Kraftringen Energi AB (Publ) jobb i Lund

Hitta lediga jobb hos Kraftringen Energi AB (Publ) i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Lund.

Sommarvikarie sökes till vår faktureringsavdelning

Ekonomiassistent
Läs mer Jan 24
Vi behöver stärka upp vår faktureringsavdelning med en sommarvikarie under perioden juni-augusti. Introduktionen kommer att ske under de första 2 veckorna. Arbetstiderna är mellan 08.00-17.00 måndag till fredag. Du kommer att jobba på kontoret men möjlighet finns att jobba hemifrån vid behov.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att hantera inbetalningar för samtliga bolag i Kraftringen koncernen i våra system Agresso och BFUS. Du kommer även hantera dagsavslut och kassaredovisning samt vara behjälplig vid enklare frågor från Kundservice som rör inbetalningar. Du kommer att samarbeta med kollegorna på Kundservice och Ekonomi.

Vem är du?

- Vi tror att du just nu studerar ekonomi på universitet, högskola eller KY.

- Du har erfarenhet av att jobba med reskontra eller redovisning på assistentnivå

- Erfarenhet från något reskontra- och/el redovisningssystem är meriterande

- Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift

Om dig
För att trivas behöver du kunna arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor efter din introduktion. Givetvis finns kollegor på plats som du kan fråga vid behov, du kommer ej att jobba ensam utan alltid med någon av den fasta staben närvarande. Att vara serviceinriktad, hjälpsam och ha god kommunikativ förmåga är viktiga bitar för att få ett gott resultat!

Upplysningar
Vill du veta mer kontakta Pernilla Nilsson, faktureringschef, tel. 073-047 95 98 alt. e-post. pernilla.nilsson@kraftringen.se (mailto:bobby.odenhag@kraftringen.se)

Ansökan
Vi arbetar med löpande urval ansök därför redan idag, dock senast den 31 mars. Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!


Om Kraftringen

Kraftringen välkomnar kollegor med olika bakgrund och erfarenheter. Att vi är olika bidrar till en dynamisk arbetsplats där vi tar vara på medarbetarnas kompetens. Det är viktigt för oss att främja mångfalden som finns i samhället samt att utgå från ett inkluderande synsätt med perspektivet lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Som medarbetare på Kraftringen är du delaktig i att skapa en arbetsplats som bidrar till ökad mångfald och jämställdhet, där kompetens tas tillvara med målet att ha en jämn könsfördelning på samtliga nivåer.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 600 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Ansök nu

Beredare som gillar att vara ute i fält

Planeringsingenjör, elkraft
Läs mer Jan 30
Vi på Kraftringen Service är glada och stolta över att jobba för några av Sveriges största elnätsägare. Har du erfarenhet av eldistribution? Gillar du att kombinera teknisk projektledning med fältbesök? Sök redan idag!


Jobbet som beredare:
I rollen som beredare hos Kraftringen spelar du en mycket viktig roll för att skapa förutsättningar för optimala resultat i våra många spännande projekt. Som beredare arbetar du med beredning av anläggningsarbeten och underhållsåtgärder inom eldistributionsanläggningar 0,4-36 kV. Du upprättar en detaljerad arbetsberedning i fält med hänsyn tagen till terräng, markägare och berörda myndigheter. Du ser till att rätt tillstånd är på plats och tar fram materiellistor, kostnadskalkyler och arbetskartor för personal som utför arbetet i fält. Allt för att skapa förutsättningar för att arbetet kan utföras så säkert och effektivt som möjligt - för att lyckas med detta är besök i fält för att undersöka de faktiska förutsättningarna ytterst nödvändiga och något vi på Kraftringen värdesätter högt.

Som beredare sitter du på leveranssidan vad gäller anläggningsarbeten och underhållsåtgärder på våra kunders eldistributionsanläggningar. Här arbetar vi med olika typer av projekt som erbjuder stor variation. Just nu är stort fokus på anslutningsprojekt men även förstärkning av nät och vädersäkringsprojekt.

Arbetet som beredare innebär mycket kontakter med kollegor, kunder, leverantörer och markägare. Det är därför viktigt att du är förtroendeingivande och har god social kompetens.

Med rätt bakgrund kan även arbetsuppgifter som projektledare bli aktuella.

Placering är möjlig på våra lokalkontor i Södra Sandby (Lund) samt Eslöv.

Vi söker dig som har:

- Elteknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande elutbildning

- Erfarenhet av att arbeta som beredare eller montageledare/arbetsledare

- B-körkort

- Drivkraften att optimera, effektivisera och framför allt leverera i spännande projekt

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet av service-, underhålls- och entreprenadarbeten inom elkraft och eldistribution i fält

- Kunskap inom EBR, BAS-U och dp

- Yrkesutbildning för beredare

Stämmer följande in på dig?

- Du sätter säkerheten främst, alltid

- Du är strukturerad, noggrann och har sinne för affären

- Du är förtroendeingivande och har lätt för att skapa kontakter

- Du är kommunikativ med en entreprenörsanda som smittar av sig i teamet

- Du trivs med att lösa uppdragen både enskilt och tillsammans med kollegerna

Då ska du söka det här jobbet hos oss!


Vad erbjuder Kraftringen?
Som beredare inom elkraft erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen.

Inom Kraftringen finns också stor möjlighet till kompetensutveckling och en mängd karriärvägar internt. Utöver utvecklings- och karriärmöjligheter erbjuds konkurrenskraftig lön och förmåner. Vi använder Benify som förmånsportal med ett stort utbud av stort som smått. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är självklara förmåner hos Kraftringen. Vi erbjuder också personalrabatt på bland annat el- och gashandel, solceller samt laddstolpar.

Ansökan och upplysningar:
Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag.
Sista ansökningsdag är den 28 februari 2023.

Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Eftersom urvalsfrågorna ersätter det personliga brevet ber vi dig besvara dem med omsorg, vi lägger stor vikt vid svaren när vi gör vårt urval.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Har du frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Rekryteringsspecialist Sofie Wallner, 073 820 78 80, sofie.wallner@kraftringen.se (mailto:helena.liliendal-hansen@kraftringen.se) www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se/)

Kraftringen Service är ett av de större entreprenadföretagen inom elkraft i Sverige och en del av Kraftringen. Vi är cirka 200 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Vi bidrar till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar vi dessutom vårt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland, Västra Götaland och Småland arbetar vi med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.

Här kan du läsa mer om vårt verksamhetsområde elkraft: Elkraft med komplett utbud av energitjänster | Kraftringen (https://www.kraftringen.se/foretag/entreprenad/elkraft/)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Projektingenjör till Kraftringen

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Jan 13
Mycket händer på Kraftringen, vi behöver dig på vår resa!
Vi har många små och stora infrastrukturprojekt framför oss, fjärrvärme är eftertraktad och i en intensiv expansionsfas. Ett exempel på ett intressant utvecklingsprojekt är Cool DH projektet, världens största lågtempererade fjärrvärmenät på Brunnshög i Lund, som effektivt tar tillvara på restvärmen från forskningsanläggningen Max IV. Du kan läsa mer om det här: Kraftringen: Brunnshög (https://www.kraftringen.se/om-kraftringen/om-oss/framtiden/brunnshog/cool-dh/kunskapsforum/)

Nyligen tog Kraftringens styrelse ett inriktningsbeslut att fördubbla produktionskapaciteten i Örtofta genom ytterligare ett kraftvärmeverk, Örtofta 2. En investering som kommer innebära att Kraftringen tillför regionen ny eleffekt upp till 45 MW, vilket i stort sett motsvarar dagens samlade elbehov i Lomma och Hörby kommun en kall vinterdag! Målet är att det nya kraftvärmeverket ska stå klart senast 2028.

Ditt nya jobb
Som projektingenjör på Kraftringen blir du en viktig del av den absoluta kärnaffären och får möjlighet att leda och delta i flera spännande projekt som bidrar till långsiktig samhällsutveckling.

Du kommer att tillhöra affärsområde Värme & Kyla som ansvarar för fjärrvärmedistributionen till våra kunder. I din roll jobbar du med att leda distributionsprojekt, hela kedjan från förstudie till uppföljning, på kontoret och i fält. Det innebär att du jobbar med alltifrån projektering, planering och samordning till ekonomisk- och kvalitetsuppföljning. Till din hjälp har du konsulter, underentreprenörer och montörer som utför det operativa arbetet.

Ditt jobb är att säkerställa att varje enskilt distributionsprojekt följer Kraftringens processer och att säkerheten alltid sätts främst. Utöver att projektleda kommer du också att jobba tillsammans med dina kollegor i olika utvecklings- och anslutningsprojekt. Teamet består av 16 kompetenta medarbetare och leds av Rafael, Distributionschef för Fjärrvärme och Fjärrkyla.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Gunnesbo.

Om dig
Du har:

- Civilingenjörs- eller högskoleexamen

- Minst 3 års erfarenhet av att leda infrastrukturprojekt, där fjärrvärme är meriterande

- Goda kunskaper i AB04/ABT06 och AMA Anläggning

- Goda kunskaper i entreprenadekonomi

- Goda kunskaper i Excel

- Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

- B-körkort

Meriterande kunskaper är:

- Branschstandard D:211

- AFS 2017:3

För att lyckas i rollen behöver du ha följande kompetenser:

Ledarskap: Du har förmågan att leda och motivera andra och säkerställa att ni tillsammans når uppsatta mål. Du vågar ta egna initiativ och får saker att hända.

Struktur: Du jobbar med flera parallella projekt samtidigt, vilket kräver att du har ett metodiskt och systematiskt arbetssätt samt förmåga att planera, organisera, prioritera och fördela resurser effektivt. Du tar ansvar för att utföra ditt jobb med kvalitet och riskmedvetenhet.

Samarbete: Du arbetar bra med andra, besitter förmågan att lyssna och kommunicera samt löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du kommer jobba i en föränderlig bransch som ständigt ställs inför nya utmaningar, vilket förutsätter att du trivs i ett arbetsklimat där ledorden Mod, Ansvar och Engagemang är en naturlig del av vardagen.

Din ansökan
Vi tillämpar löpande urval skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast den 29 januari. Du ansöker med CV och urvalsfrågor.

Frågor om tjänsten besvaras av Rafael Papee, Chef Distribution Värme och Kyla, rafael.papee@kraftringen.se.

Kraftringen gör bakgrundskontroll på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Kraftringen

Kraftringen välkomnar kollegor med olika bakgrund och erfarenheter. Att vi är olika bidrar till en dynamisk arbetsplats där vi tar vara på medarbetarnas kompetens. Det är viktigt för oss att främja mångfalden som finns i samhället samt att utgå från ett inkluderande synsätt med perspektivet lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Som medarbetare på Kraftringen är du delaktig i att skapa en arbetsplats som bidrar till ökad mångfald och jämställdhet, där kompetens tas tillvara med målet att ha en jämn könsfördelning på samtliga nivåer.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 600 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Ansök nu

Driven Servicetekniker till Kraftringen

Servicetekniker, elektronik
Läs mer Nov 2
Värme & kyla-verksamheten är en del av Kraftringens Team Värme & Kyla som består av totalt 30 medarbetare uppdelat på Projektering, Distribution samt Kundanläggningar. Tjänsten ingår i teamet för Kundanläggningar där man ansvarar för att planera och utföra service på våra och våra kunders fjärrvärme/kyla-centraler. I denna roll tar man ansvar för hela kedjan från första kundkontakt, felsökning, lämna kostnadsförslag till att utföra ändringarna i anläggningen.

Ditt nya spännande jobb
Som servicetekniker erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen. En arbetsdag börjar med att du hämtar din servicebil på kontoret i Gunnesbo i västra Lund. Vår bokningskoordinator har till stor del förberett dagens planering genom initiala kontakter och bokningar med våra kunder. Du åker själv ut på bokningarna och hjälper kunder med deras fjärrvärmecentraler. Bokningarna kan vara alltifrån installation och driftsättning, tillsyn och besiktning samt felsökning och reparationer. Du tar ansvar för hela kedjan; felsökning, kostnadsförslag samt utförande av föreslagen åtgärd. Därefter ansvarar du för dokumentationen i form av service- och reparationsprotokoll. Det är viktigt att du är kommunikativ, då din kommunikation tillsammans med protokollen ligger till grund för faktureringen.

Just nu har vi många ärenden som rör installation och idrifttagande, vilket väl speglar vår omvärld och våra kunders behov just nu där många vill ha fjärrvärme installerat inför årets kallare månader. Ta chansen att arbeta i en trygg bransch såväl som i ett stabilt bolag!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiderna är 07.00-15.30.
Beredskap var 6:e vecka kan på sikt komma att ingå i tjänsten.

Vem är du?
Vi söker dig som trivs med att arbeta med teknik och människor. För att ha goda förutsättningar att lyckas i rollen som Servicetekniker har du troligen en gymnasieutbildning med inriktning mot drift och underhåll, el och energi, VVS, VA eller liknande. Vi tror att du tidigare arbetat som servicetekniker, kanske inom hiss-, vitvaru- eller annan teknisk bransch där arbete med felsökning samt grundläggande elkompetens är ett måste precis som hos oss.

Goda datorkunskaper och B-körkort är nödvändigt för tjänsten.

Det är meriterande om du har:
- certifikat i heta arbeten, fallskyddsutbildning, ESA

- är certifierad mätarmontör

Som person är du kommunikativ och trivs i mötet med kunder och i samarbetet med kollegor samt entreprenörer. Vi ser gärna att du är flexibel, serviceinriktad och har förmågan att arbeta självständigt. En del av arbetet innebär felsökning, därför är det viktigt att du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt. Engagemang och intresse för teknik och kunder är andra framgångsfaktorer för denna tjänst.

Stämmer följande in på dig?
- Du sätter säkerheten främst
- Du är kommunikativ och serviceinriktad
- Du är noggrann och tålmodig

- Du har ett stort tekniskt intresse
- Du trivs med att arbeta med kunden i fokus


Sök då tjänsten redan idag!

Vad erbjuder Kraftringen?
Som servicetekniker erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen. Inom Kraftringen finns också stor möjlighet till kompetensutveckling och en mängd karriärvägar internt. Utöver utvecklings- och karriärmöjligheter erbjuds konkurrenskraftig lön och förmåner. Vi använder Benify som förmånsportal med ett stort utbud av stort som smått. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är självklara förmåner hos Kraftringen. Vi erbjuder också personalrabatt på bland annat el- och gashandel, solceller samt laddstolpar.

Utöver en trygg och stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en anställning hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa hela vårt samhälle står inför.

Ansökan och upplysningar:
Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag.
Sista ansökningsdag är den 20 november 2022.

Du ansöker med CV och urvalsfrågor.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Har du vad som krävs och vill veta mer om tjänsten? Tveka inte att kontakta Jonas Sjöstrand, Chef Kundanläggningar på 010-122 72 50.

Har du frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Rekryteringsspecialist Sofie Wallner på 073 820 78 80 eller via mail sofie.wallner@kraftringen.se

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Kraftringen
Kraftringen välkomnar kollegor med olika bakgrund och erfarenheter. Att vi är olika bidrar till en dynamisk arbetsplats där vi tar vara på medarbetarnas kompetens. Det är viktigt för oss att främja mångfalden som finns i samhället samt att utgå från ett inkluderande synsätt med perspektivet lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Som medarbetare på Kraftringen är du delaktig i att skapa en arbetsplats som bidrar till ökad mångfald och jämställdhet, där kompetens tas tillvara med målet att ha en jämn könsfördelning på samtliga nivåer.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och cirka 600 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Här kan du läsa mer om vårt verksamhetsområde värme och kyla: Fjärrvärme för din villa | Kraftringen (https://www.kraftringen.se/privat/uppvarmning/fjarrvarme/)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kraftringen söker vikarierande Produktionschef

Produktionschef, anläggning
Läs mer Nov 2
I den dynamiska och samhällsviktiga energibranschen satsar Kraftringen på att vara ett hållbart företag och en attraktiv arbetsplats som erbjuder värdefulla kundupplevelser med innovationskraft. Vårt tydliga fokus på att alltid sätta säkerheten främst skapar tillsammans med engagerat miljöarbete och affärsmässighet ett unikt behov av din kompetens.

Vi arbetar på uppdrag för några av Sveriges största elnätsägare och tillsammans med dem är vi med och utvecklar energibranschen.

Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.

Ditt nya spännande jobb
Som produktionschef ansvarar du för att servicetjänster på lokalnätsanläggningar utförs med hög kvalitet som skapar en positiv kundupplevelse varje dag. Typiska serviceärenden kan vara felavhjälpning, underhåll, ledningsanvisning samt anslutnings- och elmätarärenden. Dessutom jobbar du nära projektledare och beredare i fråga om olika typer av entreprenadprojekt på lokalnätet, t.ex. vädersäkringprojekt, stationsbyten eller nybyggnation.

Du har resultatansvar för ditt team och personalansvar för 6-10 elmontörer. Du agerar arbetsledare genom att planera, fördela och följa upp det dagliga arbetet. Utöver att se till att våra montörer har arbete i fält ansvarar du också för att beredskapsgruppen fungerar och har bemanning enligt gällande överenskommelser. Du tar också ansvar för att våra lärlingsaspiranter får en bred inblick i vår verksamhet och en god kunskapsbas under sin lärlingstid.

Du rapporterar till regionchef och ingår tillsammans med övriga produktionschefer i regionens ledningsgrupp. Arbetet innebär dagliga kontakter med kunder, kollegor och underentreprenörer. En viktig del i arbetet är samverkan inom regionen såväl som inom hela affärsområdet för att åstadkomma ett effektivt resursutnyttjande och kunskapsöverföring.

Tjänsten är ett vikariat till och med 30 september 2023. Placering i Södra Sandby, Lund.

Vem är du?
- Du är utbildad inom logistik, teknik eller elkraft och har erfarenhet av energi- och/eller entreprenadbranschen.
- Du är en naturlig ledare med god förmåga att leda och fördela arbetet
- Du har goda kunskaper inom ekonomi
- Du har B-körkort
- Du behärskar det svenska språket i tal och skrift


Det är meriterande om du har
- Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom elbranschen
- Kunskap inom EBR


Stämmer följande in på dig?
- Du sätter säkerheten främst
- Du är en driven, målinriktad och framgångsrik ledare
- Du har förståelse för att din insats är avgörande för en positiv kundupplevelse
- Du är kommunikativ med en entreprenörsanda som smittar av sig i teamet

Sök då jobbet redan idag!

Vad erbjuder Kraftringen?
Som produktionschef erbjuds du ett varierande jobb med härliga medarbetare där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen.

Inom Kraftringen finns också stor möjlighet till kompetensutveckling och en mängd karriärvägar internt. Utöver utvecklings- och karriärmöjligheter erbjuds konkurrenskraftig lön och förmåner. Vi använder Benify som förmånsportal med ett stort utbud av stort som smått. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är självklara förmåner hos Kraftringen. Vi erbjuder också personalrabatt på bland annat el- och gashandel, solceller samt laddstolpar.Din ansökan
Du ansöker med CV och personligt brev senast den 16 november 2022.

Frågor om tjänsten besvaras av chef för service och resurs Mia Palm,

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av rekryteringsspecialist Sofie Wallner, 073-820 78 80.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Värmetekniker för distributionsnät

Underhållsmekaniker
Läs mer Nov 1
Värme & kyla-verksamheten är en del av Kraftringens Team Värme & Kyla som består av totalt 30 medarbetare uppdelat på Projektering, Distribution samt Kundanläggningar. Tjänsten ingår i Team Distribution där man ansvarar för drift och underhåll av Kraftringens rörbundna distributionsnät för fjärrvärme och fjärrkyla i Lund, Lomma, Bjärred, Genarp, Eslöv, Ljungbyhed och Klippan. Teamet leds av en chef med gedigen erfarenhet av fjärrvärme och fjärrkyla och består av 6 värmetekniker och en underhållssamordnare.

Ditt nya spännande jobb
Som Värmetekniker erbjuds du ett varierande jobb där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen. En arbetsdag börjar med att du hämtar din servicebil på kontoret i Gunnesbo i västra Lund. Väl på plats åker du antingen ut på en arbetsorder direkt eller börjar med det administrativa inför en arbetsorder. Det kan handlar om att redovisa tid eller att ta ut underlag av olika slag, t.ex. ledningskartor över vårt distributionsnät av fjärrvärme och fjärrkyla. Arbetsuppgifterna handlar om både kortsiktiga och långsiktiga underhållsåtgärder på distributionsnätet, till exempel sektionering, avstängning och inkoppling på vårt nät. En typisk arbetsorder kan också handla om att motionera markförlagda ventiler eller rondering av kammare, alltid med målet att säkerställa säker och störningsfri leverans av fjärrvärme och fjärrkyla. Att gå ner i en kammare innebär att arbeta i trånga utrymmen. Varje arbetsmoment börjar naturligtvis med en riskanalys.

En annan typ av uppdrag kan handla om nybyggnation. Arbetet sker i tätt samarbete med projektledarna men även mark- och svetsentreprenörer som utför arbetet i fält. Rent praktiskt kan ditt arbete innebära att provtrycka, driftsätta eller lufta ledningar. Dessutom är du behjälplig vid planering av tömningsplaner och du utför anborrningar (borrar på trycksatt ledning) vid nybyggnationsprojekt.

Tjänsten kan komma att innebära beredskap var 6:e vecka. Arbetstiderna är 07.00-15.30. Du utgår från vår anläggning i Gunnesbo, Lund.

Vem är du?
Vi söker dig som gillar goda samarbeten mellan olika kontaktytor. Du är kommunikativ och trivs i mötet med såväl kunder som kollegor och entreprenörer. För att ha goda förutsättningar att lyckas i rollen som Värmetekniker har du troligtvis en gymnasieutbildning eller motsvarande inom drift och underhåll eller närliggande yrkesområden. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är en stor fördel. Du är van vid ett digitalt arbetssätt i fråga om avrapportering och arbetsordersystem.

Eftersom ungefär 80% av arbetstiden sker utomhus och i fält gillar du naturligtvis att jobba ute. Jobbet innebär emellanåt en hel del arbeten i trånga utrymmen.

Goda datorkunskaper och B-körkort är nödvändigt för tjänsten.

Det är meriterande om du har:
- certifikat i heta arbeten, arbete på väg och/eller fallskyddsutbildning
- erfarenhet av MaintMaster och dpHeating
- erfarenhet av rörbundna distributionsnät och ledningskartor
- viss svetskompetens inför okulära besiktningar


Som person är du driven och vetgirig. Vidare präglas du av ett stort säkerhetstänk och tänker till en gång extra inför arbetsmoment; arbete med fjärrvärme och fjärrkyla kräver stor respekt. Du är van att arbeta nära kollegor samtidigt som du är självständig i ditt arbete där du gärna tar initiativ till lösningar. Du är flexibel och har förmåga att anpassa dig till nya förutsättningar om problem uppstår. En del av arbetet innebär kontroll av annans arbete, varför du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt. Med ett brett tekniskt intresse och en stor dos laganda trivs du med att arbeta fritt men under ansvar.

Stämmer följande in på dig?
- Du har ett stort säkerhetstänk och sätter säkerheten främst
- Du har ett stort tekniskt intresse och en stark vilja att lära dig mer
- Du värdesätter och arbetar för goda samarbeten
- Du gillar att arbeta utomhus


Sök då tjänsten redan idag!

Vad erbjuder Kraftringen?
Som värmetekniker erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen. Inom Kraftringen finns också stor möjlighet till kompetensutveckling och en mängd karriärvägar internt. Utöver utvecklings- och karriärmöjligheter erbjuds konkurrenskraftig lön och förmåner. Vi använder Benify som förmånsportal med ett stort utbud av stort som smått. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är självklara förmåner hos Kraftringen. Vi erbjuder också personalrabatt på bland annat el- och gashandel, solceller samt laddstolpar. Utöver en trygg och stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en anställning hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa hela vårt samhälle står inför.

Ansökan och upplysningar:
Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag.
Sista ansökningsdag är den 15 november 2022.

Du ansöker med CV och urvalsfrågor.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Har du vad som krävs och vill veta mer om tjänsten? Tveka inte att kontakta Anders Friis, Chef Distribution Drift & Underhåll på 073 444 43 43.

Har du frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Rekryteringsspecialist Sofie Wallner på 073 820 78 80 eller via mail sofie.wallner@kraftringen.se

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Kraftringen
Kraftringen välkomnar kollegor med olika bakgrund och erfarenheter. Att vi är olika bidrar till en dynamisk arbetsplats där vi tar vara på medarbetarnas kompetens. Det är viktigt för oss att främja mångfalden som finns i samhället samt att utgå från ett inkluderande synsätt med perspektivet lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Som medarbetare på Kraftringen är du delaktig i att skapa en arbetsplats som bidrar till ökad mångfald och jämställdhet, där kompetens tas tillvara med målet att ha en jämn könsfördelning på samtliga nivåer.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300...

Ansök nu

Lönespecialist med fokus och intresse för Compensation & Benefits

Löneadministratör
Läs mer Okt 31
Är du en driven teamorienterad person som är mån om att hålla deadlines och vill ha ett av våra viktigaste jobb? Då vill vi att du söker jobbet redan idag! Just nu rekryterar vi en lönespecialist med fokus på Compensation & Benefits till vårt HR-team.

Ditt nya jobb
Som lönespecialist på Kraftringen blir du en självklar och viktig person på HR-avdelningen som består av åtta engagerade kollegor. Hos oss får du ett varierande och självständigt arbete där du har ansvar för hela löneprocessen för 300 löner samt samtidigt ansvar för processerna kring Comp&Ben; området. Du kommer att driva årets lönehändelser med lönerevision, semesterårsavslut och sist men inte minst vara tillgänglig för att svara på frågor om lön, semester, föräldraledighet samt förmåner.

I rollen kommer du även ansvara för

- att analysera, utveckla och kommunicera löne-, pensions- och övriga förmånsprogram, policies och processer
- ge rekommendationer för att säkerställa marknadsmässiga erbjudanden
- ansvara för rapporter och framtagning av relevanta nyckeltal kopplat till HR och Comp&Ben; (t.ex. FTE, övertid, personalomsättning, föräldraledighet, och sjukskrivning.)
Du kommer också att ha andra arbetsuppgifter som exempelvis rapportering och betalning till Skatteverket och Försäkringskassan, samt löpande arbete med tjänstepensioner och gruppförsäkringar. En annan viktig uppgift är att vara systemansvarig för vårt lönesystem Hogia.

För att du ska trivas är det viktigt att du är driven och serviceorienterad och tycker om att arbeta i en utåtriktad roll med många kontaktytor samt att du har god kommunikativ förmåga.

Din profil
Du:

- har en eftergymnasial utbildning inom lön alternativt flera års arbetslivserfarenhet
- har minst tre års erfarenhet av självständigt lönearbete
- har arbetat med att driva övergripande Comp&ben; processer
- behöver ha god systemvana; gärna Hogia och/eller annat likvärdigt lönesystem samt kunskaper i Excel och Qlik Sense
- är noggrann och har öga för detaljer


Plus i kanten

- om du har jobbat med kollektivavtal
- om du har jobbat med gruppförsäkringar och tjänstepensioner
- om du har erfarenhet av BAS eller liknande arbetsvärderingssystem


Din ansökan
Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 13 november. Du ansöker med CV och urvalsfrågor.

Vill du veta mer? Kontakta Karin Olholt, HR-chef på telefon 0730 614809.

Kraftringen kan komma att ta alkohol- och drogtest samt bakgrundskontroll på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Kraftringen
Kraftringen välkomnar kollegor med olika bakgrund och erfarenheter. Att vi är olika bidrar till en dynamisk arbetsplats där vi tar vara på medarbetarnas kompetens. Det är viktigt för oss att främja mångfalden som finns i samhället samt att utgå från ett inkluderande synsätt med perspektivet lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Som medarbetare på Kraftringen är du delaktig i att skapa en arbetsplats som bidrar till ökad mångfald och jämställdhet, där kompetens tas tillvara med målet att ha en jämn könsfördelning på samtliga nivåer.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och drygt 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Ansök nu

Affärsvinnande projektingenjör inom belysning

Projekteringsingenjör, elkraft
Läs mer Okt 6
På Kraftringen Service AB arbetar vi dagligen med att säkra cirka 100.000 ljuspunkter hos våra kunder. Vår insats innebär att hundratusentals människor kan röra sig mellan hem, arbete, fritidsaktiviteter och mera i upplysta miljöer som bidrar till en vacker och trygg stad. Våra kunder är bostadsrättsföreningar, industri- och energibolag, kommuner och offentlig förvaltning.

Kraftringen Service fortsätter sin tillväxt inom belysning i Skåne. Gillar du att arbeta självständigt, beskriver dig själv som engagerad och tycker att offentlig belysning är ett spännande affärsområde? Vill du bli en av oss i ett positivt och engagerat team där det är kul att gå till jobbet? Är du dessutom kvalitetsmedveten, serviceorienterad och har hög social kompetens? I så fall vill vi ha just din ansökan!

Tillsammans skapar vi en ljus, trygg och hållbar framtid.

Om jobbet
Som projektingenjör hos oss kommer du att säkerställa den tekniska affärsprocessen mot våra kunder och projekt inom affärsområde belysning. Det innebär att du kommer ha direktkontakt med våra kunder och leverantörer samt hela den interna organisationen. Tjänsten innebär att hjälpa kunden med att ta fram den mest effektiva och lönsamma lösningen utifrån kundens behov. Du kommer arbeta med hela processen från förfrågan till färdig, sammanställd offert. Du har ansvar för hela affären och uppföljning ingår i rollen.

Eftersom vi satsar på att få energibranschens nöjdaste kunder kommer du att få en viktig roll i vår fortsatta tillväxtresa. Du rapporterar till Regionchef Belysning. Din placering blir på något av våra lokalkontor i Eslöv, Lund eller Helsingborg.

Din profil
- Erfarenhet av offentlig, kommersiell eller industriell belysning
- Dokumenterad utbildning inom el, gärna elkraft
- Erfarenhet av projektering och kalkylering
- Tidigare erfarenhet som montör/installatör är meriterande


Vem är du?
För att lyckas i rollen som projektingenjör krävs att du är affärsmässigt kunnig och drivande som person. Du har bred teknisk kompetens och erfarenhet av gatubelysning eller kommersiell belysning. Vi ser gärna att du har en bakgrund som montör inom belysning eller elkraft. I tjänsten är god förståelse och materialkännedom kring gatubelysningsaffären och kalkylering något som är en fördel.

Du beskriver dig själv som relationsskapande, lösningsorienterad och pålitlig person med stort kundfokus. Du har ett brinnande intresse för belysning och teknik och vill bidra till att utveckla det senaste inom området. Ytterligare krav är svenska i tal och skrift samt B-körkort.Stämmer följande in på dig?
- Du sätter alltid säkerheten främst
- Du är strukturerad, noggrann och flexibel
- Du är relationsskapande och lösningsorienterad med fokus på kundens behov
- Du trivs med att jobba med olika kontaktytor och bidrar med professionalism


Då ska du söka det här jobbet hos oss!

Vad erbjuder Kraftringen?
Som projektingenjör inom belysning erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen.

Inom Kraftringen finns också stor möjlighet till kompetensutveckling och en mängd karriärvägar internt. Utöver utvecklings- och karriärmöjligheter erbjuds konkurrenskraftig lön och förmåner. Vi använder Benify som förmånsportal med ett stort utbud av stort som smått. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är självklara förmåner hos Kraftringen. Vi erbjuder också personalrabatt på bland annat el- och gashandel, solceller samt laddstolpar.

Ansökan och upplysningar:
Har du frågor om tjänsten, kontakta Malin Johansson, Regionchef Belysning, på 070-524 02 10 eller malin.johansson@kraftringen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Sofie Wallner, rekryteringsspecialist på 073-820 78 80.

Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag.
Sista ansökningsdag är den 19 oktober 2022.

Du ansöker med CV och urvalsfrågor.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Läs mer på (http://www.kraftringen.se/)

Kraftringen Service är ett entreprenadföretag och en del av Kraftringen. Vi är cirka 200 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Vi bidrar till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom solceller, e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar vi dessutom vårt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland och Småland arbetar vi med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.

Här kan du läsa mer om vårt verksamhetsområde belysning: Vi på Kraftringen är specialister på belysning | Kraftringen (https://www.kraftringen.se/foretag/entreprenad/belysning/)


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elmontör inom belysning till Lundagänget

Serviceelektriker, installation
Läs mer Sep 28
På Kraftringen Service AB arbetar vi dagligen med att säkra cirka 100.000 ljuspunkter hos våra kunder. Vår insats innebär att hundratusentals människor kan röra sig mellan hem, arbete, fritidsaktiviteter och mera i upplysta miljöer som bidrar till en vacker och trygg stad. Våra kunder är bostadsrättsföreningar, industri- och energibolag, kommuner och offentlig förvaltning.

Tillsammans skapar vi en ljus, trygg och hållbar framtid - vill du vara med på resan? Läs vidare!

Om jobbet

Under året har vi planerade pensionsavgångar i våra team. För att säkerställa en god kunskapsöverföring söker vi redan nu två belysningsmontörer med placering i Lund. Som elmontör inom offentlig belysning kommer du huvudsakligen att utföra service-, underhålls- och entreprenadarbeten på gatubelysningsnät hos våra kunder. Det innebär arbeten dels längs gator, vägar och cykelbanor men även på motionsslingor, idrotts- och lekplatser samt bostadsrättsområden.

Belysningsaffären går en spännande, teknisk framtid till mötes. Vi befinner oss på en digital resa där det kommer krävas god datorvana och ett tekniskt intresse. Vi ser att vi alltmer kommer arbeta med LED och smarta armaturer såväl som programmering av drivdon och styrsystem. Häng med på resan!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Lund. Servicebil hämtas på vårt kontor på Råbyvägen för att därefter åka ut på uppdrag. Vi har idag verksamhet i Lund och Helsingborg med serviceuppdrag i och omkring dessa geografiska områden.

Tjänsten kan komma att innebära beredskapstjänstgöring.

Vi söker dig som har:
- 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning inom el
- Erfarenhet av service-, underhålls- och entreprenadarbeten
- B-körkort
- Flytande svenska i tal och skrift


Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av arbete med gatubelysning
- C-körkort
- ESA, Arbete med Lift, Heta Arbeten samt Säkerhet på väg


Stämmer följande in på dig?
- Du sätter alltid säkerheten främst
- Du är strukturerad, noggrann och flexibel
- Du trivs med att jobba i team och bidrar till en god stämning i gruppen


Då ska du söka det här jobbet hos oss!

Vad erbjuder Kraftringen?
Som elmontör inom belysning erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen.

Inom Kraftringen finns också stor möjlighet till kompetensutveckling och en mängd karriärvägar internt. Utöver utvecklings- och karriärmöjligheter erbjuds konkurrenskraftig lön och förmåner. Vi använder Benify som förmånsportal med ett stort utbud av stort som smått. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är självklara förmåner hos Kraftringen. Vi erbjuder också personalrabatt på bland annat el- och gashandel, solceller samt laddstolpar.

Ansökan och upplysningar:
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta Sofie Wallner, Rekryteringsspecialist, 0738-20 78 80

Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag.
Sista ansökningsdag är den 17 oktober 2022.

Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Eftersom urvalsfrågorna ersätter det personliga brevet ber vi dig besvara dem med omsorg, vi lägger stor vikt vid svaren när vi gör vårt urval.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Läs mer på (http://www.kraftringen.se/)

Kraftringen Service är ett entreprenadföretag och en del av Kraftringen. Vi är cirka 200 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Vi bidrar till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom solceller, e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar vi dessutom vårt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland och Småland arbetar vi med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.

Här kan du läsa mer om vårt verksamhetsområde belysning: Vi på Kraftringen är specialister på belysning | Kraftringen (https://www.kraftringen.se/foretag/entreprenad/belysning/)


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Mätaransvariga till Eslöv och Södra Sandby

Servicetekniker, elkraft
Läs mer Sep 27
I den dynamiska och samhällsviktiga energibranschen satsar Kraftringen på att vara ett hållbart företag och en attraktiv arbetsplats som erbjuder värdefulla kundupplevelser med innovationskraft. Vårt tydliga fokus på att alltid sätta säkerheten främst skapar tillsammans med engagerat miljöarbete och affärsmässighet ett unikt behov av din kompetens.

Vi på Kraftringen Service är glada och stolta över att jobba för några av Sveriges största elnätsägare. Nu söker vi två mätaransvariga till lokalkontoren i Eslöv och Södra Sandby - sök tjänsten redan idag!

Om jobbet

Inför 2023 har vi planerade pensionsavgångar i våra team. För att säkerställa en god kunskapsöverföring söker vi redan nu mätaransvariga, en med placering i Eslöv och en med placering i Södra Sandby, Lund. Som mätaransvarig ansvarar du för alla serviceordrar som rör elmätare. En serviceorder kommer från våra kunder - nätägarna och deras mätansvariga - och utförs av montörer inom service och entreprenad. Som mätaransvarig är du spindeln-i-nätet däremellan som ser till att serviceordern är fullständig, att arbetet planeras in och utförs, att serviceordern kvalitetssäkras i fråga om dokumentation samt att underlaget är korrekt inför fakturering.

Går allting alltid smidigt? Nej inte alltid, det händer att montörerna stöter på problem ute i fält som gör att återbesök kan behövas. Det händer också att serviceordrar saknar viss information som behövs på förhand eller av någon anledning inte återrapporteras - därför är det viktigt att du inte är rädd för att jaga information och ibland rent av bli en detektiv.

Som mätaransvarig ansvarar du också för beställning och lagerhållning av elmätare. Det finns lokala lager för elmätare både i Eslöv och Södra Sandby. Du är också ansvarig för att programmera trafomätare, vilket kräver god datorvana.

Tjänsterna som erbjuds är tillsvidareanställning på heltid med placering i Eslöv och Södra Sandby, Lund.

Vi söker dig som har:
- Några års erfarenhet från elbranschen, gärna på kraftsidan
- Erfarenhet av mätarbyten och övriga mätarrelaterade tjänster
- God datorvana
- B-körkort
- Flytande svenska i tal och skrift


Det är meriterande om du har:
- 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning inom el
- erfarenhet av SEP2 MeterView och EMH Combi Master

- ESA, Arbete med Lift, Heta Arbeten samt Säkerhet på väg


Stämmer följande in på dig?
- Du sätter alltid säkerheten främst
- Du är strukturerad, noggrann och flexibel
- Du trivs med att jobba i team och bidrar till en god stämning i gruppen


Då ska du söka det här jobbet hos oss!

Vad erbjuder Kraftringen?
Som mätaransvarig erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen.

Inom Kraftringen finns också stor möjlighet till kompetensutveckling och en mängd karriärvägar internt. Utöver utvecklings- och karriärmöjligheter erbjuds konkurrenskraftig lön och förmåner. Vi använder Benify som förmånsportal med ett stort utbud av stort som smått. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är självklara förmåner hos Kraftringen. Vi erbjuder också personalrabatt på bland annat el- och gashandel, solceller samt laddstolpar.

Ansökan och upplysningar:
Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Sofie Wallner, Rekryteringsspecialist, 0738-20 78 80

Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag.
Sista ansökningsdag är den 11 oktober 2022.

Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Eftersom urvalsfrågorna ersätter det personliga brevet ber vi dig besvara dem med omsorg, vi lägger stor vikt vid svaren när vi gör vårt urval.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Läs mer på (http://www.kraftringen.se/)

Kraftringen Service är ett entreprenadföretag och en del av Kraftringen. Vi är cirka 200 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Vi bidrar till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom solceller, e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar vi dessutom vårt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland och Småland arbetar vi med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kraftringen söker en Servicetekniker till vårt team i Lund

Servicetekniker, elektronik
Läs mer Sep 20
Värme & kyla-verksamheten är en del av Kraftringens Team Värme & Kyla som består av totalt 30 medarbetare uppdelat på Projektering, Distribution samt Kundanläggningar. Tjänsten ingår i Team Kundanläggningar där man ansvarar för att planera och utföra service på våra och våra kunders fjärrvärme/kyla-centraler. I denna roll tar man ansvar för hela kedjan från första kundkontakt, felsökning, lämna kostnadsförslag till att utföra ändringarna i anläggningen.

Ditt nya spännande jobb
Som servicetekniker erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen. En arbetsdag börjar med att du hämtar din servicebil på kontoret i Gunnesbo i västra Lund. Vår bokningskoordinator har till stor del förberett dagens planering genom initiala kontakter och bokningar med våra kunder. Du åker själv ut på bokningarna och hjälper kunder med deras fjärrvärmecentral. Bokningarna kan vara alltifrån installation och idrifttagning, tillsyn och besiktning samt felsökning och reparationer. Du tar ansvar för hela kedjan; felsökning, kostnadsförslag samt utförande av föreslagen åtgärd. Därefter ansvarar du för dokumentationen i form av service- och reparationsprotokoll. Det är viktigt att du är kommunikativ, då din kommunikation tillsammans med protokollen ligger till grund för faktureringen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiderna är 07.00-15.30.
Beredskap var 6:e vecka kan på sikt komma att ingå i tjänsten.

Vem är du?
Vi söker dig som trivs med att arbeta med teknik och människor. För att ha goda förutsättningar att lyckas i rollen som Servicetekniker har du troligen en gymnasieutbildning med inriktning mot drift och underhåll, el och energi, VVS, VA eller liknande. Du behöver grundläggande elkompetens. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är en stor fördel. Goda datorkunskaper och B-körkort är nödvändigt för tjänsten.

Det är meriterande om du har:
- certifikat i heta arbeten, fallskyddsutbildning, ESA

- är certifierad mätarmontör

Som person är du kommunikativ och trivs i mötet med kunder och i samarbetet med kollegor samt entreprenörer. Vi ser gärna att du är flexibel, serviceinriktad och har förmågan att arbeta självständigt. En del av arbetet innebär felsökning, därför är det viktigt att du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt. Engagemang och intresse för teknik och kunder är andra framgångsfaktorer för denna tjänst.

Stämmer följande in på dig?
- Du sätter säkerheten främst
- Du är kommunikativ och serviceinriktad
- Du är noggrann och tålmodig

- Du har ett stort tekniskt intresse
- Du trivs med att arbeta med kunden i fokus


Sök då tjänsten redan idag!

Vad erbjuder Kraftringen?
Som servicetekniker erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen. Inom Kraftringen finns också stor möjlighet till kompetensutveckling och en mängd karriärvägar internt. Utöver utvecklings- och karriärmöjligheter erbjuds konkurrenskraftig lön och förmåner. Vi använder Benify som förmånsportal med ett stort utbud av stort som smått. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är självklara förmåner hos Kraftringen. Vi erbjuder också personalrabatt på bland annat el- och gashandel, solceller samt laddstolpar.

Utöver en trygg och stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en anställning hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa hela vårt samhälle står inför.

Ansökan och upplysningar:
Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag.
Sista ansökningsdag är den 3 oktober 2022.

Du ansöker med CV och personligt brev.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Har du vad som krävs och vill veta mer om tjänsten? Tveka inte att kontakta Jonas Sjöstrand, Chef Kundanläggningar på 010-122 72 50.

Har du frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Rekryteringsspecialist Sofie Wallner på 073 820 78 80 eller via mail sofie.wallner@kraftringen.se

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Kraftringen


Kraftringen välkomnar kollegor med olika bakgrund och erfarenheter. Att vi är olika bidrar till en dynamisk arbetsplats där vi tar vara på medarbetarnas kompetens. Det är viktigt för oss att främja mångfalden som finns i samhället samt att utgå från ett inkluderande synsätt med perspektivet lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Som medarbetare på Kraftringen är du delaktig i att skapa en arbetsplats som bidrar till ökad mångfald och jämställdhet, där kompetens tas tillvara med målet att ha en jämn könsfördelning på samtliga nivåer.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och cirka 600 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)Här kan du läsa mer om vårt verksamhetsområde värme och kyla: Fjärrvärme för din villa | Kraftringen (https://www.kraftringen.se/privat/uppvarmning/fjarrvarme/)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Administrativ kund & leveranssupport till Södra Sandby

Backofficepersonal
Läs mer Sep 6
I den dynamiska och samhällsviktiga energibranschen satsar Kraftringen på att vara ett hållbart företag och en attraktiv arbetsplats som erbjuder värdefulla kundupplevelser med innovationskraft. Vårt tydliga fokus på att alltid sätta säkerheten främst skapar tillsammans med engagerat miljöarbete och affärsmässighet ett unikt behov av din kompetens.

Vi på Kraftringen Service är glada och stolta över att jobba för några av Sveriges största elnätsägare. Till gänget i Södra Sandby strax utanför Lund söker vi fler kollegor - sök redan idag!

Ditt nya spännande jobb
Som kund- och leveranssupport arbetar du proaktivt med en bred variation av administrativa arbetsuppgifter för att stötta i den dagliga verksamheten och för att säkerställa hög kundnöjdhet och god leveranskvalité.

Beroende på din bakgrund och erfarenhet kan arbetsuppgifterna bestå av bevakning av inkommande serviceärenden, återrapportering och fakturering av avklarade ärenden, tillståndshantering, beställning av personlig skyddsutrustning och verktyg, beställning och koordinering av utbildningar.

Du är en viktig kugge i att få den dagliga verksamheten att löpa friktionsfritt och en hög grad av servicekänsla är nödvändig. Vidare är korrekt hantering av arbetsuppgifterna viktiga faktorer för kundnöjdhet, varför det är av stor vikt att du som medarbetare är strukturerad och noggrann.

Du rapporterar till Regionchef för Södra Skåne och bidrar aktivt till att kontinuerligt utveckla verksamheten. Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Södra Sandby, Lund.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant arbetslivserfarenhet och god vana av att arbeta administrativt med både högt och lågt. Du är van att navigera mellan olika intressenter, såväl internt som externt och har förmåga att omprioritera ärenden och förfrågningar. Har du en gymnasieutbildning är det bra, men relevant arbetslivserfarenhet och personliga egenskaper väger tyngre i denna rekryteringsprocess.

Stämmer följande in på dig?
- Du sätter säkerheten främst, alltid

- Du är drivande och tar egna initiativ

- Du har förståelse för att din insats är avgörande för en positiv kundupplevelse

- Du är kommunikativ med en entreprenörsanda som smittar av sig i teamet

- Du har förmåga att planera men kan också vara flexibel när det behövs


Vad erbjuder Kraftringen?
Som kund- och leveranssupport erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen. Inom Kraftringen finns också stor möjlighet till kompetensutveckling och en mängd karriärvägar internt. Utöver utvecklings- och karriärmöjligheter erbjuds konkurrenskraftig lön och förmåner. Vi använder Benify som förmånsportal med ett stort utbud av stort som smått. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är självklara förmåner hos Kraftringen. Vi erbjuder också personalrabatt på bland annat el- och gashandel, solceller samt laddstolpar.

Ansökan och upplysningar:
Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag.
Sista ansökningsdag är den 19 september 2022.

Du ansöker med CV och personligt brev.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Har du frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Rekryteringsspecialist Sofie Wallner på 073 820 78 80 eller via mail sofie.wallner@kraftringen.se

mailto:helena.liliendal-hansen@kraftringen.se) www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se/)

Kraftringen Service är ett av de större entreprenadföretagen inom elkraft i Sverige och en del av Kraftringen. Vi är cirka 200 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Vi bidrar till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar vi dessutom vårt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland, Västra Götaland och Småland arbetar vi med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.

Här kan du läsa mer om vårt verksamhetsområde elkraft: Elkraft med komplett utbud av energitjänster | Kraftringen (https://www.kraftringen.se/foretag/entreprenad/elkraft/)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Rekryteringsspecialist som brinner för Talent Aquisition

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Jun 21
Jobbar du idag som rekryterare och är nyfiken på att jobba in house? I så fall finns det en spännande möjlighet på Kraftringen! Hos oss får du nämligen möjlighet att rekrytera till en spännande mångfacetterad organisation, då du ena dagen rekryterar en kundservicemedarbetare och nästa dag rekryterar en ingenjör med specialistkompetens mot elnätet. Visst, låter det spännande? Tveka inte utan ansök redan idag!

Ditt nya jobb
Som Rekryteringsspecialist är ditt uppdrag att stötta våra ledare i rekryteringsprocessens samtliga delar från kravprofil till signering. Det kan variera vilka delar av processen som du är involverad i, i vissa fall är du med i samtliga delar och i andra fall är du med i vissa moment. Tillsammans med rekryterande ledare kommer ni överens om vilka delar av processen som du ska stötta i. Som rekryteringsspecialist bidrar du med kvalitativa professionella rekryteringsprocesser för att säkra positiva kandidatupplevelser och träffsäkra rekryteringar. Du driver självständigt flera parallella processer där du stöttar ledarna med kompetensbaserad rekrytering. Du kommer också att stå för strukturen i rekryteringsprocessen samt för administrationen i vårt rekryteringsverktyg. Dessutom kommer du att följa upp satta rekryterings-KPI:er som exempelvis vårt koncernövergripande mål intern tillsättningsgrad, ett mål som vi är mycket stolta över då vi 2021 hamnade på 33%.

Du kommer också att ansvara för koordinering och projektledning av Kraftringens skolkontakter. Detta innebär att samarbeta med ledare och hitta interna ambassadörer för studentkontakter som ska representera Kraftringen på arbetsmarknadsdagar och mässor.

Du kommer bland annat att jobba med:
- Skriva och publicera säljande jobbannonser
- Jobba med kompetensbaserad rekrytering genom hela processen
- Coacha rekryterande ledare i rekryteringsfrågor
- Nära samarbete med HR BP i kompetensförsörjningsfrågor
- Vara en superuser i vårt rekryteringsverktyg TeamTailor
- Bidra till en kandidatupplevelse i världsklass
- Hålla rekryteringsutbildningar
- Omvärldsbevakning inom rekryteringsområdet
- KPI-uppföljningar
- Standardisera olika typer av rekryteringsdokument exempelvis jobbannonser, intervjumallar, kravprofilsmallar m.fl.


Till din hjälp har du åtta ytterst kompetenta och trevliga kollegor som tillsammans stöttar ledare och kollegor i olika typer av HR-frågor. Ett av HR teamets viktigaste uppdrag är att driva och förankra Kraftringens kompetensförsörjningsarbete ute i verksamheten. Där kommer du att få en viktig roll. Att tänka nytt och utmana blir en naturlig del av din roll för att säkerställa urvalskvalitet och mångfald bland våra kandidater. T.ex. har vi tagit bort det personliga brevet i alla rekryteringsprocesser, provat att genomföra anonyma urvalsprocesser och infört digital referenstagning. Vi vill givetvis ta ännu större kliv och utmana oss ännu mer, därför blir din förmåga att tänka nytt avgörande för vår fortsatta utveckling inom rekryteringsområdet.

Du rapporterar till HR-chefen som ingår i koncernledningen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Lund.

Din profil
Vi söker dig med relevant akademisk examen kombinerat med ett par års arbetslivserfarenhet av rekrytering eller bemanning. Vi tror att du idag jobbar som rekryterare av ingenjörer eller annan teknisk personal och skulle vilja jobba som in house rekryterare. Vi ser det som ett krav att du har erfarenhet av att självständigt driva rekryteringsprocesser från start till mål. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet och intresse av att jobba med kompetensbaserad rekrytering. Du har troligen också ha erfarenhet av att ha jobbat med Linkedin professionellt. Vi ser det som ett plus om du har erfarenhet av att jobba med search.

Om dig
Som person är du driven, självständig och strukturerad. Du har förmåga att självständigt driva ditt dagliga arbete och göra rätt prioriteringar. Du är bra på att samarbeta, gillar att bygga relationer och har lätt för att skapa förtroende för din specialistkompetens. Du triggas av att jobba med flera parallella projekt med många kontaktytor. Sist men inte minst har du ett genuint intresse för rekrytering och vill utvecklas inom området.Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Eftersom vi valt att göra urvalsprocessen anonym ber vi dig att INTE skicka med personligt brev utan lägga tiden på att besvara urvalsfrågorna noggrant. Eftersom vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan redan idag och senast den 3/7. Rekryteringsprocessen inleds med telefonintervjuer under vecka 27. Intervjuerna är planerade under vecka 28.

Om Kraftringen
Kraftringen välkomnar kollegor med olika bakgrund och erfarenheter. Att vi är olika bidrar till en dynamisk arbetsplats där vi tar vara på medarbetarnas kompetens. Det är viktigt för oss att främja mångfalden som finns i samhället samt att utgå från ett inkluderande synsätt med perspektivet lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Som medarbetare på Kraftringen är du delaktig i att skapa en arbetsplats som bidrar till ökad mångfald och jämställdhet, där kompetens tas tillvara med målet att ha en jämn könsfördelning på samtliga nivåer.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Ansök nu

Regionchef till Kraftringen Service - Södra Skåne

Driftchef, energi
Läs mer Jun 7
Kraftringen är ett energibolag som erbjuder lösningar inom el, gas, värme, kyla, fiber och entreprenad, samt energirelaterade tjänster. Tillsammans med drygt 500 medarbetare och 300 000 kunder bidrar företaget aktivt till utvecklingen av det hållbara samhället.

Kraftringen Service är ett av de större entreprenadföretagen inom elkraft i Sverige och en del av Kraftringen. Med cirka 200 anställda och en halv miljard kronor omsättning, bidrar Serviceföretaget till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar bolaget dessutom sitt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland, Västra Götaland och Småland arbetar anställda med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Läs gärna mer på (http://www.kraftringen.se/)

Vill du jobba i en dynamisk och samhällsviktig bransch och jobba på en innovativ och attraktiv arbetsplats? Trivs du med att arbeta självständigt, med stor frihet under ansvar och få stora möjligheter att påverka din framtida utveckling? Vill du ha en chef som uppskattar ditt engagemang och faktiskt lyssnar på dig? Då har vi jobbet för dig!

Regionchef till Kraftringen Service - Södra Skåne med placering i Eslöv eller Södra Sandby
Som Regionchef för Södra Skåne har du budget och resultatansvar för verksamheten. Du har det övergripande ansvaret för att servicetjänster och projekt på lokalnätsanläggningar utförs med hög kvalitet som skapar en positiv kundupplevelse varje dag. I din roll ansvarar du för en effektiv och positiv verksamhetensutveckling med ett framgångsrikt ledarskap i botten och ett stort kundfokus - där säkerhet och kvalitet alltid har högsta prioritet!

Som ledare kommer du ha ekonomiskt, strategiskt och operativt ansvar för regionen som innefattar personalansvar för cirka 50 medarbetare. En viktig del av ledarskapet är medarbetarnas ständiga utveckling genom utbildning, stöd och feedback.

Till din hjälp samarbetar du tight med tre produktionschefer med underställda montörer, direktrapporterande projektledare och beredare samt medarbetare inom kund- och leveranssupport.

Du kommer även ha ett nära samarbete med övriga Regionchefer i syfte att säkerställa effektivt resursutnyttjande och kompetensförsörjning inom hela affärsområdet. Arbetet innebär dagliga kontakter med kunder och kollegor och du kommer ha en viktig och aktiv roll i ledningsgruppen. Du rapporterar direkt till operativ chef för Service och resurs.

Din bakgrund

- Du har en relevant bakgrund från branschen, t ex entreprenadbranschen och eldistribution alternativt elinstallation. God kunskap inom serviceområdet och projekt.
- Minst 5 års erfarenhet som ledare med dokumenterat god erfarenhet av att ”leda genom andra” och från arbete i ledningsgrupp. Du ska tycka att bygga team och kultur-och värderingsarbete är viktigt.
- Du har relevant högskoleutbildning
- Goda kunskaper av budget-och resultatarbete - gärna i projektorienterad miljö
- Du har relevant bakgrund av tempofyllda och komplexa roller som innefattar både affärsmässighet, ledarskap och tekniskt kunnande
- Du har B-körkort.Vem är du?

Du är en driven, målinriktad och framgångsrik ledare som sätter säkerheten främst. Du är kommunikativ med en entreprenörsanda som smittar av sig i teamet. Du har förståelse för att din insats är avgörande för en positiv kundupplevelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Eslöv eller Södra Sandby och tillträde efter överenskommelse.

I detta uppdrag samarbetar Kraftringen med Standby Workteam. Vi tillämpar löpande urval och du är välkommen med din ansökan omgående, dock senast 30 juni 2022. För mer information om tjänsten kontakta gärna Lars Olsson på tel. 0721-651809.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Utsättare av ledningsnät

Diversearbetare
Läs mer Maj 20
På Kraftringen Service AB tillhandahåller vi tjänster inom kabelanvisning och inmätning. Arbetet innebär att vi markerar nedgrävd infrastruktur inför olika typer av markarbeten för att på så sätt säkerställa att samhällsviktig infrastruktur lämnas ostörda. En avgrävd kabel kan innebära en mängd problem, vilket gör våra utsättare till fullständigt oumbärliga i arbetet mot bästa möjliga leveranssäkerhet.

Kraftringen Service AB ingår i en koncern med stabila ägare som erbjuder långsiktiga projekt och stora utvecklingsmöjligheter. Just nu växer vi på många håll. Vill du vara med på vår tillväxtresa? Sök redan idag!

Jobbet som utsättare
På grund av pensionsavgångar och vidareutveckling internt behöver vi förstärka vårt team med två nya utsättare. Som utsättare utgår du ifrån Södra Sandby strax utanför Lund och arbetar över en stor geografi där både Lund och Lomma omfattas, men du kan också behöva stötta kollegor i våra övriga avtalsområden såsom till exempel Eslöv, Hörby och Klippan.

I rollen som utsättare ansvarar du för att på marken markera ledningar inför olika typer av markarbeten för att säkerställa störningsfria ledningsnät. Du arbetar med både el-, fiber-, gas- och fjärrvärmenätet. Utöver kabelanvisning ingår även dokumentation och inmätningar. Inmätning görs ofta vid nyanläggning och innebär att du mäter in ledningar, skåp och andra viktiga anläggningar för att sen dokumentera detta till nätägarna.

I rollen som fälttekniker utför du kabelanvisning, inmätning, utsättning samt dokumentation av el- samt fjärrvärme och gasledningar med hjälp av olika systemverktyg och ritningar. Du arbetar självständigt tillsammans med andra erfarna kollegor på uppdrag inom infrastruktur för el-, gas- och fjärrvärmenät i norra Skåne där arbetet sker utomhus. Viktigt i rollen är att du håller en tät dialog med dina kunder då du ansvarar för att hålla tidsplanen för uppdraget och rapportera både internt och till kund. I tjänsten har du tillgång till en servicebil och den utrustning som krävs för att utföra arbetet.

Vi söker dig som har
- Gymnasial utbildning inom el/energi/telekommunikation eller motsvarande utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som Kraftringen finner likvärdig
- B-körkort
- Flytande i svenska, både muntligt och i skrift


Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av Radio Detection Systems (sändare/sökare)
- Erfarenhet av LEICA Geosystems eller Trimble/Trimtec
- Erfarenhet av dpSpatial
- Erfarenhet av att läsa ritningar och elscheman

- Arbete på väg APV
- ESA 14/ESA 19
- God erfarenhet av Office-paketet


Stämmer följande in på dig?
- Du sätter alltid säkerheten främst
- Du är strukturerad, noggrann och flexibel
- Du trivs med att självständigt arbete som erbjuder mycket frisk luft
- Du är kommunikativ och tydlig, både med kunder, kollegor och entreprenörer i fält


Då ska du söka det här jobbet hos oss!

Vad erbjuder Kraftringen?
Som utsättare erbjuds du ett varierande jobb med en kombination av mycket frisk luft och en del administration vid dator. Hos Kraftringen hamnar du hos ett gäng där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen.

Inom Kraftringen finns också stor möjlighet till kompetensutveckling och en mängd karriärvägar internt. Utöver utvecklings- och karriärmöjligheter erbjuds konkurrenskraftig lön och förmåner. Vi använder Benify som förmånsportal med ett stort utbud av stort som smått. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är självklara förmåner hos Kraftringen. Vi erbjuder också personalrabatt på bland annat el- och gashandel, solceller samt laddstolpar.

Ansökan och upplysningar:
Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag.
Sista ansökningsdag är den 12 juni 2022.

Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Eftersom urvalsfrågorna ersätter det personliga brevet ber vi dig besvara dem med omsorg, vi lägger stor vikt vid svaren när vi gör vårt urval.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Har du vad som krävs och vill veta mer om tjänsten? Kontakta Lars-Tommy Andersson, 076-116 68 35. (mailto:karin.walden@kraftringen.se)

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.


Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag som erbjuder lösningar inom el, gas, värme, kyla, fiber och entreprenad, samt energirelaterade tjänster. Tillsammans med drygt 500 medarbetare och 300 000 kunder bidrar vi aktivt till utvecklingen av det hållbara samhället. Du hittar oss alltid i närheten eller på (http://www.kraftringen.se/)

Kraftringen Service är ett av de större entreprenadföretagen inom elkraft i Sverige och en del av Kraftringen. Vi är cirka 200 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Vi bidrar till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar vi dessutom vårt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland, Västra Götaland och Småland arbetar vi med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elmontör inom belysning till Lundagänget

Distributionselektriker
Läs mer Apr 13
På Kraftringen Service AB arbetar vi dagligen med att säkra cirka 100.000 ljuspunkter hos våra kunder. Vår insats innebär att hundratusentals människor kan röra sig mellan hem, arbete, fritidsaktiviteter och mera i upplysta miljöer som bidrar till en vacker och trygg stad. Våra kunder är bostadsrättsföreningar, industri- och energibolag, kommuner och offentlig förvaltning.

Tillsammans skapar vi en ljus, trygg och hållbar framtid - vill du vara med på resan? Läs vidare!

Om jobbet

Under året har vi planerade pensionsavgångar i våra team. För att säkerställa en god kunskapsöverföring söker vi redan nu en belysningsmontör med placering i Lund. Som elmontör inom offentlig belysning kommer du huvudsakligen att utföra service-, underhålls- och entreprenadarbeten på gatubelysningsnät hos våra kunder. Det innebär arbeten dels längs gator, vägar och cykelbanor men även på motionsslingor, idrotts- och lekplatser samt bostadsrättsområden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Lund. Servicebil hämtas på vårt kontor på Råbyvägen för att därefter åka ut på uppdrag. Vi har idag verksamhet i Lund och Helsingborg med serviceuppdrag i och omkring dessa geografiska områden.

Tjänsten kan komma att innebära beredskapstjänstgöring.

Vi söker dig som har:
- 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning inom el
- Erfarenhet av service-, underhålls- och entreprenadarbeten
- B-körkort
- Flytande svenska i tal och skrift


Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av arbete med gatubelysning
- C-körkort
- ESA, Arbete med Lift, Heta Arbeten samt Säkerhet på väg


Stämmer följande in på dig?
- Du sätter alltid säkerheten främst
- Du är strukturerad, noggrann och flexibel
- Du trivs med att jobba i team och bidrar till en god stämning i gruppen


Då ska du söka det här jobbet hos oss!

Vad erbjuder Kraftringen?
Som elmontör inom belysning erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där säkerheten alltid kommer främst, i alla lägen.

Inom Kraftringen finns också stor möjlighet till kompetensutveckling och en mängd karriärvägar internt. Utöver utvecklings- och karriärmöjligheter erbjuds konkurrenskraftig lön och förmåner. Vi använder Benify som förmånsportal med ett stort utbud av stort som smått. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är självklara förmåner hos Kraftringen. Vi erbjuder också personalrabatt på bland annat el- och gashandel, solceller samt laddstolpar.

Ansökan och upplysningar:
Har du frågor om tjänsten, kontakta Patrik Berg, Regionchef Belysning, 0702-45 05 35

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Sofie Wallner, Rekryteringsspecialist, 0738-20 78 80

Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag.
Sista ansökningsdag är den 6 maj 2022.

Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Eftersom urvalsfrågorna ersätter det personliga brevet ber vi dig besvara dem med omsorg, vi lägger stor vikt vid svaren när vi gör vårt urval.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Läs mer på (http://www.kraftringen.se/)

Kraftringen Service är ett entreprenadföretag och en del av Kraftringen. Vi är cirka 200 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Vi bidrar till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom solceller, e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar vi dessutom vårt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland och Småland arbetar vi med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.

Här kan du läsa mer om vårt verksamhetsområde belysning: Vi på Kraftringen är specialister på belysning | Kraftringen (https://www.kraftringen.se/foretag/entreprenad/belysning/)


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Projektingenjör - Fiber

Dataingenjör
Läs mer Apr 6
Verksamheten
Fiberverksamheten inom Kraftringen är starkt växande och vi har många stora projekt på gång. Som projektingenjör ansvarar du för att projektera, bereda och leda fiberprojekt inom Kraftringens fiber- och stadsnätsverksamhet . Du ansvarar för att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt utifrån givna uppdrag och genom att vara en tydlig och kompetent beställare. I projekten ansvarar projektingenjören för att göra en projektering och beredning samt avropa och planera resurser för utförande, göra materialbeställning och att upphandla underentreprenörer. En viktig del i arbetet är att samverka med olika intressenter och att driva och följa upp projekten i en tät dialog med underentreprenörer. Uppdragen innebär mycket kontakter med kunder, markägare, kommuner och andra intressenter i samband med planering och projektering av projekten.

Om dig
Du har en eftergymnasialutbildning med teknisk inriktning eller erfarenhet av att ha arbetat i olika roller inom fibersidan. Vi ser gärna att du har jobbat som projektledare eller som beställare av entreprenader. Du har god kännedom om materiel och arbetsmetoder inom optofiber och har erfarenhet av optofibernät inklusive regler och föreskrifter inom området.

Som projektingenjör har du förståelse för och baskunskap om branschens verksamhetsområden och produkter samt karaktären på uppdrag för att kunna driva och ifrågasätta tekniska lösningar, framdrift och kompetensbehov i respektive projekt. Du har god kännedom om materiel och arbetsmetoder inom optofiber. Det är en stor fördel om du har kunskaper i vårt dokumentationssystem dpCom, samt erfarenhet av nätdesign för optofiber. Du kommer att arbeta med flera parallella projekt vilket kräver att du är strukturerad, kan prioritera och har god ordning i dina projekt. Du har en stark vilja att nå resultat och uppsatta mål och du skapar förutsättningar för engagemang och delaktighet för de personer som du jobbar med i projekten. Vi tror att du har lätt för att bygga relationer och kommunicera. Du ser till att arbetet utförs enligt företagets projektmodell och säkerställer att projektet når uppsatta mål. Du ansvarar för att säkra ekonomi, resurser och kvalitet i de uppdrag du bedriver. Du kommer även att fungera som en viktig drivkraft i det förändringsarbete som pågår inom Kraftringen.

B-körkort är ett krav.

Du ser till att arbetet utförs enligt företagets projektmodell och säkerställer att projektet når uppsatta mål. Du ansvarar för att säkra ekonomi, resurser och kvalitet i de uppdrag du bedriver. Du kommer även att fungera som en viktig drivkraft i det förändringsarbete som pågår inom Kraftringen.

Om Kraftringen
Kraftringen välkomnar kollegor med olika bakgrund och erfarenheter. Att vi är olika bidrar till en dynamisk arbetsplats där vi tar vara på medarbetarnas kompetens. Det är viktigt för oss att främja mångfalden som finns i samhället samt att utgå från ett inkluderande synsätt med perspektivet lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Som medarbetare på Kraftringen är du delaktig i att skapa en arbetsplats som bidrar till ökad mångfald och jämställdhet, där kompetens tas tillvara med målet att ha en jämn könsfördelning på samtliga nivåer.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och drygt 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)


Din ansökan
Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast den 19 april. Du ansöker med CV och urvalsfrågor.

Frågor om tjänsten besvaras av affärsområdeschef Thomas Lindsjö, tfn 072-2016673

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Affärsdriven chef till Kraftringen Stadsnät

Affärsområdeschef
Läs mer Feb 16
Är du en erfaren ledare som vill vara med och utveckla en spännande affär med ljusa framtidsutsikter? Vi söker Dig som genom din förmåga att engagera, inspirera och se möjligheter vill vara med och driva utvecklingen av stadsnätet och dess roll i framtidens energisystem.

Ditt nya jobb
Som avdelningschef för Kraftringens Stadsnät har du det övergripande ansvaret av att leda, driva och utveckla stadsnätsverksamheten på Kraftringen. Avdelningen drivs av tydligt affärsfokus med kundens digitala behov i centrum.

En del av ditt uppdrag är att arbeta framtidsorienterat och i ännu större grad implementera nya produkter och tjänster som ett stadsnät kan möjliggöra för våra kunder och Kraftringen. Du kommer också att jobba tvärfunktionellt med Kraftringens hela portfölj. En annan del av ditt uppdrag är att arbeta operativt, där du tillsammans med dina medarbetare framgångsrikt ska kunna projektera, installera, driftsätta och underhålla produktportföljen.

Portföljen består idag av Öppet stadsnät, svartfiber, datacenter och sensorer/IoT. Kunderna är både konsumenter, organisationer och företag. Du har det operativa personalansvaret för en grupp av 6 personer som driver och utvecklar affären. Du har också ansvaret för det ekonomiska resultatet för verksamheten.

Som avdelningschef för Stadsnätet ingår du i affärsområdet Kund & Energilösnigar, ett av fem affärsområden på Kraftringen. Affärsområdet präglas av starkt kundfokus där våra lösningar alltid ska ligga i framkant och bidra till kundernas egen utveckling i den energiomställning som vi befinner oss i. Du rapporterar direkt till affärsområdeschefen för Kund & Energilösningar och blir en viktig del av ledningsgruppen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Lund.

Om dig
Som person är du en naturlig ledare som känner stort ansvar för din verksamhet. Du har lätt för att få med dig dina medarbetare eftersom du har förmåga att skapa engagemang och intresse för ditt område. Du drivs av en stark vilja att skapa lönsamma, långsiktiga och strategiska affärer där du tar till vara på de möjligheter som ny teknik skapar. Du är en nytänkande visionär som håller dig uppdaterad om vad som sker i omvärlden och har lätt för att identifiera nya affärsmöjligheter. Du är en skicklig kommunikatör som förmedlar dina idéer med lätthet och övertygelse. Vi tror att du blir framgångsrik hos oss om:

- Du har en akademiskexamen som exempelvis ingenjör, civilekonom, systemvetare eller annan likvärdig utbildning
- Du har ett par års ledarerfarenhet med personal och resultatansvar
- Du har minst fem års erfarenhet av att ha jobbat i affärsutvecklande roller
- Vi tror att du har arbetat som konsult, projektledare, avdelningschef eller driftschef inklusive budget och resultatansvar
- Du ska ha dokumenterat goda resultat av att ha drivit projekt framgångsrikt
- Du har erfarenhet och intresse av att jobba i en tekniskverksamhet
- Du har B-körkort


Om Kraftringen
Kraftringen välkomnar kollegor med olika bakgrund och erfarenheter. Att vi är olika bidrar till en dynamisk arbetsplats där vi tar vara på medarbetarnas kompetens. Det är viktigt för oss att främja mångfalden som finns i samhället samt att utgå från ett inkluderande synsätt med perspektivet lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Som medarbetare på Kraftringen är du delaktig i att skapa en arbetsplats som bidrar till ökad mångfald och jämställdhet, där kompetens tas tillvara med målet att ha en jämn könsfördelning på samtliga nivåer.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och runt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Läs mer på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se).

Ansökan & Upplysningar
Vi tillämpar löpande urval skicka in din ansökan redan idag. Senast den 13 mars 2022.
Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Eftersom urvalsfrågorna ersätter de personliga brevet ber vi dig besvara dem med omsorg, vi lägger stor vikt vid svaren när vi gör vårt urval.

Har du vad som krävs och vill veta mer om tjänsten? Kontakta rekryterande chef Karin Waldén affärsområdeschef Kund & Energilösningar karin.walden@kraftringen.se

Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Helena Liliendal Hansen, 072-322 12 24, helena.liliendal-hansen@kraftringen.se

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Ansök nu

Demand Planner till Kraftringen

Orderplanerare
Läs mer Feb 14
Är du proaktiv, kvalitetsmedveten och gillar att kunna bidra till ännu bättre affärer? Vill du få möjlighet att arbeta med att förbättra processer och arbetssätt? Har du dessutom intresse för teknik, miljö och hållbarhet? Då vill vi ha din ansökan redan idag!

Ditt nya jobb
Tillsammans med dina sex engagerade kollegor på avdelningen Demand & Supply kommer du att jobba med målsättning att öka träffsäkerheten i vår leverans genom att ha ett proaktivt och kundorienterat förhållningssätt. Avdelningen är en centralfunktion som samarbetar med hela koncernen med syftet att effektivisera, kvalitetssäkra och att ständigt förbättra leveransen till kunderna.

Som Demand Planner kommer du att få möjlighet att jobba med hela Kraftringens produktportfölj som tillexempel elhandel, Smart Energi, Fiber, Fordonsgas, sol och ladd. Du kommer att vara högst delaktig i att bidra till energiomställningen som vi befinner oss i samtidigt som du får möjlighet att jobba med ny spännande teknik!

Ditt huvuduppdrag är att säkerställa att planeringen på efterfrågan ständigt uppdateras för att säkra tillgången på produkt och leverans till kund. Det gör du genom att ha ett nära samarbete med försäljning och marknad där du systematiskt arbetar med försäljningsprognoser, uppföljning av avtal och kampanjer. Du kommer också att ansvara för att identifiera eventuella gap som finns mellan leverans och produkt. Du kommer också kontinuerligt att registrera nya affärer i vårt avtalssystem.

Du rapporterar till chefen för Kundservice och Demand & Supply Tjänsten är en tillsvidare anställning med placering på huvudkontoret i Lund.

Exempel på arbetsuppgifter som Demand Planner
- Bli vår superstar/superuser i våra CRM-system
- Kontinuerligt demand prognosarbete
- Avtalsuppföljningar
- Jobba med att ständigt förbättra processer, rutiner och arbetssätt
- Bidra till en ökad grad av digitalisering
- Tillsammans med dina kollegor utveckla/kvalitetssäkra i leveransflödet för att bidra till positiva kundupplevelser
- Skapa goda långsiktiga relationer både internt och externt


Är du den vi söker?
Du har en utbildning inom marknadsekonomi, ekonomi, Supply Chain eller logistik. Detta kombinerat med minst tre års arbetslivserfarenhet där du har jobbat med liknande arbetsuppgifter med fokus på affär och kvalitet. Vi ser att du har vana av jobba i projektform och förmåga att driva projekt. Du har goda systemkunskaper i något CRM-system och Excel. Vi ser också att du har intresse av att jobba för att digitalisera vårt arbetssätt ännu mer och på så sätt kunna effektivisera vår leverans till kund. Vi tror också att du har arbetat med tekniska lösningar och/eller produkter.

Om dig
För att bli framgångsrik som Demand Planner hos krävs det att du är systematisk, proaktiv och har god förmåga att prioritera i ditt dagliga arbete. Du har en naturlig kvalitetsmedveten, är van vid att ta initiativ och drivs av att kunna bidra till effektiviseringar. Du är alltid redo att gå den extra milen och gillar att ta ansvar för ditt jobb. Även om vi värdesätter att du kan arbeta självständigt behöver du också kunna arbeta i team för att bygga långsiktiga relationer. Vi tror också att drivs av viljan att få möjlighet att lära nytt och utvecklas i din professionella roll.

Om Kraftringen
Kraftringen välkomnar kollegor med olika bakgrund och erfarenheter. Att vi är olika bidrar till en dynamisk arbetsplats där vi tar vara på medarbetarnas kompetens. Det är viktigt för oss att främja mångfalden som finns i samhället samt att utgå från ett inkluderande synsätt med perspektivet lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Som medarbetare på Kraftringen är du delaktig i att skapa en arbetsplats som bidrar till ökad mångfald och jämställdhet, där kompetens tas tillvara med målet att ha en jämn könsfördelning på samtliga nivåer.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och runt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Läs mer på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se).

Din ansökan
Vi har valt att göra urvalsprocessen anonym därför ber vi att du inte skickar in ett personligt brev. Vi tillämpar löpande urval skicka in din ansökan senast den 7 mars. Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Eftersom urvalsfrågorna ersätter det personliga brevet ber vi dig besvara dem med omsorg, vi lägger stor vikt vid svaren när vi gör vårt urval. Har du vad som krävs och vill veta mer om tjänsten? Kontakta rekryterande chef Josefin Jinnestrand, josefin.jinnestrand@kraftringen.se

Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Helena Liliendal Hansen, 072-322 12 24, helena.liliendal-hansen@kraftringen.se

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-support tekniker

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Sep 15
Kraftringen har påbörjat en omfattande digitaliseringsresa som innebär spännande utvecklingsmöjligheter inom IT-området. Vi befinner oss i en förändringsfas där digitalisering och digital innovation står högst upp på agendan. Därför behöver vi stärka upp vår IT-drift med två framåtlutade IT-support tekniker.

Ditt nya jobb
Som IT-support tekniker ingår du i Kraftringens IT-drift organisation som består av 9 personer. Avdelningens övergripande mål är att leverera förstklassig support till kollegorna på Kraftringen, vi har som ambition att vi ska lösa kollegornas problem vid första kontakten. Jobbet innebär att du ska hantera ärenden som kommer in via telefon och mejl. Du har flera dagliga kontakter och gör bland annat felsökningar, installationer och underhåll i olika system och miljöer. För att trivas som IT-support tekniker krävs det att du har teknikintresse samtidigt som du triggas av sociala kontakter och av att ge dina kollegor förstklassig service. En annan viktig del av jobbet är att spetsa till vår IT-kompetens genom att vidareutveckla rutiner, processer och våra arbetsmetoder. Huvudfokus för oss på IT-driften är att skapa förutsättningarna för en modern digital arbetsplats. Vi vill skapa en plattform för en kultur där vi snabbt anpassar oss efter verksamhetens behov. Tanken är att jobbet ska förflyttas från mer traditionell Helpdesk till systemsupport mot slutanvändare och agera som stöd genom att ta fram processtöd till olika delar av verksamheten.

Om dig
Detta är ett gyllene tillfälle för dig att följa med på den spännande förändringsresan som just nu håller på att ta form. Vi söker dig som vill följa med oss på digitaliseringsresan och forma framtidens IT-drift tillsammans med dina kollegor. Vi är säkra på att du brinner för digitaliserings- och effektiviseringsfrågor inom IT-området samtidigt som du har ett affärsmässigt verksamhetsperspektiv och förstår vilka behov som finns. Du får en unik möjlighet att vara med och påverka i en platt organisation med högt i tak. Alla förutsättningar för att vi ska lyckas finns nu behöver vi bara dig i teamet.

Din profil


- IT-utbildning på gymnasialnivå
- Det är meriterande om du har kunskap om low coding verktyg
- Ett par års erfarenhet av att jobba med IT-support/Help Desk, det är ett plus om du har tidigare erfarenhet av att jobba i 1st line support
- Erfarenhet av att jobba med AD, Windows10 och Windows 365
- Kunskap om Citrix eller någon annan digital arbetsplatsplattform


Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor senast den 29/9.

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Ola Björkman, ola.björkman@kraftringen.se

Frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, besvaras av rekryteringsspecialist Helena Liliendal-Hansen, 0723-22 12 24. Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Byggledare till Kraftringen

Arbetsledare, anläggning
Läs mer Feb 10
Fjärrkyla- och fjärrvärmenäten växer i en expansiv region, samtidigt som reinvesteringsbehovet ska tillgodoses, tempot är högt och projekten många, därför behöver vi stärka upp vår organisation med en byggledare som kan ta sig an våra byggprojekt. Om du har erfarenhet av byggledning, är strukturerad och kommunikativ tror vi att du skulle trivas riktigt bra hos oss!

Ditt nya jobb
Som Byggledare på Kraftringen blir du en viktig del av den absoluta kärnaffären och får möjlighet att vara delaktig i flera spännande projekt som bidrar till långsiktig hållbar samhällsutveckling. Du kommer att tillhöra affärsområde Värme & kyla som ansvarar för fjärrvärme- och kyladistributionen till våra kunder. Du kommer att ingå i avdelningen för Distribution Värme & Kyla där du tillsammans med ett sammansvetsat, prestigelöst team bestående av 8 kompetenta kollegor ansvarar för att genomföra projekten. Du kommer att rapportera till Distributionschefen Fjärrvärme & Fjärrkyla, Rafael, för honom är det viktigt att jobba mot gemensamma mål, alltid sätta säkerheten och kvalitén främst.

Tjänsten är en tillsvidare anställning med placering på Örtoftaverket.

Som byggledare kommer en stor del av din vardag vara ute på fältet. Du följer upp och samordnar våra pågående projekt där du säkerställer att mål och goda resultat uppnås. En viktig del av ditt dagliga arbete är att se till att projekten uppfyller Kraftringens uppsatta krav, det vill säga att de utförs i tid och inom ekonomisk ram. Du blir en viktig länk mellan planering, Drift & Underhåll och våra entreprenörer. Du kommer också att ha tekniskt och ekonomiskt ansvar för dina projekt vilket innebär att du deltar och håller i byggmöten, samordningsmöten, tar fram ekonomiska kalkyler och tidplaner.

Din profil
Vi tror att du kan ha en högskoleutbildning eller utbildning från yrkeshögskola, alternativt kan du ha flerårig arbetslivserfarenhet som exempelvis arbetsledare eller platschef på anläggningsbyggen. Vi är öppna för flera olika alternativ, det viktigaste är att du har arbetslivserfarenhet av att byggleda distributionsprojekt som exempelvis fjärrvärme/fjärrkyla, VA eller andra typer av stora anläggnings- och infrastrukturprojekt.

Du ska ha erfarenhet av att jobba med AMA-anläggning samt kunskaper i AB04, ABT-06 och entreprenad juridik.

Vi ser också att du har god förståelse utförandeentreprenader, har hög säkerhetsmedvetenhet och kunskaper i riskhantering.

Eftersom du kommer att ha många olika kontaktytor både internt och externt behöver du behärska svenska i både tal och skrift.

Du behöver också ha B-körkort.

Är det just dig vi söker?
Eftersom du kommer att ansvara för flera projekt parallellt behöver du vara strukturerad och förespråka ordning och reda. Det är viktigt att du har ordning på dina projekt och att du systematiskt följer upp dem. Vi ser också att du är självgående och att du håller dina utsatta deadlines. Vi tycker det är mycket viktigt att du kan kommunicera på ett tydligt och förtroendeingivande sätt ute på byggena och på så sätt ger du oss de bästa förutsättningarna att lyckas! Vi är övertygade om att gruppen levererar som allra bäst tillsammans därför är det viktigt att du ser dig som en teamspelare.

Om Kraftringen
Kraftringen välkomnar kollegor med olika bakgrund och erfarenheter. Att vi är olika bidrar till en dynamisk arbetsplats där vi tar vara på medarbetarnas kompetens. Det är viktigt för oss att främja mångfalden som finns i samhället samt att utgå från ett inkluderande synsätt med perspektivet lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Som medarbetare på Kraftringen är du delaktig i att skapa en arbetsplats som bidrar till ökad mångfald och jämställdhet, där kompetens tas tillvara med målet att ha en jämn könsfördelning på samtliga nivåer.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har ca 260 000 energikunder och ca 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Vi lägger stor vikt vid hur du besvarar urvalsfrågorna när vi väljer vilka vi kallar till intervju. Besvara dem därför med omsorg. Sista ansökningsdag är den 3 mars 2022

Vill veta mer om tjänsten? Kontakta Rafael Papee - Chef Distribution Värme & Kyla rafael.papee@kraftringen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Helena Liliendal Hansen, rekryteringsspecialist 0723-22 12 24.

Notera att vi inte tar emot ansökan via e-post, Indeed eller jooble samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Strateg till Kraftringen

Verksamhetsanalytiker
Läs mer Feb 7
Som Strateg får du en spännande koncernövergripande roll med högt strategiskt värde för hela Kraftringen. Det är brett uppdrag där det finns stor möjlighet för dig att själv sätta din prägel på Kraftringens utveckling.

Ditt nya jobb
Som Strateg har du brett uppdrag där du bland annat kommer att jobba med strategiska utredningar, strategiimplementering samt skapa samarbeten både internt och externt. En del av ditt uppdrag är koncernövergripande strategiimplementering där du förväntas sätta processer, rutiner samtidigt som driver strategiarbetet framåt. Du kommer med andra ord att agera som projektledare för både strategiska och taktiska utvecklingsprojekt. Du kommer att jobba i nära samarbete med så väl VD som koncernledning. Som Strateg arbetar du tvärfunktionellt med syftet att facilitera strategiarbete i våra verksamheter. Du kommer även att arbeta med att implementera Kraftringens nya innovationsstrategi. Du kommer att bli en nyckelperson i att genomföra Kraftringens strategiska förflyttning!

En viktig del av ditt uppdrag är att göra strategiska utredningar där du arbetar i nära dialog med strategichefen. Där handlar det om komplexa strategiska frågor som Kraftringen behöver ta ställning till. Du kommer också att arbeta med Kraftringens intressanta innovationsportfölj som bland annat innehåller frågeställningar som tillexempel: hur vi ska arbeta mer datadrivet, optimering av nät, vätgas och flera andra spännande initiativ. Du kommer också att bygga nätverk, skapa samverkansmöjligheter med akademin och andra intressanta aktörer ute på marknaden. Jobbet innebär stort ansvar men också stort mandat att utveckla arbetssätt och organisation för att möjliggöra implementeringen av strategin.

Du kommer tillhöra verksamhetsområde Strategi, Innovation och Hållbarhet som består av fyra personer med olika strategiska fokusområden. Du rapporterar till strategichefen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Lund.

Din profil
- Akademisk examen, exempelvis civilekonom eller civilingenjör
- Ca 10 års erfarenhet av strategiarbete exempelvis som managementkonsult eller i en större organisation
- Erfarenhet av projektledning med dokumenterat goda resultat
- Erfarenhet av att driva process- och projektutveckling i komplexa organisationer
- Du är en mycket god kommunikatör, och har lätt att få människor med dig på dina idéer
- Du har mycket goda kunskaper i Excel


Meriterande
- Magisterexamen inom exempelvis ekonomi
- Erfarenhet från energibranschen


Om dig
Eftersom energibranschen är mitt i en spännande omställning och står inför flera omvälvande förändringar är det viktigt att du är en dynamisk person som har förmåga att utvecklas i takt med verksamheten. Jobbet kräver god förmåga att anpassa sig till nya förutsättningar och snabbt kunna sätta sig in i nya sammanhang. Som person är du analytisk, kommunikativ och taktisk. Du har förmåga att bygga nätverk och skapa engagemang för dina frågor både bland dina kollegor och i externa forum. Du använder din analytiska och strategiska ådra för att väcka nyfikenhet och framdrift i frågorna du driver. Du brinner för att förflytta strategierna från tanke till verksamhet.

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och drygt 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se)

Ansökan & Upplysningar
Du ansöker med CV och urvalsfrågor via vår webbplats kraftringen.se. Vi lägger stor vikt vid hur du besvarar urvalsfrågorna när vi väljer vilka vi ska kalla till intervju. Besvara dem därför med omsorg. Vi arbetar med löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast, dock senast den 28 februari.

Vill veta mer om tjänsten? Kontakta Strategichef, Olle Eliasson, olle.eliasson@kraftringen.se Om du har några frågor gällande din ansökan kontakta rekryteringsspecialist Helena Liliendal Hansen på 0723-22 12 24.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elkonstruktör till Kraftringen

Drift- och underhållsingenjör, anläggning
Läs mer Jan 19
Kraftringen är inne i en mycket spännande utvecklingsfas och är därför i behov av förstärkning av en elkonstruktör till deras team El & Automation, med placering på Örtofta Kraftvärmeverk.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen.

Jag jobbade som entreprenör i många år och sökte mig till Kraftringen för 3,5 år sedan för att få testa att sitta på andra sidan bordet. Det jag tycker är mest stimulerande med jobbet är att det är en stor variation i arbetsuppgifterna.

Det är ett utmanande arbete med full rulle från morgon till kväll. Stämningen i teamet är bra och det är ett glatt gäng man får jobba med om dagarna."

- Martin Larsson, elkonstruktör

Om tjänsten

Tjänsten som elkonstruktör innefattar förebyggande underhåll och förbättringsarbete med fokus på Kraftringens produktionsanläggningar. Uppdragen avser konstruktion, specifikation, dokumentation samt stöd vid montage och idrifttagning. Exempel på arbetsuppgifter är specifikation och konstruktion av ställverk, hårdvara avseende styrsystem, kontrollutrustning, batterissystem, drivsystem, skåp och lådor, instrumentering, testning, idrifttagning och dokumentation.

Tjänsten innefattar även viss teknisk projektledning, förstudier och offertarbete. Kraftringens produktionsanläggningar använder sig av PLC och DCS-system bl.a. från ABB och Siemens, erfarenhet av dessa är meriterande. Övriga verktyg och system som förekommer är bl.a. Cadett ELSA för elkonstruktion, kabeldimensioneringsprogrammet ELVIS och Office-programmen.

Teamet El & Automation är involverade i både reinvesterings- som utvecklingsprojekt av Kraftringens produktionsanläggningar och samarbetar brett med både interna och externa leverantörer.

Din profil


Vi söker dig med erfarenhet från konstruktion av industriella elanläggningar. Vi tror att du redan idag är verksam i branschen och har 3-5 års erfarenhet som konsult, konstruktör eller systemelektriker. Du har erfarenhet av dimensionering av elanläggningar och allmän behörighet som elinstallatör är meriterande. Du har en teknisk utbildning på gymnasienivå, högskolenivå eller motsvarande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Körkort är ett krav då det ingår dagsresor i företagets närområde (poolbilar finns att tillgå).

Dina personliga egenskaper


Vi tycker att det är viktigt att du trivs och har roligt på jobbet och kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas hos oss tror vi att du är målmedveten, analytisk och intresserad av att bygga kontakter både internt och externt. Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas och bidra till att utveckla samt förstärka vår position!

Kraftringen är en stabil arbetsgivare som värderar personlig utveckling högt och stödjer och uppmuntrar till detta. Det sker mycket utveckling inom energisektorn vilket är spännande. Vi satar på nya tekniker med fokus på klimatsmarta lösningar. Detta gör så att medarbetarna får en positiv personlig utveckling.

Det är ett stort fokus på arbetsmiljö och säkerhetstänk inom produktionen. Vi uppmuntrar delaktighet och initiativtagande från alla medarbetare. Framtidsvisionen är att driva och utveckla teamet för att bli än mer framgångsrika.

För att lyckas i denna tjänst bör du trivas med personliga utmaningar inom tekniska lösningar och problem. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och lätt för att ta andra personer. "

- Stefan Nilsson, chef team el- och automation

Varför Kraftringen?


Utöver en stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en tjänst hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa vårt samhälle står inför. Vi nöjer oss inte med att vara en etablerad spelare inom energibranschen utan vill hela tiden utveckla vår affär vilket erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling för våra medarbetare.

Kontakt och ansökan


Ansök gärna via Elkonstruktör Elkraft Värme & Kyla Lund Kraftringen Energi AB | Lediga jobb (intenso.se) (https://www.intenso.se/sv/annons/26770094-elkonstruktor-elkraft-varme-kyla-kraftringen-energi-ab-lund?ps=int) I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering AB. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Automationsingenjör till Kraftringen

Installationsingenjör
Läs mer Jan 19
Kraftringen är inne i en mycket spännande utvecklingsfas och är därför i behov av förstärkning av en automationsingenjör till teamet El & Automation, med placering på Örtofta Kraftvärmeverk.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen.

Jag jobbade som entreprenör i många år och sökte mig till Kraftringen för 3,5 år sedan för att få testa att sitta på andra sidan bordet. Det jag tycker är mest stimulerande med jobbet är att det är en stor variation i arbetsuppgifterna.

Det är ett utmanande arbete med full rulle från morgon till kväll. Stämningen i teamet är bra och det är ett glatt gäng man får jobba med om dagarna."

- Martin Larsson, elkonstruktör

Om tjänsten

I tjänsten som automationsingenjör kommer du arbeta med förebyggande, förbättrande samt avhjälpande underhåll inom områdena automation och styr & regler för att åtgärda, och proaktivt öka produktionstillgängligheten i Kraftringens produktionsanläggningar. En vanligt förekommande del av arbetet innebär att aktivt skapa förutsättningar för hög tillgänglighet genom ständiga förbättringar av tekniska lösningar i anläggningarna. Du kommer ha stort fokus på IT-säkerhet i underhållet.

Tjänsten innefattar även teknisk projektledning, förstudier och offertarbete. Teamet El & Automation är involverade i både reinvesterings- och utvecklingsprojekt av Kraftringens produktionsanläggningar och samarbetar brett med både interna och externa leverantörer.

Arbetsuppgifter och ansvarsområde
- Programmering/konfigurering av styrsystem
- Förebyggande underhåll
- Förbättringsarbete och utveckling av underhåll
- Felsökning och åtgärder
- Utföra driftsättning
- Projektarbete


Det ingår beredskap var sjätte vecka i tjänsten.

Din profil

Du har som lägst gymnasieutbildning med inriktning mot automationsteknik, styr & reglerteknik eller motsvarande samt kan påvisa erfarenhet av arbete med styr & regler- samt automationssystem, styrsystem, PLC och SCADA. Det är en fördel om du har erfarenhet av:

- Processkunskap inom värme- och elproduktion
- OT-teknik
- El- och instrumentkunskap
- ABB 800xA, ABB Freelance
- Siemens PLC


Dina personliga egenskaper


Vi tycker att det är viktigt att du trivs och har roligt på jobbet och kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas hos oss och lyckas i tjänsten är det viktigt att du är serviceinriktad, logiskt tänkande, lösningsorienterad och har ett flexibelt och prestigelöst förhållningssätt.

Då tjänsten innebär att avhjälpa fel och lösa problem samt komma fram till nya tekniska lösningar, såväl på egen hand som i grupp, krävs mycket god samarbetsförmåga, ett eget driv samt god problemlösningsförmåga.

Kraftringen är en stabil arbetsgivare som värderar personlig utveckling högt och stödjer och uppmuntrar till detta. Det sker mycket utveckling inom energisektorn vilket är spännande. Vi satar på nya tekniker med fokus på klimatsmarta lösningar. Detta gör så att medarbetarna får en positiv personlig utveckling.

Det är ett stort fokus på arbetsmiljö och säkerhetstänk inom produktionen. Vi uppmuntrar delaktighet och initiativtagande från alla medarbetare. Framtidsvisionen är att driva och utveckla teamet för att bli än mer framgångsrika.

För att lyckas i denna tjänst bör du trivas med personliga utmaningar inom tekniska lösningar och problem. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och lätt för att ta andra personer. "

- Stefan Nilsson, chef team el- och automationVarför Kraftringen?


Utöver en stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en tjänst hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa vårt samhälle står inför. Vi nöjer oss inte med att vara en etablerad spelare inom energibranschen utan vill hela tiden utveckla vår affär vilket erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling för våra medarbetare.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering AB. Du ansöker enklats via: Automationsingenjör Värme & Kyla Lund Kraftringen Energi AB | Lediga jobb (intenso.se) (https://www.intenso.se/sv/annons/26770096-automationsingenjor-varme-kyla-kraftringen-energi-ab-lund?ps=int)Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kraftringen söker digital marknadsförare på vikariat till Marknadsavdeln...

Marknadsförare
Läs mer Jan 31
Ditt nya jobb
Som digital marknadsförare på Kraftringens Marknadsavdelning kommer du att arbeta med att optimera den digitala kundupplevelsen och marknadsföringen baserat på datadrivna insikter.

Jobbet kommer att spänna över taktiska och operativa uppgifter, så vi behöver en ny kollega med stark ”doer-personlighet”. Du kommer att arbeta med alla våra digitala kanaler, delta i vårt sök- och webboptimeringsarbete, utvärdera betald trafik, utföra analyser av trafik och användarbeteende. I vardagen kommer du även att göra löpande uppdateringar i sociala medier, göra e-postutskick och uppdatera webbplatsen till exempel.

Ditt arbete med att utveckla och genomföra vår digitala marknadsföringsstrategi syftar till att öka nöjdhet, lojalitet och återköpsbenägenhet hos våra kunder såväl som att stötta merförsäljning och nykundsbearbetning.

Du kommer att ha många olika samarbetspartners både bland dina kollegor inom Marknad & Kundupplevelse, IT och även i andra delar av organisationen.

Placering är på huvudkontoret i Lund när restriktionerna lättar. Du rapporterar till marknadschefen. Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år.

Vi söker dig som
För att nå framgång i rollen använder du din nyfikenhet på de senaste digitala trenderna och möjligheterna. Du behöver ha hög ambitionsnivå, vara driven och självgående, samt visa mod, ansvar och engagemang i ditt dagliga arbete för att leverera hög kvalitet inom deadline. Du behöver vara flexibel för att ibland kunna lösa snabba uppdrag.

Med din starka vilja att nå resultat och uppsatta mål skapar du förutsättningar för engagemang och delaktighet för de personer du samarbetar med. Vi tror att du har lätt för att både bygga relationer och kommunicera. Kvalitet, lönsamhet, affärsmässighet och nöjda kunder är ledord för dig. Vi tror att du trivs med att arbeta hands on och lära genom att testa nya.

Du har en relevant eftergymnasialutbildning inom exempelvis marknadsföring, IT, e-handel eller liknande. För att kunna ta dig an arbetsuppgifterna behöver du erfarenhet av liknande uppgifter. Dina kunskaper i EPi-server gör att du lätt kan ha en konstruktiv och effektiv dialog med IT och webbutvecklare. Du känner dig hemma i Google Analytics och känner dig som en ”digital native.” Att tänka och agera ur ett kundperspektiv är en självklarhet för dig. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning av digitala projekt.

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och drygt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster.

Läs mer på (http://www.kraftringen.se/).

Ansökan & Upplysningar
Du ansöker med CV och urvalsfrågor via vår webbplats kraftringen.se (http://www.kraftringen.se/). Vi lägger stor vikt vid hur du besvarar frågorna när vi gör vårt urval, besvara dem därför med omsorg. Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast, dock senast den 13 feb 2022.

Har du vad som krävs och vill veta mer om tjänsten? Tveka inte att kontakta marknadschef Sofia Sjölin, tfn 0722-15 37 11.

Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Helena Liliendal Hansen rekryteringsspecialist på Kraftringen 0723- 22 12 24.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Hållbarhetscontroller till Kraftringen

Controller
Läs mer Jan 17
Kraftringen ska fortsätta vara ledare inom hållbar energi för framtida generationer. Vi vill aktivt bidra till samhällets klimatomställning, vi arbetar målmedvetet inom flera viktiga miljöfrågor och vi slår vakt om att säkerställa en hög leveranssäkerhet. Energi är en förutsättning för ett fungerande samhälle, och en naturlig del i människors och företags vardag. Energibranschen står inför omvälvande förändringar och befinner sig i centrum av hållbarhetsdebatten. Kort sagt- det är här det händer! Vill du vara med?

Ditt nya jobb
Eftersom det är en ny roll hos oss på Kraftringen finns det stora möjligheter för dig att själv sätta din prägel på hur vi ska jobba med hållbarhetscontrolling framöver. Du får en viktig roll genom att utföra olika typer av beräkningar och analyser som görs av våra produkter samt av vår verksamhets hållbarhetspåverkan. Du är en del i utvecklingsarbetet för att bibehålla vår position som ledande inom hållbar energi och för att vi ska kunna möta omvärldens ökande krav och behov inom hållbarhet. Du kommer att arbeta både strategiskt och praktiskt och ha särskilt fokus på miljö, klimat och kvalitet.

Du kommer att beräkna och kommunicera miljönyckeltal för vår fjärrvärmeproduktion och Kraftringens totala klimatpåverkan enligt GHG-protokollet, men även stötta våra kunder i deras hållbarhetsresa, till exempel vid klimatdeklarationer av byggnader. Vi ser också att du bidrar till utveckling av vår hållbarhetsrapportering i olika kanaler, bland annat genom att formulera och följa upp hållbarhetsmål inom klimat, miljö och kvalitet.

Du kommer få driva olika utvecklingsprojekt inom viktiga fokusområden - biologisk mångfald, avfallshantering och reduktion av växthusgaser i värdekedjan för att nämna några spännande exempel. Vi är aktiva i olika intresseorganisationer, så som till exempel LFM30, och du kommer att arbeta även i dessa nätverk.

Som Hållbarhetscontroller ingår du i den koncernövergripande stödfunktionen HSSEQ. Verksamhetsområdet består av 11 stycken kompetenta kollegor som bland annat driver utvecklingen av Kraftringens säkerhetskultur, miljö- samt kvalitetsfrågor. Du rapporterar till chefen för HSSEQ. I din nya roll har du ett nära samarbete med en kollega som också arbetar med hållbarhetsredovisning och beräkningar, likaså vår hållbarhetsstrateg. Då hållbarhet är integrerat i allt vi gör kommer du ha många kontaktytor inom vår organisation.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering är på huvudkontoret i Lund.

Din profil
- Du har en eftergymnasial utbildning inom energi, miljö, ekosystem eller annan likvärdig utbildning
- Du har minst 3 års erfarenhet av att arbeta med miljö- och klimatberäkningar, däribland livscykelanalyser, växthusgasberäkningar enligt GHG och hantering av stora datamängder.
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
- Det är ett plus om du har tidigare erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt.


Om dig
Du är nyfiken och har en motivation att utvecklas och följa omvärldens utveckling, behov och förväntningar. Du har förmågan att sätta dig in i och tolka regelverk, lagstiftning och redovisningskrav. Du har en pedagogisk förmåga att förmedla dig såväl muntligt som skriftligt så att även kollegor som inte har samma djupa kunskap som du kan förstå. Du är affärsinriktad och vill hitta både långsiktiga och kortsiktiga lösningar för våra kunders behov.

Samarbete med andra personer blir en viktig framgångsfaktor liksom din förmåga att driva på och ta initiativ på egen hand. Du är tydlig, noggrann och arbetar med stort fokus på kvalitet och struktur, särskilt i de komplexa beräkningsmodellerna. Du motiverar andra och brinner för att skapa engagemang för hållbarhet, miljö och kvalitet i vår organisation. Du är en god kommunikatör som inspirerar, motiverar och utbildar kollegor, kunder och samarbetspartners i denna gemensamma omställning.

Kort sagt - du vill hjälpa oss skapa energi för framtida generationer!

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor senast den 7 februari. Vi lägger stor vikt vid urvalsfrågorna när vi gör vårt första urval. Besvara dem därför med omsorg.

Frågor om tjänsten besvaras av Åsa Rosberg chef HSSEQ, asa.rosberg@kraftringen.se

Frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, besvaras av rekryteringsspecialist Helena Liliendal-Hansen, 0723-22 12 24. Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Planeringsingenjör

Exploateringsingenjör
Läs mer Dec 14
Vi söker en Planeringsingenjör.

Kraftringen Nät är inne i en expansiv fas och står inför stora investeringar de kommande åren vilket innebär att vi behöver utöka vår planeringsavdelning. Kraftringen Nät söker dig som vill ta en aktiv roll i samhällets energiomställning och ansvara för våra långsiktiga investeringsplaner samt lägga fundamentet för våra kommande investeringar.

Planeringsingenjören ingår i ett planeringsteam inom Kraftringen elnätsdistribution. Rollen innebär att du har ansvar för ett specifikt elnätsområde och där ska du kartlägga investeringsbehovet samt planera projekt i enlighet med Kraftringens investeringsprocess. Arbetet innebär ett nära samarbete med driftingenjörer, nätingenjörer och nätstrateger för att vara väl insatt i de behov som finns inom Kraftringens nätområden.

Planeringsingenjören har ett stort ansvar tidigt i Kraftringens investeringsprocess och arbetet utgör ett fundament för Kraftringens kommande investeringar.

I rollen ingår även att ansvara för nät-planen för sitt elnätsområde. Nätplanen är ett strategiskt dokument som visar utvecklingsplanen inom elnätsområdet på lång sikt.

Planeringsingenjören representerar Kraftringen på övergripande ledningsägarmöten inom det elnätsområde som man är huvudansvarig för. Du rapporterar till chef för Teknik & Planering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Analysera anläggningsstatus
- Kartlägga Kraftringen Näts ny- och reinvesteringsbehov
- Uppdatera nätplaner regelbundet
- Prioritera Kraftringen Näts ny- och reinvesteringsbehov utifrån intäktramar och budget
- Ta fram lösningsalternativ för ny- och reinvesteringsprojekt
- Planera ny- och reinvesteringsprojekt
- Förbereda ärenden som presenteras i Tillstyrkanskommittén
- Sammanhållande för Kraftringen Näts prognosarbete
- Deltaga vid övergripande ledningsägarmöten
- Yttrande och granskning av detaljplaner
Dina kontaktytor:
Internt

- Driftavdelning
- Nätmarknadsavdelning
- Anslutningsavdelning
- Teknikavdelning
- Projektavdelning


Externt

- Kommuner
- Byggherrar
- Större kunder


Din profil
Utbildning

Civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom relevant område.

Erfarenhet
Minst 5 års erfarenhet från elnätsbranschen. Det är viktigt att du har god elkraftkompetens då det i rollen ingår att analysera status på vår anläggning samt kartlägga ett reinvesteringsbehov. Kloka övervägningar krävs som är baserade på fakta, erfarenhet och kompetens.

Ekonomikompetens är meriterande.

Personliga egenskaper
- Hög social kompetens och kontaktsökande
- Ihärdig
- Noggrann
- Ansvarsfull
- Kreativ
- Förändringsbenägen
- Mål- och resultatfokuserad
- Beslutsförmåga
- Kundfokuserad
- Samarbetsförmåga


- Du har B-körkort

Välkommen med din ansökan idag - vi rekryterar löpande
Du är välkommen med din ansökan, CV och urvalsfrågor. För att garantera en säker och rättvis rekrytering registrerar du din ansökan via hemsidan, www.professionalsearch.se. (http://www.professionalsearch.se./)

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta att kontakta Rita Smedberg eller Christina Armbäck.

Ansök nu

Kraftringen söker Dagtidsgående Drifttekniker - Lund & Örtofta

Drifttekniker, värmeverk
Läs mer Dec 23
Avdelning Produktion inom AO Värme och Kyla ansvarar för produktion av fjärrvärme, fjärrkyla samt elproduktion i södra Skåne. Vi är cirka 70 medarbetare i avdelningen som är organiserad i fyra enheter Drift, Anläggningsteknik, Mekaniskt underhåll och El & automation.

Till vår verksamhet söker vi nu 2 st Drifttekniker. Du kommer att tillhöra enheten Drift.

En av tjänsterna är som Dagtidsgående Drifttekniker med placering på Gunnesboverket i Lund med ansvar för våra anläggningar i Lund/Lomma. I tjänsten ingår beredskap.

Den andra är som Dagtidsgående Drifttekniker på vårt moderna kraftvärmeverk i Örtofta mellan Lund och Eslöv.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som Drifttekniker innebär drift och övervakning av våra produktionsanläggningar och optimering så att de utnyttjas optimalt ur ett ekonomiskt såväl som miljömässigt perspektiv. Arbetsmiljöarbete så som arbetstillstånd och säkra avställningar är en viktig del av arbetsuppgifterna. Du ska även medverka i utveckling och planering av driftens rutiner och metoder. En viktig del är att du ska initiera och uppmuntra till att enklare underhåll av utrustning utförs.Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen som driftingenjör/sjöingenjör/drifttekniker eller motsvarande genom utbildning/erfarenhet. Vi värdesätter erfarenhet från liknande verksamhet, så som fastbränsleeldning och värmepumpar.

Du är lugn och stresstålig och har en förmåga att skapa en positiv anda och en tydlig struktur runt dig. Du är ansvarsfull och prestigelös och har förmågan att se lösningarna snarare än problemen, för att snabbt kunna sätta dig in i och lösa uppgiften. Du ser vad som behöver göras i den dagliga verksamheten och tar gärna initiativ för att utveckla och förbättra den. God samarbetsförmåga är en självklarhet, samtidigt ska du trivas med att jobba ensam när detta påkallas.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet. B-körkort är ett krav.

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Läs mer på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se/)

AO Värme och Kyla ingår i Kraftringen Energi och har resultatansvar för hela affären, från drift och underhåll till optimering och affärsutveckling. Vi är ca 100 medarbetare i affärsområdet som är organiserade i fem sektioner Produktion, Optimering, Projekt Anläggningar, Distribution V/K och Affärsutveckling.Kontaktpersoner
Pontus Brantberg, Rekryterare, BraPersonal Sverige AB, 0702-68 06 70, pontus.brantberg@brapersonal.nu

Bobby Odenhag, Driftchef, Kraftringen, 0768-28 97 80, bobby.odenhag@kraftringen.seSista ansökningsdag: 2022-01-23, eftersom vi tillämpar löpande urval och intervjuer vill vi gärna ha din ansökan snarast. Vi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi välkomnar alla sökande.

I rekryteringen samarbetar Kraftringen med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Kraftringen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Nytänkande och strategisk IT-driftschef sökes till spännande förändrings...

Driftchef, data
Läs mer Jan 17
Digitaliseringen har lagt grunden för den utveckling som nu formar framtidens energibransch, vi är på väg mot en utveckling som på många sätt är omvälvande för oss. Av den anledningen är ett av Kraftringens tre koncernövergripande strategiska fokusområden att: ”Effektivisera och digitalisera vår verksamhet.” Det är en spännande och omfattande förändringsresa som kommer ha stor inverkan för hur hela koncernen bedriver sitt digitala arbete, sin affär och sina arbetssätt. För att möjliggöra den önskade förflyttningen och då vår nuvarande IT-driftschef går mot nya utmaningar behöver vi nu stärka upp vårt verksamhetsområde Digital utveckling med en nytänkande och strategisk IT-driftschef. Ditt uppdrag blir att utveckla och ansvara för att våra driftmiljöer och leverantörer skapar förutsättningar för Kraftringens digitala utveckling, vi ser fram emot din innovations- samt initiativförmåga, vi förväntar oss att du ska hjälpa oss bygga branschens bästa IT-driftsmiljö för framtiden.

Ditt nya jobb

Som chef för IT drift på Kraftringens digitala utvecklingsavdelning kommer du att ansvara för att säkra en stabil och driftsäker miljö för Kraftringen koncernens bolag. Det som genomsyrar Kraftringen är ett starkt entreprenörskap där du kommer att vara delaktig i att sätta riktningen framåt och anpassa IT-driften efter bolagens olika behov. Detta inkluderar strategiska teknikval och leverantörsrutiner, affärsbeslut samt avtal och uppföljning av upphandlade leverantörer. Tillsammans med ditt team, som består av två tekniska projektledare med koordineringsansvar samt tre helpdesk tekniker, säkerställer du att tjänsterna håller hög kvalitet, god drifttillgänglighet och servicekänsla. Du kommer att ha personal- och budgetansvar för avdelningen detta innebär budgetplanering, prognostisering, affärsplanering och därmed resultatansvar. Avdelningen har ett nära samarbete med IT-säkerhetsansvarig när det gäller åtgärder inom IT säkerhet och säkerställer löpande att IT-miljön uppfyller krav och leverans mot SLA både internt och mot leverantörer. Vidare kommer du tillsammans med teamet vidareutveckla processer och effektivisera arbetsrutiner för exempelvis IT service management, driftleverantörer inom exempelvis drift och underhåll av servrar, nätverk och affärssystem. Du säkerställer att installation, driftsättning och uppgradering genomförs i takt med utvecklings och systemkrav. Du har en fot i tekniken men har ett utpräglat helikopterseende vad gäller hela driftverksamheten. Strategisk och operativ planering är en självklarhet för dig.

Rollen kommer att spänna över både strategiska, taktiska och operativa uppgifter som behövs för att en process, system, applikation eller rutin ska fungera. I det dagliga arbetet kommer taktiska och operativa uppgifter framförallt mot våra leverantörer och ditt team att dominera. Därför behöver du vara en ledare med stark ”doer-personlighet” men med förmåga att delegera uppgifter och projekt till ditt team. Du kommer att ansvara för hela IT driften från servrar och lagring till klientmiljöer viket också omfattar säkerhetsklassade system såsom SCADA. Ditt uppdrag slutar inte vid den operativa driften, utan du förväntas också driva förbättringsarbete inom processer, avtal, rutiner med mera.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde Digital utveckling. Du rapporterar till chefen för Digital utveckling. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Lund.

Din profil
Vi söker dig som har gedigen kunskap och operativ erfarenhet inom IT-drift. Vi tror att du har minst tre års ledarerfarenhet, du känner dig bekväm i att delegera arbetsuppgifter men kan också tänka dig att själv ha en fot i tekniken om det krävs. Det är ett krav att du ska ha agerat som beställare och kravställare när det gäller att outsourca IT-drift. Du ska också ha erfarenhet av att ha drivit förändringsarbeten med dokumenterat goda resultat. Vidare ser vi att du är en van projektledare och har vana av att arbeta i projektform. Eftersom Kraftringen arbetar efter ITIL processmetodik ser vi att du har erfarenhet av detta. Du har gedigen kunskap om Citrix Workplace, Microsoft 365 samt goda kunskaper av IT-säkerhet. Eftersom rollen ställer krav på att ha mycket leverantörs kontakt behöver du kunna uttrycka dig väl på både svenska och engelska.

Plus om du har
Det är meriterande om du har en eftergymnasial IT-utbildning exempelvis systemvetenskap eller annan likvärdig utbildning. Vi ser det som positivt om du har kunskaper inom Active Directory, Azure, och MS Server.

Om dig
På Kraftringen kommer du att arbeta "högt som lågt,” det är därför viktigt att ha en prestigelös inställning drivas av viljan att ständigt förbättras både som individ och som verksamhet. Du brinner för att skapa samarbeten med hög servicenivå och drivs av att skapa effektiva team samt att utveckla dina medarbetare. För att lyckas i rollen behöver du vara självgående och ansvarstagande med god kommunikativförmåga. En viktig framgångsfaktor för oss är en flexibel organisation där vi arbetar med små snabba förändringar. Du behöver därför vara duktig på att tolka affärsverksamhetens behov, ligga steget före för att snabbt kunna översätta behoven till strategier och lösningar som gynnar Kraftringens fortsatta utveckling.

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor senast den 21/1-2022. Urvalsfrågorna ligger till grund för vilka vi väljer att ta vidare till intervju, besvara dem därför med omsorg.

Frågor om tjänsten besvaras av Adnan Krso, chef Digital utveckling, adnan.krso@kraftringen.se

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Kraftringen gör bakgrundskontroll och alkohol- och drogtest inför anställningen. Tjänsten kan vara säkerhetsklassad och Säkerhetsprövning kan komma ...

Ansök nu

Projektledare El & Automation

Civilingenjör, produktion, maskin
Läs mer Dec 13
Projektavdelningen består av sex medarbetare som tillsammans driver produktionsverksamhetens större projekt. Projekten varierar i storlek och komplexitet, det kan handla om alltifrån nya produktionsanläggningar till olika typer av förbättringar inom den befintliga anläggningsparken. Avdelningen arbetar också med förstudier och utredningar.

Som projektledare rapporterar du till Projektchefen som ingår i produktionsverksamhetens ledningsgrupp.

Placering är på Örtoftaverket.

Dina arbetsuppgifter
- Projektledning där du ansvarar för kvalitet, budget och tidplan. Du driver självständigt dina projekt och arbetsleder såväl interna som externa resurser.
- Du ansvarar för att arbetet sker enligt Kraftringens projektmodell
- Ansvara för upphandlingar av utrustning, tjänster och entreprenader till dina projekt med stöd av inköpsavdelningen
- Driver olika utredningar och förbereder affärsutvecklingsprojekt eller undersöker möjligheter till förbättringar inom våra befintliga produktionsprocesser


Din profil
- Ingenjörsexamen som motsvarar högskole- eller civilingenjör
- Ungefär 3 års erfarenhet av att arbeta som projektledare där du kan visa på dokumenterat goda resultat för projekt genom alla dess faser, från förstudie till slutrapport.
- Du har också haft det ekonomiska ansvaret i dina projekt som krävt löpande uppföljning och styrning.
- Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
- Du har ett B-körkort
Meriterande
- Erfarenhet av att jobba med industrins standardavtalOm dig
Som person har du ett genuint intresse för samarbete och teknik. Du ser möjligheter och utmaningar som något positivt, är öppen, flexibel och prestigelös. Du är tydlig och positiv på ett sätt som skapar engagemang och som får andra att ta ansvar för sitt jobb. Din helhetssyn och din förmåga att arbetsleda är något du vet att andra ser som dina främsta styrkor. Naturligtvis är du en utmärkt kommunikatör, såväl skriftligt som muntligt.

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 260 000 energikunder och ca 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se/)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Vi kommer inte kalla till intervjuer förrän efter sista ansökningsdag som är den 10 januari

Vill veta mer om tjänsten? Kontakta Stefan Hansson- Projektchef på 0725-190129 eller stefan.hansson@kraftringen.se .

Ansök nu

Timanställda kundservicemedarbetare till Kundservice Försäljning

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Sep 15
Är du kundorienterad, driven och engagerad? Har du mod och engagemang och tycker om att ta ansvar? Är du både serviceminded och har en naturlig fallenhet för sälj? Då har vi rätt tjänst för dig.

Vi söker just nu efter timanställda kollegor som kan hoppa in vid behov. Antal timmar kan variera från månad till månad. Perfekt möjlighet för dig som studerar och vill få in lite extra slantar i plånboken och samtidigt skaffa dig värdefull erfarenhet!

Ditt nya jobb
I rollen som kundservicemedarbetare kommer du att vara Kraftringens ansikte utåt där du bidrar till att ständigt höja och förbättra kundupplevelsen. Du arbetar med kundkommunikation, relationsbyggande och försäljningsbearbetning via telefon, mail och chatt.

Frågorna och uppdrag från kunderna berör Kraftringens samtliga affärsområden; el, fjärrvärme, gas, fjärrkyla, öppet stadsnät, fiber- och energilösningar.

Du kommer att ingå i en sektion med drivna kollegor där ni gemensamt ansvara för att leverera god service och uppnå försäljningsmål till såväl privat som företagskunder.

En del av tjänsten är ett administrativt ansvar där struktur, noggrannhet och förmåga att vara självgående och proaktiv, är viktiga egenskaper. Att samarbeta och skapa positiv energi med olika avdelningar och samarbetspartners kommer vara nödvändigt för att lyckas i denna roll.

Du kommer att verka i en organisation och bransch som ständigt ställs inför nya utmaningar vilket förutsätter att du trivs i ett arbetsklimat där ledorden Mod, Engagemang och Ansvar är en del av vardagen.

Tjänsterna är på deltid/timanställning med placering på huvudkontoret i Lund.

Om dig
- Du har en gymnasieexamen
- Du har erfarenhet av att arbeta med service gentemot kunder
- Du har viljan att lära dig mer om det som styr olika kundrelaterade ärenden inom energi-branschen.
- Som person är du kundorienterad, driven och engagerad. Du har också förmåga att ta egna initiativ.
- Tidigare erfarenhet av kundservice och försäljning är meriterande.


Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag som erbjuder lösningar inom el, gas, värme, kyla, fiber och entreprenad, samt energirelaterade tjänster. Tillsammans med 500 medarbetare, över 300 000 kunder och ägarkommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma bidrar vi aktivt till utvecklingen av det hållbara samhället. kyla och el i Skåne. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Vi tillämpar löpande urval och tillsättning.

Frågor om tjänsten besvaras av Camilla Nyman, camilla.nyman@kraftringen.se

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kraftringen söker Elmontör till Lund

Linjemontör, elkraft
Läs mer Dec 6
Hos oss på Kraftringen Service är du med och gör skillnad på riktigt!

Tillsammans med våra partners och underentreprenörer skapar vi hållbara lösningar för våra kunder. Vi söker nu en driven elmontör till vårt fantastiska team i Lund. Vi erbjuder dig ett varierande arbete där du gör skillnad på jobbet varje dag.

Du blir en del i en verksamhet med engagerade kollegor där det är högt i tak, det finns stor kunskap och erfarenhet och där säkerheten alltid sätts främst. Vi arbetar i en komplex verksamheten där det krävs god samarbetsförmåga då både du och kollegorna är ömsesidigt beroende av varandra för att nå framgång, kunna arbeta säkert och att kunna leverera med hög kvalitet till kund.

Du arbetar självständigt ute på fältet tillsammans med dina kollegor men även tillsammans med projektledarna och våra kunder.Det är ett omväxlande jobb där du får stor frihet under ansvar samtidigt som du praktiskt löser tekniska problem.

Det ska vara kul att gå till jobbet!Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett kompetent team av kollegor som värdesätter att man hjälper varandra och är måna om varandra. Du trivs med struktur, problemlösning och att konstruktivt dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor.

Du är tillsammans med projektledare och produktionsledare ansvarig för projekt eller serviceärende i fält. Arbetet innebär nyanslutningar, felavhjälpning och reparationer, el-montage och kabelförläggning samt arbete i ställverk och stationer inom spänningsområdet 0,4 - 50 Kv, både planerat och akut, för att avhjälpa uppkomna fel. I rollen ingår även att säkra framdrift, rätt kvalitet och delta på projekt- samt byggmöten. Beroende på din erfarenhet kommer du att vara elsäkerhetsledare i projekten och ansvara för avbrottsplanering, driftsättning, etc.

Beredskap var 6e vecka kan komma att ingå i tjänsten.Din profil

- Dokumenterad erfarenhet av service-, underhålls- och entreprenadarbeten inom elkraft och eldistribution.
- B-körkort
- Treårig gymnasieutbildning inom el, gärna inom elkraft, alternativt likvärdig dokumenterad arbetslivserfarenhet inom el-montage, kabelförläggning, ställverk och stationer
- Svenska i tal och skrift
Meriterande

- Erfarenhet inom stationsarbeten, projekt, linjearbeten, luftledningsbyggnation
- God kunskap inom EBR och BAS-U
- Erfarenhet av att arbeta som ledande montör
- Säkerhetsfokus
- Dokumenterade kunskaper såsom ESA, Heta Arbeten och Säkerhet på Väg
- BE-körkort
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.Om Kraftringen

Kraftringen är ett energibolag som erbjuder lösningar inom el, gas, värme, kyla, fiber och entreprenad, samt energirelaterade tjänster. Tillsammans med drygt 500 medarbetare, 300 000 kunder bidrar vi aktivt till utvecklingen av det hållbara samhället. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se/)

Kraftringen Service är ett entreprenadföretag och en del av Kraftringen. Vi är cirka 200 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Vi bidrar till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom solceller, e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar vi dessutom vårt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland och Småland arbetar vi med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.Sista ansökningsdag: 2021-12-31, eftersom vi tillämpar löpande urval och intervjuer vill vi gärna ha din ansökan snarast. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om du har frågor om din ansökan eller rekryteringsprocessen kontaktar du:

Pontus Brantberg, Rekryterare, BraPersonal, 0702-68 06 70I rekryteringen samarbetar Kraftringen med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Kraftringen.Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Digital Engagement Manager till Marknadsavdelningen på Kraftringen

Marknadsförare
Läs mer Dec 9
Jobbet
Som Digital Engagement Manager på Kraftringens Marknadsavdelning kommer du att ansvara för att optimera den digitala kundupplevelsen och marknadsföringen baserat på datadrivna insikter.

Rollen kommer att spänna över både strategiska, taktiska och operativa uppgifter. I det dagliga arbetet kommer taktiska och operativa uppgifter att dominera, så vi behöver En medarbetare med stark ”doer-personlighet”. Du kommer att arbeta med alla våra digitala kanaler, leda vårt sök- och webboptimeringsarbete, ansvara för betald trafik, SEO, och analys av trafik och användarbeteende. Ditt uppdrag slutar inte vid analysen, utan du förväntas också driva förbättringsarbete för ökad trafik och konvertering och uppdateringar av webbplatsen. I vardagen förekommer ibland löpande uppdateringar i sociala medier, göra e-postutskick. Du kommer också att ansvara för att vår webbplats och dess underdomäner underhålls och mår bra via det digitala verktyget Siteimprove.

Ditt arbete med att utveckla och genomföra vår digitala marknadsföringsstrategi syftar till att öka nöjdhet, lojalitet och återköpsbenägenhet hos våra kunder såväl som att stötta merförsäljning och nykundsbearbetning. Vi ser också fram emot att dina insatser ska öka graden av automatisering av marknadsföringskampanjer och annan kundkommunikation.

Du kommer att ha många olika samarbetspartners både bland dina kollegor inom Marknad & Kundupplevelse, IT och även i andra delar av organisationen. Du kommer även att ansvara externa samarbetspartners såsom exempelvis webbutvecklare, mediebyrå, webbpartner .

Vi söker dig som
För att nå framgång i rollen använder du din nyfikenhet på de senaste digitala trenderna och möjligheterna, eftersom det blir ditt ansvar att se till att funktionalitet som är kopplad till kundupplevelsen ligger i framkant. Du behöver ha hög ambitionsnivå, vara driven och självgående, samt visa mod, ansvar och engagemang i ditt dagliga arbete för att leverera hög kvalitet inom deadline. Du behöver vara flexibel för att ibland kunna lösa snabba uppdrag och har förmågan att hålla ihop olika typer av projekt där flera parter är involverade.

Med din starka vilja att nå resultat och uppsatta mål skapar du förutsättningar för engagemang och delaktighet för de personer du samarbetar med. Vi tror att du har lätt för att både bygga relationer och kommunicera. Kvalitet, lönsamhet, affärsmässighet och nöjda kunder är ledord för dig. Vi tror att du trivs med att arbeta hands on och lära genom att testa nya saker samtidigt som du är analytisk och för fram rekommendationer och fattar beslut grundade på datadrivna insikter.

Du har en relevant utbildning inom marknadsföring, IT, e-handel eller liknande. För att kunna arbeta självständigt behöver du några års erfarenhet av liknande uppgifter. Din goda tekniska förståelse och dina grundläggande kunskaper i EPiServer/Optimizely gör att du lätt kan ha en konstruktiv och effektiv dialog med IT och webbutvecklare. Du har många gånger tidigare lett projekt och du känner dig väl hemma i Google Analytics, Tag manager, Siteimprove och har lätt för att lära andra digitala verktyg. Du har skapat resultat med ditt SEO-arbete och optimerat kampanjer både inom sök, sociala medier och e-post. Att tänka och agera ur ett kundperspektiv är en självklarhet för dig och du har en del träning i användartestning och konverteringsoptimering. Har du även erfarenhet av marketing automation är det meriterande.

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor senast den 19/12.

Har du vad som krävs och vill veta mer om tjänsten? Tveka inte att kontakta marknadschef Sofia Sjölin, tfn 0722-15 37 11.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Produktionschef Lundaområdet

Produktionschef, anläggning
Läs mer Nov 23
I den dynamiska och samhällsviktiga energibranschen satsar Kraftringen på att vara ett hållbart företag och en attraktiv arbetsplats som erbjuder värdefulla kundupplevelser med innovationskraft. Vårt tydliga fokus på att alltid sätta säkerheten främst skapar tillsammans med engagerat miljöarbete och affärsmässighet ett unikt behov av din kompetens.

Som Produktionschef på Kraftringen kommer du ingå i en koncern med stabila ägare och stora utvecklingsmöjligheter.

Du arbetar självständigt, med stor frihet under ansvar och du har stora möjligheter att påverka din framtida utveckling.

Vi arbetar hela tiden för att bli ännu mer framgångsrika och därför är våra medarbetares idéer och engagemang till förbättringar alltid uppskattade. Din chef lyssnar gärna på dig!

Vi arbetar på uppdrag för några av Sveriges största elnätsägare och tillsammans med dem är vi med och utvecklar energibranschen.

Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.

Ditt nya spännande jobb:
Som produktionschef ansvarar du för att servicetjänster på lokalnätsanläggningar utförs med hög kvalitet som skapar en positiv kundupplevelse varje dag. Det kan bland annat röra sig om anslutningar, underhåll, felavhjälpning mm.

Du har resultatansvar för ditt team och personalansvar för 10-15 montörer. Du ska leda, planera och följa upp det dagliga arbetet och säkerställa att det utförs professionellt med fokus på säkerhet, kvalitet och lönsamhet.

Du rapporterar till regionchefen och ingår tillsammans med övriga produktionschefer i regionens ledningsgrupp.

En viktig del i arbetet är samverkan inom regionen såväl som inom hela affärsområdet för att åstadkomma ett effektivt resursutnyttjande och kunskapsöverföring.

Arbetet innebär dagliga kontakter med kunder, kollegor och underentreprenörer.

Om dig
- Du är utbildad inom logistik, teknik eller elkraft och har erfarenhet av energi- och/eller entreprenadbranschen.
- Du har goda kunskaper inom ekonomi
- Du har B-körkort
- Du behärskar det svenska språket i tal och skrift


Ett + i kanten
- Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom elbranschen
- Kunskap inom EBR


Stämmer följande in på dig?
- Du sätter säkerheten främst
- Du är en driven, målinriktad och framgångsrik ledare
- Du har förståelse för att din insats är avgörande för en positiv kundupplevelse
- Du är kommunikativ med en entreprenörsanda som smittar av sig i teamet

Om Kraftringen

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Din ansökan

Du ansöker med CV och urvalsfrågor senast den 7 december 2021

Frågor om tjänsten besvaras av Malin Johansson, 0705-24 02 10.

Frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, besvaras av rekryteringsspecialist Helena Liliendal-Hansen, 0723-22 12 24. Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

HSEQ-samordnare till Kraftringen

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Nov 10
I den dynamiska samhällsviktiga energibranschen satsar Kraftringen på att vara ett hållbart företag och en attraktiv arbetsplats med tydligt fokus på att alltid sätta säkerheten främst. Detta kombinerat med engagerat hållbarhetsarbete och affärsmässighet skapas ett unikt behov av din kunskap inom HSSEQ (arbetsmiljö, elsäkerhet, säkerhet, miljö och kvalitet). Ta chansen att bli en del av vårt kompetenta och härliga gäng och sök jobbet!

Ditt nya jobb
På Kraftringen får du möjlighet att jobba med en stor bredd och variation i dina arbetsuppgifter, du varvar att vara ute på fältet med kontorsarbete. Det bästa ur två världar! Du blir en viktig drivkraft i det prioriterade säkerhetskultur- och kvalitetsarbetet. Det finns redan ett glatt gäng med mycket kompetenta HSEQ-samordnare på plats som ser fram emot att få förstärkning av dig som vill göra skillnad!

Placering för tjänsten är i Lund alternativt Eslöv, givetvis kommer du besöka våra övriga kontor och projekt runt om i Götaland frekvent (mestadels dagsresor). Det finns också möjligheter att arbeta en del av tiden hemifrån om du önskar. Du ingår i den centrala stödfunktionen HSSEQ som bland annat driver utvecklingen av Kraftringens säkerhetskultur, miljöfrågor och kvalitetsmedvetenhet. Du rapporterar till chefen för HSSEQ.

Ditt fokus är på vårt affärsområde Elkraft & Belysning. Inom Elkraft & Belysning arbetar ca 200 anställda från ca 10 etableringar i Götaland. Verksamheten arbetar med projekt, service och underhåll av elnät och offentlig belysning i nära samarbete med leverantörer och kunder.

Som HSEQ-samordnare kommer du regelbundet att besöka Kraftringens etableringar och projekt inom affärsområdet Elkraft & Belysning. Du är på plats ute i fält för rådgivning, kontroller och tillbuds/olycks-utredningar. För oss är vår egen och våra kollegors säkerhet av högsta prioritet, därför är ditt uppdrag att leda och utmana verksamheten med målsättningen att nå den nollvision som vår arbetsmiljö- och elsäkerhetspolicy utgår från. Vi har också stort fokus på kvalitet och effektiva arbetssätt där du med ett proaktiv och strukturerat angreppssätt bidrar till ständiga förbättringar.

Givetvis blir du involverad i våra affärer genom anbudsarbete och leverantörsuppföljning. Du kommer också att arbeta strategiskt med analyser, riskbedömningar och utveckling av systematiska arbetssätt inom kvalitet, miljö, arbetsmiljö och elsäkerhet. Kraftringen har certifikat inom ISO 14001 och ISO 9001 och har målsättning att även komplettera med ISO 45001.

Din profil
- Du har minst 3 års erfarenhet av att jobba som specialist inom arbetsmiljö och/eller elsäkerhet.
- Du har eftergymnasial utbildning inom arbetsmiljö alternativt har du utbildat dig med kurser från arbetslivet.
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
- Du har B-körkort


Meriterande
- Du har tidigare erfarenhet från elkraft- eller energibranschen eller annat närliggande område.
- Du har erfarenhet av utveckling av arbetssätt och ledningssystem i förhållande till ISO-standarder, reglerande lagar och verksamhetsmål inom både kvalitet, arbetsmiljö och elsäkerhet.
- Du har erfarenhet av att hålla i och driva arbetsmiljökommitté och ledningens genomgång.


Om dig
Framgång i uppdraget är starkt kopplat till din förmåga att etablera och utveckla nätverk, skapa delaktighet och bygga upp ömsesidiga relationer. Du är serviceinriktad, flexibel och hjälpsam samtidigt som du vågar ställa krav och styra verksamheten med integritet i dina sakfrågor. Du är affärsdriven och har en pedagogisk förmåga och trygghet att utbilda kollegor och leverantörer inom dina områden.

Du är tydlig, noggrann och systematisk samtidigt som du tar beslut, ser till helheten, får saker att hända och vågar ifrågasätta. Du bidrar med struktur och brinner för att sprida medvetenhet och engagemang inom dina områden.

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och drygt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Vi lägger stor vikt vid dina svar på urvalsfrågorna därför ber vi dig besvara dem med omsorg. Svaren ligger till grund för vilka vi väljer att kalla till intervju.

Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast, dock senast den 2 december. Intervjuerna är planerade den 8 december.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta HSSEQ chef Åsa Rosberg 0730-455249.

Om du har frågor om din ansökan kontakta Helena Liliendal Hansen rekryteringsspecialist på 0723-22 12 24.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Vi frånsäger oss vänligt men mycket bestämt från samtal av rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.

Ansök nu

Energisk och kundvårdande innesäljare El- & Gashandel

Innesäljare
Läs mer Nov 11
I den dynamiska samhällsviktiga energibranschen satsar Kraftringen på att vara ett hållbart företag och en attraktiv arbetsplats som erbjuder värdefulla kundupplevelser med innovationskraft. Just nu söker vi ytterligare en energisk stjärna som är redo att axla tjänsten som innesäljare inom el- och Gashandel mot både B2C och B2B. Om du drivs av att skapa förtroende och etablera positiva kundupplevelser vill vi ha din ansökan redan idag!

Ditt nya jobb
Inom affärsområdet Försäljning och kundrelationer ansvarar vi för att erbjuda våra kunder den bästa servicen genom att göra det lilla extra i varje samtal. I den här tjänsten blir ditt uppdrag tillsammans med dina kollegor på Kundservice försäljning skapa förtroende och lojalitet bland Kraftringens kunder. Placering för tjänsten är på huvudkontoret i Lund. Du rapporterar till sektionschefen för Kundservice försäljning.

Som innesäljare B2C och B2B är ditt uppdrag att jobba med uppsökande försäljning. Du kommer att ringa upp befintliga kunder och genomföra både win-back och hold-back samtal för att minska antalet privatkunder som väljer att lämna Kraftringen. Du kommer också att hantera omtäckningar av avtal. Du kommer även att bidra till en ökad försäljningskultur där vi hjälper kunderna hitta den bästa lösningen genom att ha ett proaktivt och lyhört förhållningssätt gentemot kundernas behov.

För att sammanfatta ditt uppdrag som innesäljare kommer att jobba med aktiv kundvård av våra befintliga kunder där du skapar fler lönsamma och hållbara affärer. Du kommer att bidra till ökat säljdriv inom teamet genom att jobba med proaktiv försäljning. Ditt engagemang och kundfokus kommer att bidra till en ökad grad av försäljningskultur. Du har ständigt kunden i fokus och vurmar för schyssta försäljningsmetoder där du alltid gör det lilla extra.

Du är som klippt och skuren för jobbet om du…

- Är driven och triggas av att ta egna initiativ
- Är självständig och har förmåga att själv planera och lägga upp ditt arbete
- Är energisk, positivt ihärdig och gillar att jobba i ett högt tempo
- Har ett coachande förhållningssätt och trivs med att vara del av ett team där ni tillsammans bidrar till en ökad grad av proaktiv försäljning
- Sist men inte minst du gillar att prata med människor och brinner för att sälja på ett schysst sätt.Din profil
- Du har en gymnasieexamen
- Du har ett minst 1 års erfarenhet av uppsökande försäljning via telefon gärna inom tjänsteförsäljning.
- Du är en van användare av Office-paketet.
- Du talar flytande svenska och har goda kunskaper i engelska.
- Det är meriterande om du kan fler språk än svenska och engelska, exempelvis är kunskaper i arabiska eller persiska är meriterande.
- Det är meriterande om du har erfarenhet av att använda något CRM-system.Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och drygt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast, dock senast den 29/11.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta sektionschef kundservice försäljning Camilla Nyman, (mailto:camilla.nyman@kraftringen.se)

Om du har frågor om din ansökan kontakta Helena Liliendal Hansen rekryteringsspecialist på 0723-22 12 24.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning. Notera att vi vänligt men mycket bestämt avsäger oss från samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Systemkoordinator IT med fokus på molnbaserade tjänster till Kraftringen

IT-samordnare
Läs mer Nov 3
Digitaliseringen har lagt grunden för den utvecklingen som nu formar framtidens energibransch. Just digitalisering står högt upp agendan och är ett av Kraftringens övergripande strategiska mål. Därför behöver vi stärka upp vårt kompetenta IT-team med en driven, kommunikativ och innovativ Systemkoordinator. Du blir en nyckelspelare som i allra högsta grad är delaktig i att implementerar den övergripande IT-strategin. Placering är på huvudkontoret i Lund. Vi erbjuder dig en arbetsplats i bransch som befinner sig mitt i en spännande utvecklingsresa. Vill du följa med oss?

Jobbet
Som Systemkoordinator på Kraftringen blir du en nyckelspelare i att flytta vår integrationsplattform till en molnbaserad Microsoft lösning. Ditt uppdrag blir att tillsammans med dina kollegor på Digital Utveckling projektleda och koordinera övergripande komplexa IT-projekt gällande integrationstjänster. Du ansvarar för att driva de tvärfunktionella systemstödet som bygger på digitaliserade processer mellan vår verksamhet både internt och kopplat till avtal för leverans och köp av verksamhetstjänster med externt partners. Du kommer att avropa konsulttjänster inom gällande ramavtal för bland annat utveckling, test och förvaltning kopplat till vår integrationsplattform. Tjänsten är en tillsvidare anställning med placering på huvudkontoret i Lund. Du rapporterar till avdelningschefen för digitala verksamhetslösningar.

Du kommer att jobba med
- Att leda Kraftringens förflyttning till en molnbaserad integrationsplattform.
- Budget och resultatansvar för koncernens integrationsplattform
- Löpande leverantörskontakter och avrop mot upphandlade tjänster för systemintegration, exempelvis, förvaltning, underhåll, drift och utveckling.
- Kontakt med konsultfirmor för bemanningen av utvecklingsprojekt.
- Leda det dagliga arbetet av utvecklingsteamet med fokus på agil utveckling kopplat till DevOps.
- Koordinering och uppföljning av integrationskontrakt mellan parter/system, både ur ett övergripande perspektiv och ur ett processansvar kopplat till digitaliserade processer.
- Ansvara för att planera och koordinera mottagandet av nya och förändrade it-tjänster i samband med releaser eller andra förändringar av it-stödet. Här säkrar vi att mottagande organisation verifierar att leveranserna håller förväntad kvalitet.
- Rollen innebär ett nära samarbete med våra systemansvariga, testledare och IT-projektledare.


Om dig
Eftersom energibranschen befinner sig mitt i en spännande utvecklingsresa ställer det krav på att du trivs med att arbeta i förändring och att du brinner för utveckling inom IT-området. För att bli framgångsrik som Systemkoordinator krävs det att du är innovativ och kan ta till vara på det möjligheter som en ökad grad av digitalisering skapar. Det är viktigt att är du drivande, har mod att fatta beslut och har ett systematiskt förhållningssätt. Du har naturlig pondus och trivs med att ha ramarna för ditt uppdrag men att du själv fyller i innehållet.

Din profil
- Du har en eftergymnasial utbildning inom IT exempelvis Systemvetare eller annan utbildning på motsvarande nivå.
- Du har runt 5-års erfarenhet av att jobba med projektledning och koordinering av övergripande komplexa IT-projekt.
- Du har erfarenhet av att förflytta integrationsplattform till molnbaserade tjänst.
- Du har vana att jobba med både agil IT-utveckling samt när så förekommer mer vattenfalls betonade projekt.
- Du har förståelse för systemarkitektur och integrationer mellan system och externa parter.
- Du har B-körkort.


Om oss
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Vi har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se).

Din ansökan
Vi arbetar med löpande urval ansök redan idag! Dock senast den 15/11. Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Frågor om tjänsten besvaras av avdelningschef digitala verksamhetsprojekt Magnus Frödin (mailto:magnus.frodin@kraftringen.se) har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta du Helena Liliendal Hansen, rekryteringsspecialist 0723-22 12 24.

Ansök nu

Energifylld affärscontroller till Kraftringen

Business controller
Läs mer Okt 26
Är du controller som är nyfiken på nya utmaningar? Just nu söker Kraftringens ekonomiavdelning en affärsdriven controller med fokus på el- och gashandel med placering på huvudkontoret i Lund. Som controller hos oss arbetar du på ett företag med starkt fokus på hållbart medarbetarskap. Du får möjlighet att vidareutveckla din kompetens samtidigt som företagskulturen gynnar en bra balans mellan arbete och fritid. Du får vara med och utveckla ekonomistyrning, förbättra vår förmåga att följa upp strategier och sätta hållbara mål för framtiden. Du får också möjlighet att jobba på en ekonomiavdelning som redan påbörjat den digitala resan, där våra bokslut är digitala och vi har Clean Desk.

Ditt nya jobb
Som affärscontroller tillhör du ekonomiavdelningen som består av 19 kompetenta kollegor och leds av ekonomichefen. Du kommer att bli en viktig del av ledningsgruppen och får därmed möjlighet att på ett affärsdrivet och framåtlutat sätt driva mot ännu bättre affärer. I din roll som affärscontroller får du möjlighet att arbeta brett och med stort fokus på att utveckla verksamheten inom affärsområde El- och gashandel. I tjänsten ingår även att vara controllerstöd för Kraftringens stödfunktioner.

Du kommer bland annat att jobba med:

- Arbeta med att utveckla vår verksamhetsstyrning för att förbättra vår förmåga att följa upp våra strategier, sätta mål och utarbeta rätt nyckeltal för verksamheten
- Ingå i affärsområde EL- och gashandels ledningsgrupp
- Månads- och årsbokslut samt driva prognosarbetet inom affärsområdet
- Genomföra relevanta analyser och uppföljningar av verksamheten
- Arbeta med att utveckla företagets inre effektivitet
- Medverka i vår digitala förflyttning


Om dig
Det som utmärker dig är din initiativkraft med fokus på utveckling, förändring och förbättring. Med andra ord är du affärsdriven och triggas av att göra affärerna ännu bättre! Du har mod att våga ifrågasätta och trivs bra i en roll som ställer krav på din kommunikativa och nätverkande förmåga. För att trivas och bli framgångsrik i rollen krävs det att du är analytisk, noggrann och kan arbeta flexibelt för att uppnå leverans inom snäva tidsramar.

Din profil
- Du har en civilekonomexamen eller motsvarande utbildning
- Minst fem års erfarenhet från en liknande controllerroll
- Du har goda kunskaper inom redovisning och ett stort systemintresse
- Du har mycket goda Excel kunskaper
- Du har erfarenhet av att använda BI-verktyg
- Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift


Plus om du har
- Du har erfarenhet av att använda QlikSense och U4 (Agresso)

Om oss
Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och runt 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se/).

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Vi vill ha din ansökan senast den 8/11.

Om du har frågor om jobbet kontaktar du Camilla Nilsson, Camilla.Nilsson@kraftringen.se

Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Helena Liliendal-Hansen, rekryteringsspecialist 0723-22 12 24.

Tjänsten kan vara säkerhetsklassad och Säkerhetsprövning kan komma att göras enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). Vi gör bakgrundskontroll och alkohol- och drogtest på slutkandidaten innan anställning.Notera att vi vänligt men mycket bestämt avsäger oss kontakt från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare

Ansök nu

Assistent till koncernchef & ledningsgrupp

VD-sekreterare
Läs mer Okt 5
Vi söker dig som med stor entusiasm och energi vill arbeta nära och teama upp med koncernchefen, i att effektivisera arbetet och kommunikationen med såväl koncernledning, styrelse som omvärld.

Ansvaret innebär att vara en nyckelperson i gränssnittet mellan koncernledningen, övrig organisation och omvärld. Rollen har mandat att självständigt planera för- och genomföra sitt arbete utifrån Kraftringens strategiska årshjul. Du är sekreterare i koncernledningsgruppen och Kraftringens styrelsen vilket innefattar förberedelser, protokollförande, uppföljning mm. Placeringsort är vid koncernens huvudkontor i Lund. Inom samtliga arbetsuppgifter ingår att pro-aktivt ge förslag på och/eller driva förbättringsåtgärder.

Rollen innebär ett systematiskt arbetssätt som bas för en flexibilitet utöver det vanliga, och förmåga att hantera tvära kast och ansvarsfulla uppgifter med kort varsel. Du har tidigare erfarenhet av koordinering och administrativa uppgifter för koncernchef/VD eller motsvarande, med förståelse för vad uppdraget handlar om. Du har tidigare troligen arbetat i gränssnittet mot/med en ledningsgrupp samt styrelse och är van vid att vara den sammanhållande länken. Som assistent till koncernchefen hanterar du även mail-korrespondens och kommunikation, bokning av resor, konferenser, besök mm.

Mycket goda kunskaper i det svenska och engelska språket, i såväl tal som skrift krävs, liksom kunskap i samtliga program inom Microsoft Office, Outlook och andra relevanta digitala verktyg. Förberedelser av presentationer och presentationsmaterial kräver god stilistisk förmåga. Vi ser gärna att du har högre utbildning inom relevant område.

Vi söker en initiativrik, pro-aktiv, positiv, och självgående person med hög ambitions nivå som trivs i en dynamisk miljö med ett högt arbetstempo. Stark servicekänsla, förmåga att tänka strategiskt, god inkännande förmåga och integritet, är andra delar som värderas högt. Du har en välutvecklad kommunikationsförmåga och känsla för kvalitet samt trivs med att ge professionell service på hög nivå. Vi värdesätter rätt personlighet och motivation som till viss del kan ersätta lång erfarenhet. För rätt person finns på sikt goda utvecklingsmöjligheter inom Kraftringen-koncernen.

Kraftringen erbjuder en spännande roll med stor insyn i det koncernövergripande arbetet som blir koncernledningens ansikte mot omvärlden i många sammanhang.

Välkommen till Kraftringen www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se/)

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Det gör man genom att ta ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt, bland annat genom att fokusera på lokala energilösningar. Ett exempel är produktionen av el och fjärrvärme som är helt fossilbränslefri sedan 2018. Kraftringens omsättning är normalt ca 3 miljarder, med ett resultat efter finansnetto runt 450 mnkr och årliga investeringar runt 500 mnkr. Omsättning och resultat varierar i takt med elpris och kundernas energiförbrukning vilken i stor utsträckning påverkas av temperaturen under vinterhalvåret.

På Kraftringen har vi tillsammans arbetat fram våra värderingar som ska genomsyra allt vi gör; mod, ansvar och engagemang. Med hjälp av dessa arbetar vi för att leverera "energi för framtida generationer"

Ansök nu

Kraftringen söker Servicetekniker

Kyl- och värmepumpstekniker
Läs mer Okt 8
Servicetekniker
Verksamheten

Värme & kyla-verksamheten är en del av Kraftringens Värme & Kyla som består av totalt 30 medarbetare uppdelat på Projektering, Distribution samt Kundanläggningar. Tjänsten ingår i Kundanläggningar där man ansvarar för att planera och utföra service på våra och våra kunders fjärrvärme/kyla-centraler. I denna roll tar man ansvar för hela kedjan från första kundkontakt, felsökning, lämna kostnadsförslag till att utföra ändringarna i anläggningen.Om dig

Vi söker dig som trivs med att arbeta med teknik och människor. För att ha goda förutsättningar att lyckas i rollen som Servicetekniker har du troligen en gymnasieutbildning inom el eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är en stor fördel. Goda datorkunskaper och B-körkort är nödvändigt för tjänsten.

Som person är du kommunikativ och trivs i mötet med kunder och i samarbetet med kollegor samt entreprenörer. Vi ser gärna att du är flexibel, serviceinriktad och har förmågan att arbeta självständigt då majoriteten av arbetet är ensamarbete ute hos våra kunder. En del av arbetet innebär felsökning, därför är det viktigt att du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt. Engagemang och intresse för teknik och kunder är andra framgångsfaktorer för denna tjänst.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Där det kan komma att ingå Beredskap.Varför Kraftringen

Utöver en trygg och stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en anställning hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa hela vårt samhälle står inför.Om Kraftringen

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Din ansökan

Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Eftersom vi tillämpar löpande urval vill vi gärna ha din ansökan snarast! Dock senast 2021-10-31

Kontakt: Pontus Brantberg, Rekryterare, Tel: 0702-68 06 70

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Vi ser fram emot din ansökan!

I rekryteringsprocessen samarbetar Kraftringen med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Kraftringen

Ansök nu

Projekt controller till Kraftringen Nät AB

Controller
Läs mer Sep 22
Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industrier och hushåll gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.

Till vårt bolag Kraftringen Nät AB, söker vi nu en projektcontroller som ska ansvara för uppföljningen kring effekthemtagningen av Kraftringens investeringsprojekt.

Ditt nya jobb
Som Projektcontroller kommer du bli en viktig del av Kraftringens projektkontor som består av 10 projektledare som jobbar med projekt som rör elnätet. Din uppgift blir att stötta dem med alla investeringsprojekt och utveckla Styr- och Regelverket för dessa inom elnät. Projekten, som drivs i samarbete med projektteamet löper över varierad tid - projektlängd allt från 3 månader till 3 år. Teamet ansvarar för flera funktioner i investeringsprojekten, i nära samarbete med planeringsavdelningen för att säkerställa helhetsfokus för den ekonomiska projektstyrningen. Projektens utmaningar ligger ofta i samspelet mellan teknik, tid och ekonomi, där controllern kommer att spela en avgörande roll i investeringsprojektens effekthemtagning.

Vilka är mina arbetsuppgifter?
- Kvalitetssäkra data i prognosarbetet för respektive projektledare och kontinuerligt utbilda teamet för att de skall kunna hantera ekonomisk uppföljning/prognos - Cost To Completion
- Skapa och implementera arbetsrutiner kring månadsvisa prognosarbetet
- Ekonomisk rapportering på månadsbasis för projektportföljen till projektchef/ledningsgrupp
- Ansvarig för planläggning och utförande av 5-års investeringsprognos
- Ekonomiska analyser och bearbetning av ex. KPI:er
- Ekonomistyrning av investeringsprojekten avseende korrekt kostnadsbedömning och investeringstakt
- Sammanhållande av rapportering av framdriften av investeringsportföljen, med tydlig fokus på Tid, Kvalitet och Kostnad
- Uppsättning och uppföljning av projekt i Unit4 ERP samt löpande projektredovisning
- Kontinuerligt förbättringsarbete och aktivt delta i interna utvecklingsprojekt inom ekonomiområdet och projektkontoret


Om dig
Detta är ett gyllene tillfälle för dig att verkligen kunna påverka och göra skillnad inom projektekonomi. För att trivas och bli framgångsrik som projektcontroller krävs det att du är driven, engagerad och målinriktad. Du ska gilla att jobba på ett företag där det händer mycket och där det finns möjligheter till utveckling. Vi söker dig som har lätt för att se möjligheter till förbättring och har förmågan att prioritera. Du ser dig själv som en lagspelare och har ett prestigelöst förhållningsätt. Du är självgående och gillar utmaningar där kreativitet och problemlösning är viktiga ingredienser i din vardag.

Din profil
- Du har en ekonomiutbildning på högskolenivå
- Ett par års arbetslivserfarenhet som projektcontroller eller motsvarande inom bygg-, anläggnings- eller energibranschen
- Erfarenhet av systematisk uppföljning av projektekonomi 1-5 mkr
- Kunskap av att använda ett större ekonomisystem/projektverktyg exempelvis Unit4
- Mycket goda Excel kunskaper
- Erfarenhet av att använda BI-verktyg
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift


Plus om du har
- Erfarenhet av Projektledningsmetodik

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor senast den 17/10. Eftersom urvalsfrågorna har ersatt det personliga brevet ber vi dig att besvara dem med omsorg. Vi kommer att lägga stor vikt vid svaren när vi bestämmer vilka vi vill gå vidare med i rekryteringsprocessen.

Frågor om tjänsten besvaras av Mats F Olsson, mats.f.olsson@kraftringen.se

Frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, besvaras av rekryteringsspecialist Helena Liliendal-Hansen, 0723-22 12 24. Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kraftringen söker Produktionsledare Belysning till Lund

Ledande montör, el
Läs mer Sep 10
Kraftringen söker Produktionsledare Belysning till Lund
Kraftringen fortsätter sin tillväxt och expanderar just nu inom belysning i Skåne

Om jobbet

Du kommer att arbeta för att optimera och utveckla verksamheten Belysning och är en viktig spelare för att leda, planera och följa upp den dagliga planeringen. Ditt ansvar är att säkerställa att uppdragen utförs effektivt, med fokus på säkerhet, kvalitet och lönsamhet. Arbetet innebär dagliga kontakter med kunder, kollegor, underentreprenörer och leverantörer.

I arbetet ingår att stötta montörerna med att beställa materiel, beställa underentreprenörer samt att söka tillstånd. Du ansvarar även för att prissättning och fakturering sker korrekt utifrån gällande avtal.

Du rapporterar till Regionchef Belysning. Placering i Lund.

Om dig

Som person har du både vilja och förmåga att axla en ledande roll där du är drivande, noggrann och engagerad kombinerat med ett högt säkerhetstänkande. Du är duktig på att bygga relationer, skapa delaktighet och arbetsglädje bland dina kollegor.

Du är bra på att uttrycka dig på ett tydligt och pedagogiskt sätt och har också en god förmåga att delegera och prioritera bland de dagliga arbetsuppgifterna.

Du arbetar affärsmässigt och proaktivt med att skapa nöjda kunder, resultat och lönsamhet.

Din profil

- El-teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande
- Goda kunskaper inom ekonomi vad gäller fakturering, prognoser och offertarbete
- Kunskap av BAS-U, BAS-P och entreprenadjuridik
- Du har förståelse för och baskunskap om branschens verksamhetsområden och produkter
- Erfarenhet av montörsarbete eller liknande arbetsuppgifter inom elbranschen är meriterande
- Erfarenhet av entreprenadprojekt, ESA och Arbete på väg är meriterande
- Svenska i tal och skrift
- B-körkortOm Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Läs mer på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se/)

Kraftringen Service är ett entreprenadföretag och en del av Kraftringen. Vi är cirka 200 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Vi bidrar till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom solceller, e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar vi dessutom vårt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland och Småland arbetar vi med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.

Kontaktpersoner

Pontus Brantberg, Rekryterare, BraPersonal Sverige AB, 0702-68 06 70, pontus.brantberg@brapersonal.nu

Patrik Berg, Regionchef Belysning, 0702-45 05 34, patrik.berg@kraftringen.seAnsökan

Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast,

dock senast den 2021-10-10

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning. I rekryteringen samarbetar Kraftringen med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Kraftringen.Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kraftringen söker Teknisk Säljare - Belysning

Account manager
Läs mer Sep 10
Teknisk Säljare - Belysning
Kraftringen fortsätter sin tillväxt just nu inom belysning i Skåne. Gillar du att arbeta självständigt och beskriver dig själv som engagerad? Är du dessutom kvalitetsmedveten, serviceorienterad och har hög social kompetens? I så fall vill vi ha din ansökan!

Om tjänsten

Du kommer att säkerställa den tekniska försäljningsprocessen mot våra kunder och projekt. I huvudsak kommer du arbeta inom området belysning.

Som teknisk säljare hos oss kommer du att ha direktkontakt med våra kunder, leverantörer samt hela interna organisationen. Tjänsten innebär att hjälpa kunderna med att ta fram den mest effektiva och lönsamma lösningen för deras behov. Du kommer att arbeta med hela processen från förfrågan till färdig, sammanställd offert. Ansvar för hela affären och uppföljning ingår i rollen.

Eftersom vi satsar på att få energibranschens nöjdaste kunder kommer du att få en viktig roll i vår fortsatta tillväxtresa. Du rapporterar till Regionchef Belysning. Placering i Eslöv eller om önskvärt i Lund.

Om dig

För att lyckas i rollen som teknisk säljare krävs att du är affärsmässigt kunnig och drivande som person. Du har god teknisk kompetens och dokumenterad erfarenhet av försäljning, gärna från branschen på något vis. Förståelse och materialkännedom kring gatubelysningsaffären värderas. Vi ser att du har relevant utbildning inom området, gärna inom el, och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet. God ekonomisk förståelse erfordras.

Du beskriver dig själv som relationsskapande, lösningsorienterad och pålitlig person med fokus på kundens behov. Du har ett brinnande intresse för teknik och vill bidra till att utveckla det senaste genom området. Ytterligare krav är svenska i tal och skrift samt B-körkort.


Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Läs mer på www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se/)

Kraftringen Service är ett entreprenadföretag och en del av Kraftringen. Vi är cirka 200 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Vi bidrar till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom solceller, e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar vi dessutom vårt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland och Småland arbetar vi med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.

Kontaktpersoner

Pontus Brantberg, Rekryterare, BraPersonal Sverige AB, 0702-68 06 70, pontus.brantberg@brapersonal.nu

Patrik Berg, Regionchef Belysning, 0702-45 05 34, patrik.berg@kraftringen.seAnsökan

Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast,

dock senast den 2021-10-10

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning. I rekryteringen samarbetar Kraftringen med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Kraftringen.Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Erfaren internkommunikatör till Kraftringen

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Sep 22
Ditt nya jobb
Verksamhetsområde Kommunikation hos Kraftringen Energi utvecklar och samordnar koncernens interna och externa kommunikation. Som internkommunikatör hos Kraftringen erbjuds du en trevlig arbetsplats med god stämning, där utveckling och förbättring står i fokus. Tillsammans arbetar vi för att Kraftringen ska vara ett långsiktigt hållbart energibolag, underlätta det dagliga arbetet för koncernens chefer samt bidra till att Kraftringen är en attraktiv arbetsplats. Inom verksamhetsområde Kommunikation är vi fyra medarbetare och internkommunikatören rapporterar till kommunikationschefen som är medlem i den utökade koncernledningsgruppen.

Tjänsten är ett tidsbegränsat uppdrag från 2021-11-15 till 2022-10-31 på heltid med placering på huvudkontoret i Lund.

Din profil
Vi söker dig med högskoleexamen inom kommunikation, marknadsföring, journalistik eller annan likvärdig utbildning. Du har flera års arbetslivserfarenhet av arbete inom kommunikation, gärna från ett större företag eller organisation. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, och är bra på att formulera budskap i form av nyheter, reportage kombinerat med intervjuer och film. Du har även goda erfarenheter hur digitala kanaler fungerar och hur dessa kan användas på ett utvecklande sätt i dialogen med våra medarbetare och chefer. Vidare ser vi att du har erfarenhet av att självständigt driva projekt, gärna inom webbutveckling, samt att du är duktig på att anordna och genomföra utbildningar för exempelvis webbredaktörer. Du har djup strategisk kunskap inom kommunikation som snabbt kan omsättas till konkreta, operativa insatser.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Produktion av nyheter, reportage, intervjuer, film, presentationsmaterial, nyhetsbrev
- Kommunikationsstöd till chefer och verksamhetsprojekt
- Redaktör www - ansvarig för relevant och anpassat innehåll på bl.a. karriär- och företagssidor
- Redaktör LinkedIn och vid behov även andra sociala kanaler - del av företagets sociala media team
- Projektledare för utveckling av ny intern digital plattform samt arbetssätt i Office 365
- Vid behov utbilda och stödja webbredaktörer kopplat till intern kommunikation


Om dig
Som person är du driven, resultatorienterad och kreativ. Du skriver bra, snabbt och enkelt och stimuleras av att ha många järn i elden och att jobba mot deadline. Är du rätt person, har du även god förmåga att skapa konstruktiva relationer, är strukturerad och tar ansvar. Du gillar att driva ditt arbete framåt och kan snabbt växla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter.

Din ansökan
Du ansöker med CV, urvalsfrågor och skrivaruppgift där vi ber dig skriva en text till Kraftringens intranät med syfte att öka engagemanget för ett hållbart miljö/klimatbeteende bland Kraftringens medarbetare. Texten ska vara koncis och inte längre än 4500 tecken. Du bifogar dokumentet i din ansökan. Eftersom vi har valt att ersätta det personliga brevet med urvalsfrågor samt skrivaruppgiften ber vi dig lägga tid på detta, då det är en viktig del av din ansökan och är avgörande för vilka vi väljer att kalla till intervju. Sista ansökningsdag är den 6/10, vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Frågor om tjänsten besvaras av kommunikationschef Sara Hoff, sara.hoff@kraftringen.se

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Underhållsingenjör

Elingenjör
Läs mer Sep 6
Kraftringen satsar på att utveckla sin underhållsorganisation och behöver därför stärka upp med ytterligare en underhållsingenjör. Som underhållsingenjör får du möjlighet att jobba i kärnaffären tillsammans med kollegor som brinner för sitt jobb. Det är ett viktigt jobb där du varje dag får möjlighet att bidra till samhällsnyttan genom att säkra att alla har tillgång till el. Vi erbjuder dig ett jobb där du tillsammans med dina engagerade kollegor ansvarar för löpande drift och underhåll av Kraftringens elnät.

Ditt nya jobb
Som underhållsingenjör tillhör du affärsområde Nät som driver och utvecklar Kraftringens el- och gasnät. Nätet spänner över ett 20-tal kommuner i Skåne, Blekinge och Småland. Affärsområdet har resultatansvar för nätdistributionen från planering till anslutning och mätning av kund. Ett långsiktigt gemensamt mål för Nät är att skapa en tillförlitlig energidistribution för framtida generationer, och på så sätt bidra till den utvecklingen som pågår inom branschen. Tjänsten är placerad i avdelningen för Drift & underhåll och består av tio engagerade kollegor. Avdelning leds av Johan Persson, drift och underhållschef för Elnät. För Johan är det viktigt att ge sina medarbetare utrymme att utvecklas och att se sin egen del i ett större sammanhang. Det innebär att han förespråkar medledarskap, där han ser att alla växer med ett utökat ansvar och möjlighet att påverka. Avdelning präglas av engagemang, tydlighet, starkt leveransfokus samtidigt som det är god stämning och högt i tak.

Som underhållsingenjör kommer ditt övergripande mål vara att tillsammans med övriga på underhållsavdelningen ta Kraftringens underhåll till en mer förutbestämd och planerad nivå. Du kommer att ansvara för att optimera anläggningens tekniska och ekonomiska livslängd. Centralt är att minska antal avbrott och avbrottstiden för våra slutkunder, du kommer att arbeta med både avhjälpande- och förebyggande underhåll främst på distributionsnätet men även i mottagnings- och fördelningsstationer. Din omväxlande vardag består primärt av att hantera underhållsfrågor framförallt inom förebyggande underhåll som att planera, sammanställa och beställa underhållsarbeten. Att hantera besiktningsanmärkning och föra fram underhållsperspektivet i lämpliga tvärfunktionella forum är andra viktiga uppgifter för underhållsingenjören. Du kommer också att analysera underhållsrapporter för att kunna fatta beslut om vilka åtgärder som ska tas. Därtill kommer du att ansvara för hanteringen av anläggningsdokumentation, framtagning av checklistor och manualer. Du kommer även att följa upp och utveckla de avtal vi jobbar mot. Det kan också bli aktuellt för underhållsingenjören att genomför anläggningsbesök och fysiska kvalitetskontroller av entreprenörer samt hantera akut inkomna ärenden som berör våra anläggningsdelar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Lund.

Vem letar vi efter?
Vi tror att du brinner för att effektivisera och förbättra arbetsprocesser samtidigt som du är duktig på att optimera systemanvändningen. Med andra ord ser du och tar tillvara på det möjligheter som ökad grad av digitalisering ger. För att du ska bli framgångsrik som underhållsingenjör krävs det att du har god analytisk förmåga då du på ett pedagogiskt sätt kan presentera dina resultat och slutsatser. Du triggas av att driva arbetet framåt och har förmåga att självständigt göra en pragmatisk prioriteringsordning för dina pågående projekt. För att du ska trivas i rollen är det viktigt att du är kundorienterad, kommunikativ samt att du har förmåga att växla mellan Kraftringens perspektiv och kundens.

Din bakgrund
- För att lyckas i rollen ser vi att du har en teknisk högskoleexamen inom elkraft, elektronik eller annan utbildning på motsvarande nivå med god insikt i hur modernt underhåll bedrivs och administreras.
- Alternativt kan du ha skaffat dig motsvarande kunskaper från arbetslivet inom elnät eller distributionsnät och du kan ha byggt på din kunskap med kurser/utbildningar i din yrkesroll
- Du har b-körkort
- Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift i svenska


Plus om du har
- Du har erfarenhet av att jobba med digitaliseringsfrågor eller har ett stort intresse för det
- Du har erfarenhet av att arbeta med underhåll och kunskaper i underhållsprogram som dp-spatial
- Vi tror att du kan ha jobbat inom ett elnätsbolag som lokalnätsprojektör eller stationsprojektör.
- Vi ser också gärna att du har vana av att jobba i projektform då mycket av arbetet handlar om att driva mindre projekt


Om Kraftringen
Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Vi har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se.

Din ansökan
Du ansöker med CV & urvalsfrågor. Eftersom vi jobbar med en anonym urvalsprocess ber vi dig att inte skicka med ett personligt brev.

Om du har frågor om tjänsten kontakta Johan Persson, drift- och underhållschef johan.persson@kraftringen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta Helena Liliendal-Hansen, Rekryteringsspecialist på 072-322 12 24.

Tjänsten kan vara säkerhetsklassad och Säkerhetsprövning kan komma att göras enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). Vi gör bakgrundskontroll och alkohol- och drogtest på slutkandidaten innan anställning.

Notera att vi vänligt men mycket bestämt avsäger oss kontakt från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kraftringen söker Belysningsmontör till Lund

Distributionselektriker
Läs mer Sep 1
Arbetsbeskrivning
Det går riktigt bra för oss så vi behöver utöka vår personalstyrka med en energisk kraft! Nu söker vi belysningsmontör till Lund. Som elmontör inom offentlig belysning kommer du huvudsakligen att utföra service-, underhålls- och entreprenadarbeten i fält vilket omfattar bl.a. el montage, kabelförläggning och gatubelysningsarbete, ett arbete som kräver ett gott samarbete med såväl kunder som underleverantörer och kollegor. Ledstjärnor i projekten är kvalitet, ekonomi och tidplan. Vi har idag befintlig verksamhet i Lund och Helsingborg. Du kommer att vara en viktig spelare i den tillväxtresa som vi befinner oss i.

Viktigaste personliga egenskaper för att lyckas i tjänsten är att du:

- är drivande och engagerad i ditt dagliga arbete
- är resultatinriktad
- är en lagspelare som också kan arbeta självständigt
- har hög servicevilja
- har ett högt säkerhetstänk
- är strukturerad


Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå i tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom el och gärna goda kunskaper inom service-, underhålls- och entreprenadarbeten. Ytterligare krav är svenska i tal och skrift samt B-körkort.

Vi ser det om meriterande med erfarenhet inom gatubelysning. Dokumenterad kunskap/diplom inom ESA, Arbete med lift, Heta arbeten och Säkerhet på väg är önskvärt. C-körkort är också meriterande.Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Läs mer på (http://www.kraftringen.se/) www.kraftringen.se (http://www.kraftringen.se)

Kraftringen Service är ett entreprenadföretag och en del av Kraftringen. Vi är cirka 200 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Vi bidrar till samhällsnyttan främst genom entreprenad och service inom elkraft och offentlig belysning. Med tjänster inom solceller, e-mobilitet och liknande expansiva teknikområden visar vi dessutom vårt engagemang för en hållbar framtid. Från kontoren i Skåne, Halland och Småland arbetar vi med entusiasm och hög ambition i hela södra Sverige. Tack vare vår kompetens och starka drivkraft är vi en växande aktör att räkna med - nu och framöver.Kontaktpersoner:
Pontus Brantberg, Rekryterare, BraPersonal Sverige AB, 0702-68 06 70, pontus.brantberg@brapersonal.nu

Patrik Berg, Entreprenadchef Belysning Skåne, 0702-45 05 35, patrik.berg@kraftringen.seSista ansökningsdag: 2021-09-30, eftersom vi tillämpar löpande urval och intervjuer vill vi gärna ha din ansökan snarast. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

I rekryteringen samarbetar Kraftringen med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Kraftringen.Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Dokumentationstekniker

Civilingenjör, drift och underhåll, elkraft
Läs mer Aug 30
Om tjänsten
Som dokumentationstekniker jobbar du inom affärsområde Nät och avdelningen för anslutning och dokumentation. På avdelningen kommer du att jobba med 10 kompetenta kollegor. Affärsområde Nät är nätägare med uppdraget att distribuera energi. Organisationen utvecklar, driver och underhåller infrastrukturen av elnät och gasnät för att möta kundernas behov.

Som dokumentationstekniker är ditt uppdrag att dokumentera Kraftringens elnät i dpPower efter olika förändringar exempelvis nya anslutningar eller utförda projekt. Ditt jobb är att se till att det är rätt i våra system. Eftersom du är den sista och avgörande länken som ser till att allt stämmer i våra system kommer du att samarbeta med både entreprenörer och kollegor på andra avdelningar inom Nät, Projekt, Teknik, Drift och Underhåll, Anslutning samt Nätmarknad. I jobbet får du också möjlighet att vara en drivkraft till att utveckla verksamheten - att jobba med effektivisering och att bidra till att förenkla och förbättra både system och rutiner.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Lund.

Om dig
Detta är ett jobb för dig som är noggrann, kommunikativ och är duktig på att samverka med både dina kollegor på Kraftringen och våra entreprenörer ute på fältet. Vi tror också att du har ett öga för att identifiera de affärsmässiga möjligheterna som en ökad grad av digitalisering skapar. För att bli framgångsrik och trivas som dokumentationstekniker behöver du kunna jobba självständigt samtidigt samt ha förmåga att ta egna initiativ. Andra egenskaper som vi värdesätter i den här rekryteringen är att du har förmåga att på ett strategiskt sätt analysera och dra slutsatser. Vi tror också att du är lyhörd och ser möjligheter som bidrar till smartare lösningar.

Din profil
- Du har en eftergymnasial teknisk utbildning alternativt har du skaffat dig motsvarande kompetens genom arbetslivet
- Har du tidigare jobbat i energibranschen ser vi det som ett plus


Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Sista ansökningsdag är den 26/9

Har du frågor om jobbet kontaktar du rekryterande chef Charlotta Dahlström, charlotta.dahlstrom@kraftringen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen eller Kraftringen som arbetsgivare kontaktar du Helena Liliendal Hansen, rekryteringsspecialist 0723- 22 12 24.

Kraftringen gör bakgrundskontroll och alkohol- & drogtest inför anställningen.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Vi ser framemot din ansökan!

Ansök nu

Processledare till inköpsavdelningen

Verksamhetskonsult
Läs mer Aug 30
Ditt nya jobb
Som processledare på Kraftringen blir du en viktig del av inköpsavdelningen. Avdelningen, som är centraliserad under enhet Ekonomi, består av nio kompetenta och engagerade kollegor med gedigen erfarenhet. Det händer mycket inom inköp som just nu är i startgroparna med flertalet spännande projekt. Vi behöver därför stärka upp med en drivande och kommunikativ processledare som kan ta sig an nya utmaningar inom inköpsområdet. Här får du vara med och påverka Kraftringens framtida inköpsarbete samtidigt som du får möjlighet att jobba i en framtidsbransch som är mitt i en spännande förändringsfas.

Som processledare har du det viktiga uppdraget att utveckla och effektivisera den operativa inköpsprocessen. Det gör du genom att affärsmässigt driva utvecklingen av inköpsprocesser och rutiner i hela vår organisation. Du agerar aktivt för att skapa ett vinnande samarbete och god kommunikation med dina kollegor samt Kraftringens leverantörer. Du kommer också vara ute i verksamheten för öka användandet av våra inköpsverktyg genom att hålla work-shops och utbildningar. En del av ditt dagliga arbete är administrativt då jobbar du med att standardisera, administrera och kvalitetssäkra informationen som finns i inköpsverktyget. Du kommer också att se över rutiner, instruktioner, mallar och statistik och ansvara för att genomföra de förändringar som krävs för en effektiv operativ inköpsprocess. Som processledare på Kraftringens inköpsavdelning är ditt uppdrag både strategiskt och operativt.

Med start 2022 inför vi ett nytt system för våra operativa inköp. Du kommer med i införandeprojektet som är i sin linda, där målet är att både införa systemet men även ändra Kraftringenskoncernens sätt att göra inköp. För rätt person är det här en stor chans att vara med i ett verksamhetskritiskt förändringsprojekt från början till slut där uppdraget är att säkerställa att leveransen blir en succé som tas om hand och utvecklas. Du kommer att vara med på en spännande resa där du får lära känna hela vår organisation och utvecklas med oss. För rätt person finns stora möjligheter till såväl utveckling och fortsatta utmaningar.

Vem är du?
Du är en processmänniska uti fingerspetsarna, du går igång på att få sätta tänderna i en process som ska förbättras och effektiviseras. Ordning och reda är viktigt för dig men är inget självändamål utan det ligger till grund för din kvalitetsmedvetenhet. Du är proaktiv, drivande och har god kommunikativ förmåga. Du har lätt för att skapa samarbeten och är duktig på att bygga nätverk både internt och externt. Du är tydlig i din kommunikation, ledarskap och i dina beslut.

Din profil
- Eftergymnasial utbildning exempelvis ekonomi, teknik, logistik eller inköp
- Ett par års erfarenhet av operativt inköpsarbete (P2P)
- Det är meriterande med erfarenhet från projektledning och / eller införande av ekonomi eller inköpssystem


Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor senast den 19/9.

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Andreas Lidén, andreas.liden@kraftringen.se

Frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, besvaras av rekryteringsspecialist Helena Liliendal-Hansen, 0723-22 12 24. Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Anslutningsingenjör elnät

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Aug 30
Om tjänsten
Som anslutningsingenjör jobbar du inom affärsområde Nät och avdelningen för Anslutning och dokumentation. Du hanterar anslutningsärendena självständigt men ingår i en liten grupp med Anslutningsingenjörer som jobbar tillsammans. Jobbet innebär även ett nära samarbete med övriga avdelningar inom Nät - Projekt, Teknik, Drift och Underhåll, Anslutning, Mätning samt Nätmarknad. Affärsområde Nät är nätägare med uppdraget att distribuera energi. Organisationen utvecklar, driver och underhåller infrastrukturen av elnät och gasnät för att möta kundernas behov.

Som anslutningsingenjör följer du med genom hela processen från kundförfrågan till avslut och gör både projektering, beställning och hjälper till med såväl tekniska frågor, offerter som juridiska frågor. Du ansvarar för kundanslutningar - från inkommen föranmälan tills kunden är ansluten till Kraftringens elnät. Oftast sker arbetet direkt mot slutkund eller elinstallatör när de exempelvis behöver hjälp med att ansluta el till sin villa, sommarstuga eller utöka sin befintliga elanslutning. Vi har också solcellskunder som vill ansluta sin produktionsanläggning för att kunna mata ut sin överskottsel på nätet. Förutom att ha en dialog med kund så har anslutningsingenjören även en viktig roll som beställare av själva utförandet av vår entreprenör. Tät dialog och kommunikation med entreprenör är viktigt för att följa upp ärenden hela vägen till avslut. Anslutningar till elnätet är reglerad verksamhet varför det är viktigt att hanteringen följer lagar och regler. I uppdraget ingår även att jobba med effektivisering och att bidra till att utveckla och digitalisera våra rutiner och processer.

Tjänsten är ett vikariat (1,5 år) på heltid med placering på huvudkontoret i Lund.

Om dig
Som person är du ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har lätt att samarbeta med andra. För att trivas i rollen krävs det att du är självständig, har eget driv och tar egna initiativ kombinerat med god kommunikativ förmåga. Vi är också övertygade om att du är lösningsorienterad och kan skapa goda relationer såväl internt som externt. Som person är du duktig på att planera och prioritera arbetsuppgifter och du trivs med att ha flera arbetsuppgifter igång samtidigt.

Din profil
- Du har en eftergymnasial teknisk utbildning
- Det är meriterande om du har en utbildning inom energi eller elkraft samt om du har arbetslivserfarenhet från energibranschen


Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor senast den 15/9 .

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef, Charlotta Dahlström, charlotta.dahlstrom@kraftringen.se

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Tekniskt kunnig fastighetsansvarig till spännande framtidsbransch

Fastighetsförvaltare
Läs mer Aug 17
Kraftringen erbjuder dig chansen att få en bred tekniskt utmanande fastighetsroll med stort eget mandat och möjlighet att göra avtryck. Du kommer att jobba med både kontors- och produktionsfastigheter där du dagligen utmanar ditt tekniska kunnande. Detta är en perfekt roll för dig som vill arbeta med utveckling, effektivisering och förbättring av koncernens fastighetsförvaltning tillsammans med engagerade kollegor, affärsansvariga och leverantörer.

Vad ska du göra?
Som fastighetsansvarig ser du till att Kraftringens fastigheter, såväl kontor som produktionsfastigheterna för Värme & kyla hålls i toppskick och är en säker plats för dina kollegor. Du ansvarar för att både det dagliga operativa underhållet sköts samt att de mer långsiktiga strategiska underhållsplanerna blir till verklighet. Med andra ord kommer du att jobba både praktiskt, administrativt och strategiskt. Strategisk och operativ roll där du är kravställare gentemot vår upphandlade leverantör av fastighetsnära tjänster.

Du blir del av ett litet sammansvetsat Facility Management team bestående av dig och din nya kollega Ninna som är kontorsansvarig. Ni har ett nära samarbete och tar ett gemensamt ansvar för hela FM-funktionen. Du rapporterar direkt till CFO.

Som fastighetsanvarig får möjlighet att arbeta kommer du att arbete i en platt, prestigelös organisation med stort eget mandat och möjlighet att påverka hur Kraftringen driver det tekniska fastighetsarbetet framöver. Placering är på huvudkontoret i Lund men du förväntas också åka ut till Kraftringens andra fastigheter bland annat i ibland att Lomma, Eslöv och Örtofta.

Idag sköts produktionsfastigheterna delvis av respektive affärsområde och delvis av Facility Management tillsammans med den upphandlade totalleverantören. Ditt uppdrag blir att ansvara för att drift, underhåll, fysisk säkerhet och utveckling av fastigheterna, där upphandlad underleverantören är utförare av det praktiska. Du kommer också att upprätta interna hyres- och förvaltningsavtal. I rollen ingår att du även agerar rådgivare och beställarombud till dina kollegor som jobbar i Kraftringens övriga verksamheter som tex. produktionsverksamhet Värme & kyla.

Vem söker vi?
Du har en relevant eftergymnasialutbildning exempelvis från yrkeshögskola med inriktning mot fastighet och teknik.

Du kan jobba inom byggbranschen eller kanske inom Facility Management. Det viktigaste är att du har minst 5 års sammanhängande arbetslivserfarenhet av projektledning och konsultativa uppdrag inom fastighet och teknik. Vi ser att du ska ha gjort underhållsplaner som du sedan förverkligat.

Du har erfarenhet av att agera beställare/inköpare alternativt har du tidigare jobbat som leverantör inom outsourcad Facility Managementverksamhet.

Erfarenhet av projektledning är meriterande.

Du kan uttrycka dig väl i svenska i så väl tal som skrift.

Du har B-körkort.

Plus om du har
Brandskyddsutbildning - har du inte det ser vi till att du får det!

Övriga kurser/utbildning inom fastighetsförvaltning-vi rekryterar hellre rätt person än rätt certifikat, har du rätt attityd, motivation och inställning ser vi till att du får de utbildningar som du behöver!

Är det just dig vi söker?
För att bli framgångsrik och trivas i rollen krävs det att du är självständig och inte rädd för att få lite skit under naglarna. Det innebär att du själv ska ta tag i saker och se till att de blir utförda. Du får stort eget mandat från dag 1 därför är det viktigt att du har mod att agera utan att vänta på direktiv. Du kan med lätthet skifta fokus från högt till lågt och vice versa. Vi är också övertygade om att du är en person med naturlig pondus som är duktig på kommunicera på ett tydligt sätt med fokus på lösning. Om du dessutom är trevlig, social och har nära till skratt vill vi ha dig som vår nya kollega i Facility Management teamet.

Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se)

Din ansökan
Du ansöker med CV och urvalsfrågor senast den 12/9. Eftersom vi har valt att utmana oss själva i den här rekryteringsprocessen har vi gjort urvalsprocessen anonym. Därför ber vi dig att inte skicka med ett personligt brev utan enbart svara på urvalsfrågorna. Du kan fylla i dina personuppgifter i CV, vårt system stryker uppgifterna automatiskt. Vi gör detta för bidra till en ökad mångfald i energibranschen.

Frågor på det?
Frågor om tjänsten besvaras av Ninna Adelgren, ninna.adelgren@kraftringen.se

Frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, besvaras av rekryteringsspecialist Helena Liliendal-Hansen, 0723-22 12 24. Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu