Folkhälsoutvecklare jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Folkhälsoutvecklare i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

Klinisk prövningsledare till Kliniska Studier Sverige-Forum Söder i Lund

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Jul 6
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för kliniska studier och vill arbeta med att stödja och utbilda forskningspersonal som genomför kliniska studier samt utföra monitorering för att säkra kvalitén i olika studier? Vill du arbeta nära sjukvården? Stimuleras du av att vara i en miljö där förändring och utveckling sker kontinuerligt och i samarbete med kollegor lokalt och nationellt? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Kliniska Studier Sverige är ett samarbete mellan Vetenskapsrådet och Sveriges sjukvårdsregioner i syfte att stödja och främja den kliniska forskningen. Verksamheten utgör en viktig del i regionens satsning inom Life Science. Vi erbjuder rådgivning, projektstöd och utbildning i alla faser av ett kliniskt forskningsprojekt. Målgruppen är alla professioner inom hälso-och sjukvården i södra Sjukvårdsregionen som bedriver forskning eller utveckling.

Vi är placerade på Skånes universitetssjukhus i Lund och är idag cirka 40 anställda. Som medarbetare inom Kliniska Studier Sverige bidrar du till ökad kvalitet inom medicinsk, epidemiologisk och vårdvetenskaplig forskning, vilket i förlängningen kan förväntas leda till förbättrad folkhälsa, effektivare behandlingar och bättre omhändertagande inom vården.

Läs gärna mer om oss på: https://sodrasjukvardsregionen.se/kliniskastudier/

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som klinisk prövningsledare får du varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Du deltar i enhetens alla uppdrag gällande rådgivning, projektstöd och utbildningsverksamhet. Uppdragen innebär allt ifrån enstaka punktinsatser till mer övergripande stöd till kliniska forskningsprojekt som drivs av forskare inom Södra sjukvårdsregionen.

En betydande del av dina arbetsuppgifter är kvalitetskontroll (monitorering) av kliniska prövningar och support vid ansökningar för kliniska studier. Monitoreringsuppdrag innebär resor runt om i Sverige till olika verksamheter som deltar i studierna. Frekvensen av monitoreringsbesöken är bestämd för varje studie, men när i tiden besöken ska göras styr man till stor del själv. Arbetet innebär också att vara delaktiga i att säkerställa att verksamheterna har allt på plats inför studiestart. Du arbetar självständigt men har nära samarbete med dina kollegor internt.

- En stor del av min arbetstid lägger jag på monitorering av kliniska prövningar och support vid ansökningar för kliniska studier. När jag arbetar med monitoreringsuppdrag får jag besöka många olika verksamheter runt om i Sverige och det är spännande att få arbeta så nära sjukvården och forskningen som bedrivs här. Att monitorera en studie innebär dels att kontrollera att regelverket för genomförandet av kliniska studier följs, dels att ge stöd, hjälp och uppmuntran för att uppnå god kvalitet. Det innebär också att jag är delaktig i att se till att verksamheterna har allt på plats inför studiestart, säger Liz Jergle som arbetar som klinisk prövningsledare.

Som klinisk prövningsledare får du möjlighet att ta en aktiv roll och delta i utvecklingen av enheten. Vi arbetar kontinuerligt med förändringsarbete för att utveckla vårt stöd till forskare och forskargrupper. I rollen kan det också förekomma arbete i nationella utvecklingsprojekt. Du har möjlighet till kompetensutveckling genom kurser och utbildningar relaterat till verksamhetsområdet.

- Detta är ett otroligt spännande och lärorikt jobb där jag får delta i många olika forskningsprojekt som utförs inom många olika medicinska specialiteter. Bredden är enorm och det finns stor möjlighet att påverka och förbättra. Jag har en rådgivande roll och får ta stort ansvar för att självständigt driva vår del av arbetet i forskningsprojekten, säger Petra Johnels som även hon arbetar som klinisk prövningsledare.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har relevant högskoleutbildning inom livsvetenskaper såsom medicin, hälsovetenskap, farmaceutisk vetenskap, naturvetenskap eller är legitimerad sjuksköterska. Du har erfarenhet inom området klinisk forskning/prövning och god kännedom kring GCP (Good Clinical Practice). Det är meriterande om du har erfarenhet från läkemedelsindustrin, akademin eller hälso- och sjukvården avseende genomförande av monitorering/kvalitetskontroll eller projektledning inom området kliniska studier.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Du behärskar engelska i tal och skrift och har goda kunskaper inom Officepaketet.

Arbetet kräver att du är kvalitetsmedveten och självständigt driver arbetet i dina studier. I mötet med forskare, studiepersonal och andra samarbetspartners är du serviceinriktad, lyhörd och har en förmåga att möta olika behov och förändrade förutsättningar. Vidare värdesätter vi att du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och gärna delar med dig av din erfarenhet och kunskap. Vi ser också gärna att du har en pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu