Löne- och personaladministratörer jobb i Lund

Hitta lediga jobb som Löne- och personaladministratörer i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Lund från den arbetsgivaren.

HR-administratör

HR-assistent
Läs mer Jul 3
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Om arbetsplatsen
På Kansli S vid Samhällsvetenskapliga fakulteten är vi 50 medarbetare, och vi finns i lokaler på Gamla kirurgen i Paradisområdet mitt i centrala Lund.

Vi arbetar med kvalificerat verksamhetsstöd för fakultetsledning och fakultetens institutioner inom utbildning, ledningsstöd, forskning, HR, ekonomi och kommunikation. Vårt arbete präglas av självständighet, högt engagemang och ansvarstagande med ett stort förtroende från ledningen. Vi gillar att utmana oss själva och tänka nytt och har ett ständigt pågående utvecklingsarbete.

Du kommer som HR-administratör att vara placerad vid Institutionsservice en avdelning inom Kansli S som i dagsläget består av 23 medarbetare. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Kansli S är en hybrid arbetsplats där möjlighet att arbeta på distans upp till 2 dagar i veckan finns. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som HR-administratör är ditt huvudsakliga uppdrag att ge administrativt stöd inom HR-området, till chefer och verksamheten.  Arbetet innebär många kontaktytor och kommunikation med medarbetare och chefer. Du kommer att ha nära samarbete med såväl kollegor på Institutionsservice som med kanslistaben och andra HR funktioner inom Lunds universitet. Rollen innehåller ett brett register av arbetsuppgifter inom HR-administration och du blir i stor utsträckning ett verksamhetsnära stöd. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

- Hantera administration kring anställningens olika delar – från rekrytering till avslut tex handläggning av rekryterings- och anställningsärenden, ge stöd i HR-system, hantering av utlägg och reseräkningar, diarieföring och arkivering, bevakning av tidsbegränsade anställningar, bevakning av semesteruttag och ledigheter, hantering av varsel och tidsbegränsade anställningar och vara stöd i on- och offboarding av medarbetare.
- Ge rådgivning och stöd i personaladministrativa och grundläggande arbetsrätt- och avtalsfrågor.
- I samverkan med kollegor i fakultetens HR-organisation utveckla och implementera lokala processer och administrativa rutiner inom HR-området. 

I rollen som HR-administratör på Institutionsservice får du arbeta både i en praktisk och en rådgivande roll. Vi söker därför dig som har erfarenhet av att arbeta med HR-administration, ge service och som har en HR-utbildning i bagaget. Du är en serviceorienterad person som är strukturerad och effektiv i ditt sätt att arbeta. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, planeringsförmåga och förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Periodvis är arbetet intensivt, vilket ställer krav på förmåga att arbeta under tidspress och att självständigt kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Hänsyn kommer tas till vid hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom Institutionsservice samt bidra till vår framtida utveckling.

Kvalifikationer
Krav

- Utbildning inom HR-området eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Erfarenhet av administrativt arbete inom HR-området
- God verbal och skriftlig förmåga i såväl svenska som engelska.

Meriterande

- Erfarenhet av HR-administrativt arbete inom offentlig verksamhet.

Övrigt
Anställningen avser ett vikariat för heltid till och med 2025-07-31.  Tillträde snarast enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer hållas efter annonstiden löpt ut 18 augusti. Vi ber er ha överseende med att svar på eventuella frågor om jobbet kan dröja under sommarveckorna.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa.

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Vikarierande HR-administratör

Personaladministratör
Läs mer Jul 11
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
På sektionen HR möts du av en välkomnande och öppen atmosfär där kompetens, lösningsfokus och samarbetsanda lyser klart.

Vi tar vårt avstamp i ett kommunikativt, modigt, respektfullt och verksamhetsorienterat förhållningssätt.

Sektionens övergripande uppdrag är att driva ut­vecklingen av universitetets arbetsgivarpolitik samt HR-organisationens övergripande uppdrag och roll på universitetet. Vi bistår universitetet med de processer, verk­tyg, system och service inom HR-området som möjliggör och skapar förutsättningar för ett välutvecklat ledarskap och med­arbetarskap som i sin tur bidrar till att universitetet når sina mål. Vi är närmare 50 medarbetare som arbetar med alltifrån verksamhetsnära HR-tjänster, övergripande arbetsgivarstöd, systemfrågor till kompetens- och chefsförsörjning. Sektionens arbetsplats är placerad på Sandgatan i centrala Lund.

Avdelning Verksamhetsnära HR-tjänster tillhandahåller ett verksamhetsnära konsultativt HR-stöd, såväl operativt som strategiskt till de verksamheter inom Lunds universitet som har valt att ta del av tjänsten. Vi som arbetar på avdelningen är ett positivt och kompetent gäng bestående av 9 HR-partners och 4 HR-administratörer. Vi sitter centralt i Lund tillsammans med övriga kollegor inom Sektionen HR. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Vid sektionen HR ger vi dig möjlighet till distansarbete upp till 2 dagar per vecka. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att arbeta i en administrativ funktion som innefattar att arbeta med stöd och rådgivning i personaladministrativa frågor till våra verksamheter. Du kommer även arbeta som handläggare i universitetets rekryteringssystem och lönesystem.

Då avdelningen för Verksamhetsnära HR ingår överenskommelser med olika verksamheter behöver du vara beredd på att alternera mellan olika uppdragsgivare inom universitetet. 

Vi söker en HR-administratör som trivs i den administrativa rollen och som har erfarenhet av att ge personaladministrativt stöd. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat att:

- ge råd och stöd i anställnings- och personaladministrativa frågor
- handlägga rekryterings- och anställningsärenden
- hantera semestrar, ledigheter, arvoden med mera,
- bevaka och hantera tidsbegränsade anställningar och pensionsavgångar
- vara behjälplig i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter, som exempelvis diarieföring och arkivering.

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och utvecklas över tid i enlighet med verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:
- Högskoleexamen inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- grundläggande kunskaper inom arbetsrätt och rekrytering
- goda kunskaper i samt erfarenhet av administrativa system och program
- goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
- prestigelöst förhållningssätt till dina arbetsuppgifter och mycket god förmåga att samverka med många parter
- god samarbetsförmåga, självgående, initiativtagande och serviceinriktad. 

Meriterande för anställningen är:
- erfarenhet av och kunskap om Lunds universitets organisation, administrativa system och regelverk
- erfarenhet från arbete inom offentlig administration
- erfarenhet av administrativt HR arbete.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen.

Övrigt
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Tjänsten är ett vikariat med start snarast enligt överenskommelse till och med 31 augusti 2025 eller tills ordinarie medarbetare återgår i tjänst.  

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

 

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Lönekonsult

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Jul 12
Nu söker Stöd- och servicecenter dig som vill bidra med din kunskap och kompetens på vår gemensamma utvecklingsresa.

Om rollen och dina arbetsuppgifter
I Lunds kommun har löneyrket gått från en att vara en administrativ roll till att nu vara en mer konsultativ roll där stöd och vägledning av hög kvalitet ligger oss varmt om hjärtat. Den moderna löneprocessen i form av "självservice" i kombination utveckling och digitalisering, ställer ökade krav på löneyrket. Tillsammans arbetar vi för att alla som kommer i kontakt med oss ska få den bästa servicen.

Med utgångspunkt i lagar och avtal tillhandahåller du stöd och service till kommunens chefer och chefstöd för att säkerställa rätt lön i rätt tid.

I din roll som lönekonsult kommer du att arbeta med bland annat:

- anställnings- och avslutshantering
- support till verksamheterna, bland annat via telefon
- göra rättningar
- handlägga komplexa lönehanteringsärende
- ansvara för kvalitetssäkring av löner genom rapportuttag
- hantera löneskulder

Vår enhet är inne i en spännande utvecklingsfas och du kommer att vara delaktig i samarbeten som rör nya arbetssätt och utveckling av våra digitala system. Som lönkonsult hos oss kan du verkligen göra skillnad i vårt förändringsarbete, där vi tillsammans säkerställer effektiva arbetssätt utifrån gällande målsättningar, strategier och riktlinjer. 

Vi söker dig
Vi söker dig som har adekvat YH-utbildning, eftergymnasial utbildning inom lön eller annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av central lönehantering i en konsultativ roll och är trygg och erfaren i att tolka kollektivavtal inom offentlig verksamhet.
Tidigare erfarenhet av arbete i ett personal- och lönesystem likt vårt (Personec P) är ett krav. Erfarenhet av att arbeta med något av våra sidosystem Multi Access och Time Care Pool är meriterande.

Du har vilja och förmåga att hjälpa andra genom att vara pedagogisk och tydlig i din kommunikation. Du är noggrann, tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar ditt arbete. Du är flexibel i ditt arbetssätt och du kan hantera olika arbetsuppgifter parallellt och gör rätt prioriteringar.

För att du ska trivas hos oss och i ditt uppdrag så ser vi att du besitter ett gott bemötande och en hög servicenivå och att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Våra kontaktytor är många och du behöver kunna samarbeta och samverka bra med andra. Du bidrar till verksamhetens utveckling genom att hitta lösningar på situationer som uppstår och tar initiativ till förbättringar inom det egna arbetsområdet.

Vi erbjuder dig
En omväxlande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Vi sitter i aktivitetsbaserade kontor med hög variation av olika sorters kontorsmiljöer som vi kan välja mellan baserat på den arbetsuppgift vi ska utföra. Möjlighet till arbete på distans finns när arbetsuppgifterna medger detta. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.

Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa. Vi har friskvårdsbidrag som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare 

Om oss
Alla vi som arbetar inom Stöd- och servicecenter är specialister på vårt uppdrag och ger våra kollegor stöd och service. Vi lever varje dag efter Lunds kommuns vision: Lyssna, lära, leda och delar med oss av vår kompetens, vår goda bemötandekultur och arbetsglädje. Tveka inte att bli en av oss! 

Om arbetsplatsen
På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

HR-administratör till myndighet i Lund

Personaladministratör
Läs mer Jun 25
Tillsammans med en myndighet i Lund söker vi nu en samarbetsinriktad administratör inom HR på 50%! Här kommer du få chansen att ge administrativt stöd inom HR-området till chefer och verksamheten på en spännande arbetsplats! Tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag då vi arbetar med löpande urval!

OM TJÄNSTEN
Som HR-administratör kommer du ge löpande support till verksamheten inom HR-området genom att hantera deras administrativa uppgifter. Du kommer även att vara en viktig kontaktpunkt för personalfrågor och bidra till att skapa en smidig och effektiv HR-process. Vid denna myndigheten får du möjligheten att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med engagerade kollegor från hela världen, vilket gör de till en attraktiv arbetsgivare för dig som vill göra skillnad och bidra till framtidens vetenskap och samhälle.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Stödja användningen av HR-system och fungera som kontaktperson gentemot verksamheten.
* Hantera alla administrativa aspekter av anställningsprocessen, från rekrytering till avslut.
* Ge rådgivning och stöd i grundläggande personaladministrativa, arbetsrättsliga och avtalsrelaterade frågor
* Utveckla och implementera lokala HR-processer och administrativa rutiner i samverkan med kollegor, inklusive aktivt deltagande i nätverk och grupperingar


VI SÖKER DIG SOM
- Har en eftergymnasial utbildning från universitet eller högskola med inriktning mot HR eller motsvarande
- Har erfarenhet av administrativt arbete
- Har erfarenhet av HR-system
- Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska
- Har god förståelse av Office365 systemet

Det är meriterande om du har
- Erfarenhet av administrativt arbete inom HR området

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Samarbetesinriktad
- Kommunikativ
- Hjälpsam

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Lunds Universitet här!

Ansök nu

Ekonom och verksamhetsstöd

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Jun 12
Om arbetsplatsen:
Lunds Waldorfskola ligger sedan 1978 i byn Hardeberga strax utanför Lund. Skolan består av ett flertal byggnader intill ett vackert jordbrukslandskap. Vi är en idéburen, icke vinstdrivande skola som drivs av en stiftelse. På skolan går cirka 190 elever i klasserna F–9. Här arbetar cirka 40 medarbetare. Lunds Waldorfskola söker nu en ekonom. Du blir anställd av styrelsen och kommer att arbeta vid sidan av rektorn.
Om tjänsten:
Som ekonom kommer du ha ansvar för det ekonomiska arbetet och ska löpande presentera likviditetsprognoser till styrelsen och rektorn. Du blir det ekonomiska bollplanket på skolan.
Tjänsten är mellan 70 – 100 %, enligt överenskommelse. Start 5 augusti 2024.
I tjänsten ingår att göra lönekörning, bokföring, likviditetsprognoser, budget, bokslut och årsredovisning. Utöver det ekonomiska uppdraget, ingår det i tjänsten även verksamhetsstöd. Detta innebär bland annat löpande administrativt arbete på skolan, ansvar för kök- och städpersonal och vissa myndighetskontakter.
På skolan finns sedan innan en HR-ansvarig och en administratör som gör löpande betalningar och enklare faktureringar, som du kommer att arbeta nära med.
Om den vi söker:
För att söka tjänsten behöver du någon form av ekonomiutbildning och det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomi på en skola. Du ska tycka om att arbeta med människor. Utbildning inom ledarskap är meriterande, likaså erfarenhet av HR-arbete. Det är viktigt att du har erfarenhet av lönekörning.
Tjänsten kommer att innehålla många varierande arbetsuppgifter, det är därför en fördel om du är bra på att prioritera och tycker om att ha många bollar i luften samt ta mycket ansvar.
Ansök om jobbet: Vi tar emot ansökningar löpande, ansök senast 25 juni för att ha en god chans.
Ansök genom att maila ditt CV och personligt brev till: styrelsen@lundswaldorfskola.se Har du frågor gällande tjänsten, går det bra att maila oss och lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vikarierande skoladministratör med inriktning personal till Polhemskolan

Personaladministratör
Läs mer Jun 18
Om rollen och dina arbetsuppgifter
I rollen som Skoladministratör med inriktning personaladministration fyller du en viktig funktion då du är chefsstöd åt Polhemskolans skolledning.

Du stöttar även Polhemsskolans medarbetare i personaladministrativa frågor.

I ditt uppdrag som Skoladministratör med inriktning personaladministration ingår det att se till att Polhemskolans ca. 350 medarbetare får rätt lön i rätt tid. I dina arbetsuppgifter ingår bl. a. att upprätta och avsluta anställningar, skapa scheman för medarbetarna, bevaka företrädesrätt och konvertering, vara involverad i rekryteringar och introduktion av nyanställda samt arbeta med vikarieanskaffning. Du är även behjälplig i grundläggande arbetsrättsliga frågor, såsom anställningsvillkor, företrädesrätt och konvertering, arbetstider, ledigheter, frånvaro samt löner.

Uppdraget har en tydlig administrativ karaktär men den handlar också till stor del om daglig intern kommunikation och samarbete med skolledningen, medarbetare, löneenheten och förvaltningens HR-enhet. Lika stor del är den externa kommunikationen med exempelvis potentiella nya medarbetare.

Du ingår i en förvaltningsgemensam grupp med chefstöd från andra skolor i Utbildningsförvaltningen.

Vi söker dig som

- har en gymnasieexamen
- har tidigare arbetslivserfarenhet av liknande personaladministrativa arbetsuppgifter
- har grundläggande kunskaper i arbetsrättsliga frågor, såsom anställningsvillkor, företrädesrätt och konvertering, arbetstider, ledigheter, frånvaro samt löner
- har erfarenhet att skriva annonser och upprätta kompetensprofiler
- har en god IT-mognad och vana av att arbeta i och ta till dig digitala system

Det är meriterande om du

- har en YH-utbildning eller motsvarande eftergymnasial utbildning inom HR-området
- har erfarenhet av personaladministrativt arbete i skola 
- är insatt i regelverk och lagar för skolvärlden 
- har erfarenhet av att arbeta i WinLas, Vismas Personec P eller motsvarande HR-system och rekryteringsverktyget Varbi eller annat rekryteringsverktyg 

Då du är en nyckelperson för verksamheten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker därmed dig som har en god förmåga att arbeta strukturerat, självständigt och i grupp, är ansvarsfull och noggrann samt har ett helhetsperspektiv på verksamheten. Vidare är du bra på att skapa och bibehålla goda relationer samt är flexibel.

För att du ska trivas och utvecklas i rollen som Skoladministratör med inriktning personaladministration är det viktigt att du tycker om att samarbeta och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du trivs också med att vara den som många vänder sig till med frågor och behov. Rollen kräver att du är skicklig på att kommunicera, kan lyssna och läsa situationer och sammanhang.

Tjänsten är ett vikariat under perioden 240805-250619 med en omfattning på 75 %.

Om rekryteringen
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vi ser fram emot att läsa din ansökan så snart som möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola 

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen
Polhemskolan, som ligger belägen mitt i centrala Lund, är med sina ca 2 600 elever Sveriges största gymnasieskola. En skola av vår storlek utgör en dynamisk mötes- och arbetsplats för medarbetare som brinner för sitt yrke och som vill utvecklas tillsammans med andra.

Elever som söker sig till Polhemskolan kan välja mellan programmen samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, ekonomi och hantverk (frisör). Elever med specialintresse för fysik eller matematik kan välja någon av våra spetsutbildningar och för den som vid sidan om gymnasiestudierna vill utvecklas i sin idrott erbjuds både Nationell Idrottsutbildning (NIU) och Lokal idrottsutbildning.

Läs mer om oss på www.lund.se/polhem

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

HR-samordnare med fokus på schema- och arbetstidsfrågor

Personaladministratör
Läs mer Jun 3
Vill du ha ett självständigt arbete med varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en verksamhet med många samarbetsytor? Då är detta tjänsten för dig!

Om rollen och dina arbetsuppgifter
Som HR-samordnare arbetar du med att ge ett verksamhetsnära, behovsanpassat och samordnat stöd till kärnverksamheterna inom schema- och arbetstidsfrågor.

Du har nära samarbete med HR-kollegor, administratörer, systemförvaltare och andra nyckelpersoner på kommunens förvaltningar.

Du kommer bland annat ansvara för att utbilda i vårt schemasystem Multi Access, leda och sammankalla referensgrupper för schema- och vikarieanskaffningssystem samt vara ett stöd för verksamheter och kollegor i schema- och arbetstidsfrågor. Här förenar du dina expertkunskaper med en lyhördhet gentemot verksamhetens behov samt arbetsmiljö- och ekonomiaspekter.

I arbetet ingår även att ansvara för att driva och genomföra implementering av vårt schema- och vikarieanskaffningssystem i verksamheterna samt testa och utvärdera ny funktionalitet.

Vi söker dig som
- Har flerårig erfarenhet av arbete med schemasystem och schema- och arbetstidsfrågor, eller liknande frågor
- Minst har fullföljd gymnasieutbildning 
- Gillar att utbilda och har god pedagogisk förmåga
- Har grundläggande arbetsrättsliga kunskaper i synnerhet inom arbetstidsområdet
- Har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska
- Har god datormognad och lätt för att lära dig system.

För att lyckas i uppdraget krävs det att du är bra på att planera och organisera ditt arbete och trivs i en självständig roll där du förväntas ta eget ansvar för att strukturera och utföra dina arbetsuppgifter. Vidare har du god samarbetsförmåga och vilja och förmåga att ge god service och leverera lösningar.

Har du högskoleutbildning med inriktning HR är det meriterande, liksom om du har erfarenhet av arbete med arbetstidsfrågor i offentlig sektor samt kunskap i systemen Personec P, Multi Access och Time Care Pool. Även erfarenhet av att arbeta i projekt samt självständigt driva mindre projekt är meriterande.

Om rekryteringen
Vi planerar att hålla digitala första intervjuer via Teams den 18 juni (fm) samt den 19 juni (em) och ber dig därför säkerställa din tillgänglighet. 

Observera att vi tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor. Istället för ett personligt brev ber vi dig att svara på några frågor som dyker upp när du registrerar din ansökan. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du får möjlighet att utvecklas, påverka och göra skillnad för vår kompetensförsörjning i Lunds kommun!

En kombination av kontors- och distansarbete är det nya normala för oss och kommunkontorets kontor ligger precis i anslutning till Lunds centralstation.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om arbetsplatsen
Du tillhör kommunkontorets HR-avdelning som svarar för kommunens gemensamma HR-frågor och för operativt HR-stöd till delar av organisationen. Här arbetar ett 40-tal medarbetare som tillsammans har en stor mångfald av kompetenser inom exempelvis arbetsrätt, arbetsmiljö, rekrytering, lärande/utbildning och uppföljning. Du har även ett nära samarbete med chefer och HR-medarbetare inom alla förvaltningar och med fackliga företrädare.

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Löneadministratör till vår kund i Arlöv!

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Maj 29
Om tjänsten
Är du en person med stort engagemang och viljan att alltid leverera på topp? Trivs du i en miljö med högt i tak, där arbetsglädje och välbefinnande står i fokus? Då är det kanske dig vi letar efter! För vår kund i Arlöv letar vi efter en engagerad och erfaren Löneadministratör att ansluta sig till deras team. Du kommer att bli anställd som konsult via oss på Poolia under 6 månader med chans till direktanställning hos kunden efter uppdraget.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Du kommer att sitta tillsammans med dina kollegor i fräscha lokaler i Arlöv där tillgång till parkering samt goda pendlingsmöjligheter finns. Du rapporterar till lönechefen och kommer att vara en del av en dynamisk och välfungerande grupp om 4 personer där en positiv och inkluderande stämning råder. Du kommer att jobba kontorstider måndag till fredag med möjlighet till hemarbete 2 dagar i veckan efter upplärningsperioden.

I rollen som Löneadministratör kommer du främst att arbeta med löneadministrativa uppgifter inklusive:
• Löneberäkning
• Lönekörning
• Registrering av anställningar och kontrakt
• Hantering av löneunderlag
• Frånvaro och reseräkningar
• Svara på frågor från chefer och medarbetare gällande ex: lön, anställningskontrakt, schemaläggning och intyg i lönesupportsystemet
• Utföra kvalitetskontroller
• Rätta tidrapportering
• Hantera arkivering och skriva intyg
• Kontinuerlig kommunikation med relevanta myndigheter som Försäkringskassan och Skatteverket


Vem är du?
Vi söker dig som är positiv, flexibel och hjälpsam. Du tycker om när det händer saker och är inte rädd för förändringar. Som person är du självklart serviceminded samt rak och tydlig. Du är även pedagogisk i ditt sätt att förklara på, vilket är viktigt i rollen då du behöver kunna förklara frågor gällande löneprocessen för dina kollegor.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi gärna att du har:
• Relevant utbildning inom lön/personaladministration
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och förståelse för löneprocessen
• Minst 3 års erfarenhet av arbete med samtliga delar inom löneområdet
• Erfarenhet av arbete i Agda PS, SAP HR och Timeplan är meriterande
• Förmåga att tolka olika kollektivavtal och kunskap om arbetsrätt och lagar som styr lönearbetet
• God kommunikativ förmåga på svenska och engelska i både tal och skrift
• Goda kunskaper i Office-paketet

Varmt välkommen in med din ansökan!

Ansök nu

Löneadministratör

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Maj 14
Har du arbetat med hela löneprocessen?
Trivs du i en supporterande löneroll?
Vill du arbeta i ett team av härliga kollegor?

Svarar du ja på frågorna, då är det dig vi söker!
Arbetsuppgifter
Som löneadministratör kommer du att arbeta självständigt med lönehantering för både tjänstemän och kollektivanställlda. Jobbet innebär många kontakter både internt och externt och det är därmed viktigt att du är kommunikativ och trivs med att hålla en hög servicenivå. Du har en god social kompetens och mycket energi, noggrann, är prestigelös och har stor ansvarskänsla.


Kvalifikationer
Jobbet ställer krav på att du har utbildning inom lön, HR eller ekonomi samt erfarenhet av löneadministration för både tjänstemän och kollektivanställda.
Du är bra på att planera, strukturera och prioritera. Du är van att ta ansvar och att få med andra kollegor vid gemensamma arbetsuppgifter, likväl som du också kan arbeta självständigt. Du har ett professionellt förhållningssätt och har erfarenhet av att ge support i lönerelaterade frågor till medarbetare och chefer.
För att lyckas i rollen krävs det att du håller dig uppdaterad på nyheter och vill lära dig mer. Du har en analytisk förmåga som hjälper dig att förstå och se detaljer. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt som hjälper dig att besvara och hantera frågor och supportsituationer.

Ansök nu

Erfaren samordnare till Skåne

Personaladministratör
Läs mer Apr 28
Vi arbetar med personlig assistans (LSS) och söker nu erfaren samordnar till vår verksamhet i Skåne. Stor merit om du även kan tala arabiska då vi har flertalet kunder och personal som talar arabiska.
Som samordnare hos oss kommer du arbeta nära verksamhetschef, VD och andra chefer. Som samordnare är du ofta främsta kontaktperson för kunden och men även personalgruppen (de personliga assistenterna).
Viktigt att du också är självständig och kundinriktad. Just för denna tjänst är erfarenhet och kunskap av att arbetat som samordnare tidigare ett SKALL krav.
Vi söker dig som är en erfaren och kund inriktad men även med en stor portion sunt förnuft och kvalitetstänkande för att bygga Sveriges bästa assistansbolag med oss.
Du måste ha erfarenhet av branschen (personlig assistans) med tillhörande lagstiftning och regelverk.
Du måste kunna arbeta självständigt, ha stark drivkraft, vara social och en förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.
Stark merit om du både har erfarenhet samt kunskap i arabiska.
Nordisk Hem & LSS Assistans är ett företag inom vård och omsorg som fokuserar på personlig assistans. Vi har tillstånd av IVO för personlig assistans LSS, avlösning LSS samt ledsagning LSS. Vi fokuserar på kunden och individen där verksamhet präglas av flexibilitet, lyhördhet samt att man alltid sätter kundens behov och önskemål i fokus. Företaget har starka humanistiska värderingar och vill attrahera Sverige bästa och mest engagerade medarbetarna till ett företag som decentraliserar och fokuserar på lokala team och kunder.
Vi arbetar varje dag för våra kunders högsta möjliga livskvalitet i form av trivsel, glädje, trygghet samt personlig utveckling. Vi är medlemmar av Vårdföretagarna, har kollektivavtal både för assistenter och tjänstemän.
Vi ber dig ange löneanspråk i din ansökan samt att ansökan och alla eventuella frågor kring tjänsten endast skickas till oss via e-post ansokan@nordiskassistans.se.
Vi eftersträvar ett mångkulturellt samt diversifierat team och uppmuntrar därför dig med egen funktionsvariation att söka tjänsten.
Välkommen att vara med i vårt team!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

HR-administratör

HR-assistent
Läs mer Apr 23
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Om arbetsplatsen
Institutionsservice erbjuder Samhällsvetenskapliga fakultetens institutioner kvalificerat stöd inom HR och ekonomi.

Avdelningen är organisatoriskt placerad vid fakultetens kansli och består i dagsläget av 21 medarbetare. Vi erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsmiljö där fakultetsgemensamt samarbete kännetecknar vardagen. En arbetsmiljö där egna initiativ uppskattas och kompetensutveckling uppmuntras.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Institutionsservice är en hybrid arbetsplats där möjlighet att arbeta på distans upp till 2 dagar i veckan finns. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som HR-administratör är ditt huvudsakliga uppdrag att ge administrativt stöd inom HR-området, till chefer och verksamheten.  Arbetet innebär många kontaktytor och kommunikation med medarbetare och chefer. Du kommer att ha nära samarbete med såväl kollegor på Institutionsservice som med kanslistaben och andra HR funktioner inom Lunds universitet. Rollen innehåller ett brett register av arbetsuppgifter inom HR-administration och du blir i stor utsträckning ett verksamhetsnära stöd. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

- Hantera administration kring anställningens olika delar – från rekrytering till avslut tex handläggning av rekryterings- och anställningsärenden, ge stöd i HR-system, hantering av utlägg och reseräkningar, diarieföring och arkivering, bevakning av tidsbegränsade anställningar, bevakning av semesteruttag och ledigheter, hantering av varsel och tidsbegränsade anställningar och vara stöd i on- och offboarding av medarbetare.
- Ge rådgivning och stöd i personaladministrativa och grundläggande arbetsrätt- och avtalsfrågor.
- Ha ett gott och nära samarbete med övriga inom Institutionsservice.
- I samverkan med kollegor i fakultetens HR-organisation utveckla och implementera lokala processer och administrativa rutiner inom HR-området. Detta förutsätter ett aktivt deltagande i nätverk och andra grupperingar.

I rollen som HR-administratör på Institutionsservice får du arbeta både i en praktisk och en rådgivande roll. Vi söker därför dig som har erfarenhet av att arbeta med HR-administration, ge service och som har en HR-utbildning i bagaget. Du är en serviceorienterad person som är strukturerad och effektiv i ditt sätt att arbeta. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, planeringsförmåga och förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Periodvis är arbetet intensivt, vilket ställer krav på förmåga att arbeta under tidspress och att självständigt kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Hänsyn kommer tas till vid hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom Institutionsservice samt bidra till vår framtida utveckling.

Kvalifikationer
Krav

- Utbildning inom HR-området eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Erfarenhet av administrativt arbete inom HR-området
- God verbal och skriftlig förmåga i såväl svenska som engelska.

Meriterande- Erfarenhet av HR-administrativt arbete inom offentlig verksamhet 

Övrigt
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa.

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bemanningsassistent

Personaladministratör
Läs mer Mar 7
Om tjänsten:
 
Monument Assistans bedriver personlig assistans för personer i behov av individuellt stöd och nu söker vi en person som med stort hjärta, servicetänk och driv vill vara med och föra vår verksamhet framåt som bemanningsassistent.


Du arbetar i en dynamisk roll där dina arbetsuppgifter främst går ut på att bemanna våra uppdrag vid sjukdom och ledighet men även planera, stödja och avlasta våra uppdragschefer är viktiga arbetsuppgifter. Du arbetar på obekväma tider och har god förmåga att agera och fatta beslut på egen hand.

 
Du kommer att ha stort stöd från vårt huvudkontor i Lund men förväntas kunna agera och fatta beslut på egen hand. Goda möjligheter att arbeta stora delar av arbetstiden hemifrån om så önskas. 
 
Du har stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation vilket ger dig stora möjligheter för personlig utveckling som anställd på Monument Assistans. 
 

Om dig:
 
Tjänsten som bemanningsassistent på Monument Assistans ställer höga krav på dig som person och ger dig samtidigt stora möjligheter till utveckling och frihet. Du tar initiativ och kan fatta beslut på egen hand. Du är öppen och nyfiken och tycker det är roligt att få marknadsföra den verksamhet du jobbar i.
 
Du har mycket god administrativ förmåga och du är lösningsfokuserad och strukturerad. Du arbetar i en verksamhet som kräver snabb beslutsförmåga samtidigt som det är viktigt att skapa en hållbar struktur. Du talar och skriver flytande svenska.
 
Vi skräddarsyr alla våra uppdrag för våra kunder. Tillgänglighet, personligt bemötande och lyhördhet är viktiga begrepp i verksamheten. Vi värdesätter personliga egenskaper som lojalitet, ärlighet och ödmjukhet. Du har nära till skratt.
 
Ange i din ansökan vilka egenskaper och erfarenheter som du tar med dig in i företaget och hur de egenskaperna kan få oss att växa och bli ännu bättre än vad vi är idag.
 
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 
 
Ansökan görs endast externt via länken nedan. Vi tillämpar löpande rekrytering så tycker du att det låter spännande så sök tjänsten redan idag.


Om Monument Assistans

Monument Assistans är alternativet för personer med personlig assistans som söker skräddarsydda lösningar - på riktigt. Vi har hög kompetens och bred erfarenhet av personlig assistans. För att vi ska kunna hjälpa våra kunder på allra bästa sätt så arbetar vi med hög tillgänglighet och ett nära och personligt samarbete.

Vi vet att vår personal är nyckeln till att bedriva en bra och kvalitativ assistans. Därför är det centralt för oss att du som medarbetare känner stolthet och glädje över att arbeta hos oss. Vi på Monument Assistans vill därför ge dig möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Vi uppskattar nyfikna och engagerade medarbetare.

Vi erbjuder dig goda lönevillkor, ett nära ledarskap och såklart en generös friskvårdsersättning. Vi ger dig en arbetsmiljö där det är högt i tak och där du har goda möjligheter att påverka din egen arbetssituation. Hos oss får du möjligheten att växa!

Ansök nu

Enhetsadministratör till hemvården Rosen

Personaladministratör
Läs mer Apr 10
Nu söker vi dig som vill utvecklas och lära nytt!
Söker du ett varierande, självständigt och viktigt arbete? Nu söker vi dig som vill jobba som enhetsadministratör hos oss på hemvården Rosen.

Om rollen och dina arbetsuppgifter
Brinner du för att arbeta med administration och har lätt för att organisera, samarbeta och sprida glädje? Ser du möjligheter och har ett helhetsperspektiv på verksamheten?  Vill du stötta samordnarna och se den långsiktiga planeringen?

Nu söker vi en enhetsadministratör till hemvården. I nära samarbete med enhetschefen kommer du att arbeta med administrativa arbetsuppgifter. Arbetsplatsen är på Brunnsgatan, Lund. 

Huvudsakligen kommer du att arbeta med personal- och ekonomiuppgifter vad gäller anställningsavtal, fakturahantering, telefonservice, framtagande av statistik och offerter samt utföra beställningar av exempelvis it-behörigheter. I tjänsten kommer du även att skriva protokoll samt utföra registrering- och kontrolluppgifter. Du kommer bland annat att arbeta i Raindance, HR-portalen och beställarportalen för IT, därför är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av dessa.

Tjänsten är heltid med arbetstiden förlagd dagtid måndag till fredag (40 h/v).

Vi söker dig som
-  har gymnasieutbildning med adekvat inriktning för tjänsten exempelvis administrativ/ekonomisk eller annan gymnasieutbildning i kombination med erfarenhet av liknande arbete. 
- god digital kompetens, tex  i Officepaketet och att du enkelt kan sätta dig in i förvaltningens IT-baserade system. 
-  goda kunskaper i svenska språket och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
-  god ekonomisk- och personaladministrativ kompetens.
- flerårig erfarenhet i yrket krävs.

Kunskaper i andra språk än svenska är meriterande, liksom kunskap i Vismas HR-system, Raindance med flera system samt kännedom om HÖK och AB.

Du är både engagerad och serviceinriktad samt tycker om att vara spindeln i nätet, både inom verksamheten och utåt sett. Då arbetet är självständigt är det viktigt att du också är ansvarsfull, lösningsfokuserad, stresstålig och har en god förmåga att prioritera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt lyssna, lära och leda.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete. Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om arbetsplatsen
Lunds kommuns hemvård är indelad i ett flertal, geografiska områden. I varje område arbetar undersköterskor och vårdbiträden i team med hälso-och sjukvårdspersonal under ledning av en enhetschef. Till varje område hör en enhetsadministratör och  samordnare. Vi erbjuder service-, omvårdnads- och hemsjukvårdsinsatser dygnet runt till kommunens brukare 65+. Vissa serviceinsatser (städ, tvätt och inköp) utförs vardagar dagtid av en servicegrupp inom varje hemvårdsområde.

Hemvården Rosen ligger centralt beläget i Lund och hit tar du dig enkelt med buss eller till fots från centralen. 

Hemvårdens mål är att utföra uppdragen med hög kvalitet utifrån den enskildes behov och önskningar, samt att ge möjlighet till ett kvarboende i sin egen bostad.

Välkommen med din ansökan!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

HR-administratör

Personaladministratör
Läs mer Mar 28
Vi söker dig som vill vara med och bidra till en verksamhet som har till uppgift att följa och bevaka att de mänskliga rättigheterna respekteras och förverkligas i Sverige. På Institutet för mänskliga rättigheter är du med i arbetet med att bygga upp en ny och oberoende myndighet med uppdraget att stärka de mänskliga rättigheterna i Sverige. Institutet ska även fullgöra de uppgifter som en oberoende nationell mekanism har enligt konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.Om institutet för mänskliga rättigheter
Institutet för mänskliga rättigheter följer, undersöker och rapporterar om hur de mänskliga rättigheterna respekteras och förverkligas i Sverige. Institutet för mänskliga rättigheter inrättades 1 januari 2022 efter ett riksdagsbeslut och myndighetens verksamhet är under uppbyggnad. Institutet ska verka i enlighet med de så kallade Parisprinciperna, vilka utgör internationell standard för nationella institutioner för mänskliga rättigheter. Hos oss får du arbeta för viktiga värden i en organisation där dialog och engagemang värderas högt. Situationen för rättighetsbärarna är alltid i fokus. Medarbetarskapet är ansvarstagande och inbjuder till samarbete och kunskapsdelning. Institutets medarbetare medverkar genom sitt förhållningssätt till en öppen dialog och en vilja till samarbete. Utgångspunkten är det goda mötet. Här uppstår värdet av det som görs, oavsett om mötet är med makten eller med den enskilda människan

Institutet leds av en styrelse med en direktör som ansvarar för verksamheten på kontoret som ligger i Lund. Institutet organiserar nu verksamheten i tre enheter; Enheten för utredning och analys, Enheten för omvärld och samverkan och Enheten för lednings- och verksamhetsstöd, där HR-administratören kommer att vara organisatorisk placerad. Enheten består av totalt sex medarbetare som arbetar inom registratur, administration, IT, juridik, HR och ekonomi, och leds av en enhetschef under direktören.

Om jobbet som administratör
Institutet för mänskliga rättigheter befinner sig i en uppbyggnadsfas. Arbetet kommer att präglas av en fortlöpande och nära dialog med medarbetare på enheten, kollegor inom myndigheten och med andra myndigheter och aktörer. Att vara samarbetsinriktad, kunna arbeta med många olika arbetsuppgifter och fungera i en föränderlig miljö är avgörande för att trivas hos oss.

Vi söker dig som vill vara med och stötta vår enhet under uppbyggnadsfasen. Tyngdpunkten i arbetet kommer att ligga på HR-administration, att t ex ta fram rutiner inom HR-området och vara med och bygga onboardingsystem och utforma intern webbkommunikationsplats, men du kommer också att arbeta brett inom det administrativa området, avlasta i registraturen under semester och annan frånvaro, vara back-up som ledningsstöd mm.

 

Kvalifikationer
För att vara aktuell för jobbet vill vi att du har en akademisk examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande kunskaper. Du har erfarenhet av att arbeta med personaladministrativa arbetsuppgifter, av att arbeta i personaladministrativa system t ex Primula och ReachMee samt av att bygga onboardingportaler och webbkommunikationsplatser.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av statlig anställning och statliga avtal. Har du erfarenhet av registratorsarbete och/eller annat administrativt arbete ser vi det som meriterande, liksom kunskaper i ett eller flera av de nationella minoritetsspråken, det svenska teckenspråket och/eller ett eller flera andra språk.

Förhållningssätt och personliga förmågor
Vi söker dig som tycker om att  ge service, och som ser vad som behöver göras och får det gjort. För dig är det lika viktigt att vara med och ta fram nya rutiner som att se till att de fungerar i det dagliga arbetet.  Du bemöter kollegor, rättighetsbärare och andra intressenter professionellt och med respekt. Du visar hjälpsamhet, är prestigelös och anpassar dina arbetsuppgifter utifrån enhetens behov. Att samarbeta snarare än konkurrera och jobba mot gemensamma mål är en självklarhet för dig. För att lyckas i arbetet drar du lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen och utvecklar din kompetens och prestation. Du är medveten om dina styrkor och svagheter och tar gärna hjälp från andra när det behövs för att få jobbet gjort på ett effektivt sätt.

Vi fäster stor vikt vid ditt förhållningssätt och personliga förmågor.

Övrigt
Tidsbegränsad anställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse och till och med den 31 december 2024.

Institutet för mänskliga rättigheter eftersträvar mångfald av kunskaper och erfarenheter bland sina anställda och välkomnar alla sökande med kvalifikationer för anställningen oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla. Vi är i dagsläget ett trettiotal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Mobilvägen 10 i Lund, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Har du skyddade personuppgifter ber vi dig meddela detta till den kontaktperson som står angiven nedan så att vi kan hantera dina personuppgifter korrekt.

Är du intresserad
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Elisabeth Nordlund, tel 046-046-2873940.

Fackliga kontaktpersoner är Anna Rosenmüller Nordlander för Saco-S (tel. 070-665 13 79), och Helena Rutensköld för OFR/S (tel. 046-287 39 04) och Jerker Jarl för Seko (tel. 040 - 660 33 56).

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Sista ansökningsdag är den 18 april 2024.

Ansök nu

Löneadministratör till Lund

Löneadministratör
Läs mer Okt 26
Är du en driven löneadministratör som vill kunna arbeta självständigt såväl som i team och vara med att förstärka, utveckla och bidra till en proffsig, hållbar och kontinuerlig löneprocess? Räds du inte för förändringar och har du en stark ambition och vilja för personlig utveckling och att vara delaktig i en föränderlig miljö? Då är detta vara tjänsten för dig!

Du kommer att välkomnas till ett engagerat team som sitter på vårt huvudkontor i Lund. Teamet består av totalt 13 personer. Hos oss kommer du ansvara arbeta med löneadministration, pension och utlägg till våra anställda, samtidigt som du ser till att våra system är uppdaterade.

Vem är du?

Vi tror att du är i början av din karriär och har arbetat något/några år efter din examen inom lön. Du är en person som kan snabbt kan hantera problem och incidenter, och samarbeta med andra för att få de resurser och den hjälp som krävs. Du har förmåga att bygga öppna och tillitsfulla arbetsrelationer genom att behandla alla rättvist och med respekt, men har förmåga att skapa ett klimat där individer engagerar sig i att dela information. Vi ser även att du kan ta hänsyn till alla aspekter av arbetsprocesser och produkter för att säkerställa kvalitet, precision och slutförande.

Arbetsuppgifter

- Vara ett stöd till chefer vid lönefrågor
- Beräkning och utbetalning av löner, utlägg och pension
- Pensions- och försäkringsrapportering
- Ta fram arbetsgivarintyg och intyg till myndigheter
- Ha kontakt med och lämna information till bland annat SCB, SKAT och andra myndigheter.


Kvalifikationer

Vi söker dig som…

- har en gymnasial utbildning
- har en examen relevant utbildning inom löneområdet
- har ett eller ett par års erfarenhet av arbete att ha arbetat inom området
- är flytande i svenska i tal och skrift, och kan behärska engelska


Anställning

Anställning: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsplats: huvudkontoret i Lund

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest samt bakgrundskontroll vid nyanställning av personal.

Vi är Fitness24Seven

För oss är det enkelt. Det ska vara kul att träna. Därför är vi måna om att träning och välmående ska vara tillgängligt för alla. Vårt koncept är unikt - våra gym är öppna för alla våra medlemmar dygnet runt. Dessutom ingår gruppträning och tjejgym alltid i medlemskapet utan extra kostnad. Alltid till marknadens bästa pris.

Sedan 2003 har vi gått från att ha 1 gym i Malmö till att idag ha fler än 260 anläggningar i 5 länder - Sverige, Norge, Finland, Colombia och Thailand. Vi har ett stort fokus kring CSR och arbetar både med egna välgörenhetsprojekt och mot organisationer så som SOS-barnbyar. Välkommen till Fitness24Seven.

Ansök nu

Löneadministratör till Lund

Löneadministratör
Läs mer Okt 26
Är du en driven löneadministratör som vill kunna arbeta självständigt såväl som i team och vara med att förstärka, utveckla och bidra till en proffsig, hållbar och kontinuerlig löneprocess? Räds du inte för förändringar och har du en stark ambition och vilja för personlig utveckling och att vara delaktig i en föränderlig miljö? Då är detta tjänsten för dig!

Du kommer att välkomnas till ett engagerat team som sitter på vårt huvudkontor i Lund. Teamet består av totalt 13 personer. Hos oss kommer du arbeta med löneadministration till våra anställda, samtidigt som du ser till att våra system är uppdaterade.

Vem är du?

Vi tror att du är i början av din karriär och har arbetat något/några år efter din examen inom lön. Du är en person som snabbt kan hantera problem och incidenter, och samarbeta med andra för att få de resurser och den hjälp som krävs. Du har förmåga att bygga öppna och tillitsfulla arbetsrelationer genom att behandla alla rättvist och med respekt, men har förmåga att skapa ett klimat där individer engagerar sig i att dela information. Vi ser även att du kan ta hänsyn till alla aspekter av arbetsprocesser och produkter för att säkerställa kvalitet, precision och slutförande.

Arbetsuppgifter

- Vara ett stöd till chefer vid lönefrågor
- Beräkning och utbetalning av löner och utlägg
- Pensions- och försäkringsrapportering
- Ta fram arbetsgivarintyg och intyg till myndigheter
- Ha kontakt med och lämna information till bland annat SCB och andra myndigheter.


Kvalifikationer

Vi söker dig som…

- har en gymnasial utbildning
- har en relevant utbildning inom löneområdet
- har ett eller ett par års erfarenhet av arbete inom området
- är flytande i svenska i tal och skrift, och kan behärska engelska


Anställning

Anställning: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsplats: huvudkontoret i Lund

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest samt bakgrundskontroll vid nyanställning av personal.

Vi är Fitness24Seven

För oss är det enkelt. Det ska vara kul att träna. Därför är vi måna om att träning och välmående ska vara tillgängligt för alla. Vårt koncept är unikt - våra gym är öppna för alla våra medlemmar dygnet runt. Dessutom ingår gruppträning och tjejgym alltid i medlemskapet utan extra kostnad. Alltid till marknadens bästa pris.

Sedan 2003 har vi gått från att ha 1 gym i Malmö till att idag ha fler än 260 anläggningar i 5 länder - Sverige, Norge, Finland, Colombia och Thailand. Vi har ett stort fokus kring CSR och arbetar både med egna välgörenhetsprojekt och mot organisationer så som SOS-barnbyar. Välkommen till Fitness24Seven.

Ansök nu

Lönespecialist för Interimsuppdrag med start omgående – Malmö/Remote

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Mar 8
Vi är en av Skånes mest erfarna aktörer inom rekrytering och uthyrning. Vi är en etablerad specialist med gedigen kunskap om regionens arbetsmarknad och näringsliv och vi utmanar de stora med vår erfarenhet och vårt engagemang. Vi arbetar med chefer och specialister på alla nivåer inom Teknik, Logistik, Sälj, Ekonomi och Office. Vi är verksamma i Skåne och Köpenhamnsområdet och har kontor på Gustav Adolfs torg i Malmö.

Lönespecialist för Interimsuppdrag med start omgående – Malmö/Remote

Har du erfarenhet av att arbeta med hela lönekedjan från ax till limpa och är redo för ditt nästa uppdrag? Vill du ha ett flexibelt arbete där du kan jobba hemifrån 3 dagar i veckan? Till vår kunds HR- och Löneavdelning söker vi dig som med fördel arbetat med både tjänstemän och kollektivanställda. Kan du dessutom starta omgående? Då kan just du vara den vi söker!
Du erbjuds ett varierat och utmanande arbete där du har en viktig roll med många kontaktytor. Dina arbetsuppgifter går ut på att hantera alla aspekter och de sedvanliga uppgifterna kring löneadministrationen, så som beräkning av löner, skatter och förmåner m.m.

Din bakgrund:
Vi söker dig med arbetslivserfarenhet som Lönespecialist. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område. Du är van att arbeta självständigt med hela löneprocessen. Du har erfarenhet av att arbeta med löner i SAP samt är van att hantera löner för både kollektivanställda och tjänstemän. Du är vass på Excel och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Som person är du noggrann, serviceminded och analytisk, med en förkärlek till siffror.

Om tjänsten:
Tjänsten är på heltid och påbörjas som ett Interimsuppdrag på 2-6 månader, med goda möjligheter till fast anställning. Vi ser gärna att du kan starta så snart som möjligt, helst omgående. Placering i Malmö.

Vi rekryterar löpande och du är välkommen att skicka in din ansökan omgående. För mer information om tjänsten kontakta gärna Kristian Berglund, Standby Workteam, på email Kristian.Berglund@standbyworkteam.se eller på tel. 0709-605372

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lönespecialist för Interimsuppdrag med start omgående – Malmö/Remote

Löneassistent/Lönekontorist
Läs mer Mar 8
Vi är en av Skånes mest erfarna aktörer inom rekrytering och uthyrning. Vi är en etablerad specialist med gedigen kunskap om regionens arbetsmarknad och näringsliv och vi utmanar de stora med vår erfarenhet och vårt engagemang. Vi arbetar med chefer och specialister på alla nivåer inom Teknik, Logistik, Sälj, Ekonomi och Office. Vi är verksamma i Skåne och Köpenhamnsområdet och har kontor på Gustav Adolfs torg i Malmö.

Lönespecialist för Interimsuppdrag med start omgående – Malmö/Remote

Har du erfarenhet av att arbeta med hela lönekedjan från ax till limpa och är redo för ditt nästa uppdrag? Vill du ha ett flexibelt arbete där du kan jobba hemifrån 3 dagar i veckan? Till vår kunds HR- och Löneavdelning söker vi dig som med fördel arbetat med både tjänstemän och kollektivanställda. Kan du dessutom starta omgående? Då kan just du vara den vi söker!
Du erbjuds ett varierat och utmanande arbete där du har en viktig roll med många kontaktytor. Dina arbetsuppgifter går ut på att hantera alla aspekter och de sedvanliga uppgifterna kring löneadministrationen, så som beräkning av löner, skatter och förmåner m.m.

Din bakgrund:
Vi söker dig med arbetslivserfarenhet som Lönespecialist. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område. Du är van att arbeta självständigt med hela löneprocessen. Du har erfarenhet av att arbeta med löner i SAP samt är van att hantera löner för både kollektivanställda och tjänstemän. Du är vass på Excel och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Som person är du noggrann, serviceminded och analytisk, med en förkärlek till siffror.

Om tjänsten:
Tjänsten är på heltid och påbörjas som ett Interimsuppdrag på 2-6 månader, med goda möjligheter till fast anställning. Vi ser gärna att du kan starta så snart som möjligt, helst omgående. Placering i Malmö.

Vi rekryterar löpande och du är välkommen att skicka in din ansökan omgående. För mer information om tjänsten kontakta gärna Kristian Berglund, Standby Workteam, på email Kristian.Berglund@standbyworkteam.se eller på tel. 0709-605372

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vikarierande HR-administratör

Personaladministratör
Läs mer Feb 19
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
På sektionen HR möts du av en välkomnande och öppen atmosfär där kompetens, lösningsfokus och samarbetsanda lyser klart.

Vi tar vårt avstamp i ett kommunikativt, modigt, respektfullt och verksamhetsorienterat förhållningssätt.

Sektionens övergripande uppdrag är att driva ut­vecklingen av universitetets arbetsgivarpolitik samt HR-organisationens övergripande uppdrag och roll på universitetet. Vi bistår universitetet med de processer, verk­tyg, system och service inom HR-området som möjliggör och skapar förutsättningar för ett välutvecklat ledarskap och med­arbetarskap som i sin tur bidrar till att universitetet når sina mål. Vi är närmare 50 medarbetare som arbetar med alltifrån verksamhetsnära HR-tjänster, övergripande arbetsgivarstöd, systemfrågor till kompetens- och chefsförsörjning. Sektionens arbetsplats är placerad på Sandgatan i centrala Lund.

Avdelning Verksamhetsnära HR-tjänster tillhandahåller ett verksamhetsnära konsultativt HR-stöd, såväl operativt som strategiskt till de verksamheter inom Lunds universitet som har valt att ta del av tjänsten. Vi som arbetar på avdelningen är ett positivt och kompetent gäng bestående av 9 HR-partners och 4 HR-administratörer. Vi sitter centralt i Lund tillsammans med övriga kollegor inom Sektionen HR. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Vid sektionen HR ger vi dig möjlighet till distansarbete upp till 2 dagar per vecka. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att arbeta i en administrativ funktion som innefattar att arbeta med stöd och rådgivning i personaladministrativa frågor till våra verksamheter. Du kommer även arbeta som handläggare i universitetets rekryteringssystem och lönesystem.

Då avdelningen för Verksamhetsnära HR ingår överenskommelser med olika verksamheter behöver du vara beredd på att alternera mellan olika uppdragsgivare inom universitetet. 

Vi söker en HR-administratör som trivs i den administrativa rollen och som har erfarenhet av att ge personaladministrativt stöd. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat att:

- ge råd och stöd i anställnings- och personaladministrativa frågor
- handlägga rekryterings- och anställningsärenden
- hantera semestrar, ledigheter, arvoden med mera,
- bevaka och hantera tidsbegränsade anställningar och pensionsavgångar
- vara behjälplig i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter, som exempelvis diarieföring och arkivering.

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och utvecklas över tid i enlighet med verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:
- Högskoleexamen inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- grundläggande kunskaper inom arbetsrätt och rekrytering
- goda kunskaper i samt erfarenhet av administrativa system och program
- goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
- prestigelöst förhållningssätt till dina arbetsuppgifter och mycket god förmåga att samverka med många parter
- god samarbetsförmåga, självgående, initiativtagande och serviceinriktad. 

Meriterande för anställningen är:
- erfarenhet av och kunskap om Lunds universitets organisation, administrativa system och regelverk
- erfarenhet från arbete inom offentlig administration
- erfarenhet av administrativt HR arbete.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen.

Övrigt
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Tjänsten är ett vikariat med start 8 april eller enligt överenskommelse till och med 31 augusti 2025 eller tills ordinarie medarbetare återgår i tjänst.  

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

 

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Lönekonsult

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Feb 14
Nu söker stöd och servicecenter dig som vill bidra med din kunskap och kompetens på vår gemensamma utvecklingsresa.

Om rollen och dina arbetsuppgifter
I Lunds kommun har löneyrket gått från en att vara en administrativ roll till att nu vara en mer konsultativ roll där stöd och vägledning av hög kvalitet ligger oss varmt om hjärtat. Den moderna löneprocessen i form av "självservice" i kombination utveckling och digitalisering, ställer ökade krav på löneyrket. Tillsammans arbetar vi för att alla som kommer i kontakt med oss ska få den bästa servicen.

Med utgångspunkt i lagar och avtal tillhandahåller du stöd och service till kommunens chefer och chefstöd för att säkerställa rätt lön i rätt tid.

I din roll som lönekonsult kommer du att arbeta med bland annat:

- anställnings- och avslutshantering
- support till verksamheterna
- göra rättningar
- handlägga komplexa lönehanteringsärende
- ansvara för kvalitetssäkring av löner genom rapportuttag
- hantera löneskulder

Vår enhet är inne i en spännande utvecklingsfas och du kommer att vara delaktig i samarbeten som rör nya arbetssätt och utveckling av våra digitala system. Som lönkonsult hos oss kan du verkligen göra skillnad i vårt förändringsarbete, där vi tillsammans säkerställer effektiva arbetssätt utifrån gällande målsättningar, strategier och riktlinjer. 

Vi söker dig
Vi söker dig som har adekvat YH-utbildning, eftergymnasial utbildning inom lön eller annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av central lönehantering i en konsultativ roll och är trygg och erfaren i att tolka kollektivavtal inom offentlig verksamhet.
Tidigare erfarenhet av arbete i ett personal- och lönesystem likt vårt (PersonecP) är ett krav. Erfarenhet av att arbeta med något av våra sidosystem Multi Access och Time Care Pool är meriterande.

Du har vilja och förmåga att hjälpa andra genom att vara pedagogisk och tydlig i din kommunikation. Du är noggrann, tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar ditt arbete. Du är flexibel i ditt arbetssätt och du kan hantera olika arbetsuppgifter parallellt och gör rätt prioriteringar.

För att du ska trivas hos oss och i ditt uppdrag så ser vi att du besitter ett gott bemötande och en hög servicenivå och att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Våra kontaktytor är många och du behöver kunna samarbeta och samverka bra med andra. Du bidrar till verksamhetens utveckling genom att hitta lösningar på situationer som uppstår och tar initiativ till förbättringar inom det egna arbetsområdet.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Vi sitter i aktivitetsbaserade kontor med hög variation av olika sorters kontorsmiljöer som vi kan välja mellan baserat på den arbetsuppgift vi ska utföra. Möjlighet till arbete på distans finns när arbetsuppgifterna medger detta. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.

Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa. Vi har friskvårdsbidrag som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: https://lund.se/arbete-och-lediga-jobb/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/det-har-ger-vi-dig-som-medarbetare

Om oss
Löneservice är kommunens centrala lönefunktion för service och support mot kommunens förvaltningar och verksamheter. Vår lönefunktion ger support i lön- och avtalsfrågor till samtliga förvaltningar och vi har ca 12 000 användare i lönesystemet. 

Alla vi som arbetar inom stöd och servicecenter är specialister på vårt uppdrag och ger våra kollegor stöd och service. Vi lever varje dag efter Lunds kommuns vision: Lyssna, lära, leda och delar med oss av vår kompetens, vår goda bemötandekultur och arbetsglädje. Tveka inte att bli en av oss!

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Ansök nu

Löneadministratör till Gemensam servicefunktion

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Feb 8
Gör skillnad. Varje dag.

Gemensam servicefunktion är ett verksamhetsområde inom Regionservice, med uppdrag att leverera tjänster inom områdena ekonomi, HR och kundcenter. Tillsammans är vi ett av Sveriges största Administrativa Service Center med cirka400 medarbetare. Vår målbild är att vi ska göra skillnad och upplevas som en ledande aktör som skapar bästa värde. Våra administrativa processer ska frigöra tid och resurser till Region Skånes kärnverksamhet och därmed nytta för medborgarna i Skåne. Med ett tydligt kundfokus arbetar vi strategiskt med att utveckla vår service och vår organisation. Vi ligger i framkant med digitalisering av arbetssätt och bygger upp kunskap om ny teknik som gör det möjligt att automatisera fler administrativa uppgifter. För oss är det avgörande att kunna attrahera och behålla medarbetare som vill utvecklas i linje med vision och värderingar.

Enhet Lön är en av Sveriges största löneenheter och vi ger service och skapar mervärde genom att frigöra tid i kärnverksamheterna. Med vår specialistkompetens skapar vi trygghet för chefer och chefsstöd för att nå rätt lön i rätt tid.

Är du nyfiken på en mångsidig arbetsplats ska du söka dig till oss! Vi har många sidoprojekt där man får möjlighet att vara med och bidra med sin kompetens och utvecklas. Just nu har vi exempelvis projekt inom robotisering och skuldhantering samt olika grupper för förbättringsarbete.

ARBETSUPPGIFTER
Trivs du i en administrativ roll och tycker du att arbete med lön är intressant och utmanande? Tycker du det är roligt att djupdyka i svåra frågor och verkligen komma fram till lösningar? Då är detta rollen för dig!

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta brett med löner utifrån en tydligt framtagen löneprocess där målet är att säkerställa att alla Region Skånes medarbetare får rätt lön, i rätt tid och på ett korrekt sätt. Du arbetar i vårt löne- och personalsystem med att korrigera, kvalitetssäkra, rätta och administrera lönerna för våra kollegor ute i vården och övriga verksamheter. Vidare supporterar du chefer och medarbetare i såväl löne- och personalsystemet som i lönefrågor.

Som ny medarbetare hos oss går du ett väl utarbetat och uppskattat introduktionsprogram på fyra till sex månader, allt för att du ska komma in i arbetat och känna dig trygg. Efter genomförd introduktion finns det möjlighet att arbeta hemifrån två dagar per vecka utifrån verksamhetens behov.

Är du nyfiken på att höra mer om hur det är att jobba hos oss? Då är du varmt välkommen att kontakta oss!

KVALIFIKATIONER
Vi ser att har du eftergymnasial utbildning inom lön, ekonomi alternativt motsvarande utbildning och/eller erfarenhet som bedöms lämplig för tjänsten. Du har erfarenhet av löner, olika ersättningar, löne- och personalsystem samt är van vid att arbeta i en stöttande serviceroll. Arbetet ställer krav på att du har goda kunskaper i Officepaketet samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av Personec P eller arbetat i offentligsektor.

Här erbjuder vi dig en roll där du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll, ge uttryck för ditt sinne för noggrannhet, struktur och din goda prioriteringsförmåga. Då rollen innebär många kontakter internt kommer du att trivas utmärkt om du är serviceinriktad, tålmodig och lösningsorienterad.

Vi ser fram emot att träffa dig. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

HR-administratör till Primärvården i Lund

Personaladministratör
Läs mer Feb 6
Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi dig som älskar administration lika mycket som vi gör! Kanske jobbar du nu som chefsstöd inom Region Skåne, är en fena på HR-fönster och sugen på att prova något nytt? Se hit!

Hos oss blir du del av ett härligt HR-team med 22 kollegor, som ser varandra, lyfter fram varandra och uppskattar varandras olikheter. I din vardag har du ett nära samarbete med dina kollegor som består av HR-administratörer, HR-partners, HR-strateger och HR-områdesansvariga. Vi sitter tillsammans med förvaltningsledningen på Medicon Village i Lund, med närhet till både kollektivtrafik och motorväg. Vi har flexibel arbetstid (förtroendetid) samt möjlighet till att arbeta hemifrån.

På HR-enheten i Primärvården arbetar vi tillsammans för att ge våra chefer bästa möjliga HR-stöd, där vi försöker vara lyhörda och fånga upp de behov som dagens föränderliga klimat ställer på våra verksamheter. Vi arbetar även kontinuerligt med att utveckla våra ansvarsområden för att ge ett kvalitativt och professionellt stöd åt våra chefer. Primärvården eftersträvar en god och nära vård samt hög tillgänglighet för att våra patienter ska se den offentliga primärvården som det självklara valet. Här får du som vår framtida kollega möjlighet att vara med och bidra i en HR-organisation som stöttar verksamheter som verkligen gör skillnad.

Utöver att vara en del av vårt stora HR-team och ditt område, blir du en viktig del i vårt HR-administrativa team. Här får du den perfekta blandningen av självständigt arbete och gemenskap. Du ansvarar för ditt primärvårdsområde och vid din sida har du tre kollegor som stöttar, hjälper till och samarbetar kring högt och lågt. De senaste åren har vi arbetat intensivt för att hitta gemensamma arbetssätt och är stolta över att vi har fått till rutiner, möten och strukturer som fungerar riktigt bra. Vi hoppas och tror att detta ska underlätta för dig som ny kollega, och att du, precis som vi, ser styrkan i att arbeta tillsammans.

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi en administratörskollega till Primärvården, område sydväst, för ett föräldravikariat på ett år!

Som ny kollega hos oss får du en god introduktion och det finns även tydliga rutiner och manualer som du kan ta stöd från. När du börjar komma in i rollen så är du med och stöttar primärvårdens chefer och chefsstöd för att ge kvalitativt administrativt stöd och en god service. Dina arbetsdagar kommer innebära stort fokus på löpande administration och att svara på frågor kopplade till anställning och våra avtal, främst via mail.

I det löpande arbetet kommer du att:
- Sköta administration kring anställning och anställningsavtal.
- Hantera avgångsanmälningar.
- Ta ut listor gällande företräde, konvertering till tillsvidareanställning, pensionsavgångar med mera.
- Utfärda tjänstgöringsintyg.
- Ta ut lönelistor och lönestatistik.
- Registrera lönetillägg.
- Hantera (fysiska) personalakter.
- Ansvara för att ta fram allt underlag vid löneöversyn (görs i nära samarbete med HR-partners).

Utöver det löpande administrativa arbetet kommer du att involveras i olika utvecklingsarbeten. Vårt team har siktet inställt framåt för att nå gemensamma mål och att vara en god samarbetspartner, där vi även vill hjälpa våra verksamheter att utvecklas inom HR-området. Detta gör vi bland annat genom att hålla webbinarier och skapa tydliga informationsflöden. Vi har även ett samarbete och regelbundna träffar med HR-lön för att utveckla våra gemensamma processer.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har vana av att jobba i olika system och ser värdet i att detaljerna blir rätt. Du är med och skapar ordning och reda i administrationen och har uthålligheten som krävs för att slutföra rutinuppgifter. I ditt arbete är du en utpräglad strukturnörd som har förmågan att hålla fokus även när du har flera olika administrativa uppgifter som du arbetar med parallellt. Du tar gärna tag i en rejäl Excel-fil, håller koll på alla kontroller som behöver göras, har förmågan att följa upp tills du fått återkoppling från alla parter och ser till att slutföra uppgiften med bravur.

Vidare är du en handlingsinriktad person med ett lösningsfokuserat arbetssätt, där du tar kontakt och söker information för att hitta svar på dina och verksamheternas frågor. Även om du trivs med detaljarbetet så tror vi det är lika viktigt med en öppenhet och serviceorientering som leder till att du blir en naturlig samarbetspartner. Du trivs med att driva ditt arbete självständigt, men värdesätter teamwork och att ha det roligt tillsammans på jobbet precis som vi.

Vi söker dig som har:
- Erfarenhet av att arbeta inom Region Skåne eller annan offentlig verksamhet.
- Avslutad gymnasieutbildning.
- Goda kunskaper i Officepaketet.
- Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
- Arbetslivserfarenhet inom administration.
- Vana och fallenhet för att jobba i olika system.
- Intresse för HR-området.

Vi ser det som meriterande om du har:
- Eftergymnasial utbildning inom administration
- Vana att arbeta i HR-fönster/Personec P, WinLas och/eller QlikView.
- Extra kunskaper inom Officepaketet, exempelvis genom utbildning eller stor vana att arbeta med exempel Excel och OneNote.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Vikarierande personaladministratör till Södra skånska regementet, P 7

Personaladministratör
Läs mer Jan 24
Befattningen erbjuder
Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från mängden, som är utvecklande och utmanande. Arbetet innebär stor variation av arbetsuppgifter. Eftersom du tillsammans med dina  arbetskamrater arbetar i team kommer ni att bygga upp en stark gemenskap.

Om enheten
Personalsektionen vid pansarbataljonen, P 7 består idag av personalchef, två personalgeneralister, ett personalbefäl och två personaladministratörer. Personalsektionen ingår som en del av en stab som bland annat arbetar med samband, logistik, planering och underrättelsearbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som personaladministratör kommer du att lösa administrativa uppgifter över stora delar av personalområdet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:


• Arbeta som administrativ del av ett team
• Ansvara för underlag vid in datering och uppdatering av personal i SAP
• Uppföljning av personalärenden
• Dokumentation och arkivering
• Hantering av personallistor
• Stöd till chefer t.ex. vid rekrytering

Kvalifikationer


• Mycket god förmåga i Microsoft Excel och Word
• Examen från personal- och arbetslivsprogrammet
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Meriterande


• Administrativ erfarenhet inom försvarsmakten
• Erfarenhet av SAP/PRIO
• Erfarenhet av Reachmee
• God kännedom om FM personalförsörjning

Personliga egenskaper
För att trivas i gruppen är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga men också att du kan arbeta självständigt samt är flexibel. För att du ska klara av uppgifterna krävs att du har en god organisationsförmåga och tycker om administrativa arbetsuppgifter.

Du är en driven person som är kommunikativ, tar egna initiativ och samtidigt är serviceinriktad. Du har god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete.

Du har god fysisk och psykisk status. Fysisk träning är en arbetsuppgift inom Försvarsmakten och sker under arbetstid, 3h/vecka.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är ett vikariat till och med januari 2026, med möjlighet till övergång till tillsvidare anställning.
Arbetstid i huvudsak på kontorstider och flextid tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100%.
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Revingehed.
Till ansökan bifogas CV och personligt brev. Löneanspråk kan lämnas.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Vill du veta mer om tjänsten kontakta personaladministratör Johanna Andersson eller personalgeneralist Matilda Persson. Båda nås via växeln 046-36 80 00.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter:
OFR/O: of-p7@mil.se
OFR/S: Senadin.sela@mil.se
SEKO: Sven-Erik Borg@mil.se
SACO: saco-revinge-p7@mil.se

Sista ansökningsdag
2024-02-16

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra skånska regementet kallas också för P 7. P står för pansar eftersom regementet främst använder sig av pansarfordon. Vi genomför en militär grundutbildning för värnpliktiga i markstrid, mekaniserad och motoriserad strid med stöd av våra huvudfordon som är: stridsvagn 122, stridsfordon 9040C och pansarterrängbil 360.

P 7 har heltid- och deltidsanställd personal som tjänstgör i sina olika befattningar nationellt och internationellt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Bemanningskoordinator till Bemanningspoolen i Lund

Personaladministratör
Läs mer Jan 30
Gör skillnad. Varje dag.

Är du redo att anta en ny utmaning i vår bemanningspool inom Regionservice? Är du strukturerad och en administrativ klippa? Har du förmåga att se helheter, jobba proaktivt och förstår vikten av att ge både våra medarbetare och kunder ett professionellt bemötande? Då kan du vara personen vi söker!

Regionservice har idag en årlig omslutning på drygt två miljarder kronor och består av cirka 2000 medarbetare. Organisationen befinner sig i en spännande utvecklingsfas och lägger stor kraft på att utveckla verksamheten och tjänsteleveranserna. Relationerna med kunderna är avgörande för framgången och siktet är inställt på att nå ett ömsesidigt partnerskap med ett gemensamt mål att göra skillnad varje dag.

Bemanningspoolen är en enhet inom Verksamhetsområde (VO) Malmö/Lund. Bemanningspoolen ansvarar för korttidsbemanning till övriga verksamheter inom Verksamhetsområdet från en dag sex månader. Bemanningsorganisationen jobbar företrädesvis med yrkesgrupperna vaktmästare, lokalvårdare, servicevärdar och servicemedarbetare i kök.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en mycket god administratör med intresse för personalfrågor? Har du arbetat med bemanning och är van att snabbt förse dina kunder med rätt personal? Har du arbetat lösningsfokuserat med administrativa frågor i ibland stressiga situationer? Då kan tjänsten som bemanningskoordinator i bemanningspoolen vara något för dig!

Som bemanningskoordinator hos oss arbetar du bland annat med att:
- Hantera beställningar och bokningar både via telefon, mejl och bemanningssystem.
- Bistå verksamheten med administrativt stöd inom bland annat HR-området.
- Administrera och planera verksamheten i området i samråd med kollegor.
- Kund och vikariekontakter.
- Löpande jobba med urval och rekrytering.

Organisationen har två bemanningskoordinatorer som ansvarar för korttidsbemanningen och att stötta affärsområdets enhetschef administrativt. En av våra bemanningskoordinatorer ska gå vidare till andra utmaningar och vi söker en ersättare på denna tjänst.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna med inriktning mot personalfrågor eller beteendevetenskap, alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har bred och grundläggande kompetens gärna inom personalområdet. Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av HR-system. Inom Region Skåne arbetar vi bland annat med HR-fönster, Raindance, WIN-LAS, Adato och Qlickview.

Därtill är du prestigelös, lösningsorienterad och har förmåga att fatta beslut utifrån satta rutiner. Du är van vid att arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Vi uppskattar om du tillsammans med oss vill vara med och utveckla vår verksamhet.

I den här rekryteringen tillämpas löpande urval så varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

HR-administratör

HR-assistent
Läs mer Jan 23
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Ekonomi- och personalavdelningen inom Språk- och litteraturcentrum erbjuder kvalificerat stöd till institutionens anställda.

Avdelningen leds av en administrativ chef och består idag av 9 personer, varav fyra ekonomer, tre ekonomiadministratörer och en HR-partner. Som HR-administratör kommer du att arbeta med varierande administration kring personalfrågor och samarbeta med såväl andra administratörer som lärare och forskare.

Vid avdelningen arbetar vi kontinuerligt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, delaktighet och utveckling för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
I din roll som HR-administratör kommer du att arbeta med löpande hantering av personaladministrativa uppgifter.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

- Hantering arvoden och timersättningar
- Bevakning av ledigheter och semester
- Handlägga vissa rekryterings- och anställningsärenden
- Hantera varsel samt anmäla till Trygghetsstiftelsen
- Övrigt förekommande personaladministrativa arbetsuppgifter

Anställningen innebär en hög servicenivå och flexibilitet där det krävs att du kan ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Periodvis kan hög arbetsbelastning förekomma.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:
- Eftergymnasial utbildning inom HR-området eller motsvarande, alternativt kompetens och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Flera års erfarenhet av personaladministration
- Erfarenhet av att arbeta i personaladministrativa system
- Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god kommunikativ förmåga, flexibilitet och ett prestigelöst förhållningssätt. Det är centralt att du uppskattar administrativa uppgifter, är noggrann och systematisk i ditt arbete men samtidigt serviceinriktad och kan arbeta självständigt. 

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av att ge verksamhetsstöd och service
- Administrativ erfarenhet från offentlig verksamhet
- Erfarenhet av rekryterings- och lönesystemen Varbi och Primula

Övrigt  
Anställningen är en tillsvidareanställning på 100 procent med tillträde den 1 mars 2024 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. För eventuella frågor om anställningen kontakta administrativ chef Pia Nivala. Intervjuer kommer att genomföras i våra lokaler i Lund från och med vecka 7.

Så här söker du
Anställningen söks via universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev, etc.)

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Språk- och litteraturcentrum (SOL) är Sveriges största institution med inriktning på språk, språkvetenskap, litteraturvetenskap och områdesstudier. SOL erbjuder ca 500 fristående kurser som kompletteras av ett växande antal programutbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Med sina 36 ämnen och ett 30-tal forskarutbildningar bildar SOL en solid enhet med bredd och djup i utbildning och forskning och utmärks av såväl nationell som internationell synlighet. SOL leds av en styrelse där prefekten är ordförande. Därutöver finns tre biträdande prefekter med särskilda verksamhetsansvar. SOL har cirka 300 anställda och 8000 studenter, varav ett hundratal är forskarstuderande.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

HR-administratör, vikariat

Personaladministratör
Läs mer Jan 18
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Vid Biologiska institutionen bedriver vi forskning och utbildning av hög internationell klass.

Cirka 300 anställda täcker tillsammans flera forskningsfält, från hur mikroorganismer påverkar klimatförändringarna till hur bekämpningsmedel skadar bin, och från varför vissa drabbas värre av mördarbakterier till hur högt fåglar kan flyga. Institutionen är forskningsintensiv med ett antal stora forskningsprojekt finansierade av externa internationella och nationella anslagsgivare. 

Institutionen är indelad i fem enheter och gemensam administration. Som en av tre HR-administratörer vid Biologiska institutionen servar och stödjer du vår forskningsverksamhet. HR ingår i institutionens gemensamma stödfunktion som även innefattar ekonomi, administration, fastighet, IT och kommunikation.

Arbetsuppgifter
Som HR-administratör kommer du att arbeta självständigt med varierande personalfrågor. I din roll ingår att fungera som stöd åt prefekt, administrativ chef, enhetschefer med flera i HR-frågor, och att förmedla information om HR-frågor i organisationen. Arbetsuppgifterna kan bland annat innefatta:

- Vara rådgivande i anställningsfrågor (regelverk med mera)  
- Svara på diverse anställningsrelaterade frågor från medarbetare
- Handlägga doktorand- och post-doktoranställningar
- Förbereda underlag för anställning av forskare och teknisk/administrativ personal
- Bistå med introduktion av nyanställd personal och hjälp till internationellt nyanställda och   gäster i samband med ankomsten.
- Administration av LUCAT – Lunds universitets personalkatalog
- Bevakning och hantering av tidsbegränsade och intermittenta anställningar
- Hantering av löneunderlag i lönesystemet
- Semesterhantering
- Övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter, som t.ex. stipendiehantering,   diarieföring och arkivering 

Arbetet innebär nära samarbete med såväl övriga administratörer som forskare och lärare. Du kommer också att samverka med kollegor på andra organisatoriska nivåer inom universitetet.

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och utvecklas över tid i enlighet med verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning med HR-inriktning alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av personal- eller löneadministrativt arbete. Erfarenhet av administration inom universitet/högskola är meriterande liksom erfarenhet av IT-systemen Varbi och Primula.

Goda kunskaper i Officepaketet samt god förmåga att använda svenska och engelska i tal och i skrift är ett krav. Vi söker dig som är flexibel, serviceinriktad och noggrann. Engagemang, ansvarskänsla och förmåga att självständigt kunna hantera arbetstoppar på ett effektivt sätt är kännetecknande för dig. Du är strukturerad, positiv och lyhörd för verksamhetens behov. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. 

Villkor
Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat, på 100% från och med preliminär start 2024-05-01 till och med 2025-08-31
Kontaktperson är Joakim Nilsson, administrativ chef,+46 46 222 38 02,  joakim.nilsson@biol.lu.se

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid åtta institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Bemanningskoordinator till Bemanningspoolen i Lund

Personaladministratör
Läs mer Jan 11
Gör skillnad. Varje dag.

Är du redo att anta en ny utmaning i vår bemanningspool inom Regionservice? Är du strukturerad och en administrativ klippa? Har du förmåga att se helheter, jobba proaktivt och förstår vikten av att ge både våra medarbetare och kunder ett professionellt bemötande? Då kan du vara personen vi söker!

Regionservice har idag en årlig omslutning på drygt två miljarder kronor och består av cirka 2000 medarbetare. Organisationen befinner sig i en spännande utvecklingsfas och lägger stor kraft på att utveckla verksamheten och tjänsteleveranserna. Relationerna med kunderna är avgörande för framgången och siktet är inställt på att nå ett ömsesidigt partnerskap med ett gemensamt mål att göra skillnad varje dag.

Bemanningspoolen är en enhet inom Verksamhetsområde (VO) Malmö/Lund. Bemanningspoolen ansvarar för korttidsbemanning till övriga verksamheter inom Verksamhetsområdet från en dag sex månader. Bemanningsorganisationen jobbar företrädesvis med yrkesgrupperna vaktmästare, lokalvårdare, servicevärdar och servicemedarbetare i kök.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en mycket god administratör med intresse för personalfrågor? Har du arbetat med bemanning och är van att snabbt förse dina kunder med rätt personal? Har du arbetat lösningsfokuserat med administrativa frågor i ibland stressiga situationer? Då kan tjänsten som bemanningskoordinator i bemanningspoolen vara något för dig!

Som bemanningskoordinator hos oss arbetar du bland annat med att:
- Hantera beställningar och bokningar både via telefon, mejl och bemanningssystem.
- Bistå verksamheten med administrativt stöd inom bland annat HR-området.
- Administrera och planera verksamheten i området i samråd med kollegor.
- Kund och vikariekontakter.
- Löpande jobba med urval och rekrytering.

Organisationen har två bemanningskoordinatorer som ansvarar för korttidsbemanningen och att stötta affärsområdets enhetschef administrativt. En av våra bemanningskoordinatorer ska gå vidare till andra utmaningar och vi söker en ersättare på denna tjänst.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna med inriktning mot personalfrågor eller beteendevetenskap, alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har bred och grundläggande kompetens gärna inom personalområdet. Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av HR-system. Inom Region Skåne arbetar vi bland annat med HR-fönster, Raindance, WIN-LAS, Adato och Qlickview.

Därtill är du prestigelös, lösningsorienterad och har förmåga att fatta beslut utifrån satta rutiner. Du är van vid att arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Vi uppskattar om du tillsammans med oss vill vara med och utveckla vår verksamhet.

I den här rekryteringen tillämpas löpande urval så varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

HR-administratör till Gemensam servicefunktion i Lund

HR-assistent
Läs mer Jan 4
Gör skillnad. Varje dag.

Gemensam servicefunktion är ett verksamhetsområde inom Regionservice som har uppdraget att leverera tjänster inom områdena ekonomi, HR och kundcenter. Tillsammans är vi ett av Sveriges största Shared Service Center med cirka 400 medarbetare. Vår målbild är att vi ska vara en samarbetspartner som genom engagemang och nytänkande gör skillnad och frigör tid för Region Skånes kärnverksamhet och därmed göra nytta för medborgarna i Skåne. Vi ska vara den bästa och självklara partnern som levererar service i världsklass!

Serviceteam HR-nära stöd och uppdrag skapades 2020 för att samla kompetens inom HR-administration och chefsstöd i vårt HR-system på samma enhet och därmed nå fördelar som centraliserad kompetensöverföring, minskad sårbarhet samt kvalitetssäkrade och effektivare arbetssätt. Sedan dess har enheten och dess uppdrag vuxit till en serviceinriktad och driven grupp på 24 medarbetare som levererar tjänster till både administrativa och vårdinriktade delar av Region Skånes organisation. Vi sitter i trivsamma lokaler på Medicon Village i Lund.

Inför sommaren behöver vi förstärkning med fyra duktiga HR-administratörer, då vi under perioden 2024-02-26 till 2024-05-31 ska skriva en större mängd avtal till våra sommarjobbare och sommarvikarier. Välkommen till ett engagerat och mycket trevligt gäng!


ARBETSUPPGIFTER
Som HR-administratör hos oss utfärdar du anställningsavtal till Sommarjobb unga 2024, vilket är en satsning inom Region Skåne där vi erbjuder unga i åldern 18 till 25, arbete.

Din anställning börjar med en tydlig introduktion där du lär dig våra system, så som HR-fönster. Du kommer arbeta i ett kompetent team med andra HR-administratörer och kan även komma att stötta upp inom andra områden vid behov. Tjänsten syftar till att avlasta vår enhet under arbetstoppen, men det kan eventuellt finnas möjlighet till förlängning över sommaren.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med avslutad gymnasial utbildning och erfarenhet av att skriva anställningsavtal. Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift är nödvändigt för tjänsten. Vi ser gärna att du har en förståelse för löne- och anställningsprocessen och om du har arbetat i projekt med fokus på att leverera till deadlines, är det meriterande.

För att trivas i rollen behöver du vara snabblärd samt ha en god förmåga att samarbeta, prioritera och strukturera ditt arbete effektivt i syfte att nå goda resultat. Du har en hög flexibilitet vilket innebär att du har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar och även en god förmåga att komma med förslag för att förbättra arbetsprocessen.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

HR administratör vid kansliet för IKVL

HR-assistent
Läs mer Dec 14
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Kansliet vid Institutionen för kliniska vetenskaper, Lund, ansvarar för att bistå verksamheten med professionellt stöd inom expertområden som rör ekonomi, HR-frågor, administration och kommunikation.

För närvarande arbetar 14 medarbetare på kansliet som är placerat på Biomedicinsk centrum – BMC - i Lund. På institutionen arbetar ca 470 anställda inom yrkeskategorier lärare, forskare, doktorander och teknisk-administrativ personal.

Inom kansliet värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och vi arbetar ständigt för att skapa ännu bättre förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker nu en positiv, driven och självgående HR-administratör för en heltidsanställning med önskat tillträdesdatum 2024-03-01 eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextids- och distansarbetsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som HR-administratör vid Lunds universitet är det huvudsakliga uppdrag att ge administrativt stöd inom HR-området, till chefer och verksamheten. Detta genom att:

- Ge rådgivning och stöd i personaladministrativa frågor.
- Löpande ta hand om HR-administrativa uppgifter såsom registrering i personaladministrativa systemet Primula.
- Ge stöd i HR-system. Detta innebär att vara kontaktperson gentemot verksamheten och i stor utsträckning var ett verksamhetsnära stöd för både anställda och chefer.
- Ge stöd i grundläggande arbetsrätt och avtalsfrågor.
- Hantera administration kring anställningens olika delar.
- Ha ett gott och nära samarbete med övriga inom HR.
- I samverkan med kollegor i verksamhetens HR-organisation utveckla och implementera lokala processer och administrativa rutiner inom HR-området. Detta förutsätter ett aktivt deltagande i nätverk och andra grupperingar. 

Rollen kräver att du själv kan organisera och strukturera ditt arbete och driva processer vidare. Det är också viktigt att du är noggrann, har analytisk förmåga, god kommunikativ förmåga och förmåga att bygga nätverk och relationer.

Kvalifikationer
För anställningen krävs

- Akademisk utbildning inom HR-området eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Erfarenhet av administrativt arbete inom HR-området
- Erfarenhet av HR-system.
- God verbal och skriftlig förmåga i såväl svenska som engelska.

Meriterande:

- Erfarenhet av administrativt arbete inom HR-området inom universitet- och högskolesektorn.
- Erfarenhet av arbete med administrativa system inom HR-området.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Önskat tillträdesdatum 2024-03-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

HR- ansvarig på marknadsledande Rörläggaren AB - Malmö

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Dec 12
AB Rörläggaren är ett VS-företag, strategiskt beläget mitt i Öresundsregionen. Vi har ett väl utvecklat specialkunnande på totalentreprenader tillsammans med våra montörers höga kunskapsnivå. Vi glömmer inte att sörja för återväxten av duktiga medarbetare. Idag är vi 140 medarbetare och omsätter ca 250 milj. SEK. Sedan november 2014 ingår vi i Instalco. Här kan du läsa mer: https://rorlaggaren.se/om-oss
HR-ansvarig till marknadsledande Rörläggaren AB – Malmö

Har du bred erfarenhet av HR frågor och söker efter ett omväxlande och roligt arbete? Vill du ha en central och viktig roll på ett marknadsledande malmöföretag med stark laganda? Vill du bli delaktig i Rörläggarens framgång genom att stödja, driva och möjliggöra utvecklingen av verksamheten? Tycker du, precis som vi att det är viktigt att ha kul på jobbet? Då kan du vara vår nya kollega! Här ges du möjligheten att arbeta på ett värderingsstyrt bolag med ett starkt drivande engagemang.
Du kommer att ersätta nuvarande HR- och löneansvarig som går i pension efter flera års tjänstgöring. Företaget består idag av 140 motiverade och engagerade medarbetare och du kommer spela en central och viktig roll genom att arbeta verksamhetsnära och ge stöd när det kommer till samtliga HR- och lönefrågor. Du blir även en viktig kugge i verksamhetens utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter:
HR och Personalansvarig genom hela anställningscykeln
Strategiskt och operativt chefsstöd
Utbildningsplanering och kompetensförsörjning
Delta i interna utvecklingsprojekt
Genomföra och implementera utbildningar och aktiviteter kring våra värderingar
Arbetsmiljö och rehabilitering
Driva och utveckla HR-processen
Tolkning av kollektivavtal och rådgivare arbetsrätt
Personaladministration och statistik
Löneprocessen, förberedelse och genomförande, samt utveckla och säkerställa kvalitén i processen.
Hanterar bilförmåner
Employer Branding aktiviteterDin bakgrund:
Du som söker har bred erfarenhet av HR arbete, med flera års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av löneadministration eller att du är villig att lära dig. Du har en akademisk utbildning som Personalvetare eller likvärdigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Agda, som är det HR-system som används för tidredovisning, löner och statistik på Rörläggaren. Du trivs med många kontaktytor och har en god kommunikationsförmåga. Du har en fallenhet för att engagera samt planera och strukturera ett arbete. Vidare har du ett starkt eget driv, är förtroendeingivande, prestigelös och jordnära.
Om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Malmö.

I denna rekrytering samarbetar AB Rörläggaren med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och du är välkommen att sända in din ansökan snarast via länken nedan. För mer information om tjänsten kontakta gärna Kristian Berglund på tel. 0709-605372.Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vikarierande HR-administratör

HR-assistent
Läs mer Dec 14
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen

På sektionen HR möts du av en välkomnande och öppen atmosfär där kompetens, lösningsfokus och samarbetsanda lyser klart.

Vi tar vårt avstamp i ett kommunikativt, modigt, respektfullt och verksamhetsorienterat förhållningssätt.

Vid sektionen HR finns avdelningen Verksamhetsnära HR-tjänster som tillhandahåller ett
verksamhetsnära HR-stöd, såväl operativt som strategiskt till de verksamheter inom Lunds universitet som har valt att ta del av tjänsten. Vi som arbetar på avdelningen är ett positivt och kompetent gäng bestående av 10 HR-partners och 4 HR-administratörer. 

En av våra nuvarande HR-administratör går på föräldraledighet och därför söker vi nu en vikarierande HR-administratör, som kommer arbeta med verksamhetsnära HR-stöd till Student och Utbildning vid Lunds universitet. Student och Utbildning består av ca 90 medarbetare organiserade i avdelningarna Antagning, Examen, Studieadministrativa system, Utbildningsstrategiskt stöd, Studiestöd och vägledning samt Studenthälsan. Sektionen ger service och administrativt stöd inom utbildningsområdet samt verkar för en god studiemiljö. Utöver HR-stöd till chefer och medarbetare kommer denna roll även fokusera på HR-processer inom ansvarsområdena högskoleprovet, anteckningsstöd, mentorer samt SI-verksamhet. 

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och utvecklas över tid i enlighet med verksamhetens behov.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Vid sektionen HR ger vi dig möjlighet till distansarbete upp till 2 dagar per vecka. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att arbeta i en administrativ funktion som innefattar att arbeta med service, stöd och rådgivning i HR-administrativa frågor till våra verksamheter. Du kommer även arbeta som handläggare i universitetets rekryteringssystem och lönesystem. Detta samtidigt som du är katalogadministratör i universitets person- och adresskatalog.

Vi söker en HR-administratör som trivs i den administrativa rollen och som har erfarenhet av att ge personaladministrativt stöd. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat att:

- ge råd och stöd i HR-administrativa frågor
- stötta vid generella HR-frågor och i HR-processer
- handlägga samt ge råd och stöd i rekryterings- och anställningsärenden
- hantera semestrar, ledigheter, arvoden mm,
- bevaka och hantera tidsbegränsade anställningar och pensionsavgångar
- vara behjälplig i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter, som exempelvis diarieföring och arkivering.

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och utvecklas över tid i enlighet med verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- relevant utbildning och/eller annan erfarenhet av liknande arbete som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- grundläggande kunskaper inom arbetsrätt och rekrytering
- goda kunskaper i samt erfarenhet av administrativa system och program
- goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har ett prestigelöst förhållningssätt till dina arbetsuppgifter och mycket god förmåga att samverka med många parter. Du har lätt för att skapa nya relationer och samarbeta med andra. Detta samtidigt som du har god förmåga att arbeta självständigt. Du är självgående, initiativtagande och serviceinriktad. Vi söker dig som har självinsikt och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Meriterande för anställningen är:

- erfarenhet av och kunskap om Lunds universitets organisation, administrativa system och regelverk
- högskoleexamen inom HR/ eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- erfarenhet från arbete inom offentlig administration
- aktuell erfarenhet av att arbeta med HR uppgifter
- aktuell erfarenhet att ge HR-administrativt stöd

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen.

Anställningsvillkor

Anställningen är ett vikariat med tillträde 15 april 2024 eller enligt överenskommelse till och med 31 maj 2025 eller till och med ursprunglig anställd återgår i arbete. 

Övrigt

Du kommer främst sitta vid Genetikhuset, Sölvegatan 29 B där Student och Utbildning är beläget.


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Välkommen med din ansökan!

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

HR- och löneansvarig på marknadsledande Rörläggaren AB - Malmö

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Nov 23
AB Rörläggaren är ett VS-företag, strategiskt beläget mitt i Öresundsregionen. Vi har ett väl utvecklat specialkunnande på totalentreprenader tillsammans med våra montörers höga kunskapsnivå. Vi glömmer inte att sörja för återväxten av duktiga medarbetare. Idag är vi 140 medarbetare och omsätter ca 250 milj. SEK. Sedan november 2014 ingår vi i Instalco. Här kan du läsa mer: https://rorlaggaren.se/om-oss
HR- och löneansvarig till marknadsledande Rörläggaren AB – Malmö

Har du bred erfarenhet av HR frågor och söker efter ett omväxlande och roligt arbete? Vill du ha en central och viktig roll på ett marknadsledande malmöföretag med stark laganda? Vill du bli delaktig i Rörläggarens framgång genom att stödja, driva och möjliggöra utvecklingen av verksamheten? Tycker du, precis som vi att det är viktigt att ha kul på jobbet? Då kan du vara vår nya kollega! Här ges du möjligheten att arbeta på ett värderingsstyrt bolag med ett starkt drivande engagemang.
Du kommer att ersätta nuvarande HR- och löneansvarig som går i pension efter flera års tjänstgöring. Företaget består idag av 140 motiverade och engagerade medarbetare och du kommer spela en central och viktig roll genom att arbeta verksamhetsnära och ge stöd när det kommer till samtliga HR- och lönefrågor. Du blir även en viktig kugge i verksamhetens utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter:
HR och Personalansvarig genom hela anställningscykeln
Strategiskt och operativt chefsstöd
Utbildningsplanering och kompetensförsörjning
Delta i interna utvecklingsprojekt
Genomföra och implementera utbildningar och aktiviteter kring våra värderingar
Arbetsmiljö och rehabilitering
Driva och utveckla HR-processen
Tolkning av kollektivavtal och rådgivare arbetsrätt
Personaladministration och statistik
Löneprocessen, förberedelse och genomförande, samt utveckla och säkerställa kvalitén i processen.
Hanterar bilförmåner
Employer Branding aktiviteterDin bakgrund:
Du som söker har bred erfarenhet av HR- och lönefrågor, med flera års relevant arbetslivserfarenhet. Du har en akademisk utbildning som Personalvetare eller likvärdigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Agda, som är det HR-system som används för tidredovisning, löner och statistik på Rörläggaren. Du trivs med många kontaktytor och har en god kommunikationsförmåga. Du har en fallenhet för att engagera samt planera och strukturera ett arbete. Vidare har du ett starkt eget driv, är förtroendeingivande, prestigelös och jordnära.
Om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Malmö.

I denna rekrytering samarbetar AB Rörläggaren med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och du är välkommen att sända in din ansökan snarast via länken nedan. För mer information om tjänsten kontakta gärna Kristian Berglund på tel. 0709-605372.Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Administrator - with knowledge in Food safety

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jul 5
Your daily tasks include:

- Work with suppliers as well as other external and internal stakeholders to secure food safety compliance documentation (certificates etc.).

- Certificate collection, evaluation and identification of potential gaps towards EU, US and CN food contact legislations.

- Use and populate the new certificate handling tool

- Proactively support the food safety team with all matters related to Food Safety

Required Skills:

- Ability to work independenly once instructions have been received

- Not afraid to take initiatives and ask for help when required

- Great communication skills with a positive attitude

- Highly dedicated person with analytical skills and a high drive

- Accurate and delivering high quality

- Fluent both in written and spoken english.

- MS Office user and common computer letteracy

- Swedish language skills is considered a merit

Ansök nu

HR-administratör

Personaladministratör
Läs mer Nov 23
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Humanistiska och teologiska fakulteternas kansli är en utvecklande och allsidig arbetsplats med olika yrkeskompetenser som stöttar verksamheten inom flera olika områden.

Här finns drygt 25 medarbetare som arbetar med bland annat ekonomi, kommunikation, HR-frågor, kvalitets- och utvecklingsfrågor samt internationellt utbyte. Dessutom ges stöd till fakultetsstyrelsen, arbetsutskottet och verksamhetsnämnderna med ansvar för grundutbildning, forskarutbildning och forskning. På kansliet arbetar vi kontinuerligt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
- Hantering av utlägg och reseräkningar
- Hantering av arvoden
- Handlägga vissa rekryterings- och anställningsärenden, främst vad gäller anställning som amanuens
- Hantera varsel i samband med doktorandanställningars upphörande, samt anmäla till Trygghetsstiftelsen
- Övrigt förekommande personaladministrativa arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom fakultetskansliets HR-grupp och även ha kontakt med medarbetare vid fakulteternas institutioner och enheter. Anställningen innebär en hög servicenivå och flexibilitet där det krävs att du kan ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter, även tillkommande sådana. Periodvis kan hög arbetsbelastning förekomma.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:
- utbildning inom HR-området motsvarande minst kandidatnivå eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- erfarenhet av personaladministration
- erfarenhet av att arbeta i administrativa personalsystem
- mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska

 Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god kommunikativ förmåga, flexibilitet och ett prestigelöst förhållningssätt. Det är centralt att du uppskattar administrativa uppgifter, är noggrann och systematisk i ditt arbete men samtidigt serviceinriktad och kan arbeta självständigt.

Meriterande för anställningen är:
- erfarenhet av att ge verksamhetsstöd och service
- kännedom om universitets- och högskolesektorn

Övrigt
Anställningen är ett vikariat på ca 1 år med omfattning 75%, med tillträde den 22 januari 2024 eller enligt överenskommelse. Intervjuer planeras genomföras med start i vecka 2.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Kansliet ger service till HT-fakulteternas gemensamma ledningsorgan och universitetets centrala ledning. En viktig uppgift är vidare att stödja och samordna fakulteternas institutioner i den decentraliserade administrationsstruktur som finns vid Lunds universitet. Kansliet fungerar också som en kunskapsbank och en rådgivande konsultinstans ifråga om relevanta lagar, förordningar och regelsystem.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Administratör med chefsstödsuppdrag, Serviceteam HR-nära stöd och uppdrag

HR-assistent
Läs mer Nov 24
Gör skillnad. Varje dag.

Är du skicklig på administration och att leverera en hög service? Är du dessutom en lösningsinriktad lagspelare som vill tillhöra ett engagerat och kommunikativt team? Då kan tjänsten som administratör med chefsstödsuppdrag hos oss vara helt rätt för dig!

Gemensam servicefunktion är ett verksamhetsområde inom Regionservice, med uppdrag att leverera tjänster inom områdena ekonomi, HR och kundcenter. Tillsammans är vi ett av Sveriges största Shared Service Center med cirka 400 medarbetare. Vår målbild är att vi ska vara en samarbetspartner som genom engagemang och nytänkande gör skillnad och frigör tid för Region Skånes kärnverksamhet och därmed göra nytta för medborgarna i Skåne. Vi ska vara den bästa och självklara partnern som levererar service i världsklass!

Serviceteam HR-nära stöd och uppdrag skapades 2020 för att samla kompetens inom HR-administration på samma enhet och därmed nå fördelar som centraliserad kompetensöverföring, minskad sårbarhet samt kvalitetssäkrade och effektivare arbetssätt. Sedan dess har enheten och dess uppdrag vuxit till en serviceinriktad och driven grupp på 23 medarbetare som levererar tjänster till både administrativa och vårdinriktade delar av Region Skånes organisation.


ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu dig som vill vara med på en spännande utvecklingsresa tillsammans med oss! Du ansluter till ett välkomnande och engagerat team som sitter i trivsamma lokaler på Medicon Village i Lund. När arbetet tillåter finns det möjlighet att arbeta på distans. I vissa fall kan det också förekomma kundbesök ute i verksamheterna.

Som administratör med chefsstödsuppdrag hos oss består arbetet till största del av att stödja chefer i HR-Fönster som är Region Skånes system för personaladministration. Det innebär bland annat att registrera och godkänna poster, skapa scheman, ta ut rapporter och hantera avstämningar i flexsystemet. I rollen ingår även att skapa anställningsunderlag inför nyanställning samt underlag vid ändring i pågående anställning. När lön behöver korrigeras är det du som skapar rättelser via Serviceportalen. Tjänsten innebär många kontaktytor och nära samarbete med både chefer ute i verksamheterna och kollegorna på enheten. Tillsammans bidrar du och dina kollegor till att stötta chefer så att administrationen runt anställda i Region Skåne fungerar på ett optimalt sätt.

Vår enhet är i en utvecklingsfas vilket gör att arbetsuppgifterna kan komma att förändras. Eftersom vår enhet växer behöver vi nu tre nya medarbetare som vill bli en del av vårt team. Låter detta intressant? Tveka inte med att skicka din ansökan!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med avslutad gymnasial utbildning och som har erfarenhet av att arbeta administrativt med lön eller inom HR-området. Därtill har du goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt erfarenhet av att arbeta i HR-Fönster eller i Personec P, vilket är systemet som HR-Fönster bygger på. Det är meriterande om du har vidareutbildning inom exempelvis HR-administration och har kunskaper i arbetsrätt, löne- och anställningsprocessen. Likaså är det fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet av att arbeta serviceinriktat med egna kunder och/eller i en offentlig organisation.

För att trivas i rollen ser vi att du har en god administrativ förmåga som hjälper dig att självständigt organisera, prioritera och strukturera ditt arbete effektivt. Du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar till detta genom ett lyhört kommunikationssätt och serviceinriktning gentemot både kollegor och kunder samt delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter i arbetsgruppen. Därutöver är du lösningsfokuserad, har hög kvalitetskänsla i ditt arbete och en förmåga att anpassa dig när förutsättningarna förändras.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval vilket innebär att intervjuer kan komma att ske innan sista ansökningsdag.


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Lön - och kontorsadministratör till konsultuppdrag i Lund!

Löneassistent/Lönekontorist
Läs mer Jun 20
Vi söker en engagerad och erfaren kontorsadministratör för ett konsultuppdrag i Lund! Uppdraget är på heltid och förväntas pågå under perioden 1 september 2023 till och med 31 januari 2025.

Om uppdraget
Som lön- och kontorsadministratör kommer du att spela en central roll i att upprätthålla en smidig arbetsmiljö och stödja verksamheten i sina administrativa behov.

Huvudsakliga arbetsområden

Befattningen kontorsadministratör innebär ansvar för

- Internservice som tex. delta i planering/bokning/anmälan av möten, serva och vara behjälplig vid interna events, konferenser och resor. Genomgång av konferensutrustning för nya användare

- Stöd till ledningskoordinator med uppgifter vid behov som deltagande i möten, enkätutskick, inbjudningar och kallelser och bokningar i olika system

- Innehållshantering av digitala informationsskärmar på kontoren

- Beställning/utlämning av taggar till FutuRum, personligt skåp mm.

- Uppdatering och skriva texter på intranät, hjärtsstartare, fotografering av nyanställda mm. deltar i projekt som tilldelas HR

Befattningen lönadministratör innebär ansvar för

- Löneprocessen som helhet(inriktning tjänstemannalöner)

- HR:s introduktion av nyanställda samt stötta övriga HR medarbetare i kompetensförsörjningsprocessen

- Bokföringen och uppföljning gällande personalkostnader månadsvis och årsvis

- Personaladministration inklusive upprätta och uppdatera dokument, mallar och avtal och övriga administrativa uppgifter gällande lön, pension, sjukersättning.

- Hjälp av chefer och medarbetare för att följa gällande kollektivavtal och arbetsrättsliga lagar

- Hantering av a övriga förekommande arbetsuppgifter som ligger inom ramen för befattningen

Om dig
För att axla rollen som lön - och kontorsadministratör ser vi att du har eftergymnasialutbildning inom PA, lönehantering eller motsvarade och full kunskap i och god erfarenhet av lönesystemet AGDA. Du har även relevant utbildning i Sevice management eller liknande.

vidare ser vi att du har minst två års arbetslivserfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter. Du är en bra bra kommunikatör och har god förmåga att arbeta med relationsskapande arbetsuppgifter. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vidare är det viktigt att du har erfarenhet av olika digitala system samt möjlighet att lära sig /förstå arbetet i olika digitala system samt goda kunskaper i Office paketet och teams.

Körkort är också ett krav för denna roll.

Övrigt
Startdatum: 2023-09-01
Slutdatum: 2025-01-31
Omfattning: 100%
Placering: Lund

Ansökan
Låter uppdraget intressant? Skicka in din ansökan snarast då urvalsarbetet och intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV, referensuppdrag och svarar därefter på urvalsfrågor. De kandidater som bäst matchar rollen kommer telefonintervjuas och sedan bli kallade till en intervju hos oss på Devotum. Nästa steg är en intervju hos vår kund. Referenstagning på slutkandidater är en del av processen.

Har du några frågor om uppdraget är du välkommen att höra av dig till Angela Hanna Kassab på 073-710 82 00

Ansök nu

Verksamhetskonsult Lön

Löneadministratör
Läs mer Nov 15
Det här är tjänsten för dig som vill ingå i ett mycket kunnigt och lösningsorienterat kundteam som brinner för att stötta kunder i våra egenutvecklade programvaror. Vår verksamhet riktar sig mot religiösa samfund, men vi är helt fristående och fungerar som vilket bolag som helst. Däremot tycker vi att samfundens verksamheter är viktiga för oss som samhälle och individer. För utan Vitec Samfundssystem stannar delar av samfunden och den svenska begravningsverksamheten.

Hos oss finns en stor gemenskap, ett öppet sinne, glädje och respekt mellan alla som jobbar tillsammans för att göra våra kunders vardag lite enklare!

Vill du bli en av oss?

Vi erbjuder dig

Vi söker en verksamhetskonsult till vår kundavdelning som i dagsläget består av 10 personer, fördelat på två team. Det team som du kommer att tillhöra arbetar med programvaror för lön och ekonomi, inom produktfamiljerna FAS och LabOra. Programvarorna består av lön, tidsredovisning, redovisning, kund- och leverantörsreskontra, elektronisk fakturahantering och anläggning.

I dina arbetsuppgifter ingår det att hjälpa våra kunder via telefon och mejl. Det kan handla om allt från att hjälpa dem med programvarans funktionalitet till att besvara avtalsfrågor i lön. Vid frågor och önskemål från kunden om utveckling av ytterligare moduler och tekniska lösningar finns ett starkt och erfaret team av webb- och programutvecklare till din hjälp.

Du kommer även att vara involverad i tester som sker när programvaran utvecklas. I rollen ingår också att genomföra kortare konsultuppdrag åt våra kunder och på sikt ser vi dessutom att du vill utbilda kunder i våra system. Utbildningar genomförs både som webbinarium och i sal, vilket gör att resor kan förekomma i mindre omfattning.

Vi agerar även servicebyrå åt ett antal kunder, vilket innebär att vi är deras externa lönekonsult. Uppdragen är olika stora och arbetet fördelas mellan medarbetarna inom teamet.

Vem är du då

Vi söker dig med erfarenhet av lönehantering och som har ett intresse för system. Det är även viktigt att du är pedagogisk för att kunna hjälpa våra kunder, både i deras dagliga arbete via vår support, och på sikt i egenskap av kursledare. Vi ser gärna att du på sikt är intresserad av att bredda din kompetens till att även arbeta med våra ekonomisystem.

Hos oss kommer du att trivas om du är en lagspelare med ett genuint intresse för att hjälpa kunden. Du tycker helt enkelt om att ge det lilla extra och trivs allra bäst när du ser att andra lyckas. Som person är du noggrann och har en god kommunikativ förmåga. Då samtliga kunder finns i Sverige behöver du kunna tala och skriva svenska obehindrat.

Låter det intressant?

Vi ser fram emot din ansökan och vill du veta mer om jobbet är du välkommen att höra av dig till Julia Almevi Munther på mail julia.almevimunther@vitecsoftware.com eller telefon 046-276 53 47.

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Plats: Stockholm eller Lund

Sista ansökningsdag: 2023-12-04, men skicka gärna ansökan redan idag eftersom vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Vitec Samfundssystem

Vitec Samfundssystem är ett produktbolag som utvecklar nischade programvaror för kunder inom kyrkomarknaden, näringslivet och offentlig sektor. Vi är idag 31 medarbetare i Stockholm och Lund inom produktutveckling och kundstöd. Bolaget ingår i Vitec Software Group. Läs mer om oss och våra produkter på www.samfundssystem.se

Vitec Software Group är ledande inom Vertical Market Software i Norden. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Vitec har över 1400 medarbetare, är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 1 978 miljoner kronor år 2022. Läs mer om oss på www.vitecsoftware.com.

Ansök nu

HR-administratör till Institutet för mänskliga rättigheter

HR-assistent
Läs mer Okt 23
Vill du få chansen att vara en del av en myndighet och vara en del av arbetet med att främja de mänskliga rättigheterna i Sverige? Vi söker nu dig som har ett intresse för mänskliga rättigheter, vill arbeta inom personaladministration och dessutom har en HR-utbildning eller motsvarande. Urval sker löpande, så passa på att ansöka redan idag!

OM TJÄNSTEN
I rollen som HR-administratör kommer du få arbeta med ett flertal olika arbetsuppgifter, främst kopplat till personaladministration hos myndigheten. Tjänsten är avsedd främst för att ge avlastning för myndighetens HR-specialist och du kommer få arbeta med en variation av arbetsuppgifter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara kopplade till personaladministration men du kommer också få hjälpa till där behov finns och vara ett administrativt stöd till övrig personal. Det finns även möjlighet att du kommer få hjälpa till med vissa arbetsuppgifter kopplade till myndighetens arbetsmiljö. Denna roll passar dig som har ett naturligt sinne för service och som enkelt kan ta dig an nya arbetsuppgifter.tfc

Du erbjuds
- Meriterande erfarenhet av att få arbeta hos en statlig myndighet och samtidigt förbättra dina administrativa kunskaper
- En arbetsplats i nya och tillgängliga lokaler med goda kommunikationsmöjligheter

VI SÖKER DIG SOM
- Har examen från högskola eller universitet inom HR, alternativt ett område som bedöms som relevant för rollen, eller arbetslivserfarenhet och annan utbildning som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren
- Kan starta omgående
- Kan kommunicera flytande på svenska i skrift
- Besitter god datorvana och har goda kunskaper i Office365

Det är meriterande om du
- Har tidigare erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter inom HR-området
- Har arbetat inom offentlig sektor
- Tidigare arbetat med arbetsmiljöfrågor
- Kunskaper i ett eller flera av de nationella minoritetsspråken, det svenska teckenspråket och/eller ett eller flera andra språk

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Strukturerad
- Innovativ
- Självgående
- Kvalitetsmedveten

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Du är välkommen att läsa mer om myndigheten här.

Ansök nu

Interim lönechef till kund i Lund!

Löneadministratör
Läs mer Nov 16
Om tjänsten
Uppdraget:
Som tillfällig lönechef kommer du att leda enheten Löneservice, bestående av 20 medarbetare, med övergripande verksamhets-, personal- och budgetansvar. I uppdraget ingår att genomföra en nuläges- och nylägesanalys av enhetens prestationer inom service, effektivitet och leverans. Löneservice är den centrala lönefunktionen för kommunen, och du kommer att ge support inom löne och avtalsfrågor till olika förvaltningar med cirka 12 000 användare i lönesystemet.

Avdelningen genomgår för närvarande ett omfattande förändringsarbete, särskilt kopplat till det gemensamma projektet "Intern kommunsupport," där löneservice spelar en central roll.

Rollbeskrivning:
I rollen som chef inom HR har du ansvar för verksamheten, budgeten och personalen.

Förväntat resultat av leverans:
Du förväntas överlämna relevant material kring utvecklingsbehov inom enheten och en prioriteringslista till den permanenta lönechefen. Dessutom förväntas du aktivt bidra till pågående förändringsarbete och säkerställa ett effektivt HR-objekt.

Möjlighet till distansarbete:
Ja, en till två dagar i veckan.

Krav:

Erfarenhet av att leda medarbetare, gärna inom administration, löne eller HR.
Kunskaper om HR-system.
Erfarenhet och kunskap inom analys/utredningsarbete.

Meriterande:

Erfarenhet inom uppdraget och/eller erfarenhet av ledarskap inom offentlig sektor.
Erfarenhet av förändringsledning.
Uppdragets genomförande, tider och omfattning:

Startdatum: 4 december 2023.
Slutdatum: 31 maj 2024.
Option på förlängning: Möjlighet att förlänga avtalet efter 2 månader.
Omfattning: 100%.
Plats för genomförande: Lund.
Möjlighet till distansarbete: Ja, en till två dagar i veckan.

Ansök nu

Verksamhetsansvarig Skånekatalogen och behörighetsportal i Lund

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Okt 18
Gör skillnad. Varje dag.

Drivs du av att vara med där det händer och bidra till att ordning och struktur gör det lätt att göra rätt? Vill du vara den som smörjer verksamhetens administrativa maskineri och vara en viktig del i att underlätta vardagen för alla? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Primärvården Skåne, i första hand för hela livet. Primärvården Skåne är Region Skånes offentligt drivna primärvård. Vi är cirka 4 300 medarbetare som varje dag arbetar för att ge Skånes invånare nära vård av hög kvalitet och ett gott bemötande, genom livets alla skeenden. Detta gör vi utifrån våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Primärvården består av mer än 200 verksamheter över hela Skåne, både i städer och på mindre orter. Vi möter patienter med olika behov, bakgrund och förutsättningar, på våra mottagningar och i deras hem. Primärvården Skåne är till delar en konkurrensutsatt verksamhet och vi behöver nå ut till människor i alla åldrar, med olika bakgrunder och på olika platser i Skåne för att berätta att Primärvården Skåne finns för dem i hela livet.

Tjänsten är placerad på Digitaliseringsenheten inom Primärvården Skåne. Digitaliseringsenheten arbetar förvaltningsövergripande med verksamhetsutveckling och nära stöd till verksamheterna inom området digitalisering.

Digitaliseringsenheten utgörs av 14 medarbetare och vi har kontor på Medicon Village i Lund. Här sitter vi tillsammans med cirka 70 av förvaltningens övriga medarbetare som på olika sätt leder och stödjer våra verksamheter inom förvaltningen.


ARBETSUPPGIFTER

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika orter som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

Vi söker en övergripande katalogansvarig med rollen som verksamhetsansvarig för Skånekatalogen och kommande behörighetsportal, samt certifikatsansvarig för rollen som ORA (Organization Registration Authority).

I arbetsuppgifterna ingår att delta i regionala förvaltningsgrupper och via e-post, telefonsamtal och personliga möten eller i nätverk stödja verksamheterna inom Primärvården Skåne i arbetet med Skånekatalogen och kommande behörighetsportal.
Funktionen har en viktig roll i samband med organisationsförändringar. Du som verksamhetsansvarig kommer att utbilda och handleda katalogadministratörer och andra intressenter. Därutöver är du även delaktig i utvecklingen av katalogtjänsten och deltar exempelvis vid tester inför systemuppdateringar. Förberedelserna inför SDV påverkar redan Skånekatalogen i hög utsträckning med nya spännande arbetsuppgifter och utmaningar under kommande år.

I rollen som ORA ansvarar du för hantering av certifikat på förvaltningsnivå. I arbetsuppgifterna ingår att medverka i regionalt nätverk, stödja verksamheternas reservkortshandläggare, medverka vid intern kontroll och revision.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har en relevant utbildning för tjänsten som exempelvis medicinsk sekreterare eller annan som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vidare krävs det att du har god datorvana och erfarenhet av att arbeta i Officepaketet. Därtill har du även goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete i Skånekatalogen är ett krav för tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom HR-fönster. Likaså om du har erfarenhet av att arbeta som chefsstöd, huvudkontaktperson eller katalogadministratör för Skånekatalogen. Det är också fördelaktigt om du har god kännedom om organisationsstruktur inom Region Skåne.

När det kommer till dig som person är du pedagogisk och saklig. Du trivs med att prata inför grupper och hålla i nätverk och utbilda kollegor. Trygg i att arbeta självständigt. Tålamod, nyfikenhet och noggrannhet är nödvändiga egenskaper i arbetet som växlar i både tempo och karaktär.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan redan dag!
ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Studentmedarbetare till Primärvården Skånes HR-enhet i Lund

HR-assistent
Läs mer Okt 18
Välkommen till Primärvården Skånes HR-enhet!

Hos oss blir du del av ett härligt team med cirka 20 kollegor, där du har ett nära samarbete och stöd av HR-administratörer, HR-partner, HR-strateger och HR-områdesansvariga. Vi sitter tillsammans med förvaltningsledningen i fräscha lokaler på Medicon Village i Lund, med närhet till både kollektivtrafik och motorväg.

Tillsammans arbetar HR-enheten för att ge våra chefer bästa möjliga HR-stöd, där vi försöker vara lyhörda och fånga upp de behov som dagens föränderliga klimat ställer på våra verksamheter. Vi arbetar också kontinuerligt med att utveckla våra processer för att ge ett kvalitativt och professionellt stöd åt våra chefer. Primärvården eftersträvar en god och nära vård samt hög tillgänglighet för att våra patienter ska se den offentliga primärvården som det självklara valet. Detta gör att vi som HR-stöd får en extra aspekt att ta med oss utifrån patientperspektivet som vi värdesätter för att bidra till skapandet av framtidens primärvård.

Som studentmedarbetare i Region Skåne erbjuder vi dig en arbetsplats i ständig utveckling där du får möjlighet att praktisera dina akademiska kunskaper i projekt inom bland annat kommunikation, HR, ekonomi och kultur. Projektet studentmedarbetare syftar till att underlätta övergången från studier till arbete för dig som student och samtidigt stärka Region Skånes betydelse som framtida arbetsgivare.

Som studentmedarbetare i Region Skåne erbjuder vi dig en arbetsplats i ständig utveckling där du får möjlighet att praktisera dina akademiska kunskaper i utvecklings- och förbättringsarbete men också bidra i det operativa arbetet. Projektet studentmedarbetare syftar till att underlätta övergången från studier till arbete för dig som student och samtidigt stärka Region Skånes betydelse som framtida arbetsgivare.


ARBETSUPPGIFTER
Hos oss kommer du som studentmedarbetare inom HR arbeta med och vara behjälplig i förvaltningens övergripande processer inom arbetsmiljö och hälsa, lön, kompetensförsörjning och arbetsvillkor. Det kan till exempel vara administrativa arbetsuppgifter vid utbildningsinsatser, framtagande av statistik, stöd vid utvärderingar och hålla ihop undersökningar som görs inom förvaltningen. Du får arbeta med hela HR-områdets bredd samt får en inblick i hur våra HR-partners arbetar som verksamhetsnära stöd till våra chefer.

Detta är en studentmedarbetartjänst vilket innebär att du kommer att arbeta cirka 10-15 timmar i veckan efter överenskommelse. Utbildningar med yrkesförlagd praktik i vården omfattas inte av studentmedarbetarprojektet.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har läst minst 60 högskolepoäng inom personalvetenskap alternativt annan för projektet relevant utbildning. Du har minst ett år kvar av dina studier samt goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Förutom din elektroniska ansökan ber vi dig att bifoga ett Ladokutdrag som styrker att du har läst minst 60 högskolepoäng av en pågående utbildning inom för tjänsten relevant område.

Låter detta intressant och som en roll för dig? Välkommen att skicka in din ansökan redan idag! I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande redan innan annonsens sista ansökningsdag.


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Personaladministratör till Södra skånska regementet, P 7

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Okt 16
Personaladministratör till Södra skånska regementet, P 7

Befattningen erbjuder
Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från mängden, som är utvecklande och utmanande. Arbetet innebär stor variation av arbetsuppgifter. Eftersom du tillsammans med dina  arbetskamrater arbetar i team kommer ni att bygga upp en stark gemenskap.

Om enheten
Personalsektionen vid pansarbataljonen, P 7 består idag av personalchef, två personalgeneralister, ett personalbefäl och två personaladministratörer som arbetar riktat mot anställd personal och chefer. Inom sektionen ingår också värnpliktshandläggare, värnpliktskonsulenter samt rättsbefäl som arbetar med ärenden som rör värnpliktiga. Personalsektionen ingår som en del av en stab som bland annat arbetar med samband, logistik, planering och underrättelsearbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som personaladministratör kommer du att lösa administrativa uppgifter över stora delar av personalområdet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:


• Arbeta som administrativ del av ett team
• Ansvara för underlag vid in datering och uppdatering av personal i SAP
• Handläggning och uppföljning av personalärenden
• Dokumentation och arkivering
• Hantering av personallistor
• Stöd till chefer t.ex. vid rekrytering

Kvalifikationer


• Mycket god förmåga i Microsoft Excel och Word
• Examen från personal- och arbetslivsprogrammet
• Flerårig erfarenhet av administrativt HR arbete
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Meriterande


• Administrativ erfarenhet inom försvarsmakten
• Erfarenhet av SAP/PRIO
• Erfarenhet av Reachmee
• God kännedom om FM personalförsörjning

Personliga egenskaper
För att trivas i gruppen är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga men också att du kan arbeta självständigt samt är flexibel. För att du ska klara av uppgifterna krävs att du har en god organisationsförmåga och tycker om administrativa arbetsuppgifter.

Du är en driven person som är kommunikativ, tar egna initiativ och samtidigt är serviceinriktad. Du har god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete.

Du har god fysisk och psykisk status. Fysisk träning är en arbetsuppgift inom Försvarsmakten och sker under arbetstid, 3h/vecka.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Arbetstid i huvudsak på kontorstider och flextid tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100%.
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Revingehed.
Till ansökan bifogas CV och personligt brev. Löneanspråk kan lämnas.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Vill du veta mer om tjänsten kontakta personaladministratör Johanna Andersson eller personalgeneralist Matilda Persson Båda nås via växeln 046-36 80 00.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter:

OFR/O: of-p7@mil.se
OFR/S: Senadin.sela@mil.se
SEKO: Sven-Erik Borg@mil.se
SACO: saco-revinge-p7@mil.se

Sista ansökningsdag
2023-10-30

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra skånska regementet kallas också för P 7. P står för pansar eftersom regementet främst använder sig av pansarfordon. Vi genomför en militär grundutbildning för värnpliktiga i markstrid, mekaniserad och motoriserad strid med stöd av våra huvudfordon som är: stridsvagn 122, stridsfordon 9040C och pansarterrängbil 360.

P 7 har heltid- och deltidsanställd personal som tjänstgör i sina olika befattningar nationellt och internationellt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Koordinator

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Okt 13
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen 
Anställningen är placerad vid avdelningen Lokalsamordning som består av 11 medarbetare.

Avdelningen arbetar bland annat inom områdena verksamhetsstöd, avtals- och fastighetsjuridik, fastighetsekonomi, ekonomisk uppföljning och verksamhetsstyrning, systemförvaltning och husintendentskap m.m.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.
Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som koordinator ansvarar du för:

- administrativt arbete i ett tiotal olika administrativa system
- sektionens personalfrågor
- sektionens chefsstöd
- sektionens diarieföring
- universitets avtal och ekonomi för restauranger och caféer

Som koordinator ansvarar du för en enhetlig administration och rapportering inom sektionen LU Byggnad. 

Kvalifikationer
För att arbeta hos oss vill vi att du har:

- utbildning inom relevant område
- erfarenhet av administrativt arbete och administrativa system
- goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Du tycker om att vara spindel i nätet och mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom hög integritet, god kommunikativ förmåga och god förmåga att skapa ett kreativt arbetsklimat. Du är en ansvarsfull, positiv och självständig person som är van att metodiskt driva utvecklingsarbete och som har lätt för att samarbeta med andra. Det är också viktigt att du är tydlig och har stor förmåga att prioritera.

Meriterande för anställningen är:

- erfarenhet av personal och arbetsrättsfrågor
- erfarenhet från universitet och högskolor eller liknande organisationer

Övrigt
Anställningen är ett vikariat under 7 månader på 80 procent med startdatum 2023-12-04 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 2024-06-30.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

LU Byggnad arbetar med universitetets fysiska resurser och ansvarar bland annat för planering, lokalförsörjning, byggprojekt, inredning, miljö, arbetsmiljö, säkerhet, kemikaliesäkerhet, strålskydd samt brandskydd. LU Byggnad ansvarar för universitetets totala inhyrning av lokaler omfattande ca 530 000 kvm. Vår samlade kompetens säkerställer att Lunds universitets lokaler håller hög klass och skapar förutsättningar för en hälsosam och säker arbetsplats. LU Byggnad ansvarar även för gemensamma lärosalar, schemaläggning, lokalbokning samt för café- och restaurangverksamhet. Verksamhetens övergripande mål är att säkerställa en god och ändamålsenlig universitetsmiljö genom effektiv resursanvändning.LU Byggnad är universitetets avtalspart gentemot fastighetsägaren. Det innebär att LU Byggnad ansvarar för frågor som rör inhyrningar, avveckling och för alla förändringar av universitetets lokalbestånd. Sektionen är organiserad i tre avdelningar: Lokalplanering, Lokalsamordning och Säkerhet och miljö. LU Byggnad har ca 40 anställda.Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Studentmedarbetare till juridiska fakulteten för arbete inom HR

HR-assistent
Läs mer Sep 22
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Om arbetsplatsen

Juridiska fakultetens kansli är ett gemensamt fakultets- och institutionskansli och vi sitter nära verksamheten i lokaler belägna mitt i Lunds medeltida centrum – där tusen år av historia möter det allra senaste inom vetenskap.

Vid kansliet finns nio medarbetare som ansvarar för att bereda och handlägga olika frågor inom utbildningen och forskningen. Kansliet ger även ett administrativt stöd till olika nämnder och organ vid fakulteten samt bistår med information och rådgivning till fakultetens och institutionens ledning och medarbetare.

Vårt arbete präglas av självständighet, högt engagemang och ansvarstagande med ett stort förtroende från ledningen. Vi gillar att utmana oss själva och tänka nytt och har ett ständigt pågående utvecklingsarbete. 

Vi erbjuder 

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. 

Med en anställning som studentmedarbetare får du som student en möjlighet att förena studier med arbete och komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet. 

Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter

I rollen som studentmedarbetare kommer du att arbeta med HR-administrativt arbete. Det omfattar i huvudsak:

- Att vara administrativt stöd i uppgifter och frågor kopplade till lönesystemet, framför allt gällande hantering av timavlönad personal
- Att vara administrativt stöd vid rekryteringar
- Övrigt förekommande administrativa uppgifter såsom att bistå med utskick, framtagande av rapporter, intyg mm.

Behörighet

Behörig att anställas som studentmedarbetare är den som bedriver heltidsstudier och har fullgjort godkända studier motsvarande lägst 60 högskolepoäng samt inte har påbörjat forskarutbildning.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Pågående studier inom HR-programmet eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
- God dokumenterad administrativ förmåga
- Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper. Som person är du noggrann, självständig samt har en stor integritet och god samarbetsförmåga. Du håller god kvalitet inom de tidsramar som råder och är lyhörd och prestigelös.

Så här ansöker du

Ansökan görs i Lunds universitets rekryteringssystem och ska innehålla

- CV
- Personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter
- Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet
- Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-01-15 tom 2024-06-02 och avser omfattningen 20%. Du arbetar enligt ett schema som fastställs i överenskommelse med dig och HR-chef vid fakulteten. 

Bestämmelser gällande anställning som studentmedarbetare finns i ”https://www.arbetsgivarverket.se/globalassets/avtal-och-skrifter/avtal/avtal-om-tidsbegransad-anstallning-som-studentmedarbetare/avtal-om-tidsbegransad-anstallning-som-studentmedarbetare.pdf”.

Välkommen med din ansökan!

Juridiska fakulteten är en av Lunds universitets fyra ursprungliga fakulteter. Vid fakulteten verkar ca 2000 studenter på grundnivå och avancerad nivå och ett 160-tal anställda varav ett 40-tal är doktorander.Mer information om fakulteten finns på vår hemsida www.jur.lu.se

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Verksamhetskonsult lön och ekonomi

Löneadministratör
Läs mer Okt 2
Det här är tjänsten för dig som vill ingå i ett mycket kunnigt och lösningsorienterat kundteam som brinner för att stötta kunder i våra egenutvecklade programvaror. Vår verksamhet riktar sig mot religiösa samfund, men vi är helt fristående och fungerar som vilket bolag som helst. Däremot tycker vi att samfundens verksamheter är viktiga för oss som samhälle och individer. För utan Vitec Samfundssystem stannar delar av samfunden och den svenska begravningsverksamheten.

Hos oss finns en stor gemenskap, ett öppet sinne, glädje och respekt mellan alla som jobbar tillsammans för att göra våra kunders vardag lite enklare!

Vill du bli en av oss?

Vi erbjuder dig

Vi söker en verksamhetskonsult till vår kundavdelning som i dagsläget består av 10 personer, fördelat på två team. Det team som du kommer att tillhöra arbetar med programvaror för lön och ekonomi, inom produktfamiljerna FAS och LabOra. Programvarorna består av lön, tidsredovisning, redovisning, kund- och leverantörsreskontra, elektronisk fakturahantering och anläggning.

I dina arbetsuppgifter ingår det att hjälpa våra kunder via telefon och mejl. Det kan handla om allt från att hjälpa dem med programvarans funktionalitet till att besvara avtalsfrågor i lön eller hantering av redovisningsfrågor i våra system. Vid frågor och önskemål från kunden om utveckling av ytterligare moduler och tekniska lösningar finns ett starkt och erfaret team av webb- och programutvecklare till din hjälp.

Du kommer även att vara involverad i tester som sker när programvaran utvecklas. I rollen ingår också att genomföra kortare konsultuppdrag åt våra kunder och på sikt ser vi dessutom att du vill utbilda kunder i våra system. Utbildningar genomförs både som webbinarium och i sal, vilket gör att resor kan förekomma i mindre omfattning.

Vi agerar även servicebyrå åt ett antal kunder, vilket innebär att vi är deras externa lönekonsult. Uppdragen är olika stora och arbetet fördelas mellan medarbetarna inom teamet.

Vem är du då?

Vi söker dig med erfarenhet av lön- och ekonomiarbete och som har ett intresse för system. Det är även viktigt att du är pedagogisk för att kunna hjälpa våra kunder, både i deras dagliga arbete via vår support, och på sikt i egenskap av kursledare.

Hos oss kommer du att trivas om du är en lagspelare med ett genuint intresse för att hjälpa kunden. Du tycker helt enkelt om att ge det lilla extra och trivs allra bäst när du ser att andra lyckas. Som person är du noggrann och har en god kommunikativ förmåga. Då samtliga kunder finns i Sverige behöver du kunna tala och skriva svenska obehindrat.

Låter det intressant?

Vi ser fram emot din ansökan och vill du veta mer om jobbet är du välkommen att höra av dig till Julia Almevi Munther på mail julia.almevimunther@vitecsoftware.com eller telefon 046-276 53 47.

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Plats: Stockholm eller Lund

Sista ansökningsdag: 2023-10-23, men skicka gärna ansökan redan idag eftersom vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Vitec Samfundssystem

Vitec Samfundssystem är ett produktbolag som utvecklar nischade programvaror för kunder inom kyrkomarknaden, näringslivet och offentlig sektor. Vi är idag 29 medarbetare i Stockholm och Lund inom produktutveckling och kundstöd. Bolaget ingår i Vitec Software Group. Läs mer om oss och våra produkter på www.samfundssystem.se

Vitec Software Group är ledande inom Vertical Market Software i Norden. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Vitec har över 1300 medarbetare, är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 1 978 miljoner kronor år 2022. Läs mer om oss på www.vitecsoftware.com

Ansök nu

Verksamhetskonsult lön och ekonomi

Löneadministratör
Läs mer Okt 12
Det här är tjänsten för dig som vill ingå i ett mycket kunnigt och lösningsorienterat kundteam som brinner för att stötta kunder i våra egenutvecklade programvaror. Vår verksamhet riktar sig mot religiösa samfund, men vi är helt fristående och fungerar som vilket bolag som helst. Däremot tycker vi att samfundens verksamheter är viktiga för oss som samhälle och individer. För utan Vitec Samfundssystem stannar delar av samfunden och den svenska begravningsverksamheten.

Hos oss finns en stor gemenskap, ett öppet sinne, glädje och respekt mellan alla som jobbar tillsammans för att göra våra kunders vardag lite enklare!

Vill du bli en av oss?

Vi erbjuder dig

Vi söker en verksamhetskonsult till vår kundavdelning som i dagsläget består av 10 personer, fördelat på två team. Det team som du kommer att tillhöra arbetar med programvaror för lön och ekonomi, inom produktfamiljerna FAS och LabOra. Programvarorna består av lön, tidsredovisning, redovisning, kund- och leverantörsreskontra, elektronisk fakturahantering och anläggning.

I dina arbetsuppgifter ingår det att hjälpa våra kunder via telefon och mejl. Det kan handla om allt från att hjälpa dem med programvarans funktionalitet till att besvara avtalsfrågor i lön eller hantering av redovisningsfrågor i våra system. Vid frågor och önskemål från kunden om utveckling av ytterligare moduler och tekniska lösningar finns ett starkt och erfaret team av webb- och programutvecklare till din hjälp.

Du kommer även att vara involverad i tester som sker när programvaran utvecklas. I rollen ingår också att genomföra kortare konsultuppdrag åt våra kunder och på sikt ser vi dessutom att du vill utbilda kunder i våra system. Utbildningar genomförs både som webbinarium och i sal, vilket gör att resor kan förekomma i mindre omfattning.

Vi agerar även servicebyrå åt ett antal kunder, vilket innebär att vi är deras externa lönekonsult. Uppdragen är olika stora och arbetet fördelas mellan medarbetarna inom teamet.

Vem är du då?

Vi söker dig med erfarenhet av lön- och ekonomiarbete och som har ett intresse för system. Det är även viktigt att du är pedagogisk för att kunna hjälpa våra kunder, både i deras dagliga arbete via vår support, och på sikt i egenskap av kursledare.

Hos oss kommer du att trivas om du är en lagspelare med ett genuint intresse för att hjälpa kunden. Du tycker helt enkelt om att ge det lilla extra och trivs allra bäst när du ser att andra lyckas. Som person är du noggrann och har en god kommunikativ förmåga. Då samtliga kunder finns i Sverige behöver du kunna tala och skriva svenska obehindrat.

Låter det intressant?

Vi ser fram emot din ansökan och vill du veta mer om jobbet är du välkommen att höra av dig till Julia Almevi Munther på mail julia.almevimunther@vitecsoftware.com eller telefon 046-276 53 47.

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Plats: Stockholm eller Lund

Sista ansökningsdag: 2023-10-23, men skicka gärna ansökan redan idag eftersom vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Vitec Samfundssystem

Vitec Samfundssystem är ett produktbolag som utvecklar nischade programvaror för kunder inom kyrkomarknaden, näringslivet och offentlig sektor. Vi är idag 29 medarbetare i Stockholm och Lund inom produktutveckling och kundstöd. Bolaget ingår i Vitec Software Group. Läs mer om oss och våra produkter på www.samfundssystem.se

Vitec Software Group är ledande inom Vertical Market Software i Norden. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Vitec har över 1300 medarbetare, är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 1 978 miljoner kronor år 2022. Läs mer om oss på www.vitecsoftware.com

Ansök nu

Löneadministratör till Lund

Löneassistent/Lönekontorist
Läs mer Jun 9
Är du en driven löneadministratör som vill kunna arbeta självständigt såväl som i team och vara med att förstärka, utveckla och bidra till en proffsig, hållbar och kontinuerlig löneprocess? Räds du inte för förändringar och har du en stark ambition och vilja för personlig utveckling och att vara delaktig i en föränderlig miljö? Då är detta vara tjänsten för dig!

Du kommer att välkomnas till ett engagerat team som sitter på vårt huvudkontor i Lund. Teamet består av totalt 13 personer. Hos oss kommer du ansvara arbeta med löneadministration, pension och utlägg till våra anställda, samtidigt som du ser till att våra system är uppdaterade.

Vem är du?

Vi tror att du är i början av din karriär och har arbetat något/några år efter din examen inom lön. Du är en person som kan snabbt kan hantera problem och incidenter, och samarbeta med andra för att få de resurser och den hjälp som krävs. Du har förmåga att bygga öppna och tillitsfulla arbetsrelationer genom att behandla alla rättvist och med respekt, men har förmåga att skapa ett klimat där individer engagerar sig i att dela information. Vi ser även att du kan ta hänsyn till alla aspekter av arbetsprocesser och produkter för att säkerställa kvalitet, precision och slutförande.

Arbetsuppgifter

- Vara ett stöd till chefer vid lönefrågor
- Beräkning och utbetalning av löner, utlägg och pension
- Pensions- och försäkringsrapportering
- Ta fram arbetsgivarintyg och intyg till myndigheter
- Ha kontakt med och lämna information till bland annat SCB, SKAT och andra myndigheter.


Kvalifikationer

Vi söker dig som…

- har en gymnasial utbildning
- har en examen relevant utbildning inom löneområdet
- har ett eller ett par års erfarenhet av arbete att ha arbetat inom området
- är flytande i svenska i tal och skrift, och kan behärska engelska


Anställning

Anställning: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsplats: Huvudkontoret i Lund

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest samt bakgrundskontroll vid nyanställning av personal.

Vi är Fitness24Seven

För oss är det enkelt. Det ska vara kul att träna. Därför är vi måna om att träning och välmående ska vara tillgängligt för alla. Vårt koncept är unikt - våra gym är öppna för alla våra medlemmar dygnet runt. Dessutom ingår gruppträning och tjejgym alltid i medlemskapet utan extra kostnad. Alltid till marknadens bästa pris.

Sedan 2003 har vi gått från att ha 1 gym i Malmö till att idag ha fler än 260 anläggningar i 5 länder - Sverige, Norge, Finland, Colombia och Thailand. Vi har ett stort fokus kring CSR och arbetar både med egna välgörenhetsprojekt och mot organisationer så som SOS-barnbyar. Välkommen till Fitness24Seven.

Ansök nu

Löneadministratör till Lund

Löneassistent/Lönekontorist
Läs mer Apr 25
Är du en driven löneadministratör som vill kunna arbeta självständigt såväl som i team och vara med att förstärka, utveckla och bidra till en proffsig, hållbar och kontinuerlig löneprocess? Räds du inte för förändringar och har du en stark ambition och vilja för personlig utveckling och att vara delaktig i en föränderlig miljö? Då är detta vara tjänsten för dig!

Du kommer att välkomnas till ett engagerat team som sitter på vårt huvudkontor i Lund. Teamet består av totalt 13 personer. Hos oss kommer du ansvara arbeta med löneadministration, pension och utlägg till våra anställda, samtidigt som du ser till att våra system är uppdaterade.

Vem är du?

Vi tror att du är i början av din karriär och har arbetat något/några år efter din examen inom lön. Du är en person som kan snabbt kan hantera problem och incidenter, och samarbeta med andra för att få de resurser och den hjälp som krävs. Du har förmåga att bygga öppna och tillitsfulla arbetsrelationer genom att behandla alla rättvist och med respekt, men har förmåga att skapa ett klimat där individer engagerar sig i att dela information. Vi ser även att du kan ta hänsyn till alla aspekter av arbetsprocesser och produkter för att säkerställa kvalitet, precision och slutförande.

Arbetsuppgifter

- Vara ett stöd till chefer vid lönefrågor

- Beräkning och utbetalning av löner, utlägg och pension

- Pensions- och försäkringsrapportering

- Ta fram arbetsgivarintyg och intyg till myndigheter

- Ha kontakt med och lämna information till bland annat SCB, SKAT och andra myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som…

- har en gymnasial utbildning

- har en examen relevant utbildning inom löneområdet

- har ett eller ett par års erfarenhet av arbete att ha arbetat inom området

- är flytande i svenska i tal och skrift, och kan behärska engelska

Anställning

Anställning: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsplats: Huvudkontoret i Lund

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest samt bakgrundskontroll vid nyanställning av personal.

Vi är Fitness24Seven

För oss är det enkelt. Det ska vara kul att träna. Därför är vi måna om att träning och välmående ska vara tillgängligt för alla. Vårt koncept är unikt - våra gym är öppna för alla våra medlemmar dygnet runt. Dessutom ingår gruppträning och tjejgym alltid i medlemskapet utan extra kostnad. Alltid till marknadens bästa pris.

Sedan 2003 har vi gått från att ha 1 gym i Malmö till att idag ha fler än 260 anläggningar i 5 länder - Sverige, Norge, Finland, Colombia och Thailand. Vi har ett stort fokus kring CSR och arbetar både med egna välgörenhetsprojekt och mot organisationer så som SOS-barnbyar. Välkommen till Fitness24Seven.

Ansök nu

Personalkontorist

Personalkontorist
Läs mer Sep 9
Vi söker en ny kollega!
Vi är ett växande bemanningsföretag med cirka 70 stycken del/heltidsanställda som nu söker en ny kollega med start under hösten 2023,
Du kommer att vara ansvarig för att bemanna vårt kontor som finns i centrala Lund. Du kommer att ha stöd av kollegor men stor del av din arbetstid arbetar du på egen hand så det är viktigt att du trivs med att arbeta både med och utan kollegor.
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med kundservice, servicecenter, kundtjänst eller som på annat vis är van vid att arbeta med inkommande samtal och mail. Du är därtill en noggrann och strukturerad person som hanterar löpande administration väl.
Det är av yttersta vikt att du trivs och har en passion för att arbeta med och ha nära kontakt med människor.
Du kommer främst att ansvara för att ta hand om våra anställda konsulter samt för att rekrytera nya. Du kommer att administrera löner, fakturor, sköta kontakten med våra leverantörer mm. Du kommer också att svara våra kunder på deras frågor.
Du är positiv, utåtriktad och vill utvecklas som person och i ditt arbete.
Du kan hantera stressiga situationer på ett professionellt sätt och är lösningsorienterad.
Du kan hantera flera arbetsuppgifter samtidigt och gillar att ha flera bollar i luften.
Du har tidigare erfarenhet av kundtjänst och/eller personalrekrytering (du kommer att ansvara för att hålla i anställningsintervjuer och bedöma om vi ska anställa nya medarbetare)
Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Du är snabblärd med god system- och datorvana.
Erfarenhet av att stå på mässorVad kan vi då erbjuda?
Ett glatt och positivt mindre gäng, med en familjär känsla. Du kommer vara en uppskattad kollega, vilket vi gör allt för att du ska känna!
Vi arbetar flexibelt, vi har en nära och god kommunikation, och en stor dos av olika arbetsuppgifter, ingen dag är den andra lik.
Gratis parkering i centrala Lund- precis intill kontoret. Friskvårdsbidrag, konferenser, resor, bonus mm.
Tjänsten är på heltid och vi applicerar 6 månaders provanställning med start enligt överenskommelse.
Låter rollen intressant och passande? Ansök i så fall omgående för vi intervjuar löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Välkommen med din ansökan!
Skicka CV och personligt brev till kontorschefens mejladress som finns i annonsen.


Start: Omgående
Omfattning: 100%
Plats: Lund
Lön: Enligt överenskommelse

Ansök nu

Chefsstöd till Klinisk genetik i Lund

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Sep 20
Gör skillnad. Varje dag.

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vi främjar det regionala näringslivet, kulturen och samarbeten med andra regioner, i och utanför Sverige. Region Skånes högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Sektionen Klinisk genetik tillhör verksamhetsområde Klinisk genetik och patologi och är en ackrediterad högspecialiserad verksamhet lokaliserad i Lund. Vi utför diagnostik av medfödda och förvärvade genetiska avvikelser och tillhandahåller genetisk vägledning. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med avdelningen för klinisk genetik vid Lunds universitet.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som chefsstöd är du en viktig del i att stödja enhets- och sektionschef i deras administration. I arbetsuppgifterna ingår administrativt mottagningsarbete samt chefsstödsuppdrag. Detta innefattar bland annat att hantera HR-fönster, administration kring rekryteringsprocesser, IT beställningar, telefoni och e-katalog samt att föra mötesanteckningar. I mottagningsarbetet ingår varierande arbetsuppgifter som exempelvis förberedelse- och efterarbete av mottagningsbesök, efterforskning och bekräftande av diagnoser, ritning av släktträd, remisshantering, tidbokning, scanning samt utskrivning av laboratoriesvar och registerarbete. Arbetet innebär kontakt och samarbete med övriga medicinska sekreterare, administratörer, genetiska vägledare, läkare med flera för att nå verksamhetens övergripande mål. Du arbetar både i team och självständigt samt deltar i förbättrings- och utvecklingsarbete. Utöver detta kopplas andra ansvarsuppgifter på, beroende av kunskap och intresse.

Då verksamhetsområdet växer och vi ständigt arbetar med att förbättra våra processer erbjuder vi goda utvecklingsmöjligheter för rätt person.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en bakgrund som medicinsk sekreterare, undersköterska eller motsvarande med god känsla för service. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift samt goda kunskaper i medicinsk terminologi. Erfarenhet av HR-fönster, Serviceportal och Raindance är meriterande. Vidare är det meriterande med erfarenhet av administrativt arbete inom sjukvård.

För att lyckas i rollen tror vi att du har lätt för att planera ditt arbete och kan organisera och prioritera dina aktiviteter på ett effektivt sätt. En naturlig del i ditt arbetssätt är en hög känsla för service. Du gillar utmaningar, är trygg, positiv och har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Du har förmåga att behålla fokus och ha ett professionellt förhållningssätt även när arbetstempot är högt. Vidare tror vi att du är flexibel, lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu