Samhällsvägledare jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Samhällsvägledare i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Sommarvikarier till medborgarcenter

Samhällsvägledare
Läs mer Feb 18
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?


På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.Om oss
Medborgarcenter är vägen in till Lund kommun.

Vi är ett tjugotal samhällsvägledare med bred kunskap om kommunens olika verksamheter som dagligen hjälper medborgare i enklare kommunala ärenden. Tillsammans arbetar vi för att ge snabb, tillförlitlig och god service.

Nu söker vi en serviceinriktad vikarie som kan arbeta i sommar och några timmar i veckan under hösten. Vi erbjuder ett allmänbildande och meriterande extrajobb, där du får god inblick i kommunens arbete. På medborgarcenter får du trevliga kollegor och tillsammans gör vi varje dag ett viktigt arbete.

 
Arbetsuppgifter
Som samhällsvägledare på medborgarcenter hjälper och vägleder du medborgare i alla kommunens verksamhetsområden. Det kan till exempel handla om förskoleplaceringar, bygglov eller försörjningsstöd. Telefonen är den viktigaste kontaktvägen, men du tar också emot besökarna i Kristallens reception. För att hitta information om kommunens verksamhet och för att registrera ärenden använder du olika ärendehanteringssystem, ofta parallellt.

Vi söker dig som kan arbeta under hela sommaren, vecka 23 – 33 (med någon veckas ledighet) och som vill fortsätta som timvikarie under hösten. Arbetet startar med två veckors introduktion.

Vi söker dig som
- har minst gymnasieutbildning, men högskoleutbildning (kan vara pågående) är meriterande.

- har erfarenhet av servicearbete och gärna av telefoniarbete.

- har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Om du kan något av våra minoritetsspråk, teckenspråk eller något annat språk så som arabiska, dari eller somaliska är det välkommet.

- känner dig bekväm med att arbeta i olika digitala system, till exempel ärendehantering- och e-tjänstsystem.

- har ett samhällsintresse och god allmänbildning.

Som person tycker du om att möta och hjälpa andra människor och du strävar efter att alltid ge ett gott bemötande. Du är stabil och klarar av att hantera möten också med människor i utsatta situationer. Att svara i telefon många timmar i sträck kräver uthållighet och stresstålighet, samtidigt som du är noggrann och klarar av att följa rutiner. Du har en positiv attityd, fokuserar på att lösa problem och har lätt för att skapa goda relationer.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vi tillämpar löpande urval och tjänsterna kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan så fort du kan!

Ansök nu

Ansvarig – Abacus brodyrstudio

Brodös
Läs mer Jul 16
Abacus har framgångsrikt byggt upp en brodyrstudio för att utveckla loggning av kläder till att bli starkare och mer kommersiellt. Vi har på drygt ett år lyft kvaliteten och kvantiteten så att det blivit ett begrepp i golfbranschen.
Vi söker nu en ansvarig person till denna verksamhet.
Dina arbetsuppgifter är blandade mellan utveckling av loggor och planering av produktionen, produktion av brodyrer, tryck eller märken, kontakt med kunder och säljare och vara en del i teamet här där design, kundtjänst och logistik ingår. Vi är här för att ge våra kunder en riktigt bra säljande produkt med snabb och korrekt service.
För att kunna göra detta behöver du kunna Adobe Illustrator eller motsvarande vektorprogram, ha känsla för form och färg, leda och planera arbetet, ha textilkunskap, vara noggrann och stresstålig, bra kunskap i engelska, ha lätt för att kommunicera och vara serviceminded person med en proaktiv syn.
Om du har erfarenhet av brodyr så är det en stor fördel, liksom att det kommer att vara viktigt att tycka om att producera.
Vi vill gärna att du är stolt över vad du gör, är resultatinriktad, handlingskraftig och en person som gillar att arbeta i ett framåt team.
Arbetet är på fulltid men är säsongsvarierande, så vissa delar av året blir det mer och vissa delar mindre.
Låter det intressant för dig ? hör av dig med en kort presentation av dig till Chris Mattsson chma@abacussportswear.com, 0707-203340. Urvalet sker löpande och vi önskar tillsätta tjänsten omgående.

Ansök nu

Lunds kommun söker en vikarierande samhällsvägledare till Medborgarcenter

Samhällsvägledare
Läs mer Jun 18
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

ARBETSUPPGIFTER
Medborgarcenter är vägen in till Lund kommun. Vi är ett tjugotal samhällsvägledare med bred kunskap om kommunens olika verksamheter som dagligen ger medborgare information, vägledning och hjälp i enklare kommunala ärenden. Tillsammans arbetar vi för att ge snabb, tillförlitlig och god service. Vi är placerade på Kristallen i centrala Lund men har också kontor i Veberöd, Genarp och Dalby. Medborgarcenter ingår i Kommunkontoret där cirka 200 medarbetare arbetar med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen.

Arbetsuppgifter
Som samhällsvägledare på Medborgarcenter svarar du på frågor och vägleder medborgare och andra i alla kommunens verksamhetsområden via telefon, e-post, e-tjänster, sociala medier och personliga besök. Det kan till exempel handla om färdtjänst, bygglov eller tillstånd. Vi ger information om pågående försörjningsstödsärenden, bokar vigslar samt tar emot felanmälningar och synpunkter.
Telefonen är den viktigaste kontaktvägen, men du möter och hjälper också besökarna i Kristallens reception. För att hitta information om kommunens verksamhet och för att registrera ärenden använder du olika ärendehanteringssystem, ofta parallellt. Du har också tillgång till administrationsvyn för flera av kommunens e-tjänster.
Ett av kommunens mål är hög tillgänglighet och arbetsdagen börjar därför före klockan 8.00 och slutar efter kl. 17.00 någon dag i veckan. Din arbetstid är schemalagd, för att vi hela tiden ska ha bemanning av telefon och reception.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och några års erfarenhet av servicearbete, från kundtjänst, medborgarkontor eller liknande. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift. Om du kan ett eller ytterligare språk är det mycket välkommet.
För att klara uppdraget krävs att du känner dig bekväm med att arbeta i olika digitala system, t ex ärendehanterings- eller verksamhetssystem. Vi värdesätter också ett samhällsintresse och god allmänbildning.
Högskoleutbildning inom t ex socialt arbete, pedagogik eller statsvetenskap är meriterande.

Som person tycker du om att möta och hjälpa andra människor, samtidigt som du är noggrann och tycker om att följa rutiner. Du har stor känsla för service och tycker det är viktigt att alltid ge ett gott bemötande.
Du har en positiv attityd, fokuserar på att lösa problem och kan behålla lugnet även i stressiga situationer. Att du har god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer ser vi som en självklarhet.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vikariat fr.o.m. augusti 2019 t.o.m. juni 2020.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Lunds kommun söker serviceinriktad samhällsvägledare till Medborgarcenter

Samhällsvägledare
Läs mer Dec 14
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

ARBETSUPPGIFTER
Medborgarcenter är vägen in till Lund kommun. Vi är ett tjugotal samhällsvägledare med bred kunskap om kommunens olika verksamheter som dagligen ger medborgare/invånare information, vägledning och hjälp i enklare kommunala ärenden. Tillsammans arbetar vi för att ge snabb, tillförlitlig och god service. Vi är placerade på Kristallen i centrala Lund men vi finns också i Veberöd, Genarp och Dalby. Medborgarcenter ingår i Kommunkontoret där cirka 200 medarbetare arbetar med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen.

Arbetsuppgifter
Som samhällsvägledare på Medborgarcenter ger du kommunens invånare och företag information och vägledning i en rad olika områden. Det kan till exempel handla om färdtjänst, bygglov eller tillstånd. Vi ger information om pågående försörjningsstödsärenden, bokar vigslar samt tar emot felanmälningar och synpunkter. Ibland vägleder vi helt enkelt till rätt tjänsteman på en förvaltning eller till en andra myndigheter.
Den huvudsakliga kontaktvägen är telefon, men du möter också medborgarna i receptionen. Ett av kommunens mål är hög tillgänglighet och arbetsdagen börjar därför före klockan 8.00 och slutar efter kl. 17.00 någon dag i veckan. Din arbetstid är schemalagd, för att vi hela tiden ska ha bemanning av telefon och reception.
En viktig del i arbetet är att snabbt kunna ta till sig ny information och vi arbetar i flera olika digitala ärendesystem för att söka information, handlägga och registrera ärenden.
Medborgarcenter är en relativt ny verksamhet och vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten för att förbättra service och tillgänglighet för medborgarna i kommunen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och några års erfarenhet av servicearbete, från kundtjänst, medborgarkontor eller liknande. Vi värdesätter också ett samhällsintresse och en god allmänbildning. Högskoleutbildning eller motsvarande är meriterande.
Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift. Om du kan ett eller ytterligare språk är det mycket välkommet. För att klara uppdraget krävs att du har lätt för att arbeta i olika digitala system för att söka information och registrera ärenden

Uppdraget som samhällsvägledare passar dig som är kommunikativ och gillar att ha mycket kontakt med olika människor. Vi söker dig som är tålmodig, tillmötesgående och tycker det är viktigt att alltid ge ett gott bemötande. Det är viktigt att du är noggrann, lösningsorienterad och att du kan behålla lugnet även i stressiga situationer. Du har bra samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Studerande timvikarier till Medborgarcenter

Samhällsvägledare
Läs mer Nov 1
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

ARBETSUPPGIFTER
Medborgarcenter är vägen in i Lunds kommun. Vi fungerar som en kundtjänst och ger information och vägledning till kommuninvånare och besökare rörande alla kommunens förvaltningar. I de fall frågan kräver specialistkunskap lotsar vi vidare till rätt tjänsteperson. Vi söker nu serviceinriktade studenter som vill ingå i vår vikariebank.

Ditt uppdrag blir i första hand att svara på frågor via telefon, men tillsammans med kollegor bemannar du också receptionen i kommunhuset Kristallen.

Som timvikarie på medborgarcenter bokas du vanligtvis in en månad i taget utifrån verksamhetens behov, i enlighet med de tider du själv har meddelat att du är tillgänglig för jobb. Vi ser gärna att du därutöver ibland kan komma in med kort varsel.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet eller högskola. Du ska ha läst minst 60 hp, gärna i ett ämne som är relevant för uppdraget som samhällsvägledare. Du har erfarenhet av att arbeta med service och bemötande, har god samarbetsförmåga och är lösningsorienterad. Du är tydlig, har en god kommunikativ förmåga och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. För att klara uppdraget krävs en hög IT-mognad då du arbetar i många IT-baserade system, samtidigt som du är van att söka information via internet.

Vi kan erbjuda ett allmänbildande och meriterande extrajobb, där du får god inblick i kommunens arbete. På medborgarcenter får du trevliga kollegor och tillsammans gör vi varje dag ett viktigt arbete. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Samhällsvägledare till Lunds kommun

Samhällsvägledare
Läs mer Okt 6
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en serviceinriktad samhällsvägledare till Medborgarcenter i Lunds kommun med placering i Veberöd och de östra tätorterna
Tillgänglighet, service och bemötande är prioriterade områden för Lunds kommun. Medborgarcenter finns till för kommunens invånare och erbjuder hjälp med enklare kommunala ärenden och vägled¬ning i samhällsfrågor.

Medborgarcenter finns idag på flera platser i kommunen, på kommunhuset Kristallen i Lund samt de östra tätorterna.
I ditt uppdrag som samhällsvägledare, är du företrädare för Lunds kommun och ger information och service till allmänheten inom många olika områden. Det kan bland annat handla om information om färdtjänst, ritningar, försörjningsstöd, boka vigsel, ta emot och förmedla felanmälan eller synpunkter. Du ska även bidra till utveckling av verksamheten så att medborgarcenter kan avlasta kommunens förvaltningar för att förbättra tillgängligheten utifrån ett medborgarperspektiv.
Vi söker dig som sätter kunden i centrum och ger ett gott bemötande. Du ska trivas i en miljö med kontinuerlig utveckling och förändring, där den ena dagen inte är den andra lik.
Som person har du mycket hög servicenivå, god samarbetsförmåga och kan därmed skapa goda relationer till dem du möter i ditt arbete. Du är handlingskraftig och har förmåga att se till helheten. Du är också noggrann, stresstålig och lösningsorienterad i din roll.

Uppdraget kräver stor flexibilitet och kapacitet i utförandet av arbetsuppgifterna. Du är tydlig, har en god kommunikativ förmåga och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

För att klara uppdraget krävs en hög IT-mognad då du arbetar i många IT-baserade system, samtidigt som du är van att söka information via internet.

Ett av kommunens mål är hög tillgänglighet och arbetsdagen kan börja innan klockan 08.00 och sluta efter 17.00. Din arbetstid är schemalagd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en serviceinriktad samhällsvägledare till Medborgarcenter i Lunds kommun med placering i Veberöd och de östra tätorterna
Tillgänglighet, service och bemötande är prioriterade områden för Lunds kommun. Medborgarcenter finns till för kommunens invånare och erbjuder hjälp med enklare kommunala ärenden och vägled¬ning i samhällsfrågor.

Medborgarcenter finns idag på flera platser i kommunen, på kommunhuset Kristallen i Lund samt de östra tätorterna.
I ditt uppdrag som samhällsvägledare, är du företrädare för Lunds kommun och ger information och service till allmänheten inom många olika områden. Det kan bland annat handla om information om färdtjänst, ritningar, försörjningsstöd, boka vigsel, ta emot och förmedla felanmälan eller synpunkter. Du ska även bidra till utveckling av verksamheten så att medborgarcenter kan avlasta kommunens förvaltningar för att förbättra tillgängligheten utifrån ett medborgarperspektiv.
Vi söker dig som sätter kunden i centrum och ger ett gott bemötande. Du ska trivas i en miljö med kontinuerlig utveckling och förändring, där den ena dagen inte är den andra lik.
Som person har du mycket hög servicenivå, god samarbetsförmåga och kan därmed skapa goda relationer till dem du möter i ditt arbete. Du är handlingskraftig och har förmåga att se till helheten. Du är också noggrann, stresstålig och lösningsorienterad i din roll.

Uppdraget kräver stor flexibilitet och kapacitet i utförandet av arbetsuppgifterna. Du är tydlig, har en god kommunikativ förmåga och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

För att klara uppdraget krävs en hög IT-mognad då du arbetar i många IT-baserade system, samtidigt som du är van att söka information via internet.


ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu