Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

PlantVision växer och vi söker nästa Konsultchef!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 10
Är du trygg i ditt självledarskap och drivs av att vara match-maker mellan våra kunder och fantastiska konsulter? Ser du därtill möjligheter i problemformuleringar och älskar att nätverka?

PlantVision i Lund håller på att bygga ett starkt lag som består av konsulter med kompetens inom produktionsnära IT, kvalitetssäkring, produktion inom Life science, vilket kommer att vara nyckeln för vår vidare expansion.

Vi söker en engagerad ledare som ser möjligheter!

Så här kommer du att briljera

- Du bidrar med din erfarenhet från Life Science-industrin
- Du har en stark vilja att bygga upp och utveckla verksamheten


- Du verkar i gränslandet mellan det tekniska och det kommersiella

- Du gillar att utmana dig själv

- Du är med och bygger PlantVision på vår utvecklingsresa

Vi ser det som meriterande om du har arbetat som projektledare inom konsultbranschen eller om du nu är konsultchef.

Ditt hemmakontor är Lund och du kommer att vara på många kundbesök. På PlantVision har du om arbetsuppgifterna tillåter möjlighet att delvis arbeta till exempel hemifrån. Resor i tjänsten förekommer.

Att vara en del av Team PV
Vi är mycket stolta över att vara ett certifierat Great Place To Work-företag, vilket placerar oss bland de bästa arbetsgivarna i Sverige. Att vi även är med på topplistan för Sveriges Bästa Arbetsplatser är ett kvitto på den fantastiska arbetsplatskultur vi gemensamt skapar varje dag.

Det är våra medarbetare som är grunden till vår framgång och vi är väldigt stolta över att konsulten själv driver sin egen utveckling i vardagen parallellt med hur vi som företag arbetar med kompetensutveckling och att dela kunskap. Vi är engagerade, inte bara i arbetet vi utför utan även för medarbetarens vardag i sin helhet. Om vi mår bra och har roligt tillsammans så presterar vi bättre tillsammans. Därför lägger vi stor vikt på planering av arbete, ersättning vid föräldraledighet och olika friskvårdsaktiviteter för att nämna några exempel.

Stämmer detta in på dig?
Om du tror att vi är rätt arbetsplats för dig och att du är rätt för oss, skicka in din ansökan redan idag! Urval sker löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Om du har frågor om denna tjänst, välkommen att kontakta Fredrik Arrigucci på 070 381 78 99.

Vi har för denna rekrytering valt strategi och undanber oss därför samtal från rekryterings-, bemannings- och annonseringsföretag.

Ansök nu

Resursenhetschef sökes till särskilt boende i Lunds kommun

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 12
Verksamhetsområdet särskilt boende för äldre har en vakant tjänst som resursenhetschef som behöver ersättas tillfälligt under perioden 2022-05-09 - 2022-09-30, under rekrytering och tillträde av ordinarie ersättare.

Vård- och omsorgsförvaltningen, Lunds kommun söker en konsult som har i uppdrag att inta rollen som resursenhetschef för verksamhetsområdet SBÄ med placering på särskilda boendet Brunnsgatan 13 A. I uppdraget ingår ett trebent ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Underställt finns 52 baspersonal var av tre samordnare och en enhetsadministratör. På boendet finns ett legitimerat team bestående av sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut som arbetar nära enhetschefen, men tillhör en egen organisation.

Brunnsgatan 13 A är ett särskilt boende med 40 boendeplatser. Boendet är uppdelat i två våningar. Varje våning är uppdelat i två enheter med tio boendeplatser per enhet. På våning två bedrivs demensvård och på våning tre bedrivs somatiskvård.

På Brunnsgatan 13 A bedrivs vård och omsorgsinsatserna utifrån socialtjänstlagen. Omvårdnadspersonal utför sjukvårdsinsatser utifrån delegerade uppgifter från hälso- och sjukvårdslagen.

Äldreomsorgen bedrivs utifrån vård och omsorgsnämndens mål och riktlinjer. Arbetet utformas och bedrivs enligt IBIC, Individens behov i centrum och med respekt för individens självbestämmande och delaktighet.

Personen vi söker ska bland annat...

leda och fortsätta utveckla enhetens medarbetare och uppdrag

tillsammans med teamet skapa en helhetssyn inom arbetsområdet.

Kompetenser som efterfrågas, arbetslivserfarenhet med mera:
Konsulten ska ha den kompetens och erfarenhet som krävs för att fullgöra uppdraget med genomgående hög kvalitet. För att styrka din ansökan ska du presentera referensuppdrag som du, som konsult har genomfört, motsvarande det Lunds kommun efterfrågar, enligt nedan:

Uppvisa tre olika referensuppdrag.

Samtliga referensuppdrag ska vara slutförda och ska ha genomförts under de senaste tre åren.

Minst ett av referensuppdragen ska vara utförda inom offentlig sektor.

Akademisk examen (minst 180 hp), som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Utbildningar inom ledarskap och arbetsmiljö är meriterande.

Ha minst fem (5) års arbetslivserfarenhet som chef med ansvar för verksamhet, personal och budget inom vård och omsorg eller hälso- och sjukvård eller annat område som bedöms relevant för uppdraget. Erfarenhet från arbete inom äldre- och demensvård önskvärt.

Förmågor och egenskaper för rollen:

- Inspirera till engagemang, tillföra energi och skapa glädje i arbetet
- Värna om goda relationer till brukare, anhöriga och medarbetare samt ha lätt för att samarbeta
- Vara trygg i sig själv och representera vård- och omsorgsförvaltningen på ett tydligt sätt
- Förmåga att prioritera sitt arbete, se olika lösningar och visa handlingskraft och fatta beslut
- Mål- och resultatorienterad utifrån de övergripande målen, följa upp, utvärdera och synliggöra resultat.


Vad vi erbjuder dig

Som konsult på Bemannia erbjuder vi dig en nära kontakt med din konsultchef och en möjlighet till fler uppdrag via oss. Hos oss får du utvecklas på lärorika arbetsplatser och känna att din kompetens kommer till nytta.

Om ansökan
Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryterare.

För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess når du oss under kontorstid på 08-84 53 00.Bemannia är ett av Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag inom offentlig sektor. Vi har ramavtal med 220 kommuner och ett 100-tal förvaltningar, bolag och myndigheter. Bemannia är ett auktoriserat bemanningsföretag som har kollektivavtal. Detta är en trygghet och en kvalitetssäkring såväl för våra kunder som för dig som konsult. Bemannias etablerade samarbeten med tusentals attraktiva arbetsgivare i hela landet erbjuder dig mängder med spännande karriärmöjligheter.

Ansök nu

Enhetschef till habiliteringsmottagning vuxna i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 16
Gör skillnad. Varje dag.

Vuxenhabiliteringen vänder sig till personer över 18 år som har varaktig funktionsnedsättning såsom rörelsehinder, autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Vi ger råd, stöd, behandling och träning samt ibland även råd och stöd till närstående. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och bygger på ett tvärprofessionellt och personcentrerat arbete.

Habiliteringen är en kunskapsorganisation som präglas av respektfullt bemötande, engagemang, samarbete och hög kompetens. Arbetet vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande, allas rätt att uttrycka sin mening. Det är viktigt för oss att du delar våra värderingar, vilka i praktiken innebär att vi möter alla utifrån deras situation oavsett kön, etnisk tillhörighet, trosuppfattning eller andra individuella förutsättningar. Som medarbetare inom Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är du med och bidrar till lösningar för framtidens hälso- och sjukvård.

Sedan en tid tillbaka utgör habiliteringsmottagningar för vuxna och habiliteringsmottagningar för barn och unga ett verksamhetsområde, VO habilitering, vilket bidrar till att livsperspektivet för personer med funktionsnedsättning blir mer belyst.

Titta gärna på filmerna där våra medarbetare själva berättar om sina arbeten i vår verksamhet: https://bit.ly/3cRcOTO

ARBETSUPPGIFTER
Habiliteringsmottagning vuxna i Lund är en välfungerande enhet där du möts av ett varmt och välkomnande arbetsklimat. Du blir närmsta chef för cirka 25 medarbetare inom en variation av professioner såsom arbetsterapeuter, fysioterapeuter, specialpedagoger, kuratorer, psykologer, logopeder och sekreterare. Våra medarbetare har ofta lång erfarenhet, är välutbildade och bidrar med gedigen kompetens inom sina områden.

Som enhetschef arbetar du nära verksamheten och dina medarbetare och har det övergripande ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. En viktig del i chefsrollen är att coacha och stödja medarbetare samt ta tillvara deras kompetens och engagemang. Genom ett tydligt och närvarande ledarskap leder och motiverar du medarbetarna i det dagliga arbetet. Vidare tydliggör och kommunicerar du visioner, mål och strategier samt organiserar enhetens arbete på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Att främja effektiva och flexibla samarbetsformer är en viktig del av rollen och detta gör du bland annat genom att vara en god förebild. Som chef inom vuxenhabiliteringen förväntas du vara närvarande, se helheten och agera utifrån patienternas bästa i såväl ett enhetsperspektiv som ett Skåneperspektiv. Vi lyssnar på patienterna och utifrån deras behov arbetar vi tvärprofessionellt.

Till din hjälp har du ett tätt samarbete med två teamledare som stödjer dig med det dagliga arbetet på enheten. Du ingår i vår nybildade ledningsgrupp tillsammans med områdeschef och dina enhetschefskollegor inom område mellersta. Du träffar även samtliga enhetschefer inom VO habilitering några gånger per år. Ledningsgruppens uppdrag är att arbeta med strategiska frågor och utveckla verksamheten, både på enheten och i ett verksamhetsövergripande perspektiv.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en trygg och självständig ledare som har lust och vilja att leda. Du har förmågan att lyfta blicken och se hur du tillsammans med dina medarbetare kan utveckla verksamheten. Att driva arbetet med digitalisering och digitala tjänster framåt känns självklart för dig och är något du är intresserad av. I ditt ledarskap ser du dina medarbetare - du lyssnar, fångar upp och kanaliserar deras kompetens och energi i arbetet framåt. Du har fallenhet för att entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att uppnå mål och resultat. Du har lätt för att se helheten och att visa riktning. Vidare är du en god och tydlig kommunikatör och har förmågan att se värdet i att skapa och underhålla goda samarbetsformer och samverka med olika aktörer såväl internt som externt.

När det gäller den formella kompetensen har du högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan för tjänsten relevant högskoleutbildning. Du har gedigen erfarenhet från en arbetsledande roll och du har även god vana av ledningsgruppsarbete. Erfarenhet av habilitering eller habiliteringens målgrupp ser vi som starkt meriterande. Vidare har du även goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Har du ledarskapsutbildning och vana av att samverka med andra aktörer såsom psykiatri, kommuner och primärvård är det meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. För dig är det en självklarhet att leda genom Region Skånes värderingar, välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Inför eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vuxenpsykiatriavdelning 6 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 14
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och god förmåga att motivera andra? Vill du utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling'? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara rätt möjlighet för dig!

Avdelning 6 är en välfungerande allmänpsykiatrisk heldygnsavdelning där enhetens dörrar är öppna. Avdelningen startades år 2020 utifrån tillgänglig kunskap om öppna avdelningsformer. Hos oss behandlas patienter för bl.a. depression, bipolaritet och personlighetssyndrom. Patienterna vårdas på frivillig basis där övervakning undviks. Arbetet fokuserar i stället på, beteendeaktivering, att hitta hjälpsamma strategier samt att etablera en trygg allians mellan personal och patient. Vi erbjuder således en aktiv vård med fokus på att använda så lite restriktioner som möjligt för att bevara patientens egenmakt och stärka patientens resurser. Avdelningen erbjuder också flera olika typer av gruppverksamheter, såsom psykoedukation, mindfulness och fysisk aktivitet.

Hos oss arbetar sjuksköterskor, skötare, kurator och sekreterare. Vi är måna om våra patienter och anser att brukarens inflytande är en viktig del av enhetens arbete. Vi har därför en heltidsanställd Peer Support som en viktig del av teamet. Avdelningen utvecklar ständigt verksamheten tillsammans med brukarorganisationer, vilket har varit en stor framgångsfaktor. Vi värnar om en god arbetsmiljö och i den senaste medarbetarenkäten fick enheten mycket goda resultat. Samarbete, stark teamkänsla och ett gott bemötande är en självklarhet och något som vi på enheten aktivt arbetar med att bevara.

Verksamhetsområde Vuxenpsykiatri Lund delas in i tre områden med inriktning allmänpsykiatrisk heldygnsvård, allmänpsykiatrisk öppenvård och beroende/psykos. Verksamhetsområdet har cirka 550 medarbetare.

Läs gärna mer på http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en enhetschef till Vuxenpsykiatriavdelning 6 i Lund.

Som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi.
Du ansvarar för planering och organisering samt följer upp beslut och resultat tillsammans med dina medarbetare. Detta sker på ett tydligt sätt i syfte att ge vård av hög kvalitet. Vidare deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. I din roll som enhetschef har du siktet inställt på att skapa förutsättningar för ett gott medarbetarskap och en god arbetsmiljö där medarbetarnas engagemang tas tillvara.

Du rapporterar direkt till områdeschefen. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:

https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant universitet- eller högskoleexamen med inriktning mot hälso- och sjukvård. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Tidigare arbetslivserfarenhet som chef eller ledare är meriterande för tjänsten. Därtill är det en fördel om du har tidigare erfarenhet av en psykiatriskverksamhet. Vi ser gärna att du har en ledarskapsutbildning.

För att bli en framgångsrik enhetschef har du en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Du är trygg i dig själv och agerar som ett föredöme. Vidare sprider du engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar. Du visar personlig omtanke och har du lätt för att skapa goda relationer samt bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Du har ett närvarande och coachande ledarskap, och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att lägga vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Resursteamet vid Vuxenpsykiatri i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 19
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård samt specialistmottagningar med både heldygns- och öppenvård. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare och vi sitter i fräscha och moderna lokaler på Baravägen i Lund. Vårt upptagningsområde är mellersta Skåne. Läs gärna mer på:
http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Resursteamet består av administrativ stödfunktion, sjuksköterskor, skötare och medicinska sekreterare om totalt 22 tjänster, inklusive timanställda medarbetare bemannas enheten totalt av cirka 60-70 personer. Resursteamet har till uppgift att tillhandahålla god kompetens samt upprätthålla en god tillgång på timvikarier som kan tillgodose verksamhetsområdets enheter utifrån behov. Vi ansvarar även för att planera bemanningen med vikarier under sommarperioden samt att introducera vikarier och timanställda.


ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. Du har siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats och skapa förutsättningar för ett gott medarbetarskap och en god arbetsmiljö där medarbetarnas engagemang tas tillvara på bästa sätt.

Du lägger stor vikt vid att planera och organisera verksamheten för att på bästa och mest effektiva sätt ta tillvara resurserna och den kompetens som finns inom enheten. I det arbetet är även uppföljning av beslut och resultat en viktig uppgift. Tillsammans med dina medarbetare arbetar ni för att utvecklas med syfte att ge vård av hög kvalitet. Du medverkar i verksamhetsområdets kompetensutveckling för medarbetare och i uppdraget ingår även att marknadsföra vårdyrket på olika sätt samt attrahera nya medarbetare till enheterna. Vidare deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. Du ingår i ledningsgruppen som består av ca 20 chefer och administrativa stödfunktioner.
Du rapporterar direkt till områdeschefen.
Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:
https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet samt erfarenhet av arbete med bemanningsfrågor och koordinering/planering för personal inom hälso- och sjukvård. Därutöver har du goda kunskaper i Officepaketet och ser datorn som ett naturligt hjälpmedel i vardagen. För rollen krävs även goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser det som fördelaktigt om du har genomfört en ledarskapsutbildning och har tidigare erfarenhet som chef eller ledare. Likaså ses arbete inom psykiatrisk verksamhet eller annan sjukvård som meriterande.

Du sprider engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Du har ett närvarande och coachande ledarskap, och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Ungdomsmottagning Lund, Eslöv och Landskrona

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 7
Gör skillnad. Varje dag.
Vi söker nu en enhetschef som vill ta sig an det spännande och utvecklande uppdraget att leda en ungdomsmottagning! Inom Primärvården Skåne finns elva fysiska ungdomsmottagningar, en mobil enhet och en skåneövergripande onlinemottagning, som är organiserade i sex enheter under en gemensam verksamhetschef.

Mottagningarna är välfungerande och trivsamma arbetsplatser med engagerade medarbetare. Personalen består av barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer och läkare. Vår målgrupp är alla ungdomar i åldern 12 till 23 år. Vårt uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom; sexuell hälsa, oönskade graviditeter, sexuellt överförbara sjukdomar samt fysisk och psykisk ohälsa. Läs mer på ungdomsmottagningen på www.umskane.se samt www.umo.se.

Den enhetschefstjänst som nu är ledig har ansvar för enheten Lund, Eslöv och Landskrona och där du är placerad i Lund. Denna enhet bemannar också en del i den skåneövergripande onlinemottagningen.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef har du det övergripande ansvaret för cirka 30 medarbetare med olika yrkesprofessioner, ekonomi och verksamhet. I din roll ingår att leda, planera och utveckla verksamheten. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du arbetar verksamhetsnära och verkar främst operativt och du arbetar aktivt med arbetsmiljöfrågor och medarbetarfrågor En viktig del i rollen är även att coacha och stödja medarbetarna samt att ta tillvara och utveckla deras kompetens och engagemang.

I ditt arbete rapporterar du direkt till verksamhetschefen och till stöd har du dessutom HR-specialist, ekonom och en enhetschefsgrupp med stort engagemang för verksamheten. Du ingår tillsammans med de fem enhetscheferna i ledningsgruppen för VO Ungdomsmottagning och förväntas aktivt bidra i det strategiska och proaktiva utvecklingsarbetet inom verksamhetsområdet.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet som chef med ansvar för verksamhet, budget och medarbetare och gärna erfarenhet från mottagningsverksamhet. Har du tillika ledarskapsutbildning och/eller erfarenhet av att leda på distans är det meriterande. Som enhetschef ingår en del administrativa arbetsuppgifter varför du behöver vara bekväm med datorn och van vid att arbeta i olika system.

Vi söker en drivande, positiv och engagerad ledare med stort intresse för att utveckla såväl verksamhet som medarbetare. Du är kommunikativ, lyhörd, stöttande och har förmågan att sporra men också utmana dina medarbetare i utvecklingssyfte. Du ser vikten av, och har förmågan att kommunicera med dina medarbetare både muntligt och skriftligt på ett inkluderande och engagerande sätt som skapar förståelse för det arbete som ska genomföras. Vidare är du van att fatta och genomföra beslut och det är naturligt för dig att du företräder verksamheten och arbetsgivaren.

Givetvis arbetar du efter, och delar, Region Skånes värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.
Utdrag ur belastningsregistret görs innan anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

För kontakt med fackliga representanter kontakta:
Shiva Lindahl SRAT, 042-4063384. Suzanne Rahm Kommunal, Suzanne.rahm@skane.se.
Isabelle Fremer, Akademikerförbundet SSR ,
Isabelle.fremer@skane.se. My Linnér, Vårdförbundet, my.linner@skane.se. Irina Gullstrand, Läkarförbundet, irina.gullstrand@skane.se

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Kirurgiavdelning 13 och 14 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 17
Gör skillnad. Varje dag.

Drivs du av att arbeta med ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla enheten tillsammans med engagerade medarbetare inom ett spännande verksamhetsområde? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara en unik möjlighet för dig!

Verksamhetsområde (VO) kirurgi och gastroenterologi vid Skånes universitetssjukhus (Sus) innefattar kirurgisk och gastroenterologisk verksamhet i Lund och Malmö samt kirurgisk verksamhet i Landskrona. Vi bedriver akut, specialiserad och högspecialiserad vård med både regionala och nationella uppdrag. Hos oss arbetar cirka 790 medarbetare.

På kirurgiavdelning 14 vårdar vi patienter som behöver kirurgisk behandling med sjukdomar i esofagus och ventrikeln och akutkirurgi.
På kirurgiavdelning 13 vårdar vi patienter som behöver kirurgisk behandling med sjukdomar i panceras lever och galla och akutkirurgi.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, personal samt budget. Här leder du det dagliga arbetet för sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare tillsammans med enhetsansvarig läkare. Du har nära samarbete med de andra enhetscheferna i verksamhetsområdet och deltar i det strategiska arbetet i närledningsgrupp för både elektiv och akut kirurgi. Här arbetar vi tillsammans för hållbar planering för produktion, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, ekonomi och personalvård. I närledningsgruppen delar enheterna sina resultat och diskuterar utmaningar i det dagliga arbetet och framtiden.

En viktig del i arbetet är att tydliggöra mål och uppdrag för den kirurgiska verksamheten på din enhet tillsammans med medarbetarna och arbeta för samverkan och samordning i ett helhetsperspektiv med andra enheter på Skånes universitetssjukhus, men också verksamheter utanför sjukhuset. Du arbetar med medarbetarskapet och arbetsmiljön med kärlek och struktur i medarbetar- och lönesamtal samt arbetsplatsträffar.

Att leda och sträva efter att engagera och inspirera dina medarbetare är också en mycket spännande del i uppdraget att se fram emot!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med relevant godkänd universitets- eller högskoleutbildning, gärna legitimerad sjuksköterska då du leder omvårdnadsarbetet på enheten. Vi ser gärna att du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet. Om du har en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Du har kunskap i och förståelse för de olika roller som medarbetare tar i förändring och är tydlig i ditt ledarskap med förmåga att fatta beslut utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Din kommunikativa förmåga är av största vikt för relationer med medarbetare i teamet och andra verksamheter och du ser värdet av att bekräfta medarbetarnas arbetsinsatser och utveckling! Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Skånes universitetssjukvård är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vårdcentralen Södertull i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 7
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Södertull med 13 400 listade patienter är centralt belägen i hjärtat av Lund. Vi är en i hälsovalet ackrediterad och välfungerande vårdcentral med barnhälsovård.

Vårdcentralen Södertull erbjuder komplett primärvård där sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter, arbetsterapeut, undersköterskor, dietist, kurator och psykolog samarbetar med patienten i fokus. Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler och vårt mål är att ge god vård för hela människan, i alla livets olika åldrar och skeenden.

Vi ser fram emot att välkomna dig som ny kollega!

ARBETSUPPGIFTER
Då vår nuvarande enhetschef går på föräldraledighet välkomnar vi nu en enhetschef för ett vikariat på ett år till Vårdcentralen Södertull, som vill leda medarbetarna genom ett engagerat, resurseffektivt samt strukturerat parledarskap. Som enhetschef blir du ansvarig för personal, verksamhet och ekonomi. Du ansvarar för att ge goda förutsättningar för dina medarbetares dagliga arbete med fokus på samarbete mellan yrkesgrupperna.

Du är med och ansvarar för den dagliga driften för samtliga medarbetare på vårdcentralen och är medansvarig för verksamhetens utveckling, samtidigt som du motiverar och entusiasmerar enhetens medarbetare med ditt drivande och närvarande ledarskap. I din roll har du en helhetssyn och ett långsiktigt perspektiv på verksamheten utifrån vilket du planerar, organiserar och tydligt kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier till personalen.

En annan viktig del av ditt arbete är att inspirera till förbättringsarbeten. Organisatoriskt är du direkt underställd verksamhetschefen, som du även har ett nära samarbete med. Inom divisionen finns även HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare och kommunikatör till ditt stöd.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en relevant utbildning för uppdraget med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Du ska ha tidigare erfarenhet som enhetschef eller likvärdigt uppdrag i primärvården samt gärna ha varit verksam inom din yrkeskategori.

Vi ser det som en merit om du har kunskap om samt erfarenhet av att driva förändringsarbete, insikt och kunskap om hälsovalets uppbyggnad och ersättningsmodell, ackrediteringsvillkor samt budgetarbete. Det är också en fördel med kunskap/kännedom om primärvårdens stödsystem så som Medrave, QlikView och kvalitetsdata och schemaläggning i PMO. Övriga kunskaper i primärvårdens IT-system ser vi som meriterande för tjänsten.

Vi söker dig som ser det positiva i förändringsprocesser och verksamhetsutveckling och som har förmågan att förmedla detta till dina medarbetare. Du strävar efter att vara tillgänglig för att inge trygghet till personalen. Du är trygg och stabil i din yrkesroll samt är prestigelös och lyhörd i ditt ledarskap. Vidare är du genuint intresserad och tar tillvara på medarbetarnas engagemang och styrkor. Du är även tydlig i din kommunikation och tar initiativ till att samverka med andra relevanta parter. Givetvis har du även en god samarbetsförmåga och vågar ta tag i det som sker. De personliga egenskaperna är mycket viktiga och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. VI välkomnar därför din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till högspecialiserad barnavdelning och dagvård 62 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 7
Gör skillnad. Varje dag.

Barn och ungdomsmedicinavdelning 62 expanderar och välkomnar ytterligare en enhetschef. Vill du jobba som enhetschef i parledarskap på en barnmedicinsk avdelning som vårdar små och stora barn i behov av akut och elektiv högspecialiserad vård inom bland annat neurologi, ortopedi, lungmedicin och metabola sjukdomar?

Vi vårdar barn och ungdomar mellan 0-18 år med en rad olika åkommor och såväl akuta som planerade patienter. På avdelningen finns dessutom intermediärvård för de svårast sjuka.

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, farmaceut, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, kuratorer, psykologer, medicinska sekreterare samt läkare från olika specialiteter såsom barnneurologi, barnneurokirurgi, barnortopedi, barnreumatologi, metabola sjukdomar och barnlungmedicin. Det finns administrativa kringresurser såsom administratörer och koordinatorer. Vi har ett tätt samarbete mellan alla personalkategorier och en utbildningsorienterad kultur samt, inte minst, väldigt roligt ihop!

Förutom avdelningen så finns det en tillhörande dagvård i nära anslutning som sköter barnsjukvårdens polikliniska besök med primär inriktning inom barnneurologi och barnreumatologi. Kopplade till dagvården finns det kontaktsjuksköterskor inom barnneurologi. Som enhetschef ansvarar du även för denna verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett brinnande intresse för att leda, engagera och utveckla barnsjukvården? Är du en trygg person med mod att driva och tänka nytt? Då kan du vara personen vi söker!

I arbetet som enhetschef ingår ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Arbetsuppgifterna består bland annat av att organisera det dagliga arbetet och att leda och skapa förutsättningar för enhetens verksamhetsutveckling. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp och har områdeschefen som din närmsta chef.

I rollen ingår även uppföljningar i och av verksamheten. Vidare så skapar du förutsättningar för ett gott medarbetarskap genom att delegera och uppmuntra medarbetare att ta ansvar och därmed utvecklas. Därutöver prioriterar och fattar du beslut utifrån ett helhetsperspektiv så att målen och överenskomna resultat uppnås.

Som enhetschef på avdelningen blir du närmsta chef för sjuksköterskor och barn-/undersköterskor.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med behörighet att verka inom svensk sjukvård eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Tidigare chefs- och ledarerfarenhet inom sjukvård samt erfarenhet av arbete inom barnsjukvård är meriterande för tjänsten. Goda språkkunskaper i svenska krävs i såväl tal som skrift.

För oss är det av stor vikt att du vill bidra med din kompetens, glädje och engagemang för att skapa och bibehålla en god arbetsmiljö. En viktig del i att bygga upp en trivsam arbetsplats är viljan att skapa ett gott samarbete och att på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Vi ser därför att du är en person som värderar samarbete och bidrar till detta genom att själv dela med dig av din kunskap. Vidare söker vi en person som är lyhörd och kommunikativ för att på ett tydligt sätt kunna kommunicera visioner, värdegrund, mål och strategier.

Du är resultat- och målinriktad och arbetar långsiktigt samt har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Du är van vid att fatta och genomföra beslut. Vidare är det naturligt för dig att företräda verksamheten och arbetsgivaren. För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ och ha förmåga att kunna prioritera och se verksamhetsområdet ur ett helhetsperspektiv.

Tillsammans med din enhetschefskollega arbetar ni aktivt i ett nära och gott samarbete med närledningsgrupp samt chefskollegor. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef Administrativ enhet, VO intensiv- och perioperativ vård i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 25
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) intensiv och perioperativ vård (IPV) i Lund vid Skånes universitetssjukhus (Sus) bedriver högspecialiserad anestesi- och operationssjukvård samt intensivvård. Här vårdas patienter före, under och efter operation. Idag är vi runt 500 anställda inom verksamhetsområdet.

VO IPV är indelat i fyra enheter, sterilenheten, operation, anestesi, intensivvård och postoperativ enhet. Vi bedriver även preoperativ enhet samt utredning inom malign hypertermi. Vi arbetar blandat med inriktning på team och servar den centrala operationsenheten, högspecialiserade centraloperationen inom kirurgi, öron-näs-hals och ortopedi samt kvinnosjukvård, neurokirurgi, ögonsjukvård och enheten för brachybehandling.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett brinnande intresse för att leda, engagera och utveckla vård? Är du en trygg person som skapar förståelse och delaktighet kring de uppdrag som ska genomföras? Då har du nu möjligheten att ta ditt nästa steg i karriären tillsammans med oss! Vi söker nu en enhetschef till oss på Administrativa enheten.

Medarbetargruppen som ansvaret omfattar är fördelat på roller som medicinska sekreterare, chefstöd och administrativa stöd. Du har en central roll att stötta dina medarbetare och coacha i det dagliga arbetet. Du har en god kommunikativ förmåga och ser gärna att man tar del av medarbetarnas goda idéer.

I ditt ledarskap arbetar du nära dina övriga enhetschefskollegor. Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat.

Vidare så kommer du även att arbeta verksamhetsnära och leda/stödja förbättrings- och utvecklingsarbete. Som enhetschef hos oss på IPV företräder du verksamhetsområdet såväl internt som i dialog med våra användare så som operatörer och chefer inom andra verksamhetsområden.

För att bli framgångsrik tror vi att du har ett coachande förhållningssätt med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du rapporterar till områdeschef och ingår i enhetschefgruppen för alla enheter. I arbetet ingår ansvar för verksamhet, personal och ekonomi.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position samt en förståelse för professionerna som utgör teamet kring patienten. Det är även en fördel om du har utbildning inom ledarskap och/eller arbetsmiljö. Meriterande är också om du har kunskap i våra olika IT-system såsom Melior, Orbit, HR-fönster, Pasis och olika schemasystem.

Vidare har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling. Därutöver har du ett genuint intresse för människor och är en engagerad chef som vill fortsätta profilera verksamheten och utveckla den framåt. Arbetet ställer krav på tillit och prestigelöshet. Det är av stor vikt att du har lätt att kommunicera och har en mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Rehabiliteringsmedicin nya slutenvårdsenhet i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 20
Gör skillnad. Varje dag.

Nu har du möjligheten att tillsammans med chefskollega starta upp enheten för Nationell högspecialiserad vård vid förvärvad ryggmärgsskada.

Skånes universitetssjukhus är ett av fyra centra i landet som har fått i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) av ryggmärgskaderehabilitering från och med april 2023.

NHV-enheten för viss vård vid förvärvad ryggmärgsskada ska erbjuda vård för patienter som är i behov av behandling, omvårdnad och primärhabilitering efter traumatisk eller icke- traumatisk ryggmärgsskada. Enheten ska erbjuda akutnära platser i det subakuta vårdskedet samt fortsatt primärrehabilitering i det subakuta skedet när patienten är medicinskt stabil.

Skånes Universitetssjukhus (Sus) bedriver internationellt ackrediterad, högspecialiserad primärrehabilitering av patienter med ryggmärgsskada redan idag. Utöver de tolv välfungerande vårdplatserna på Orupsjukhuset utvidgar vi med åtta akutnära vårdplatser i Lund.

Rehabiliteringsmedicin ingår i verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik på Skånes universitetssjukvård (SUS), består av cirka 750 medarbetare. Vi bedriver högspecialiserad vård och har regionala uppdrag för flera diagnoser. Inom verksamheten bedrivs multidisciplinär forskning knuten till flera forskargrupper inom Lunds universitet och Malmös universitet. Verksamheten medverkar i grund och vidareutbildning av alla professioner i teamet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en lyhörd och drivande enhetschef som i ett delat ledarskap med enhetschefskollega ska driva befintlig verksamhet på Orupsjukhuset och starta upp de akutnära vårdplatserna i Lund, tillsammans med ansvarig läkare och medarbetare.

Som enhetschefer har ni tillsammans det övergripande ledningsansvaret för båda verksamheterna, ekonomi och enheternas cirka 80 medarbetare som bland annat består av sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, psykologer, kuratorer och medicinska sekreterare.

I din roll som enhetschef innefattar ansvar för att leda, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål, främja en god arbetsmiljö, gott samarbete och kostnadseffektivitet. Du följer lagar, avtal och riktlinjer som är relevanta för området. Du kommer även ha ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet. Som enhetschef ingår du i närledningsgruppen tillsammans med dina chefskollegor och de enhetsansvariga läkarna. Du rapporterar direkt till områdeschefen.

Om du vill veta mer om vår verksamhet är du varmt välkommen att komma och besöka oss på rehabiliteringsmedicin SUS!

KVALIFIKATIONER
Som enhetschef ser vi gärna att du har erfarenhet och förståelse för de olika professionerna som utgör teamet kring patienten och du arbetar i nära samarbete med din enhetschefskollega och enhetsansvarig läkare för att inkludera medicinska aspekter. Tillsammans driver ni de operativa och strategiska frågorna i er närledningsgrupp för rehabiliteringsmedicin.

Din roll är att coacha och utveckla dina medarbetare samt organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du är resultat- och målinriktad samt har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Du är van att fatta och genomföra beslut och det är naturligt för dig att du företräder verksamheten och arbetsgivaren. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att vara aktuell för tjänsten arbetar du inom ett vårdrelaterat yrke och har arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Du har även tidigare chefs- eller ledarskapserfarenhet. Det är meriterande om du har högskoleutbildning eller ledarskapsutbildning. Erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete samt kunskap om rehabiliteringsmetodik och att arbeta med olika vårdkedjor och/eller forskning är meriterande för tjänsten.

I den här rekryteringsprocessen tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att intervjuer kan komma att ske under annonseringstiden. Vi ser framemot din ansökan redan idag!

Som ett led i rekryteringsprocessen kommer olika chefstester att utföras på slutkandidaterna.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Palliativvårdsavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 9
Gör skillnad. Varje dag.

Palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) i Skåne ingår organisatoriskt i förvaltningen Primärvården och består av fyra olika verksamhetsområden; sydväst, nordväst, östra och mellersta. Vårt övergripande mål är att erbjuda en likvärdig vård för alla invånare i Skåne oberoende av deras diagnos, ålder eller bostadsort.

Verksamhetsområdet palliativ vård och ASIH mellersta Skåne består av en ASIH-enhet som har cirka 60 inskrivna patienter samt en Palliativvårdsavdelning med 16 platser. De flesta av våra patienter vårdas i hemmet via ASIH. Detta sker genom specialistvårdsinsatser via hembesök, dygnet runt. Till slutenvårdsavdelningen kommer både patienter som är i livets slutskede och patienter som behöver hjälp med symtomlindring. Ledningsgruppen består av verksamhetschef, två enhetschefer och två medicinskt ledningsansvariga läkare samt chefssekreterare. Vi arbetar nära både sjukhusen och vårdcentralerna i regionen samt kommunerna Burlöv, Lomma, Eslöv, Kävlinge, Lund, Höör, Hörby och Staffanstorp.

Palliativvårdsavdelning ligger på S:t Larsområdet i Lund och är fördelat på två våningsplan. Avdelningen har ett nära samarbete med verksamhetsområdets ASIH-enhet. Som enhetschef för Palliativvårdsavdelningen blir du en del av en spännande verksamhet där ingen dag är den andra lik. Du kommer att leda en personalgrupp som präglas av bred kompetens och en härlig gemenskap där både patient och närstående står i fokus!

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi en kreativ och lösningsorienterad enhetschef till vår Palliativvårdsavdelning i Lund.

I rollen som enhetschef kommer du att ansvara för budget, personal, arbetsmiljö och utveckling av verksamheten. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen. Till stöd har du även HR-specialist, ekonom och en enhetschefsgrupp. En stor del av arbetet innebär att coacha och utveckla den palliativa vården tillsammans med medarbetargruppen. Vidare tydliggör och kommunicerar du visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt.

Som enhetschef är du närvarande på plats på vårdavdelningen och kommer att arbeta nära den som är medicinskt ledningsansvarig läkare. Du kommer att leda en välfungerande och kompetent grupp av cirka 45 medarbetare som består av fysioterapeut, kurator, arbetsterapeut, sjuksköterska, undersköterska, medicinsk sekreterare samt kock och som ständigt gör sitt yttersta för att uppfylla vårt uppdrag; att ge god palliativ vård och högsta möjliga livskvalitet. Den gemensamma strävan bidrar också till den goda arbetsmiljö som råder.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som vill arbeta med ledarskap i en föränderlig organisation och som brinner för att vara med och utveckla verksamheten samt som har erfarenhet av kommunikation och samverkan. Du har god analytisk och kommunikativ förmåga, är strukturerad samt har god samarbetsförmåga. Vi värdesätter att du har tidigare erfarenhet av teamarbete. Vidare har du ett coachande och operativt ledarskap där du har ett strategiskt fokus på långsiktiga mål ur ett helhetsperspektiv. Det är även viktigt för oss att du är kreativ samt har förmågan att motivera och skapa delaktighet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du som söker har godkänd högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är ett krav. Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet som chef eller ledare, framför allt inom hälso- och sjukvård. Då resor kan förkomma i tjänsten är det en fördel om du har ett giltigt B-körkort, men detta är inget krav.

För dig är det naturligt att du företräder verksamheten och arbetsgivaren, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar. Det är viktigt för oss att du känner dig bekväm med att arbeta i linje med dessa. Läs gärna mer om våra värderingar och hur vi arbetar med dem här: https://www.skane.se/jobba-hos-oss/att-jobba-i-region-skane/

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vuxenpsykiatriavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 16
Gör skillnad. Varje dag.
Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård samt specialistmottagningar med både heldygns- och öppenvård. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare och vi sitter i fräscha och moderna lokaler på Baravägen i Lund. Vårt upptagningsområde är mellersta Skåne. Läs gärna mer på:
http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Avdelning 2 är en allmänpsykiatrisk avdelning med 16 vårdplatser. Till avdelningen kommer patienter som behöver psykiatrisk specialistvård som vårdas antingen frivilligt eller inom ramen för psykiatrisk tvångsvård. Vi specialiserar oss främst på att möta de som har psykiatriska sjukdomstillstånd som depressioner, ångesttillstånd och svårare kriser.

Idag är vi cirka 40 anställda på avdelningen inom professionerna sjuksköterska, läkare, psykolog, kurator och skötare. Vi arbetar i team där samtliga yrkesgrupper inkluderas, så att utveckling och förbättringar blir är en självklar del av det dagliga arbetet. Enhetens personalgrupp är engagerad med olika erfarenhet och bakgrund och personalgruppen arbetar aktivt med teamstärkande handledning. Avdelningens vårdinnehåll och vårdprocesser är i ständig utveckling med fokus att skapa en inkluderande och trygg vård.


ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. Du har siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats och skapa förutsättningar för ett gott medarbetarskap och en god arbetsmiljö där medarbetarnas engagemang tas tillvara på bästa sätt.

Du planerar, organiserar och följer upp beslut samt resultat tillsammans med dina medarbetare på ett effektivt och tydligt sätt med syfte att ge vård av hög kvalitet. Vidare deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. Du arbetar i samverkan med psykiatrins specialistmottagningar, primärvård och kommuner. Du rapporterar direkt till områdeschefen. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:
https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser det som fördelaktigt om du har genomfört en ledarskapsutbildning och har tidigare erfarenhet som chef eller ledare. Likaså ses arbete inom psykiatriskverksamhet eller annan sjukvård som meriterande.

Du sprider engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Du har ett närvarande och coachande ledarskap, och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Område obstetrik i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 3
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 800 anställda och består av gynekologisk och obstetrisk verksamhet i både Lund och Malmö. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom både utveckling och utbildning. Vid verksamhetsområdet bedrivs också framgångsrik forskning även inom omvårdnadsperspektivet där vi har flera barnmorskor som är doktorander och en professor i ämnet sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa.

Vi är en av de tre största verksamheterna inom förlossningsvård i Sverige och det är av vikt att vi alltid ligger i framkant kring hur vi bedriver vår verksamhet.

Inom område obstetrik ingår förlossningsavdelningar och BB-avdelningar. Perinatalavdelning 44 och Familje-BB tar emot kvinnor från hela södra Sverige med komplikationer under sin graviditet från v. 22+0. Vi har ett nära samarbete med Förlossningsavdelningen, Neonatalavdelningen och Neonatalavdelning intensivvård. Till vår verksamhet hör även Familje-BB för patienter med normal förlossning i fullgången tid, där finns även vår återbesöksmottagning.

Vi erbjuder:
- Ett stimulerande och spännande ledaruppdrag
- Ett utvecklande arbete i en högspecialiserad miljö integrerad med forskning, utbildning och utveckling
- Teamarbete i lednings- och nätverksgrupper
- En gedigen chefsintroduktion under ditt första år och möjlighet att delta i olika utbildningsinsatser som Region Skåne erbjuder.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla obstetriken hos oss på Sus? Tycker du om att engagera, stötta och utveckla dina medarbetare och tillsammans driva er verksamhet framåt? Då kan det vara just dig vi söker! Vi välkomnar nu en enhetschef som vill vara med och utveckla vår Perinatalavdelning samt Familje-BB i Lund. I arbetsuppgifterna ingår det även att både starta upp och driva ny enhet, BB-hemma, som kommer vara en mobil enhet och arbeta med kvinnor i tidig förlossning och eftervård.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en föränderlig organisation. Hos oss arbetar du som enhetschef i ett gemensamt ledarskap, där ni är två chefer som tillsammans har det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Tillsammans arbetar ni för att ta vara på medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget. Ni har ett nära samarbete och tillsammans utvecklar ni enheten med fokus på en trygg och säker vård samt en god arbetsmiljö för medarbetarna. En viktig del av tjänsten innebär att identifiera behov, planera, genomföra och följa upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

Du rapporterar till områdeschefen för obstetrik och har ett nära samarbete med enhetsansvarig läkare och övriga enhetschefer inom vårt verksamhetsområde.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta i ett gemensamt ledarskap samt som vill arbeta med ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Vi värdesätter att du är en god lyssnare med ett ödmjukt förhållningssätt gentemot all den specialistkunskap som finns på enheten där du är mån om att ta vara på och vidareutveckla medarbetarna och deras kompetenser.

Som ledare visar du tillit och omtanke samt inbjuder till dialog och delaktighet genom att fortlöpande entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att utvecklas och ta ansvar. Du är en lyhörd lagspelare med förmåga att agera och anpassa dig efter uppkomna situationer. Ett prestigelöst agerande och problemlösningsfokus är därför en självklarhet i denna roll. I ditt ledarskap har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Då tjänsten innebär flera kontaktytor värdesätter vi att du är en god kommunikatör som verkar för att skapa och bibehålla goda relationer och välfungerande samarbeten såväl inom som utom enheten.

För att vara aktuell för tjänsten vill vi att du som söker är legitimerad barnmorska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av chefs- och ledarskapsarbete och en vana att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Om du har en ledarskapsutbildning ser vi detta som meriterande.

Vi är väldigt måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser det som en självklarhet att du delar Region Skånes gemensamma värderingar; vi är välkomnande, vi är drivande, och vi visar omtanke och respekt för varandra och vår omgivning.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister görs innan eventuell anställning. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna just dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Beroendevårdens öppenvård, VO vuxenpsykiatri i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund delas in i tre områden med inriktning allmänpsykiatrisk heldygnsvård, allmänpsykiatrisk öppenvård och beroende/psykos. Verksamhetsområdet har cirka 550 medarbetare och vi sitter i fräscha och moderna lokaler på Baravägen i Lund. Vårt upptagningsområde är mellersta Skåne. Läs gärna mer på http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Öppenvården inom beroendeverksamheten i Lund består av Vuxenpsykiatrimottagning beroende och Mottagning Maria mellersta Skåne. Förutom öppenvården finns även heldygnsvård med åtta vårdplatser för avgiftning.

Vuxenpsykiatrimottagning beroende erbjuder psykiatrisk specialistvård till patienter med alkohol, läkemedels-, narkotikaberoende i högre allvarlighetsgrad. I gränssnittet finns specialistpsykiatriska mottagningar, primärvård och de åtta kommunerna i upptagningsområdet mellersta Skåne. Beroendevården inom specialistpsykiatrin i Lund bedrivs i nära samarbete mellan öppenvård och heldygnsvård samt med Socialtjänsten i kommunerna.

Mottagning Maria mellersta Skåne är en integrerad verksamhet i samarbete med sju kommuner och barn- och ungdomspsykiatrin (Bup). Mottagningen är lokaliserad utanför sjukhuset. Här erbjuder vi lättillgänglig kontakt samt vård till barn och unga vuxna till och med 24 års ålder som har problem med alkohol, andra droger och samsjuklighet.


ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en målinriktad enhetschef som har lust och vilja att leda och fortsätta utveckla öppenvården inom beroendeverksamheten i Lund.

I din roll som enhetschef ansvarar du för verksamhetsutveckling, ekonomi och personal och blir närmsta chef för cirka 15 medarbetare. Medarbetarna arbetar i tvärprofessionella team och består av specialistläkare, psykiatrisjuksköterskor, allmänsjuksköterskor, kuratorer, psykologer, skötare och medicinska sekreterare. Öppenvården inom beroende har medarbetare med hög kompetens inom området och verksamheten är i ständig utveckling.

Ditt arbete innebär att verka för att hålla samman öppenvården för beroendeverksamheterna samt främja samverka inom som utom verksamhetsområdet. Du planerar, organiserar och följer upp beslut samt resultat tillsammans med dina medarbetare på ett effektivt och tydligt sätt med syfte att ge vård av hög kvalitet. Vidare arbetar du tillsammans med medicinskt enhetsansvarig läkare i medicinska ärenden och utveckling.

Du rapporterar direkt till områdeschefen och ingår i lokal ledningsgrupp för Maria mottagningen tillsammans med enhetschefer från Lunds kommun och Bup. Vidare deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. Vi ger dig goda utvecklingsmöjligheter till fortlöpande utbildningar inom chef- och ledarskap.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:
https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en genuin lust och vilja att leda och att driva utveckling. Du har förmågan att motivera och skapa delaktighet, samtidigt som du kan styra och leda mot uppställda mål. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Din kommunikativa förmåga är värdefull också för att bibehålla och skapa goda relationer samt samverka såväl inom som utanför enheten. Därtill har du ett närvarande och coachande ledarskap, och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Gällande de formella kraven välkomnar vi dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet alternativt annan relevant högskoleutbildning. Du har även goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som chef eller ledare. Likaså anses arbete inom psykiatriskverksamhet, beroendevård eller annan sjukvård som meriterande, liksom erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation. Det är också meriterande om du har genomfört ledarskapsutbildning.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till barn- och ungdomskirurgiavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 29
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en relationsinriktad ledare som trivs med att skapa goda samarbeten? Motiveras du av att arbeta inom en högspecialiserad verksamhet där barnen och deras anhöriga står i centrum? Då kan du vara vår nya enhetschefskollega!

På barn- och ungdomskirurgiavdelning 65 vårdas barn och ungdomar med många olika kirurgiska frågeställningar, samt barn och ungdomar med nefrologiska sjukdomar. Vi arbetar med en stor variation av diagnoser och verksamheten är en blandning av planerad och akut sjukvård. Vården bedrivs utifrån en helhetssyn såväl medicinskt som omvårdnadsmässigt, psykologiskt och specialpedagogiskt. Vi arbetar familje- och barncentrerat och våra insatser tar sin utgångspunkt i hela familjen och deras levnadsvillkor. Detta blir av speciellt stor vikt då majoriteten av våra patienter är under 3 år.

Vi är stolta över att vi sedan 2018 bedriver nationell högspecialiserad vård inom viss spädbarnskirurgi (anorektala missbildningar, Hirschsprungs sjukdom, diafragmabråck och esofagusatresi). Tillsammans med Stockholms läns landsting tar vi hand om och behandlar barn med dessa tillstånd från hela Sverige, vilket ger oss möjligheten att arbeta med några av de bästa barnkirurgerna i landet och möta barn med ovanliga diagnoser.

Vår verksamhet ingår i verksamhetsområde barnkirurgi & neonatalvård och vi har ett tätt samarbete med operationsavdelningen, dagkirurgen/postoperativa avdelningen, neonatalvården, barnintensivvårdsavdelningen och barnhjärtsjukvården. Enheten består av såväl en slutenvårdsavdelning med intermediärvårdsplatser samt en öppenvårdsverksamhet som består av en barnkirurgisk mottagning, uroterapimottagning och nefrologisk dagvård.

Välkommen att bli en del av framtidens hälso- och sjukvård för våra barn och ungdomar!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som har lust och vilja att leda barn- och ungdomskirurgiavdelning 65 i ett delat ledarskap!

Som enhetschef får du tillsammans med din enhetschefskollega ett gemensamt övergripande ledningsansvar för utveckling, verksamhet, ekonomi samt personalansvar för medarbetare inom olika yrkeskategorier bestående av barnsjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, barnsköterskor, servicemedarbetare, farmaceut och medicinska sekreterare. Rollen innebär vidare ett nära samarbete med sektionschefen och de enhetsansvariga läkarna. Du rapporterar till områdeschefen och kommer att ingå i barnkirurgins närledningsgrupp.

En viktig del i ditt arbete som enhetschef är att driva det dagliga arbetet och främja en god arbetsmiljö för medarbetarna och genom ett inlyssnande sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Medarbetarna finns alla på sjukhuset i Lund, men på några olika platser. Därav är det betydelsefullt att du skapar strategier och arbetssätt för att som ledare upplevas som närvarande. Rollen innebär även att vara en god ambassadör samt skapa och upprätthålla relationer med övriga barnenheter inom Sus samt andra barnkirurgiska enheter i Sverige. Att arbeta som chef inom barnsjukvården innebär att ha Barnkonventionen som ledstjärna och det är viktigt att du i ditt ledarskap och i utveckling av verksamheten alltid står upp för de barnrättsliga frågorna likväl som för Region Skånes värdegrund.

Vidare ger vi dig goda utvecklingsmöjligheter till fortlöpande utbildningar inom chef- och ledarskap och en mentor.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskoleutbildning eller motsvarande, alternativt annan relevant utbildning inom vårdområdet. Det är ett krav att du är trygg och erfaren i din roll som ledare och vi ser gärna att du har erfarenhet som chef, gärna från hälso- och sjukvården eller annan offentlig verksamhet. Vi värdesätter ledarskapsutbildning. Vidare har du ett stort engagemang för och erfarenhet av att driva utvecklingsarbete.

Som ledare ser du möjligheter, och kommunicerar och coachar du på ett sätt som inspirerar och engagerar dem du leder. Du har en förmåga att lyssna in och se varje individ och dess behov och styrkor, samtidigt som du kan stå trygg i egna ställningstaganden och värderingar samt har mod att utmana din omgivning och dig själv till utveckling

Att arbeta i ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Det innebär även stora möjligheter för dig och din kollega att stötta och komplettera varandra samt skapa mervärde för verksamheten och medarbetarna, men även för er själva. En god samarbetsförmåga och ett intresse av att leda tillsammans är centralt. Att bygga relationer och goda samarbeten med verksamheter utanför din egen enhet är också avgörande för den här tjänsten. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Inför eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Enhetschef till barnhjärtmottagning i Lund och Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 22
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för ledarskap och att få andra att växa? Vill du arbeta med en högspecialiserad medarbetargrupp som alltid sätter barnet och dess behov i centrum? Varmt välkommen till barnhjärtmottagningarna i Lund och Malmö!

Till vår mottagnings- och dagvårdsverksamhet kommer barn och unga för att undersökas för en sjukdom i hjärtat eller för att följas upp efter att ha behandlats för hjärtfel. Vi är ett av två Barnhjärtcentrum i Sverige som kan operera barn med hjärtproblem och vi har en genuin stolthet över att få möjlighet att hjälpa dessa barn och möta dem utifrån deras individuella behov. Ofta får vi följa barn under en längre tid, från att de blivit opererade tills de blir vuxna.

På den större mottagningen i Lund arbetar både barnsköterskor/undersköterskor, barnsjuksköterskor och läkare. I Malmö finns en mindre mottagning som bemannas av barnsjuksköterska och läkare. Förutom de medarbetare som arbetar med mottagnings- och dagvårdsarbete finns det specialistsjuksköterskor som arbetar inom specialiserade områden samt forskningssjuksköterska och forskningsadministratör som arbetar med forskningsstöd. Våra medicinska sekreterare stödjer hela Barnhjärtcentrums verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu dig som vill bli vår nya enhetschef!

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Du blir närmsta chef för våra 25 sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och administratörer, vilket innebär att du får ansvar för medarbetare både inom omvårdnad och administration.

Här kommer du till en verksamhet som präglas av gedigen kompetens och en vilja att alltid skapa det bästa bemötandet och vården för barnet och dess familj. Som enhetschef lägger du ditt fokus på att tydliggöra mål och riktning och genom ett tillitsbaserat ledarskap se och ta tillvara på kraften i varje individ. Du driver utveckling på en övergripande nivå och skapar förutsättningar för dina medarbetare som ofta själva driver och tar initiativ till utveckling i det dagliga arbetet.

Som enhetschef ingår du i barnhjärtcentrums närledningsgrupp tillsammans med områdeschef, enhetscheferna för slutenvården, sektionschef och enhetsansvariga läkare. I ledningsgruppen arbetar ni utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet. Till ditt stöd har du HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare samt medarbetare som stödjer i driftsfrågor. Du har också ett viktigt stöd och samarbete i enhetscheferna för slutenvården.

KVALIFIKATIONER
Det viktigaste för att trivas och bli framgångsrik som enhetschef hos oss är din erfarenhet och dina egenskaper som ledare. Du är trygg i dig själv och som ledare och agerar som ett föredöme för dina medarbetare. Här kommer du till en verksamhet, där medarbetarna har en gedigen kompetens och ett eget driv, där det handlar om att ta tillvara på kraften som finns i medarbetargruppen och genom dem driva verksamheten framåt. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt som inspirerar och engagerar och du har en förmåga att skapa förtroende, vilket bidrar till goda samarbeten, särskilt med dina kollegor inom barnhjärtcentrum. Du står för struktur och en tydlighet i vart verksamheten är på väg.

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning eller motsvarande och att du har ett genuint intresse för att bidra till andra människors utveckling. Du är trygg och erfaren som ledare och har gärna arbetat som chef. Har du dessutom erfarenhet från hälso- och sjukvården ser vi det som värdefullt. Vi ser det även som positivt om du har ett intresse för forskning, då detta bedrivs inom verksamheten. Det är värdefullt om du har tidigare erfarenhet av att driva utvecklingsarbete, projektledning eller liknande. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Rehabiliteringsmedicin nya slutenvårdsenhet i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 19
Gör skillnad. Varje dag.

Nu har du möjligheten att tillsammans med chefskollega starta upp enheten för Nationell högspecialiserad vård vid förvärvad ryggmärgsskada.

Skånes universitetssjukhus är ett av fyra centra i landet som har fått i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) av ryggmärgskaderehabilitering från och med april 2023.

NHV-enheten för viss vård vid förvärvad ryggmärgsskada ska erbjuda vård för patienter som är i behov av behandling, omvårdnad och primärhabilitering efter traumatisk eller icke- traumatisk ryggmärgsskada. Enheten ska erbjuda akutnära platser i det subakuta vårdskedet samt fortsatt primärrehabilitering i det subakuta skedet när patienten är medicinskt stabil.

Skånes Universitetssjukhus (Sus) bedriver internationellt ackrediterad, högspecialiserad primärrehabilitering av patienter med ryggmärgsskada redan idag. Utöver de tolv välfungerande vårdplatserna på Orupsjukhuset utvidgar vi med åtta akutnära vårdplatser i Lund.

Rehabiliteringsmedicin ingår i verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik på Skånes universitetssjukvård (SUS), består av cirka 750 medarbetare. Vi bedriver högspecialiserad vård och har regionala uppdrag för flera diagnoser. Inom verksamheten bedrivs multidisciplinär forskning knuten till flera forskargrupper inom Lunds universitet och Malmös universitet. Verksamheten medverkar i grund och vidareutbildning av alla professioner i teamet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en lyhörd och drivande enhetschef som i ett delat ledarskap med enhetschefskollega ska driva befintlig verksamhet på Orupsjukhuset och starta upp de akutnära vårdplatserna i Lund, tillsammans med ansvarig läkare och medarbetare.

Som enhetschefer har ni tillsammans det övergripande ledningsansvaret för båda verksamheterna, ekonomi och enheternas cirka 80 medarbetare som bland annat består av sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, psykologer, kuratorer och medicinska sekreterare.

I din roll som enhetschef innefattar ansvar för att leda, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål, främja en god arbetsmiljö, gott samarbete och kostnadseffektivitet. Du följer lagar, avtal och riktlinjer som är relevanta för området. Du kommer även ha ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet. Som enhetschef ingår du i närledningsgruppen tillsammans med dina chefskollegor och de enhetsansvariga läkarna. Du rapporterar direkt till områdeschefen.

Om du vill veta mer om vår verksamhet är du varmt välkommen att komma och besöka oss på rehabiliteringsmedicin SUS!

KVALIFIKATIONER
Som enhetschef ser vi gärna att du har erfarenhet och förståelse för de olika professionerna som utgör teamet kring patienten och du arbetar i nära samarbete med din enhetschefskollega och enhetsansvarig läkare för att inkludera medicinska aspekter. Tillsammans driver ni de operativa och strategiska frågorna i er närledningsgrupp för rehabiliteringsmedicin.

Din roll är att coacha och utveckla dina medarbetare samt organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du är resultat- och målinriktad samt har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Du är van att fatta och genomföra beslut och det är naturligt för dig att du företräder verksamheten och arbetsgivaren. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att vara aktuell för tjänsten arbetar du inom ett vårdrelaterat yrke och har arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Du har även tidigare chefs- eller ledarskapserfarenhet. Det är meriterande om du har högskoleutbildning eller ledarskapsutbildning. Erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete samt kunskap om rehabiliteringsmetodik och att arbeta med olika vårdkedjor och/eller forskning är meriterande för tjänsten.

I den här rekryteringsprocessen tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att intervjuer kan komma att ske under annonseringstiden. Vi ser framemot din ansökan redan idag!

Som ett led i rekryteringsprocessen kommer olika chefstester att utföras på slutkandidaterna.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till barn- och ungdomsavdelning intensivvård i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 19
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till verksamhetsområde barnkirurgi och neonatalvård!

Verksamhetsområdet är en del av Skånes universitetssjukhus och bedriver förutom basal sjukvård även högspecialiserad vård inom barnkirurgi, barnhjärtkirurgi och neonatologi.

Barn- och ungdomsavdelning intensivvård (Biva) i Lund är en multidisciplinär avdelning som bedriver högspecialiserad intensivvård för barn och ungdomar. Här möter du patienter med många olika diagnoser inom områden som akuta infektioner, metabola- och barnmedicinska sjukdomar, neurologi, onkologi, trauma, ortopedi, barnkirurgi och barnhjärtkirurgi. Vår största patientgrupp är barn- och ungdomar med medfödda hjärtmissbildningar och medfödda kirurgiska missbildningar.

Vi bedriver nationell högspecialiserad vård (NHV) inom barnhjärtkirurgi och barnkirurgi och är en del av Barnhjärtcentrum i Lund. Vi har även inom Barnhjärtcentrum ett internationellt uppdrag att ta emot och vårda patienter med medfödda hjärtfel ifrån Island med behov av barnhjärtkirurgi. På avdelningen bedrivs även klinisk forskning.

ARBETSUPPGIFTER
Till barn- och ungdomsavdelning intensivvård (Biva) i Lund söker vi nu en enhetschef som har lust, mod och vilja att tillsammans med befintliga enhetschefer leda i ett tredelat ledarskap.

På avdelningen arbetar idag cirka 90 medarbetare och tillsammans med övriga enhetschefer blir du närmsta chef för specialistsjuksköterskor, undersköterskor, apotekare, medicinsk sekreterare samt chefsstöd. Som enhetschef ansvarar du för verksamhet, ekonomi och personal. Hos oss arbetar du tillsammans med kompetenta och drivna medarbetare som är specialister inom intensivvård. En viktig del i arbetet som enhetschef är att skapa delaktighet och på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen.

Att leda och skapa förutsättningar för att driva verksamhetsutveckling är en viktig arbetsuppgift ihop med uppföljningar i och av verksamheten. Här kommer du till en verksamhet som präglas av hög kompetens där du som chef skapar förutsättningar för ett gott medarbetarskap genom att delegera och uppmuntra medarbetarna att ta ansvar och därmed utvecklas. Därutöver prioriterar och fattar du beslut utifrån ett helhetsperspektiv så att målen och överenskomna resultat uppnås.

Som enhetschef på barn- och ungdomsavdelning intensivvård (Biva) arbetar du nära dina enhetschefskollegor och enhetsansvarig läkare. Du arbetar också i nära samarbete med övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet och du kommer att ingå i den befintliga närledningsgruppen på enheten. Inom verksamheten är det en självklarhet att vi arbetar enligt Region Skånes värderingar i vår kontakt med patienter, anhöriga och naturligtvis också inom arbetsgruppen.

Din utveckling som ledare är viktig för oss och vi kan erbjuda goda möjligheter till förkovran inom chef och ledarskap samt en mentor.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs att du har universitets- eller högskoleutbildning eller motsvarande relevant utbildning. Du är trygg i dig själv och i din roll som ledare och vi ser gärna att du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet. Vi värdesätter också om du har gått ledarskapsutbildning. Vidare har du har ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och uppföljning där du med intresse för vår kliniska verksamhet hela tiden har ett helhetsperspektiv med verksamhetens och patientens bästa i fokus.

Vi välkomnar dig som har ett stort intresse för ledarskap och som trivs med att arbeta både operativt och strategiskt. Du är en prestigelös, rak och trygg person som har förmågan att skapa delaktighet och entusiasmera och motivera dina medarbetare. . Du har en förmåga att skapa förtroende hos var och en och ta till vara på varje individs styrkor. Din tydliga kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl internt som externt.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet eftersom detta är ett tredelat ledarskap.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Akutmottagning vuxenpsykiatri i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 6
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård samt specialistmottagningar med både heldygns- och öppenvård. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare och vi sitter i fräscha och moderna lokaler på Baravägen i Lund. Vårt upptagningsområde är mellersta Skåne. Läs gärna mer på:
http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Psykiatriska akutmottagningen i Lund består av drygt 30 medarbetare inom professionerna läkare, sjuksköterskor, skötare och medicinska sekreterare. Akutmottagningen är öppen dygnet runt och ansvarar för akuta psykiatriska läkarbedömningar samt telefonrådgivning till patienter, närstående, vårdgrannar samt myndigheter. Till mottagningen hör även teamet för hjärnstimulering som ansvarar för upptagningsområdets elektrokonvulsiv terapi (ECT)-verksamhet och transkraniell magnetstimulering (rTMS).


ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. Du har siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats och skapa förutsättningar för ett gott medarbetarskap och en god arbetsmiljö där medarbetarnas engagemang tas tillvara på bästa sätt.

Du planerar, organiserar och följer upp beslut samt resultat tillsammans med dina medarbetare på ett effektivt och tydligt sätt med syfte att ge vård av hög kvalitet. Vidare deltar du vid olika möteskonstellationer med övriga chefer för att skapa en gemensam helhetssyn i det strategiska utvecklingsarbetet. Du rapporterar direkt till områdeschefen. Med hänsyn till din bakgrund och tidigare erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.

Är du nyfiken på att höra mer om ledarskap inom vår förvaltning? Förvaltningschef Katarina Hartman intervjuas i regionens chefspodd om sin syn på ledarskap:
https://soundcloud.com/rs-chefspodd/chefspodd-katarina-hartman/s-9krAEQxBsS9?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser det som fördelaktigt om du har genomfört en ledarskapsutbildning och har tidigare erfarenhet som chef eller ledare. Likaså ses arbete inom psykiatriskverksamhet eller annan sjukvård som meriterande.

Du sprider engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar och agerar som ett föredöme i alla sammanhang. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Du har ett närvarande och coachande ledarskap, och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område Order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Öron-, näs- och hals administrativa enhet i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 12
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en driven och närvarande enhetschef som vill arbeta inom en kunskapsintensiv och högspecialiserad verksamhet? Då har du möjlighet att söka dig till oss inom Öron-, näs- och hals (ÖNH) administrativa enhet!

Enhetschef Fitore berättar:
- Vill du få chansen att vara en del av ett gäng som tillsammans med dig kommer leda denna fantastiskt mångfacetterade enhet? Vi består av många olika medarbetare med styrkor som få där vi driver flera avgörande arbeten för VO. Medarbetarna har spetskompetens inom IT, olika verksamhetssystem, DRG, GDRP, SVF och mycket mer. Engagemang, stolthet och driv är vad som definierar denna grupp och du kommer, vare sig du vill eller ej, ryckas med i deras roliga påhitt. Jag har med stor glädje och stolthet varit ledare för denna grupp. Jag hoppas du är redo för ett äventyr!

Administrativa enheten ingår i verksamhetsområdet Specialiserad kirurgi vid Skånes universitetssjukvård (Sus) i Lund och Malmö. Administrativa enheten är en del av ÖHN-verksamheten och arbetar i nära samarbete med exempelvis ÖNH-mottagningen, vårdavdelningen och audiologen. Enheten har cirka 40 medarbetare vilka är fördelade på medicinska sekreterare och administratörer. Inom enheten hanteras verksamhetens olika behov av administrativt stöd såsom chefsstöd, operationskoordinatorer, sjukdomsklassifikationer, vårdguiden 1177 och SVF-koordinatorer förutom gängse arbetsuppgifter för medicinska sekreterare. Enheten arbetar teambaserat med en stark vi-känsla och stolthet över arbetsplatsen.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef har du ansvar för personalen, verksamheten och ekonomin. Detta kräver förmåga att skapa en helhetsbild över verksamheten och dess behov. Du ingår i närledningsgruppen för Öron-, näs- och halsområdet samt arbetar i ett nära samarbete med övriga enhetschefer och sektionschefer (chefer för läkarna).

Genom ett närvarande och tillitsbaserat ledarskap samt ett genuint intresse av att vara väl insatt i den kliniska och administrativa verksamheten, bidrar du till motiverade och engagerade medarbetare. Du arbetar för en god arbetsmiljö som innehåller arbetsglädje, samarbete och respekt för varandra. Vi söker dig som vill utveckla och utvecklas.

Vi känner en stor stolthet över vår verksamhet och som enhetschef agerar du som ett föredöme och tydliggör samt kommunicerar visioner, mål och strategier. Du har förmågan att tydligt visa vart vi är på väg och leda verksamheten i olika utvecklingsprocesser. Att förhålla sig till förändringar kräver förmågor som överblick, struktur, och nytänkande. I rollen ser vi därför en person som är bra på att bedöma vilka insatser som behövs för att arbetsmiljön för medarbetarna och verksamhetens administrativa flöden ska bli så bra som möjligt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning i Hälso- och sjukvårdsadministration 80p KY eller 400p YH alternativt motsvarande utbildning för medicinsk sekreterare, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Om du har chefserfarenhet och/eller ledarskapsutbildning ser vi detta som meriterande. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Du är trygg i din roll som ledare och har gärna tidigare erfarenheter av att arbeta som chef inom vården. Har du erfarenhet av en ledande roll såsom samordnare eller teamledare ser vi det som meriterande. Vi värdesätter även tidigare erfarenhet av att driva förändrings - och utvecklingsarbete. Självklart ser vi även att du är en god förebild för och lever enligt Region Skånes värderingar.

För att vår verksamhet ska vara framgångsrik är samarbete och relationsskapande nyckelord. Din lyhördhet och kommunikativa förmåga samt ditt intresse för andra människor bidrar till att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten. Du har ett närvarande ledarskap och en förmåga att se alla medarbetare för att på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Att skapa delaktighet är viktigt för att lyckas i tjänsten och du har därför god förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare. Vidare har du förmåga att fatta beslut utifrån en helhetssyn på verksamheten och tillsammans med dina medarbetare driva verksamhetsutveckling.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Vi ser fram emot att lära känna just dig!

ÖVRIGT
Fackliga företrädare:
Julia Hellstrand, Vision: 046175247
Helene Larsson, Vårdförbundet: 046-17 27 96
Lisa DeHaan, SRAT: 046-17 38 56

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Klinisk mikrobiologi och vårdhygien i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 19
Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter din nästa utmaning där du ges möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll? Trivs du med att arbeta med varierande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, där ni gör skillnad för våra patienter varje dag? Tveka då inte att söka till oss!

Verksamhetsområde (VO) Klinisk mikrobiologi och vårdhygien i Lund är ett av Sveriges största mikrobiologiska laboratorier. Hos oss arbetar drygt 190 medarbetare inom olika yrkesgrupper och vi analyserar årligen runt 1,3 miljoner prover, där vi har ett analyssortiment som omfattar drygt 200 olika analyser. VO Klinisk mikrobiologi och vårdhygien är för vården en central medicinsk konsultplattform som tillhandahåller analyser och expertis inom infektionsdiagnostik och vårdhygien med hög tillgänglighet till all vård och omsorg inom Region Skåne, såväl i offentlig som privat regi. Uppdraget innefattar även viss högspecialiserad verksamhet för hela södra hälso- och sjukvårdsregionen. Laboratoriet har ett akademiskt samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS), ett nära forskningssamarbete med Lunds universitet och deltar i utbildning av biomedicinska analytiker och läkare. Därtill är laboratoriet ackrediterat enligt ISO-15189 och miljöcertifierat enligt ISO-14001.

På de två enheterna för Odling och direktpåvisning utförs diagnostik baserat på traditionell odlingsmetodik och tekniker så som masspektrometri, PCR och mikroskopi för att påvisa förekomst av bakterier, svampar och parasiter i patientprover. Delar av den odlingsbaserade bakteriologin är automatiserad med digital avläsning. Verksamheten är indelad i olika diagnostikavdelningar, till exempel luftvägar, sår, urin och tuberkulos. Totalt arbetar cirka 55 medarbetare vid de båda enheterna. Vårt tuberkuloslaboratorium är ett av fem riskklass 3-laboratorier i Sverige, där man arbetar enligt särskilda säkerhets- och skyddsföreskrifter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en engagerad enhetschef till enheten Odling och direktpåvisning 1 som vill leda och utveckla medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat. Enheten består av cirka 30 medarbetare som bland annat utför diagnostik av patogener i luftvägar, urinvägar och sår. Majoriteten av medarbetarna är biomedicinska analytiker. Som enhetschef har du ansvar för ungefär hälften av diagnostikverksamheten på de båda enheterna och större instrumentering såsom automatiserad provsättning.

Du kommer att ha ett delat ledarskap tillsammans med enhetschefen för enheten Odling och direktpåvisning 2. Det nära samarbetet med din enhetschefskollega ställer krav på samarbetsförmåga, tillit, prestigelöshet, kommunikation och flexibilitet.

Som enhetschef har du ansvar för enhetens verksamhet, budget och personal. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Vidare har du tillgång till HR-specialist, ekonom och administrativt stöd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en engagerad och positiv chef som har förmåga att se möjligheterna i nya utmaningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda laborativ verksamhet. Det är positivt om du har erfarenhet från forskning och utbildning.

Ditt arbetssätt är samarbetsinriktat, kommunikativt och prestigelöst vilket möjliggör goda samarbeten. Du är strukturerad och har god förmåga att prioritera. Du behöver vara trygg i din chefsroll och trivas med att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö utifrån uppsatta mål. Du har en högskole-/universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, naturvetenskap eller teknik. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

För dig är det naturligt att du företräder verksamhet och arbetsgivare, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar; Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Klinisk mikrobiologi och vårdhygien i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter din nästa utmaning där du ges möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll? Trivs du med att arbeta med varierande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, där ni gör skillnad för våra patienter varje dag? Tveka då inte att söka till oss!

Verksamhetsområde (VO) Klinisk mikrobiologi och vårdhygien i Lund är ett av Sveriges största mikrobiologiska laboratorier. Hos oss arbetar drygt 190 medarbetare inom olika yrkesgrupper och vi analyserar årligen runt 1,3 miljoner prover, där vi har ett analyssortiment som omfattar drygt 200 olika analyser. VO Klinisk mikrobiologi och vårdhygien är för vården en central medicinsk konsultplattform som tillhandahåller analyser och expertis inom infektionsdiagnostik och vårdhygien med hög tillgänglighet till all vård och omsorg inom Region Skåne, såväl i offentlig som privat regi. Uppdraget innefattar även viss högspecialiserad verksamhet för hela södra hälso- och sjukvårdsregionen. Laboratoriet har ett akademiskt samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS), ett nära forskningssamarbete med Lunds universitet och deltar i utbildning av biomedicinska analytiker och läkare. Därtill är laboratoriet ackrediterat enligt ISO-15189 och miljöcertifierat enligt ISO-14001.

På de två enheterna för Odling och direktpåvisning utförs diagnostik baserat på traditionell odlingsmetodik och tekniker så som masspektrometri, PCR och mikroskopi för att påvisa förekomst av bakterier, svampar och parasiter i patientprover. Delar av den odlingsbaserade bakteriologin är automatiserad med digital avläsning. Verksamheten är indelad i olika diagnostikavdelningar, till exempel luftvägar, sår, urin och tuberkulos. Totalt arbetar cirka 55 medarbetare vid de båda enheterna. Vårt tuberkuloslaboratorium är ett av fem riskklass 3-laboratorier i Sverige, där man arbetar enligt särskilda säkerhets- och skyddsföreskrifter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en engagerad enhetschef till enheten Odling och direktpåvisning 1 som vill leda och utveckla medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat. Enheten består av cirka 30 medarbetare som bland annat utför diagnostik av patogener i luftvägar, urinvägar och sår. Majoriteten av medarbetarna är biomedicinska analytiker. Som enhetschef har du ansvar för ungefär hälften av diagnostikverksamheten på de båda enheterna och större instrumentering såsom automatiserad provsättning.

Du kommer att ha ett delat ledarskap tillsammans med enhetschefen för enheten Odling och direktpåvisning 2. Det nära samarbetet med din enhetschefskollega ställer krav på samarbetsförmåga, tillit, prestigelöshet, kommunikation och flexibilitet.

Som enhetschef har du ansvar för enhetens verksamhet, budget och personal. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Vidare har du tillgång till HR-specialist, ekonom och administrativt stöd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en engagerad och positiv chef som har förmåga att se möjligheterna i nya utmaningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda laborativ verksamhet. Det är positivt om du har erfarenhet från forskning och utbildning.

Ditt arbetssätt är samarbetsinriktat, kommunikativt och prestigelöst vilket möjliggör goda samarbeten. Du är strukturerad och har god förmåga att prioritera. Du behöver vara trygg i din chefsroll och trivas med att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö utifrån uppsatta mål. Du har en högskole-/universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, naturvetenskap eller teknik. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

För dig är det naturligt att du företräder verksamhet och arbetsgivare, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar; Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef, enhet nodkontor, Kliniska Studier Sverige i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 18
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för klinisk forskning? Vill du underlätta för forskare, forskningspersonal och Life Science företag att genomföra kliniska studier inom hälso- och sjukvården. Då kan arbetet som enhetschef på enhet nodkontor vara rätt tjänst för dig!

Vi söker nu en enhetschef/nodföreståndare som vill leda det operativa och långsiktiga strategiska arbetet på enhet nodkontor. Enheten ansvarar för nationell och regional samordning, samt för utveckling av tjänster och stöd för genomförande av kliniska studier till forskare och forskningspersonal. Inom enheten finns en väl upparbetad kompetens och struktur för kliniska studier som är unik.

Kliniska Studier Sverige Forum Söder är en verksamhet med uppdrag att stödja och främja klinisk forskning i hela södra sjukvårdsregionen. Verksamheten utgör en viktig del i regionens satsning inom Life Science och består av cirka 35 anställda. En del av verksamheten är enhet nodkontor, med 8 medarbetare som alla tillsammans har flerårig erfarenhet från arbete med kliniska studier inom akademin och industrin. Inom enheten finns också medarbetare som har ansvar för verksamhetens administration och kommunikation. Nodkontoret ansvarar för samverkan med det nationella systemet Kliniska Studier Sverige och mellan regionerna inom Södra sjukvårdsregionen. Medarbetarna inom enheten deltar också i nationella arbetsgrupper och utvecklingssatsningar inom den nationella samverkan för Kliniska Studier Sverige.

Vi är placerade i Wigerthuset på Skånes universitetssjukhus i Lund.

Läs gärna mer om Kliniska Studier Sverige Forum Söders uppdrag:
https://sodrasjukvardsregionen.se/kliniskastudier/

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef/nodföreståndare leder du verksamheten och ansvarar för personal, organisation, ekonomi, lokaler och utveckling. Du ansvarar för det operativa arbetet vid enheten och du leder och coachar dina medarbetare samt driver verksamhetsutveckling. Du svarar för att enhetens uppdrag genomförs med hög kvalitet och goda resultat och utvecklar verksamheten samt de tjänster som enheten erbjuder. Det är av vikt att som enhetschef/ nodföreståndare vara uppdaterad samt förmedla information om vad som sker inom Life Science området och kliniska studier. Du samverkar med enheten för kliniska studier vid Vetenskapsrådet där du ingår i nodföreståndarnätverket och bidrar till den nationella samordningen inom Kliniska Studier Sverige. Du är också ansvarig för samverkan med de forskningsstödjande verksamheterna i Halland, Kronoberg och Blekinge samt har det organisatoriska ansvaret för Kliniska Studier Sveriges webbportal. Vidare signerar du för Region Skånes räkning alla avtal om klinisk prövning.

I din roll rapporterar du till verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen. Du har ett helhetsperspektiv och arbetar aktivt för att tillsammans med verksamhetschef, övriga enhetschefer och representanter i ledningsgruppen skapa förutsättningar och utveckling för verksamheten på Kliniska Studier Sverige Forum Söder. Tillsammans utvecklar ni verksamheten efter krav och behov för att erbjuda en infrastruktur för klinisk forskning av högsta kvalité samt en utvecklande och stimulerande arbetsplats.


KVALIFIKATIONER
Nu söker vi dig med högskole-/universitetsutbildning inom livsvetenskaper såsom medicin, hälsovetenskap, farmaceutisk vetenskap, naturvetenskap eller annan motsvarande utbildning som är relevant för tjänsten. För den här tjänsten behöver du ha minst fem års erfarenhet inom området klinisk forskning/prövning och ha god kännedom kring GCP (good clinical practise). Du har sedan tidigare erfarenhet av både industri-, och akademiinitierade forskningsstudier. Vidare så har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt behärskar även engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har arbetat som projektledare i större forskningsprojekt och det är även meriterande om du har forskat. Det är en stor fördel om du har god kännedom om hälso-och sjukvård och arbetat i en offentlig styrd organisation.

I den här rollen arbetar du tillsammans med en välfungerande medarbetargrupp med gedigen kompetens. Här arbetar du aktivt för att ta tillvara deras kunskap och erfarenhet och kommunicerar och coachar på ett sätt som engagerar och motiverar dem du leder. I mötet med våra andra samarbetspartners är du serviceinriktad, lyhörd och har en förmåga att möta olika behov och förändrade förutsättningar. Vi värdesätter att du har en god samarbetsförmåga, är prestigelös och gärna delar med dig av din erfarenhet och kunskap i inom området kliniska studier. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Fackliga kontakter
Mikael Fasth, Vision, 046-17 83 95
Susanne Alm, Vårdförbundet, 042-406 12 83
Patrik Milton, Saco, 046-17 63 80
Yvonne Rundgren, Ledarna, 040-33 86 12
Björn Båtshake, Läkarförbundet, 046-17 75 73
Elin Bechtel, SSR, 040-33 34 31

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till lung- och thoraxavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 18
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) hjärt- och lungmedicin vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har verksamhet i såväl Malmö som Lund och innefattar fyra sektioner; arytmi, kranskärlssjukdom, hjärtsvikt- och klaff samt lung- och allergisjukdomar. Område lungmedicin och allergologi består av öppenvårdsavdelning och slutenvårdsavdelning i både Lund och Malmö.

Lung- och thoraxavdelningen i Lund är en avdelning med dubbelkompetens inom både thoraxkirurgi och lungmedicin. För oss är en god arbetsmiljö oerhört viktigt och vi tror att det finns många sätt att skapa en hållbar vård på. Vi tror gott om varandra, vi lyfter de problem som uppkommer och vi löser dessa tillsammans. Samhörighet, god kommunikation, prestigelöshet, utbildning, utveckling, arbetsmoral och trivsel är några av de delar som vi arbetar hårt med.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu dig som på ett engagerat sätt vill leda medarbetare och vår verksamhet framåt på lung- och thoraxavdelningen i Lund.

Du som söker brinner för att driva utvecklingen framåt med fokus på patienter och medarbetare. Tillsammans med dina enhetsansvariga läkare arbetar du mot de mål som finns uppsatta för verksamheten och motiverar samt engagerar enhetens medarbetare med ett drivande och närvarande ledarskap. Vi uppmuntrar ett arbetssätt som är kreativt, där du som enhetschef involverar och tar tillvara på kompetensen hos de olika professionerna i din verksamhet. Genom ditt ledarskap bidrar du till att utveckla medarbetarna med målsättning att fortsatt uppnå goda prestationer och resultat.

Du är direkt underställd områdeschefen och ingår i enhetschefsgruppen med fem kollegor inom verksamhetsområdet. Som enhetschef har du en viktig roll i att bygga välfungerande samarbeten såväl inom som utom enheten. Du ingår även i närledningsgrupp med övriga enhetschefer, enhetsansvariga läkare, områdeschef och sektionschef, där ni tillsammans driver operativa frågor både uppåt och neråt i linjen inom lungområdet.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen som enhetschef ser vi att du har erfarenhet av och förståelse för professionerna som utgör teamet kring patienten och är van vid att inkludera medicinska aspekter i beslut för verksamheten. Du har ett genuint intresse för människor och är en engagerad chef som vill fortsätta att profilera verksamheten och utveckla den framåt. I ditt ledarskap har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Därtill har du en personlig mognad som gör att du kan leda med integritet, mod och värme.

Som person ser vi gärna att du har en mycket god förmåga att se helheten och att fatta och genomföra beslut. Vi söker dig som har lätt för att kommunicera och en mycket god samarbetsförmåga för att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten. För att lyckas i rollen är du strukturerad, tydlig och närvarande och kan leda verksamheten efter uppsatta mål. Vi ser gärna att du har kompetens gällande verksamhetsplanering med ekonomi i balans.

Du som söker har en högskoleexamen, gärna inom ett vårdrelaterat yrke. Goda IT-kunskaper samt goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som i skrift är ett krav för tjänsten. Vidare ser vi det som en fördel om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom hälso-och sjukvård samt chefs- och/eller ledarskapserfarenhet, gärna från en vårdenhet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

Titta gärna in på vårt instagramkonto SUSLungochthoraxavdelning för att få en bild av vår vardag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till onkologiavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 2
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik är en högspecialiserad verksamhet som erbjuder behandling av cancersjukdomar till patienter i hela södra sjukvårdsregionen. Vi bedriver onkologisk sluten- och öppenvård i Lund, Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Ystad.

Nu välkomnar vi en enhetschef till onkologiavdelning 86 i Lund. Avdelningen är en av tre avdelningar inom onkologin. Två avdelningar finns i Lund och en avdelning i Malmö med ett väl etablerat samarbete mellan varandra. Vi är en allmän onkologisk avdelning för patienter i utrednings-, behandlings- eller palliativ fas av sjukdomen. Här finns 25 vårdplatser. Omvårdnaden sker utifrån konceptet patientnära vård och teamarbete med läkare och paramedicinsk personal är en självklarhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en enhetschef som vill driva utvecklingen framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat!

I rollen blir du närmsta chef för sjuksköterskor och undersköterskor. Du ansvarar för att leda vård och omvårdnad inom enheten så att en god kvalitet uppnås. Chefskapet är trebent, vilket innebär att du har det övergripande ansvaret för budget, att driva verksamhetsutveckling och leda personalen. I ett närvarande ledarskap verkar du för att synliggöra medarbetarna och det fantastiska arbete som de utför samt coachar dem till att utvecklas ytterligare. Du säkerhetsställer enhetens kompetensförsörjning och arbetar för att främja en god arbetsmiljö som uppmuntrar till nytänkande.

Tjänsten som enhetschef innebär även ansvar inom områdena miljö, kvalitet och förbättringsarbete. Du identifierar behov, planerar, genomför och följer upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

För att du ska komma in i rollen på ett bra sätt får du introduktion samt stöd från en erfaren chefskollega. Detta förväntar vi oss ska ge en positiv effekt för både chefer, medarbetare och patientflöden. Vidare finns driftsansvarig sjuksköterska samt samordnare knutet till din avdelning som stöd i det dagliga arbetet. Du rapporterar till områdeschefen och ingår i närledningsgrupp för slutenvård.

Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom ledar- och chefskap.

KVALIFIKATIONER
Vi vänder oss till dig som är trygg i din yrkesroll och som har ett genuint intresse för onkologipatienter. För oss är det betydelsefullt att du har ett stort engagemang för onkologi och vill driva verksamheten framåt. I detta arbete ser du medarbetarna som din viktigaste tillgång, där du lyssnar in såväl som ger feedback i syfte att utveckla. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten.

Utöver din förmåga att skapa relationer, så tror vi att du drivs av en vilja att leda, påverka och utveckla. Du är mål- och resultatinriktad samt har förmåga att se helhet och genomföra fattade beslut.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du är högskoleutbildad inom hälso- och sjukvård samt har arbetslivserfarenhet inom sjukvården. Är du legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård och/eller har arbetslivserfarenhet inom onkologi är det meriterande. Har du därtill utbildning eller erfarenhet inom ledarskap och systematiskt arbetsmiljöarbete är det en fördel.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till barn- och ungdomsavdelning operation i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 1
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en tydlig och trygg ledare som har viljan och modet att vara den som driver utveckling? Vill du arbeta inom en högspecialiserad verksamhet med kompetenta medarbetare? Varmt välkommen till barn- och ungdomsavdelning operation i Lund!

Barn- och ungdomsavdelning operation i Lund ingår i verksamhetsområde barnkirurgi och neonatalvård vid Skånes universitetssjukhus (Sus) och är södra Sveriges specialistoperationsavdelning helt inriktad på barn och ungdomar. Barnens åldrar varierar från nyfödda upp till 18 år, där huvuddelen av barnen är yngre än fyra år.

Här bedrivs både akut och planerad kirurgi och vi servar olika verksamhetsområden såsom barnkirurgi, barnmedicin, öron-, näs- och hals, ortopedi, käk- och tandvård, neurokirurgi och barnhjärtkirurgi. Vi erbjuder nationell högspecialiserad vård (NHV) inom barnhjärtkirurgi (tillsammans med Göteborg) och viss barnkirurgi (tillsammans med Stockholm). Förutom de operationer som utförs på operationsavdelningen bistår vi även med anestesier vid till exempel magnetröntgen och andra undersökningar/behandlingar för barn på hela sjukhuset.

Läs gärna mer om den nationella högspecialiserade vården som bedrivs inom barn- och ungdomskirurgi på Sus.
https://vard.skane.se/skanes-universitetssjukhus-sus/om-oss/nationell-hogspecialiserad-vard/kirurgi-pa-barn-och-ungdomar/

ARBETSUPPGIFTER
Varmt välkommen till oss som enhetschef!

Som enhetschef på barn- och ungdomsavdelning operation har du och din enhetschefskollega ansvar för att tillsammans med medarbetarna driva utvecklingsarbete med sikte på högsta kvalitet, effektiva flöden och en positiv patientupplevelse.

Du och din enhetschefskollega ansvarar för verksamhet, ekonomi och personal och ni blir närmsta chef för medarbetare inom olika yrkeskategorier såsom operationssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, perfusionister, undersköterskor, servicemedarbetare och chefsstöd. Här kommer du till en verksamhet som präglas av hög kompetens och en vård i världsklass där du som enhetschef lägger ditt fokus på att kommunicera och tydliggöra mål och riktning. Du är lyhörd inför kraften i varje individ. Vidare arbetar du med ett närvarande ledarskap och att skapa en god arbetsmiljö med ett hållbart och engagerande arbetsklimat för medarbetarna.

Barn- och ungdomsavdelning operation servar många andra verksamheter inom vården och det ingår i ditt uppdrag som enhetschef att strukturera effektiva flöden och implementera dessa i verksamheten. Du har ett nära samarbete med andra enheter vars patienter behöver er vård och att bibehålla och skapa goda samarbeten är centralt i rollen som enhetschef.

Du ingår i närledningsgruppen för operation och dagkirurgi/post-op tillsammans med områdeschef, enhetschefskollegor, sektionschefer och enhetsansvariga läkare. Ni arbetar tillsammans och utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet. I ditt dagliga arbete har du stöd av HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare samt operationskoordinator, driftsansvarig för barnoperation, administratör och din enhetschefskollega.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande, alternativt annan relevant utbildning inom vårdområdet. Du är trygg och erfaren i din roll som ledare och vi ser det som starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef. Vi vill gärna att du har erfarenhet från hälso- och sjukvården, där det är av värde om din erfarenhet kommer från barnsjukvård, operationssjukvård eller anestesi. Detta är en tjänst med fokus på utveckling och förbättringar, varför vi värdesätter erfarenhet av och ett intresse för arbete med strategiska frågor och att driva utvecklings- och förbättringsarbete gällande flöden, rutiner och arbetssätt.

Det mest centrala för att trivas och bli framgångsrik hos oss är dina egenskaper som ledare. Du kan leda vår grupp av mycket erfarna och kvalificerade medarbetare med tydlighet och värme och kommunicerar och coachar på ett sätt som inspirerar och engagerar dem du leder. Du har en förmåga att skapa förtroende och se varje individ och dennes behov och styrkor, samtidigt som du kan stå trygg i egna ställningstaganden och värderingar samt har mod att utmana din omgivning och dig själv till utveckling. Vidare är du en god kommunikatör med förmåga att bygga relationer, vilket bidrar till goda samarbeten både inom och utom enheten. I ditt ledarskap har du hela tiden ett helhetsperspektiv med verksamhetens och patientens bästa i fokus. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Att arbeta som chef inom barnsjukvården innebär att ha Barnkonventionen som ledstjärna och det är viktigt att du kan stå upp för de barnrättsliga frågorna likväl som för Region Skånes värdegrund.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Enhetschef till habiliteringsmottagning vuxna i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 24
Gör skillnad. Varje dag.

Vuxenhabiliteringen vänder sig till personer över 18 år som har varaktig funktionsnedsättning såsom rörelsehinder, autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Vi ger råd, stöd, behandling och träning samt ibland även råd och stöd till närstående. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och bygger på ett tvärprofessionellt och personcentrerat arbete.

Habiliteringen är en kunskapsorganisation som präglas av respektfullt bemötande, engagemang, samarbete och hög kompetens. Arbetet vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande, allas rätt att uttrycka sin mening. Det är viktigt för oss att du delar våra värderingar, vilka i praktiken innebär att vi möter alla utifrån deras situation oavsett kön, etnisk tillhörighet, trosuppfattning eller andra individuella förutsättningar. Som medarbetare inom Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är du med och bidrar till lösningar för framtidens hälso- och sjukvård.

Sedan en tid tillbaka utgör habiliteringsmottagningar för vuxna och habiliteringsmottagningar för barn och unga ett verksamhetsområde, VO habilitering, vilket bidrar till att livsperspektivet för personer med funktionsnedsättning blir mer belyst.

Titta gärna på filmerna där våra medarbetare själva berättar om sina arbeten i vår verksamhet: https://bit.ly/3cRcOTO

ARBETSUPPGIFTER
När nuvarande enhetschef, efter många år inom vår verksamhet och som chef för habiliteringsmottagning vuxna i Lund, nu går vidare till nya utmaningar välkomnar vi dig som vill ta över stafettpinnen och leda och driva vår verksamhet framåt.
Habiliteringsmottagning vuxna i Lund är en välfungerande enhet där du möts av ett varmt och välkomnande arbetsklimat. Du blir närmsta chef för cirka 25 medarbetare inom en variation av professioner såsom arbetsterapeuter, fysioterapeuter, specialpedagoger, kuratorer, psykologer, logopeder och sekreterare. Våra medarbetare har ofta lång erfarenhet, är välutbildade och bidrar med gedigen kompetens inom sina områden.

Som enhetschef arbetar du nära verksamheten och dina medarbetare och har det övergripande ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. En viktig del i chefsrollen är att coacha och stödja medarbetare samt ta tillvara deras kompetens och engagemang. Genom ett tydligt och närvarande ledarskap leder och motiverar du medarbetarna i det dagliga arbetet. Vidare tydliggör och kommunicerar du visioner, mål och strategier samt organiserar enhetens arbete på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Att främja effektiva och flexibla samarbetsformer är en viktig del av rollen och detta gör du bland annat genom att vara en god förebild. Som chef inom vuxenhabiliteringen förväntas du vara närvarande, se helheten och agera utifrån patienternas bästa i såväl ett enhetsperspektiv som ett Skåneperspektiv. Vi lyssnar på patienterna och utifrån deras behov arbetar vi tvärprofessionellt.

Till din hjälp har du ett tätt samarbete med två teamledare som stödjer dig med det dagliga arbetet på enheten. Du ingår i vår nybildade ledningsgrupp tillsammans med områdeschef och dina enhetschefskollegor inom område mellersta. Du träffar även samtliga enhetschefer inom VO habilitering några gånger per år. Ledningsgruppens uppdrag är att arbeta med strategiska frågor och utveckla verksamheten, både på enheten och i ett verksamhetsövergripande perspektiv.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en trygg och självständig ledare som har lust och vilja att leda. Du har förmågan att lyfta blicken och se hur du tillsammans med dina medarbetare kan utveckla verksamheten. Att driva arbetet med digitalisering och digitala tjänster framåt känns självklart för dig och är något du är intresserad av. I ditt ledarskap ser du dina medarbetare - du lyssnar, fångar upp och kanaliserar deras kompetens och energi i arbetet framåt. Du har fallenhet för att entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att uppnå mål och resultat. Du har lätt för att se helheten och att visa riktning. Vidare är du en god och tydlig kommunikatör och har förmågan att se värdet i att skapa och underhålla goda samarbetsformer och samverka med olika aktörer såväl internt som externt.

När det gäller den formella kompetensen har du högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan för tjänsten relevant högskoleutbildning. Du har gedigen erfarenhet från en arbetsledande roll, gärna som chef, och du har även god vana av ledningsgruppsarbete. Erfarenhet av habilitering eller habiliteringens målgrupp ser vi som starkt meriterande. Vidare har du även goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Har du ledarskapsutbildning och vana av att samverka med andra aktörer såsom psykiatri, kommuner och primärvård är det meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. För dig är det en självklarhet att leda genom Region Skånes värderingar, välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Inför eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Enhetschefer till infektionsavdelning 74 i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 16
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och påverka, driva och utveckla avdelning 74 för framtiden? Är du ledaren som skapar förtroendefulla relationer och som gärna delar med dig av dina erfarenheter? Vill du leda i delat ledarskap och tillsammans med medarbetare och samarbetspartners fortsätta bygga vår avdelning? Då kan detta vara en spännande tjänst för dig!

Verksamhetsområde infektionssjukdomar på Skånes universitetssjukhus (Sus) har verksamhet såväl i Lund som i Malmö. Verksamheten har två vårdavdelningar i Malmö och en vårdavdelning i Lund samt mottagning på båda orterna och våra verksamheter arbetar i nära samarbete.

På avdelning 74 i Lund tar vi emot patienter med avancerade infektionssjukdomar. Vi har 28 vårdplatser och bedriver verksamhet dygnet runt. Vi ser vår verksamhet som ett spännande område som ständigt är aktuellt och där vi får chans att arbeta med en stor variation av tillstånd och hela människan. Just nu är vi i en uppbyggnadsfas där vi bland annat planerar att öppna upp fyra intermediärvårdsplatser.

Vidare är vi en verksamhet där lärandet har en tydlig plats. Här bedrivs aktiv forskning och vi har en framgångsrik studentenhet, infektionens studerande enhet (ISE). Vi arbetar aktivt tillsammans med Lunds universitet gällande uppdragsutbildningen ”Omvårdnad vid infektionssjukdomar” och ligger i startgroparna för att till hösten starta en uppdragsutbildning kopplat till intermediärvård, detta i samarbete med verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin.

Hos oss ska alla kunna trivas och må bra! Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar, för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden.

Titta gärna in på vårt instagramkonto för att se hur vi har det: SUS_infektionsavdelning74lund

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu två enhetschefer som, med engagemang och fokus, tillsammans vill leda avdelning 74 i delat ledarskap. Du kommer till en intressant och högaktuell verksamhet som är igång med en nystart efter intensivt arbete under pandemin. Du som chef kommer att bli en viktig person för att leda nystarten tillsammans med din enhetschefskollega och engagerade samt kompetenta medarbetare.

Du och din enhetschefskollega har det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, ekonomi och personal och ni blir tillsammans närmsta chef för avdelningens totalt cirka 80 medarbetare inom olika yrkeskategorier. Förutom din enhetschefskollega kommer du också arbeta nära de två enhetsansvariga läkarna, och tillsammans ansvarar ni fyra för att på ett personcentrerat, effektivt och patientsäkert sätt utveckla verksamheten och skapa en arbetsplats som innehåller arbetsglädje och respekt för varandra. Det delade ledarskapet ställer krav på samarbetsförmåga, tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar.

Du rapporterar till områdeschefen och ingår i verksamhetsområdets enhetschefsgrupp där vi arbeta tillsammans utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet. Du ingår också i närledningsgruppen för sektion Lund som leds av sektionschefen. Här fattar ni beslut gällande lokala förändringar för verksamheten. I ditt dagliga arbete har du stöd av HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare, driftsansvarig sjuksköterska och chefsstöd.

Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chef- och ledarskap, bland annat Skånes universitetssjukvårds ledarskapsutbildningar och internutbildningar inom olika relevanta ämnen. Vidare finns möjlighet till en egen mentor.

KVALIFIKATIONER
När vi nu söker två enhetschefer har vi möjlighet att skapa ett par med olika bakgrund. Vi ser att minst en av tjänsterna bör vara en person med flerårig chefserfarenhet med ansvar för både medarbetare, ekonomi och verksamhetsuppföljning. Vidare söker vi dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården, gärna inom slutenvården. Det är värdefullt om du har tidigare erfarenhet av att med gott resultat driva förändringsledning, förbättringsarbete, projektledning eller liknande. Vi värdesätter även utbildning i ledarskap och förbättringsarbete.

Du som person är trygg i din yrkesroll och drivs av att leda och utveckla människor. Du är mål- och resultatinriktad och vill med uthållighet bygga enheten mot uppsatta mål, samtidigt som du värnar om patienter och medarbetare. Du kommunicerar och coachar på ett sätt som inspirerar och engagerar och du har förmåga att se varje individ och dess behov och styrkor. Vidare har du ett närvarande ledarskap och en förmåga att se helhet samt fatta och genomföra beslut. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten. För ett framgångsrikt samarbete tror vi även att du är en lagspelare som med positiv inställning bidrar till arbetsglädje. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Enhetschef till neonatalavdelning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 10
Gör skillnad. Varje dag.

Varmt välkommen till neonatalavdelningen i Malmö!

Att få ett barn som är för tidigt född eller sjukt är en omvälvande händelse för hela familjen. Neonatalområdet på Skånes universitetssjukhus (Sus) har ett regionuppdrag att vårda de allra minsta och sjukaste barnen som föds i södra sjukvårdsregionen. Det ingår också ett rikssjukvårdsuppdrag inom vissa delar för barn med medfödda missbildningar inom hjärta och viss barnkirurgi.

På neonatalavdelningen i Malmö vårdas barn födda från graviditetsvecka 28 och framåt och vårdtiden på avdelningen varierar mellan ett par timmar upp till veckor och ibland månader. Avdelningen har 18 vårdplatser och vi bedriver allt ifrån intermediärvård till allmän observation och omvårdnad med fokus på tillväxt och amning. Inslag av intensivvård kan också förekomma.

Vi arbetar i team, där föräldrarna ingår som en naturlig del, och med respekt för varandras olika kompetenser. På avdelningen arbetar läkare, barnsjuksköterskor och barnsköterskor, specialistutbildade för att vårda sjuka nyfödda barn. Medicinsk sekreterare, psykolog, kurator, dietist och sjukgymnast finns också knutna till avdelningen.

Vårt arbetssätt är välkomnande för både patienter, familjer, studenter och nya medarbetare. Vi bedriver en familjecentrerad vård med målet att ge en god vård till alla familjer och i möjligaste mån undvika separation av barn och förälder. Omtanke och omsorg om både barn, familjer och varandra är en självklarhet.

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi dig som i ett delat ledarskap vill vara med och utveckla neonatalvården in i framtiden.

Som enhetschef har du tillsammans med din kollega ansvar för verksamhet, ekonomi och personal och blir närmsta chef för våra barnsjuksköterskor, barnsköterskor, medicinska sekreterare och administratörer. Här kommer du till en verksamhet som präglas av gott bemötande, stolthet och kompetens, där du som enhetschef lägger ditt fokus på att tydliggöra mål och riktning och att se kraften i varje individ. Du driver utveckling på en övergripande nivå och skapar förutsättningar för dina medarbetare som ofta själva driver och tar initiativ till utveckling i det dagliga arbetet.

- Jag får ofta höra att det är lätt att driva utveckling hos oss, tack vare att vi har medarbetare som är oerhört kompetenta, brinner för sitt arbete med barnen och familjerna, gärna tar initiativ och vill framåt. Att få leda en så viktig och välfungerande verksamhet är fantastiskt, berättar Christina som skulle bli din framtida enhetschefskollega.

Christina berättar vidare.
- Jag har arbetat här länge, både som sjuksköterska och chef, och kan inte tänka mig en bättre arbetsplats. Inom vår avdelning ryms allt - omvårdnaden till barnet, samarbete med föräldrar, medicinsk teknik, avancerad medicin och forskning. Det är en verksamhet med tvära kast, där det snabbt kan gå från lugn till full aktivitet, där jag som chef finns nära verksamheten. Vi gör hela tiden arbetet tillsammans, med barnet och familjen i fokus. Den mäktigaste känslan jag vet är när föräldrarna går ut genom våra dörrar, på väg hem tillsammans med sitt barn.

Som enhetschef ingår du i närledningsgrupp för neonatalvården tillsammans med områdeschef, enhetschefer, sektionschef och enhetsansvariga läkare. Ni har ett nära samarbete och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet. Till ditt stöd har du HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare samt medarbetare som stödjer i driftsfrågor.

KVALIFIKATIONER
Det viktigaste för att trivas och bli framgångsrik som enhetschef hos oss är dina egenskaper som ledare och ditt engagemang för att driva utveckling. Du är trygg i dig själv, står för struktur och agerar som ett föredöme för dina medarbetare samt kommunicerar och coachar på ett sätt som inspirerar och engagerar. Du har en förmåga att med ett varmt och inlyssnande sätt skapa förtroende hos var och en och se varje individ och dess behov och styrkor. Vidare är du en trygg person som bidrar till goda samarbeten, exempelvis med dina kollegor inom neonatalvården och BB.

Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning eller motsvarande och ett genuint intresse för att bidra till andra människors utveckling. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som ledare eller chef samt ledarskapsutbildning. Erfarenhet från vården och arbete med barn ser vi som meriterande. Att arbeta som chef inom barnsjukvården innebär att ha Barnkonventionen som ledstjärna och det är viktigt att du kan stå upp för de barnrättsliga frågorna likväl som för Region Skånes värdegrund. Vidare är det värdefullt om du har tidigare erfarenhet av att driva utvecklings- och förbättringsarbete, projektledning eller liknande. I den här rekryteringen kommer vi lägga stort fokus på de personliga egenskaperna.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Enhetschef till vuxenpsykiatriavdelning beroende i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 9
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård samt specialistmottagningar med både heldygns- och öppenvård. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare och vi sitter i fräscha och moderna lokaler på Baravägen i Lund. Vårt upptagningsområde är mellersta Skåne. Läs gärna mer på:
http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Beroendeverksamheten i Lund består av vuxenpsykiatrimottagning beroende, avdelning 8 som är heldygnsvård för avgiftning med åtta vårdplatser och mottagning Maria mellersta Skåne. Vuxenpsykiatri mottagning beroende är mottagning för vuxna med beroendeproblematik och samsjuklighet.

Avdelning 8 erbjuder psykiatrisk specialistvård till patienter med alkohol, läkemedels- och narkotikaberoende. Avdelningen arbetar i nära samarbete med beroendemottagningen och kommunernas missbruksenheter.

Mottagning Maria är en integrerad verksamhet med sju kommuner som är lokaliserad utanför sjukhuset. Här erbjuder vi vård till barn och unga till och med 24 års ålder som har problem med alkohol och/eller andra droger.

ARBETSUPPGIFTER
Nuvarande enhetschef på avdelning 8 lämnar sitt uppdrag på grund av pensionsavgång. Vi välkomnar nu en målinriktad och relationsskapande enhetschef som har lust och vilja att leda och fortsätta utveckla heldygnsvården inom beroendeverksamheten i Lund.

Du kommer att ansvara för verksamhetsutveckling, ekonomi och personal. Som enhetschef blir du närmsta chef för cirka 20 medarbetare. Medarbetarna arbetar i tvärprofessionella team och består av överläkare, ST/underläkare, psykiatrisjuksköterskor, allmänsjuksköterskor, kuratorer, psykolog, skötare och medicinsk sekreterare. Kurator och psykolog delas mellan beroendemottagningen och avdelning 8, enhetschefen på beroendemottagningen är närmaste chef för dessa funktioner.

Som enhetschef främjar du samverkan såväl inom beroendeenheterna och verksamhetsområdet som i vårdkedjan utanför egna verksamheten. Du ansvarar ytterst för personal, ekonomi och utveckling vid enheten och arbetar i samverkan med medicinskt enhetsansvarig överläkare.

Vi ger dig goda utvecklingsmöjligheter till fortlöpande utbildningar inom chef- och ledarskap.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en genuin lust och vilja att leda och att driva utveckling. Du har förmågan att motivera och skapa delaktighet, samtidigt som du kan styra och leda mot uppställda mål. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Din kommunikativa förmåga är värdefull också för att bibehålla och skapa goda relationer och samverka såväl inom som utanför enheten. Du har vidare ett närvarande och coachande ledarskap, och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Gällande de formella kraven välkomnar vi dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan relevant högskoleutbildning. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser det som en fördel om du har genomfört en ledarskapsutbildning. Därtill ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet som chef eller ledare. Likaså ses arbete inom psykiatriskverksamhet, beroendevård eller annan sjukvård som meriterande.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

VI tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till barnhjärtmottagning i Lund och Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 24
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för ledarskap och att få andra att växa? Vill du arbeta med en högspecialiserad medarbetargrupp som alltid sätter barnet och dess behov i centrum? Varmt välkommen till barnhjärtmottagningarna i Lund och Malmö!

Till vår mottagnings- och dagvårdsverksamhet kommer barn och unga för att undersökas för en sjukdom i hjärtat eller för att följas upp efter att ha behandlats för hjärtfel. Vi är en av två barnhjärtcentrum i Sverige som kan operera barn med hjärtproblem och vi har en genuin stolthet över att få möjlighet att hjälpa dessa barn och möta dem utifrån deras individuella behov. Ofta får vi följa barn under en längre tid, från att de blivit opererade tills de blir vuxna.

På den större mottagningen i Lund arbetar både barnsköterskor/undersköterskor, barnsjuksköterskor och läkare. I Malmö finns en mindre mottagning som bemannas av barnsjuksköterska och läkare. Förutom de medarbetare som arbetar med mottagnings- och dagvårdsarbete finns det specialistsjuksköterskor som arbetar inom specialiserade områden samt forskningssjuksköterska och forskningsadministratör som arbetar med forskningsstöd. Våra medicinska sekreterare stödjer hela verksamhet barnhjärtcentrum, både mottagning och slutenvård.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu dig som vill bli vår nya enhetschef!

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Du blir närmsta chef för våra 25 sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och administratörer, vilket innebär att du får ansvar för medarbetare både inom omvårdnad och administration.

Här kommer du till en verksamhet som präglas av gedigen kompetens och en vilja att alltid skapa det bästa bemötandet och vården för barnet och dess familj. Som enhetschef lägger du ditt fokus på att tydliggöra mål och riktning och att se kraften i varje individ. Ett viktigt område i den här tjänsten är att arbeta med förändringsledning, där du får möjlighet att lyfta blicken och driva verksamheten framåt. Du driver utveckling på en övergripande nivå och skapar förutsättningar för dina medarbetare som ofta själva driver och tar initiativ till utveckling i det dagliga arbetet.

Som enhetschef ingår du i barnhjärtcentrums närledningsgrupp tillsammans med områdeschef, enhetscheferna för slutenvården, sektionschef och enhetsansvariga läkare. I ledningsgruppen arbetar ni utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet. Till ditt stöd har du HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare samt medarbetare som stödjer i driftsfrågor. Du har också ett viktigt stöd och samarbete i enhetscheferna för slutenvården.

KVALIFIKATIONER
Det viktigaste för att trivas och bli framgångsrik som enhetschef hos oss är dina egenskaper som ledare. Du är trygg i dig själv och agerar som ett föredöme för dina medarbetare samt kommunicerar och coachar på ett sätt som inspirerar och engagerar. Du har en förmåga att med ett varmt och inlyssnande sätt skapa förtroende hos var och en och se varje individ och dess behov och styrkor. Här kommer du till en verksamhet där medarbetarna har en gedigen kompetens och ett eget driv, där det handlar om att ta tillvara på kraften som finns i medarbetargruppen och genom dem driva utveckling. Vidare är du en trygg person som bidrar till goda samarbeten, särskilt med dina kollegor inom barnhjärtcentrum. Du står för struktur och en tydlighet i vart verksamheten är på väg.

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning eller motsvarande och att du har ett genuint intresse för att bidra till andra människors utveckling. Har du tidigare erfarenhet från vården och ledarskap ser vi det som meriterande. Vi ser det även som positivt om du har ett intresse för forskning, då detta bedrivs inom verksamheten. Det är värdefullt om du har tidigare erfarenhet av förändringsledning, förbättringsarbete, projektledning eller liknande.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till medicinavdelning 8 och KUA i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 19
Gör skillnad. Varje dag.

När du öppnar dörren till medicinavdelning 8 i Lund möts du av välkomnande, drivande, glada och omtänksamma medarbetare med patienten i fokus.
På medicinavdelning 8 vårdas vuxna, multisjuka patienter, som främst kommer direkt från akutmottagningen. Diagnoser som hjärtsvikt, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL), anemier, infektioner och diabetes är vanligt förekommande på avdelningen.

Patienten är självklart i fokus och ett gott samarbete i teamet, som består av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och medicinska sekreterare, samt även kurator och receptarie, är något som varje person eftersträvar varje dag.

På vår kliniska utbildningsavdelning (KUA), som består av sju av avdelning 8:s 21 vårdplatser, utbildas arbetsterapeuter, läkare, fysioterapeuter och sjuksköterskor. Målet för KUA är att driva en verksamhet på Skånes universitetssjukhus i samarbete med Lunds universitet och Malmö universitet där lärande, forskning och utveckling integreras. Studenterna arbetar i interprofessionella team och vi har det gemensamma målet på enheten att lära tillsammans för att arbeta tillsammans.

ARBETSUPPGIFTER
Brinner du extra för ledarskap, samarbete, utbildning och utveckling för patienternas, medarbetarnas och studenternas bästa?

Vi söker nu en ny enhetschef som kan och vill driva utvecklingen framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat på medicinavdelning 8 där en del är Lunds KUA. Du kommer att leda medarbetare på en stimulerande och utvecklande arbetsplats med bredd i verksamheten, arbetsglädje, stolthet och lojalitet.

I rollen som enhetschef på medicinavdelning 8/KUA i Lund är du både chef och arbetsledare för sjuksköterskor och undersköterskor. Du ansvarar för att leda vård och omvårdnad inom enheten så att en god kvalitet uppnås. Vidare innebär enhetschefskapet att du har det övergripande ansvaret för ekonomi, medarbetare och verksamhet. Du rapporterar till områdeschefen och till din hjälp finns det ett chefsstöd, en teamhandledare och en klinisk specialist på avdelningen. Dessutom finns en klinisk lärare för den pedagogiska verksamheten på KUA.

Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom ledar- och chefskap.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av en vilja att leda, påverka och utveckla. Du har fokus på att driva verksamheten framåt för patienternas bästa tillsammans med dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmåga att se helheten samt fatta och genomföra beslut. Vidare ska du kunna entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten. Du ser det positiva i förändringsprocesser och har ett nära och coachande ledarskap med kompetens, värme och ett leende.

Gällande den formella kompetensen har du högskole- eller universitetsexamen samt en bred yrkeserfarenhet. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från hälso- och sjukvården, är omvärldsorienterad och har ledar- och/eller chefserfarenhet. Vi ser det som meriterande om du har magisterexamen och utbildning inom ledarskap. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och goda ledaregenskaper.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till VO intensiv- och perioperativ vård i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 14
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett brinnande intresse för att leda, engagera och utveckla vård? Är du en trygg person som skapar förståelse och delaktighet kring de uppdrag som ska genomföras? Då har du nu möjligheten att ta ditt nästa steg i karriären tillsammans med oss! Du kommer att leda sjuksköterskor/ specialistsjuksköterskor samt undersköterskor som arbetar på enheten.

Verksamhetsområde (VO) intensiv- och perioperativ vård (IPV) är ett av Skånes universitetssjukhus (Sus) största VO och bidrar med anestesi- och operationssjukvård, postoperativ vård och intensivvård i Malmö och Lund.

I Lund bedrivs högspecialiserad operations och anestesisjukvård inom kirurgi, ortopedi, öron- näs- hals, neurokirurgi, ögon, kvinnosjukvård, käk-kirurgi och onkologi.

I Malmö bedrivs anestesi- och operationssjukvård för kirurgi, kärlkirurgi, urologi, ortopedi, öron- näs- hals, plastikkirurgi, ögon, handkirurgi och kvinnosjukvård. På respektive ort finns en central stor högspecialiserad intensivvårdsavdelning och flera postoperativa vårdenheter.

VO IPV ansvarar för sjukhusets centrala steriltekniska verksamhet, Sus smärtenhet för akut, postoperativ och cancerrelaterad smärta och Sveriges enda utredningsmottagning för Malign hypertermi. Drygt 1000 medarbetare arbetar inom verksamhetsområdet.

VO IPV välkomnar årligen flera hundra läkar- och sjuksköterskestudenter för grund- och specialistutbildning.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef hos oss för exteranestesi har du tillsammans med dina enhetschefskollegor ansvar för personal, ekonomi och verksamhet som helhet. Genom delat ledarskap fokuserar vi på att leda vård och omvårdnad så att en god arbetsmiljö och kvalitet kan uppnås.

I ditt ledarskap arbetar du nära dina övriga enhetschefskollegor. Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Vidare så kommer du även att arbeta verksamhetsnära och leda/stödja förbättrings- och utvecklingsarbete. Som enhetschef hos oss på IPV företräder du verksamhetsområdet såväl internt som i dialog med våra användare så som operatörer och chefer inom andra verksamhetsområden.

För att bli framgångsrik tror vi att du har ett coachande förhållningssätt med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du rapporterar till områdeschef och ingår i närledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position samt en förståelse för professionerna som utgör teamet kring patienten.

Det är meriterande för tjänsten om du är specialistutbildad inom anestesi och/eller operation. Det är även en fördel om du har utbildning inom ledarskap och/eller arbetsmiljö.

Vidare har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling. Därutöver har du ett genuint intresse för människor och är en engagerad chef som vill fortsätta profilera verksamheten och utveckla den framåt. Ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Transparens och nära samarbete är därför en förutsättning för att lyckas. Det är av stor vikt att du har lätt att kommunicera och har en mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till öron- näs- och halsmottagning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 7
Gör skillnad. Varje dag.

Enheten öron-näs- och hals-mottagning (ÖNH) i Lund tillhör verksamhetsområdet specialiserad kirurgi. I verksamhetsområdet ingår förutom öron- näs- och halskirurgi även käkkirurgi, plastikkirurgi och handkirurgi. Vi är en regionövergripande organisation och tillsammans driver och utvecklar vi öron-/näsa-/halsverksamheten som omfattar all högspecialiserad kirurgi inom näs- och bihålekirurgi, frakturkirurgi, mellanörekirurgi, foniatrisk kirurgi, skopier mm. Detta ger oss, tycker vi som arbetar på enheten, en mycket omväxlande och lärorik arbetsmiljö.

ÖNH-mottagningen i Lund bedriver både elektiv och akutmottagning på dagtid. Jourtid hänvisas patienterna till Skånes universitetssjukhus (Sus) akutmottagning. Vi behandlar både barn och vuxna med olika tillstånd inom öron- näs- och halsområdet, såsom trauman, blödningar, infektioner, cancer, kroniska besvär osv. Vi arbetar med stort fokus på vårdkvalitén hos våra patienter, patienten ska känna sig trygg och väl omhändertagen vid besöket hos oss.

ARBETSUPPGIFTER
Till vår verksamhet ÖNH-mottagning i Lund som inkluderar 34 medarbetare (undersköterskor och sjuksköterskor) välkomnar vi nu en enhetschef som är intresserad av att utveckla en god arbetsmiljö, det är utifrån denna goda arbetsmiljö som vårdkvalité och kunskapsöverföring uppnås.

Vi söker dig som är nyfiken på att utveckla och utvecklas. Som enhetschef uppskattas förmågan att tydligt visa vart vi är på väg och att leda verksamheten i olika utvecklingsprocesser. För att lyckas med detta så är det viktig att ta vara på medarbetarnas drivkraft och kompetens. Världen speglar en föränderlig miljö, så även hos oss. Att förhålla sig till dessa förändringar och ställa om till ny situation kräver förmågor som överblick, planering och struktur.

Som enhetschef hos oss är du ansvarig för den dagliga driften, verksamhet, personal och ekonomi. På ÖNH-mottagningen kommer du också leda specifika team så som kontaktsjuksköterskor, operationskoordinatorer och team inom allergiverksamheten. Inom verksamhetsområdet har vi ett gott samarbete, vi hjälper vararandra. Andra enhetschefer (exempelvis enhetschef för administrativ personal, vårdavdelning, audiologi, ÖNH-akutmottagning i Malmö etc) och sektionschefer inom området träffas i närledningsgruppen där du också kommer att ingå.

KVALIFIKATIONER
I rollen ser vi en person som är bra på att bedöma vilka insatser/åtgärder som behövs med patientens vårdupplevelse i fokus. Vår verksamhet har ett stort nätverk. En kontinuerlig dialog med kollegor är viktigt varför vi uppskattar en god kommunikativ förmåga, likaså ett serviceinriktat förhållningssätt. Vidare tycker vi det är viktigt att du i vardagen ska kunna möta människan, att bygga relationer som skapar förtroende och ha förmågan att samverka. Vi ser också att du gärna delar med dig av dina erfarenheter och även kan lyssna in andras.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning och gärna har sjukvårdsbakgrund. Det är ett extra plus om du även har chefserfarenhet och/eller ledarskapsutbildning, liksom intresse och/eller erfarenhet av processinriktat ledarskap. Erfarenhet av förändringsledning ser vi som en fördel. Som enhetschef inom ett universitetssjukhus är även erfarenhet av forskning, utbildning och pedagogiskt arbete en fördel. Du har goda kunskaper i det svenska språket.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan och ett personligt brev som speglar dig som person!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till VO Ambulans i Helsingborg

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 10
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområdet (VO) ambulans ansvarar för ambulansverksamhet i nordvästra och sydvästra Skåne med ambulansstationer på tretton orter. Ambulanssjukvården i Region Skåne har utvecklats till en regionalt likställd verksamhet, med samarbete över tidigare länsgränser, gränslös dirigering, gemensamma behandlingsriktlinjer och gemensam kompetensutveckling. Verksamhetsområdet omfattar cirka 360 medarbetare.

Nu söker vi en enhetschef med placering i Helsingborg.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef hos oss ansvarar du för en enhet men är delaktig i utveckling av hela verksamheten i VO Ambulans. Du kommer att utgå ifrån Helsingborg och ingå i ett delat ledarskap med ytterligare en enhetschef på samma enhet med ansvar för cirka 70 medarbetare. Du kommer även att ansvara för vår station i Höganäs som ingår i Helsingborgs upptagningsområde.

Som enhetschef ansvarar du för enhetens medarbetare, verksamhet, arbetsmiljö, kvalitet, miljö och ekonomi. I rollen rapporterar du till biträdande verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen tillsammans med andra enhetschefer från Malmö, Landskrona och Ängelholm. Alla enhetschefer har ett utvecklingsansvar för hela ambulansverksamheten. Din huvudsakliga arbetsuppgift är den dagliga operativa driften inom ambulansstationerna vilket i nuläget kräver stort fokus på medarbetare och arbetsmiljöarbete.
Som chef i Region Skåne har du goda möjligheter att utvecklas i din chefsroll genom spännande förbättringsarbete, chefsutbildningar och mentorskap.

KVALIFIKATIONER
För rollen vill vi att du har:
• Relevant högskoleutbildning, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.
• Relevant ledarskapsutbildning eller kurs som arbetsgivaren bedömer som lämplig är meriterande.
• Flerårig chefserfarenhet där du ansvarat för personal, ekonomi och drift är meriterande.
• Erfarenhet från hälso- och sjukvårdsverksamhet, gärna från ambulans.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
• Giltigt B-körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten.
• Siktet inställt på resultat- och mål och kan prioritera utifrån de målsättningar som finns.
• Förmåga att se möjligheterna med att driva en verksamhet som pågår dygnet runt med fokus på hög chefsnärvaro samt tydliga och ibland snabba beslut.

Det är av stor vikt att du besitter en god kommunikativ förmåga, såväl i tal som skrift. Du är en ledare som har lust, vilja och förmåga att leda och coacha medarbetarna samt skapa en hälsosam arbetsplats genom prestigelöshet, delaktighet och dialog. Därutöver är du tydlig och vågar fatta beslut och driva förändringar. Du har förmåga att skapa delaktighet och engagemang och har god samarbetsförmåga. Andra viktiga egenskaper i rollen som enhetschef är tillit, flexibilitet, lyhördhet och tålamod. Därtill är du omvärldsorienterad och har förmåga att reflektera över hur verksamheten kan vidareutvecklas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter det som ett spännande uppdrag och en roll för dig? Urval sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till fysioterapienhet i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 6
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde ortopedi består av cirka 560 medarbetare fördelat inom öppen- och slutenvård. Öppenvården består av mottagningar, sekretariat, fysioterapi och arbetsterapi. Slutenvården består av fem avdelningar, där vi arbetar i tvärprofessionella team, samt en ankomstavdelning. Verksamheten bedriver såväl högspecialiserad vård som bred ortopedisk verksamhet och har enheter i Malmö och Lund. Vi samarbetar med flera avdelningar på sjukhusen, vilket ger ett brett sjukdomspanorama samt ett stimulerande arbete. Vi fokuserar på vård, forskning och utbildning, vilka är grunden för en förbättrad vård och förhöjning av människors livskvalité.

Ortopedens fysioterapi bedrivs både i Malmö och Lund och är sedan 2019 delat på två enheter vi nu söker nu en enhetschef till enheten i Lund. Samarbetet mellan enheterna är av största vikt för att säkerställa gott samarbete, gemensamma arbetssätt och rutiner samt resursfördelning mellan enheterna. På enheten i Lund finns ett 15-tal fysioterapeuter.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef har du ansvaret för enhetens verksamhet, den dagliga driften, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du blir närmsta chef för fysioterapeuter. En viktig del i ditt arbete blir att leda, coacha och motivera medarbetarna och för detta krävs ett närvarande ledarskap där du har ett genuint intresse av att vara väl insatt i den kliniska verksamheten. Det faller dig naturligt att engagera och låta medarbetare driva arbetet framåt. Du arbetar för att bibehålla och vidareutveckla en god arbetsmiljö som innehåller arbetsglädje, samarbete och respekt för varandra.

En viktig del av rollen innebär att tydliggöra och kommunicera visioner, mål och strategier. Tillsammans med medarbetarna arbetar du med ett strukturerat förbättringsarbete för att alltid kunna erbjuda en effektiv och kvalitativ vård.

Du kommer att ingå i verksamhetsområdets närledningsgrupper slutenvård respektive öppenvård tillsammans med områdeschef, enhetschefer och sektionschefer. I närledningsgrupperna arbetar ni utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet med fokus på att driva verksamheten framåt. Rapportering görs till områdeschef, där arbetet sker i nära samråd. Till ditt stöd har du även HR-specialist, ekonom och verksamhetsutvecklare.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef/ledare med personalansvar. Goda IT-kunskaper och kunskaper i svenska i både tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Det är meriterande för tjänsten om du har genomgått chefs- eller ledarskapsutbildning och har erfarenhet av att arbeta inom sjukvården.

Som enhetschef på ett universitetssjukhus, inom en forskningsintensiv verksamhet, är det värdefullt om du har intresse eller erfarenhet av forskning och utbildning. Vi värdesätter även tidigare erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

Utöver de egenskaper som beskrivs för tjänsten söker vi dig som är trygg i dig själv, positiv, motiverad och som har ett intresse för att driva verksamhetens utveckling framåt. Du är även öppen, lyhörd och kan se den enskilda individen samtidigt som du har förmågan att se helhetsperspektivet. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utanför enheten. Du som ledare agerar som ett föredöme och visar mod att leda.

Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Vi erbjuder möjlighet till mentorskap, handledning och chefscoachning samt ledarutbildning efter dina behov och önskemål, för att på så sätt skapa bra förutsättningar och stöd för dig i ditt ledaruppdrag.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval och intervjuer kommer att hållas under annonsens publiceringstid. Skicka därför din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschefer till område gynekologi, VO kvinnosjukvård i Malmö/Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 19
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 800 anställda och består av gynekologisk och obstetrisk verksamhet i både Lund och Malmö. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom både utveckling och utbildning. Vid verksamhetsområdet bedrivs också framgångsrik forskning.

Inom område gynekologi vårdas kvinnor i alla åldrar. Bland våra patienter finns kvinnor med bekymmer i tidig graviditet, det vill säga före vecka 22, kvinnor med akuta gynekologiska besvär eller andra gynekologiska sjukdomar.

Den gynekologiska verksamheten i Malmö består av en gynekologisk akutmottagning, mottagning som inkluderar endometrios-team, bäckenbottencentrum och kvinnohälsan (abortverksamhet, sexologi och uppföljning av cellprov). Verksamheten har även en vårdavdelning med 14 vårdplatser som behandlar benigna gynekologiska sjukdomar. Här kommer du som enhetschef att tillsammans med två kollegor ansvara för cirka 75 medarbetare.

Den gynekologiska verksamheten i Lund omfattas av gynekologisk akutmottagning, mottagning och en gynekologi avdelningen med inriktning mot gynekologisk cancer och är ett regionalt cancercentrum. Som chef har du tillsammans med din kollega ansvar för cirka 60 medarbetare.


ARBETSUPPGIFTER
Tycker du om att engagera, stötta och utveckla dina medarbetare och tillsammans driva er verksamhet framåt? Har du lång erfarenhet som chef och letar efter en ny utmaning eller är du nyfiken på chefsuppdraget och ser det som ditt nästa steg i karriären? Då kan det vara just dig vi söker! Vi välkomnar nu två enhetschefer som vill vara med och utveckla våra gynekologiska verksamheter. En tjänst är till vår gynekologiska verksamhet i Lund och den andra till vår gynekologiska verksamhet i Malmö.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en föränderlig organisation. Hos oss arbetar du som enhetschef i ett gemensamt ledarskap, där ni är två eller tre chefer som tillsammans har det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Tillsammans arbetar ni för att ta vara på medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget och i ett nära samarbete utvecklar ni tillsammans enheten med fokus på en trygg och säker vård samt en god arbetsmiljö för medarbetarna. En viktig del av tjänsten innebär att identifiera behov, planera, genomföra och följa upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

Du rapporterar till vår områdeschef för gynekologi och har ett nära samarbete med enhetsansvarig läkare och övriga enhetschefer inom vårt verksamhetsområde.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har som har ett genuint intresse av att arbeta i ett gemensamt ledarskap samt brinner för ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Vi värdesätter att du är en god lyssnare med ett ödmjukt förhållningssätt gentemot all den specialistkunskap som finns på enheten där du är mån om att ta vara på och vidareutveckla medarbetarna och deras kompetenser. Som ledare visar du tillit och omtanke samt inbjuder till dialog och delaktighet genom att fortlöpande entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att utvecklas och ta ansvar. Då du verkar i ett parledarskap ser vi att du är en lyhörd lagspelare med förmåga att agera och anpassa dig efter uppkomna situationer. Ett prestigelöst agerande och problemlösningsfokus är därför en självklarhet i denna roll.

I ditt ledarskap har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Då tjänsten innebär flera kontaktytor värdesätter vi även att du är en god kommunikatör som verkar för att skapa och bibehålla goda relationer och välfungerande samarbeten såväl inom som utom enheten.

För att vara aktuell för tjänsten har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Därtill har du en högskole- eller universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Om du tidigare har arbetat inom hälso- och sjukvård ser vi detta som meriterande. Likaså om du har erfarenhet av chefs- och ledarskap och/eller ledarskapsutbildning.

Vi är väldigt måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna just dig!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef för Geriatrikavdelning 36 i Lund!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 10
Konsulten vi söker ska vara trygg och tydlig ledare.
Perioden 211213-220403 med ev förlängning. Omfattning 100 %
Personen måste ha dokumenterad erfarenhet som chef inom sjukhusvärlden sedan tidigare
Uppdraget innebär att leda på plats i Lund
Krav att samma person tar hela uppdraget

Utvärdering sker löpande och den konsult som uppfyller ställda krav för uppdraget samt anses mest lämplig av verksamheten kommer tilldelas uppdraget.
Svar önskas senast den 16 nov kl 16.30.
Hör av dig så går vi igenom uppdragen och hittar det bästa för dig!
StellaCura AB är bemanningsföretaget med en familjär känsla och som satsar helhjärtat på vad vi gör bäst, nämligen att hitta de bästa konsulterna som kan hyras ut för uppdrag inom sjukvården. Företaget är ett privatägt aktiebolag där ägarna tillsammans har mer än 17 års erfarenhet från bemanningsbranschen och vi har kontor i Stockholm. Vi arbetar med uppdrag för läkare och sjuksköterskor hos kunder inom Sveriges landsting, kommuner samt privata vårdgivare. Vi kan erbjuda uppdrag både på lång- och kort sikt samt allt ifrån enstaka pass till långa uppdragsperioder. Som konsult har du möjlighet att bredda din erfarenhet och kontaktnät genom att du får ta del av olika kliniker och sjukhus i Sverige. Du kan välja att arbeta som anställd eller som underleverantör via ditt egna bolag. Kvalité genomsyrar vårt arbetssätt så att både uppdragsgivarna och konsulterna upplever ett gott samarbete med hög grad av service och personlig kontakt.
Läs mer om StellaCura på www.stellacura.se samt våra företagssidor på LinkedIn och Facebook.
#jobbjustnu #gladkonsult #sjuksköterska
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Enhetschefer till barn- och ungdomsavdelning intensivvård i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 2
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till barn- och ungdomsavdelning intensivvård (BIVA) i Lund!

Vi är en högspecialiserad intensivvårdsavdelning för svårt sjuka eller nyopererade barn och ungdomar i åldern 0-18 år. De allra flesta av våra patienter är yngre än 3 år. Vi som arbetar här har en unik kompetens och vår avdelning är en av fyra specialiserade intensivvårdsavdelningar för barn- och ungdomar i Sverige. Här möter vi patienter med ett brett spektrum av diagnoser, bland annat patienter från våra NHV-uppdrag (Nationell Högspecialiserad Vård) inom barnthoraxkirurgi och barnkirurgi. Vi tar emot patienter från hela landet och i vissa fall även från andra länder. Andra patientgrupper som vårdas hos oss är till exempel barn med onkologiska eller neurologiska sjukdomar och barn med svåra och livshotande infektioner. Avdelningen har 6-8 vårdplatser och här vårdas barn med hjälp av ett stort antal olika tekniska hjälpmedel och apparatur, men också i nära samarbete med familjen och med ett tydligt barnfokus. Vi ligger också i framkant vad gäller att bedriva klinisk och experimentell forskning.

Organisatoriskt tillhör vi verksamhetsområde barnkirurgi och neonatalvård på Skånes universitetssjukhus och är en del av barnhjärtcentrum i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi efter dig som tillsammans med dina två enhetschefskollegor i ett delat ledarskap vill leda och utveckla BIVA.

Som enhetschef har du ett fullt ledningsansvar i ett trebent uppdrag med ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. På avdelningen arbetar idag cirka 90 medarbetare och tillsammans med övriga enhetschefer blir du närmsta chef för specialistsjuksköterskor, undersköterskor, beredande farmaceut samt medicinska sekreterare. Hos oss arbetar du tillsammans med kompetenta och drivna medarbetare som är specialister inom barn- och intensivvård. En viktig del i arbetet som enhetschef är att på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns hos samtliga medarbetare. Tillsammans med medarbetarna och dina enhetschefskollegor utvecklar du verksamheten med fokus på ett gott arbetsklimat och en kvalitativ och effektiv vård.

Du ingår i enhetens närledningsgrupp tillsammans med sektionschef, områdeschef och enhetsansvarig läkare och arbetar i nära samarbete med dessa kollegor för att beskriva, förverkliga och utvärdera verksamhetens mål. Det finns en stor frihet att mellan enhetschefskollegorna fördela arbetet på sätt som gynnar verksamheten och som tillvaratar och utvecklar de olika enhetschefernas erfarenheter och kunskaper.

KVALIFIKATIONER
Till den här tjänsten söker vi dig som är trygg som ledare och har vilja att driva vår verksamhet framåt. Du har tidigare erfarenhet som ledare, gärna som chef. Vi ser gärna att du har erfarenhet från verksamhet där fokus är på människan och att göra gott för samhället och dess invånare. Har du erfarenhet från sjukvård samt barn- och ungdomssjukvård, intensivvård eller anestesi ser vi det som meriterande. När det gäller utbildning ser vi gärna att du har en universitets- eller högskoleutbildning eller annan för tjänsten relevant utbildning. Även ledarskapsutbildning ses som meriterande. Vi vill vidare att du har ett genuint intresse för verksamhetsutveckling samt goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift.

För att lyckas med och trivas i uppdraget tror vi att du är en person som är säker i dig själv och kan stå trygg i egna ställningstaganden och värderingar samt har mod att utmana din omgivning och dig själv till utveckling. Du agerar som ett föredöme för dina medarbetare och finns närvarande och coachar på ett sätt som inspirerar och engagerar. Du ser alla medarbetare och den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Du har förmåga att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Vidare är du en god kommunikatör som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för verksamheten och dess människor gör att du har lätt för att vinna förtroende och skapa goda relationer och samverka såväl internt som externt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till geriatrikavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 2
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik på Skånes universitetssjukvård (SUS), består av cirka 750 medarbetare. Vi bedriver specialiserad vård och har regionala uppdrag för många diagnoser. Mycket forskning och utveckling bedrivs inom de olika verksamheterna i Lund, Malmö och på Orupsjukhuset utanför Höör.
Hos oss på geriatriken 36 på Skånes universitetssjukvård (Sus) i Lund vårdas äldre personer i behov av akutgeriatrisk vård och rehabilitering. Våra patienter har stor samsjuklighet men alltid ett akut inneliggande behov. Vi har idag 14 vårdplatser och är cirka 55 medarbetare som erbjuder våra geriatriska patienter bästa möjliga vård.

Enheten har idag ett mycket välfungerande team och kännetecknas av en positiv anda och engagerade medarbetare. För oss är det av stor vikt att varje medarbetare får komma till sin rätt och att allas kompetens utvecklas och tas tillvara på bästa sätt. Ett led i detta är ett interdisciplinärt arbetssätt där teamet består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, apotekare, kurator, dietist, medicinsk sekreterare och servicemedarbetare. Med drivna omvårdnadsledare i spetsen vidareutvecklar och förbättra verksamheten, och omvårdnaden, med nya rutiner och arbetssätt, allt för att ge patienten bästa tillgängliga vård.

Inom verksamhetsenheten (VE) finns också ett kunskapscentrum för geriatrik och här bedrivs forskning och undervisning inom det geriatriska fältet. Forskningen har en stark klinisk anknytning och vi arbetar i nära samarbete med primärvård, kommun och övriga verksamhetsområden inom Skånes universitetssjukvård.

Vi gör skillnad varje dag. Vill du också vara med? Välkommen till geriatrik 36.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en lyhörd och trygg enhetschef som vill fortsätta att utveckla vår verksamhet
Som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet och ekonomi och är ansvarig för enhetens personal som består av sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, apotekare, kurator, dietist, medicinsk sekreterare och servicemedarbetare.

Tjänsten innefattar ansvar för att leda, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål, främja en god arbetsmiljö, gott samarbete och kostnadsmedvetenhet. Du följer lagar, avtal och riktlinjer som är relevanta för området. Du kommer även ha ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet och rapporterar direkt till områdeschefen. Som enhetschef ingår du i närledningsgruppen tillsammans med dina chefskollegor.

I din roll ligger ett fokus på att vidareutveckla den välfungerande verksamhet vi har idag, varför det är av stor vikt att du har ett engagerat och närvarande ledarskap i den dagliga verksamheten för att motivera dina medarbetare.

I uppdraget som enhetschef ligger även ett fokus på att utveckla nya former och kanaler för ett bättre och utökat samarbete med kommun och primärvård i enlighet med det nya hälso- och sjukvårdsavtalet mellan Region Skåne och kommuner. Vårt arbetssätt bygger på ett patientnära samarbete mellan alla professioner på avdelningen och i din roll som chef blir det av vikt att arbeta för att bibehålla och vidareutveckla detta samarbete.

Om du vill veta mer om vår verksamhet är du varmt välkommen att komma och besöka oss!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som brinner för att erbjuda den bästa vården för den sköra äldre patienten och som vill göra geriatrikens uppdrag tydlig.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi gärna att du har högskoleutbildning inom ett vårdrelaterat yrke. Tidigare dokumenterad erfarenhet som chef eller ledare samt ledarskapsutbildning är särskilt meriterande. Har du arbetat som chef inom slutenvård och/eller har kunskaper om geriatriska patienten ser vi de som en fördel. Därtill värdesätts erfarenhet och kompetens inom förbättrings- och utvecklingsarbete.

Du är trygg i din ledarroll och har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera ditt arbete samt följa upp beslut och resultat. Vidare är du initiativrik med förmåga att hitta nya vägar och arbetssätt och du hanterar förändringar på ett strukturerat sätt. Vi förutsätter att alla som arbetar hos oss har ett professionellt bemötande samt ett genuint intresse för att arbeta med äldrevård.
Det är viktigt med ett teamfokus, där du utvecklar och uppmuntrar ett välfungerande teamarbete mellan olika professioner. Du har en förmåga att se olika individers behov och på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift och om du har ett legitimationsyrke tillkommer krav på språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.

Vi har en verksamhet som vi är mycket stolta över och vi vill att du som chef känner och kan bygga vidare på denna stolthet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringsprocessen tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att intervjuer kan komma att ske under annonseringstiden. Vi ser framemot din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef med digitalinspiration till nytänkande organisation

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 27
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.Om oss

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar.

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund ligger i framkant med den digitala utvecklingen. Lunds kommun fick våren 2021 utmärkelsen årets e-hälsokommun och är en av tio kommuner som SKR utsett som modell för äldreomsorgens digitalisering.

Ledarskapet i Lunds kommun präglas av våra ledord Lyssna, Lära, Leda, detta skall genomsyra allt det vi gör för att skapa Ett Lund.

Nu söker vi dig som vill leda och inspirera legitimerad hälso- och sjukvårdskompetens inom vård och omsorg i en nytänkande organisation. Du kommer få leda och utveckla en av fem nya teambaserade enheter med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Dina medarbetare kommer inom sitt dagliga arbete möta patienter inom hemvården. En samlad kraft för en starkare hälso- och sjukvård.

Arbetsuppgifter

Har du chefserfarenhet? Drivs du av att jobba i en roll med både operativ ledning och strategisk utveckling? Då kan du vara den vi söker!

Som enhetschef för en av fem enheter i vår nytänkande hälso- och sjukvårdsorganisation leder du sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter i multiprofessionella team. En viktig del av ditt uppdrag är att inspirera och stärka medarbetare i det dagliga arbetet. Du är kommunikativ, bjuder in till dialog och skapar förutsättningar för delaktighet för både medarbetare, brukare och anhöriga.

I ditt uppdrag ingår att säkerställa att verksamheten följer de lagar, avtal, styr- och måldokument som gäller. Du har budgetansvar där god resursanvändning av ekonomiska medel är en självklarhet. Du rapporterar till verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen. Du deltar aktivt i nära samverkan med andra chefer och bidrar till kvalitet och förbättrad effektivitet i verksamheten på kort och lång sikt.

Tillsammans med verksamhetschef och övriga enhetschefer arbetar du aktivt med att skapa förutsättningar för verksamheten och kommunens utveckling, i synnerhet med den digitala utvecklingens möjligheter.

Kvalifikationer

Du har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot hälsa och sjukvård eller social sektor. Det är meriterande om du även har inriktning mot ledarskap.

Tjänsten kräver att du har erfarenhet av att arbetat som chef minst i tre år. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av arbete som chef inom hälsa och sjukvård, social sektor eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant. En stor fördel är dessutom om du har arbetat inom LSS.

I tjänsten ingår stor fokus på kompetensutveckling, kompetensförsörjning, förebyggande arbete, rehabilitering och digitalisering. Har du jobbat med en eller flera av dessa fokusområden underlättar det ditt arbete i denna chefsroll och ses högt meriterande. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Som person drivs du av och är uthållig i utvecklings- och förändringsarbete samtidigt som du inspireras av det dagliga arbetet. Du är en god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med andra. I din roll som chef utstrålar du tillit, vilket är grunden för ditt goda ledarskap.

Eftersom uppdraget i stor utsträckning handlar om att utveckla vår nytänkande hälso- och sjukvårdsorganisation ser vi gärna att du är nyfiken på digital utveckling, digitalisering som verktyg för en god arbetsmiljö och det digitala ledarskapet.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontaktpersoner

Arbetsgivaren:

Martina Harling, Rekryteringskonsult, 046-359 50 00

Niclas Snygg Verksamhetschef 046-359 82 73

Fackliga organisationer:

Lars Öst, Vision, 046-3595577

Kommunal, 010-4427936

Ola Holmberg, Vårdförbundet, 0771-420420

Sofi Wihlborg, Sveriges arbetsterapeuter , tel. 046-359 5425 

Maria Svensson Rathonyi, Fysioterapeuterna, tel.046-359 9539 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Ansök nu

Enhetschef till medicinavdelning 8 och KUA i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 14
Gör skillnad. Varje dag.

På medicinavdelning 8 vårdas vuxna, multisjuka patienter, som främst kommer direkt från akutmottagningen. Diagnoser som hjärtsvikt, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL), anemier, infektioner och diabetes är vanligt förekommande på avdelningen.

På avdelning 8 är patienten självklart i fokus och ett gott samarbete i teamet, som består av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och medicinska sekreterare, samt även kurator och receptarie, är något som varje person eftersträvar varje dag. Det är en förutsättning för att skapa ett gott arbetsklimat och en god och säker vård.

På vår kliniska utbildningsavdelning (KUA), som består av sju av avdelning 8:s 21 vårdplatser, utbildas arbetsterapeuter, läkare, fysioterapeuter och sjuksköterskor. Målet för KUA är att driva en verksamhet på Skånes universitetssjukhus i samarbete med Lunds universitet och Malmö universitet där lärande, forskning och utveckling integreras. Detta för att uppnå en hög kvalitativ vård för patienter och en god utvecklande arbetsmiljö för studenter och medarbetare. Studenterna arbetar i interprofessionella team och vi har det gemensamma målet på enheten att lära tillsammans för att arbeta tillsammans.

ARBETSUPPGIFTER
Brinner du för ledarskap, samarbete, utbildning och utveckling för patienternas, medarbetarnas och studenternas bästa?

Vi söker nu en ny enhetschef som kan och vill driva utvecklingen framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat på medicinavdelning 8 där en del är Lunds KUA.

I rollen som enhetschef på medicinavdelning 8/KUA i Lund är du både chef och arbetsledare för sjuksköterskor och undersköterskor. Du ansvarar för att leda vård och omvårdnad inom enheten så att en god kvalitet uppnås. Vidare innebär enhetschefskapet att du har det övergripande ansvaret för ekonomi, medarbetare och verksamhet. Du rapporterar till områdeschefen och till din hjälp finns det ett chefsstöd, en teamhandledare och en klinisk specialist på avdelningen. Dessutom finns en klinisk lärare för den pedagogiska verksamheten på KUA.

Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom ledar- och chefskap.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av en vilja att leda, påverka och utveckla. Du har fokus på att driva verksamheten framåt för patienternas bästa tillsammans med dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmåga att se helheten samt fatta och genomföra beslut. Vidare ska du kunna entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten. Du ser det positiva i förändringsprocesser och har ett nära och coachande ledarskap med kompetens, värme och ett leende.

Gällande den formella kompetensen har du högskole- eller universitetsexamen samt en bred yrkeserfarenhet. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från hälso- och sjukvården, är omvärldsorienterad och har ledar- och/eller chefserfarenhet. Vi ser det som meriterande om du har magisterexamen och utbildning inom ledarskap. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och goda ledaregenskaper.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till VO intensiv- och perioperativ vård i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 21
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett brinnande intresse för att leda, engagera och utveckla vård? Är du en trygg person som skapar förståelse och delaktighet kring de uppdrag som ska genomföras? Då har du nu möjligheten att ta ditt nästa steg i karriären tillsammans med oss! Du kommer att leda sjuksköterskor/ specialistsjuksköterskor samt undersköterskor som arbetar på enheten.

Verksamhetsområde (VO) intensiv- och perioperativ vård (IPV) är ett av Skånes universitetssjukhus (Sus) största VO och bidrar med anestesi- och operationssjukvård, postoperativ vård och intensivvård i Malmö och Lund.

I Lund bedrivs högspecialiserad operations och anestesisjukvård inom kirurgi, ortopedi, öron- näs- hals, neurokirurgi, ögon, kvinnosjukvård, käk-kirurgi och onkologi.

I Malmö bedrivs anestesi- och operationssjukvård för kirurgi, kärlkirurgi, urologi, ortopedi, öron- näs- hals, plastikkirurgi, ögon, handkirurgi och kvinnosjukvård. På respektive ort finns en central stor högspecialiserad intensivvårdsavdelning och flera postoperativa vårdenheter.

VO IPV ansvarar för sjukhusets centrala steriltekniska verksamhet, Sus smärtenhet för akut, postoperativ och cancerrelaterad smärta och Sveriges enda utredningsmottagning för Malign hypertermi. Drygt 1000 medarbetare arbetar inom verksamhetsområdet.

VO IPV välkomnar årligen flera hundra läkar- och sjuksköterskestudenter för grund- och specialistutbildning.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef hos oss för exteranestesi har du tillsammans med dina enhetschefskollegor ansvar för personal, ekonomi och verksamhet som helhet. Genom delat ledarskap fokuserar vi på att leda vård och omvårdnad så att en god arbetsmiljö och kvalitet kan uppnås.

I ditt ledarskap arbetar du nära dina övriga enhetschefskollegor. Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Vidare så kommer du även att arbeta verksamhetsnära och leda/stödja förbättrings- och utvecklingsarbete. Som enhetschef hos oss på IPV företräder du verksamhetsområdet såväl internt som i dialog med våra användare så som operatörer och chefer inom andra verksamhetsområden.

För att bli framgångsrik tror vi att du har ett coachande förhållningssätt med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du rapporterar till områdeschef och ingår i närledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position samt en förståelse för professionerna som utgör teamet kring patienten.

Det är meriterande för tjänsten om du är specialistutbildad inom anestesi och/eller operation. Det är även en fördel om du har utbildning inom ledarskap och/eller arbetsmiljö.

Vidare har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling. Därutöver har du ett genuint intresse för människor och är en engagerad chef som vill fortsätta profilera verksamheten och utveckla den framåt. Ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Transparens och nära samarbete är därför en förutsättning för att lyckas. Det är av stor vikt att du har lätt att kommunicera och har en mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef för läkare, klinisk patologi i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 10
Gör skillnad. Varje dag.

Vårt verksamhetsområde, klinisk genetik och patologi, omfattar tre sektioner klinisk genetik, klinisk patologi och molekylär diagnostik. Vi arbetar inom ett brett fält av såväl grundläggande som högspecialiserad diagnostik och har i dagsläget cirka 430 medarbetare. Vi arbetar aktivt med spännande utvecklingsområden såsom digitalisering och introduktion av nya analysmetoder och vi ser gränsöverskridande samarbete som en viktig nyckel till framgångsrik utveckling.

Vår sektion klinisk patologi bedriver verksamhet på fyra orter i Skåne; Lund, Malmö, Helsingborg och Kristianstad. Vi tillhandahåller histopatologisk, cytologisk och molekylärpatologisk diagnostik till privatläkare, vårdcentraler, närsjukhus, akutsjukhus och Skånes universitetssjukhus (Sus) och bistår nationellt med specialkompetens och konsultationsexpertis.

Vi söker nu en enhetschef till enheten för specialist- och överläkare i Lund, sektion klinisk patologi!

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef är du chef över cirka 50 läkare och ansvarar för både personal, ekonomi och verksamhet inom din enhet. Du coachar läkarna och organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du samarbetar med övriga enhetschefer och processansvariga inom klinisk patologi i utvecklingen av verksamheten i Skåne, och är en del av verksamhetsområdets ledningsgrupp. Chefsstöd och schemaläggare stöttar dig administrativt. Innehållet i uppdraget som enhetschef utformas i samråd med verksamhetschefen, som också är din närmaste chef.

Som chef i Region Skåne har du goda möjligheter att utvecklas i din chefsroll genom spännande förbättringsarbete, chefsutbildningar och mentorskap.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs en högskole- eller universitetsutbildning i ett naturvetenskapligt ämne och att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser helst att du är klinisk patolog då tjänsten som enhetschef kan komma att kombineras med viss klinisk tjänstgöring. Tidigare erfarenhet som chef och ledare är meriterande liksom erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete.

Som person är du prestigelös, trivs med att leda samt står för en tydlighet och trygghet i ditt ledarskap. Du är resultat- och målinriktad och kan prioritera utifrån givna målsättningar. I ditt ledarskap skapar du förutsättningar för ett gott medarbetarskap genom att ge förtroende till medarbetarna att växa och ta större ansvar. Du har helhetsperspektiv och du arbetar med verksamhetsövergripande mål, inte minst i samarbete med övriga chefer i verksamheten. Du agerar som ett föredöme och ditt arbete genomsyras av Region Skånes värderingar.
Vi är måna om att finna rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef, vikariat, till vuxenpsykiatriavdelning psykos Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 7
Gör skillnad. Varje dag.

Avdelning 3 är en av två akutavdelningar inom psykosenheterna i verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund. Vi har ett delat uppdrag; patientvård med psykossjukdomar samt patienter med bipolär sjukdom. Upptagningsområde är Lund med åtta kranskommuner och avdelningen har 16 vårdplatser.

Här arbetar överläkare, ST-läkare, AT-läkare, kurator, arbetsterapeut, psykolog, sekreterare, sjuksköterska, skötare samt enhetschef. Avdelningen har anknytning till universitetssjukhuset med utbildning av läkare, sjuksköterska, kuratorer med flera.

Det är viktigt för oss att patienter, och om möjligt anhöriga, är delaktiga i vården. Vi arbetar utifrån teamet där samtliga yrkesgrupper inkluderas. Kontaktmannaskapet utgör grunden för upprättande av vårdplan som skrivs inom tre dygn med kontinuerliga utvärderingar under vårdtiden. Avdelning 3 är en dynamisk arbetsplats med medarbetare som har patienterna i fokus och värnar om varandra. Utvecklings- och förbättringsarbeten pågår kontinuerligt med stort engagemang.

ARBETSUPPGIFTER
Vår chef och kollega är på föräldraledighet och vi söker därför en enhetschef för ett vikariat på lite drygt ett år.

Som enhetschef ansvarar du för verksamhetsutveckling, personal och ekonomi. Du har ett närvarande och coachande ledarskap, och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra. Du tar initiativ till förändringar och uppmuntrar dina medarbetare att bidra till en kontinuerlig utveckling och förbättring av verksamheten. I rollen som enhetschef är det av stor vikt att du är lyhörd för dina medarbetare och att du identifierar deras styrkor och utvecklingsbehov. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt.

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och utmanande arbete med goda möjligheter till individuell utveckling. Utifrån din bakgrund och erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap. På avdelning 3 finns en teamledare som är ett väl etablerat stöd till enhetschefen. Dessutom finns områdeschef, kollegor och stödfunktioner i verksamhetsområdet, enhetschefen ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet, vi ser gärna att du är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har erfarenhet från sjukvården och mer specifikt inom heldygnsvården.
För att bli aktuell för tjänsten har du goda IT-kunskaper och är positiv till att lära dig mer inom de system som är nödvändiga för yrkesutövandet. Därtill har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Det är en fördel om du har yrkeserfarenhet av psykiatrisk verksamhet och vidareutbildning i psykiatri. Därutöver är det ett plus om du har tidigare erfarenhet som chef och/eller ledare, vi ser det som en fördel om du genomfört en ledarskapsutbildning.

Du har ett närvarande och coachande ledarskap, och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Som ledare är du trygg i din yrkesroll och agerar som ett föredöme. Du har en lust och vilja att leda samt arbetar aktivt med Region Skånes värderingar. Du tar initiativ till förändringar och uppmuntrar dina medarbetare att bidra till en kontinuerlig utveckling och förbättring av verksamheten. Vidare är det av stor vikt att du har förmåga att uttrycka dig på ett tydligt, engagerande och informativt sätt i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Områdeschef till specialiserad kirurgi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 6
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett stort intresse för att genom samarbete och nya arbetssätt utveckla framtidens sjukvård? Är du en trygg och modig ledare som skapar engagemang och förståelse kring de uppdrag som ska genomföras? Gillar du att samarbeta och se andra växa? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Verksamhetsområde specialiserad kirurgi består av handkirurgi, plastikkirurgi, käkkirurgi och öron,- näs,- och halskirurgi inom Skånes universitetssjukhus. Vi är cirka 500 medarbetare som tillsammans bedriver högspecialiserad vård och har regionala uppdrag för flera diagnoser i Lund, Malmö, Helsingborg och Kristianstad. Vi har en stark forskning och utveckling som bedrivs inom de olika verksamheterna i samarbete med Lund och Malmö universitet.

ARBETSUPPGIFTER
När Marie, efter många år som områdeschef hos oss, går i pension välkomnar vi nu dig som vill fortsätta att driva vår verksamhet framåt! Du får ett övergripande ansvar för område öron,- näs,- och halskirurgi (ÖNH) och käkkirurgi, vilket innefattar sluten- och öppenvård i Lund, Malmö, Kristianstad och Helsingborg.

I rollen som områdeschef har du ett strategiskt och långsiktigt fokus med ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi, arbetsmiljö och utveckling. Du blir närmsta chef för 7-8 enhetschefer och tillsammans driver ni verksamheten framåt. Att fortlöpande entusiasmera och inspirera medarbetarna till att utvecklas och bli de bästa möjliga cheferna är en naturlig del i ditt ledarskap. I Region Skåne utgår vi ifrån det tillitsbaserade ledarskapet.

Du rapporterar till verksamhetschefen och har ett nära samarbete med den andra områdeschefen, staben och sektionscheferna som är chefer för läkarna inom området. . Som områdeschef arbetar du tätt tillsammans med sektionscheferna på ÖNH och käkkirurgi och tillsammans leder ni närledningsgrupperna. Samarbete med andra verksamheter, de fackliga organisationerna samt utveckling av gemensamma processer och samarbeten är en central del i rollen som områdeschef.

Du blir en viktig del av verksamhetsområdets ledningsgrupp. I ledningsgruppen strävar vi efter att ligga steget före och med driv och helhetssyn ge förutsättningar för verksamheten. Genom en god kommunikation skapar vi en verksamhet med delaktighet hos medarbetarna samt gemensamma visioner och mål. Du och dina kollegor arbetar tillsammans utifrån ett utvecklingsorienterat och nytänkande synsätt i syfte att uppnå goda resultat och en stimulerande arbetsplats med ett gott arbetsklimat för medarbetarna.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en högskoleutbildning med inriktning hälso- och sjukvård eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig samt flerårig chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Har du dessutom tidigare erfarenhet av att leda andra chefer ser vi det som meriterande. Vi arbetar ständigt med utveckling av våra patientflöden där vi behöver hitta nya former för vår sjukvård och därför ser vi gärna att du har varit med och bedrivit framgångsrikt utvecklingsarbete.

Du har lust och mod att leda och vågar ta ställning i viktiga frågor och agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Du är mål- och resultatinriktad och trivs med att ligga i framkant och att tillsammans med medarbetare, chefer och andra verksamheter driva och leda utvecklingen framåt. Detta för att kunna ge den bästa möjliga vården till våra patienter och en god arbetsmiljö för våra medarbetare.

I den här rollen är det avgörande att du har en god samarbetsförmåga. Din kommunikativa förmåga, din lyhördhet för andra och din förmåga att se till helheten gör att du har lätt för att skapa goda relationer och bygga samarbeten. Du har ett coachande förhållningssätt och en förmåga att få andra att växa, då en av dina största uppgifter är att leda och motivera dina enhetschefer så att de kan växa och utvecklas i sitt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till enhet kurator psykolog–barn inom VO barnmedicin, Lund/Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 7
Gör skillnad. Varje dag.

Inom verksamhetsområde (VO) barnmedicin vårdas barn i åldrarna 018 år med olika sjukdomsbilder. Barnsjukvården kan beskrivas som ett litet sjukhus i det stora. Hos oss finns allt från den breda basen, de vanliga sjukdomstillstånden som drabbar många, till den högspecialiserade vården av barn och ungdomar med ovanliga och svåra diagnoser. Vi vårdar akut och planerat och har vårdtider som varierar mellan några timmar upp till ibland flera månader. Vi har verksamhet i Malmö och Lund.
Inom VO barnmedicin arbetar ett flertal tvärvetenskapliga kompetenser i teamarbete. Vi arbetar enligt FNs barnkonvention och NOBAB standard.

Enhet kurator psykolog – barn ingår i område två inom VO barnmedicin. Båda yrkeskategorierna arbetar inom hela barnsjukvården (VO barnmedicin samt VO barnkirurgi och neonatalvård) vid Skånes universitetssjukhus (Sus). Enheten består av nio kuratorer och tio psykologer fördelat på båda orterna.

Ständig utveckling och utbildning är en del av de framgångsfaktorer som gjort respektive professionsområde till det de är idag. Yrkeskategorier som bedriver vård av högsta kvalitet och en attraktiv arbetsplats där man trivs, samarbetar, känner gemensamt ansvar och tillsammans bidrar till den goda arbetsmiljön.

Som universitetssjukhus bedriver vi forskning, utveckling och utbildning. Enheten är även ett kunskapsstöd för kollegor i hela södra sjukvårdsregionen.

ARBETSUPPGIFTER
Då nuvarande enhetschef gått i pension söker vi nu en enhetschef som kan leda arbetet framåt i fortsatt positiv riktning. Har du intresse av att leda, engagera och utveckla barnsjukvården? Är du en trygg person med mod att driva och tänka nytt och som tillsammans med medarbetarna vill driva och utveckla enheten och respektive professionsgrupp inom barnsjukvården på Sus? Då har du kommit rätt!

Vi söker dig som har god förmåga att leda och motivera dina medarbetare genom ett närvarande ledarskap på båda orter. Genom din kommunikativa förmåga och lyhördhet skapar du delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Du kan såväl leda som delta i förändringsprocesser och är den trygga punkten som dina medarbetare känner tillit till.

Inom ansvarsområdet som enhetschef ingår verksamhet, ekonomi och personal. Du arbetar självständigt men nära övriga enhetschefer och sektionschefer. Du blir närmsta chef för totalt 19 medarbetare i Malmö och Lund. I arbetsuppgifterna ingår det att organisera arbetet samt att leda och skapa förutsättningar för att driva verksamhetsutveckling. Du arbetar aktivt med medarbetar- och arbetsmiljöfrågor genom att tydliggöra och kommunicera verksamhetens mål och uppdrag samt genom att skapa delaktighet och ansvarstagande i arbetsgruppen. Uppdraget är inte på heltid och egen klinisk tjänstgöring inom professionen ingår i tjänsten.

Du som enhetschef ingår i verksamhetsområde barnmedicins ledningsgrupp där du deltar tillsammans med bland annat övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet. Du ingår även i närledningsgrupp område öppenvård. Till stöd har du HR-specialist, ekonom samt verksamhetsutvecklare. Du har områdeschef som din närmsta chef. Som ny chef hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter inom chef- och ledarområdet.

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och varierat arbete tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare och chefskollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har socionomutbildning eller är legitimerad psykolog med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Vi ser gärna att du har chefs- eller ledarerfarenhet inom sjukvård. Har du erfarenhet av arbete inom barnsjukvård är meriterande för tjänsten.

För att lyckas med uppdraget tror vi att du behöver vara en person som kan stå trygg i egna ställningstaganden och värderingar samt ha mod att utmana din omgivning och dig själv till utveckling. Du är van att fatta och genomföra beslut och det är naturligt för dig att du företräder verksamheten och arbetsgivaren.

För oss är det av stor vikt att du vill bidra med din kompetens, glädje och engagemang för att bibehålla och utveckla den goda arbetsmiljö som finns idag. En viktig del för en trivsam arbetsplats är viljan att skapa ett gott samarbete inom och mellan yrkesgrupper och orter samt att på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Vi ser därför att du är en person som värderar samarbete och bidrar till detta. Vidare söker vi en person som är lyhörd och kommunikativ för att på ett tydligt sätt kunna kommunicera visioner, värdegrund, mål och strategier.

Din roll är att coacha och utveckla dina medarbetare samt organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du är resultat- och målinriktad och arbetar långsiktigt. För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ och ha förmåga att kunna prioritera och se barnsjukvården ur ett helhetsperspektiv samt arbeta aktivt för gott samarbete med enhetsansvariga läkare och chefskollegor. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet då vi är måna om att ha rätt person på rätt plats.

Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till (VO) intensiv- och perioperativ vård (IPV) i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 23
Har du ett brinnande intresse för att leda, engagera och utveckla vård? Är du en trygg person som skapar förståelse och delaktighet kring de uppdrag som ska genomföras? Då har du nu möjligheten att ta ditt nästa steg i karriären tillsammans med oss! Du kommer att leda sjuksköterskor/ specialistsjuksköterskor samt undersköterskor som arbetar på enheten.

Verksamhetsområde (VO) intensiv- och perioperativ vård (IPV) är ett av Skånes universitetssjukhus (Sus) största VO och bidrar med anestesi- och operationssjukvård, postoperativ vård och intensivvård i Malmö och Lund.

I Lund bedrivs högspecialiserad operations och anestesisjukvård inom kirurgi, ortopedi, öron- näs- hals, neurokirurgi, ögon, kvinnosjukvård, käk-kirurgi och onkologi.

I Malmö bedrivs anestesi- och operationssjukvård för kirurgi, kärlkirurgi, urologi, ortopedi, öron- näs- hals, plastikkirurgi, ögon, handkirurgi och kvinnosjukvård. På respektive ort finns en central stor högspecialiserad intensivvårdsavdelning och flera postoperativa vårdenheter.

VO IPV ansvarar för sjukhusets centrala steriltekniska verksamhet, Sus smärtenhet för akut, postoperativ och cancerrelaterad smärta och Sveriges enda utredningsmottagning för Malign hypertermi. Drygt 1000 medarbetare arbetar inom verksamhetsområdet.

VO IPV välkomnar årligen flera hundra läkar- och sjuksköterskestudenter för grund- och specialistutbildning.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef hos oss har du tillsammans med dina enhetschefskollegor ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Genom delat ledarskap fokuserar vi på att leda vård och omvårdnad så att en god arbetsmiljö och kvalitet kan uppnås.

I ditt ledarskap arbetar du nära dina övriga enhetschefskollegor. Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Vidare så kommer du även att arbeta verksamhetsnära och leda/stödja förbättrings- och utvecklingsarbete. Som enhetschef hos oss på IPV företräder du verksamhetsområdet såväl internt som i dialog med våra användare så som operatörer och chefer inom andra verksamhetsområden.

För att bli framgångsrik tror vi att du har ett coachande förhållningssätt med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du rapporterar till områdeschef och ingår i närledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position samt en förståelse för professionerna som utgör teamet kring patienten.

Det är meriterande för tjänsten om du är specialistutbildad inom anestesi och/eller operation. Det är även en fördel om du har utbildning inom ledarskap och/eller arbetsmiljö.

Vidare har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling. Därutöver har du ett genuint intresse för människor och är en engagerad chef som vill fortsätta profilera verksamheten och utveckla den framåt. Ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Transparens och nära samarbete är därför en förutsättning för att lyckas. Det är av stor vikt att du har lätt att kommunicera och har en mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vill du ingå som enhetschef i vår ledningsgrupp?

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 11
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?


Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.Om oss
Lund ligger i framkant med den digitala utvecklingen.

Av Sveriges kommuner och regioner, SKR, har Lund utsetts till en av tio modellkommuner för äldreomsorgens digitalisering. Lund har fått utmärkelsen Sveriges E-hälsokommun 2021 för kommunens innovativa arbete med digitalisering inom Vård- och Omsorg.

Verksamhetsområdet särskilt boende för äldre svarar för vård och omsorg med god kvalité för våra äldre och personer med demenssjukdom inom fjorton boendeenheter. Verksamheten står inför spännande utmaningar och söker nu två nya kollegor till vår ledningsgrupp, en till Brunnslyckans äldreboende och ett samledarskap till Papegojelyckans äldreboende.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef kommer du att ingå i en ledningsgrupp med kunniga och engagerade kollegor som tillsammans formar och utvecklar verksamheten.

Vård och omsorg har ett väl utvecklat arbete med IBIC, där vi både sätter mål för brukarna och följer upp dem. Ett annat fokusområde är arbetet med personalförsörjning och bemanningen. Vi står också inför utmaningen att hitta smarta och effektiva lösningar med våra resurser.

Du börjar din anställning med en god och planerad introduktion för att sedan anta spännande utmaningar i ditt chefsuppdrag. I ditt uppdrag ingår att leda och följa upp verksamheten samt ansvara för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du ansvarar för att enhetens uppdrag genomförs med hög kvalitet, goda resultat samt bidrar till att förvaltningen och Lunds kommun förblir en attraktiv arbetsgivare. Till din hjälp har du tillgång till olika stödfunktioner t.ex. arbetsledare, enhetsadministratör och samordnare.

Du kommer löpande att få kompetensutveckling, bland annat inom ramen för det kommungemensamma chefsprogrammet, där du kan bygga på dina kunskaper inom bland annat ledarskap och kommunikation.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du ska även ha genomförd ledarutbildning inom ramen för examen eller som vidareutbildning. Du ska utan svårigheter kunna uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket. Tjänsten kräver god datorvana. Du bör arbetat som chef med liknande uppdrag i minst 3 år gärna inom vård och omsorg eller hälso- och sjukvård. Erfarenhet från tillitsbaserat ledarskap samt av arbete inom äldre- och demensvård och/eller psykiatri är meriterande.

Som ledare och chef arbetar du målinriktat utifrån de övergripande målen, följer upp, utvärderar och synliggör resultaten. Du har en stark vilja och god förmåga att utveckla verksamhet, dina medarbetare och dig själv. Du har förmåga att prioritera ditt arbete, se lösningar, visa handlingskraft och fatta beslut. I din roll inspirerar du till engagemang, tillför energi och skapar glädje i arbetet. Vi förutsätter att du värnar om goda relationer till brukare, anhöriga och medarbetare samt har lätt för att samarbeta. Du är trygg i din roll som ledare och representerar din verksamhet och kommunen på ett tydligt sätt.Övrigt
I denna rekryteringsprocess tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan snarast möjligt. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.


Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Ansök nu