Folkuniversitetet Stift Kurs- Verksamheten jobb i Lund

Hitta lediga jobb hos Folkuniversitetet Stift Kurs- Verksamheten i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Lund.

Legitimerad Sfi-Lärare, Lund

SFI-lärare
Läs mer Nov 20
Sfi vikarie Folkuniversitetet Lund

Vi söker en driven och legitimerad lärare till vår Sfi. Du är självgående, har deltagarnas utveckling i fokus och är ansvarstagande.


Du möter våra deltagare med ödmjukhet och respekt, är prestigelös, samarbets- och lösningsfokuserad, och värdesätter rutiner.


Tjänsten är på 70% och du kommer undervisa deltagare på plats, Sfi studieväg 3, kvällstid, i centrala Lund.


 


Kompetenskrav

-Du är behörig och legitimerad lärare i svenska som andraspråk. Du är redan trygg i din roll.


-Du ser digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i din undervisning och vill lära dig nytt.


-Du är strukturerad och vet hur du ska förvalta din och deltagarnas tid för att lyckas nå målen, samt håller deadlines.


 


Meriterande

-Direktlänka till en presentationsvideo av dig själv på ca 2 - 3 min.


-Om du kan referera till arbetserfarenheter från interkulturella miljöer ser vi det som positivt, ideellt engagemang och för folkbildningsfrågor samt samhälleligt intresse likaså. 


Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.


 


Om tjänsten

Tjänsten är på ett halvår och kan komma att förlängas eller bli tillsvidare. Tillträde per överenskommelse, gärna februari 2024.


 


Ansökan 

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. 


 


Frågor om tjänsten

Tajana Perkovic Kusic, btr. verksamhetschef, Lund Sfi-skola, Folkuniversitetet tajana.perkovic-kusic@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Cirkelledare till våra konstkurser

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Okt 4
Folkuniversitetet söker cirkelledare i akvarellmålning, teckning och måleri, Lund  


Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.


Nu söker vi cirkelledare till våra teckningskurser, akvarellkurser och målerikurser i Lund. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.    


Vår målarateljé ligger centralt belägen i Lund. Arbetstiden är både dag-och kvällstid och vissa helger. Kurserna riktar sig till vuxna och vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv har möjlighet att påverka undervisningen. 


Vi söker dig som:

-är utbildad och yrkesverksam inom området  


-har god kännedom om den konstnärliga processen   


-har bra hand med människor och kan jobba med grupper


-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet  


 


Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.


 


Ansökan 

?Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-12-31 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Bifoga gärna några bilder på verk ur din egen produktion i din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor och information välkommen att kontakta Caroline Kalm: caroline.kalm@folkuniversitetet.se eller 046-197740.

Ansök nu

Cirkelledare keramik

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Okt 2
Folkuniversitetet söker inspirerande keramiker till Lund


?Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärsmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 


?I centralt belägna lokaler på Bredgatan i Lund erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har åtta drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans. Nu söker vi en cirkelledare på heltid som kan ha kurser på dagtid måndagar till fredagar och ett verkstadsanvar. Vi söker även cirkelledare kan starta omgående och även arbeta under 2024. Arbetstiden är dagtid-och kvällstid. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.


Vi söker dig som: 

-är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning 


-är intresserad av att ha ett verkstadsansvar


-har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik 


-har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna 


-är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer 


-har bra hand med människor och kan jobba med grupper 


-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet


Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.


 


Ansökan

Välkommen med din ansökan.  Sista dag för ansökan är 31/12-2023.Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Svensklärare

SFI-lärare
Läs mer Nov 13
Vill du ta dig an ett uppdrag som svensklärare i den digitala utbildningen Snabbspår mot C1? Snabbspår mot C1 är en intensivutbildning för personer med legitimationsyrken som behöver C1-nivå enligt GERS för att kunna verka inom sitt yrke i Sverige. Du har deltagarnas individuella språkutveckling i fokus, är ansvarstagande och vill och kan utveckla utbildningen mot ett autentiskt lärande.


 


Undervisningen bygger på folkbildningens grunder och den vetenskapliga kunskapsbasen är lika viktig som kreativiteten och experimentlustan. Du som söker tjänsten är intresserad av att ta ett stort eget ansvar för utvecklingsarbetet och att kunna möta våra deltagare med ödmjukhet och respekt. Du är samarbets- och lösningsfokuserad samt aktiv i utvecklingsarbete. Vi söker dig som vill och kan ta dig an detta pågående uppdrag med undervisning 4-8 timmar per vecka under eftermiddagar/kvällar samt språklig handledning av deltagare 4 timmar per vecka enligt överenskommelse. Utbildningen är digital, varför god kunskap om digitalt lärande är nödvändigt.


 


Kompetenskrav

Du är behörig lärare i svenska som andraspråk eller på väg mot behörighet, alternativt du har förvärvat liknande kompetenser genom erfarenhet av undervisning. Du har kunskap om, intresse för och erfarenhet av att arbeta med digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i undervisningen. 


 


Meriterande

Om du kan referera till liknande uppdrag ser vi det som positivt. Vi sätter stort värde på ditt engagemang för pedagogiskt utvecklingsarbete, ditt intresse för vuxenutbildning och din pedagogiska kompetens. Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.


 


Ansökningstid

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas emot i vårt rekryteringssystem. Sista dag för ansökan är 2023-11-30.


 


Arbetstider och omfattning

Tillträde efter överenskommelse. 


 


Lön

Enligt avtal 


 


Kontakt

Ulrika Hall, Verksamhetschef Folkuniversitetet, e-post ulrika.hall@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Cirkelledare i keramik

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Aug 24
Folkuniversitetet söker inspirerande keramiker till Lund


?


Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärsmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 


?I centralt belägna lokaler på Bredgatan i Lund erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har åtta drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans.


?Nu söker vi en cirkelledare till våra keramikkurser i Lund. Arbetstiden är dagtid på lördagar med start 23 september och dagtid på lördagar med start 21 oktober. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.


Vi söker dig som: 


-är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning 


-har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik 


-har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna 


-är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer 


-har bra hand med människor och kan jobba med grupper 


-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet


Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.


 


Ansökan 

?Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-09-14 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Bifoga gärna några bilder på verk ur din egen produktion i din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor och information välkommen att kontakta Caroline Kalm: caroline.kalm@folkuniversitetet.se eller 046-197740.

Ansök nu

Cirkelledare i spanska på plats i Lund

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Aug 17
Folkuniversitetet är ett studieförbund med både nationell och internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn.


Vi söker nu en cirkelledare i spanska för kurser med start i slutet av augusti och framåt. Omfattningen av tjänsten är ca 6-14 timmar/vecka. Kurserna sker på plats i Lund och från 15.30 och framåt (kvällstid) främst måndagar, tisdagar och torsdagar. Timanställning och lön efter avtal. 


Din kompetens och bakgrundVi vill att du har spanska som ditt modersmål eller att du talar det på modersmålsnivå. De flesta av våra lärare undervisar på sitt modersmål och är därmed även en källa till kunskap om landets kultur och samhälle. Om du inte har undervisningsspråket som modersmål så vill vi att du har bott en längre tid i ett land där språket talas.


Det är önskvärt att du har lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och vi vill att du har erfarenhet av att undervisa. Har du erfarenhet av att undervisa vuxna i spanska är det meriterande. Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik samt erfarenhet av onlineundervisning, gärna via Zoom. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska. Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.

 


AnsökanVälkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-09-01 via vår e-rekrytering. Vi tillämpar löpande rekrytering och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. För frågor och information välkommen att kontakta Louise Nordling: louise.nordling@folkuniversitetet.se.

Ansök nu

Servicechef till Folkuniversitetet

Fastighetschef
Läs mer Aug 14
Värdesätter du att arbeta i en kreativ miljö där service, bemötande, utveckling av processer och arbetsmetoder är viktig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig!


Om tjänsten


Vi söker en servicechef till vår nya regionala enhet.


Servicechefen ansvarar för att tillhandahålla service, lokaler, underhåll och inventarier till regionens hela verksamhet samt förvaltning och underhåll av de fastigheter Folkuniversitetet äger. Du koordinerar och resursoptimerar service- och lokalanvändning i samråd med regioncheferna och planerar och synkroniserar IT-service för hela regionen, i samråd med vårt it-bolag. Med ett stort engagemang arbetar du lösningsfokuserat för att planera och optimera resurser och kostnadseffektiviseringar inom dina ansvarsområden.


Du ansvarar även för


-framtagning och uppföljning av budget, samt verkställandet av nödvändiga insatser för att nå budgetmålen.


-upphandling och uppföljning av upphandlade tjänster inom ansvarsområdet, såsom underhåll av lokaler, inventarier, städ, larm- och bevakning, ombyggnationer.


-framtagning av underhållsplaner för de fastigheter regionen äger.


-lokalernas brandskydd samt information, samordning och uppföljning av brandsäkerhetsarbete.


-processägarskapet för service- och lokalprocessen i enlighet med regionens ISO-certifierade kvalitets- och miljöledningssystem (9001 och 14001).


-det systematiska arbetsmiljöarbetet i samarbete med HR-enheten.


I rollen som servicechef arbetar du nära den dagliga verksamheten och samordnar arbetet i hela regionen. Du har personalansvar för service- och lokalansvariga, it-tekniker och vaktmästare, totalt ett tiotal personer. Du leder en del av ditt team på distans vilket innebär att upplevd närvaro är viktigt.


Vi erbjuder dig ett riktigt roligt jobb där du kommer att göra skillnad. Hos oss på Folkuniversitetet möter du en mångfacetterad organisation, kollegor med olika bakgrund och från många kulturer. Alla med samma önskan - att ge människor möjlighet att växa och utvecklas genom kunskap och delaktighet.


Kompetens och bakgrund• Är en trygg ledare med dokumenterad erfarenhet av att rekrytera och att leda medarbetare, med goda vitsord från chefer, kollegor och medarbetare.
• Är en bra förebild och kulturbärare, med en värdegrund överensstämmer med Folkuniversitetets.
• Eftergymnasial utbildning i teknisk och ekonomisk fastighetsförvaltning.
• Erfarenhet av budgetarbete med ansvar för framtagning, uppföljning och åtgärder.
• Kvalificerad erfarenhet av upphandling och uppföljning av upphandlade tjänster.
• Dokumenterad förmåga att leda projekt inom ansvarsområdet.


För att lyckas i tjänster ser vi att det krävs en hög grad av självständighet och mycket god kommunikationsförmåga.


All Folkuniversitetets verksamhet präglas av folkbildningens förhållningssätt. Vi förutsätter därför att du har ett genuint intresse för människor och deras utveckling och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vill du arbeta för en idéburen, oberoende och icke vinstdrivande organisation, med att driva och utveckla verksamhet för människor inför och under arbetslivet? Välkommen med din ansökan!


Om anställningen


Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månader provanställning. Heltid 100% med placering i Lund. Tillträde januari 2024 eller enligt överenskommelse.


Frågor om tjänsten


Ställs till Janos Skeppner ekonomichef, janos.skeppner@folkuniversitetet.se


Facklig kontaktperson är Maria Hansson på Unionen, telefon 040-691 83 66


 Ansökan


Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg senast den 31 augusti. Löpande urval sker. Välkommen med din ansökan!


Inför rekryteringsarbetet har Folkuniversitetet, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Cirkelledare i danska

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Aug 17
Folkuniversitetet är ett studieförbund med både nationell och internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn.


Vi söker nu en cirkelledare i danska för kurser med start i september. Omfattningen av tjänsten är ca 4-8 timmar/vecka på plats i Lund och Malmö. Kurserna är förlagda till främst kvällar. Timanställning och lön efter avtal.Din kompetens och bakgrundVi vill att du har danska som ditt modersmål eller att du talar det på modersmålsnivå. De flesta av våra lärare undervisar på sitt modersmål och är därmed även en källa till kunskap om landets kultur och samhälle. Har du erfarenhet av att undervisa vuxna är det meriterande. Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik via exempelvis Zoom. Det är meriterande om du har goda kunskaper i svenska.Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.AnsökanVälkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-08-31 via vår e-rekrytering. Vi tillämpar löpande rekrytering och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. För frågor och information välkommen att kontakta VIktor Mandrik., telefon 046-19 77 28 eller e-post viktor.mandrik@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Cirkelledare keramik

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Jun 28
Folkuniversitetet söker inspirerande keramiker till Lund


?


Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärsmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 


?I centralt belägna lokaler på Bredgatan i Lund erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har åtta drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans.


?Nu söker vi en cirkelledare till våra keramikkurser i Lund. Arbetstiden är kvällstid på onsdagar med start 23 augusti och dagtid på lördagar med start 26 augusti. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.


Vi söker dig som: 


-är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning 


-har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik 


-har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna 


-är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer 


-har bra hand med människor och kan jobba med grupper 


-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet


Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.


 


Ansökan 

?Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-06-30 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Bifoga gärna några bilder på verk ur din egen produktion i din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor och information välkommen att kontakta Caroline Kalm: caroline.kalm@folkuniversitetet.se eller 046-197740.

Ansök nu

Marknadskommunikatör med copykompetens

Marknadskommunikatör
Läs mer Jun 29
Nu söker vi en driven och energisk marknadskommunikatör med näsa för säljdrivande kommunikation och hög koordinationsförmåga. Du är allmänbildad och kan producera material med hög kvalitet, oberoende av kanal. Du är van att jobba med många olika intressenter och gillar att vara spindeln i nätet. Som person är du en lösningsorienterad doer som har förmåga att se helheten och gillar att arbeta med människor.  


Vill du vara med och utveckla vår marknadskommunikation? Bra! Vi söker nu en driven marknadskommunikatör som är duktig på att skriva och projektleda både sig själv och andra.  


 


Vårt team

Du kommer att vara en del av Kommunikationsenheten och jobba med att skapa varumärkesstärkande innehåll och hjälpa våra olika verksamheter att rekrytera deltagare via taktisk marknadsföring. Kommunikationsenheten är ett trevligt team med en kommunikations- och marknadschef och en webbredaktör. Här finns möjlighet att utvecklas, få gehör för egna idéer och att arbeta med morgondagens kommunikation. Du förväntas på ett självständigt och drivande sätt ta dig an uppgiften att jobba med olika intressenter och att du är bra på att skapa relationer och är nyfiken på vår verksamhet  Vi tror att du är lika nördigt intresserad av kommunikation som vi är och att du också vill jobba utifrån ledorden ”vi testar” och kvalitet.  


 


Arbetsuppgifter


• Vara regional marknadskommunikatör, innehållsredaktör och producent. Vi jobbar primärt i digitala kanaler men trycksaksproduktion förekommer
• Ansvara för projekt- och produktionsledning samt produktion av kampanjer och produktioner. Exempel på produktioner är vårt kursmagasin Folk där vi producerar delar av innehållet själva tillsammans med extern byrå
• Samverka och bidra till Folkuniversitetets nationella kommunikationsarbete
• Arbeta löpande med nyhetsbrev, annonsering i digitala kanaler (primärt sociala medier, inte google ads)
• Vara beställare/uppdragsgivare åt externa konsulter/byråer/leverantörer


 


Önskad kompetens och erfarenhet


• Du är en skicklig kommunikatör med bred erfarenhet av säljdrivande kommunikation och att arbeta som producent
• Du inte bara behärskar utan excellerar svenska i såväl tal som skrift. Du är riktigt vass på att skriva copy och andra texter
• Du har dokumenterad erfarenhet av redaktörskap och att sätta ihop kvalitativt innehåll
• Du har koll på utvecklingen inom ditt arbetsfält och månar om att allt vi gör ska bidra till att generera affärer och stärka vårt varumärke – oavsett kanal
• Du har kunskaper i Adobe-paketet och kan producera enklare trycksaker och vid behov även briefa byråer och leverantörer. Det är meriterande om du kan jobba i Canva som är vårt primära verktyg för produktion
• Du har erfarenhet av att jobba med annonsering på Facebook och Instagram
• Du är analytisk och vill jobba insikts- och datadrivet för att utveckla kommunikationen
• Du har ett öga för såväl helhet som detaljer, och är strukturerad och självgående. Dessutom har du god samarbetsförmåga och hög servicenivå


Du har en eftergymnasial marknads- eller kommunikationsutbildning, eller annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom området och kan visa exempel på tidigare arbete och resultat. Om du har erfarenheter från byrå eller en liknande roll i en annan organisation är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du delar vår värdegrund som är nyfikenhet, mod och engagemang 


 


Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% heltid, som inleds med provanställning 6 månader. Placeringsort är Lund, resor förekommer några gånger per år. Tillträde, så snart som möjligt. 


Facklig representant: Maria Hansson, maria.hansson@folkuniversitetet.se, telefon040-6918366 


Frågor om tjänsten ställs per mail till Jasmine Sommar, Kommunikations- och marknadschef, jasmine.sommar@folkuniversitetet.se Observera semester och tillbaka 7 augusti. Eventuella frågor besvaras via mail. 


Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. Löpande urval sker. 


Inför rekryteringsarbetet har Folkuniversitetet, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Cirkelledare i italienska, Lund

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Jun 14
Folkuniversitetet söker cirkelledare i italienska till Lund


 


Folkuniversitetet är ett studieförbund med både nationell och internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn.


Vi söker nu en cirkelledare i italienska för kurser med start i september. Omfattningen av tjänsten är ca 4-8 timmar/vecka på plats i Lund. Kurserna är förlagda till främst kvällar. Timanställning och lön efter avtal.Din kompetens och bakgrundVi vill att du har italienska som ditt modersmål eller att du talar det på modersmålsnivå. De flesta av våra lärare undervisar på sitt modersmål och är därmed även en källa till kunskap om landets kultur och samhälle. Om du inte har undervisningsspråket som modersmål så vill vi att du har bott en längre tid i Italien.


Det är önskvärt att du har lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och vi vill att du har erfarenhet av att undervisa. Har du erfarenhet av att undervisa vuxna i italienska är det meriterande. Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik via exempelvis Zoom. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska.Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.AnsökanVälkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-07-09 via vår e-rekrytering. Vi tillämpar löpande rekrytering och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. För frågor och information välkommen att kontakta Louise Nordling.

Ansök nu

Kursledare i SketchUp

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Apr 20
Folkuniversitetet söker en engagerad och kunnig lärare i SketchUp för att undervisa i en återkommande distanskurs.


Arbetsuppgifter


Planera och genomföra en kort kurs på fyra lektioner i SketchUp för elever på grundnivå. Skapa en lärande miljö som är engagerande och inspirerande för eleverna. Undervisa eleverna om de grundläggande principerna och teknikerna i SketchUp.


Önskade kvalifikationer• Pedagogisk erfarenhet
• Kunskap och förståelse för SketchUps funktioner och verktyg
• God kommunikationsförmåga
• Förmåga att skapa en positiv och stödjande lärandemiljö


Om Folkuniversitetet


Folkuniversitetet är ett svenskt studieförbund som grundades 1942. Folkuniversitetet har som syfte att erbjuda vuxenutbildning och livslångt lärande för alla människor oavsett bakgrund och förutsättningar. Vi erbjuder en mängd olika utbildningar och kurser inom olika områden såsom språk, datakunskap, konst, kultur, hälsa och samhällsvetenskap. Många av kurserna är utformade för att passa både privatpersoner och företag.


Folkuniversitetet har som mål att främja en bredare kunskap och ökad förståelse för samhället och dess utmaningar, samt att uppmuntra människor att ständigt utveckla sina färdigheter och kunskaper

Ansök nu

Cirkelledare keramik

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Maj 2
Folkuniversitetet söker inspirerande keramiker till Lund


?


Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärsmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 


?I centralt belägna lokaler på Bredgatan i Lund erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har åtta drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans.


?Nu söker vi en cirkelledare till våra keramikkurser i Lund. Arbetstiden är kvällstid på onsdagar med start 23 augusti och dagtid på lördagar med start 26 augusti. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.


Vi söker dig som: 


-är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning 


-har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik 


-har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna 


-är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer 


-har bra hand med människor och kan jobba med grupper 


-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet


Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.


 


Ansökan 

?Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-06-30 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Bifoga gärna några bilder på verk ur din egen produktion i din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor och information välkommen att kontakta Caroline Kalm: caroline.kalm@folkuniversitetet.se eller 046-197740.

Ansök nu

Behörig Sfi-lärare, kväll Lund

SFI-lärare
Läs mer Apr 21
Sfi vikarie Folkuniversitetet Lund

Vi söker en driven och legitimerad vikarie till våra kurser. Du är självgående, har deltagarnas utveckling i fokus och är ansvarstagande.


Du möter våra deltagare med ödmjukhet och respekt. Du är prestigelös, samarbets- och lösningsfokuserad, och kan följa instruktioner.


Tjänsten är på 50% och du kommer undervisa deltagare på plats och distans på Sfi studieväg 3, dagtid, i centrala Lund.


 


Kompetenskrav

-Du är behörig och legitimerad lärare i svenska som andraspråk. Du är trygg i din roll.


-Du ser digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i din undervisning och vill lära dig nya program. 


-Du är strukturerad och vet hur du ska förvalta din och deltagarnas tid för att lyckas nå målen, samt håller deadlines.


 


Meriterande

-Direktlänka till en presentationsvideo av dig själv på ca 2 - 3 min.


-Om du kan referera till arbetserfarenheter från interkulturella miljöer ser vi det som positivt, ideellt engagemang och för folkbildningsfrågor samt samhälleligt intresse likaså. 


Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.


 


Om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat på 50% av heltid, fram till slutet av september. Vid eventuellt behov finns möjlighet till förlängning. Det finns chans att få timvikariat på avrop därefter. Tillträde per överenskommelse, men gärna 3:e juli 2023.


 


Ansökan 

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. 


 


Frågor om tjänsten

Tajana Perkovic Kusic, btr. verksamhetschef, Lund Sfi-skola, Folkuniversitetet tajana.perkovic-kusic@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Utbildningsledare yrkeshögskoleutbildningar, vikariat

Utbildningsledare
Läs mer Apr 24
Folkuniversitetet är en av Sveriges ledande aktörer inom yrkeshögskoleutbildningar. Vi söker nu en vikarierande utbildningsledare som ska ansvara för utbildningarna Kommersiell drönaroperatör och UAS-pilot inom kategorin SPECIFIK medan ordinarie utbildningsledare har andra arbetsuppgifter.


Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen till Folkuniversitetet – ett oberoende studieförbund med en stark koppling till universiteten.


 


Tjänsten

Som utbildningsledare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ansvara för kvaliteten i utbildningarna gentemot studerande och myndighet, kontakt och stöd till de studerande under deras utbildningstid samt att säkerställa arbetet med pedagogisk utveckling tillsammans med vår samverkanspartner Trafikflyghögskolan vid Lunds universitet (TFHS). Du ska leda och medverka i utbildningarnas ledningsgrupp och dess möten samt etablera nya kontakter inom näringslivet. Du ska vara behjälplig i att anskaffa LIA-platser (Lärande I Arbete) och göra uppföljningar av de studerande under och efter LIA. Arbetet innebär också att vara delaktig i utbildningarnas marknadsföring samt rekrytering och urval av studerande samt att delta i arbetet med att utveckla nuvarande och framtida YH-utbildningar.


 


Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av utbildning, gärna från yrkeshögskolan. Du bör ha lätt för att samverka med många olika typer av människor samt att skapa och underhålla kontakter. Vi arbetar tätt samman inom YH-teamet och med våra samverkanspartners. Du är välformulerad i tal och skrift och arbetar strukturerat. Vi ser att du är intresserad av teknikfrågor och har förmåga att snabbt sätta dig in i olika branscher och yrkesområden. Har du egen erfarenhet av att vara utbildare är det ett stort plus. Vi ser att du har tidigare erfarenhet som ledare samt att du arbetat i någon form av ledningsgrupp. Vi arbetar med ett antal olika programvaror och administrativa system, så du bör vara en van IT-användare.


Du har akademisk examen från relevanta områden eller motsvarande erfarenhet, men stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Som utbildningsledare på Folkuniversitetet förväntas du kunna arbeta självständigt och på ett strukturerat vis prioritera bland arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, nytänkande samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.


 


Om anställningen

Tjänsten är ett vikariat på 40 % av heltid till och med december 2023. Placeringsort är Lund. Utbildningarna och samverkan med TFHS är kopplade till Campus Ljungbyhed. 


 


Frågor om tjänsten 

Kontakta verksamhetschef Ulrika Hall, telefon 040-691 83 40


Facklig kontaktperson är Maria Hansson, Unionen, telefon 040-691 83 66


 


Ansökan


Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringsverktyg senast den 14 maj 2023.

Ansök nu

Behörig Sfi-lärare, kväll Lund

SFI-lärare
Läs mer Mar 9
Sfi-pedagog, Folkuniversitetet Lund

Folkuniversitetet driver i samarbete med Eslöv Folkhögskola som huvudman sfi-verksamhet i Lund. Vi söker dig som är driven och legitimerad pedagog till våra kurser. Du önskar arbeta i team samtidigt som du vid behov kan vara självgående. Du har deltagarnas utveckling i fokus och är ansvarstagande.


Undervisningen utgår från folkbildningens grunder. Du möter våra deltagare med ödmjukhet och respekt. Du är samarbets- och lösningsfokuserad, delar med dig och har idéer. Du uppskattar kollegialt lärande och är prestigelös. 


Tjänsten är på 35% och du kommer undervisa deltagare på plats och distans på Sfi studieväg 3, dagtid, i centrala Lund.


 


Kompetenskrav

-Du är behörig och legitimerad lärare i svenska som andraspråk. Du är trygg i din roll.


-Du ser digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i din undervisning och vill lära dig nya program. 


-Du är strukturerad och vet hur du ska förvalta din och deltagarnas tid för att lyckas nå målen, samt håller deadlines.


 


Meriterande

-Direktlänka till en presentationsvideo av dig själv på ca 2 - 3 min.


-Om du kan referera till arbetserfarenheter från interkulturella miljöer ser vi det som positivt, ideellt engagemang och för folkbildningsfrågor samt samhälleligt intresse likaså. 


Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.


 


Om tjänsten

Inledningsvis är tjänsten en visstidanställning på 3 månader och på deltid, 35% av heltid. Chans till förlängningar och ökad tjänstegrad därefter. Tillträde per överenskommelse.


 


Ansökan 

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. 


 


Frågor om tjänsten

Tajana Perkovic Kusic, btr. verksamhetschef, Lund Sfi-skola, Folkuniversitetet tajana.perkovic-kusic@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Cirkelledare i keramik

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Feb 28
Folkuniversitetet söker inspirerande keramiker till Lund


?


Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärsmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 


?


I centralt belägna lokaler på Bredgatan i Lund erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har åtta drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans.


?


Nu söker vi en cirkelledare till våra keramikkurser i Lund. Arbetstiden är dagtid på lördagar med start 25 mars med en barn-och föräldrargrupp och 6 maj med en vuxengrupp. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.


 


Vi söker dig som: 

-är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning 


-har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik 


-har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna 


-är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer 


-har bra hand med människor och kan jobba med grupper 


-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet


Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.


 


Ansökan 

?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-03-13 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Bifoga gärna några bilder på verk ur din egen produktion i din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor och information välkommen att kontakta Caroline Kalm: caroline.kalm@folkuniversitetet.se eller 046-197740.

Ansök nu

Behörig Sfi-lärare, kväll Lund

SFI-lärare
Läs mer Feb 23
Sfi-pedagog, Folkuniversitetet Lund

Folkuniversitetet driver i samarbete med Eslöv Folkhögskola som huvudman sfi-verksamhet i Lund. Vi söker dig som är driven och legitimerad pedagog till våra kvällskurser. Du önskar arbeta i team samtidigt som du vid behov kan vara självgående. Du har deltagarnas utveckling i fokus och är ansvarstagande.


Undervisningen utgår från folkbildningens grunder. Du kan möta våra deltagare med ödmjukhet och respekt. Du är samarbets- och lösningsfokuserad, delar med dig och har idéer. Du uppskattar kollegialt lärande och är prestigelös. 


Tjänsten är på 35%  och du kommer undervisa deltagare på Sfi studieväg 3, kvällstid (17.30 - 19.30) på plats i centrala Lund. Det förutsätts att du emellanåt kan vara med på vissa möten under dagen.


 


Kompetenskrav

-Du är behörig och legitimerad lärare i svenska som andraspråk. Du är trygg i din roll.


-Du ser digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i din undervisning och kan använda dator m.m. samt vill lära dig nya program. 


-Du är strukturerad och vet hur du ska förvalta din och deltagarnas tid för att lyckas nå målen, samt håller deadlines.


 


Meriterande

-Direktlänka till en presentationsvideo av dig själv på ca 2 - 3 min.


-Om du kan referera till arbetserfarenheter från interkulturella miljöer ser vi det som positivt, ideellt engagemang och för folkbildningsfrågor samt samhälleligt intresse likaså. 


Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.


 


Om tjänsten

Inledningsvis är tjänsten en visstidanställning på 3 månader och på deltid, 35% av heltid. Goda chanser till längre förlängningar därefter. Tillträde möjligt från och med januari och per överenskommelse.


 


Ansökan 

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. 


 


Frågor om tjänsten

Tajana Perkovic Kusic, btr. verksamhetschef, Lund Sfi-skola, Folkuniversitetet tajana.perkovic-kusic@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Behörig Sfi-lärare, kväll Lund

SFI-lärare
Läs mer Feb 23
Sfi-pedagog, Folkuniversitetet Lund
Folkuniversitetet driver i samarbete med Eslöv Folkhögskola som huvudman sfi-verksamhet i Lund. Vi söker dig som är driven och legitimerad pedagog till våra kvällskurser. Du önskar arbeta i team samtidigt som du vid behov kan vara självgående. Du har deltagarnas utveckling i fokus och är ansvarstagande.
Undervisningen utgår från folkbildningens grunder. Du kan möta våra deltagare med ödmjukhet och respekt. Du är samarbets- och lösningsfokuserad, delar med dig och har idéer. Du uppskattar kollegialt lärande och är prestigelös. 
Tjänsten är på 35%  och du kommer undervisa deltagare på Sfi studieväg 3, kvällstid (17.30 - 19.30) på plats i centrala Lund. Det förutsätts att du emellanåt kan vara med på vissa möten under dagen.
Kompetenskrav
-Du är behörig och legitimerad lärare i svenska som andraspråk. Du är trygg i din roll.
-Du ser digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i din undervisning och kan använda dator m.m. samt vill lära dig nya program. 
-Du är strukturerad och vet hur du ska förvalta din och deltagarnas tid för att lyckas nå målen, samt håller deadlines.
Meriterande
-Direktlänka till en presentationsvideo av dig själv på ca 2 - 3 min.
-Om du kan referera till arbetserfarenheter från interkulturella miljöer ser vi det som positivt, ideellt engagemang och för folkbildningsfrågor samt samhälleligt intresse likaså. 
Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.
Om tjänsten
Inledningsvis är tjänsten en visstidanställning på 3 månader och på deltid, 35% av heltid. Goda chanser till längre förlängningar därefter. Tillträde möjligt från och med januari och per överenskommelse.
Ansökan 
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. 
Frågor om tjänsten
Tajana Perkovic Kusic, btr. verksamhetschef, Lund Sfi-skola, Folkuniversitetet tajana.perkovic-kusic@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Behörig Sfi-lärare, kväll Lund

SFI-lärare
Läs mer Jan 2
Sfi-pedagog, Folkuniversitetet Lund
Folkuniversitetet driver i samarbete med Eslöv Folkhögskola som huvudman sfi-verksamhet i Lund. Vi söker dig som är driven och legitimerad pedagog till våra kvällskurser. Du önskar arbeta i team samtidigt som du vid behov kan vara självgående. Du har deltagarnas utveckling i fokus och är ansvarstagande.
Undervisningen utgår från folkbildningens grunder. Du kan möta våra deltagare med ödmjukhet och respekt. Du är samarbets- och lösningsfokuserad, delar med dig och har idéer. Du uppskattar kollegialt lärande och är prestigelös. 
Tjänsten är på 35% alternativt 70% och du kommer undervisa deltagare på Sfi studieväg 3, kvällstid (17.30 - 19.30) på plats i centrala Lund. Det förutsätts att du emellanåt kan vara med på vissa möten under dagen.
Kompetenskrav
-Du är behörig och legitimerad lärare i svenska som andraspråk. Du är trygg i din roll.
-Du ser digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i din undervisning och kan använda dator m.m. samt vill lära dig nya program. 
-Du är strukturerad och vet hur du ska förvalta din och deltagarnas tid för att lyckas nå målen, samt håller deadlines.
Meriterande
-Vi uppskattar å det starkaste om du i samband med ansökan direktlänkar till en presentationsvideo av dig själv på ca 2 - 3 min.
-Om du kan referera till arbetserfarenheter från interkulturella miljöer ser vi det som positivt, ideellt engagemang och för folkbildningsfrågor samt samhälleligt intresse likaså. 
Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.
Om tjänsten
Inledningsvis är tjänsten en visstidanställning på 3 månader och på deltid, 35% alternativ 70% av heltid. Goda chanser till längre förlängningar därefter. Tillträde möjligt från och med januari och per överenskommelse.
Ansökan 
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. 
Frågor om tjänsten
Tajana Perkovic Kusic, btr. verksamhetschef, Lund Sfi-skola, Folkuniversitetet tajana.perkovic-kusic@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Cirkelledare i keramik

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Feb 7
Folkuniversitetet söker inspirerande keramiker till Lund
?
Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärsmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 
?
I centralt belägna lokaler på Bredgatan i Lund erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har åtta drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans.
?
Nu söker vi en cirkelledare till våra keramikkurser i Lund. Arbetstiden är dagtid på lördagar med start 4 mars. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.
Vi söker dig som: 
-är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning 
-har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik 
-har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna 
-är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer 
-har bra hand med människor och kan jobba med grupper 
-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet
Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.
Ansökan 
?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-02-23 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Bifoga gärna några bilder på verk ur din egen produktion i din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor och information välkommen att kontakta Caroline Kalm: caroline.kalm@folkuniversitetet.seeller 046-197740.

Ansök nu

Cirkelledare i franska

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Jan 3
Folkuniversitetet söker cirkelledare i franska till Lund

Folkuniversitetet är ett studieförbund med både nationell och internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn.
Vi söker nu en cirkelledare i franska för kurser med start omgående. Omfattningen av tjänsten är ca 4-6 timmar/vecka. Kurserna ges på plats i våra lokaler i Lund. De flesta kurser ges på eftermiddagar och kvällar. Timanställning och lön efter avtal.


Din kompetens och bakgrund

Vi vill att du har franska som ditt modersmål eller att du talar det på modersmålsnivå. De flesta av våra lärare undervisar på sitt modersmål och är därmed även en källa till kunskap om landets kultur och samhälle. Om du inte har undervisningsspråket som modersmål så vill vi att du har bott en längre tid i ett land där språket talas.
Det är önskvärt att du har lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och vi vill att du har erfarenhet av att undervisa. Har du erfarenhet av att undervisa vuxna i franska är det meriterande. Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik via exempelvis Zoom. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-01-17 via vår e-rekrytering. Vi tillämpar löpande rekrytering och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. För frågor och information välkommen att kontakta Louise Nordling; louise.nordling@folkuniversitetet.se.

Ansök nu

Sfi, Vikariepool Malmö/Lund

SFI-lärare
Läs mer Nov 21
Extrajobb som Sfi-lärare   
Vill du få erfarenhet av att arbeta som sfi-lärare? Läser du till lärare med inriktning SVA?
Folkuniversitetet bedriver tillsammans med Eslövs Folkhögskola två olika sfi-verksamheter i Malmö och Lund. Vi söker flera engagerade och självständiga sfi-vikarier på båda orter. Vi erbjuder timvikariat och emellanåt även längre sammanhängande perioder. Tjänstegrad varierar och det finns möjlighet till allt från enstaka lektioner till mer omfattande tjänst.
Du tar ett stort eget ansvar, är självgående, trygg i din förmåga och möter våra elever med ödmjukhet. Du är lösningsfokuserad, har en god naturlig social förmåga, delar med dig av ditt kunnande till elever och kollegor, och känner entusiasm inför att utvecklas i din lärarroll.
Kompetenskrav
- Du studerar till lärare med inriktning SVA  eller har annan relevant erfarenhet.
- Du kan styra upp meningsfulla sfi-lektioner på egen hand alternativt utifrån generella instruktioner.
- Digitala hjälpmedel ser du som ett självklart inslag i undervisningen. Du har adekvat datorerkompetens och lär dig nya system.
Meriterande
- Erfarenhet av undervisning i SVA eller motsvarande
- Arbetserfarenheter från interkulturella miljöer  
- Ideellt engagemang eller intresse för folkbildnings- och samhällsfrågor  
- Personlig lämplighet är av mycket stor betydelse för oss: Dela en länk till en 2-3 min videopresentation av dig.

Ansökan  
Ansökningar tas endast emot via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Urval sker löpande. Genom att ansöka läggs du in som tillgänglig vikarie i vår pool.
Kontaktperson  
Vänlig ange vilken ort det gäller vid kontakt.
Malmö: Stefan Burneski, Verksamhetschef Sfi, distrikt syd stefan.burneski@folkuniversitetet.se.
Lund: Tajana Perkovic Kusiv, btr. VC Sfi, distrikt syd.

Ansök nu

Cirkelledare i keramik

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Dec 12
Folkuniversitetet söker inspirerande keramiker till Lund
?
Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärsmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 
?
I centralt belägna lokaler på Bredgatan i Lund erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har åtta drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans.
?
Nu söker vi en cirkelledare till våra keramikkurser i Lund. Arbetstiden är kvällstid på torsdagar med start i maj och dagtid på lördagar med start i januari. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.
Vi söker dig som: 
-är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning 
-har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik 
-har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna 
-är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer 
-har bra hand med människor och kan jobba med grupper 
-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet
Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.
Ansökan 
?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-12-31 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Bifoga gärna några bilder på verk ur din egen produktion i din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor och information välkommen att kontakta Caroline Kalm: caroline.kalm@folkuniversitetet.seeller 046-197740.

Ansök nu

Cirkelledare piano

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Nov 11
Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 
Just nu söker vi en kursledare för individuell undervisning i piano. Undervisningen är planerad till en till flera eftermiddagar-och kvällar i veckan med start i januari. Med våra pianokurser erbjuder vi deltagarna individuell pianoundervisning och riktar oss till både barn och vuxna. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.Sista ansökningsdag är den 30 december.
Vår pianoundervisning bedrivs i centralt belägna lokaler i Lund. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv har möjlighet att påverka undervisningen. I vår pianoundervisning kommer du möta deltagare på olika nivåer från nybörjare till fortsättningsnivå.   

Vi söker dig som: 
-Har erfarenhet av att undervisa barn och vuxna i piano 
-Har studerat piano på högskolenivå eller motsvarande 
-Har bra hand med människor och kan jobba både enskilt och med grupper 
-Gärna har pedagogisk utbildning 
-Kan undervisa på både svenska och engelska
Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.  

Placeringsort: Lund 
Anställningsform: Timanställning  
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-12-30 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.    
För frågor och information välkommen att kontakta kurser.syd@folkuniversitetet.se.

Ansök nu

Cirkelledare svenska som främmande språk

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Nov 30
Vi söker cirkelledare till vårens kurser i svenska.Kurserna bedrivs främst i våra centralt belägna lokaler i Malmö och Lund men även på distans via Zoom. Våra deltagare är motiverade och kurserna håller ett högt tempo. Kurserna är utformade utifrån den Gemensamma Europeiska Referensramen för Språk (GERS). Vi har kurser på alla nivåer i vårt utbud, från A1 till C1 med start i januari/februari. 

Kurserna är på kvällstid en till två kvällar i veckan mellan cirka 17:30-20:30. Det kan även uppstå behov dagtid mellan kl. 09:00-12:00. Timanställning och lön efter avtal. Omfattningen på uppdraget kan variera från 3 till 16 timmar per vecka och varierar även över tid. 
Din kompetens och bakgrund  
-Vi vill att du talar och skriver svenska på modersmålsnivå.
-Du bör ha lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och du har erfarenhet av att undervisa vuxna.
-Det är avgörande att du har mycket god kunskap om det svenska språket och att du kan omsätta detta i undervisningssituationen. 
-Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med digitala medier och digital pedagogik i din undervisning.
-Som cirkelledare är du en viktig källa till kunskap om hur vardagsliv och samhälle fungerar i Sverige. Du behöver därför ha goda kunskaper om och erfarenheter av detta.
Som pedagog och cirkelledare hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att anpassa undervisningen och att låta gruppens önskemål influera undervisningen. För att trivas med uppdraget bör du uppskatta att hålla ett högt tempo i undervisningen. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du vill bidra till att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap, samt vår kommunikativa språksyn. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina cirkelledare.  

Ansökan  
Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Ansök nu

Jobbcoach till Rusta och matcha

Jobbcoach/Utbildningscoach
Läs mer Nov 22
Vi söker nu en engagerad och driven jobbcoach för att förstärka vårt arbetslag inom arbetsmarknadsuppdraget Rusta och matcha i Lund.

Dina arbetsuppgifter
Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet av liknande arbete. Du kommer dessutom hålla i workshops och föreläsningar för att rusta deltagarna inför en anställning.

Kvalifikationer
- Eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av stöd och matchning eller liknande uppdrag
- Minst två års arbetslivserfarenhet
- Brett företagsnätverk och vana vid att jobba med företagskontakter

Vår förväntan på dig
Du motiveras av att hjälpa människor ut i anställning. Du är självgående, initiativrik och trivs i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter i nära samarbete med dina kollegor i uppdraget. Du är prestigelös och är lätt att samarbeta med.Vi tror att du har en bakgrund som exempelvis utesäljare och genom detta är van att skapa långsiktiga relationer med företag, bygga nätverk och presentera och sälja in de kompetenser dina deltagare besitter. Du är kommunikativ, lösningsfokuserad och triggas av att nå resultat i ditt arbete. Det är meriterande om du redan idag har god kännedom om den lokala och regionala arbetsmarknaden i området och goda kontakter med arbetsgivare inom olika branscher. Det är även meriterande med språkkunskaper i arabiska. 

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %), provanställning sex månader tillämpas. Tillträde snarast möjligt. Placeringsort är Lund 

Frågor och information
Frågor kring tjänsten ställs till Samordnare Lana Sinno, Lana.sinno@folkuniversitetet.se, 040- 69 18 384.

Ansökan
Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.
Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Cirkelledare svenska som främmande språk

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Okt 4
Vi söker cirkelledare till folkbildningens kurser i svenska.Kurserna bedrivs främst i våra centralt belägna lokaler i Malmö och Lund men även på distans via Zoom. Våra deltagare är motiverade och kurserna håller ett högt tempo. Kurserna är utformade utifrån den Gemensamma Europeiska Referensramen för Språk (GERS). Vi har kurser på alla nivåer i vårt utbud, från A1 till C1. Kurserna är på kvällstid en till två kvällar i veckan mellan cirka 17:30-20:30. Det kan även uppstå behov dagtid mellan kl. 09:00-12:00. Timanställning och lön efter avtal. Omfattningen på uppdraget kan variera från 3 till 16 timmar per vecka och varierar även över tid. 

Din kompetens och bakgrund  
-Vi vill att du talar och skriver svenska på modersmålsnivå.
-Du bör ha lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och du har erfarenhet av att undervisa vuxna.
-Det är avgörande att du har mycket god kunskap om det svenska språket och att du kan omsätta detta i undervisningssituationen. 
-Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med digitala medier och digital pedagogik i din undervisning.
-Som cirkelledare är du en viktig källa till kunskap om hur vardagsliv och samhälle fungerar i Sverige. Du behöver därför ha goda kunskaper om och erfarenheter av detta.
Som pedagog och cirkelledare hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att anpassa undervisningen och att låta gruppens önskemål influera undervisningen. För att trivas med uppdraget bör du uppskatta att hålla ett högt tempo i undervisningen. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du vill bidra till att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap, samt vår kommunikativa språksyn. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina cirkelledare.  

Ansökan  
Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Ansök nu

Vaktmästare/fastighetsskötare

Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare
Läs mer Okt 14
Till Folkuniversitetet kommer tusentals människor varje år för att ta del av utbildningar, kurser, studiecirklar, workshops, kulturarrangemang m.m. Hur väl service, lokaler och teknik fungerar är av mycket stor betydelse för våra elever och verksamhetsdeltagares upplevelse av tiden hos oss.  

Nu söker vi dig som brinner lika mycket som vi för denna uppgift, och som med engagemang och kompetens tar dig an uppgiften som vaktmästare/fastighetsskötare i distrikt Syd omfattande södra Skåne med huvudkontor i Malmö och Lund. 

Dina arbetsuppgifter 

Som vaktmästare/fastighetsskötare arbetar du med daglig skötsel och tillsyn i egna eller hyrda lokaler, utomhusmiljö, reparationer och underhållsinsatser, transporter/leveranser m.m. Att kunna hantera hantverksuppgifter inom snickeri, måleri, elinstallationer, VVS eller liknande är värdefullt. Du ingår i ett team av servicepersonal med service- och lokalansvarig som närmsta chef.  

Vem är du? 

Vi söker dig som är en problemlösare, händig och tekniskt lagd. Det är viktigt att du har servicekänsla och är kvalitetsmedveten, driftig med egen initiativförmåga, social och tycker om att röra dig bland människor. Du kommer även att ha kontakter med deltagare och samarbetspartners utanför organisationen.  

Kompetenskrav

-Gymnasieutbildning med praktisk inriktning eller relevant yrkeserfarenhet
-Grundläggande IT-kunskaper
-Kunna kommunicera på svenska i såväl tal som skrift
-Inneha B-körkort.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Har du utbildning eller praktisk erfarenhet av snickerieri, VVS och/eller kännedom om elinstallationer är det meriterande. Det är värdefullt om du har tidigare erfarenhet som vaktmästare i skolmiljö eller som fastighetsskötare.  

Inte minst så vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Du möter en brokig organisation med många facetter och kollegor med olika bakgrund och från många kulturer, alla med samma önskan att ge människor möjlighet att växa och utvecklas. Vår förväntan på dig är samma som våra kunders förväntan på oss: att du möter varje uppgift med nyfikenhet, engagemang och mod! 

För tjänsten gäller: 

Placering: Lund. Körkort krävs. Arbete kommer att ske över hela distriktet. 
Anställning: Tillsvidare 75-100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 
Tillträde: Januari 2023 


Frågor om tjänsten

Ställs till service- och lokalansvarig Madeleine Andersson, telefon 046-197717 
Facklig kontaktperson: Maria Hansson, Unionen, telefon 040-6918363 

Rekryteringsarbetet kommer att ske löpande och intervjuer och urval kan starta innan sista ansökningsdag.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Rektor för Lunds Konst- och Designskola

Rektor
Läs mer Sep 27
Har du en bakgrund som konstnär, designer eller arkitekt, med ett intresse för pedagogik och ledarskap? Vill du jobba hos Sveriges största anordnare av konst- och kulturutbildningar, och leda en av Sveriges bästa förberedande konstskolor? Då har vi ett fantastiskt roligt och viktigt jobb som du borde söka!
Om tjänsten
Lunds konst- och designskola (LKD) söker en ny rektor från och med januari 2023. Skolan har 32 studerande fördelat på två årskurser och drivs av Folkuniversitetet och grundades 1993. Vårt uppdrag som utbildning är att hjälpa studerande att komma vidare till högre utbildning, en uppgift som vi har varit och är mycket framgångsrika med . 
Som rektor leder du skolans konstnärliga, pedagogiska och administrativa arbete. Du är övergripande ansvarig för skolans ekonomiska och kvalitetsmässiga resultat. Du leder såväl fast som timanställd personal. Som stöd har du Folkuniversitetets HR- och ekonomiavdelning, marknadsföring, service och it-support. Tjänsten är på 80% för att skapa utrymme för eget konstnärligt arbete utanför skolan. I tjänsten ingår undervisning i ämnen som du behärskar. 

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete där du kan göra skillnad för många studerandes framtid. Hos oss på Folkuniversitetet möter du en mångfacetterad organisation med en mängd kollegor med olika bakgrund och från många kulturer. Alla med samma önskan att ge människor möjlighet att växa och utvecklas genom kunskap och delaktighet.
Om dig
Vi söker dig som är en inspirerande, engagerad och nyfiken ledare, som kan leda det vardagliga arbetet på ett glädjefyllt, hållbart och målinriktat sätt. Du är en driven, nytänkande och utvecklingsorienterad ledare med förmåga att skapa engagemang och drivkraft tillsammans med din personal. Du är en person som ser såväl interna som externa samarbeten som möjligheter till skolans och de studerandes utveckling. 

Vi vill att du
-    har en konstnärlig högskoleutbildning inom relevant område
-    har en egen konstnärlig karriär
-    har ett brett intresse för konst, design och arkitektur
-    kan undervisa i ett eller flera ämnen som ingår i skolans kursplan
-    har egen erfarenhet av och gärna utbildning i pedagogik. 
-    har erfarenhet av ledarskap med goda vitsord
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

All Folkuniversitetets verksamhet präglas av folkbildningens förhållningssätt, så vi förutsätter att du har ett genuint intresse för människor och deras utveckling.
Vill du arbeta för en oberoende och icke vinstdrivande organisation ? Värdesätter du tankefrihet, har ett stort engagemang och blir motiverad av möjligheten att bidra till utveckling av verksamhet och individer, välkommen till Folkuniversitetet!
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning 6 månader. Omfattning 80% med placering i Lund. Tillträde december 2022 eller enligt överenskommelse.
Frågor om tjänsten
Ställs till Björn Ahlgren, distriktschef, telefon 040-691 83 06, vx 046 – 19 77 00
Facklig kontaktperson är Maria Hansson på Unionen, telefon 040-691 83 66
Välkommen med din ansökan och CV via vårt rekryteringssystem. Sista dag för ansökan är den 15 oktober. Vi kallar till intervju löpande, så vänta inte med din ansökan.

Ansök nu

Handledare/Jobbcoach till Rusta och matcha

Jobbcoach/Utbildningscoach
Läs mer Aug 25
Vi söker nu en engagerad och driven jobbcoach för att förstärka vårt arbetslag inom arbetsmarknadsuppdraget Rusta och matcha i Lund.

Dina arbetsuppgifter
Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet av liknande arbete. Du kommer dessutom hålla i workshops och föreläsningar för att rusta deltagarna inför en anställning.

Kvalifikationer
- Eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av stöd och matchning eller liknande uppdrag
- Minst två års arbetslivserfarenhet
- Brett företagsnätverk och vana vid att jobba med företagskontakter

Vår förväntan på dig
Du motiveras av att hjälpa människor ut i anställning. Du är självgående, initiativrik och trivs i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter i nära samarbete med dina kollegor i uppdraget. Du är prestigelös och är lätt att samarbeta med.Vi tror att du har en bakgrund som exempelvis utesäljare och genom detta är van att skapa långsiktiga relationer med företag, bygga nätverk och presentera och sälja in de kompetenser dina deltagare besitter. Du är kommunikativ, lösningsfokuserad och triggas av att nå resultat i ditt arbete. Det är meriterande om du redan idag har god kännedom om den lokala och regionala arbetsmarknaden i området och goda kontakter med arbetsgivare inom olika branscher.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %), provanställning sex månader tillämpas. Tillträde snarast möjligt. Placeringsort är Lund 

Frågor och information
Frågor kring tjänsten ställs till Samordnare Lana Sinno, Lana.sinno@folkuniversitetet.se, 040- 69 18 384.

Ansökan
Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.
Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Ekonomi- och löneadministratör

Löneadministratör
Läs mer Jul 21
Vi söker nu en löne- och ekonomiadministratör till vår ekonomienhet. Vi är ett team på fyra personer som tillsammans ansvarar för hela ekonomiprocessen, merparten av löneprocessen samt viss administration inom verksamheter med statsbidrag.
Du kommer tillsammans med en kollega, utifrån flera olika kollektivavtal, ansvara för hela löneprocessen i våra olika verksamheter som finns i Skåne och upp till Halmstad, Växjö och Kalmar. Löneprocessen är i en utvecklingsfas med nytt lönesystemet (Flex HRM) vilket omfattar större förändringar gällande samtliga systemstöd kopplade till lönehantering.
Vidare kommer du att arbeta med sedvanlig ekonomihanteringen för flera verksamhetsdelar såsom redovisning, kund- och leverantörsreskontra. Vi är ett team som samarbetar och löser frågor och utmaningar tillsammans.
Vi söker dig som har slutförd gymnasieexamen och har minst fem års erfarenhet av arbete med lönesystem. Om du även har erfarenhet av arbete med ekonomisystem så är det positivt. Troligen har du ytterligare utbildning inom något av dessa områden. Du har dessutom god datorvana inom Office paketet. Det är positivt om du har arbetat med flera olika lönesystem och har grundläggande kunskaper inom arbetsrätt, avtal, lagar, avgifter och skatter.
För att trivas i rollen hos oss tror vi du är serviceinriktad, flexibel och motiveras av nya utmaningar och arbetsuppgifter. Du arbetar strukturerat, är självgående samt tar självständigt reda på den information som du behöver för att utföra dina arbetsuppgifter. Vidare är du en person som gillar att jobba tillsammans i team och har en god samarbetsförmåga. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap och värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning bidrar till för verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Tjänsten är placerad i Lund på vårt regionkansli. Tjänsten är entillsvidareanställning som inleds med provanställning (6 månader). Tillträde enligt överenskommelse.
För frågor om tjänsten, kontakta Janos Skeppner (ekonomichef) 046-19 77 55, janos.skeppner@folkuniversitetet.se
Fackliga representanter Maria Hansson (Unionen), 040-691 8363, maria.hansson@folkuniversitetet.se
Sista dag för ansökan är den 26 augusti. Ansökan tas endast emot via vårt e-rekryteringssystem. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.Inför rekryteringsarbetet har Folkuniversitetet tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare med studentfokus

Utbildningskoordinator
Läs mer Jun 27
Folkbildningen är viktigare än någonsin!
Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet!
I rollen som verksamhetsutvecklare är du den som tillsammans med dina kollegor för folkbildningen in i framtiden. Ni utgör det gäng som bygger vidare på vår breda verksamhet och vår omfattande samverkan samt utvecklar det till något mycket mer.

Om tjänsten
Folkuniversitetets folkbildningsverksamhet innefattar studiecirklar och kulturarrangemang för fria grupper och föreningssamarbeten.
Vi söker en verksamhetsutvecklare till Lund som tillsammans med en kollega kommer att arbeta med folkbildningsverksamhet inom studentvärlden.
Din roll är att utveckla vår folkbildningsverksamhet i samarbete med studenter och föreningar och ge råd när det gäller studiecirkelns form och innehåll samt pedagogiskt och annat stöd. I tjänsten ingår ansvar för daglig administration, utveckling av verksamheten, spridande av folkbildningstanken och kvalitets- och regeluppföljning. Som verksamhetsutvecklare hos Folkuniversitetet förväntas du kunna arbeta självständigt och på ett strukturerat vis prioritera bland arbetsuppgifter. Du blir en del av ett arbetslag som gemensamt arbetar med att utveckla och förbättra det dagliga arbetet.

Din kompetens och bakgrund
Vi tror att du
- gillar att träffa nya människor och är nyfiken på deras engagemang och idéer
- är strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt
- kan hjälpa andra kreativa och engagerade människor att få struktur och förstå ett regelverk
- är pedagogisk och har lätt för att anpassa budskapet efter mottagaren. 
- har utbildning i eller erfarenhet av ideella organisationer, kulturarbete, administration eller eventplanering.
- har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska (ytterligare språk är meriterande)
- har nyfikenhet, mod och engagemang.
Vi blir extra intresserade av dig om du
- har intresse för eller erfarenhet av folkbildning och utvecklingsarbete
- har erfarenhet av föreningsengagemang, kanske till och med inom studentvärlden i Lund
Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap och utveckling.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. 
Tjänstens omfattning är på 100% med start i september. 
Placeringsort är Lund.
För ytterligare information och frågor
Verksamhetschef Charlott Johansson
charlott.johansson@folkuniversitetet.se
Facklig representant
Maria Hansson, Unionen
maria.hansson@folkuniversitetet.se
telefon 040-69 18 366
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan är den 31 juli 2022.

Ansök nu

Sfi, Sommarvikarier Malmö/Lund

SFI-lärare
Läs mer Jun 13
Extrajobb som Sfi-lärare   
Läser du till lärare med inriktning SVA? Vill du få erfarenhet av att arbeta som sfi-lärare?
Folkuniversitetet bedriver tillsammans med Eslövs Folkhögskola och Folkhögskolan Hvilan två olika sfi-verksamheter i Malmö och Lund. Vi söker flera engagerade och självständiga sfi-vikarier på båda orter under sommaren. Vi erbjuder timvikariat och emellanåt även längre sammanhängande perioder. Tjänstegrad varierar och det finns möjlighet till allt från enstaka lektioner till mer omfattande tjänst.
Du tar ett stort eget ansvar, är självgående, trygg i din förmåga och möter våra elever med ödmjukhet. Du är lösningsfokuserad, har en god social förmåga som faller sig naturlig för dig, delar med dig av ditt kunnande till elever och kollegor, och känner entusiasm inför att utvecklas i din lärarroll.
Kompetenskrav
- Du studerar till lärare med inriktning SVA  eller har annan relevant erfarenhet.
- Du kan själv styra upp meningsfulla sfi-lektioner på egen hand alternativt utifrån generella instruktioner.
- Digitala hjälpmedel ser du som ett självklart inslag i undervisningen och på en arbetsplats. Du har adekvat datorerkompetens och lär dig nya system.
Meriterande
- Erfarenhet av undervisning i SVA eller motsvarande
- Arbetserfarenheter från interkulturella miljöer  
- Ideellt engagemang eller intresse för folkbildnings- och samhällsfrågor  
- Personlig lämplighet är av mycket stor betydelse för oss: Dela en länk till en 2-3 min videopresentation av dig.
Ansökan  
Ansökningar tas endast emot via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Urval sker löpande. Genom att ansöka läggs du in som tillgänglig vikarie i vår pool för sommartjänst.
Vänligen ange vilka datum och tider du är tillgänglig på sista raden i din ansökan.
Kontaktperson  
Stefan Burneski, Verksamhetschef Sfi, distrikt syd stefan.burneski@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Cirkelledare svenska som främmande språk

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Jun 16
Vi söker cirkelledare till folkbildningens kurser i svenska.Kurserna bedrivs främst i våra centralt belägna lokaler i Malmö och Lund men även på distans via Zoom. Våra deltagare är motiverade och kurserna håller ett högt tempo. Kurserna är utformade utifrån den Gemensamma Europeiska Referensramen för Språk (GERS). Vi har kurser på alla nivåer i vårt utbud, från A1 till C1.
Kurserna är på kvällstid en till två kvällar i veckan mellan cirka 17:30-20:30. Det kan även uppstå behov dagtid mellan kl. 09:00-12:00. Timanställning och lön efter avtal. Omfattningen på uppdraget kan variera från 3  till 16 timmar per vecka och varierar även över tid. 
Din kompetens och bakgrund  
-Vi vill att du talar och skriver svenska på modersmålsnivå.
-Du bör ha lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och du har erfarenhet av att undervisa vuxna.
-Det är avgörande att du har mycket god kunskap om det svenska språket och att du kan omsätta detta i undervisningssituationen. 
-Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med digitala medier och digital pedagogik i din undervisning.
-Som cirkelledare är du en viktig källa till kunskap om hur vardagsliv och samhälle fungerar i Sverige. Du behöver därför ha goda kunskaper om och erfarenheter av detta.
Som pedagog och cirkelledare hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att anpassa undervisningen och att låta gruppens önskemål influera undervisningen. För att trivas med uppdraget bör du uppskatta att hålla ett högt tempo i undervisningen. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du vill bidra till att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap, samt vår kommunikativa språksyn. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina cirkelledare.  
Ansökan  
Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Observera att vi intetar emot ansökningar via mail. Eventuella frågor om tjänsten ställs till petra.hyden@folkuniversitetet.se.

Ansök nu

Handledare/Jobbcoach till Rusta och matcha

Jobbcoach/Utbildningscoach
Läs mer Apr 29
Vi söker nu en engagerad och driven jobbcoach för att förstärka vårt arbetslag inom arbetsmarknadsuppdraget Rusta och matcha i Malmö/Lund.

Dina arbetsuppgifter
Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet av liknande arbete. Du kommer dessutom hålla i workshops och föreläsningar för att rusta deltagarna inför en anställning.

Kvalifikationer
-Eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av stöd och matchning eller liknande uppdrag
-Minst två års arbetslivserfarenhet
-Brett företagsnätverk och vana vid att jobba med företagskontakter

Vår förväntan på dig
Du motiveras av att hjälpa människor ut i anställning. Du är självgående, initiativrik och trivs i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter i nära samarbete med dina kollegor i uppdraget. Du är prestigelös och är lätt att samarbeta med.Vi tror att du har en bakgrund som exempelvis utesäljare och genom detta är van att skapa långsiktiga relationer med företag, bygga nätverk och presentera och sälja in de kompetenser dina deltagare besitter. Du är kommunikativ, lösningsfokuserad och triggas av att nå resultat i ditt arbete. Det är meriterande om du redan idag har god kännedom om den lokala och regionala arbetsmarknaden i området och goda kontakter med arbetsgivare inom olika branscher.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %), provanställning sex månader tillämpas. Tillträde snarast möjligt. Placeringsort är Malmö/Lund 

Frågor och information
Frågor kring tjänsten ställs till Verksamhetschef Jonas Feldt, jonas.feldt@folkuniversitetet.se, 046-19 77 21

Ansökan
Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.
Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Sfi, Vikariepool Malmö/Lund

SFI-lärare
Läs mer Mar 8
Extrajobb som Sfi-lärare   
Läser du till lärare med inriktning SVA? Vill du få erfarenhet av att arbeta som sfi-lärare?
Folkuniversitetet bedriver tillsammans med Eslövs Folkhögskola och Folkhögskolan Hvilan två olika sfi-verksamheter i Malmö och Lund. Vi söker flera engagerade och självständiga sfi-vikarier på båda orter. Vi erbjuder timvikariat och emellanåt även längre sammanhängande perioder. Tjänstegrad varierar och det finns möjlighet till allt från enstaka lektioner till mer omfattande tjänst.
Du tar ett stort eget ansvar, är självgående, trygg i din förmåga och möter våra elever med ödmjukhet. Du är lösningsfokuserad, har en god social förmåga som faller sig naturlig för dig, delar med dig av ditt kunnande till elever och kollegor, och känner entusiasm inför att utvecklas i din lärarroll.
Kompetenskrav
- Du studerar till lärare med inriktning SVA  eller har annan relevant erfarenhet.
- Du kan styra upp meningsfulla sfi-lektioner på egen hand alternativt utifrån generella instruktioner.
- Digitala hjälpmedel ser du som ett självklart inslag i undervisningen och på en arbetsplats. Du har adekvat datorerkompetens och lär dig nya system.
Meriterande
- Erfarenhet av undervisning i SVA eller motsvarande
- Arbetserfarenheter från interkulturella miljöer  
- Ideellt engagemang eller intresse för folkbildnings- och samhällsfrågor  
- Personlig lämplighet är av mycket stor betydelse för oss: Dela en länk till en 2-3 min videopresentation av dig.

Ansökan  
Ansökningar tas endast emot via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Urval sker löpande. Genom att ansöka läggs du in som tillgänglig vikarie i vår pool.
Kontaktperson  
Stefan Burneski, Verksamhetschef Sfi, distrikt syd stefan.burneski@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Sfi-lärare, kväll Lund

SFI-lärare
Läs mer Mar 30
Sfi-pedagog Folkuniversitetet Lund
Vi på Folkuniversitetet driver i samarbete med Folkhögskolan Hvilan som huvudman en sfi-verksamhet i Lund. Vi söker dig som är driven pedagog. Du önskar arbeta i team samtidigt som du vid behov kan vara självgående. Du har deltagarnas utveckling i fokus, är ansvarstagande och vill vara med och utveckla skolan i såväl som utanför lektionssalarna.
Undervisningen utgår från folkbildningens grunder. Du som söker är kreativ, intresserad av att ta ett ansvar för det gemensamma utvecklingsarbetet och av att kunna möta våra deltagare med ödmjukhet och respekt. Du är samarbets- och lösningsfokuserad, delar med dig, har egna idéer, samt blir en aktiv del i vårt förändringsarbete. Du uppskattar kollegialt lärande och är prestigelös. Du är strukturerad, initiativtagande och håller deadlines. 
Tjänsten är på 35% alternativt 70% och du kommer undervisa deltagare på Sfi studieväg 3 i Lund kvällstid (17.30 - 19.30), på plats i centrala Lund. Det förutsätts att du emellanåt kan vara med på vissa möten under dagen.
Kompetenskrav
-Du är behörig lärare i svenska som andraspråk eller på väg mot behörighet, alternativt att du har liknande kompetenser och kan redogöra för en plan som leder mot behörighet. Du är trygg i din roll.
-Du ser digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i din undervisning och du kan redan själv använda dator m.m. samt vill lära dig nya program. 
-Du har erfarenhet eller intresse av att utveckla skola och ser dig själv som en bidragande del i sådana eller snarlika processer.
-Du är strukturerad och vet hur du ska förvalta tiden för att lyckas med undervisningen.
Meriterande
-Vi uppskattar å det starkaste om du i samband med ansökan direktlänkar till en presentationsvideo av dig själv på ca 2 - 3 min.
-Om du kan referera till arbetserfarenheter från interkulturella miljöer ser vi det som positivt, ideellt engagemang och för folkbildningsfrågor samt samhälleligt intresse likaså. 
Vi sätter stort värde på din vilja till delaktighet i det pedagogiska utvecklingsarbetet, ditt intresse för vuxenutbildning och din pedagogiska kompetens. Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.
Om tjänsten
Tjänsten är en visstidanställning på 3 månader och på deltid, 35% alternativ 70% av heltid, med möjlighet till förlängning. Tillträde juni.
Ansökan 
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. 
Frågor om tjänsten
Tajana Perkovic Kusic, Pedagogisk koordinator, Hvilan Sfi i Lund, Folkuniversitetet tajana.perkovic-kusic@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef

Biträdande rektor
Läs mer Mar 30
Värdesätter du att arbeta i en kreativ miljö där service, bemötande, utveckling av processer och arbetsmetoder är viktig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig
Vi vill förstärka vår SFI-verksamhet i distrikt syd med en biträdande verksamhetschef med placering i Lund. Vår SFI-verksamhet är delad på två orter, Malmö och Lund. På respektive ort samarbetar vi med olika huvudmän.

Följande gäller för tjänsten:
-Biträder självständigt verksamhetschefen i administrativa, organisatoriska och pedagogiska frågor.
-Fungerar som pedagogiskt stöd för personalen med det pedagogiska arbetet, inkl. nationella prov, betygsprocesser och bedömning.
-Biträder verksamhetschefen i planering, genomförande och utveckling av verksamheten.
-Rekryterar och introducerar personal.
-Undervisning kan ingå i tjänsten
-Biträder verksamhetschefen i kontakt med t.ex. elever, kollegor och stundtals med huvudmän, kommuner, myndigheter och andra parter.
Tjänsten lyder under verksamhetschef för SFI.

Vår förväntan på dig:
-Du är behörig lärare i svenska som andraspråk (lärarlegitimation samt minst 30 hp i Svenska som andraspråk).
-Du har dokumenterad erfarenhet och intresse av att utveckla skolverksamhet tillsammans med andra, och som processledare i sådana processer.
-Du ser digitala verktyg som ett självklart inslag i undervisningen och är en van användare. Du är nyfiken och positivt inställd till att lära dig nya program och lärplattformar.
-Du är engagerad, flexibel och har ett tydligt helhetsperspektiv och drivs av att bidra till att människor utvecklas.
-Du har en positiv attityd till kollegialt lärande, samarbete och är prestigelös.
Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss. Inte minst vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, som inleds med en provanställning på sex månader. Placeringsort är Lund. Tillträde efter överenskommelse. 

Information och frågor
Kontakta Stefan Burneski, verksamhetschef. Facklig kontaktperson är Maria Hansson, Unionen, telefon 040-691 83 66
Varmt välkommen att skicka in ditt CV, personligt brev och en vidimerad kopia av din lärarlegitimation redan idag då vi läser ansökningarna kontinuerligt.

Ansök nu

Sfi, Vikariepool Malmö/Lund

SFI-lärare
Läs mer Dec 13
Extrajobb som Sfi-lärare   
Läser du till lärare med inriktning SVA? Vill du få erfarenhet av att arbeta som sfi-lärare?
Folkuniversitetet bedriver tillsammans med Eslövs Folkhögskola och Folkhögskolan Hvilan olika sfi-verksamheter i Malmö och Lund. Vi söker flera engagerade och självständiga sfi-vikarier på båda orter. Vi erbjuder timvikariat och emellanåt även längre och mer omfattande perioder. Tjänstegrad varierar och det finns möjlighet till allt från enstaka lektioner till mer omfattande tjänst.
Du tar ett stort eget ansvar, är självgående, trygg i din förmåga och möter våra elever med ödmjukhet. Du är lösningsfokuserad, har en god social förmåga, delar med dig av ditt kunnande till elever och kollegor, och känner entusiasm inför att utvecklas i din lärarroll.
Kompetenskrav
- Du studerar till lärare med inriktning SVA  eller har annan relevant erfarenhet.
- Du har förmågan att styra upp meningsfulla sfi-lektioner på egen hand alternativt utifrån generella instruktioner.
- Digitala hjälpmedel ser du som ett självklart inslag i undervisningen och på en arbetsplats. Du har adekvat datorerkompetens och lär dig nya system.
Meriterande
- Erfarenhet av undervisning i SVA eller motsvarande
- Arbetserfarenheter från interkulturella miljöer  
- Ideellt engagemang eller intresse för folkbildnings- och samhällsfrågor  
- Personlig lämplighet är av mycket stor betydelse för oss: Dela en länk till en 2-3 min videopresentation av dig.
Covid19
Vi följer myndigheternas och huvudmännens rekommendationer. Det innebär att vi behöver ha olika ingångar till hur vi löser undervisningen beroende på hur Covid19-situationen utvecklas. I normala fall ger vi undervisningen främst på plats. Ibland kan den behöva ges helt eller delvis på distans eller i mindre grupper på plats. 
Ansökan  
Ansökningar tas endast emot via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Urval sker löpande. Genom att ansöka kan du komma att skrivas in i vår vikariepool.
Kontaktperson  
Stefan Burneski, Verksamhetschef Sfi, distrikt syd stefan.burneski@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Cirkelledare i franska

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Feb 2
Folkuniversitetet söker cirkelledare i franska till Malmö och Lund

Folkuniversitetet är ett studieförbund med både nationell och internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn.
Vi söker nu en cirkelledare i franska för kurser med start omgående. Omfattningen av tjänsten är ca 6 timmar/vecka med möjlighet till större omfattning på sikt. Kurser finns i Lund, Malmö och online. De flesta kurser ges på eftermiddagar och kvällar. Timanställning och lön efter avtal.


Din kompetens och bakgrund

Vi vill att du har franska som ditt modersmål eller att du talar det på modersmålsnivå. De flesta av våra lärare undervisar på sitt modersmål och är därmed även en källa till kunskap om landets kultur och samhälle. Om du inte har undervisningsspråket som modersmål så vill vi att du har bott en längre tid i ett land där språket talas.
Det är önskvärt att du har lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och vi vill att du har erfarenhet av att undervisa. Har du erfarenhet av att undervisa vuxna i franska är det meriterande. Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik via exempelvis Zoom. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-02-22 via vår e-rekrytering. Vi tillämpar löpande rekrytering och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. För frågor och information välkommen att kontakta Louise Nordling; louise.nordling@folkuniversitetet.se.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare med säljinriktning

Utbildningsadministratör/Utbildningssekreterare
Läs mer Dec 22
Folkuniversitetets kursverksamhet erbjuder kurser och utbildningar inom områden som språk, ekonomi, kreativt skapande, skrivande, hälsa och hållbar utveckling. Vi söker nu en verksamhetsutvecklare till kursverksamheten i distrikt syd.
Värdesätter du att arbeta i en kreativ miljö där service, bemötande, utveckling av processer och arbetsmetoder är viktig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Om tjänsten
Vi söker en kunnig och driven person som självständigt ska ansvara av löpande försäljning och administration av det öppna kursutbudet. Du har daglig kontakt med kursledare, kursdeltagare och tar hand om kursanmälningar, deltagarlistor, fakturering, sjukanmälningar och annat praktiskt kringarbete.
Huvudsakliga arbetsuppgifter 
- Inkommande försäljning och service
- Utgående kundsamtal
- Genomförande av tilldelade kurser.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig som har lämplig utbildning och/eller erfarenhet inom service och administration. Du bör vara allmänbildad och ha intresse för bildning och kultur, samt ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
Kvalifikationer
- Goda kunskaper inom Officepaketet
- Engelska/svenska flytande
- Självgående, ansvarstagande
- Bakgrund inom försäljning och kundtjänst/administration minst ett par år

Meriterande
- Kunskaper inom kommunikation och marknadsföring
- Kunskaper i ytterligare språk

Som verksamhetsutvecklare hos Folkuniversitetet förväntas du kunna arbeta självständigt och på ett strukturerat vis prioritera bland arbetsuppgifter. Du har ett kundorienterat arbetssätt och förmåga att hantera en händelserik miljö. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, initiativrik samt har ett intresse för att utveckla och förbättra det dagliga arbetet. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Om anställningen
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde om möjligt i februari. Placeringsort Lund. Tjänsten inleds med provanställning 6 månader. 

För ytterligare information och frågor
Helene Gustafsson, verksamhetschef,  helene.gustafsson@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Maria Hansson, Unionen, Maria Hansson maria.hansson@folkuniversitetet.se
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan är 2 februari 2022. 
Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare med studentfokus

Studieorganisatör
Läs mer Dec 7
Folkuniversitetets folkbildningsverksamhet innefattar studiecirklar och kulturarrangemang för fria grupper och föreningssamarbeten.
Vi söker nu en vikarierande verksamhetsutvecklare till folkbildningsverksamheten i Lund med inriktning på studentvärlden.
Värdesätter du att arbeta i en kreativ miljö där service, bemötande, utveckling av processer och arbetsmetoder är viktig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig

Om tjänsten
Vi söker en vikarierande verksamhetsutvecklare till Lund som tillsammans med en kollega kommer att arbeta med folkbildningsverksamhet inom studentvärlden.
Din roll är att ge råd när det gäller studiecirkelns form och innehåll och att ge pedagogiskt och annat stöd.  I tjänsten ingår ansvar för daglig administration, utveckling av verksamheten, spridande av folkbildningstanken och kvalitets- och regeluppföljning.

Som verksamhetsutvecklare hos Folkuniversitetet förväntas du kunna arbeta självständigt och på ett strukturerat vis prioritera bland arbetsuppgifter. Du blir en del av ett arbetslag som gemensamt arbetar med att utveckla och förbättra det dagliga arbetet.

Din kompetens och bakgrund
Vi tror att du
- gillar att träffa nya människor och är nyfiken på deras engagemang och idéer
- är strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt
- kan hjälpa andra kreativa och engagerade människor att få struktur och förstå ett regelverk
- är pedagogisk och har lätt för att anpassa budskapet efter mottagaren. 
- har utbildning i eller erfarenhet av ideella organisationer, kulturarbete, administration eller eventplanering.
- har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska (ytterligare språk är meriterande)
- har nyfikenhet, mod och engagemang.

Vi blir extra intresserade av dig om du
- har intresse för eller erfarenhet av folkbildning och utvecklingsarbete
- har erfarenhet av föreningsengagemang, kanske till och med inom studentvärlden i Lund
Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap och utveckling.

Om anställningen
Tjänsten är ett vikariat på heltid, 100% fram till 2022-05-31.
Tillträde så snart som möjligt, men senast under början av januari 2022.
Tjänsten är placerad i Lund. Visst kvälls- och helgarbete kan förekomma.

För ytterligare information och frågor
Charlott Johansson, Verksamhetschef, charlott.johansson@folkuniversitetet.se046-197705

Fackliga representanter
Maria Hansson, Unionen, maria.hansson@folkuniversitetet.se040 - 691 83 66

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan är 2021-12-31. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.  Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handledare/Jobbcoach till Rusta och matcha

Jobbcoach/Utbildningscoach
Läs mer Dec 2
Vi söker nu en engagerad och driven jobbcoach för att förstärka vårt arbetslag inom arbetsmarknadsuppdraget Rusta och matcha i Lund.

Dina arbetsuppgifter
Som jobbcoach kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet av liknande arbete. Du kommer dessutom hålla i workshops och föreläsningar för att rusta deltagarna inför en anställning.

Kvalifikationer
-Eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av stöd och matchning eller liknande uppdrag
-Minst två års arbetslivserfarenhet
-Brett företagsnätverk och vana vid att jobba med företagskontakter

Vår förväntan på dig
Du motiveras av att hjälpa människor ut i anställning. Du är självgående, initiativrik och trivs i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter i nära samarbete med dina kollegor i uppdraget. Du är prestigelös och är lätt att samarbeta med.Vi tror att du har en bakgrund som exempelvis utesäljare och genom detta är van att skapa långsiktiga relationer med företag, bygga nätverk och presentera och sälja in de kompetenser dina deltagare besitter. Du är kommunikativ, lösningsfokuserad och triggas av att nå resultat i ditt arbete. Det är en merit om du redan idag har god kännedom om den lokala och regionala arbetsmarknaden i området och goda kontakter med arbetsgivare inom olika branscher.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %), provanställning sex månader tillämpas. Tillträde januari/febriari 2022. Placeringsort är Lund. 

Frågor och information
Frågor kring tjänsten ställs till Verksamhetschef Jonas Feldt, jonas.feldt@folkuniversitetet.se, 046-19 77 21

Ansökan
Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan 19 december 2021. Intervjuer sker i början av januari. 
Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Sfi-lärare, kväll Lund

SFI-lärare
Läs mer Sep 7
Sfi-pedagog Folkuniversitetet Lund
Vi på Folkuniversitetet driver i samarbete med Folkhögskolan Hvilan som huvudman en sfi-verksamhet i Lund. Vi söker dig som är driven pedagog. Du önskar arbeta i team samtidigt som du vid behov kan vara självgående, du har deltagarnas utveckling i fokus, är ansvarstagande och vill vara med och utveckla skolan i såväl som utanför lektionssalarna.
Undervisningen utgår från folkbildningens grunder. Du som söker är kreativ, intresserad av att ta ett ansvar för det gemensamma utvecklingsarbetet och av att kunna möta våra deltagare med ödmjukhet och respekt. Du är samarbets- och lösningsfokuserad, delar med dig, har egna idéer, samt blir en aktiv del i vårt förändringsarbete. Du uppskattar kollegialt lärande och är prestigelös. Du är strukturerad, initiativtagande och håller deadlines. 
Tjänsten är på  60% och du kommer undervisa deltagare på Sfi studieväg 3 i Lund kvällstid (17.30 - 19.30). Medan Covid19 pågår sker undervisning och möten i huvudsak på distans, för att senare återgå till platsförlagt.
Kompetenskrav
-Du är behörig lärare i svenska som andraspråk eller på väg mot behörighet, alternativt att du har liknande kompetenser och kan redogöra för en plan som leder mot behörighet. Du är trygg i din roll.
-Du ser digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i din undervisning och du kan redan själv använda dator m.m. samt vill lära dig nya program. 
-Du har erfarenhet eller intresse av att utveckla skola och ser dig själv som en bidragande del i sådana eller snarlika processer.
-Du är strukturerad och vet hur du ska förvalta tiden för att lyckas med undervisningen.
Meriterande
-Vi uppskattar å det starkaste om du i samband med ansökan direktlänkar till en presentationsvideo av dig själv på ca 2 - 3 min.
-Om du kan referera till arbetserfarenheter från interkulturella miljöer ser vi det som positivt, ideellt engagemang och för folkbildningsfrågor samt samhälleligt intresse likaså. 
Vi sätter stort värde på din vilja till delaktighet i det pedagogiska utvecklingsarbetet, ditt intresse för vuxenutbildning och din pedagogiska kompetens. Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.
Om tjänsten
Tjänsten är en visstidanställning på 6 månader och på deltid, 60% av heltid. Tjänsten kan komma att förnyas om elevunderlag finns.
Ansökan 
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. Sista dag för ansökan är den 31 oktober.
Frågor om tjänsten
Tajana Perkovic Kusic, Pedagogisk koordinator, Hvilan Sfi i Lund, Folkuniversitetet tajana.perkovic-kusic@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Sfi, Vikariepool Malmö/Lund

SFI-lärare
Läs mer Jun 3
Extrajobb som Sfi-lärare   
Läser du till lärare med inriktning SVA? Vill du få erfarenhet av att arbeta som sfi-lärare?
Folkuniversitetet bedriver tillsammans med Eslövs Folkhögskola och Folkhögskolan Hvilan sfi-verksamheter i Malmö och Lund. Vi söker flera engagerade och självständiga sfi-vikarier till skolorna på båda orter. Vi erbjuder timvikariat och emellanåt även längre och mer omfattande planerade perioder. Tjänstegrad varierar och det finns möjlighet till allt från enstaka lektioner till mer omfattande tjänst.
Du tar ett stort eget ansvar och möter våra elever med ödmjukhet och respekt. Du är lösningsfokuserad, har en god social förmåga, delar med dig av ditt kunnande till elever och kollegor, och känner entusiasm inför att utvecklas i din lärarroll.
Kompetenskrav
- Du studerar till lärare med inriktning SVA  eller har annan relevant erfarenhet.
- Du har kunskap om och intresse för att arbeta med digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i undervisningen  
Meriterande
- Erfarenhet av undervisning i SVA  
- Arbetserfarenheter från interkulturella miljöer  
- Ideellt engagemang eller intresse för folkbildnings- och samhällsfrågor  
- Personlig lämplighet är av mycket stor betydelse för oss, varför det är meriterande om du delar en länk till en 2-5 min videopresentation av dig.
Covid19
Vi följer myndigheternas och huvudmännens rekommendationer. Det innebär bl.a. att undervisning på plats endast sker i halvklasser eller mindre grupper om den sker på skolan, samt att vi till följd av kommande rekommendationer kan komma att ge undervisningen helt eller delvis på distans. Vi rör oss sannolikt mot mer undervisning på plats under hösten i takt med utvecklingen i samhället.
Ansökan  
Ansökningar tas endast emot via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Urval sker löpande. Genom att ansöka kan du komma att skrivas in i vår vikariepool.
Kontaktperson  
Stefan Burneski, Verksamhetschef Sfi, distrikt syd stefan.burneski@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Cirkelledare i keramik

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Maj 31
Folkuniversitetet söker inspirerande keramiker till Lund
?
Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärsmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 
?
I centralt belägna lokaler på Bredgatan i Lund erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har åtta drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans.
?
Nu söker vi en cirkelledare till våra keramikkurser i Lund. Arbetstiden är främst kvällstid och ibland helger. Vi tillämpar timanställning och lön efter avtal.
Vi söker dig som: 
-är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning 
-har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik 
-har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna 
-är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer 
-har bra hand med människor och kan jobba med grupper 
-gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet
Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.
Ansökan 
?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2020-08-09 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Bifoga gärna några bilder på verk ur din egen produktion i din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor och information välkommen att kontakta Caroline Kalm: caroline.kalm@folkuniversitetet.seeller 046-197740.

Ansök nu

Sfi-pedagog, kväll Lund

SFI-lärare
Läs mer Jun 3
Sfi-pedagog Folkuniversitetet Lund
Vill du vara en del av vårt arbetslag och utveckla vår sfi-verksamhet på kvällen? Vi på Folkuniversitetet driver i samarbete med Folkhögskolan Hvilan som huvudman en sfi-verksamhet i Lund. Vi söker dig som är driven pedagog. Du önskar arbeta i team samtidigt som du vid behov kan vara självgående, du har deltagarnas utveckling i fokus, är ansvarstagande och vill vara med och utveckla skolan i såväl som utanför lektionssalarna.
Undervisningen utgår från folkbildningens grunder. Du som söker är kreativ, intresserad av att ta ett ansvar för det gemensamma utvecklingsarbetet och av att kunna möta våra deltagare med ödmjukhet och respekt. Du är samarbets- och lösningsfokuserad, delar med dig, har egna idéer, samt blir en aktiv del i vårt förändringsarbete. Du har en positiv attityd till kollegialt lärande och är prestigelös. Du är strukturerad, initiativtagande och håller deadlines. 
Tjänsten är på  60% och du kommer undervisa deltagare på Sfi studieväg 3 i Lund kvällstid (17.30 - 19.30). Medan Covid19 pågår sker undervisning och möten i huvudsak på distans, för att senare återgå till platsförlagt.
Kompetenskrav
-Du är behörig lärare i svenska som andraspråk eller på väg mot behörighet, alternativt att du har liknande kompetenser och kan redogöra för en plan som leder mot behörighet.
-Du ser digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i undervisningen och kan redan själv använda dator m.m. samt är positivt inställd till att lära dig nya program och lärplattformar.
-Du har erfarenhet eller intresse av att utveckla skola och ser dig själv som en bidragande del i sådana eller snarlika processer.
Meriterande
-Vi uppskattar å det starkaste om du i samband med ansökan direktlänkar till en presentationsvideo av dig själv på ca 3 - 5 min.
-Om du kan referera till arbetserfarenheter från interkulturella miljöer ser vi det som positivt, ideellt engagemang och för folkbildningsfrågor samt samhälleligt intresse likaså. 
Vi sätter stort värde på din vilja till delaktighet i det pedagogiska utvecklingsarbetet, ditt intresse för vuxenutbildning och din pedagogiska kompetens. Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.
Om tjänsten
Tjänsten är en visstidanställning på 6 månader och på deltid,  60% av heltid med tillträde den 23 augusti. 
Ansökan 
Urval sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem. Sista dag för ansökan är den 7 juli. 
Frågor om tjänsten
Tajana Perkovic Kusic, Pedagogisk koordinator, Hvilan Sfi i Lund, Folkuniversitetet tajana.perkovic-kusic@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Sfi-lärare Lund

SFI-lärare
Läs mer Jun 3
Sfi-pedagog, Folkuniversitetet Lund
Vill du vara en del av vårt arbetslag och utveckla vår sfi-verksamhet? Vi på Folkuniversitetet driver i samarbete med Folkhögskolan Hvilan som huvudman en sfi-verksamhet i Lund. Vi söker dig som är driven pedagog. Du önskar arbeta i team samtidigt som du kan vara självgående, du har deltagarnas utveckling i fokus, är ansvarstagande och vill utveckla skolan. Du vågar tänka annorlunda och prova nya saker.
Undervisningen utgår från folkbildningens grunder. Du som söker är kreativ, intresserad av att ta ett ansvar för det gemensamma utvecklingsarbetet och av att kunna möta våra deltagare med ödmjukhet och respekt. Du är samarbets- och lösningsfokuserad, delar med dig, har egna idéer, samt blir en aktiv del i vårt förändringsarbete. Du har en positiv attityd till kollegialt lärande och är prestigelös. Du är strukturerad, initiativtagande och håller deadlines. 
Tjänsten är på 65%. Du kommer undervisa deltagare på Sfi studieväg 2 i Lund dagtid. Undervisningen sker både digitalt och i skolan. Under Covid19 sker undervisning och möten i huvudsak på distans med stödlektioner 1-2 gånger i veckan. Detta kan komma att ändras med kort varsel då vi till hösten kan komma att övergå till undervisning på plats i större grad eller helt.
Kompetenskrav
- Du är behörig lärare i svenska som andraspråk eller på väg mot behörighet, alternativt att du har liknande kompetenser och kan redogöra för en plan som leder mot behörighet.
- Du ser digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i undervisningen samt har lätt för att lära dig nya program och lärplattformar.
- Du har erfarenhet eller intresse av att utveckla skola och ser dig själv som en bidragande del.
Meriterande
- Vi uppskattar å det starkaste om du i samband med ansökan direktlänkar till en presentationsvideo av dig själv på ca 3 - 5 min. 
- Om du kan referera till arbetserfarenheter från interkulturella miljöer ser vi det som positivt, ideellt engagemang och för folkbildningsfrågor samt samhälleligt intresse likaså. 
Vi sätter stort värde på din vilja till delaktighet i det pedagogiska utvecklingsarbetet, ditt intresse för vuxenutbildning och din pedagogiska kompetens. Personlig lämplighet och erfarenhet är av stor betydelse för oss.
Ansökan
Sista dag för ansökan är 6 juli 2021. Urval sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.  Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem.
Om tjänsten
Tillträde den 27:e september. Tjänsten är på 65% av heltid, under 6 månader.
Kontakt
Tajana Perkovic Kusic, Pedagogisk Koordinator, Hvilan Sfi Lund, tajana.perkovic-kusic@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Projektledare Yrkeshögskoleutbildningar

Utbildningsledare
Läs mer Maj 27
Folkuniversitetet är en av Sveriges ledande aktörer inom Yrkeshögskoleutbildningar. Vi söker nu en projektledare som ska ansvara för att bygga upp utbildningen Drifttekniker i Lund. Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen till Folkuniversitetet – ett oberoende studieförbund med en stark koppling till universiteten.
Tjänsten
Som projektledare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ansvara för kvaliteten i utbildningen gentemot de studerande, att vara kontakt och stöd till de studerande under deras utbildningstid samt att säkerställa och ansvara för arbetet med den pedagogiska utvecklingen av utbildningen och att leda undervisning.
Du ansvarar för coachning av de studerande mot kursmålen. Du medverkar i utbildningens ledningsgrupp och dess möten samt etablerar kontakter inom arbetslivet. Du anskaffar LIA-platser (lärande i arbete) och gör uppföljningar av de studerande under och efter LIA. Arbetet innebär också att vara delaktig i kommunikationen kring utbildningen och rekrytering och urval av studerande samt att delta i arbetet med att utveckla nuvarande och framtida YH-utbildningar. En viktig del av tjänsten består av ett nära samarbete, präglat av god kommunikation och struktur, med din kollega i Karlstad. Utbildningen bedrivs i samverkan mellan Folkuniversitetet i Lund och i Karlstad.
Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig med gedigen pedagogisk erfarenhet, gärna utbildad lärare, med stor erfarenhet av att arbeta med vuxenutbildning och med problembaserat och/eller entreprenöriellt lärande. Du har lätt för att samverka med många olika typer av människor samt att skapa och underhålla kontakter såväl internt som externt. Du är välformulerad i tal och skrift och arbetar strukturerat. Du har ett stort intresse för pedagogiska frågor och har förmåga att snabbt sätta dig in i olika branscher och yrkesområden. Vi arbetar med ett antal olika programvaror och administrativa system, så du bör vara en van IT-användare.
Du har akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.
Som projektledare på Folkuniversitetet förväntas du kunna arbeta självständigt och på ett strukturerat vis prioritera bland arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, nytänkande samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.
Om anställningen
Tjänsten är en projektanställning på 50 % av heltid, från 2021-08-16 till 2022-06-30 med möjlighet till förlängning. Placeringsort är Lund.
Frågor om tjänsten
Kontakta verksamhetschef Ulrika Hall, ulrika.hall@folkuniversitetet.se
Facklig kontaktperson är Maria Hansson, Unionen, maria.hansson@folkuniversitetet.se
Ansökan
Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringsverktyg senast den 28 juni.

Ansök nu