

Neurokirurgimottagningen ingår i Verksamhetsenhet (VE) neurokirurgi som tillhör verksamhetsområde (VO) neurokirurgi och smärtrehabilitering. VE neurokirurgi består av öppen- och slutenvård och innefattar mottagningsavdelning, ankomst/dagvårdsavdelning, operationsavdelning, intensivvårdsavdelning samt slutenvårdsavdelning. VE neurokirurgi ansvarar för högspecialiserad vård i Södra sjukvårdsregionen och har cirka 230 anställda. Forskning, utveckling och utbildning har en central roll i verksamheten. VE arbetar med tydliga mål och strategier nedbrutna på respektive enhet.

Neurokirurgimottagningen ansvarar för nybesök och återbesök, telefonrådgivning och inskrivning av elektiva patienter inför operation. Det finns även team som har mottagning för patienter med deep brain stimulation (DBS) och baclofenbehandling. På mottagningen arbetar sjuksköterskor, sjuksköterskor som medverkar i forskningsprojekt, undersköterskor, medicinska sekreterare och administratör. Rehabiliteringspersonal bestående av kuratorer, fysioterapeuter samt arbetsterapeuter har sin anställning på mottagningen men arbetar mot enheterna inom verksamheten. På mottagningen arbetar cirka 30 medarbetare.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som chef inom Region Skåne: https://shorturl.at/betXZ

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som vill utveckla och driva mottagningen i nära samarbete med enhetsansvarig läkare och övriga aktörer.

Vi tror på ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap där du genom ett coachande förhållningssätt skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens, erfarenhet, idéer och initiativ tas tillvara för att driva verksamheten framåt.

I arbetet som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi där du omsätter mål till processer och resultat. Inom verksamhetsområdet arbetar du tillsammans med övriga enhetschefskollegor utifrån ett helhetsperspektiv där ni med gemensamma processer finner lösningar för patienternas, medarbetarnas och verksamhetens bästa.

För att du ska känna dig trygg i ditt arbete erbjuder vi introduktion och stöd i ditt ledarskap från områdeschef, HR och erfarna enhetschefskollegor. Du ges också möjlighet att gå ledarskapsutbildningar i Region Skånes regi. Chefshandledning erbjuds individuellt och i grupp. Det finns möjlighet att även få en mentor.

Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer och enhetsansvariga läkare samt staben. Områdeschef är din närmaste chef.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har ett coachande förhållningssätt och intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling. Du har lätt för att samarbeta, är strategisk och prestigelös. I ditt ledarskap har du förmågan att utifrån ett helhetsperspektiv planera, organisera och följa upp beslut och resultat. Du har erfarenhet och förståelse för de olika professionerna som utgör teamet kring patienten.

När det gäller de formella kraven för tjänsten vill vi att du har av arbetsgivaren bedömd relevant högskoleutbildning. Tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap, ledarskapsutbildning och sjukvårdserfarenhet är meriterande. Goda språkkunskaper i svenska krävs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vårdcentralen Linero Östra Torn i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 17
Gör skillnad. Varje dag.

På Vårdcentralen Linero Östra Torn välkomnas du av 38 entusiastiska medarbetare med en god teamanda, prestigelöshet och engagemang som för oss är en naturlig del av vardagen. Vår högsta prioritet är att erbjuda våra drygt 9 900 listade patienter en bred, högkvalitativ och professionell vård genom trygghet och hög tillgänglighet. Vi arbetar i team med gott samarbete och ett öppet och tillåtande klimat där det finns förståelse för individuella behov. Vi arbetar tvärprofessionellt med strävan att nå högsta möjliga tillgänglighet för våra patienters bästa.

Vårdcentralen ligger i en del av Lund där det byggs många nya bostäder och här finns det fungerande kommunikationer samt bra parkeringsmöjligheter. Vi är en hälsovalsenhet med barnhälsovård och en väl utbyggd rehabilitering även vad gäller psykiskt hälsa. Vi har även barnmorskemottagning.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som vill vara med och utvecklas med oss.

I din roll som enhetschef kommer du vara chef för cirka halva personalstyrkan. Du samarbetar nära och driver verksamheten tillsammans med verksamhetschef, medicinsk rådgivare, PLA och chefsstöd. Du ansvarar för verksamhetens utveckling och motiverar enhetens medarbetare med ditt drivande och närvarande ledarskap. Du uppmärksammar dina medarbetares styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget och arbetar kontinuerligt med feedback och utveckling.

I din roll har du en helhetssyn och ett långsiktigt perspektiv på verksamheten utifrån vilket du planerar, organiserar och tydligt kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier till medarbetarna.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har relevant hälso- och sjukvårdsutbildning, är legitimerad samt har behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av primärvård, som enhetschef eller annat uppdrag i primärvården. Meriterande är även kunskap om och tidigare erfarenhet av PMO.

Vi söker dig som är engagerad och har viljan och kapaciteten för att utveckla medarbetare och verksamhet. För ett framgångsrikt samarbete tror vi även att du är en positiv person med lösningsfokus som vill vara med och bidra till arbetsglädje.

Du är en lugn och stabil ledare och har en utpräglat god samarbetsförmåga. Du har ett intresse för struktur och flöden. I ditt ledarskap är du drivande genom att ta initiativ, starta upp aktiviteter och stimulera till förbättringsarbeten. Du har förmåga att se helheten, fatta och genomföra beslut, samt ser vad som behöver prioriteras för att leda verksamheten mot de mål som finns för primärvården och vårdcentralen. Det är viktigt att du har god förmåga att kommunicera och samarbeta både internt och med andra verksamheter och vårdgrannar inom upptagningsområdet.

Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till VO ortopedi, Fysioterapi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 12
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar nu en ny enhetschef till Verksamhetsområde (VO) ortopedi i Lund!

VO ortopedi vid Skånes universitetssjukhus (Sus) arbetar cirka 500 medarbetare där vi är en av Sveriges största ortopediverksamheter. Verksamheten är fördelad inom öppen- och slutenvård. Öppenvården består av mottagningar, sekretariat, fysioterapi och arbetsterapi. Slutenvården består av tre avdelningar där vi arbetar i tvärprofessionella team, samt en ankomstavdelning. Verksamheten bedriver såväl högspecialiserad vård som bred ortopedisk verksamhet och har enheter i Malmö och Lund. Vi samarbetar med flera avdelningar på sjukhusen, vilket ger ett brett sjukdomspanorama samt ett stimulerande arbete. Inom verksamheten fokuserar vi på vård, forskning och utbildning, något vi ser som grunden för en förbättrad vård och förhöjning av människors livskvalité.

Ortopedens fysioterapi bedrivs både i Malmö och Lund och är sedan 2019 delat på två enheter. Vi söker nu en enhetschef till enheten i Lund. En nära samverkan mellan enheterna är av största vikt för att säkerställa gott samarbete, gemensamma arbetssätt och rutiner samt resursfördelning mellan enheterna. På enheten i Lund finns ett 15-tal fysioterapeuter.

Här kan du läsa mer om vad det innebär att arbeta som chef inom Region Skåne: https://www.skane.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-oss/utvecklas-med-region-skane/arbeta-som-chef-i-region-skane/

ARBETSUPPGIFTER
Skulle du vilja bli vår nya chef och ingå i vårt team?

Fysioterapienheten i Lund är en välfungerande enhet där du leder och blir en del av en driven grupp fysioterapeuter med stor såväl klinisk som akademisk kompetens. Enhetens arbete kännetecknas av ett stort engagemang och patientfokus och vi värnar om en god arbetsmiljö. VO ortopedi har nyligen infört möjlighet till specialisttjänst för fysioterapeuter och som enhetschef blir du en viktig del i rollens fortsatta utveckling.

I chefsrollen har du ansvar för enhetens verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. En viktig del i ditt arbete är att leda, coacha och utveckla dina medarbetares kompetens genom ett närvarande ledarskap. Det faller dig naturligt att motivera, engagera och involvera dina medarbetare i såväl sin egen som verksamhetens utveckling. En viktig del av rollen innebär att tydliggöra och kommunicera visioner, mål och strategier. Tillsammans med dina kollegor på enheten arbetar du med ett strukturerat förbättringsarbete för att vi ska kunna ge våra patienter goda förutsättningar i sin rehabilitering och leverera vård av bästa kvalitet. Du arbetar även för att bibehålla och vidareutveckla en god arbetsmiljö som innehåller arbetsglädje, samarbete och respekt för varandra.

Som enhetschef ingår du i verksamhetsområdets närledningsgrupper för slutenvård respektive öppenvård tillsammans med områdeschef, sektionschefer och övriga enhetschefer. I närledningsgrupperna arbetar ni utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet med fokus på att driva verksamheten framåt. Rapportering görs till områdeschef, där arbetet sker i nära samråd. För att skapa bra förutsättningar och stöd för dig i chefsrollen har du till din hjälp HR-specialist, ekonom och verksamhetsutvecklare. Vi erbjuder även möjlighet till mentorskap, handledning, chefscoachning samt ledarutbildning efter dina behov och önskemål.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med en högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet alternativt någon annan relevant högskoleutbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift. Goda IT-kunskaper är också ett krav och du är en van användare av Office-paketet. Vi ser det som meriterande om du har genomfört en ledarskapsutbildning och/eller du har tidigare erfarenhet från ett chefs- eller ledaruppdrag. Om du har erfarenhet från någon rehabiliteringsverksamhet är även det ett plus.

Som person är du trygg i dig själv, positiv, motiverad och har ett intresse för att driva verksamhetens utveckling framåt. Vi ser gärna att du trivs att arbeta på ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva både klinik, utbildning och forskning. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är öppen, lyhörd och kan se både den enskilda individen och anta ett helhetsperspektiv i olika situationer. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utanför enheten.

Vi ser att ett bra ledarskap kräver både struktur och kultur. I din roll som enhetschef agerar du som en förebild i många olika sammanhang där båda delarna behövs. Självklart känner du dig även hemma i våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Skicka därför gärna in din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Neonatalavdelning intensivvård i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 5
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till verksamhetsområde barnkirurgi och neonatalvård!

Neonatalavdelning intensivvård på Skånes universitetssjukhus (Sus) i Lund har ett regionalt uppdrag att vårda för tidigt födda och sjuka nyfödda barn i behov av högspecialiserad neonatal intensivvård, intermediärvård och familjevård. Lund ansvarar också för den högspecialiserade vården inom barnhjärtkirurgi och vissa delar av barnkirurgin. Neonatalverksamheten i Lund har en viktig roll i detta uppdrag. Det finns en stark forskningstradition och forskning på hög internationell nivå bedrivs, vilket också bidrar till att våra medarbetare kan hålla en hög kompetensnivå med tillgång till utbildningar och den senaste forskningen.

På intensivvårdsplatserna vårdas extremt för tidigt födda barn från graviditetsvecka 22+0 och fullgångna nyfödda barn som är i behov av högspecialiserad neonatal intensivvård men även instabila nyfödda barn i behov av intermediärvård och familjevård. Vi bedriver också mottagning och hemsjukvård.

Charlotte har arbetat som barnsjuksköterska på Neonatalavdelning intensivvård i 12 år.
- Jag uppskattar att få ta hand om både sjuka barn och deras familj. Här kan vi inte bara arbeta på utifrån ett färdigt schema utan vi anpassar oss efter barnens behov och mående. Vi bedriver familjecentrerad vård där mycket handlar om att guida föräldrarna i hur de ska ta hand om deras barn. Här finns en dynamik och tydliga kontraster med intensivvård, högspecialiserad vård och avancerad medicinteknik, samtidigt som det är ett tydligt fokus på omvårdnad med ett mjukt och varmt klimat.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu dig som i ett tredelat ledarskap vill fortsätta driva vår avdelning framåt!

På avdelningen arbetar idag cirka 135 medarbetare och tillsammans med övriga enhetschefer blir du närmsta chef för sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, undersköterskor, barnsköterskor, medicinsk sekreterare, servicemedarbetare och chefstöd. Som enhetschef ansvarar du för verksamhet, ekonomi och personal. Hos oss arbetar du tillsammans med kompetenta och drivna medarbetare som alltid arbetar med barnets och familjens bästa i fokus.

- Något som utmärker vår verksamhet är en mycket hög kompetens i alla yrkeskategorier och att det inte finns några hierarkier. Vi arbetar i team kring varje barn, diskuterar mycket och är lyhörda för varandras åsikter. Det är speciellt att arbeta inom neonatalvården och många som börjar här väljer att stanna hela arbetslivet, berättar Charlotte vidare.

Tillsammans med enhetsansvarig läkare och dina enhetschefskollegor leder du arbetet på avdelningen. Som enhetschef ingår du i närledningsgruppen för neonatalvård tillsammans med områdeschef, enhetschefer, sektionschef och enhetsansvariga läkare. Ni har ett nära samarbete inom närledningsgruppen och arbetar utifrån ett tydligt mandat att fatta beslut i lokala frågor. Ni arbetar också med ett strategiskt helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet. Till ditt stöd har du områdeschef, HR-partner, ekonom, vårdutvecklare, patientsäkerhetskoordinator, chefsstöd samt medarbetare som stödjer i driftsfrågor.

Som enhetschef har du möjlighet till mentor och kompetensutveckling genom Regions Skånes ledarskapsutbildningar.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har universitets- eller högskoleutbildning, alternativt annan vårdrelaterad utbildning. Det är meriterande om du har tidigare chef- eller ledarerfarenhet och vi värdesätter ledarskapsutbildning. Vi ser även gärna att du har tidigare erfarenhet från hälso- och sjukvård.

Vi söker dig som tycker om att driva utvecklings- och förbättringsarbete och som med uthållighet och struktur ser till att driva projekt i mål. Erfarenhet av projektledning och att driva utvecklings- och förbättringsarbete är meriterande. Du har en förmåga att tänka strategiskt och långsiktigt och bidra till ett helhetsperspektiv. Du är en kommunikativ person som med lyhördhet kommunicerar på ett rakt och tydligt sätt och vågar stå upp för ställningstaganden. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Vidare är du en person som bidrar till goda samarbeten både inom och utanför den egna verksamheten. Du är driven och trygg i dig själv och som chef agerar du som ett föredöme för dina medarbetare. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Laboratoriemedicin Bas i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 11
Gör skillnad. Varje dag.
Medicinsk service ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Våra tjänster omfattar alltifrån laboratoriemedicin och medicinsk teknik till uppdrag inom prehospital sjukvård och forskning. Vi är cirka 2100 medarbetare i förvaltningen.

Laboratoriemedicin Bas är ett specialitetsoberoende och växande verksamhetsområde i förvaltningen. Vi förser vården med diagnostik till stöd för vård och behandling och bedriver en bred och högteknologisk verksamhet inom specialiteterna; klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin samt provtagning och funktionsundersökningar. Verksamheten kommer under de närmsta åren expandera ytterligare för att anpassa diagnostikutbudet för den framtida vården.

För att upprätthålla kvalitet och kompetens samverkar vi kontinuerligt med övriga verksamhetsområden inom förvaltningen och har nära samarbete med både chefer, processledare och läkare inom dessa specialiteter. Tillsammans arbetar vi aktivt med att utveckla och förbättra metoder, flöden och processer för att skapa konkurrenskraft anpassad till sjukvårdens framtida behov.

Verksamhetens uppdrag omfattar, förutom diagnostik, även konsultverksamhet för sjukvården, utbildning av bland annat läkare och biomedicinska analytiker, samt samarbete med universitet kring aktuella forsknings- och utvecklingsprojekt. I vår verksamhet ingår även område bild- och laboratorieteknik, som ansvarar för den medicintekniska säkerheten.

Verksamheten bedrivs på nio orter i Skåne (Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Landskrona, Lund, Malmö, Trelleborg, Ystad och Ängelholm) och består av cirka 500 medarbetare där den största personalkategorin är biomedicinska analytiker. Vi anställer även andra yrkeskategorier så som biomedicinare, administratörer, undersköterskor och sjuksköterskor.

Tillsammans svarar vi årligen ut cirka 17 miljoner provsvar.

Här kan du läsa mer om att Arbeta som chef i Region Skåne: https://www.skane.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-oss/utvecklas-med-region-skane/arbeta-som-chef-i-region-skane/

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en enhetschef till Laboratoriemedicin Bas i Lund!

Ni kommer att vara tre enhetschefer som har ett gemensamt övergripande ledningsansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du har det direkta personalansvaret för cirka 25 medarbetare. Som enhetschef driver du i nära
samarbete med dina chefskollegor det dagliga operativa arbetet på enheten. Tillsammans skapar ni tydlighet kring beslut,
uppsatta mål och arbetssätt.

Du kommer som enhetschef att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp och tillsammans med övriga enhetschefer är du underställd verksamhetschefen. Som enhetschef har du tillgång till administrativt stöd såsom HR och ekonomi. Gemensamt arbetar vi för en effektiv och målstyrd verksamhet med leverans av bästa möjliga kvalitet för patienterna men också bästa möjliga arbetsmiljön för våra medarbetare. Din roll innefattar även ett strategiskt arbete med verksamhetens ledningsgrupp där god förmåga att kunna arbeta med både små och stora frågor i ett helhetsperspektiv värdesätts.

Vi erbjuder ett uppdrag som är fullt av personliga och yrkesmässiga utmaningar med mycket eget ansvar. Som chef i Region Skåne har du goda möjligheter att utvecklas i din chefsroll genom spännande förbättringsarbete, chefsutbildningar och mentorskap.

KVALIFIKATIONER
Du har en adekvat högskoleutbildning inom biomedicin, vård eller annan utbildning och erfarenhet som bedömds likvärdigt av arbetsgivaren. Därtill har du erfarenhet av chefsroll med ansvar för personal, verksamhet och budget eller att leda projekt och förändringsarbete. Erfarenhet från laboratorieverksamhet så som analysmetodik samt ackrediterad verksamhet är av stor vikt. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift. Vi förutsätter att du en van datoranvändare.

Vi söker dig som vill leda verksamhet och arbeta som chef. Du är trygg i din yrkesroll och drivs av att vilja leda, påverka och utveckla. Du är mål- och resultatinriktad med fokus på att driva verksamheten framåt, i balans med att värna om patienter och medarbetare.

I ditt ledarskap har du förmåga att se helhet samt fatta och genomföra beslut. Vidare ska du kunna entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten. Du leder genom och delar Region Skånes värderingar.

Vi värdesätter din förmåga att kunna omsätta övergripande mål och visioner i praktiskt arbete och handling i vardagen. Du skapar delaktighet och tillvaratar och utvecklar på bästa sätt den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen samtidigt som du visar personlig omtanke inför varje enskild medarbetare.

Som person är du lyhörd, ödmjuk och prestigelös med förmåga att skapa engagemang. Stor vikt kommer att läggas vid balansen mellan färdighet, kunskap och personlighet.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Strålbehandling i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 3
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik ansvarar för södra sjukvårdsregionen. Med cirka 900 medarbetare är vi ett av de största verksamhetsområdena inom Skånes universitetssjukhus (Sus). Vi strävar efter att bedriva förstklassig cancervård med stark koppling till forskning och utveckling i samarbete med Lunds universitet och Malmö universitet.

Strålbehandlingen fokuserar på utveckling av moderna behandlingar och metoder för att förbättra patienternas chanser att överleva sin sjukdom med god livskvalitet. Vi strävar efter att använda kompetens på rätt sätt och erbjuder som ett led i detta många möjligheter till nya utmaningar, kompetensutveckling och utbildning för våra medarbetare.

Området är en av Nordeuropas främsta med avseende på antal givna behandlingar, behandlingskvalitet, kompetens hos personal, vetenskaplig produktion samt industrisamarbeten.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en enhetschef som vill anta ett uppdrag att tillsammans med oss arbeta för att utveckla verksamhet och medarbetare. I din roll leder du isotopterapi, brachyterapi och strålbehandlingens mottagning om ungefär 30 medarbetare; undersköterskor, sjuksköterskor och biomedicinska analytiker. Du har det övergripande ansvaret för verksamhet, personal och ekonomi.

Som enhetschef leder och fördelar du arbetet i samarbete med personalen samt fem enhetschefskollegor, varav två är sjuksköterskor och tre är sjukhusfysiker. Strålbehandlingen leds av en områdeschef i samarbete med en sektionschef (läkare). Du rapporterar till områdeschefen för Strålbehandling och Strålningsfysik, där du och dina chefskollegor med engagemang fokuserar på att tydliggöra mål och uppdrag som utvecklar verksamheten.

För att lyckas i detta uppdrag ser vi att du ger goda förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap genom att bland annat genomföra medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsplatsträffar samt har en gedigen erfarenhet av strålbehandling och/eller mottagningsarbete.

Vidare innefattar tjänsten ansvar för att leda, styra, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål och främja kostnadseffektivitet. Du följer lagar, avtal och riktlinjer som är relevanta för området. I rollen ingår även arbete med produktionsmål, verksamhetsmål samt att du rapporterar och åtgärdar avvikelser.

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och varierat arbete tillsammans med engagerade medarbetare och chefskollegor som är mycket måna om att verksamheten ska fungera. Hos oss får du möjlighet att utveckla din roll som chef genom ledarskapsutbildningar och tillgång till mentor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har god kommunikationsförmåga, både i tal och i skrift, samt förmåga att planera, delegera och följa upp. Din roll är att coacha och utveckla dina medarbetare samt organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du är resultat- och målinriktad och arbetar långsiktigt samt har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. I din roll vågar du ta ställning och beslut i viktiga frågor och agerar utifrån ett arbetsgivarperspektiv. För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att kunna prioritera och se verksamheten ur ett helhetsperspektiv samt arbeta aktivt för gott samarbete med samtliga medarbetare. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

För att vara behörig för tjänsten krävs det att du har en avslutad utbildning på högskola eller universitet som sjuksköterska (alternativt undersköterska), biomedicinsk analytiker, läkare eller sjukhusfysiker eller annan utbildning inom relevant yrkesområde. Du har goda kunskaper i svenska språket samt erfarenhet av hälso- och sjukvårdens IT-system.

Meriterande för tjänsten är om du har gedigen erfarenhet inom strålbehandling (det vill säga extern strålbehandling, isotopterapi och/eller brachyterapi), genomgått ledarskapsutbildning, har tidigare erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete, forskningserfarenhet, samt har goda kunskaper inom Aria och Melior.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef IVA/Postop, VO intensiv- och perioperativ vård i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 5
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och god förmåga att motivera andra? Vill du dessutom utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling inom en spännande verksamhet? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Verksamhetsområde (VO) intensiv- och perioperativ vård (IPV) inom Skånes universitetssjukvård erbjuder anestesi, operationssjukvård, intensivvård och postoperativ vård i Lund. Inom vårt område bedriver vi även smärtbehandlingsverksamhet samt ansvarar för Skånes universitetssjukhus steriltekniska verksamhet i Lund.

Intensivvårds- och postoperativa avdelningen bedriver högspecialiserad intensivvård. Avdelningen har nio intensivvårdsplatser och 19 postoperativa platser. Inom intensivvården vårdas patienter som drabbats av trauma, sepsis och hjärtstopp. Vi vårdar även patienter med svikt eller hotande svikt av vitala funktioner och patienter som genomgått större kirurgiska ingrepp. Inom enheten arbetar cirka 120 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som med kunskap och engagemang vill vara med och driva en arbetsplats där vi tillsammans skapar stort värde för de patienter som behöver oss!

I rollen som enhetschef tar du tillvara på och utvecklar medarbetarnas engagemang och kompetenser samt arbetar för att skapa samhörighet. En annan väsentlig del av tjänsten innebär att du driver förbättringsarbeten samt är drivande och delaktig i de olika målarbeten som finns inom verksamheten. Du verkar för att bevara det som är bra och utveckla det som kan bli bättre. I ditt ledarskap arbetar du nära dina övriga enhetschefskollegor. Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat.

Vidare kommer du även att arbeta verksamhetsnära och leda/stödja förbättrings- och utvecklingsarbeten. Som enhetschef hos oss på IPV företräder du verksamhetsområdet såväl internt som i dialog med våra användare och chefer inom andra verksamhetsområden.

För att bli framgångsrik tror vi att du har ett coachande förhållningssätt med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Din närmsta chef blir verksamhetschefen och du kommer att ingå i verksamhetsledningsgruppen.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har ett genuint intresse för att driva vår verksamhet framåt och att du agerar som ett föredöme för våra medarbetare. Det är naturligt för dig att agera ur ett arbetsgivarperspektiv, där du kan tänka strategiskt och långsiktigt, se till helheten samt vara resultat- och målorienterad. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling. Vidare krävs kreativitet och vilja att hitta nya sätt att leda och arbeta. Vi ser även att du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna, planera, organisera och följa upp. Du förstår vikten av att samarbeta för att nå gemensamma mål samt har förmågan att delegera. Integritet, prestigelöshet, mod och kraft är andra eftertraktade egenskaper hos dig som blivande enhetschef.

Då tjänsten innebär ett chefskap i delat ledarskap är vi måna om att hitta en person som kan kompletterar befintlig chefsgrupp. Personliga egenskaper är alltså av stor vikt.

När det kommer till de formella kraven så söker vi dig med kunskaper och erfarenhet inom intensiv och postoperativ vård. Förmåga att även kunna fungera som driftsansvarig IVA-sjuksköterska värderas högt. Kunskap och erfarenhet av klinisk verksamhetsnära utbildning av personal är meriterande. Således har du utbildning inom hälso- och sjukvård med examen på högskolenivå. Tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position och/eller utbildning inom ledarskap och arbetsmiljö är meriterande för tjänsten. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vårdcentralen Dalby

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 28
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Dalby, Sveriges första vårdcentral, finns en mil utanför Lund och har drygt 12 400 listade patienter. Vi är en hälsovalsenhet med barnhälsovård och väl utbyggd rehabilitering, även vad gäller psykisk ohälsa.

Hos oss hittar du drygt 60 drivna och engagerade medarbetare som tillsammans arbetar för att leverera en god tillgänglighet och högkvalificerad primärvård till våra patienter. Med ett stort engagemang arbetar vi kontinuerligt med att förbättra sättet vi arbetar på för att kunna ge ännu bättre vård. En viktig nyckel för att lyckas med att skapa en hållbar verksamhet är att vi har och fortsätter att utveckla en arbetsgrupp där alla trivs och vill åt samma håll.


ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef kommer du vara chef för cirka halva personalstyrkan. Du samarbetar nära och driver verksamheten tillsammans med verksamhetschef, operativt ansvarig samt chefsstöd. Du ansvarar för verksamhetens utveckling och motiverar enhetens medarbetare med ditt drivande och närvarande ledarskap. Du uppmärksammar dina medarbetares styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget och arbetar kontinuerligt med feedback och utveckling. Tjänsten kan även innebära kliniskt arbete.

I din roll har du en helhetssyn och ett långsiktigt perspektiv på verksamheten utifrån vilket du planerar, organiserar och tydligt kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier till personalen.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad inom adekvat sjukvårdsutbildning med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av primärvård, som enhetschef eller annat uppdrag i primärvården. Meriterande är även kunskap om och tidigare erfarenhet av PMO.

För att trivas hos oss tror vi att du som söker värdesätter ett gott samarbete, både inom och utanför arbetsgruppen. Du har en positiv inställning och är lösningsorienterad. Vidare värdesätter vi din förmåga att kommunicera väl och att tillämpa ett professionellt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Medicinsk stab Vårdhygien Skåne, Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 25
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdhygien Skåne är ett team bestående av hygiensjuksköterskor och hygienläkare som ansvarar för den vårdhygieniska expertkompetensen i Region Skåne. Vårt övergripande verksamhetsmål är att tillsammans med vårdgivare förebygga uppkomst av vårdrelaterade infektioner samt att förhindra smittspridning inom vård och omsorg. Vi har ett nära samarbete med Smittskydd Skåne och medverkar i nationella nätverk med andra vårdhygienenheter. Geografiskt finns våra team i Helsingborg, Kristianstad, Lund och Malmö. Vårdhygien Skåne ingår som en del i VO Klinisk mikrobiologi och vårdhygien tillsammans med Region Skånes mikrobiologiska laboratorium.

Enhet Medicinsk stab Vårdhygien Skåne består av cirka sex hygienläkare med bakgrund inom klinisk mikrobiologi eller infektionsmedicin. Enheten ansvarar för att upprätthålla och utveckla expertis inom det vårdhygieniska området. Några av de huvudsakliga arbetsuppgifterna är att bedriva konsultation för vården, utarbeta regionala riktlinjer och hålla utbildningar. Arbetet sker i nära samarbete med hygiensköterskor som finns organiserade i en parallell enhet.

Enheten Medicinsk stab Vårdhygien Skåne är nybildad och nu söker vi en enhetschef med placering i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef för Medicinsk stab Vårdhygien ansvarar du för att skapa goda förutsättningar för enheten att genomföra det vårdhygieniska uppdraget. I detta ingår även ansvar för enhetens budget samt personal och arbetsmiljö. Du kommer att ha ett nära samarbete med enhetschefen för verksamhetens hygiensköterskor samt medicinskt sakkunnig. Tillsammans kommer ni att leda och utveckla Vårdhygien Skåne utifrån uppsatta mål. Du kommer att vara direkt underställd verksamhetschefen och ingå i vårdhygiens ledningsgrupp. Vidare har du tillgång till HR-specialist, ekonom och administrativt stöd. Då enheten är förhållandevis liten förväntas att du vid sidan av att vara chef och ledare också medverkar i det dagliga vårdhygieniska arbetet tillsammans med hygienläkare och hygiensköterskor.

Din placering kommer att vara i Lund men du kommer att ha medarbetare på flera orter, just nu Lund, Malmö och Kristianstad.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en engagerad och positiv ledare, gärna med flera års arbetslivserfarenhet av att vara chef. För att lyckas i rollen behöver du vara trygg i din chefsroll och drivas av att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö utifrån uppsatta mål. Ditt arbetssätt är kommunikativt och präglas av tydlighet, öppenhet och skapar goda samarbeten. Du är strukturerad och har förmåga att hitta nya lösningar på problem.

Gällande din formella kompetens så är du företrädesvis läkare med specialisering i vårdhygien, klinisk mikrobiologi eller infektionssjukdomar. Alternativt har du annan medicinsk eller naturvetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget.

För dig är det naturligt att du företräder verksamhet och arbetsgivare, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar; Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Neurokirurgiavdelning operation i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 19
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar en enhetschef till oss på Neurokirurgiavdelning operation!

Verksamhetsområde (VO) Neurokirurgi och Smärtrehabilitering består av både öppen- och slutenvård, här ingår mottagningar, ankomst/dagvårdsavdelning, operationsavdelning, intensivvård, intermediärvård, postoperativ vård och slutenvårdsavdelning.
Verksamhetsområdet har cirka 300 anställda och verksamhetsenheten neurokirurgi har ansvar för högspecialiserad vård i Södra sjukvårdsregionen. Forskning, utveckling och utbildning har en central roll i verksamheten. Vi arbetar med tydliga mål och strategier nedbrutna på respektive enhet.

Neurokirurgiavdelning operation bedriver högspecialiserad operationsvård och har fyra operationssalar. Inom uppdraget utförs kirurgi för patienter med sjukdomar eller trauma i hjärna och rygg.
Patienter från sju års ålder opereras på vår operationsavdelning. Barn under sju år i behov av neurokirurgisk kirurgi opereras på Barn- och ungdomssjukhusets operationsavdelning med operationspersonal från vår enhet.

Operatörer, operationssjuksköterskor, operationsundersköterskor, röntgensjuksköterska, operationsplanerare, medicintekniker och medicinsk sekreterare arbetar i samarbete med anestesi på IPV (Intensiv och perioperativ vård) för att planera och utföra neurokirurgisk kirurgi.

Operation befinner sig i en utvecklingsfas där forskning, medicinsk teknik och omvårdnad är centrala för utveckling av verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som vill utveckla och driva den neurokirurgiska operationsvården i samarbete med enhetsansvariga läkare och teamledare. Ni tillsammans utgör avdelningens närledningsgrupp och har till uppgift att leda, driva och utveckla det operativa och långsiktiga strategiska arbetet på operation. Ni har ett nära samarbete med enhetschef och enhetsansvariga läkare på IPV för att skapa bra team.

Vi tror på ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap där du genom ett coachande förhållningssätt skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens, erfarenhet, idéer och initiativ tas tillvara för att driva verksamheten framåt. På operation är det 35 medarbetare anställda.

I arbetet som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi där du omsätter mål till processer och resultat. Inom verksamhetsområdet arbetar du tillsammans med övriga enhetschefskollegor med gemensamma processer för att finna lösningar för patienternas, medarbetarnas och enheternas bästa.

För att du ska känna dig trygg i ditt arbete erbjuder vi introduktion och stöd i ditt ledarskap från områdeschef, HR och erfarna enhetschefskollegor. Du ges också möjlighet att gå ledarskapsutbildningar i Region Skånes regi. Handledning finns och även möjlighet för att få en mentor.

Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer och enhetsansvariga läkare samt staben. Områdeschef är din närmaste chef och till vilken du rapporterar till.

KVALIFIKATIONER
Det är av stor vikt att du har ett strategiskt sätt att leda, ett intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling samt att samarbeta och leda utveckling både inom verksamhetsområdet och med samarbetspartners. Kunskap och erfarenhet inom operation är meriterande.

När det gäller de formella kraven för tjänsten vill vi att du har godkänd gymnasieutbildning samt högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap, ledarskapsutbildning och sjukvårdserfarenhet är meriterande. Goda språkkunskaper i svenska krävs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till ADHD-mottagning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 7
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund är en kunskapstät verksamhet som erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård i både heldygns- och öppenvårdsform. Inom verksamheten finns även specialistmottagningar med regionala och nationella uppdrag. Bland annat har Socialstyrelsen gett Region Skåne och verksamhetsområde Lund tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård för svårbehandlad ätstörning och självskadebeteende. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare i moderna lokaler på Baravägen i Lund. Läs gärna mer på: http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Vuxenpsykiatrimottagningen ADHD har i uppdrag att behandla patienter med fastställd ADHD-diagnos. Vi följer den av förvaltningen beslutade standardiserade vårdprocessen för NDD-gruppen (Neurodevelopmental Disorders). Detta innebär ett tvärprofessionellt arbete där teamets samlade insatser ger ett mervärde för patienten. Vi arbetar med fast vårdkontakt, individuella vårdplaner och arbetar aktivt med samverkan såväl inom som utanför sjukvården.

På mottagningen är vi ett väl sammansvetsat team på drygt 20 medarbetare bestående av läkare, sjuksköterskor, kuratorer, arbetsterapeut, fysioterapeut, psykologer, medicinska sekreterare och rehabiliteringskoordinator. Utöver ett gott arbete för patienterna sker också ett kontinuerligt arbete för sammanhållning och trivsel på arbetsplatsen. Vi har en god stämning i arbetsgruppen där vi är omtänksamma, drivande och vi månar om varandras arbetsmiljö. Kort sagt en fantastisk arbetsgrupp att få vara del av!


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du ingår i områdets ledningsgrupp tillsammans med de andra enhetscheferna samt i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Som stöd i ditt arbete har du andra enhetschefer, medicinskt enhetsansvarig läkare på mottagningen, ekonom, HR-partner, administratör med chefsstödsuppdrag samt övriga stabsfunktioner.

I chefsuppdraget är en viktig del att arbeta aktivt för en god arbetsmiljö som skapar arbetsglädje, samarbete och utveckling. Du kommunicerar på ett sätt som motiverar, engagerar och entusiasmerar dina medarbetare. Därtill är det en självklarhet för dig att ta initiativ för att leda förändringar och för att kontinuerligt utveckla samt förbättra verksamheten. Vidare visar du en personlig omtanke och tar tillvara medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov.

Tycker du att detta låter som en spännande arbetsplats? Välkommen att bli en del av oss!


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Om du har genomfört en ledarskapsutbildning ser vi det som en fördel. Därtill ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag. Likaså ses arbetslivserfarenhet inom psykiatrisk verksamhet eller annan sjukvård som fördelaktigt.

Det här är en tjänst för dig som har förmåga att leda, driva och utveckla verksamhet och medarbetare framåt. I ditt arbete är du en person som är handlingskraftig, engagerad och ser positivt på förändringsarbete. Du har en förmåga att vara inspirerande, stöttande och skapa arbetsglädje. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa delaktighet, goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Vidare har du ett närvarande och coachande ledarskap och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsmiljö där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till THIVA i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 25
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar nu en enhetschef till team 3 på Thoraxkirurgisk intensivvårdsavdelning (THIVA) i Lund!

Inom verksamhetsområde (VO) thorax och kärl genomför thorax i Lund cirka 2 000 operationer och interventioner per år varav cirka 1 300 hjärtoperationer och cirka 600 lungingrepp. Den är ett av Sveriges två centrum för thoraxtransplantationskirurgi och har även nationellt uppdrag för operation och vård av vuxna patienter med medfödda hjärtfel (GUCH). I det dagliga arbetet fungerar personalgrupperna inom vårdenheten som ett väloljat team med kompetenta medarbetare som alla är specialister på sitt område och arbetar tillsammans för att ge patienterna en jämlik och god vård. Enheten har vårdresultat i nationell och internationell toppklass.

Team 3 på THIVA är ansvarig för hjärtuppvakningsflödet som tar hand om de hjärtkirurgiskt opererade patienterna som inte behöver intensivvård postoperativt. Dessutom ingår ett postoperativt flöde för lungopererade, kateterburna ingrepp och arytmibehandlade patienter.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef leder du på ett engagerat sätt och driver medarbetare samt verksamhet framåt mot våra uppsatta mål.

Som enhetschef har du ett övergripande ledningsansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Vidare ansvarar du för att leda vård och omvårdnad inom enheten så att den är personcentrerad och att god kvalitet uppnås genom samverkan i team. Du utvecklar vården mot att präglas av vårdrelationer i kontinuitet, planering, omvårdnadsronder och pedagogiska samtal med patienterna om deras meningsskapande.

Det vi söker hos dig är att du vill driva utveckling med fokus på patienter och medarbetare. Du motiverar och engagerar enhetens medarbetare genom ett närvarande ledarskap, samt uppmuntrar ett arbetssätt där medarbetarna bidrar med sin kreativitet och med sina professioners kompetens till verksamheten.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i närledningsgruppen tillsammans med övriga enhetschefer, enhetsansvariga läkare och sektionschef för område thorax. I ledningsgruppen bidrar du med din kunskap till alla frågor som rör område kärl på operativ och strategisk nivå. Enhetscheferna inom hela VO:t har ett nätverk och våra verksamhetsutvecklare liksom våra omvårdnadsprofessorer bistår vid större och mindre utvecklingsprojekt.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det är meriterande för tjänsten om du är utbildad specialistsjuksköterska inom anestesi, intensivvård eller postoperativ vård med erfarenhet inom dessa områden. Vidare är det meriterande med chefs- och/eller ledarskapserfarenhet, gärna från en vårdenhet. Även chefs- och/eller ledarskapsutbildning är meriterande. Vi ser det som fördelaktigt om du har erfarenhet av forskning och/eller projektledning.

För att lyckas i rollen som enhetschef ser vi att du har erfarenhet av och förståelse för professionerna som utgör teamet kring patienten samt är van vid att fatta samt genomföra beslut. I ditt ledarskap är du drivande, utvecklingsfokuserad och har förmågan att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Du har ett genuint intresse för människor och är en engagerad chef. Därtill har du en personlig mognad som gör att du kan leda med integritet, mod och värme. Du har även lätt för att kommunicera och en mycket god förmåga att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Neurokirurgiavdelning operation i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 29
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar en enhetschef till oss på Neurokirurgiavdelning operation!

Verksamhetsområde (VO) Neurokirurgi och Smärtrehabilitering består av både öppen- och slutenvård, här ingår mottagningar, ankomst/dagvårdsavdelning, operationsavdelning, intensivvård, intermediärvård, postoperativ vård och slutenvårdsavdelning.
Verksamhetsområdet har cirka 300 anställda och verksamhetsenheten neurokirurgi har ansvar för högspecialiserad vård i Södra sjukvårdsregionen. Forskning, utveckling och utbildning har en central roll i verksamheten. Vi arbetar med tydliga mål och strategier nedbrutna på respektive enhet.

Neurokirurgiavdelning operation bedriver högspecialiserad operationsvård och har fyra operationssalar. Inom uppdraget utförs kirurgi för patienter med sjukdomar eller trauma i hjärna och rygg.
Patienter från sju års ålder opereras på vår operationsavdelning. Barn under sju år i behov av neurokirurgisk kirurgi opereras på Barn- och ungdomssjukhusets operationsavdelning med operationspersonal från vår enhet.

Operatörer, operationssjuksköterskor, operationsundersköterskor, röntgensjuksköterska, operationsplanerare, medicintekniker och medicinsk sekreterare arbetar i samarbete med anestesi på IPV (Intensiv och perioperativ vård) för att planera och utföra neurokirurgisk kirurgi.

Operation befinner sig i en utvecklingsfas där forskning, medicinsk teknik och omvårdnad är centrala för utveckling av verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som vill utveckla och driva den neurokirurgiska operationsvården i samarbete med enhetsansvariga läkare och teamledare. Ni tillsammans utgör avdelningens närledningsgrupp och har till uppgift att leda, driva och utveckla det operativa och långsiktiga strategiska arbetet på operation. Ni har ett nära samarbete med enhetschef och enhetsansvariga läkare på IPV för att skapa bra team.

Vi tror på ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap där du genom ett coachande förhållningssätt skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens, erfarenhet, idéer och initiativ tas tillvara för att driva verksamheten framåt. På operation är det 35 medarbetare anställda.

I arbetet som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi där du omsätter mål till processer och resultat. Inom verksamhetsområdet arbetar du tillsammans med övriga enhetschefskollegor med gemensamma processer för att finna lösningar för patienternas, medarbetarnas och enheternas bästa.

För att du ska känna dig trygg i ditt arbete erbjuder vi introduktion och stöd i ditt ledarskap från områdeschef, HR och erfarna enhetschefskollegor. Du ges också möjlighet att gå ledarskapsutbildningar i Region Skånes regi. Handledning finns och även möjlighet för att få en mentor.

Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer och enhetsansvariga läkare samt staben. Områdeschef är din närmaste chef och till vilken du rapporterar till.

KVALIFIKATIONER
Det är av stor vikt att du har ett strategiskt sätt att leda, ett intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling samt att samarbeta och leda utveckling både inom verksamhetsområdet och med samarbetspartners. Kunskap och erfarenhet inom operation är meriterande.

När det gäller de formella kraven för tjänsten vill vi att du har godkänd gymnasieutbildning samt högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap, ledarskapsutbildning och sjukvårdserfarenhet är meriterande. Goda språkkunskaper i svenska krävs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Medicinavdelning 8 och KUA i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 1
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för ledarskap, samarbete, utbildning och utveckling för patienternas, medarbetarnas och studenternas bästa? Vi söker en enhetschef som kan och vill driva utvecklingen framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat på medicinavdelning 8 där en del är Lunds kliniska utbildningsavdelning (KUA).

På Medicinavdelning 8 vårdas vuxna, multisjuka patienter, som främst kommer direkt från akutmottagningen. Diagnoser som hjärtsvikt, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL), anemier, infektioner och diabetes är vanligt förekommande på avdelningen.

På Medicinavdelning 8 är patienten självklart i fokus och ett gott samarbete i teamet, som består av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och medicinska sekreterare, samt även kurator och farmaceut, är något som varje person eftersträvar varje dag. Det är en förutsättning för att skapa ett gott arbetsklimat och en god och säker vård. Vi strävar efter att arbeta personcentrerat och enligt choosing wisely i hela verksamheten.

På vår KUA, som består av åtta av avdelningens vårdplatser, utbildas arbetsterapeuter, läkare, fysioterapeuter och sjuksköterskor. Målet för KUA är att driva en verksamhet på Skånes universitetssjukhus i samarbete med Lunds universitet och Malmö universitet där lärande, forskning och utveckling integreras. Detta för att uppnå en hög kvalitativ vård för patienter och en god utvecklande arbetsmiljö för studenter och medarbetare. Studenterna arbetar i interprofessionella team och vi har det gemensamma målet på enheten att lära tillsammans för att arbeta tillsammans.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef på Medicinavdelning 8/KUA i Lund är du både chef och arbetsledare för sjuksköterskor och undersköterskor. Du ansvarar för att leda vård och omvårdnad inom enheten så att en god kvalitet uppnås. Vidare innebär enhetschefskapet att du har det övergripande ansvaret för ekonomi, medarbetare och verksamhet. Du rapporterar till områdeschefen och till din hjälp finns det ett chefsstöd, en teamhandledare och en klinisk specialist på avdelningen. Dessutom finns en klinisk lärare och ett pedagogiskt team för den pedagogiska verksamheten på KUA.

Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom ledar- och chefskap.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av en vilja att leda, påverka och utveckla. Du har fokus på att driva verksamheten framåt för patienternas bästa tillsammans med dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmåga att se helheten samt fatta och genomföra beslut. Vidare ska du kunna entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten. Du ser det positiva i förändringsprocesser och har ett nära och coachande ledarskap med kompetens, värme och ett leende.

Gällande den formella kompetensen har du högskole- eller universitetsexamen samt en bred yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet från hälso- och sjukvården, är omvärldsorienterad och har ledar- och/eller chefserfarenhet. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och goda ledaregenskaper.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Chef till Klinisk farmakologi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 31
Gör skillnad. Varje dag.

Klinisk kemi och farmakologi är ett verksamhetsområde där cirka 150 läkare, sjukhuskemister, apotekare och biomedicinska analytiker verkar. Området omfattar två medicinska specialiteter, klinisk kemi och klinisk farmakologi. Klinisk kemi ansvarar för cirka 500 beställningsbara analyser samt bedriver konsultation, rådgivning, utbildning och forskning. Enheten för Klinisk farmakologi ansvarar för att utreda och rådgöra i läkemedelsrelaterade frågor, utbildning, utveckling och forskning. I verksamhetsområdet Klinisk kemi och farmakologi finns, förutom klinisk farmakologi, fem andra enheter och nio processer som arbetar i en matrisorganisation.

På klinisk farmakologi utvecklar och tillämpar vi modern kunskap om läkemedel för att åstadkomma effektiv och säker läkemedelsbehandling. Här utreder vi patientrelaterade läkemedelsproblem, medverkar som experter i läkemedelskommittéer, sammanställer och värderar läkemedelsdokumentation, håller utbildningar och förmedlar producentobunden läkemedelsinformation till läkemedelsförskrivare. Vi utför även läkemedelsanalyser för terapikontroll, samt bedömningar av läkemedelsinteraktioner och läkemedelsmetabolism (genotypning). I samarbete med Södra sjukvårdsdistriktet drivs också Läkemedelinformationscentralen (LÄIF). Enhetens arbete inbegriper även forskning och undervisning inom ämnet klinisk farmakologi.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du göra skillnad inom patientvården genom att leda ett team av experter inom området klinisk farmakologi? I så fall har vi den perfekta möjligheten för dig. Vi söker en dynamisk och driven chef för att leda vår enhet om elva medarbetare. Som chef ansvarar du för den kliniska farmakologienheten och säkrar att våra patienter får bästa möjliga vård. Enheten är nyetablerad och i en pågående utvecklingsfas. Som chef förväntas du fortsätta driva enhetens utveckling och etablering inom sjukvården i Region Skåne.

I uppdraget som chef för kliniks farmakologi ansvarar du för att:
• Utveckla och implementera strategiska planer för enheten
• Säkerställa tillhandahållandet av kliniska farmakologiska tjänster
• Se till att relevanta föreskrifter och riktlinjer följs
• Ge vägledning och leda medarbetare inom enheten
• Tillhandahålla utbildningar enligt etablerade utbildningsplaner
• Samarbeta med andra avdelningar inom sjukhuset för att förbättra patientvården
• Leverera enhetens mål enligt ekonomisk budgetram
• Vara del av ledningsgruppen för verksamheten med helhetsansvar för området
• Delta i forskningsprojekt och kliniska prövningar

Region Skåne har ett brett utbud av ledarskapsutbildningar för chefer och erbjuder regelbundet fortbildningar. Förutom utbildningar inom ledarskap finns även utvecklingsområden inom pedagogik och forskning som kan bli aktuella att fördjupa sig i. I uppdraget ingår även offentliga upphandlingar, projektarbete, processarbete och nätverkande med andra chefer inom förvaltningsområdet Medicinsk service.


KVALIFIKATIONER
Då verksamheten är under en utvecklingsfas söker vi dig som har driv att fortsätta utvecklingen av enheten framåt. Du är relationsskapande och har ett genuint intresse för att arbeta med människor. Som ledare har du ett coachande förhållningsätt samt en stark problemlösningsförmåga och ett utvecklat kritiskt tänkande.

Vi söker dig som är disputerad med examen inom ett område relaterat till farmakologi. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Därutöver ser vi det som en fördel om du har erfarenhet från en ledande chefsposition och/eller någon typ av pedagogisk utbildning.

För uppdraget är det meriterande om du är klinisk farmakolog eller har en läkemedelsintensiv läkarspecialitet. Har du yrkeserfarenhet av klinisk farmakologi, läkemedelsindustrin, forskningserfarenhet och/eller akademisk undervisning är även det fördelaktigt.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till enhet Barn- och skelettröntgen i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 3
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med på vår resa att fortsätta driva, inspirera och förbättra verksamhetsområde (VO) bild och funktion på Skånes universitetssjukhus (Sus)? Nu söker vi en ny enhetschef till Barn- och skelettröntgen i Lund samt filial i Eslöv.

Barn- och skelettröntgen är organisatoriskt en del av VO bild och funktion vid Sus. Enheten utför bildundersökningar med genomlysning, datortomografi och magnetresonanstomografi, konventionella undersökningar samt ultraljud. Här bedrivs verksamhet över större delen av dygnet med samarbete över hela regionen.

Vår arbetsplats präglas av ett driv, framåtanda, engagemang och självständighet. Vi arbetar efter Sus värderingar och värdesätter tillit, öppenhet och engagemang gentemot våra kollegor. Vårt verksamhetsövergripande mål är att vara en attraktiv och kunskapsstyrd arbetsplats med patienten i fokus. Större delen av verksamheten är ackrediterad.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Du blir närmsta chef för cirka 40 medarbetare vilka representeras av röntgensjuksköterskor, undersköterskor, administratörer och medicinska sekreterare med arbetsplats i både Lund och Eslöv. Du har ett stort fokus på att utveckla medarbetare och verksamhet i ett närvarande och coachande ledarskap. Utbildning och forskning är en stor och viktig del av vår verksamhet och härigenom bidrar vi på olika sätt till Region Skånes tillväxt.

Hos oss kommer du ha ett nära samarbete med andra chefer inom verksamhetsområdet, medarbetare, remittenter och andra externa parter. Här får du möjlighet att bli en del av en högteknologisk och framtidsorienterad verksamhet i hög utvecklingstakt, vilket vi tror är både stimulerande och utmanande. Inom VO bild och funktion finns en delegerad ledarskapssyn, förtroende för individen och delaktighet i fokus. Våra medarbetare är ansvarstagande och drivna, arbetar med avancerade metoder och bedriver intern forskning inom flera områden. Utöver kontinuerlig kompetensutveckling arbetar vi med kvalité och tillgänglighet, en hög servicenivå för våra kunder och patienter.

Här får du möjlighet att utvecklas både tillsammans med verksamheten och individuellt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har förmåga att översätta övergripande målsättningar till operativ ledning och skapa samsyn i verksamheten. Som ledare är du tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl internt som externt. Du har drivkraften att kontinuerligt utveckla och förbättra både verksamhet och medarbetare. Vidare sätter du mål tillsammans med medarbetarna och delegerar, följer upp och återkopplar uppnådda mål.

Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat och du har god förmåga att skapa dialog, visa tillit samt verka för en god arbetsmiljö och ett positivt klimat. Du är trygg i ditt ledarskap och ser vikten av och delar Region Skånes värderingar. Som person är du lyhörd, modig, drivande och insiktsfull.

De formella kraven för tjänsten är:
- Dokumenterad chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och ekonomiansvar alternativt annan arbetsledande befattning inom hälso- och sjukvård med erfarenhet av röntgenverksamhet.
- Högskole-/universitetsexamen inom vårdrelaterat yrke, alternativt relevant utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.
- Arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård.
- Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande egenskaper för tjänsten:
- Chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård.
- Ledarskapsutbildning.
- Arbetslivserfarenhet från röntgenrelaterad verksamhet.
- Erfarenhet av forskning, utbildning och utvecklingsarbete.
- Erfarenhet av arbete i en ackrediterad verksamhet.
- Erfarenhet av offentlig verksamhet/politiskt styrd organisation.

Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten därav kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att träffa dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vårdcentralen Nöbbelöv i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 11
Gör skillnad. Varje dag.

Här är jobbet för dig som vill arbeta med ledning samt förändrings- och utvecklingsarbete inom primärvård! Hos oss ges du stora möjligheter att bygga ett starkt team som gör skillnad - din roll skapar utveckling. Vi söker nu en enhetschef.

Vårdcentralen Nöbbelöv är en familjär vårdcentral i utkanten av Lund med goda pendlingsmöjligheter. Hos oss finns läkar- och distriktssköterskemottagning, specialistmottagningar till sjuksköterska samt mottagningar för barnhälsovård, sjukgymnastik, psykolog och tillgång till arbetsterapeut. Vi har drygt 9300 listade patienter och är en välfungerande och patientfokuserad hälsovalsenhet som har möjlighet att ta hand om hela familjen. Vårdcentralen Nöbbelöv är även en Akademisk vårdcentral (AVC-central) med forskningsanknytning.

På vårdcentralen är vi cirka 30 medarbetare med ett väl fungerande teamarbete, en hög kontinuitet och god tillgänglighet för patienterna. Vi vill vara en lärande organisation utifrån evidens och med professionell handledning. Därför välkomnar vi kontinuerligt studerande till oss.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef är du ansvarig för personal, verksamhet och ekonomi. Du ansvarar för att ge goda förutsättningar för dina medarbetares dagliga arbete med fokus på samarbete mellan yrkesgrupperna.

Du är med och ansvarar för den dagliga driften för samtliga medarbetare på vårdcentralen och är medansvarig för verksamhetens utveckling, samtidigt som du motiverar och entusiasmerar enhetens medarbetare med ditt drivande och närvarande ledarskap. I din roll har du en helhetssyn och ett långsiktigt perspektiv på verksamheten utifrån vilket du planerar, organiserar och tydligt kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier till personalen.

En annan viktig del av ditt arbete är att inspirera till förbättringsarbeten. Organisatoriskt är du direkt underställd verksamhetschefen, som du även har ett nära samarbete med. Du har även HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare och kommunikatör till ditt stöd.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är utbildad distriktssköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet som enhetschef eller likvärdigt uppdrag i primärvården, men det är inga krav.

Det är meriterande om du har kunskap om samt erfarenhet av att driva förändringsarbete, insikt och kunskap om hälsovalets uppbyggnad och ersättningsmodell, ackrediteringsvillkor samt budgetarbete. Det är också en fördel med kunskap/kännedom om primärvårdens stödsystem så som Medrave, QlikView och kvalitetsdata och schemaläggning i PMO. Övriga kunskaper i primärvårdens IT-system ser vi som meriterande för tjänsten.

Som person ser du det positiva i förändringsprocesser och verksamhetsutveckling och har förmågan att förmedla detta till dina medarbetare. Du är trygg och stabil i din yrkesroll samt är prestigelös och lyhörd i ditt ledarskap. Vidare tar du tillvara på medarbetarnas engagemang och styrkor. Givetvis har du även en god samarbetsförmåga och vågar ta tag i det som sker. Därtill är du även tydlig i din kommunikation och tar initiativ till att samverka med andra relevanta parter. De personliga egenskaperna är mycket viktiga och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. VI välkomnar därför din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Neurokirurgiavdelning intensivvård i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 5
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar en enhetschef till Neurokirurgiavdelning intensivvård!
Verksamhetsområde (VO) neurokirurgi och smärtrehabilitering består av både öppen- och slutenvård, här ingår mottagningar, ankomst/dagvårdsavdelning, operationsavdelning, intensivvård, intermediärvård, postoperativ vård och slutenvårdsavdelning.
Verksamhetsområdet har cirka 300 anställda och verksamhetsenheten neurokirurgi har ansvar för högspecialiserad vård i Södra sjukvårdsregionen. Forskning, utveckling och utbildning har en central roll i verksamheten. Vi arbetar med tydliga mål och strategier nedbrutna på respektive enhet.

Neurokirurgiavdelning intensivvård (NIVA) bedriver högspecialiserad intensivvård för patienter med sjukdomar eller trauma i hjärna och rygg. Enheten har sex intensivvårdsplatser, fem intermediärvårdsplatser och fyra postoperativa vårdplatser. Enheten bemannas med intensivvårdssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, allmänsjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, neurokirurger, intensivvårdsläkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator.

Patienter från sju års ålder och uppåt vårdas på NIVA och teamet runt patienten arbetar för att ge den bästa vården. NIVA befinner sig i en utvecklingsfas där forskning, medicinsk teknik och omvårdnad är centrala för utveckling av verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som vill utveckla och driva den neurokirurgiska intensivvården i ett parledarskap med enhetschefskollega, samt med enhetsansvariga läkare och teamledare. Ni tillsammans utgör avdelningens närledningsgrupp och har till uppgift att leda, driva och utveckla det operativa och långsiktiga strategiska arbetet på NIVA. Vi tror på ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap där du genom ett coachande förhållningssätt skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens, erfarenhet, idéer och initiativ tas tillvara för att driva verksamheten framåt.

På NIVA är det cirka 90 omvårdnads personal anställda och du delar personalansvaret med din kollega.
I arbetet som enhetschef ansvarar du tillsammans med din enhetschefskollega för verksamhet, personal och ekonomi där du omsätter mål till processer och resultat. Inom verksamhetsområdet arbetar du tillsammans med övriga enhetschefskollegor med gemensamma processer för att finna lösningar för patienternas, medarbetarnas och enheternas bästa.

För att du ska känna dig trygg i ditt arbete erbjuder vi introduktion och stöd i ditt ledarskap från områdeschef, HR och erfarna enhetschefskollegor. Du ges också möjlighet att gå ledarskapsutbildningar i Region Skånes regi. Handledning finns och även möjlighet för att få en mentor.

Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer och enhetsansvariga läkare samt staben. Områdeschef är din närmaste chef och till vilken du rapporterar till.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har god kunskap och erfarenhet inom intensivvård. Det är av stor vikt att du har ett strategiskt sätt att leda, ett intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling samt att samarbeta och leda utveckling både inom verksamhetsområdet och med samarbetspartners.
När det gäller de formella kraven för tjänsten vill vi att du har av arbetsgivaren bedömd relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap, ledarskapsutbildning och sjukvårdserfarenhet är meriterande. Goda språkkunskaper i svenska krävs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Sektion Molekylär diagnostik i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 6
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och god förmåga att motivera andra? Vill du utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Verksamhetsområde (VO) klinisk genetik, patologi och molekylär diagnostik har drygt 400 medarbetare fördelade på fyra orter i Skåne och består av sektionerna Klinisk genetik, Klinisk patologi och Molekylär diagnostik.

Sektionen för molekylär diagnostik bildades vid årsskiftet 2021 för att samla kompetens, resurser och teknik samt för att stärka och utveckla verksamheten inom detta expanderande område. Sektionschefen leder den övergripande utvecklingen och samarbetet inom sektionen och har även ansvaret för specialistfunktioner såsom sjukhusgenetiker, molekylärbiologer och bioinformatiker med flera. I dagsläget ansvarar två enhetschefer för en gemensam molekylärlabenhet med nästa sjuttio medarbetare. Verksamheten omfattar såväl klassiska genetiska laboratorieanalyser som exempelvis modern sekvenseringsteknologi. Det finns nu ett behov av att fokusera på nästa steg i utvecklingen av verksamheten och vi behöver därför rekrytera ytterligare en enhetschef till vår verksamhet.

Arbetet inom sektionen sker i nära samverkan mellan de olika enheterna och i samarbete med flera verksamhetsområden inom Medicinsk service. Arbetet sker även inom ramen för nationella initiativ såsom Genomic Medicine Sweden. Sektionens uppdrag är att bedriva högspecialiserad och modern laboratoriediagnostik inom många olika metodområden, från klassisk cytogenetik till massiv parallell sekvensering (MPS/NGS). Detta görs via riktade dPCR-/PCR-/FISH-baserade genetiska analyser och införande av nya metoder och analyser utifrån sjukvårdens växande behov.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar dig som är en närvarande och engagerad ledare som stödjer, leder och entusiasmerar i ett ständigt pågående förbättringsarbete för att bibehålla vår goda arbetsmiljö och fortsatta utveckling. Du samarbetar över professions- och enhetsgränser för att slutresultatet för patient och medarbetare ska bli så bra som möjligt. Som enhetschef ansvarar du för medarbetare, verksamhet och budget.

På enheten utförs rutinanalyser för både ärftliga och förvärvade sjukdomar inom ett flertal olika diagnostikområden. Därutöver innebär arbetet kontinuerligt förbättringsarbete och utveckling av nya analyser och metoder.

Medarbetare vid laboratoriet är legitimerade biomedicinska analytiker, biomedicinare lab och laboratoriebiträden. Det dagliga arbetet leds och planeras av teamledare i nära samarbete med enhetschefer.

Som enhetschef rapporterar du till biträdande verksamhetschef och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Inledningsvis kommer du ansvara för ett begränsat antal medarbetare (cirka 10) för att ha möjlighet att driva ett aktivt utvecklingsarbete i verksamheten. Antalet medarbetare som du ansvarar för kommer att öka successivt.

Hos oss erbjuds du ett stimulerande, varierande och spännande arbete med goda möjligheter till individuell utveckling. Tillsammans med dig kommer vi att utforma det stöd och den kompetensutveckling du behöver i ditt ledarskap. Som chef i Region Skåne har du goda möjligheter att utvecklas i din chefsroll genom spännande förbättringsarbete, chefsutbildningar och mentorskap.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole-/universitetsutbildning inom ett naturvetenskapligt område, alternativt har annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift är ett krav för tjänsten.

Det är meriterande med erfarenhet av chefsuppdrag, ledarskapserfarenhet och erfarenhet av verksamhetsutveckling/projektledning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av klinisk diagnostik baserad på molekylärgenetiska metoder samt intresse för automation och digitalisering. Vidare är det fördelaktigt om du har erfarenhet av kvalitetssäkrade arbetssätt inom ackrediterad verksamhet.

För att lyckas i din roll har du en vilja och förmåga att leda, coacha och engagera medarbetarna. Som person är du prestigelös och skapar en hälsosam arbetsplats genom delaktighet, dialog och tillit. Du är resultat- och målinriktad samt kan prioritera utifrån de målsättningar som finns. Vidare söker vi dig som, tillsammans med andra enhetschefer och medarbetare inom Sektion molekylär diagnostik, kan driva förbättringsprocesser.
Du trivs med att ha många människor omkring dig och vill arbeta i en patientfokuserad verksamhet som ställer höga krav på samarbete och social kompetens. Genom att inge förtroende hos medarbetarna och låta dem växa och ta större ansvar, skapar du förutsättningar för ett gott medarbetarskap. Vi är måna om att finna rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi lägger vikt i att du är en förebild för medarbetarna och att du med självklarhet kan bära upp Region Skånes värderingar Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vuxenpsykiatrimottagning könsidentitet i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 3
Gör skillnad. Varje dag.

Är du intresserad av att vara med och utforma framtidens psykiatri? Vi välkomnar nu en ny enhetschef till oss på psykiatrin i Lund!

Vuxenpsykiatrimottagning könsidentitet tar emot sökande med könsdysfori, transsexualism och frågeställningar rörande upplevelse av könsidentitet. Hos oss arbetar kuratorer, specialistläkare, psykologer och medicinska sekreterare. Mottagningen är väletablerad och har tydliga rutiner och vårdprocesser. Vi befinner oss i en spännande fas då vi nyligen integrerat barn- och ungdomsverksamheten med vuxenverksamheten. Under 2022 gav Socialstyrelsen Psykiatri Skåne och Region Östergötland uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård (NVH) för personer med könsdysfori. Detta planeras att starta vid årsskiftet 2023/2024. Vill du vara med och leda mottagningen in i denna spännande framtid? Tveka då inte att söka dig till oss!

Verksamhetsområde Vuxenpsykiatri Lund delas in i tre områden med inriktning allmänpsykiatrisk heldygnsvård, allmänpsykiatrisk öppenvård och beroende/psykos. Verksamhetsområdet har cirka 550 medarbetare. Läs gärna mer på http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/. Verksamheten präglas av mångfald och hög kompetens med närhet till forskning och undervisning.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. Du planerar, organiserar och följer upp beslut och resultat tillsammans med dina medarbetare. I ditt arbete är ditt mål att främja och bibehålla en attraktiv arbetsplats samt skapa förutsättningar för ett gott medarbetarskap och en god arbetsmiljö där medarbetarnas engagemang tas tillvara på. Du deltar vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet, både inom din enhet och i gemensamma utvecklingsfrågor för verksamhetsområdet.

Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet utformar vi det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap, detta för att du ska komma in och utvecklas i rollen på bästa möjliga sätt.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:
https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna även att du har någon ledarskapsutbildning. Tidigare erfarenhet som chef eller ledare samt arbete inom psykiatrisk verksamhet ses som meriterande. Likaså är kännedom om utredning av könsdysfori fördelaktigt.

Du sprider engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Du har ett närvarande och coachande ledarskap, och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef, HSL, till nytänkande organisation

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 6
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar.

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund ligger i framkant med den digitala utvecklingen. Lunds kommun fick våren 2021 utmärkelsen årets e-hälsokommun och är en av tio kommuner som SKR utsett som modell för äldreomsorgens digitalisering.

Ledarskapet i Lunds kommun präglas av våra ledord Lyssna, Lära, Leda, detta skall genomsyra allt det vi gör för att skapa Ett Lund.

Nu söker vi dig som vill leda och inspirera legitimerad hälso- och sjukvårdskompetens inom särskilda boende för äldre i en nytänkande organisation. Du kommer få leda och utveckla en av fem nya teambaserade enheter med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Dina medarbetare är placerade och utför sitt dagliga arbete på särskilda boendena för äldre. 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef för en av fem enheter varav två är riktade mot särskilda boenden för äldre leder du sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter i multiprofessionella team. Detta i nära samarbete med boendecheferna. En viktig del av ditt uppdrag är att inspirera och stärka medarbetare i det dagliga arbetet. Du är kommunikativ, bjuder in till dialog och skapar förutsättningar för delaktighet för både medarbetare, brukare och anhöriga.

I ditt uppdrag ingår att säkerställa att verksamheten följer de lagar, avtal, styr- och måldokument som gäller. Du har budgetansvar där god resursanvändning av ekonomiska medel är en självklarhet. Du rapporterar till verksamhetschef och ingår i HSL ledningsgruppen. Du deltar aktivt i nära samverkan med andra chefer och bidrar till kvalitet och förbättrad effektivitet i verksamheten på kort och lång sikt.

Tillsammans med verksamhetschef och övriga enhetschefer arbetar du aktivt med att skapa förutsättningar för verksamheten och kommunens utveckling.

Kvalifikationer
Du har universitets- eller högskoleutbildning på minst 180 högskolepoäng med önskad inriktning mot hälsa och sjukvård eller social sektor men kan även vara annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du även har en utbildning inom ledarskap.

Tjänsten kräver att du har erfarenhet av att arbetat i någon form av ledande roll som till exempel projektledare, arbetsledare, teamledare eller liknande arbetsgivaren bedömer som relevant. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som chef inom hälsa och sjukvård, social sektor, LSS eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant. I tjänsten ingår stor fokus på kompetensutveckling, kompetensförsörjning, förebyggande arbete, rehabilitering och digitalisering. Har du jobbat med en eller flera av dessa fokusområden underlättar det ditt arbete i denna chefsroll och ses högt meriterande. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Som person drivs du av och är uthållig i utvecklings- och förändringsarbete samtidigt som du inspireras av det dagliga arbetet. Du är en god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med andra. I din roll som chef utstrålar du tillit, vilket är grunden för ditt goda ledarskap.

Då uppdraget i stor utsträckning handlar om att utveckla vår nytänkande hälso- och sjukvårdsorganisation ser vi gärna att du är nyfiken på andra arbetsmetoder, digital utveckling, digitalisering som verktyg för en god arbetsmiljö och det digitala ledarskapet.

Till stöd i ditt arbete finns en enhetsadministratör kopplad till enheten samt förvaltningsövergripande resursers så som demenssjuksköterskor, utvecklingsledare och kvalitetsutvecklare HSL.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Ansök nu

Enhetschef till medicinska staben på Klinisk immunologi och transfusionsmed

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 28
Verksamhetsområde Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KIT) är ett område inom Medicinsk service som ansvarar för ackrediterad laboratorieverksamhet inom klinisk immunologi, transfusionsmedicin och transplantationsimmunologi, samt blodgivning i Skåne.
Verksamheten har i uppdrag att förse sjukvården i Region Skåne med blodkomponenter av hög kvalitet för att kunna bedriva modern sjukvård vad gäller akuta och kroniska tillstånd. Verksamheten bedrivs på alla sjukhus i Skåne och har ca 200 medarbetare med olika professionsinriktningar.

KIT har även uppdrag att tillvarata (aferes) och hantera celler till stamcellstransplantation och avancerad cellterapi (ATMP) vid SUS Lund, för Södra sjukvårdsregionen. Detta är en verksamhet som är under stark utveckling i och med forskningssatsningar som görs inom området.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du göra skillnad inom hälso- och sjukvården genom att leda ett team av drivna specialister inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin? I så fall har vi den perfekta möjligheten för dig. Vi erbjuder ett spännande ledaruppdrag där du kan vara en del av att vidareutveckla en verksamhet i framkant med världsledande forskning och med flera nationella och internationella samarbeten.


Vi söker dig som är en utvecklingsinriktad ledare som vill vara med och påverka verksamhetens långsiktiga inriktning och uppdrag, där den dynamiska utvecklingen av precisionsmedicin och ökade krav på beredskapsförmåga i kris och krig är relevanta frågeställningar.
All utveckling sker i nära samverkan mellan olika aktörer och kliniska specialiteter inom hälso- och sjukvården, läkemedelsföretag, forskningsinstanser och myndigheter med patientens bästa för ögonen.


Som enhetschef för medicinsk stab på KIT är uppdraget att:
• Leda en stab med 28 medarbetare med medicinskt ansvariga, processledare, specialistläkare och ST-läkare samt säkerställa goda förutsättningar för att medarbetarna trivs, mår bra och kan utveckla sina kompetenser.
• Ansvara för en långsiktig personalförsörjning för den medicinska kompetensen inom KIT och aktivt identifiera och utveckla ledarförmågor inom staben.
• Arbeta med samordning av verksamhetsutveckling inom hela verksamhetsområdet och dess processer genom samverkan med övriga chefer. Det kan handla om att identifiera brister och behov samt omsätta strategiska planer i praktiken.
• Främja forskning inom verksamhetsområdet, resursplanera utvecklingsprojekt och verka för att vidareutveckla relationerna med Lunds Universitet.

Som chef är du en del av KITs ledningsgrupp och du rapporterar direkt till verksamhetschefen. Du får möjlighet att utveckla ditt ledarskap med stöd av erfarna chefskollegor och tillgång till Region Skånes chefs- och ledarskapsakademi.

KVALIFIKATIONER
Du kommer till en miljö som präglas av ständig utveckling - en ambitiös organisation där det finns en stark vilja till utveckling hos medarbetarna. Varje individ i gruppen sitter på en nyckelposition med hög expertis.

Vi välkomnar därför en ledare som vill bidra till en utvecklande och trivsam arbetsplats med fokus på god arbetsmiljö genom ett närvarande ledarskap som kännetecknas av öppenhet och flexibilitet samt samverkan och respektfulla relationer.

Du drivs av värdeskapande processer samt utveckling av både organisation och människor där du ser ett värde av att följa en verksamhet över tid. Som person är du relationsskapande och har ett genuint intresse för att arbeta med människor. Du är trygg både som person och i ditt ledarskap och arbetar med tillit som grund. Som ledare har du ett coachande förhållningsätt där du leder med nyfikenhet och mod. Uppdraget kräver att du har en god förmåga till samverkan, koordinering och planering.

Gällande de formella kraven ser vi att du har en för tjänsten relevant högskole- eller universitetsutbildning. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en mycket god förmåga i svenska, såväl tal som skrift. Du har någon form av tidigare erfarenhet av att leda individ- och grupp. Erfarenhet från en ledande befattning som chef med sammanhållet personal-, budget- och verksamhetsansvar är meriterande. Har du tidigare erfarenhet av sjukvårdsprocesser och laborativ verksamhet, kvalitetssäkring och kvalitetssystem och/eller forskningserfarenhet ser vi även detta som meriterande.
Vi är måna om att finna rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Enhetschef till Operation och anestesi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 16
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och god förmåga att motivera andra? Vill du dessutom utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling inom en spännande verksamhet? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Verksamhetsområde intensiv- och perioperativ vård (VO IPV) inom Skånes universitetssjukvård erbjuder anestesi, operationssjukvård, intensivvård och postoperativ vård i Lund. Inom vårt område bedriver vi även smärtbehandlingsverksamhet samt ansvarar för Skånes universitetssjukhus (Sus) steriltekniska verksamhet i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer tillsammans med dina fyra enhetschefskollegor ansvara för personal, ekonomi och verksamheten som helhet. Genom ett delat ledarskap fokuserar vi på att leda vård och omvårdnad så att en god arbetsmiljö och kvalitet kan uppnås.

Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Vidare så arbetar du verksamhetsnära, leder och stödjer förbättrings- och utvecklingsarbete. Som enhetschef hos oss på IPV företräder du verksamhetsområdet såväl internt som i dialog med våra samarbetspartners så som operatörer och chefer inom andra verksamhetsområden.

Din närmsta chef blir verksamhetschefen och du kommer att ingå i verksamhetsledningsgruppen.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position samt en förståelse för professionerna som utgör teamet kring patienten.
Det är meriterande för tjänsten om du är specialistutbildad inom anestesi och/eller operation. Det är även en fördel om du har utbildning inom ledarskap och/eller arbetsmiljö.

För att lyckas i din roll som enhetschef hos oss tror vi att du har ett coachande förhållningssätt med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Vidare har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling. Därutöver har du ett genuint intresse för människor och är en engagerad chef som vill fortsätta profilera verksamheten och utveckla den framåt.

Ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Transparens och nära samarbete är därför en förutsättning för att lyckas. Det är av stor vikt att du har lätt att kommunicera och har en mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa goda relationer.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Speciallab och sekretariat i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 16
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och god förmåga att motivera andra? Vill du utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Verksamhetsområde (VO) klinisk genetik, patologi och molekylär diagnostik har drygt 400 medarbetare fördelade på fyra orter i Skåne och består av sektionerna Klinisk genetik, Klinisk patologi och Molekylär diagnostik.

Vi bedriver verksamhet inom klinisk patologi på fyra sjukhus i Skåne - Malmö, Lund, Helsingborg och Kristianstad. Vi tillhandahåller diagnostik till privatläkare, vårdcentraler, närsjukhus, akutsjukhus och Skånes universitetssjukhus (Sus samt konsult- och specialistkompetens till hela Södra sjukvårdsregionen.

På Speciallab och sekretariat i Lund är vi 28 engagerade medarbetare som välkomnar dig som i nära samarbete med två enhetschefskollegor och tillsammans med medarbetare vill fortsätta utveckla verksamheten. Speciallab består av flödes– och immunlab där biomedicinska analytiker (BMA) och labbiträden arbetar med flödescytometriska och immunhistokemiska analyser för företrädesvis cancerdiagnostik. Sekretariatet består av medicinska sekreterare, receptionister och administratörer med olika typer av administrativa uppdrag. Vi erbjuder även service mot inremmitterande och medarbetare inom verksamhetsområdet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar dig som är en närvarande och engagerad ledare som stödjer, leder och entusiasmerar i ett ständigt pågående förbättringsarbete för att bibehålla vår goda arbetsmiljö och fortsatta utveckling. Du samarbetar över professions- och enhetsgränser för att slutresultatet för patient och medarbetare ska bli så bra som möjligt. Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, personal, budget samt för arbetsmiljö. Dina medarbetare består av biomedicinska analytiker, biomedicinare, laboratoriebiträde, medicinska sekreterare, administratörer och receptionister. Du rapporterar till biträdande verksamhetschef och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Hos oss erbjuds du ett stimulerande, varierande och spännande arbete med goda möjligheter till individuell utveckling. Tillsammans med dig kommer vi att utforma det stöd och den kompetensutveckling du behöver i ditt ledarskap. Som chef i Region Skåne har du goda möjligheter att utvecklas i din chefsroll genom spännande förbättringsarbete, chefsutbildningar och mentorskap.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom hälso-och sjukvård, alternativt har annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift är ett krav för tjänsten. Det är meriterande med erfarenhet av ledarskap och erfarenhet av verksamhetsutveckling/projektledning. Vidare är det fördelaktigt om du har erfarenhet av arbete inom en hälso- och sjukvårdsverksamhet eller laboratoriemedicin.

För att lyckas i din roll har du en vilja och förmåga att leda och coacha medarbetarna. Som person är du prestigelös och skapar en hälsosam arbetsplats genom delaktighet, dialog och tillit. Du är resultat- och målinriktad samt kan prioritera utifrån de målsättningar som finns. Vidare söker vi dig som kan driva förbättringsprocesser samt har förmågan att engagera medarbetarna. Du trivs med att ha många människor omkring dig och vill arbeta i en patientfokuserad verksamhet som ställer höga krav på samarbete och social kompetens. Genom att inge förtroende hos medarbetarna och låta dem växa och ta större ansvar, skapar du förutsättningar för ett gott medarbetarskap. Vi är måna om att finna rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi lägger vikt i att du är en förebild för medarbetarna och att du med självklarhet kan bära upp Region Skånes värderingar Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Sektion Molekylär diagnostik i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 16
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och god förmåga att motivera andra? Vill du utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Verksamhetsområde (VO) klinisk genetik, patologi och molekylär diagnostik har drygt 400 medarbetare fördelade på fyra orter i Skåne och består av sektionerna Klinisk genetik, Klinisk patologi och Molekylär diagnostik.

Sektionen för molekylär diagnostik bildades vid årsskiftet 2021 för att samla kompetens, resurser och teknik samt för att stärka och utveckla verksamheten inom detta expanderande område. Sektionschefen leder den övergripande utvecklingen och samarbetet inom sektionen och har även ansvaret för specialistfunktioner såsom sjukhusgenetiker, molekylärbiologer och bioinformatiker med flera. I dagsläget ansvarar två enhetschefer för en gemensam molekylärlabenhet med nästa sjuttio medarbetare. Verksamheten omfattar såväl klassiska genetiska laboratorieanalyser som exempelvis modern sekvenseringsteknologi. Det finns nu ett behov av att fokusera på nästa steg i utvecklingen av verksamheten och vi behöver därför rekrytera ytterligare en enhetschef till vår verksamhet.

Arbetet inom sektionen sker i nära samverkan mellan de olika enheterna och i samarbete med flera verksamhetsområden inom Medicinsk service. Arbetet sker även inom ramen för nationella initiativ såsom Genomic Medicine Sweden. Sektionens uppdrag är att bedriva högspecialiserad och modern laboratoriediagnostik inom många olika metodområden, från klassisk cytogenetik till massiv parallell sekvensering (MPS/NGS). Detta görs via riktade dPCR-/PCR-/FISH-baserade genetiska analyser och införande av nya metoder och analyser utifrån sjukvårdens växande behov.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar dig som är en närvarande och engagerad ledare som stödjer, leder och entusiasmerar i ett ständigt pågående förbättringsarbete för att bibehålla vår goda arbetsmiljö och fortsatta utveckling. Du samarbetar över professions- och enhetsgränser för att slutresultatet för patient och medarbetare ska bli så bra som möjligt. Som enhetschef ansvarar du för medarbetare, verksamhet och budget.

På enheten utförs rutinanalyser för både ärftliga och förvärvade sjukdomar inom ett flertal olika diagnostikområden. Därutöver innebär arbetet kontinuerligt förbättringsarbete och utveckling av nya analyser och metoder.

Medarbetare vid laboratoriet är legitimerade biomedicinska analytiker, biomedicinare lab och laboratoriebiträden. Det dagliga arbetet leds och planeras av teamledare i nära samarbete med enhetschefer.

Som enhetschef rapporterar du till biträdande verksamhetschef och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Inledningsvis kommer du ansvara för ett begränsat antal medarbetare (cirka 10) för att ha möjlighet att driva ett aktivt utvecklingsarbete i verksamheten. Antalet medarbetare som du ansvarar för kommer att öka successivt.

Hos oss erbjuds du ett stimulerande, varierande och spännande arbete med goda möjligheter till individuell utveckling. Tillsammans med dig kommer vi att utforma det stöd och den kompetensutveckling du behöver i ditt ledarskap. Som chef i Region Skåne har du goda möjligheter att utvecklas i din chefsroll genom spännande förbättringsarbete, chefsutbildningar och mentorskap.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole-/universitetsutbildning inom ett naturvetenskapligt område, alternativt har annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift är ett krav för tjänsten.

Det är meriterande med erfarenhet av chefsuppdrag, ledarskapserfarenhet och erfarenhet av verksamhetsutveckling/projektledning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av klinisk diagnostik baserad på molekylärgenetiska metoder samt intresse för automation och digitalisering. Vidare är det fördelaktigt om du har erfarenhet av kvalitetssäkrade arbetssätt inom ackrediterad verksamhet.

För att lyckas i din roll har du en vilja och förmåga att leda, coacha och engagera medarbetarna. Som person är du prestigelös och skapar en hälsosam arbetsplats genom delaktighet, dialog och tillit. Du är resultat- och målinriktad samt kan prioritera utifrån de målsättningar som finns. Vidare söker vi dig som, tillsammans med andra enhetschefer och medarbetare inom Sektion molekylär diagnostik, kan driva förbättringsprocesser.
Du trivs med att ha många människor omkring dig och vill arbeta i en patientfokuserad verksamhet som ställer höga krav på samarbete och social kompetens. Genom att inge förtroende hos medarbetarna och låta dem växa och ta större ansvar, skapar du förutsättningar för ett gott medarbetarskap. Vi är måna om att finna rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi lägger vikt i att du är en förebild för medarbetarna och att du med självklarhet kan bära upp Region Skånes värderingar Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Dialysmottagning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 24
Gör skillnad. Varje dag.

Drivs du av att arbeta med ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla våra mottagningar i ett delat ledarskap tillsammans med en enhetschefskollega och engagerade medarbetare? Då kan tjänsten som enhetschef till Dialysmottagning i Lund vara en unik möjlighet för dig!

På Skånes universitetssjukhus (Sus) bedriver vi allt från bassjukvård till högspecialiserad sjukvård inom verksamhetsområde (VO) endokrinologi njurmedicin och reumatologi. Njurmedicinska sektionen ansvarar för basal njursjukvård i sydvästra Skåne samt avancerad njurmedicinsk vård i Södra sjukvårdsregionen där vi bedriver regionövergripande verksamhet. Genom den Sus-övergripande visionen om bästa möjliga hälsa i livets alla skeden står vi inom verksamhetsområdet för att kroniskt sjuka patienter bibehåller sin hälsa i så god utsträckning som möjligt och kan leva ett rikt och oberoende liv.

Njurmedicins mål är att bevara patientens autonomi och njurfunktion så länge som möjligt med högsta möjliga livskvalitet. Vi har aktiva medarbetare som fokuserar på att ge personcentrerad vård och arbetar aktivt med kompetensförsörjning. Utveckling är något som är viktigt för oss och därför driver vi forskning- och utbildningsinsatser för att stärka framtidens njursjukvård.

Inom njurmedicin fokuserar vi särskilt på utökning av själv- och egenvård inom vår kroniska dialysverksamhet. Till Dialysmottagningen i Lund kommer patienter för att behandlas för nedsatt njurfunktion eller njursvikt. Dialysmottagningen är uppdelad på fyra enheter; akutdialysen, hemdialysen samt två enheter för kronisk dialys. Dialysvården är i ständig utveckling och är en inspirerande miljö att arbeta inom. Vi ger mycket ansvar till våra medarbetare och tror att det är en av vägarna till att utvecklas och växa i sitt arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef på Dialysmottagningen ansvarar du tillsammans med din enhetschefkollega, era medarbetare och chefsstöd samt fyra enhetsansvariga läkare, för att bygga upp en framgångsrik dialysmottagning. Ni enhetschefer är ansvariga för vars två av de fyra enheterna. Ni utgör, driver och leder verksamheten i ett nära samarbete men med olika ansvarsområden. Tillsammans med medicinskt ansvariga läkare utvecklar och arbetar ni för en dialysvård i världsklass. Din närmsta chef är en av njurmedicins områdeschefer och du kommer att ingå i sektionens närledningsgrupp.

I dina arbetsuppgifter ingår att ha ansvar för bland annat personal, verksamhet, arbetsmiljö, ekonomi, förbättringsarbete och arbete med patientsäkerhet. Vi lägger stor vikt vid ett nära ledarskap som fokuserar på att skapa bästa möjliga förutsättningar för att medarbetarna ska kunna arbeta med dialysvård på ett så bra sätt som möjligt. Tillsammans med medarbetarna skapar ni ett starkt team som värnar om och arbetar med patientens bästa i fokus.

För att garantera att du känner dig trygg i ditt arbete erbjuder vi omfattande introduktion och stöd i ditt ledarskap från områdeschef, erfarna enhetschefskollegor och verksamhetsområdets stab. Du ges också möjlighet att gå ledarskapsutbildningar i Region Skånes regi.

Låter detta intressant? Tveka då inte att söka dig till oss!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård alternativt annan relevant utbildning inom hälso- och sjukvård. Att du har tidigare erfarenhet som chef eller ledare är en förutsättning för tjänsten. Därtill krävs goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Har du dialyserfarenhet, sjuksköterskeutbildning och/eller ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Förutom ett nära ledarskap ser vi att du som vår enhetschef har ett coachande och entusiasmerande förhållningssätt till omvärlden. Det är av stor vikt att du har en helhetssyn på verksamheten och att du har förmåga att arbeta både operativt i vardagen och mer strategiskt mot de mål vi tillsammans satt upp för verksamheten. Din uppgift som ledare är att lyfta och utveckla dina medarbetare och bjuda in till delaktighet och gemensamt ansvar, därför är det av stor viktigt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Det är för oss en självklarhet att du kan vara en god ambassadör för Region Skånes värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef för medicinska staben till Klinisk mikrobiologi och vårdhygien i

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 24
Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter din nästa utmaning där du ges möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll? Trivs du med att arbeta med varierande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, där ni gör skillnad för våra patienter varje dag? Tveka då inte att söka till oss!

Verksamhetsområde (VO) Klinisk mikrobiologi och vårdhygien i Lund är ett av Sveriges största mikrobiologiska laboratorier. Hos oss arbetar drygt 190 medarbetare inom olika yrkesgrupper och vi analyserar årligen runt 1,3 miljoner prover, där vi har ett analyssortiment som omfattar drygt 200 olika analyser. VO Klinisk mikrobiologi och vårdhygien är för vården en central medicinsk konsultplattform som tillhandahåller analyser och expertis inom infektionsdiagnostik och vårdhygien med hög tillgänglighet till all vård och omsorg inom Region Skåne, såväl i offentlig som privat regi. Uppdraget innefattar även viss högspecialiserad verksamhet för hela södra hälso- och sjukvårdsregionen. Laboratoriet har ett akademiskt samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS), ett nära forskningssamarbete med Lunds universitet och deltar i utbildning av biomedicinska analytiker och läkare. Därtill är laboratoriet ackrediterat enligt ISO-15189 och miljöcertifierat enligt ISO-14001.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad enhetschef till enhet Medicinska staben som vill leda och utveckla medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat. Enheten består av överläkare, specialistläkare och ST-läkare verksamma inom klinisk mikrobiologi eller vårdhygien samt mikrobiologer där majoriteten är disputerade naturvetare. Flera medarbetare är forskningsaktiva och har ett nära samarbete med Lunds universitet. Totalt består enheten av ca 35 medarbetare.

Som enhetschef kommer du att ha ansvar för enhetens verksamhet, budget och personal. Du kommer att vara direkt underställd verksamhetschefen och ingå i verksamhetens ledningsgrupp. Vidare har du tillgång till HR-specialist, ekonom och administrativt stöd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en närvarande, engagerad och positiv chef som har förmåga att se möjligheterna i nya utmaningar. Du är läkare eller har annan medicinsk eller naturvetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Du har erfarenhet av att vara chef och det är meriterande om du arbetat inom något av fälten klinisk mikrobiologi, vårdhygien eller infektionssjukdomar. Det krävs att du är disputerad och har erfarenhet att verka inom ramen för universitetssjukvård.

Ditt arbetssätt är samarbetsinriktat, kommunikativt och prestigelöst vilket möjliggör goda samarbeten. Du är strukturerad och har god förmåga att prioritera. Du behöver vara trygg i din chefsroll och trivas med att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö utifrån uppsatta mål.

För dig är det naturligt att du företräder verksamhet och arbetsgivare, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar; Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till VO ortopedi, Fysioterapi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 12
Vi välkomnar nu en ny enhetschef till verksamhetsområde (VO) ortopedi i Lund!

VO ortopedi vid Skånes universitetssjukhus (Sus) arbetar cirka 500 medarbetare där vi är en av Sveriges största ortopediverksamheter Verksamheten är fördelat inom öppen- och slutenvård. Öppenvården består av mottagningar, sekretariat, fysioterapi och arbetsterapi. Slutenvården består av tre avdelningar, där vi arbetar i tvärprofessionella team, samt en ankomstavdelning. Verksamheten bedriver såväl högspecialiserad vård som bred ortopedisk verksamhet och har enheter i Malmö och Lund. Vi samarbetar med flera avdelningar på sjukhusen, vilket ger ett brett sjukdomspanorama samt ett stimulerande arbete. Vi fokuserar på vård, forskning och utbildning, vilka är grunden för en förbättrad vård och förhöjning av människors livskvalité.

Ortopedens fysioterapi bedrivs både i Malmö och Lund och är sedan 2019 delat på två enheter. Vi söker nu en enhetschef till enheten i Lund. Samarbetet mellan enheterna är av största vikt för att säkerställa gott samarbete, gemensamma arbetssätt och rutiner samt resursfördelning mellan enheterna. På enheten i Lund finns ett 15-tal fysioterapeuter.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef har du ansvaret för enhetens verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du blir närmsta chef för fysioterapeuter på enheten. En viktig del i ditt arbete blir att leda, coacha och motivera medarbetarna och för detta krävs ett närvarande ledarskap. Det faller dig naturligt att entusiasmera, engagera och låta medarbetare driva arbetet framåt. Du arbetar för att bibehålla och vidareutveckla en god arbetsmiljö som innehåller arbetsglädje, samarbete och respekt för varandra. Tillsammans med dina medarbetare vill du skapa en god arbetsplats där människor utvecklas samt mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet.

En viktig del av rollen innebär att tydliggöra och kommunicera visioner, mål och strategier. Tillsammans med dina kollegor på enheten arbetar du med ett strukturerat förbättringsarbete för att alltid kunna erbjuda en effektiv och kvalitativ vård. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets närledningsgrupper för slutenvård respektive öppenvård tillsammans med områdeschef, enhetschefer och sektionschefer. I närledningsgrupperna arbetar ni utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet med fokus på att driva verksamheten framåt. Rapportering görs till områdeschef, där arbetet sker i nära samråd. Till ditt stöd har du även HR-specialist, ekonom och verksamhetsutvecklare.

- Skulle du vilja bli vår nya chef och ingå i vårt team? Fysioterapienheten i Lund är en välfungerande enhet där du kommer att leda och vara en del i en driven grupp fysioterapeuter med stor såväl klinisk som akademisk kompetens. Vi arbetar med ett stort engagemang och patientfokus samt värnar om en god arbetsmiljö. Vi ser gärna att du trivs att på ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva klinik, utbildning och forskning. Vi ser det som viktigt att du som chef vill vara med att driva arbetet med att utveckla medarbetarnas kompetens men också våra arbetssätt för att vi ska ge våra patienter goda förutsättningar i sin rehabilitering. VO ortopedi har nyligen infört möjlighet till specialisttjänst för fysioterapeuter och som enhetschef kommer du vara en viktig del i att fortsätta att utveckla denna roll.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Goda IT-kunskaper är också ett krav. Du är även en van användare av Office-paketet. Vi ser det som meriterande ifall du har genomfört en ledarskapsutbildning. Därtill ser vi det också som meriterande om du har tidigare erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag.

Som person är du trygg i dig själv, positiv, motiverad och har ett intresse för att driva verksamhetens utveckling framåt Du är även öppen, lyhörd och kan se den enskilda individen samtidigt som du har förmågan att se helhetsperspektivet. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utanför enheten. Vi ser att ett bra ledarskap kräver både struktur och kultur. I din roll som enhetschef agerar du som en förebild i många olika sammanhang där båda delarna behövs.

Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Vi erbjuder möjlighet till mentorskap, handledning och chefscoachning samt ledarutbildning efter dina behov och önskemål, för att på så sätt skapa bra förutsättningar och stöd för dig i ditt ledaruppdrag.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval och intervjuer kommer att hållas under annonsens publiceringstid. Skicka därför din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Barn- och skelettröntgen i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi en ny enhetschef, till Barn- och skelettröntgen i Lund samt vår filial i Eslöv, som vill vara med på vår resa att fortsätta driva, inspirera och förbättra verksamhetsområde (VO) bild och funktion på Skånes universitetssjukhus (Sus).

Barn- och skelettröntgen är organisatoriskt en del av VO bild och funktion vid Sus. Enheten utför bildundersökningar med genomlysning, datortomografi och magnetresonanstomografi, konventionella undersökningar samt ultraljud. Här bedrivs verksamhet över större delen av dygnet och det sker samarbete över regionen.

Vår arbetsplats präglas av ett driv, framåtanda, engagemang och självständighet. Vi arbetar efter Sus värderingar och värdesätter tillit, öppenhet och engagemang gentemot våra kollegor. Vårt verksamhetsövergripande mål är att vara en attraktiv och kunskapsstyrd arbetsplats med patienten i fokus. Större delen av verksamheten är ackrediterad.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef hos oss har du det övergripande ansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Du blir närmsta chef för ca 40 medarbetare vilka representeras av röntgensjuksköterskor, undersköterskor administratörer och medicinska sekreterare, med arbetsplats i både Lund och Eslöv. Du har ett stort fokus på att utveckla medarbetare och verksamhet i ett närvarande och coachande ledarskap. Utbildning och forskning är en stor och viktig del av vår verksamhet och härigenom bidrar vi på olika sätt till Region Skånes tillväxt.

Hos oss kommer du att ha ett nära samarbete med andra chefer inom verksamhetsområdet, medarbetare, remittenter och andra externa parter. Här får du möjlighet att bli en del av en högteknologisk och framtidsorienterad verksamhet i hög utvecklingstakt, vilket vi tror är både stimulerande och utmanande. Inom VO bild och funktion finns en delegerad ledarskapssyn, förtroende för individen och delaktighet i fokus. Våra medarbetare är ansvarstagande och drivna, arbetar med avancerade metoder och bedriver intern forskning inom flera områden. Utöver kontinuerlig kompetensutveckling arbetar vi med kvalité och tillgänglighet samt en hög servicenivå för våra kunder och patienter.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas både tillsammans med verksamheten och individuellt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har förmåga att översätta övergripande målsättningar till operativ ledning och skapa samsyn i verksamheten. Som ledare är du tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl internt som externt. Du har drivkraften att kontinuerligt utveckla och förbättra både verksamhet och medarbetare. Vidare sätter du mål tillsammans med medarbetarna och delegerar, följer upp och återkopplar uppnådda mål.

Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat och du har god förmåga att skapa dialog, visa tillit samt verkar för en god arbetsmiljö och ett positivt klimat. Du är trygg i ditt ledarskap och ser vikten av och delar Region Skånes värderingar. Som person är du lyhörd, modig, drivande och insiktsfull.

De formella kraven för tjänsten är;
- Dokumenterad chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar
- Högskole-/universitetsexamen inom vårdrelaterat yrke, alternativt relevant utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
- Arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård
- Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande egenskaper för tjänsten;
- Chefs- och ledarskapserfarenhet inom hälso- och sjukvård
- Ledarskapsutbildning
- Arbetslivserfarenhet från röntgenrelaterad verksamhet
- Erfarenhet av forskning, utbildning och utvecklingsarbete
- Erfarenhet av arbete i en ackrediterad verksamhet
- Erfarenhet av offentlig verksamhet/politiskt styrd organisation.

Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Utdrag ur belastnings- och misstankeregister görs innan eventuell anställning. Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att träffa dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Chef till Klinisk farmakologi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 17
Gör skillnad. Varje dag.

Klinisk kemi och farmakologi är ett verksamhetsområde där cirka 150 läkare, sjukhuskemister, apotekare och biomedicinska analytiker verkar. Området omfattar två medicinska specialiteter, klinisk kemi och klinisk farmakologi. Klinisk kemi ansvarar för cirka 500 beställningsbara analyser samt bedriver konsultation, rådgivning, utbildning och forskning. Enheten för Klinisk farmakologi ansvarar för att utreda och rådgöra i läkemedelsrelaterade frågor, utbildning, utveckling och forskning. I verksamhetsområdet Klinisk kemi och farmakologi finns, förutom klinisk farmakologi, fem andra enheter och nio processer som arbetar i en matrisorganisation.

På klinisk farmakologi utvecklar och tillämpar vi modern kunskap om läkemedel för att åstadkomma effektiv och säker läkemedelsbehandling. Här utreder vi patientrelaterade läkemedelsproblem, medverkar som experter i läkemedelskommittéer, sammanställer och värderar läkemedelsdokumentation, håller utbildningar och förmedlar producentobunden läkemedelsinformation till läkemedelsförskrivare. Vi utför även läkemedelsanalyser för terapikontroll, samt bedömningar av läkemedelsinteraktioner och läkemedelsmetabolism (genotypning). I samarbete med Södra sjukvårdsdistriktet drivs också Läkemedelinformationscentralen (LÄIF). Enhetens arbete inbegriper även forskning och undervisning inom ämnet klinisk farmakologi.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du göra skillnad inom patientvården genom att leda ett team av experter inom området klinisk farmakologi? I så fall har vi den perfekta möjligheten för dig. Vi söker en dynamisk och driven chef för att leda vår enhet om elva medarbetare. Som chef ansvarar du för den kliniska farmakologienheten och säkrar att våra patienter får bästa möjliga vård. Enheten är nyetablerad och i en pågående utvecklingsfas. Som chef förväntas du fortsätta driva enhetens utveckling och etablering inom sjukvården i Region Skåne.

I uppdraget som chef för kliniks farmakologi ansvarar du för att:
• Utveckla och implementera strategiska planer för enheten
• Säkerställa tillhandahållandet av kliniska farmakologiska tjänster
• Se till att relevanta föreskrifter och riktlinjer följs
• Ge vägledning och leda medarbetare inom enheten
• Tillhandahålla utbildningar enligt etablerade utbildningsplaner
• Samarbeta med andra avdelningar inom sjukhuset för att förbättra patientvården
• Leverera enhetens mål enligt ekonomisk budgetram
• Vara del av ledningsgruppen för verksamheten med helhetsansvar för området
• Delta i forskningsprojekt och kliniska prövningar

Region Skåne har ett brett utbud av ledarskapsutbildningar för chefer och erbjuder regelbundet fortbildningar. Förutom utbildningar inom ledarskap finns även utvecklingsområden inom pedagogik och forskning som kan bli aktuella att fördjupa sig i. I uppdraget ingår även offentliga upphandlingar, projektarbete, processarbete och nätverkande med andra chefer inom förvaltningsområdet Medicinsk service.


KVALIFIKATIONER
Då verksamheten är under en utvecklingsfas söker vi dig som har driv att fortsätta utvecklingen av enheten framåt. Du är relationsskapande och har ett genuint intresse för att arbeta med människor. Som ledare har du ett coachande förhållningsätt samt en stark problemlösningsförmåga och ett utvecklat kritiskt tänkande.

Vi söker dig som är disputerad med examen inom ett område relaterat till farmakologi. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Därutöver ser vi det som en fördel om du har erfarenhet från en ledande chefsposition och/eller någon typ av pedagogisk utbildning.

För uppdraget är det meriterande om du är klinisk farmakolog eller har en läkemedelsintensiv läkarspecialitet. Har du yrkeserfarenhet av klinisk farmakologi, läkemedelsindustrin, forskningserfarenhet och/eller akademisk undervisning är även det fördelaktigt.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vuxenpsykiatrimottagning 2 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 16
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Lund är en kunskapstät verksamhet som erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård i både heldygns- och öppenvårdsform. Inom verksamheten finns även specialistmottagningar med regionala och nationella uppdrag. Bland annat har Socialstyrelsen gett Region Skåne och verksamhetsområde Lund tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård för svårbehandlad ätstörning och självskadebeteende. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare i moderna lokaler på Baravägen i Lund. Läs gärna mer på: http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Vuxenpsykiatrimottagning 2 i Lund är en allmänpsykiatrisk specialistmottagning med cirka 25 medarbetare. Mottagningen är en av fyra allmänpsykiatriska mottagningar i verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Lund. Här utreds och diagnosticeras patienter med affektiva sjukdomar, ångesttillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Vården består bland annat av farmakologisk behandling, psykoterapeutiska behandlingar i grupp och enskilt, psykoedukativa insatser och stödsamtal. För att optimera vården för patienterna krävs även samverkan med vår heldygnsvård och med andra aktörer såsom socialtjänst och Försäkringskassan.

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, kuratorer, psykologer, arbetsterapeut, rehabkoordinator samt medicinska sekreterare. Arbete präglas av ett teambaserat arbetssätt.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer ingå i områdets ledningsgrupp tillsammans med de andra enhetscheferna samt i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Som stöd i ditt arbete har du andra enhetschefer, medicinsk enhetsansvarig läkare på mottagningen, ekonom, HR-partner, chefsstöd samt övriga stabsfunktioner. I chefsuppdraget är en viktig del att arbeta aktivt för en god arbetsmiljö, som skapar arbetsglädje, samarbete och utveckling. Du kommunicerar på ett sätt som motiverar, engagerar och entusiasmerar. Det är en självklarhet för dig att ta initiativ för att leda förändringar och för att kontinuerligt utveckla samt förbättra verksamheten. Vidare visar du en personlig omtanke och tar tillvara medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov.

Välkommen att bli en del av oss!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Om du har genomfört en ledarskapsutbildning ser vi det som en fördel. Därtill ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag. Likaså ses arbete inom psykiatriskverksamhet eller annan sjukvård som meriterande.

Som person är du handlingskraftig, engagerad och ser positivt på förändringsarbete. Du har en förmåga att vara inspirerande, stöttande och skapar arbetsglädje. Vidare har du ett närvarande och coachande ledarskap och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

VI tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till administrativ enhet på Skånes universitetssjukhus

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 14
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en chef som tycker att samarbete mellan professioner är en självklarhet och en förutsättning för att ge förtroende, trygghet och god vård med patienten i centrum? Vill du utveckla en familjär verksamhet i förändring? Är du driven och trygg i dig själv? Då är du den vi söker!

Vi ser nu fram emot att välkomna en trygg, engagerad och kreativ ledare till oss på verksamhetsområde (VO) brnmedicin på Skånes universitetssjukhus (Sus) och söker nu en enhetschef i parledarskap till vår vårdadministrativa enhet.

Den vårdadministrativa enheten är en egen enhet inom VO barnmedicin där medarbetarna idag är organisatoriskt samlade under en enhetschef. Inom enheten är vi idag ett 50-tal medarbetare bestående av medicinska sekreterare för såväl öppen- som slutenvård, IT-administratör, chefsstöd och administratörer.

Inom VO barnmedicin är vi cirka 700 medarbetare och vi har verksamhet i både Malmö och Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu dig som vill jobba som enhetschef hos oss i ett parledarskap!

För oss är det viktigt att du som ledare agerar som ett föredöme samt har lust, mod och vilja att leda. Du har ett närvarande ledarskap och arbetar aktivt för att entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. Därtill har du lätt för att skapa driv och engagemang bland medarbetarna. Du har även ansvar för personal, verksamhet och ekonomi.

Som enhetschef stöttar du enheten i förbättringsarbeten med helheten i fokus och i dialog med övriga enheter inom vårt verksamhetsområde. Vidare ingår du i ledningsgruppen för verksamhetsområdet. Du rapporterar till områdeschefen som också är din närmsta chef.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en driven och trygg ledare. Vi ser gärna att du som ledare har ett coachande förhållningssätt som engagerar och motiverar samtidigt som du vågar utmana i syfte att utveckla medarbetare och verksamheten.
Du har även god analytisk och strategisk förmåga med ett helhets- och verksamhetsperspektiv samt att du har god förmåga att skapa struktur. Som person behöver du vara pedagogisk, kreativ och du vågar tänka nytt. Vi värdesätter också att du är kommunikativ, har lätt för att skapa kontakter och har en god samarbetsförmåga.

När det gäller de formella kraven välkomnar vi dig som har ledarskapserfarenhet. Har du erfarenhet som enhetschef är det en stor fördel. Du har också godkänd gymnasieutbildning och gärna eftergymnasial utbildning inom exempelvis Hälso- och sjukvårdsadministration (80 poäng KY/400 poäng YH). Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är ett krav. Vi önskar att du är van att leda möten samt van vid att arbeta i Excel och Word. Det är fördelaktigt om du har dokumenterad chefsfarenhet med budget-, personal- samt verksamhetsansvar. Det är en även en fördel om du har erfarenhet från vården och har kunskap inom det administrativa arbetet. Likaså är chefs- och ledarskapsutbildningar meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till barnhjärtcentrum avdelning 67 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 14
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till barnhjärtcentrum vid Skånes universitetssjukhus, ett av endast två barnhjärtcentrum i Sverige som kan operera barn med hjärtproblem!

På avdelning 67 bedriver vi en högspecialiserad och unik verksamhet. Vi har mestadels patienter som är här för pre- och postoperativ hjärtsjukvård, men här vårdas också barn och ungdomar med förvärvade hjärt- och arytmisjukdomar och hjärtsvikt. Barn och ungdomar som genomgår hjärttransplantation och barn som behandlas med hjälphjärta träffar du också hos oss. För barn som behöver extra övervakning finns intermediärvårdsplatser att tillgå. Vi har både planerad och akut verksamhet och det bedrivs även forskning inom medicin och omvårdnad på vår enhet.

Barnhjärtcentrum och avdelning 67 är en del av barnsjukvården på Skånes universitetssjukvård. Barnsjukhuset är som ett mindre sjukhus på sjukhuset där vi har allt ifrån barnmedicin till barnkirurgi, barnhjärtsjukvård, barnoperation, barn- och ungdomsintensivvård och neonatalvård.

Se gärna vår film om du vill veta ännu mer om hur det är att arbeta hos oss: https://play.mediaflowpro.com/ovp/17/11CFDG7ISS

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss får du genom ett nära samarbete och delat ledarskap med vår nuvarande enhetschef Anna fortsätta driva vår avdelning framåt!

- Jag har alltid tyckt att hjärtat, kroppens centrum, är oerhört spännande att arbeta med. Här är det också många medarbetare som varit länge, som har en gedigen kunskap och genuint bryr sig om sin arbetsplats, sina kollegor och våra hjärtbarn. Jag ser fram emot ett gott samarbete med dig som blir min enhetschefskollega. Vi har idag även ett mycket tätt samarbete med vår enhetschef Jenny som leder vår mottagning som ligger precis intill oss. Vi tre enhetschefer kommer framöver arbeta ännu närmre varandra och tillsammans utveckla våra verksamheter, berättar Anna, som blir din enhetschefskollega.

Som enhetschef har du tillsammans med din enhetschefskollega ansvar för verksamhet, ekonomi och personal och blir chef för sjuksköterskor, barn- och undersköterskor, medicinska sekreterare och utredningskoordinatorer. Sektionschefen är chef för biomedicinska analytiker och barnkardiologer. Tillsammans med enhetsansvarig läkare och din enhetschefskollega leder du det dagliga arbetet på avdelningen. Genom ett nära och operativt ledarskap fortsätter ni att utveckla en framgångsrik vårdavdelning som alltid utgår från patientsäkerhet, kompetensförsörjning och god arbetsmiljö.

Vi är en avdelning som satsar på kompetensutveckling och bygger klinisk erfarenhet genom att ha implementerat en gedigen introduktion för vår personal. Vi har anställt kliniska coacher i syfte att stötta personalen i vardagen och i att nå våra utvecklingsmål.

- Jag har de senaste åren kombinerat arbete som barnsjuksköterska med arbete som klinisk coach, berättar Therese. Jag föreläser här, hos andra verksamheter och på universitetet och arbetar för att mina kollegor ska ha uppdaterad kompetens. Min nya enhetschef vill jag gärna ska fortsätta utifrån där vi är idag och arbeta med ett tryggt och tydligt ledarskap och bygga vidare på vår fina samhörighet.

Som enhetschef ingår du i närledningsgruppen för barnhjärtcentrum tillsammans med områdeschef, enhetschefer, sektionschef och enhetsansvariga läkare. Vi har ett nära samarbete inom närledningsgruppen med tydligt mandat att fatta beslut i lokala frågor och med strategiskt helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet. Till stöd har du förutom dina enhetschefskollegor även områdeschef, HR-partner, ekonom, vårdutvecklare, patientsäkerhetskoordinator, chefsstöd samt medarbetare som stödjer i driftsfrågor.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning eller annan vårdrelaterad utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare ledarerfarenhet är ett krav. Har du längre chefserfarenhet ser vi det som starkt meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet från barnsjukvård eller annan sjukvård. Har du dessutom ledarskapsutbildning och/eller erfarenhet av driva utvecklings- och förbättringsarbete ser vi det som värdefullt.

Som chef är du trygg i din yrkesroll, agerar som ett föredöme för dina medarbetare och har en förmåga att arbeta både operativt och strategiskt. Du är resultatinriktad och har alltid utgångspunkten att leda verksamheten framåt utifrån ett tydligt patientfokus. Du är en kommunikativ person som med lyhördhet kommunicerar på ett rakt och tydligt sätt. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Vidare är du en person som bidrar till goda samarbeten med andra verksamheter på Skånes universitetssjukhus, men också med verksamheter utanför sjukhuset. Du står för struktur och vilja att förbättra och driva utvecklingsarbete. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering kan vi komma att tillämpa löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Enhetschef till högspecialiserad barnavdelning och dagvård 62 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 14
Gör skillnad. Varje dag.

Barn och ungdomsmedicinavdelning 62 expanderar och söker ytterligare en enhetschef.
Vill du jobba som enhetschef i parledaskap på en barnmedicinsk avdelning som vårdar små och stora barn i behov av högspecialiserad vård inom främst neurologi, ortopedi och lungmedicin? Då är vi arbetsplatsen för dig

Vi vårdar barn och ungdomar mellan 0-18 år med en rad olika åkommor av såväl akut som elektiv karaktär. På avdelningen finns ett intermediärvårdsrum för de svårast sjuka.

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, farmaceut, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, kuratorer, psykologer, medicinska sekreterare samt läkare från olika specialiteter såsom barnneurologi, barnortopedi, barnreumatologi och barnlungmedicin. Det finns administrativa kringresurser såsom administratörer och koordinatorer. Vi har ett tätt samarbete mellan alla personalkategorier och en utbildningsorienterad kultur.

Förutom avdelning finns tillhörande dagvård som sköter barnsjukvårdens polikliniska besök med primär inriktning inom barnneurologi och barnreumatologi. Kopplade till dagvården finns det kontaktsjuksköterskor inom barnneurologi. Som enhetschef ansvarar du även för denna verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett brinnande intresse för att leda, engagera och utveckla barnsjukvården? Är du en trygg person med mod att driva och tänka nytt? Då kan du vara personen vi söker!

I arbetet som enhetschef ingår ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Arbetsuppgifterna består bland annat av att organisera det dagliga arbetet och att leda och skapa förutsättningar för enhetens verksamhetsutveckling. Du som enhetschef ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

I rollen ingår även uppföljningar i och av verksamheten. Vidare skapar du förutsättningar för ett gott medarbetarskap genom att delegera och uppmuntra medarbetare att ta ansvar och därmed utvecklas. Därutöver prioriterar och fattar du beslut utifrån ett helhetsperspektiv så att mål och överenskomna resultat uppnås.

Som enhetschef på avdelningen blir du närmsta chef för sjuksköterskor och barn-/undersköterskor.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har behörighet att verka inom svensk sjukvård och har utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Tidigare chefs- och ledarerfarenhet inom sjukvård samt erfarenhet av arbete inom barnsjukvård är meriterande för tjänsten. Goda språkkunskaper i svenska krävs i såväl tal som skrift.

För oss är det av stor vikt att du vill bidra med din kompetens, glädje och engagemang för att skapa och bibehålla en god arbetsmiljö. En viktig del i att bygga upp en trivsam arbetsplats är viljan att skapa ett gott samarbete och att på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Vi ser därför att du är en person som värderar samarbete och bidrar till detta genom att själv dela med dig av din kunskap. Vidare söker vi en person som är lyhörd och kommunikativ för att på ett tydligt sätt kunna kommunicera visioner, värdegrund, mål och strategier.

Du är resultat- och målinriktad och arbetar långsiktigt samt har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Du är van vid att fatta och genomföra beslut. Vidare är det naturligt för dig att företräda verksamheten och arbetsgivaren. För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ och ha förmåga att kunna prioritera och se verksamhetsområdet ur ett helhetsperspektiv. Du och din enhetschefskollega behöver aktivt arbeta i ett nära och gott samarbete med enhetsansvariga läkare och chefskollegor. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.
Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till mottagning, VO ortopedi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 3
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar nu en ny enhetschef till Verksamhetsområde (VO) ortopedi i Lund!

Inom VO ortopedi vid Skånes universitetssjukhus (Sus) arbetar cirka 500 medarbetare där vi är en av Sveriges största ortopediverksamheter. Verksamheten bedrivs i både Lund och Malmö. Varje år tar vi emot cirka 85 000 besök på våra mottagningar och har ungefär 6 700 inneliggande patienter. Våra patienter är både barn och vuxna som söker sig till vår mottagning för ortopediska åkommor. Just nu söker vi en Enhetschef för vår mottagning i Lund som består av 22 kollegor, sjuksköterskor, undersköterskor och gipstekniker. Vi har ett tätt samarbete med sekreterare, läkare, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut som också finns på mottagningen. Vi arbetar i tvärprofessionella team där samarbete och service är hörnstenarna i vår verksamhet. Vi samarbetar även med de ortopediska mottagningarna i Malmö, Trelleborg och Ängelholm.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets närledningsgrupp för öppenvården tillsammans med områdeschef, enhetschefer och sektionschefer. I närledningsgrupperna arbetar vi utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet med fokus på att driva verksamheten framåt. Rapportering görs till områdeschef, där arbetet sker i nära samråd. Du har ett tätt samarbete med andra enhetschefer och medicinsk enhetsansvarig läkare på mottagningen Till ditt stöd har du även HR-specialist, ekonom och verksamhetsutvecklare. En av de viktigaste delarna i ditt chefsuppdrag är att arbeta aktivt för en god arbetsmiljö. Som enhetschef arbetar du med engagemang och entusiasm för såväl uppdraget som för sina medarbetare. Tillsammans med dina medarbetare vill du skapa en god arbetsplats där människor utvecklas samt mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet.

Skulle du vilja bli vår nya chef och ingå i vårt team?

Du kommer att ingå i en som har hög kompetens och lång arbetslivserfarenhet och som alltid arbetar med ett stort patientfokus. Vi är också vana vid att arbeta med frihet under ansvar och förvaltar det väl. Ortopedimottagningen i Lund är en välfungerande enhet där alla har ett stort engagemang för sin arbetsplats och våra patienter. Här är ledorden för SUS välkomnande, drivande, omtanke och respekt helt naturliga i det dagliga arbetet. Detta sätter vi stort värde vid. Ett kvitto på detta är att vi ofta får fina lovord av patienter, personal, anhöriga och studenter för vårt fina bemötande. Detta är vi mycket stolta över!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Goda IT-kunskaper är också ett krav. Du är även en van användare av Office-paketet. Vi ser det som meriterande ifall du har genomfört en ledarskapsutbildning. Därtill ser vi det också som meriterande om du har tidigare erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag.

Som person är du både handlingskraftig och modig i ditt ledarskap. Du har integritet samt en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi ser att ett bra ledarskap kräver både struktur och kultur. I din roll som enhetschef agerar du som en förebild i många olika sammanhang där båda delarna behövs. Du är engagerad och ser positivt på förändringsarbete. Förmågan att vara såväl inspirerande som stöttande och du skapar arbetsglädje. Vidare har du ett närvarande samt coachande ledarskap. Vi ser även att du har god förmåga att prioritera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv så att målen och överenskomna resultat uppnås.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vuxenpsykiatrimottagning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 20
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Lund är en kunskapstät verksamhet som erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård i både heldygns- och öppenvårdsform. Inom verksamheten finns även specialistmottagningar med regionala och nationella uppdrag. Bland annat har Socialstyrelsen gett Region Skåne och verksamhetsområde Lund tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård för svårbehandlad ätstörning och självskadebeteende. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare i moderna lokaler på Baravägen i Lund. Läs gärna mer på: http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Vuxenpsykiatrimottagning 1 i Lund är en allmänpsykiatrisk specialistmottagning med cirka 25 medarbetare. Mottagningen är en av fyra allmänpsykiatriska mottagningar i verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Lund. Här utreds och diagnosticeras patienter med affektiva sjukdomar, ångesttillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Vården består bland annat av farmakologisk behandling, psykoterapeutiska behandlingar i grupp och enskilt, psykoedukativa insatser och stödsamtal. För att optimera vården för patienterna krävs även samverkan med vår heldygnsvård och med andra aktörer såsom socialtjänst och Försäkringskassan.

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, kuratorer, psykologer, arbetsterapeut, rehabkoordinator samt medicinska sekreterare. Arbete präglas av ett teambaserat arbetssätt. Vi har ett rehabteam som består av sex medarbetare; arbetsterapeuter, kurator, sjuksköterska, skötare samt medicinsk sekreterare. Rehabteamet kompletterar den psykiatriska öppenvården avseende rehabiliterande insatser. Insatserna syftar till att ge bättre förutsättningarna för patienterna att åter ta steget ut i arbetsliv eller studier.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer ingå i områdets ledningsgrupp tillsammans med de andra enhetscheferna samt i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Som stöd i ditt arbete har du andra enhetschefer, medicinsk enhetsansvarig läkare på mottagningen, ekonom, HR-partner, chefsstöd samt övriga stabsfunktioner. I chefsuppdraget är en viktig del att arbeta aktivt för en god arbetsmiljö, som skapar arbetsglädje, samarbete och utveckling. Du kommunicerar på ett sätt som motiverar, engagerar och entusiasmerar. Det är en självklarhet för dig att ta initiativ för att leda förändringar och för att kontinuerligt utveckla samt förbättra verksamheten. Vidare visar du en personlig omtanke och tar tillvara medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov.

Välkommen att bli en del av oss!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Om du har genomfört en ledarskapsutbildning ser vi det som en fördel. Därtill ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag. Likaså ses arbete inom psykiatriskverksamhet eller annan sjukvård som meriterande.

Som person är du handlingskraftig, engagerad och ser positivt på förändringsarbete. Du har en förmåga att vara inspirerande, stöttande och skapar arbetsglädje. Vidare har du ett närvarande och coachande ledarskap och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

VI tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Geriatrikavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med att driva framtidens sjukvård? Vi välkomnar nu en lyhörd och engagerad enhetschef som vill leda och utveckla verksamheten tillsammans med vår drivna medarbetargrupp

Verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik på Skånes universitetssjukvård (Sus), består av cirka 750 medarbetare. Vi bedriver specialiserad vård och har regionala uppdrag för många diagnoser. Mycket forskning och utveckling bedrivs inom de olika verksamheterna i Lund, Malmö och på Orupsjukhuset utanför Höör.

Hos oss på Geratrikavdelning 36 vårdas äldre personer i behov av akutgeriatrisk vård och rehabilitering. Patienterna har ofta flera kroniska sjukdomar och ett högt behov av helhetssyn. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån ett evidensbaserat, strukturerat och geriatriskt arbetssätt (Comprehensive geriatric assessment, CGA). Tillsammans arbetar teamet mot att ge patienten bästa tillgängliga vård. Kärnan i CGA är personcentrerad vård och med detta som värdegrund ser vi fram emot att vara med i utvecklingen av andra vårdformer/hybridavdelningar i framtiden.

Inom verksamhetsenheten (VE) finns också ett kunskapscentrum för geriatrik och här bedrivs forskning och undervisning inom det geriatriska fältet. Forskningen har en stark klinisk anknytning och vi arbetar i nära samarbete med primärvård, kommun och övriga verksamhetsområden inom Skånes universitetssjukvård.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för enhetens personal, ekonomi och verksamhet. Tjänsten innefattar ansvar för att leda, utveckla och följa upp verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt utifrån de gemensamt satta målen. Du kommer även ha ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet och rapporterar direkt till områdeschefen. Som enhetschef ingår du i närledningsgruppen tillsammans med dina chefskollegor.

I verksamheten finns en enhetsansvarig läkare som är medicinskt ledningsansvarig och tillsammans leder ni utvecklingen av den bästa geriatriska vården för patienterna. I din roll ligger fokus på att vidareutveckla verksamheten, varför det är av stor vikt att du har ett engagerat och närvarande ledarskap i den dagliga verksamheten för att motivera dina medarbetare.

I uppdraget som enhetschef ligger även ett fokus på att utveckla nya former och kanaler för ett bättre och utökat samarbete med kommun och primärvård i enlighet med det nya hälso- och sjukvårdsavtalet mellan Region Skåne och kommuner. Vårt arbetssätt bygger på ett patientnära samarbete mellan alla professioner på enheten och i din roll som chef lägger vi stor vikt vid att arbeta för att bibehålla och vidareutveckla detta samarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som brinner för att erbjuda den bästa vården för den sköra äldre patienten och som vill göra geriatrikens uppdrag tydligt. För att vara aktuell för tjänsten ska du ha en högskoleutbildning inom ett vårdrelaterat yrke. Har du arbetat som chef inom slutenvård och/eller har kunskaper om den geriatriska patienten ser vi det som en fördel. Därtill värdesätts erfarenhet och kompetens inom förbättrings- och utvecklingsarbete. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som skrift.

Du är trygg i din ledarroll och har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera ditt arbete samt följa upp beslut och resultat. Vidare är du initiativrik med förmåga att hitta nya vägar och arbetssätt och du hanterar förändringar på ett strukturerat sätt. Vi förutsätter att alla som arbetar hos oss har ett professionellt bemötande samt ett genuint intresse för att arbeta med äldrevård. Det är viktigt med ett teamfokus, där du utvecklar och uppmuntrar ett välfungerande teamarbete mellan olika professioner. Du har en förmåga att se olika individers behov och på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen.

I den här rekryteringsprocessen tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att intervjuer kan komma att ske under annonseringstiden. Vi ser framemot din ansökan redan idag! Som ett led i rekryteringsprocessen kommer slutkandidaterna att få genomföra chefstester.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Kirurgimottagning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 23
Gör skillnad. Varje dag.

Drivs du av att arbeta med ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla vår mottagning tillsammans med engagerade medarbetare inom ett spännande verksamhetsområde? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara en unik möjlighet för dig!

På Kirurgimottagningen i Lund vårdas patienter med akuta och elektiva kirurgiska sjukdomar. Enheten är indelad i fem team: övre teamet (sjukdomar i matstrupe och magsäck), akutteamet, HPB-team (leverns och bukspottskörtelns sjukdomar), endokrin och sarkom teamet (sjukdomar i körtlar) samt FoU teamet (forskning).

Varje vecka kan du följa oss på vårt Instagramkonto https://www.instagram.com/suskirurgimottagninglund/. Där får du ta del av vardagen på vår mottagning och lära dig mer om våra verksamheter. Följ oss gärna!

Varmt välkommen till Kirurgimottagningen!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, personal samt budget. Här leder du det dagliga arbetet för sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare tillsammans med enhetsansvarig läkare. Du har nära samarbete med de andra enhetscheferna i verksamhetsområdet och deltar i det strategiska arbetet i närledningsgrupp för både elektiv och akut kirurgi. Här arbetar vi tillsammans för hållbar planering för produktion, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, ekonomi och personalvård. I närledningsgruppen delar enheterna sina resultat och diskuterar utmaningar i det dagliga arbetet och framtiden.

En viktig del i arbetet är att tydliggöra mål och uppdrag för den kirurgiska verksamheten på din enhet tillsammans med medarbetarna och arbeta för samverkan och samordning i ett helhetsperspektiv med andra enheter på Skånes universitetssjukhus, men också verksamheter utanför sjukhuset. Du arbetar med medarbetarskapet och arbetsmiljön genom god och tydlig struktur för medarbetar- och lönesamtal samt arbetsplatsträffar.

Att leda och sträva efter att engagera och inspirera dina medarbetare är också en mycket spännande del i uppdraget att se fram emot!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet från hälso- och sjukvården. Om du har en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Du har kunskap i och förståelse för de olika roller som medarbetare tar i förändring och är tydlig i ditt ledarskap med förmåga att fatta beslut utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Din kommunikativa förmåga är av största vikt för relationer med medarbetare i teamet och andra verksamheter och du ser värdet av att bekräfta medarbetarnas arbetsinsatser och utveckling! Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till VE onkologi och strålningsfysik i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en person som gillar utveckling och vill engagera medarbetare till att göra ett bra jobb? Då kan det vara just dig vi söker!

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik är en högspecialiserad verksamhet som erbjuder behandling av cancersjukdomar till patienter i hela södra sjukvårdsregionen. Vi bedriver onkologisk sluten- och öppenvård i Lund, Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Ystad.

Nu välkomnar vi en enhetschef till vår enhet. Enheten består av tolv medicinska sekreterare och administratörer som ansvarar för det administrativa stödet i nära samarbete med andra professioner inom mottagning och avdelning i Malmö. Den administrativa enheten inom onkologi strävar efter att likrikta rutiner mellan Lund, Malmö och Helsingborg och som chef förväntas du fortsätta driva utveckling och samarbete i den riktningen.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som vill driva utvecklingen framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat!

I rollen blir du närmsta chef för medicinska sekreterare. Du ansvarar för att leda arbetet inom enheten så att god kvalitet uppnås. I din roll har du ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö. Som enhetschef leder, planerar och utvecklar du verksamheten inom enheten. I ett närvarande ledarskap verkar du för att synliggöra medarbetarna och det fantastiska arbete som de utför samt coachar dem till att utvecklas ytterligare. Du säkerhetsställer enhetens kompetensförsörjning och arbetar för att främja en god arbetsmiljö som uppmuntrar till nytänkande.

Tjänsten som enhetschef innebär ansvar inom områdena miljö, kvalitet och förbättringsarbete. Du identifierar behov, planerar, genomför och följer upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

För att du ska komma in i rollen på ett bra sätt får du introduktion samt stöd från en erfaren chefskollega. Detta förväntar vi oss ska ge en positiv effekt för både chefer, medarbetare och patientflöden. Du rapporterar till områdeschefen och ingår i en närledningsgrupp för slutenvård.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskole-, universitetsexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har även en bred yrkeserfarenhet. Goda IT-kunskaper och kunskaper i svenska i både tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet från hälso- och sjukvården, är omvärldsorienterad och har ledare- samt chefserfarenhet. Har du utbildning inom ledarskap är det meriterande.

Som person drivs du av en vilja att leda, påverka och utveckla. Du har fokus på att driva verksamheten framåt tillsammans med dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmåga att se helheten samt fatta och genomföra beslut. Vidare ska du kunna entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten. Du ser det positiva i förändringsprocesser och har ett nära och coachande ledarskap med kompetens, värme och ett leende. Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet och goda ledaregenskaper.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef, barn- och ungdomsavdelning dagkirurgi/postoperativ vård, Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 13
Nu välkomnar vi dig som vill arbeta som chef inom barn- och ungdomssjukvården på Skånes universitetssjukhus!

Enheten för dagkirurgi/postoperativ vård ingår i verksamhetsområdet (VO) barnkirurgi och neonatalvård. Här vårdar vi barn och ungdomar i åldrarna 0 månader upp till 20 år i samband med operationer.

Avdelningen består av två enheter, en dagkirurgisk enhet och en postoperativ enhet. På den dagkirurgiska enheten har vi nio vårdplatser som fördelar sig mellan specialiteterna kirurgi, ortopedi, pedodonti, käk, neurokirurgi samt öron/näs/hals. Den postoperativa enheten har sju vårdplatser som tar emot barn efter sövning från alla förekommande specialiteter i barnhuset. Härifrån skickas sedan barnen vidare till sin respektive vårdavdelning/dagvård.

- Jag har älskat att vara chef för den här enheten och har därför också valt att stanna här i många år. Jag uppskattar mixen av dagkirurgisk vård där man kan följa patienterna från att de kommer hit tills att de skrivs ut, till den postoperativa vården där vården mer bedrivs som intensivvård. Dessa verksamheter berikar varandra. Sen är jag så stolt över våra fantastiska medarbetare. Här arbetar cirka 20 sjuksköterskor tillsammans med en servicevärd och ett chefsstöd. Många av våra sjuksköterskor är väldigt erfarna och de flesta är dessutom vidareutbildade. Den gedigna kunskapen som finns, i kombination med en vilja att komma med idéer och utvecklas, bidrar till ett härligt klimat att arbeta i, berättar Åse som varit chef på enheten i många år och som nu går vidare som chef för en grannavdelning inom barn- och ungdomssjukvården.

ARBETSUPPGIFTER
Här kommer du till en verksamhet som präglas av ett genuint engagemang för barnen och deras familjer och att de ska få den bästa möjliga vården! Vi är en arbetsplats i förändring som arbetar aktivt med att möta våra patienters behov.

Som enhetschef har du det övergripande ansvaret för utveckling, verksamhet, ekonomi och personal. En viktig del i chefsrollen är att lyssna in och trygga medarbetarna samt ta tillvara deras kompetens och engagemang. Genom ett närvarande ledarskap leder och motiverar du medarbetarna i det dagliga arbetet och bidrar till gemenskap. Du leder en medarbetargrupp med hög kompetens där du även lägger ditt fokus på att inspirera, kommunicera och tydliggöra mål och riktning.

Barn- och ungdomsavdelning dagkirurgi/postoperativ vård har ett nära samarbete med många andra verksamheter såsom barn- och ungdomsavdelning operation och det ingår i ditt uppdrag som enhetschef att bibehålla och skapa goda samarbeten.

Du ingår i närledningsgruppen tillsammans med områdeschef, enhetschefskollegor från andra enheter, sektionschefer och enhetsansvariga läkare. I ditt dagliga arbete har du stöd av HR-partner, ekonom, verksamhetsutvecklare samt chefsstöd.

Som chef hos oss erbjuds du en individuell introduktion utifrån tidigare erfarenhet samt möjlighet till mentor och handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning, alternativt annan vårdrelaterad utbildning. Vi värdesätter tidigare erfarenhet från hälso- och sjukvården, gärna från barn- och ungdomsverksamhet. Vi ser det även som meriterande om du har tidigare erfarenhet av ledar- eller chefskap och att du har gått eller påbörjat en ledarskapsutbildning. Detta är en tjänst där du kommer till en arbetsplats i förändring, varför vi värdesätter erfarenhet av och ett intresse för förändringsledning.

Vi värdesätter din förmåga att leda vår grupp av mycket erfarna och kvalificerade medarbetare med tydlighet och struktur, omtanke och värme. Du kommunicerar och leder på ett sätt som inspirerar och engagerar dem du leder. Du är trygg i dig själv och vågar ta ansvar och fatta beslut. Det är av vikt att du har ett tillitsbaserat synsätt där du lyssnar in dina medarbetare och för deras och verksamhetens talan. Vidare har du förmåga att bygga relationer, vilket bidrar till goda samarbeten både inom och utom enheten. I ditt ledarskap har du hela tiden ett helhetsperspektiv med verksamhetens och patientens bästa i fokus.

Att arbeta som chef inom barnsjukvården innebär att ha Barnkonventionen som ledstjärna och det är viktigt att du kan stå upp för de barnrättsliga frågorna och Region Skånes värdegrund. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Operation och anestesi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 9
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och god förmåga att motivera andra? Vill du dessutom utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling inom en spännande verksamhet? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Verksamhetsområde intensiv- och perioperativ vård (VO IPV) inom Skånes universitetssjukvård erbjuder anestesi, operationssjukvård, intensivvård och postoperativ vård i Lund. Inom vårt område bedriver vi även smärtbehandlingsverksamhet samt ansvarar för Skånes universitetssjukhus steriltekniska verksamhet i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef för externanestesi har du tillsammans med dina enhetschefskollegor ansvar för personal, ekonomi och verksamheten som helhet. Genom ett delat ledarskap fokuserar vi på att leda vård och omvårdnad så att en god arbetsmiljö och kvalitet kan uppnås.

I ditt ledarskap arbetar du tillsammans med övriga enhetschefer. Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Vidare så arbetar du verksamhetsnära, leder och stödjer förbättrings- och utvecklingsarbete. Som enhetschef hos oss på IPV företräder du verksamhetsområdet såväl internt som i dialog med våra användare så som operatörer och chefer inom andra verksamhetsområden.

Du rapporterar till områdeschef och ingår i vår närledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position samt en förståelse för professionerna som utgör teamet kring patienten.
Det är meriterande för tjänsten om du är specialistutbildad inom anestesi och/eller operation. Det är även en fördel om du har utbildning inom ledarskap och/eller arbetsmiljö.

För att bli framgångsrik tror vi att du har ett coachande förhållningssätt med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Vidare har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling. Därutöver har du ett genuint intresse för människor och är en engagerad chef som vill fortsätta profilera verksamheten och utveckla den framåt.

Ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Transparens och nära samarbete är därför en förutsättning för att lyckas. Det är av stor vikt att du har lätt att kommunicera och har en mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Njurmedicin avdelning 9 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 7
Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker dig som vill leda njurmedicinavdelning 9 tillsammans med medarbetare, enhetsansvarig läkare samt andra chefer.

Njurmedicin är en del av Skånes Universitetssjukhus (SUS) och ingår i verksamhetsområde endokrin, njurmedicin, reumatologi (VO ENR). Verksamhetsområdet består av ca 700 medarbetare, varav ca 25 är chefer på olika nivåer. Verksamhetsområdet har en årlig budget på ca 700 miljoner kronor.

Den njurmedicinska verksamheten inom SUS ansvarar för basal njursjukvård i sydvästra Skåne samt avancerad njurmedicinsk vård i Södra sjukvårdsregionen där regionövergripande verksamhet bedrivs. Genom den SUS-övergripande visionen om bästa möjliga hälsa i livets alla skeden står vi inom verksamhetsområdet för att kroniskt sjuka patienter bibehåller sin hälsa i så god utsträckning som möjligt och kan leva ett rikt och oberoende liv.

Inom njurmedicin finns verksamhet både i Malmö och Lund bestående av dialysenheter, njurmedicinska mottagningar, samt en vårdavdelning i Lund och Njurtransplantations avdelningen i Malmö.

Vid njuravdelningen vårdas, behandlas och utreds njursjuka patienter som ofta förutom sin njursjukdom har en komplex medicinsk sjukdomsbild. Även kroniskt njursjuka patienter i uppstart fas inför dialys vårdas på avdelningen.

Verksamhetsområdets mål är att:
- förhindra organskada genom prevention
- förbättra patienternas livskvalitet
- arbeta för delaktiga medarbetare
- driva forskning och utveckling.

Inom njurmedicin fokuserar vi särskilt på utökning av själv- och egenvård. Den njurmedicinska omvårdnaden är i ständig utveckling och är en inspirerande miljö att arbeta inom. Vi ger mycket ansvar till våra medarbetare och tror att det är en av vägarna till att utvecklas och växa i sitt arbete. Vi verkar för att vår ledningsfilosofi ska vara tillitsbaserad.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef ansvarar du tillsammans med enhetsansvarig läkare och medarbetare för att bygga upp en framgångsrik vårdavdelning. Tillsammans med enhetsansvarig läkare driver och leder enhetschefen verksamheten i ett nära samarbete med områdeschef samt sektionschef.

I dina arbetsuppgifter ingår ansvar för bland annat personal, verksamhet, arbetsmiljö, ekonomi, förbättringsarbete och patientsäkerhet. Vi lägger stor vikt vid ett nära ledarskap som fokuserar på att skapa bästa möjliga förutsättningar för att medarbetarna ska kunna arbeta med omvårdnad på ett så bra sätt som möjligt. Tillsammans med medarbetarna skapar ni ett starkt team som värnar om och arbetar med patientens bästa i fokus.

Avdelningen är idag samlokaliserad med reumatologisk slutenvårdsavdelning inom samma verksamhetsområde så du kommer även att arbeta i ett nära ledarskap med enhetschef för reumatologisk vårdavdelning. På sikt när bemanningen är säkrad är målet att njurmedicinavdelning 9 ska återvända till lokalerna på plan 3 i blocket. Din roll kommer att vara central i detta förändringsarbete bland annat genom arbetsmiljöarbete och rekrytering och introduktion av nya medarbetare.

Enhetschefen ingår i närledningsgrupp njurmedicin och din närmaste chef blir en av verksamhetens områdeschefer. För att du ska känna dig trygg i ditt arbete erbjuder vi omfattande introduktion och stöd i ditt ledarskap från områdeschef och erfarna enhetschefskollegor. Du ges också möjlighet att gå ledarskapsutbildningar i Region Skånes regi.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är trygg i din yrkesroll och som tycker om att leda, utveckla och samarbeta. Du värnar om patienter, anhöriga och medarbetare. Förutom ett nära ledarskap så vill vi att vår enhetschef har ett coachande och entusiasmerande förhållningssätt. Det är av stor vikt att du har en helhetssyn på verksamheten och att du har förmåga att arbeta både operativt i vardagen och mer strategiskt mot de mål vi tillsammans satt upp för verksamheten. Du är mål- och resultatinriktad samt har en förmåga att fatta och genomföra beslut. Din uppgift som ledare är att lyfta och utveckla dina medarbetare och bjuda in till delaktighet och gemensamt ansvar. Din kommunikativa förmåga samt ditt intresse för människor gör att du har goda relationer och kan samverka både inom och utom enheten.

Vi vill att du har en universitets- eller högskoleutbildning alternativt annan utbildning inom hälso- och sjukvård. Har du erfarenhet av arbete som chef eller ledare är det meriterande. Det är meriterande att ha erfarenhet inom arbete med patienter med kroniska sjukdomar. Goda språkkunskaper i svenska krävs. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef för uppstart av ny allmänpsykiatrisk avdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 9
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund är en kunskapstät verksamhet som erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård i både heldygns- och öppenvårdsform. Inom verksamheten finns även specialistmottagningar med regionala och nationella uppdrag. Bland annat har Socialstyrelsen gett Region Skåne och verksamhetsområde Lund tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård för svårbehandlad ätstörning och självskadebeteende. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare i moderna lokaler på Baravägen i Lund. Läs gärna mer på: http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Är du intresserad av utvecklingsarbete i en kunskapstät miljö med motiverade medarbetare? Verksamhetsområde Lund kommer nu att ge en unik möjlighet att utveckla en ny heldygnsvårdsenhet med ny personal och uppdaterade arbetssätt. Kunskap, tydlighet och ett gott bemötande är ledord för utvecklingen av denna nya enhet. Välkommen till oss!

Avdelningen kommer att ha 16 vårdplatser och vara en central roll för vården av personer i behov av specialistvård. Den skall kunna hantera en bredd av olika psykiatriska tillstånd med fokus på allvarligare kriser samt förstämnings-och ångestsyndrom.

Arbetsgruppen kommer att bestå av skötare, sjuksköterskor, specialistläkare, kurator, medicinsk sekreterare och psykolog. Ett stort fokus för utvecklingsarbetet kommer att vara att skapa team med ändamålsenliga rutiner och ett gott bemötande. Som ett led i uppstartsprocessen kommer även ett utbildningsprogram för all personal att utformas där vi tar vara på den bredd och djup av psykiatrikunskap som finns på psykiatrisjukhuset på Baravägen i Lund. Det övergripande målet är att skapa en inkluderande, trygg och värdig vård för våra patienter samt en spännande, dynamisk och trygg arbetsplats för våra kolleger.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef har du siktet inställt på utformandet och uppstarten av den nya avdelningen. Du rekryterar och inkluderar medarbetare i utvecklingsprocessen samtidigt som du skapar nätverk lokalt och regionalt. Du rapporterar till områdeschefen och ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi på avdelningen.

I rollen planerar, organiserar och följer du upp beslut samt resultat tillsammans med dina medarbetare på ett effektivt och tydligt sätt med syfte att ge vård av hög kvalitet. Vidare deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:
https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser det som fördelaktigt om du har genomfört en ledarskapsutbildning och har tidigare erfarenhet som chef eller ledare. Likaså är arbete inom psykiatrisk verksamhet eller annan sjukvård meriterande.

Du sprider engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Du har ett närvarande och coachande ledarskap. Tillsammans med dina medarbetare vill du skapa en god arbetsplats där människor utvecklas, mår bra och erbjuder patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att träffa dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Intensivvårdsavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 23
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och god förmåga att motivera andra? Vill du dessutom utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling inom en spännande verksamhet? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Verksamhetsområde intensiv- och perioperativ vård (VO IPV) inom Skånes universitetssjukvård erbjuder anestesi, operationssjukvård, intensivvård och postoperativ vård i Lund. Inom vårt område bedriver vi även smärtbehandlingsverksamhet samt ansvarar för Skånes universitetssjukhus steriltekniska verksamhet i Lund.

Intensivvårds- och postoperativa avdelningen bedriver högspecialiserad intensivvård. Avdelningen har nio intensivvårdsplatser och 19 postoperativa platser. Inom intensivvården vårdas patienter som drabbats av trauma, sepsis och hjärtstopp. Vi vårdar även patienter med svikt eller hotande svikt av vitala funktioner och patienter som genomgått större kirurgiska ingrepp. Inom enheten arbetar ca 120 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som med kunskap och engagemang vill vara med och driva en arbetsplats där vi tillsammans skapar stort värde för Sus patienter!

Här ansvarar du för personal, ekonomi, verksamhet och rapporterar till områdeschefen. Du har ett delat chefsansvar för de 120 medarbetarna tillsammans med två andra enhetschefer. På enheten finns även sekreterare och enhetsansvarig läkare. Du får ett nära samarbete med övriga enhetschefer och sektionschefer inom verksamhetsområdet där gemensamma möten sker i verksamhetsledningen.

I rollen som enhetschef tar du tillvara på och utvecklar medarbetarnas engagemang och kompetenser samt arbetar för att skapa samhörighet. En annan väsentlig del av tjänsten innebär att du driver förbättringsarbeten samt är drivande och delaktig i de olika målarbeten som finns inom verksamheten. Du verkar för att bevara det som är bra och utveckla det som kan bli bättre.

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och utmanande arbete med goda möjligheter till individuell utveckling. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap. Som chef i Region Skåne erbjuds du flera utbildningsinsatser för att utveckla ditt ledarskap och stärka dig i chefsrollen.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har ett genuint intresse för att driva vår verksamhet framåt och att du agerar som ett föredöme för våra medarbetare. Det är naturligt för dig att agera ur ett arbetsgivarperspektiv, där du kan tänka strategiskt och långsiktigt, se till helheten samt vara resultat- och målorienterad. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling. Vidare krävs kreativitet och vilja att hitta nya sätt att leda och arbeta. Vi ser även att du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna, planera, organisera och följa upp. Du förstår vikten av att samarbeta för att nå gemensamma mål samt har förmågan att delegera. Integritet, prestigelöshet, mod och kraft är andra eftertraktade egenskaper hos dig som blivande enhetschef.

Då tjänsten innebär ett chefskap i delat ledarskap är vi måna om att hitta en person som kan komplettera den befintliga chefsgruppen. Personliga egenskaper är alltså av stor vikt.

När det kommer till de formella kraven så söker vi dig med kunskaper och erfarenhet inom intensiv-, postoperativ- och/eller anestesiverksamhet. Du som söker bör även ha utbildning inom hälso- och sjukvård, gärna med examen på högskolenivå. Tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position och/eller utbildning inom ledarskap och arbetsmiljö är meriterande för tjänsten. Mycket goda kunskaper i svenska är ett krav för tjänsten.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef för Supportenheten Folktandvården Skåne, Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 8
JOBBA FÖR LEENDEN!

Vill du vara med och bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling? Som ledande inom oral hälsa jobbar vi varje dag för att alla skåningar ska hålla sig friska i munnen och vara stolta över sina leenden - hela livet.

Vi är Skånes största tandvårdsaktör. Därför har vi också stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy erbjuder vi alla medarbetare kompetensutveckling under hela sin karriär.

Nu söker vi en enhetschef till Supportenheten som består av sju kompetenta medarbetare.

Enheten Support ska ge verksamheten stöd i en rad funktioner i olika system. Det handlar bland annat om journalsystem, röntgensystem och Frisktandvård. Supporten möter verksamheten både via telefon, ärendehanteringssystem och i det proaktiva arbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Som chef för enheten kommer du att arbeta nära dina medarbetare med att ge klinikerna ett högkvalitativt stöd. Stort fokus ligger på utveckling och effektivisering. I det dagliga arbetet rör du dig mellan strategiska och operativa uppgifter.

Du kommer att bli involverad i utvecklingsarbeten med både interna och externa aktörer. Att identifiera arbetsflöden och optimera samarbetet mellan våra verksamhetsområden ingår också i rollen. Beslut grundas på analys och uppföljning.

Enheten Support är organiserad under HR-avdelningen. Tjänsten är placerad på vårt Huvudkontor i Lund.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du som söker har godkänd utbildning på högskolenivå alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet vilket också kan göra dig kvalificerad för uppdraget. Du ska ha gedigna kunskaper inom support och Service Management. Vidare är det en förutsättning att du har erfarenhet av att leda och utveckla människor. Du ska ha goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift.

Det är meriterande om du är certifierad inom ITIL Foundation. Har du även ITIL CDS är det ett stort plus.

Samarbetsförmåga kombinerat med driv och nyfikenhet är en förutsättning för att bli framgångsrik i rollen. Förmåga att kommunicera och systematisera är också viktiga egenskaper i sammanhanget.

Vill du vara med och jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Vi är ett bolag, helägt av Region Skåne med närmare 1 500 anställda. Vi finns på 44 orter runt om i Skåne och består av 69 kliniker för allmän- och specialisttandvård. Våra dörrar är öppna för alla skåningar - oavsett behov.

Ansök nu

Enhetschef för Odling och direktpåvisning 2 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 6
Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter din nästa utmaning där du ges möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll? Trivs du med att arbeta med varierande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, där ni gör skillnad för våra patienter varje dag? Tveka då inte att söka till oss!

Verksamhetsområde (VO) klinisk mikrobiologi och vårdhygien i Lund är ett av Sveriges största mikrobiologiska laboratorier. Hos oss arbetar drygt 190 medarbetare inom olika yrkesgrupper och vi analyserar årligen runt 1,3 miljoner prover, där vi har ett analyssortiment som omfattar drygt 200 olika analyser. VO klinisk mikrobiologi och vårdhygien är för vården en central medicinsk konsultplattform som tillhandahåller analyser och expertis inom infektionsdiagnostik och vårdhygien med hög tillgänglighet till all vård och omsorg inom Region Skåne, såväl i offentlig som privat regi. Uppdraget innefattar även viss högspecialiserad verksamhet för hela södra hälso- och sjukvårdsregionen. Laboratoriet har ett akademiskt samarbete med Skånes universitetssjukhus (Sus), ett nära forskningssamarbete med Lunds universitet och deltar i utbildning av biomedicinska analytiker och läkare. Därtill är laboratoriet ackrediterat enligt ISO-15189 och miljöcertifierat enligt ISO-14001.

På de två enheterna för odling och direktpåvisning utförs diagnostik baserat på traditionell odlingsmetodik och tekniker så som masspektrometri, PCR och mikroskopi för att påvisa förekomst av bakterier, svampar och parasiter i patientprover. Delar av den odlingsbaserade bakteriologin är automatiserad med digital avläsning. Verksamheten är indelad i olika diagnostikavdelningar, till exempel luftvägar, sår, urin, tuberkulos. Totalt arbetar cirka 55 medarbetare vid de båda enheterna. Vårt tuberkuloslaboratorium är ett av fem riskklass 3-laboratorier i Sverige, där man arbetar enligt särskilda säkerhets- och skyddsföreskrifter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en engagerad enhetschef till enheten Odling och direktpåvisning 2 som vill leda och utveckla medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

Enheten består av cirka 30 medarbetare och ansvar för diagnostikområdena blod, parasit, svamp, tuberkulos och faeces. Majoriteten av medarbetarna är biomedicinska analytiker. Som enhetschef har du ansvar för ungefär hälften av diagnostikverksamheten på de båda enheterna och större instrumentering såsom blododlingssystem.

Du kommer ha ett delat ledarskap tillsammans med enhetschefen för enheten Odling och direktpåvisning 1. Det nära samarbetet med din enhetschefskollega ställer krav på samarbetsförmåga, tillit, prestigelöshet, kommunikation och flexibilitet.

Som enhetschef kommer du att ha ansvar för enhetens verksamhet, budget och personal. Du kommer att vara direkt underställd verksamhetschefen och ingå i verksamhetens ledningsgrupp. Vidare har du tillgång till HR-specialist, ekonom och administrativt stöd.

KVALIFIKATIONER
Du välkomnar dig som har en högskole-/universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, naturvetenskap eller teknik. Goda kunskaper i svenska, i så väl tal som skrift är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har chefserfarenhet från mikrobiologiskt laboratorium.

Vi söker en närvarande, engagerad och positiv chef som har förmåga att se möjligheterna i nya utmaningar. Ditt arbetssätt är samarbetsinriktat, kommunikativt och prestigelöst vilket möjliggör goda samarbeten. Som person är du strukturerad och har god förmåga att prioritera. Du behöver vara trygg i din chefsroll och trivas med att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö utifrån uppsatta mål.

För dig är det naturligt att du företräder verksamhet och arbetsgivare, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar; Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu