Vattenfall AB jobb i Lund

Hitta lediga jobb hos Vattenfall AB i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Lund.

Kontrollanläggningsingenjör inom HVDC - Skåne

Stationsmontör, elkraft
Läs mer Maj 16
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Kontrollanläggningsingenjör HVDC som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.
Nu söker vi en Kontrollanläggningsingenjör HVDC för att förstärka vår teknikavdelning i södra Sverige! Vi söker dig som vill arbeta med komplexa frågor och trivs med ett stabil och strukturerad arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter där du kan växa i din yrkesroll.
Tjänsten finns inom en av våra teknikavdelningar i Södra Sverige vars huvudsakliga uppgift är att erbjuda kvalificerade tjänster i elkraftsbranschen. Vi har inom företaget ca 170 ingenjörer spridda i hela landet vilket ger tillgång till en mycket stor kompetensbas. Vi arbetar aktivt med interna utbildningar för att bredda och fördjupa kompetensen hos våra medarbetare. Hos oss får du möjlighet att arbeta med all förekommande kontrollutrustning, på alla spänningsnivåer.
Din roll som Kontrollanläggningsingenjör HVDC
I rollen som Kontrollanläggningsingenjör HVDC kommer du lägga den största delen av din tid i ett fåtal anläggningar och lära känna dessa väl. Du kommer arbeta med driftåtgärder, underhåll och felsökning på all förekommande utrustning i våra kunders HVDC-anläggningar. Beroende på bakgrund kan det även bli aktuellt med arbete i AC-anläggningar.
Din bakgrund
Vårt arbetssätt präglas av frihet under ansvar och som person drivs du därför av att ta dig an utmaningar, lösa problem och nå uppsatta mål. Eftersom du kommer ha kontakt med både interna och externa kontakter söker vi dig som är serviceorienterad och tycker om att arbeta både på egen hand och i nära samarbete med kollegor.
Du har en eftergymnasial elkraftsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft
Vi ser gärna att du har några års arbetserfarenhet inom elkraft, det är meriterande.
Kunskap om elkraftanläggningar är ett krav, särskilt meriterande är om du arbetat med kontrollanläggningar inom HVDC
Erfarenhet av kontrollutrustning i AC-stationer är meriterande
God datorvana
B-körkort är ett krav
Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Goda kunskaper i engelska är meriterande.

Resor i tjänsten kan förkomma som en del av ditt arbete, oftast över dagen men resor med övernattning förekommer i mindre omfattning.
Mer information
Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!
Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Placeringsort
Lund, Eslöv eller Hörby, vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Anders Isaksson, 072-212 54 11. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Berivan Bozan, 070-002 67 78, eller Malin Malmsten, 073-597 73 71.
Fackliga representanter för denna tjänst är Gunilla Eriksson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00
Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2023!?Vi tillämpar löpande urval, tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Om oss
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Ansök nu

Ingenjörer Elkraft - Vattenfall Services, flexibel placering

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Apr 7
Hos Vattenfall Services finns det stora möjligheter att bygga och bredda din kompetens tillsammans med hjälpsamma och branschkunniga medarbetare och din arbetsinsats bidrar till höjd leveranssäkerhet i Sveriges viktigaste infrastruktur.
Vill du vara en del av Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet? Då är det dig vi söker till vår verksamhet när vi nu rekryterar Ingenjörer inom Elkraft!


Din roll som Ingenjör inom Elkraft
Som Ingenjör Elkraft på vår avdelning är ditt tekniska fokus bland annat inom kontrontrollanläggningssystem som används i elkraftsanläggningar för eldistribution och industriell verksamhet. Här är exempel på arbetsuppgifter/ansvar som kan komma att ingå beroende på vilken teknisk erfarenhet du har idag:
Underhållsprovning av reläskydd
Idrifttagning, konfigurering och provning av elanläggningar/kontrollanläggningar
Felsökning och reläomställningar
Arbete med fjärr- och övrig stationsutrustning
Jordtagsmätning, starkströmsmetoden
Konstruktionsanpassningar (i samband med idrifttagning)
Anläggningskonstruktion i CAD-miljö
Kontroll och renritning av befintliga ritningar
Vid behov anta en roll som ledare för mindre projekt inom ditt teknikområde.



Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är analytisk och som gillar att lösa komplexa problem, för dig är ingenting omöjligt! Du är väl insatt inom området och vill gärna dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Att ta dig an en uppgift och självständigt komma i mål är en självklarhet för dig samtidigt som du inte har några problem med att involvera andra eller be om hjälp för att klara uppgiften. Eftersom arbetet innehåller komplexa frågor vill vi även att du är strukturerad i ditt arbetssätt.
Vi söker dig som har:
En eftergymnasial elkraftsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft
Arbetslivserfarenhet av elkraftsanläggningar, schemaläsning, konfigurering av reläskydd
Mycket bra IT- och datorvana
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
B-körkort är ett krav



Meriterande är:
Erfarenhet av arbete med elkraftsanläggningar 20-400 kV
Erfarenhet av konstruktion
Kunskap om reläskyddsfilosofi, konfigurering samt erfarenhet av CAD-baserad miljö
Erfarenhet av SDH/PDH, optofiber, radio, IEC61850, IP-nätverk, fjärrkontroll- och kontrollutrustning, gärna med fjärrkontroller (RTU)



Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi säljer elkraftstjänster och levererar processtyrt i våra kundavtal inom en mål- och projektorienterad organisation.


Mer information
Eftersom vi söker flera att anställa över en stor geografi är det något längre svarstider. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Malin Malmsten, malin.malmsten@vattenfall.com. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chefer enligt nedan:
Norrbotten/Västerbotten – Johan Olsson Lasu
Västernorrland/Gävleborg – Cecilia Geijer
Uppsala/Stockholm/Västmanland – Dick Larsson
Södermanland/Östergötland – Lars Malmqvist
Småland/Västra Götaland/Skåne/Blekinge/Halland - Anders Palenbring
Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna.
Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00


Placeringsort: Vi söker över stora delar av Sverige så vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 18 april 2022!

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Kontrollanläggningsingenjör - Vattenfall Services, Malmö eller Lund

Civilingenjör, anläggning
Läs mer Nov 25
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.


Nu söker vi en ny kontrollanläggningsingenjör till vår teknikavdelning i södra Sverige!
Vi söker dig som arbetar bra med komplexa frågor och trivs med ett stabil och strukturerad arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter där du kan växa i din yrkesroll.
Du kommer ingå i en avdelning med 26 medarbetare i södra Sverige. Vi har inom företaget ca 180 kontrollanläggningsingenjörer spridda i hela landet vilket ger tillgång till en mycket stor kompetensbas. Vi arbetar aktivt med interna utbildningar för att bredda och fördjupa kompetensen hos våra medarbetare. Hos oss får du möjlighet att arbeta med all förekommande kontrollutrustning, på alla spänningsnivåer, 0,4kV till 400kV.


Din roll som Kontrollanläggningsingenjör
Underhållsprovning av reläskydd
Idrifttagning, konfigurering och provning av kontrollanläggningar
Felsökning och reläomställningar
Arbete med fjärrkontroller och övrig stationsutrustning.
Mindre konstruktionsanpassningar i samband med idrifttagningar



Dina kvalifikationer som Kontrollanläggningsingenjör
Eftergymnasial elkraftsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft.
Kunskap om elkraftanläggningar är ett krav, särskilt meriterande är om du arbetat med kontrollanläggningar inom 130-400 kV.
Kunskap om reläskydd är ett krav
Kunskap om reläskyddskonfigurering är meriterande.
God datorvana
B-körkort
Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Goda kunskaper i engelska är meriterande.

Vi ser gärna att du har några års arbetserfarenhet inom elkraft. Som person du är självgående, flexibel och har bra analysförmåga för att lösa problem. Resor i tjänsten kan förkomma som en del av ditt arbete, oftast över dagen men resor med övernattning förekommer i mindre omfattning.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Anders Isaksson, anders.isaksson@vattenfall.com. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Malin Malmsten, malin.malmsten@vattenfall.com.
Inga ansökningar tas emot via mejl. Eftersom rekryteringen delvis sker under ledighet kan det innebära längre svarstider.
Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.


Placeringsort: Malmö eller Lund, vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 2 januari 2022!


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på www.vattenfallservices.se
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Följ oss gärna!
Linkedin: Vattenfall Services Nordic AB
Instagram: Vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Kontrollanläggningsingenjör HVDC - Vattenfall Services, Skåne

Civilingenjör, anläggning
Läs mer Nov 25
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.


Nu söker vi en kontrollanläggningsingenjör HVDC för att förstärka vår teknikavdelning i södra Sverige!
Vi söker dig som vill arbeta med komplexa frågor och trivs med ett stabil och strukturerad arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter där du kan växa i din yrkesroll.
Du kommer ingå i en avdelning med 26 medarbetare i södra Sverige. Vi har inom företaget ca 180 kontrollanläggningsingenjörer spridda i hela landet vilket ger tillgång till en mycket stor kompetensbas. Vi arbetar aktivt med interna utbildningar för att bredda och fördjupa kompetensen hos våra medarbetare. Hos oss får du möjlighet att arbeta med all förekommande kontrollutrustning, på alla spänningsnivåer.


Din roll som Kontrollanläggningsingenjör HVDC
I rollen som kontrollanläggningsingenjör HVDC kommer du lägga den största delen av din tid i ett fåtal anläggningar och lära känna dessa väl. Du kommer arbeta med driftåtgärder, underhåll och felsökning på all förekommande utrustning i våra kunders HVDC-anläggningar. Beroende på bakgrund kan det även bli aktuellt med arbete i AC-anläggningar.


Dina kvalifikationer som Kontrollanläggningsingenjör HVDC
Du har eftergymnasial elkraftsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft.
Kunskap om elkraftanläggningar är ett krav, särskilt meriterande är om du arbetat med kontrollanläggningar inom HVDC
Erfarenhet av kontrollutrustning i AC-stationer är meriterande.
God datorvana
B-körkort
Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Goda kunskaper i engelska är meriterande.

Vi ser gärna att du har några års arbetserfarenhet inom elkraft. Som person du är självgående, flexibel och har bra analysförmåga för att lösa problem. Resor i tjänsten kan förkomma som en del av ditt arbete, oftast över dagen men resor med övernattning förekommer i mindre omfattning.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Anders Isaksson, anders.isaksson@vattenfall.com. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Malin Malmsten, malin.malmsten@vattenfall.com.
Inga ansökningar tas emot via mejl. Eftersom rekryteringen delvis sker under ledighet kan det innebära längre svarstider.
Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.


Placeringsort: Lund, Eslöv eller Hörby, vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 2 januari 2022!


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på www.vattenfallservices.se


?Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Följ oss gärna!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu