REGION SKÅNE jobb i Lund

Hitta lediga jobb hos REGION SKÅNE i Lund. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Lund.

Sjuksköterskor, avancerad fas, till Magnetavdelning akutortopedi i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 23
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) ortopedi består av tre vårdavdelningar varav en är förlagd till Lund. Ortopediavdelning 11 är akutvårdsavdelning med närvarande 18 vårdplatser. Profilområdet på avdelningen är riktat mot akuta patienter med vanligt förekommande ortopediska diagnoser. En del av verksamheten består av planerad kirurgi som till stor del utgörs av ledplastikkirurgi och till viss del av tumörkirurgi. De patienter som ska genomgå en planerad operation startar på verksamhetsområdets ankomstavdelning, efter operation och postoperativ övervakning kommer patienten till Ortopediavdelning 11.

Vi är stolta över att Avdelning 11 ingår som pilotavdelning i projektet Magnet4Europe på Skånes universitetssjukhus (Sus). Modellen Magnet hospitals kommer från USA som har ett stort antal magnetcertifierade. Målet med projektet är att skapa förutsättningar för att ge omvårdnad av högsta kvalitet och goda möjligheter till kompetensutveckling för sjuksköterskor.

På vår arbetsplats arbetar vi enligt Kompetens- och tjänstemodellen (fd Core Curriculum) som ger en tydlig struktur för ditt lärande och dina karriärmöjligheter inom vår verksamhet. VO ortopedi var först ut i landet med att införa karriärtjänster för sjuksköterskor utifrån ett strukturerat utvecklingsprogram i fem faser där det ingår utbildningar och läraktiviteter i varje fas. Varje fas kopplas till en tydlig kompetensstege där det från och med fas tre ges möjlighet att söka tjänst som avancerad sjuksköterska inom ortopedi, kopplad till lönekriterier. På Ortopediavdelning 11 har vi ett flertal sjuksköterskor på avancerad nivå samt en sjuksköterska på specialistnivå vilket innebär att du har stöd och hjälp av erfarna kolleger då du är ny i ditt arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu dig som är sjuksköterska och som i enlighet med kompetens och tjänstemodellen uppnår kraven för att vara i avancerad fas, att söka till vår magnetavdelning i Lund.

Arbetet på en akutortopedisk avdelning är omväxlande och givande där den ena dagen inte är den andra lik. Som sjuksköterska utmanas och utvecklas du av mångfacetterade arbetsuppgifter där både pre- och postoperativ omvårdnad samt rehabilitering ingår. Du arbetar i ett tvärprofessionellt team tillsammans med läkare, undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut och farmaceut med ett gemensamt ansvar för patienterna i ert team.

Vår avdelning präglas av ett varmt och positivt klimat med god stämning, där alla tillsammans arbetar för en god arbetsmiljö med patientens bästa i fokus. Det prestigelösa samarbetet hos oss är vi otroligt stolta över! Som en viktig del i detta så har vi regelbunden reflektionstid med arbetsgruppen, våra läkare och närmsta chef. Arbetet vi erbjuder dig är både varierande, stimulerande och lärorikt med möjlighet till personlig utveckling och utbildning samt, om du är intresserad, delaktighet i avdelningens utvecklingsarbete.

Väljer du att arbeta hos oss introduceras du i arbetet efter dina förutsättningar. Tillsammans med en erfaren kollega, klinisk lärare, omvårdnadsledare och enhetschef lotsas du in i ditt nya arbete utifrån ett särskilt introduktionsprogram som totalt sträcker sig över ett år. Efter detta år tar nästa utvecklingsfas vid i vårt utvecklingsprogram.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. För att söka tjänsten i avancerad nivå krävs även att du har några års erfarenhet som sjuksköterska samt godkänd validering fas 2.

Det är viktigt att ditt arbete utgår från det personcentrerade synsättet där patientens unika behov sätts i centrum och präglas av engagemang, lyhördhet och struktur. Vi vill att du precis som vi värdesätter ett arbete som utmärks av det egna ansvaret, delaktighet och ett gott samarbete mellan kollegor och närmsta chef.

I den här rekryteringen tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Medicinsk sekreterare till Vuxenpsykiatrimottagning i Lund

Läkarsekreterare/Vårdadministratör/Medicinsk sekreterare
Läs mer Nov 23
Gör skillnad. Varje dag.

Trivs du med att ha en central och värdefull roll i ditt arbete? Vill du bidra med ditt engagemang på en arbetsplats där din kompetens gör skillnad? Då kan Vuxenpsykiatrimottagning 1 vara arbetsplatsen för dig! Nu välkomnar vi ytterligare en medicinsk sekreterare till vårt team.

Vuxenpsykiatrimottagning 1 i Lund är en specialistpsykiatrisk mottagning med cirka 25 medarbetare som strävar efter att alltid ligga i framkant. Vi arbetar med teambaserad vård och i teamet arbetar vi tvärprofessionellt för att på bästa sätt kunna tillgodose patientens behov. Vårt uppdrag är att utreda, bedöma och behandla patienter med olika psykiatriska tillstånd. För att säkra våra patienters behov av trygghet, kontinuitet och säkerhet arbetar vi med fast vårdkontakt, individuella vårdplaner och samverkar med andra aktörer. Mottagningen är belägen i psykiatrihuset på Baravägen där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar finns.

Vi är en arbetsplats där arbetsglädje och gemenskap är viktiga delar av vår gemensamma vardag. Här erbjuder vi dig ett engagerande och spännande arbete där vi värderar utveckling, såväl yrkesmässig som personlig. Hos oss värdesätts arbetsmiljön högt och vi värnar om gott kamratskap med humor och rak kommunikation.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss är du som medicinsk sekreterare en viktig tillgång för verksamheten och våra patienter. Du har en viktig roll där du genom ditt förtroendefulla bemötande, höga servicekänsla och naturliga lugn bidrar till stabilitet och trygghet för såväl patienter som personal.

I dina administrativa arbetsuppgifter ingår bland annat journalskrivning, tidsbokning, ta emot inkommande telefonsamtal och meddelanden via 1177. Som medicinsk sekreterare kommer din kompetens tillvaratas genom egna ansvarsområden, vilka utformas individuellt. Därutöver deltar du, tillsammans med dina kollegor, i mottagningens utvecklingsarbete och det pågående implementeringsarbetet av standardiserade vårdprocesser.

Vi erbjuder dig ett öppet och positivt arbetsklimat och som ny medarbetare hos oss får du en anpassad introduktion utifrån din kompetens och dina erfarenheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är serviceinriktad och har ett gott bemötande mot såväl patienter som kollegor. Du samarbetar väl med samtliga yrkeskategorier på mottagningen och har god förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Vi är måna om att hitta rätt person till denna tjänst och kommer därför att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi välkomnar dig som har godkänd utbildning i Hälso- och sjukvårdsadministration (KY 80p/YH 400p) eller motsvarande utbildning till läkarsekreterare. Du har goda kunskaper i medicinsk terminologi samt goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift. Det är fördelaktigt om du har god erfarenhet av arbete i systemen Våps och Melior och har en generell god kännedom om olika administrativa digitala system då vi så småningom kommer införa det nya digitala vårdsystemet SDV.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande redan innan annonsens sista ansökningsdag. Vi ser fram emot att läsa din ansökan, så varmt välkommen att skicka in den redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Undersköterska till Neurointensivvårdsavdelning i Lund

Undersköterska, vård- och specialavdelning och mottagning
Läs mer Dec 1
Gör skillnad. Varje dag.

Neurointensivvårdsavdelningen (NIVA) i Lund bedriver högspecialiserad intensivvård och tillhör verksamhetsområde (VO) neurokirurgi och smärtrehabilitering. Vi har ett regionuppdrag som innebär att vi betjänar hela Södra sjukvårdsregionen med högspecialiserad neurointensivvård. NIVA har sex intensivvårdsplatser där vi främst vårdar patienter med svåra skall- och/eller ryggskador. NIVA är en högteknologisk intensivvårdsavdelning som präglas av en vilja av att nå medicinska resultat av högsta kvalitet.

Vi är en intermediär enhet med fyra vårdplatser där vi vårdar akuta patienter och patienter i behov av extra övervakning. Vårdbehovet kan variera från avancerad vård till lättare övervakning. Vi har även en postoperativ enhet med fyra vårdplatser där vi bedriver postoperativvård av verksamhetens nyopererade patienter. På den postoperativa enheten vårdas även nyopererade barn. Vi har dygnet runt verksamhet på vår operationsavdelning och inom enheten finns även en vårdavdelning, dagvårdsverksamhet och en mottagning. Inom verksamheten arbetar cirka 300 personer.

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi en undersköterska med tidigare erfarenhet från intensivvård eller akutsjukvård. Vi erbjuder en spännande och varierad arbetsmiljö med tillfredställande och utmanande arbetsuppgifter. Att arbeta som undersköterska på NIVA innebär att du får ett varierat arbete med snabba växlingar. På avdelningen bedrivs ett flertal forskningsprojekt i syfte att utveckla neurointensivvården. Verksamheten är personaltät och vi som arbetar här har olika kompetenser vilket gynnar vår verksamhet.

När du börjar din anställning hos oss erbjuds du ett introduktionsprogram utifrån dina tidigare erfarenheter och kompetens samt erbjuder den utbildning som krävs. När du börjar hos oss får två handledare som vägleder dig genom din första tid. Vi arbetar med aktivt med kunskapssökande och erbjuder regelbundet föreläsningar och utbildningar. Därtill ser vi positivt på kunskapsutveckling och avsätter resurser för ansvarsområden, projekt och studier vid universitet och högskola.

Vi har ett omtyckt poänglönesystem där du själv önskar ditt arbetsschema.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är utbildad undersköterska med inriktning akutsjukvård/sjukvård enligt tidigare programstruktur eller är utbildad undersköterska inom den nya programstrukturen som har läst samtliga inriktningar. Du skall vara trygg i din yrkesroll och skall ha arbetat som undersköterska i minst två år. Vidare har du goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Tidigare erfarenheter från intensivvård och neurokirurgisk vård är meriterande.

Vi söker dig som är nyfiken och vill lära dig mer om hjärnan och nervsystemets sjukdomar. Som person är du ödmjuk, har ett stort engagemang och en positiv inställning. Du bidrar till ett gott samarbete genom att dela med dig av dina kunskaper och samtidigt ta till dig av andras erfarenhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterskor till Neonatal intensivvårdsavdelning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Okt 9
Gör skillnad. Varje dag.

Neonatal intensivvårdsavdelning på Skånes universitetssjukhus (Sus) i Lund har ett regionalt uppdrag att vårda för tidigt födda och sjuka nyfödda barn som är i behov av högspecialiserad neonatal intensivvård eller intermediärvård. Lund ansvarar också för den högspecialiserade vården inom barnhjärtkirurgi och vissa delar av barnkirurgin. Neonatalområdet i Lund har en viktig roll i detta uppdrag.

På intermediärvårdsplatserna i Lund vårdas barn från graviditetsvecka 28 och uppåt med övervakning och olika sorters andningsstöd till allmän observation samt omvårdnad med fokus på tillväxt och amning. Vår avdelning präglas av ett varmt och positivt klimat, där alla tillsammans har fokus på att utveckla arbetet med familjecentrerad vård.

ARBETSUPPGIFTER
Neonatalvården på Sus är först i landet med att utbilda all personal inom FINE I-II, som ger en fördjupad kunskap och inlärning kring barnets beteende och välmående samt ger redskap till att stötta barnets föräldrar på bästa sätt. Vill du vara med på den resan, så finns chansen nu.

Vi arbetar i tvärprofessionella team där sjuksköterska tillsammans med läkare, barnsköterska, kurator, psykolog och dietist arbetar för barnets bästa med familjen i centrum. I arbetet ingår också att närvara och ta emot barn vid riskförlossningar och akuta kejsarsnitt.

Arbetet vi erbjuder dig är omväxlande och stimulerande med möjlighet till kompetensutveckling genom arbetsgrupper, utbildningsdagar, teamdagar, falldiskussioner och handledning. Väljer du att arbeta hos oss kommer du att lotsas in i ditt nya arbete utifrån ett individuellt anpassat introduktionsprogram som innehåller både teori och klinisk introduktion.

Som arbetstidsmodell har vi en poängmodell med veckoarbetstid på 36,33 timmar. Du kommer att arbeta i önskeschema där dag, kväll och natt igår. Verksamhetens behov och dina önskemål ligger till grund för ditt arbetstidsschema.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Har du specialistutbildning inom barn- och ungdomssjukvård eller annan relevant specialistutbildning alternativt tidigare erfarenhet av neonatalvård är det meriterande.

Vi söker dig som har ett positivt förhållningssätt, ett gott bemötande och som stundtals trivs med högt arbetstempo. Du har god förmåga att arbeta i team, är flexibel och har lätt för självständigt arbete. Det är viktigt att ditt arbete utgår från barnets och familjens unika behov samt präglas av engagemang, lyhördhet och struktur. Vi vill att du precis som vi värdesätter ett arbete som utmärks av eget ansvar, gott bemötande, delaktighet och ett gott samarbete.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregister kommer göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Intensivvårdssjuksköterskor till Neonatalavdelning intensivvård i Lund

Intensivvårdssjuksköterska
Läs mer Okt 9
Gör skillnad. Varje dag.

Neonatal intensivvårdsavdelning på Skånes universitetssjukhus (Sus) i Lund har ett regionalt uppdrag att vårda för tidigt födda och sjuka nyfödda barn i behov av högspecialiserad neonatal intensivvård eller intermediärvård. Lund ansvarar också för den högspecialiserade vården inom barnhjärtkirurgi och vissa delar av barnkirurgin. Neonatalverksamheten i Lund har en viktig roll i detta uppdrag. Det finns en stark forskningstradition och forskning på hög internationell nivå bedrivs. Flera av studierna är kliniska forskningsprojekt i den patientnära vården.

På intensivvårdsplatserna vårdas för tidigt födda barn från graviditetsvecka 22+0 och fullgångna nyfödda barn som är i behov av högspecialiserad neonatal intensivvård men även instabila nyfödda barn i behov av intermediärvård.

På intermediärvårdsplatserna vårdas barn från graviditetsvecka 28 och uppåt med övervakning och olika sorters andningsstöd till allmän observation samt omvårdnad med fokus på tillväxt och amning.

Vi arbetar ständigt med kompetensutveckling genom arbetsgrupper, utbildningsdagar, teamträning, falldiskussioner och handledning. Vårt introduktionsprogram är individuellt anpassat både teoretiskt och kliniskt utifrån dina tidigare yrkeserfarenheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu intensivvårdssjuksköterskor alternativt barnsjuksköterskor till neonatal intensivvårdsavdelning i Lund.

Vårt arbetsklimat präglas av glädje, samhörighet och professionalism där vi har barnet och familjen i centrum. Vi arbetar i arbetslag med neonatolog, barn-/intensivvårdssjuksköterska, barn-/undersköterska, farmaceut samt paramedicinsk och administrativ personal. Alla är engagerade och tillsammans skapar vi framtiden för våra patienter och deras familjer.

Arbetstiden är blandad dag-/nattjänstgöring. Vi tillämpar poänglön, vilket är en fördelaktig arbetstidsmodell med hög ersättning för obekväm arbetstid.

Tycker du att det låter spännande? Vill du dela upplevelsen med oss och göra skillnad varje dag? Är du redo för en ny karriär? Sök till oss!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. För att kvalificera dig för denna tjänst krävs det att du har specialistutbildning inom barnsjukvård eller intensivvård. Kunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

Erfarenhet från neonatalvård eller intensivvård, främst neonatal intensivvård, är meriterande. Då vi arbetar mycket med medicinsk teknik är det nödvändigt att du har ett intresse för detta.

Vi vill arbeta tillsammans med dig som vill göra skillnad för våra patienter. I mötet med patient och familj behöver du som sjuksköterska vara stabil, trygg med stor förmåga att lösa utmaningar. Du delar vår ambition att ständigt bli bättre genom din förmåga att ta initiativ och bygga relationer.

Du har förmågan att anpassa din kommunikation och ditt bemötande utifrån patienten och dess familjs behov. I akuta situationer behåller du ditt lugn, fokuserar på rätt saker och kan hantera en stundvis hög arbetsbelastning.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregister sker innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Du är välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Måsen i Lund

ST-läkare
Läs mer Nov 2
Gör skillnad. Varje dag.

Primärvården ska finnas där för alla genom hela livet och vi vill vara det självklara nära vårdvalet för boende på Väster i Lund. Vårdcentralen Måsen är en hälsovalsenhet med drygt 11 000 listade patienter och ansvarar för den medicinska behandlingen på två SÄBO i närområdet. Vi har en bred kompetens och strävar kontinuerligt efter utveckling av verksamheten och medarbetarna. Vi är mitt i ett förändringsarbete av våra arbetssätt. Vi tror att kontinuitet till tvärprofessionella team ska vara basen och varje patient ska ha sitt eget fasta vårdteam. Detta tror vi leder till trygghet och ökad möjlighet till påverkan av den egna vården. Genom att arbeta i team så tror vi att vi kan skapa en bättre arbetsmiljö som fungerar långsiktigt och bidrar till välmående medarbetare.

Nu söker vi dig som vill göra din ST i allmän medicin i en miljö med lång tradition av ST och där du får ta stort ansvar i utvecklandet av verksamheten samtidigt som du får en stabil grund att utgå ifrån. Vi har en trygg och erfaren handledargrupp som står till ditt förfogande och en ST studierektor med lång erfarenhet.
Vi söker just dig som vill bidra till utvecklingen och som har ett handledarintresse då handledning av AT, kandidater och övrig personal är en del av den teambaserade verksamhet vi bedriver.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som ST-läkare i allmän medicin så erbjuder vi dig ett arbete med goda förutsättningar att utvecklas i din yrkesroll. Varje vecka har vi tvärprofessionell utvecklingstid varvat med diskussioner och utbildningsinsatser inom professionen. Vi har tvärprofessionella ronder under veckan där även hemsjukvården kan delta för att diskutera svårare fall där alla bidrar. Om du har ett särskilt område som du vill fördjupa dig inom så diskuterar vi möjligheterna till detta. Då vi är en akademisk vårdcentral så ser vi gärna att våra medarbetare driver/deltar/bidrar till primärvårdsforskningen i regionen. Handledning av AT-läkare, kandidater och andra kollegor är en obligatorisk och utvecklande roll i ditt arbete hos oss.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

Vi ser det som meriterande med arbetslivserfarenhet från primärvården. Därtill är det en fördel med erfarenhet av vårdadministrativa system såsom PMO, 1177 Vårdguiden och Mina planer. Det är av stor vikt att du har ett öppet och positivt förhållningssätt. Du kan också arbeta lösningsfokuserat och självständigt samt har en god förmåga att både planera, samordna och strukturera arbetet. Därutöver är du en god lagspelare med förmåga att lyfta blicken och se till helheten i verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Specialist i allmänmedicin till Vårdcentralen Måsen i Lund

Specialistläkare
Läs mer Okt 20
Gör skillnad. Varje dag.

Primärvården ska finnas där för alla genom hela livet och vi vill vara det självklara nära vårdvalet för boende på Väster i Lund. Vårdcentralen Måsen är en hälsovalsenhet med drygt 11 000 listade patienter och ansvarar för den medicinska behandlingen på två SÄBO i närområdet. Vi har en bred kompetens och strävar kontinuerligt efter utveckling av verksamheten och medarbetarna. Vi är mitt i ett förändringsarbete av våra arbetssätt. Vi tror att kontinuitet till tvärprofessionella team ska vara basen och varje patient ska ha sitt eget fasta vårdteam. Detta tror vi leder till trygghet och ökad möjlighet till påverkan av den egna vården. Genom att arbeta i team så tror vi att vi kan skapa en bättre arbetsmiljö som fungerar långsiktigt och bidrar till välmående medarbetare.

Vi söker nu dig som är specialist i allmänmedicin. Vi har en stabil grupp av allmänspecialister som arbetat länge och söker därför dig som är relativt nyutbildad, har ett intresse och en nyfikenhet på digitaliseringsmöjligheten i arbetet och intresse för att arbeta i tvärprofessionella team.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som specialist i allmänmedicin hos oss så erbjuder vi dig ett varierande arbete med goda förutsättningar att utvecklas i din yrkesroll. Varje vecka har vi tvärprofessionell utvecklingstid varvat med diskussioner och utbildningsinsatser inom professionen. Vi har tvärprofessionella ronder under veckan där även hemsjukvården kan delta för att diskutera svårare fall där alla bidrar. Om du har ett särskilt område som du vill fördjupa dig inom så diskuterar vi möjligheterna till detta. Då vi är en akademisk vårdcentral så ser vi gärna att våra medarbetare driver/deltar/bidrar till primärvårdsforskningen i regionen. Handledning av ST-läkare, AT-läkare, kandidater och andra kollegor är en obligatorisk och utvecklande roll i ditt arbete hos oss.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad specialist i allmänmedicin med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

Vi ser det som meriterande med arbetslivserfarenhet från primärvården. Därtill är det en fördel med erfarenhet av vårdadministrativa system såsom PMO, 1177 Vårdguiden och Mina planer. Det är av stor vikt att du har ett öppet och positivt förhållningssätt. Du kan också arbeta lösningsfokuserat och självständigt samt har en god förmåga att både planera, samordna och strukturera arbetet. Därutöver är du en god lagspelare med förmåga att lyfta blicken och se till helheten i verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Anestesisjuksköterskor till Neurointensivvårdsavdelning i Lund

Anestesisjuksköterska
Läs mer Nov 20
Gör skillnad. Varje dag.

Neurointensivvårdsavdelningen (NIVA) i Lund bedriver högspecialiserad intensivvård och tillhör verksamhetsområde neurokirurgi och smärtrehabilitering. Vi har ett regionuppdrag som innebär att vi betjänar hela Södra sjukvårdsregionen med högspecialiserad neurointensivvård. NIVA har sex intensivvårdsplatser där vi främst vårdar patienter med svåra skall- och/eller ryggskador. NIVA är en högteknologisk intensivvårdsavdelning som präglas av en vilja av att nå medicinska resultat av högsta kvalitet.

På NIVA finns en intermediär enhet med fyra vårdplatser där vi vårdar akuta patienter och patienter i behov av extra övervakning. Vårdbehovet kan variera från avancerad vård till lättare övervakning. Vi har även en postoperativ enhet med fyra vårdplatser där vi bedriver postoperativvård av verksamhetens nyopererade patienter. På den postoperativa enheten vårdas även nyopererade barn.

Neurokirurgiska kliniken i Lund är en av Sveriges sex kliniker som bedriver neurokirurgi. Vi har dygnet runt verksamhet på vår operationsavdelning och inom kliniken finns även en vårdavdelning, dagvårdsverksamhet och en mottagning. Inom verksamheten arbetar cirka 300 personer, varav 100 på Niva.

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi två specialistsjuksköterskor som är vidareutbildade i intensivvård eller anestesisjukvård.

Vi erbjuder en spännande och varierad arbetsmiljö med tillfredställande och utmanande arbetsuppgifter. Att arbeta som sjuksköterska på NIVA innebär att du får ett varierat arbete med snabba växlingar. På avdelningen bedrivs ett flertal forskningsprojekt i syfte att utveckla neurointensivvården. Verksamheten är personaltät och vi som arbetar här har olika kompetenser vilket gynnar vår verksamhet.

När du börjar din anställning hos oss erbjuds du ett introduktionsprogram utifrån dina behov. Är du intensivvårdssjuksköterska med tidigare erfarenheter från intensivvården har du en god grund att stå på när du börjar hos oss. Är du nyexaminerad intensivvårdssjuksköterska erbjuder vi dig en lång introduktion, anpassad efter dig som stöd i din nya yrkesroll. På NIVA har vi även många års goda erfarenheter, av att man som anestesisjuksköterska har bra förutsättningar att lära sig intensivvård. Vi anpassar introduktionen efter bakgrund och erbjuder den utbildning som krävs.

När du börjar hos oss får du två handledare som vägleder dig genom din första tid. På NIVA arbetar vi aktivt med kunskapssökande och vi erbjuder regelbundet föreläsningar och utbildningar. Vi ser positivt på kunskapsutveckling och avsätter resurser för ansvarsområden, projekt och studier vid universitet och högskola.

Vi har ett omtyckt poänglönesystem där du själv önskar ditt arbetsschema.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Utöver det har du en specialistsjuksköterskeexamen inom intensivvård eller anestesisjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Erfarenhet av neurokirurgisk vård ses som en merit.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper där flexibilitet och samarbetsförmåga är viktiga inslag.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Intensivvårdssjuksköterskor till Neurointensivvårdsavdelning i Lund

Intensivvårdssjuksköterska
Läs mer Nov 20
Gör skillnad. Varje dag.

Neurointensivvårdsavdelningen (NIVA) i Lund bedriver högspecialiserad intensivvård och tillhör verksamhetsområde neurokirurgi och smärtrehabilitering. Vi har ett regionuppdrag som innebär att vi betjänar hela Södra sjukvårdsregionen med högspecialiserad neurointensivvård. NIVA har sex intensivvårdsplatser där vi främst vårdar patienter med svåra skall- och/eller ryggskador. NIVA är en högteknologisk intensivvårdsavdelning som präglas av en vilja av att nå medicinska resultat av högsta kvalitet.

På NIVA finns en intermediär enhet med fyra vårdplatser där vi vårdar akuta patienter och patienter i behov av extra övervakning. Vårdbehovet kan variera från avancerad vård till lättare övervakning. Vi har även en postoperativ enhet med fyra vårdplatser där vi bedriver postoperativvård av verksamhetens nyopererade patienter. På den postoperativa enheten vårdas även nyopererade barn.

Neurokirurgiska kliniken i Lund är en av Sveriges sex kliniker som bedriver neurokirurgi. Vi har dygnet runt verksamhet på vår operationsavdelning och inom kliniken finns även en vårdavdelning, dagvårdsverksamhet och en mottagning. Inom verksamheten arbetar cirka 300 personer, varav 100 på Niva.

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi två specialistsjuksköterskor som är vidareutbildade i intensivvård eller anestesisjukvård.

Vi erbjuder en spännande och varierad arbetsmiljö med tillfredställande och utmanande arbetsuppgifter. Att arbeta som sjuksköterska på NIVA innebär att du får ett varierat arbete med snabba växlingar. På avdelningen bedrivs ett flertal forskningsprojekt i syfte att utveckla neurointensivvården. Verksamheten är personaltät och vi som arbetar här har olika kompetenser vilket gynnar vår verksamhet.

När du börjar din anställning hos oss erbjuds du ett introduktionsprogram utifrån dina behov. Är du intensivvårdssjuksköterska med tidigare erfarenheter från intensivvården har du en god grund att stå på när du börjar hos oss. Är du nyexaminerad intensivvårdssjuksköterska erbjuder vi dig en lång introduktion, anpassad efter dig som stöd i din nya yrkesroll. På NIVA har vi även många års goda erfarenheter, av att man som anestesisjuksköterska har bra förutsättningar att lära sig intensivvård. Vi anpassar introduktionen efter bakgrund och erbjuder den utbildning som krävs.

När du börjar hos oss får du två handledare som vägleder dig genom din första tid. På NIVA arbetar vi aktivt med kunskapssökande och vi erbjuder regelbundet föreläsningar och utbildningar. Vi ser positivt på kunskapsutveckling och avsätter resurser för ansvarsområden, projekt och studier vid universitet och högskola.

Vi har ett omtyckt poänglönesystem där du själv önskar ditt arbetsschema.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Utöver det har du en specialistsjuksköterskeexamen inom intensivvård eller anestesisjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Erfarenhet av neurokirurgisk vård ses som en merit.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper där flexibilitet och samarbetsförmåga är viktiga inslag.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag!

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Operationssjuksköterska, avancerad fas, till Enhet Kirurgi i Lund

Operationssjuksköterska
Läs mer Nov 27
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till Kirurgoperation! En verksamhet som genomsyras av härlig stämning och ett öppet arbetsklimat.

Verksamhetsområde (VO) intensiv och perioperativ vård (IPV) vid Skånes universitetssjukhus (SUS) i Lund erbjuder anestesisjukvård, operationssjukvård, postoperativ vård och intensivvård. Här vårdas patienter före, under och efter sin operation. Vid centraloperation bedrivs i första hand högspecialiserad kirurgi-, öron-, näs- och hals- och ortopedisk kirurgi. Centraloperation omfattar 150 medarbetare inom framför allt operation och anestesi.

På vår arbetsplats arbetar vi enligt Region Skånes Kompetens- och tjänstemodell, som ger en tydlig struktur för ditt lärande och dina karriärmöjligheter inom vår verksamhet. Modellen har fokus på kontinuerligt och livslångt lärande samt god och säker vård. Vårt fokus ligger på ett välfungerande patientflöde med patientens trygghet och säkerhet i centrum. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten eller Region Skånes Kompetens- och tjänstemodell tveka inte att höra av dig till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu dig som är operationssjuksköterska och som i enlighet med kompetens och tjänstemodellen uppnår kraven för att vara i avancerad fas, att söka till vårt engagerade team på centraloperation, enhet kirurgi i Lund.

Vid Enhet kirurgi operation bedriver vi både elektiv och akut kirurgi. Verksamheten är indelad i team, endokrin/Sarkom, hepar pancreas bilary (HPB), övre gastro samt akut/trauma. Som medarbetare här arbetar man inom alla team, men med möjlighet att rikta in sig och vara med och bedriva utvecklingsarbeten inom respektive team.

Som medarbetare och operationssjuksköterska i teamet är du en viktig pusselbit i strävan att tillsammans med övriga medarbetare arbetar för att erbjuda patienten bästa möjliga vård.

När du anställs hos oss erbjuder vid dig en individuellt anpassad introduktion där vi utgår från din tidigare erfarenhet och kompetens. Du får möjlighet att arbetar i ett verksamhetsanpassat önskeschema med kvoterad tid, där arbetstiden är förlagd med tonvikt dag/kväll. En viss helg och eventuell nattjänstgöring ingår, men först när man är färdigintroducerad och har kommit in i arbetet. Vill du enbart jobba natt går det att lösa.

Som medarbetare hos oss erbjuds du två utbildningsdagar inom medicinsk teknik och fyra utvecklingsdagar årligen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. . För att söka tjänsten i avancerad nivå krävs även att du har några års erfarenhet som operationssjuksköterska samt godkänd validering fas 2.

För att lyckas i rollen ser vi att du är ansvarsfull och har förmåga att behålla ditt lugn även i situationer då tempot är högt. Då vi arbetar i team med patienten i fokus är det av stor vikt att du har lätt för att samarbeta samt uppskattar att arbeta i team. För oss är arbetsglädje och samhörighet inom arbetslaget viktiga pusselbitar för att vi ska kunna erbjuda patienterna den vård de behöver. Vi är måna om att hitta rätt person till tjänsten och kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Vi vill att du ska trivas och vilja stanna kvar och utvecklas hos oss. Därför driver vi satsningar som vår kompetens och tjänstemodell med fokus på kontinuerligt och livslångt lärande. Kompetens och tjänstemodellen är indelad i olika faser som bygger på varandra, där varje fas innebär fördjupade kunskaper och förmågor. I de senare faserna blir du behörig att söka tjänster som innebär karriärmöjligheter och ett utökat ansvar.

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Undersköterskor till Barn- och ungdomsavdelning intensivvård i Lund

Undersköterska, vård- och specialavdelning och mottagning
Läs mer Nov 24
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till barn- och ungdomsavdelning intensivvård (BIVA)!

Vi är en multidisciplinär avdelning som bedriver högspecialiserad intensivvård för barn och ungdomar upp till 18 år. Här möter du patienter med akuta infektioner, metabola sjukdomar och barnmedicinska sjukdomar inom neurologi, onkologi och ortopedi. Vi är en av fyra barnintensivvårdsavdelningar i Sverige och har rikssjukvårdsuppdrag för barnhjärtkirurgi och barnkirurgi. Vår största patientgrupp är barn och ungdomar med medfödda hjärtmissbildningar och medfödda kirurgiska missbildningar. Vi har även ett internationellt uppdrag att ta emot och vårda patienter med medfödda hjärtfel från Island. Vi är mycket stolta över att vi har världsledande resultat inom barnintensivvård.

Barnsköterskan Tina berättar:

- Det bästa med BIVA är att kunna göra skillnad i det svåra och att kunna lyfta barnets specifika behov mitt i all intensivvård. Att kunna se allas behov och vara där för hela familjen är både stimulerande och givande. Arbetet är mycket varierat. Vi arbetar alltid i team där våra olika yrkeskategorier kompletterar varandra. Det betyder att vi jobbar både självständigt och nära tillsammans i vården runt barnen och deras familjer.

ARBETSUPPGIFTER
På en intensivvårdsavdelning är den ena dagen inte den andra lik. Här arbetar vi bedside i tvärprofessionella team där du som undersköterska alternativt barnsköterska arbetar tillsammans med sjuksköterska och läkare för barnets bästa med familjen i fokus. Det är viktigt att ditt arbete utgår från barnets och familjens behov samt präglas av engagemang, lyhördhet och struktur. Vi vill att du precis som vi värdesätter ett arbete som utmärks av eget ansvar, gott bemötande, delaktighet och ett gott samarbete.

Arbetet vi erbjuder dig är både omväxlande och stimulerande med möjlighet till kompetensutveckling tillsammans med dina erfarna arbetskollegor. Tillsammans ser vi till att du får den kunskap du behöver för att lyckas i din roll. Du erbjuds därför en individuell introduktion som anpassas efter dina erfarenheter, kompetenser och önskemål. Dina handledare vägleder dig genom din introduktion och du får delta i avdelningens egna utbildningar med föreläsningar om bland annat respiration och hjärtfel. Du erbjuds även möjligheten att ingå i en reflektionsgrupp där nyanställda träffas och blir vägledda av erfarna kollegor.

Vi arbetar med önskeschema i treskift med en veckoarbetstid på 36,33 timmar/vecka. Därtill arbetar vi med poängmodellen som är en ekonomiskt fördelaktig arbetstidsmodell.

Du är varmt välkommen att hospitera hos oss för att få en personlig inblick i vår verksamhet!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är utbildad undersköterska gärna med inriktning akutsjukvård enligt tidigare programstruktur eller är utbildad undersköterska inom den nya programstrukturen som har läst samtliga inriktningar. Alternativt är du utbildad barnsköterska. Vidare har du goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Därtill har du tidigare arbetslivserfarenhet som undersköterska alternativt barnsköterska och det är meriterande om du har erfarenhet från intensivvård och/eller barnsjukvård.

Du som söker gillar utmaningen att arbeta inom intensivvård och tycker om vårdarbete med mycket medicinteknisk utrustning. För att trivas i rollen ser du helheten men också det specifika för varje patient och deras närstående. Du ser möjligheter och vill vara med att bidra till utveckling. Då verksamheten är i ständig utveckling krävs det att du trivs med förändringar och snabbt kan ställa om till ändrade förutsättningar. I din roll ingår du i en stabil arbetsgrupp som präglas av ett nära samarbete. Vi ser därför att du tycker om att arbeta i team och har lätt för att kommunicera. Vidare har du en god människosyn och har patientens och verksamhetens bästa i fokus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Vi ser fram emot just din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterska till Barnakutmottagning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 28
Gör skillnad. Varje dag.

Är du barnsjuksköterska eller sjuksköterska med intresse för barn- och akutsjukvård? Letar du efter din nästa utmaning där du får utvecklas både i din profession och som person? Då ska du inte tveka att söka dig till oss på Barnakuten i Lund!

Inom verksamhetsområde (VO) barnmedicin vid Skånes universitetssjukhus (Sus) erbjuder vi vård av barn och ungdomar i både Lund och Malmö, vi har mottagningar och vårdavdelningar samt akutmottagningar på båda orterna. Vi arbetar efter FN:s barnkonvention och Nordisk Förening för sjuka barns behov (NOBAB) standard.

På akutmottagningen för barn och ungdom i Lund möter vi barn som kommer in akut med sjukdomar eller i samband med olyckshändelser. Vi tar emot barn inom specialiserad medicin som är 0 till 18 år samt barn med kirurgiska tillstånd upp till 15 år. På jourtid tar vi även emot barn med besvär från öron-, näsa- och halsregionen. Vi har en enhetsansvarig sjuksköterska som arbetar dagtid och finns tillgänglig som ett erfaret stöd för nyanställda samt för de som redan arbetar hos oss. Vi har också två funktionsbarnsjuksköterskor och en funktionsbarnsköterska som arbetar 50 procent i vården och 50 procent med mentorskap och introduktion samt utveckling av vår enhet.

Nu välkomnar vi dig som är drivande och engagerad barnsjuksköterska eller sjuksköterska och vill vara med och utveckla akutsjukvård för barn tillsammans med oss. Om du är nyfiken på vår verksamhet är du varmt välkommen att hospitera på vår avdelning!

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som sjuksköterska på barnakuten består dina arbetsuppgifter av omvårdnad och behandling av det akut sjuka barnet. Hos oss möts du av ett omväxlande och stimulerande arbete i en god arbetsmiljö som ställer krav på flexibilitet och samarbete.

Vi har åtta veckors introduktionstid, men din introduktion är individuell och anpassas givetvis efter dina tidigare erfarenheter. Progressionen sker successivt till ökat ansvar inom triagering, ambulansmottagning, akutrummet, behandlingar och omvårdnad kring det sjuka barnet och dess närstående. Introduktionen innehåller även utbildningar i patientnära analyser, grundläggande pediatrik, akutövningar, medicinsk teknik samt vårt triageringsverktyg RETTS. Som nyanställd barnsjuksköterska alternativt sjuksköterska har du alltid stöd av en erfaren kollega. Du får också en mentor, som har lång erfarenhet av att arbeta inom barn- och akutsjukvård, under din introduktionstid och även därefter, beroende på dina önskemål och behov.

Är du nyutbildad sjuksköterska och börjar din anställning hos oss, erbjuder vi ett verksamhetsövergripande 1-årigt utbildningsprogram inom barnsjukvård inklusive omvårdnadshandledning i grupp. Utbildningsprogrammet omfattar fördjupad kunskap om både det friska och det sjuka barnet samt en fördjupning inom det breda område som barnmedicin omfattar. Programmet omfattar tio heldagar och startar i september respektive januari.

Vi erbjuder en schemamodell med kvotavtal, vilket innebär att hos oss arbetar du 38,25 timmar i veckan och du anställs på kombinerad dag- och nattjänstgöring, där du arbetar två helger på fem veckor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska alternativt barnsjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. För tjänst som barnsjuksköterska krävs specialistutbildning inom barn- och ungdomssjukvård. Vi ser gärna att du är specialistutbildad inom barn- och ungdomssjukvård eller har erfarenhet av arbete inom barnsjukvård, men det viktigaste är att du har ett intresse för barnsjukvård.

Din positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat och som person är du trygg i din yrkesroll och har lätt för att anpassa dig efter de föränderliga omständigheter som arbete på akutmottagning innebär. Du känner dig trygg i dina prioriteringar och har alltid patienten i fokus även när tempot stundtals är högt. Eftersom vi arbetar nära i team är en god samarbetsförmåga, hög servicekänsla och ett genuint intresse för barn och deras familjer något som är viktigt. Vi värdesätter att du som person är engagerad och flexibel, samt mycket noggrann och stresstålig i ditt arbete. Vi är måna om att hitta rätt person till vår arbetsgrupp och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser därför att du alltid strävar efter att nå ett gott samarbete och bemöter kollegor och familjer utifrån Region Skånes värdegrund.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Har du frågor om tjänsten? Hör gärna av dig till oss! I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Barnsjuksköterska till Barnakutmottagning i Lund

Barnsjuksköterska
Läs mer Nov 28
Gör skillnad. Varje dag.

Är du barnsjuksköterska eller sjuksköterska med intresse för barn- och akutsjukvård? Letar du efter din nästa utmaning där du får utvecklas både i din profession och som person? Då ska du inte tveka att söka dig till oss på Barnakuten i Lund!

Inom verksamhetsområde (VO) barnmedicin vid Skånes universitetssjukhus (Sus) erbjuder vi vård av barn och ungdomar i både Lund och Malmö, vi har mottagningar och vårdavdelningar samt akutmottagningar på båda orterna. Vi arbetar efter FN:s barnkonvention och Nordisk Förening för sjuka barns behov (NOBAB) standard.

På akutmottagningen för barn och ungdom i Lund möter vi barn som kommer in akut med sjukdomar eller i samband med olyckshändelser. Vi tar emot barn inom specialiserad medicin som är 0 till 18 år samt barn med kirurgiska tillstånd upp till 15 år. På jourtid tar vi även emot barn med besvär från öron-, näsa- och halsregionen. Vi har en enhetsansvarig sjuksköterska som arbetar dagtid och finns tillgänglig som ett erfaret stöd för nyanställda samt för de som redan arbetar hos oss. Vi har också två funktionsbarnsjuksköterskor och en funktionsbarnsköterska som arbetar 50 procent i vården och 50 procent med mentorskap och introduktion samt utveckling av vår enhet.

Nu välkomnar vi dig som är drivande och engagerad barnsjuksköterska eller sjuksköterska och vill vara med och utveckla akutsjukvård för barn tillsammans med oss. Om du är nyfiken på vår verksamhet är du varmt välkommen att hospitera på vår avdelning!

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som sjuksköterska på barnakuten består dina arbetsuppgifter av omvårdnad och behandling av det akut sjuka barnet. Hos oss möts du av ett omväxlande och stimulerande arbete i en god arbetsmiljö som ställer krav på flexibilitet och samarbete.

Vi har åtta veckors introduktionstid, men din introduktion är individuell och anpassas givetvis efter dina tidigare erfarenheter. Progressionen sker successivt till ökat ansvar inom triagering, ambulansmottagning, akutrummet, behandlingar och omvårdnad kring det sjuka barnet och dess närstående. Introduktionen innehåller även utbildningar i patientnära analyser, grundläggande pediatrik, akutövningar, medicinsk teknik samt vårt triageringsverktyg RETTS. Som nyanställd barnsjuksköterska alternativt sjuksköterska har du alltid stöd av en erfaren kollega. Du får också en mentor, som har lång erfarenhet av att arbeta inom barn- och akutsjukvård, under din introduktionstid och även därefter, beroende på dina önskemål och behov.

Är du nyutbildad sjuksköterska och börjar din anställning hos oss, erbjuder vi ett verksamhetsövergripande 1-årigt utbildningsprogram inom barnsjukvård inklusive omvårdnadshandledning i grupp. Utbildningsprogrammet omfattar fördjupad kunskap om både det friska och det sjuka barnet samt en fördjupning inom det breda område som barnmedicin omfattar. Programmet omfattar tio heldagar och startar i september respektive januari.

Vi erbjuder en schemamodell med kvotavtal, vilket innebär att hos oss arbetar du 38,25 timmar i veckan och du anställs på kombinerad dag- och nattjänstgöring, där du arbetar två helger på fem veckor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska alternativt barnsjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. För tjänst som barnsjuksköterska krävs specialistutbildning inom barn- och ungdomssjukvård. Vi ser gärna att du är specialistutbildad inom barn- och ungdomssjukvård eller har erfarenhet av arbete inom barnsjukvård, men det viktigaste är att du har ett intresse för barnsjukvård.

Din positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat och som person är du trygg i din yrkesroll och har lätt för att anpassa dig efter de föränderliga omständigheter som arbete på akutmottagning innebär. Du känner dig trygg i dina prioriteringar och har alltid patienten i fokus även när tempot stundtals är högt. Eftersom vi arbetar nära i team är en god samarbetsförmåga, hög servicekänsla och ett genuint intresse för barn och deras familjer något som är viktigt. Vi värdesätter att du som person är engagerad och flexibel, samt mycket noggrann och stresstålig i ditt arbete. Vi är måna om att hitta rätt person till vår arbetsgrupp och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser därför att du alltid strävar efter att nå ett gott samarbete och bemöter kollegor och familjer utifrån Region Skånes värdegrund.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Har du frågor om tjänsten? Hör gärna av dig till oss! I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Medicinsk sekreterare till Vuxenpsykiatrisk mottagning 2 i Lund

Läkarsekreterare/Vårdadministratör/Medicinsk sekreterare
Läs mer Dec 1
Gör skillnad. Varje dag.

Vuxenpsykiatrimottagning 2 i Lund är en allmänpsykiatrisk mottagning som har cirka 25 medarbetare. Här utreds och behandlas främst patienter med affektiva sjukdomar, ångesttillstånd samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Mottagningen är belägen i psykiatrihuset på Baravägen där ett flertal olika psykiatriska specialistmottagningar även är placerade och även vår psykiatriska akutsjukvård. Mottagningen ligger i framkant i utvecklingen och arbetar med teambaserad vård. Mottagningen är välbemannad och har låg personalomsättning. Personalen har hög kompetens och i de två teamen arbetar flera läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, rehabkoordinator, arbetsterapeut, fysioterapeuter och medicinska sekreterare.

Mottagningen arbetar löpande med att utveckla vårdinnehåll och system där du kommer att vara delaktig i att skapa framtidens psykiatri i samarbete med klinikens olika verksamheter samt vårdgrannar. Mottagningen präglas av ett tryggt arbetsklimat där vi är måna om att ta hand om varandra och ha det trevligt på vår arbetsplats!

ARBETSUPPGIFTER
Är du medicinsk sekreterare och intresserad av att bli en del av en trevlig och varm arbetsgrupp och vara med och utveckla och driva vår verksamhet? Skicka då in din ansökan redan idag! Vi söker nu en fjärde sekreterare, tre heltidstjänster är besatta med erfarna kollegor som ser fram emot att introducera dig!

Som medicinsk sekreterare hos oss erbjuds du ett intressant arbete med omväxlande innehåll såsom journalskrivning, telefontjänst, tidbokning samt registrering av patienter och i viss mån kassahantering. Du kommer även att vara delaktig i utvecklingen av mottagningens administrativa rutiner. Mottagningen arbetar för närvarande med att förbättra informationen till medarbetare och patienter och du kommer att kunna bli en viktig del i detta arbete.

Som medicinsk sekreterare är du en viktig del av arbetsgruppen, då du är den som ser till att mottagningens administration kring patienterna utförs på ett ändamålsenligt sätt. Du har även en huvudroll i att implementera nya eller uppdaterade patientadministrativa system. Du samarbetar nära med ditt team för att bidra med din specifika kompetens.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad medicinsk sekreterare med utbildning inom Hälso-och sjukvårdsadministration 80p (KY) eller 400p (YH) alternativt motsvarande utbildning. Därutöver är du en van datoranvändare, gärna med kunskap i våra system Melior, PASiS/VåPs och Raindance. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet inom psykiatrisk verksamhet.

Vi söker dig som vill vara vårt ansikte utåt, som har en god kommunikationsförmåga är serviceinriktad och vill verka för att förbättra vården och verksamheten. Vidare ser vi att du har ansvarskänsla och god samarbetsförmåga. Att ge ett gott bemötande är viktigt för dig liksom att arbeta för en positiv arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke - och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterskor till Dialysmottagning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 28
Gör skillnad. Varje dag.

Tycker du att det är viktigt med ett spännande arbete där du får chansen att utvecklas som sjuksköterska? Värdesätter du dessutom långvariga patientkontakter? Då är detta en tjänst för dig!

Dialys är ett spännande område som är i ständig utveckling, där samspelet mellan medicinsk teknik samt omvårdnad har en stor betydelse. Till oss kommer kroniskt njursjuka patienter regelbundet för att få sin bloddialysbehandling. Vi tar även emot patienter med akut njursvikt. För att kunna erbjuda bästa möjliga vård till våra patienter har vi ett nära samarbete mellan sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, medicintekniska ingenjörer och paramedicinare. I dagsläget är vi cirka 65 anställda.

Enheten kännetecknas av ett ledarskap där vi vill hjälpa andra att lyckas och utvecklas. Vi värdesätter tillit och empati och det är även en viktig del av vårt ledarskap. De flesta av våra patienter är återkommande och över lång tid, vilket innebär att vi skapar långvariga relationer med fokus på att hjälpa dem till största möjliga livskvalitet, genom att utforma dialysbehandlingen utifrån individens behov. Därför arbetar vi alltmer mot en personcentrerad vård och involverar patienterna mycket i deras egen behandling.

- Jag skulle rekommendera att söka sig till dialysen då man arbetar självständigt men ändå med stödet av en prestigelös grupp av trevliga kollegor, säger Martin som är sjuksköterska på dialysmottagningen.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två nya kollegor till vår Dialysmottagning i Lund!

Som sjuksköterska arbetar du med dialyssjukvård, dina arbetsuppgifter består bland annat av omvårdnad, medicinsk vård och undervisning av dialyspatienter. Du har ett särskilt omvårdnadsansvar för vissa patienter vad gäller deras långsiktiga planering och behandling. I rollen som sjuksköterska hos oss är du en del av ett engagerat team som trivs och har kul ihop och som arbetar för patienternas bästa. Vi har ett stort fokus på att patienterna ska känna sig delaktiga och involverade i sina behandlingar. I vårt uppdrag som universitetssjukhus ges det möjlighet att delta i forskningsprojekt och undervisning av studenter samt patienter.

- Att jobba på dialysen ger mig en stolt känsla av att arbeta på en arbetsplats som verkligen vill patientens bästa och det görs med familjär men professionell framtoning. Vi är välkomnade, inbjudande och har en öppen och hjälpsam miljö. Vi har roligt på jobbet och skrattar mycket, säger Eva som är sjuksköterska på dialysmottagningen.

Vi värnar om våra medarbetares kompetensutveckling och skapar möjligheter för dig att utvecklas inom dialys, njurmedicin och andra relaterade områden. Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyutexaminerade sjuksköterskor finns ett Kliniskt basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Arbetstiden är förlagd alla vardagar klockan 07.00 till 15.00 samt måndag, onsdag och fredag 13.00 till 21.00. På lördagar klockan 07.00 till 15.00 och söndag 12.00 till 20.00. Möjligheten finns till stor delaktighet av individuellt anpassat schema via Timecare.

- På dialysen får jag växa och utvecklas med hjälp av mina kollegor och tillsammans med mina kollegor. Här på dialysen bryr sig kollegorna om dig, ser dig och vill hjälpa dig! Hur kan så många otroliga människor ha samlats under ett tak, - Johan, också sjuksköterska på dialysmottagningen.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar nyutexaminerade såväl som erfarna legitimerade sjuksköterskor med behörighet att verka inom svenska sjukvård. Tjänsten kräver att du har språkkunskaper i svenska som motsvarar lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Därutöver ser vi gärna att du har ett stort intresse för att utvecklas inom dialysområdet. För dig som inte har tidigare erfarenhet av dialys erbjuder vi åtta till tolv veckors bredvidgång som är individuellt anpassad. Du får även hjälp och stöd av våra utbildningsansvariga sjuksköterskor.

För att trivas hos oss är du som söker positiv och samarbetsinriktad. Du har god förmåga att anpassa dig efter förändrade omständigheter. Därtill har du fokus på verksamheten och vill vara med och driva vårt arbete framåt. Vidare tror vi att du är nyfiken, ansvarsfull och gärna håller dig uppdaterad om utveckling inom vårt verksamhetsområde. Därtill vill vi att du har god förmåga att ta ansvar och arbeta självständigt när arbetssituationen kräver det. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ta gärna kontakt för frågor om tjänsten eller om du vill komma hit och hospitera för att se hur det är på mottagningen!

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterska till Vårdcentralen Södra Sandby

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 29
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du följa patienter genom hela livet, i alla stadier, från födsel till ålderdom? Vill du vara med på resan att bygga och utveckla framtidens Primärvård? Välkommen med din ansökan till Vårdcentralen Södra Sandby redan idag, en stimulerande, trivsam och positiv arbetsplats!

Vårdcentralen Södra Sandby ligger en mil från Lund och har cirka 7330 listade patienter. Vi är en hälsovalsenhet med ett trettiotal drivna och engagerade medarbetare som arbetar tillsammans för att leverera en god tillgänglighet och kvalificerad vård till alla våra patienter. Vi är fem specialistläkare i allmänmedicin där en även är specialist i dermatologi, tre ST-läkare samt AT-läkare. Hos oss erbjuder vi även distriktssköterskemottagning, barnavårdscentral och rehabilitering. Utöver det har vi ett flertal specialistmottagningar inom bland annat diabetes, astma/KOL, hjärtsvikt, livsstil och psykolog men även hudmottagning med teledermatoskopi och ÖNH-mottagning.

Med ett stort engagemang arbetar vi kontinuerligt med att förbättra vårt arbetssätt för att kunna leverera ännu bättre vård. Under 2023 har vi implementerat teamarbete med rond och detta projekt kommer att fortsätta att utvecklas under 2024. Vi sätter stort värde vid att upprätthålla en god arbetsmiljö för personalen genom bland annat regelbundna gemensamma möten. I vårt pågående utvecklings- och förbättringsarbete har du som medarbetare goda möjligheter att påverka arbetsplatsen. Vårt fokus är nöjda patienter och medarbetare samt hög vårdkvalitet.

ARBETSUPPGIFTER
Då en av våra medarbetare nu ska gå vidare till annat uppdrag söker vi en ny kollega till vårt engagerade gäng.

Tjänsten innefattar sjuksköterskeuppgifter som är vanligt förekommande på en vårdcentral såsom akut mottagningsarbete, triagemottagning, både via telefon och inbokade besök på plats, samt egen sjuksköterskeledd mottagning och digitala kontakter med patienterna.

Här blir du en del av vår arbetsplats som kännetecknas av stor trivsel och högt i tak. Vi avsätter regelbundet tid för intern utbildning och vi uppmanar deltagande i externa utbildningar. Du har goda möjligheter att förkovra dig i det du är intresserad av och vi förväntar oss att du håller dig uppdaterad kring aktuella riktlinjer. På vårdcentralen lägger vi stor vikt vid individuell utveckling och har därför schemalagd tid för kompetensutveckling i varje medarbetarens tidbok.

På Vårdcentralen Södra Sandby är vi en del av en levande by och vi arbetar aktivt med tillgängligheten och med att vara en del av det lokala samhället. Vi strävar också ständigt efter att arbeta på ett patientsäkert och effektivt sätt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Är du vidareutbildad till distriktssköterska är det meriterande. Om du är van vid att dokumentera i PMO är detta även en fördel.

Det här är en tjänst för dig som trivs i en varierande miljö där du ser möjligheter till utveckling. Har du ett speciellt intresseområde som du brinner för försöker vi möta dina önskemål om att utveckla detta.
För oss är det viktigt att du har en helhetssyn på både arbetet och patienten samt att du har lätt för att anpassa dig till olika omständigheter som kan uppstå i verksamheten. Du är engagerad som person och har en positiv inställning till ditt arbete, dessutom ser du det som en självklarhet att ge god service och ha ett gott bemötande gentemot våra patienter. Vidare har du en god samarbetsförmåga samtidigt som du uppskattar att arbeta självständigt. Vi söker dig som ser vinsten i att samarbeta tvärprofessionellt, har en god kommunikativ förmåga och aktivt bidrar till ett gott arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval, vilket betyder att vi kan komma att kalla till intervju redan innan annonseringstiden har gått ut. Vi ser fram emot att lära känna dig. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterskor till Neurointensivvårdsavdelning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 15
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och skapa den bästa tänkbara vården för våra patienter? Är du en engagerad och driven person? Sök då till oss på Neurointensivvårdsavdelningen (Niva) i Lund!

Niva i Lund bedriver högspecialiserad intensivvård och tillhör verksamhetsområde (VO) neurokirurgi och smärtrehabilitering. Vi har ett regionuppdrag som innebär att vi betjänar hela södra sjukvårdsregionen med högspecialiserad neurointensivvård. Niva har sex intensivvårdsplatser där vi främst vårdar patienter med svåra skall- och/eller ryggskador. Niva är en högteknologisk intensivvårdsavdelning som präglas av en vilja av att nå medicinska resultat av högsta kvalitet.

Vi är en intermediär enhet med fyra vårdplatser där vi vårdar akuta patienter och patienter i behov av extra övervakning. Vårdbehovet kan variera från avancerad vård till lättare övervakning. Vi har även en postoperativ enhet med fyra vårdplatser där vi bedriver postoperativvård av verksamhetens nyopererade patienter. På den postoperativa enheten vårdas även nyopererade barn. Vår verksamhet på operationsavdelningen bedrivs dygnet runt och inom enheten finns även en vårdavdelning, dagvårdsverksamhet och en mottagning. Inom verksamheten arbetar cirka 300 personer.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder en spännande och varierad arbetsmiljö med tillfredställande och utmanande arbetsuppgifter. På avdelningen bedrivs ett flertal forskningsprojekt i syfte att utveckla neurointensivvården. Verksamheten är personaltät och vi som arbetar här har olika kompetenser vilket gynnar vår verksamhet.

När du börjar hos oss får du två handledare som vägleder dig genom din första tid. På Niva arbetar vi aktivt med kunskapssökande och vi erbjuder regelbundet föreläsningar och utbildningar. Vi ser positivt på kunskapsutveckling och avsätter resurser för ansvarsområden, projekt och studier vid universitet och högskola.

Du anställs i ett förmånligt poänglöneavtal där du även själv önskar ditt schema.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Du har några års erfarenhet i rollen, med ett intresse av mer avancerad vård. Vi tror att du längre fram har intresse av specialistutbildning i intensivvård och har du någon annan specialistutbildning som till exempel barnsjukvård, akutsjukvård eller neurosjukvård, ser vi det som meriterande. Även erfarenheter från neurokirurgi och/eller neurologi ser vi som meriterande.

Som person är du positiv, initiativtagande och tycker om att arbeta i team. Du sätter patienten i fokus och ställer snabbt om efter ändrade omständigheter. För att lyckas och trivas i rollen krävs såväl god samarbetsförmåga som förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekryteringsprocess tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Specialistläkare till Barnanestesi/BIVA i Lund

Specialistläkare
Läs mer Nov 28
Gör skillnad. Varje dag.

Sektion barnanestesi och barnintensivvårdsavdelningen (BIVA) i Lund är en del av Skånes universitetssjukhus (Sus) och bedriver högspecialiserad vård för barn från Södra sjukvårdsregionen. Därtill bedrivs högspecialiserad vård av hjärtsjuka barn och barnkirurgiska barn. Barnoperationsavdelningen har sex operationssalar och bedriver barnkirurgi, barnhjärtkirurgi samt operationer inom ortopedi, käkkirurgi, neurokirurgi med mera.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en specialistläkare till barnanestesi i Lund!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter hos oss innefattar anestesi och intensivvård för barn i alla åldrar. Du arbetar med akuta bedömningar och omhändertagande av svårt sjuka patienter. Därtill deltar du i handledning av ST-läkare och i utvecklingen av enheten.

Tjänstgöringen är i huvudsak förlagd till Lund och jourtjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har specialistkompetens i anestesi och intensivvård. Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Erfarenhet av barnanestesi och barnintensivvård samt genomgången utbildning i SSAIs program för barnanestesi och barnintensivvård är meriterande.

Vi söker en utvecklingsinriktad medarbetare som har lätt för att samarbeta, är flexibel och som bidrar till vårt goda arbetsklimat. Du är trygg i din yrkesroll med patienten i fokus och har förmågan att se patientens individuella behov. Kvalitets- och förbättringsarbete och ett nära samarbete med teamet är en självklarhet. Vi värnar om vårt goda klimat och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Förutom den elektroniska ansökan ska du bifoga läkarlegitimation, specialistkompetensbevis, disputation, docentur, publikationslista samt övriga handlingar som du önskar åberopa. OBS! Dessa handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning därför ska de medfölja din ansökan (annars kan din ansökan ej bedömas). Vid eventuella frågor maila till: rekryteringsservice.gsf.rs@skane.se

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterska till Vårdcentralen Södra Sandby

Distriktssköterska
Läs mer Nov 29
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du följa patienter genom hela livet, i alla stadier, från födsel till ålderdom? Vill du vara med på resan att bygga och utveckla framtidens Primärvård? Välkommen med din ansökan till Vårdcentralen Södra Sandby redan idag, en stimulerande, trivsam och positiv arbetsplats!

Vårdcentralen Södra Sandby ligger en mil från Lund och har cirka 7330 listade patienter. Vi är en hälsovalsenhet med ett trettiotal drivna och engagerade medarbetare som arbetar tillsammans för att leverera en god tillgänglighet och kvalificerad vård till alla våra patienter. Vi är fem specialistläkare i allmänmedicin där en även är specialist i dermatologi, tre ST-läkare samt AT-läkare. Hos oss erbjuder vi även distriktssköterskemottagning, barnavårdscentral och rehabilitering. Utöver det har vi ett flertal specialistmottagningar inom bland annat diabetes, astma/KOL, hjärtsvikt, livsstil och psykolog men även hudmottagning med teledermatoskopi och ÖNH-mottagning.

Med ett stort engagemang arbetar vi kontinuerligt med att förbättra vårt arbetssätt för att kunna leverera ännu bättre vård. Under 2023 har vi implementerat teamarbete med rond och detta projekt kommer att fortsätta att utvecklas under 2024. Vi sätter stort värde vid att upprätthålla en god arbetsmiljö för personalen genom bland annat regelbundna gemensamma möten. I vårt pågående utvecklings- och förbättringsarbete har du som medarbetare goda möjligheter att påverka arbetsplatsen. Vårt fokus är nöjda patienter och medarbetare samt hög vårdkvalitet.

ARBETSUPPGIFTER
Då en av våra medarbetare nu ska gå vidare till annat uppdrag söker vi en ny kollega till vårt engagerade gäng.

Tjänsten innefattar sjuksköterskeuppgifter som är vanligt förekommande på en vårdcentral såsom akut mottagningsarbete, triagemottagning, både via telefon och inbokade besök på plats, samt egen sjuksköterskeledd mottagning och digitala kontakter med patienterna.

Här blir du en del av vår arbetsplats som kännetecknas av stor trivsel och högt i tak. Vi avsätter regelbundet tid för intern utbildning och vi uppmanar deltagande i externa utbildningar. Du har goda möjligheter att förkovra dig i det du är intresserad av och vi förväntar oss att du håller dig uppdaterad kring aktuella riktlinjer. På vårdcentralen lägger vi stor vikt vid individuell utveckling och har därför schemalagd tid för kompetensutveckling i varje medarbetarens tidbok.

På Vårdcentralen Södra Sandby är vi en del av en levande by och vi arbetar aktivt med tillgängligheten och med att vara en del av det lokala samhället. Vi strävar också ständigt efter att arbeta på ett patientsäkert och effektivt sätt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Är du vidareutbildad till distriktssköterska är det meriterande. Om du är van vid att dokumentera i PMO är detta även en fördel.

Det här är en tjänst för dig som trivs i en varierande miljö där du ser möjligheter till utveckling. Har du ett speciellt intresseområde som du brinner för försöker vi möta dina önskemål om att utveckla detta.
För oss är det viktigt att du har en helhetssyn på både arbetet och patienten samt att du har lätt för att anpassa dig till olika omständigheter som kan uppstå i verksamheten. Du är engagerad som person och har en positiv inställning till ditt arbete, dessutom ser du det som en självklarhet att ge god service och ha ett gott bemötande gentemot våra patienter. Vidare har du en god samarbetsförmåga samtidigt som du uppskattar att arbeta självständigt. Vi söker dig som ser vinsten i att samarbeta tvärprofessionellt, har en god kommunikativ förmåga och aktivt bidrar till ett gott arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval, vilket betyder att vi kan komma att kalla till intervju redan innan annonseringstiden har gått ut. Vi ser fram emot att lära känna dig. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika orter/yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Neurologiavdelning 27, Sus, Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 30
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och driva och utveckla framtidens neurologi tillsammans med engagerade medarbetare? Är du en trygg och coachande ledare? Sök då tjänsten som enhetschef till Neurologiavdelning 27 i Lund!

Verksamhetsområde neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik (VO NRMG) på Skånes universitetssjukvård (Sus) består av drygt 750 medarbetare. Vi bedriver specialiserad vård och har regionala uppdrag för många diagnoser. Vidare bedrivs mycket forskning och utveckling inom de olika verksamheterna i Lund, Malmö och på Orupsjukhuset utanför Höör. Vi har även slutenvårdsplatser på alla tre verksamhetsorterna. Vår öppenvård är omfattande med både mottagningar och mobila team.

Neurologiavdelning 27 har ett väl etablerat samarbete mellan akutmottagning, slutenvårdsenheterna i Lund och verksamhetsenheterna (VE) neurologi, Sus Malmö. Vi arbetar tillsammans och anpassar kontinuerligt vår verksamhet för att nå största patientnytta. Avdelningen har idag 21 vårdplatser varav 7 för elektivt högspecialiserat patientflöde, bland annat NHV epilepsikirurgi som startar under nästa år. Neurologiavdelningarna i verksamhetsområdet befinner sig i ett positivt dynamiskt skede. Vi har ett gott rekryteringsläge samt satsar mycket på utbildning och specialisering av våra duktiga medarbetare, såväl nya som mer erfarna. Ett exempel där vi deltar i utvecklingen är Region Skånes kompetens och tjänstemodell (KTM) som är ett strukturerat utvecklingsprogram för sjuksköterskor för att skapa en hållbar kompetensförsörjning utifrån verksamheternas behov.

Här kan du läsa mer om att arbeta som chef i Region Skåne: https://bit.ly/46RO4X7

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef till Avdelning 27 i Lund, då nuvarande enhetschef går vidare mot nytt uppdrag inom Sus. Brinner du för ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla framtidens neurologi tillsammans med engagerade medarbetare inom ett spännande verksamhetsområde, då kan tjänsten hos oss vara en unik möjlighet för dig!

Som enhetschef är du ansvarig för enhetens personal och har därmed det övergripande ledningsansvaret för vår verksamhet och ekonomi. Du arbetar aktivt med medarbetar- och arbetsmiljöfrågor genom att tydliggöra och kommunicera verksamhetens mål och uppdrag samt genom att skapa delaktighet och ansvarstagande i arbetsgruppen. Vidare innefattar rollen ansvar för att leda, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål samt främja en god arbetsmiljö, ett gott samarbete och kostnadsmedvetenhet. I ditt arbete utgår du ifrån de lagar, avtal och riktlinjer som är relevanta för området. Som enhetschef har du även en viktig roll kring att bedriva ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet, vilket ger dig möjlighet att vara med och påverka verksamhetens utveckling. Du arbetar även nära verksamhetens chefsstöd som också finns där för att stötta dig i det dagliga arbetet. Inom VE neurologi hjälps vi åt och har ett gott samarbete.

Organisatoriskt sett är du direkt underställd områdeschef för neurologi och minnessjukdomar. Du är en viktig del av närledningsgruppen inom ditt VE, tillsammans med övriga enhetschefskollegor, områdeschef, sektionschef och enhetsansvariga läkare. Du samarbetar även med klinisk lärare inom VE neurologi.

KVALIFIKATIONER
Nu söker vi dig med relevant universitets-/högskoleutbildning inom aktuellt kunskapsområde. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande befattningar med ledningsansvar för personal, verksamhet och ekonomi, gärna med chefs-/ledarskapsutbildningar. Har du dessutom erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt arbete inom neurologi är detta meriterande. Du har även goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Som person har du en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare och med din goda kommunikativa förmåga skapar du delaktighet och förståelse hos medarbetarna för det arbete som ska genomföras. Du kan såväl leda som delta i förändringsprocesser och är den trygga punkt som dina medarbetare känner tillit till. Som chef inspirerar du och coachar dina medarbetare samt organiserar vår verksamhet på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Vi ser även att du är resultats- och målinriktad, kan arbeta långsiktigt och har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Därtill har du god vana av att fatta samt genomföra beslut och det är naturligt för dig att företräda verksamheten. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag! I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Specialist i allmänmedicin till Vårdcentralen Linero Östra Torn i Lund

Specialistläkare
Läs mer Nov 27
Gör skillnad. Varje dag.

På Vårdcentralen Linero Östra Torn välkomnas du av 40 entusiastiska medarbetare med en god teamanda, prestigelöshet och humor som för oss är en naturlig del av vardagen. Vår högsta prioritet är att erbjuda våra 9 900 listade patienter en bred, högkvalitativ och professionell vård genom trygghet och hög tillgänglighet. Hos oss får du som medarbetare chansen att arbeta i ett team med gott samarbete och ett öppet och tillåtande klimat där det finns förståelse för individuella behov. Vi arbetar tvärprofessionellt med strävan att nå högsta möjliga tillgänglighet för våra patienters bästa.

Vårdcentralen Linero Östra Torn ligger i en del av Lund där det utvecklas och byggs många nya bostäder och med goda pendlingsmöjligheter. Hos oss arbetar specialister i allmänmedicin och ST-läkare i en välorganiserad läkarmottagning med undersköterske- och sekreterarstöd. Vi har erfarna distrikts- och sjuksköterskor med egna specialistmottagningar inom diabetes, astma/kol, inkontinens, hypertoni, alkohol/rökning, äldrevård och hälsosamtal. På vårdcentralen arbetar även fysioterapeuter, arbetsterapeut, rehabkoordinator, kurator, psykologer, psykiatrisjuksköterska och dietist. Vi har också Barnavårdscentral (BVC) och Mödrahälsovård. Vi har en mycket närvarande ledningsgrupp där beslutsvägarna är korta. Vi välkomnar dig till en välbemannad och välorganiserad vårdcentral med hög kompetens och god teamanda!

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ingå i en läkargrupp med god teamanda och även ingå i ett av våra tre tvärprofessionella team med teamronder två gånger i veckan.

Vi har kommit långt i den digitala utvecklingen med en modern och mobil arbetsmiljö som innebär personlig laptop med möjlighet för distansarbete, mobiltelefon, taligenkänning och möjlighet till digitala patientmöten.

Som specialist i allmänmedicin hos oss har du:
• sedvanlig mottagning med både akuta och planerade besök likväl som utredningspatienter. I ditt arbete ingår även samverkan med externa och interna parter såsom kommunens sjuksköterskor och sjukhusen med SIP och hembesök.
• möjlighet att tjänstgöra på BVC eller ha ansvar för ett särskilt boende (SÄBO), om intresse finns.
• en viktig plats i ett av vårdcentralens tre tvärprofessionella team med rond två gånger i veckan.
• en aktiv roll i handledning av dina framtida specialistkollegor.
• en egen patientlista där du är patientansvarig läkare och ett listningstak vilket leder till en god arbetsbelastning.
• tid avsatt varje vecka för både intern och extern kompetensutveckling och individuell utveckling för särskilda intresseområden inom primärvården.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och har specialistkompetens i allmänmedicin. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

Du som söker är positiv, flexibel och har ett gott bemötande. Vidare är du driven och tar initiativ till nya idéer och arbetssätt inom verksamheten. Du värdesätter att arbeta i team, men uppskattar också det självständiga arbetet. Ditt arbete präglas av att du är ansvarsfull, har god prioriteringsförmåga och kan sätta gränser när det behövs. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterskor i avancerad fas till Akutmottagning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Dec 1
Gör skillnad. Varje dag.

Är ett empatiskt förhållningssätt och fokus på patienten självklarheter för dig? Trivs du i en dynamisk och utvecklande arbetsmiljö? Vi välkomnar nya sjuksköterskor i avancerad fas hos oss på Akutmottagningen i Lund redan idag!

På akutmottagningen i Lund bedrivs högspecialiserad akutsjukvård och vi är en av Skånes universitetssjukvårds (Sus) största verksamheter. Vi tar hand om cirka 65 000 patienter per år, vilket gör att vi idag räknas som en av Sveriges största akutmottagningar.

Akutmottagningen är sjukhusets ingångsport. Här möter du många människor vilket gör att arbetstempot varierar från den ena stunden till den andra, och ingen dag är den andra lik. Vi är cirka 200 medarbetare som tillsammans ansvarar för det första, akuta omhändertagandet av svårt sjuka och skadade patienter inom medicin, infektion, kirurgi, urologi och ortopedi. Under jourtid har vi även öron-, näs- och halsverksamhet. Hos oss arbetar flera akutläkare, specialistutbildade sjuksköterskor samt flera som läser sin specialistutbildning.

På vår arbetsplats arbetar vi enligt Region Skånes Kompetens- och tjänstemodell, som ger en tydlig struktur för ditt lärande och dina karriärmöjligheter inom vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjuksköterska i avancerad fas har du en omvårdnadsledande roll på akutmottagningen. I rollen delar du med dig av din yrkeskompetens, fungerar som mentor för juniora kollegor och uppmuntrar till kompetensutveckling genom aktiv kollegial handledning och arbetsledning. Du tar ansvar för att möta patienter och anhöriga med individens behov i fokus.

I din roll initierar du förändring och förbättring i det dagliga arbetet. Baserat på dina erfarenheter och ditt intresse kan du välja att fördjupa dig inom något område, exempelvis handledning, utbildning, arbetsledning eller som omvårdnadledare.
Du erbjuds möjlighet till utveckling i form av utbildningar i kompetenshöjande syfte, samt annan intern och extern kompetensutveckling som behövs för att arbeta på akutmottagning.

Tjänsterna avser arbete på 38,25 timmar per vecka och du anställs på kombinerad dag- och nattjänstgöring. Du arbetar två av fem helger. Vi erbjuder ett schema med kvotavtal, vilket innebär att det finns möjlighet att minska veckoarbetstiden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. För att söka tjänsten i avancerad nivå krävs även att du arbetat minst tre år inom akutsjukvård.

Om du ser värdet av ett gott samarbete som du själv bidrar till genom din flexibilitet och engagemang kommer du att trivas bra hos oss. Ditt engagemang och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse för akutsjukvård och att du vill utvecklas tillsammans med oss. Då vi är måna om ett bra arbetsklimat lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Processledare till Digitalisering IT och MT i Lund

Systemanalytiker/Systemutredare
Läs mer Nov 27
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en processledare med kraft och driv att vara med och leda den omställning som krävs inom Region Skåne och Digitalisering IT och MT? Brinner du för att utveckla och etablera ändamålsenliga arbetssätt och strukturer för IT tjänsteleverans? Motiveras du av att arbeta i en roll där du stöttar hälso- och sjukvårdens digitala utveckling och att få utgöra en viktig del av vår digitaliseringsresa? Då kan tjänsten som processledare vara helt rätt för dig!

Förvaltningen Digitalisering IT och MT är Region Skånes digitaliseringspartner och vi söker nu en processledare med tydligt fokus på att utveckla och etablera processer och arbetssätt i enlighet med ITIL4 som ramverk. Det är en spännande tid framför oss, med fokus på tillgänglighet, robusthet och verklig nytta för invånare i Skåne transformerar vi och digitalisering, automatisering och nya arbetssätt är en förutsättning för att framtidssäkra Region Skånes uppdrag. Vi bygger upp en ny tjänsteleveransbaserad leveransstruktur inom förvaltningen och som processledare för ett antal dedikerade processer och praxis kommer du tillhöra verksamhetsområdet Infrastruktur och Säkerhet och rapportera till biträdande verksamhetsområdeschef.

Digitalisering IT och MT bildades i januari 2020 och ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system samt att ansvara för att, genom hela produktlivscykeln, upprätthålla driftsäkerheten av Region Skånes medicintekniska produkter (MTP) och bistå Region Skånes olika verksamheter och samarbetspartners med teknisk kompetens och support i medicintekniskt relaterade ärenden.

Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen, och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation samt möjliggör arbetet med digitalisering och införande av nya arbetssätt i Region Skånes verksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Som processledare inom Digitalisering IT och MT arbetar du på uppdrag av en processägare och ansvarar för en eller flera förvaltningsövergripande processer. Arbetet innebär ett nära samarbete med processägaren och andra processledare, men även verksamhetsområden inom förvaltningen och i vissa fall externa leverantörer och andra förvaltningar inom Region Skåne.
Arbetet som processledare innebär bland annat att:
• utveckla, implementera, underhålla och förbättra processer
• säkerställa beroenden till andra stödprocesser och huvudprocesser
• följa upp tillämpning och utförande av processen samt ge stöd och utbildning i utförande
• delta och bidra i processforum och förvaltningsövergripande processutveckling
• etablera mätetal och mål för processeffektivitet och verkan
• säkerställa regelefterlevnad i processutvecklingen
• vara kontaktperson och eskaleringspunkt i frågor som rör din process.

Du kommer initialt vara processledare för dessa stödprocesser enligt ITIL4:
• Capacity and performance management
• Availability management
• Infrastructure and platform management
• Monitoring and event management
• Information security management.

Du arbetar operativt inom de områden dina processer verkar och du kommer att spela en avgörande roll i att driva våra stödprocesser framåt för att uppnå en effektiv och värdeskapande tjänsteleverans. Vi erbjuder en roll där du tillsammans med engagerade kollegor får vara med och bidra i ett meningsfullt och samhällsviktigt uppdrag varje dag.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med relevant högskoleutbildning alternativt dig med annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav för tjänsten. Du har tidigare erfarenhet av processutveckling och verksamhetsutveckling och du har en gedigen kunskap inom de områden dina processer verkar. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av och är gärna certifierad inom ITIL4 samt har erfarenhet av att agera i rollen processledare.

Som person är du handlingskraftig och har vilja, driv och engagemang för att driva den processutveckling som krävs för att vår verksamhet ska kunna leverera vårt uppdrag. Du har mycket god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa goda relationer. Därtill kan du arbeta i både team och nätverk för att på ett konstruktivt sätt utveckla verksamheten. Du är flexibel, tar egna initiativ, har god förmåga att arbeta självständigt och att slutföra uppgifter. För att lyckas i rollen behöver du kunna arbeta strukturerat och målinriktat och ha en vilja att bidra i helheten.

Vi förutsätter att du, precis som vi, delar Regions Skånes värderingar, välkomnande, drivande, omtanke och respekt och leder därigenom. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi arbetar med löpande urval, men med anledning av kommande jul- och nyårsledighet kommer större delen av urvalsarbetet ske först efter årsskiftet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.
Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation. Vi är cirka 350 medarbetare i förvaltningen och finns vid samtliga sjukhusområden i Skåne med huvudsäte i Lund.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Tillbemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Sjuksköterska till Onkologiavdelning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 23
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och göra skillnad för våra patienter och arbeta i en verksamhet som präglas av öppenhet och utveckling? Sök då tjänsten som sjuksköterska hos oss på Onkologiavdelning 86!

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik ansvarar för icke-kirurgisk cancersjukvård och forskningsbaserad utveckling i södra sjukvårdsregionen, som har en befolkning på cirka 1,6 miljoner invånare. Verksamhetsområdet har öppen- och slutenvårdsenheter i Malmö, Lund och Helsingborg.

Avdelning 86 är den enda onkologiska slutenvårdsavdelningen i Lund och Malmö som vårdar patienter med trakeostomi samt patienter med pågående radioaktiva behandlingar. Vi arbetar med personcentrerad vård som bedrivs via teamarbete mellan sjuksköterskor, undersköterskor och läkare men även fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Arbetet på avdelningen är omväxlande med specialiserad onkologisk omvårdnad så som cytostatikabehandling, strålbehandling och smärtoptimering. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö samt värdesätter utvecklingsarbete och fortbildning för såväl nyanställda som rutinerad personal.

ARBETSUPPGIFTER
Utöver de specialiserade onkologiska arbetsuppgifter ingår vanligt förekommande sjuksköterskeuppgifter såsom läkemedelshantering, administrering, provtagning och dokumentation. I din roll arbetar du med olika medicintekniska hjälpmedel, centrala infarter och intravenösa läkemedel. Därtill är psykosocial omvårdnad en stor del i vårt dagliga arbete. Som sjuksköterska hos oss är du betydelsefull och din kompetens värdesätts högt. Du är, tillsammans med undersköterskor och läkare, en viktig del av teamet kring patienten och har en arbetsledande roll med möjligheter att påverka verksamheten.

Som nyanställd får du en individuellt anpassad introduktion på sex veckor baserad på dina tidigare erfarenheter. Efter avslutad bredvidgång följer ett mentorskap där du får stöd av en senior sjuksköterska utefter dina behov. Vi utgår ifrån att alla har en individuell inlärningsprocess och ser det som en självklarhet att du ska få stöttning av kollegor för att bli säker i din nya arbetsroll.

Vi arbetar med verksamhetsanpassat schema som i möjligaste mån utgår från dina önskemål och behov så längre arbetstidslagen följs. I tjänsten ingår det helgtjänstgöring med två helger på fem veckor.

KVALIFIKATIONER
För den här tjänsten söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

Vi ser gärna att du som söker är nyfiken på utveckling och bidrar med din kunskap till arbetsgruppen. Du uppskattar att arbeta i team samtidigt som du är trygg i att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Därtill har du god social kompetens och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterska, natt, till Onkologiavdelning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 23
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och göra skillnad för våra patienter och arbeta i en verksamhet som präglas av öppenhet och utveckling? Sök då tjänsten som sjuksköterska hos oss på Onkologiavdelning 86!

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik ansvarar för icke-kirurgisk cancersjukvård och forskningsbaserad utveckling i södra sjukvårdsregionen, som har en befolkning på cirka 1,6 miljoner invånare. Verksamhetsområdet har öppen- och slutenvårdsenheter i Malmö, Lund och Helsingborg.

Avdelning 86 är den enda onkologiska slutenvårdsavdelningen i Lund och Malmö som vårdar patienter med trakeostomi samt patienter med pågående radioaktiva behandlingar. Vi arbetar med personcentrerad vård som bedrivs via teamarbete mellan sjuksköterskor, undersköterskor och läkare men även fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Arbetet på avdelningen är omväxlande med specialiserad onkologisk omvårdnad så som cytostatikabehandling, strålbehandling och smärtoptimering. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö samt värdesätter utvecklingsarbete och fortbildning för såväl nyanställda som rutinerad personal.

ARBETSUPPGIFTER
Utöver de specialiserade onkologiska arbetsuppgifter ingår vanligt förekommande sjuksköterskeuppgifter såsom läkemedelshantering, administrering, provtagning och dokumentation. I din roll arbetar du med olika medicintekniska hjälpmedel, centrala infarter och intravenösa läkemedel. Därtill är psykosocial omvårdnad en stor del i vårt dagliga arbete. Som sjuksköterska hos oss är du betydelsefull och din kompetens värdesätts högt. Du är, tillsammans med undersköterskor och läkare, en viktig del av teamet kring patienten och har en arbetsledande roll med möjligheter att påverka verksamheten.

Som nyanställd får du en individuellt anpassad introduktion på sex veckor baserad på dina tidigare erfarenheter. Efter avslutad bredvidgång följer ett mentorskap där du får stöd av en senior sjuksköterska utefter dina behov. Vi utgår ifrån att alla har en individuell inlärningsprocess och ser det som en självklarhet att du ska få stöttning av kollegor för att bli säker i din nya arbetsroll.

Vi arbetar med verksamhetsanpassat schema som i möjligaste mån utgår från dina önskemål och behov så längre arbetstidslagen följs. I tjänsten ingår det helgtjänstgöring med två helger på fem veckor.

Tjänsten avser nattjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
För den här tjänsten söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

Vi ser gärna att du som söker är nyfiken på utveckling och bidrar med din kunskap till arbetsgruppen. Du uppskattar att arbeta i team samtidigt som du är trygg i att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Därtill har du god social kompetens och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Forskningssjuksköterskor till VO hematologi, onkologi och strålningsfysik

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 30
Gör skillnad. Varje dag.

Är du intresserad av forskning och studier inom cancersjukvård och vill vara med och utveckla vår kliniska prövningsenhet? Tycker du om att arbeta i team men ändå ha mycket eget ansvar? Då är det dig vi söker!

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik är ett av de största verksamhetsområdena inom Skånes universitetssjukvård (Sus). Den kliniska forskningsenheten är en gemensam enhet med hematologi och onkologi och bedriver såväl akademiska som företagssponsrade studier från First-In-Human (FIH) / fas 1 – fas 4 i nära samarbete med den kliniska vården i både Lund och Malmö. Vi strävar efter att bedriva förstklassig cancervård med stark koppling till forskning och utveckling i samarbete med Lunds och Malmös universitet.

Enheten har cirka 30 medarbetare bestående av sjuksköterskor, undersköterskor, biomedicinska analytiker och medicinska sekreterare. Dessa arbetar för närvarande med ungefär 90 studier inom onkologi och hematologi både i Malmö och Lund.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som forskningssjuksköterska arbetar du i ett team med andra forskningssjuksköterskor och prövare. Det är ett omväxlande arbete där du är involverad och engagerad i flera olika kliniska studier. Vidare innebär arbetet att du deltar i planering, genomförande och sammanställning av kliniska läkemedelsprövningar. Ditt arbete genomsyras av god kvalitet och du arbetar engagerat samt självständigt i team mot uppsatta mål och utsatta tidslinjer.

Tjänsten avser placering i Lund, men resor i tjänsten förekommer i viss mån, både nationellt och internationellt, i form av prövarmöten inom kliniska studier.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Därtill har du goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Vi förutsätter att du är en van datoranvändare med goda kunskaper i Office-paketet.

Vi ser gärna att du känner dig trygg i din yrkesroll och har arbetat några år efter din examen. Har du dessutom kunskaper i Melior, PASIS och Case Report Form (CRF) ses det som fördelaktigt. Det är meriterande med utbildning och/eller erfarenhet av kliniska prövningar och/eller forskningsprojekt, liksom erfarenhet inom onkologi och/eller hematologi. Vi ser positivt på erfarenhet av arbete i projektform (planering, genomförande, uppföljning) samt utbildning inom Good Clinical Practice (GCP)

Som person är du ödmjuk, noggrann, strukturerad med förmåga att självständigt planera arbetet och att arbeta mot deadlines. Du har god samarbetsförmåga och flexibilitet gentemot såväl interna som externa kollegor. Vidare tycker du om att utveckla enheten tillsammans med övriga i teamet och har lätt att skapa en god arbetsmiljö med goda relationer omkring dig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Medicinsk sekreterare med chefsstödsfunktion till Rehabiliteringsmedicin

Läkarsekreterare/Vårdadministratör/Medicinsk sekreterare
Läs mer Nov 30
Gör skillnad. Varje dag.

Ryggmärgsskadeenheten vid Skånes universitetssjukhus (Sus) är en av Sveriges främsta aktörer inom ryggmärgsskadevård och rehabilitering. Vi har av Socialstyrelsen fått det stora förtroendet att verka som ett av fyra nationellt högspecialiserade enheter och bygger nu ut vår verksamhet för att ta emot fler patienter, från en större del av landet.

I början av april öppnade vi upp en akutnära rehabiliteringsmedicinsk enhet högst upp i Blocket med en fantastisk utsikt. Våra nyrenoverade lokaler skapar förutsättningar för en inspirerande miljö där patientomhändertagande med högsta kvalitet är i fokus. Enheten i Lund är ett komplement till den väletablerade verksamhet som idag finns lokaliserad på Orupssjukhuset utanför Höör. Vi har åtta vårdplatser och cirka 35 medarbetare.

Vi är nu i behov av en medicinsk sekreterare som förstärker och fortsätter vår spännande resa.

Kolla gärna in vår film och få en inblick i vår verksamhet:
https://vard.skane.se/skanes-universitetssjukhus-sus/om-oss/hogspecialiserad-vard-nationellt-och-internationellt/primar-rehabilitering-vid-ryggmargsskador

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en medicinsk sekreterare med chefsstödsfunktion.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du får ta ett stort eget ansvar samt ha en väldigt viktig och central roll i teamet. Du koordinerar all administration runt våra patienter såsom kallelse, bokning, registrering, remisshantering och in- och utskrivning. Du har också en viktig roll kring att ta fram statistik av vår tillgänglighet och produktion. Dina arbetsuppgifter innebär även hantering av personaladministrativa uppgifter och arbeta i vårt personaladministrativa system HR-fönster som är vårt schemaläggningssystem med exempelvis frånvarohantering och administrering av extra närvaro.

Sedan många år arbetar vi strukturerat med kvalitet genom ackrediteringsorganisationen CARF (Commission of accreditation of rehabilitation facilities) vilket ställer höga krav på rutiner och ständigt förbättringsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en godkänd utbildning inom Hälso-och sjukvårdsadministration 80p KY/400p YH eller motsvarande läkarsekreterarutbildning. Du har goda kunskaper i medicinsk terminologi och i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är önskvärt att du har goda kunskaper i engelska då vi ibland har internationella kontakter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Melior, MedSpeech, PASiS samt Officepaketet. Har du även utbildning i primär klassificering och erfarenhet av att arbeta med personaladministrativa uppgifter är detta meriterande för tjänsten.

Som person är du en lagspelare som har lätt för att se lösningar och gillar utmaningar. Vidare har du en god pedagogisk förmåga, lätt för att ta egna initiativ, är engagerad och bidrar med ett gott arbetsklimat. Du är van vid att arbeta självständigt och under eget ansvar.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterskor till Gynekologiavdelning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 30
Nu välkomnar vi nya sjuksköterskor alternativt barnmorskor till gynekologiavdelningen i Lund! Här kan vi erbjuda dig ett spännande och omväxlande arbete med en stor variation av diagnoser inom vårt specialistområde.

Verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård har cirka 800 anställda och består av både gynekologisk och obstetrisk verksamhet. Det bedrivs verksamhet i både Malmö och Lund vid Skånes universitetssjukhus (Sus). Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom utveckling samt utbildning och det bedrivs framgångsrik forskning inom verksamhetsområdet.

På gynekologiavdelningen i Lund vårdas kvinnor i alla åldrar. Vi har inriktning mot gynekologisk cancer och är ett regionalt cancercentrum. Bland våra patienter finns de med akuta gynekologiska besvär och de som söker för bekymmer i tidiga graviditet, det vill säga före vecka 22. Vi har intag via en egen akutmottagning, där vi har 18 vårdplatser på vardagar och 14 vårdplatser på helger.

Hos oss finns möjligheten till rotationarbete på både Gynekologiavdelning och på Gynekologiska akutmottagningen inom VO kvinnosjukvård i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll arbetar du med fokus på pre- och postoperativ vård. Du bidrar till att skapa en övergripande plan för patientens återhämtning och genomförande av aktiviteter som leder till att patienten kan återgå till sitt vanliga liv. Dina uppgifter inkluderar sårvård, drän, katetrar och medicinskteknisk utrustning. I det postoperativa skedet är mobilisering, nutrition och smärtlindring viktiga uppgifter för att hjälpa och stötta patienten till bästa återhämtning. Du som sjuksköterska arbetar nära en sjuksköterskekollega under dina arbetspass och har även ett nära samarbete med undersköterskor, fysioterapeuter och läkare.

Ditt arbete hos oss är självständigt, ansvarsfullt och omväxlande där du sköter om och ser till hela patienten vad gäller både det medicinska, tekniska samt omvårdnadsmässiga behovet. Vår förhoppning är att du vill vara med och bidra till vår goda vårdkvalitet och utveckling av verksamheten. Vi erbjuder utbildning och kompetensutveckling utifrån dina erfarenheter, vilket ger dig en god kompetens inom gynekologisk vård.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyutexaminerade sjuksköterskor finns ett kliniskt basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialisera sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Är du nyfiken och vill veta mer om oss eller komma och hospitera? Tveka inte att höra av dig till oss!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska alternativ barnmorska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom gynekologi, onkologi eller kirurgi är meriterande för tjänsten.

När det kommer till dig som person är du initiativtagande, har ett flexibelt förhållningssätt och gott bemötande. Du har ett genuint intresse för kvinnosjukvård och trivs med att arbeta i team. Patienterna som du möter befinner sig i olika stadier i livet, såsom kris, sorg och glädje, vilket kräver förmåga till empati, gott bemötande och god omvårdnad. Därtill bidrar du till ett bra samarbete och gott arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Barnsjuksköterska till Barn- och ungdomsmedicinavdelning 62 i Lund

Barnsjuksköterska
Läs mer Nov 29
Gör skillnad. Varje dag.

Vi på Barn- och ungdomsmedicinavdelning 62 expanderar och utvecklar just nu vår verksamhet. Vill du vara en del i vårt framåtblickande team? Sök dig till oss redan idag!

Vi vårdar små och stora barn som är i behov av högspecialiserad vård, främst barn med neurologiska, ortopediska, lungmedicinska samt metabola sjukdomar och skador. Därutöver genomför vi högspecialiserade utredningar och bedriver även intermediärvård där de svårast sjuka barnen vårdas. Vi har nyligen fått i uppdrag att bedriva rikssjukvård inom flera olika områden vilket kommer ge dig som sjuksköterska möjlighet att bli bra på omvårdnaden av barn inom områden som bland annat svåra kroniska lungsjukdomar samt epilepsikirurgisk utredning. Samtidigt utökar vi nu vår avdelning för att kunna ta emot barn med andra diagnoser som är i behov av akutsjukvård.

Varje barn som vårdas på avdelningen har en unik sjukdomsbild och är därför i behov av individuella lösningar och behandlingar. Vi bedriver både akut och planerad sjukvård på flera olika vårdnivåer. Som sjuksköterska/barnsjuksköterska hos oss har du stora möjligheter att utvecklas inom ditt yrke och få en bred kunskap inom våra specialiteter.

För att vi ska kunna bedriva högspecialiserad vård är samarbetet mellan flera olika professioner av stor betydelse. På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, farmaceut, och administratörer. Kopplade till avdelningen finns fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, kuratorer, psykologer, medicinska sekreterare samt lekterapeuter. Patientens unika behov styr vilka professioner som ska ingå i teamet kring det enskilda barnet och familjen. Vi har ett tätt samarbete mellan alla yrkesprofessioner och en utbildningsorienterad kultur samt, inte minst, väldigt roligt ihop. Vi arbetar barn- och familjecentrerat samt följer Nordisk Förening för Sjuka Barns Behov (NOBAB) standard och FN:s barnkonventionen.

ARBETSUPPGIFTER
Observera att denna annons finns publicerad under annan yrkeskategori som är kopplad till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

Vi söker nu en sjuksköterska alternativt barnsjuksköterska till vårt team på Barn- och ungdomsmedicinavdelningen i Lund.

Som sjuksköterska hos oss arbetar du för att ge barnet och familjen bästa möjliga vård och bemötande. Under en vanlig dag hos oss ägnar du dig bland annat åt provtagning, undersökningar, rondarbete, läkemedelshantering samt samordning med andra professioner. Eftersom vi är en avdelning där vi genomför både akuta och planerade operationer arbetar du även med pre- och postoperativ vård.

Nya kollegor får hos oss ett individuellt anpassat introduktionsschema på minst tio veckor där du tillsammans med din handledare bygger en bra grund och skapar förutsättningar för att du ska känna dig trygg i din nya roll. Nya sjuksköterskor erbjuds ett utbildningsprogram inom barnsjukvård under första året. För att stärka din professionella och personliga utveckling har vi enhetsansvariga sjuksköterskor på arbetsplatsen. Deras funktion är att vara en del i din introduktion och utveckling samt axla rollen som mentor för dig efter avslutad introduktion. Hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling då vi regelbundet har utbildningar, både internt och externt, samt möjlighet för hospitering i andra verksamheter.

Du arbetar två av fem helger med ett rullande 10-veckorsschema. Varje schemaperiod innefattar tid avsatt för utbildning och förbättringsarbete. Arbetstiden är förlagt till antingen treskift eller endast natt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska alternativt vidareutbildad barnsjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vidare har du språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Har du tidigare erfarenhet av barnsjukvård ses det som meriterande.

Hos oss är ingen dag den andra lik och det är därför viktigt att du kan planera, prioritera och ha ett helhetsperspektiv när det uppstår akuta situationer som arbetet behöver anpassas utefter. Du ser värdet av ett gott samarbete och medverkar själv till detta genom att dela med dig av dina kunskaper samt erfarenheter. Ditt engagemang och din positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat. Hos oss hjälps alla åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Du har därtill ett empatiskt förhållningssätt i ditt arbete och bemöter såväl kollegor som familjer utifrån Region Skånes värdegrunder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Inför eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterskor till Kirurgiavdelning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 29
Gör skillnad. Varje dag.

Är du nyfiken på kirurgi? Då kan du vara den vi söker!

På Kirurgiavdelning 13 bedriver vi högspecialiserad kirurgisk vård och arbetar inom tre olika specialiteter med södra Sverige som upptagsområde. Vår ena specialitet har inriktning på sjukdomar i pankreas, lever och galla, det andra inriktar sig mot endokrina sjukdomar så som sarkom samt neuroendokrina tumörer och det tredje är ett team med akutkirurgi där cholecystit och appendicit är vanliga diagnoser.

Avdelningen är en av fyra kirurgiska avdelningar inom verksamhetsområde kirurgi & gastroenterologi i Lund som arbetar kontinuerligt för att utöka vårt samarbete och utveckla vården med patienterna i fokus. Verksamhetsområdet arbetar utifrån en vision av hur vi möter och tar hand om våra patienter på bästa sätt, optimerar och tar hand om resurserna vi har, samtidigt som vi möter de utmaningar som samhället och sjukvården står inför. Vill du vara med att utveckla och utvecklas samt har ett stort patientfokus så tveka inte att söka hit.

Vill du höra mer om hur det är att jobba hos oss? Intresserad av att hospitera? Varmt välkommen att kontakta oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som sjuksköterska hos oss möter du ofta komplexa och spännande vårdförlopp i en föränderlig verksamhet där du med din kompetens har stora möjligheter att göra skillnad för patienten. Vårt mål är att alltid utgå från patienternas behov, där omvårdnaden utformas individuellt och präglas av ett professionellt bemötande. Här erbjuder vi dig ett varierande och brett arbete.

Hos oss arbetar du i tvärprofessionella team kring patienten och vi har fysioterapeuter, arbetsterapeuter med flera knutna till vår verksamhet. På avdelningen har vi en farmaceut på dagtid måndag-fredag som finns behjälplig avseende läkemedel. Vi arbetar evidensbaserat samt deltar i studier och forskning kring de patientgrupper som vårdas på avdelningen.

Din introduktion hos oss individanpassas utifrån dina behov för att du ska få en trygg start på din nya arbetsplats. Som stöd för nyanställda, men också annan personal, finns nästan dagligen specialistsjuksköterska eller omvårdnadsledare i tjänst som kan stötta, utbilda och utveckla.

Verksamheten bedrivs dygnet runt med schema dag, kväll och natt. Vi arbetar med ett, för medarbetaren, fördelaktigt kvotschema i TimeCare/MultiAccess. Medarbetaren lägger ett önskeschema som sen ska lösas tillsammans i diffningsperiod. För all arbetad obekväm arbetstid får du även kvot-tid, som innebär ledig tid i ditt schema. Exempelvis om du är anställd på 100% så får 100% månadslön samt ob-ersättningen du tjänat, men i praktiken arbetar du cirka 90%. Desto mer obekväm arbetstid du jobbar, desto mer ledighet har du möjlighet till.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Dina språkkunskaper i svenska motsvarar lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.

Är ett empatiskt förhållningssätt och fokus på patienten självklarheter för dig? Då tror vi att du har goda förutsättningar för att trivas hos oss. Som person är du engagerad, noggrann, flexibel och initiativrik. Du har också såväl god förmåga att planera och organisera ditt arbetssätt som att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Biomedicinska analytiker till Laboratoriemedicin Bas i Lund

Biomedicinsk analytiker/BMA
Läs mer Nov 21
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du bli en del av en arbetsplats som genomsyras av hög social kompetens där allas olikheter välkomnas? Då är du välkommen att söka till oss på Laboratoriemedicin Bas i Lund!

Medicinsk service ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Våra tjänster omfattar alltifrån laboratoriemedicin och medicinsk teknik till uppdrag inom prehospital sjukvård och forskning.

Laboratoriemedicin Bas är ett specialitetsoberoende och växande verksamhetsområde i förvaltningen. Verksamheten bedrivs i Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Landskrona, Lund, Malmö, Trelleborg, Ystad och Ängelholm. Sammanlagt är vi cirka 500 medarbetare där den största personalkategorin är biomedicinska analytiker. Tillsammans förser vi vården med diagnostik till stöd för vård och behandling. Vi bedriver en bred och högteknologisk verksamhet inom specialiteterna klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin samt provtagning och funktionsundersökningar. Sammanlagt skickar vi årligen ut cirka 17 miljoner provsvar. Under de kommande åren kommer verksamheten att expandera ytterligare för att anpassa diagnostikutbudet för den framtida vården.

Förutom diagnostik omfattar verksamhetsområdets uppdrag även konsultverksamhet för sjukvården. Vi utbildar bland annat läkare och biomedicinska analytiker och samarbetar med universitet kring aktuella forsknings- och utvecklingsprojekt. Därtill ingår även område Bild- och laboratorieteknik som ansvarar för den medicintekniska säkerheten.

För att upprätthålla kvalitet och kompetens samverkar vi kontinuerligt med övriga verksamhetsområden inom förvaltningen och har nära samarbete med både chefer, processledare och läkare inom dessa specialiteter. Tillsammans arbetar vi aktivt med att utveckla och förbättra metoder, flöden och processer för att skapa konkurrenskraft anpassad till sjukvårdens framtida behov.


ARBETSUPPGIFTER
Nu har du chansen att bli en av oss! Som biomedicinsk analytiker får du ett varierande arbete. Vi välkomnar dig som vill vara med i vår verksamhets fortsatta utveckling.

I tjänsten ingår analysarbete med inriktning inom kemi och mikrobiologi. Du arbetar självständigt med stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare är du aktiv i verksamhetsområdets kvalitetsarbete med ansvar för upplärning och utbildning av nya medarbetare och studenter. Som medarbetare hos oss kommer du genomgå ett internt upplärningsprogram som sker på dagtid.

Arbetstiden är förlagd med dag-, kvälls-, helgtjänstgöring och i vissa fall beredskap.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Har du erfarenhet av analysarbete inom klinisk kemi och/eller klinisk mikrobiologi är det fördelaktigt tjänsten.

Som person är du ansvarstagande och empatisk med god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbete samt har ett strukturerat förhållningssätt. Vidare är du professionell i ditt bemötande och kan kommunicera med såväl interna som externa kontakter. Stor vikt läggs på de personliga egenskaperna som måste harmoniera med våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Medicinsk sekreterare till Infektionsmottagning i Lund

Läkarsekreterare/Vårdadministratör/Medicinsk sekreterare
Läs mer Nov 28
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du bli en del av ett engagerat och motiverat team som arbetar för patienternas bästa och verksamhetens utveckling? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Verksamhetsområde (VO) infektionssjukdomar vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har verksamhet i både Lund och Malmö, med ansvar för patienter med infektionssjukdomar och immunbristsjukdomar. I Lund finns en avdelning med 28 vårdplatser och i Malmö finns två avdelningar med sammanlagt 42 vårdplatser. Mottagnings- och sprutbytesverksamhet bedrivs i både Lund och Malmö.

Den administrativa enheten i Lund är en liten grupp som präglas av god samarbetsanda och arbetsglädje. Enheten består i dagsläget av åtta medicinska sekreterare/administratörer.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en medicinsk sekreterare som vill bli en del av vårt administrativa team på VO infektionssjukdomar med huvudplacering i Lund.

Tillsammans med dina arbetskollegor ansvarar ni gemensamt för de dagliga och löpande arbetsuppgifterna så som journalskrivning, bokningar samt remiss- och posthantering. Därtill ingår registreringar i olika system och även en del forskningsadministration. Det finns stora möjligheter till egna ansvarsområden utifrån intresse och kompetens. I din roll har du ett nära samarbete med de olika yrkeskategorierna på verksamheten. Vi värdesätter och arbetar tillsammans för en god arbetsmiljö.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har utbildning i Hälso- och sjukvårdsadministration 80p eller 400p YH eller motsvarande medicinsk sekreterarutbildning. Vidare har du goda kunskaper i medicinsk terminologi samt i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi söker dig som har ett stort intresse av administration, utveckling och lärande som vill vara med och utveckla det administrativa stödet inom VO infektionssjukdomar. Du är positiv, serviceinriktad, ansvarsfull och brinner för att organisera och planera. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra och har ett professionellt bemötande mot patienter och kollegor. Därtill kan du prioritera bland dina arbetsuppgifter och då vi är en bred verksamhet är din flexibilitet av stor vikt.

Är du vår nya kollega? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kontakta och intervjua sökande redan innan annonsens sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Undersköterska till Onkologiavdelning 87 i Lund

Undersköterska, vård- och specialavdelning och mottagning
Läs mer Nov 27
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du bli en del av framtidens onkologi? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Onkologiavdelning 87 är en specialistavdelning som behandlar diagnoserna lymfom, sarkom och forskningspatienter. Avdelningen befinner sig just nu i en mycket spännande fas, vilket inkluderar nya arbetsmetoder och ökade utvecklingsmöjligheter för undersköterskor.

Vi erbjuder dig ett öppet och positivt arbetsklimat med möjlighet till personlig kompetensutveckling och delaktighet i avdelningens utvecklingsarbete. Hos oss finns möjlighet till att komplettera befintliga kunskaper genom verksamhetsområdets internutbildningar, externa utbildningar och med lärande på plats. Avdelningen har ett tillåtande och lärande arbetsklimat där du som undersköterska har en viktig roll.

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik svarar för all icke-kirurgisk cancersjukvård och forskningsbaserad utveckling i södra sjukvårdsregionen, med en befolkning på cirka 1,6 miljoner invånare. Verksamhetsområdet har öppen- och slutenvårdsenheter i Malmö, Lund och Helsingborg.

ARBETSUPPGIFTER
Som undersköterska på Onkologiavdelning 87 blir du en viktig del i teamet som även består av sjuksköterska och läkare. Arbetsuppgifterna är patientnära omvårdnad, kontroll av vitala parametrar, bistå i avdelningsarbete och beroende på bakgrund kan tjänsten anpassas efter din erfarenhet. Som undersköterska har du även möjlighet att erhålla flertalet delegeringar för en mer avancerad omvårdnad. Vi har ett patientklientel med stort åldersspann som gör varje omvårdnadssituation unik, vilket både är spännande och utvecklande. Tillsammans med ansvarig sjuksköterska lägger du upp planeringen för patienterna i teamet. Som undersköterska har du normalt ansvar för mellan 4-6 patienter. På dagtid brukar även en resursperson finnas på plats.

Onkologiavdelning 87 är en välkomnande arbetsplats och vi har ett tillåtande arbetsklimat. Unikt för avdelningen är att varannan vecka deltar all personal i en etikrond som ger dig som medarbetare möjlighet att få ventilera och reflektera. Som ny undersköterska hos oss får du en anpassad introduktion baserad på dina tidigare erfarenheter. Efter din introduktion har du tillgång till en mentor som är en van undersköterska från avdelningen.

Vi tillämpar önskeschema på avdelningen. Tjänsten innebär tjänstgöring dag/kväll/natt och helgtjänstgöring med tjänstgöring två av fem helger.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är utbildad undersköterska med inriktning akutsjukvård/sjukvård enligt tidigare programstruktur eller är utbildad undersköterska inom den nya programstrukturen som har läst samtliga inriktningar. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Vi ser det som meriterande att du har ett intresse för onkologisk omvårdnad samt erfarenhet av slutenvård.

Som person är du driven och vill vara med och utveckla undersköterskerollen. Du som person är strukturerad och bra på att följa rutiner. Vi värdesätter också ett aktivt deltagande i skapandet av ett gott arbetsklimat. För att trivas hos oss värdesätter du teamarbete men du kan även arbeta självständigt och fatta egna beslut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten avser ett vikariat på 6 månader och därefter kan det finnas möjlighet till förlängning. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kundinformatör till Växeln på Kundcenter i Lund

Växeltelefonist
Läs mer Dec 4
Nytt
Gör skillnad. Varje dag.

Vi inom område Kundcenter finns till för att kunna ge våra kunder en enkel och tydlig väg in, så att kunden får möjlighet att vända sig till oss dygnet runt alla dagar om året, för att få hjälp med sina ärenden. Våra kunder är Region Skånes samtliga verksamheter såväl som våra medborgare i regionen. Vårt mål är att säkerställa kvalitet, enhetlighet och effektivitet i kundmötet. Vår verksamhet är under ständig utveckling och vi får kontinuerligt in nya uppdrag, vilket gör att vi fortsätter att växa som område. Idag är vi cirka 120 kollegor som sitter i fräscha lokaler på Medicon Village i Lund.

Växeln besvarar de samtal som kommer in, både från medborgare och från vård-och administrativ personal, när de ringt något av Region Skånes växelnummer. Samtalen tas emot och hanteras, utifrån ärendets karaktär, genom hänvisning eller vidareförmedling. Vi hanterar även mindre växeluppdrag för andra enheter och förvaltningar inom Region Skåne och bistår med vissa administrativa tjänster. Detta kan vara bland annat akut vidarekoppling av telefoni, akut uppdatering av jourlista utanför kontorstid, samt information vid förändrat beredskapsläge på sjukhusen i Region Skånes regi. På växeln är vi cirka 30 medarbetare, uppdelade under två teamledare.

Vårt arbete genomsyras av Region Skånes värderingar Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt, både i mötet med kunder och i samarbetet med varandra. Därför är det väldigt viktigt för oss att du som blivande kollega står bakom och kan identifiera dig med dessa värderingar.

ARBETSUPPGIFTER
Nu har vi möjlighet att välkomna två nya kundinformatörer till oss!

I rollen som kundinformatör kommer du arbeta med ett stort växeluppdrag och är första kontakten för den inringande, såväl internt som externt. Majoriteten av våra ärenden tas emot via telefon och därför är det viktigt att du trivs med denna typ av kundkontakt. Vi hanterar ungefär 150 000 samtal i månaden. Belastningen kan periodvis vara hög, du hanterar ett stort antal samtal där du behöver kunna leverera god service på kort tid. Därför ställs det krav på hög stresstålighet, ansvarstagande, hög effektivitet utan avkall på professionellt bemötande mot den inringande. I rollen kan också enklare administrativa uppgifter komma att ingå.

För att ge dig som kundinformatör en bra start och verktyg för att lyckas i ditt arbete, får du en introduktionsutbildning som bland annat berör kommunikation, IT- och telefonisystem samt verksamhetskunskap. Vi är även måna om att skapa tydlighet kring våra mål och följa upp våra medarbetares kompetensutveckling, vilket vi gör genom kontinuerlig medlyssning, coachning och utveckling.

Arbetstiderna är varierande och förläggs mellan 06:30 - 21:15. Tjänsten innebär även helgtjänstgöring cirka var femte helg. I den här rekryteringen söker vi kandidater för en tidsbegränsad anställning på sex månader och en till en tillsvidaretjänst.

KVALIFIKATIONER
Nu välkomnar vi dig med godkänd gymnasieutbildning samt goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Du har tidigare erfarenhet från arbete inom kundservice, reception, callcenter eller administration. Då vårt arbete helt och hållet sker digitalt krävs det att du har god datorvana och har lätt för att sätta dig in i och arbeta i olika digitala system.

Har du tidigare erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård ser vi det som fördelaktigt. Därtill är tidigare arbetslivserfarenhet från offentlig sektor, gärna i en serviceroll, ett plus. Vi ser det som positivt om du har arbetat med telefonen som arbetsverktyg och därmed vet med dig att du trivs i den rollen, på till exempel ett kontaktcenter, kundtjänst eller motsvarande. Om du har erfarenhet av ACE/Callguide ses även det som meriterande.

Vi söker dig som är serviceinriktad. Att sätta kunden i centrum och att i alla lägen leverera en mycket god service är något som faller sig naturligt för dig. Du har en god kommunikationsförmåga och du drivs av att nå resultat för att skapa en hög kundnöjdhet. Du ser värdet av ett gott samarbete och förstår att du är en viktig medarbetare i den större helheten. Du bidrar till ett gott teamarbete genom din flexibilitet och ditt engagemang i arbetet. För att bli framgångsrik i rollen förutsätter vi att du tar ett stort eget ansvar, är självgående och kan prioritera och behålla lugnet när inflödet är högt. Vi värdesätter och arbetar efter vår värdegrund som säger att vi ska vara välkomnande, drivande samt visa omtanke och respekt för våra patienter och medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi planerar för intervjuer den 3:e samt 4:e januari.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterskor till Akutmottagning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 20
Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter ett arbete som är spännande, stimulerande och lärorikt, där du ständigt utvecklas? Då kan du vara vår nya sjuksköterska till Akutmottagning i Lund!

På akutmottagningen i Lund bedrivs högspecialiserad akutsjukvård och vi är en av Skånes universitetssjukvårds (Sus) största verksamheter. Vi tar hand om cirka 65 000 patienter per år, vilket gör att vi idag även räknas som en av Sveriges största akutmottagningar.

Mottagningen är sjukhusets ingångsport och det är här majoriteten av patienterna påbörjar sin vistelse. Här möter du många människor vilket gör att arbetstempot varierar från den ena stunden till den andra. Vi är cirka 200 medarbetare som tillsammans ansvarar för det första, akuta omhändertagandet av svårt sjuka och skadade patienter inom medicin, infektion, kirurgi, urologi och ortopedi. Under jourtid har vi även öron-, näs- och halsverksamhet.

Vårt arbete präglas av yrkesstolthet, hög vårdkvalitet och att förstärka relationerna där vi ser varje människa som viktig. Hos oss möter du många människor i livets alla skeden varje dag. Du kommer att vara med om varierat arbetstempo och lära dig något nytt varje dag.

Följ med bakom kulisserna och träffa oss som arbetar på akuten genom att titta in på vårt instagramkonto. https://www.instagram.com/akutmottagningenlund/

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som sjuksköterska på akutmottagningen består dina arbetsuppgifter av omvårdnad och behandling av den akut sjuka patienten. När du som nyanställd blir mer trygg i din roll introduceras du till vårt arbete på akutrummet och i vår triage. För sjuksköterskor som vill specialisera sig alternativt är specialistutbildade eller har längre arbetslivserfarenhet, blir det efter en tids arbete hos oss aktuellt med mer specifika arbetsuppgifter.

Vi erbjuder dig en bred grund med ett individuellt anpassat kliniskt introduktionsprogram, där hospiteringar på larmrummet och triage ingår. Introduktionen ser olika ut beroende på din tidigare erfarenhet. Introduktionen innehåller föreläsningar och utbildningar i bland annat akuta tillstånd, medicinsk teknik och RETTS. Som en del av introduktionen får du möjlighet att gå med en akutläkare under en dag och se hur dem arbetar. Detta för att möjliggöra kompetensutveckling. Hos oss arbetar vi enligt kompetens- och tjänstemodellen och vi arbetar aktivt med strukturerad kompetensutveckling för våra sjuksköterskor.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Som sjuksköterska är det viktigt att du som omvårdnadsledare styr arbetet kring patientens omvårdnad och trivs i den arbetsledande rollen. Har du lång erfarenhet av triagering och önskar vara en del av gruppen som bemannar vårt förtriage är du också välkommen att söka till oss.

Vi söker dig som trivs med att arbeta i ett varierande arbetstempo och som har god förmåga att prioritera när det behövs. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och ser dig själv som en viktig del i teamet kring patienten utifrån din yrkesroll. Vi ser gärna att du drivs av att arbeta med akutsjukvård och värdesätter att möta patienten med omtanke och respekt i alla lägen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Systemspecialist för Rakel till Digitalisering IT och MT i Lund

Systemanalytiker/Systemutredare
Läs mer Nov 20
Gör skillnad. Varje dag.

Trivs du i en roll med mycket ansvar och motiveras av att vara med och driva en samhällsviktig tjänst? Då kan tjänsten som systemspecialist för Rakel vara helt rätt för dig här på enhet Datakommunikation och Telefoni! Vi välkomnar dig som vill driva förbättringar och arbeta med införandet av nästa generation av tjänsten.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.

Inom förvaltningen är verksamhetsområde Infrastruktur och Säkerhet ett av de fem verksamhetsområdena som innehåller fem enheter: Digital arbetsplats, Datacenter, Datakommunikation, Telefoni samt IT-säkerhet. Rollerna i dessa enheter är enhetschefer, systemansvariga, systemspecialister och leveransansvariga med flera som ansvarar för leverans av processer, daglig drift samt utveckling av befintliga tjänster.

Vi utgår från våra lokaler på Medicon Village i Lund även om distansarbete blivit en naturlig del av vår vardag.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara en del av ett hållbart arbetsliv med flexibilitet och balans mellan arbete och fritid med många olika utvecklings- och karriärmöjligheter? Då är du välkommen till oss på enhet Datakommunikation och Telefoni.

Rakel är Sveriges nationella kommunikationssystem för samverkan och ledning för organisationer med ansvar inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar.

Som grund i rollen systemspecialist för Rakel på Region Skåne kommer du att arbeta nära systemansvarig som har lång erfarenhet och djup kunskap. I detta uppdrag ingår bland annat att arbeta med Rakelinförande för nya verksamheter, ta fram underlag utifrån berörd verksamhets funktionskrav och viss programmering av utrustning. Samverkansmöten samt löpande kommunikation med interna och externa intressenter är en viktig och naturlig del av arbetet. Administration som beställningar och fakturering ingår också i rollen.

Du kommer även att vara huvudansvarig för införande av nästa generation Rakel i Region Skåne. Detta är en viktig och ansvarsfylld uppgift, som till en början inte kommer att fylla så mycket av din tid, men som efter hand kommer att växa. I detta ansvar ingår bland annat informationsinsamlande, förberedelse inför upphandling, ekonomi, kartlägga utbildningsbehov, planera och genomföra implementation och mycket annat.

Ett spännande uppdrag med stort helhetsansvar!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med akademisk utbildning inom relevant område eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Är du dessutom certifierad i ITIL v3/v4 foundation nivå eller högre är det meriterande men det är inte ett krav. Ledarskapserfarenhet och erfarenhet av införandeprojekt är meriterande för tjänsten.

Om du har något av följande blir vi lite extra glada:
• Erfarenhet av upphandling och prissättning
• Stort intresse av att lyssna in verksamheters behov och samverka med relevanta samverkansparter
• Har du arbetat med Rakel tidigare är detta givetvis en stor bonus.

För att trivas i rollen ser vi att du är en utåtriktad person som kan arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra. Du är nyfiken och lyhörd för andras behov och kan omsätta detta i praktiska lösningar. Du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift och kommunicerar på ett enkelt och tydligt sätt. Vidare är du metodisk och lösningsorienterad och du avslutar alltid det du påbörjar. Du ett stort engagemang för att utveckla ditt ansvarsområde och verksamheten i fråga om mål och visioner. I detta värdesätter vi att du är analytisk och noggrann samt med lätthet kan sätta dig in i komplexa sammanhang där du ser såväl helheten som detaljerna. I den här rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.
Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation. Vi är cirka 350 medarbetare i förvaltningen och finns vid samtliga sjukhusområden i Skåne med huvudsäte i Lund.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Tillbemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Sjuksköterskor till Barn- och ungdomskirurgiavdelning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Dec 4
Nytt
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och göra betydande skillnad för barn och familjer i behov av sjukhusvård? Vill du få möjligheten att utvecklas i din roll som sjuksköterska tillsammans med hängivna kollegor? Då är det dig vi söker!

Barnsjukvården vid Skånes universitetssjukhus (Sus) är uppdelad i två verksamhetsområden (VO) barnkirurgi/neonatalvård och VO barnmedicin. VO barnkirurgi/neonatalvård har cirka 600 anställda med verksamheter inom barnkirurgi, barnhjärtsjukvård, barnoperation, barn- och ungdomsintensivvård och neonatalvård. Den barnkirurgiska enheten i Lund består av slutenvårdsavdelning 65, nefrologisk dagvård, uroterapimottagning samt barnkirurgisk mottagning. Vi är en av två enheter i landet som bedriver högspecialiserad vård inom spädbarnskirurgi och har kontaktsjuksköterskor för just dessa patienter. På denna enhet vårdar vi patienter med kirurgiska och nefrologiska åkommor mellan åldrarna 0 till 18 år.

- På min första dag på barn- och ungdomskirurgiavdelningen sa min handledare som varit där i 30 år till mig "Det här har jag aldrig sett" och det stämmer verkligen bra in på vår avdelning. Vi har en jättespännande och omväxlande arbetsplats där vi går från en typ av arbetsdag till en annan. Det är både varierande åldrar och varierande diagnoser och dessutom har vi akut verksamhet så i vissa situationer får vi ställa om ganska fort. Hos oss har vi på sätt och vis en dubbelspecialitet eftersom vi arbetar inom både nefrologi och kirurgi. Eftersom vi även har rikssjukvård får vi möta de patienter som man inte möter på så många andra ställen och vi får lov att bli duktiga på de diagnoserna. Vi får jobba med den mest spännande, utvecklande och roligaste typen av sjukvård, säger Anna, sjuksköterska och klinisk coach som har arbetat på avdelningen i 12 år.

Vill du läsa mer om vår vårdavdelning respektive mottagningar och dagvård följ länken: Barn- och ungdomskirurgiavdelning 65 Lund - Skånes universitetssjukhus Sus (skane.se)

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu sjuksköterskor alternativt barnsjuksköterskor som vill vara med och utveckla omvårdnaden och arbeta med landets ledande experter inom barnkirurgi och barnnefrologi.

I din roll hos oss ingår du i ett team bestående av undersköterskor, läkare, farmaceut, servicemedarbetare, medicinska sekreterare, kurator, psykolog, dietist och fysioterapeut. Du arbetar i en stimulerande miljö med härliga kollegor där den unga patienten och familjen står i centrum. Vi arbetar aktivt för att främja delaktighet och engagemang hos våra medarbetare och vi ser gärna att du, när du känner dig redo, deltar eller driver något utvecklingsarbete. Vårt mål är att arbetsklimatet ska präglas av tillit, ödmjukhet, gemenskap och respekt. Region Skånes värdegrund är ledord för vårt ledarskap och medarbetarskap!

Som ny kollega till oss får du ett individuellt introduktionsschema på minst tio veckor där du tillsammans med mentor och handledare bygger en bra grund och skapar förutsättningar för att du ska känna dig trygg i din yrkesroll. Som en del av vår kompetensutveckling kan vi vid tillfälle erbjuda våra sjuksköterskor specialistutbildning med bibehållen grundlön. Du arbetar blandad tjänstgöring dag/kväll/natt eller enbart natt. Du har tjänstgöring två av fem helger och arbetar med 10-veckorsschema och önskeschema i Time Care. Heltidsmåttet för endast nattjänstgöring är 32 timmar per vecka.

- Det första året efter att man tagit sin examen är superviktigt för att lägga grunden för sin yrkesutveckling och hur trygg man känner sig i sin roll som sjuksköterska. Barnkirurgen har gett mig den bästa starten in i yrkeslivet. Det är enormt varierande arbete, du får arbeta mycket praktiskt och fram för allt så har du stöd hela vägen från dina tilldelade handledare men också från resterande kollegor, säger Em, sjuksköterska som började hos oss i januari 2021 direkt efter sin utbildning.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad sjuksköterska alternativt specialistutbildad sjuksköterska inom barn- och ungdom med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Har du tidigare erfarenhet av barnsjukvård är det meriterande.

För att trivas hos oss är du nyfiken, prestigelös och tycker om att arbeta i ett växlande tempo samt ha förmåga att prioritera vid akuta situationer. Vidare är du noggrann, trygg och stabil samt tar hand om patienterna utifrån deras individuella behov. Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt och ett gott bemötande gentemot såväl patienter som närstående. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras vid eventuell anställning.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Barnsjuksköterskor till Barn- och ungdomskirurgiavdelning i Lund

Barnsjuksköterska
Läs mer Dec 4
Nytt
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och göra betydande skillnad för barn och familjer i behov av sjukhusvård? Vill du få möjligheten att utvecklas i din roll som sjuksköterska tillsammans med hängivna kollegor? Då är det dig vi söker!

Barnsjukvården vid Skånes universitetssjukhus (Sus) är uppdelad i två verksamhetsområden (VO) barnkirurgi/neonatalvård och VO barnmedicin. VO barnkirurgi/neonatalvård har cirka 600 anställda med verksamheter inom barnkirurgi, barnhjärtsjukvård, barnoperation, barn- och ungdomsintensivvård och neonatalvård. Den barnkirurgiska enheten i Lund består av slutenvårdsavdelning 65, nefrologisk dagvård, uroterapimottagning samt barnkirurgisk mottagning. Vi är en av två enheter i landet som bedriver högspecialiserad vård inom spädbarnskirurgi och har kontaktsjuksköterskor för just dessa patienter. På denna enhet vårdar vi patienter med kirurgiska och nefrologiska åkommor mellan åldrarna 0 till 18 år.

- På min första dag på barn- och ungdomskirurgiavdelningen sa min handledare som varit där i 30 år till mig "Det här har jag aldrig sett" och det stämmer verkligen bra in på vår avdelning. Vi har en jättespännande och omväxlande arbetsplats där vi går från en typ av arbetsdag till en annan. Det är både varierande åldrar och varierande diagnoser och dessutom har vi akut verksamhet så i vissa situationer får vi ställa om ganska fort. Hos oss har vi på sätt och vis en dubbelspecialitet eftersom vi arbetar inom både nefrologi och kirurgi. Eftersom vi även har rikssjukvård får vi möta de patienter som man inte möter på så många andra ställen och vi får lov att bli duktiga på de diagnoserna. Vi får jobba med den mest spännande, utvecklande och roligaste typen av sjukvård, säger Anna, sjuksköterska och klinisk coach som har arbetat på avdelningen i 12 år.

Vill du läsa mer om vår vårdavdelning respektive mottagningar och dagvård följ länken: Barn- och ungdomskirurgiavdelning 65 Lund - Skånes universitetssjukhus Sus (skane.se)

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu sjuksköterskor alternativt barnsjuksköterskor som vill vara med och utveckla omvårdnaden och arbeta med landets ledande experter inom barnkirurgi och barnnefrologi.

I din roll hos oss ingår du i ett team bestående av undersköterskor, läkare, farmaceut, servicemedarbetare, medicinska sekreterare, kurator, psykolog, dietist och fysioterapeut. Du arbetar i en stimulerande miljö med härliga kollegor där den unga patienten och familjen står i centrum. Vi arbetar aktivt för att främja delaktighet och engagemang hos våra medarbetare och vi ser gärna att du, när du känner dig redo, deltar eller driver något utvecklingsarbete. Vårt mål är att arbetsklimatet ska präglas av tillit, ödmjukhet, gemenskap och respekt. Region Skånes värdegrund är ledord för vårt ledarskap och medarbetarskap!

Som ny kollega till oss får du ett individuellt introduktionsschema på minst tio veckor där du tillsammans med mentor och handledare bygger en bra grund och skapar förutsättningar för att du ska känna dig trygg i din yrkesroll. Som en del av vår kompetensutveckling kan vi vid tillfälle erbjuda våra sjuksköterskor specialistutbildning med bibehållen grundlön. Du arbetar blandad tjänstgöring dag/kväll/natt eller enbart natt. Du har tjänstgöring två av fem helger och arbetar med 10-veckorsschema och önskeschema i Time Care. Heltidsmåttet för endast nattjänstgöring är 32 timmar per vecka.

- Det första året efter att man tagit sin examen är superviktigt för att lägga grunden för sin yrkesutveckling och hur trygg man känner sig i sin roll som sjuksköterska. Barnkirurgen har gett mig den bästa starten in i yrkeslivet. Det är enormt varierande arbete, du får arbeta mycket praktiskt och fram för allt så har du stöd hela vägen från dina tilldelade handledare men också från resterande kollegor, säger Em, sjuksköterska som började hos oss i januari 2021 direkt efter sin utbildning.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad sjuksköterska alternativt specialistutbildad sjuksköterska inom barn- och ungdom med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Har du tidigare erfarenhet av barnsjukvård är det meriterande.

För att trivas hos oss är du nyfiken, prestigelös och tycker om att arbeta i ett växlande tempo samt ha förmåga att prioritera vid akuta situationer. Vidare är du noggrann, trygg och stabil samt tar hand om patienterna utifrån deras individuella behov. Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt och ett gott bemötande gentemot såväl patienter som närstående. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras vid eventuell anställning.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterskor till Akutavdelning kirurgi i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 27
Gör skillnad. Varje dag.

Söker du en utmaning och vill vara med och forma morgondagens akutkirurgiska vård i ett team med engagemang, glädje och framåtanda? Verkar traumauppdraget vara något som du vill vara med och påverka? Då kan du vara den vi söker!

På Akutavdelning kirurgi i Lund bedriver vi högspecialiserad vård med Skåne som upptagningsområde. Hos oss vårdas patienter som sökt akut vård med akutkirurgiska symtom och/eller akuta gastroenterologiska symtom. Vår avdelning är sedan år 2018 en viktig del av traumacenter Skånes universitetssjukvård med uppdrag att utveckla traumaomhändertagandet från prehospital vård, intrahospital vård, rehab och återgången till ett bra liv. Vi ser patienten som en jämbördig partner och vill erbjuda vård på rätt plats med rätt kompetens. Vidare arbetar vi för en hälsofrämjande arbetsplats och erbjuder verksamhetsförlagd utbildning samt främjar vidareutbildning inom bland annat kirurgi och akutsjukvård. Vi lägger stor vikt vid att leda vår verksamhet med ett kompetent och kommunikativt ledarskap.

Region Skånes värdegrunder; välkomnande, drivande, omtanke och respekt är styrande för vår verksamhet och något som vi eftersträvar att följa och leva upp till i stort och smått. För oss är alla i teamet viktiga pusselbitar som behövs för att kunna erbjuda den bästa upplevelsen utifrån de förutsättningar som finns.

ARBETSUPPGIFTER
Vi arbetar i tvärprofessionella team på avdelningen. Rehab-gruppen stöttar i den dagliga vården med såväl patientnära som administrativa insatser, exempelvis genom arbetet i Mina planer. Det finns också en farmaceut som är knuten till avdelningen i syfte att underlätta för administrationen och bidra till en säkrare läkemedelshantering.

Förutom den basala omvårdnaden har vi också möjlighet till telemetriövervakning samt göra akuta gastro- och koloskopier under jourtid. Vid händelse av akuta situationer mobiliseras avdelningen snabbt om utifrån behov och förutsättning och är en viktig del av vårdkedjans beredskapslägen. För ett optimerat omhändertagande av akutflödet är samarbete med andra verksamhetsområden, både inom och utanför sjukhuset, en viktig del av arbetet. Därav finns det också driftansvarig personal på avdelningen som en nyckelroll i detta.

Kompetensutveckling är en av de viktigaste faktorerna för att bibehålla och öka kvalitén i vården samt ge stimulans i yrkeslivet. På den kirurgiska akutvårdsavdelningen (KAVA) finns kliniska omvårdnadsledare som ansvarar för kompetensutvecklingen på avdelningen. De finns med som stöd både under och efter introduktionen för fortsatt trygghet och utveckling ute i den kliniska verksamheten. Hos oss erbjuds du kontinuerlig kompetensutveckling och vi ser gärna att du i framtiden vill gå specialistutbildning inom kirurgi eller akutsjukvård. Vi arbetar också utifrån ett utvecklande ledarskap där tillit, transparens och eget ansvar är viktiga komponenter. På avdelningen hålls fortlöpande utvecklingsdagar, interna utbildningar samt daglig kompetensutveckling inom teamet. Vi erbjuder dig ett varierat och tempofyllt arbete på en arbetsplats med väl inarbetade rutiner och hjälpsamma kollegor!

Vi arbetar utifrån ett verksamhetsanpassat kvotschema, vilket ger god möjlighet till återhämtning för dig som medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Har du specialistutbildning inom kirurgisk vård eller akutsjukvård ser vi detta som meriterande. Det är även en fördel om du har tidigare kirurgisk erfarenhet samt erfarenhet av nattjänstgöring.

Gillar du att ta ansvar och fatta egna beslut samtidigt som du värdesätter att samarbeta i team? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss. Vi söker dig som är öppen, nyfiken, flexibel och ser positivt på nya utmaningar. Vidare är du noggrann och har förmåga att ta egna initiativ. Vi ser även att du är trygg som person och har lätt för att samarbeta. Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterska till Habiliteringsmottagning barn och unga Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Dec 4
Nytt
Gör skillnad. Varje dag.

Är du nyexaminerad sjuksköterska eller färdig till årsskiftet och har svårt att bestämma dig för var du vill börja din karriär? Eller är du sjuksköterska med erfarenhet från annan verksamhet? Välkommen till oss på Habiliteringsmottagning barn och unga Lund! Hos oss får du den kompetensutveckling du behöver.

Barn- och ungdomshabiliteringen vänder sig till barn och ungdomar under 18 år med varaktiga funktionsnedsättningar och till patienternas anhöriga. Barnen och ungdomarna kan ha rörelsenedsättning, autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Verksamheten bygger på tvärfackligt barn- och familjecentrerat arbete, där familjerna har full delaktighet i planering och utvärdering av insatserna.

På Habiliteringsmottagning barn och unga Lund är vi cirka 30 medarbetare indelade i två team och en administrativ grupp. I verksamheten arbetar olika yrkeskategorier så som medicinska sekreterare, receptionist, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, kurator, specialpedagog, dietist, sjuksköterska, läkare och fritidskonsulent. Förutom ett nära samarbete internt på enheten arbetar vi också nära Habiliteringsmottagning barn och unga Eslöv-Lund, som har ett av sina team i samma lokaler som oss.


ARBETSUPPGIFTER
När du börjar hos oss får du tillgång till en handledare som också är sjuksköterska. Tillsammans med enhetschef och teamledare lägger ni en plan för hur din introduktion ska se ut utifrån dina önskemål och tidigare erfarenheter. Efter avslutad introduktion finns det även möjlighet för dig att ha en mentor som är sjuksköterska på någon av de andra habiliteringsmottagningarna i Skåne.

Tillsammans med din sjuksköterskekollega har du ansvar för patienter från alla våra team som arbetar med samtliga diagnoser och åldrar inom habiliteringens målgrupp. I ditt dagliga arbete bidrar du med medicinska kunskaper i teamarbetet kring barnen och ungdomarna med medicinsk rådgivning och uppföljning i nära kontakt med familjerna. Viktiga områden är bland annat nutrition, epilepsi, enures/toaletträning, uppföljning av medicinering och medicinska vårdprogram. Därtill deltar du som sjuksköterska i tvärprofessionella insatser som gruppverksamhet, utbildning och familjestöd.

Förutom ett meningsfullt arbete finns goda möjligheter i verksamheten gällande planering av det egna arbetet och kompetensutveckling. Det är för sjuksköterskeyrket förmånliga arbetstider; dagtid på vardagar och flextid. Dessutom har du möjlighet att tillsammans med dina kollegor vara med och utforma sjuksköterskans arbete på mottagningen.

Är du nyfiken på att höra mer? Tveka inte att kontakta oss!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Därtill har du språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Då resor förekommer i tjänsten är det meriterande med giltigt B-körkort. Det ses som meriterande om du har vidareutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Det är också en fördel om du har erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomshabilitering.

Som person är du positiv, initiativtagande och tycker om att arbeta i team. Du sätter patienten i fokus och ställer snabbt om efter ändrade omständigheter. För att lyckas och trivas i rollen krävs såväl god samarbetsförmåga som förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan en eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Undersköterskor till Thoraxintensiven i Lund

Undersköterska, vård- och specialavdelning och mottagning
Läs mer Nov 29
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta med patientnära omvårdnad av svårt sjuka intensivvårdspatienter på en intensivvårdsavdelning med mycket medicinskteknisk utrustning? Då är Thoraxintensivvårdsavdelning (THIVA) i Lund något för dig.

På THIVA vårdas patienter som genomgått thoraxkirurgiska ingrepp så som lungkirurgi, koronarkirurgi, klaffkirurgi, aortakirurgi. Vi vårdar även patienter som omfattas av vårt rikssjukvårdsuppdrag inom hjärttransplantation, lungtransplantation och vuxna med medfödda svåra hjärtfel (GUCH). Vi vårdar patienter från skånska sjukhus, med akut lunginsufficiens som har behov ECMO. Vi på THIVA samarbetar med thoraxoperation och Thorax vårdavdelning. Tillsammans med Kärl i Malmö bildar vi verksamhetsområde Thorax och kärl, ett verksamhetsområde som hela tiden satsar på att utveckla verksamheten.

THIVA är en arbetsplats som bjuder på nya utmaningar hela tiden, vi lär nytt tillsammans och tar ett stort gemensamt ansvar för att kontinuerligt utveckla vår verksamhet för att ge våra patienter den bästa intensivvården. Vi arbetar för en god arbetsmiljö och ständig kompetensutveckling för personalen. Det innefattar bland annat undersköterskemöte för att du ska kunna stärkas i rollen och arbeta med gemensamma frågor inom yrkeskategorin samt studiedagar för alla medarbetare. Avdelningen präglas av ett öppet arbetsklimat där såväl arbetsledning som medarbetare månar om varandra och vår arbetsmiljö.

För att du som ny medarbetare ska trivas och komma in i arbetet, har vi satsat på att kunna erbjuda en grundlig introduktion med teori och praktisk handledning. Introduktionen hos oss anpassas efter dig och dina behov. I introduktionen går du med två erfarna handledare och knyts även till en utbildningsansvarig sjuksköterska och en medicinskteknisk sjuksköterska. Efter introduktionen utses en mentor från enheten som du möter i strukturerade samtal under ditt första år hos oss, allt för att du ska komma in i din nya roll, skapa trygghet och goda möjligheter till en fortsatt utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta med personcentrerad vård, brinner för den nära omvårdnaden, tror på omvårdnadsansvar och omvårdnadsrond, för att vi gemensamt ska kunna erbjuda den bästa vården för våra patienter. På THIVA har vi förmånen att ha en omvårdnadsprofessor knuten till oss som handleder och stödjer oss i arbetet mot att arbeta utifrån ett personcentrerat synsätt.

Vi arbetar i team bestående av anestesiläkare, intensivvårdssjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, kurator och medicinsk sekreterare. Hos oss vårdas patienter som behandlas med varierande komplexitet. Du möter vuxna patienter postoperativt efter hjärt- och lungkirurgi, med behov av några timmars övervakning till längre vårdtid. Tillsammans med våra fysioterapeuter driver vi en aktiv omvårdnad med bland annat tidig mobilisering och sängcykling för att bibehålla samt stärka patientens resurser för att öka möjligheterna att komma vidare i vårdförloppet.

Många av våra medarbetare har lång erfarenhet av Thoraxintensivvård och med den gedigna kompetensen är vi redo att välkomna även nyare kollegor som önskar fylla på sin kunskapsbank.

Du är varmt välkommen att hospitera hos oss!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är utbildad undersköterska gärna med inriktning akutsjukvård/sjukvård enligt tidigare programstruktur eller utbildad undersköterska inom den nya programstrukturen som har läst samtliga inriktningar. Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är ett krav. Meriterande för tjänsten är arbetserfarenhet av slutenvård, intensivvård och/eller thoraxkirurgisk vård. Vidare har du ett intresse av avancerad hjärt- och lungkirurgisk intensivvård.

För att trivas hos oss bör du ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Då vi arbetar i team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, ett stort engagemang samt verkar för ett öppet arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Den 1 juli 2023 blir titeln undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Om du idag har en tillsvidareanställning som undersköterska och blir erbjuden en ny tjänst kan du behålla din titel undersköterska fram till 30/6 2033. Om du idag inte har ett yrkesbevis från Socialstyrelsen innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara omvårdnadsassistent och inte undersköterska.

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Barnsjuksköterska till Barn- och ungdomsmedicinavdelning, öppenvård, i Lund

Barnsjuksköterska, mottagning/vårdcentral
Läs mer Nov 17
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) barnmedicin har cirka 700 anställda och har verksamhet i både Malmö och Lund. Vi behandlar barn och ungdomar mellan 0–18 år med sjukdomar inom barnmedicin, utifrån en helhetssyn såväl medicinskt, omvårdnadsmässigt, psykologiskt, socialt, specialpedagogiskt och humanistiskt. Barnsjukvården kan beskrivas som ett litet sjukhus i det stora. Hos oss finns allt från den breda basen, de vanliga sjukdomstillstånden som drabbar många, till den högspecialiserade vården av barn och ungdomar med ovanliga och svåra diagnoser. Vi vårdar akut och planerat och har vårdtider som varierar mellan några timmar upp till ibland flera månader. Här är trivsel lika viktigt som att göra ett arbete med högsta kvalitet och bästa service. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad både för barnfamiljerna som söker vård hos oss men även för dig och dina kollegor.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta med barn och ungdomar med neurologiska sjukdomar.

Som barnsjuksköterska i neurologiteamet för barn är du en viktig del i att stötta familjer och barn med neurologiska sjukdomar. I teamet ingår flera olika yrkesprofessioner och du och dina andra sjuksköterskekollegor har ett nära samarbete med både varandra och de andra professionerna.

Arbetet innebär att du har egna mottagningsbesök, teambesök med andra yrkeskategorier, rådgivning, kontakt och samordning för familjer med andra insatser.

Som barnsjuksköterska hos oss arbetar du enligt Nordisk Förening För Sjuka Barns Behov (NOBAB):s standard, samt enligt Barnkonventionen för att ge barnet och familjen bästa möjliga vård såväl som bemötande. Du använder din kompetens inom barn- och ungdomssjukvård för att hela teamet ska få en samsyn kring barnet och familjens individuella behov.

Som nyanställd barnsjuksköterska har du alltid tillgång till en erfaren kollega bredvid för rådgivning. Din introduktion är gedigen och alltid individanpassad. Hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling, då vi ställer oss positiva till utbildningar och hospiteringar, både internt och externt.

Placeringsort är i huvudsak Lund, men viss del av tjänsten kan innebära arbete även i Malmö.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård samt och har en specialistutbildning med inriktning barn och ungdom. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet inom neurologi.

Vi söker dig som har ett stort intresse för barn och som trivs med att arbeta i nära relation till de du vårdar. Ingen dag är den andra lik hos oss och för att trivas i rollen behöver du vara flexibel och ha förmåga att anpassa dig till olika omständigheter. Du ser till patientens och dess anhörigas behov samt har ett empatiskt förhållningssätt i ditt arbete. För att kunna tillgodose patientens behov och sätta dessa i första rum, krävs det att personalen arbetar tvärprofessionellt och ser sin egen roll i teamet. Vi ser därför att du alltid strävar efter att nå ett gott samarbete och bemöter kollegor samt familjer utifrån Region Skånes värdegrunder som är välkommande och drivande med omtanke och respekt.

Inför eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterskor till Hjärtavdelning Arytmi och Hjärtmottagning preoperativ v

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 21
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar nu fler sjuksköterskekollegor till oss på Hjärtavdelning Arytmi och Hjärtmottagning preoperativ vård Lund som vill ha nya utmaningar och som är stolta över sitt yrke. Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse och vill bli en del av vårt team!

På Hjärtavdelning Arytmi vid Skånes universitetssjukhus (Sus) bedrivs högspecialiserad vård för patienter med hjärtrytmrubbningar så som förmaksflimmer, förmaksfladder, AV-blockeringar och takykardier. Här vårdas även patienter som genomgår en Transchatheter aortic valve implantation (TAVI). Vi har även patienter som behandlas med PCI för chronic total occlusion (CTO). Här vårdas även patienter före och efter pacemakeroperationer - och ICD operationer.

På avdelningen har vi två omvårdnadsledare som jobbar 50 procent kliniskt och 50 procent som omvårdnadsledare, de finns på avdelningen mellan klockan 07.00 och 15.00 måndag till fredag. Våra omvårdnadsledare har arbetat på avdelningen i många år vilket innebär att de har en hög kompetens och fungerar som ett stort stöd för nya och befintliga medarbetar. De är ett stöd även för dig under din bredvidgång så att du skall få en bra introduktion och känna dig säker att ta hand om ett team när du är klar. Omvårdnadsledarna tillsammans med enhetschef och enhetsansvarig läkare ansvarar för att planera utbildningar. Vi har idag 19 vårdplatser och arbetar alltid i team.

På vår hjärtmottagning tar vi emot patienter för inskrivning inför operation en till sju dagar innan planerat ingrepp, sedan återvänder de på operationsdagen och preoperativt och förbereds inför respektive operation/ingrepp.

Om du vill veta mer om avdelningen har vi ett Instagram konto du kan klicka på: hjartavdelning.arytmi

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som sjuksköterska hos oss har du en arbetsledande roll där du planerar, utför och utvärderar omvårdnaden. Arbetet kring patienten styrs av patienternas diagnoser, både ur omvårdnads- och medicinskt perspektiv. På avdelningen förekommer akuta, livshotande tillstånd som kräver ett omedelbart omhändertagande.

Dina arbetsuppgifter hos oss är varierande vilket innebär att du kommer att alternera mellan vår hjärtmottagning inskrivning/preop, den elektiva enheten och vår akuta enhet. Vi har ett mycket stort flöde på vår elektiva enhet och det är många patienter som dagligen kommer till oss för inskrivning och ska förberedas preoperativt. De flesta patienter som kommer till den elektiva enheten har sedan tidigare någon arytmiproblematik och ska behandlas. På den akuta enheten finns våra allmänkardiologiska patienter eller patienter som kommer via akuten och väntar på operativ behandling.

Utbildning och kompetensutveckling erbjuds på arbetsplatsen utifrån dina erfarenheter. Du kommer att få alla möjligheter att utvecklas och bli så bra som du kan bli. Sen är det upp till dig att förvalta och ta ansvar för de möjligheterna du får.

- Jag har valt att arbeta på Hjärtavdelning arytmi då det ges möjlighet till både personlig utveckling som kompetensutveckling baserat på tidigare kunskaper och erfarenheter. Jag lär mig nya saker varje dag, har mycket trevliga och hjälpsamma kollegor och arbetar i nära teamarbete över professionsgränser, berättar Katharina, sjuksköterska på avdelningen.

- Att få lära sig och få fördjupade kunskaper om hjärtats arytmier, blanda det snabba ablationsflödet med patienter som kommer för utredning av sin arytmi. Vi har engagerade kollegor och enhetschef där patient och personal sätts i fokus, vi jobbar nära tillsammans i team, säger Michaela, sjuksköterska på avdelningen.

Tycker du det låter spännande? Vill du dessutom vara med och utveckla din arbetsplats och den dagliga verksamheten? Har du yrkesstolthet och känner att just du vill vara med och göra skillnad för våra patienter och jobba med personcentrerad vård, samtidigt ha möjlighet till egen personlig utveckling inom ditt yrke och dessutom ha arbetsglädje tillsammans med fantastiska kollegor? Då tycker vi att du ska söka dig till oss!

Hos oss har du möjlighet att hospitera och bilda dig en egen uppfattning om avdelningen och de fantastiska medarbetare som jobbar här, ta kontakt med enhetschefen för att boka in en dag.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är också ett krav. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med EKG. Vidare är det meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av arbete inom kardiologisk omvårdnad och/eller har erfarenhet av journalsystemet Melior.

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll, vågar ta stort ansvar och har förmåga att fatta såväl stora som små beslut. I ditt arbete utgår du från patientens behov och ditt arbetssätt präglas av engagemang och lyhördhet. Du har ett flexibelt förhållningssätt gällande att arbeta under föränderliga omständigheter, och har förmåga att även i ett akut skede kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Därtill verkar du för en god stämning i teamet och ditt sätt att samarbeta med kollegor och omgivning sker på ett prestigelöst sätt.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sjuksköterska till Neurokirurgiavdelning i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 17
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) Neurokirurgi och Smärtrehabilitering i Lund är en av sju neurokirurgiska verksamheter i Sverige som erbjuder högspecialiserad vård i södra sjukvårdsregionen till patienter med skador och sjukdomar i centrala nervsystemet.
Verksamheten består av en vårdavdelning, dagvård, operationsavdelning, neurointensivvårdsavdelning och mottagning.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen är en magnetavdelning där Kompetens och tjänstemodell är del av resan. Projektet pågår och arbetet kommer fortsätta under hösten. Magnetmodellen identifierar omvårdnad som en av huvudprocesserna i hälso-och sjukvården och lägger huvudfokus på att uppnå mycket goda omvårdnadsresultat.

Våra team på avdelningen består av sjuksköterskor, läkare, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare. Omvårdnadsledare och klinisk lärare finns som coachar och vägleder i omvårdnadsarbetet. Hos oss finns även en farmaceut som är behjälplig med läkemedelsberedningar och service kring läkemedel. Undersköterskorna är ansvariga för mina planer samt driftansvariga. I dessa roller har de helhetsblicken över vårt patientflöde på avdelningen.

Vi arbetar med pre och postoperativ vård för våra neurokirurgiska patienter och för att ge dem en trygg och säker omvårdnad. Vi ser till hela patienten och anpassar omvårdnaden efter patientens olika behov under vårdtiden.

Hos oss kommer du att få en individuellt anpassad introduktion under sex veckor utifrån dina tidigare erfarenheter.

Vår arbetsplats bygger på glädje, trygghet, engagemang och kompetens. Dessa grundstenar leder till att vi kan ge våra neurokirurgiska patienter en god och säker omvårdnad.
På avdelningen välkomnar vi studenter som handleds genom Peer Learning.

Vi ser fram emot att lära känna dig!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som tycker om att bidra med dina kunskaper till arbetsgruppen och gärna deltar aktivt i skapandet av ett gott arbetsklimat, vågar ta ansvar och har förmåga att fatta beslut. Du har ett flexibelt förhållningssätt och förmåga att prioritera och organisera olika arbetsuppgifter. Arbetet ställer krav på engagemang, god servicekänsla och ett stort egenansvar varför personlig lämplighet och social kompetens väger tungt.

De formella kraven för tjänsten innefattar att du är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval! Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kravspecialist – Medicinsk Teknik till Digitalisering IT och MT i Lund

Kravanalytiker
Läs mer Nov 7
Gör skillnad. Varje dag.

Har du kunskaper inom det Medicintekniska regelverket (MDD/MDR)? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med krav och behov? Är du en strukturerad och engagerad person som vill vara med och hjälpa oss att fortsätta utveckla rollen som Kravspecialist MT inom Region Skåne? Då kan det här vara rätt tjänst för dig!

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT och Medicinsktekniska (MT)-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Inom medicinsk teknik arbetar förvaltningen med service och support, underhåll samt kravhantering vid inköp av medicinteknisk utrustning. Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen, driver utvecklingen av framtidens vårdinformation samt möjliggör arbetet med digitalisering och införande av nya arbetssätt i Region Skånes verksamheter.

Vi på enheten Kravanalys utökar vår organisation med medarbetare som med erfarenhet och engagemang tar oss vidare på den utvecklingsresa som vi har framför oss. Tanken är att rollen framåt ska lägga större fokus på att skapa förutsättningar för god planering och framförhållning. Utvecklingen är i ett tidigt stadie och därför finns det möjligheter att påverka strukturen, innehållet och ansvaret i den framtida rollbeskrivningen.

Tjänsten är på heltid och vi utgår från våra lokaler på Medicon Village i Lund, även om distansarbete har blivit en naturlig del av vår vardag.

ARBETSUPPGIFTER
Stort fokus kommer att ligga på att agera representant i upphandlingar och du kommer att arbeta med följande:

• Medverka i upphandlingar och -projekt i rollen som kravspecialist
• Ansvara övergripande för att upphandlingar sker i enlighet med det medicintekniska regelverket (MDD/MDR)
• Identifiera och definiera ändamålsenliga verksamhetskrav
• Tillsammans med experter för berörd Medicinskteknisk produkt (MTP), utvärdera tekniska krav inför och vid provuppställningar.
• Medverka i uppbyggnad av en teknisk kravkatalog rörande medicinsktekniska produkter
• Ansvara för att hålla de övergripande tekniska kraven (MDD/MDR) är uppdaterade
• Delta i framtagandet av övergripande krav inom respektive medicinskteknisk utrustningskategori (görs i nätverk med utrustningsansvarig och systemansvariga)
• Verka för ett förenklat, proaktivt och regionalt perspektiv gällande anskaffning av MTP
• Delta i och eventuellt driva dialoger och förbättringsaktiviteter tillsammans med relevanta intressenter inom Region Skåne.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en teknisk högskole- eller universitetsutbildning, gärna med medicinteknisk inriktning, alternativt dig med annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och lämplig för tjänsten.
Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och tidigare erfarenhet av det medicintekniska regelverket (MDD/MDR). Du har även erfarenhet av att arbeta med krav och behov, antingen som kravställare eller som kravspecialist eller liknande titel.

Det ses som meriterande om du har kunskaper om regelverk kopplat till offentlig verksamhet.

För att trivas i rollen bör du ha en god förmåga att samarbeta såväl inom vår förvaltning som med våra vårdverksamheter och leverantörer. Som person är du van att skapa en god struktur i din vardag. Vi ser gärna att du är en lugn och stabil person som stundtals kan hantera situationer när arbetstempot är högt. Givetvis arbetar du efter Region Skånes värderingar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval kommer att ske löpande.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.
Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation. Vi är cirka 350 medarbetare i förvaltningen och finns vid samtliga sjukhusområden i Skåne med huvudsäte i Lund.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Tillbemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Undersköterskor till Klinisk patologi i Lund

Undersköterska, vård- och specialavdelning och mottagning
Läs mer Dec 1
Gör skillnad. Varje dag.

Söker du ett varierande arbete där du får möjlighet att arbeta både på mottagning och laboratorium? Då är detta tjänsten för dig!
Vi välkomnar nu två drivna undersköterskor till vårt cytologilaboratorium i Lund. Den ena tjänsten är en tillsvidareanställning och den andra är ett vikariat på cirka 12 månader, med eventuell möjlighet till förlängning.

Klinisk genetik, patologi och molekylär diagnostik är ett verksamhetsområde inom förvaltningen Medicinsk service, division labmedicin i Region Skåne. Vi bedriver verksamhet på fyra orter: Malmö, Lund, Helsingborg och Kristianstad med en gemensam verksamhetschef. Inom verksamhetsområdet ansvarar vi bland annat för analys och diagnostik inom patologi och cytologi. Hos oss arbetar undersköterskor, läkare, biomedicinska analytiker, cytodiagnostiker och laboratoriebiträde i nära samarbete med varandra.

Vi tillhandahåller histopatologisk, cytologisk och molekylärpatologisk service till privatläkare, vårdcentraler, närsjukhus, akutsjukhus och Skånes universitetssjukvård samt bistår med specialkompetens och konsultationsexpertis inom södra sjukvårdsregionen.

ARBETSUPPGIFTER
Cytologienheten är ett av landets främsta laboratorier vad gäller att ha låg cervixcancerincidens och har även tilldelats Årets guldstjärna av NKCx (Nationella Kvalitetsregistret för cervixcancerprevention).

I rollen som undersköterska hos oss kommer du bland annat att assistera på vår punktionsmottagning och arbeta vid vårt cytologiska laboratorium. På punktionsmottagningen kommer du att assistera läkare vid provtagning och ansvara för omvårdnaden av patienten. Arbetet innebär även mottagande av patienter till punktionsmottagningen, registrering av remisser, förbereda och etikettera glas samt snabbfärga punktionsglas vid behov. Arbetet på vårt cytologiska preparationslaboratorium innebär att sortera, registrera i laborationsdatasystemet, preparera samt färga allt cytologiskt material. I arbetet ingår även arkivering av glas.

Vi erbjuder dig ett spännande och varierat arbete med många moment!

KVALIFIKATIONER
När det kommer till de formella kraven och för att vara aktuell för tjänsten behöver du vara något av följande:

- Utbildad undersköterska inom den nya programstrukturen som har läst samtliga inriktningar.
- Utbildad undersköterska med inriktning akutsjukvård/sjukvård eller annan inriktning som bedöms likvärdig enligt tidigare programstruktur.

Därtill behöver du ha goda kunskaper i det svenska språket i både tal och i skrift.
Det är meriterande om du har arbetat på laboratorium eller har någon form av laborativ erfarenhet. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete på ett cytologiskt laboratorium.

Då vi är en verksamhet i förändring ser vi gärna att du har intresse av att delta i eventuella förändringsarbeten. Vidare kräver arbetet att du som person är noggrann, strukturerad samt har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna just dig!

ÖVRIGT
Den 1 juli 2023 blev titeln undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Om du idag har en tillsvidareanställning som undersköterska och blir erbjuden en ny tjänst kan du behålla din titel undersköterska fram till 30/6 2033. Om du idag inte har ett yrkesbevis från Socialstyrelsen innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara omvårdnadsassistent och inte undersköterska. Läs mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor och övergångsbestämmelserna här:

https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/

Ansök nu

Systemanalytiker till Enhet support SDV i Lund

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 22
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett intresse för att utveckla digitaliseringens möjligheter inom vården och är en nyfiken initiativtagare som gillar utmaningar? Då ska du söka tjänsten som systemanalytiker hos oss på Enhet support SDV (Skånes digitala vårdsystem) i Lund!

Förvaltningen Digitalisering IT och MT bildades i januari 2020 och ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system samt att ansvara för att, genom hela produktlivscykeln, upprätthålla driftsäkerheten av Region Skånes medicintekniska produkter (MTP) och bistå Region Skånes olika verksamheter och samarbetspartners med teknisk kompetens och support i medicintekniskt relaterade ärenden.

Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen, och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation samt möjliggör arbetet med digitalisering och införande av nya arbetssätt i Region Skånes verksamheter.

Enhet support SDV ingår i verksamhetsområdet (VO) service och support. Vi ansvarar för första och andra linjens support och för att ge service till förvaltningens tjänsteutbud. Servicedesk registrerar inkommande ärenden gällande incidenter och serviceförfrågningar. Ärenden som inte kan eller ska lösas av Servicedesk eskaleras till berörd enhet inom verksamhetsområdet för hantering, detta benämns som andralinjen. På detta sätt bistår Service och Support verksamheten och samarbetspartners med teknisk kompetens och stöd inom IT och MT.

Du ansluter till ett engagerat, härligt och kommunikativt team, alla med olika bakgrunder och erfarenheter från branschen. Nu söker vi dig med vilja och lust att vara med och bidra som en viktig del av vårt verksamhetsområde!

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu dig som vill vara med och skapa något nytt och samtidigt bidra i ett samhällsviktigt uppdrag.

Som systemanalytiker hos oss arbetar du med systemkonfiguration av regler, parametersättning, bygg, tester av genomförd konfiguration och underhåll kopplat till systemet. Du bygger du en kunskap inom SDV projektet som du sedan tar med dig in i förvaltning för att arbeta i andra linjens support vid utfasning av projektet.

I andra linjens support arbetar du med ärendehantering via telefon, chatt och vårt ärendehanteringssystem. Här identifierar och eskalerar vi även risker, problem och brister samt delegerar dessa till tredje linjen. I rollen ansvarar du för att utföra konfigurationsförändringar, rutinförändringar och beslutade förändringar i test- och produktionsmiljö. Därutöver ägnar du dig åt att felsöka och validera konfigurationer för att kvalitetssäkra implementering i produktionsmiljön. Du utför även informationssökning och gör eventuella uppdatering av artiklar i ärendehanteringssystemet vid lösning av ärende.

En central del av ditt ansvar i rollen är att vara SDV:s områdesexpert vad gäller funktionalitet och arbetsflöden. Hos oss får du goda möjligheter till kompetenshöjande insatser och du blir insatt i flera intressanta kommande utvecklingsprojekt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har erfarenhet av förändringsarbete och har god datorvana. Därtill har du goda språkkunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Värdefullt för tjänsten är om du har erfarenhet av IT och viss systemkunskap och/eller du har erfarenhet av support. Det är meriterande om du är legitimerad sjuksköterska eller har annan klinisk erfarenhet från hälso- och sjukvården.

Det är viktigt att du är ansvarstagande och positiv som person samt att du med driv och initiativförmåga löser dina arbetsuppgifter på ett prestigelöst och effektivt sätt. Vidare leder och hjälper du användare på ett pedagogiskt och serviceinriktat sätt samt ser helheten och är lösningsinriktad. Du arbetar noggrant och strukturerat, likaså är du en god kommunikatör med förmåga att skapa och utveckla långsiktiga förtroendefulla relationer. Givetvis arbetar du efter Region Skånes värderingar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna dig!

Observera att denna annons är publicerad under flera yrkeskategorier, du kommer därmed att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.
Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation. Vi är cirka 350 medarbetare i förvaltningen och finns vid samtliga sjukhusområden i Skåne med huvudsäte i Lund.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Tillbemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Systemspecialist, Support Vårdsystem till Digitalisering IT och MT i Lund

Systemadministratör
Läs mer Nov 23
Gör skillnad. Varje dag.

Tycker du att det låter spännande att få vara med att säkerställa funktionalitet samt ge support i regionens IT-tjänster och vårdsystem? Nu har du chans att ansluta dig till ett glatt och engagerat team där alla har olika bakgrund och erfarenheter!

Förvaltningen Digitalisering IT och MT bildades i januari 2020 och ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system samt att ansvara för att, genom hela produktlivscykeln, upprätthålla driftsäkerheten av Region Skånes medicintekniska produkter (MTP) och bistå Region Skånes olika verksamheter och samarbetspartners med teknisk kompetens och support i medicintekniskt relaterade ärenden.

Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation samt möjliggör arbetet med digitalisering och införande av nya arbetssätt i Region Skånes verksamheter. Vårt mål är att bättre kunna tillvarata möjligheterna inom den eskalerande utvecklingen på digitaliseringsområdet och för att samla resurserna i samband med införandet av Skånes Digitala Vårdsystem, SDV.

ARBETSUPPGIFTER
Enheten Support vårdsystem arbetar med och ansvar för andra linjens support gällande flertalet av Region Skånes vårdsystem som exempelvis Orbit, Melior och PMO. På enheten är vi idag ett härligt team bestående av 27 medarbetare. Nu välkomnar vi en till Systemspecialist!

I den här rollen arbetar du med användarsupport för vårdpersonal som arbetar med Orbit som är ett operationsplaneringssystem/journalsystem. Dina arbetsuppgifter innefattar att utföra såväl proaktiva som reaktiva åtgärder i syfte att stödja medarbetarna i verksamheten. Med support avses primärt back-office support och telefonsupport. Du får även vara med och konfigurera system för en regiongemensam standard, som exempelvis innebär underhåll och design, bygge av nya enheter, registervård och organisationsstruktur. Därtill deltar du i test av funktionalitet och arbetsflöde i samband med systemuppgraderingar eller förändringar i IT-miljön.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som jobbat inom sjukvården i roller som medicinsk sekreterare, undersköterska, sjuksköterska eller arbetat med support i en IT-supportfunktion inom annan relevant bransch. Det är meriterande med erfarenhet från systemsupport inom hälso- och sjukvården, gärna i andra/tredje linjen och att du har hög känsla för service och struktur. God samarbetsförmåga och pedagogisk förmåga är viktigt i denna roll.
Om du har kunskap kring ITIL processorienterade begrepp och flöden är även det ett plus.

I din yrkesroll är du drivande och ger inte upp förrän uppgiften är löst. Vi ser gärna att du gillar att ta egna initiativ och hitta nya möjligheter som du tillsammans med dina kollegor kan utforska. Vidare är du van vid att ta stort ansvar, är strukturerad, självgående, prestigelös och kommunikativ. Du har en mycket god samarbetsförmåga samt kan inspirera och skapa vi-känsla. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper samt tidigare erfarenhet av Orbit. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Låter detta som en spännande tjänst? Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.
Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation. Vi är cirka 350 medarbetare i förvaltningen och finns vid samtliga sjukhusområden i Skåne med huvudsäte i Lund.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Tillbemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Sjuksköterskor till Hjärtavdelning transplantation och avancerad svikt i Lu

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 16
Gör skillnad. Varje dag.

- På Hjärtavdelning transplantation och avancerad svikt (HTA) får du en stor trygghet som nyanställd. Vårt klimat är välkomnande och du får möjlighet att vara ny. - Elin Svensson, legitimerad sjuksköterska.

På HTA har vi sexton vårdplatser fördelade på tre team där vi jobbar i parvård med våra undersköterskor. Patientklientelet är ständigt varierande med avancerad hjärtsjukdom och allmänkardiologi. Vi har också riksuppdraget med att vårda hjärttransplanterade både inför och efter transplantation samt dem som erhåller en så kallad hjärtpump (LVAD). Som sjuksköterska på HTA jobbar du på tio veckors önskeschema och fyra av tio helger.

- Det är varierande dagar, ibland är det mycket att göra men samtidigt har vi många dagar som är lugnare där vi har möjlighet att verkligen arbeta med att utbilda våra patienter. Att ständigt känna att man utvecklas driver oss alla till ny kunskap och gör den vård vi står för bättre. - Petter Berlin, legitimerad sjuksköterska.

Avdelningen genomsyras av ett intresse och engagemang för hjärtsjukvård och dess ständiga utveckling. Vården innefattar omvårdnad i olika nivåer blandat med ett medicinskt tekniskt klimat med monitorering och övervakning. Vårdtiderna är varierande men HTA kännetecknas av att man får följa våra patienter och skapa givande vårdrelationer. Ansvarsfördelningen på avdelningen är tydlig och vi har en gemensam tro på att en ansvarfull kommunikation och prestigelöshet är nyckeln till vår goda arbetsmiljö.

- Jag jobbar på HTA för att jag uppskattar mina kollegor, de varierande arbetsuppgifterna och den fina patientkontakten. Sammanhållningen är bra och vi har en god stämning och positiv inställning. Vi ställer upp för varandra i vått och torrt och driver varandra för att utvecklas och bli bättre. – Wilhelm Lennman, legitimerad sjuksköterska.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna som sjuksköterska på HTA är ständigt varierande. Du arbetar med omvårdnadsinsatser, medicinsk behandling, pedagogik och har alltid ett personcentrerat förhållningsätt. Till din hjälp finns det både fysioterapeuter, arbetsterapeut, kurator, dietist och en avdelningsfarmaceut. Vi arbetar aktivt med omvårdnadsronder, digital puls- och gröna korset tavla och patientsäkerhet.

- På HTA har jag fått möjligheten att ständigt utvecklas och driva framåt, har man att driv att vilja förändra så får man den möjligheten. Jag tröttnar aldrig på jobbet. Att skapa en fin kontakt mellan patient, anhörig och personal där personcentrerad vård ligger till grund för den vård vi bedriver och se att våra patienter utvecklas och kan förstå och hantera sin sjukdom bättre är en del i varför jag arbetar här. - Gabrielle Erlandsson, legitimerad sjuksköterska.

Som nyutexaminerad jobbar du inte natt de första sex månaderna och om du är nyutbildad sjuksköterska går du även kliniskt basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och kommer att få tillgång till en mentor. Vi har en individuellt anpassad sex veckors bredvidgång med tydlig struktur, hospiteringar och interna föreläsningar. För dig som arbetat några år finns möjligheten till specialisering i hjärtsviktsvård via högskola/universitet samt vår interna uppdragsutbildning inom verksamhetsområdet.

Möjligheterna att utvecklas i din yrkesroll och ständigt fördjupa din kunskap inom hjärtsjukvård är betydande. Vi är en avdelning som har en stor arbetsglädje. Det ska vara roligt att gå till arbetet och med små medel kommer man långt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar såväl nyutexaminerade som erfarna sjuksköterskor till oss. Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Om du har minst ett års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska anses detta meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din kommunikativa förmåga. Du behöver känna engagemang, både i dig själv och i andra. Vi välkomnar hospitering och tag gärna kontakt direkt med avdelningen på 046-17 24 18.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden löpt ut. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Undersköterska till Öron, näs-och halsmottagning i Lund

Undersköterska, vård- och specialavdelning och mottagning
Läs mer Nov 30
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta som undersköterska med omväxlande arbetsuppgifter och samtidigt vara en del av ett härligt team? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

Enheten öron-, näs- och halsmottagning (ÖNH) tillhör verksamhetsområde (VO) specialiserad kirurgi. Verksamhetsområdet bedriver idag verksamhet i Lund, Malmö, Helsingborg och Kristianstad. I vårt verksamhetsområde ingår öron-, näs- och halskirurgi, käkkirurgi, plastikkirurgi och handkirurgi.

På vår mottagning behandlar vi både barn och vuxna och vi har ett stort flöde av patienter relaterade till den planerade mottagnings- och operationsverksamheten som omfattar all högspecialiserad kirurgi inom ÖNH-området. På vår enhet utför vi undersökningar och behandlingar med endoskopiska instrument. Vi lägger stor vikt och prestige i att ständigt hålla oss uppdaterade och förändrar vårt arbetssätt utifrån rekommendationer som kommer från vårt specialistområde och vårdhygien.

Vi har också en egen akutmottagning där vi under dagtid tar emot patienter med olika akuta tillstånd såsom trauman, blödningar, infektioner med mera. Detta ger oss, tycker vi som arbetar på enheten, en omväxlande och lärorik arbetsmiljö.

Varmt välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig ett spännande arbete med mycket variation där du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

I rollen som undersköterska arbetar du på mottagningen och ingår i ett team där dina främsta arbetsuppgifter är att ge service och assistering vid vår specialistläkarmottagning. Andra arbetsuppgifter som kan ingå i din roll är att vara behjälplig vid undersökningar såsom luftflödesmätning och blodprovstagning. Vidare arbetar du med omvårdnad av patienter bestående av barn och vuxna på vår jourmottagning. Som undersköterska samarbetar du med både sjuksköterskor och läkare.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är utbildad undersköterska med inriktning sjukvård/akutsjukvård enligt den tidigare programstrukturen, eller är utbildad undersköterska inom den nya programstrukturen som har läst samtliga inriktningar. Du har minst två års arbetslivserfarenhet som undersköterska och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Vidare har du goda IT-kunskaper. För tjänsten är det meriterande med tidigare erfarenhet av mottagningsarbete, blodprovstagningar samt om du har vanan vid att assistera vid undersökningar/operationer.

Då vi är en verksamhet med ett etablerat nätverk är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett serviceinriktat förhållningssätt. Som person är du kommunikativ och professionell i ditt bemötande och ser värdet av att bygga relationer som skapar förtroende. Vi söker dig som trivs i din yrkesroll, är positiv och bidrar till ett gott arbetsklimat. Därtill är du en person som snabbt kan ställa om efter rådande omständigheter. Vidare trivs du bra med att arbeta självständigt, såväl som en del av ett team. Vi värdesätter att du som medarbetare är intresserad och bidrar till verksamhetsutveckling samt tar ansvar för din egen utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Den 1 juli 2023 blev titeln undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Om du idag har en tillsvidareanställning som undersköterska och blir erbjuden en ny tjänst kan du behålla din titel undersköterska fram till 30/6 2033. Om du idag inte har ett yrkesbevis från Socialstyrelsen innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara omvårdnadsassistent och inte undersköterska.

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu